Idédialog - hur ska området mellan gasklockorna och Abessinien utvecklas?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Idédialog - hur ska området mellan gasklockorna och Abessinien utvecklas?"

Transkript

1 Idédialog - hur ska området mellan gasklockorna och Abessinien utvecklas? En sammanfattning över synpunkter som inkom under idédialogen den 25 september 2013 stockholm.se/norradjurgardsstaden The Capital of Scandinavia

2 Norra Djurgårdsstaden är ett stadsutvecklingsområde som sträcker sig från Hjorthagen i norr till Loudden i söder omfattande ca nya bostäder och nya arbetsplatser. Norra Djurgårdsstaden är en av stadens miljöstadsdelar med högt ställda krav på miljö och hållbarhet. Det är viktigt att Norra Djurgårdsstaden är en inbjudande stadsdel, där boende såväl som verksamhetsutövare i området känner sig välkomna. Engagemang och delaktighet är viktigt för att stadsutvecklingen ska vara hållbar. Därför arbetar staden ständigt med att berätta om utvecklingen samt visa upp området. Boendedialoger och samråd är också viktiga instrument i detta arbete.

3 Sida 3 (13) Idédialog hur ska området mellan gasklockorna och Abessinien utvecklas? En tidig dialog genomfördes på onsdagskvällen den 25 september 2013 om området mellan gasklockorna och Abessinien i Hjorthagen av Stockholms stads Exploateringskontor och Stadsbyggnadskontor. Här ser staden möjligheter att utveckla parkmiljön och tillföra parklek, förskola, bostäder samt förändra de dåligt utnyttjade och otrygga miljöerna kring befintliga garage. Inbjudan till dialogen skedde genom annonsering i lokaltidningen Mitt i och Östermalms nytt, på Stockholms Stads hemsida, facebook samt affischering i området. Cirka 50 personer kom till mötet för att lyssna och diskutera området och behovet av förskola, park, parklek och bostadsbebyggelse. Många i publiken hade frågor och även diskussionerna runt borden var engagerade. I Fördjupat program för Hjorthagen som Kommunfullmäktige beslutade om 2009 beskrivs utbyggnadsplanerna för Hjorthagen. Där står också om att kompletteringsbebyggelse ska utredas i befintliga Hjorthagen bland annat i syfte att knyta ihop de äldre delarna av Hjorthagen med den nya stadsbygden.

4 Sida 4 (13) Staden tog fram en landskapsanalys för att belysa områdets naturoch rekreationsvärden som underlag för diskussionen om vad som var viktigt att bevara och vart eventuell byggnation kan tänkas. I detta tidiga skede inhämtades synpunkter från boende i närheten. Gåturer med Hjorthagenbor som genomfördes 2008 pekade dessutom ut garageområden som dålig utnyttjade ytor som beskrivs som otrygg, övergiven och delvis förfallen. Under idédialogen genomfördes presentationer och generella diskussioner. Till diskussionerna fanns en diskussionsledare och kartor att utgå från. Deltagarna kunde även rita på egna kartor för att markera olika platser och lämna den i en brevlåda som ställts upp i rummet. I lokalen fanns även en utställning med landskapsanalysen och inspirationsbilder av bebyggelse, parklek, park och förskola. Stockholms stad bjöd på fika. I rapporten publiceras idédialogens uppgift och sedan följer fyra avsnitt där alla synpunkter redogörs. Dessa är sammanfattade och kommer dels från idédialogen och dels från återkoppling via mejl efter idédialogen. Sista delen i denna rapport behandlar hur vi går vidare med informationen. Vi tackar alla för deltagandet och synpunkter!

5 Sida 5 (13) Idédialogens uppgift Stadens uppdrag är att... knyta ihop gammalt och nytt i Hjorthagen bygga bostäder hitta lösningar för garage hitta platser för parklek och förskola tillgängliggöra natur Frågeställningar till idédialogen Vad gillar du i din närmiljö idag? Vilka värden ska bevaras? Vad vill du kunna göra och uppleva i din närmiljö? Vad saknar du idag? Bebyggelse Var ska bostäder och förskolor byggas? Vilken typ av bostäder ska byggas? Hur ska förskolor placeras i förhållande till bostäder och park? Offentlig miljö Vilka typer av parker behövs? Hur bevaras naturmiljön? Hur vill du se en framtida parklek? Trafik Var vill du gå och cykla? Hur kan garagen ersättas? Kan Trollhättevägen mellan Motalaparken och Hjorthagsparken tas bort?

6 Sida 6 (13) Karta över området mellan gasklockorna och Abessinien i Hjorthagen. Svart färg avser befintliga garage (kv. Jackproppen och kv. Ljusbågen).

7 Sida 7 (13) Synpunkter Bebyggelse Förskola kan placeras vid kv. Ljusbågen, men inte bostäder. Kv. Ljusbågen: optimalt för förskola. Det finns inget behov av förskolor då det bor väldigt få barnfamiljer i området. Eventuella barn kommer vid ett bygga av förskola komma från de nybyggda områdena och då backen är brant kommer biltrafiken öka i området. Föräldrar tar bilen till förskolan. Bygg istället förskolor där de behövs. Det bor många barnfamiljer i området, därför bra med förskolor. Norra Djurgårdsstaden är stor och en fantastisk parktillgång finns precis i närheten i form av Nationalstadsparken, därför borde Abessinien planeras ihop med nya Hjorthagen (bostäder, kvarter, gator). Bygg kontor mot Norra länken för att skydda Abessinien mot buller. Den planerade skyskrapan är cool. Mer bebyggelse i anslutning till Abessinien. Fler hyresrätter för att få fler blandade boendeformer. Mätaren vid fackverksklockan är snygg och borde bevaras. Större lägenheter behövs för att underlätta omflyttning mellan lägenheter i olika storlekar. Bygg antingen vårdcentral, äldreboende, gruppbostad, 55+boende i något av dessa områden. Bygg en blandning av smalhus och hornhus (som vid t- banan), fortsätt ner mot branten från garagen vid Ljusbågen mot IP, då kan duschparken sparas och det tillgängliga av naturmarken. Lamellhusprincipen i Abessinien är bra. Gräv ner ställverket och bygg där, t ex bostäder. Fler bostäder behövs inte i området. Viktigt att bevara den kulturhistoriska miljön. Grönområden förstörs till förmån för väldigt lite bebyggelse. Bygg inte fler bostäder. Bygg stadsradhus. Småskaliga hus kanske möjliga på platsen, men inte stora hus. Ekonomiskt hållbart att förtäta med radhus/stadsradhus? Terrassbebyggelse passar i kv. Jackproppen. Bygg på bollplanen väster om Motalaparken. Hellre bebyggelse på Jackproppen än vid Ljusbågen.

8 Sida 8 (13) Utnyttja området kring gasklockorna på berget bättre för bostadsbehov. Där är det redan är hårdgjord yta och ingen natur. Då kan man och lämna naturmarken ifred. Skulptur behövs inte där. Ogenerade läget försvinner med bostäder på berget, då det nu är möjligt att vistas i avskildhet utan insyn från andra bostäder. Kan fungera med förskola där. Tät blandstad, slutna kvarter med flera byggare på varje kvarter. Såväl stora som små aktörer. En välplanerad park. Goda kommunikationer, låg prioritet på parkeringsplatser och bilar. Gärna en del höghus, men absolut inte förortsplanering. Höga hus i kvartersstruktur fungerar och täthet är viktigt. Stor blandning i arkitekturen och hög kvalitet. Koppla ihop med resten av staden. Integreras gamla Hjorthagen med Norra Djurgårdsstaden genom bebyggelse förstörs den unika känslan som Hjorthagen har, småstadskänslan.

9 Sida 9 (13) Offentlig miljö Uppskattar närheten till naturen. Grönskan och ljuset i husen gör Abessinien speciellt. Röj duschparken. Bebyggelse i området ökar trycket på parker, bevara därför dessa gröna lungor (t ex kommer många boende tillkomma när skyskrapan byggs). Hundgården är viktig. Bevara mer än bara ekar, även tall och gran. Viktigt med spridningsvägar för djur och växter. Anlägg inte park, men sätt igång duscharna. Hällmarken och hundrastgården utnyttjas idag, ta inte bort dem. Rusta upp parken. Otryggt att gå genom parken själv p.g.a. skogskänsla istället för park. Mer anlagd park och effektiv stadskaraktär. Bevara grönskan och den vilda naturen, djur och fågelliv, lugnet som finns idag. Behåll promenadstråken. Viktigt att bevara ekarna, duschparken, hällmarken, Motalaparken, plaskdammen och den gamla industrimiljön. Duschparken och hällmarken är mycket viktiga platser i området. Duschparken är välanvänd idag och hotas vid en exploatering av kv. Ljusbågen. De gröna korridorerna hotas vid en exploatering. Det föreslagna läget för parkleken är bra och kopplingen till Motalaparken är mycket bra. En ny park bör vara av naturparkskaraktär och inte innehålla för många gräsytor. Garagen borde rivas och ersättas av park. Men hellre garage än bostäder. Bostadsgårdar och naturmark måste skötas bättre. Promenadstråk och gc-vägar måste få bättre koppling. Ordna möjlighet till odling, såsom kolonilotter (t ex i kv. Jackproppen). Fler bänkar i området och offentliga mötesplatser. Positiv inställning till borttagande av väg och sammankoppling av park/parklek i stråk. Oklart vilken nytta som ges av att ta bort en del av Trollhättevägen. Röjning behöver ske oftare för att förhindra nyuppslag. Friställa ekar. Nyplantering av andra träd en ek som hassel och björk (kan finnas allergiproblem).

10 Sida 10 (13) Utsikt: Höga/Breda hus i söder tar bort utsikten mot staden. Viktig plats att se fyrverkerier på Nyårsafton. Bostäder skulle inkräkta mer på berget än garagen gör i dagsläget. Bostäder är något annat än garage och riskerar att privatisera naturparken även fast de bara täcker själva garagetomterna. Belysning är viktigt i området. Gör lekplatser för äldre.

11 Sida 11 (13) Trafik Orolig att biltrafiken ökar från nya Hjorthagen. Böcklingbacken som går där idag är brant och svår med barnvagn. Behåll garagen. Rädd att trafiken ökar om förskola byggs i området. Garagen måste ersättas. Garageområdena har ingen kvalitet, ta därför bort dem. Om det bebyggs där garagen finns bör de även ersättas. Inte lika mycket kollektivtrafik som i innerstaden, därför måste garagen finnas kvar och man måste få ha bil. Bygg ut kollektivtrafiken i området. Låt garagen vara kvar och vänta med att bygga här tills det andra är klart. Det finns inte tillräckligt med parkeringsplatser i Norra Djurgårdsstaden. Garageplatserna är billiga och om de byts ut kan det blir dyrare. Garageplatserna ger avskildhet i området, viktigt. Garageplatserna som är köpta bör få löpa avtalet ut. Nu har redan människor bil. Önskemål om broförbindelse mot Gärdet för gående och cyklister, som komplement till övergångsställen över Värtans trafikplats. Det är viktigt med kollektivtrafik till nya områden och 55:an måste gå oftare. Undvik helfärgade cykelfält, då dessa blir onödigt hala vid regn. Separata cykelfält för snabb-/pendelcykelresor, t ex vid torget T-bana Artemisgatan. Guppen vid Gasverksvägen fungerar inte så bra, bilarna kör förbi. Övergångstället är farligt. Bättre cykelförbindelser mellan Hjorthagen och City behövs. Norra Länken borde gått under jord. Alla måste få plats i staden, såväl cykel som bil. Gång-cykelförbindelse mellan Madängsgatan och Motalavägen.

12 Sida 12 (13) Övriga synpunkter Staden har inte tagit tag i och vågar inte ta tag i de stora frågorna, såsom Norra länken och ställverket. Där finns möjlighet att frigöra stora ytor för exploatering. Hela Norra Djurgårdsstadsprojektet är enormt och de boende uppfattar sig som väldigt accepterande mot det trots att de inte alltid gillar innehållet och har påverkats negativt av bygget, bland annat av buller och fasadskador från sprängningarna. Behov av provisorisk belysning under anläggning vid nytt torg vid t-banan. Helmörkt där nu och inte tryggt. Solceller på skyskrapan/gasklocka för att signalera miljöstadsdelen. Var noga med att plocka bort stängslen när ni utfört arbete (ex mellan ljusbågen och fotbollsplanen). Staket mot norrsluttning/ip bör tas bort för bättre kommunikation. Det alltid samma människor på dessa möten som tar väldigt mycket plats. De representerar inte allas åsikt. Det måste vara möjligt att få delta även om man inte är högljudd. Det kom även in ett förslag över var bebyggelse och grönområden skulle kunna anläggas i dessa områden. Se karta nedan: o Grått avser "gator", vilket kan vara antingen gågator, cykelgator, gårdsgator, eller vanliga kvartersgator för all trafik. Men jag tänker mig dessa utformade som just gator, och inte GC-vägar. Mörkgråa streck avser trappor p.g.a. stora höjdskillnader. o Brunt avser kvartersbebyggelse i varierad höjd, dock minst 3-4 våningar, gärna med fler höghus på väl valda platser. o Grönt avser publika miljöer, såsom parker, torg, bollplaner osv.

13 Sida 13 (13) Vad händer nu? Synpunkter som kommit in under idédialogen och via mejl kommer analyseras. De blir en viktig utgångspunkt för den fortsatta planeringen av området. Innan en process påbörjas behövs ytterligare utredningar. Bland annat behöver ekonomin studeras. Det investeringar som staden gör i park, platser, rivning av byggnader, ersättning av befintliga parkeringar etc. ska täckas med intäkter från byggrätter. En volymstudie ska visa vilken typ av bebyggelse som kan fungera i landskapet. Projektrisker ska analyseras. Om staden bestämmer sig för att börja en utvecklingsprocess skall en byggherre kopplas in. Tillsammans med byggherren tas sedan en detaljplan fram. I detaljplanprocessen, som regleras i plan- och bygglagen, har alla berörda möjlighet att lämna synpunkter till samråd och granskning och att överklaga antagen detaljplan.

14 Kontakt Projekt Norra Djurgårdsstaden E-post: Tel: Vid allmänna frågor om Norra Djurgårdsstaden: E-post: Tel:

Program för Gråberget DAGORDNING. Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar

Program för Gråberget DAGORDNING. Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar DAGORDNING Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar 40 min Förslag till bebyggelse Fortsatt arbete Frågestund 50 min Medverkande: stadsbyggnadskontoret,

Läs mer

Bo och arbeta i Norra Djurgårdsstaden

Bo och arbeta i Norra Djurgårdsstaden Stockholm växer Bo och arbeta i Norra Djurgårdsstaden stockholm.se/norradjurgardsstaden The Capital of Scandinavia ATT BO OCH ARBETA I NORRA DJURGÅRDSSTADEN Stadsutvecklingsprojektet Norra Djurgårdsstaden

Läs mer

Sundsvalls kommun. Sundsvalls. kommun. En ny stadsdel nära stad och natur en ny stadsdel att bo, verka och vistas.

Sundsvalls kommun. Sundsvalls. kommun. En ny stadsdel nära stad och natur en ny stadsdel att bo, verka och vistas. Information till närboende Katrinehill En ny stadsdel nära stad och natur en ny stadsdel att bo, verka och vistas Ett projekt inom Sundsvalls Sundsvalls kommun kommun Vad är det som är på gång i skogen

Läs mer

Fem förslag har blivit ett

Fem förslag har blivit ett Fem förslag har blivit ett Minskat geografiskt område Fokus på centrum med fördubblad handelsyta och fler arbetstillfällen Ingen tunnel, men överdäckning vid Torsviks torg Bullerdämpande åtgärder längs

Läs mer

Inbjudan till samråd om förslag till detaljplan för Bjurbäcken 6 i stadsdelen Rågsved

Inbjudan till samråd om förslag till detaljplan för Bjurbäcken 6 i stadsdelen Rågsved Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Avdelningen för utveckling, lokaler och stadsmiljö Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-04-24 Handläggare Fredrik Holmgren Telefon: 08-50814050 Till Enskede-Årsta-Vantörs

Läs mer

Dialogmöte Exercisheden

Dialogmöte Exercisheden Dialogmöte Exercisheden Anteckningar från möte #1 med allmänheten (21 januari 2017) Varför är vi här? Stadsbyggnadskontoret har bjudit in till ett antal dialoger kring utvecklingen av Heden på temat Vad

Läs mer

Planprogram för Södra Ryd oktober 2018

Planprogram för Södra Ryd oktober 2018 Kortversion av samrådsförslag Planprogram för Södra Ryd oktober 2018 Södra Ryds framtid i dina händer Södra Ryd är Skövdes största stadsdel och byggdes ut på 70-talet. Stadsdelen var en del av miljonprogrammet

Läs mer

STOCKHOLMS ÖVERSIKTSPLAN UTSTÄLLNING

STOCKHOLMS ÖVERSIKTSPLAN UTSTÄLLNING STOCKHOLS ÖVERSIKTSPLAN UTSTÄLLNING Kortversion, maj 2009 Framtida Stockholm formas idag! Stockholm har vuxit kraftigt de senaste åren och mycket pekar på en fortsatt tillväxt. Denna utveckling ställer

Läs mer

Synpunkter och förslag. till utvecklingen av Eriksberg och Ekebydalen

Synpunkter och förslag. till utvecklingen av Eriksberg och Ekebydalen Synpunkter och förslag till utvecklingen av Eriksberg och Ekebydalen Från öppet hus 24 september 2015 Så här tycker boende i Eriksberg om utvecklingen av området sammanfattning från öppet hus 24 september

Läs mer

Kort sammanfattning Dialogmöte 24 november Gällande bebyggelse på Robertshöjdsgatan/Smörslottsgatan

Kort sammanfattning Dialogmöte 24 november Gällande bebyggelse på Robertshöjdsgatan/Smörslottsgatan Kort sammanfattning Dialogmöte 24 november 2016 Gällande bebyggelse på Robertshöjdsgatan/Smörslottsgatan 250 nya bostäder i olika boendeformer Den 24 november genomfördes dialogmöten med drygt 150 anmälda

Läs mer

Presentation av alternativen i enkäten

Presentation av alternativen i enkäten Vasa centrumstrategi Enkät till stadsborna om alternativ för strukturmodeller 2. 27.5.2012 Presentation av alternativen i enkäten 2.5.2012 Tre olika alternativ för centrumstrategins strukturmodeller för

Läs mer

Bo och arbeta i Norra Djurgårdsstaden

Bo och arbeta i Norra Djurgårdsstaden tockholm växer o och arbeta i Norra Djurgårdsstaden stockholm.se/norradjurgardsstaden he Capital of candinavia Att bo och arbeta i Norra Djurgårdsstaden tadsutvecklingsprojektet Norra Djurgårdsstaden sträcker

Läs mer

Stadsbyggnadskvaliteter i Malmö, Gynnar byggemenskap

Stadsbyggnadskvaliteter i Malmö, Gynnar byggemenskap Stadsbyggnadskvaliteter i Malmö, Gynnar byggemenskap Josephine Nellerup Planeringsarkitekt FRP/MSA PLANCHEF Stadsbyggnadskontoret Josephine.nellerup@malmo.se PRIOTERADE INRIKTNINGAR Regional motor för

Läs mer

SOCIAL KONSEKVENSANALYS FÖR GRÅBERGET Stadsbyggnadskontoret

SOCIAL KONSEKVENSANALYS FÖR GRÅBERGET Stadsbyggnadskontoret SOCIAL KONSEKVENSANALYS FÖR GRÅBERGET Stadsbyggnadskontoret 2011-02-11 SAMMANFATTNING Identitet Nivåskillnaden och de många grönytorna gör att Gråberget upplevs som en avskild del i Majorna och enligt

Läs mer

PM Integrerad barnkonsekvensanalys för Stockholmshems huvudkontor. Del av kv Måsholmen 21 steg 2

PM Integrerad barnkonsekvensanalys för Stockholmshems huvudkontor. Del av kv Måsholmen 21 steg 2 Iterio AB Östgötagatan 12 116 25 Stockholm 08 410 363 00 info@iterio.se www.iterio.se PM Integrerad barnkonsekvensanalys för Stockholmshems huvudkontor. Del av kv Måsholmen 21 Beställare: Stockholmshem,

Läs mer

MEDBORGARDIALOG - DOKUMENTATION GENOMFÖRD

MEDBORGARDIALOG - DOKUMENTATION GENOMFÖRD MEDBORGARDIALOG - DOKUMENTATION GENOMFÖRD 2016-06-22 Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden har fått i uppdrag att ta fram detaljplan för Brunnsjöliden, viss angränsande mark samt hela det norra strandområdet

Läs mer

Godkänt dokument - Peter Lundevall, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, , Dnr Vision utveckla Husby

Godkänt dokument - Peter Lundevall, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, , Dnr Vision utveckla Husby Vision utveckla Husby Vision Husby Visionen om ett nytt Husby bygger på synpunkter från er som bor i Husby och andra, som jobbar med stadsdelen. Många gillar Husby, men nästan alla vill att det ska bli

Läs mer

Sammanställning från medborgardialog 3 december Kulturpunkten, Gottsunda Centrum

Sammanställning från medborgardialog 3 december Kulturpunkten, Gottsunda Centrum Sammanställning från medborgardialog 3 december 2016. Kulturpunkten, Gottsunda Centrum Planprogram för Gottsundaområdet med fokus på social hållbarhet Fyra stationer Ansvariga politiker, polis, fastighetsägare

Läs mer

Trygghetsvandring tankar på vägen

Trygghetsvandring tankar på vägen Trygghetsvandring tankar på vägen 1 LÄTT SVENSKA Innehåll Sätt ner foten för ett tryggt, jämställt och mer demokratiskt samhälle... 3 Din kunskap behövs!... 4 Förmöte... 5 Andra mötet vandringen... 5 Avslutande

Läs mer

Framtidens Österåker. Sammanställning av tidig dialog underlag till översiktsplan Hösten 2015

Framtidens Österåker. Sammanställning av tidig dialog underlag till översiktsplan Hösten 2015 Framtidens Österåker Sammanställning av tidig dialog underlag till översiktsplan Hösten 2015 Österåker 2040 Österåkers kommun tar fram en ny översiktsplan som är en långsiktig plan för mark- och vattenanvändning

Läs mer

Idéuppdrag Stationsområdet, HÖÖR 2012.05.11

Idéuppdrag Stationsområdet, HÖÖR 2012.05.11 HÅLLBART? Frågan om stationsområdet i Höör handlar Frågan om tillgänglighet till platsen rör sig på flera nivåer. Det handlar både om hur man kommer till och från, men också om hur man kan röra sig på

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kristineberg 1:10 (kontor) i stadsdelen Kristineberg

Startpromemoria för planläggning av Kristineberg 1:10 (kontor) i stadsdelen Kristineberg STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) Handläggare: Helena Hultgren Tfn 08-508 27545 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kristineberg 1:10 (kontor) i stadsdelen Kristineberg

Läs mer

Begäran om prövning av planbesked för Kista gård 1 och 2 inom stadsdelen Kista (bostäder och hotell)

Begäran om prövning av planbesked för Kista gård 1 och 2 inom stadsdelen Kista (bostäder och hotell) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2019-05-16 Handläggare Karolina Wendel 08-508 27 161 Till Stadsbyggnadsnämnden Begäran om prövning av planbesked för Kista gård 1 och 2 inom stadsdelen

Läs mer

Detaljplan för Jackproppen 1 i stadsdelen Hjorthagen

Detaljplan för Jackproppen 1 i stadsdelen Hjorthagen Östermalms stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande Sida 1 (11) 2015-06-30 Handläggare Sofia Regnell Telefon: 08-508 09 021 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2015-08-27

Läs mer

Integrerad Barnkonsekvensanalys - fokusområde Söderholmen

Integrerad Barnkonsekvensanalys - fokusområde Söderholmen Sida 1 (9) Syftet med Stockholms stads metod Integrerad barnkonsekvensanalys, är att kartlägga barnens perspektiv på utemiljön genom dialoger för att sedan formulera mål i projekten som ska bidra till

Läs mer

Designdialog Bagarmossen - Skarpnäck Workshop 2. Grupparbete workshop 2 BILDPROTOKOLL. Designdialog Bagarmossen - Skarpnäck Workshop 2 2015-03-05

Designdialog Bagarmossen - Skarpnäck Workshop 2. Grupparbete workshop 2 BILDPROTOKOLL. Designdialog Bagarmossen - Skarpnäck Workshop 2 2015-03-05 Designdialog Bagarmossen - Skarpnäck Workshop 2 Syftet med grupparbetet var att utifrån två framtidsbilder utveckla ett förslag. Framtidsbilderna visade två olika sätt att sammanfatta kunskap och idéer

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-09-23 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 26 657 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede

Läs mer

Klarastaden. Perspektiv från Kungsholms strand

Klarastaden. Perspektiv från Kungsholms strand Klarastaden Perspektiv från Kungsholms strand Nytt förslag Klarastaden Stockholm växer och för att tillmötesgå befolkningstillväxten måste det byggas fler bostäder. Det mest hållbara sättet att göra detta

Läs mer

ATT BO OCH ARBETA I NORRA DJURGÅRDSSTADEN

ATT BO OCH ARBETA I NORRA DJURGÅRDSSTADEN ATT BO OCH ARBETA I NORRA DJURGÅRDSSTADEN Stadsutvecklingsprojektet Norra Djurgårdsstaden sträcker sig från Hjorthagen i norr, över hamnområdet, till Loudden i söder. Här, i ett av Stockholms bästa lägen,

Läs mer

Plansamråd för Telefonfabriken 1 (Designens hus)

Plansamråd för Telefonfabriken 1 (Designens hus) Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Avdelningen för Samhällsplanering Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-11-03 Handläggare David Eriksson Telefon: 08-508 22 053 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande Ytterstadsavdelningen 2007-03-09 Martin Schröder Tfn 08-508 266 28 Fax 08-508 266 72 martin.schroder@sbk.stockholm.se Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för

Läs mer

Norra centrum, Fisksätravägen, Fisksätra Detaljplan för Norra centrum, Fisksätra, Erstavik 26:109-26:118 m fl., Fisksätravägen, i Saltsjöbaden

Norra centrum, Fisksätravägen, Fisksätra Detaljplan för Norra centrum, Fisksätra, Erstavik 26:109-26:118 m fl., Fisksätravägen, i Saltsjöbaden 2014-04-14 1 (6) STARTPROMEMORIA Norra centrum Fisksätra Dnr KFKS 2014/261-214 Projekt 9544 vägen, Fisksätra Detaljplan för, Erstavik 26:109-26:118 m fl., Fisksätravägen, i Saltsjöbaden Kartan visar områdets

Läs mer

Västra Ingelstad Dialogworkshop. Sammanställning

Västra Ingelstad Dialogworkshop. Sammanställning Västra Ingelstad Dialogworkshop Sammanställning 19060 Bakgrund Bymiljöprogram Vellinge kommun har tagit fram stadsmiljöprogram och bymiljöprogram för flera orter i Vellinge. Syftet är att fånga upp karaktären

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i Stadshagen

Inriktningsbeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i Stadshagen Handläggare: Mia Levedahl E-post: mia.levedahl@stockholmshem.se Telefon: 08-508 39 214 Tjänsteutlåtande Stockholmshems styrelse 2017-09-07 Ärende nr 6 Sida 1 av 5 2017-08-30 Till Styrelsen för AB Stockholmshem

Läs mer

Fokus Skärholmen Projekt på samråd

Fokus Skärholmen Projekt på samråd Fokus Skärholmen Projekt på samråd 5 september - 17 oktober, 2017 stockholm.se/fokusskarholmen Fokus Skärholmen Stockholm växer snabbt och snart är vi en miljon invånare. Nu planeras framtidens Skärholmen!

Läs mer

Oxelbergen Kungsleden

Oxelbergen Kungsleden Strategisk Arkitektur Oxelbergen Kungsleden Fördjupad studie - Bef. & tillk. BTA, parkeringslösning samt barnperspektiv 5 6 Fördjupad studie 56 Illustrationsplan Strategisk Arkitektur 6 8 5 MM 6 8 MM SKALA

Läs mer

Medborgardialog om Hjorthagens natur- och kulturstig. En sammanfattning av Teresa Lindholm, Inter Acta, februari 2014

Medborgardialog om Hjorthagens natur- och kulturstig. En sammanfattning av Teresa Lindholm, Inter Acta, februari 2014 Medborgardialog om Hjorthagens natur- och kulturstig En sammanfattning av Teresa Lindholm, Inter Acta, februari 2014 Inledning På uppdrag av Östermalms stadsdelsförvaltning har företaget Inter Acta under

Läs mer

Workshop Norra Tyresö Centrum

Workshop Norra Tyresö Centrum 8 1 2 1 3 1 0 2 Workshop ställning Samman Workshop Norra Tyresö Centrum Workshopen genomfördes den 18 december 2013 i Tyresö centrum. Frågan som ställdes i inbjudan till de femtiontal exploatörer och berörda

Läs mer

Ulleråker. Möte om detaljplan för centrala Ulleråker

Ulleråker. Möte om detaljplan för centrala Ulleråker Ulleråker Möte om detaljplan för centrala Ulleråker 2016-08-24 Ulleråker en del av ett växande Uppsala Ny översiktsplan för Uppsala kommun Prioriteringar En drivande kraft i världen En kommun för alla

Läs mer

Plansamråd för Packrummet 9 och del av Årsta 1:1 i stadsdelen Liljeholmen

Plansamråd för Packrummet 9 och del av Årsta 1:1 i stadsdelen Liljeholmen Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Avdelningen för Samhällsplanering Tjänsteutlåtand Sida 1 (7) 2014-11-03 Handläggare David Eriksson Telefon: 08-508 22 053 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Pysslingen 1 m fl Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för bostadsändamål samt att

Läs mer

Återbruk av pappersbruk. En ny stadsdel på 24 hektar skall utvecklas ur ett äldre industriområde!

Återbruk av pappersbruk. En ny stadsdel på 24 hektar skall utvecklas ur ett äldre industriområde! Vision 2.1 Denna Vision är ett levande dokument och ett arbetsredskap för att utveckla en ny attraktiv stadsdel. Det innebär att Visionen kommer uppdateras allt eftersom utvecklingsprocessen fortsätter.

Läs mer

MEDBORGARDIALOG SÖDRA CENTRUM

MEDBORGARDIALOG SÖDRA CENTRUM MEDBORGARDIALOG SÖDRA CENTRUM Sammanställning till webbsidan Medborgardialog södra centrum Måndagen den 17 november 2014 genomförde Samhällsbyggnadsnämnden en medborgardialog om hur södra centrum ska utvecklas.

Läs mer

Förslag till ny ÖVERSIKTSPLAN FÖR GÖTEBORG. Presentation på Visioner för ett hållbart växande Västsverige , Ylva Löf

Förslag till ny ÖVERSIKTSPLAN FÖR GÖTEBORG. Presentation på Visioner för ett hållbart växande Västsverige , Ylva Löf Förslag till ny ÖVERSIKTSPLAN FÖR GÖTEBORG Process till antagande BN-beslut Samråd BN-beslut Utställning BN-beslut Godkänd Antagande KF STRATEGIER FÖR STADENS UTBYGGNAD Bygg och utveckla centralt! Komplettera

Läs mer

Integrerad Barnkonsekvensanalys - fokusområde Skärholmsdalen

Integrerad Barnkonsekvensanalys - fokusområde Skärholmsdalen Sida 1 (6) Syftet med Stockholms stads metod Integrerad barnkonsekvensanalys, är att kartlägga barnens perspektiv på utemiljön genom dialoger för att sedan formulera mål i projekten som ska bidra till

Läs mer

Johanneshov. Presentation av studieområdet / områdets förutsättningar. Stadsbild. Tillgänglighet. Säkerhet. Miljö. Sammanfattande omdöme

Johanneshov. Presentation av studieområdet / områdets förutsättningar. Stadsbild. Tillgänglighet. Säkerhet. Miljö. Sammanfattande omdöme 51 Johanneshov Presentation av studieområdet / områdets förutsättningar Studieområdet är den plats där Hammarbys nuvarande arena, Söderstadion, är lokaliserad. Det vill säga strax söder om Södermalm, intill

Läs mer

Sammanställning från tidig dialog för program för Hammarbyhöjden och Björkhagen

Sammanställning från tidig dialog för program för Hammarbyhöjden och Björkhagen Sammanställning från tidig dialog för program för Hammarbyhöjden och Björkhagen Datum: 2013-05-14 Plats: Markuskyrkan, Björkhagen Metod: Open Space Sammarnställning från tidig dialog för program för Hammarbyhöjden-Björkhagen

Läs mer

Dialog Tullinge - bildprotokoll, workshop

Dialog Tullinge - bildprotokoll, workshop ca 35 personer deltog i workshopen foto: Botkyrka kommun/tobias Fischer Hur ska framtida Tullinge se ut? Hur tätt ska det vara? Hur högt ska det vara? Hur grönt ska det vara? osv. Som utgångspunkt för

Läs mer

Välkomna! Stadsdelsprogram Frölunda. Onsdag 18 mars 2015 Kl och 18.00

Välkomna! Stadsdelsprogram Frölunda. Onsdag 18 mars 2015 Kl och 18.00 Välkomna! Stadsdelsprogram Frölunda Onsdag 18 mars 2015 Kl. 15.00 och 18.00 - Presentation - Uppdrag Stadsdelsprogram Frölunda - Frågestund - Diskussion om platser på kartan Medverkande Patrik Centerwall

Läs mer

Arbetar i Fagersjö. Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö

Arbetar i Fagersjö. Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö Arbetar i Fagersjö Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö Positiva och negativa platser Otrygga sluttningar Brist på besöksparkering Ungdomar tycker om Lidl Positiva och negativa platser Positivt

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheterna Centern 2 och 3 Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten till förtätning med nya bostäder

Läs mer

Husensjö 9:48, Gustavslund. Underlag för planuppdrag

Husensjö 9:48, Gustavslund. Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Husensjö 9:48, Gustavslund Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten till en utbyggnad

Läs mer

Yttrande om förslag till detaljplan för kv. Fredriksdal

Yttrande om förslag till detaljplan för kv. Fredriksdal YIMBY Yes In My BackYard. 2009-08-24 Diarienummer: 2007-36164 2009:15 Yttrande om förslag till detaljplan för kv. Fredriksdal - Inledning YIMBY välkomnar att utbyggnaden av Hammarby Sjöstad fortsätter.

Läs mer

Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr

Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr Sammanställning från tidig dialog 2013-05-14 2 (43) Innehåll Sammanställning från tidig dialog för program för Hammarbyhöjden och Björkhagen 1 Datum: 2013-05-14 Plats: Markuskyrkan, Björkhagen Metod: Open

Läs mer

Vuxna med barn under 15. Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö

Vuxna med barn under 15. Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö Vuxna med barn under 15 Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö Positiva och negativa platser Lidl är bra, men parkeringen är inte för stor Jag har fått nya vänner i och med asylboendet Vitsippor och

Läs mer

Dialog Tullinge - bildprotokoll, workshop

Dialog Tullinge - bildprotokoll, workshop ca 50 personer deltog i workshopen Hur ska framtida Tullinge se ut? Hur tätt ska det vara? Hur högt ska det vara? Hur grönt ska det vara? osv. Som utgångspunkt för dialogen under Idévecka 2 fanns tre olika

Läs mer

Strategi. Program. Plan. Policy. Riktlinjer. Regler. Borås Stads. Riktlinjer för parkering

Strategi. Program. Plan. Policy. Riktlinjer. Regler. Borås Stads. Riktlinjer för parkering Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Riktlinjer för parkering Borås Stads styrdokument Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för Borås program verksamheter och metoder

Läs mer

STARTPROMEMORIA FÖR TIMOTEJEN 17 M.M INOM STADSDELEN TELEFONPLAN (CA 200 BOSTÄDER)

STARTPROMEMORIA FÖR TIMOTEJEN 17 M.M INOM STADSDELEN TELEFONPLAN (CA 200 BOSTÄDER) PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-11-25 Normalt planförfarande Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden STARTPROMEMORIA FÖR TIMOTEJEN 17 M.M INOM STADSDELEN TELEFONPLAN

Läs mer

DIALOG SKÄGGETORP. Sammanfattning av workshop Stordialog

DIALOG SKÄGGETORP. Sammanfattning av workshop Stordialog DIALOG SKÄGGETORP Sammanfattning av workshop Workshop STORDIALOG SKÄGGETORP - GRUPPDISKUSSION 1. VAD TYCKER NI ÄR BRA OCH DÅLIGT I DE OLIKA ALTERNATIVEN? MER? MINDRE? HÖGT? GRÖNARE? LÅGT? BRA! DÅLIGT!

Läs mer

Öresundsvägens utvecklingsområde. Projektforum 2 juni

Öresundsvägens utvecklingsområde. Projektforum 2 juni Öresundsvägens utvecklingsområde Projektforum 2 juni Agenda 13.00 Start. Välkommen, presentation 13.15 Knäckfrågor just nu i projektet 13.30 Tema-WS Disposition grön-blå infrastruktur Inledning om vad

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen Hjorthagen (500 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen Hjorthagen (500 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-02-15 Handläggare Anna-Stina Bokander Telefon 08-508 26 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen

Läs mer

Gestaltningsprinciper för allmän platsmark Vita Korset. Gestaltningsprinciper

Gestaltningsprinciper för allmän platsmark Vita Korset. Gestaltningsprinciper Gestaltningsprinciper för allmän platsmark Vita Korset Gestaltningsprinciper Innehåll Inledning Syfte Gestaltningsprinciper Status Illustration Bakgrund och analys Befintlig situation. Platsanalys Historiska

Läs mer

Förslag till beslut 1. Fastighetskontoret får i uppdrag att ansöka om planbesked för 200 bostäder med mera vid Skanstorget inom stadsdelen Haga.

Förslag till beslut 1. Fastighetskontoret får i uppdrag att ansöka om planbesked för 200 bostäder med mera vid Skanstorget inom stadsdelen Haga. Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2016-10-24 diarienummer 7074/15 Strategisk planering Joel Blomgren telefon 031-368 12 12 e-post: joel.blomgren@fastighet.goteborg.se Ansökan om planbesked för bostäder

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp,

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp, STADSBYGGNADSKONTORET GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Martin Larsheim SID 1 (5) Tfn 08-508 27 284 2013-11-05 Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen

Läs mer

Parkförslagen, se A-G på översiktskarta nedan, presenteras med åtgärdskoncept samt preliminär kostnad. 160 lgh i radhus, stadsvillor och punkthus

Parkförslagen, se A-G på översiktskarta nedan, presenteras med åtgärdskoncept samt preliminär kostnad. 160 lgh i radhus, stadsvillor och punkthus s GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET Bebyggelse- och parkförslag: Bebyggelseförslagen omfattar ungefär 500 lägenheter, främst utmed Bjursätragatan, se 1-6 på översiktskarta nedan. Förslagen presenteras områdesvis

Läs mer

Nockebyhov. Nockebyhov - Landskaps-PM. Landskaps-PM FÖRHANDSKOPIA Sofia Sandqvist I Therese Sundqvist I tengbom.se

Nockebyhov. Nockebyhov - Landskaps-PM. Landskaps-PM FÖRHANDSKOPIA Sofia Sandqvist I Therese Sundqvist I tengbom.se Nockebyhov Landskaps-PM 1 Sofia Sandqvist I Therese Sundqvist I Entré Judarskogen Innehåll C.4 Ny parkväg förbi Nockebyhovsskolan...3 B.3 E.1. Ny parkväg från Nockebyhovsskolan mot Gubbkärrsskogen...4 A.4

Läs mer

Vet du vad som planeras i Karlslund?

Vet du vad som planeras i Karlslund? Vet du vad som planeras i Karlslund? Det här är en illustration och visar endast exempel på hur området skulle kunna se ut. KOMPLETTERING AV VÅRD- OCH OMSORGSBOENDET SAMT NYA TRYGGHETSBOENDEN Stadsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Bygga nya bostäder i Stångby Dnr 15/79

Bygga nya bostäder i Stångby Dnr 15/79 Tekniska förvaltningen Mark- och exploateringskontoret Byggnation av bostäder i Stångby 1(5) Bygga nya bostäder i Stångby Dnr 15/79 Lunds kommun vill undersöka vilket intresse det finns av att bygga bostäder

Läs mer

Stadsdelsanalys av Rosengård. Ali Hamed Ulf Liljankoski 4 november 2011

Stadsdelsanalys av Rosengård. Ali Hamed Ulf Liljankoski 4 november 2011 Stadsdelsanalys av Rosengård Ali Hamed Ulf Liljankoski 4 november 2011 Inledning Inför arbetet med att inventera och göra en nulägesanalys av Rosengård har vi valt att begränsa vårt område. Det område

Läs mer

Dialog Tullinge - bildprotokoll, workshop Dialog Tullinge, bildprotokoll Idévecka 1

Dialog Tullinge - bildprotokoll, workshop Dialog Tullinge, bildprotokoll Idévecka 1 Grupp 1 ENSKILD ÖVNING - post it GRUPPDISKUSSION Gemensam framtidsspaning - så här vill vi utveckla centrala Tullinge! Rätt så lugnt centrum Mataffär Bra utbud av basvaror Pendeln Ny bebyggelse Offentliga

Läs mer

Sammanställning från workshop 2013-10-05

Sammanställning från workshop 2013-10-05 2013-11-08 1 (5) Sammanställning från workshop 2013-10-05 Sammanfattning Inom ramen för arbetet med att ta fram ett planprogram för området kring Älta centrum genomfördes en tretimmars workshop den 5 oktober

Läs mer

Del av Slagsta 1:13 och 3:1

Del av Slagsta 1:13 och 3:1 Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (6) Stadsbyggnadsförvaltningen 2018-08-22 SBN/2016:82 3.13 Planavdelningen Anna Ekwall, 016-710 10 21 Detaljplan för Del av Slagsta 1:13 och 3:1 Måsta

Läs mer

Inkomna synpunkter i samband med öppet hus i Östberga november 2015 svar på hur synpunkterna har tagits om hand

Inkomna synpunkter i samband med öppet hus i Östberga november 2015 svar på hur synpunkterna har tagits om hand Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Avdelningen för kultur, fritid och demokrati Tjänsteutlåtande Dnr 1.1.-191/2016 Sida 1 (5) 2016-02-17 Handläggare Åsa Winfridsson Telefon: 08-508 14 152 Till

Läs mer

Strategisk inriktning för fortsatt stadsutveckling i Hallonbergen och Ör

Strategisk inriktning för fortsatt stadsutveckling i Hallonbergen och Ör Strategisk inriktning för fortsatt stadsutveckling i Hallonbergen och Ör SUNDBYBERGS STAD Så här utvecklar vi Hallonbergen och Ör DET HÄR ÄR ETT DOKUMENT som anger hur stadsutvecklingen i Hallonbergen

Läs mer

Sammanfattning av workshop med boende kring Slättevallen 2015-04-14

Sammanfattning av workshop med boende kring Slättevallen 2015-04-14 Sammanfattning av workshop med boende kring Slättevallen 2015-04-14 Workshop om Slättevallens framtid Den 14 april 2015 hölls en workshop på Lysekils kommunhus med boende kring Slättevallen. Temat för

Läs mer

Social konsekvensanalys 1(6) Stadsbyggnadsförvaltningen Julia Halldin. Syltlöken 1. Detaljplan för bostäder mm. I Toltorpsdalen, Mölndal

Social konsekvensanalys 1(6) Stadsbyggnadsförvaltningen Julia Halldin. Syltlöken 1. Detaljplan för bostäder mm. I Toltorpsdalen, Mölndal Social konsekvensanalys 1(6) Stadsbyggnadsförvaltningen Julia Halldin Syltlöken 1 Detaljplan för bostäder mm. I Toltorpsdalen, Mölndal Social konsekvensanalys 2(6) I anslutning till detaljplan Syltlöken

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Lukas Kvarfordt Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Lukas Kvarfordt Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef Dnr Sida 1 (5) 2018-10-15 Handläggare Lukas Kvarfordt 08-508 876 09 Till Exploateringsnämnden 2018-11-15 Exploateringsavtal för bostäder inom fastigheterna Masugnen 5 och Masugnen 7 i Ulvsunda industriområde

Läs mer

FÖP NORRA BRYNÄS MÅL- OCH VISIONSARBETE. Ortofoto avgränsning

FÖP NORRA BRYNÄS MÅL- OCH VISIONSARBETE. Ortofoto avgränsning FÖP NORRA BRYNÄS MÅL- OCH VISIONSARBETE Gävle kommun 2018-11-08 1 Ortofoto avgränsning FÖP NORRA BRYNÄS MÅL- OCH VISIONSARBETE FOKUSOMRÅDEN Norra Brynäs en stadsdel vid vatten och grönska Norra Brynäs

Läs mer

Gottsundaområdet Planprogram

Gottsundaområdet Planprogram Kortversion av förslag till Gottsundaområdet Planprogram 2018 Samrådshandling 23 april 2018 till 4 juni 2018 Visionsbild som visar hur området kring Gottsunda centrum skulle kunna se ut. Kommunstyrelsen,

Läs mer

Åbytorp Översiktsplan Kumla kommun 2040

Åbytorp Översiktsplan Kumla kommun 2040 Åbytorp Tätortsutveckling Åbytorp Ortens karaktär Åbytorp ligger cirka 3,5 kilometer väster om Kumla och har 820 invånare. Åbytorp härstammar från de två byarna Stene och Långgälla och har vuxit upp på

Läs mer

Planbeskrivning. Brunn 44:4 m.fl., Torget i Hedesunda mm Detaljplan för torg (allmän plats) samt upphävande av detaljplan Gävle kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Brunn 44:4 m.fl., Torget i Hedesunda mm Detaljplan för torg (allmän plats) samt upphävande av detaljplan Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE GRANSKNINGSHANDLING 2013-06-03 DNR: 13BMN3 HANDLÄGGARE: LOUISE GRANÉR Planbeskrivning Brunn 44:4 m.fl., Torget i Hedesunda mm Detaljplan för torg (allmän plats) samt upphävande av

Läs mer

Gråberget Trafikförslag och parkeringsutredning

Gråberget Trafikförslag och parkeringsutredning Gråberget Trafikförslag och parkeringsutredning Dnr: 1721/10 2014-02-12 Gråberget Trafikförslag och parkeringsutredning Dnr: 1721/10 Medverkande: Beställare: Trafikkontoret Göteborgs Stad Box 2403 403

Läs mer

F Ö R S L A G 11 V I S I O N O C H Ö V E R G R I P A N D E S T R A T E G I E R Järna 2025 - En kreativ småstad i en ekologisk landsbygd År 2025 är Järna en ort med karaktär av småstad där närheten till

Läs mer

Medborgardialog den 28 september 2019, kl

Medborgardialog den 28 september 2019, kl ANTECKNINGAR 1(6) SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET 2019-10-08 Handläggare, titel, telefon Jackie Leiby, planarkitekt 011-15 13 53 Detaljplan för fastigheterna Mjölnaren 14 och 15 samt Bergsbron 7 Medborgardialog

Läs mer

Social konsekvensanalys

Social konsekvensanalys Dnr: PLAN.216.331 217-3-2 Social konsekvensanalys Detaljplan för del av Bjärby 7:1 m.fl. Nättraby, Karlskrona kommun Vad är en social konsekvensanalys? Enligt plan- och bygglagen ska planläggning av mark

Läs mer

Vet du vad som planeras i Skiljebo?

Vet du vad som planeras i Skiljebo? DETALJPLAN 1898 Dnr: 2017/01582 Vet du vad som planeras i Skiljebo? Så här skulle området kunna se ut. Ny aktivitetspark och nya bostäder i Skiljebo Stadsbyggnadsförvaltningen tar just nu fram en detaljplan

Läs mer

Trygghetsvandring

Trygghetsvandring Östermalms stadsdelsförvaltning Anteckningar Sida 1 (5) 2015-03-02 Sträcka: Hjorthagen och Norra Djurgårdsstaden, från T-banan vid Artemisgatan till Norra 1 och Västra Deltagare: Polisen: Stefan Wehlin,

Läs mer

Medborgarunderlag. Gåtur. Stadshagen. Oktober stockholm.se/stadshagen

Medborgarunderlag. Gåtur. Stadshagen. Oktober stockholm.se/stadshagen Stadshagen Medborgarunderlag Godkänt dokument - Oskar Bergröm, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, 2016-01-12, Dnr 2013-08100 Gåtur Oktober 2015 ockholm.se/adshagen Godkänt dokument - Oskar Bergröm, Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

www.stockholmsvanstern.se

www.stockholmsvanstern.se www.stockholmsvanstern.se Det går att bygga ett Stockholm för alla. Ett Stockholm där det inte är tjockleken på plånboken som bestämmer vilken del av staden du kan bo i. Där innerstaden inte domineras

Läs mer

Förslag till utveckling 2030 Nynäshamns stad. Frukostmöte 23/ Heli Rosendahl, översiktsplanerare, Nynäshamns kommun

Förslag till utveckling 2030 Nynäshamns stad. Frukostmöte 23/ Heli Rosendahl, översiktsplanerare, Nynäshamns kommun Förslag till utveckling 2030 Nynäshamns stad Frukostmöte 23/9-2014 Heli Rosendahl, översiktsplanerare, Nynäshamns kommun Upplägg Uppdraget och processen Sammanfattning av planförslaget Större ställningstaganden

Läs mer

Detaljplan för område vid Västerled

Detaljplan för område vid Västerled SIDAN 1 Detaljplan för område vid Västerled Samrådsmöte 17 maj 2011 Kvällens upplägg Presentation av stadens och byggherrarnas representanter Information om planprocessen Bromma i Stockholms nya översiktsplan

Läs mer

GULLMARSVÄGEN/ ÅRSTASKOGEN

GULLMARSVÄGEN/ ÅRSTASKOGEN GULLMARSVÄGEN/ ÅRSTASKOGEN INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. UPPGIFTER OM SÖKANDEN 1.1. Uppgifter om Sökandens namn och organisationsnummer. 1.2. Ägarkedjan/koncernen upp till slutlig ägare. 1.3. Kontaktperson för

Läs mer

Anteckningar från möte om Säkerhet och trygghet (8 februari 2017)

Anteckningar från möte om Säkerhet och trygghet (8 februari 2017) Dialogmöte Exercisheden Anteckningar från möte om Säkerhet och trygghet (8 februari 2017) Deltagare: Polis, Räddningstjänst, Social Resursförvaltning, Stadsledningskontoret (säkerhetschef), Stadsdelsförvaltningen

Läs mer

Detaljplan för del av kv Skattsedeln m.m. i stadsdelen Hägerstensåsen

Detaljplan för del av kv Skattsedeln m.m. i stadsdelen Hägerstensåsen Miljöförvaltningen Plan- och miljö Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2014-05-05 Handläggare Karl Malmberg karl.malmberg@stockholm.se Miljö- och hälsoskyddsnämnden 2014-05-20 p.14 Detaljplan för del av kv Skattsedeln

Läs mer

Detaljplan för Blåklockan mm Planbeskrivning 1(4) ANTAGANDEHANDLING

Detaljplan för Blåklockan mm Planbeskrivning 1(4) ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Blåklockan mm Planbeskrivning 1(4) Detaljplan för Blåklockan mm inom Prästängen, Arvika kommun PLANBESKRIVNING Handlingar Planen omfattar följande handlingar: 1. Planbeskrivning 2. Genomförandebeskrivning

Läs mer

Förslag till beslut i stadsdelsnämnden Majorna-Linné

Förslag till beslut i stadsdelsnämnden Majorna-Linné Tjänsteutlåtande Utfärdat 2011-03-31 Diarienummer N135-0054/11 Utvecklingsavdelningen Ilona Stehn Telefon 365 80 00 (vxl) E-post: fornamn.efternamn@majornalinne.goteborg.se Yttrande angående program för

Läs mer

Lidingö stad, Stadshuset Besöksadress: Stockholmsvägen 50 Postadress: Lidingö Telefon : vx E-post:

Lidingö stad, Stadshuset Besöksadress: Stockholmsvägen 50 Postadress: Lidingö Telefon : vx E-post: Lidingö stad, Stadshuset Besöksadress: Stockholmsvägen 50 Postadress: 181 82 Lidingö Telefon : 08-731 30 00 vx E-post: lidingo.stad@lidingo.se Webbplats: www.lidingo.se 2013-06-05 A: TORSVIKSDIKET/BROPARKEN

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för bostäder mellan Rymdtorget och Komettorget inom stadsdelen Bergsjön

Förprövning gällande planbesked för bostäder mellan Rymdtorget och Komettorget inom stadsdelen Bergsjön 2016 10-27 Diarienummer: 0459/16 FK Diarienummer: 5095/15 Klas Svanbom Telefon: 031-368 17 47 E-post: klas.torbjorn.svanbom@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för bostäder mellan Rymdtorget

Läs mer

GESTALTNINGSPROGRAM FÖR NYA BÖSTÄDER VID UTTRANS SJUKHUS. Detaljplan för Sandstugan 60-35 SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN MARS 2014

GESTALTNINGSPROGRAM FÖR NYA BÖSTÄDER VID UTTRANS SJUKHUS. Detaljplan för Sandstugan 60-35 SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN MARS 2014 GESTALTNINGSPROGRAM FÖR NYA BÖSTÄDER VID UTTRANS SJUKHUS Detaljplan för Sandstugan 60-35 SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN MARS 2014 SAMMANFATTNING Vision Gestaltning Natur Platsen har stor potential genom

Läs mer

Avstämning planuppdrag

Avstämning planuppdrag 1(7) Diarienummer: Miljöreda: 13/0911 Upprättad: Detaljplan för Kv. Björkängen Avstämning planuppdrag 2(7) Bakgrund och syfte Enligt beslut i KS 2014-01-15 28, fick Samhällsbyggnad, Bygg- och miljöenheten,

Läs mer