Sammanträdesprotokoll

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesprotokoll"

Transkript

1 Pensionärsrådet (21) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, torsdagen den 21 maj 2015, klockan Beslutande Robert Skoglund, ordf. socialnämnden Bo Sävhammar, socialnämnden Jan Bergström, KS Lars-Ove Winberg, KS Sven-Arne Pettersson, socialnämnden Caisa Palm, SPF Baggetorp Gunilla Sandin, SPF Baggetorp Anna-Clara Persson, SPF Vingåker Lars-Gunnar Karlsson, KS Ann-Marie Ridell, PRO Vingåker Christina Ahlmark, PRO Vingåker Maija-Lisa Alm, PRO Högsjö Verita Rosendahl, PRO Högsjö Maud Pettersson, SPF Vingåker Britt-Marie Lundin, SKPF avd 63 Övriga deltagande Linda Sköldebring, folkhälsosamordnare, 12 Lena Brännlund, sekreterare Utses att justera Maud Petterson Sekreterare... Paragrafer Lena Brännlund Ordförande... Robert Skoglund Justerande... Maud Pettersson

2 Pensionärsrådet Revidering av handlingsplan för äldres kost Folkhälsosamordnare Linda Sköldebring informerar om revidering av handlingsplan för äldres kost. Kommunen har ett Hälso- och trygghetsråd, (HoT), som varje år prioriterar max 4 områden som kommunen ska fokusera extra mycket på. Ett av dessa områden är äldres kostvanor. Arbetsgruppen har fått i uppdrag att ta fram en handlingsplan på aktiviteter som kan främja kostvanorna hos seniorer i tredje åldern (tiden efter yrkeslivet och innan eventuella vårdbehov). Detta mot bakgrund att många äldre som kommer till kommunens särskilda boende är undernärda. Man har utgått från 8 aktiveteter som man arbetat med: -Uppsökande verksamhet. -Ta fram information om kommunens befintliga tjänster inom kost och seniorer. -Intervjustudie med seniorer om kommunens kosttjänster. -Samordna en artikelserie kring seniorers kostvanor. -Anordna återkommande soppluncher hos pensionärsorganisationer. -Utveckla hemtjänstens verksamhet för att främja seniorers kostvanor. -Utveckla kommunens mattjänst matlådan. -Samarbeta kring informationsutbudet kring äldres hälsa. De sociala aspekterna kan påverka, t.ex. trevlig dukning av matbordet gör det roligare att äta. Det är också viktigt att äta upp hela portionen vid ett tillfälle eftersom näringsinnehållet är framräknat för en portion. Vad har pensionärsrådet för synpunkter? Några tycker att variationen på utbudet borde varieras mer. Det har också diskuterats om tillgången till grönsaker till måltiderna. När det gäller matlådan, som skickas hem till brukaren, får man själv tillföra färska grönsaker. Kokta finns med. Linda Sköldebring tar med frågan till Linda Hellström, om det finns möjlighet att prova en matlåda. Jan Bergström vill framhålla att den matlåda som han får från kommunen, innehåller mycket kokta grönsaker. Han säger att maten är väldigt god och varierad.

3 Pensionärsrådet Verita Rosendahl undrar, att eftersom det är viktigt att äta upp all mat för näringens skull, kan man då få mindre portioner? Man kan få en mer näringstät portion, om det är problem med att få i sig en hel matlåda. Stora portioner inbjuder till att dela upp maten till 2 portioner. Det är en svår uppgift att få de gamla att äta, om de inte är hungriga. Man måste lyfta fram smak och kryddning. Tiden mellan sista kvällsmålet och första morgonmålet är ca 11 till 13 timmar Man har focus på att försöka dra ner tiden. Men alla vill inte ha nattmacka och man kan inte tvinga människor att äta. På fler och fler ställen erbjuds också varm choklad till natten. Det är viktigt att vi har en flexibilitet efter varje människas behov. Linda Sköldberg delar ut broschyren Måltidstjänster Vingåkers kommun. Hon ska även skicka ut den till organisationerna. Bör stå om den i Vingåker för dig också.

4 Pensionärsrådet Information om trygghetslarm Det har i radio och TV talats mycket om de problem som uppstår idag när trygghetslarmen är kopplade till mobila system och inte till fast telefoni. Har några problem uppstått i Vingåker? Hur många i Vingåker har endast mobiltelefon och trygghetslarm kopplat? Hur är mobiltäckningen i ytterområdena i Vingåker och vad händer då om täckningen är svag och man har trygghetstelefon? Vingåker var den 4:e kommunen i landet som helt gick över till digitala trygghetslarm. Alla kommuner måste göra det då de gamla larmen inte fungerar när Telia gräver upp kopparledningarna. Vingåker utnyttjade en nationell upphandling som SKL gjort. Finns 2 leverantörer. Vår leverantör har numera uteslutits från upphandlingen. Vi hade inledningsvis ganska stora problem. Alla larm är utbytta två gånger. Idag fungerar det bra. Säkerheten idag är bättre än på de gamla larmen. Bland annat görs det funktionskontroll automatiskt på alla larm dagligen. Vi har fått sätta in extra personal dels för att installera och byta larm dels för extra tillsynes. Vi har haft bra dialog med leverantören. De har löst problemen och vi har fått viss kompensation. Täckningen kan vara ett problem inte bara i ytterområdena. Det har dock gått att lösa för alla. Dels genom att vi testar de olika telefonerna på olika platser, dels genom tekniska lösningar som signalförstärkare. På sikt möjliggör den nya tekniken nya tjänster som t.ex. mobila larm. Det kan vara problem för gamla att knappa på små telefoner. Men det finns idag telefoner som är anpassade för äldre. Och numera finns det även röststyrda telefoner. Om man har trygghetslarm och vill vistas t.ex. i sin sommarstuga som ligger i en annan kommun, så är det möjligt, eftersom det är vistelsekommunen som står för trygghetslarmet.

5 Pensionärsrådet Dnr 55/ Förslag till förändring av riktlinjer för föreningsbidrag Beskrivning av ärendet Socialnämndens föreningsbidrag riktas till föreningar/organisationer med värderingar och verksamhet enligt socialtjänstens målsättning och inriktning varvid särskild uppmärksamhet riktas till föreningar eller organisationer som bedriver verksamhet för utsatta och svaga grupper. Socialnämnden har översänt förslag till förändring av riktlinjer för föreningsbidrag till kommunala handikapprådet och kommunala pensionärsrådet på remiss. Förändringen som är gjord är att helt grundbelopp utgår till föreningar med säte i kommunen. Halvt grundbelopp utgår till föreningar med säte i annan kommun men med dokumenterad verksamhet i Vingåkers kommun. Och att för verksamheter som till stor del riktar sig till de boende på Sävstagården eller Ekgården/Humlegården och som planeras i samverkan med kommunen tas ingen hyra ut Pensionärsrådet tycker att förändringarna av riktlinjerna för Föreningsbidrag är bra.

6 Pensionärsrådet Rapporter och skrivelser Det har kommit en skrivelse från SeniornetKungsholmen som har startat en öppen Facebookgrup (Internet på Äldreboenden). De vill veta hur tillgången till bredband och internet är på äldreboenden runt om i landet och påskynda utbyggnaden av bredband på äldreboenden. De vill också veta om det finns behov av datorhjälp på äldreboenden och om det är viktigt att hemstjänsten också ska omfatta datorhjälp Det finns trådlöst internet på boendet. Så de boende kan Skypa och osv. Men det finns inte servplattor. När behoven kommer får man ta ställning till det.

7 Pensionärsrådet Övriga frågor Avfasning av trottoar i Baggetorp Det går inte att komma upp med rullstol på trottoaren, utan man får åka runt. Det borde vara enkelt att fasa av trottoarkanten. Bo Sävhammar säger att frågan var uppe på Handikapprådet tidigare i veckan och där säger Jörgen Svensson att han beklagar att det inte åtgärdats. De har fått så många andra uppdrag och de måste prioritera kostnaderna. Beklagar detta mycket tydligt. Finns med men när det genomförs kan han inte säga. Borde ligga på trygghetsrådet att se över tillgängligheten inte bara i centralorten utan även i kransorterna. Bo Sävhammar säger att de från pensionärs- och handikapprådet ska trycka på om detta i Baggetorp. Expedieras till Jörgen Svensson. Korttidsboendet. Följande frågor kom upp: Hur många boende det ska det vara på korttidsboendet med den personalstyrka som finns? Hur är sammansättningen dementa och icke dementa? Dubbelboende. En person kan ej se på TV för då är den andra trött och vill sova. Vid växelvård borde man få samma rum varje gång. Det är de som är friska och deras anhöriga som drabbas. Det är inte roligt att lämna någon där som inte trivs. Anhöriga får väldigt dåligt samvete för detta. Personalen tycker att de anhöriga ska klaga för de tycker inte att det är någon idé att de gör det. Vi kan alla drabbas så att vi hamnar i den här situationen och vill då ha lite värdighet kvar i livet. Dörröppnaren på korttidsboendet uppe fungerar inte. Borde vara en där nere också. Kontakta Vingåkershem om detta. Bor man där en vecka bör man få duscha, men det finns inte tid till det. Detta är verkligheten

8 Pensionärsrådet Ordföranden vet att det är trångt på korttidsboendet. Socialnämnden vet också om problemet med att blanda dementa och inte dementa. Men man har inte trott att det var så besvärligt. Socialnämnden har noga uppsikt på problemet och får månadsrapporter hela tiden. Socialnämnden har givit förvaltningen i uppdrag att öppna en ny avdelning för korttidsboende när det behövs. När vi får sådana här berättelser läggs det in i övervägandet att det inte går att ha det så. I bedömningen bör också vägas in att öppnar vi upp ett antal plastser kostar det ganska mycket pengar. Det är inte huvudsyftet men bör finnas med i bedömningen. Detta bör tas upp på nästa utskott. Ordföranden uppmanar också föreningarna att använda klagomålsblanketten vid problem. Det är den inputen som politikerna får. Maud Pettersson undrar vad man har för sammansättning på personal? En cancersjuk person varit där efter en sjukhusvistelse. När hon skulle åka hem, hade hon inte fått träffa någon sjuksköterska. Hon begärde det, och då fick hon prata med en sjuksköterska och vistelsetiden ändrades till 14 dagar. En vårdplan ska alltid göras. Häckar Ann-Marie Ridell påminner om häckar som är för stora och skymmer sikten. Snart händer en olycka. Ordföranden säger att om det är privata häckar hjälper det inte vad kommunen säger. Men kommunen ska påtala det och prata med Jörgen Svensson. Dynor Det finns en kartong med dynor kvar som det står PRO Vingåker på. För övrigt blev dynorna väldigt uppskattade. Tillgänglighetsvandring. Ordföranden informerar om tillgänglighetsvandring på Köpmangatan som Handikapprådet har gjort. Resultatet var ganska nedslående. Det var både synskadade och rullstolsburna med. Det var trappor, fanns inte ramper, inga ledstänger, tunga dörrar mm. Man får nya perspektiv när man gör en sådan här vandring. Normalt tänker man inte på det, men i det här perspektivet var det annorlunda. De här problemen måste på något sätt synas i budgeten framöver. Det är enorma kostnader. Fastighetsägare, butiker och kommunen måste åtgärda detta gemensamt så att samhället blir tillgängligt för alla. Man ämnar göra flera vandringar och inte bara i centralorten.

9 Pensionärsrådet Ibland kan man undra vilken tyngd rådet har. Robert och Bo bör sätta sig ned och formulera vilken uppgift råden har, eftersom rådens roll är annorlunda än tidigare. De bör vara remissinstans. Ordföranden undrar om råden är remissinstans när kommunen gör förändringar, som t.ex Tennisparken. Det är bra att få sakkunskap från råden. Ordföranden tackade för visat intresse och avslutade mötet.

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet 2015-09-03 22 (26) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, torsdagen den 26 februari 2014, klockan 10.00-11.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Robert Skoglund, ordf. socialnämnden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet 2014-09-03 16 (21) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 03 september 2014, klockan 10.00-12:00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Anneli Bengtsson, ordf. socialnämnden Bo

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1() Plats och tid Åbrogården, Vingåker, tisdagen den 30 maj 2017 klockan 15.00-18.20 Deltagare Robert Skoglund, socialnämnden, ordförande Gunilla Sandin, SPF seniorerna Baggetorp Ingrid Lundblad, Personskadeförb.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet 2013-09-04 18 Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 4 september 2013, klockan 09.00 12.00 Beslutande Anneli Bengtsson, ordf. socialnämnden Bo Säv hämmar, socialnämnden Marie-Louise Thyberg,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet 2013-05-22 8 (15) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 22 maj 2013, klockan 10.00 12.00 Beslutande Bo Sävhammar, socialnämnden, ordf Marie-Louise Thyberg, kommunstyrelsen Evy Lindman,

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1 (10) Plats och tid Hjälmaren, kommunhuset, Vingåker tisdagen den 6 februari kl. 13.15-14.45 Deltagare Caisa Palm, SPF Baggetorp Ingegerd Rask, SPF Baggetorp Laila Nordström, SPF Gullvivan Britt-Marie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet 2012-05-22 4 (8) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 22 maj 2012, klockan 10.00 11.35 Beslutande Anneli Bengtsson, ordf socialnämnden Bo Sävhammar, socialnämnden Marie-Louise Thyberg,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet 2013-11-20 27 (36) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 20 november 2013, klockan 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Anneli Bengtsson, ordf. socialnämnden Bo

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1 (1) Datum 2019-04-24 Tid: måndagen den 6 maj 2019, Kl. 13.15 Plats: Hjälmaren, kommunhuset, Vingåker Föredragningslista Närvaro Godkännande av föredragningslista Val av justerare Ärenden 1. Föregående

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Hälso- och trygghetsrådet 2013-01-28 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 28 januari 2013, klockan 09.00 10.00. Beslutande Anneli Bengtsson, ordf., vice ordförande kommunstyrelsen Bo Sävhammar,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet 2014-05-21 9 (15) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 21 maj 2014, klockan 10.00-.12.00 Beslutande Övriga deltagande Anneli Bengtsson, ordf. socialnämnden Bo Sävhammar, socialnämnden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet 2012-11-21 17 (26) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 21 november 2012, klockan 10.00 12.00. Beslutande Anneli Bengtsson, ordf socialnämnden Bo Sävhammar, socialnämnden Kjell Rosén,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Handikappråd 2014-02-25 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 25 februari 2014, klockan 17.00 19.00. Beslutande Anneli Bengtsson, socialnämnden, ordf. Bo Sävhammar, socialnämnden Agneta Skarp,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid Humlegården, Vingåker, tisdagen den 14 februari 2017 klockan 09.00-11.00 Beslutande Övriga deltagande Sven-Arne Pettersson, socialnämnden, ordf. Maud Holmström, PRO Vingåker Ann-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 1/3 Villan, samlingssalen, 2017-11-27 kl. 14-16 30-40 Beslutande Christer Johansson (ordf. SON), Anna-Karin Skatt (KS), Göran Blom (PRO), Majken Nielsen (PRO), Arne Nyman (PRO), Lars Hjertén (SPF Seniorerna),

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2014-06-17 10 Plats och tid Hjernet, 2014-06-17 kl. 10.00-12.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Lena Berglind, SPF Anne-Marie

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2015-11-02, kl. 13:30-15:00 ande: Susanne Jönsson, ordförande, ledamot kommunstyrelsen Elisabeth Sandberg Kullenberg, ledamot kommunstyrelsen Hans Bengtsson,

Läs mer

Ringsbergsgårdens sammanträdesrum Västergatan 21, Växjö. Tid Måndagen 19 oktober, klockan 14.00-16.50

Ringsbergsgårdens sammanträdesrum Västergatan 21, Växjö. Tid Måndagen 19 oktober, klockan 14.00-16.50 Plats Ringsbergsgårdens sammanträdesrum Västergatan 21, Växjö Tid Måndagen 19 oktober, klockan 14.00-16.50 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin, (M) omsorgsnämndens ordförande Tomas Thornell, (S) omsorgsnämndens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Handikappråd 2013-09-03 15 (24) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 03 september 2013, klockan 17.00-19.30 Beslutande Anneli Bengtsson, socialnämnden, ordf Bo Sävhammar, socialnämnden Marie-Louise

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2013-09-17 Prosten, kl. 13.30 15.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou ordf. SN Marianne Båtman

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2017-02-21 Tjustsalen: kl. 09.00 11.30 Ledamöter: Ingela Svensson, SN ordförande Inger Wiman,

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Kommunhuset Torup 2015-12-10, kl 13:30-15:00 Paragrafer 51-58 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Björn Jönsson

Läs mer

Sofie Eén, sekreterare Andreas Karlsson, C, socialnämndens ordförande I övrigt se respektive paragraf

Sofie Eén, sekreterare Andreas Karlsson, C, socialnämndens ordförande I övrigt se respektive paragraf 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Viljan, måndagen den, klockan 9.00-12.00 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, ordförande Tage Jonsson, PRO Gulli Edman, PRO Örjan Persson, PRO Sten Åke Jonsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Handikappråd 2014-09-02 17 (25) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 2 september 2014, klockan 17.00 19.10 Beslutande Anneli Bengtsson, socialnämnden, ordf. Bo Sävhammar, socialnämnden Agneta Skarp,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Plats och tid Hjernet, 2012-06-12 kl. 09.00-11.30 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

Plats och tid Social sektor, Sammanträdesrum Höjden, kl 13.00 15.00

Plats och tid Social sektor, Sammanträdesrum Höjden, kl 13.00 15.00 2015-03-09 1 (9) Plats och tid Social sektor, Sammanträdesrum Höjden, kl 13.00 15.00 Närvarande Anders Magnhagen, ordf Jessica Ashworth Olle Iding Agne Dahlqvist Linda Andersson Janette Skoghus Gun Hansson

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Kommunala Handikapprådet 2013-10-03

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Kommunala Handikapprådet 2013-10-03 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 3 oktober 2013, klockan 9:00-12:00 Närvarande Roger Wallentin Omsorgsnämnden Bo Andersson Omsorgsnämnden Helen Blad Tekniska

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum. Kommunala pensionärsrådet. Sida 2014-06-12 1

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum. Kommunala pensionärsrådet. Sida 2014-06-12 1 2014-06-12 1 Plats och tid Lokal Fegen Gislaved, kl. 08.30-11.10 Beslutande Bengt Petersson, ordförande Kjell Thelin, socialnämnden Lennart Kastberg, kommunstyrelsen Lennart Häger, SKPF Ulla Petersson,

Läs mer

PROTOKOLL 1(7) Sammanträdesdatum C-salen, i medborgarhuset, Alafors Kl :00

PROTOKOLL 1(7) Sammanträdesdatum C-salen, i medborgarhuset, Alafors Kl :00 1(7) Plats och tid: C-salen, i medborgarhuset, Alafors Kl. 14.00 16:00 Beslutande: Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Ritva Jansson PRO Surte/Bohus Hans Hellman PRO Ale

Läs mer

Handikappolitiskt program, datum för träff 8

Handikappolitiskt program, datum för träff 8 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Nya ledamöter i handikapprådet 3 Tillgänglighet 4 Föregående protokoll 5 Information från socialnämnden 6 Information från Pia

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet 2011-11-23 9 (13) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 23 november 2011, klockan 10.00 11.30 Beslutande Anneli Bengtsson, ordf socialnämnden Bo Sävhammar, socialnämnden Kjell Rosén,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2015-09-07, kl. 13:30-14:55 Beslutande: Ersättare: Susanne Jönsson, ordförande, ledamot kommunstyrelsen Elisabeth Sandberg Kullenberg, ledamot kommunstyrelsen

Läs mer

Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 10:00-12:00

Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 10:00-12:00 Plats och tid Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 10:00-12:00 1/5 Paragrafer 1-6 Innehållsförteckning Ärende 1 Inledning av Monica Lindell Rylén 2 Genomgång av dagordning och möjlighet att lägga till

Läs mer

Kristianstads. kommun. ll~.p.,ä. :lz,x.d.,cda.

Kristianstads. kommun. ll~.p.,ä. :lz,x.d.,cda. 2019-06-14 2 KPR Kommunala Rådet för Pensionärer Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, östra huset rum 107 Ledamöter Kommunala rådet för pensionärer Greta Nordquist, SPF Gun Söderstedt. SPF Ann-Kristin Strömblad.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (7) Sammanträdesprotokoll Plats och tid KS salen, Stadshuset, Kl. 13.15-16.00 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Stadshuset Paragrafer 1-10 Sekreterare Lena Arnberg Ordförande Tord

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Kenneth Österberg informerar 4-5 Information från socialnämnden 6 Tjänsteutlåtande, upphandling av samhällsbetalda

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte 2015-02-24

Kommunala pensionärsrådets möte 2015-02-24 VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2015-02-24 Tjustsalen, kl. 09.00-11.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou, SN, ordf. Ingela Svensson,

Läs mer

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Rapport angående Mötesplats i Lit 5 Information

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Brottsförebyggande rådet 2015-02-16 1 (60) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset Vingåker, måndagen den 16 februari 2015, kl.08:30-10:20 Timo Granetin, ordförande Roger

Läs mer

Anslag/Bevis. Lokal Sjödiken, kommunhuset, Svedala , kl 13:30-14:15. Paragrafer 1-8. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2

Anslag/Bevis. Lokal Sjödiken, kommunhuset, Svedala , kl 13:30-14:15. Paragrafer 1-8. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2 Plats och tid Lokal Sjödiken, kommunhuset, Svedala 2019-01-17, kl 13:30-14:15 Paragrafer 1-8 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande

Läs mer

Kommunkontoret, onsdag 22 juni, kl Sekreterare Paragrafer 5-14 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, onsdag 22 juni, kl Sekreterare Paragrafer 5-14 ANSLAG/BEVIS - KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 11.15 Beslutande Pär Rickman (PRO), ordförande Carola Eriksson (S) Bodil Persson (M) Karin Malmberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2014-02-26 17(29) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, onsdagen den 26 februari, klockan 16.00 18.30 Beslutande Övriga deltagande Anneli Bengtsson (S), ordf Bo Sävhammar (KD) Tomas Ring (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Gunnern, Stadshuset, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård (S) Lars-Åke Wickman (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2014-06-18 (58)78 Plats och tid Anhörigcentrum Vingåker, onsdagen den 18 juni, klockan 16.00-19.00 Beslutande Övriga deltagande Anneli Bengtsson (S), ordf Bo Sävhammar (KD) Sari Thorén (M)

Läs mer

Justeringens Lindesbergs kommunhus, plats och tid. Underskrifter Sekreterare... Paragraf 1-6 Erika Johansson. Ordförande...

Justeringens Lindesbergs kommunhus, plats och tid. Underskrifter Sekreterare... Paragraf 1-6 Erika Johansson. Ordförande... Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Näset, kommunhuset Lindesberg, kl. 14.00-16.00 Irja Gustavsson (S), ordförande Bodil Larsson, RBU Kjell Eriksson, DHR Christina Wendin, Attention Göran Ahlner,

Läs mer

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(9) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors Kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus Hans Hellman PRO Ale

Läs mer

För pensionärsföreningarna

För pensionärsföreningarna Sida Kommunala Pensionärsrådet (KPR) 2015-09-25 1 (8) Plats och tid Kommunhuset Mönsterås, den 25 september 2015, kl. 09.30-11.15 Beslutande För pensionärsföreningarna Göte Pettersson, PRO Sam.org. Inger

Läs mer

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Owe Aronsson, PRO Kjell Andersson PRO Lis-Britt Berring, PRO

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Owe Aronsson, PRO Kjell Andersson PRO Lis-Britt Berring, PRO Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.30-17.00. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert Larsson, PRO Ulf P

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23

Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23 Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23 Plats och tid Tullbackagården, 2012-12-11 17:30-19:00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta Wahlund,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.00 Ordinarie ledamöter Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Ersättare Rickard

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2007-09-12. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2007-09-12. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30 1 (7) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Sonja Andersson, PRO, vice ordförande Knut Erik Skogh, PRO Jan Lindberg, PRO Birgit Hamfeldt,

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-14

Sammanträdesdatum Sida 1-14 Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1-14 Plats och tid Beslutande Plenisalen, gamla Kommunhuset, Mora, Peter Helander, ordförande Inger Lindkvist, SPF, Mora Henning Mårts, PRO, Venjan Lillot Mårtensson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2018-03-02 1(8) Tid och plats: D-salen i Folkets hus, kl. 10.00 12.00 BESLUTANDE Ledamöter: Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Carina Sätterman (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors Bernt Fägerås, PRO

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Handikappråd 2014-05-20 7 (16) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 20 maj 2014, klockan 17.00 19.00. Beslutande Anneli Bengtsson, socialnämnden, ordf. Bo Sävhammar, socialnämnden Agneta Skarp, socialnämnden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2012-08-16 1 (7) Plats och tid Stadshuset, torsdag 16 augusti 2012, kl 09:30 12:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Gunilla Bergstedt,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-04-28 1 (12)

Kommunala pensionärsrådet 2014-04-28 1 (12) Kommunala pensionärsrådet 2014-04-28 1 (12) Plats och tid Villan samlingssalen, kl. 14-16 Paragrafer 8-15 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (ordf. SN) Anna-Karin Skatt (KS) Göran Blom (PRO)

Läs mer

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Plats och tid Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Närvarande ledamöter och ersättare Christer Falk Göran Lindholm Jan Berglund Marianne Östberg Matts Brusén Lars Algotsson Kerstin

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Sammanträdesrum Höörsalen, kl

Plats och tid Kommunhuset, Sammanträdesrum Höörsalen, kl 2016-03-07 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Sammanträdesrum Höörsalen, kl 13.00 15.00 Närvarande Anders Magnhagen, ordförande Maria Truedsson Linda Andersson Claes Sjöberg Inger Karlsson Lena Kristensen

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande 1(5) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 14.00 16.00 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Sylvia Persson, reumatikerföreningen Ann-Mari Hammar, SKPF Ingrid Wase,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Information om LOV och stimulansmedel 5 Information om arbetet med anhörigstöd

Läs mer

Anneli Karlsson. Lena Kandergård. Kenneth Klarström

Anneli Karlsson. Lena Kandergård. Kenneth Klarström Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Gunnern, Stadshuset, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter Lena Kandergård (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Lars-Åke Wickman (PRO) Birgitta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2013-01-17 1 (10) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, torsdagen den 17 januari 2013, kl. 08.30-11.00 Beslutande Stefan Westin (S) ordf Rutger Hallin (M) Övriga deltagande Lena Furén, förvaltningschef Catarina

Läs mer

Sessionssalen Kommunhuset, 2013-09-04 kl 08.30 12.00. P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Mona Gustavsson, PRO

Sessionssalen Kommunhuset, 2013-09-04 kl 08.30 12.00. P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Mona Gustavsson, PRO Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid Sessionssalen Kommunhuset, kl 08.30 12.00 Beslutande P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO Göran Lundberg, (S) Sven-Olof Martinsson, PRO Rosie Folkesson,

Läs mer

2014-03-27. Kommunala pensionärsrådet

2014-03-27. Kommunala pensionärsrådet pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, Mora, kl. 14.00 17.00. Beslutande Anna Hed (C), ordförande David Örnberg (V) landstingsföreträdare Bernt Persson (S), socialnämndens

Läs mer

Marianne Ahlqvist. Annika Forslin. Birgitta Medin. Marianne Ahlqvist

Marianne Ahlqvist. Annika Forslin. Birgitta Medin. Marianne Ahlqvist Protokoll 1 (10) Plats och tid: Forsa Rehab, Fredens Kulle, kl 13:00-16:00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Birgitta Medin (M) ordf Majvor Westberg-Jönsson (S) Roland Lodén (PRO) Gösta Larsson

Läs mer

Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Ingvar Johansson SPF

Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Ingvar Johansson SPF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-10.50 Beslutande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Ingegärd Jönsson PRO Solbritt

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 17.00 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Sonja Andersson, PRO, vice ordförande Lars Holmström KS Bengt Grönwall, SN Rosa Willmarsson,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-03-03 1 (10) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Kommunala pensionärsrådet 2014-03-03 1 (10) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2014-03-03 1 (10) Plats och tid Villan samlingssalen, kl. 14-16 Paragrafer 1-7 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (ordf. SN) Anna-Karin Skatt (KS) Göran Blom (PRO) Sonja

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Brottsförebyggande rådet 2017-06-19 13 (17) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 19 juni 2017, 13.00-15.00 Beslutande Charlotte Prennfors, ordförande Ralf Hedin, kommunchef Tommy Björkdal,

Läs mer

Inbjudan till möte med Pensionärs- och handikapprådet (PHR)

Inbjudan till möte med Pensionärs- och handikapprådet (PHR) Öckerö den 7 maj 2014 Inbjudan till möte med Pensionärs- och handikapprådet (PHR) Datum: Torsdag den 15 maj 2014, kl 17.30 Plats: Lejonet Kommunhuset Förslag till dagordning: 1 Mötet öppnas av socialchef

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2015-09-16 1(15) Sven-Olof Skoogh. Evert Magnusson (PRO) Marja Jansson Elin Martinson. Sölvie Linder, t.f.

Kommunala pensionärsrådet 2015-09-16 1(15) Sven-Olof Skoogh. Evert Magnusson (PRO) Marja Jansson Elin Martinson. Sölvie Linder, t.f. Kommunala pensionärsrådet 2015-09-16 1(15) Tid och plats Onsdagen den 16 september 2015, klockan 09.00 12.00, i konferensrummet, Myndighetsenheten Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Sven-Olof

Läs mer

Stig Coldenberg (SJVP) KS Rolf Skoglund (SPF) Ingrid Sundin (SKPF) Kjell Forsvall (RPG)

Stig Coldenberg (SJVP) KS Rolf Skoglund (SPF) Ingrid Sundin (SKPF) Kjell Forsvall (RPG) 1(12) Plats och tid Rådhuset KS-salen, kl 08.30 Beslutande Ledamöter Rune Danielsson (S) ordf Agneta S Palm (SPF) vice ordf Astrid Westman (PRO) Ingrid Nordin (SPF) Solveig Näslund (SPRF) Elise Lilja (SKPF)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-04-10 21 (27) Plats och tid Säfstaholms slott Vingåker, måndagen den 10 april 2012, kl. 14.00-15.00 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Kent Jönsson (C) Övriga deltagande Lars Furborg, förvaltningschef

Läs mer

Sammanträdesrummet Leja, kommunhuset Lindesberg, kl

Sammanträdesrummet Leja, kommunhuset Lindesberg, kl Kommunala pensionärsrådet 2019-02-12 Plats och tid ande Övriga deltagande Sammanträdesrummet Leja, kommunhuset Lindesberg, kl. 14.00-15.30 Irja Gustavsson (S), ordförande Carina Östrand, PRO Lindesberg

Läs mer

Sal Flen Stadshuset 14:00-16:00. Daniel Ljungkvist (S), ordförande Socialnämnden Bo Karlsson, vice ordförande. Sekreterare Sandra Östling

Sal Flen Stadshuset 14:00-16:00. Daniel Ljungkvist (S), ordförande Socialnämnden Bo Karlsson, vice ordförande. Sekreterare Sandra Östling 6 Plats och tid Sal Flen Stadshuset 14:00-16:00 Beslutande Daniel Ljungkvist (S), ordförande Socialnämnden Bo Karlsson, vice ordförande PRO Flen Jan Sunnergren PRO Bettna Els-Mari Sjöblom PRO Hälleforsnäs

Läs mer

Kristianstads. kommun PROTOKOLL. KPR Kommunala Rådet för Pensionärer. Ledamöter

Kristianstads. kommun PROTOKOLL. KPR Kommunala Rådet för Pensionärer. Ledamöter Kommunala Pensionärsrådet 2018-06-01 2 KPR Kommunala Rådet för Pensionärer Tid och plats: Klockan 09.00 12.00iOstra huset Ledamöter Kommunala rådet för pensionärer Greta Nordquist, SPF Gudrun Sandgren,

Läs mer

Lokala Diarienummer: Datum:

Lokala Diarienummer: Datum: Lokala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Öster Protokoll 201 s-09-22 Tid Tisdag den 22 september 2015 kl. 10.00-12.00 ÖREBRO Plats Dojan, Ringgatan 32 Ledamöter och ersättare Ordi11a1ie Urban Boström,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2017-06-02 1(9) Tid och plats: C-salen i Folkets hus, kl. 10.00 12.00 BESLUTANDE Ledamöter: Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Carina Sätterman (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors Bernt Fägerås, PRO

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2012-11-29 1 (11) Plats och tid Berggården, torsdag 29 november 2012, kl 13:00 15:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO JaanEric

Läs mer

Ann-Gret Sillén, socialchef A-Ch Andersson, c ej tjg ers. Jonny Bengtsson

Ann-Gret Sillén, socialchef A-Ch Andersson, c ej tjg ers. Jonny Bengtsson Plats och tid Kommunhuset Revelj 11 november 2015 kl. 13:00 16.45 ande Per-Inge Pettersson, c ordf Conny Daag, m Jonny Bengtsson, s Eva Svedberg, s Monica Bergh, kd Antje Rohde, c Lizette Wästerlund, s

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-19 6

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-19 6 Kommunala pensionärsrådet 2011-05-19 6 Plats och tid Hjernet, 2011-05-19 kl 09.00-11.30 Beslutande Mona Forsberg tj ersättare för Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2017-11-28 Nätet: kl. 09.00 12.00 Ledamöter: Ingela Svensson, 1:e vice ordförande i socialnämnden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 (12) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Hamnen, plan 3 Måndagen den 23 januari 2017 klockan 9:00-11:15 ande Linda Åshamre (S) Ordförande Gun-Marie Daun (KD) Vice ordförande Linnea Stevander

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Grå, 2019-06-19, kl. 14:30-15:30 Beslutande: Ingela Sylwander (NOS), ordförande Birgit Persson (SKPF) Agneta Normann (KS) Lars Stenberg (PRO) Greta Lemminge (PRO)

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Karpen kl. 13:15-14:55 Beslutande Patrik Ströbeck (M), ordförande, KS Valter Johansson, vice ordförande, PRO Bo Dahlqvist (PF), KS Torgny Lindau (PF), SN Gertie Lexén,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2014-03-05 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2014-03-05 1 Kommunala Pensionärsrådet 2014-03-05 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Ugglan, Stadshuset, Laholm kl 09.00 11.30 Beslutande Thomas Jönsson (M), ordförande Åke Andersson, PRO Birgit Hansson, PRO Kerstin

Läs mer

Pensionärsrådet. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, , kl. 15:00-17

Pensionärsrådet. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, , kl. 15:00-17 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, 2018-03-05, kl. 15:00-17 Beslutande: Susanne Jönsson (KS) ordförande Elisabeth Kullenberg (KS) Hans Bengtsson (SPF) Greta Lemminge (PRO) Lars Stenberg (PRO)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 2009-09-11 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Verdesalen, kl 13.15-16.15 Beslutande Enligt blad 2 Övriga deltagande Enligt blad 2 Utses att justera Sven Nilsson Sekreterare... Paragrafer

Läs mer

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Iréne Karlsson, M. Pensionärsrepresentanter Monica Axell, PRO Folkunga Ordinarie

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Iréne Karlsson, M. Pensionärsrepresentanter Monica Axell, PRO Folkunga Ordinarie Kommunala pensionärsrådet 2011-08-31 1 (13) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Allhelgona/Skeppsås, Stadshuset, Mjölby kl 14.00-16.30 Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Iréne

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd protokoll

Kommunalt pensionärsråd protokoll Datum: Måndagen den 29 maj Tid: 9.00 10.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 1 juni, klockan 8.00 Paragrafer: 10-15 Utses att justera: Underskrifter: Sekreterare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, kl. 08.30 12.00 Närvarande Sune Håkansson (RP) Äldrenämnden, ordförande Anders Lund (M) Äldrenämnden, ledamot Bo Johansson (S) Äldrenämnden, ledamot Jan-Erik Wildros

Läs mer

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum (19) vingaker.se

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum (19) vingaker.se 1 (19) Tid och plats Måndagen den 14 januari 2019 kl. 14.00-17.10 i sammanträdesrum Hjälmaren på kommunhuset i Vingåker Beslutande ledamöter Anneli Bengtsson (S), ordf. Robert Skoglund (S), 1:e vice ordf.

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9) Kommunala Pensionärsrådet 2015-06-12. Tid och plats: Klockan 09.00-12.05, Rum 114 Rådhus Skåne

PROTOKOLL 1 (9) Kommunala Pensionärsrådet 2015-06-12. Tid och plats: Klockan 09.00-12.05, Rum 114 Rådhus Skåne Kommunala PROTOKOLL 1 (9) Tid och plats: Klockan 09.00-12.05, Rum 114 Rådhus Skåne Förtroendevalda Marianne Eriksson (ON), ordförande Caroline Hedenström (ON), vice ordförande Ellena Dellios Vukic,( KS)

Läs mer

S~NTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet. stadshuset, sammanträdesrum grå, , kl. 15:00-16:20

S~NTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet. stadshuset, sammanträdesrum grå, , kl. 15:00-16:20 S~NTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid: Beslutande: stadshuset, sammanträdesrum grå, 2018-11-05, kl. 15:00-16:20 Robin Holmberg (KS) ordförande Hans Bengtsson (SPF) Greta Lemminge (PRO) Lars Stenberg (PRO) Birgit

Läs mer

1 (12) Kommunala pensionärsrådet

1 (12) Kommunala pensionärsrådet 2018-05-24 Sida 1 (12) Sammanträde med Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Bryggaren kl. 09.30 11:30 ande Ledamöter Marie-Louise Gunnarsson, (M) ordförande Klein Karlsson, Eksjö PRO Gunnel Svensson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 24 (29) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Rådrummet, Tierp kl 13.00-16.00 Se sid 25 Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Göran Pettersson Underskrifterr Paragrafer 16-19 Sekreterare

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte 1 (5) Kommunala pensionärsrådets möte 2018-11-26 Kommunhuset: kl. 09.00 11.30 Ledamöter: Ingela Svensson, 1:e vice ordförande i socialnämnden Inger Wiman, PRO Jan Forsberg, PRO Bert Gren, PRO Lennart Tildemyr,

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 17 februari 2015 1 Ärendeförteckning vid kommunala pensionärsrådets sammanträde den 17 februari 2015 1 Mötets öppnande 2 Information om trygghetslarm 3 information om Äldres behov i centrum ÄBIC 4 Val

Läs mer

Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen)

Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-05-21 Tid Kl 09.00 11.40 Plats Stadshuset, Kalmar Omfattning 27-35 ande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Hans Johansson vice ordf

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Plats och tid Tullbackagården, 2012-06-12 kl. 17:30-19:10 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Birgitta Wahlund, SRF Gunbritt

Läs mer