ÄLMHULTSBLADET s.2 s.3 s.10 Co-worker engagement project leder till ett hållbart liv hemma Läs mer på s. 5

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÄLMHULTSBLADET s.2 s.3 s.10 Co-worker engagement project leder till ett hållbart liv hemma Läs mer på s. 5"

Transkript

1 05 23 januari 2015 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Mjukdjurskampanjen en succé s års första IKEA TALKS berörde s.3 Glöm inte din julklapp! s.10 Co-worker engagement project leder till ett hållbart liv hemma Just nu pågår Co-worker engagement project på våra svenska varuhus. Syftet med projektet är att medarbetare ska få prova på hur det är att leva ett mer hållbart liv hemma inom områdena avfall, energi och vattenbesparing. Läs mer på s. 5

2 05 23 januari miljoner Euro insamlade i Mjukdjurskampanjen Tack till alla kunder och medarbetare på IKEA! Miljoner deltog i Mjukdjur för utbildning -kampanjen som pågick över julen. 10,1 miljoner Euro samlades in för kampanjens utbildningsprojekt via köp av IKEAs mjukdjur och barnböcker. My IKEA Product Idea, en skiss blev SKISSING i IKEAs sortiment Älmhultsbladet har tidigare skrivit om My IKEA Product Idea. Medarbetare världen över fick då föreslå produktförbättringsförslag till en grupp på Yammer. Skaparna till de bästa idéerna belönades med en resa till Älmhult och fick prova på produktutveckling under en vecka på IKEA of Sweden. Santiago Trias och Hayley McHugh var två av vinnarna och skapade under sina dagar i Älmhult en produkt som idag är en del av Free Range sortimentet på IKEA. Detta är den första produkten någonsin som tas fram efter ett kreativt samarbete med IKEAs medarbetare. Här kan ni se den framtagna produkten SKISSING till höger i bild. ÄLMHULTSBLADET Utgivare IKEA AB Ansvarig utgivare Mattias Lindqvist Redaktion Cecilia Petersson och Hanna Pålsson Manusstopp Tisdagar Utgivning Fredagar Tryckkostnad 3,80 SEK per ex Postnummer 05/15 Telefon Fax E-postadress redaktionen E-postadress Saker & Ting Älmhultsbladet på IKEA Inside Älmhultsbladet som webbtidning Tips! Webbtidningen når du hemifrån Älmhultsbladet in English Vad vill du läsa om i Älmhultsbladet? Hör av dig till redaktionen!

3 05 23 januari års första IKEA TALKS berörde många i publiken TEXT: JOEN GARSÉN, Euro under förra året till FN:s flyktingorganisation. Pengarna gjorde det möjligt att tillgodose läger och flyktingar med energibesparande LED lampor som möjliggör för flyktingar att göra saker som vi alla tar för givet. Den ungefärliga tiden som boende i dessa läger är 17 år. Med LED lampor kan människorna ges en del trygghet, värdighet och säkerhet på ett främmande ställe de är tvingade att kalla hem. Chris William från IKEA Foundation var först ut att tala. Stolthet, förväntan och en oro för världen idag. Det första IKEA TALKS 2015 lämnade ingen av de ca 200 närvarande på IKEA of Sweden oberörda. Jag berättar detta för er, för att ni ska veta att arbeta för IKEA innebär att vi alla bidrar till ett bättre liv för miljoner av flyktingar runt om i världen. Och det är något vi alla kan vara stolta över, fortsatte Chris medan han visade bilder på hur LED lamporna används i lägren. Människorna på bilderna log emot oss. De flesta i publiken log tillbaka. En eller två torkade en tår som rullade ner för kinden. Tänk er ett bäckmörkt tält. Du kan inte läsa, dela en måltid eller se ditt barns leende helt enkelt för att det är för mörkt. Tänkt dig att du måste gå på toaletten men toaletten delas med tusentals andra. Den är aldrig ren. Och den ligger i slutet av en mörk, smutsig och osäker gränd. Tänk dig att du är en ung flicka som måste gå på toaletten i mörkret. Rädslan, osäkerheten. Detta är vardag för nästan 12 miljoner flyktingar, av vilka nästan hälften är barn, i FN-kontrollerade flyktingläger världen över. Med dessa ord inledde Chris William från IKEA Foundation år 2015 första IKEA TALKS när han pratade om arbetet som gjorts i kampanjen Brighter Lives for Refugees. Tack vare kampanjen, donerade IKEA Foundation häpnadsväckande 7,7 miljoner Denna LED lampa är en produkt som IKEA varit med och tagit fram till UNHCR.

4 05 23 januari Ett hus paketerat i en låda Johan Karlsson, projektledare på Better Shelter fortsatte prata om flyktingskydd, enkelt kallat Housing Units (boendeenheter). Dessa boendeenheter samt LED lampan är de produkter som har skapats av IKEA Foundation, FN:s flyktingorganisation (UNHCR) och Better Shelter tillsammans. Idag har världen fler flyktingar att ta hand om än under andra världskriget. Housing Units är ett bra exempel på hur Demokratisk Design kan användas för att förbättra vardagen för många människor även om flyktingar kanske inte är de första du tanker på när du tänker på ett möbelföretag, säger han. Men IKEA har en unik kunskap om design och innovativa designprocesser. Tillsammans med IKEA Foundation var det en perfekt timing för att genomföra detta projekt, fortsatte Johan Karlsson. Johan Karlsson projektledare på Better Shelter. Belysning för liv Jeanette Skjelmose, affärsområdeschef på belysning på IKEA, intog sedan scenen. Tack till alla våra duktiga medarbetare, vi har klarat av att förbättra våra LED produkter enormt i kvalité, sänkt priset från tio Euro till tre Euro och gjort denna energibesparande lampa tillgänglig inte enbart för våra kunder, utan även för flyktingar som bor där energiproduktionen är snål, säger hon. Via en ökning av kvalitén och prissänkning kan fler människor ha råd att köpa LED lampor från IKEA. Detta i retur, innebär ett högre bidrag till IKEA Foundation och deras arbete med flyktingar världen över. Nästa år hoppas vi sälja 13 miljoner IKEA LED lampor, två gånger så många som förra året. Och det är en väldigt stark motivering för mig varje dag jag går till jobbet, förklarade Jeanette. Jeanette Skjelmose, affärsområdeschef på belysning på IKEA of Sweden.

5 05 23 januari Co-worker engagement project leder till ett hållbart liv hemma TEXT: JOHANNA BLOMQVIST, Just nu pågår Co-worker engagement project på våra svenska varuhus. Syftet med projektet är att medarbetare ska få prova på hur det är att leva ett mer hållbart liv hemma inom områdena avfall, energi och vattenbesparing. Alla medarbetare på våra varuhus har haft möjligheten att söka till Co-worker engagement project och totalt är det fem medarbetare per varuhus som deltar i projektet. Projektet går ut på att alla deltagare får 5000 kr var av IKEA. Dessa pengar ska sedan användas till att investera i hållbara produkter från vårt sortiment som kan hjälpa dig att leva ett mer hållbart liv hemma. Det kan till exempel handla om alltifrån att byta ut alla dina lampor till LED, en ny energisnål tvättmaskin eller varför inte ett nytt källsorteringssystem. Jonas Carlehed, hållbarhetsansvarig, IKEA Sverige. De deltagande guidas delvis av en handbok för projektet. Vi ser att det finns ett stort engagemang och en vilja hos våra medarbetare och kunder att leva ett mer hållbart liv hemma, och om vi ska kunna hjälpa och inspirera våra kunder så måste vi börja med oss själva. Vi vill öka våra medarbetares kunskap om vad det egentligen innebär att leva ett mer hållbart liv hemma, vad det kan betyda för dem men också vad det betyder för IKEA. När vi sedan är utrustade med denna kunskap kan våra medarbetare känna sig trygga i att hjälpa och tipsa våra kunder om hur de kan leva ett mer hållbart liv hemma, säger Jonas Carlehed, hållbarhetsansvarig, IKEA Sverige.

6 05 23 januari LEDARE, en LED glödlampa lämplig att använda. Alla projektdeltagare har nu installerat sina produkter hemma och gör löpande ut-ärderingar om till exempel hur användbara produkterna är, dess effektivitet och om de är tids- eller kostnadssparande. Projektgruppen på varje varuhus träffas kontinuerligt för att dela med sig av tips och trix till varandra samtidigt som de också uppdaterar övriga kollegor genom till exempel personaltidningen, avdelningsmöten eller stormöten. När projektet väl är avslutat kommer alla deltagare att dela med sig av sina lärdomar till sina kollegor på olika sätt. Åsa Larsson och Jennie Olsson, IKEA varuhuset i Malmö, är två av deltagarna i projektet och beskriver det såhär: RINGSKÄR är en köksblandare som förbrukar 40 procent mindre vatten utan försämrat tryck. Co-worker engagement project är ett mycket spännande projekt om hållbarhet och jag är så glad för att jag fått äran att vara med! Detta ligger mig varmt om hjärtat då vi människor har en stor brist på kunskap inom detta område. Jag vill lära mig mer om detta och vara en förebild för mina barn, för som de lär sig kommer de leva och lära vidare, de är vår framtid, säger Åsa. Ett hållbart liv hemma handlar för mig om att i största mån försöka spara på naturen/miljön, ekonomisk vinning och att få enklare levnadsvanor. Jag fick upp ögonen för projektet då IKEA har otroligt många bra produkter som hjälper människor med just detta, menar Jennie. Källsorteringsmöjligheterna blir stora med produkten VARIERA i ditt skåp. Co-worker engagement project är ett globalt initiativ och flera andra länder har redan genomfört projektet med fina resultat.

7 05 23 januari NY PÅ JOBBET MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR Josefina Johansson, aspirant Product Developer BA Textiles, IKEA of Sweden Det är med glädje vi välkomnar Josefina Johansson som aspirant Product Developer för affärsområde Textil, IKEA of Sweden, från den 19 januari. Josefina, som har en utbildning inom textil produktutveckling och entreprenörskap i Borås, kommer att jobba för HFB12. Josefina kommer närmast från varuhuset i Kållered där hon har jobbat med försäljning. Varmt välkommen till Textiles Josefina! Emelie Knoester Range Manager BA Textiles, IKEA of Sweden Johan Hellman som ny Packaging Solutions Engineer för BA Textil, IKEA of Sweden Det är med glädje vi välkomnar Johan Hellman som ny Packaging Solutions Engineer för affärsområde Textil, IKEA of Sweden, från den 19 januari. Johan, som har en utbildning inom produktutveckling (Malmö Universitet) och förpackningsutveckling (Nackademin), kommer närmast från företaget Avisera där han arbetat som Packaging Developer sedan Varmt välkommen till Textiles Johan! Lotta Walse EQR Development Manager Henrik Torphammar ny Prototype Technician på Modellverkstaden Vi är glada att hälsa Henrik Torphammar välkommen till jobbet som Prototype Technician på Modellverkstaden. Henrik började 7 Januari och han kommer att jobba med 3D printing tillsammans med Pierre Pedersen. Henriks bakgrund är olika uppdrag inom teknisk utveckling och konstruktion. Välkommen Henrik till gänget på Modellverkstaden! Henrik Holmberg Prototype Shop Manager IKEA of Sweden

8 05 23 januari NY PÅ JOBBET MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR Åsa Folkesson ny PDE på IKEA of Sweden Vi är glada att meddela att Åsa Folkesson börjar på BA OSOF (Home organisation/secondary storage/outdoor Living/IKEA FAMILY produktutveckling) som Product Development Engineer (PDE) för HFB18, Home Organisation. Åsa börjar den 1 februari Åsa har bred erfarenhet från IKEA; hon började på IKEA 1999 och kommer nu senast från IKEA Components. Stort tack för det du bidragit med till IKEA Components i dina olika roller under åren! Varmt välkommen till BA OSOF, Åsa! Michael Lindholm TQE manager, HFB 18&19 BA OSOF IKEA of Sweden Johan Andreasson Market Manager IKEA Components Verity Barret, aspirant Product Developer BA Textiles, IKEA of Sweden Det är med glädje vi välkomnar Verity Barret som aspirant Product Developer för affärsområde Textil, IKEA of Sweden, från den 19 januari. Verity, som har en MA in Mixed Media Textiles från Royal College of Art, kommer att jobba för HFB11. Verity har över fem års erfarenhet från internationell designverksamhet. Hennes senaste uppdrag var för Zara Home i Spanien där hon arbetade som ansvarig för design och utveckling av alla deras kuddar. Varmt välkommen till Textiles Verity! Emelie Knoester Range Manager BA Textiles, IKEA of Sweden

9 05 23 januari NY PÅ JOBBET MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR Lise Shance ny Need planner Kitchen freestanding team Vi är mycket glada att kunna meddela att Lise Shance började på BA Kitchen & Dining den 1 december som Needplanner för fristående kök. Lise har en bred kompetens från Retail och kommer senast från varuhuset i Sörlandet, Norge, där hon varit Triple S manager de senaste 4 åren. Innan dess arbetade hon inom IKEA i USA. Med hennes kompetens och bakgrund inom sälj och logistik, är vi säkra på att hon kommer att kunna bidra stort i köksteamet och till den totala affären. Från IKEA Sörlandet vill vi rikta ett stort tack för din energi kring att säkra köpupplevelsen för våra kunder och vi önskar dig ett stort lycka till! Ulrika Engblom Deputy Supply BA Kitchen & Dining Jakob Solhøj Manager Logistic Manager IKEA Sørlandet store Joen Garsén ny Communication Specialist, Range & Supply Communication I sin roll ansvarar Joen för nyhetsflödet för IKEA Range & Supply samt kommer att ta en aktiv roll i nybildade IKEA Editorial board. Han ingår i Creative Communication team och rapporterar till Helen Herrberth. Joen har mer än 14 års erfarenhet av strategisk kommunikation, journalistik samt kunddriven organisationsutveckling från internationella organisationer som World Online/ Tiscali, Lunds universitet och Region Skåne/Business Region Skåne. Tidigare journalist på Sydsvenskan samt grundat kommunikationsbyrån Justify Media. Två gånger nominerad till Svenska Publishing Priset. Varmt välkommen till IKEA of Sweden! Helen Herrbeth Team Manager Creative Communication IKEA Range & Supply

10 05 23 januari INFORMATION TILL IKEA OCH IKANO MEDARBETARE TEC reseräkningssystem Information IKEA 1 Från och med den 31 januari kommer TEC reseräkningssystem att få ett nytt utseende, men för dig som användare kommer funktionerna att förbli de samma. I samband med detta kommer det från den 30 januari även finnas uppdaterade snabbguider till TEC tillgängliga både på svenska och engelska på vår sida på IKEA Inside. Om du har några frågor tveka inte att kontakta oss! Hälsar Finance Support IKEA AB IKEA of Sweden kommer ansöka om byggnadslov för en mellanvåning på IKEA1 i den gamla lagerdelen för varuutlämningen. Planen är att utnyttja den höga takhöjden och skapa ett nytt våningsplan inom befintliga väggar. När/om byggnadslov godkänts skapas möjligheten för ytterligare ca 1400m 2 yta för sortimentspresentationerna på IKEA1. Detta är ett fortsatt steg i att göra IKEA1 till platsen för sortiments- och affärspresentationer, som stöd för implementationen av IKEAs affärsplan.

11 05 23 januari INFORMATION TILL IKEA OCH IKANO MEDARBETARE Sista uthämtningsdag 31/1 - glöm inte din julklapp från IKEA! Din fina arbetsinsats under det gångna året betyder mycket för IKEA och som tack väntar en fin julklapp på dig. Tänk på att det är viktigt att göra ett aktivt val av julklapp även om du önskar skänka din del till välgörenhet. Julklappen finns tillgänglig att hämta ut via Förmånsportalen till och med den 31 januari Du kan gå direkt till Förmånsportalen via denna länk Varmaste hälsningar IKEA Vårens IT-kursschema Önskar du gå kurs inom Microsoft Excel 2007, Word 2007, PowerPoint 2007, Project 2007, Adobe InDesign eller PhotoShop? Läs mer om kurserna och anmäl dig på Vid frågor och anpassningar av kurser är du varmt välkommen att höra av dig till: Catarina Westerholm, Office IT-Partner, Växjö Tel: ,

12 05 23 januari AKTIVITETSHUSET EN PLATS DÄR DU KAN HA ARBETSMÖTE, TA EN FIKA, TRÄNA ELLER BARA UMGÅS Vi vill visa din konst Andra utställningen efter jul blir även det en fotoutställning: Tillfälligheter och tålamod. Helena Bertilsson visar sina bilder på djur och natur i Sverige, från norr till söder. Helena älskar naturen och dess skönhet som ger såväl återhämtning som energi. Utställningen är en blandning av tillfälligheter när kameran har råkat vara med, och tålamodsprövande väntan på den rätta bilden. Utställningen pågår från 26 januari - 8 februari Vuxenklubben Gympa med EvaLill Start tisdag den 27 januari klockan i Multihallen. Vi träffas 12 gånger under våren. Följ gärna med till caféet på Aktivitetshuset för en god fika till en billig penning efter passet. Helena är på plats i lokalen den 27 januari Träning på Aktivitetshuset Just nu i Multihallen, Övre hallen och Blå Hallen: Måndag - ATC, yoga (fullt), karatefys, tennis, volleyboll Tisdag - innebandy, basket, tennis, HIIT kickboxning Onsdag - yoga, fotboll, klättring, innebandy, F&S Torsdag - ATC, F&S, badminton, fotboll Fredag - dans fitness, kickboxning, innebandy, cricket Söndag - fotboll För mer info kontakta Aktivitetshuset. Crawlkurs steg 2 Är du intresserad av att utveckla din crawlteknik? Nu startar vi en vidareutbildning som riktar sig till dig som innehar grundläggande kunskap i simning. Kursen ger dig som deltagare möjlighet att förbättra teknik, vattenkänsla, flytförmåga och uthållighet. Perfekt för dig som är motionär, triathlet eller siktar mot vansbrosimet. Kursen innehåller ett träningspass i veckan under tio veckor. Tiderna är förlagda på onsdagar klockan 07:00-08:00 i simhallen på Haganässkolan. Anmälan i receptionen på Aktivitetshuset Kursstart 28 januari, pris: 900 kronor Minst 8 pers, max 12 pers.

13 05 23 januari AKTIVITETSHUSET EN PLATS DÄR DU KAN HA ARBETSMÖTE, TA EN FIKA, TRÄNA ELLER BARA UMGÅS Squashstegen Utmana spelare och klättra i Squashstegen. Stegen är en tävling där målet är att klättra uppåt i stegen. För att klättra uppåt krävs det att du utmanar och besegrar en motståndare som ligger ovanför dig i stegen. Du får också anta utmaningar från andra som ligger under dig i stegen. Vill du vara med? Kontakta Aktivitetshusets reception senast den 31 januari för en plats i tävlingen. Tävlingen startar den 1 februari och pågår sedan under ett års tid. För regler och upplägg se vår Facebook eller kontakta Aktvitetshuset. Ni ansvarar själva för bokning av hallen. Varje spelare tar själv med sig rack och boll. Är du IKEA, IKANO eller Inter IKEA anställd eller innehar ett Aktivitetshusets familjekort? Då är du välkommen att delta. Lunch + dans = Lunchdisko Äntligen startar vi upp vårt lunchdisko igen. Onsdagen den 28 januari är det dags för första tillfället DJ: Mårten Linton Kom och skaka loss, alla dansstilar är tillåtna. Vi ses i After Worklokalen klockan Torsdag, 29 januari Välkommen! Vi finns på Facebook Öppet: måndag-torsdag , fredag , lördag-söndag Som IKEA, Ikano och Inter IKEA medarbetare har du access till Multihallen alla dagar Telefon ,

14 05 23 januari LUNCHGUIDE MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR AKTIVITETSHUSET MÅN Krämig broccolisoppa med bacon TIS Röd currysoppa med kyckling ONS Stinas Puztasoppa TOR Köttsoppa med kanel FRE Matig räksoppa Veckans vegetariska: Potatis och timjansoppa Hemlagad soppa, 49:- Serveras med bröd och smör (Alla våra soppor är fria från gluten och laktos) Vi serverar även matiga sallader, wraps, sushi, och mackor. Kvällstid serverar vi belgisk våffla, grillade smörgåsar och toast från grillen. IKEA gatan 8, tel , Öppet; mån-tor , fre , lör-sön IKEA RESTAURANGEN Tidtabell för lunchbussen: Från IoS Från varuhuset 11:35 11:55 12:05 12:25 12:35 12:45 13:00 13:10 PER ANDERSENS MÅN Stekt sej, kokt potatis, dillmajonnäs, ärtor och citron. Ost & ananasgratinerad kassler med rödvinsås och ris. TIS Rotmos serveras med fläsklägg. Stekt falukorv med stuvade morötter och kokt potatis. ONS Helstekt fläskkarré med rostade rotfrukter och tzatziki. Kokt spättafilé med räksås och kokt potatis. TOR Potatis och purjolökssoppa. Citronformage med grädde. Spagetti med köttfärssås. FRE Fjärilskotlett med rosépepparsås, kokt potatis, grönsaker och gelé. Angusburgare med ost crème och purjolökspotatis. Dagens stekta fisk 75:- Sallad och soppa 60:- Dagens rätt inklusive 3 dl mjölk eller ett glas dryck, sallad, smör, bröd och kaffe. Vid köp av häfte med 10 luncher 70:-/lunch Häfte med tio lunchkuponger: 700:- Bäckgatan, vid IKEA Distribution Centre. Ingång vid vakten. Tel , VÄRDSHUSET Ät så mycket du vill av vår lunchbuffé med massor av goda grönsaker, krispig sallad, läckra såser, flera hemlagade varmrätter med eller utan kött, hembakat bröd, flera olika tillbehör samt lingondricka, isvatten och kaffe. 75:- 85:- Måndag-fredag IKEA gatan 1, tel

15 05 23 januari SAKER & TING MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR SÄLJES JOJO kort hela skåne för både tåg och buss 26 Jan 08 Feb 500 kr. Ring Kramfors schäslongsoffa. Mörkgrå klädsel. 256*165/95cm. Fint skick. 1800kr// Bjursta matbord i ekfanér. Min.längd: 175cm, max.längd: 260cm. Bredd: 95cm. Finns två iläggsskivor. 6st Börje stolar i ekfanér och vit tvättbar klädsel. 1500kr för allt. Noresund sängstomme 160*200cm. En snirkel är lite sned, annars i fint skick. Mittbalk ingår. Säljes med eller utan resårbotten. 350kr. 2st svarta Billy bokhyllor. 80*202cm. 130kr/st. Tele Hatthylla B:82cm, D:32cm, H:26cm 150kr Skohylla B:82cm D:32cm H:40cm 150kr. Vägghylla H:160cm, B: 20cm, D:22cm 150kr. Griffeltavla B:44cm, H:76cm 100kr. Allt i ek. Fint skick! Alla fyra för 500kr. Tele st TrippTrapp matstol i bok, 300 kr st. Flytväst Fladen kg 50 kr. Flytväst Fladen helt ny ouppackad kg 150 kr (nypris 349 kr). Tel Slalompjäxa Salomon stl 35, 200:-. Slalompjäxa Nordica, stl :-. Skridskor stl. 33 och 35, 60:-. Tel LUFTGEVÄR COMETA FENIX 400 CAL 5,5. Julklapp. Helt nytt och oanvänt i kartong, inköpt i Spanien. Valnötskolv, kallhamrad pipa. Utgångshastighet 275 m/s. 3,4 kg. 2800:- el. bud. Tele: Norregårdsgatan 29. Bostadsrätt 4 rum och kök, 2 badrum samt garage och förråd. 99 kvm kr. Tfn: svarta alpinhjälmar, CÉBÉ strl XS 54cm 250kr, Wrap strl S 54-55cm 125kr. Everest skidjacka & byxa strl S, limegul 225kr. Tel Ulrika HEAD Rev cm allmountain skidor med Diamir Freeride PRO Randonee-bindningar med skarjärn säljes! Fint skick! Nästan som nya! Pris kr Audi A3 5D -13 Dakotagrå (nya modellen).2450mil. Proline+teknikpaket. Vinterdäck på alufälg. En ägare. Toppskick. Pris: Ring , Kristoffer TABURETT MED KLÄDHÄNGARE samt PARAPLYSTÄLL, allt i mässing, 400 kr. GOLVLAMPA i mässing med glaskupa, dimbar, 300 kr. Tel.nr UTHYRES Hyra 3:a i Malmö centrum, Drottningtorget. 76 kvm. Kontakt SÖKES Två nya designers, Willy och Ida söker lägenhet eller rum i Älmhult med nära avstånd till Ikea of Sweden. Vi söker större lägenhet att dela eller enskilt boende, ettor och treor är av intresse, inneboende är också ett alternativ. Inflytt kan ske omgående. Vi är båda rökfria! Willy , Ida Vänlig, glad, hjälpsam och flexibel extramormor sökes för några timmars arbete varje/varannan vecka. Vi är en familj med två barn (8 och 11 år) som behöver det där extra stödet när en hektisk vardag infinner sig. Om du har lite extra dos av energi och vill höra mer ring då Malin eller Mattias så berättar vi mer. Mattias eller Malin Jag önskar hyra 1a, 2a, rum eller stuga pga. konsultarbete på IKEA, IOS. Kommer för det mesta veckopendla från Jönköping. Max 5000kr/mån. Gärna centralt belägen. Mvh Emil, Hus/villa önskas hyra under längre period. Familj med två vuxna och två barn önskar hyra hus/villa under minst ett år fr.o.m våren/sommaren Minst 70 kvm, helst tre sovrum. Kontakta Susanne Bengtsson, Motionscykel (inomhus), max 500SEK. Carmen Har du tröttnat på din MOTIONS- CYKEL och vill sälja den? Kontakta Irma BYTES Hus i Älmhult mot lägenhet i Göteborg. Lämnas: 1:a hands kontrakt Ett av Älmhults äldsta och finaste hus bytes mot en 2:a i centrala Göteborg. Huset ligger mitt i Älmhults centrum, har 5:a rum i 2 våningar och ett stort härligt kök med all modern utrustning. Badrummet har badkar och i vardagsrummet finns en fungerande kamin. Uteplats och källarutrymme ingår. Önskas: 2-3 rumslägenhet i centrala Göteborg gärna i Linnéområdet.

ÄLMHULTSBLADET. Hej Designers Days. Jessica Anderen i karriärpodden s.2. VÅ 14 summeras med positivism s.6. IKEA designers på Instagram s.

ÄLMHULTSBLADET. Hej Designers Days. Jessica Anderen i karriärpodden s.2. VÅ 14 summeras med positivism s.6. IKEA designers på Instagram s. 06 30 januari 2015 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Jessica Anderen i karriärpodden s.2 VÅ 14 summeras med positivism s.6 IKEA designers på Instagram s.8 Hej Designers

Läs mer

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Globala försäljningssiffror S.3. The Bridge inspirerar

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Globala försäljningssiffror S.3. The Bridge inspirerar 38 12 september 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Insamling för behövande S.2 Globala försäljningssiffror S.3 Blodbussen kommer till IKEA S.16 The Bridge inspirerar

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. IKEAs vakter berättar - 46 historiska år på DC. IKEA vill hjälpa till en bättre sömn s.2. Fiona ger svar efter medarbetarprojekt s.

ÄLMHULTSBLADET. IKEAs vakter berättar - 46 historiska år på DC. IKEA vill hjälpa till en bättre sömn s.2. Fiona ger svar efter medarbetarprojekt s. 10 27 februari 2015 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET IKEA vill hjälpa till en bättre sömn s.2 Fiona ger svar efter medarbetarprojekt s.6 Spännande föreläsning s.9 IKEAs

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Grönt och skönt - och lärorikt på IKEA varuhuset i Älmhult. Vuxenklubben höll vårmöte s.3. Många är nya på jobbet s.

ÄLMHULTSBLADET. Grönt och skönt - och lärorikt på IKEA varuhuset i Älmhult. Vuxenklubben höll vårmöte s.3. Många är nya på jobbet s. 14 27 mars 2015 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Vuxenklubben höll vårmöte s.3 Många är nya på jobbet s.6 Familjefestivalens startfält är klart s.11 Grönt och skönt

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET G L A D P Å S K. Detta är IKEA Components s.4. What s cooking? kökskampanj. Aktivitetshusets träningsschema s.13

ÄLMHULTSBLADET G L A D P Å S K. Detta är IKEA Components s.4. What s cooking? kökskampanj. Aktivitetshusets träningsschema s.13 15 2 april 2015 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET What s cooking? kökskampanj på gång s.2 Detta är IKEA Components s.4 Aktivitetshusets träningsschema s.13 G L A D P

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Våra morgonvanor kartläggs i ny rapport S.4. Stafettpinnen till Maria Thörn S.5. Bilpool ska underlätta

ÄLMHULTSBLADET. Våra morgonvanor kartläggs i ny rapport S.4. Stafettpinnen till Maria Thörn S.5. Bilpool ska underlätta 25 13 juni 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Stafettpinnen till Maria Thörn S.5 Bilpool ska underlätta strejken S.2 Vuxenklubben ska på höstresa S.11 Våra morgonvanor

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Världens media på besök i Älmhult S.3. Sista chansen att lunchdansa S.6. Köp elcykel på fynd S.2. Vårlotteri i full gång S.

ÄLMHULTSBLADET. Världens media på besök i Älmhult S.3. Sista chansen att lunchdansa S.6. Köp elcykel på fynd S.2. Vårlotteri i full gång S. 24 5 juni 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Sista chansen att lunchdansa S.6 Köp elcykel på fynd S.2 Vårlotteri i full gång S.12 Världens media på besök i Älmhult

Läs mer

SOMMARBLADET. Ingvar flyttar hem! Digitalt lönebesked 5. Spännande kampanj 6. Sommarkul 7-8

SOMMARBLADET. Ingvar flyttar hem! Digitalt lönebesked 5. Spännande kampanj 6. Sommarkul 7-8 SOMMARBLADET IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 26 juni 27 2013 Ingvar flyttar hem! Digitalt lönebesked 5 Spännande kampanj 6 Sommarkul 7-8 Ingvar Kamprad flyttade från Sverige för

Läs mer

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Ett steg mot energioberoende S.2

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Ett steg mot energioberoende S.2 37 6 september 2013 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Borlänge öppnar 25 oktober! S.2 Ett steg mot energioberoende S.2 Festival i dagarna två S.3 Det finns ett stort

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Tekniskt, snyggt och nytt! Säljstart av Wireless Charging. Bingo med Vuxenklubben s.2. Han blir ny VD för IKEA AB s.

ÄLMHULTSBLADET. Tekniskt, snyggt och nytt! Säljstart av Wireless Charging. Bingo med Vuxenklubben s.2. Han blir ny VD för IKEA AB s. 17 17 april 2015 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Bingo med Vuxenklubben s.2 Han blir ny VD för IKEA AB s.3 Ett besök på IKEA Industry s.6 Tekniskt, snyggt och nytt!

Läs mer

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Meeting Services minimässa S.7

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Meeting Services minimässa S.7 44 24 oktober 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET November blir Movember på DS S.3 Meeting Services minimässa S.7 Höstlovsaktiviteter på varuhuset s.10 Grodprinsen

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Bygglovsansökan inlämnad för IKEA Hotell S.4. Sikte på lägre ungdomsarbetslöshet S.3. Nytt möte om pendling S.5

ÄLMHULTSBLADET. Bygglovsansökan inlämnad för IKEA Hotell S.4. Sikte på lägre ungdomsarbetslöshet S.3. Nytt möte om pendling S.5 11 7 mars 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Sikte på lägre ungdomsarbetslöshet S.3 Nytt möte om pendling S.5 Malmömässa på Sockerbruket S.7 Bygglovsansökan inlämnad

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Mojje intog Multihallen. Kökskampanjen pågår för fullt 3. Yearly Summary släpps idag 5

ÄLMHULTSBLADET. Mojje intog Multihallen. Kökskampanjen pågår för fullt 3. Yearly Summary släpps idag 5 ÄLMHULTSBLADET IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 20 jan 04 2012 Kökskampanjen pågår för fullt 3 Yearly Summary släpps idag 5 Mojje intog Multihallen Vid en välbesökt föreställning

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. En ny säsong för Givebox med en ny fadderfamilj S.4. IKEA Museum söker bygglov S.3. DC fyller 50 år S.5

ÄLMHULTSBLADET. En ny säsong för Givebox med en ny fadderfamilj S.4. IKEA Museum söker bygglov S.3. DC fyller 50 år S.5 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET IKEA Museum söker bygglov S.3 DC fyller 50 år S.5 Donation av IKEA Foundation S.2 En ny säsong för Givebox med en ny fadderfamilj S.4

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. En hållbar turné! Nytt varuhus på G 3. Pinnen till Siv 5-6

ÄLMHULTSBLADET. En hållbar turné! Nytt varuhus på G 3. Pinnen till Siv 5-6 ÄLMHULTSBLADET IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 3 maj 19 2013 Nytt varuhus på G 3 Pinnen till Siv 5-6 En hållbar turné! Under några veckor har IKEA, tillsammans med några av Sveriges

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Nya IKEA Älmhult börjar ta form. Namnkunnig 6-7. Projekterar 3-5

ÄLMHULTSBLADET. Nya IKEA Älmhult börjar ta form. Namnkunnig 6-7. Projekterar 3-5 ÄLMHULTSBLADET IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 15 juni 25 2012 Projekterar 3-5 Namnkunnig 6-7 Nya IKEA Älmhult börjar ta form De kommande åren är många projekt planerade i Älmhult

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Full fart i varuhusen. Linje Annorlunda 2. Stafettpinnen till Gabriella 3

ÄLMHULTSBLADET. Full fart i varuhusen. Linje Annorlunda 2. Stafettpinnen till Gabriella 3 ÄLMHULTSBLADET IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 14 sep 38 2012 Stafettpinnen till Gabriella 3 Linje Annorlunda 2 Full fart i varuhusen Nu är det inte många veckor kvar tills det nya

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Mjukdjur till Litauen. Guldnyckel till Inger 16. Planering av servering 3

ÄLMHULTSBLADET. Mjukdjur till Litauen. Guldnyckel till Inger 16. Planering av servering 3 ÄLMHULTSBLADET IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 23 mars 13 2012 Planering av servering 3 Guldnyckel till Inger 16 Mjukdjur till Litauen Åsa-Pia Folkesdotter fick frågan om hon ville

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. En tallrik med sommar. IKEA på topp 10 2. Pinnen vandrar vidare 4-5

ÄLMHULTSBLADET. En tallrik med sommar. IKEA på topp 10 2. Pinnen vandrar vidare 4-5 ÄLMHULTSBLADET IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 14 juni 25 2013 IKEA på topp 10 2 Pinnen vandrar vidare 4-5 En tallrik med sommar Årets sommarbuffé har under några veckor stått uppdukad

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Fördjupat samarbete 5. Friskis får ny lokal 4

ÄLMHULTSBLADET. Fördjupat samarbete 5. Friskis får ny lokal 4 ÄLMHULTSBLADET IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 24 aug 35 2012 Friskis får ny lokal 4 Fördjupat samarbete 5 Idag lanseras en ny portal, IKEA in Älmhult, med syfte att göra det enklare,

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Glad sommar önskar vi på Älmhultsbladet. På besök i nya varuhuset 3. Spanar in i framtiden 4-5

ÄLMHULTSBLADET. Glad sommar önskar vi på Älmhultsbladet. På besök i nya varuhuset 3. Spanar in i framtiden 4-5 ÄLMHULTSBLADET IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 21 juni 26 2012 På besök i nya varuhuset 3 Spanar in i framtiden 4-5 Glad sommar önskar vi på Älmhultsbladet IKEA använder solenergi

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. IKEA har en slående vision. Åter på menyn 3. IKEA släcker, släcker du? 2. Redaktionen tar påskledigt! Vi är tillbaka den 5 april igen.

ÄLMHULTSBLADET. IKEA har en slående vision. Åter på menyn 3. IKEA släcker, släcker du? 2. Redaktionen tar påskledigt! Vi är tillbaka den 5 april igen. ÄLMHULTSBLADET IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 22 13 2013 Åter på menyn 3 IKEA släcker, släcker du? 2 Redaktionen tar påskledigt! Vi är tillbaka den 5 april igen. IKEA har en slående

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Låt ditt hem komma till liv. Lanseringen och tankarna bakom IKEA katalogen 2013 3-6. Stadsfestival i dagarna två 6

ÄLMHULTSBLADET. Låt ditt hem komma till liv. Lanseringen och tankarna bakom IKEA katalogen 2013 3-6. Stadsfestival i dagarna två 6 ÄLMHULTSBLADET IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 17 aug 34 2012 Låt ditt hem komma till liv Lanseringen och tankarna bakom IKEA katalogen 2013 3-6 Stadsfestival i dagarna två 6 Årets

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Textildesign i praktiken. Sommaren här NU! 5. Älmhult får kloka hus 4

ÄLMHULTSBLADET. Textildesign i praktiken. Sommaren här NU! 5. Älmhult får kloka hus 4 ÄLMHULTSBLADET IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 3 feb 06 2012 Älmhult får kloka hus 4 Sommaren här NU! 5 Textildesign i praktiken Under vecka 6 gästas Älmhult inte bara av IKEAs alla

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Världen kom till Köpenhamn. 13 000 kvm utställning 3-4. Nu är det jul igen 2

ÄLMHULTSBLADET. Världen kom till Köpenhamn. 13 000 kvm utställning 3-4. Nu är det jul igen 2 ÄLMHULTSBLADET IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 23 nov 48 2012 13 000 kvm utställning 3-4 Nu är det jul igen 2 Världen kom till Köpenhamn Nytt för i år är att man hade Supplying Days

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Ny plats för nya möten. Ny varuhuschef i Älmhult 5. IKEA letar nya ledare 3

ÄLMHULTSBLADET. Ny plats för nya möten. Ny varuhuschef i Älmhult 5. IKEA letar nya ledare 3 ÄLMHULTSBLADET IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 27 jan 05 2012 IKEA letar nya ledare 3 Ny varuhuschef i Älmhult 5 Ny plats för nya möten Nästa vecka öppnas det nya Meeting Centre

Läs mer

Under takåsen EN TIDNING UTGIVEN AV RONNEBYHUS MARS 2015

Under takåsen EN TIDNING UTGIVEN AV RONNEBYHUS MARS 2015 Under takåsen EN TIDNING UTGIVEN AV RONNEBYHUS MARS 2015 Trygghetsboende på Espedalen, klart hösten 2015 VD har ordet och att Ronnebyhus bidrar till det höga värdet och att hyresrätten säkerställs känns

Läs mer

Håller du på att missa något viktigt?

Håller du på att missa något viktigt? Håller du på att missa något viktigt? Det är fredag kväll. Veckan är slut. Du vill koppla av. Tevesoffan är varm och mjuk. Du somnar. Vem mördade vem? Fick de varandra till slut? Allt missar du. Fast det

Läs mer

Cecilia Svensson anställer till Smultronstället. Se upp för fallgropar

Cecilia Svensson anställer till Smultronstället. Se upp för fallgropar NÄRINGSLIV Nr 4 Årg. 11 Vecka 45 2014 Cecilia Svensson anställer till Smultronstället Cecilia Svensson, Smultronstället. Foto: Christer Hansson Arbetslösheten fortsätter ner Arbetslösheten minskar i Mark.

Läs mer

Tidningen som alla vinner på!!

Tidningen som alla vinner på!! Söderås Innehåller även information från GILLA OSS PÅ FEBRUARI 2013 Tidningen som alla vinner på!! VinnarNA AV ÅRETS BILD 2012! PROFILEN Nu kan du följa oss på Priserna gäller 18/2-24/2 Reservation för

Läs mer