SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Kultur- och fritidsutskott

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Kultur- och fritidsutskott"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och sammanträdestid Sandska rummet, Stadshuset Tisdagen den 22 september 2009, kl. 16:00-19:00 Beslutare Ronnie Brorsson (s) 28, 34, 37 Lars-Åke Karlgren (v) Lars Georgsson (s) Sten Brodén (v) Anne-Lise Lindmark (fp) Övriga deltagare Jan Palmblad Justeringens plats och tid Sekreterare... Paragrafer Jan Palmblad Ordförande Justerare... Lars Åke Karlgren (v)... Sten Brodén (v) Organ Datum för Anslags uppsättning ANSLAGSBEVIS (justeringen har tillkännagivits genom anslag) Datum för Anslags nedtagning Protokollets förvaringsplats Underskrift...

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2 (15) KFU 28 Dnr KS/ Motion avseende omdisponering av kapital - kultur Motionärerna föreslår att medel skall omfördelas från KS budget verksamhet 071 till BUNs budget att användas för barn-och ungdomskultur. Utskottet konstaterar, att BUN till sitt förfogande för barn- och ungdomskultur utöver budgeterade kr också disponerar dels det regionala arrangörsstödet och dels den särskilda skolpengen för kulturprojekt. För innevarande år har BUN därmed drygt kr till förfogande för barn- och ungdomskultur. KS och BUN har ett gemensamt ansvar för barn- och ungdomskulturen och samarbetar löpande i dessa frågor. De kulturmedel som innefattas i KS budget används primärt för allmänkultur riktad till alla strömstadsbor oavsett ålder, men också för vissa projekt och arrangemang riktade specifikt till barn- och ungdomar. BUN har inte heller ansett att det finns möjlighet att inom nuvarande organisation utnyttja eventuellt överförda resurser på ett effektivt sätt. s beslut: Utskottet föreslår att motionen avslås.

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 3 (15) KFU 29 Dnr KS/ Offentlig flaggning i Strömstads kommun Tekniska nämnden har hemställt att KS tar fram en policy för offentlig flaggning. Utskottet anser att de riktlinjer som finns och tillämpas är till fyllest och att det för närvarande saknas anledning att revidera dessa. s beslut: Utskottet föreslår att KS beslutar att nuvarande riktlinjer skall äga fortsatt giltighet.

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 4 (15) KFU 30 Dnr KS/ Ansökan om stöd till Interregprojekt Vision Halden Skiklubb ch Strömstads löparklubb har inkommit med en begäran om medfinansiering till ett interregprojekt som avses pågå undre perioden Syftet är att ge möjlighet att utveckla kommunens två största idrottsarrangemang, förbättra möjligheterna för föreningslivet i allmänhet samt öka Strömstads attraktionskraft som upplevelsedestination. Projektet inriktas på anskaffande av utrustning för idrottsarrangemnang, webcastinguppbyggnad, markandsföring, cykelrutter och cykelkartor, kompletterande åretruntverksamhet och information. Utskottet konstaterar att projektet ligger väl i linje med strävan att utveckla idrotts- och fritidsverksamheten i kommunen samt att stärka kommunens varumärke. s beslut: Utskottet föreslår att ansökan bifalles.

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 5 (15) KFU 31 Dnr KS/ Driftskostnader för Friluftsmuséet 2009 Strömstadslokaler AB har begärt ersättning för driftskostnader om ca kr för Friluftsmuseet för år Utskottet konstaterar att KS inte har reserverat medel för Frilugtsmuseet i budgeten för innevarande år och att det saknas utrymme i internbudgeten för att bära denna kostnad. s beslut: Utskottet beslutar att överlämna ärendet till KS för behandling utan eget yttrande. Lars-Åke Karlgren meddelar att Gotte-Lottas kiosk i samband med ombyggnadsarbeten har flyttats från Udden till Tekniska förvaltningens upplag i Grandalen. Kiosken är en gåva till kommunen från nuvarande fastighetsägaren. Avsikten är att kiosken efter iordningsställande skall placeras vid boulebanan på Friluftsmuséet. Kiosken är en del av Strömstads kulturarv. Den uppfördes ursprungligen vid Strandpromenaden och flyttades sedan till Södra Bergsgatan för att omkring 1958 placeras på fastigheten på Udden.

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 6 (15) KFU 32 Dnr KS/ Analys av åtgärder för Strömstad Gymnasium ska få betydelse som kulturhus Utskottet noterar att arbetet med att utveckla Strömstads Gymnasium till ett kulturhus gått i stå. Den trestegsplan som framtagits inom BUN har endast i mindre utsträckning genomförts och till följd av bristen på ekonomiska resurser har projekteringen i varje fall tillfälligt avstannat. Utskottet noterar vidare att kulturhusfrågan är en prioriterad fråga i kommunens styrdokument och att behovet av en samlande mötesplats för kultur i alla former är stort. Pågående planarbete kan möjligen ge upphov till nya förslag, till exempel i samband med nybyggnation på Myren eller Torskholmen. s beslut: Att återuppta behandlingen av ärendet när så anses påkallat.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 7 (15) KFU 33 Dnr KS/ Staty till minne av Inge Schiöler Se KS/ Utskottet har tidigare uppdragit åt Jan Palmblad att undersöka om Lena Cronqvist varit intresserad av att göra ett förslag till staty. Jan Palmblad har sammanträffat med Lena Cronqvist vid flera tillfällen och då även tagit del av en skiss till ett första förslag till utformning. Staffan Buhre har konsulterats för att utreda hur ett eventuellt framtida uppdrag skall genomföras för att inte komma i konflikt med gällande upphandlingsregler. Lena Cronqvist har meddelat att hon under senhösten kommer att kunna lämna ett mer preciserat förslag innefattande en kostnadsberäkning. s beslut: Utskottet föreslår att KS ställer sig positiv till motionen samt uppdrager åt utskottet att återkomma med ett preciserat förslag efter fortsatt utredning. Lars-Åke Karlgren rapporterade från Tekniska nämndens samrådsmöte angående uppförande av Claes Hakes staty på Laholmen. Noterades att frågan om uppförandet av statyn ligger inom utskottets ansvarsområde. Kostnaden för bygge av beongplatta samt uppförande av statyn ryms inom anslaget för offentlig utsmyckning. s beslut: Utskottet beslutar att i samråd med Tekniska förvaltningen och Miljö- och byggförvaltningen låta uppföra Claes Hakes staty på anvisad plats vid Laholmstriangeln utanför Kallbadhuset.

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 8 (15) KFU 34 Dnr KS/ Översyn av regler och rutiner för föreningsbidrag Anmälde Jan Palmblad att en genomgång av reglerna och ett utarbetat förslag kommer att föreligga inom en vecka. Noterades att diskussionerna om delegationsbeslut tar stort utrymme vid KS sammanträden. Lars- Åke Karlgren ansåg att ledamöterna i KS skulle precisera sina eventuella önskemål om kompletterande information redan vi mötet inledning för att möjliggöra att eventuellt underlag tas fram snabbt. Lars Georgsson anmärkte att han efterlyst en tydligare redovisning av kultur- och fritidsmedlen. Anne-Lise Lindmark menade att neddragningen av driftsbidrag till museet borde ha diskuterats i utskottet och att utskottet borde ha möjlighet att lämna synpunkter på hela internbudgeten angående kultur och fritid. Ronnie Brorsson ansåg att det fanns anledning för utskottet att precisera sin roll. Förslag till kultur- och fritidsutskotts beslut: Att bordlägga ärendet till nästa sammanträde.

9 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 9 (15) KFU 35 Dnr KS/ Remiss Natur- och kulturturism - synpunkter senast 16/10 VG-regionens förslag till plan för natur- och kulturturism har inkommit för kommunens yttrande. Förslaget innehåller många positiva delar och understrker den sociala ekonomins betydelse för kommunernas utveckling. Lars-Erik Antonsson har lämnat ett kortfattat förslag till remissvar. s beslut: Utskottet uppdrar åt Jan Palmblad att om så anses erforderligt lämna förslag till komplettering av föreliggande remissvar.

10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 10 (15) KFU 36 Dnr KS/ Konsthallen Lokstallet Jan Palmblad redovisade Lokstallets verksamhet under sommaren innefattande de bägge föreningscurerade utställningarna Mats Hansén, årets konstnär och Från Kosterhavet samt kommunens utställningar Final Meal Request av Lennart Gebelius och Megapolis av Peter Uhr. Vidare redovisades förslag från föreningen avseende utställningar för 2010 innefattande unga keramiker från HDK, Årets konstnär samt Claudia Theel. Utskottet ansåg att årets konstnär bör utses gemensamt av föreningen och kommunen. Namn som diskuterades var Arne Isaksson tillsammans med Pål Svensson samt Lars Vilks. Jan Palmblad meddelade att VG-regionens fyra konstfästen (Skövde Konstmuseum, Borås Konstmuseum, Dalslands konstmuseum och Konsthallen Lokstallet) sammanträffat vid flera tillfällen för att diskutera en fördjupad samverkan innefattande marknadsföring, publikarbete och utställningsproduktion. Samtalen har reulterat i en ansökan till VG-regionen om projektstöd för Samtal om fortsatt samarbete har även förts med Gerlesborgsskolan. En samverkansgrupp håller på att ställas samman för att arbeta med frågan om tillbggnad av Lokstallet och finansiering av denna. Lennart Grebelius, Håkan Svennerstål, Lena Cronqvist och Hasse Persson har förklarat sig villiga att vara med. s beslut: Utskottet beslutar att föreslå Föreningen för Samtidskonst i Lokstallet att disponera perioden april-juni samt sept-oktober för sina utställningar samt att årets konstnär skall utses gemensamt av föreningen och kommunen.

11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 11 (15) KFU 37 Dnr KS/ Konstgräs på Strömsvallen Ronnie Brorsson meddelade att konstgräsplanen skall invigas den 4 oktober. Konstgräset är ett bra exempel på hur större satsningar kan komma att finansieras för framtiden, där föreningarna, näringslivet och kommunen står vardera för 1 Mkr. Konstgräset är också en satsning som kommer skolorna till godo. s beslut: Rapporten noterades till protokollet.

12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 12 (15) KFU 38 Dnr KS/ Kultur- och fritidsplan Ronnie Brorsson noterade att arbetet med att ta fram en kulturplan och en fritidsplan är nära kopplad till det pågående ÖP-arbetet. Ett exempel är diskussionen om en utbyggnad av Strömsvallen till ett bredare fritidsaktivitetsområde. ÖP-arbetet just nu avser den övergripande strategiska planeringen, men vi närmar oss den fysiska planeringen. Det gäller också diskussionerna om ett kulturhus. Planerna om ett upplevelsecentrum på Elux kan innebära resurser för kulturlivet i kommunen. Upplägget av kulturplan och fritidsplan diskuterades utifrån dels kommunens egna dokument från Kulturutredningen 2005 och Beredningsgruppens för kultur och fritid förslag 2007 och dels från planer antagna av andra kommuner. Jan Palmblad noterade att tjänstemannaförslaget till strategisk plan i ÖP kommer att färdigställas under nästa vecka. s beslut: Utskottet beslutade att förslaget till skrivning i ÖP avseende kultur- och fritid skall skickas till ledamöterna för synpunkter samt att plandiskussionen skall fortsätta vid nästa utskottsmöte.

13 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 13 (15) KFU 39 Dnr KS/ Föreningsnavet Redovisade Lars-Åke Karlgren att hanteringen av frågan om Föreningsnavet tagits över av KSAU som en del av budgetarbetet. s beslut: Utskottet beslutade notera informationen.

14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 14 (15) KFU 40 Övriga frågor Sten Brodén rapporterade att filmfestivalen på Bio Rollo/Krokstrands Folkets Hus under sommaren blivit en framgång. Sammanlagt visades 17 filmer för över 400 besökare. Sten Brodén meddelade, att Idefjordsvallen är i behov av upprustning. Vatten har trängt in i smidesräckets fästen och förorsakat frostsprängningar och sprickor i stenen. Strömstadslokaler äger anläggningen som står på privat mark. Lars-Åke Karlgren kommer att kontakta Strömstadslokaler för en gemensam okulärbesiktning. Jan Palmblad meddelade, att Joel Lind försöker samla arrangörer för att kunna genomföra en ny Krokstrandsfestival nästa år. s beslut: Rapporten noterades till protokollet.

15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 15 (15) KFU 41 Nästa möte Nästa möte skall äga rum torsdagen den 29 oktober kl 16:00 19:00 i Sandska Rummet, Stadshuset.

Strömstads Stadshus, Nämndernas rum 2009-05-13 kl. 16:00 18:30

Strömstads Stadshus, Nämndernas rum 2009-05-13 kl. 16:00 18:30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Kultur- och fritidsutskottet Sammanträdesdatum 09-05-13 Plats och sammanträdestid Beslutare Strömstads Stadshus, Nämndernas rum 2009-05-13 kl. 16:00 18:30 Lars-Åke Karlgren

Läs mer

Sandska Rummet, Stadshuet kl. 16:00 19:00

Sandska Rummet, Stadshuet kl. 16:00 19:00 Plats och sammanträdestid Beslutare Tjänstgörande ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Sandska Rummet, Stadshuet kl. 16:00 19:00 Lars-Åke Karlgren (v) Lars Georgsson (s) Sven Moosberg (stp) Anne-Lise

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Kultur- och fritidsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Kultur- och fritidsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Kultur- och fritidsutskott Plats och sammanträdestid Beslutare Sammanträdesrummet Miljö Bygg, Stadshuset 14 dec 2010 kl. 16.00-18.30 Lars-Åke Karlgren (v) Sten Brodén (v)

Läs mer

Nämndernas rum, Stadshuset Tisdagen den 9 februari 2010 kl

Nämndernas rum, Stadshuset Tisdagen den 9 februari 2010 kl KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Plats och sammanträdestid Beslutare Nämndernas rum, Stadshuset Tisdagen den 9 februari 2010 kl. 16.00-18.15 Lars-Åke Karlgren (v) Sven Moosberg (StP) Lars Georgsson

Läs mer

Strömstads Museum kl. 16:00 19:00

Strömstads Museum kl. 16:00 19:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) 08-11-26 Plats och sammanträdestid Beslutare Tjänstgörande ersättare Strömstads Museum 2008-11-26 kl. 16:00 19:00 Lars-Åke Karlgren (v) Lars Georgsson (s) Stig Collin

Läs mer

Kultur- och fritidsutskott

Kultur- och fritidsutskott KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (47) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Sandska rummet, Stadshuset Måndagen 18 juni 2012 kl. 16:00-1900 Anders Olsson (m) Hans-Inge Sältenberg (c)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Kultur- och fritidsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Kultur- och fritidsutskott Plats och sammanträdestid Beslutare Sida 1 (8) Sandska rummet, Stadshuset 29 mars 2010 kl. 16.00-17.45 Lars-Åke Karlgren (v) Ronnie Brorsson (s) Sten Brodén (v) Sven Moosberg (StP) Lars Georgsson (s) Anne-Lise

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Kultur- och fritidsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Kultur- och fritidsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Diarienummer KS/2016-0409 Tid och plats kl 09.00 11.00 Miljö- och byggförvaltningens mötesrum Beslutande Ledamöter Lena Martinsson (S) Hans-Inge Sältenberg (C), Ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum 2007-03-01

Sammanträdesdatum 2007-03-01 Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Fullmäktigesalen, Stadshuset klockan 08.00-12:00 Pia Tysklind (s) Johanna Franson (s) tjg ers Björn-Ole Adamsson ( stp) Rita

Läs mer

Skolkontoret, Stadshuset

Skolkontoret, Stadshuset Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (17) Fullriggaren klockan 08:30 16:30 Pia Tysklind (s) Jan Vidar Seljegren (s), 43-50, 52-57

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Närvarande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal 09:00 12:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson Fritids- och kulturnämnden 2014-11-18 Plats och tid Robothistoriska muséet 13.15 15.30 mötet ajournerades 14.39 14.45 Beslutande Övriga deltagare Lena Träff (S) Stefan Carlsson (S) Jan-Erik Jansson (S)

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-19 Innehållsförteckning Ärende 8 Uppföljning av intern kontrollplan för verksamhetsåret 2012... 11 9 Tillgänglighet till hembygdsförenings lokaler på Spinnet... 12 10 Bidrag

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2011-06-14 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 50 Motion om konstgräsplan... 57 51 Habos historia... 58 52 Regional kulturplan 2012 2013 remiss från Landstinget i Jönköpings län... 59 53 Informationsärenden... 60 54Föreningsträff...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 46 Godkännande av ärendelista... 60 47 Anmälan av delegationsbeslut... 61 48 Remiss Regional kulturplan Jönköpings län 2018-2020... 62 49 Begäran om omprövning av anläggningsbidrag Ryfors golfklubb...

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kulturnämnden 2012-11-07 1 Plats och tid Beslutande Biblioteket, Malung Kl. 13.00-14.30 Gun Byttner (M), ordförande Martina Henriksson (FP) AnneMarie Helmersson (V) Bente Mellquist-Danielsson (V) Lilian

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 2007-02-15 Äldreboendet Jägarens sammanträdesrum 2007-02-15 kl. 09.00 16.00 Leif Andersson (s) Anna-Lena Carlsson (c) Lisbeth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Kalix Folkets Hus, Likskär, torsdagen den 10 januari 2019 kl 13:00 16.00 Beslutande Ledamöter Britt-Inger Nordström, ordförande (S) Hanna Johnselius, vice ordförande (S) Håkan Nyman

Läs mer

~:~~k... ... :... :?:~~:'J4~~.. >~.) H. HJO KOMMUN Kommunstyrelsens allmänna utskott. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-03-26

~:~~k... ... :... :?:~~:'J4~~.. >~.) H. HJO KOMMUN Kommunstyrelsens allmänna utskott. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-03-26 SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 Plats och tid Deltagande Stadshuset, kl 13.00 15.15 Beslutande Catrin Hulmarker (m), ordförande Tore Nolberger (m) Petter Jönsson (fp) Eva-Lott Gram (kd) Pierre R yden ( s) Tina

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 2012-12-13 1-9

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 2012-12-13 1-9 Kommunstyrelsens personalutskott 2012-12-13 1-9 Plats och tid Personalkontorets sammanträdesrum, kl. 8.30 11.15 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Lena Andersson (M) Harald Lagerstedt (C) Marianne

Läs mer

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l""""''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret 16.00-18.20 Beslutande Anette Lantz (M) ordförande Thomas Lindqvist (PF), vice ordförande Anders Westeriund (S), ledamot Rose-Marie Jönsson (C),

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Svedala kommunhus Kultur- och fritid. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Svedala kommunhus Kultur- och fritid. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(9) Plats och tid Naverlönnsalen, torsdagen den 13 september 2018 kl 18:30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden Protokoll Kultur- och fritidsnämnden 2010-06-22 58-62 Kultur- och fritidsnämnden sammanträde 2010-06-22 Information och överläggningar 58.Ekonomisk uppföljning månadsvis 59. Policy för politisk information

Läs mer

Kultur- och fritidsutskott

Kultur- och fritidsutskott KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (22) Plats och sammanträdestid Beslutare Sandska rummet, Stadshuset Onsdag 29 april 2015 Hans-Inge Sältenberg (C), ordf Lena Martinsson (S) Ulf Gustafsson (S) Anna Gravander

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-12.00 Beslutande Christer Yrjas (C) Anders Albäck (L) Daniel Persson (M) Sven Gunnarsson (MP) Anders Throbäck (S) Sara Anheden (S) Paul Lennartsson

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08: Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:30 12.30. Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet 2004-02-17

Personal- och organisationsutskottet 2004-02-17 Föredragningslista Personal- och organisationsutskottet 2004-02-17 Plats och tid för mötet: Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 17 februari 2004 kl 08.30 Föredragande Ärenden Justering 8 Föregående

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (30) Kultur- och fritidsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (30) Kultur- och fritidsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (30) Plats och sammanträdestid Sandska rummet, Stadshuset Måndagen den 7 mars 2011 kl. 10:30-15:00 Beslutare Anders Olsson (m) Lars-Åke Karlgren (v) Lena Martinsson (s) Hans-Inge

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

Svar på motion Lokstallets framtid

Svar på motion Lokstallets framtid KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 11 (13) Kommunfullmäktige 2015-11-12 Kf 129 Ks 164 Au 194 KS/2012-0067 Svar på motion Lokstallets framtid s förslag till Kommunfullmäktiges beslut att ge Strömstadslokaler i uppdrag

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Barn- och Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-20

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Barn- och Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-20 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och sammanträdestid Konferensrummet, Strömstiernaskolan kl. 08:00-12:00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ersättare Hans-Inge Sältenberg (C)

Läs mer

Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s)

Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Kulturnämnden Plats och tid Bibliotekets Hörsal, 15.00-18.00 Beslutande Ledamöter Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Kommunfullmäktigesalen 09:00 11:45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Anna Lena Carlsson (C), ordförande Britt-Marie Winberg (MP), 1:e vice ordförande Leif

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid Bergslagens medeltidsmuseum, onsdagen den 9 september 2015, klockan 18.00 20:00 ande Övriga närvarande Elizabeth Pettersson (s), ordförande, Åke Andersson (v),

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 19.15 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-16.15 Beslutande Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande Övriga deltagande Ann-Christine Sandell,

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 november 2010 1 (7)

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 november 2010 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 november 2010 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.55 Ajournering kl. 14.25-14.40 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Anita Widman Annika Johansson

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid: 17.05 17.30 Beslutande Ewa-Leena Johansson (S) Ingemar Javinder (S) Wiveca Stopp (S) Gert Stark (S) Ulla Kalander-Karlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (8) 2008-01-31 1 (8) Plats och tid Onsdag den 31 januari kl. 08.30 09.00 Plats ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Kunskapen, Regionförbundet, P G Vejdes väg 15, Växjö Marie-Louise Hilmersson (c) ordförande

Läs mer

Birgitta Jönsson (S) Agnetha Persson (C) Charlotte Wachtmeister (M) Karin Wigrup (C) 25-26

Birgitta Jönsson (S) Agnetha Persson (C) Charlotte Wachtmeister (M) Karin Wigrup (C) 25-26 1(7) Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået kl 13.00-14.40 Ajournering: 13.55-14.05 Beslutande Birgitta Jönsson (S) Agnetha Persson (C) 27-29 Charlotte Wachtmeister (M) Karin Wigrup (C) 25-26 Övriga deltagare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Tid Onsdagen den 7 oktober 2015, kl I Ann-Christine Furustrand (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott

Tid Onsdagen den 7 oktober 2015, kl I Ann-Christine Furustrand (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott o Österåker Tid Onsdagen den 7 oktober 2015, kl 10.50- I 1.30 Plats Närvarande Utses att justera, 10:2 Largen, Alceahuset, Åkersberga Enligt bifogad

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) Mona Smedman

Läs mer

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s)

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s) 08:31SALEMS KOMMUN Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2006-08-17 1 Plats och tid Kommunalhuset Bergaholm. Torsdag 17 augusti 2006, kl 19.00-20.30 Beslutande Christina Lorentzon

Läs mer

Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson (S)

Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson (S) 1(11) Plats och tid Hammargården, kl. 15.00-16.55 Beslutande Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande 2013-08-22 - i Kommunhuset klockan 15.00-16.45 med ajournering till den 29 augusti kl.17.30-18.30, Örkelljunga kulturhus. Björn Zorec (FP) - ordförande, 55-61

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott

Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Sammanträdesdatum Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Konferenslokal Hovden, Stadshuset, klockan 13.15 14.55 Beslutande Johan Abrahamsson (M) ordförande ej del av 21 Ida Ekeroth (S) vice ordförande ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2015-11-17 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum 3, den 17 november, kl 15.00-17.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica

Läs mer

Sandska rummet, Stadshuset Onsdagen den 31 augusti 2011 kl. 16:30-19:00

Sandska rummet, Stadshuset Onsdagen den 31 augusti 2011 kl. 16:30-19:00 KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Sandska rummet, Stadshuset Onsdagen den 31 augusti 2011 kl. 16:30-19:00 Anders Olsson (m) Hans-Inge Sältenberg (c)

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Azar Hedemalm (MP)

Underskrifter Sekreterare. Azar Hedemalm (MP) TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-05-18 Kommunstyrelsens strategi- och framtidsutskott Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl. 09:00 10:55 Utses att justera Benny Halldin (S) Justeringens plats

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Kultur- och fritidsnämnden

TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Kultur- och fritidsnämnden TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-02-04 Plats och tid Sammanträdesrummet, Biblioteket, Tingsryd Onsdag 2014-02-04 kl. 08.30 15.00 ande Håkan Ohlsson (M)

Läs mer

Dan Ljungström, ordförande (C) Percy Karlsson (S) Conny Axelsson (S) Daniel Lundström (S)

Dan Ljungström, ordförande (C) Percy Karlsson (S) Conny Axelsson (S) Daniel Lundström (S) Sammanträdesdatum 1 (12) Plats och tid KS-salen kl. 14,00-16,00 Beslutande Ersättare Dan Ljungström, ordförande (C) Percy Karlsson (S) Conny Axelsson (S) Daniel Lundström (S) Gunnel Bjäde (M) ersätter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Anmälan av delegationsbeslut... 4 3 Anmälan av utskottsprotokoll... 5 4 Delgivningar... 6 5 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden... 8 6 Sammanträdesdagar

Läs mer

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag 16 Föregående mötes protokoll 17 Bokslut för år 2011 18 Investeringsuppföljning 2011 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete 20 Plan för intern kontroll 2012 21 Hälsoplan för kultur-

Läs mer

KS SU PROTOKOLL

KS SU PROTOKOLL KS SU PROTOKOLL 1(15) Plats och tid Rådhuset, Rådhussalen, kl. 13.00 17.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Övriga deltagande Therese Nordlie (C) adjungerad Birgitta Svensson (C) adjungerad

Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Övriga deltagande Therese Nordlie (C) adjungerad Birgitta Svensson (C) adjungerad Sammanträdesdatum Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Konferenslokal Hovden, Stadshuset, klockan 8.00 9.20 Beslutande Johan Abrahamsson (M) ordförande Ida Ekeroth (S) vice ordförande Morgan Forsberg

Läs mer

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Judit Säwe, sekreterare Peter Kjellin, controller, 24 Christina Westberg, gymnasiesekreterare, 25.

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Judit Säwe, sekreterare Peter Kjellin, controller, 24 Christina Westberg, gymnasiesekreterare, 25. Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00-15.05 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Henrik Axelsson, ordförande (S) Peter Joensuu,

Läs mer

Luis Miguel Caneo Jenny Delén. Förvaltningskontoret Karolina Hansen ANSLAG/BEVIS

Luis Miguel Caneo Jenny Delén. Förvaltningskontoret Karolina Hansen ANSLAG/BEVIS 1 (16) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-18.10 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Luis Miguel Caneo (S), ledamot Emelie Dockenfelt (C), ledamot Jenny

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 15.30 16.00. Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Lars-Ove Jansson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s)

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2013-06-10 25-29

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2013-06-10 25-29 Kultur- fritidsnämnden 25-29 2 Graffiti Plank Alingsås...6 Motion om att införa omsorgsnorm - Lena Klevenås (MP)...7 sutrdrag - Remiss KSAU 60 om användningen av Turbinhuset - Lena Klevenås (MP)...9 Delegationsbeslut

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(13)

Sammanträdesprotokoll 1(13) Sammanträdesprotokoll 1(13) Plats och tid Besökscentrum, Nya Lapphyttan, 18.00-19.30 Beslutande Elizabeth Pettersson (S), ordförande Peter Lind (MP) Henrik Nyström (FP) Övriga närvarande Ingrid Falquist

Läs mer

Arvika kommun, allmänna utskottet

Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 8.30-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 13:00 16.00 Leif Andersson (S) Roger Persson (S), tjänstgörande ersättare Anna-Lena Carlsson (C)

Läs mer

Justering av Beredningen för tillväxt och samhällsbyggandes protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av Beredningen för tillväxt och samhällsbyggandes protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2010-12-21 16 (21) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierp, kl 14.00 16.30 Beslutande Se förteckning sid 17 Övriga närvarande Claes Breitholtz, konsult Krister Sernbo. konsult Helena Gåije, planarkitekt

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden 1 (20) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, kl 19.00-21.00. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Malin Karlsson (FP), Irene Öman (M), Hans Heneby (M),

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kulturutskottet 2003-01-15

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kulturutskottet 2003-01-15 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 1 Presentation av verksamheten Cheferna för biblioteks-, fritids- och kulturenheterna gör en kortare presentation av respektive verksamhet och de ekonomiska förutsättningarna

Läs mer

Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS ProtokoDet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS ProtokoDet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PJatsoch tid Stadshuset, kl 1300-14.35 BesllJlande Ledamöter Tore Nolberger (M) ordförande Lars Newman (Kd) Pierre Ryden (S) Övriga deltagande Catrin Hulmarker (M), ersättare Annica

Läs mer

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Leif Jannerstig (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.00 14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Vinterstallet 13:00 Beslutande Anders Tell (S) ordförande Lena Ohlsson (M)v ordförande Karl Gemfeldt (C) Magnus Åkesson (L) Kevin Barthel (SD) Ersättare Övriga

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Räddningsnämnden 2012-06-27 1 Plats och tid Brandstation i Malung 16.30-19.00 Beslutande Jan Jespersen (S) Ordförande Lars-Åke Nilsson (M) Ledamot Daniel Johansson (FP) Ledamot Håkan Oskarsson (S) Ledamot

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-18 1(7) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-18 1(7) Kommunstyrelsen 2013-06-18 1(7) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 18 juni 2013, kl 11.00 11.55. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Anne Johansson

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(16)

Sammanträdesprotokoll Sida 1(16) Sammanträdesprotokoll Sida 1(16) Plats och tid Tunasalen, tisdagen den 20 september 2016 kl 09:00-12:00 Ajournering: 09:10-09:30 Beslutande Ledamöter Tomas Peterson (M), Ordförande Helen Nilsson (S), 1:e

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (6)

Kommunstyrelsen - information (6) Kommunstyrelsen - information 2007-01-22 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 22 januari 2007 kl 16.00 19.20 Paragrafer 28-32 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2007-07-19 1 Plats och tid torsdag 19 juli 2007 kl. 19.00-20.35 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård, ordförande (S) Jonas Ås, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Lena Axelsson (S) Ann-Helen Nilsson (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Lena Axelsson (S) Ann-Helen Nilsson (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Politikerrummet, kommunhuset, 2018-09-13, kl. 13.00 14.30 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef, sekreterare Justerade paragrafer 36-41

Läs mer

Föredragningslista Personal- och organisations-utskottet

Föredragningslista Personal- och organisations-utskottet Föredragningslista Personal- och organisations-utskottet Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 25 november 2003, kl 13.00 Ärenden Justering 65 Föregående

Läs mer

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 1(8) Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 17.00-18.30 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) /Sed Niklas Svalö (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå den 17 januari 2017, kl

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå den 17 januari 2017, kl ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2017-01-17 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå den 17 januari 2017, kl 14.30 16.05 Beslutande Robert Grape

Läs mer

KS SU PROTOKOLL

KS SU PROTOKOLL KS SU PROTOKOLL 1(12) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Rådhuset, kl. 13.00 15.50 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 Beslutande Åke Bertils (S) Sigbritt Persson (S) Solveig

Läs mer