Sammanträdesprotokoll

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesprotokoll"

Transkript

1 Pensionärsrådet (15) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 22 maj 2013, klockan Beslutande Bo Sävhammar, socialnämnden, ordf Marie-Louise Thyberg, kommunstyrelsen Evy Lindman, SPF Baggetorp Gunilla Sandin, SPF Baggetorp Lena Larsson, SPF Gullvivan Kerstin Karlsson, PRO Vingåker Stig Olsson, PRO Vingåker Verita Rosendahl, PRO Högsjö Maija-Liisa Alm, PRO Högsjö Övriga deltagande Karin Johansson, folkhälsosamordnare 6 Jonas Rönn, Landskapsingenjör 6 Dag Wallströmer, socialchef Catarina Djupström, nämndsekreterare Lena Brännlund, förvaltningsassistent Utses att justera Verita Rosendahl Sekreterare... Paragrafer 6-12 Catarina Djupström Ordförande... Bo Sävhammar Justerande... Verita Rosendahl

2 Pensionärsrådet Hälsans stig i Vingåkers kommun Pensionärsrådet tar del av förslag till Hälsans Stig i Vingåker. Hälsans Stig är en trygg och promenadvänlig slinga utan given start- eller slutpunkt. Slingan är vanligen 3-6 kilometer lång och löper där människor normalt brukar promenera. På Hälsans Stig är varje kilometer utmärkt med en kilometerskylt som gör att du kan räkna ut hur långt du har gått. Däremellan sitter det skyltar som pekar åt vilket håll stigen går oavsett i vilken riktning du promenerar. Eftersom slingan saknar given start eller slutpunkt väljer du själv var du vill ansluta dig och hur långt du vill gå. I vissa fall finns även tvärvägar som gör att du kan korta promenaden vid behov. Idag finns Hälsans Stig på ett 100-tal platser i Sverige och fler är planerade. Pensionärsrådet får även ta del av karta som visar var det är tänkt att slingan ska vara. Åsikter framförs att gångstigen utefter ån mellan Ringvägen och Grevgatan både är smal och ojämn med ett brunnslock som sticker upp. Detta framkom redan vid den trygghetsvandring som tidigare har genomförts. Jonas informerar att andra uppgifter har prioriterats före. Pensionärrådet framför önskemål om en högre prioritering för att åtgärda detta. På en sträcka utefter Sävstaholmsvägen är det svårt att passera på trottoaren på grund av att det hänger ut grenar från träd och buskar. Det går att välja trottoaren på andra sidan vägen, men trottoarkanterna är höga.

3 Pensionärsrådet Peppar peppar - En dag för seniorers säkerhet Peppar peppar - En dag för seniorers säkerhet är en dag som återkommer årligen den 1 oktober. Fokus ligger på att öka äldres säkerhet. Syftet är att synliggöra risker i vardagen och åtgärder för att förebygga olyckor och skador. Nytt för i år är att Aktiv mot brand-kampanjen blir en del av upplägget. Föreningarna och förvaltningen har möjlighet att tillsammans anordna aktiviteter under denna dag. Synpunkter framkommer att det är svårt att få de som bor i kransorterna att åka in till Vingåker för att delta på olika arrangemang. Det är bra om arrangemang kan ske även i kransorterna. Andra synpunkter är att idag når föreningarna ut till cirka hälften av kommunens pensionärer och för att kunna nå fler är det bra om aktiviteter sker i neutrala lokaler och inte i pensionärsföreningarnas egna lokaler. Efter diskussioner enas man om socialchefens förslag att inte arrangera Pepparpeppar i centralorten. Istället arbetar förvaltningen fram ett eget förslag till program som skickas ut till föreningarna. Föreningarna i Vingåker, Högsjö och Baggetorp ordnar i sin tur med lokaler och det praktiska runt omkring. Arrangemanget genomförs i oktober. Förslag på stationer kan till exempel vara Brandkåren, Vårdcentralen, Fixar-Malte, arbetsterapeuter, broddar och reflexer.

4 Pensionärsrådet Information avslutat ärende Socialstyrelsen Pensionärsrådet informeras om att ärende gällande uppföljning av hur Vingåkers kommun har följt Socialstyrelsens tidigare ställda krav på åtgärder vid korttidsboendet på Humlegården har avslutats. Socialstyrelsen fattade den 16 februari 2012 beslut om att relevanta åtgärder vidtagits. Därefter genomfördes en föranmäld inspektion på korttidsboendet på Humlegården den 15 januari Tillsynen visade att Socialstyrelsens krav på åtgärder hade vidtagits och fått genomslag i verksamheten. Socialstyrelsen anser att genomförandeplaner upprättas och följs upp samt att sociala journalanteckningar förs för enskilda på korttidsboendet. Dock vill Socialstyrelsen poängtera att det av genomförandeplanen även bör framgå när och hur individuella insatser ska genomföras samt om den enskilda erbjudits att delta i planeringen. Socialchefen informerar att den 1 juni 2013 övergår Socialstyrelsens verksamheter inom tillsyn och vissa tillstånd till Inspektionen för vård och omsorg (IVO).

5 Pensionärsrådet Reglemente för KPR Kommunfullmäktige beslutade att anta förslag till reviderat reglemente för Pensionärsrådet. Pensionärsrådet tar del av reglementet. Lena Larsson (SPF Gullvivan) väcker frågan om varför kommunala pensionärsrådet lyder under Socialnämnden i Vingåkers kommun och inte under kommunstyrelsen som det gör i Katrineholm. Information lämnas om att pensionärsföreningarna i Vingåkers kommun haft som önskemål att lyda under socialnämnden. Många frågor som berör pensionärsföreningarna handläggs av socialnämnden. Pensionärsföreningarna uppmuntras att även väcka frågor som hanteras under andra nämnder eller kommunstyrelsen. I reglementet står under 4 Sammansättning Socialnämnden och kommunstyrelsen utser tre ledamöter vardera. Frågan väcks om det ska vara vardera eller tillsammans. Förvaltningen får i uppdrag att undersöka det hela till nästa möte.

6 Pensionärsrådet Tillgänglighetsstipendium 2013 Det är dags att nominera någon eller några till Tillgänglighetstipendiet Har du ett bra exempel på näringsidkare, lokalinnehavare eller privatperson som har gjort förtjänstfulla insatser för att förbättra tillgängligheten i Vingåkers kommun? Det behöver inte endast handla om den fysiska tillgängligheten utan kan också handla om tillgänglig information och verksamhet eller attityder samt bemötande gentemot funktionshindrade. För att Vingåkers kommun ska bli en tillgänglig kommun genomförs under åren en kampanj i enlighet med Tillgänglighetsplanen, där syftet är att lyfta fram goda exempel som förebilder. Stipendiat utses av Socialnämnden. Stipendiet uppgår till kr och kommer att delas ut på Vingåkersbanketten under hösten Nomineringen bör innehålla en tydlig formulering kring varför aktuell person, företag eller dylikt bör vinna. Ge gärna tydliga exempel på hur tillgängligheten har förbättrats i och med aktuella insatser. Förslag på nomineringar skickas senast till: lena.brannlund@vingaker.se eller Lena Brännlund Vingåkers kommun Vingåker (Märk kuvertet med: Nominering Tillgänglighetsstipendium 2013) Vid eventuella frågor kan du vända till Lena Brännlund, tfn eller lena.brannlund@vingaker.se.

7 Pensionärsrådet Kost för äldre Pensionärsrådet diskuterar hur ett eventuellt samarbete med socialförvaltningen avseende arbetet med att förbättra äldres kost skulle kunna se ut. En del pensionärsföreningar har skrivit avtal med kommunen i samband med erhållande av föreningsbidrag och i avtal för föregående år fanns följande skrivning med: Föreningen ska under avtalstiden arbeta fram en gemensam plan kring kost för äldre tillsammans med andra pensionärsföreningar och Vingåkers kommun. Vingåkers kommun ansvarar för samordningen av detta. Detta arbete har dock ännu inte påbörjats. Tanken är att arbetet med detta ska kunna startas upp under året och att man eventuellt ska börja med att bilda en arbetsgrupp för detta. Pensionärsrådet enas om att arbetsgruppen ska bestå av en representant från varje förening samt representanter för Vårdcentralen, socialförvaltningen, kostenheten och folkhälsosamordnaren. Pensionärsföreningarna utser varsin representant och meddelar senast den 31 augusti till förvaltningen vem det blir.

8 Pensionärsrådet Övriga frågor Termen brukare Socialstyrelsen rekommenderar användningen av termen brukare som samlande begrepp för all de som får individuellt behovsbeprövade insatser från socialtjänsten. Användningen av termen har förankrats genom en bred remiss till kommuner och flera brukarorganisationer. Föreningsbidrag Från år 2013 måste föreningarna ha en alkohol- och drogpolicy för att erhålla föreningsbidrag från Socialnämnden. Några föreningar har inte lämnat in denna policy och får i detta skede inte sitt föreningsbidrag. Möjlighet finns dock att lämna in policyn i efterhand och därmed kunna få bidraget efter sommaren istället. Verita Rosendahl (PRO Högsjö) föreslår att det står med i ansökningshandlingarna att en alkohol- och drogpolicy ska vara med. Ekgården Katrineholms kommun lämnar Ekgårdens lokaler till hösten. Socialnämnden har beslutat att flytta Nordangårds verksamhet till Ekgårdens lokaler istället. Förvaltningen har nu fått i uppdrag av utskottet att utreda vad Nordangårds lokaler ska användas till. Mötesplatsen Mötesplatsen har bytt namn till Anhörigcentrum. Lokalen är flyttad till Köpmangatan 3. I lokalen bredvid finns mötesplats för asylsökande. Demenssjuksköterska prisad Caroline Henriksson, som arbetar som demenssjuksköterska inom socialförvaltningen, har tilldelats en utmärkelse av Alzheimerföreningen för sitt arbete med dementa. Hon kommer att få hämta priset under hösten. Skyddsjakt Frågan väcks om det finns någon skyddsjakt i Vingåker. Problem finns med mycket kajor i centralorten. Rådet enas om att bjuda in nya samhällsbyggnadschefen och en miljöinspektör till nästa möte för att diskutera frågan vidare. Distriktssköterska i Högsjö Verita väcker frågan varför distriktssköterskemottagningen i Högsjö är stängd under loven. Förvaltningschefen informerar att det beror på bemanningsproblem. Forts.

9 Pensionärsrådet Forts. 12 Stationerad ambulans i Vingåker Under sommaren kommer den normalt stationerade ambulansen i Vingåker inte att finnas på plats på grund av bemanningsproblem. Stig Olsson (PRO Vingåker) väcker frågan om kommunen har lämnat någon reaktion på detta. Socialchefen informerar att frågan inte har diskuterats ännu. Räddningstjänsten finns dock stationerad i Vingåker som en första hjälp på plats. Sopning av gator Verita väcker frågan om när gatorna i Högsjö kommer att sopas. Information lämnas att gatusopningen är på gång.

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet 2012-05-22 4 (8) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 22 maj 2012, klockan 10.00 11.35 Beslutande Anneli Bengtsson, ordf socialnämnden Bo Sävhammar, socialnämnden Marie-Louise Thyberg,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet 2013-09-04 18 Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 4 september 2013, klockan 09.00 12.00 Beslutande Anneli Bengtsson, ordf. socialnämnden Bo Säv hämmar, socialnämnden Marie-Louise Thyberg,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet 2013-11-20 27 (36) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 20 november 2013, klockan 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Anneli Bengtsson, ordf. socialnämnden Bo

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet 2014-09-03 16 (21) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 03 september 2014, klockan 10.00-12:00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Anneli Bengtsson, ordf. socialnämnden Bo

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet 2012-11-21 17 (26) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 21 november 2012, klockan 10.00 12.00. Beslutande Anneli Bengtsson, ordf socialnämnden Bo Sävhammar, socialnämnden Kjell Rosén,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet 2014-05-21 9 (15) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 21 maj 2014, klockan 10.00-.12.00 Beslutande Övriga deltagande Anneli Bengtsson, ordf. socialnämnden Bo Sävhammar, socialnämnden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Handikappråd 2013-09-03 15 (24) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 03 september 2013, klockan 17.00-19.30 Beslutande Anneli Bengtsson, socialnämnden, ordf Bo Sävhammar, socialnämnden Marie-Louise

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Handikappråd 2014-02-25 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 25 februari 2014, klockan 17.00 19.00. Beslutande Anneli Bengtsson, socialnämnden, ordf. Bo Sävhammar, socialnämnden Agneta Skarp,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet 2011-11-23 9 (13) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 23 november 2011, klockan 10.00 11.30 Beslutande Anneli Bengtsson, ordf socialnämnden Bo Sävhammar, socialnämnden Kjell Rosén,

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1 (10) Plats och tid Hjälmaren, kommunhuset, Vingåker tisdagen den 6 februari kl. 13.15-14.45 Deltagare Caisa Palm, SPF Baggetorp Ingegerd Rask, SPF Baggetorp Laila Nordström, SPF Gullvivan Britt-Marie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1() Plats och tid Åbrogården, Vingåker, tisdagen den 30 maj 2017 klockan 15.00-18.20 Deltagare Robert Skoglund, socialnämnden, ordförande Gunilla Sandin, SPF seniorerna Baggetorp Ingrid Lundblad, Personskadeförb.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet 2015-05-21 13 (21) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, torsdagen den 21 maj 2015, klockan 10.00-11.30 Beslutande Robert Skoglund, ordf. socialnämnden Bo Sävhammar, socialnämnden Jan Bergström,

Läs mer

PROTOKOLL. Kerstin Karell, sekreterare Jan Nilsson. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kerstin Karell, sekreterare Jan Nilsson. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Förvaltningshuset, Tallåsenrummet 13:15-14:45 Beslutande: Markus Evensson (S), ordförande Maj-Britt Tönners (C), vice ordförande Mona Wandel (SRD) Ingegerd Pettersson, PRO Ingvar Pettersson,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 (10)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) 1 (10) Paragrafer 25-31 Plats och tid Svanskogsrummet, Hermes, kl. 09.00-11.50 Beslutande Helene Agdén, ordf. (SiV) Lillie Karlsson (S) Berit Johansson (S) Dag Rogne (C) Stig Edebrant Torbjörn Hovelsås

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Hälso- och trygghetsrådet 2013-01-28 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 28 januari 2013, klockan 09.00 10.00. Beslutande Anneli Bengtsson, ordf., vice ordförande kommunstyrelsen Bo Sävhammar,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid Humlegården, Vingåker, tisdagen den 14 februari 2017 klockan 09.00-11.00 Beslutande Övriga deltagande Sven-Arne Pettersson, socialnämnden, ordf. Maud Holmström, PRO Vingåker Ann-Marie

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1 (1) Datum 2019-04-24 Tid: måndagen den 6 maj 2019, Kl. 13.15 Plats: Hjälmaren, kommunhuset, Vingåker Föredragningslista Närvaro Godkännande av föredragningslista Val av justerare Ärenden 1. Föregående

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Plats och tid Hjernet, 2012-06-12 kl. 09.00-11.30 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

Engelinus Den Braver, ej tjänstgörande ersättare Kristian Håkansson, områdeschef Arnold Andreasson, ordförande kommunstyrelsen

Engelinus Den Braver, ej tjänstgörande ersättare Kristian Håkansson, områdeschef Arnold Andreasson, ordförande kommunstyrelsen 1 (9) Plats och tid Österbo, samlingslokal kl 13.15-15.45 Beslutande Övriga deltagande Patrik Ströbeck, KS, ordförande Sonja Andersson, PRO Lars Svensson, KS Catharina Tann, SN Arne Malmgren, PRO Valter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2015-11-11 1-5 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv Postmästaren, kl. 10:00-12:00 Ledamöter/ersättare Erland Linjer (M), socialnämnden, ordförande ViviAnne Johansson (C),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet 2015-09-03 22 (26) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, torsdagen den 26 februari 2014, klockan 10.00-11.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Robert Skoglund, ordf. socialnämnden

Läs mer

PROTOKOLL. Öppning. Ordförande Ingemar Javinder öppnar sammanträdet och hälsar samtliga välkomna. Dagordning

PROTOKOLL. Öppning. Ordförande Ingemar Javinder öppnar sammanträdet och hälsar samtliga välkomna. Dagordning PROTOKOLL fört vid sammanträde i Rådet för funktionshindrade och pensionärer Tid: Måndagen den 27 maj 2013 klockan 14.00-15.05 Plats: Lilla sammanträdesrummet, Kommunhuset Närvarande: Ingemar Javinder,

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 2014-01-08 1 Val till arbetsutskott... 2 2 Val av representant till kommunala pensionärsrådet... 3 3 Val av representant till kommunala handikapprådet... 4 4 Val av representant till Ung i Säter... 5 5

Läs mer

PROTOKOLL Pensionärsrådet Paragrafer (12) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl. 09:00-10:15

PROTOKOLL Pensionärsrådet Paragrafer (12) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl. 09:00-10:15 1 (12) Paragrafer 25-31 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl. 09:00-10:15 Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Gunilla Svensson (S) (ordförande) Mats Waldemarsson (S) Ingegerd

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Handikappråd 2014-05-20 7 (16) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 20 maj 2014, klockan 17.00 19.00. Beslutande Anneli Bengtsson, socialnämnden, ordf. Bo Sävhammar, socialnämnden Agneta Skarp, socialnämnden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2009-04-08 12 (17) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, onsdagen den 8 april 2009, kl. 16.00-16.20. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Camilla Anglemark (S), ordf Raul Sevefjord (M) Gunilla

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2013-09-17 Prosten, kl. 13.30 15.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou ordf. SN Marianne Båtman

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Plats och tid Hjernet, 2013-05-21 kl. 10.00-11.25 Beslutande Övriga deltagande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Brottsförebyggande rådet 2012-09-10 17 (23) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 9 september 2012, kl. 08.30-09.40. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Anneli Bengtsson, ordförande

Läs mer

Reglemente. modell plan policy. program regel. riktlinje rutin strategi taxa. för Kommunala pensionärsrådet ... Beslutat av: Kommunfullmäktige

Reglemente. modell plan policy. program regel. riktlinje rutin strategi taxa. för Kommunala pensionärsrådet ... Beslutat av: Kommunfullmäktige modell plan policy Reglemente för Kommunala pensionärsrådet program regel riktlinje rutin strategi taxa............................ Beslutat av: Kommunfullmäktige Beslutandedatum: Ansvarig: Socialnämnd

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-05-30 51 (60) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, onsdagen den 30 maj 2012, kl. 15.00-16.35 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Lars-Gunnar Karlsson (FP) Övriga deltagande Lena Furén, förvaltningschef

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tekniska servicenämnden 2010-11-17 67 (73) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, onsdagen den 17 november 2010, kl. 14.00-15.45 Beslutande Harald Olsson (S) ordf Rutger Hallin (M) Ola Lindgren (S) tjänstg

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 17.00 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Sonja Andersson, PRO, vice ordförande Lars Holmström KS Bengt Grönwall, SN Rosa Willmarsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Handikappråd 2012-09-11 10 (16) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 11 september 2012, klockan 17.00 19.05. Beslutande Anneli Bengtsson, socialnämnden, ordf Bo Sävhammar, socialnämnden Marie-Louise

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Brottsförebyggande rådet 2015-02-16 1 (60) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset Vingåker, måndagen den 16 februari 2015, kl.08:30-10:20 Timo Granetin, ordförande Roger

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Attendo Svenshögs äldreboende, Arlöv kl.9:00-11:00

Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Attendo Svenshögs äldreboende, Arlöv kl.9:00-11:00 Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2017-12-12 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Attendo Svenshögs äldreboende, Arlöv kl.9:00-11:00 Jan Hansson,

Läs mer

PROTOKOLL. Maria West Mutiso, sekreterare Jan Nilsson. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal 9 februari klockan 13:00

PROTOKOLL. Maria West Mutiso, sekreterare Jan Nilsson. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal 9 februari klockan 13:00 Plats och tid Kramstarummet, klockan 13:15-16 Beslutande: Tommy Olsson (C), ordförande Ove Schönning (S) Jan Nilsson, PRO Sune Öster, SPF Ewy Sjögren, SKPF Stig Almström (LB) Övriga deltagande Utses att

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2012-03-27 1 Plats och tid Hjernet, 2012-03-27 kl. 10.00-12.00 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 5 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Siw Persson, Kullabygdens pensionärsförening

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Gunnern, Ö:a Esplananden 5, 671 81 Arvika, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter Lena Kandergård (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Peter Joensuu (M),

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet Sidan 1 av 8

Kommunala pensionärsrådet Sidan 1 av 8 Kommunala pensionärsrådet 2010-12-07 Sidan 1 av 8 Plats och tid Gudarpsgården, Tranemo kl.13.30 16.00 Beslutande Tjg. Ersättare Icke tjg.ersättare Övriga deltagare Stefan Hjertén (M), ordförande Anita

Läs mer

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum (19) vingaker.se

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum (19) vingaker.se 1 (19) Tid och plats Måndagen den 14 januari 2019 kl. 14.00-17.10 i sammanträdesrum Hjälmaren på kommunhuset i Vingåker Beslutande ledamöter Anneli Bengtsson (S), ordf. Robert Skoglund (S), 1:e vice ordf.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Handikappråd 2014-09-02 17 (25) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 2 september 2014, klockan 17.00 19.10 Beslutande Anneli Bengtsson, socialnämnden, ordf. Bo Sävhammar, socialnämnden Agneta Skarp,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Handikappråd 2015-09-01 19 (23) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, 2015-09-01, kl 17.00-18.10 Beslutande Bo Sävhammar, socialnämndens vice ordförande Jan Bergström, kommunstyrelsen Sari Thorén, kommunstyrelsen

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 (10)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) 1 (10) Paragrafer 16-24 Plats och tid Svanskogsrummet, Hermes, kl. 09.00 10.55 Beslutande Helene Agdén, ordf. Lillie Karlsson Berit Johansson Stig Edebrandt Torbjörn Hovelsås Irené Ekberg Britta Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2013-01-17 1 (10) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, torsdagen den 17 januari 2013, kl. 08.30-11.00 Beslutande Stefan Westin (S) ordf Rutger Hallin (M) Övriga deltagande Lena Furén, förvaltningschef Catarina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet. Innehåll Innehåll 28 Val av justerare... 35 29 Godkännande av ärendelista... 36 30 Föregående sammanträdesprotokoll... 37 31 Gångbanor och trottoarer... 38 32 Tekniska problem och haverier... 39 33 Önskemål om

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Socialchefens tjänsterum kl. 13:00-14:55 Beslutande Elisabeth Holmer (S), ordförande Jenny Delén (M), 1 vice ordförande Lars Ottosson (PF), 2 vice ordförande Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2012-02-29 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2012-02-29 1 Kommunala Pensionärsrådet 2012-02-29 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Svanen, Stadshuset, Laholm kl 09.00 12.00 Beslutande Thomas Jönsson (M), ordförande Arne Andersson, PRO Stina Lindberg PRO Birgit

Läs mer

PROTOKOLL. Maria West Mutiso, sekreterare.

PROTOKOLL. Maria West Mutiso, sekreterare. Plats och tid Sunnanåsrummet, klockan 13:15-16 Beslutande: Sören Görgård (C), ordförande Jan Nilsson, PRO Kristina Olsson, SPF Ewy Sjögren, SKPF Stig Almström (LB) Övriga deltagande Maria West Mutiso,

Läs mer

PROTOKOLL. Maria West Mutiso, sekreterare.

PROTOKOLL. Maria West Mutiso, sekreterare. Plats och tid Tallåsenrummet, klockan 13:15-16:00 Beslutande: Sören Görgård (C), ordförande Jan Nilsson, PRO Ewy Sjögren, SKPF Stig Almström (LB) Övriga deltagande Maria West Mutiso, sekreterare. Utses

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet Sidan 1 av 11

Kommunala pensionärsrådet Sidan 1 av 11 Kommunala pensionärsrådet 2010-03-03 Sidan 1 av 11 Plats och tid Hjälmå, Dalstorp kl. 13.30-16.30 Beslutande Icke tjg.ersättare Övriga deltagare Stefan Hjertén (M), ordf. Kent-Ove Karlsson (S), v.ordf.

Läs mer

Jennie Andersson, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare

Jennie Andersson, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2019-02-07, klockan 09.15-10.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Annika Jönsson

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Kommunala pensionärsrådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Kommunala pensionärsrådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 18 april 2011, kl. 13.30-15.30 Ann-Charlotte Wiesel

Läs mer

Uppstart av kommunalt funktionsrättsråd

Uppstart av kommunalt funktionsrättsråd 1(1) SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2017-04-27 46 Uppstart av kommunalt funktionsrättsråd Dnr 2017-000117 Beslut Socialnämnden beslutar föreslå kommunfullmäktige anta förslag till reglemente

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2012-03-08 1 (8) Plats och tid Österbo, torsdag 8 mars 2012, kl 13.00 14:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO Ingrid Nyman,

Läs mer

~~,,./~u.t~ H :HHHHHe""":"1 _ 15. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Stadshuset, sammanträdesrummet Öringen, kl. 14 :00-16: 15

~~,,./~u.t~ H :HHHHHe:1 _ 15. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Stadshuset, sammanträdesrummet Öringen, kl. 14 :00-16: 15 1 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrummet Öringen, kl. 14 :00-16: 15 Beslutande Ledamöter Ewa F Thorstensson M), ordfärande Jarl Graf SPF) Gunnar Westman SPF) Kent Svanström PRO) Doris Lehtipalo PRO)

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2015-05-26 1 (11) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13-16 Workshop kl. 8.30-12 Beslutande Tommy Bohman (S), ordf, Nils-Erik Olofsson (S), Ejlon Johansson (FP) SPF Lennart Carlsson, Birgitta Sigfridsson,

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande. Ewonne Ekmyr-Göransson (KD) tj ers. Grödinge Jean Pierre Zune ( PRO Norra Botkyrka) Kerstin Frimodig, Carina Savborg

Tuva Lund (S), ordförande. Ewonne Ekmyr-Göransson (KD) tj ers. Grödinge Jean Pierre Zune ( PRO Norra Botkyrka) Kerstin Frimodig, Carina Savborg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Alytus, kl 16:00-17:00 ande Ersättare Övriga deltagande Tuva Lund (S), ordförande Siv Persson Trogen (S) tj. ers. Helle Larsson (M) Ewonne Ekmyr-Göransson (KD)

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet REGLEMENTE FÖR Kommunala pensionärsrådet Antaget av Kommunstyrelsen Antaget 2019-02-11 37 Giltighetstid Dokumentansvarig Tills vidare Kansli- och kvalitetschef Håbo kommuns styrdokumentshierarki Diarienummer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala pensionärsrådet 2011-05-03 Sid 1 av 10 Plats och tid Hjälmå vård- och omsorgsboende, DALSTORP kl. 13.30 15.30 Beslutande Lars Vesterlund (M), ordförande Anita Mårtensson, Tranemo PRO, vice ordförande Evy Nilsson, Limmareds

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Brottsförebyggande rådet 2013-05-27 10 (19) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 18 februari 2013, kl 08.30-11.00. Beslutande Björn Andersson, ordförande Anneli Bengtsson, vice kommunstyrelsens

Läs mer

regel modell plan policy program regel riktlinje rutin strategi taxa regel för lokala brottsförebyggande rådet i Svenljunga kommun ...

regel modell plan policy program regel riktlinje rutin strategi taxa regel för lokala brottsförebyggande rådet i Svenljunga kommun ... modell plan policy regel regel för lokala brottsförebyggande rådet i Svenljunga kommun program regel riktlinje rutin strategi taxa............................ Beslutat av: Kommunfullmäktige Beslutandedatum:

Läs mer

Rådet för funktionshindrade och pensionärer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Rådet för funktionshindrade och pensionärer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Rådet för funktionshindrade och pensionärer 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv kl. 14.00 Beslutande Inga-Lill Ranström Bror-Yngve Persson Göte Hilding Bengt Zander Ingrid Hildingsson Sven Håkansson

Läs mer

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(8) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.50 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

Birgitta Granström, omsorgs- och socialutskottet Gerry Ekgrund, PRO Inger Kjällström, PRO Britt Strömberg, PRO Ulf P R Svensson, SPF

Birgitta Granström, omsorgs- och socialutskottet Gerry Ekgrund, PRO Inger Kjällström, PRO Britt Strömberg, PRO Ulf P R Svensson, SPF Plats och tid Kvarnberget, "Kontakten", Kungshamn, kl 14.00-16.00. Öppet sammanträde Beslutande Kristina Frigert, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Gert Larsson, PRO Ulla Turemark, SPF Verena

Läs mer

Reglemente. Kommunala pensionärsrådet KPR

Reglemente. Kommunala pensionärsrådet KPR Reglemente Kommunala pensionärsrådet KPR Krokoms kommuns styrdokument STRATEGI avgörande vägval för att nå målen PROGRAM verksamheter och metoder i riktning mot målen PLAN aktiviteter, tidsram och ansvar

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 2016-02-24 Sida 1 Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Förvaltningshuset, Södra Kyrkogatan 4, Eksjö, lokal: Garvaren, kl. 09.30-12.00 ande Övriga deltagande Utses att justera Kerstin Robertson

Läs mer

Jane Holmström Björkman. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Jane Holmström Björkman. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdagen den 8 september 2016, klockan 09.00-11.45 Beslutande Övriga deltagande Jane Holmström Björkman,

Läs mer

Sessionssalen Kommunhuset, 2013-09-04 kl 08.30 12.00. P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Mona Gustavsson, PRO

Sessionssalen Kommunhuset, 2013-09-04 kl 08.30 12.00. P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Mona Gustavsson, PRO Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid Sessionssalen Kommunhuset, kl 08.30 12.00 Beslutande P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO Göran Lundberg, (S) Sven-Olof Martinsson, PRO Rosie Folkesson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Drottninggatan 2, Motala Tisdag 1 september 2009, kl 08:30-12:15 Beslutande Martina Axene KD Välfärdsberedningen Siv Ludén S Välfärdsberedningen Jan Arvidsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 84-92 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.40 ande Ej tjänstgörande Ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c) Margareta der

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunala Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 10.00-11.55 Beslutande Kommunstyrelsen Tomas Johansson, klockan 10.00-11.40 Kommunstyrelsen Peter Landgren Äldreomsorgsnämnden

Läs mer

Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Stöd o omsorgschef May Hansson Tf Stöd o omsorgschef Lena Bergman. Staffan Nilsson, Ann-Britt Andersson

Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Stöd o omsorgschef May Hansson Tf Stöd o omsorgschef Lena Bergman. Staffan Nilsson, Ann-Britt Andersson 1(7) Plats och tid Biblioteket, den 20 september kl 10.00-12.00 Beslutande Ledamöter Knut Jansson, ordf Staffan Nilsson, PRO Thore Hermansson, PRO Jens Rymoen, PRO Maj-Britt Söderberg, PRO Birgitta Åseby,

Läs mer

Marie-Louise Karlsson (S), Ulrica Truedsson (S), Bo Sivars (M)

Marie-Louise Karlsson (S), Ulrica Truedsson (S), Bo Sivars (M) i 1\atrineholms kommun ~ FOLKHÄLSOUTSKOTTET 2013-02-13 1 Biad Plats och tid KTS-salen, Vita Huset, klockan 10-11.40 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Bengt Andersson (M) vice ordförande, Pat Werner

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD 2018-11-01 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 25 Kommunens folkhälsoplan, information 26 Föregående mötes protokoll 27 Aktuellt om tillgänglighet och enkelt avhjälpta hinder,

Läs mer

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Owe Aronsson, PRO Kjell Andersson PRO Lis-Britt Berring, PRO

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Owe Aronsson, PRO Kjell Andersson PRO Lis-Britt Berring, PRO Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.30-17.00. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert Larsson, PRO Ulf P

Läs mer

Val av ordförande och vice ordförande 4. Information från demensteamet 6

Val av ordförande och vice ordförande 4. Information från demensteamet 6 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Presentationsrunda 3 Val av ordförande och vice ordförande 4 Föregående protokoll 5 Information från demensteamet 6 Delgivningar

Läs mer

Anneli Karlsson. Lena Kandergård. Kenneth Klarström

Anneli Karlsson. Lena Kandergård. Kenneth Klarström Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Gunnern, Stadshuset, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter Lena Kandergård (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Lars-Åke Wickman (PRO) Birgitta

Läs mer

Nils Olof Bengtson (M), ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Leif Gabrielsson, PRO Ulla Turemark, SPF Gunilla Ohlin, ( L), Byggnadsnämnden

Nils Olof Bengtson (M), ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Leif Gabrielsson, PRO Ulla Turemark, SPF Gunilla Ohlin, ( L), Byggnadsnämnden Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn kl 09.00-12.00. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtson (M), ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Leif Gabrielsson, PRO Ulla Turemark, SPF

Läs mer

Tid och plats 18.30 Bällstarummet Alliansen har förmöte 18.00 i Kragstarummet Oppositionen har förmöte 17.30 i Ormstarummet

Tid och plats 18.30 Bällstarummet Alliansen har förmöte 18.00 i Kragstarummet Oppositionen har förmöte 17.30 i Ormstarummet K A LLELSE SOCIALNÄMNDEN 2015-11-17 Tid och plats 18.30 Bällstarummet Alliansen har förmöte 18.00 i Kragstarummet Oppositionen har förmöte 17.30 i Ormstarummet Kallade tjänstemän Gunilla Åhlander, socialchef

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Årjäng den 25 november 2011 kl 10.00-12.00 Beslutande Knut Jansson, ordf SN Stina Hesselborn-Ek Staffan Nilsson Britt Bast Elsie Olsson

Läs mer

Reidar Johansson PRO Lindesberg Per-Olof Edstam SPF seniorerna Christina Pettersson SPF Löa Storå på kommunhuset

Reidar Johansson PRO Lindesberg Per-Olof Edstam SPF seniorerna Christina Pettersson SPF Löa Storå på kommunhuset LINDESBERGS KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2018-10-22 Plats och tid Beslutande Ersättare Sammanträdesrum på Lindesbergs kommun, Näset, 14.00 16.00 Irja Gustavsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2014-02-26 17(29) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, onsdagen den 26 februari, klockan 16.00 18.30 Beslutande Övriga deltagande Anneli Bengtsson (S), ordf Bo Sävhammar (KD) Tomas Ring (S)

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet, KPR, REGLEMENTE

Kommunala pensionärsrådet, KPR, REGLEMENTE Kommunala pensionärsrådet, KPR, REGLEMENTE GULLSPÅNG KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2014-08-25, 113 Dnr: KS 2013/566 Revideras vid varje mandatperiod Kommunledningskontoret Torggatan 19, Box 80 548

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2014-12-09

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2014-12-09 Sida 1 av 5 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Bo Brantmark, socialnämnden Peter Graff,

Läs mer

PROTOKOLL. Kerstin Karell, sekreterare Göte Burefjord. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kerstin Karell, sekreterare Göte Burefjord. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Ljusdalssalen, 10:00-12:00 Beslutande: Markus Evensson (S), ordförande Maj-Britt Tönners (C), vice ordförande Mona Wandel (SRD) Anna-Maria Winblad, PRO Sören Larsson, PRO Göte Burefjord,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2012-05-31 1 (10) Plats och tid Munkberga, kl 13:00-16:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Ingrid

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2013-06-17 85 (110) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, måndagen den 17 juni, klockan 16.00 21.15. Beslutande Anneli Bengtsson (S), ordf Bo Sävhammar (KD) Sven-Arne Pettersson (S) Tomas

Läs mer

Torsdagen den 13 november 2008, kl i Dynamiken, Bollegården. Rosa-Lill Karlsson (pro) Gun Bodén (pro) Kjell Richardsson (s)

Torsdagen den 13 november 2008, kl i Dynamiken, Bollegården. Rosa-Lill Karlsson (pro) Gun Bodén (pro) Kjell Richardsson (s) Tid och plats Torsdagen den 13 november 2008, kl 17.00 18.15 i Dynamiken, Bollegården Ärenden 34-46 Ordförande Beslutande Pensionärsorg. Omsorgsnämnden Kommunstyrelsen Hannu Sutinen (fp) Lars Engstrand

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Äldreboende/trygghetsboende. 5 Förenade Care 6 Mötestider 2014 7 Tillgänglighetsprogram,

Läs mer

Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Ingvar Johansson SPF

Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Ingvar Johansson SPF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-10.50 Beslutande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Ingegärd Jönsson PRO Solbritt

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 2016-05-25 Sida 1 Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Förvaltningshuset, Södra Kyrkogatan 4, Eksjö, lokal: Garvaren, kl. 09.30-12.00 ande Kerstin Robertson (M), ordförande Berit Ekedahl, Ingatorp

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-04-10 21 (27) Plats och tid Säfstaholms slott Vingåker, måndagen den 10 april 2012, kl. 14.00-15.00 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Kent Jönsson (C) Övriga deltagande Lars Furborg, förvaltningschef

Läs mer

PROTOKOLL. Öppning. Ordförande Ingemar Javinder öppnar sammanträdet och hälsar samtliga välkomna. Dagordning

PROTOKOLL. Öppning. Ordförande Ingemar Javinder öppnar sammanträdet och hälsar samtliga välkomna. Dagordning PROTOKOLL fört vid sammanträde i Rådet för funktionshindrade och pensionärer Tid: Måndagen den 23 september 2013 klockan 14.00-15.15 Plats: Lilla sammanträdesrummet, Kommunhuset Närvarande: Ingemar Javinder,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2013-08-30 111 (134) Plats och tid Åbrogården, Vingåker, fredagen den 30 augusti kl. 09.00 15.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Anneli Bengtsson

Läs mer

Mötesprotokoll Kommunala pensionärsrådet. Ordförande... Ingalill Zell (C) ... Plats och tid Prologen kl. 08:30-10:45

Mötesprotokoll Kommunala pensionärsrådet. Ordförande... Ingalill Zell (C) ... Plats och tid Prologen kl. 08:30-10:45 Plats och tid Prologen kl. 08:30-10:45 Närvarande Övriga närvarande Protokollet omfattar paragraferna Carin Gross (M) (vice ordförande) Ingalill Zell (C) (ordförande) Anna-Carin Stålgren (KD) Inger Andersen

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 15-15.45 Beslutande Reidun Lorentzon (KD), ordf Yvonne Andersson (M) 1:e vice ordf Gun Alexandersson-Malm (FP) Louise Marklund (M) Gunnemar Olsson (FP) Roland Flyckt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Stig Nordling (PRO) Birgitta

Läs mer