n Dagboke Av: Sandra Lindholm

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "n Dagboke Av: Sandra Lindholm"

Transkript

1 Dagboken Av: Sandra Lindholm

2 Felix Hampus Marcus Zac Kenny Tom Margareta

3 7 september Linnea Saga Kära dagbok, jag heter Linnea förresten. Jag skriver denna dagboken, för att jag har alltid skrivit dagbok. Eller inte riktigt hela livet, jag fick dagboken i en julklapp när jag var nio år. Mamma sa till mig att i dagboken kunde jag skriva om mina hemlisar, men nej! nej! nej! jag hade istället fått för mig att i denna boken skulle jag skriva om mitt liv. 17 september För tre veckor sedan började jag i skolan, det var den värsta dagen jag varit med om! Jo, det började såhär: rektorn började tala sitt oändliga tal, som aldrig tar slut. Efter det skulle vi alla gå till våra gamla klassrum, men våran lärare ledde oss mot motsatta hållet. När vi satt i klassrummet, frågade min bästa kompis Saga varför vi skulle ha detta klassrummet, och då sa våran lärare, att eftersom vi börjat i femman skulle vi också få ett nytt klassrum och en ny lärare. Gissa vilken det var, det var den strängaste läraren på hela skolan! Margareta, vill att alla ska vara i tid osv.

4 Den informationen förstörde första dagen i skolan för mig, men det var inte det värsta! När jag var ute på rast, med min bästa kompis Saga, kom Tom till oss. När han var någon meter ifrån oss, tog han fram vattenballonger som han hade gömt bakom ryggen och började kasta dom på oss. Fast han kastade dom inte var som helst, han kastade dom på tjejernas privata. Därefter när Tom gick därifrån, ringde klockan, och vi var tvungna att gå in på lektion. När vi var inne i klassrummet var redan alla där, och då ropade Tom tvärs över klassrummet " jasså tjejer, har ni kissat på er? " Alla elever i klassrummet började skratta, men det blev tyst när våran lärare kom in och sa till oss att gå hem och byta om. När jag och Saga hade bytt kläder gick vi tillbaka till skolan. Efter någon timme sa våran lärare att lektionen var slut och att vi skulle äta. Jag gick och hämtade min mat, och när jag precis skulle gå till min plats i matsalen, satte Tom fällben på mig. Jag ramlade omkull på rumpan och fick maten över mig, men nu kära dagbok är det slut med det pinsamma som hände mig första dagen i skolan. 9 oktober Hej dagboken, nu ska jag berätta hur jag bor. Adress: Violvägen 9, huset har två badrum, en hall, ett kök, ett vardagsrum, fyra sovrum och två förråd. Vi som bor här: Jag bor med min mamma, pappa och storebror. Fast när jag känner att jag inte orkar med min storebror, sover jag över hos mormor och morfar. Det som är så bra, är att mormor och morfar bor granne med oss. Samlingspunkten: Där min familj brukar samlas när vi ska prata igenom saker och ting, är i köket. Farligaste platsen: Den farligaste platsen i hela huset är brorsans rum, speciellt när han och hans flickvän bråkar.

5 Mitt hemliga ställe: Dit jag brukar smita när jag gjort något mot brorsan eller liknande är till skogen, fast det händer inte ofta. Området: Vi har en stor trädgård, i trädgården har vi en pool och ett växthus. I växthuset odlar vi tomater, gurkor och paprikor. Det ligger ett stort köpcenter några gator bredvid, om man ska vara exakt 4 gator. Min bästa kompis Saga bor huset bredvid mormor och morfar, två gator bort ligger våran skola. Det finns en gränd nära skolan där skolans bad boys Hampus, Felix och Kenny håller till. Vissa säger att dom inte har någonstans att bo, fast vad vet jag.

6 3 november Hej dagboken! Idag på rasten, alltså i skolan. Såg jag en löpsedel, det handlade om ett hedersuppdrag. På löpsedeln stod det: Av några anledningar vill jag ha hedersuppdraget, här kommer en anledning: 1. Varje morgon får man saft och kakor uppe i personalrummet, när det är varmt ute. När det är kallt ute, som nu, får man varm choklad +kakor. Fast ibland kan man också få bullar.. Fast jag vet inte riktigt hur jag ska lyckas att få hedersuppdraget, i våran skola är det väldigt populärt med att vara skolpolis. Så vad vet jag, antingen så får jag det, eller inte. 12 november Kära dagboken! Den 12 november, en solig och varm dag. Skulle jag gå ut på rast med min bästa kompis Saga, när vi precis skulle gå ut genom dom röda svängdörrarna på rast, hejdade rektorn mig. Hon sa att jag skulle följa med henne, jag gjorde precis som hon sa och började följa efter henne, medans hennes röda klänning viftade till av en vindpust som åkte in genom ett fönster som stod öppet. När hon var framme, öppnade hon dörren och visade med ett tecken att jag skulle gå in. Jag följde efter henne in och satte mig i en svart stol som stod framför hennes lärarbord, rektorn själv satte sig i sin svarta arbetsstol.

7 Hon började titta på mig och sa sedan " Grattis Linnea! Du är vår nya skolpolis tillsammans med Zac. " Man kunde självklart känna hennes mint andedräkt, medans jag satt på stolen alldeles stum i kroppen. Zac, menade hon den Zac som jag var kär i? Självklart Linnea det finns ingen mer Zac i denna skolan, tänkte jag för mig själv. 15 december Hej svejsan, dagboken! Igår fick min mamma och pappa ett mejl från skolan, i mejlet stod det: Hej Linnea! Nu ska du få instruktioner om hur du ska utföra ditt jobb som skolpolis. 1. Du börjar skolan som vanligt. Och lektionerna kommer självklart att vara detsamma. 2. På rasterna kommer du få patrullera på skolgården tillsammans med Zac, och se till så att eleverna inte gör något dumt, men självklart kommer vi också ha lärare till det. Fast det är din och Zac uppgift att informera oss lärare, iallafall dom som är rastvakter, inte ser det som händer. Ni kommer också få hjälpa till att plocka upp skräp från skolgården.

8 3. Ni kommer få varm choklad när det är kallt ute, och saft när det är varmt ute. Ni kommer självklart få någonting att tugga på också, på måndagar - torsdagar kommer ni få en kaka varje dag, och på fredagen kommer ni få en kanelbulle att tugga på. Fast ni får inte det varje rast, bara en gång per dag. Er tillgivna rektor Agneta Aquaman. 18 december Tjena dagbok! Nu har jag utfört mitt jobb som skolpolis i en vecka. Just nu sitter jag i rummet och fick plötsligt en idé, jag tänkte skriva om hur det går för mig när jag utför jobbet som skolpolis. Såhär har det gått än så länge: Vi samarbetar bra tillsammans, alltså allting är verkligen suveränt. Jag längtar jätte mycket tills på måndag. Nu är det fredag, för ni som inte vet det. 20 december Halloj dagbok! Idag är det söndag, och imorgon börjar jullovet. Jag längtar jätte mycket för imorgon ska min familj åka till Turkiet, vi ska vara där i en vecka. Men det är inte bara min familj som ska åka, utan Zacs familj också. Han berättade det ena rasten när vi utförde vår uppgift som skolpolis. Men nu har jag ingenting mer att skriva här, bye bye dagbok. Jag har följt mina plikter/regler eller vad man nu ska kalla det.. Allting var bra dom tre första dagarna, men dom andra två dagarna blev bara bättre. Zac, alltså han som jag är kär i, pratar med mig mycket mer än vad han har gjort tidigare.

9 2 januari Halloj dagboken! Varje gång jag ser ordet halloj börjar jag tänka på en dricka som heter halloj.. Men strunt samma! Här kommer min recension om en julklapp jag fick, och som jag är jätte nöjd över. :) Miniatyren av racerkvasten Nimbus Tvåtusen Linnea Palm Julklappen " miniatyren av racerkvasten Nimbus Tvåtusen ", best day evah and forevah ( tror jag )... Den 24:de december, alltså julafton, för er som inte vet det... Precis efter Kalle Anka delade " tomten " ut julklapparna, jag satt som vanligt i soffan, som jag alltid sitter i varenda år. Efter jag hade öppnat första julklappen, öppnade jag andra och skrek som en glädjeapa. Där i låg MIN miniatyr av racerkvasten Nimbus Tvåtusen. Hela dagen var jättebra! Alla var pratglada och hade allmänt kul, jag förstås var gladast! När det hade blivit runt nio på kvällen satt jag i sängen, och beundrade min lilla miniatyr av racerkvasten Nimbus Tvåtusen som flög omkring i rummet. Det här var the best day evah and forevah. Fast vem vet, någon dag kanse blir ännu bättre än denna. ;) Detta som jag har " recenserat " nu har varit allmänt tråkigt. Inte för att vara taskig mot dig söta lilla dagbok. Fast jag suger egentligen på att recensera, fast denna blev jag faktisk riktigt nöjd med. Heja Linnea!! Denna julafton har varit denna bästa någonsin, om jag jämför med dom andra. Här har ni två anledningar: 1. Jag fick det som jag absolut önskade mig! 2. Jag är fortfarande jätte jätte glad över att jag äntligen kan prata mer med Zac, när han inte var skolpolis visste han knappt vem jag var... Men nu!! Vihooo, han vet äntligen vem jag är, vi säger hej till varandra i korridoren, kan ha långa samtalsämnen med varandra. Allt är verkligen helt perfekt.

10 Detta har varit en bra dag, och jag är fortfarande jätte pigg och glad, även fastän att jag sitter och skriver dagbok klockan 11: 54 på natten... 3 februari Hej dagbok!! Den senaste veckan har varit ganska jobbig... Det beror på ett gäng, som har varit ganska jobbiga mot mig den senaste veckan. Och varför vet jag inte, det bara är så. Och eftersom jag inte har berättat nått om det här gänget förut tänkte jag berätta lite nu, iallafall den lilla fakta jag vet. I gänget är dom tre personer, dom heter Hampus, Felix och Kenny. Dom har inte missat en ända skoldag, men gör aldrig läxorna, skräpar ner i skolan, mobbar andra, är världens högljudaste på lektioner, i korridoren och i bamba. Och såna som dom kallar " vi " för skolans bad boys. Och för nån dag sen fick jag plötsligt en idé. Jag kom på att jag kunde skriva om mina rättigheter i en text, fast det kommer inte handla om det ni tror det kommer handla om. Utan nått helt annat.

11 Bättre skolmat i bamba! Jag tycker att det ska bli bättre skolmat, därför att: många elever äter inte maten, och om dom inte får i sig något att äta kan dom inte koncentrera sig, och då blir det stökigt på lektionerna. För att: Maten i bamba är onyttig och dålig för hälsan. Maten i bamba är inte god. 16 februari Tjena mors dagbok! Jag tänkte bara berätta att det inte blivit nån förändring alls. Maten är lika äcklig som vanligt, och det värsta är att bamba tanterna är sura på mig. Jag hade gjort affischer av texten och satt upp dem i skolan, men inga elever hade hunnit läsa dom, för att bamba tanterna hade tagit ner dom. Men mer hinner jag inte skriva, bye bye dagbok!! Om dom skaffar bättre mat koncentrerar elverna sig mer, och man får mycket mer gjort och det blir lugnare i klassrummet. Därför anser jag att vi ska få godare och nyttigare mat i bamba.

12 4 mars Tjena dagbok! Förut när jag gick hem från skolan, såg jag ett reklamblad sitta uppsatt på dörren hemma hos mig. Jag undrade först vem det var som hade satt upp den, men schasade bort det ur mina tankar och började istället läsa reklambladet. Såhär stod det på: Vill du sälja kakor? Ring: 073 *** ** **. ( skriver inte med telefonnumret ) Hej! Nu kan vi erbjuda dig att tjäna lite extra pengar. Att sälja kakor har alltid varit en succé i Sverige, och vi hoppas naturligtvis att det kommer fortsätta så. Du kommer att få sälja kakor under onsdagen kl 17:00-18:30. Mer information kommer du få reda på om du kontaktar oss, så slå gärna en pling, så kanse just du får jobbet! Jag funderade på det en stund och kom sedan fram till att jag skulle börja sälja kakor. Här kommer två anledningar: 1. Jag behöver pengarna för jag samlar till att köpa en jelly board och ett riktigt coolt basketlinne. 2. Jag har ändå ingenting att göra på onsdagar och tänkte att det kunde vara en rolig grej. 14 mars Tjena dagbok! Den här grejen med att sälja kakor har blivit en katastrof hela skiten! Jag blev lurad! LURAD! Av den elakaste personen i hela världen nämligen Tom! Det började såhär: Jag hade pratat med mamma och pappa om kakgrejen, och dom sa att det var okej men tyckte att det var konstigt att man behövde betala pengar ( 100 kr ) för att börja sälja kakor. Och jag betalade, som jag absolut inte skulle gjort! Det visade sig att Tom hade hängt upp det där reklambladet och lurat mig med hela skiten! Och nu har han MIN hundralapp, att jag ens kunde gå på ett sånt elakt trick...

13 Men iallafall gick jag hem till han. Och gissa vad han gjorde/sa! Han viftade med hundralappen framför mig och sa med ett litet leende " denna är min, vettu det! Inte din, MIN! " Han slängde igen dörren mitt framför ansiktet på mig, och jag stod där alldeles rasande. Jag gick hem efter ett tag med sammanbitna tänder, och sa ingenting till mamma och pappa. Nästa dag i skolan berättade jag för Saga om vad som hade hänt, kort innan lektionen skulle börja. Jag var fortfarande rasande på Tom och slängde arga blickar på honom och han bara flinade mot mig. På rasten, första veckan jag är ledig från min uppgift som skolpolis, kommer skolans bad boys bakom mig, och jag ser ju inte det... Dom tar iallafall tag i mig bakifrån, och bär mig in i skolans korridorer, utan att nån lärare ser mig...

14 14 april Tjena dagbok! Jag tänkte bara berätta att Zac, ja ni vet ju redan vem han här, har varit hemma hos mig idag. Han gick hem för en stund sen för att han skulle åka med sin mamma och handla. Nu undrar du säkert hur det kommer sig att Zac är hemma hos mig. Jo så här gick det till: Kommer du ihåg när gänget kom fram bakom mig och lyfte upp mig och bar in mig i skolans korridorer den 14 mars? Det är där det börjar, och nu hade jag tänkt berätta vad som hände. Såhär var det: Hampus, Felix och Kenny bar in mig i killtoaletten och sa till mig att jag skulle få ett riktigt fint hår efteråt. Dom menade då att dom skulle stoppa mitt huvud i toaletten... Jag sa inte ett enda ord, för jag hade lärt mig av andra att det inte skulle vara bra att tjafsa emot dom, då blir det bara ännu värre. Dom skulle precis stoppa ner mitt huvud i toan, när en basketboll kom flygandes genom rummet, och landade på andra sidan av rummet. In kom Rektorn och därefter kom Zac. Agneta såg argare ut än någonsin. Hon sa till Hampus, Felix och Kenny att följa med henne in till hennes kontor. Jag tittade mot Zac som tittade generat på mig, och sedan tog jag ett steg fram och kramade om honom. Jag viskade tack i hans öra och släppte sedan kramen. Det var så Zac räddade mitt " liv ". Det var prick en månad sedan det hände och jag och Zac har träffats varenda dag sedan dess. Fjärilar flyger runt i min mage hela tiden, varje gång jag ser honom. Glädjen rusar fram som ånga ur öronen, som ett ånglok som är överhettat. Och jag lyckas nästan alltid bli generad, som han också kan bli ibland. ;) Vad som hände med Hampus, Felix och Kenny är skrattretande, dom får städa toaletterna i en vecka efter skolan till och med tjejernas toalett. Och om rektor Agneta ser nånting sånt hända igen får dom istället städa toaletterna i en månads tid. Men det som stör mig är att det var Tom som gav dom order att göra det. Han betalade dom nämligen med MIN hundralapp. Så nu har Hampus, Felix och Kenny MIN hundralapp!!

15 Jag har självklart sagt till mamma och pappa om det där. Dom tyckte synd om mig. Så när jag kom hem från skolan nästa dag låg en rosa vit jellybord, basketlinnet jag ville ha och en hundralapp på sängen. Jag sprang genast ner till pappa och mamma och kramade om dom. Dom hade till och med fått ta ledigt idag, så vi hade en riktigt myskväll tillsammans. Min storebror Marcus var för en gångs skull också hemma, han hade sovit över hos sin flickvän den senaste tiden. När klockan blev mycket gick jag och la mig, och när jag öppnade dörren till mitt sovrum såg jag en basketboll och en lapp ligga på sängen tillsammans med det andra. Jag tog upp lappen och började läsa den, såhär stod det: till Linnea från din storebror Marcus. Asså ibland älskar jag verkligen min bror tänkte jag för mig själv och plockade undan sakerna och somnade med ett leende på läpparna. 9 maj Halloj dagbok! Idag är det en månad kvar till sommarlovet. FATTAR DU!!! En månad!!!! Jag längtar verkligen jätte mycket. Jag sitter på mitt hemliga gömställe och skriver ( skogen ) i min trädkoja. Min brorsa Marcus byggde trädkojan åt mig när jag var ungefär i 5 års åldern, min pappa hjälpte också till. Och varför jag sitter här är att brorsan har nyss haft ett gräl med sin flickvän... Och då är det inte bra att va hemma, han kan få riktiga raseriutbrott! Och varför vet jag inte. I förgår var Zac hemma hos mig, vi pussades, fast det kändes konstigt så vi bestämde att vi bara skulle vara vänner. Igår kväll gjorde jag en lista, den handlar om en sammanfattning av året som gått.

16 På listan står det: Tre saker jag inte vill komma ihåg: 1. Tom. 2. Hampus, Felix och Kenny. Fast Kenny vill jag komma ihåg för han var riktigt snygg! 3. Margareta. Tre saker som jag ska komma ihåg att göra i sommar: 1. Ta reda på var Kenny bor. 2. Sola och bada. 3. Fråga mamma och pappa om vi kan åka till High Chaparral. Tre saker jag vill komma ihåg: 1. Kenny. 2. Att jag har världens bästa föräldrar och den bästa brorsan evah. 3. Min miniatyr av racerkvasten Nimbus Tvåtusen.

17

TJUVEN. Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll.

TJUVEN. Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll. TJUVEN Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll. 1 Pengarna är borta, sa vår lärare Jenny. Två tusen kronor! Hon höll ett brunt kuvert i handen. Det var tomt. Jag såg på Jenny. Sedan såg jag på Diana

Läs mer

Dagbok från en Skilda världar-grupp

Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Orden bildar utgångspunkt för de möten med barn som Barbro Andersson och Birgitta Grane beskriver i sin handbok med

Läs mer

INLEDNING TILL BIBELSTUDIERNA

INLEDNING TILL BIBELSTUDIERNA INLEDNING TILL BIBELSTUDIERNA Vem är min vän? Tema för de olika dagarna: Dag 2: Vän med andra Dag 1: Vän med Gud Dag 3: Vän med Guds familj Dag 4: Vän med Guds värld Inledning: Årets bibelstudier kan ses

Läs mer

2. Så råkade jag vara otrogen igen

2. Så råkade jag vara otrogen igen 2. Så råkade jag vara otrogen igen När Anna kom en kväll i februari och sa att vi skulle sätta oss och prata lite trodde jag att hon skulle fria. Jag hade fel. Jag har träffat en annan. Jag blev helt chockad,

Läs mer

Tidningsartikeln. kapitel 1

Tidningsartikeln. kapitel 1 kapitel 1 Tidningsartikeln När Amanda öppnar ögonen känner hon sig olustig. Hon vet inte riktigt varför. Efter en stund, när hon har vaknat ordentligt, kommer hon ihåg. De har idrott idag. Amanda hatar

Läs mer

Rissa von Hult. Tina Persson Hälsoinspiratören www.friskoteket.eu

Rissa von Hult. Tina Persson Hälsoinspiratören www.friskoteket.eu Rissa von Hult Det var en dag i april år 2000 jag var ute på min postrunda och stannade som vanligt till på fårfarmen i Hult för att lämna post. Den här dagen kom vi in på att jag gärna skulle vilja ha

Läs mer

Felicia går i 7:an tillsammans med sin bästis Lucia. En dag kommer det en ny elev till klassen som heter Nina. Felicia börjar också höra och se olika

Felicia går i 7:an tillsammans med sin bästis Lucia. En dag kommer det en ny elev till klassen som heter Nina. Felicia börjar också höra och se olika Felicia går i 7:an tillsammans med sin bästis Lucia. En dag kommer det en ny elev till klassen som heter Nina. Felicia börjar också höra och se olika saker och hon tycker att den där Nina verkar vara lite

Läs mer

-Jag ville faktiskt be om ursäkt jag föll för grupptrycket, fortsatte Dennis.

-Jag ville faktiskt be om ursäkt jag föll för grupptrycket, fortsatte Dennis. Blodig hämnd Dennis svarade. Det var Maria. -Hej, sa hon. -Vad bra att du ringde, sa Dennis. -Jag ville faktiskt be om ursäkt jag föll för grupptrycket, fortsatte Dennis. -Det är okej och förresten tack

Läs mer

KONFLIKTLÖSNING: LÖGNER

KONFLIKTLÖSNING: LÖGNER KONFLIKTLÖSNING: LÖGNER Ref. 20832 Ref. 20832 KONFLIKTLÖSNING: LÖGNER INNEHÅLL - 30 kort (bilder), storlek 13,5 x 16,5 cm, som visar de 7 berättelsernas handling + 2 kort med frågetecken (4 bildkort till

Läs mer

till skolan! hör jag mamma ilsket säga nerifrån köket. Mamma har inget vidare morgonhumör. Jag kommer! fräser jag tillbaka. Jag har ärvt min mammas

till skolan! hör jag mamma ilsket säga nerifrån köket. Mamma har inget vidare morgonhumör. Jag kommer! fräser jag tillbaka. Jag har ärvt min mammas Inu, vakna! Inu, vakna! Mamma bultar på dörren. Går du inte upp nu så kommer du för sent till skolan! Låt mig vara, tänker jag, jag bryr mig inte om jag kommer för sent. Jag vill inte till skolan, till

Läs mer

Rond Nummer. 2. Av: Sara Jussi. Personer: Johanna Maria

Rond Nummer. 2. Av: Sara Jussi. Personer: Johanna Maria Rond Nummer. 2 Av: Sara Jussi Personer: Interiör: Ett hem, kväll. En kvinna fixar i ordning ett middagsbord, ser på klockan, ser sig själv i spegeln, ställer fram vin och vinglas, städar lite. Det knackar

Läs mer

Dennis gillade att ha jeans som var slitna och en sliten jacka och läderskor.

Dennis gillade att ha jeans som var slitna och en sliten jacka och läderskor. Dennis svarade. Det var Marias bror. Han ville säga tack. Sen efter en liten stund ringde hans kompisar och ville att han skulle komma till parken. - Ja jag kommer, svarade Dennis. Sen ångrade han sig

Läs mer

- Ja det gjorde jag vill du bli så svara ja då får du gå ut ur fängelse.

- Ja det gjorde jag vill du bli så svara ja då får du gå ut ur fängelse. Jon fattade ingenting! Ja vill du jobba som polis? Frågade Ragnar. Jon svarade, jag vet inte och så kan jag inte så mycket om det. Ragnar sa till Jon att det inte var något problem för han kommer att lära

Läs mer

Varför just jag? Klara Österling. Klara Österling 6:4

Varför just jag? Klara Österling. Klara Österling 6:4 Varför just jag? Klara Österling 1 Kap 1: Mitt liv Jag vaknar av att Jessy hoppar upp i min säng och börjar slicka mig i ansiktet. Jag ser på klockan. Hon är fem. Jessy hoppar av min säng och skuttar menande

Läs mer

Temanummer om litteratur. Letar du efter en bra bok? Skoltidningen ger DIG tipsen! Läs om Skoltidningens största undersökning någonsin!

Temanummer om litteratur. Letar du efter en bra bok? Skoltidningen ger DIG tipsen! Läs om Skoltidningens största undersökning någonsin! Nummer 9/10 2012 Temanummer om litteratur Letar du efter en bra bok? Skoltidningen ger DIG tipsen! Läs om Skoltidningens största undersökning någonsin! Pelle och den stora Hajen Det var en gång en fisk

Läs mer

Kapitel 1 Mästerkatten 2A

Kapitel 1 Mästerkatten 2A Kapitel 1 Det var mitt i sommaren. Jag kommer ihåg precis vilken dag det var, för det var sköldpaddans födelsedag, och den är alltid den 17 juli. Vilken varm dag det var! Alla vi som är sköldpaddans vänner

Läs mer

Text av Liv Svirsky & Jessica Leijer Illustrationer av Anna Fernberg

Text av Liv Svirsky & Jessica Leijer Illustrationer av Anna Fernberg Text av Liv Svirsky & Jessica Leijer Illustrationer av Anna Fernberg Den här sagan är skriven för alla barn som har en stark rädsla för något; en så kallad fobi. Vår förhoppning är att barnen och deras

Läs mer

Den här tidningen handlar om några av alla de unga människor som kämpar för att erövra en ny framtid i Sverige. De har tvingats lämna sina hem.

Den här tidningen handlar om några av alla de unga människor som kämpar för att erövra en ny framtid i Sverige. De har tvingats lämna sina hem. Den här tidningen handlar om några av alla de unga människor som kämpar för att erövra en ny framtid i Sverige. De har tvingats lämna sina hem. Många av dem har flytt fattigdom, förtryck, förföljelse och

Läs mer

VÅRA ERFARENHETER AV UTVECKLINGSSTÖRNING OCH OMSORG. Rapport från en konferens i Stockholm, 21 september 1992

VÅRA ERFARENHETER AV UTVECKLINGSSTÖRNING OCH OMSORG. Rapport från en konferens i Stockholm, 21 september 1992 VÅRA ERFARENHETER AV UTVECKLINGSSTÖRNING OCH OMSORG Rapport från en konferens i Stockholm, 21 september 1992 Mikael Ahlbin, Conny Bergqvist, Elisabeth Broberg, Anders Harnfeldt, Åke Johansson, Anna Strand

Läs mer

EN PJÄS I FYRA DELAR AV

EN PJÄS I FYRA DELAR AV Fara flytt flugit av Hanna Åkerfelt 1 / 49 FARA FLYTT FLUGIT EN PJÄS I FYRA DELAR AV HANNA ÅKERFELT Hanna Åkerfelt Hakerfelt@hotmail.com Mobil: 045-6769769 Fara flytt flugit av Hanna Åkerfelt 2 / 49 DEL

Läs mer

Det här är Maria. Hon har just badat och hennes mamma har bråttom. Men det har inte Maria. Hon vill inte ha bråttom, det är bara vuxna som har det.

Det här är Maria. Hon har just badat och hennes mamma har bråttom. Men det har inte Maria. Hon vill inte ha bråttom, det är bara vuxna som har det. 1 Det här är Maria. Hon har just badat och hennes mamma har bråttom. Men det har inte Maria. Hon vill inte ha bråttom, det är bara vuxna som har det. - Vi hinner inte om du ska hålla på och bråka. - Jag

Läs mer

INLEDNING TILL BIBELSTUDIERNA

INLEDNING TILL BIBELSTUDIERNA INLEDNING TILL BIBELSTUDIERNA Jesus och vi Det finns en människa vars liv och budskap har satt djupare spår här i världen än någon annan som levt före eller efter honom. Naturligtvis tänker vi på Jesus.

Läs mer

Tänk om hon berättat. Tänk om hon berättat vad som fanns i henne.

Tänk om hon berättat. Tänk om hon berättat vad som fanns i henne. 8. Jag faller på knä vid hennes bädd. Jag säger: Älskade Gaby, snart är det bra igen. Snart får du komma hem. Min älskling, hur kunde jag göra så här? Men snart blir det bra igen, du ska få se. Då ska

Läs mer

INSATSEN GAR TILL... internationellinsats. varandra. varandradra. varandra? varandra? insatslandet? insatslandet? insatsområdet? insatsområdet?

INSATSEN GAR TILL... internationellinsats. varandra. varandradra. varandra? varandra? insatslandet? insatslandet? insatsområdet? insatsområdet? Vad kan man göra närnär man Vad kan man göra man saknar varandra? saknar varandra? FåFå idéer tilltill idéer attatt tävla med tävla med varandra varandra SeSe tilltill attatt skapa skapa ettett gott gäng

Läs mer

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började Blodfrost Värsta samtalet jag någonsin fått. Det hände den 19 december. Jag kunde inte göra någonting, allt stannade, allt hände så snabbt. Dom berättade att han var död, och allt började så här: Det var

Läs mer

Glimtar från en inlåst tid

Glimtar från en inlåst tid Glimtar från en inlåst tid Av Ia Ohrsell "Write the truth the truth never lies and it's the one that sounds best" Mathew Chilcott 1 Förord "Välkommen till polisen. Hur kan jag stå till tjänst?" "Ja hej,

Läs mer

Alarmklockan tjöt envist. satte sig sakta upp och tryckte av klockan. Hon tände lampan och drog sig upp. Det var en helt vanlig morgon. Hon åt frukost och klädde på sig. Hon drog sin borste genom hennes

Läs mer

TESTA DIG SJÄLV TRÄNA DINA FÖRMÅGOR FAMILJELIV I SKOLAN

TESTA DIG SJÄLV TRÄNA DINA FÖRMÅGOR FAMILJELIV I SKOLAN R A G N I N V Ö H C TIPS O Boken m o g i d för D H D A Den här boken tillhör: Lena Westholm Innehåll 1. TESTA DIG SJÄLV tips för att må bättre Hur är min ADHD? 2 Vanliga känslor när man har ADHD 3 Saker

Läs mer

Kan din mamma lukta? En bok om och av barn med döva föräldrar

Kan din mamma lukta? En bok om och av barn med döva föräldrar Kan din mamma lukta? En bok om och av barn med döva föräldrar Specialskolemyndigheten Detta är en bok utgiven av Specialskolemyndigheten 2008. Författare: Axel Boklund, Johanna Hovergren, Kim Hummelvik,

Läs mer

Regnmakarna. Av Klaus Hagerup. Del 3

Regnmakarna. Av Klaus Hagerup. Del 3 Regnmakarna Av Klaus Hagerup Del 3 Regnmakarna Den här boken är den tredje av tre med historien om Regnmakarna. Boken är publicerad inom EU-projektet Kids4Future, EIE/06/204/SI2.447395, Creating Actions

Läs mer