Välkommen till Calectro

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen till Calectro"

Transkript

1 Produktsortiment

2 Välkommen till Calectro Vi är det kundnära företaget med de många möjligheterna genom ett brett produktutbud blandat med en mångårig erfarenhet att specialdesigna produkter utifrån kundens specifi ka önskemål. Vi säljer både färdiga enheter och erbjuder OEM lösningar för att alltid kunna leverera det ni som kund önskar av oss. Företaget ligger i Göteborg och är representerat i stora delar av världen. Den produkt som kanske är vår mest kända, är vår röda Uniguard en-rörs rökdetektor, som idag används av fl ertalet aktörer inom styr- och reglerbranschen i Sverige och Europa. Calectro startade sin verksamhet 1969 i liten skala med bl.a. termostater och olje-nivålarm. Många av produkterna var egenutvecklade men även agenturverksamhet fanns tidigt på menyn. Idag, fyra decennier senare, har det lilla enmansföretaget utvecklats till ett fullfjädrat teknik- och distributionsföretag med återförsäljare i många länder och med en stark svensk kundkrets. Calectro av idag skiljer sig från sitt ursprung på vissa punkter; vi är fl er utvecklare och säljare, vi har genom åren utvecklat ett allt bredare produktsortiment, men grunden i vår fi losofi löper som en röd tråd tillbaka till det då nystartade småföretaget: - Du som kund är vårt fokus. Vi lyssnar och hjälper dig att hitta produkter som passar i Din verklighet. Finns inte produkten på marknaden, kan vi tillsammans utveckla den.

3 med fokus på Calectro Kunden Du handlar i förtroende när du väljer Calectro som leverantör

4 Rök Calectro kan rökdetektering Brandrök består mestadels av kvävande gaser, sotpartiklar och andra fasta par- tiklar fi nfördelade i luft och är den klart dominerande orsaken till personskador vid bränder. Ur brandskyddssynpunkt måste därför all installation ha som mål att hindra spridning av brandrök och eld och larma tidigt och korrekt. Tidig identifi ering av rök de första minuterna av en brands förlopp innebär utökad möjlighet för personer som vistas i lokalen att sätta sig i säkerhet och underlätta för räddningsinsatser. Eftersom brand i olika typer av material genererar olika brandförlopp och rök, är det viktigt att ta hänsyn till detta i planeringsstadiet av en installation då placeringen av detektorerna är kritisk. Calectro saluför ett komplett sortiment av högkvalitativa detektorer för både kanal och rum. Vårt sortimentet, av t.ex. kontrollenheter, är alltid bakåtkompatibelt till tidigare sålda modeller av rökdetektorer. OEM Flera av världens ledande tillverkare av rökdetektorer har valt Calectro som samarbetspartner.

5 Exempel Produkter Rök KANALDETEKTOR UG-3 OCH TAKDETEKTOR EVC-PY-DA > Optisk rökdetektor med inbyggt servicelarm. > Uniguard Superfl ow är utvecklad för att mäta rökgaser i ventilationskanaler. Den består av en rökdetektor monterad i ett patenterat adaptorsystem där både rör och kapsling är specialkonstruerade för optimal luftströmning genom rökdetektorn. > Finns även i modbusutförande. KONTROLLENHET ABAV-S3 KONTROLLENHET KE-1000 > Kontrollenhet för konventionella rökdetektorer. > ABAV-S3 har fl ertalet reläer; röklarm, fellarm och servicelarm. > Finns i utförande 24V och 230V. > Kontrollenhet för rökdetektorer i bus-system. > KE-1000 har en bakgrundsbelyst LCD-display som visar typ (optisk, värme) av detektor och nedsmutsningsgrad för varje detektor i slingan. TILLBEHÖR > VR är ett patenterat venturirör som fi nns i tre längder; 0,6 m, 1, 5 m och 2,8 m. Röret på bilden är försett med hjälpfl äkt. > Monteringsbeslag UG-MB för montering av Uniguard Superfl ow på ventilationskanal. > Rökspray RDP-300 för funktionskontroll av rökdetektorer. > LED-03 är en ljusdosa för indikering av dold rökdetektor.

6 CO 2 Koldioxid, ett mångfacetterat verktyg Koldioxid är i låga doser en naturligt förekommande lukt- och färglös gas, som existerar överallt i och runt levande organismer. Även din egen utandningsluft innehåller CO 2. Industriellt är koldioxid i koncentrerad form sedan länge ett frekvent använt ämne som brukas till allt ifrån katalysator i avancerade kemiska processer till kolsyrning av läskedrycker. Eftersom koldioxid tränger undan luftens syre, påverkas människan negativt redan vid låga koncentrationer, med symptom såsom huvudvärk, trötthet och minskad koncentrationsförmåga. Att arbeta i miljöer där behållare med CO 2 förekommer, kan vid läckage medföra risk för liv och hälsa. Calectro har sedan många år samarbetat med SenseAir AB och är idag distributör för hela deras produktprogram i Sverige. Gemensamt för alla produkter är att CO 2 används som indikator för luftkvalitet inom olika applikationer. Genom att mäta människans utandningsluft, kan man på ett energieffektivt sätt reglera ventilationen i t.ex. klassrum och konferenslokaler. På så sätt skapas ett bra inomhusklimat. I bland annat garage används vår kombinerade CO 2 och CO givare för att minimera risken för höga koncentrationer av kvävande avgaser. I de fl esta länder fi nns lagkrav som reglerar den maximala exponeringen av CO 2 som en människa får utsättas för. Därför har Calectro utvecklat ett sortiment av CO 2 givare för detektering av läckage från CO 2 tankar i t.ex. bryggerier, restauranger och inom snabbmatsindustrin. OEM Exempel på OEM kunder inom CO 2.

7 Exempel Produkter CO2 Produkter CO 2 & Rörelsedetektor RUMSGIVARE A-SENSE OCH KANALGIVARE UG-A-SENSE > Vår standard CO 2 givare med inbyggd temperatursensor. > Genom A-Sense kan man behovsstyra ventilationen i den aktuella lokalen. > Monteras på vägg eller ventilationskanal i t.ex. klassrum, teatrar eller konferensrum. > Finns även i modbusutförande. REGULATOR A-SENSE-VAV CO/CO 2 GIVARE M-SENSE III > Motsvarande A-SENSE, men med inbyggd regulator där kunden själv programmerar in sina börvärden. > Reglerar både på CO 2 och temperatur. > Finns även i modbusutförande. > Finns även i utförande för montering på ventilationskanal. > Mäter både CO och CO 2. > Vanlig applikation är i garage för bilar och andra motorfordon. > Smidig montering, då man monterar en enhet, som kan hantera två olika gaser. > Finns även i modbusutförande. > Finns även i utförande för montering på ventilationskanal. LARM & ÖVERVAKNINGSSYSTEM RÖRELSEDETEKTOR PIR-TFT-550-B > Calectros larmsystem för CO 2 består av en CO 2 givare och en centralenhet. > Normalt monteras givaren i den lokal där man förvarar CO 2 gas, (t.ex. ölkällare, bryggerier, släckningssystem för bränder etc.) och centralenheten på utsidan av lokalen. > Aktuellt CO 2 värde visas i displayen på både givare och centralenhet. Vid larm startas eventuella blixtljus och sirener. > Rörelsedetektor med till- och frånslagsfördröjning. > Integrerat relä som ger möjlighet att styra ventilation eller ljus. > Inbyggd temperatursensor, med vilken man kan ställa hög/låg temperatur och på så sätt även aktivera reläet.

8 Tryck/Temp Kontroll och exakta mätvärden Calectros produktfokus ligger inom segmentet givare. Förutom vårt breda pro- gram inom rökdetektering och koldioxidmätning erbjuder vi bland annat fl ertalet produkter inom temperaturstyrning, mätning av differenstryck i ventilations- kanaler samt styrningar av roterande värmeväxlare. Inom segmentet tryckgivare, har Calectro idag ett komplett sortiment, där kunden kan välja allt från enkla tryckvakter med reläfunktion till mera komplexa lösningar med reglering i kom- bination med t ex temperaturgivare. Kombinationen med temperaturgivare används främst inom bostadsventilation för att uppnå en så optimal styrning som möjligt. Detta erhålls genom att ta hänsyn till utomhustemperaturen och på så sätt kompensera sig för den så kallade skor- stenseffekten. STD Calectro levererar idag standardgivare och sensorer till många av de stora aktörerna på den svenska och europeiska marknaden inom fastighetsautomation.

9 Exempel Produkter CO2 Produkter Tryck & Temperatur TRYCKGIVARE CPS-D-24V TRYCKREGULATOR CALAIR-PR-230V > Tryckgivare för optimal mätning av t.ex. differenstryck i ventilationskanaler. > Finns med och utan display. > Displaymodellen ger även möjlighet till att mäta luftfl öde. > 8 inställbara tryckområden. > Enkel monteringen då inga verktyg behövs för att öppna enheten. > Modbuskommunikation. > Enkel programmering med tydlig OLED-display. > 2 digitala ingångar. > Larmrelä med valbara inställningar. > Valbar typ av utetemperaturgivare med Pt1000 som standard. > Bakåtkompatibel med tidigare CALAIR-PR modell. > Modbuskommunikation. VÄRMEVÄXLARSTYRNING RHX 2M EFFEKTREGULATOR EFS OCH EFM > Styrning för roterande värmeväxlare. > Baserad på en stegmotor och en elektronikenhet, vilket ger en tyst och noggrann reglering. > Finns för roterande värmeväxlare med en diameter på upp till ca 2,7 meter. > Levereras komplett med rem, remskiva, rotationsvakt och beslag. > Modbuskommunikation. > EFS och EFM används där en noggrann och elektriskt störningsfri reglering av elvärme önskas, t.ex. för värmebatterier i ventilations- och industrianläggningar, golvvärme och radiatorer. MULTITERMOSTAT CMT-24/230V > Multitermostat med 10 olika valbara funktioner. > Multispänning 24V AC/DC och 230V AC. > 2 växlande potentialfria reläer. > Upplyst display. > Enkel inställning för önskad funktion. 10 funktioner i en produkt 1: 1-stegs värmetermostat 2: 1-stegs kyltermostat 3: 2-stegs värmetermostat 4: 2-stegs kyltermostat 5: 2-stegs värme- och kyltermostat 6: 1-stegs kyltermostat med lågtemperaturlarm 7: 1-stegs värmetermostat med övertemperaturlarm 8: 2-stegs övertemperaturlarm 9: Hög- och lågtemperaturlarm 10: Takrännetermostat

10 Larm Gör dig hörd! Larm, enbart ordet gör oss uppmärksamma på att någonting har hänt som kräver vår uppmärksamhet. Calectro har ett brett sortiment inom både akustiska och optiska larmdon. Vi erbjuder hela system med utrymningscentral, rökdetektorer, sirener, magneter och blixtljus. Kombinera som Du vill, eller kontakta oss så hjälper vi Dig att skräddarsy ett eget system. Beträffande sirener kan man välja mellan fl era olika modeller där samtliga har justerbar volym och signalton. Blixtljusen fi nns i fl ertalet färger och modeller. STD Vårt breda standardsortiment av larmdon fi nns som lagervara hos landets ledande eloch larmgrossister men går även bra att köpa direkt ifrån oss på Calectro.

11 Exempel Produkter Larm BRANDDÖRRSTÄNGNING KE-600 SET > Branddörrstängningssystemet består av kontrollenhet KE-600-R5, rökdetektorer och dörrmagneter. > KE-600-R5 är speciellt konstruerad för kontroll av magnetupphängda dörrar. SIRENER & BLIXTLJUS > Calectro erbjuder ett brett sortiment av sirener, blixtljus och roterande ljus. > Finns i fl era färgkombinationer och med olika signaltoner. > Finns även i modeller med LED-ljus för låg energiförbrukning. LÄCKAGELARM CLA-24/230V > Multispänning 24V AC/DC och 230V AC. > Valbar reset: auto/manuell. > 24 h larmrepetition vid manuell reset. > 2 växlande potentialfria reläer (vilströmsreläer dragna i spänningssatt normaltillstånd).

12 Telefon: Fax: Adress: Box Västra Frölunda

Produktsortiment. Styr, regler & larm. 5 års Garanti. Personlig service. Anpassad produkt. Handla när du vill. 5 års garanti

Produktsortiment. Styr, regler & larm. 5 års Garanti. Personlig service. Anpassad produkt. Handla när du vill. 5 års garanti Produktsortiment Styr, regler & larm Personlig service Anpassad produkt Handla när du vill 5 års Garanti 5 års garanti Calectros digra know-how inom rökdetektering har resulterat i att många ledande tekniktillverkare

Läs mer

Drift- & Skötselanvisning. Uniguard Superfl ow

Drift- & Skötselanvisning. Uniguard Superfl ow Drift- & Skötselanvisning Uniguard Superfl ow UNDERHÅLL OCH ÖVERVAKNING För att motverka nedsmutsning av detektorinsatsen bör den rengöras med lämpliga intervaller dock minst en gång per år. Beroende på

Läs mer

Produktblad Miljö Montage

Produktblad Miljö Montage ABC UG3-O OPTISK RÖKDETEKTOR 2017-06 Produktblad Miljö Montage UG-3-O UNIGUARD SUPERFLOW Rökdetektor med inbyggt servicelarm för kanalmontage Optisk funktion EGENSKAPER - Patenterat venturirör och rökdetektorkapsling

Läs mer

ABC VAV CONTROL BLACK

ABC VAV CONTROL BLACK ABC VAV CONTROL BLACK 2017-08 Produktblad 250 V / 4kv / 3 24 V / 4kv / 3 Max 250 ma SPJÄLL ABC VAV CONTROL BLACK ANVÄNDNING ABC-VAV Control Black är ett system för VAV spjäll. Med snabbkopplingar kan montören

Läs mer

Installation optisk rökdetektor med inbyggd kontrollenhet TBLZ-1-72-a GOLD/COMPACT

Installation optisk rökdetektor med inbyggd kontrollenhet TBLZ-1-72-a GOLD/COMPACT Installation optisk rökdetektor med inbyggd kontrollenhet TBLZ-1-72-a GOLD/COMPACT 1. Allmänt Optisk rökdetektor med inbyggd kontrollenhet TBLZ-1-72-a används för att mäta rökgaser i ventilationskanaler.

Läs mer

Monteringsanvisning för UNIGUARD-RÖK

Monteringsanvisning för UNIGUARD-RÖK Monteringsanvisning för UNIGUARD-RÖK Montering och placering. Uniguard skall placeras i flödesriktningen, enligt pilen på locket. Detta innebär, att den kan monteras liggande eller stående i vertikal eller

Läs mer

996.4 UG-3-O EVC-PY-DA. Rökdetektor med optisk funktion EVC-PY-DA . UG-3-O

996.4 UG-3-O EVC-PY-DA. Rökdetektor med optisk funktion EVC-PY-DA . UG-3-O 5 AMA 8 Styr- och övervakningssystem UBK Givare för koncentration 996.4. Rökdetektor med optisk funktion. Inbyggt servicelarm Patenterat venturirör och rökdetektorkapsling En-rörssystem Uniguard Superflow

Läs mer

Trådlöst övervakningssystem EKO-TME/TSE

Trådlöst övervakningssystem EKO-TME/TSE Trådlöst övervakningssystem EKO-TME/TSE Trådlöst styr- och övervakningssystem Det trådlösa Styr- och övervakningssystemet EKO-TME/TSE används för automatisk övervakning och funktionskontroll av olika brandspjäll

Läs mer

BRC2 Brandautomatik BRC EXHAUSTO AB Östra Hindbyvägen 26B SE Malmö

BRC2 Brandautomatik BRC EXHAUSTO AB Östra Hindbyvägen 26B SE Malmö BRC Brandautomatik EXHAUSTO AB Östra Hindbyvägen B SE-7 Malmö Tel.: + 00 700 Fax: + 00 9 00 info@exhausto.se www.exhausto.se Produktinformation Produktinformation BRC är en brandautomatik innehållande

Läs mer

BRC4 Brandautomatik BRC4-2014-05-13. EXHAUSTO AB Östra Hindbyvägen 26B SE-21374 Malmö

BRC4 Brandautomatik BRC4-2014-05-13. EXHAUSTO AB Östra Hindbyvägen 26B SE-21374 Malmö BRC4-2014-05-13 BRC4 Brandautomatik EXHAUSTO AB Östra Hindbyvägen 26B SE-21374 Malmö Tel.: +46 010 211 7100 Fax: +46 040 191 200 info@exhausto.se www.exhausto.se Produktinformation Produktinformation BRC4

Läs mer

www.calectro.se Växel Tel: 031-69 53 00 Fax: 031-29 32 91 E-post: info@calectro.se Postadress Box 4113 426 04 Västra Frölunda

www.calectro.se Växel Tel: 031-69 53 00 Fax: 031-29 32 91 E-post: info@calectro.se Postadress Box 4113 426 04 Västra Frölunda Calectro är det kundnära företaget med de många möjligheterna genom ett brett produktutbud blandat med en mångårig erfarenhet att specialdesigna produkter utifrån kundens specifi ka önskemål. Vi säljer

Läs mer

ABC VAV MP. Produktblad Montage VARIABEL/KONSTANTFLÖDESDON

ABC VAV MP. Produktblad Montage VARIABEL/KONSTANTFLÖDESDON ABC VAV MP VARIABEL/KONSTANTFLÖDESDON 2014-06 Produktblad Montage 1 ABC-VAV MP Variabel / Konstantflödesdon - Dimension Ø100 till Ø630 mm - Finns i oisolerat/isolerat/modbus utförande - Ovalt spjällblad

Läs mer

Installation rökdetektor ELQZ

Installation rökdetektor ELQZ Installation rökdetektor ELQZ-2-428-2 Allmänt Rökdetektor ELQZ-2-428-2 används för att mäta rökgaser i ventilationskanaler. Den består av en joniserande detektor monterad i ett adaptersystem där både rör

Läs mer

Övervakningssystem EKO-MKE/SKE

Övervakningssystem EKO-MKE/SKE Övervakningssystem EKO-MKE/SKE Beskrivning generellt Styr- och övervakningssystem EKO-MKE/SKE är avsett att användas för automatisk övervakning och funktionskontroll av brand-/brandgasspjäll, brandgasspjäll

Läs mer

Övervakningssystem EKO-KE2

Övervakningssystem EKO-KE2 Övervakningssystem Beskrivning Styr- och övervakningssystem är avsett att användas för automatisk övervakning och funktionskontroll av upp till två brand-/brandgasspjäll, brandgasspjäll eller tryckavlastningsspjäll

Läs mer

Övervakningssystem EKO-KE16

Övervakningssystem EKO-KE16 ssystem Beskrivning Styr- och övervakningssystem är avsett att användas för automatisk övervakning och funktionskontroll av upp till 16 (två spjäll/grupp) brand-/ brandgasspjäll, brandgasspjäll eller tryckavlastningsspjäll

Läs mer

ABC ABAV-S3. Produktblad Miljö KONTROLLENHET

ABC ABAV-S3. Produktblad Miljö KONTROLLENHET ABC ABAV-S3 2018-04 Produktblad Miljö ABC ABAV-S3 ANVÄNDNING För rökdetektorer med eller utan servicelarm. För anläggningar utan krav på motionskörning av spjäll Kontrollenheten är konstruerad för att

Läs mer

www.calectro.se Växel Tel: 031-69 53 00 Fax: 031-29 32 91 E-post: info@calectro.se Postadress Box 4113 426 04 Västra Frölunda

www.calectro.se Växel Tel: 031-69 53 00 Fax: 031-29 32 91 E-post: info@calectro.se Postadress Box 4113 426 04 Västra Frölunda Calectro är det kundnära företaget med de många möjligheterna genom ett brett produktutbud blandat med en mångårig erfarenhet att specialdesigna produkter utifrån kundens specifika önskemål. Vi säljer

Läs mer

G Inkopplingsanvisning. 1.4 Spjällställdon. 1.1 Allmänt. 1.5 Rökdetektorer / Brandtermostat. 1.2 Ingångar. 1.3 Utgångar

G Inkopplingsanvisning. 1.4 Spjällställdon. 1.1 Allmänt. 1.5 Rökdetektorer / Brandtermostat. 1.2 Ingångar. 1.3 Utgångar G5996.8 Sv Installationsanvisning Övervaknings- och motioneringssystem 1 Inkopplingsanvisning 1.1 Allmänt Kontrollenhet innehåller elektroniska komponenter som vid felaktigt handhavande kan skadas. Innan

Läs mer

Övervakningssystem EKO-KE16

Övervakningssystem EKO-KE16 Övervakningssystem Beskrivning Styr- och övervakningssystem är avsett att användas för automatisk övervakning och funktionskontroll av upp till 16 (två spjäll/grupp) brand-/ brandgasspjäll, brandgasspjäll

Läs mer

Produktkatalog 2017/18

Produktkatalog 2017/18 Produktkatalog 2017/18 Calectro är ett kundnära företag med många möjligheter, genom ett brett produktutbud blandat är det med kundnära en mångårig företaget erfarenhet med de många att specialdesigna

Läs mer

Detektorguide. OPAL - Detektorserie för våra vanligaste miljöer. VIEW TM - Laserbaserad optisk rökdetektion. SMART 4 - Multikriteriedetektion

Detektorguide. OPAL - Detektorserie för våra vanligaste miljöer. VIEW TM - Laserbaserad optisk rökdetektion. SMART 4 - Multikriteriedetektion OPAL - Detektorserie för våra vanligaste miljöer VIEW TM - Laserbaserad optisk rökdetektion Avancerad SMART 4 - Multikriteriedetektion HAZARD TM - EX-klassad detektion FAAST LT - Aspirerande detektion

Läs mer

UG-3-O UNIGUARD SUPERFLOW Rökdetektor med inbyggt servicelarm för kanalmontage Optisk funktion

UG-3-O UNIGUARD SUPERFLOW Rökdetektor med inbyggt servicelarm för kanalmontage Optisk funktion UG-3-O UNIGUARD SUPERFLOW Rökdetektor med inbyggt servicelarm för kanalmontage Optisk funktion - Patenterat venturirör och rökdetektorkapsling - En-rörssystem Uniguard Superflow - Ny form på venturiröret

Läs mer

G Gäller även för FCMA-2. 1 Inkopplingsanvisning. 1.1 Allmänt. 1.4 Spjällställdon. 1.2 Ingångar. 1.5 Rökdetektorer / Brandtermostat

G Gäller även för FCMA-2. 1 Inkopplingsanvisning. 1.1 Allmänt. 1.4 Spjällställdon. 1.2 Ingångar. 1.5 Rökdetektorer / Brandtermostat G5996.3 Sv Installationsanvisning Övervaknings- och motioneringssystem 1 Inkopplingsanvisning 1.1 Allmänt Kontrollenhet innehåller elektroniska komponenter som vid felaktigt handhavande kan skadas. Innan

Läs mer

ISO ISO

ISO ISO -AFR-24V Kanaldetektor 24V UG-3-A4O Optisk rökdetektor kanal Stand Alone 24V 2240 LogiCO2 Scout incl. Foam ball and Pouch PIR-TFT-550-B Rörelsedetektor Till/frånslag med temp CALAIR-PR-2F-PKT Tryckregulator

Läs mer

CMT-24/230V INSTALLATIONSANVISNING

CMT-24/230V INSTALLATIONSANVISNING CMT-24/230V INSTALLATIONSANVISNING SV 2011.11.02 Calectro AB HFE635 SVENSKA Universaltermostat med 10 inbyggda och valbara funktioner. Multispänning: 24V AC/DC och 230V AC.! VARNING: VIKTIG INFORMATION

Läs mer

Portabel Energiflödesmätare ultraljud DFTP1 med Clamp On sensorer

Portabel Energiflödesmätare ultraljud DFTP1 med Clamp On sensorer Portabel Energiflödesmätare ultraljud DFTP1 med Clamp On sensorer Egenskaper Handhållen Operatörspanel För fjärrmanöverering av DFTP1 Räckvidd 100m För alla typer av vätskor och flytande gaser Utanpåliggande

Läs mer

Övervakningssystem EKO-KE1

Övervakningssystem EKO-KE1 Övervakningssystem Beskrivning Styr- och övervakningssystem är avsett att användas för automatisk övervakning och funktionskontroll av brand-/brandgasspjäll, brandgasspjäll eller tryckavlastninsspjäll

Läs mer

Installationanvisning, apparatlåda för rökfunktion med spjällmotionering TBLZ-2-48-2 GOLD/COMPACT

Installationanvisning, apparatlåda för rökfunktion med spjällmotionering TBLZ-2-48-2 GOLD/COMPACT Installationanvisning, apparatlåda för rökfunktion med spjällmotionering TBLZ-2-48-2 GOLD/COMPACT 1. Allmänt Apparatlådan för rökfunktion med spjällmotionering består av en kontrollenhet för rök,en logikenhet

Läs mer

www.calectro.se Växel Tel: 031-69 53 00 Fax: 031-29 32 91 E-post: info@calectro.se Postadress Box 4113 426 04 Västra Frölunda

www.calectro.se Växel Tel: 031-69 53 00 Fax: 031-29 32 91 E-post: info@calectro.se Postadress Box 4113 426 04 Västra Frölunda Calectro är det kundnära företaget med de många möjligheterna genom ett brett produktutbud blandat med en mångårig erfarenhet att specialdesigna produkter utifrån kundens specifika önskemål. Vi säljer

Läs mer

Övervakningssystem EKO-KE4

Övervakningssystem EKO-KE4 Styr- och övervakning ssystem Beskrivning Styr- och övervakningssystem är avsett att användas för automatisk övervakning och funktionskontroll av upp till fyra st (två st spjäll/grupp) brand-/brandgasspjäll,

Läs mer

Övervakningssystem EKO-KE8

Övervakningssystem EKO-KE8 ssystem Beskrivning Styr- och övervakningssystem är avsett att användas för automatisk övervakning och funktionskontroll av upp till åtta brand-/brandgasspjäll, brandgasspjäll eller tryckavlastningsspjäll

Läs mer

Galaxy Integrerad Fire RIO Med Kvitteringsenhet standard

Galaxy Integrerad Fire RIO Med Kvitteringsenhet standard Tillgängligheten 3 417 01 Göteborg Tel.nr.031-652285 Fax.nr.031-510706 Utfärdad av: Göran Lövgren Galaxy Integrerad Fire RIO Med Kvitteringsenhet standard Reviderad: JJO Datum: 2009-12-08 Antal sid: 11

Läs mer

MONTERINGSANVISNING. Rökdetektor RCKD. Exempel på installation. Returluftintag. 5 d h. Hydraulic diameter. d h = H+B. MIN 3xd.

MONTERINGSANVISNING. Rökdetektor RCKD. Exempel på installation. Returluftintag. 5 d h. Hydraulic diameter. d h = H+B. MIN 3xd. ONTERINGSANVISNING 12-0301 / Sept. 2012 ontering och placering RCKD skall placeras i flödesriktningen, enligt rikningspilen (se detektorkåpans form eller ovansidan huset). RCKD är lägesoberoende och kan

Läs mer

M e d f o k u s p å k u n d e n

M e d f o k u s p å k u n d e n Produktkatalog 2010 Med fokus på kunden Innehåll Produktområde Definition Sida Rökdetektering Behovsstyrd ventilation CO 2 -/Rörelsedetektorer Tryck- och flödesgivare Effektregulatorer Kanalmonterade rökdetektorer

Läs mer

Bruksanvisning. BKX Automatik för brandgasfläktar

Bruksanvisning. BKX Automatik för brandgasfläktar Bruksanvisning BKX Automatik för brandgasfläktar Version 004 Februari 2012 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 FÖRORD... 3 SYSTEMETS UTFORMNING... 4 FUNKTION HOS BKX... 5 LARM... 6 KONDITIONSKÖRNING...

Läs mer

Bruksanvisning. BKX Automatik för brandgasfläktar

Bruksanvisning. BKX Automatik för brandgasfläktar Bruksanvisning BKX Automatik för brandgasfläktar Version 003 April 2005 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 FÖRORD... 3 SYSTEMETS UTFORMNING... 4 FUNKTION HOS BKX... 5 LARM... 6 KONDITIONSKÖRNING...

Läs mer

Installationanvisning, apparatlåda för rökfunktion med spjällmotionering TBLZ GOLD/COMPACT

Installationanvisning, apparatlåda för rökfunktion med spjällmotionering TBLZ GOLD/COMPACT Installationanvisning, apparatlåda för rökfunktion med spjällmotionering TBLZ-2-48-2 GOLD/COMPACT 1. Allmänt Apparatlådan för rökfunktion med spjällmotionering består av en kontrollenhet för rök,en logikenhet

Läs mer

Torfors LonWorks System X4

Torfors LonWorks System X4 Torfors LonWorks System X4 Reglersystemet för fastigheten byggs upp så att intelligensen distribueras d.v.s. man placerar en s.k. reglernod där något skall utföras (övervakning, inhämtning av data m.m.).

Läs mer

TRITON. Styrutrustning för brandskydd

TRITON. Styrutrustning för brandskydd Styrutrustning för brandskydd TRITON KSUE TRITON SUSB-E8 TRITON KSUA TRITON KSUB TRITON KSUC TRITON SUSA Kopplingsbox TRITON KBOX Rökdetektor TRITON KD Rökdetektor TRITON RD Styrsystem TRITON KSUA Hanterar

Läs mer

INSTALLATION & ANVÄNDARHANDBOK FÖR SYSTEM KE-1000

INSTALLATION & ANVÄNDARHANDBOK FÖR SYSTEM KE-1000 INSTALLATION & ANVÄNDAHANDBOK FÖ SYSTEM KE-000 MINI-BANDLAM FÖ EN SEKTION MED ANALOGA ÖKDETEKTOE KE-000 KE-000/LA Kontrollenhet Kontrollenheten inbyggd i skåp med likriktare och batteri INNEHÅLLSFÖTECKNING.

Läs mer

Temperaturregulatorer Drews Electronic. Komponenter för automation. Nordela V08.04

Temperaturregulatorer Drews Electronic. Komponenter för automation. Nordela V08.04 Temperaturregulatorer Drews Electronic Komponenter för automation Indikerings & kontrollinstrument Indikering och kontrollinstrument Basfunktion antal absolutvärdeslarm programmerbar givaringång analog

Läs mer

Detektionens roll i det totala brandskyddskonceptet Miljön i tunnlarna Schakt Längd(-er) på tunnlar

Detektionens roll i det totala brandskyddskonceptet Miljön i tunnlarna Schakt Längd(-er) på tunnlar Detektion i kabel- och energidistributionstunnlar Lämplig lösning beror på Detektionens roll i det totala brandskyddskonceptet Miljön i tunnlarna Schakt Längd(-er) på tunnlar Sid 1 Detektionens roll i

Läs mer

Drift- & Skötselanvisning UNIGUARD

Drift- & Skötselanvisning UNIGUARD UNIGUARD 2 Drift- & Skötselanvisning Innehåll Sida Övervakning och underhåll....................... 4 Test av rökdetektor.............................. Funktionsprovning och kontroll...................

Läs mer

Serie 300. Datablad SDF00055SE Version 1.3 12/11/2013. Konventionella optiska rök- och värmedetektorer. Serie 300

Serie 300. Datablad SDF00055SE Version 1.3 12/11/2013. Konventionella optiska rök- och värmedetektorer. Serie 300 SDF00055SE Version 1.3 12/11/2013 Serie 300 Konventionella optiska rök- och värmedetektorer ED2351E Serie 300 Serie 300 Branddetektorer från Schneider-Electric har egenskaper och funktioner som tidigare

Läs mer

Flödesmätare Ultraljud DMTFB med Clamp On sensorer

Flödesmätare Ultraljud DMTFB med Clamp On sensorer Egenskaper För alla typer av vätskor och flytande gaser Utanpåliggande sensorer, ingen påverkan på flödet Kraftfull flödesmätare med enkelt handhavande Kompakt format Flödeshastighet -12-12 m/s Temperaturområde

Läs mer

BRAND- OCH INBROTTSLARM

BRAND- OCH INBROTTSLARM BRAND- OCH INBROTTSLARM FOKUS PÅ SÄKERHET KAMIC Securitys affärsfilosofi är rak och enkel. Med kunskap och ett genomtänkt produktsortiment ska vi hjälpa våra kunder till miljöer optimerade med avseende

Läs mer

Bruksanvisning FMK Satellite

Bruksanvisning FMK Satellite Bruksanvisning FMK Satellite Modell: Analog 4-20 ma Allmänt FMK Satellite är en gasgivare som används för detektering av hälsovådliga gaser, med förprogrammerade elektrokemiska mätceller. FMK Satellite

Läs mer

PROFORT. Fjärrstyrning och mätning. Övervaka dina installationer med GSM, oberoende av internet och telefonlinjer. multiguard-produktserien

PROFORT. Fjärrstyrning och mätning. Övervaka dina installationer med GSM, oberoende av internet och telefonlinjer. multiguard-produktserien -produktserien Fjärrstyrning och mätning Övervaka dina installationer med GSM, oberoende av internet och telefonlinjer UTVECKLAD FÖR NORDISKA FÖRHÅLLANDEN Serien av -produkter är anpassad för alla behov

Läs mer

AVAX Analoga Adresserbara Larmdon

AVAX Analoga Adresserbara Larmdon 0-0, Utgåva 1 - Januari 2009 AVAX Analoga Adresserbara Larmdon GENERELLT AVAX serien med slingdrivna analoga adresserbara larmdon ger ett omfattande val som täcker de flesta typer av brandlarmsinstallationer.

Läs mer

Eventum II Larmdator

Eventum II Larmdator Eventum II Larmdator Handhavandemanual SCANDINAVIAN ELECTRONIC SYSTEMS AB Box 128-284 22 PERSTORP Tel 0435-341 50 Fax 0435-341 60 Mobil 070-543 49 95 www.scandelect.se info@scandelect.se Funktionsbeskrivning

Läs mer

Swedish design and quality since 1882 VÅRKAMPANJ UNIKA ERBJUDANDEN. Erbjudandet gäller mellan 17/04/01-17/05/31. Gäller endast i Sverige.

Swedish design and quality since 1882 VÅRKAMPANJ UNIKA ERBJUDANDEN. Erbjudandet gäller mellan 17/04/01-17/05/31. Gäller endast i Sverige. Swedish design and quality since 1882 VÅRKAMPANJ UNIKA ERBJUDANDEN 2017 Erbjudandet gäller mellan 17/04/01-17/05/31. Gäller endast i Sverige. Värmeverktyg för proffs Sievert är världsledande inom utvecklingen

Läs mer

System pro M compact. Genomtänkt in i minsta detalj. Fråga våra experter

System pro M compact. Genomtänkt in i minsta detalj. Fråga våra experter System pro M compact Genomtänkt in i minsta detalj System pro M compact är ett flexibelt byggsystem med funktioner för skydd, till- och frånkoppling, styrning och övervakning. System pro M compact är genomtänkt

Läs mer

Användningsområde För tillfällig flödesmätning i applikationer där höga krav på noggrannhet ställs och där processen inte kan avbrytas.

Användningsområde För tillfällig flödesmätning i applikationer där höga krav på noggrannhet ställs och där processen inte kan avbrytas. Utanpåliggande sensorer, ingen påverkan på flödet Kraftfull flödesmätare med enkelt handhavande Kompakt format Levereras med transportväska Monterad i väska med utvändiga kontakter Integrerat batteri för

Läs mer

Röklarmsystem "RÖKÖGA"

Röklarmsystem RÖKÖGA 5 AMA 8 Styrning, övervakning UBK Givare för koncentration 996 SOS2 Röklarmsystem "RÖKÖGA" Röklarmsystemet används tillsammans med rökdetektorer av typ SOS2 (se datablad N5996sv2) Brandvarnare för ventilationskanal

Läs mer

IQ8Wireless. - Att kombinera trådbundet och trådlöst brandlarm

IQ8Wireless. - Att kombinera trådbundet och trådlöst brandlarm IQ8Wireless - Att kombinera trådbundet och trådlöst brandlarm Börjar där kablarna slutar: Revolutionerande lösningar för branddetektion Det finns områden och byggnader där vanlig kabelinstallation kan

Läs mer

EVCO Instrumentbeskrivning EV6412M7VXBS Generella data Avsedd för montering på DIN-skena. Visartavla med 3 siffror, höjd 12,5 mm. Inbyggd summer. Programmering sker från instrumentets framsida. Parameterinställning

Läs mer

MONTAGE- OCH DRIFTINSTRUKTION KONSTANTTRYCKREGULATOR STYZ c-d

MONTAGE- OCH DRIFTINSTRUKTION KONSTANTTRYCKREGULATOR STYZ c-d MONTAGE- OCH DRIFTINSTRUKTION KONSTANTTRYCKREGULATOR STYZ-01-10-c-d 1 2 3 4 Trafo 1.8VA Relay NC/ S1 S2 S3 S4 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Constant Pressure Controller L1 MO-500 N FLÄKT 23~ 0-500 Pa

Läs mer

by Lindquist Heating

by Lindquist Heating by Lindquist Heating En smart investering -nya generationen RB Grand Lux Driftsäkerhet, underhållsfritt och tillgänglighet var ledorden vid utvecklingen av nya RB Grand Lux serien. Nya RB Grand Lux serien

Läs mer

SiXteso släckstyrning med branddetektering

SiXteso släckstyrning med branddetektering s SiXteso släckstyrning med branddetektering Systemöversikt Släckstyrsystemet SiXteso är systemet för styrning av släckanläggningar där kraven på säker detektering med optimala släckstyrfunktioner krävs.

Läs mer

EVCO Instrumentbeskrivning EVK201 (ersätter FK200X)

EVCO Instrumentbeskrivning EVK201 (ersätter FK200X) www.kruff.se info@kruff.se EVCO Instrumentbeskrivning EVK201 (ersätter FK200X) Generella data. *Mått front 75 x 33 mm, djup 59mm *Mätområde NTC 40,0 till 105,0 C PTC 50,0 till 150,0 C *Spänning 230 VAC

Läs mer

DYSKANALEN ROL ROL-S JUSTERINGS- OCH DÄMPNINGSDEL

DYSKANALEN ROL ROL-S JUSTERINGS- OCH DÄMPNINGSDEL . DYSKANALEN ROL ROL-S JUSTERINGS- OCH DÄMPNINGSDEL www.climecon.fi Den snygga, tystgående dyskanalen ROL är konstruerad för rum där stora luftvolymer behöver fördelas jämnt och dragfritt. ROL-S justerings-

Läs mer

Larm för olika behov. Idriftsättningen är enkel, ett eller ett par SMS så är du igång.

Larm för olika behov. Idriftsättningen är enkel, ett eller ett par SMS så är du igång. LARMPAKET GSM Larm för olika behov Induo Home har fem larmpaket för att passa de vanligaste larmbehoven för mindre objekt. Våra paket passar för att övervaka hem, mindre företag, fritidsbostäder, hobbygarage,

Läs mer

Din guide till en bekvämare vardag Vi erbjuder smarta hus för alla

Din guide till en bekvämare vardag Vi erbjuder smarta hus för alla Din guide till en bekvämare vardag Vi erbjuder smarta hus för alla COMPARE-IT COMPARE-IT COMPARE-IT är ett innovativt företag med lång erfarenhet inom byggnadsautomation och smarta hemlösningar. Företaget

Läs mer

Ljudsensor För trådlös avlyssning av brandvarnare. Ansluts i kortänden av spisvakten och stänger automatiskt av spisen/hällen vid larm.

Ljudsensor För trådlös avlyssning av brandvarnare. Ansluts i kortänden av spisvakten och stänger automatiskt av spisen/hällen vid larm. För ännu större säkerhet och användbarhet utökar du enkelt funktionen hos Rutabs spisvakter med våra trådlösa eller fasta tillbehör. Vi förser bland annat Sveriges omsorgsenheter, bostadsrättsföreningar,

Läs mer

Installations och idriftagnings manual Avskiljarlarm. Separix ll

Installations och idriftagnings manual Avskiljarlarm. Separix ll Installations och idriftagnings manual Avskiljarlarm Separix ll 1. Presentation 2. Installation 3. Inkoppling 4. Kalibrering / Inställningar 5. Funktion 6. Underhåll / Kontroll 7. Tekniska data 8. Certifikat

Läs mer

Skydda ditt hem med Yale Easy Fit Alarm

Skydda ditt hem med Yale Easy Fit Alarm Easy Fit Alarms Skydda ditt hem med Yale Easy Fit Alarm An ASSA ABLOY Group brand Smartphone Alarm Flexibelt hemlarm, lätt att använda via en app i din smarta mobil Oavsett var du befinner dig måste du

Läs mer

O P T I G O R E G U L A T O R R E A D Y - S T E A D Y - G O

O P T I G O R E G U L A T O R R E A D Y - S T E A D Y - G O Optigo Den kompakta och mångsidiga regulatorn för reglering av ventilation, värme, kyla eller tappvarmvatten Ratta dig enkelt fram Optigo har en ratt (1) som gör det mycket enkelt att ratta igenom menyn.

Läs mer

GIVARE ATT LITA PÅ HÖG TILLGÄNGLIGHET MINIMALT UNDERHÅLL CERLIC INGÅR I ELETTAKONCERNEN

GIVARE ATT LITA PÅ HÖG TILLGÄNGLIGHET MINIMALT UNDERHÅLL CERLIC INGÅR I ELETTAKONCERNEN GIVARE ATT LITA PÅ HÖG TILLGÄNGLIGHET MINIMALT UNDERHÅLL CERLIC INGÅR I ELETTAKONCERNEN Cerlic bidrar globalt till att begränsa utsläpp i sjöar, vattendrag och hav, genom att utveckla, tillverka, underhålla

Läs mer

UDR-Plus Dörrlarm. axema Sida 1. Art. nr / E UDR Plus är ett kompakt dörrlarm, för att övervaka alla typer av dörrar

UDR-Plus Dörrlarm. axema Sida 1. Art. nr / E UDR Plus är ett kompakt dörrlarm, för att övervaka alla typer av dörrar UDR-Plus Dörrlarm Art. nr. 1-9033-3 / E 5870725 UDR Plus är ett kompakt dörrlarm, för att övervaka alla typer av dörrar Se www.axema.se för senaste manualerna. UDR+ Ver. 3.3 axema Sida 1 Beskrivning av

Läs mer

Digital termostat / temperaturrelä ELTH

Digital termostat / temperaturrelä ELTH Temperatur Termostater / temperaturrelä Digital termostat / temperaturrelä ELTH Digital termostat för DIN-skena / normkapsling On-off-reglering med digital visning NTC-givare, inställbar -35 C till +98

Läs mer

Systemair Brandspjäll

Systemair Brandspjäll Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdistributionsprodukter Brandsäkerhet Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar Systemair Brandspjäll PK-I-R/S 2 Brandspjäll Systemair 2011. Systemair förbehåller sig

Läs mer

Eventum III Larmdator

Eventum III Larmdator Eventum III Larmdator Handhavandemanual SCANDINAVIAN ELECTRONIC SYSTEMS AB Box 128-284 22 PERSTORP Tel 0435-341 50 Fax 0435-341 60 Mobil 070-543 49 95 www.scandelect.se info@scandelect.se Funktionsbeskrivning

Läs mer

Smart alarm för ditt hem

Smart alarm för ditt hem smart Living Yale Alarm Smart alarm för ditt hem An ASSA ABLOY Group brand Den enkla vägen till ett tryggt hem Yale Smart Living Intelligent trygghetssystem som ger dig överblick av ditt hem Oavsett var

Läs mer

www.kylkom.se info@kylkom.se EVCO Instrumentbeskrivning EVK241

www.kylkom.se info@kylkom.se EVCO Instrumentbeskrivning EVK241 EVCO Instrumentbeskrivning EVK241 Generella data *Mått front 75 x 33 mm, djup 59 mm *Spänning 230 VAC *Programmering sker från instrumentets framsida *Styr kompressor 16A/250VAC *Mätområde NTC 40.0 till

Läs mer

Handbok för. CO 2 detektering. Behovsstyrd ventilation och industriella larmapplikationer

Handbok för. CO 2 detektering. Behovsstyrd ventilation och industriella larmapplikationer Handbok för CO 2 detektering Behovsstyrd ventilation och industriella larmapplikationer Calectro AB Citera gärna handboken, bara du har vänligheten att ange källan. Göteborg Calectro AB har sedan starten

Läs mer

Larm innan inkräktaren bryter sig in! Teletec Connect AB 08-602 16 00

Larm innan inkräktaren bryter sig in! Teletec Connect AB 08-602 16 00 Utomhusla Larm innan inkräktaren bryter sig in! 42 rm OPTEX presenterar ett brett sortiment av utomhusdetektorer, både med passiva IRdetektorer och aktiva linjedetektorer. En dröm om en perfekt larmanläggning,

Läs mer

UDR-Plus Dörrlarm. axema Sida 1. Art. nr / E UDR Plus är ett kompakt dörrlarm, för att övervaka alla typer av dörrar

UDR-Plus Dörrlarm. axema Sida 1. Art. nr / E UDR Plus är ett kompakt dörrlarm, för att övervaka alla typer av dörrar UDR-Plus Dörrlarm Art. nr. 1-9033-3 / E 5870725 UDR Plus är ett kompakt dörrlarm, för att övervaka alla typer av dörrar Se www.axema.se för senaste manualerna. UDR+ Ver. 3.8 axema Sida 1 Beskrivning av

Läs mer

INSTALLATIONSANVISNING DRIFT OCH UNDERHÅLL

INSTALLATIONSANVISNING DRIFT OCH UNDERHÅLL Styr- och övervakningsenhet INSTALLATIONSANVISNING DRIFT OCH UNDERHÅLL 2006-09-30 info@hagabindustri.se Styr- och övervakningsenhet Apparatskåp av plast, kapslingsklass IP 66. ax omgivningstemperatur +

Läs mer

Med sikte på framtiden. Multifunktionsinstrumentet testo 435-1. För inomhusmätning. klimat. För effektiv

Med sikte på framtiden. Multifunktionsinstrumentet testo 435-1. För inomhusmätning. klimat. För effektiv Med sikte på framtiden Multifunktionsinstrumentet testo 5-1 klimat. För effektiv För inomhusmätning. testo 5 mäter kvaliteten på inomhusluften Med testo 5 kan inomhusklimatet analyseras. En sådan analys

Läs mer

7:1 KOMPAKTAGGREGAT. 0-400 l/s

7:1 KOMPAKTAGGREGAT. 0-400 l/s 7:1 KOMPAKTAGGREGAT 0-400 Welair Mini är ett komplett luftbehandlingsaggregat för snabb installation och minimala underhållskrav. Filter av pås-modell i klass F5 enligt CEN EN 779 säkerställer en god inomhusmiljö

Läs mer

Bruks och monteringsanvisning NX-M. Rörelsedetektor till NX-4 Personliga säkerhetssystem Alarm för Gas, Rök och Rörelse

Bruks och monteringsanvisning NX-M. Rörelsedetektor till NX-4 Personliga säkerhetssystem Alarm för Gas, Rök och Rörelse Bruks och monteringsanvisning NX-M Rörelsedetektor till NX-4 Personliga säkerhetssystem Alarm för Gas, Rök och Rörelse Funktion: Rörelsedetektorn NX-M är en special tillverkad detektor som tillbehör till

Läs mer

Digital termostat / temperaturrelä ELTH

Digital termostat / temperaturrelä ELTH El-skåp Regulatorer / Termostater / Panelinstrument Termostater / Temperaturrelä Digital termostat / temperaturrelä ELTH Digital termostat för DIN-skena / normkapsling On-off-reglering med digital visning

Läs mer

Bygg med Vision. HomIQ

Bygg med Vision. HomIQ HomIQ Beskrivning: Har du åkt hemifrån och är orolig att du kanske glömt spisen på? Med HomIQs nya system får du full kontroll över el, värme och larm i huset, genom ett knapptryck på din PC, ipad, iphone

Läs mer

KYLCITY AB Sid 1 av 6

KYLCITY AB Sid 1 av 6 KYLCITY AB Sid 1 av 6 Instrumentbeskrivning FK211A Generella data. *Mått front 75 x 33,5 mm, djup 62 mm *Spänning 12 Vac/dc *Programmering sker från instrumentets framsida *2 reläer K1 10A / 250Vac Slutande

Läs mer

Flexit. Automatik & styr. till luftbehandlingsaggregat. (50-195 l/s) Flexit S3X, S4X, S7X Flexit L4X, L7X Flexit S4R, S6R, S7R

Flexit. Automatik & styr. till luftbehandlingsaggregat. (50-195 l/s) Flexit S3X, S4X, S7X Flexit L4X, L7X Flexit S4R, S6R, S7R Flexit Automatik & styr. till luftbehandlingsaggregat (50-195 l/s) Flexit S3X, S4X, S7X Flexit L4X, L7X Flexit S4R, S6R, S7R F Ö R E N S U N D I N N E M I L J Ö Våra produkter utvecklas kontinuerligt och

Läs mer

Bevent Rasch RCMU8. - Brand Övervakningssystem

Bevent Rasch RCMU8. - Brand Övervakningssystem Bevent Rasch - Brand Övervakningssystem - RCMU8 208--20 Kontrollenhet RCMU8-MOD Upp till 8 st spjäll och 8st rökdetektorer uppdelat på fyra grupper Indikering av varje enskilt spjäll Möjlighet till externt

Läs mer

Solklara användarinstruktioner SOREL TDC. Temperatur-Differenz-Controller. Temperaturskillnadscontroller TDC för solfångar- och värmeanläggningar

Solklara användarinstruktioner SOREL TDC. Temperatur-Differenz-Controller. Temperaturskillnadscontroller TDC för solfångar- och värmeanläggningar Solklara användarinstruktioner SOREL TemperaturDifferenzController för solfångar och värmeanläggningar Allmänt Vi tillverkar solfångar och värmeregulatorer och vidareutvecklar ständigt vårt sortiment av

Läs mer

IQ8Quad med Delta brandlarmsystem

IQ8Quad med Delta brandlarmsystem IQ8Quad med Delta brandlarmsystem Marknadens mest kompetenta detektorserie Fyra funktioner i en och samma enhet: detektor, sirén, blixtljus och talat larm Trådbundet och trådlöst IQ8Quad och IQ8Alarm ett

Läs mer

Instruktionsbok PrimaSafe T

Instruktionsbok PrimaSafe T Instruktionsbok PrimaSafe T AC on AC off Low Battery 2009-04-09-0906 - 89966231.pdf Innehållsförteckning DeLaval PrimaSafe T... 3 Allmän beskrivning... 3 Grundläggande om ventilation... 4 Ventilationsprocessen...

Läs mer

Installationsanvisning. deviheat 550 08095218 01.02

Installationsanvisning. deviheat 550 08095218 01.02 GB SE Installationsanvisning Instruction deviheat 550 08095218 01.02 Ž Innehållsförteckning Installation av deviheat 550 4 Aktivering av deviheat 550 13 Ändring av grundinställning 15 Fabriksinställningar

Läs mer

Bevent Rasch RCBK4. - Brand Övervakningssystem

Bevent Rasch RCBK4. - Brand Övervakningssystem Bevent Rasch - Brand Övervakningssystem - RCBK4 2018-08-28 Kontrollenhet RCBK4 Upp till 4st spjäll och 4st rökdetektorer uppdelat på två grupper Indikering av varje enskilt spjäll Möjlighet till externt

Läs mer

DVCompact. Kompaktaggregat

DVCompact. Kompaktaggregat Kompaktaggregat Dokument översatt från engelska 2076241-SE 03-10-2011 A002 1 Driftsättningsanvisningar Allmänt Systemairs aggregat funktionstestas på fabrik innan leverans. Automatiken är fabriksinställd

Läs mer

Ett säkert och bekvämt hem. JABLOTRON 100 larmsystem med den unika MyJABLOTRON applikationen

Ett säkert och bekvämt hem. JABLOTRON 100 larmsystem med den unika MyJABLOTRON applikationen Ett säkert och bekvämt hem JABLOTRON 100 larmsystem med den unika MyJABLOTRON applikationen Äkta säkerhet och ett brett användningsområde Intuitiv knappstyrning Du kan använda JABLOTRON 100 i såväl stora

Läs mer

Flödesvakt AT 8316 P Rev 1

Flödesvakt AT 8316 P Rev 1 Flödesvakt AT 8316 P15 2019-01-24 Rev 1 Flödesvakt At 8316 P15f med termisk givare Enligt gällande krav/normer skall en flödesvakt installeras i vissa anläggningar. Den skall tillse att effekttillförseln

Läs mer

Användningsområde För tillfällig flödesmätning i applikationer där höga krav på noggrannhet ställs och där processen inte kan avbrytas.

Användningsområde För tillfällig flödesmätning i applikationer där höga krav på noggrannhet ställs och där processen inte kan avbrytas. Utanpåliggande sensorer, ingen påverkan på flödet Kompakt format Monterad i väska med utvändiga kontakter Integrerat batteri för 42 timmars drift Temperaturområde -40 till 250 C Flödeshastighet -12 till

Läs mer

Högre energieffektivitet och behaglig luftfuktighet

Högre energieffektivitet och behaglig luftfuktighet Högre energieffektivitet och behaglig luftfuktighet Stora och snabba variationer i luftfuktigheten är typiska för ett duschrum. Genom direkt ventilationsstyrning med EC-Vent och hygrostatsensorer säkerställer

Läs mer

Galaxy Integrerad Fire RIO Med Kvitteringsenhet RS485

Galaxy Integrerad Fire RIO Med Kvitteringsenhet RS485 Tillgängligheten 3 417 01 Göteborg Tel.nr.031-652285 Fax.nr.031-510706 Utfärdad av: Göran Lövgren Galaxy Integrerad Fire RIO Med Kvitteringsenhet RS485 Reviderad: JJO Datum: 2009-12-08 Antal sid: 10 REV

Läs mer

Larmcentral Fjärrstyrning Klimatövervakning Värmestyrning -allt i en och samma enhet

Larmcentral Fjärrstyrning Klimatövervakning Värmestyrning -allt i en och samma enhet ESIM264 Larmcentral Fjärrstyrning Klimatövervakning Värmestyrning -allt i en och samma enhet Fjärrövervakning av lagerlokaler, temperaturkoll på serverhallen eller larmsystem i fastigheter. ESIM264 kan

Läs mer

det intelligenta nätverket

det intelligenta nätverket det intelligenta nätverket För styrning och övervakning av brandspjäll, rökdetektorer, brandgasfläktar och andra larm Det intelligenta nätverket För styrning och övervakning av brandspjäll, rökdetektorer,

Läs mer