Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott"

Transkript

1 Socialnämndens 88-95

2 2 88 Tillsynsplaner för serveringstillstånd, försäljning av receptfria läkemedel och försäljning av tobak och folköl Behov av Asyl/PUT-boende Förfrågan om inrättande av Barnhus i Södra Älvsborg Kvalitetsberättelse för Socialförvaltningen Information om remiss ang förändring i verksamhet rörande ensamkommande flyktingbarn Information angående minskning av korttidsplatser Socialförvaltningens lokalförsörjningsplan Förvaltningschefen informerar...13

3 3 Plats och tid Socialförvaltningen, Sidenvägen 7 D, Alingsås, kl , Paragrafer Beslutande Britt-Marie Kuylenstierna (MP), ordförande Niklas Hellgren (KD), vice ordförande Anders Dahl (V) Helena Carlström (S) Roland Salomonsson (M) Övriga deltagare Susanne Åhman, förvaltningschef Marita Haglund, avdelningschef planeringsavdelningen Karin Alvermalm, avdelningschef IFA Vivi Metsola, utvecklingsledare 91 Maria Jerkeman, utvecklingsledare 94 Ninni Flodin, sekreterare Utses att justera Niklas Hellgren Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Ninni Flodin Britt-Marie Kuylenstierna Niklas Hellgren

4 4 Anslag / Bevis et är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Socialnämndens Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Socialförvaltningen, Alingsås Underskrift Ninni Flodin

5 5 AU 88 Dnr SN Tillsynsplaner för serveringstillstånd, försäljning av receptfria läkemedel och försäljning av tobak och folköl 2015 Ärendet bordlades vid socialnämndens sammanträde den 24 februari och socialnämnden beslutade vid detta tillfälle att ta upp ärendet vid kommande sammanträde. Kommunen har enligt alkohollagen, lagen om handel med vissa receptfria läkemedel samt tobakslagen ett kontroll och tillsynsansvar över efterlevnaden av de bestämmelser som gäller för berörda verksamheter. Arbetsutskottets beslut Socialnämndens antecknar informationen.

6 6 AU 89 Dnr SN Behov av Asyl/PUT-boende Förvaltningen har haft i uppdrag att utreda hur boendesituationen för ensamkommande flyktingbarn kan säkerställas, samt utreda möjligheten att starta ett asyl- och eller PUTboende för ensamkommande barn under De ensamkommande flyktingbarn som anvisas Alingsås kommun i dag är i huvudsak pojkar i åldrarna 15-17år. Kommunen tar även emot ett fåtal barn i lägre åldrar samt flickor. Vid en anvisning från migrationsverket placeras barnet/ungdomen i första hand i ett asylboende i avvaktan på besked om permanent uppehållstillstånd (PUT). Vid besked om PUT placeras därefter barnet/ungdomen på ett så kallat PUT-boende fram tills dess att de är 18 år. Inom kort kommer en överenskommelse tecknas mellan Migrationsverket och Alingsås kommun där förslaget från Migrationsverket i skrivandets stund omfattar ett fördelningstal på 19 asylplatser. Varje asylplats beräknas ha en omsättning på 1,7 personer per år vilket innebär att Alingsås kommun skall bereda plats för 27 ensamkommande flyktingbarn under I dagsläget har Alingsås även 20 ungdomar med permanent uppehållstillstånd placerade runt om i landet. Plan för start av asyl/put-boende I november 2014 tillsattes en arbetsgrupp med uppdrag att ta fram en plan över vad som krävs för att starta ett boende för ensamkommande flyktingbarn. Arbetsgruppen har besökt och samlat erfarenheter från flera kommuner som startat boenden för ensamkommande flyktingbarn. Arbetsgruppen har utgjorts av Agneta Söqvist, enhetschef UFA, Anders Hjälm, enhetschef IFA, Lena Sanner, socialsekreterare, ensamkommande flyktingbarn. Förslag till beslut i Socialnämnden Socialnämndens föreslår att socialnämnden beslutar att ge socialförvaltningen i uppdrag att under 2015 starta ett boende för ensamkommande flyktingbarn och unga, med 8 platser. Socialnämndens föreslår att socialnämnden uppdrar åt socialförvaltningen att utreda hur kedjan av boendeinsatser kan utvecklas för att stödja den unges självständiga deltagande i samhällslivet.

7 7 AU 90 Dnr SN Förfrågan om inrättande av Barnhus i Södra Älvsborg Alingsås kommun har tillsammans med Lerums kommun fått en förfrågan från Boråsregionen och Sjuhärads kommunalförbund om intresset av att delta i inrättandet av ett så kallat Barnhus i Södra Älvsborg. Målet med ett barnhus är att tillförsäkra rättstrygghet för barn som utsatts för olika typer av misshandel och brott, samt tillförsäkra ett gott bemötande och ett kvalitativt stöd. I ett Barnhus samverkar socialtjänst, polis, åklagare, rättsmedicin, barnmedicin samt barn- och ungdomspsykiatri (BUP). Med ett barnhus ska barnen/ungdomarna inte behöva lämna sin berättelse vid flera tillfällen till olika personer. Ett viktigt syfte är att polis och socialtjänst, med stöd från BUP, omgående ska kunna göra en risk- och skyddsbedömning. Kommunerna Bollebygd, Borås, Herrljunga, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn och Vårgårda har fattat politiska beslut i frågan och är positiva till att delta i Barnhus i Södra Älvsborg. Förfrågan om medverkan har även gått till Åklagarmyndigheten, Polismyndigheten Södra Älvsborg, Södra Älvsborgs sjukhus, västra och södra hälso och sjukvårdsnämnden. Socialnämnden hade uppe ärendet vid sitt sammanträde och beslutade då att återkomma till beslut i frågan under våren Barnhusets verksamhet Att en samlad profession i ett tidigt skede kan samråda ger ett bättre omhändertagande av den unge och höjer kvaliteten i handläggningen. De frågor som hanteras i dessa ärenden är oerhört laddade och hur man initialt hanterar den uppkomna situationen har betydelse för hur ärendet utvecklas. Som utsatt har barnen/ungdomarna möjlighet att få stöd av professionella som är extra skickliga på just detta. Planen är att aktuellt barnhus upprättas i Borås. Målgruppen är barn/ungdomar 0-18 år. Barnhuset kommer att ha två socionomer som blir anställda av Borås Stad. Arbets- /ansvarsfördelning mellan Barnhusets samordnare och hemkommunens socialsekreterare skall vara tydligt uttalad i varje enskilt fall. Startdatum för Barnhuset är ännu inte fastställt, men startas tidigast i slutet av Beräknad kostnad för Socialnämnden Alingsås kommun är 207 tkr per år. Förslag till beslut i Socialnämnden Socialnämndens föreslår socialnämnden att ställa sig positiv till att ansluta sig till Barnhus i Södra Älvsborg.

8 8 Arbetsutskottet föreslår socialnämnden att ge förvaltningen i uppdrag att arbeta för en anslutning i samband med att barnhuset startar.

9 9 AU 91 Dnr SN Kvalitetsberättelse för Socialförvaltningen 2014 Socialnämnden beslutade i samband med att Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete antogs att en årlig Kvalitetsberättelse ska utarbetas. Beslutet grundade sig på att enligt Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SOSFS 2011:9) bör den som bedriver socialtjänst eller verksamhet enligt LSS varje år upprätta en sammanhållen kvalitetsberättelse. Syftet med Kvalitetsberättelsen är uppföljning av hur arbetet med att systematiskt utveckla kvalitet har bedrivits samt att kvalitetsberättelsen ska vara ett underlag för planering av kommande kvalitetsarbete. I Kvalitetsberättelsen görs bland annat uppföljning av nationella jämförelser, inkomna klagomål och synpunkter, brukarundersökningar och Lex Sarah-utredningar. Förslag till beslut i Socialnämnden Socialnämndens föreslår att socialnämnden godkänner Kvalitetsberättelse för socialförvaltningen 2014.

10 10 AU 92 Dnr SN Information om remiss ang förändring i verksamhet rörande ensamkommande flyktingbarn Susanne Åhman, förvaltningschef, informerar socialnämndens om komplexiteten i ärendets natur och att förvaltningen därför kommer att begära anstånd att inkomma med remiss till kommunledningskontoret per juni månad för ett välgrundat remissvar. Arbetsutskottets beslut Socialnämndens antecknar informationen.

11 11 AU 93 Information angående minskning av korttidsplatser Korttidsverksamheten kan vara ett alternativ för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar som behöver miljöombyte och rekreation samt avlösning för anhöriga till personer med funktionsnedsättning. För att ha rätt till korttidsverksamhet ska den brukaren tillhöra LSS-personkrets och ha ett behov av korttidsverksamhet. I nämndens Flerårsstrategi finns anpassning av korttidsverksamheten med som en åtgärd för att minska nämndens kostnader. En anpassning av korttidsverksamhetens ram har gjorts med 1,75 mnkr i 2015 års budget. Volym Under 2014 har antalet beslutade övernattningar ökat jämfört med Trots detta redovisar Korttidsverksamheten en överkapacitet. Beläggningen på tillgängliga platser 2014, efter bland annat avbokningar, var 54 procent. Korttidsverksamheten har idag 18 platser (rum) fördelade på fyra lokaler: - Lövet 2 platser - Myran 5 platser - Nollyckan 6 platser - Tuvebo 5 platser. Anpassning av korttidsverksamheten Följande åtgärder föreslås: Korttidsverksamhetens lokaler samordnas och minskas från fyra till tre. Korttidsverksamheten vid Tuvebo avvecklas och de brukare som har haft sin korttidsverksamhet där placeras i någon av de övriga tre verksamheterna utifrån vilken av dessa som bäst möter brukarens behov. Antalet platser minskas från 18 till 13 platser. Antalet årsarbetare anpassas till minskat antal platser och minskar med 3,2 årsarbetare. Åtgärden innebär omställning av personal och beräknas ge helårseffekt Med föreslagen kapacitet på 13 platser beräknas korttidsverksamheten kunna bibehålla en beredskap för svängningar av behoven under året och viss ökad efterfrågan. De förslagna åtgärderna förväntas inte negativt påverka kvaliteten för den enskilde. Förslag till beslut i Socialnämnden Socialnämndes föreslår socialnämnden besluta i enlighet med förvaltningens förslag om att minska antalet platser i korttidsverksamheten från 18 till 13 platser.

12 12 AU 94 Dnr SN Socialförvaltningens lokalförsörjningsplan 2015 Kommunfullmäktige beslutade i samband med budget 2008 att anslå medel till Kommunstyrelsen för att kunna påbörja ett strategiskt lokalförsörjningsarbete och genomföra en samordnad lokalförsörjningsplan för kommunens samtliga verksamheter. En lokalförsörjningsplan ska ge en översikt och vara ett instrument för planering, samordning och effektivisering. Socialnämndens uppdrag omfattar att upprätta en lokalförsörjningsplan för sina verksamheter, som sedan blir en del av den kommunövergripande lokalförsörjningsplanen. Planen ska revideras årligen. Förslag till beslut i Socialnämnden Socialnämndes föreslår socialnämnden att anta Lokalförsörjningsplan för Socialförvaltningen 2015.

13 13 AU 95 Förvaltningschefen informerar Förvaltningschefen informerar socialnämndens om: - Rekryteringen av ny avdelningschef till utföraravdelning är klar. - Socialnämndens presidium och förvaltningschefen har tillsammans med vård och äldrenämndens presidium varit på möte med västra hälso och sjukvårdsnämnden. Socialnämndens presidie och förvaltningschefen förde fram ungdomsmottagningen, bekymret med att få primärvården att delta i arbetet med SIPar och behovet av gemensam beroendeverksamhet som prioriterade frågor att föra dialog omkring. Västra hälso och sjukvårdsnämnden förde fram folkhälsofrågor. Nästa möte kommer att hållas i oktober, då är västra hälso och sjukvårdsnämnden inbjuden till Alingsås kommun. - Satsningar på våra chefer som har nyckelroller för en bra verksamhet och medarbetare som mår bra. En del i denna satsning är den så kallade Chefsöverenskommelsen med tydliga uppdrag för cheferna. Vidare pågår en översyn av det administrativa stödet, medarbetare per chef, utvecklingsarbete kring styrning och ledning, facklig samverkansutbildning samt utbildningssatsning i ständiga förbättringar (LEAN) under våren. - Medialäget och möte med kommunstyrelsen angående den senaste tidens uppmärksamhet i media. Arbetsutskottets beslut Socialnämndens antecknar informationen.

Protokoll. Socialnämnden 2015-03-24 39-49

Protokoll. Socialnämnden 2015-03-24 39-49 Socialnämnden 39-49 2 39 Tillsynsplaner för serveringstillstånd, försäljning av receptfria läkemedel och försäljning av tobak och folköl 2015...5 40 Information arbetsmiljö...6 41 Behov av Asyl/PUT-boende...7

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 111-119 2 111 Information om drogvaneundersökning...5 112 Tillstånd för alkoholservering till allmänheten - Mantram Restaurang...6 113 Utökat stadigvarande tillstånd för alkoholservering

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 1-3 2 1 Månadsrapport kring ensamkommande barn...6 2 Behov av Asyl/PUT-boende...7 3 Meddelanden...9 3 Plats och tid Socialförvaltningen, Sidenvägen 7 D, Alingsås, kl 15.00-16.10 Paragrafer

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 42-50 2 42 Tillstånd för alkoholservering till allmänheten - SMELOC AB (A Dahlbom)...5 43 Tillfälligt utökat tillstånd för alkoholservering inför Potatisfestivalen 2014 - Restaurang Åkanten...6

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens 135-141 2 135 Tillstånd för alkoholservering till allmänheten...5 136 Förvaltningschefen informerar...6 137 Information angående målvärden...7 138 Besparingskrav 2015...8 139 Omlokalisering

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2015-01-27 6-13

Protokoll. Socialnämnden 2015-01-27 6-13 Socialnämnden 6-13 2 6 Information från förvaltningschef och avdelningschefer...5 7 Flerårsstrategi för Socialnämnden 2015-2017...6 8 Samverkansavtal mellan Föreningen Kvinnojouren Olivia och Alingsås

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2014-09-23 86-90

Protokoll. Socialnämnden 2014-09-23 86-90 Socialnämnden 86-90 2 86 Information om målgruppsanalys inom beroende och missbruk...5 87 Information om handlingsplan för ej verkställda beslut...6 88 Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete...7

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens 340-344 2 340 Handlingsplan för att ha ekonomi och verksamhet i balans 2016...6 341 Utredning av socialnämndens prognostiserade underskott...7 342 Avveckling av Mjörngatans serviceboende...8

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2015-01-07 1-4

Protokoll. Socialnämnden 2015-01-07 1-4 Socialnämnden 1-4 2 1 Utökat tillstånd för alkoholservering till allmänheten 2015 - First Hotel Grand...5 2 Alingsås Ljusplan...6 3 Val av ledamöter och ersättare till socialnämndens arbetsutskott 2015-2018...7

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 21-26 2 21 Redovisning till Inspektionen för vård och omsorg Dnr 8.5-39109/2013...4 22 Information om samverkan i kommunen för att främja integration...5 23 Redovisning till revisorerna med

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens 30-37 2 30 Tillsynsplaner för serveringstillstånd, försäljning av receptfria läkemedel och försäljning av tobak och folköl...5 31 Ansökan om serveringstillstånd - Åkantens restaurang och

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2014-06-17 51-62

Protokoll. Socialnämnden 2014-06-17 51-62 Socialnämnden 51-62 2 51 Tillstånd för alkoholservering till allmänheten - Maxi ICA...5 52 Tillstånd för alkoholservering till allmänheten - Sallys Café i Alingsås AB...6 53 Tillfälligt tillstånd för alkoholservering

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 20-33 2 20 Tillsynsplaner för serveringstillstånd, försäljning av receptfria läkemedel och försäljning av tobak och folköl 2015...5 21 Årsredovisning 2014...6 22 Månadsuppföljning...7 23

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2015-06-16 87-96

Protokoll. Socialnämnden 2015-06-16 87-96 Socialnämnden 87-96 2 87 Utökat tillstånd för alkoholservering till allmänheten - O learys...5 88 Tillfälligt tillstånd för alkoholservering till allmänheten - Lejonberget AB (Savannen)...6 89 Presentation

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott 1 2 Plats och tid Tryffeln, Sidenvägen 7F Paragrafer 280-285 kl. 13:15-16:15 Beslutande Utses att justera Eva-Lotta Pamp (M) (ordförande) Britt-Marie Kuylenstierna (MP) (vice ordförande) Helena Carlström

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 104-111 2 104 Ansökan om utökat tillstånd Stures Bowling...5 105 Uppdrag beroende - Förslag till socialförvaltningens framtida arbete...6 106 Information från utföraravdelningen, personlig

Läs mer

Inrättande av barnhus i södra Älvsborg förfrågan från Sjuhärads kommunalförbund ert dnr 2014/SKF 0109

Inrättande av barnhus i södra Älvsborg förfrågan från Sjuhärads kommunalförbund ert dnr 2014/SKF 0109 1 (3) Tjänsteutlåtande Datum 2014-12-02 Diarienummer 484-2014:V180 Sjukhusledning Handläggare: Suzanne Guregård Telefon: 033-616 10 00 E-post: sas@vgregion.se Till styrelsen för Södra Älvsborgs Sjukhus

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott 1 2 Plats och tid Krokanten, Sidenvägen 7F Paragrafer 142-146 kl. 09:00-11:30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Eva-Lotta Pamp (M) (ordförande) Britt-Marie Kuylenstierna (MP) (vice ordförande)

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens 338-341 2 338 Ansökan om serveringstillstånd - Golden Fish, Alingsås...4 339 Plan för hantering av samhällsstörningar och extraordinära händelser - Socialförvaltningens ledningsplan...5

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2012-12-11 113-119

Protokoll. Socialnämnden 2012-12-11 113-119 Socialnämnden 113-119 Socialnämnden Sida 2 Socialnämndens sammanträde Information om kvalitetsledningssystem 5 Ansökan om utökat serveringstillstånd First Hotel Grand 6 Handlingsprogram Våld i nära relationer

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 76-78 Socialnämnden Sida 2 Socialnämndens sammanträde Förslag på höjning av habiliteringsersättningen 5 Översyn av föreningsbidragen i kommunen som helhet 7 Information 9 Socialnämnden Sida

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott 1 Socialnämndens arbetsutskott 2 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Socialförvaltningen, Sidenvägen 7F, Krokanten kl. 13:00-16:30 Paragrafer 450-452 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 4-7 2 4 Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd - Harrys Alingsås...4 5 Ansökan om utvecklingsmedel för insatser mot våld i nära relationer...5 6 Ansökan om statsbidrag för verksamhet

Läs mer

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMPJNR= = =ORJPS= =

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMPJNR= = =ORJPS= = = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMPJNR= = =ORJPS= = Socialnämndens sammanträde Information om förslaget till ny styrmodell för Alingsås kommun 3 Information om alkohollagen 4 Återkallelse av serveringstillstånd

Läs mer

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNOJMQJMP= = =PQJQO= = =

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNOJMQJMP= = =PQJQO= = = pçåá~äå ãåçéå OMNOJMQJMP PQJQO Socialnämndens sammanträde Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd MX-musikklubb 3 Ansökan om utökat serveringstillstånd Mei Wei 4 Samverkan om barn och ungdom med sammansatt

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott 1 2 Plats och tid Tryffeln Paragrafer 457-461 kl. 09:00-12:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Eva-Lotta Pamp (M) (ordförande) Britt-Marie Kuylenstierna (MP) (vice

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 12-16 2 12 Delegerad beslutanderätt...4 13 Ersättningar vid familjehemsvård av barn, unga och vuxna, vårdnadsöverflyttningar m m Ersättningar till kontaktfamiljer och kontaktpersoner samt

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden 169-179 2 169 Information om LSS och funktionsstöd...5 170 s flerårsstrategi 2016-2018...6 171 Månadsrapport kring ensamkommande barn...7 172 Förvaltningschefen informerar...8 173 Studiebesök/kontaktpolitiker

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-03-05

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-03-05 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.30 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Daniel Backenius (C) Inga Jonsson (C) Håkan Sjöborg (C) Britt-Marie Domeij (M) 18-33 Rune Carlsson (KD) Renée Solstad

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 53-62 2 53 Tillstånd för alkoholservering till allmänheten - Amvrosia AB...5 54 Controller information...6 55 Enheten barn och unga...7 56 Månadsuppföljning...8 57 Besparingskrav...9 58 Målvärden...10

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2014-04-22 31-38

Protokoll. Socialnämnden 2014-04-22 31-38 Socialnämnden 31-38 2 31 Information om projektet Plug In...4 32 Ansökan om serveringstillstånd - Amvrosia, Alingsås...5 33 Ansökan om serveringstillstånd - MX Rockbar, Alingsås...6 34 Ansökan om serveringstillstånd

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens 88-99 2 88 Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd - Parkliden i Sollebrunn (PUL)...5 89 Ansökan om tillfälligt utökat serveringstillstånd - Amvrosia (PUL)...6 90 Ansökan om tillfälligt

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot Sammanträdesdatum s. 1 (25) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.55 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande 143- del av 158, 159-164 Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Fjelie Tid kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Fjelie Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Fjelie Tid kl. 08.30 12.05 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M), ordförande Britt Hjertqvist (L), vice ordförande

Läs mer

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJNMJOR= = =NNVJNOS= = =

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJNMJOR= = =NNVJNOS= = = pçåá~äå ãåçéå OMNNJNMJOR NNVJNOS Socialnämndens sammanträde Information om jämförelser med andra kommuners insatser för vuxna med beroendeproblematik 3 Information om arbetet med handlingsplanen för budget

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 109-114 2 109 Ansökan om serveringstillstånd - Alingsås Golfrestaurang...4 110 Ansökan om Vård- och omsorgscollege...5 111 Genomförande av beslut om borttagande av hyressättningsmodell och

Läs mer

1(12) 2014-06-26. Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M)

1(12) 2014-06-26. Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M) 1(12) Plats och tid Tingshuset torsdagen den 26 juni 2014, kl. 16.00-19.30 Ajournering 17.30-17.55 Ordförande Beslutande Bente Johansson (M) Bente Johansson (M) Nicolas Bremell (M) Asta Olsson (C) Enar

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Verksamheten för ensamkommande barn och ungdomar, ny organisation

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Verksamheten för ensamkommande barn och ungdomar, ny organisation Socialnämnden 2015-06-23 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 77 Ansökan om medgivande för adoption 78 Verksamheten för ensamkommande barn och ungdomar, ny organisation Socialnämnden

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 153-165 2 153 Utökat tillstånd för alkoholservering till allmänheten 2016 - First Hotel Grand...5 154 Tillsynsplaner för serveringstillstånd, försäljning av receptfria läkemedel och försäljning

Läs mer

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMRJNT= = =SVJTV=

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMRJNT= = =SVJTV= = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMRJNT= = =SVJTV= Socialnämndens sammanträde Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd Great Taste 3 Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd Mangiamo 4 Ansökan om tillfälligt

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 1(6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.30 Beslutande: Övriga deltagande: Ingalill Jonsson, (m) ordförande Tage Björk (s) Ingrid Holmgren (c) Torsten Palbom (c) Eva-Lena Wrethén

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-01-30 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40

Sammanträdesdatum 2013-01-30 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Sida 1 Sammanträdesdatum 2013-01-30 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Elsy Lundberg Östrand (FP), ordförande ej 3 Bengt-Göran Henningsson (S), ordförande 3 Jörgen Dimenäs

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (12)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (12) 2014-03-12 1 (12) Plats och tid Älmhults kommunhus 12 mars 2014 kl. 13.00 14.45 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C), t.o.m. 30 Viktor Emilsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15 Socialnämnden 2015-09-17 1 (18) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-09-17, kl. 9.30-11.30 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott 1 Socialnämndens arbetsutskott 2 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Krokanten Paragrafer 376-379 kl. 09:00-11:30 Beslutande Utses att justera Eva-Lotta Pamp (M) (ordförande) Britt-Marie Kuylenstierna

Läs mer

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens 23-27 2 23 Tillfällig senareläggning av beslut om flerårsstrategi...4 24 Översyn av föreningsbidragen i kommunen som helhet...5 25 Kommunens samlade åtaganden 2013-2015, utifrån nämndernas

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 142-150 2 142 Information om Alingsås Ungdomsboende...5 143 Förvaltningschefen informerar...6 144 Fortsatt användning och utveckling av nationell digital tjänst för ekonomiskt bistånd - SSBTEK...7

Läs mer

Bollebygd, Mark och Svenljunga (6)

Bollebygd, Mark och Svenljunga (6) 2010-08-18 1 (6) Plats och tid Samrehab, Skene Lasarett, Skene, klockan 09.00 09.30 Beslutande Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Helén Eliasson, Västra Götalandsregionen Per-Åke Persson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 24 januari 2012, kl. 18.30-20.10 Beslutande se bifogad närvarolista Ajournering 19.05-19.30,19.35-19.40 Övriga

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (28) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.40 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande Krister Wiman (M)

Läs mer

Protokoll. Förbundsdirektionen 2011-06-10 15-21

Protokoll. Förbundsdirektionen 2011-06-10 15-21 Förbundsdirektionen 15-21 Förbundsdirektionen sammanträde 15. Godkännande av dagordning 16. Utseende av justeringsperson 17. Ramar och finansiella mål 2012-2014 18. Säkerhetssamordning ny uppgift för Räddningstjänstförbundet

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13 ) Socialutskottet OBS: WEBB-VERSION

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13 ) Socialutskottet OBS: WEBB-VERSION HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13 ) OBS: WEBB-VERSION Plats och tid IFOs sammanträdeslokal, torsdagen den 12 maj 2016 kl 08.30-16.05 Beslutande Marcus Schön (M), ordförande Diana Bergeskans (S),

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 12-23 2 12 Information... 5 13 Utökat tillstånd för alkoholservering till allmänheten - Pizzeria och Grill Kvarnen... 6 14 Utökat tillstånd för alkoholservering till allmänheten - Harrys

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13) 2014-10-01. Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11.

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13) 2014-10-01. Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11. 1 (13) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11.20 Peter Johansson (M) ordf. Malin Sjölander (M) Tanja Pålsson (M) tjg.ers Marianne Båtman (M) Ronny Pettersson (S) tjg.ers

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden 80-85 2 80 Motion om frivilliginsatser i kommunens verksamheter - Stefan Svensson (KD) m fl...6 81 s delårsbokslut 2016...8 82 Utökat tillstånd för alkoholservering till allmänheten - Bistro Cyrano...10

Läs mer

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens 117 2 117 Flerårsstrategi 2014-2016 Alingsås kommun...4 3 Plats och tid Rådslaget, Rådhuset, Alingsås kl 9.00-9.25 Paragrafer 117 Beslutande Daniel Filipsson (M), ordförande Joakim Järrebring

Läs mer

Plats och tid Årholmen :30-11:30

Plats och tid Årholmen :30-11:30 1 Plats och tid Årholmen 2018-03-13 08:30-11:30 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Ulf Sjölinder (L) Eva Skoglund (S), tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP), tjänstgörande ersättare

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002 Socialnämnden 3 december 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården. Allévägen, Vallentuna Tisdag den 3 december 2002 kl 18.30-19.30

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Socialkontoret

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Socialkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.45 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-09-24 1(9) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-17.50 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson (M)

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hovden Stadshuset, kl 08:30-11:00 Beslutande Jan Hallström (L), ordförande Sebastian Clausson (S), vice ordförande Björn Fagerlund (M), ledamot Leif Johansson (S),

Läs mer

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMSJNQ= = =UPJVP=

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMSJNQ= = =UPJVP= = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMSJNQ= = =UPJVP= Socialnämndens sammanträde Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd Amvrosia 3 Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd Parkliden 4 Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 8-18 2 8 Information...7 9 Handlingsplan för att ha ekonomi och verksamhet i balans 2016...8 10 Tillstånd för alkoholservering till allmänheten Harrys Alingsås...9 11 Tillstånd för alkoholservering

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-05-21

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-05-21 1 Socialnämnden 2014-05-21 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 15.05 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Daniel Backenius (C) Inga Jonsson (C) Håkan Sjöborg (C) Britt-Marie Domeij (M) Rune Carlsson

Läs mer

~;~~a ~.~f?=... f. ~.. ff~~... l..<v,. ~.f!ltl..~-<c,..- Stef~ Sk1.'J. o ~gl%d Lars-Olof LaxlOt (I 129)

~;~~a ~.~f?=... f. ~.. ff~~... l..<v,. ~.f!ltl..~-<c,..- Stef~ Sk1.'J. o ~gl%d Lars-Olof LaxlOt (I 129) Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-15.30 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V) tjänstgörande ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande.

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande. 1 (26) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.40 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNOJMPJMS= = =OOJPN= = =

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNOJMPJMS= = =OOJPN= = = pçåá~äå ãåçéå OMNOJMPJMS OOJPN Socialnämndens sammanträde Tillfälligt serveringstillstånd Alströmerska magasinet 3 Serveringstillstånd - Lejonberget 4 Serveringstillståndet för Frid & Fröjd 5 Riktlinjer

Läs mer

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19 11-22 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 17.15. Beslutande Närvarande ersättare Kristina Frigert (m), ordförande Göran Fahlgren (m), 2:e vice ordförande Lasse Andersson (m) Daniel

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesdatum Kommunhuset, Karlsborg, onsdag 13 januari 2016, kl

Socialnämnden. Sammanträdesdatum Kommunhuset, Karlsborg, onsdag 13 januari 2016, kl Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, onsdag 13 januari 2016, kl. 17.00-18.30 Beslutande Leif Andersson Per-Olof Andersson Britt Blom Sture

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden 28-37 2 28 Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd - Alströmerska magasinet...5 29 Ansökan om utökat serveringstillstånd på uteservering - Two Lads Pub, Alingsås...6 30 Ansökan om serveringstillstånd

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-06-05 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 60-68 2 60 Utökat tillstånd för alkoholservering till allmänheten - First Hotel Grand...6 61 Tillstånd för alkoholservering till allmänheten, uteservering - Lianna Pizzeria...7 62 Tillstånd

Läs mer

Uppdrag att teckna avtal om ensamkommande barn

Uppdrag att teckna avtal om ensamkommande barn TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning 2015-01-07 KS 2014/1003 Kommunfullmäktige Uppdrag att teckna avtal om ensamkommande barn Förslag till beslut Kommunfullmäktige ger socialnämnden i uppdrag

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2013-01-22 1 (13)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2013-01-22 1 (13) 2013-01-22 1 (13) Plats och tid Älmhults kommunhus 22 januari 2013 kl. 8.30 10.45 Beslutande Övriga deltagande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Gun-Britt

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden

Sammanträdesdatum Socialnämnden fe? Malung Salens kommun A 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 13.15-16.00 Beslutande Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Birgit Wikström-Gotthardsdotter

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl 13.00 15.15 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie

Läs mer

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48 Sida 1 Sammanträdesdatum 2009-04-22 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Eva Aronsson (C), ordförande Pia Fahlgren (C) Erik Mali (S) Kerstin Karlberg (S) Lena Brolin (M) Stefan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 66 Godkännande av ärendelista... 82 67 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-2021 - remiss... 83 68 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för

Läs mer

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNOJMRJMU= = =QRJRS= = =

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNOJMRJMU= = =QRJRS= = = pçåá~äå ãåçéå OMNOJMRJMU QRJRS Socialnämndens sammanträde Ny hyressättningsmodell i Alingsås kommun - remissvar 3 Ansökan om serveringstillstånd vid restaurang China 4 Ansökan om tillfälligt utökat serveringstillstånd

Läs mer

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s)

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s) Grundskolenämndens arbetsutskott 2001-01-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/1 2001

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup

Sammanträdesrum Önnerup Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Sammanträdesrum Önnerup Tid Torsdagen den 7 mars 2013, kl. 08.30-11.35, ajournering 10.15-11.00 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) Robert Wenglén (M) Lena Forsberg (M)

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2010-01-20 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2010-01-20 1 Vård- och omsorgsnämnden 2010-01-20 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2010-01-20 kl 08.00-12.00 Beslutande Ewa Arvidsson (S) ordförande Anelia Dotcheva (C) Gunnar Dahlstrand (C) Terttu Martinsson

Läs mer

Sören Fredriksson, förvaltningschef Christer Eklund, sekreterare. Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, torsdagen den 15 december 2011

Sören Fredriksson, förvaltningschef Christer Eklund, sekreterare. Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, torsdagen den 15 december 2011 NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2011-12-15 Plats och tid Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.00, 11.00-11.45 ande Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14) 2014-01-28 1 (14) Plats och tid Älmhults kommunhus 28 januari 2014 kl. 8.30 11.20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander (C)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid KF-salen kl 13.00-15.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgör ers Övriga deltagande Tjänstemän Åselotte Andersson (KD) ordf Håkan Hjelm (C) Hans Toll (S) Lisa Arvidsson (S)

Läs mer

Sammanträdesrum Boken, kl

Sammanträdesrum Boken, kl 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Boken, kl. 13.00-15.00 Beslutande Elisabeth Holmer (S), ordförande ( 86-98, 100-106) Jenny Delén (M), 1 vice ordförande Lars Ottosson (PF), 2 vice ordförande Övriga

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:40

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:40 Plats och tid Ledamöter Ersättare Övriga stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:40 Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande (M)

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Rose-Marie Jönsson

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Rose-Marie Jönsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 15.00 17.45 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (7) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 16.15 Elisabeth Holmer Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2019-10-15, kl. 08:03-10:58 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Charlott Enocson (M) Pia Johnson (S) Christian

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

Maria Sundqvist, Socialdemokraterna Cecilia Axelsson, Centerpartiet Bodil Olsson, Nya Moderaterna ANSLAG/BEVIS

Maria Sundqvist, Socialdemokraterna Cecilia Axelsson, Centerpartiet Bodil Olsson, Nya Moderaterna ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00 ande Bengt Andersson, Centerpartiet Susanne Johansson, Socialdemokraterna Jan Hanna, Socialdemokraterna Bengt Ferm, Socialdemokraterna Kjell-Åke Johansson, Kristdemokraterna

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 14.25 16.05 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ajournering 15.00-15.07 Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-10

Sammanträdesdatum Sida 1-10 Sammanträdesdatum Sida 1-10 Socialnämnden 2013-01-30 Plats och tid Socialkontoret, konferensrum Älven, kl 08.30-09.45 ande Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Terje

Läs mer

Register SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. 178 Genomgång av föredragningslista. 179 Förvaltningen informerar. 180 Budgetuppföljning januari-maj 2019 IFON

Register SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. 178 Genomgång av föredragningslista. 179 Förvaltningen informerar. 180 Budgetuppföljning januari-maj 2019 IFON Register 178 Genomgång av föredragningslista 179 Förvaltningen informerar 180 Budgetuppföljning januari-maj 2019 IFON 181 Revidering av delegationsordningen 182 Tilläggsöverenskommelse avseende samverkan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2018-03-22, kl. 08:30-12:12 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders Widesjö (M)

Läs mer

Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4. Val av ledamot i socialnämndens arbetsutskott 5

Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4. Val av ledamot i socialnämndens arbetsutskott 5 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sid Tillsyn och kontroll av ny lag om detaljhandel med nikotinläkemedel 3 Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4 Val av

Läs mer