ÄLMHULTSBLADET. Ny kollektion med fokus på äldre barn S.4. IKEA Årets Innovatör S.3. De vann Give Twice S.6. KLIPPAN och BILLY historier sökes S.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÄLMHULTSBLADET. Ny kollektion med fokus på äldre barn S.4. IKEA Årets Innovatör S.3. De vann Give Twice S.6. KLIPPAN och BILLY historier sökes S."

Transkript

1 05 24 januari 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET IKEA Årets Innovatör S.3 De vann Give Twice S.6 KLIPPAN och BILLY historier sökes S.7 Ny kollektion med fokus på äldre barn S.4 Snart får alla stora barn en egen kollektion att välja och vraka ur på IKEA. 1 februari lanseras kollektionen för 8-12-åringar i Sverige, efter att ha rullats ut världen över sedan april. S.4

2 05 24 januari Bråkig Limited Edition kollektion Du som IKEA Family medlem är välkommen på en exklusiv förhandsvisning av den nya Limited Edition-kollektionen BRÅKIG på IKEA Älmhult den 6 februari kl En bångstyrig kollektion som andas ung dansk design. Läs mer och anmäl dig på Tapetseringstips På IKEA finns det som bekant en uppsjö av fantastiska textilier. Om du inte riktigt vet vad du ska göra med dem alla kan en idé vara att klä om en stol eller någon annan möbel. På Livet Hemmabloggen hittar du tips på hur du går till väga. livethemma.ikea.se IKEA och bomull Har du missat artikelserien om IKEA och bomull på Inside? IKEA arbetar aktivt med Världsnaturfonden WWF och Better Cotton Initiative, BCI för att förbättra den konventionella bomullsodlingen genom att göra den säkrare för både människor och miljö. Läs mer under News Sweden på Inside. ÄLMHULTSBLADET Utgivare IKEA AB Ansvarig utgivare Mattias Lindqvist Redaktion Malin Sennevall och Hanna Pålsson Manusstopp Tisdagar Utgivning Fredagar Tryckkostnad 3,80 SEK per ex Postnummer 05/15 Telefon Fax E-postadress redaktionen ikea1.scop@ikea.com E-postadress Saker & Ting ikea1.sakt@ikea.com Älmhultsbladet på IKEA Inside Älmhultsbladet som webbtidning Tips! Webbtidningen når du hemifrån Älmhultsbladet in Brief (English) Vad vill du läsa om i Älmhultsbladet? Hör av dig till redaktionen! ikea1.scop@ikea.com

3 05 24 januari IKEA vinner pris för Årets Innovatör TEXT: MALIN SENNEVALL, Håkan Nordkvist, IKEA Sustainability Innovation Manager, tar emot Hugopriset för Årets innovatör av Sweco Sveriges VD Åsa Bergman. När Sweco i onsdags delade ut sitt Hugopris kammade IKEA hem vinsten i kategorin Årets Innovatör. Motiveringen löd: För att med strategisk insikt och handlingskraft ha drivit på introduktionen av energieffektiv belysning och solenergi såväl för sin egen användning som i sitt produktutbud. Swecos Hugopris har delats ut över 25 år till energibesparande idéer och innovationer. I år delades det ut i tre kategorier, Årets Innovatör, Årets Inspiratör och Årets Student. Bland finalisterna samsades IKEA med allt ifrån internationella företag till enskilda eldsjälar, alla med en sak gemensamt att de på olika sätt hjälper till att minska energianvändningen i samhället. Innovationspriset som IKEA vann delas ut till en person eller verksamhet för en innovation med potential att bidra till hållbar utveckling genom resurseffektivitet. Vinsten blev ett diplom och en förgylld ventil av samma modell som den Hugo Theorell, en av Swecos grundare, uppfann kring sekelskiftet. Juryn som utsåg vinnarna bestod, utöver representanter från Sweco, av Naturskyddsföreningens generalsekreterare, professorer och en kommunchef. IKEAs Sustainability Innovation Manager Håkan Nordkvist tog emot priset för IKEAs räkning. Om priset säger han så här: Det är trevligt att IKEA blir uppmärksammade får vårt arbete med energieffektivisering, solpaneler och förnyelsebar energi, då detta är ett av fokusområdena i vår hållbarhetsstrategi People & Planet Positive. Priser som detta stärker oss i uppfattningen om att vi är på rätt väg och att vi fokuserar på rätt saker.

4 05 24 januari När 8-12-åringarna själva får välja TEXT: MALIN SENNEVALL, Med NÄPEN kläddocka kan barnen testa olika outfits och skapa sitt eget mode. Snart får alla stora barn en egen kollektion att välja och vraka ur på IKEA. 1 februari lanseras kollektionen för 8-12-åringar i Sverige, efter att ha rullats ut världen över sedan april Älmhultsbladet träffade Maria Thörn, Range Manager på Children s IKEA på tredje våningen på IKEA of Sweden för att få en närmare presentation av kollektionen. Tidigare har IKEA endast haft ett sortiment för barn upp till 7 år, men de lite äldre barnen mellan 8 och 12 år vill absolut inte förväxlas med dessa yngre barn. Därför lanseras nu ett nytt sortiment för denna åldersgrupp, en åldersgrupp som vet vad de vill ha och är aktiva beslutsfattare när det ska handlas till dem. I utvecklingen av det nya sortimentet har man naturligtvis tittat mycket på forskning om de här lite äldre barnen. Maria berättar att ett barns personlighet nästan är färdigutvecklad vid 7 års ålder, och mellan 8 och 12 börjar de utveckla sin identitet. Denna är starkt sammankopplad med vilka aktiviteter de tycker om eller vilka vänner de har.

5 05 24 januari Vi bygger alltid vårt sortiment på kunskap om barn och deras utveckling och vi utgår alltid från barnens perspektiv, förklarar Maria. I den här åldern blir världen större, vännerna blir viktigare än föräldrarna och barnen börjar stänga dörren till sovrummet. De börjar välja bort saker och vet vad de tycker om. För att ta reda på exakt vad barnen tycker om har man låtit barn vara en viktig del av produktutvecklingsprocessen när det gäller stil och funktion. De har provat och valt ut genom att sätta gula lappar på saker de gillade och tyckte var coola. De är inte så minimalistiska av sig och ser inte helheten på samma sätt som vi vuxna. Om de tycker om något så spelar det ingen roll att det kanske inte passar in med övriga saker i rummet. faktiskt använder dem. Det här är den mest värdefulla inputen, menar Maria, eftersom det viktigaste ju är att produkterna fungerar i verkliga hem. Snart får du själv möjlighet att testa om sortimentet fungerar i just ditt hem. Med snygga detaljer utvalda av barnen själva och med funktion och förvaring som uppskattas av föräldrarna kan det väl knappast gå fel? Sortimentet är utvecklat baserat på vad barnen tycker om att göra. Tre områden är prioriterade; spela, skapa och uppträda. Till exempel har man tagit fram en scenmatta, discokula och strålkastare för barnet som drömmer om att bli stjärna, och för den kreativa som tycker om att visa upp sina alster finns olika möjligheter, genom ramar och boxar. För barnen är det detaljerna som räknas och att de kan identifiera sig med det de väljer. Sedan är det också viktigt att föräldrarna tycker att det är ok. Det är ju ändå de som betalar. Barnen själva har uttryckt att de skulle vilja ha allting riktat till dem samlat på ett ställe. Så kommer det nu att bli och produkter från andra HFB har fått flytta in, till exempel ett antal våningssängar och sängar med förvaring, ramar, skrivbord och belysning. Kraven på det här sortimentet är lika höga som på barnsortimentet och man har därför i vissa fall fått jobba om produkterna så att de möter alla de krav som ställs. Produkterna har även testats av barn till medarbetare på IKEA, som har fått ta hem dem för att utvärdera hur det fungerar när man Den blivande stjärnan kan öva på sina rockmoves på den här upplysta mattan.

6 05 24 januari Ge dubbelt aktiviteten är avslutad - vi har en vinnare TEXT: HANNA PÅLSSON, HANNA.PALSSON@IKEA.COM I samband med Mjukdjurskampanjen detta VÅ14 utmanades samtliga IKEA bolag i Älmhult i en ge dubbelt-aktivitet och tävling. 6 bolag antog denna utmaning och drev sina kampanjer på respektive bolag för att vinna den hedersvärda äran. Nu är utmaningen avgjord. Årets vinnare är IKEA Svenska AB! Ett STORT grattis för ett enormt bra jobb att engagera alla sina medarbetare. De har med detta samlat in flest mjukdjur och barnböcker per anställd bland de 6 bolag som valde att delta i tävlingen i Älmhult. Låda full av mjukdjur på IKEA DS kontor i Älmhult. En prisceremoni hölls igår, torsdag den 23 januari på IKEA DC och ett längre reportage om detta och Mjukdjurskampanjen i sin helhet kommer i nästa nummer. På pallen har vi: Bolag Anställda/Bidrag IKEA Svenska AB 349/343 IKEA AB 356/312 IKEA Communications 236/184 Mjukdjur mellan pallarna på IKEA DC Syd.

7 05 24 januari De vill veta hur du lever med KLIPPAN och BILLY TEXT: MALIN SENNEVALL, Medarbetarna bakom IKEA Museum är ständigt på jakt efter produkter och historier. En del av museet kommer att fokusera på våra ikonprodukter BILLY bokhylla och KLIPPAN soffa, som spelar olika roller i människors liv runt om i världen. Nu är de ute efter just din historia om dessa två trotjänare. I det nya museet kommer inte enbart IKEAs historia att presenteras, utan även bland annat vår nutid och vår framtid. Som en del av nutiden vill man visa hur människor idag lever med BILLY och KLIPPAN och uppmuntrar både medarbetare och kunder att skicka in bilder och berättelser om sin relation till de två produkterna. De har funnits länge och säljer massor. Kunderna använder dem på en mängd olika sätt, framförallt BILLY. Den kan målas, tapetseras, sättas på tvären, få egengjorda luckor. Vi vill veta hur människor lever med dem idag, säger Sofie Bergkvist, curator på museet. Det är inte nödvändigtvis vackra bilder eller lösningar som efterfrågas. De vill se hur de många människorna lever med våra ikonprodukter, använder sin kreativitet och hur IKEA finns med i människors liv. Gå med i Yammer-gruppen BILLY and KLIPPAN stories och dela med dig av just din historia eller skriv ett mejl till sofie.bergkvist@inter-ikea.com. Du hittar också information på toolbox.inter-ikea.com. Sofie Bergkvist är curator på IKEA Museum. KLIPPAN är en av de produkter hon gärna vill höra din historia kring.

8 05 24 januari NY PÅ JOBBET MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR Leandro ny Sourcing Developer på IKEA of Sweden Vi är glada att meddela att Leandro Teixeira har börjat som Sourcing Developer den 7 januari hos oss på BALRW. Leandro kommer att vara ansvarig för BESTÅ samt delar av vårt foliesortiment. Leandro kommer senast från Industrigruppen där han jobbat sedan 2008 med strategiska inköpsfrågor på IKEA INDUSTRY Pascos. Varmt välkomen till IoS och Älmhult, och lycka till i ditt nya assigmnent. André Kraby Sourcing Development Manager BA Living room & Workspaces IKEA of Sweden Manali ny administratör på Textiles, IKEA of Sweden Jag har glädjen att meddela att vi får en ny medarbetare i TQE teamet. Fr o m den 13 januari kommer Manali Thakur att arbeta hos oss som administratör för att stödja och underlätta för core teamet i HFB11. Manali kommer att arbeta 50% under sex månader för att se om vi kan bli mer effektiva och hjälpa de teknikansvariga att spenderar mer tid på helheten. Vi välkomnar Manali in i rollen! Lotta Walse TQE Manager Textiles IKEA of Sweden Mikael ny Component Development Engineer på IKEA Components Vi är glada att tillkännage att Mikael Reimer börjar som CDE på IKEA Components i Open & Close Drawers den 20 januari. Mikael kommer tidigare från Careco Inredningar AB där han har jobbat som projektledare, ansvarig för teknisk dokumentation och offerering av inredningar till offentliga miljöer. Mikael har även jobbat som konstruktör/produkttekniker på Myresjökök AB och SRS Sjölanders AB. Vi är övertygade om att Mikael kommer bidra till Drawers teamet. Varmt välkommen Mikael! Carolina Kroon Team Leader Open & Close Drawers, IKEA Components

9 Älmhultsbladet januari 2014 NY PÅ JOBBET MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR Anton ny säljansvarig på IKEA of Sweden Anton Axholt börjar på AO sovrum och badrum som säljansvarig för kläd- och skoförvaring (HFB04) 1 mars Anton har en gedigen kommersiell bakgrund inom IKEA, från Retail i Danmark, Japan, England, Irland och Sverige. Han har arbetat på IKEA of Sweden sedan 2012, där han nu är säljansvarig för sekundär förvaring och IKEA FAMILY. Tack Anton för ditt bidrag och lycka till i framtiden. Din energi och passion för affären kommer att skapa kontinuerlig tillväxt för vår verksamhet. Varmt välkommen till AO sovrum och badrum, Anton! Annemarieke Jansen Commercial Manager BA Bedroom & Bathroom IKEA of Sweden Todd Nobes Commercial Manager BA OSOF IKEA of Sweden LEDIGA JOBB PÅ IKEA OCH IKANO Transport Business Developer t lhe e k n E IKEA Components, Älmhult Do you want to become our new Transport Business Developer? Then keep on reading! You will work with developing our distribution business, with the mission to secure customer availability. Welcome with your application latest January 31! INSIDE.IKEA.COM i nr e k a släpp loss potentialen ätt gas r Ifrå ritete o akt styr bara der un amtid fr gör saker annorlunda

10 05 24 januari INFORMATION TILL IKEA OCH IKANO MEDARBETARE 2100 kvm lustfylld träning för alla på Friskis & Svettis Annons Jympa Spin Gym Välj mellan 24 jympapass, 11 spinningpass och 7 cirkelgympass varje vecka samt generösa öppettider i gymmet. FLER TRÄNINGSMÖJLIGHETER PÅ DAGTID! För dig som gillar att träna i grupp på dagtid erbjuder vi i vår: Måndag kl Skivstång Tisdag kl Spinning Onsdag kl Lunchjympa Fredag kl Spinning Nytt för i vår är dessutom att du har tillgång till alla våra gruppträningspass som startar senast kl på vardagar, oberoende av vilket träningskort (jympa, spin eller gym) du har. En supermöjlighet att variera din träning! Den nya lunchbussen mellan IoS och Handelsområdet är ett utmärkt alternativ att åka ut till oss. Glöm inte bort din julklapp från IKEA Gäller endast IKEA medarbetare. Din fina arbetsinsats under det gångna året betyder mycket för IKEA och som tack väntar en fin julklapp på dig. Tänk på att det är viktigt att göra ett aktivt val av julklapp även om du önskar skänka din del till välgörenhet. Julklappen finns tillgänglig att hämta ut via Förmånsportalen till och med den 31 januari Du kan gå direkt till Förmånsportalen via denna länk: Varmaste hälsningar IKEA

11 05 24 januari Välkommen på BARNJULFEST i multihallen på Aktivitetshuset Med Britta & Mälitta på scen kan ingen stå still! Med galna upptåg, roliga repliker och cool barnpop engageras och roas stora som små. Häng med på ett musikäventyr du sent ska glömma! Det blir 2 föreställningar, första klockan och andra klockan 13.00, välj nedan vilken som passar er (vi försöker så långt som möjligt följa era önskemål). Anmäl dig redan nu, dock senast den 3 februari. Biljetterna hämtas på Aktivitetshuset den 5 februari till och med showens start. ANMÄLNINGSBLANKETT för BARNJULFESTEN den 8 februari, Multihallen på Aktivitetshuset Namn Bolag Antal vuxna Antal barn Kryssa för önskad tid: klockan klockan Vi vill ha din anmälan senast den 3 februari. Skicka den till Aktivitetshuset postnr: 52/00

12 05 24 januari AKTIVITETSHUSET EN PLATS DÄR DU KAN HA ARBETSMÖTE, TA EN FIKA, TRÄNA ELLER BARA UMGÅS Släktforska Gympa med EvaLill Planerad start vecka 7, kvällstid, en gång i veckan, i 8 veckor à 3 tim. Dator finns i kurslokalen, men det går också bra att använda egen bärbar dator. Om egen dator används kan man jobba hemma med släktforskningsprogrammet (arkiv digital) under kurstiden. Begränsat antal deltagare, först till kvarn gäller. Kostnad 600 kronor Anmäl ditt intresse till Irene Willa, tel alt Nu startar Vuxenklubbsgympan med EvaLill Svensson efter juluppehållet. Vi startar tisdagen den 28 januari klockan Uppehåll vecka 6 och 8. Ingen föranmälan. Plats Övre Hallen. Gamla som nya deltagare välkomnas! IKEA Vuxenklubb IKEA Vuxenklubb IKEA mästerskap badminton Lunchpass - CrossNature Nu bjuder vi in alla intresserade till IKEA mästerskapen i badminton. Anmäl dig i receptionen senast den 9 februari. Vi låter lotten avgöra vilka som tävlar mot varandra i första skedet, vi blandar damer och herrar. Datum för finalen meddelas senare. Vinnaren får en buckla! Ändrade öppettider Onsdag veckan 6, den 5 februari kommer vi att stänga hela huset klockan Ny träningsform i Älmhult! Vill du få frisk luft, träna kondition och styrka och samtidigt ha roligt? Då är CrossNature något för dig. AktivUte erbjuder fartfyllda, allsidiga och varierade pass där vi använder naturen och den egna kroppen som redskap. Tisdagar vecka 5 - vecka 12 klockan 11:45-12:35 Pris: 400 kronor för 8 gånger Minst 4 deltagare, max 20 deltagare Samling utanför multihallen. Instruktör: Marie Petersson, AktivUte, för ytterligare frågor maila till: aktivute@gmail.com Läs gärna mer på Anmälan och betalning på Aktivitetshuset.

13 05 24 januari AKTIVITETSHUSET EN PLATS DÄR DU KAN HA ARBETSMÖTE, TA EN FIKA, TRÄNA ELLER BARA UMGÅS Göteborg Horse Show Nu är det äntligen dags igen för Göteborg Horse Show. Lördagen den 1 mars åker vi en heldag för att se hundar i agility, fartfyllda ponnier, vackra hästar dansa fram i Reem Acra FEI World Cup Dressage - GP kür och hoppa upp till 1,55 m höga hinder i Gothenburg Trophy. Utöver detta kan vi även shoppa och se alla nyheter på hästmässan EuroHorse på Svenska Mässan. Vi har 20 biljetter i sektion T på rad och för endast 820 kronor/biljett kan du som IKEA/IKANO-anställd eller Vuxenklubbare med familj följa med (barn under 15 år endast i målsmans sällskap). Biljetter köper du på Aktivitetshuset och det är först till kvarn som gäller. Avresa med buss från Aktivitetshuset klockan och hemfärd strax efter sista föreställningens slut med beräknad hemkomst cirka klockan Frågor besvaras av Göran Andersson på goran.andersson@ikea.com Fritidssektionen Ridning Loppis Nu på lördag den 25 januari har vi loppis i samband med barnteatern Lilla Anna flyttar saker. Klockan Här hittar du allt från leksaker till kläder och skor till barnen. Passa på - fynda - fynda - fynda AFTER WORK TORSDAG 30/1 Öppet Karaoke night! Välkomna! Besök oss här: IWWW.AW.IKEA.COM Öppet: måndag-torsdag , fredag , lördag-söndag Som IKEA medarbetare har du access till Multihallen alla dagar Telefon , aktivitetshuset@ikea.com.

14 05 24 januari LUNCHGUIDE MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR AKTIVITETSHUSET MÅN Moniques tom kha-soppa TIS Elsies fisksoppa ONS Het tacosoppa TOR Len sparrissoppa FRE Champinjonsoppa med bacon Veckans vegetariska: Krämig blomkåls- och purjolökssoppa Hemlagad soppa, 49:- Serveras med bröd och smör (Alla våra soppor är fria från gluten och laktos) Vi serverar även matiga sallader, wraps, sushi, och mackor. Kvällstid serverar vi belgisk våffla, panini, pizzini och toast från grillen. IKEA gatan 8, tel , Öppet; mån-tor , fre , lör-sön IKEA RESTAURANGEN Frukost varje dag från 9:- Busstidtabell för lunchbussen mellan IoS och varuhuset Från IoS: 1 1 : :00 12:20 12:40 13:00 13:20 Från varuhuset: 11:50 12:10 12:30 12:50 13:10 13:30 Vi bjuder på den 6:e varmrätten Hämta ett stämpelkort i receptionen på KH eller IKEA of Sweden för att få den sjätte varmrätten på köpet fram till 31 mars. PER ANDERSENS MÅN Kalkonbolognese. Vårrullar med sötsur sås och ris. TIS Stekt fläsk med löksås, kokt potatis och lingon. Rotmos med skinka och senap. ONS Stekt stillahavsspätta med skarpsås, potatismos, ärtor och citron. Kokt höns med currysås och ris. TOR Bacon och broccolisoppa. Ostkaka med sylt och grädde. Ugnsgratinerad falukorv med potatismos och lingon. FRE Husmansbuffé: Krämig kasslergryta med ris. Prästostfylld köttfärslimpa med persiljesås, kokt potatis och lingon. Varje dag serverar vi dagens sallad. Sallad, bröd, smör, dricka och kaffe ingår. Häfte med tio lunchkuponger: 650:- Bäckgatan, vid IKEA Distribution Centre. Ingång vid vakten. Tel , VÄRDSHUSET Ät så mycket du vill av vår lunchbuffé med massor av goda grönsaker, krispig sallad, läckra såser, flera hemlagade varmrätter med eller utan kött, hembakat bröd, flera olika tillbehör samt lingondricka, isvatten och kaffe. 70:- 79:- Måndag-fredag IKEA gatan 1, tel Alla lunchrestauranger i Älmhult finner du på

15 05 24 januari SAKER & TING MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR SÄLJES Vill du att strykningen skall gå snabbare och lättare? Köp CLATRONIC Strykjärn med ångstation W, DBS Nypris 1100:- säljes för 600:- Aldrig uppackad dvs helt oanvänt.tfn IPHONE 5 svart 16GB. Inköpt i maj 2013 och operatörslåst till maj 2014 ( Telia ). Pris: 3000 kr. Tel: Lastbyglar för takrails. Passar de flesta takrails, t.ex. Volvo V40, V70, 940, Saab 9-5, VW Passat m.fl. Pris: 200kr Slalomutrustning säljes. Salomon Carving skidor Axendo 7, längd 173,5cm Pjäxor Salomon 4.1 Sport, stl High adjustment Stavar Scott 120 cm Skidorna är nyslipade och i mycket bra skick. Köper du hela paketet får du det för Tel eller Original lastbågar till SAAB 9³ och 9⁵ (2 par). Tel , Isak. Sony tjockt-tv 32 tum typ Trinitron 100Hz. Fjärrkontroll och manual. Hämtas på plats för 100kr. Tel: par vita skridskor säljes i strl 37. Pris 150kr AUDI A4 Avant 2.0 TDI, S- LINE i mycket fint skick års modell, har gått mil, med en hel del utrustning. Pris kr. För mer info vänligen ring; alt skicka mail till zvic@ikea.com. Allerum singel bäddsoffa röd/ silver Björk 800:- Lessebo singel bäddsoffa med förvaring, grön vacker filt, ek, 800:- IKEA/ PS dubbel bäddsoffa gul, 1000:- Endast använda av barn Spelrätt på Älmhults GK 1200:- Tel KÖPES Svart fungerande piano i bra skick köpes. Mail: ellie_ palsson@hotmail.com Mob: ÖNSKAR HYRA För nyanställds räkning sökes boende, helst 2:a men andra alternativ är också av intresse ( dock inte större) Tjej, rökfri, djurfri. Gärna tillgång till kök kommer att veckopendla. Om du har något ledigt kontakta Monica på eller monica. giselson(a)ikea.com Liten möblerad lägenhet/ rum med kokvrå önskas hyra i Älmhult från första maj till och med sista juni Tel: UTHYRES Central 1:a på 35 m2 uthyres i andra hand från till , eller enl överenskommelse. Möblerad. Rökning/ husdjur ej tillåtet. Hyra 3900 kr, inkl hushållsel. Krav: skötsam person med anställning, inga anmärkningar, goda referenser. Skicka några rader om dig själv på mail till: tosthult@gmail.com Lägenhet 1rok 45kvm 1vån. Centralt belägen, mysig trädgård på bakgården. Perfekt för pendlaren! Gångavstånd t stationen 2 min, IKEA varuhuset 10 min Ej husdjur. Tillträde februarimars. Tel OBS efter kl.16. Omöblerad 2:a (45kvm) på bästa läge i Rörsjöstaden, Malmö uthyres på 6månader med möjlighet till förlängning. Hyra 4600:-, tillträde flexibelt. 5-10min gångväg till Triangeln Station, 5 min cykelväg till Central stationen, 2 min gångväg till närmsta busshållplats. Svar till , andersson_ca@ hotmail.com KORTFATTADE ANNONSER FÖR DIG SOM ÄR IKEA/IKANO MEDARBETARE OCH DIN FAMILJ

16 Älmhultsbladet januari 2014 Stapelvara. Jonathan Coradin är Interior Designer på IKEA i USA och har tagit den här fina bilden på en 12 meter hög BILLY bokhylla. Under ett år reser ett team från olika varuhus runt och gör makeovers i människors hem. Till varje stad tar de med sig en KLIPPAN och fotar den, här framför en väldans massa BILLY. Kolla in BILLY and KLIPPAN stories på Yammer och dela med dig av dina egna bilder! ÄLMHULTSBLADET Vad vill du läsa om i Älmhultsbladet? Hör av dig till redaktionen på ikea1.scop@ikea.com eller

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Jespers julsamlingspoesi S.4

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Jespers julsamlingspoesi S.4 03 10 januari 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Sextionde julsamlingen S.3 Jespers julsamlingspoesi S.4 Fler frontveckor på varuhuset S.6 Tätare samarbete med ny

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. De gjorde frontvecka S.4

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. De gjorde frontvecka S.4 09 21 februari 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Fokus på sovrum & badrum S.3 De gjorde frontvecka S.4 TV4 möblerar med IKEA S.2 Många glada barn fick mjukdjur

Läs mer

Påsklov 2015. Påsklov. Hörby 30 mars-6 april 2015

Påsklov 2015. Påsklov. Hörby 30 mars-6 april 2015 Påsklov 2015 Hörby 30 mars-6 april 2015 Bada och lek på Lågedammsbadet Vi kommer ha vår populära leksak, bläckfisken, i vattnet måndag-torsdag 11.00-15.00 (ingen motionssimning denna tid). Skärtorsdag

Läs mer

Sportlov. Hörby 16-20 februari 2015

Sportlov. Hörby 16-20 februari 2015 Sportlov 2015 2015 Hörby 16-20 februari 2015 Skapa på museet och se den fantastiska utställningen Undrien Kom till Undrien, hälsa på i Trottoarien! Se den fantastiska utställningen och låt fantasin flöda

Läs mer

VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8?

VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8? VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8? HÖRBY KARATE KLUBB Kom och testa karate med oss på Älvdalsskolan! Tisdag 19/2 och Torsdag 21/2 18.00-19.00, Lördag 23/2 10.00-11.30 Medtag gympakläder! SATSERUPS IDROTTS/BYAFÖRENING

Läs mer

Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling

Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling Robert Rauschenberg, Monogram, 1955-59 Estate of Robert Rauschenberg/BUS 2012, Stockholm/VAGA, NY. Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling Välkomna till visningar och verkstad

Läs mer

MARIA KLUBBNYTT STOR TURNERING I. PÅ MÅNDAG BARN MOT PERSONAL! Två riktiga biljardrävar Charlie och Casper! 11 15 juni

MARIA KLUBBNYTT STOR TURNERING I. PÅ MÅNDAG BARN MOT PERSONAL! Två riktiga biljardrävar Charlie och Casper! 11 15 juni MARIA 11 15 juni KLUBBNYTT STOR TURNERING I BILJARD PÅ MÅNDAG BARN MOT PERSONAL! Två riktiga biljardrävar Charlie och Casper! . aktiviteter pa MFK 11-15 juni LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter

Läs mer

Fritidskatalog Våren 2010

Fritidskatalog Våren 2010 Fritidskatalog Våren 2010 HEJ! I denna katalog hittar du vårens fritidsaktiviteter. Hoppas att du ska hitta något som du tycker är roligt. Vi ser fram emot att så många som möjligt kan komma och ha kul

Läs mer

Sportlov. Hörby februari 2016

Sportlov. Hörby februari 2016 Sportlov 2016 2016 Hörby 22-26 februari 2016 Skapa och pyssla: Sportlov på museet Sporta inomhus på museet. Hos oss kan du sporta med andra redskap; sax, penna, garn, färger och mycket annat. Du gör utsmyckningar

Läs mer

Tidtabell. 9 december - 30 mars 2014

Tidtabell. 9 december - 30 mars 2014 Tidtabell 9 december - 30 mars 2014 fr 849:- KALMAR-UMEÅ inklusive skatter och avgifter. Vi tar dig ända till Umeå! Sträckan flygs av oss och vår syrra Malmö Aviation och självklart startar din resa i

Läs mer

Höstlov 2015. Höstlov. Hörby 26 oktober 1 november 2015

Höstlov 2015. Höstlov. Hörby 26 oktober 1 november 2015 Höstlov 2015 Hörby 26 oktober 1 november 2015 Prova på karate med Hörby Karateklubb Kom och prova karate med oss på Älvdalsskolan. 7-12 år tisdag 27/10 och torsdag 29/10 18.00-19.00. 13 år och uppåt tisdag

Läs mer

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev vintern 2012

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev vintern 2012 Hunden i Söderköping Hundföretagare i samarbete Det mesta för din hunds bästa AlphaOhm Fysioterapi Carinas Hundvård Catharinas Agilitycenter Hundforum Hund & Katt shopen Pensionat Tass & Hov Nyhetsbrev

Läs mer

Påsklov Påsklov. Hörby mars 2016

Påsklov Påsklov. Hörby mars 2016 Påsklov 2016 Hörby 19-28 mars 2016 Bada och lek på Lågedammsbadet Vi kommer ha vår populära leksak i vattnet måndag-torsdag 11.00-15.30 (ingen motionssimning denna tid). Måndag-onsdag öppet 10.00-19.30

Läs mer

MARIA NYTT. 12 16 maj. Bilden är gjord av Fatima.

MARIA NYTT. 12 16 maj. Bilden är gjord av Fatima. MARIA NYTT 12 16 maj Bilden är gjord av Fatima. aktiviteter på MMK 12 16 maj LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Pärlplattor Såpbubblor Bad för tjejer 15.00 Trädgårdsmästarna 14.15 ÄVENTYRSKLUBBEN

Läs mer

SPORTLOV! För ett aktivt sportlov för barn och ungdomar!

SPORTLOV! För ett aktivt sportlov för barn och ungdomar! snämnden SPORTLOV! Aktiviteter i samarbete mellan Älmhults föreningar och Kultur- och Fritidsnämnden För ett aktivt sportlov för barn och ungdomar! Postadress Box 500, 343 23 Älmhult Besöksadress Stortorget

Läs mer

Kultur- och fritid februari (vecka 8)

Kultur- och fritid februari (vecka 8) Kultur- och fritid 20-26 februari (vecka 8) 2017 Färgelanda fritidsgård Välkommen till Fritidsgården, vi har öppet under sportlovsveckan som vanligt! Öppettiderna är: Måndag 13.30-16.30 årskurs 4-6 17.00-19.00

Läs mer

MARIA NYTT. 1 5 September

MARIA NYTT. 1 5 September MARIA NYTT 1 5 September Vi vann en MMK tröja på frågesporten! Fredrik 3a Amanda 3a Jet 3b Viola 3b Ella 3c Gry 3c Jättebra kämpat allihop! Tröjorna finns att köpa för 50kr i olika färger. aktiviteter

Läs mer

Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK ÖVNINGAR OCH SVAR

Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK ÖVNINGAR OCH SVAR Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK ÖVNINGAR OCH SVAR This is a document containing all the grammar exercises and answers from the website www.svenska.digital ADJEKTIV ÖVNINGAR: Alla mina (fin) saker Jag har många

Läs mer

Sportlovsprogram 2015

Sportlovsprogram 2015 Sportlovsprogram 2015 Lördag 14 februari Lilla Lospåret Hurtigtorpet Lördag kl. 11.00 Hällefors skidklubb. För mer information och anmälan se hemsidan. Hellefors E-sports Club har SPORTLOVSLAN lördag -

Läs mer

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön Kompis med kroppen 5. Bra för mig bra för miljön 5 om dan gör kroppen glad Intervjua kompisen, skolsköterskan, föräldern, syskon, tränare eller någon annan du känner om varför de tycker att man ska äta

Läs mer

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. IKEA har fått en gaslastbil S.6

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. IKEA har fått en gaslastbil S.6 10 28 februari 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Dags för UF-mässa S.3 IKEA har fått en gaslastbil S.6 Äntligen ordning i garderoben S.2 IKEA Industry välkomnas

Läs mer

ALLAKTIVITETSHUSET ÄLVKULLEN TEL. 0413-28152

ALLAKTIVITETSHUSET ÄLVKULLEN TEL. 0413-28152 ALLAKTIVITETSHUSET ÄLVKULLEN TEL. 0413-28152 1 ÄLVKULLEN TISDAG 17/2 kl. 19.00 åk.7-9 Kom och spela FIFA 09 på storbild i stora salen! ONSDAG 18/2 kl. 15.00 åk.4-6 Kom och testa WII Fit på storbild i stora

Läs mer

Mitt bibliotek Hösten 2014

Mitt bibliotek Hösten 2014 Mitt bibliotek Hösten 2014 För dig som är runt 1 till 13 år Tillhör:... BIBLIOTEKEN I MÖLNDAL Skaffa lånekort! Har du hittat till vår fina bokbuss? Kom och hälsa på! Det här är jag: Jag heter... Jag gillar...

Läs mer

Se programmet och läs om allt som sker under året på: motala.se/ung

Se programmet och läs om allt som sker under året på: motala.se/ung V O L T 4 4 S a k Ö c H Ve Se programmet och läs om allt som sker under året på: motala.se/ung Höstlov i stallet Kom och borsta och rykta på Nyckelbys hästar! 28-30 oktober 15.00 samlas vi fo r att pyssla

Läs mer

Nyhetsbrev nr 4-2015

Nyhetsbrev nr 4-2015 Nyhetsbrev nr 4-2015 Det har väl inte undgått någon att HTK numera har en färsk WTA-segrarinna i klubben? Johanna Larsson gjorde återigen succé i Båstad och denna gång fick hon med sig båda titlarna hem

Läs mer

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 12 (17 21 MARS 2014)

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 12 (17 21 MARS 2014) VÄLKOMMASKOLAN VECKA 12 (17 21 MARS 2014) Sista dag/tid för inlämnande av manus: Torsdagar klockan 09.00 till vksinfo@gallivare.se Denna veckas innehåll: Matsedel UF mässan Skidgymnasiets hemsida Handelsprogrammet

Läs mer

Höstlov på MMK MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG. Frisbeegolf NINJA WARRIOR utmaning i gympsalen

Höstlov på MMK MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG. Frisbeegolf NINJA WARRIOR utmaning i gympsalen Höstlov på MMK MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Utflykt Poängjakt i Tanto Öppet hus på Tele2Arena Frisbeegolf NINJA WARRIOR utmaning i gympsalen Skridskor på Zinken SPÖKJAKT Lov-kul Biljard-kurs Teater

Läs mer

SUNDBYS JULLOVSPROGRAM

SUNDBYS JULLOVSPROGRAM SUNDBYS JULLOVSPROGRAM ANMÄLAN TILL JULLOVSKURSERNA För att göra det så rättvist som möjligt: Sön 11.12 kl 14.30 delar vi ut KÖLAPPAR (= lottad ordning) och 14.45 16.00 tar vi emot anmälningar. Därefter

Läs mer

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Välkommen till STUDENTLIVET i Östersund Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 Medlemskap ger dig ett rikare studentliv! Billigare Studentliv! Studentkåren har avtal om Kårrabatt

Läs mer

Tidtabell. 31 mars - 31 augusti 2014

Tidtabell. 31 mars - 31 augusti 2014 Tidtabell 31 mars - 31 augusti 2014 kalmarflyg Ett aktivt miljöval Vi lyfter och landar på Stockholm Bromma Airport. Det citynära läget gör att miljökraven är extra hårda. Bara de allra miljövänligaste

Läs mer

SPORTLOVSPROGRAM 2014 15-23 februari

SPORTLOVSPROGRAM 2014 15-23 februari SPORTLOVSPROGRAM 2014 15-23 februari Föreningen RegioLAN presenterar LAN 2014 i Sporthall. Lördag 15/2 till tisdag 18/2. Insläppet börjar kl.15.00 på lördagen. Det blir turneringar i League of Legends,

Läs mer

företagsmässa 5.000 kr Älvdalen WOW! älvdalens HUVUDSPONSORER ARRANGÖRER ÄLVDALENS ISHALL 13-14 MAJ

företagsmässa 5.000 kr Älvdalen WOW! älvdalens HUVUDSPONSORER ARRANGÖRER ÄLVDALENS ISHALL 13-14 MAJ Boka monter och vinn 5.000 kr presentkort på s Sportcenter WOW! Har ni tänkt på hur bra vi är? En fantastiskt företagsam kommun, både historiskt och nu. Framtiden ser med andra ord ljus ut, för visst ska

Läs mer

för mer info. se www.skanesdjurpark.se

för mer info. se www.skanesdjurpark.se 1 Lär dig paddla kajak och ha kul i kanotskola! Åk. 3 - uppåt Tid: Mån 14 juni - tors 17 juni, kl.l10.00-15.00. Söndag 13 juni k.l15.00 har vi föräldraträff med information om kanotskolan. Kostnad: 500kr

Läs mer

SLUT- REA PÅ BAD! PÅ BAD! PÅ BAD! Vi tömmer bu PÅ BAD HALVA PRISET PÅ REDAN LÅGA FABRIKSPRISER! Mullsjö Factory Outlet. Gäller alla sommarplagg

SLUT- REA PÅ BAD! PÅ BAD! PÅ BAD! Vi tömmer bu PÅ BAD HALVA PRISET PÅ REDAN LÅGA FABRIKSPRISER! Mullsjö Factory Outlet. Gäller alla sommarplagg NR 28 ÅRGÅNG 18 VECKA 36 Vi tömmer b SEPTEMBER 2015 NU ÄVEN REA NU ÄVEN REA PÅ BAD! PÅ BAD! Gäller alla sommarplagg Gäller alla sommarplagg Gäller ej Damellatrosor/bh NU ÄVEN REA Gäller ej Damellatrosor/bh

Läs mer

Information till boende. för psykiatrisk vård med kvalitet

Information till boende. för psykiatrisk vård med kvalitet Information till boende för psykiatrisk vård med kvalitet Verksamheten utgår från klienterna och vi arbetar efter en helhetssyn på vård och rehabilitering Välkommen till Mjörnviksholm Vi hälsar dig välkommen

Läs mer

Fritidsbladet. Aktiviteter

Fritidsbladet. Aktiviteter Fritidsbladet Aktiviteter Sommar 2015 Aktivitetsinformation Bokning Ange alltid namn födelsenummer (underlag till faktureringen), adress, samt telefonnummer, när du anmäler dig till en aktivitet. Du måste

Läs mer

Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT. Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2

Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT. Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2 Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2 Skoterutflykt Ekonomiska föreningens skoterutflykt blir i år lördagen den 20 mars. Färden

Läs mer

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6 Nyhetsbrev #2 2015 Sida 1 av 6 Hej Vänner, Säsongen är i full gång även om värmen ännu uteblivit. Verksamheten är också i full gång och ni har väl inte missat alla träningar, tävlingar och andra roliga

Läs mer

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Ny kampanj med flyktingar i fokus S.4

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Ny kampanj med flyktingar i fokus S.4 06 31 januari 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Effektiv bioreklam S.2 Ny kampanj med flyktingar i fokus S.4 Ge-dubbelt avslutades S.6 Ett bra år med ökad försäljning

Läs mer

MARIA FOTBOLL. MiniNYTT. Femkamp! (Tisdag) 10-13 april (påsklov)

MARIA FOTBOLL. MiniNYTT. Femkamp! (Tisdag) 10-13 april (påsklov) MARIA MiniNYTT 10-13 april (påsklov) ( FREDAG) SKATTJAKT (torsdag) FOTBOLL Mot personalen (onsdag) Femkamp! (Tisdag) 10-13 APRIL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter 5-kamp Bakning (förmiddag)

Läs mer

SPORTLOV på MFK MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG. Utmaningen. Makramé med Mikaela 14.00. Lär dig spela gitarr 13.30

SPORTLOV på MFK MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG. Utmaningen. Makramé med Mikaela 14.00. Lär dig spela gitarr 13.30 29 februari 4 mars SPORTLOV på MFK MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Utflykt Nordiska Museet (Dockhusutställning) 10.00 Snookerhallen 14.00 Utförsåkning (Hammarbybacken) 09.00 Skridskor (Zinkensdamm)

Läs mer

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Årgång 9 Nr 9 December 2006 BILDER FRÅN HALLOWEEN BASTUN ÄR ÖPPEN BASAR PÅ SKOLAN JULMARKNAD I UR OCH SKUR INVIGNING AV SKOLAN 0-12ÅR NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD

Läs mer

Tappa inte bort häftet för det ska du lämna in tillsammans med de skriftliga arbetsuppgifterna. Lycka till! Sofia

Tappa inte bort häftet för det ska du lämna in tillsammans med de skriftliga arbetsuppgifterna. Lycka till! Sofia Namn: Klass: Din uppgift: Ni kommer att arbeta med detta vecka 39 till vecka 43. Ni har svensklektionerna till ert förfogande. Uppgifterna ska lämnas in, allt tillsammans, senast måndag vecka 45. Då blir

Läs mer

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 5 (26 30 januari 2015)

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 5 (26 30 januari 2015) VÄLKOMMASKOLAN VECKA 5 (26 30 januari 2015) Sista dag/tid för inlämnande av manus: Torsdagar klockan 09.00 till vksinfo@gallivare.se Denna veckas innehåll: Matsedel Personal Skolkataloger SYV informerar

Läs mer

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här.

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här. . Vilken tid och veckodag skulle passa dig bäst att besöka biblioteket? "Har barn som går på förskola och vet att de har haft problem att få tider som passar att besöka biblioteket i Hovmantorp på förmiddagarna.

Läs mer

29 mars 1 april. Våren är här! I alla fall när den här bilden togs, på Alvar och Luka när de var på utflykt

29 mars 1 april. Våren är här! I alla fall när den här bilden togs, på Alvar och Luka när de var på utflykt Våren är här! I alla fall när den här bilden togs, på Alvar och Luka när de var på utflykt 29 mars 1 april Påsklov på MMK MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Utflykt Röd dag = stängt Tanto bollplan (brännboll/fotboll)

Läs mer

MMK- NYTT. 30 maj 3 juni

MMK- NYTT. 30 maj 3 juni MMK- NYTT 30 maj 3 juni Bildspecial från veckans Modevisning! Se fler bilder längre fram i tidningen! aktiviteter PÅ MMK 30 MAJ 3 Juni LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Mariokart-turnering

Läs mer

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj.

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj. Trikumo Hej! vänder sig till dig som är anställd på minst 40% inom kommunen, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Vi har planerat mycket inför 2010! Här kan ni läsa om alla våra aktiviteter, resor

Läs mer

Mitt USA I augusti 2013 flyttade jag till North Carolina, USA. Mitt enda mål var att bli en bättre simmerska, men det jag inte visste då var att mycket mer än min simning skulle utvecklas. Jag är född

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4)

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) Innehåll Redaktören har ordet! 2 HSO kanslis öppettider under jul och nyår 3 HSO Uppsala läns styrelse/ordförandemöten våren 2016

Läs mer

Kärnan. Meny- & Aktivitetshäfte Maj

Kärnan. Meny- & Aktivitetshäfte Maj Kärnan Meny- & Aktivitetshäfte Maj Välkomna! Alla seniorer boende i Sjöbo kommun är välkomna till oss på mötesplats Kärnan. Du är välkommen till våra lokaler där du kan träffa andra människor och känna

Läs mer

med nya ögon Vi har alltid fokuserat på att utmana mönster.

med nya ögon Vi har alltid fokuserat på att utmana mönster. 2012 NY HET ER Se ditt kök med nya ögon Utmana dig själv. Utmana dina föreställningar. Låt dig inspireras på nytt. Hos HTH är vi experter på att se kök i helt nya perspektiv och att ge dig inspirerande

Läs mer

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien.

Läs mer

TUR 22-23 mars, enbart publikdagar Lördag (09.00-18.00) Söndag (10.00-17.00) 22-23 mars

TUR 22-23 mars, enbart publikdagar Lördag (09.00-18.00) Söndag (10.00-17.00) 22-23 mars Montrar/Medverkan - Vilka målgrupper vill ni möta? Välj de dagar som passar er medverkan bäst. TUR 20-23 mars, både fackdagar och publikdagar. Torsdag - söndag TUR 20-21mars, Trade Pavilion B2B enbart

Läs mer

Obs! Karolinas lektioner startar vecka 5 pga att hon är på Jamaica för studier i Dancehall.

Obs! Karolinas lektioner startar vecka 5 pga att hon är på Jamaica för studier i Dancehall. Gilla oss på facebook! DF Studio Danza Bryggaregatan 18-20 50338 Borås info@studiodanza.nu Hej och välkommen till en ny danstermin hos oss på DF Studio Danza! Terminen startar vecka 4, dvs måndag den 25

Läs mer

Särskiljande från de stora byggvaruhusen Mer image än sälj Kunskap: färgsättning, inredning, moodboards Inspirerande texter Unika kompetenser Service

Särskiljande från de stora byggvaruhusen Mer image än sälj Kunskap: färgsättning, inredning, moodboards Inspirerande texter Unika kompetenser Service Nytt annonskoncept 2012 ANNONSERNA TIDIGARE... Särskiljande från de stora byggvaruhusen Mer image än sälj Kunskap: färgsättning, inredning, moodboards Inspirerande texter Unika kompetenser Service Stor

Läs mer

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev hösten 2011

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev hösten 2011 Hunden i Söderköping Hundföretagare i samarbete Det mesta för din hunds bästa AlphaOhm Fysioterapi Carinas Hundvård Catharinas Agilitycenter Hundforum Hund & Katt shopen Pensionat Tass & Hov Nyhetsbrev

Läs mer

MARIA NYTT. 9 13 juni

MARIA NYTT. 9 13 juni MARIA NYTT 9 13 juni aktiviteter på MMK 9 13 juni LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Prisutdelning Aktiviteter Stencoolt MMK- DISCO kl. 14-16 Frukt 16.00 16.00 16.00 16.00 UTE på skolgården SAL

Läs mer

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. En lyckad insamling S.6

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. En lyckad insamling S.6 42 10 oktober 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Nytt kassasystem på IKEA S.3 En lyckad insamling S.6 Nytt hotell påbörjas 2015 S.8 Demokratisk Design - för att

Läs mer

MARIA. Gör din egen. på Lilla Skapande! 12 16 november

MARIA. Gör din egen. på Lilla Skapande! 12 16 november MARIA 12 16 november mininytt Gör din egen på Lilla Skapande! aktiviteter på MMK 12-16 november LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Bakning Bakning Film Ute Skridskor Bad killar Frukt

Läs mer

aktiviteter på MFK 18 22 augusti LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG

aktiviteter på MFK 18 22 augusti LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG 18 22 augusti aktiviteter på MFK 18 22 augusti LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Sommarfritids Sommarfritids 15.00 Tvspelsturnering (Peter) 14.00 Biljardturnering (Abbe) 14.45 Film

Läs mer

MARIA. 12 16 december. MiniNYTT

MARIA. 12 16 december. MiniNYTT MARIA 12 16 december MiniNYTT DANS! Vernissage på tisdag 15.05 i Sal 3. Begränsat antal platser, Serieteckning anmäl dig till Jannike om du vill vara med! HÅLL UTKIK! aktiviteter PÅ MMK 12 16 december

Läs mer

Din uppgift: trovärdig verklig inte

Din uppgift: trovärdig verklig inte Din uppgift: Ni kommer att arbeta med detta vecka 39 till vecka 43. Ni har svensklektionerna till ert förfogande. Uppgifterna ska lämnas in, allt tillsammans, senast fredag vecka 43. En kortare redovisning

Läs mer

Tid för tävlingen Tävlingen pågår under perioden 1 maj - 31 maj 2011. Beställ kitet redan i dag så är du med från början!

Tid för tävlingen Tävlingen pågår under perioden 1 maj - 31 maj 2011. Beställ kitet redan i dag så är du med från början! Tid för tävlingen Tävlingen pågår under perioden 1 maj - 31 maj 2011. Beställ kitet redan i dag så är du med från början! Här beställer du kitet: http://www.magdas.se/scrapfeber-2011-c-293-1.aspx Deltävlingarna

Läs mer

Sportlov 2017 Vecka 7

Sportlov 2017 Vecka 7 Grästorps kommun Sportlov 2017 Vecka 7 Aktiviteter 11/2-19/2 Sportlovsprogrammet finns även på www.grastorp.se I Evenemangskalendern finns aktiviteter under hela året. Söndag 12 februari Ridklubben Grästorp

Läs mer

1. Han heter Tim. 2. Hon heter Lisa. 3. Hon heter Malin.

1. Han heter Tim. 2. Hon heter Lisa. 3. Hon heter Malin. Facit Extra! 1 s. 5 penna 3. papper 4. lexikon 5. dator 6. stol 7. elev 8. suddgummi 9. block 10. klocka 11. bord 1 bok s. 6 en penna 3. ett suddgummi 4. ett papper 5. en dator 6. en stol 7. ett block

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. En ny säsong för Givebox med en ny fadderfamilj S.4. IKEA Museum söker bygglov S.3. DC fyller 50 år S.5

ÄLMHULTSBLADET. En ny säsong för Givebox med en ny fadderfamilj S.4. IKEA Museum söker bygglov S.3. DC fyller 50 år S.5 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET IKEA Museum söker bygglov S.3 DC fyller 50 år S.5 Donation av IKEA Foundation S.2 En ny säsong för Givebox med en ny fadderfamilj S.4

Läs mer

dags för kval till pingistävlingen Bästa 3:an!

dags för kval till pingistävlingen Bästa 3:an! MMK-NYTT 7 11 februari ÄNTLIGEN dags för kval till pingistävlingen Bästa 3:an! AKTIVITETER PÅ MMK 7 11 FEB LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Köket/Aktiviteter Mariokart 13.30 (Kenneth) Bakning

Läs mer

Höstlov i Motala. 1-5 november. motala.se/ung. Se programmet och läs om att som sker under året på:

Höstlov i Motala. 1-5 november. motala.se/ung. Se programmet och läs om att som sker under året på: Höstlov i Motala 1-5 november Se programmet och läs om att som sker under året på: motala.se/ung Bowling Motala Bowlinghall Öppettider Måndag 31/10 13.00-16.00 Tisdag 1/11 13.00-16.00 Onsdag 2/11 13.00-16.00

Läs mer

Tillfälliga klipp till kanonpriser! Telefon 042-22 13 73

Tillfälliga klipp till kanonpriser! Telefon 042-22 13 73 Utkommer onsdagar 45 gånger om året www.rydebacksbladet.nu Nummer 28 Råå:Rydebäck Annons & Distributions AB 14 augusti 2013 Rååvägen 39, 252 70 RÅÅ. E-post: prepress@pingvinpress.se Årgång 43 Telefon 042-26

Läs mer

MARIA KLUBBNYTT. 13-17 februari. Fortfarande finns det plats för fler robotar på Skapandes robot-tema!

MARIA KLUBBNYTT. 13-17 februari. Fortfarande finns det plats för fler robotar på Skapandes robot-tema! MARIA KLUBBNYTT 13-17 februari På bilden till vänster är det Astrid som visar upp sin snygga robot Till höger är det någon som gjort fler robotskulpturer till bordet utanför Skapande! ROBOTAR Fortfarande

Läs mer

AKTIVITETER I JUNI. Välkommen till Tallhöjdens träffpunkt Adress: Runstensvägen 13 Tel: Öppet:

AKTIVITETER I JUNI. Välkommen till Tallhöjdens träffpunkt Adress: Runstensvägen 13 Tel: Öppet: AKTIVITETER I JUNI Välkommen till Tallhöjdens träffpunkt Adress: Runstensvägen 13 Tel:08-606 92 01 Öppet: 10.00-16.00 MÅN 3/6 09.30-10.00 Stationsträning: Föranmälan till personalen Max 10 /platser. Cirkelträning

Läs mer

BLENDER DRIVERSOPEN HELGÖPPET PÅ CAMPINGEN TJEJER PÅ HAL IS KAJSA 4:A PÅ DM KLUBBMÄSTERSKAP / 5-KAMP5 FOLKAFEST MED EN TJOCK & EN BRA Sida 1

BLENDER DRIVERSOPEN HELGÖPPET PÅ CAMPINGEN TJEJER PÅ HAL IS KAJSA 4:A PÅ DM KLUBBMÄSTERSKAP / 5-KAMP5 FOLKAFEST MED EN TJOCK & EN BRA Sida 1 Årgång 12 Nr 2 Mars 2009 BLENDER DRIVERSOPEN HELGÖPPET PÅ CAMPINGEN TJEJER PÅ HAL IS KAJSA 4:A PÅ DM KLUBBMÄSTERSKAP / 5-KAMP5 FOLKAFEST MED EN TJOCK & EN BRA Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Ett nytt sätt att logga in på ico-worker S.3. Ikano firade 25 år S.4. Dags för pendlardialog S.6

ÄLMHULTSBLADET. Ett nytt sätt att logga in på ico-worker S.3. Ikano firade 25 år S.4. Dags för pendlardialog S.6 47 15 november 2013 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Heminredningskväll på IKEA S.2 Ikano firade 25 år S.4 Dags för pendlardialog S.6 Ett nytt sätt att logga in på

Läs mer

Kristoffer Bergdahl Registrerad Fastighetsmäklare. Välkomna på visning! Mob 0703-46 57 62

Kristoffer Bergdahl Registrerad Fastighetsmäklare. Välkomna på visning! Mob 0703-46 57 62 är ni Visning: Söndagen 23/3 12:00-12:45 Välkomna till detta unika gamla hus på härliga Råå. Bostaden erbjuder en generös takhöjd, stukaturer, gamla fina plankgolv och kakelugn! Lummig trädgård i söderläge

Läs mer

Mötesplats Rönnby. En mötesplats för alla åldrar. Månadsbladet riktar sig till Seniorer

Mötesplats Rönnby. En mötesplats för alla åldrar. Månadsbladet riktar sig till Seniorer Månadsblad 2018 Mötesplats Rönnby Mötesplats Rönnby En mötesplats för alla åldrar Månadsbladet riktar sig till Seniorer Mötesplats Rönnby Släggkastargatan 1 722 41 Västerås 021-393635 Ansvarig för seniorverksamheten

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Produktutveckling priset för goda idéer S.5. After sales expanderar S.3. Barnjulfest på Aktivitetshuset S.4

ÄLMHULTSBLADET. Produktutveckling priset för goda idéer S.5. After sales expanderar S.3. Barnjulfest på Aktivitetshuset S.4 08 14 februari 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET After sales expanderar S.3 Barnjulfest på Aktivitetshuset S.4 IKEA Industry omstrukturerar S.7 Produktutveckling

Läs mer

Svenska GRAMMATIK: ÖVNINGAR OCH SVAR

Svenska GRAMMATIK: ÖVNINGAR OCH SVAR Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK: ÖVNINGAR OCH SVAR This is a document containing all the grammar exercises and answers from the website www.svenska.digital ADJEKTIV: Alla mina (fin) saker Jag har många saker.

Läs mer

MARIA NYTT. 17 21 februari. Det har målats gipsfigurer på Skapande under veckan som gått.

MARIA NYTT. 17 21 februari. Det har målats gipsfigurer på Skapande under veckan som gått. MARIA NYTT Det har målats gipsfigurer på Skapande under veckan som gått. 17 21 februari aktiviteter på MMK 17 21 februari LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Pussel Vändtia-turnering

Läs mer

MARIA. 7-11 november. MiniNYTT

MARIA. 7-11 november. MiniNYTT MARIA 7-11 november MiniNYTT Bildspecial från HÖSTLOVET aktiviteter PÅ MMK 7 11 NOVEMber LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Singstar Bakning Bakning Film Skridskor Frukt 16.00 16.00

Läs mer

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com Välkomna till ett nytt och fräscht HTK 2015. Klubben har gjort en fantastisk resa de senaste åren som nu börjar landa i en stabil organisation. HTK känner att det är viktigt att skilja på barn-, ungdoms

Läs mer

MARIA PÅ BORDET SPÖKTIMME. HINDERBANA och mycket mer TYGTRYCK. 29 oktober 2 november

MARIA PÅ BORDET SPÖKTIMME. HINDERBANA och mycket mer TYGTRYCK. 29 oktober 2 november MARIA 29 oktober 2 november mininytt SKRIDSKOR CHOKLADPENGARNA PÅ BORDET SPÖKTIMME TYGTRYCK HINDERBANA och mycket mer HÖSTLOV på MMK 29 okt 2 nov LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Smak

Läs mer

Sportlov 14-18 februari 2011

Sportlov 14-18 februari 2011 Sportlov 14-18 februari 2011 www.mariestad.se Innehållsförteckning Innehållsförteckning 2 Allmänhetens åkning 3 Spela badminton 3 Ungdomskulturhuset Elvärket 4 SportlovsLan på Elvärket 5 Sportlovskul på

Läs mer

Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014!

Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014! Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014 Vi i föreningen DansGlada Fötter i Kiruna har härmed nöjet att bjuda in er till en hel vecka med dans Under veckan erbjuder vi allt i från nybörjarkurs i bugg och

Läs mer

Öppet i Aktivitetshuset Öppet mellan för högstadiet och gymnasiet Varmt välkomna!!

Öppet i Aktivitetshuset Öppet mellan för högstadiet och gymnasiet Varmt välkomna!! Planering inför sportlovet 2018 Inför sportlovet har Laholms kommun tillsammans med andra aktörer i kommunen samlat material som finns om aktiviteter och annat som kan vara intressant för unga i Laholm.

Läs mer

JULENS AKTIVITETER 2014

JULENS AKTIVITETER 2014 JULENS AKTIVITETER 2014 BLANDAT PONNY HÄST PRIVATLEKTION Välkommen till stallet VARJE DAG!! On 24 Juliga dagar i stallet! To 25 Fr 26 Lö 27 2 5 2 5 Barnkurs de små Julkurs för de små!! Ridning och pyssel

Läs mer

Mötesplats Rönnby. En mötesplats för alla åldrar. Månadsbladet riktar sig till Seniorer

Mötesplats Rönnby. En mötesplats för alla åldrar. Månadsbladet riktar sig till Seniorer Sommarblad 2019 Rönnby Mötesplats Rönnby En mötesplats för alla åldrar Månadsbladet riktar sig till Seniorer Mötesplats Rönnby Släggkastargatan 1 722 41 Västerås 021-393635 Ansvarig för seniorverksamheten

Läs mer

Hembrev för veckorna 6 och 7

Hembrev för veckorna 6 och 7 Hembrev för veckorna 6 och 7 Hej alla! Nu var det dags för lite information igen. När ni får hem det här har vi haft föräldramöte och för er som inte kunde närvara hälsar vi att ni kommer att få ta del

Läs mer

MARIA KLUBBNYTT. 14-18 november. Emma och Sannas häftiga bebis- OnePieces. Och nu eftersöker vi gamla jeans att göra bland annat häftiga väskor av!

MARIA KLUBBNYTT. 14-18 november. Emma och Sannas häftiga bebis- OnePieces. Och nu eftersöker vi gamla jeans att göra bland annat häftiga väskor av! MARIA KLUBBNYTT Emma och Sannas häftiga bebis- OnePieces 14-18 november Full fart på Levande Tyger! Och nu eftersöker vi gamla jeans att göra bland annat häftiga väskor av! aktiviteter PÅ MFK 14 18 November

Läs mer

En liten folder om Lanseringskampanjen

En liten folder om Lanseringskampanjen En liten folder om Lanseringskampanjen 2011 Lanseringskampanjen 2011 Den 5 september 2011 drar hela förbundet igång en historisk satsning där vi med 2012-målen och våra nio åtgärdspunkter i ryggen ska

Läs mer

Kalendarium läsåret 2015/2016 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande

Kalendarium läsåret 2015/2016 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande Kalendarium läsåret 2015/2016 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande Anmälan kommer att krävas till flera av nedanstående aktiviteter och vissa har även platsbegränsning. Vi skickar ut separata

Läs mer

Laholmsmässan 31/8 1/9 2012 - en god affär!

Laholmsmässan 31/8 1/9 2012 - en god affär! Laholmsmässan 31/8 1/9 2012 - en god affär! Inbjudan till årets företagarhändelse i Laholm! Välkommen! Detta har vi i Laholms kommun verkligen sett fram emot länge! Att få hälsa dig hjärtligt välkommen

Läs mer

Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma)

Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma) Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma) Grill, lek och häng i Slottsskogen - 27/8 torsdag Vi möts vid Götaplatsen (högst upp på Avenyn vid Poseidon- fontänen) kl. 14.00. Ring till Johanna

Läs mer

Spänning Äventyr Lekar Välkommen Sportlovet 2015

Spänning Äventyr Lekar Välkommen Sportlovet 2015 Spänning Äventyr Lekar Välkommen Sportlovet 2015 Annons MÖTESPLATSEN FÖR HÄLSA, IDROTT OCH COACHANDE LEDARSKAP Folkhögskola Kurs & konferens Läger STF Vandrarhem LILLSVED Coachar för livet www.lillsved.se

Läs mer

Trevlig fortsatt sommar och

Trevlig fortsatt sommar och Utgivare: Åsens Byråd Årgång 16 Nummer 7 Juli 2014 Hej igen Det blir visst en månad till som ni får dras med mig. Nu närmar sig bygdeveckan traditionsenligt och det blir mycket att hinna med för alla våra

Läs mer

MARIA. Tennis cup! KLUBBNYTT. På onsdag startar MFK:s. 11 15 februari

MARIA. Tennis cup! KLUBBNYTT. På onsdag startar MFK:s. 11 15 februari MARIA KLUBBNYTT 11 15 februari Såhär glada hoppas vi att alla kommer vara under cupen Det här är Otis och Svante som ger tummen upp! På onsdag startar MFK:s Tennis cup! aktiviteter på MFK 11 15 februari

Läs mer

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också UTVÄRDERING AV NY PLATS FÖR RDSGs RASSPECIAL Punkterna 1-5 kunde graderas enligt följande: Mycket bra Bra Varken bra eller dåligt Ganska dåligt Dåligt 1. Vilket är ditt helhetsintryck av den nya platsen

Läs mer