Copyright 2014 Digital Solutions AB - Mikael Eriksson Inga delar av detta material får kopieras i någon form utan speciellt tillstånd från ansvarig

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Copyright 2014 Digital Solutions AB - Mikael Eriksson Inga delar av detta material får kopieras i någon form utan speciellt tillstånd från ansvarig"

Transkript

1 Copyright 2014 Digital Solutions AB - Mikael Eriksson Inga delar av detta material får kopieras i någon form utan speciellt tillstånd från ansvarig utgivare. Detta material är skyddat av upphovsrättslagen. Copymyprofits version

2 Välkommen till CopyMyProfits Den nya tekniken har verkligen öppnat upp många nya möjligheter som tidigare inte var möjliga. Valutahandel var något som de stora bankerna och finansbolag arbetade med, och ingen marknad för den vanliga människan. Idag finns det miljontals människor runt om i världen som handlar med valutor från sina egna hemdatorer och kontinuerligt tjänar pengar. Valutahandel är ett stort ämne som kräver en hel del kunskap och erfarenhet för att behärska. Det är långt ifrån alla som lyckas tjäna pengar på sina valutaaffärer. Det tar sin tid att lära sig handla med valutor. Att handla med valutor med sin egen dator och en kopp kaffe, i hemmets lugna vrå. Låter rätt så trivsamt, eller hur?! Det är dock inte så enkelt, det krävs hårt arbete plus en hel del erfarenhet och kunskap för att lyckas på den här marknaden. Om du nu varken har lust eller tid att lära dig valutahandel men ändå vill ta del av de vinster som görs varje dag inom denna gigantiska marknad, hur gör du då? Kopiera de som redan bevisligen är framgångsrika!

3 Som tur är så finns det genvägar, genvägar som gjorts möjliga tack vare ny teknik. Du kan idag, med bara några knapptryckningar kopiera andra framgångsrika traders. Du slipper gå den långa vägen och studera och lära Här finns det pengar att tjäna, Mycket pengar! Självklart finns det alltid risker som inom alla typer av affärer och investeringar. Det går dock att eliminera en hel del risk om man förbereder sig väl. Trots allt kommer du att förlita dig på andra, andra som ska ta bra och välgrundade beslut. Copy trading bygger dessutom på teknik, tekniken fungerar inte alltid som vi vill att den ska göra. Så det finns risk, det ska inte förnekas på något sätt, Men det finns också mycket goda inkomstmöjligheter. Att kunna ligga på en förtjänst på cirka 3-5% per månad ska inte vara allt för svårt, om du följer våra instruktioner i den här guiden. 3-5 % låter kanske inte så mycket, men med sådan ökning kan du dubbla ditt konto varje månaders period om du inte tar ut dina pengar. Kolla med din lokala bank och fråga dem hur mycket ränta de kan erbjuda per månad! Jag kollade precis på nätet, vilken bank ger bästa räntan? Jag jämför banker med fria uttag. Idag ( ) så erbjuder Marginalen Bank en ÅRSRÄNTA på 3.1%. Visst, det är väldigt säkert att spara dina pengar i banken, men det är ingen vidare lönsam investering. Med copytrading pratar vi om 3-5% per månad som klart rimligt och det går att nå så högt som 8-10% per månad och ännu högre med rätt information. Det går alltså att få dina pengar att växa snabbt. Det räcker med att ligga på 6% per månad (utan att du tar ut några pengar) för att dubbla dina pengar på ett år. Med copy tradig så är det fullt möjligt! Här finns en räknare som du kan testa, där kan du lägga in dina uppgifter och se hur snabbt dina pengar kan växa: Här har jag använt räknaren för att se hur mina pengar kan växa. Jag investerar kronor hos mina copy traders. Jag satsar på att nå 6% per månad. Efter 12 månader har jag ,89:- på mitt konto.

4 Sociala investeringsnätverk Social Trading Låt oss titta närmare på fenomenet Sociala investeringsnätverk. Det här är ett mycket bra alternativ för dig som är intresserad av en andra inkomst, som dessutom är PASSIV.

5 Ta en titt på den här videon så kommer du snart förstå vad det här med sociala investeringsnätverk betyder: Titta gärna på denna korta video som är hämtad från en BBC-dokumentär som handlar om trading. I denna video intervjuas etoros VD, Yoni Assia: Hur fungerar sociala investeringsnätverk Låt oss ta etoro och deras OpenBook som exempel. Det är en databas som i realtid visar alla handelsaktiviteter som sker på deras plattform. Genom att vara medlem på OpenBook nätverket så kan du se vad de mest framgångsrika handlarna gör. Du har sedan möjlighet att följa deras affärer och du kan kopiera exakt hur de handlar. Det betyder att när en handlare gör en lönsam affär så kan alla andra dra nytta av den genom att kopiera exakt samma affär! Detta går till och med att automatisera. Via Copy trader funktionen i OpenBook kan du automatisk kopiera andra handlare. Du kan handla med valutor, råvaror, vissa aktier och olika index.

6 Med hjälpen du får av CopyTrader kan du enkelt sätta ihop en egen portfölj med dina favorithandlare som i praktiken sköter dina placeringar, allt på autopilot! Det här gör det möjligt även för nybörjare som aldrig tidigare handlat med valutor, råvaror, aktier eller olika index att kunna tjäna pengar i den här gigantiska marknaden som aldrig sover. Här pågår handel dygnet runt. Du behöver alltså inte spendera massor av tid på att först lära dig hur man exempelvis handlar med valutor. Du behöver inte heller göra jobbet och spendera massor av timmar varje dag framför din dataskärm. Framgångsrika traders som gör ett bra jobb och har många som kopierar deras affärer tjänar extra pengar via etoro. Detta ger också dem en kick att verkligen göra sitt jobb och placera så bra som möjligt. En win/win situation som alla tjänar på! Via avancerade sökfilter kan du enkelt och snabbt få fram ett flertal intressanta alternativ på traders som du kan kopiera. I slutet av Copy My Profits får du en enkel och mycket bra checklista som du kan använda för att hitta de allra bästa traders att börja kopiera.

7 Innan du börjar göra dina sökningar efter populära och framgångsrika traders som du vill kopiera, så är det bra att fundera igenom hur du vill att dina pengar ska placeras. Tänk igenom vilken typ av investerare DU är helt enkelt. Hur mycket risk är du villig att ta? Vill du ha mycket action och det ska vara många affärer som genomföras eller är du enbart intresserad av en stabil och lite mer säker tillväxt på ditt konto? Är det långsiktiga och mer stabila inkomster du är ute efter eller är det mer kortsiktiga affärer som är din grej? Hur mycket tid är du villig att satsa för att hitta dina traders som du ska kopiera? Det här är en mycket intressant passiv inkomstkälla, men du måste göra grundjobbet ordentligt innan du kan trycka igång denna passiva inkomstkälla. Kan du hantera negativa perioder där ditt konto kanske sjunker istället för att öka? Ekonomiskt och mentalt?

8 Så här kan det se ut exempelvis efter att jag gjort en sökning. Jag fastar för Anas Sleiman som har 8671 personer som kopierar detta konto. En irländare som jag även kan följa på Twitter om jag vill. Det är enkelt att få fram uppgifter om hur pass framgångsrik han är med sina affärer. De senaste 6 månaderna har helt klart gått mycket bra, från 0 till över 84.5%. Förra månaden gav +20%. Jag kan också se att det är enbart valutor som han handlar med. Jag kan se vilka som följer och kopierar hans affärer och mycket mer.

9 Vad behöver jag mer tänka på när jag ska välja trader att följa? Drawdowns Det du bl.a.behöver titta på är maximum drawdown. Här kan du se eventuella dippar(nedgångar) från aktuellt kontos högsta punkt. Om du exempelvis har ett konto med $1000 från början och det ligger öppna affärer som ligger på -$300. Då har du en drawdown på 30%. Försök hitta trader med låga procent gällande detta, helst under 20%. Det indikerar än mer konservativ och säkrare strategi. Undvik traders som har allt för stora svängningar upp och ned. Då det finns bra sökmöjligheter på etoro är det enkelt att hitta traders som passar det du söker. Riskhantering Du kan fördela ut dina pengar och satsningar på flera olika traders. Du väljer att kopiera en handlare och sedan hur stor procentandel av dina pengar som allokeras. Det kan vara ett bra sätt för dig att sprida riskerna genom att fördela dina pengar på flera olika handlare. Se till att din högsta prioritering är att skydda ditt kapital. Håll dig till handlare/traders med kurvor som visar en kurva som visar en ständigt ökande kurva från väster till höger. Undvik handlare/traders med berg-o-dalbana kurvor. Välj helst handlare/traders som har en statistik som sträcker sig på minst 6 månader. Se upp för handlare som har 100% när det gäller vinnande trades. Kolla upp hur många öppna och ej avslutade affärer de har också! Risken är att aktuell handlare har ett flertal öppna affärer som ligger på stora minus. Så se upp med detta! Välj handlare/traders som gör vinster kontinuerligt, månad efter månad. Gå med i etoro OpenBook

10 etoro har redan över 2.5 miljoner medlemmar som är med i detta investeringsnätverk, etoro är världens största investeringsnätverk. Hos dem kan du komma igång och kopiera framgångsrika traders/handlare. Det är gratis att starta ditt konto. Du väljer själv sedan hur mycket pengar du vill investera. Här kan du handla med valutor, råvaror, aktieindex m.m. etoro är en perfekt lösning för dig som är nybörjare. Du kan starta med så lite som $50 för att komma igång. Deras handelsplattform är väldigt enkel att komma igång med. Allt är webbaserat och inga speciella programvaror behöver laddas hem. Deras Openbook kallas också för det sociala investeringsnätverket. Här kan du få hjälp av ett flertal erfarna traders. Här behöver du som trader aldrig känna dig ensam med dina beslut. Bli medlem i en chatt eller något av de många diskussionsforumen för att utbyta investeringsidéer med traders från hela världen. Hitta expert traders och följ deras trading och lär av deras strategier, baserat på deras meriter och riskprofil. Du kan till och med följa och kopiera framgångsrika traders och deras investeringar. Du hittar snabbt de bästa traders och investerare efter deras faktiska resultat under en viss tidsperiod (t.ex. veckovis, månadsvis, 3-månaders och år) eller efter var de befinner sig. Du kan se deras meritlista, deras riskprofil och portföljstrategi för att avgöra om de matchar din investeringsstil och om de är lämpade att läggas till i din portfölj. Väldigt smart och enkelt koncept som gjort etoro mycket populärt! Företaget erbjuder även en alldeles utmärkt support på många olika språk. etoro erbjuder ett stort antal utbildningsprodukter, helt utan kostnad, till sina kunder. Där kan du lära dig alla grunder inom trading. Du får också direkt tillgång till ett övningskonto med $10000 i virtuella pengar. Här kan du prova dina nya kunskaper och testa dig fram innan du är redo att handla med riktiga pengar. Här kan du registrera dig, utan kostnad! Gå med via denna länk:

11 Du kan välja mellan att registrera dig direkt via Facebook eller genom att välja ett användarnamn och lösenord, sedan ange e-postadress. Att registrera ett konto går på nolltid. Det finns två sätt att registrera sig på: Ansluta dig genom Facebook eller Ansluta dig genom ditt -konto

12 När du registrerat ett konto kommer du bli ombedd att förse Etoro med identifikationsuppgifter (fotokopia på ID-kort och en räkning, t.ex. telefonräkningen). Detta är för att du ska bli verifierad, dvs. att Etoro ska veta att du är den du utger dig för att vara. Du behöver inte skicka in dessa dokument omgående, men det är ett måste när du sedan vill ta ut pengar från ditt konto. Om du försöker ta ut pengar utan att ha blivit verifierad kommer du mötas av följande meddelande: Hur du hittar på Etoro Logga in på ditt konto och klicka på People i menyraden

13 Du kommer då få upp följande information: Till vänster på sidan finns en standardiserad sökfunktion, som gör att du snabbt kan bläddra runt bland Etoros användarbas.

14 Klicka på Most Copied Traders för att få fram de mest populära användarna.

15 Här är användarna sorterade utifrån antalet användare som kopierar deras trades. Under rubriken Gain ser du deras avkastning de senaste sex månaderna. Vad innebär det då att kopiera? Som ordet antyder syftar det på att du köper/säljer det som användaren köper/säljer. Svårare än så är det inte. Du låter personen du kopierar ta besluten om vad som ska köpas/säljas, medan du får ta konsekvenserna (vinst/förlust). Av den anledningen är det viktigt att med omsorg välja vilka du ska kopiera. Om du klickar på användaren högst upp i bild, caraj51

16 Vi får nu upp lite mer detaljerad information om användaren. I mitten av bilden ser vi en graf över de senaste 30 dagarna. Det ser ju inte så imponerande ut! 46,47 % Hur kan denna person vara mest populär att kopiera? Långsiktighet och åter långsiktighet är svaret!

17 Klicka på View full chart för att få mer information om användarens resultat: Vi kan nu välja inom vilken tidsperiod vi studera. De senaste två åren har den här användaren haft en avkastning på drygt 400%! Det är därför det är så viktigt att tänka långsiktigt och inte döma någon utifrån en eller två månader. Alla har någon gång veckor och månader som går riktigt dåligt. Längre ned på sidan hittar du följande info:

18 Vi ser här att personen, de senaste två åren, har avslutat 939 trades varav 97,9 % gick med vinst och 2,1 % gick med förlust.

19 Nästa viktiga del är att kolla användarens öppna positioner, klicka på Portfolio och därefter Open Trades. För närvarande står samtliga trades på minus. Under varje öppen position kan vi se Stop Loss och Take Profit samt hur länge positionen varit öppen. Vi kan även se användarens historik genom att klicka på History.

20 Här kan vi studera användarens avslutade positioner. Detta ser ju helt klart mycket bättre ut! Hur kopierar du en användare? Att kopiera de mest framgångsrika användarna är ett säkert kort. Om du vill kopiera klickar du på Copy under användarens namn:

21 När du klickar på Copy får du upp ovanstående ruta. Du får nu välja hur mycket kapital du vill gå in med. Tänk dock på att du som mest kan satsa 20 % av ditt tillgängliga kapital per användare. Det betyder att du som mest kan satsa $200 per användare om ditt tillgängliga kapital är $1000. Om du känner dig osäker på hur det fungerar kan du välja Use virtual money, dvs. papperspengar. Du kan också välja att följa personen, vilket innebär att du får information om hur användarens trades fortskrider. Om du väljer att kopiera kommer du få ta del av användarens samtliga öppna positioner. Du kommer naturligtvis inte hamna på minus bara för att du kopierar trades som går dåligt. Du börjar alltid på 0 oavsett hur den öppna positionens tidigare utveckling har gått. Klicka på Trading eller logga in på för att se dina positioner i realtid:

22 Du kan nu välja att logga in på ditt riktiga konto (Real) eller Övningskonto (Practice). Det är samma användaruppgifter till de båda kontona. Om du klickar på More i menyraden och därefter Trading Academy kommer du få upp ovärderlig information om hur valuta- och råvarumarknaden fungerar. Väldigt mycket av informationen finns i

23 videoformat, vilket gör det enkelt att följa med och lära dig innehållet. Här hittar du några av kurserna: Jag rekommenderar dig att gå igenom dessa kurser, eftersom du då med egna ögon kan se hur marknaden fungerar. Kurserna är relativt korta (upp mot tio minuter per lektion).

24 Överföra pengar till/från ditt konto Högst upp till höger i menyn hittar du knappen Fund Your Account. När du klickar på knappen kommer du vidare till denna ruta: Till vänster i rutan kan du välja inbetalningssätt.här fyller du bara i dina uppgifter och klickar på Submit. Det allra enklaste sättet är att använda ett kredit- eller betalkort. Då kommer pengarna in omgående på kontot. När du vill ta ut pengar klickar på du Withdrawal Alternativ till etoro

25 Självklart är det så att etoro inte är det enda alternativet för dig som vill bli en Copy Trader. etoro är kanske det enklaste alternativet att start med, där det också finns mest information och mest hjälpmedel. Du bör även känna till och undersöka ZuluTrade och MirrorTrader! ZuluTrade erbjuder också många bra funktioner och möjligheter, precis som etoro! ZuluTrader grundades 2006 av Leon Yohai och skapades för att möjliggöra för handlare att dela sin kunskap med personer som är intresserade av hans strategier. Sajten skapades också som svar på den icke-existensen av en webbaserad plattform som kan granska handlare globalt och samtidigt. ZuluTrade plattformen överbygger klyftan mellan värdefull information på penningmarknaderna och handelsutförande genom att omvandla råd från några av de mest professionella och talangfulla handlare globalt till en tjänst som snabbt kan utföra handel. En ytterligare fördel med plattformen är att den ger möjlighet och enkel att utföra utvalda affärer i mäklarkonton hos de berörda parterna. Konceptet med ZuluTrade är att erbjuda en öppen miljö där handlare på en global nivå kan anslutas till en handelsplattform och dela sina kunskaper. Så här fungerar tekniken bakom ZuluTrade:

26 ZuluTrade är gratis för slutanvändaren. Som företag tjänar ZuluTrade pengar som samarbetspartner till ett flertal mäklarfirmor. De får provisioner för alla affärer som genereras. En del av dessa provisioner fördelas sedan ut bland de bästa handlarna/traders, som kallas för Signal Providers i ZulusTrades nätverk. Så med ZuluTrader så behöver du också ha ett konto hos en mäklare. Mer om det längre fram. En annan intressant lösning för att kunna kopiera är MirrorTrader. Mirror Trader erbjuder dig den mest kompletta och flexibla automatiserade handelsplattform som finns så att du kan "spegla" hundratals erfarna handlares handelsstrategier, så kallade strategiska leverantörer - från hela världen. Med Mirror Trader har du fullständig kontroll över din handelserfarenhet välj mellan manuell handel, auto-spegling och semi-spegling du bestämmer själv hur du vill handla. Mirror Trader låter dig skapa en portfölj av strategier från olika leverantörer och du har full frihet att lägga till och ta bort strategier när du vill. Om du är intresserad av ZuluTrade och/eller MirrorTrader så behöver du som sagt en mäklare. En bra sådan mäklare som har sin information på svenska och som både kan erbjuda ZuluTrade och MirrorTrader direkt från deras plattform är AVA Trade. AvaTrade har en användarvänlig plattform med mycket flexibilitet. Företaget har en solid finansiell uppbackning. Från sitt 24 timmars flerspråkiga support kontor till sina breda plattformar och tjänster, har AVA skapat en optimal handelsmiljö för varje nivå av handlare. AVAs

27 breda utbud omfattar ett fullt spektrum av handels- instrument inklusive valuta, aktier, råvaror och aktieindex. AVA är ett multinationellt företag med regionkontor och försäljningscentra i Paris, Dublin, Milano, Tokyo, Sydney och New York. Företagets administrativa högkvarter är i Dublin. Som kund hos AVA kommer du att kunna få support och hjälp från kunnig personal som pratar ditt språk. Exempelvis svenska eller norska. Så vår rekommendation är att starta ett konto hos AVA. De har allt du behöver! Du får också en generös startbonus som ny kund. Du får 50% i bonus! Exempelvis sätt in 500 och få en bonus på 250. Därifrån kan du sedan enkelt ansluta ditt AVA-konto ihop med både ZuluTrade och MirrorTrader! Skaffa ditt konto på AVA här: När du registrerat dig och allt är klart. Gå till menyvalet Handelsplattformar och välj sedan Automatiserad handel. Därifrån skapar du sedan dina konton på ZuluTrade och/eller MirrorTrader. Checklistan för framgång inom copy trading * Lägg inte alla ägg i samma korg, välj att följa flera traders inte bara en enda. Sprid dina risker. * Följ ditt konto dagligen.

28 Logga in och se vad som händer. Behöver du göra byten av traders som du följer osv. * Följ aldrig traders som bara har ett demo-konto. * Ha som regel, att följa traders som har varit igång i mer än 12 månader. * Hur ser den aktuella traderns profil ut? Finns det ett riktigt namn, något foto? Vi vill rygga riktiga personer som är öppna med vilka de är. * Hur många kopierare följer den aktuella tradern? Bättre med traders som har fler som följer dem. Se vad andra användare skriver om aktuell trader. * Leta efter traders som har i alla fall 2 års erfarenhet. * Vi letar efter traders med stadiga vinster. Därför är det viktigt att drawdowns är låg. Ju lägre desto bättre! * Vi letar som sagt efter stadiga vinster. Titta på hur mycket de har i vinst, i snitt per månad. Vi vill att denna siffra ska ligga på 5% eller högre! * Gällande vinnande veckor, veckor som gett vinst, så bör denna siffra ligga på 65% eller högre. * Öppna trades. Här måste du se upp! För många öppna trades är inte bra och öppna trades som legat där längre än 2 veckor är också något du ska se upp med. Om det ligger allt för många öppna trades som är gamla så spelar det ingen roll hur bra statistiken ser ut håll dig borta från dessa! Du har nu alla grunderna för att kunna tjäna pengar inom copy trading. Anslut dig till tjänster som etoro, ZuluTrade och MirrorTrader. Glöm inte att kontrollera med vår checklista innan du börjar kopiera olika traders. Lycka Till! Nyhet hösten/vintern 2014: Vi hjälper dig att kopiera DE BÄSTA!

29 Du kan också komma igång och enkelt kopiera några av världens bästa traders på den sociala trading plattformen etoro. Vi hjälper dig att hitta de allra bästa att kopiera Vi hjälper dig som första steg att komma igång och kopiera vår tyska supertrader! Hur? Jag (Mikael Eriksson) har startat ett Community på nätet ett social trading community. Det är helt kostnadsfritt att gå med! Den här gruppen är framtagen för Skandinaver som är intresserade av social trading. Syftet med gruppen är att svara på frågor, ge guidning till nybörjare och att diskutera olika traders som vi kan följa. Tillsammans lär vi oss mer om Social Trading och hur vi utnyttjar dess fulla potential. Du kommer löpande få tips om framgångsrika traders som du kan kopiera.

30 Mejla mig så fixar jag så att du också blir ansluten till denna grupp och community på Facebook: Reservationer Denna produkt är uppbyggd med råd och tips till dig som läsare, vi vill ge dig uppslag och nya idéer. Vi vill också ge dig några intressanta exempel på ett antal möjliga inkomstkällor med möjlighet till passiva inkomster. Vilken typ av inkomstkälla som passar dig bäst är svårt för oss att veta. Men vi ger dig ett flertal valmöjligheter och uppslag. Denna produkt är framtagen med syfte att ge dig saklig information inom varje ämne som beskrivs. Det finns dock inga garantier gällande eventuella inkomster som kan förväntas inom en affärsverksamhet eller en inkomstkälla. All typer av affärskoncept och investeringar av olika slag är förknippad med en risk. Som läsare och medlem måste du alltid göra dina egna bedömningar, analysera och sedan ta dina beslut. Alla uppgifter och fakta som finns med i denna produkt är framtagen efter en lång tid av undersökningar, trots det kan alltid felaktigheter uppstå. Materialet innehåller bland annat en del internetlänkar, dessa kan när som helst bli inaktuella, vi försöker uppdatera informationen så ofta som vi hinner med. Det är alltid upp till dig som läsare att själv kontrollera alla de uppgifter och fakta som ingår i denna produkt innan du satsar några pengar. Satsa aldrig pengar som du inte är beredd på att du också kan förlora. Tidigare resultat är inga garantier för framtida resultat. Ansvarig utgivare och författare kan inte på något sätt ta ansvar för eventuella skador som felaktigheter i denna produkt kan orsaka dig som läsare.

31

Copyright 2014 Digital Solutions AB - Mikael Eriksson Inga delar av detta material får kopieras i någon form utan speciellt tillstånd från ansvarig

Copyright 2014 Digital Solutions AB - Mikael Eriksson Inga delar av detta material får kopieras i någon form utan speciellt tillstånd från ansvarig Copyright 2014 Digital Solutions AB - Mikael Eriksson Inga delar av detta material får kopieras i någon form utan speciellt tillstånd från ansvarig utgivare. Detta material är skyddat av upphovsrättslagen.

Läs mer

De som har gott om pengar kan exempelvis tjäna pengar på fastigheter, det är en typ av passiva inkomster.

De som har gott om pengar kan exempelvis tjäna pengar på fastigheter, det är en typ av passiva inkomster. Copyright 2013 Digital Solutions AB - Mikael Eriksson Inga delar av detta material får kopieras i någon form utan speciellt tillstånd från ansvarig utgivare. Detta material är skyddat av upphovsrättslagen.

Läs mer

Men DLC Finans är så mycket mer än bara kryptovaluta!

Men DLC Finans är så mycket mer än bara kryptovaluta! Bäste Läsare Nya vecka och nya möjligheter I fredags berättade vi bland annat om möjligheterna med copy trading. Vi visade ett eget exempel på en copyfund hos etoro som vi satsade på och som gav ett resultat

Läs mer

Parallella Extra Inkomster

Parallella Extra Inkomster Du kommer med den här specialrapporten kunna få reda på hur du också kan utöka dina månatliga inkomster med hjälp av internet. Detta utan att behöva bygga egen hemsida eller att sälja något. Jag heter

Läs mer

>>> Skaffa dig DLC Säsongsbiljett senast denna vecka

>>> Skaffa dig DLC Säsongsbiljett senast denna vecka Bäste Läsare Förra veckan berättade vi om vårt senaste erbjudande gällande DLC Sports. Just nu kör vi ett riktigt bra erbjudande för alla som redan är med i DLC och även för dig som ännu inte är det! Under

Läs mer

En värld på nätet Facebook ht 2010

En värld på nätet Facebook ht 2010 En värld på nätet Facebook ht 2010 Under det här kurstillfället ska vi bekanta oss närmare med Facebook. Alla har fått en första grundläggande manual till Facebook. Med hjälp av den och det här dokumentet

Läs mer

Någonting står i vägen

Någonting står i vägen Det här vänder sig till dig som driver ett företag, eller precis är på gång att starta upp Någonting står i vägen Om allting hade gått precis så som du tänkt dig och så som det utlovades på säljsidorna

Läs mer

MetaTrader 4 Användarguide

MetaTrader 4 Användarguide MetaTrader 4 Användarguide MetaTrader är en flexibel handel terminal för handel i FX och CFD. MetaTrader är vårt första val eftersom det är lätt att använda, men vi erbjuder också en en rad olika tillägg

Läs mer

Mitt säkra kort. Förord

Mitt säkra kort. Förord Mitt säkra kort Förord Instruktionerna som du nu kommer att läsa fungerar förutsatt att du följer dem till punkt och pricka. Du kommer att tjäna från 10.000 till över 100.000 kronor per månad beroende

Läs mer

MetaTrader 4/5 för Android. Användarguide

MetaTrader 4/5 för Android. Användarguide 1 MetaTrader 4/5 för Android Användarguide 2 Innehåll Hur man får appen MT4/5 för Android... 3 Så här loggar du in på ditt befintliga konto eller skapar ett nytt demo-konto... 3 1. Fliken Quotes... 3 a.

Läs mer

lär dig söka och publicera på världens största videocommunity!

lär dig söka och publicera på världens största videocommunity! lär dig söka och publicera på världens största videocommunity! En guide av Jennifer Erlandsson och Youtube en stor community där du kan titta på och dela med dig av videoklipp. Det är ett utmärkt ställe

Läs mer

Laboration 2 Datorverktyg vid LiU

Laboration 2 Datorverktyg vid LiU Laboration 2 Datorverktyg vid LiU Denna laboration är tänkt att ge information om några av de grundläggande verktyg som du, som studerar vid Linköpings Universitet, kan ha nytta av. Ett tips är att läsa

Läs mer

Anpassa din handel och risk till marknadens svängningar

Anpassa din handel och risk till marknadens svängningar Anpassa din handel och risk till marknadens svängningar John Lönnqvist Nordenansvarig RBS Mini Futures och OEC John.lonnqvist@sipnordic.se Twitter: @john_lonnqvist Mini Futures är hävstångsprodukter som

Läs mer

Här hittar du första delen i denna artikelserie:

Här hittar du första delen i denna artikelserie: Bäste Läsare Det här är den femte och sista delen i vår senaste artikelserie. Här hittar du första delen i denna artikelserie: http://www.inzideinfo.com/wp-content/uploads/2018/01/inzideinfo-2018-01-16.pdf

Läs mer

* Gold Fusion för dig som är Karatbars Affiliate Vi har tagit fram en informationssida på svenska för dig som är med i Karatbars.

* Gold Fusion för dig som är Karatbars Affiliate Vi har tagit fram en informationssida på svenska för dig som är med i Karatbars. Uppdatering: 2019-06-26 gällande Karatbars Hej! Jag kommer att löpande skicka ut uppdateringar om allt som händer kring Karatbars. Det här min fjärde uppdatering för dig som gått med i Karatbars. Stort

Läs mer

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 1 Användarguide Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 2 Välkommen till Volontärbyrån! Den här guiden beskriver alla funktioner i volontärsamordnaradmin på www.volontarbyran.org. Har du

Läs mer

Valet 2010 på facebook!

Valet 2010 på facebook! Ursäkta mig, hur kommer jag till Sosserian? Informationssidor från SAP it Helsingborg - 2010 Valet 2010 på facebook! Är det inte en valseger jag ser där borta? Informationssidor från SAP it Helsingborg

Läs mer

En introduktion till Community i Mediakatalogen

En introduktion till Community i Mediakatalogen En introduktion till Community i Mediakatalogen Välkommen till Community! Om Community Community är ett verktyg i Mediakatalogen som kan liknas vid ett Facebook för skolan. Det som skrivs och skapas i

Läs mer

AIF:arens guide till cyberrymden

AIF:arens guide till cyberrymden AIF:arens guide till cyberrymden www.andrarumsif.se Reviderad 2008-04-14 1 Välkommen till www.andrarumsif.se:s användarmanual! Denna manual ska inte ses som en fullständig manual till hemsidan utan snarare

Läs mer

Smartbudget handbok Sida 1 av 16

Smartbudget handbok Sida 1 av 16 Smartbudget handbok Sida 1 av 16 Introduktion Målet med Smartbudget är att det ska vara enkelt för alla att få koll på sin ekonomi oavsett kunskapsnivå och behov. Allt eftersom Smartbudget växer med funktioner

Läs mer

1. Klicka på Registrera dig-knappen/länken för att komma till sign up-sidan.

1. Klicka på Registrera dig-knappen/länken för att komma till sign up-sidan. Här nedan följer instruktioner om hur du som artist och kreatör kan ladda upp dina digitala verk och göra dem tillgängliga för försäljning i Digishop. Surfa in på http://www.sn.se/digishop och klicka på

Läs mer

Har du någon gång stött på något som verkar vara för bra för att vara sant?

Har du någon gång stött på något som verkar vara för bra för att vara sant? Presenteras av Har du någon gång stött på något som verkar vara för bra för att vara sant? Reservationer Det finns inga garantier gällande eventuella inkomster som kan förväntas i vad som presenteras i

Läs mer

BEHÄRSKA MARKNADEN PÅ 10 MINUTER

BEHÄRSKA MARKNADEN PÅ 10 MINUTER BEHÄRSKA MARKNADEN PÅ 10 MINUTER VARNING HÖGRISKINVESTERING: valutahandel (forex) och spekulationer i prisförändringar (CFD:s) är mycket spekulativa och innebär en hög risknivå och passar kanske inte alla

Läs mer

Sex enkla steg. Kom igång med itslearning - en lärarhandledning

Sex enkla steg. Kom igång med itslearning - en lärarhandledning Sex enkla steg Kom igång med itslearning - en lärarhandledning Välkommen till itslearning! Vi hoppas att du kommer ha stor nytta av plattformen Börja med... att logga in itslearning är en pedagogisk lärplattform

Läs mer

Sex enkla steg. Kom igång med itslearning - en lärarhandledning

Sex enkla steg. Kom igång med itslearning - en lärarhandledning Sex enkla steg Kom igång med itslearning - en lärarhandledning Välkommen till itslearning! Vi hoppas att du kommer ha stor nytta av plattformen itslearning är en pedagogisk lärplattform skapad för lärare,

Läs mer

Warranter En investering med hävstångseffekt

Warranter En investering med hävstångseffekt Warranter En investering med hävstångseffekt Investerarprofil ÄR WARRANTER RÄTT TYP AV INVESTERING FÖR DIG? Innan du bestämmer dig för att investera i warranter bör du fundera över vilken risk du är beredd

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

Hur jag personligen blev rånad med Google Adwords

Hur jag personligen blev rånad med Google Adwords 1 Hur jag personligen blev rånad med Google Adwords Visste du att anledningen till att de flesta inte tjänar pengar med Adwords är för att du troligtvis fallit offer för alla de lögner som cirkulerar på

Läs mer

Ditt sparande är din framtid

Ditt sparande är din framtid Ditt sparande är din framtid 1 Välkommen till Skandias investeringsguide Det kanske viktigaste beslut du har att fatta gäller ditt långsiktiga sparande. Både på kort och lång sikt. Därför är det värt att

Läs mer

Vilken version av Dreamweaver använder du?

Vilken version av Dreamweaver använder du? Sida 1 av 7 Lektion 1: sida 1 av 4 Till kursens framsida Sida 2 av 4» Lektion 1 Då ska vi sätta igång med den här kursens första lektion! Här kommer du att få lära dig hur man skapar och förbereder webbplatser

Läs mer

Så övervakar du hemmet med Skype

Så övervakar du hemmet med Skype Så övervakar du hemmet med Skype 7 Full trygghet hemma och i stugan 7 Fungerar med webbkamera eller bärbar dator 7 Kostar inte en krona. Så övervakar du hemmet med Skype och en webbkamera Att övervaka

Läs mer

Profilera dig på LinkedIn. 10 steg till en lyckad profil

Profilera dig på LinkedIn. 10 steg till en lyckad profil Profilera dig på LinkedIn 10 steg till en lyckad profil Profilera dig på LinkedIn Med över 300 miljoner användare är LinkedIn världens största professionella nätverk och två miljoner svenskar är medlemmar.

Läs mer

* Feedback mottagen tack! Uppdatering: gällande AFT. Hej!

* Feedback mottagen tack! Uppdatering: gällande AFT. Hej! Uppdatering: 2019-05-21 gällande AFT Hej! Jag skickar ut denna uppdatering för dig som har valt att gå med i AFT/CTT eller som är på gång just nu med att komma igång med AFT/CTT. Kommer löpande försöka

Läs mer

Välkommen! Lycka till! ecampus min väg till KNX

Välkommen! Lycka till! ecampus min väg till KNX ecampus min väg till KNX Välkommen! Här följer en guide till hur man påegen hand med en dator och Internetåtkomst kan lära sig grunderna för KNX och hur verktyget ETS fungerar Lycka till! Sida nr. 1 Innehåll

Läs mer

MetaTrader 5 Användarguide

MetaTrader 5 Användarguide MetaTrader 5 Användarguide MetaTrader är en flexibel handel terminal för handel i FX och CFD. MetaTrader är vårt första val eftersom det är lätt att använda, men vi erbjuder också en en rad olika tillägg

Läs mer

Välkommen! Lycka till! ecampus min väg till KNX. Nytt från den 1 oktober 2014

Välkommen! Lycka till! ecampus min väg till KNX. Nytt från den 1 oktober 2014 ecampus min väg till KNX Nytt från den 1 oktober 2014 Välkommen! Här följer en guide till hur man på egen hand med en dator och Internetåtkomst kan lära sig grunderna för KNX och hur verktyget ETS fungerar

Läs mer

Instruktioner för anslutning och användning av Grannsam

Instruktioner för anslutning och användning av Grannsam Instruktioner för anslutning och användning av Grannsam Vad är Grannsam? Ta hjälp av grannar och vänner Bästa sättet att skydda ditt hem Grannsam är en nätbaserad social tjänst för att kommunicera och

Läs mer

Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Small Cap. USA-Aktier. börs VÄRLDSMARKNADEN UPDATE. tjänaren

Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Small Cap. USA-Aktier. börs VÄRLDSMARKNADEN UPDATE. tjänaren VECKA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 2017 2019 VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Ett Ett kostnadsfritt

Läs mer

Våra värdepapperstjänster

Våra värdepapperstjänster Våra värdepapperstjänster För mer information om värdepapperstjänsterna kontakta närmaste Swedbank- eller sparbanks, ring telefonbanken, besök swedbank.se/aktier eller din sparbanks hemsida. Välkommen!

Läs mer

Kom i gång med PING PONG

Kom i gång med PING PONG Kom i gång med PING PONG Studentmanual Version 4 Kom igång med PING PONG Studentmanual. Version 4 Producerad av Linda Borglund, Anita Eklöf vid Centrum för Lärande och Undervisning, Högskolan i Borås.

Läs mer

Scio. en liten användarguide. Skriven av: Josefine Siewertz

Scio. en liten användarguide. Skriven av: Josefine Siewertz Scio en liten användarguide Senast ändrad: 2011-03-18 (Korrigerat typsnitt samt information om kursplaner) Skriven av: Josefine Siewertz Innehåll Allmän information samt att logga in i Scio... 1 Strukturen

Läs mer

utbildning Översikt av funktioner i #fakta

utbildning Översikt av funktioner i #fakta utbildning Översikt av funktioner i #fakta innehåll 1. Säljstödet #fakta 2. Logga in 3. Projekt 4. Vyer 5. Rapportvyn 6. Frågeställningar 7. Diagram 8. Svarsalternativ 9. Interaktiv HTML 10. Aktionsknappar

Läs mer

Hur jag skapar en webbplats värd 90 000 kr/år på 49 dagar med endast 10 timmars arbete

Hur jag skapar en webbplats värd 90 000 kr/år på 49 dagar med endast 10 timmars arbete Hur jag skapar en webbplats värd 90 000 kr/år på 49 dagar med endast 10 timmars arbete Använd SEO Systemet och skapa webbplatser som kan ge dig 90 000 kr per år så snabbt som möjligt. Denna specialrapport

Läs mer

Det här är en informationsprodukt från DLC Finans.

Det här är en informationsprodukt från DLC Finans. Det här är en informationsprodukt från DLC Finans. Copyright 2018 Digital Solutions AB - Mikael Eriksson Green Day System - Inga delar av detta material får kopieras i någon form utan speciellt tillstånd

Läs mer

Råd för ett friare liv. Kapitalrådgivning

Råd för ett friare liv. Kapitalrådgivning Råd för ett friare liv Kapitalrådgivning När jag för första gången fick min egen kapitalrådgivare, Victor, blev mitt liv mycket enklare. Jag är inte så intresserad själv och vill därför ha råd om mina

Läs mer

PROSPEKT MEDIAS HANDBOK

PROSPEKT MEDIAS HANDBOK PROSPEKT MEDIAS HANDBOK 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING 3 FACEBOOK 4-5 INSTAGRAM 6-7 TWITTER 8-9 LINKEDIN 10 YOUTUBE 11 2 INLEDNING Idag är sociala medier ett måste i ett företags mediemix. Det har blivit

Läs mer

Så här ser det nu ut gällande AFT:s officiella och verifierade resultat.

Så här ser det nu ut gällande AFT:s officiella och verifierade resultat. Uppdatering: 2019-06-27 gällande AFT Hej! Jag skickar ut denna uppdatering för dig som har valt att gå med i AFT/CTT eller som är på gång just nu med att komma igång med AFT/CTT. Kommer löpande försöka

Läs mer

Copyright 2013 Digital Solutions AB - Mikael Eriksson SYSTEMET förklarat:

Copyright 2013 Digital Solutions AB - Mikael Eriksson SYSTEMET förklarat: Copyright 2013 Digital Solutions AB - Mikael Eriksson Inga delar av detta material får kopieras i någon form utan speciellt tillstånd från ansvarig utgivare. Detta material är skyddat av upphovsrättslagen.

Läs mer

Three Monkeys Trading. Tänk Just nu

Three Monkeys Trading. Tänk Just nu Three Monkeys Trading Tänk Just nu Idag ska vi ta upp ett koncept som är otroligt användbart för en trader i syfte att undvika fällan av fasta eller absoluta uppfattningar. Det är mycket vanligt att en

Läs mer

Grundkurs i nationalekonomi, hösten 2014, Jonas Lagerström

Grundkurs i nationalekonomi, hösten 2014, Jonas Lagerström Wall Street har ingen aning om hur dåligt det är därute. Ingen aning! Ingen aning! Dom är idioter! Dom förstår ingenting! Jim Cramer, programledare CNN (tre veckor före finanskrisen) Grundkurs i nationalekonomi,

Läs mer

Manual E-butiken Innehåll:

Manual E-butiken Innehåll: Manual E-butiken Innehåll: Allmänt... 2 Logga in... 2 Översikt... 2 Kategorisera produkter... 3 Lägg till en produkt... 4 Lägg till produktbilder... 5 Ändra en produkt... 5 Skapa menysidor... 6 Ladda upp

Läs mer

Instruktion: Trådlöst nätverk för privata enheter

Instruktion: Trådlöst nätverk för privata enheter Instruktion: Trådlöst nätverk för privata enheter orebro-byod Sida 2 av 21 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Så ansluter du till nätverket orebro-byod... 4 2.1 Allmän information:... 4 2.2 Enkel

Läs mer

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10)

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) Innehåll Sid 2 Inledning Sid 3 Logga in Sid 4 Startsidan Sid 5 Obligatoriska frågor Sid 6 Kursutvärderingar Sid 10 Statistik Sid 12 Formulär Sid 16 Skapa utvärdering

Läs mer

ecampus min väg till KNX

ecampus min väg till KNX ecampus min väg till KNX Välkommen! Här följer en guide till hur man på egen hand med en dator och Internetåtkomst kan lära sig grunderna för KNX och hur verktyget ETS fungerar Lycka till! Side nr. 1 Innehåll

Läs mer

Ditt användarnamn är den e-postadress som du angav när du registrerade dig. Ditt lösenord får du från ditt barns klasslärare.

Ditt användarnamn är den e-postadress som du angav när du registrerade dig. Ditt lösenord får du från ditt barns klasslärare. Att logga in Öppna Internet Explorer (eller någon annan webbläsare). I adressfältet skriver du www.hjarntorget.net (eller bara hjarntorget.net). Tryck sedan på Enter-tangenten. Nu öppnas Hjärntorgets inloggningssida.

Läs mer

Snabbguide: Hur man öppnar en egen nätbutik

Snabbguide: Hur man öppnar en egen nätbutik Snabbguide: Hur man öppnar en egen nätbutik Vill du öppna din egen nätbutik? Nu är det enklare än någonsin. Följ stegen i den här snabbguiden så är du redo att öppna dörrarna. Vad du borde förbereda innan

Läs mer

Valet 2010 på facebook!

Valet 2010 på facebook! Valet 2010 på facebook! Är det inte en valseger jag ser där borta? Tips från SAP:s IT grupp i Helsingborg Bakgrund Hösten 2009 bildade vi en arbetsgrupp där vi diskuterade hur IT kan gagna oss i valet

Läs mer

Kursvärdering. Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar.

Kursvärdering. Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar. Kursvärdering Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar. Här finns även tips på några olika sätt att skapa en kursvärdering

Läs mer

Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Small Cap. USA-Aktier. börs VÄRLDSMARKNADEN UPDATE. tjänaren

Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Small Cap. USA-Aktier. börs VÄRLDSMARKNADEN UPDATE. tjänaren VECKA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 2017 2019 VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Ett Ett kostnadsfritt

Läs mer

Three Monkeys Trading. Tärningar och risk-reward

Three Monkeys Trading. Tärningar och risk-reward Three Monkeys Trading Tärningar och risk-reward I en bok vid namn A random walk down Wall Street tar Burton Malkiel upp det omtalade exemplet på hur en apa som kastar pil på en tavla genererar lika bra

Läs mer

Umgås på nätet KAPITEL 6. Chatta via webbläsaren

Umgås på nätet KAPITEL 6. Chatta via webbläsaren KAPITEL 6 Umgås på nätet Internet håller alltmer på att utvecklas till en parallellvärld med vår vanliga tillvaro. Man spelar spel över nätet, bygger upp virtuella världar med virtuella prylar och virtuella

Läs mer

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Facebook Ett av de snabbaste sätten att sprida sin webbutik och få sin första beställning är att använda sig av Facebook. Det finns två olika sätt att

Läs mer

Information om förskolans och skolans IT-stöd till dig som vårdnadshavare

Information om förskolans och skolans IT-stöd till dig som vårdnadshavare Häng med till Hjärntorget! Information om förskolans och skolans IT-stöd till dig som vårdnadshavare https://hjarntorget.goteborg.se Göteborgs Stad Majorna-Linné Hemsida: www.goteborg.se/majornalinne Telefon:

Läs mer

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&)

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&) Gå in på www.lernia.se Klicka på rubriken Registrera CV 1. Fyll i dina användaruppgifter. - Skriv in din e-postadress, glöm inte att upprepa e-postadressen - Skriv in ett önskat lösenord och upprepa detta.

Läs mer

AIG QuickGuard - Vanliga frågor (FAQ)

AIG QuickGuard - Vanliga frågor (FAQ) AIG QuickGuard - Vanliga frågor (FAQ) AIG QuickGuard - Vanliga frågor (FAQ) AIG QuickGuard - Vanliga frågor (FAQ) Här presenteras ett antal frågor och svar med avsikt att tillhandahålla support till förmedlare

Läs mer

För enklare och tryggare affärer

För enklare och tryggare affärer För enklare och tryggare affärer Innehåll Skapa en förfrågan 02 Mina kontouppgifter 04 Mina förfrågningar 05 Sök förfrågningar 06 Meddelandecentret 08 Produktutguide Projektverktyget 10 Min företagsprofil

Läs mer

Välkommen till Sparportalen.

Välkommen till Sparportalen. FONDSPARA PERSONLIG RÅDGIVNING FINANSIELLA TJÄNSTER OCH FÖRSÄKRINGAR HANDLA MED FONDER ALLT I ETT-KONTO Välkommen till Sparportalen. Hundratals fonder. Alltid personlig rådgivning. www.direct.se Fondspara

Läs mer

Hur handlar jag på nätet?

Hur handlar jag på nätet? Hur handlar jag på nätet? Här är en liten guide till hur du handlar på Internet, t.ex www.blocket.se, www.tradera.se, www.cdon.se etc: Om det är första gången du vill köpa eller sälja behöver du ibland

Läs mer

Välkommen till JENSEN online!

Välkommen till JENSEN online! Välkommen till JENSEN online! Logga in! Den här guiden ger en kort introduktion till hur dina distansstudier på JENSEN vuxenutbildning går till. Om det är första gången du studerar via JENSEN online, behöver

Läs mer

Din guide till en smidig flytt

Din guide till en smidig flytt Företagskund Din guide till en smidig flytt Läs igenom och spara! Mer information om dina nya produkter och tjänster samt öppettider finns på www. sparbankenskane.se/nystart Börja redan idag 9 Fredag Fredagen

Läs mer

Boka möteslokal, bollplan eller sporthall

Boka möteslokal, bollplan eller sporthall Boka möteslokal, bollplan eller sporthall Instruktion för privatpersoner Inledning Idrott & förenings e-tjänst är ett webbaserat hjälpmedel för föreningar och privatpersoner i Göteborgs Stad. Genom e-tjänsten

Läs mer

Att studera på distans vid Högskolan Dalarna

Att studera på distans vid Högskolan Dalarna Att studera på distans vid Högskolan Dalarna ÄR FRIHET DIN GREJ? Frihet Tycker du om frihet? Vill du själv bestämma när och var du ska studera? I så fall kan distansstudier vara det bästa sättet för dig

Läs mer

?Har du För dig som är ung! koll

?Har du För dig som är ung! koll Har du koll? För dig som är ung! Har du råd att bli vuxen? Alla tonåringar drömmer nog om att bli vuxen. Om att bestämma över sitt eget liv och ta sina egna beslut. Om friheten att tjäna egna pengar och

Läs mer

InExchange Network. Innehåll. Välkommen till InExchange Network!

InExchange Network. Innehåll. Välkommen till InExchange Network! Integrerade tjänster Skicka Välkommen till InExchange Network! Innehåll Logga in... 2 Skickade fakturor... 3 Sök efter och ta fram skickade fakturor... 3 Hur sammanställer jag en rapport på skickade fakturor?...

Läs mer

Kom igång! Snabbstart för dig som är administratör

Kom igång! Snabbstart för dig som är administratör Kom igång! Snabbstart för dig som är administratör Innehåll Snabbstart och användarmanual 4 Personalhandbokens uppbyggnad 5 Redigeringsläget 6 Att redigera i personalhandboken 7 Publicering av de redigerade

Läs mer

Detta är en manual om hur man lägger in e-butiksystemet Ecwid på N.nu. Gjord av SussCreations

Detta är en manual om hur man lägger in e-butiksystemet Ecwid på N.nu. Gjord av SussCreations Detta är en manual om hur man lägger in e-butiksystemet Ecwid på N.nu Gjord av SussCreations Registrera konto och Logga in 4 sidor Första steget är att gå in på www.ecwid.com. Sedan klickar du på Sign

Läs mer

Nätverka med Bergsskolan en kort startguide

Nätverka med Bergsskolan en kort startguide Nätverka med Bergsskolan en kort startguide STEG 1: Registrera dig på http://www.linkedin.com STEG 2: Bjud in vänner Väl registrerad möts du av ovanstående välkomstskärm. Här kan du bjuda in eller importera

Läs mer

Bygg din egen tidning med nya Flipboard 2.0

Bygg din egen tidning med nya Flipboard 2.0 Bygg din egen tidning med nya 7 Håll koll på dina sociala nätverk 7 Ett av de bästa sätten att läsa nyheter 7 Skicka din egen tidning till kompisarna. Sätt samman din egen tidning Med Flipboard skapar

Läs mer

Guide för bolagskartan.com

Guide för bolagskartan.com Guide för bolagskartan.com Anvisningar för hur man kommer igång Innehållsförteckning I. Profilinställningar sida 3 1. Logga in sida 4 2. Ändra profil sida 5 3. Informationslänkar sida 6 II. Lägga upp en

Läs mer

Välkommen som testpilot av plattformen PictureMyLife!

Välkommen som testpilot av plattformen PictureMyLife! Kommunicera enkelt med bilder TESTPILOT Välkommen som testpilot av plattformen PictureMyLife! digitala verktyg för barn och unga med behov av särskilt stöd. Kul att du vill vara med och testa den första

Läs mer

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag 2014-08-10 Svenska Web Voice Annika Elgeskog www.webvoice.se +46 725 861010 presenterar Företagarens guide till framgång på Instagram.

Läs mer

Medborgare Äldreomsorgen i Södertälje kommun. Copyright Mina vårdkontakter 101122 1

Medborgare Äldreomsorgen i Södertälje kommun. Copyright Mina vårdkontakter 101122 1 Medborgare Äldreomsorgen i Södertälje kommun Copyright Mina vårdkontakter 101122 1 Innehåll Äldreomsorgen Södertälje kommun i Mina vårdkontakter... 3 Skaffa användarkonto... 4 Skaffa konto med personnummer...

Läs mer

MetaTrader för iphone. Användarguide

MetaTrader för iphone. Användarguide MetaTrader för iphone Användarguide Innehåll Hur man får appen MT4/5 för iphone* och ipad*... 3 Så här loggar du in på ditt befintliga konto eller skapar ett nytt demo-konto... 3 1. Fliken Quotes... 4

Läs mer

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare för ledare Sammanställning Denna guide avser att hjälpa dig som ledare att administrera dina grupp(er) i MyClub. Allt som görs i MyClub är webbaserat vilket innebär att du kan sköta all administrering

Läs mer

>>>Sista chansen att skaffa dig DLC Säsongsbiljett cirka 24 timmar innan vi stänger detta erbjudande

>>>Sista chansen att skaffa dig DLC Säsongsbiljett cirka 24 timmar innan vi stänger detta erbjudande Bäste Läsare Just nu kör vi ett riktigt bra erbjudande för alla som redan är med i DLC och även för dig som ännu inte är det! >>>Sista chansen att skaffa dig DLC Säsongsbiljett cirka 24 timmar innan vi

Läs mer

Instruktion: Trådlöst utbildningsnät orebro-utbildning

Instruktion: Trådlöst utbildningsnät orebro-utbildning Instruktion: Trådlöst utbildningsnät orebro-utbildning Sida 2 av 19 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Så ansluter du till nätverket orebro-utbildning... 4 2.1 Allmän information:... 4 2.2 Enkel anslutning

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor Välkommen! Att skicka kundfakturor via banken innebär ett effektivt sätt att jobba och

Läs mer

L-Advantage Solutions AB. WinMore Systems Hippo PC & MAC Start

L-Advantage Solutions AB. WinMore Systems Hippo PC & MAC Start L-Advantage Solutions AB WinMore Systems Hippo PC & MAC Start Reducerade trav och galoppsystem Copyright 2011 Introduktion OBSERVERA! Ny manual är på gång, men denna fungerar så länge. Vi vill börja med

Läs mer

Välkommen som användare av medietekniks och informatiks publika studentserver

Välkommen som användare av medietekniks och informatiks publika studentserver Välkommen som användare av medietekniks och informatiks publika studentserver student.ktd.sh.se Syfte Vår server är en kombinerad ftp- och webbserver med två grundläggande syften: 1) Spara dokument som

Läs mer

Användarguide för hantering av MySE

Användarguide för hantering av MySE Användarguide för hantering av MySE 1 FÖRDELAR med att använda MySE Tillgänglighet Öppet dygnet runt Slipper telefonkö Beställning och leverans Se ditt pris även i mobilapp Se aktuellt saldo och leveranstider

Läs mer

Riskhantering. John Lönnqvist. 3-Feb-12

Riskhantering. John Lönnqvist. 3-Feb-12 John Lönnqvist Agenda Verktyg för riskhantering Checklista 7 riskhanteringspunkter Varför riskhantering? Skydda vårt kapital/arbetsredskap Ta mindre förluster när vi har fel. Cut losses short Ta större

Läs mer

ALLT DU BEHÖVER VETA OM ETT MEDLEMSKAP I SHR

ALLT DU BEHÖVER VETA OM ETT MEDLEMSKAP I SHR ALLT DU BEHÖVER VETA OM ETT MEDLEMSKAP I SHR VÄLKOMNA TILL DET ROLIGASTE VI VET! Vi jobbar i en fantastiskt rolig och spännande bransch och vi kan varje år räkna in många nya medlemmar. Restauranger och

Läs mer

Manual Administration digitala läromedel

Manual Administration digitala läromedel Manual Administration digitala läromedel I SAMARBETE MED DIG Manual för Gleerups digitala läromedel På www.gleerupsportal.se finns alla Gleerups digitala läromedel. Här kan du begära nytt lösenord, logga

Läs mer

Att komma igång med FirstClass (FC)!

Att komma igång med FirstClass (FC)! Att komma igång med FirstClass (FC)! Vi har tillgång till FC genom vårt samarbete med folkhögskolor och därigenom med Folkbildningsnätet. FC kan användas på en dator på två sätt (dessutom kan du använda

Läs mer

Kom igång med NOKflex 1

Kom igång med NOKflex 1 Kom igång med NOKflex 1 Vad roligt att du valt att arbeta med NOKflex! I denna Kom igång-guide får du steg-för-steg-instruktioner för hur du kommer igång med att skapa konton, aktivera läromedel, tilldela

Läs mer

När man är ute och surfar på nätet kan det hända att man ibland vill gå tillbaka till en sida man varit på tidigare. Är det första sidan man är på

När man är ute och surfar på nätet kan det hända att man ibland vill gå tillbaka till en sida man varit på tidigare. Är det första sidan man är på Surfa på nätet När man är ute och surfar på nätet kan det hända att man ibland vill gå tillbaka till en sida man varit på tidigare. Är det första sidan man är på går det naturligtvis inte gå tillbaka till

Läs mer

* Vem ska med till Las Vegas och fira Golden Independence Day den 4:e juli?

* Vem ska med till Las Vegas och fira Golden Independence Day den 4:e juli? Uppdatering: 2019-05-24 gällande Karatbars Hej! Jag kommer att löpande skicka ut uppdateringar om allt som händer kring Karatbars. Det här min fjärde uppdatering för dig som gått med i Karatbars. Stort

Läs mer

Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Small Cap. USA-Aktier. börs VÄRLDSMARKNADEN UPDATE. tjänaren

Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Small Cap. USA-Aktier. börs VÄRLDSMARKNADEN UPDATE. tjänaren VECKA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 2017 2019 VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Ett Ett kostnadsfritt

Läs mer

Danske Bank Lönetjänst - Vägledning för Löntagare Inloggning med lösenord

Danske Bank Lönetjänst - Vägledning för Löntagare Inloggning med lösenord Inloggning Inledning I Danske Bank Lönetjänst kan du som löntagare efter inloggning via webbgränssnittet: A. Se Nya Lönespecifikationer och Söka (arkiverade) Lönespecifikationer B. Se Min profil, uppgifter

Läs mer