Så väljer du rätt tvättmaskin

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Så väljer du rätt tvättmaskin"

Transkript

1 Så väljer du rätt tvättmaskin Vår guide hjälper dig att välja rätt modell Af Emma Andersson d. 19/09/2016 Köp en tvättmaskin som förstår dig! När smutstvätten gör dig tokig och du inte har tillräckligt med tid är det något du ska veta det kan bara bli bättre! En tvättmaskin som inte vill som du vill kan jämföras med att gå runt i för små skor. Det haltar, det går för långsamt och det är minst sagt irriterande. Men det nns en lösning. Med lite undersökning och en stor portion tålamod kan du nämligen hitta en tvättmaskin som inte bara ordnar smutstvätten men som även sparar dig tid och pengar. I denna lilla guide kan du läsa mer om vad du ska tänka på när du ska köpa tvättmaskin. Vad du får i guiden Finns det mer än en typ?

2 Hur viktigt är priset? Spara pengar och skona miljön Hur väljer jag rätt storlek? Vad och hur mycket ska den kunna? Varför ska jag tänka på torktumlaren? Vilket märke ska du välja? Vem vinner testerna? Finns det mer än en typ? Vad ser du framför dig om du föreställer dig din nya tvättmaskin? Kanske en n vit modell med luckan där framme? Den traditionella I Sverige väljer dom esta en frontmatad tvättmaskin, som ofta har ett stort urval av funktioner och program. För större hushåll med separat tvättrum är en frontmatad tvättmaskin ett perfekt alternativ. I och med att luckan sitter lägre, slipper du utföra tunga, onaturliga lyft och kan istället fylla maskinen på ett smidigare och bekvämare sätt. Den amerikanska modellen För dig som ska ställa tvättmaskinen i ett badrum kan det vara enklare att välja en toppmatad variant för att spara plats. Har du problem med att böja dig så slipper du också för det med en toppmatad modell. Maskinen som både tvättar och torkar Varför ha två stora maskiner som tar plats i tvättrummet när det räcker med en? Fördelarna med en kombinerad tvättmaskin och torktumlare är dels att den tar upp hälften så stor plats i bad- eller tvättrummet, vilket i synnerhet är praktiskt i mindre hushåll. Dels gör maskinen också att du slipper ytta över plaggen mellan olika maskiner under tvättprocessens gång. Värt att notera är att maskinen i de esta fall har aningen lägre torkkapacitet än tvättkapacitet. Om tvättkapaciteten är exempelvis 6 kg hos en modell kan torkkapaciteten vara endast 4 kg. Frontmatad tvättmaskin

3 Fördel Större kapacitet Kan ställa en torktumlare ovanpå Haken Tar mycket utrymme Måste böja dig ner Toppmatad tvättmaskin Fördel Lättplacerad Du slipper böja dig ner Haken Kan inte ställa en torktumlare ovanpå Mindre kapacitet Tvättmaskin med torktumlare Fördel Tar upp hälften så stor plats Man betalar kun för 1 maskin Haken Torkar sämre än torktumlare Lägre kapacitet Högre energiförbrukning Hur viktigt är priset? Alla älskar ett bra erbjudande och reagerar nästan instinktivt på orden erbjudande och rea speciellt när det är mycket pengar att spara. Men hur stor roll spelar egentligen priset när det gäller att välja rätt tvättmaskinen? Det är viktigt att komma ihåg att det du betalar nu och det du betalar på längre sikt inte alltid stämmer överens. Hur många år håller tvättmaskinen innan du måste byta ut den? Hur energivänlig och ekonomisk är den under drift? Kan du spara pengar genom att koppla den till varmvatten eller genom att tvätta i kallt? Mer om detta följer när du läser vidare.

4 Energieffektivitetsklassen visas på en skala från A+++ till D, där A+++ är effektivast. Spara pengar och skona miljön Det nns många bra anledningar till att välja en energivänlig tvättmaskin. Den skonar inte bara miljön, den påverkar även din ekonomi positivt på längre sikt. När du surfar runt på nätet är det bra att komma ihåg att energimärkningen på varorna ger en bra indikation om hur energivänlig den är. Spara pengar med varmvattensanslutning Visste du att största delen av energiförbrukningen går åt till att värma vattnet? En tvättmaskin som även kan kopplas till varmvatten löser detta problem och ger mervärde för dig som har miljövänlig uppvärmning som t.ex. fjärrvärme, jordvärme eller solenergi. Med en varmvattensanslutning sparar du energi och skonar miljön då tvättmaskinen inte behöver värma upp vattnet. Kolborstfri motor, ett säkert val Om du vill ha en tvättmaskin där du slipper jaga reservdelar eller som kräver en massa underhåll är en tvättmaskin med kolborstfri motor (ofta kallad kolfri motor) ett säkert val. Kom ihåg energimärkningen Energimärkningen berättar hur miljövänlig din torktumlare är. Samtidigt kan det också betyda en del för din elräkning.

5 Energiskalan för tvättmaskiner går från A-D, där A är bäst. A är dessutom indelad i nivåer från A till A+++. Ju er plus, desto bättre! På energimyndighetens hemsida kan du läsa mer om energimärkningen av tvättmaskiner. En traditionell motor har kolborstar som slits med tiden och du riskerar då att byta ut dom. Detta problem slipper du när du väljer en borstfri motor som är mer tystgående och mer energivänlig. Dom borstfria motorerna är faktiskt så driftsäkra att era av tillverkarna ger garanti på dom. Hur väljer jag rätt storlek? Hur stora tvättar ska din maskin kunna tvätta? Det är avgörande för hur nöjd du kommer bli med din nya tvättmaskin. De minsta och mest kompakta tvättmaskinerna med en kapacitet på 3,5-4 kg passar perfekt in i en liten lägenhet med 1-2 personer. Medan mindre familjer och hushåll på 2-3 personer klarar sig i regel bra med en tvättmaskin som har 6 eller 7 kg kilos kapacitet. I ett hushåll med 2 vuxna och 2-3 barn fylls tvättkorgen upp ganska snabbt. En tvättmaskin på 8-9 kg gör de nitivt susen här. Det nns också tvättmaskiner som rymmer upp till hela 12 kg tvätt perfekt till et hushåll större en 5 personer eller til dig som har en ock aktiva ungar.

6 Kapaciteten ska passa Även om många maskiner har vikt-avkänning som anpassar vatten och energiförbrukningen beroende på mängden av tvätt nns det även maskiner som inte har denna funktion och då ska man fylla hela maskinen för att inte förlora pengar. Vad och hur mycket ska den kunna? När du har funderat över kapaciteten och energiförbrukningen är det dags att tänka över vilka funktioner som kommer att underlätta din vardag. Har du svårt att hinna med smutstvätten när du kommer hem från jobbet? Är det någon i familjen med allergi? Eller vill du helst tvätta lite mer energivänligt? Nedan under har vi samlat några av dom mest efterfrågade funktionerna. Tvätta i kallt vatten Det nns pengar att spara om du skruvar ner för temperaturen. Halverar du temperaturen från 60 till 30 C kan du spara upp till 55% av energiförbrukningen när du tvättar kläder i tvättmaskinen. Med en kombination av tvättmedel som är speciellt ägnad åt att tvätta i kallt vatten och en tvättmaskin som kan tvätta vid låga temperaturer kan du spara ett par extra kronor på elräkningen. Dessutom är det värt att nämna att vita plagg som används i vardagen oftast inte är så skitiga. Dom kan utan problem bli rena på helt ner till 15 C.

7 Ångfunktion Ångfunktionen passar dig med en hektisk vardag som behöver ge kläderna en snabb uppfräschning. Om du är trött på att behöva tvätta och stryka skjortorna innan du ska ut och resa eller ska på kurs kan du ge kläderna en snabb omgång med ångfunktionen eller uppfräschningsprogrammet. Du sparar tid och kan låta strykjärnet ligga. Uppskjuten start Du har precis kommit hem efter en lång arbetsdag. Barnen springer runt benen och smutstvätten växer och växer. Känner du igen detta? En tvättmaskin med uppskjuten start hjälper dig att få vardagen att hänga ihop. Du kan ställa in maskinen till att starta innan du går upp eller innan du kommer hem från arbete. På så sätt säkrar du att tvätten kan hängas upp med det samma så den inte blir skrynklig efter att ha legat i maskinen för länge. Snabbprogram

8 Ibland behöver det gå extra snabbt. Kanske du glömde att tvätta favoritskjortan eller kjolen som du ska ha på till festen som börjar om en timme. Eller kanske du ska tvätta hela familjens smutstvätt i regnbågens alla färger och du vill inte använda era dagar på det. Då har du kanske användning för en tvättmaskin med snabbprogram? Snabbprogram går under era namn som QuickWash och QuickStart och dessa klarar tvätten på bara 15 minuter. Anti-allergiprogram Lider du eller andra i familjen av allergi? En tvättmaskin med anti-allergiprogram är en oumbärlig följeslagare i kampen mot rinnande näsor och kliande ögon. Dom esta antiallergiprogrammen använder ånga för att eliminera pollen och djurhår och dödar upp till 99% av kvalster och bakterier redan på 60 C. LÄS MER: Bli av med damm och allergi: 11 tips till hur du vinner över kvalster Automatisk dosering Det är inte alltid så lätt att veta hur mycket tvättmedel du ska använda. För hur skulle du kunna veta hur mycket tvätt du har lagt i maskinen? Och vilken hårdhet har egentligen ditt vatten där du bor? Med automatisk dosering slipper du att tänka på det och du undviker att tvätta kläder med för lite tvättmedel och du slipper även kläder med vita streck om du skulle använda för mycket. LÄS MER: Varför är det så viktigt att dosera tvättmedel riktigt - och hur gör man?

9 Hur mycket låter maskinen? När du ska välja ljudnivå är det viktigt att tänka på två saker: Tidpunkt för tvätt och placering av tvättmaskinen. Tvättar du ofta under natten eller står maskinen i närheten av sovrummet eller vardagsrummet är det en ide att välja en tystgående modell. På energimärket uppges ljudnivån på tvättmaskinen två gånger, under tvätt och under centrifugering. Är du osäker på hur mycket maskinen låter kan du jämföra det mot ett normalt samtal som ligger på ca. 60 db. Akustiska signaler Några maskiner avger ett ljud när den är färdig med att tvätta. Det kan vara allt från ett pip till en liten n melodi som meddelar dig att tvätten är klar. Då är det även enklare att komma ihåg att hänga upp kläderna eller lägga dom i torktumlaren. Belysning i trumman Invändig belysning är inte ett måste men kan vara nyttig att ha i vardagen. Står maskinen t.ex. i källaren eller i ett rum med dålig belysning är det enklare att hitta strumporna som gömmer sig, när trumman blir upplyst invändigt.

10 Varför ska jag tänka på torktumlaren? Om du är på jakt efter en ny tvättmaskin så har du kanske redan en torktumlare eller så är du kanske på utkik efter en. I så fall så är det bra att tänka över ifall de ska stå vid sidan av varandra eller i en tvättkolonn. Ska de stå bredvid av varandra? Om tvättmaskinen och torkstumlaren ska stå bredvid varandra så är praktiskt ifall de öppnas till var sin sida. Då kan du nämligen ytta den blöta tvätten direkt från tvättmaskin till torktumlaren utan att du skall ytta det runt de öppna locken. Det låter kanske som en bagatell, men på längre sikt så kan det bli tämligen irriterande. Ska de monteras i en tvättkolonn? Tvättmaskinen och torktumlaren tar upp mest plats ifall de står bredvid varandra men de kan också installeras ovan på varandra. Det är en bra lösning ifall du har ett litet badrum eller begränsad plats i ditt grovkök eller källare, då du använder plats i höjden istället för bredden. Vad är en tvättkolonn? När du placerar torktumlaren ovan på tvättmaskinen med t.ex. en monteringssats eller gummifötter emellan, så får du en tvättkolonn.

11 Torktumlaren ska alltid installeras ovanpå tvättmaskinen, och tvättmaskinen ska vara stor nog för att torktumlaren också kan stå stabilt. Som regel följer det inte med en monteringssats eller gummifötter till maskinen, men de kan ofta köpas som tillbehör. Vilket märke ska du välja? Kärt barn har många namn, så frågan är då, vad ska den nya tvättmaskinen heta? Bosch eller AEG? Eller kanske Electrolux eller Whirlpool? Funktionalitet och pris ger 3 kategorier Här får du en kort överblick över dom olika tillverkarna och kanske lite inspiration till vad din nya maskin ska heta. Många av tillverkarna har era prisklasser i deras sortiment, därför är vårt urval endast vägledande. Den avancerade Några tillverkare är kända för att tillverka maskiner som kan allt och oftast gömmer det sig en testvinnare här. Just hos tillverkare som Miele, AEG, Siemens och Asko nner du funktioner som automatisk dosering och sensorstyrd mängdautomatik. Dom i mitten Letar du efter en tvättmaskin med alla specialprogrammen men inte behöver extra lyx är detta kategorin för dig. Här hittar du tillverkare som Gorenje, Bosch, Electrolux, LG och Samsung. Den prisvärda Är du på utkik efter en stabil maskin som gör ett bra jobb hittar du den bland dom billiga modellerna från bl.a. Whirlpool, Candy, Indesit, Zanussi och Scandomestic. Perfekt till dig som inte tvättar så ofta och som inte behöver en massa extra funktioner.

12 Vem vinner testerna? Det danska konsumentverket Tænk och svenska Råd och Rön utför ofta tester på tvättmaskiner för att ta reda på vilka som gör det bäst så att det blir enklare för dig som konsument att välja rätt tvättmaskin. I stort sett visar testresultaten att dom bästa maskinerna utmärker sig på två områden: grundlighet och energiförbruk. Dom bästa maskinerna är med andra ord sparsamma med vattnet och ofta kan dom själv väga hur mycket kläder du lägger i maskinen för att anpassa vattenförbruket därefter. Vilka tillverkare gör det bäst? Det har visat sig att vissa tillverkare gör det bättre än andra. Här utmärker sig t.ex. Miele. Maskinerna från Miele använder inte mer ström och vatten än nödvändigt och samtidigt får dom höga poäng på användarvänlighet. Det visar sig även att modellerna är mer tystgående under själva centrifugeringen. Men kvalitet kostar. Var hittar du tester? 1. Råd och Rön 2. Konsumentrådgivningen Tænk (dansk) 3. Tyska Stiftung Warentest Som regel är Miele modellerna lite dyrare jämfört mot andra tillverkare. Både kända och okända märken Tvättmaskinerna från Bosch och Siemens påminner mycket om varandra och i dom senaste testerna har dom gjort det väldigt bra. LG är också en tillverkare att lägga på minnet. Några av maskinerna har visat sig att hålla en väldigt hög kvalitet och tvättar snabbt. Det nns även ett par okända märken som utmärker sig i olika tester. Med andra ord kan det snabbt betala sig att ha ett öppet sinne och kolla mer på testresultaten än tillverkaren. Ta en titt på våra testvinnare

13

Välj rätt tvättmaskin

Välj rätt tvättmaskin Välj rätt tvättmaskin 1 Tvättmaskiner finns i olika prisklasser. Priset beror bland annat av maskinens konstruktion, antalet specialfunktioner och hur pass energisnål den är. Det lönar sig både för miljön

Läs mer

Skolor, tvättstugor, hem & villor. Vad ska jag med ett torkskåp till?

Skolor, tvättstugor, hem & villor. Vad ska jag med ett torkskåp till? Skolor, tvättstugor, hem & villor Vad ska jag med ett torkskåp till? Jo, allt behöver inte tvättas... Men torkas! I Nimos torkskåp väljer du själv hur varje plagg ska torkas! Vardag eller fest, finskjorta

Läs mer

Energismart, javisst! Tips för en energieffektivare vardag.

Energismart, javisst! Tips för en energieffektivare vardag. Energismart, javisst! Tips för en energieffektivare vardag. Det är lätt att vara energismart, bara man vet hur. Vi vet att många idag vill leva lite energismartare både för den egna hushållskassans och

Läs mer

Råd & Rön 2010. Eftertryck, helt eller delvis, är förbjudet. Sida 1

Råd & Rön 2010. Eftertryck, helt eller delvis, är förbjudet. Sida 1 Tillverkare Miele Whirlpool Electrolux Modell W5829 AWOE 9650 EWF14781W Testdatum 2010-03-22 2010-03-22 2010-03-22 Samlat betyg 67 59 56 Cirkapriser 13 190 kr - 13 890 kr 6 590 kr 7 700 kr - 8 450 kr Energimärkning

Läs mer

Fördelar. Produktegenskaper. Tvättmaskiner EWF1486ODW

Fördelar. Produktegenskaper. Tvättmaskiner EWF1486ODW Tvättmaskiner Green Range A+++-10% med varmvattenanslutning för mindre energiförbrukning och Time Manager som anpassar programmen efter dina behov. Maskinen har hög kapacitet 8 kg och tvättar även mindre

Läs mer

Frågor & Svar samt Spartips

Frågor & Svar samt Spartips Gårdstensbostäder presenterar Frågor & Svar samt Spartips om individuell mätning Juni 2010 Installation av individuell mätning finns nu snart i hela Gårdsten. Denna folder förklarar en del frågor som du

Läs mer

Du har fel. OM TORKSKÅP.

Du har fel. OM TORKSKÅP. Varsågod! Nyhetstorka sedan 1944. Nimoverken AB Box 124, 548 22 Hova nimoverken.com Nimo erbjuder energisnåla, skonsamma och snygga torkskåp för klädvårdsrummet. Verksamheten startades 1944 och har idag

Läs mer

Räddningstjänsten Professionell tvätt- och torkutrustning. I samarbete med. PODAB - Professionell tvättstugeutrustning

Räddningstjänsten Professionell tvätt- och torkutrustning. I samarbete med. PODAB - Professionell tvättstugeutrustning Räddningstjänsten Professionell tvätt- och torkutrustning I samarbete med PODAB - Professionell tvättstugeutrustning 1 Tvättutrustning för räddningstjänsten PODAB presenterar ett komplett tvätt- och torksortiment

Läs mer

Här fyndar du vitvaror

Här fyndar du vitvaror KÖPGUIDE AV PER LARSSON Här fyndar du vitvaror Du kan enkelt spara tusentals kronor när du köper nya vitvaror. Privata Affärer visar var du fyndar diskmaskiner, torktumlare, tvättmaskiner, spisar, mikrovågsugnar

Läs mer

Underhåll och rengöring

Underhåll och rengöring Miljövänlig avfallshantering Underhåll och rengöring Underhåll och rengöring Kundtjänst Lämna förpackningen till återvinningscentralen. Denna enhet är märkt i enlighet med der europeiska direktivet 2012/19/EU

Läs mer

Tvätta rätt, det är lätt som en plätt!

Tvätta rätt, det är lätt som en plätt! Äsch, det går bort i tvätten! Tvätta rätt, det är lätt som en plätt! Känslan av nytvättat! Det finns få känslor som går upp mot att krypa ner mellan rena lakan. Eller för den delen, ta på sig en nytvättad

Läs mer

Underhåll och rengöring

Underhåll och rengöring Miljövänlig avfallshantering Underhåll och rengöring Underhåll och rengöring Kundtjänst Lämna förpackningen till återvinningscentralen. Denna enhet är märkt i enlighet med der europeiska direktivet 2012/19/EU

Läs mer

Underhåll och rengöring

Underhåll och rengöring Miljövänlig avfallshantering Underhåll och rengöring Underhåll och rengöring Kundtjänst Lämna förpackningen till återvinningscentralen. Denna enhet är märkt i enlighet med der europeiska direktivet 2012/19/EU

Läs mer

Frontmatad tvättmaskin WM 16Y890DN

Frontmatad tvättmaskin WM 16Y890DN vit 16590 kr* *Rekommenderat cirkapris inkl. moms och miljöavgift Miljöavgift ingår med 5 kr (exklusive moms) Produktegenskaper Förbrukning och prestanda k Kapacitet: 8 kg k Energieffektivitetsklass: A+++

Läs mer

VÄRMEPUMPSKÖP Luft/luftvärmepump

VÄRMEPUMPSKÖP Luft/luftvärmepump EN GUIDE INFÖR VÄRMEPUMPSKÖP Luft/luftvärmepump Värmekostnader är tråkiga men nödvändiga i ett land som Sverige. För att minska dem krävs rätt uppvärmning som fungerar för just ditt hem. En värmepump kan

Läs mer

Vardag - I tvättstugan

Vardag - I tvättstugan ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN CHRISTINA WAHLDÉN ORDLISTA Kapitel 1 en lucka (sida 4, rad 10) namnet på det som går att öppna/som en liten dörr knapparna (sida 5, rad 8) här: de saker som går att trycka på

Läs mer

Tips och råd. När du ska köpa skjutdörrar och inredning från Mirro.

Tips och råd. När du ska köpa skjutdörrar och inredning från Mirro. Tips och råd När du ska köpa skjutdörrar och inredning från Mirro. Gör drömmen till verklighet! Den här broschyren är till dig som funderar på att köpa skjutdörrar och inredning från Mirro. Vi förklarar

Läs mer

Bosch Home Appliances Box 503 169 29 Solna Telefon: 08-734 12 00 e-mail: bosch.konsumentinfo@bshg.com www.bosch-home.se

Bosch Home Appliances Box 503 169 29 Solna Telefon: 08-734 12 00 e-mail: bosch.konsumentinfo@bshg.com www.bosch-home.se Bosch Home Appliances Box 503 169 29 Solna Telefon: 08-734 12 00 e-mail: bosch.konsumentinfo@bshg.com www.bosch-home.se Art. nr. H880929 2012 Bosch Home Appliances, BSH Home Appliances AB Tvätt- och torkexperten.

Läs mer

9990:- & installation VID KÖP AV CYLINDA VITVAROR! Köper du Cylinda vitvaror denna veckan, fram till 13 mars bjuder vi på leverans & installation.

9990:- & installation VID KÖP AV CYLINDA VITVAROR! Köper du Cylinda vitvaror denna veckan, fram till 13 mars bjuder vi på leverans & installation. Denna veckan Cylinda Extra Gruppreklam till hushåll Kampanj vecka 10 VID KÖP AV CYLINDA VITVAROR! Köper du Cylinda vitvaror denna veckan, fram till 13 mars bjuder vi på leverans. Gäller 3 mils radie från

Läs mer

Underhåll och rengöring

Underhåll och rengöring Miljövänlig avfallshantering Underhåll och rengöring Underhåll och rengöring Kundtjänst Lämna förpackningen till återvinningscentralen. Denna enhet är märkt i enlighet med der europeiska direktivet 2012/19/EU

Läs mer

Uponor Gråvattenreningssystem

Uponor Gråvattenreningssystem Uponor Gråvattenreningssystem Enkelt kretsloppsanpassat testat och säkert Uponor gråvattenfilter - utökat sortiment Vårt gråvattenfilter, Uponor BDT Easy för fritidshus har blivit en säljsuccé och är godkänt

Läs mer

Prislista Tillval. priser/månad giltig from

Prislista Tillval. priser/månad giltig from Prislista Tillval priser/månad giltig from 2019-03-29 Vad är Tillval? Som hyresgäst hos Mimer kan du normalt beställa diskmaskin, spiskåpa, tvättmaskin eller torktumlare som Tillval i lägenheten. Du kan

Läs mer

OPTIHEAT. Vattenburen golvvärme. Så här monterar du OPTIHEAT. Inte som alla andra -enklare, snålare, genialisk!

OPTIHEAT. Vattenburen golvvärme. Så här monterar du OPTIHEAT. Inte som alla andra -enklare, snålare, genialisk! OPTIHEAT Vattenburen golvvärme Inte som alla andra -enklare, snålare, genialisk! Så här monterar du OPTIHEAT Olika metoder att montera OPTIHEAT OPTIHEAT är det enklaste sättet att lägga in vattenburen

Läs mer

Programmera bort problemen.

Programmera bort problemen. Programmera bort problemen. Tysk ingenjörskonst löser tvättstugans behov. Bosch Home Appliances Box 503 169 29 Solna Telefon: 08-734 12 00 e-mail: bosch.konsumentinfo@bshg.com www.bosch-home.se 2011 Bosch

Läs mer

UNDERSÖK ENERGIMÄRKNINGEN!

UNDERSÖK ENERGIMÄRKNINGEN! UNDERSÖK ENERGIMÄRKNINGEN! Övningens mål Eleverna lär sig att hitta information om olika apparaters energiförbrukning, och lär sig tyda energimärken. Eleverna förstår fördelarna med att välja en A-märkt

Läs mer

KRAFTFULLARE. DRIFTSÄKRARE. SKONSAMMARE. TORKTUMLARE AV HÖGSTA KVALITET

KRAFTFULLARE. DRIFTSÄKRARE. SKONSAMMARE. TORKTUMLARE AV HÖGSTA KVALITET KRAFTFULLARE. DRIFTSÄKRARE. SKONSAMMARE. TORKTUMLARE AV HÖGSTA KVALITET 1 Nya torktumlare av kompromisslös kvalitet PODAB erbjuder torktumlare av toppkvalitet. Varje detalj är genomtänkt och den unika

Läs mer

Energismarta tips. Tänkvärt! Bra för både miljön och plånboken. Tillsammans kan vi spara energi och sänka kostnaderna i bostadsrättsföreningen!

Energismarta tips. Tänkvärt! Bra för både miljön och plånboken. Tillsammans kan vi spara energi och sänka kostnaderna i bostadsrättsföreningen! Tänkvärt! Tillsammans kan vi spara energi och sänka kostnaderna i bostadsrättsföreningen! Energismarta tips Bra för både miljön och plånboken Smarta energitips som både sparar pengar och är bra för miljön.

Läs mer

Energismarta tips. Bra för både miljön och plånboken

Energismarta tips. Bra för både miljön och plånboken Energismarta tips Bra för både miljön och plånboken Smarta energitips som både sparar pengar och är bra för miljön. Vet du att du gör en insats för miljön, bara genom att leva ditt vanliga vardagsliv?

Läs mer

Hur hemlig är du? Dahle dokumentförstörare - från lite hemligt till superkonfidentiellt.

Hur hemlig är du? Dahle dokumentförstörare - från lite hemligt till superkonfidentiellt. Hur hemlig är du? Dahle dokumentförstörare - från lite hemligt till superkonfidentiellt. Hur hemlig är du? Bankkortskoder, kontoinformation, personuppgifter, viktig företagsinformation eller den nya presentationen.

Läs mer

Tillval badrum Elektrolux EWC 1350 Tvättmaskin

Tillval badrum Elektrolux EWC 1350 Tvättmaskin Elektrolux EW 1350 Tvättmaskin Produktnr EN-kod Variant 914 904 003 5907580671413 PLT EW 1350 är den lilla maskinen för de små utrymmena men ändå med en kapacitet på hela 3 kg. EO-valve för bättre tvätt-

Läs mer

FLÄKTKÅPOR Utvalt sortiment i samarbete med Thermex scandinavia ab

FLÄKTKÅPOR Utvalt sortiment i samarbete med Thermex scandinavia ab FLÄKTKÅPOR Utvalt sortiment i samarbete med Thermex scandinavia ab Thermex BresT - skåpsmodell TFP - skåpsmodell Bredd: 524 eller 724 mm. Belysning: 2 x 1,2 W Led. Brest levereras med inbyggd motor. tillbehör.

Läs mer

Se till att underlaget till poolen är stadigt och plant, med grus, marksten eller gjuten platta undertill.

Se till att underlaget till poolen är stadigt och plant, med grus, marksten eller gjuten platta undertill. Terasspool skapa en egen oas Vill du ha en badpool hemlevererad, redo att byggas in på din uteplats eller terass? Då är en terasspool att rekommendera. Här får hela familjen och vännerna plats, för att

Läs mer

MIN ENERGI HÖSTEN Värm upp hösten. Nyheter och erbjudanden till dig som är kund hos Vattenfall. Har du rätt uppvärmning?

MIN ENERGI HÖSTEN Värm upp hösten. Nyheter och erbjudanden till dig som är kund hos Vattenfall. Har du rätt uppvärmning? MIN ENERGI Nyheter och erbjudanden till dig som är kund hos Vattenfall Värm upp hösten HÖSTEN 2017 Har du rätt uppvärmning? Experten tipsar Framtidens energi på Vattenfall Hackaton 6 tips så blir du energismart

Läs mer

Inlämning inför deadline 3 IKOT A5

Inlämning inför deadline 3 IKOT A5 Inlämning inför deadline 3 IKOT A5 Innehållsförteckning 3.1 Kartlägg kundens röst...2 3.1.1 Kundkedja...2 3.1.2 Kundundersökning...3 3.2 Baskrav, uttalade krav samt pricken över i...4 3.2.1 Kravträd...4

Läs mer

10 tips för ökad försäljning

10 tips för ökad försäljning 10 tips för ökad försäljning Innehållsförteckning Tips 1 Kundvård...3 Tips 2 Vad har du egentligen på gång?...4 Tips 3 Ställ jobbiga frågor...5 Tips 4 När tiden inte räcker till...6 Tips 5 Låt kunden skriva

Läs mer

HSB Båten 2015. Välkommen!

HSB Båten 2015. Välkommen! HSB Båten 2015 Välkommen! Innehåll Produkt- och installationskostnaden är en minimal del av den totala livscykelkostnaden Utveckling över tid Från tidigare decennier fram till idag Vattenbesparande tvättutrustning

Läs mer

BIO by RAITA ENVIRONMENT BIOBOX TAR HAND OM DINA BDT-BEHOV I HARMONI MED NATUREN

BIO by RAITA ENVIRONMENT BIOBOX TAR HAND OM DINA BDT-BEHOV I HARMONI MED NATUREN BIO by RAITA ENVIRONMENT I HARMONI MED NATUREN 2017 Varför en BioBox? En smart BDT-lösning för ditt fritidshus. Att tillbringa mer tid i fritidshuset ökar behovet av att få till större bekvämlighet i stugan.

Läs mer

Spara el. Enkla och konkreta tips på hur du kan banta din elräkning!

Spara el. Enkla och konkreta tips på hur du kan banta din elräkning! Spara el Enkla och konkreta tips på hur du kan banta din elräkning! 1 Det går åt mindre energi om du kokar upp en liter vatten i vattenkokaren än på spisen. Ha lock på kastrullen så ofta du kan och se

Läs mer

Extra programpaket Baby Barn & hygien Hem Sport & spa. sv-se. M.-Nr. 09 468 760

Extra programpaket Baby Barn & hygien Hem Sport & spa. sv-se. M.-Nr. 09 468 760 Extra programpaket Baby Barn & hygien Hem Sport & spa sv-se M.-Nr. 09 468 760 Innehållsförteckning Programpaket....3 Välja program...4 Centrifugering...5 Programöversikt...6 Programförlopp...10 Tvättmedel...12

Läs mer

Byggaren provar batteridrivna dammsugare»

Byggaren provar batteridrivna dammsugare» Byggaren provar batteridrivna dammsugare» Byggarens testpanel har provat fyra batteridrivna dammsugare med inte alltför stora prisskillnader inklusive batteri och laddare. Sug och smidighet lyfts fram

Läs mer

Tre misstag som äter upp din tid och hur kan göra någonting åt dem

Tre misstag som äter upp din tid och hur kan göra någonting åt dem Tre misstag som äter upp din tid och hur kan göra någonting åt dem En rapport från PersonligEffektivitet.com Innehåll Inledning... 3 Misstag #1: Önskelistan... 4 Misstag #2: Parkinsons lag... 7 Misstag

Läs mer

Inlämning 3 IKOT 2011. Gruppmedlemmar. Marcus Anemo Simon Hall Kristoffer Johnsen Abedin Karalic Lian Hong Zheng. Handledare.

Inlämning 3 IKOT 2011. Gruppmedlemmar. Marcus Anemo Simon Hall Kristoffer Johnsen Abedin Karalic Lian Hong Zheng. Handledare. IKOT 2011 Gruppmedlemmar Marcus Anemo Simon Hall Kristoffer Johnsen Abedin Karalic Lian Hong Zheng Handledare Göran Brännare 2 Innehållsförteckning 1 Voice of the Customer... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2 Resultat

Läs mer

Bra och prisvärda produkter som underlättar vardagen! Tack för ditt stöd! Jag heter. Vi som säljer kommer från. och vi skall använda pengarna till

Bra och prisvärda produkter som underlättar vardagen! Tack för ditt stöd! Jag heter. Vi som säljer kommer från. och vi skall använda pengarna till Bra och prisvärda produkter som underlättar vardagen! Tack för ditt stöd! Jag heter Vi som säljer kommer från och vi skall använda pengarna till Fyll på förrådet med vardagsnytta från Kron till bra pris!

Läs mer

Välj rätt spis, häll och ugn

Välj rätt spis, häll och ugn Välj rätt spis, häll och ugn 1 Som alternativ till en hel spis kan du välja att köpa häll och ugn separat. Du kan då placera ugnen i en bekväm arbetshöjd. Spishällen kan antingen bestå av enskilda gjutjärnsplattor

Läs mer

Miele tvättmaskin PW 413 Tvättmaskin med kapacitet 14 kg

Miele tvättmaskin PW 413 Tvättmaskin med kapacitet 14 kg Miele tvättmaskin PW 413 Tvättmaskin med kapacitet 14 kg Tvättmaskiner PW 413 Miele kvalité, Made in Germany Superb teknologi för fastighetens grovtvättstuga Med THE BENCHMARK MACHINES menar vi att vi

Läs mer

Energirapport. med energitips. Fastighetsbeteckning: Sicklaön 51:9. Skurusundsvägen 11/ Nacka. Besiktigad av (certnr): Tony Österman (5376)

Energirapport. med energitips. Fastighetsbeteckning: Sicklaön 51:9. Skurusundsvägen 11/ Nacka. Besiktigad av (certnr): Tony Österman (5376) Energirapport med energitips Datum för besiktning: 2015-10-08 Fastighetsbeteckning: Sicklaön 51:9 Adress/ort: Skurusundsvägen 11/ Nacka Besiktigad av (certnr): Tony Österman (5376) Företag: Eklund & Eklund

Läs mer

Min kompis har en synnedsättning

Min kompis har en synnedsättning Min kompis har en synnedsättning Jag bara måste berätta om min bästis Lova som har en synnedsättning. Jag vet ingen som kan så många roliga historier som hon. Hon verkar komma ihåg allt hon hört. Det är

Läs mer

95-133 VER. 01. centraldammsugare

95-133 VER. 01. centraldammsugare 95-133 VER. 01 centraldammsugare Enkelt och bekvämt att använda. anslut bara städslangen till sugdosan och starta med on/off knappen på städhandtaget. centraldammsugare är smartare DAMMFRIare hem Centraldammsugaren

Läs mer

Standard- och tillvalsprodukter

Standard- och tillvalsprodukter Standard- och tillvalsprodukter Helsingborg, Vasatorps trädgård Av trycktekniska skäl kan återgvina träslag och andra ytor avvika från verkligheten. Vi reserverar oss för eventuella produktförändringar

Läs mer

SMARTARE. SNYGGARE. ANVÄNDARVÄNLIGARE. TVÄTTMASKINER & TORKTUMLARE

SMARTARE. SNYGGARE. ANVÄNDARVÄNLIGARE. TVÄTTMASKINER & TORKTUMLARE SMARTARE. SNYGGARE. ANVÄNDARVÄNLIGARE. TVÄTTMASKINER & TORKTUMLARE NYHET! 1 Världsunik teknik och prisbelönt design PODABs nya tvättmaskiner och torktumlare är i en egen och unik klass. Alla led i utvecklingen

Läs mer

Inredningsval för ditt nya hem

Inredningsval för ditt nya hem Inredningsval för ditt nya hem Tilläggsbroschyr Smarta Hem Hägerneholm, Täby Småhus med intelligent lösningar Våra Småhus har ett intelligent system installerat, där ni kan styra belysning via en app från

Läs mer

TÄNK GRÖNT FÖR MILJÖVÄNLIG TVÄTT

TÄNK GRÖNT FÖR MILJÖVÄNLIG TVÄTT TVÄTTA SKÖTSELRÅD För att kläder och andra textiler ska hålla sig fräscha och fina länge, är det viktigt att tvätta och torka dem enligt skötselråden som finns i plaggen. Kläderna bör vara lättskötta.

Läs mer

Vad ska jag med ett torkskåp till?

Vad ska jag med ett torkskåp till? Skolor, tvättstugor, hem & villor Vad ska jag med ett torkskåp till? 1 Jo, allt behöver inte tvättas... Men torkas! I Cylindas torkskåp väljer du själv hur varje plagg ska torkas! Vardag eller fest, finskjorta

Läs mer

Kallstart -till glädje för miljön

Kallstart -till glädje för miljön Kallstart -till glädje för miljön - I ett villahushåll går en femtedel av energiförbrukningen till varmvatten och i lägenheter är andelen ännu högre. Därför gäller det att hela tiden hitta nya sätt att

Läs mer

Ätstörningar. Att vilja bli nöjd

Ätstörningar. Att vilja bli nöjd Ätstörningar Ätstörningar innebär att ens förhållande till mat och ätande har blivit ett problem. Man tänker mycket på vad och när man ska äta, eller på vad man inte ska äta. Om man får ätstörningar brukar

Läs mer

Välkommen till Lg:s värld

Välkommen till Lg:s värld Tvätt och tork Välkommen till Lg:s värld Smart, Enkelt och Pålitligt Du kanske tycker att det är tråkigt att välja tvättmaskin eller torktumlare, att alla är likadana och gör ungefär samma saker? Då har

Läs mer

mypro / mypro Zip Tvättutrustning med hållbarhet och lägsta livscykelkostnad i fokus

mypro / mypro Zip Tvättutrustning med hållbarhet och lägsta livscykelkostnad i fokus Electrolux Professional Mindre verksamheter mypro / mypro Zip Tvättutrustning med hållbarhet och lägsta livscykelkostnad i fokus 1 mypro för smarta verksamheter mypro hjälper dig att öka din lönsamhet

Läs mer

Säkerhetsbänkar Klass II. ESCO Säkerhetsbänkar. Klass II.

Säkerhetsbänkar Klass II. ESCO Säkerhetsbänkar. Klass II. Säkerhetsbänkar Klass II ESCO Säkerhetsbänkar Klass II www.labrum.se Nordicsafe Nordicsafe NC2-4L8 och NC2-6L8 Anpassad till Svenska laboratorier Labrum har tillsammans med ESCO skapat en serie säkerhetsbänkar

Läs mer

Ackumulatortankar. Får värmen att räcka längre

Ackumulatortankar. Får värmen att räcka längre Ackumulatortankar Får värmen att räcka längre Publikationer utgivna av Energimyndigheten kan beställas eller laddas ned via www.energimyndigheten.se eller beställas genom att skicka e-post till energimyndigheten@cm.se

Läs mer

Matmaskinen. Ett nytt sätt att laga mat. Skyllermarks www.matmaskinen.se. Vad gör du under tiden Matmaskinen lagar maten?

Matmaskinen. Ett nytt sätt att laga mat. Skyllermarks www.matmaskinen.se. Vad gör du under tiden Matmaskinen lagar maten? Matmaskinen Ett nytt sätt att laga mat. Vad gör du under tiden Matmaskinen lagar maten? Skyllermarks www.matmaskinen.se Lev livet - Matmaskinen fixar maten Släpp kontrollen Din mat ska inte vara en sak

Läs mer

Sustainable Domestic Washing

Sustainable Domestic Washing S wash Framtidens tvättmaskin 70 procent mindre vatten 60 procent mindre energi 25 procent mindre tvättmedel Sustainable Domestic Washing Ett Mistrafinansierat forskningsprojekt med IVL Svenska Miljöinstitutet,

Läs mer

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Datum för besiktning: 2015-04-20 Fastighetsbeteckning: Skultunaby 1:103 Adress/ort: Stockvägen 8, Skultuna Besiktigad av (certnr): Mikael Bergwall (5511) Företag:

Läs mer

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Datum för besiktning: 2015-08-05 Fastighetsbeteckning: Agedynan 7 Adress/ort: Husmansvägen 13, Dalby Besiktigad av (certnr): Caspar Skog (5449) Företag: Eklund

Läs mer

Effektivisera din elkonsumtion

Effektivisera din elkonsumtion Effektivisera din elkonsumtion L nsamma tips Ett projektarbete Av Tim Vesterberg & Martin Persson Introduktion av folder I denna folder presenteras ekonomiskt lönsamma energieffektiviseringstips. Syftet

Läs mer

Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem.

Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem. Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem. Foto www.willanordic.se 2 Höj livskvalitén. En villahiss betyder så mycket mer än att transportera sig från en våning till en annan. Det handlar om att njuta

Läs mer

Mieles tvättutrustning för Idrottsverksamhet

Mieles tvättutrustning för Idrottsverksamhet Mieles tvättutrustning för Idrottsverksamhet Om Miele Mieles företagsfilosofi Företaget Miele & Cie startades 1899 av Carl Miele och Reinhard Zinkann i Gütersloh/Tyskland och är, än idag, ett tyskt familjeföretag.

Läs mer

PARKETTAPPLICERING. Mixon Lösningar för parkettapplicering 3000 Serien

PARKETTAPPLICERING. Mixon Lösningar för parkettapplicering 3000 Serien PARKETTAPPLICERING Mixons systemlösning för parkettapplicering används för olika produkter där trälameller limmas ovanpå varandra genom att applicera lim på det horisontella fältet på träets ovansida.

Läs mer

BDT-RENING I HARMONI MED NATUREN

BDT-RENING I HARMONI MED NATUREN BIO by R A I TA ENVIRONMENT TAR HAND OM DIN BDT-RENING I HARMONI MED NATUREN Varför en BioBox? En smart BDT-lösning för ditt fritidshus. Att tillbringa mer tid i fritidshuset ökar behovet av att få till

Läs mer

Byggaren provar excenterslipar»

Byggaren provar excenterslipar» Byggaren provar excenterslipar» Byggarens testpanel ger sig den här gången på lättare excenterslipar. Vi har också valt en något tyngre modell från Hitachi på 2,5 kilo. Betygen är skiftande men också prislappen.

Läs mer

Endast 499:- Mixa och matcha modeller och färger! Storlekar upp till 4XL. Välj 2 plagg fritt! Snygg på jobbet www.smila-workwear.

Endast 499:- Mixa och matcha modeller och färger! Storlekar upp till 4XL. Välj 2 plagg fritt! Snygg på jobbet www.smila-workwear. SMILA BLUE LABEL Generös komfort Upp till storlek 4XL Slitstark väv Tvätt 85 i grader samt industritvätt Detaljer som ökar din funktion på jobbet Välj 2 plagg fritt! Endast 499:- Mixa och matcha modeller

Läs mer

Frisör/Sport/Fritid. start-/ stoppknapp. Diskmaskinens användargränssnitt har endast två knappar: en programknapp och en startknapp.

Frisör/Sport/Fritid. start-/ stoppknapp. Diskmaskinens användargränssnitt har endast två knappar: en programknapp och en startknapp. Frisör/Sport/Fritid Frisörer, skönhetssalonger och spa- och idrottsanläggningar tvättar mycket varje dag. Därför måste deras tvättmaskiner, torktumlare och tvättutrusning vara byggda för att användas många

Läs mer

GETINGE FD1600 FRONTMATAD SPOLDESINFEKTOR. Always with you

GETINGE FD1600 FRONTMATAD SPOLDESINFEKTOR. Always with you GETINGE FD1600 FRONTMATAD SPOLDESINFEKTOR Always with you 2 Getinge FD1600 Getinge FD1600 3 ENKELT & EFFEKTIVT Med sin tilltalande och moderna design, enkla drift och utmärkta desinfektionsprestanda spelar

Läs mer

Vatten- och energibesapring

Vatten- och energibesapring Vatten- och energibesapring Nedan har du våra rekommendationer för att uppnå effetkiva resultat av vatten- och energibesparing. Undvik strypbrickor, strypventiler samt inbyggda begränsare! Detta är vanligt

Läs mer

Statens energimyndighets författningssamling

Statens energimyndighets författningssamling Statens energimyndighets författningssamling Utgivare: Fredrik Selander (verksjurist) ISSN 1650-7703 Statens energimyndighets föreskrifter om information om energi- och annan resursförbrukning hos elektriska

Läs mer

Sortiment - Företagskunder

Sortiment - Företagskunder Sortiment - Företagskunder Enstaka köp debiteras enligt konsumentprislistan. Vid förskottsbetalning tillkommer frakt med 60 kronor. Vid betalning mot postförskott tillkommer frakt med 60 kronor + postens

Läs mer

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Datum för besiktning: 22/5-2015 Fastighetsbeteckning: Brännö 1:12 Adress/ort: Björkåsvägen 18, Torup Besiktigad av (certnr): Christian Jirefjord (5447) Företag:

Läs mer

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed Hemliga Clowndocka Yara Alsayed - Olivia vakna! Du kommer för sent till skolan, ropade mamma. - Ja jag kommer. Olivia tog på sig sina kläder och åt frukosten snabbt. När hon var klar med allt och står

Läs mer

Tillbehör och torkutrustning för fastighetstvättstugor

Tillbehör och torkutrustning för fastighetstvättstugor Tillbehör och torkutrustning för fastighetstvättstugor TILLBEHÖR Torkutrustning Kallmangel Tvättvagnar Socklar med mera Miele AB har sedan början av 1980-talet varit en av Sveriges ledande leverantörer

Läs mer

Tvätta klokare. En liten guide om konsten att tänka på miljön och tvätta rent på samma gång.

Tvätta klokare. En liten guide om konsten att tänka på miljön och tvätta rent på samma gång. Tvätta klokare En liten guide om konsten att tänka på miljön och tvätta rent på samma gång. Gör så här så slipper du läsa alla sidor Foldern har vi skrivit utan pekpinnar för att dela med oss några enkla

Läs mer

Välkommen till Casa Lugna Gränden!

Välkommen till Casa Lugna Gränden! Välkommen till Casa Lugna Gränden! Urbanizacion Playa Flamenca Calle Pintor Ribera 3 Hus nr 1058 Orihuela Costa, Spanien Vid ankomst till huset 1. Slå på strömmen: Elskåpet sitter bakom ytterdörren, slå

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Projekt tvättstugor Brf Bågen

Projekt tvättstugor Brf Bågen Projekt tvättstugor Brf Bågen Effektivisering och uppgradering av tvättstugorna Bakgrund Stämman 2008 uppdrog åt styrelsen lämna förslag till stämman om en upprustning av tvättstugorna Styrelsen har inom

Läs mer

Ny kollektion inför valet 2018

Ny kollektion inför valet 2018 Ny kollektion inför valet 2018 Det ska synas när vi är ute på kampanj. I den här broschyren presenterar vi våra nya kampanjkläder. Kollektionen ska vara modern, funktionell med bra kvalitet och ska kunna

Läs mer

Inredningsval för ditt nya hem

Inredningsval för ditt nya hem Inredningsval för ditt nya hem Tilläggsbroschyr Smarta Hem Hägerneholm, Täby Småhus med intelligenta lösningar! Våra småhus har ett intelligent system installerat. Det trådlösa systemet Fibaro ger dig

Läs mer

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM?

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? Sida 1/7 BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? I detta avsnitt kommer du upptäcka bland annat: Hur du sparar halva reklamfilmskostnaden Vad det är som kostar i en film Vad du måste berätta

Läs mer

let signs be made easy

let signs be made easy Svenska let signs be made easy www.rollsroller.se ROLLSROLLER betalar sig själv och blir en del av din affärsidé Alla företag som jobbar med självhäftande folie tjänar på att använda en ROLLSROLLER. Närmare

Läs mer

Produktfördelar. Januari 2014

Produktfördelar. Januari 2014 Produktfördelar Januari 2014 1 Miele diskmaskiner, 45 cm G 4700 SCU G 4700 SCU 45 cm bred 9 standardkuvert 6 st diskprogram 3D-besticklåda Autosensor Från 6,5 liter vatten/diskomgång Proffspump med variabelt

Läs mer

Energirapport villa. Datum för besiktning: 2015-06-12. Fastighetsbeteckning: Moränen 2. Besiktigad av (certnr): Zanel Skoro (5204)

Energirapport villa. Datum för besiktning: 2015-06-12. Fastighetsbeteckning: Moränen 2. Besiktigad av (certnr): Zanel Skoro (5204) Energirapport villa Datum för besiktning: 2015-06-12 Fastighetsbeteckning: Moränen 2 Adress/ort: Saltsjövägen 4 / Lidingö Besiktigad av (certnr): Zanel Skoro (5204) Företag: Eklund & Eklund Energideklarationer

Läs mer

TvättAnn. Nytt bokningssystem för tvättstugan i Gränbygårdarna från 2016

TvättAnn. Nytt bokningssystem för tvättstugan i Gränbygårdarna från 2016 TvättAnn Nytt bokningssystem för tvättstugan i Gränbygårdarna från 2016 Allmänt Det elektroniska bokningssystemet ger större säkerhet för alla som använder tvättstugan. Det skapar trygghet att bara den

Läs mer

Electrolux Professional Vård & Omsorg 2

Electrolux Professional Vård & Omsorg 2 Electrolux Professional Vård & Omsorg 2 Electrolux Professional Vård & Omsorg 3 Vi tänker på dig När vi säger att vi tänker på dig menar vi exakt vad vi säger. Vi gör allt vi kan för att förstå marknadstrender

Läs mer

De 10 mest basala avslutsteknikerna. Direkt avslutet: - Ska vi köra på det här då? Ja. - Om du gillar den, varför inte slå till? Ja, varför inte?

De 10 mest basala avslutsteknikerna. Direkt avslutet: - Ska vi köra på det här då? Ja. - Om du gillar den, varför inte slå till? Ja, varför inte? 20 vanliga avslutstekniker att använda för att öka din försäljning Du kanske blir förvirrad när du läser det här, men det är alldeles för många säljare som tror och hoppas, att bara för att de kan allt

Läs mer

Vi har satt en ny standard i den svenska tvättstugan!

Vi har satt en ny standard i den svenska tvättstugan! Vi har satt en ny standard i den svenska tvättstugan! Tvättutrustningen anpassad efter det moderna hushållets behov Det mesta förändras här i världen. Det har även behovet av tvättutrustning i tvättstugan

Läs mer

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Datum för besiktning: 3/4-2015 Fastighetsbeteckning: Eketånga 27:192 Adress/ort: Tenorvägen 16, Halmstad Besiktigad av (certnr): Christian Jirefjord (5447) Företag:

Läs mer

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Datum för besiktning: 2015-10-09 Fastighetsbeteckning: Nedra Glumslöv 2:164 Adress/ort: Lindormsvägen 10, Glumslöv Besiktigad av (certnr): Mattias Ebenmark (5444)

Läs mer

Mieles tvättutrustning för Idrottsverksamhet

Mieles tvättutrustning för Idrottsverksamhet Mieles tvättutrustning för Idrottsverksamhet Om Miele Mieles företagsfilosofi Företaget Miele & Cie. KG startades 1899 av Carl Miele och Reinhard Zinkann i Gütersloh/Tyskland och är, än idag, ett tyskt

Läs mer

CONCLEAN Argo BDT Kompakta BDT-anläggningar för 1-3 hushåll

CONCLEAN Argo BDT Kompakta BDT-anläggningar för 1-3 hushåll CONCLEAN Argo BDT Kompakta BDT-anläggningar för 1-3 hushåll EN UNIK KOMBINATION som renar ditt vatten Conclean Argo BDT för ett hushåll är slamavskiljare och infiltration i ett, en unik produkt som tar

Läs mer

Inlämning etapp 4 IKOT 2011. Grupp B.5. INNEHÅLL Inlämning av etapp 4 IKOT 2011-02-23. André Liljegren Martin Johansson Katrin Wahlstedt

Inlämning etapp 4 IKOT 2011. Grupp B.5. INNEHÅLL Inlämning av etapp 4 IKOT 2011-02-23. André Liljegren Martin Johansson Katrin Wahlstedt Inlämning etapp 4 IKOT 2011 Grupp B.5 INNEHÅLL Inlämning av etapp 4 IKOT 2011-02-23 Louise Fransson Helena Hellerqvist André Liljegren Martin Johansson Katrin Wahlstedt Handledare: Joakim Johansson Innehållsförteckning

Läs mer

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Datum för besiktning: 2015-10-21 Fastighetsbeteckning: Forshälla-Berg 2:22 Adress/ort: Skutebergsvägen 17, Uddevalla Besiktigad av (certnr): Matias Stårbeck (5443)

Läs mer

Värmepumpar Bergvärme Frånluft. Sänk. energikostnaden. Det värmer. Det perfekta inomhusklimatet till ditt hus.

Värmepumpar Bergvärme Frånluft. Sänk. energikostnaden. Det värmer. Det perfekta inomhusklimatet till ditt hus. Värmepumpar Bergvärme Frånluft Sänk energikostnaden. Det värmer. Det perfekta inomhusklimatet till ditt hus. - tryggt och enkelt sedan 1989 Inomhusklimat är ett nogrannt utvalt produktsortiment av marknadens

Läs mer

Sommarträning 2015 AIK Innebandy P01

Sommarträning 2015 AIK Innebandy P01 Sommarträning 2015 AIK Innebandy P01 Sommarträning väldigt viktigt Sommarträning är inget tvång men det är bra om du försöker träna under sommaren. Hinner och kan du köra 2-3 pass i veckan löpande under

Läs mer