IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. IKEA har fått en gaslastbil S.6

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. IKEA har fått en gaslastbil S.6"

Transkript

1 10 28 februari 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Dags för UF-mässa S.3 IKEA har fått en gaslastbil S.6 Äntligen ordning i garderoben S.2 IKEA Industry välkomnas till Aktivitetshuset S.4 Från och med 1 mars är IKEA Industry i Älmhult medlemmar i Personalstiftelsen, vilket innebär att de också får tillgång till Aktivitetshuset. Representanter från Aktivitetshuset åkte ut till IKEA Industry för att presentera sig själva.

2 10 28 februari Lär dig att förvara! IKEA FAMILY medlemmar bjuds in till en lärorik temakväll med fokus på förvaring på varuhuset. 5 mars kl 18 kommer förvaringsexperter dit för att ge dig tips och inspiration till smarta förvaringslösningar för hela hemmet. Ni kommer även att få se förvaringsnyheterna. Anmäl er två dagar innan på Äntligen ordning Hur ser det ut i din garderob? Vecka 9-15 pågår en kampanj med fokus på insidan av våra garderober. 7 av 10 rensar varje år, men ändå lider många av för mycket kläder och för lite förvaring. Under våren kommer den uppdaterade garderobsinredningen KOMPLEMENT till våra varuhus, med mesta möjliga förvaring på minsta möjliga kubik. Se den härliga filmen där ett par rensar sin något överfulla garderob på Inside, länkat under Älmhultsbladets nyhetssida. ÄLMHULTSBLADET Utgivare IKEA AB Ansvarig utgivare Mattias Lindqvist Redaktion Malin Sennevall och Hanna Pålsson Manusstopp Tisdagar Utgivning Fredagar Tryckkostnad 3,80 SEK per ex Postnummer 05/15 Telefon Fax E-postadress redaktionen E-postadress Saker & Ting Älmhultsbladet på IKEA Inside Älmhultsbladet som webbtidning Tips! Webbtidningen når du hemifrån Älmhultsbladet in Brief (English) Vad vill du läsa om i Älmhultsbladet? Hör av dig till redaktionen!

3 10 28 februari Elever lockar besökare till UF-mässa TEXT: MALIN SENNEVALL, Nästa vecka är det återigen dags för UFmässa i Multihallen. 5 mars samlas runt 45 UF-företag och andra lokala företag för att sälja sina produkter och tjänster till alla som vill komma förbi. Några sistaårselever från Handelsprogrammet på Haganässkolan arrangerar mässan som sitt projektarbete. Älmhultsbladet träffade sex av eleverna när de kom på besök till Aktivitetshuset för att berätta hur de jobbar med mässan. Det är första gången sistaårselever har mässan som projektarbete, men de jobbar inte ensamma. Växande Älmhult, IKEA och skolan samarbetar med eleverna för att skapa en attraktiv mässa för både företag och besökare. Mässan kommer liksom förra året gå av stapeln i Multihallen på Aktivitetshuset. Där kommer besökarna kunna shoppa hos både UF-företag och lokala företag, fika i caféet och ta del av spännande aktiviteter, till exempel kommer det att bjudas på en modevisning. Tre elever, Ida Adauktusson, Mimmi Karlsson och Sally Hallberg ansvarar för allt som ska hända under dagen och hoppas kunna locka ännu fler besökare än förra året, då runt 1000 personer kom för att titta och handla. Djenita Salkanovic och Lotta Eklund Bröchner ansvarar för marknadsföringen av dagen och ska se till att locka så många besökare som möjligt. Det gör de bland annat genom att skicka ut broschyrer till alla hushåll i Älmhult och genom att informera på en Facebooksida UFmässa Deras klasskompisar David Stankovski och Jens Selin tar hand om försäljning och sponsring. De berättar att de än så länge har lyckats locka 20 externa företag och att alla lokala företag som har en vara eller tjänst att sälja är välkomna att hyra en monter. För att hitta företag fick de en lista av kommunen som de mailade ut till och de har även aktivt uppsökt företag som de har sett som intressanta. Alla som jobbar med projektet tycker att det är väldigt roligt och intressant, men ganska stressigt, framförallt nu när det närmar sig slutet. Det är ju redan nästa vecka, det är ju ingen tid kvar alls, säger de smått chockat när de inser hur få dagar det är kvar. De utställande UF-företagen består framförallt av elever från tvåan på Haganässkolan. Några exempel på de saker som kommer att finnas till försäljning är kläder, mobilskal och plattångsfodral. Utöver de deltagande eleverna från Haganässkolan kommer även niondeklassare att vara där och utföra vissa uppgifter för att lära sig mer om hur det går till att ställa ut på en mässa. Mässan är öppen 5 mars mellan 11 och 18. Ta med kontanter, det kommer att finnas många fina fynd att göra!

4 10 28 februari IKEA Industry välkomnas till Aktivitetshuset TEXT: MALIN SENNEVALL, Jens och Stefan presenterar Aktivitetshusets utbud för IKEA Industry. Från och med 1 mars är IKEA Industry i Älmhult medlemmar i Personalstiftelsen, vilket innebär att de också får tillgång till Aktivitetshuset med allt vad de har att erbjuda. Vid tre tillfällen har Jens Ahlstrand, verksamhetschef för Aktivitetshuset, och Stefan Thörn, koordinator för Aktivitetshusets fritidssektioner, åkt ut för att träffa medarbetarna på IKEA Industry för att berätta vad de har att erbjuda och hälsa dem välkomna. IKEA Personalstiftelsen har som huvudsyfte att bidra till att IKEA anställda med familjer med arbetsplats i Älmhult har möjlighet till ett större utbud av främst fritidsaktiviteter. Även medarbetare på IKANO och Inter IKEA i Älmhult, med familjer, har tillgång till stiftelsens utbud av aktiviteter. Alla bolag betalar en medlemsavgift varje år för att få utnyttja dess förmåner. En viktig, separat del av Personalstiftelsen är Vuxenklubben. Personalstiftelsen äger även Aktivitetshuset och en av förmånerna med att vara med är att få tillgång till Aktivitetshuset och dess erbjudanden.

5 10 28 februari När Älmhultsbladet följde med Jens och Stefan ut till IKEA Industry hade ett femtiotal medarbetare som just avslutat sitt skift kommit för att få veta mer om det stora och för många ganska okända utbudet som de faktiskt har. Runt 75 % av IKEA Industrys medarbetare har aldrig besökt Aktivitetshuset och behövde därför en ordentlig genomgång av vad de har att vänta sig. Utöver gym och fika kan du boka multihallen, bubbelpoolen, ha kalas, hyra släp, få massage och mycket, mycket mer. IKEA Industry-medarbetarna var glada över att få möjlighet att använda Aktivitetshuset sfaciliteter och många ville prata efter presentationen för att få veta mer. Förutom att presentera Aktivitetshuset informerade Jens och Stefan även om att Öppet Hus kommer att hållas 1 mars för alla medarbetare. Både medarbetare från IKEA Industry och medarbetare från övriga bolag i Älmhult är välkomna att titta in och lära sig mer om allt det Aktivitetshuset har att erbjuda. IKEA Industry består av det som tidigare var Swedwood, Swedspan och IIID, och blev ett bolag 1 september Det finns runt medarbetare inom IKEA Industry och 44 produktionsenheter i 11 länder. Här i Älmhult jobbar runt 260 medarbetare med att tillverka köksfronter. Vi hälsar IKEA Industry välkomna och hoppas att de ofta kommer och utnyttjar Aktivitetshusets utbud! Medarbetare som precis gått av sitt pass lyssnar på Jens och Stefan.

6 10 28 februari Den miljövänliga lastbilen TEXT: MALIN SENNEVALL, Att ständigt sträva efter hållbara lösningar är en självklarhet för oss på IKEA - i varje uppdrag, varje dag. Sedan månadsskiftet januari/februari rullar en av IKEAs första gaslastbilar mellan våra distributionscentraler i Torsvik och Älmhult, liksom till de två varuhusen i Göteborg- något som man på IKEA Svenska AB:s transportavdelning är mycket stolta över. Den nya gaslastbilen är tillverkad av Volvo Lastvagnar och drivs med flytande metan, med inslag av diesel som behövs för att starta motorn. Bilen har en dieselmotor, till skillnad från andra gaslastbilar, vilket ger en effektivitetsökning på mellan procent och ger även en lägre bränsleförbrukning. Dubbla tankar med en för flytande metan och en för diesel gör lastbilen mindre sårbar när den körs i områden med begränsad infrastruktur för flytande metan. Metangas kan bestå av både naturgas och biogas. Naturgas är ett fossilt bränsle och biogas produceras av bioförnybara material, till exempel sopor. I dagsläget finns det fyra tankstationer i Sverige, varav två i Göteborg och Jönköping, som erbjuder flytande metan med 50 procent biogas. Kan man uppnå 100 procent biogas skulle koldioxidutsläppen kunna minskas med 70 % jämfört med diesel. Gaslastbilens rutt har valts på grund av tillgängligheten till tankstationer i Göteborg och Jönköping. Dessutom erbjuder vägen optimala körförhållanden, eftersom landsvägskörning ger lägst bränsleförbrukning för den här typen av lastbil. Det finns också ett stabilt flöde av varor från de två distributionscentralerna till varuhusen i Göteborg. Deborah Eckerby, som då var Transport Business Developer på IKEA Svenska AB, var involverad i att få ut gaslastbilen på vägarna. Hon är exalterad över att se saker falla på plats. Detta har varit en fantastisk läroprocess. Att hitta nya, mer miljövänliga lösningar för IKEAs transporter är en av de bästa sakerna med mitt jobb, avslutar hon nöjt.

7 10 28 februari NY PÅ JOBBET MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR Elsa ny Sales Responsible för IKEA FAMILY Elsa Öjes börjar som Sales Responsible för IKEA FAMILY sortimentsutveckling inom affärsområde OSOF (Home organisation/ Secondary storage/outdoor Living/IKEA FAMILY sortimentsutveckling) på IKEA of Sweden, den 1 mars Elsa började på IKEA 1992 och kommer senast från integrationsteamet för ROIG, och rollen som Sales Responsible där. Tack för dina bidrag i integrationsteamet för ROIG. Lycka till i ditt nya jobb! Varmt välkommen till affärsområde OSOF! Todd Nobes Commercial Manager BA OSOF IKEA of Sweden Agneta Elgemark ROIG Integration Commercial Matrix Karin Blindh Pedersen ny produktutvecklare på IKEA of Sweden Karin Blindh Pedersen är ny produktutvecklare för HFB19, Secondary storage, inom affärsområde OSOF (Home organisation/secondary storage/outdoor Living/IKEA FAMILY sortimentsutveckling), IKEA of Sweden. Karin började på IKEA 2010, som Product Development Engineer inom Lighting, och sedan 2012 har hon arbetat som produktutvecklare för Kitchen, med ett avbrott för föräldraledighet, som hon nu återvänder från. Tack för dina bidrag till affärsområde Kitchen & Dining och lycka till med ditt nya jobb! Varmt välkommen till OSOF! Yvonne Andersson Gerry Dufresne Range Manager Range Manager BA OSOF, IoS BA Kitchen & Dining, IoS Deborah ny Sourcing developer på IKEA of Sweden Vi är glada att kunna meddela att Deborah Vinje från den 1 mars är ny Sourcing Developer på BA Cooking, Eating & Decoration. I sitt uppdrag kommer Deborah att fokusera på materialen textil, solid trä och naturfibrer. Deborah kommer närmast från IKEA components och en roll som Task leader där hon haft nära kontakter med BA Kitchen & Dining på IKEA of Sweden. Deborah, varmt välkommen till BA Cooking, Eating & Decoration. Jens Karlsson Sourcing development manager BA Cooking, Eating & Decoration IKEA of Sweden

8 Älmhultsbladet februari 2014 LEDIGA JOBB PÅ IKEA OCH IKANO Avdelningschef Sälj a är lyckv ara att väg på IKEA Sv. Försäljnings AB Barkarby, Stockholm Nu söker vi på IKEA Barkarby två nya avdelningschefer till våra Core Area Bedroom och Kitchen. Avdelningschefens främsta uppgift är att, tillsammans med sina chefskollegor, ansvara för sitt Core areas medarbetare, kunder och finansiella resultat. Det innebär även att säkerställa kompetens och utveckla arbetssätten. Är du redo för nästa utmaning? INSIDE.IKEA.COM a m m det är okej att göra fel Släpp din in loss inredare re är heen känsla Availability Manager art being p ing th of some BIG ge men skap t lhe e k n E IKEA IT, Älmhult Are you passionate about availability, reliability, maintainability and service capacity? Are you a driven person? Do you want to be part of something big? Then IKEA IT is looking for you! IKEA IT is looking for an experienced and goal-oriented Availability Manager. As an Availability Manager you will ensure that all the IT services are available and are functioning correctly. You are working by leading activities and people towards long-term availability improvements and taking lead in business critical situations. Read more and apply at IKEA Inside! Welcome with your application latest 10 March! INSIDE.IKEA.COM ätt gas r Ifrå ritete o akt e k a i nr styr bara der id n u amt fr gör saker annorlunda

9 Älmhultsbladet februari 2014 LEDIGA JOBB PÅ IKEA OCH IKANO Learning & Communication Lead Solution Area Plan & Secure Logistics IKEA of Sweden, Business Solutions Range & Supply, Älmhult a är lyckv ara att väg å p Temporary assignment 1,5 year Is it your turn to share your knowledge and expertise with your co-workers? Then this might be your next career step! Welcome with your application latest the 4th of March! INSIDE.IKEA.COM Ja driv g passs av ion a m m det är okej att göra fel Släpp din in loss inredare re är heen känsla Competence Developer ecommerce Matrix line organisation IKEA Retail Services AB, Helsingborg art being p ing th of some BIG ge men skap t lhe e k n E If you love developing People and working in a dynamic, changing business and contributing to developing performing matrix partners in the countries this assignment could be something for you! Please send your application no later than March 2. INSIDE.IKEA.COM i nr e k a släpp loss potentialen ätt gas r Ifrå ritete o akt styr bara der un amtid fr gör saker annorlunda

10 10 28 februari INFORMATION TILL IKEA OCH IKANO MEDARBETARE Föreläsning - Att överlista Jante Välkommen på en föreläsning med Tomas Gunnarsson: Att överlista Jante - Om konsten att lyfta sig själv och andra 11 mars på Elite Park Hotell i Växjö. Pris 325 kr inklusive bok. Annons Engelska, nivå A2 Riktar sig till dig som använder engelska i arbetet och vill utveckla din språkkompetens (läsa, skriva, prata och lyssna). 2 timmar (10:00-12:00) vid 6 olika tillfällen: 13/3, 20/3, 27/3, 3/4, 10/14 och 17/4 Anmäl er på Inside under: Working at IKEA/Learning & Training/Language Läs mer och anmäl dig på Matlagningscirklar Annons Thailändsk matlagning Start: 13 mars Ledare: Phet Romsvi Tid: 3 tors Deltagaravgift: 460 kr Plats: Älmhult Svensk husmanskost Start: 5 mars Ledare: Camilla Petersen Tid: 5 ons Deltagaravgift: 795 kr Plats: Älmhult Mera Raw food Start: 3 april Ledare: Jeanette Guttenberg Tid: 3 tors Deltagaravgift: 795 kr Plats: Älmhult För mer info och anmälan: eller

11 10 28 februari AKTIVITETSHUSET EN PLATS DÄR DU KAN HA ARBETSMÖTE, TA EN FIKA, TRÄNA ELLER BARA UMGÅS Öppet hus på Aktivitetshuset Den 1 mars i år är en stor dag. Då hälsar vi IKEA Industry Älmhult välkomna till personalstiftelsen, vilket innebär att alla bolag i Älmhult nu är med. Detta vill vi fira med öppet hus klockan Kom och se vad vi har att erbjuda dig och din familj. Delar av våra sektioner, kursledare och terapeuter är på plats för att svara på dina frågor. Kom alltid ihåg att ta med ditt IKEA ID-kort när du besöker oss. Alla är välkomna!

12 10 28 februari AKTIVITETSHUSET EN PLATS DÄR DU KAN HA ARBETSMÖTE, TA EN FIKA, TRÄNA ELLER BARA UMGÅS Lunchdisco Nu är det äntligen dags! Kom på lunchdisco på Aktivitetshuset och skaka loss till skön musik. Vi planerar lunchdisco följande datum: 7 mars 4 april 2 maj 5 juni Tid: Plats: After Worklokalen Är du danssugen? Passa då på och få lite extra energi till eftermiddagen och helgen. Ju fler som dansar, desto roligare. Alla dansstilar är tillåtna... Bowling Tisdagen den 4 mars mellan klockan spelar vi i Osby Bowlinghall. Kostnad 60kr/person vid 2/bana. Hoppas att många nya såsom gamla hänger på och spelar! Anmälan görs senast måndagen den 3 mars senast klockan till susanne. OBS ny mailaddress, tillfälligt. Övriga tider - visa ditt IKEA/IKANO-leg så får du 10% rabatt på priset. Varmt Välkomna! Fritidssektionen Bowling Ändrade halltider Multihallen stängd tisdag den 4 mars klockan t.o.m. torsdag den 6 mars klockan på grund av UFmässan. Squashen är endast stängd onsdag och Func gym och Övre Hallen är öppet som vanligt. Friskvårdsbidraget Vi vill påminna om att du kan köpa ett värdebevis för din friskvårdspeng på Förmånsportalen som du kan nyttja hos våra terapeuter. Tänk på att även våra teraputer går på semester under sommaren, så vänta inte för länge med att lösa in ditt värdebevis. Värdebeviset gäller ett år från inköpsdatum.

13 10 28 februari AKTIVITETSHUSET EN PLATS DÄR DU KAN HA ARBETSMÖTE, TA EN FIKA, TRÄNA ELLER BARA UMGÅS Hingstvisning Den mars klockan är det dags för den årliga hingstvisningen hos den kände dressyrryttaren Jan Brink på Tullstorp Dressage Stable AB utanför Hässleholm. Då visas hela hingstprogrammet 2014 upp av Jan och hans duktiga medhjälpare och i år visas det även hopphingstar. Denna visning brukar vara av absolut toppklass och är väl värd ett besök, både för att se vackra hästar och en fantastisk anläggning. Visningen är gratis men det önskas föranmälan så skicka ett mail till och tala om hur många som kommer samt vilken dag så ordnar jag detta. Vi kör dit i egna bilar och vid anmälan får ni en vägbeskrivning. Fritidssektionen Ridning IKEA Pokermästerskap på After work Fredagen den 28 februari Klockan Anmälan SENAST 25/2 till mail: AFTER WORK TORSDAG 6/3 Öppet Välkomna! Öppet: måndag-torsdag , fredag , lördag-söndag Som IKEA medarbetare har du access till Multihallen alla dagar Telefon ,

14 10 28 februari LUNCHGUIDE MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR AKTIVITETSHUSET MÅN Krämig broccolisoppa med bacon TIS Röd currysoppa med kyckling ONS Stinas Puztasoppa TOR Rotsakssoppa med skinka FRE Matig räksoppa Veckans vegetariska: Potatis- och timjansoppa Hemlagad soppa, 49:- Serveras med bröd och smör (Alla våra soppor är fria från gluten och laktos) Vi serverar även matiga sallader, wraps, sushi, och mackor. Kvällstid serverar vi belgisk våffla, grillade smörgåsar och toast från grillen. IKEA gatan 8, tel , Öppet; mån-tor , fre , lör-sön IKEA RESTAURANGEN Frukost varje dag från 9:- Busstidtabell för lunchbussen mellan IoS och varuhuset Från IoS: 1 1 : :00 12:20 12:40 13:00 13:20 Från varuhuset: 11:50 12:10 12:30 12:50 13:10 13:30 Vi bjuder på den 6:e varmrätten Hämta ett stämpelkort i receptionen på KH eller IKEA of Sweden för att få den sjätte varmrätten på köpet fram till 31 mars. PER ANDERSENS MÅN Stekt korv med stuvad blomkål och kokt potatis. Vårrullar med currysås och ris. TIS Stekt torsk med baconsås, kokt potatis, ärtor och citron. Levergryta med ris. ONS Kycklinggryta med cocosmjölk och curry, serveras med ris. Stekt fläsk med löksås, kokt potatis, grönsaker och lingon. TOR Kött- och grönsakssoppa. Semla. Fiskgratäng med färska tomater och dill, serveras med potatismos och ärtor. FRE Husmansbuffé: Plommonspäckad köttfärslimpa med gräddsås, kokt potatis, grönsaker och lingon. Nudelwook med kyckling och kall sweet chilidressing. Varje dag serverar vi dagens sallad. Sallad, bröd, smör, dricka och kaffe ingår. Häfte med tio lunchkuponger: 650:- Bäckgatan, vid IKEA Distribution Centre. Ingång vid vakten. Tel , VÄRDSHUSET Ät så mycket du vill av vår lunchbuffé med massor av goda grönsaker, krispig sallad, läckra såser, flera hemlagade varmrätter med eller utan kött, hembakat bröd, flera olika tillbehör samt lingondricka, isvatten och kaffe. 70:- 79:- Måndag-fredag IKEA gatan 1, tel Alla lunchrestauranger i Älmhult finner du på

15 10 28 februari SAKER & TING MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR SÄLJES Närproducerat kvalitetskött! Lamm ca kg. Hängmörat, benfritt nötkött i lådor om ca 13 eller 25 kg. Vakumpackat och uppmärkt. Mycket hög kvalitet. Stationär dator HP Pavillion t3165 (f.d IKEA hem PC). Duger bra som surfdator och för enklare spel. Installerad med MS Windows XP och MS Office. Processor Intel Pentium 4 640, 3,2 GHz. Internminne 2x512 MB DDR2 SDRAM. Hårddisk 160GB. DVD brännare med Dual Layer Grafikkort ATI Radeon x300, PCI-E Trådlöst nätverkskort. Pris 500kr. Tele: MAMMUT garderob och byrå. Rosa färg, bägge för 800kr Siemens bänkdiskmaskin, SK Djup: 46cm, Bredd: 55cm, Hög: 45cm, energiklass A 25 kilo Använd ca 1år, säljes nu pga flytt. Pris: 1000kr (nypris: ca 2000kr) Ring Mikaela: Drivbänksfönster. Englasfönster till drivbänkar säljes 1270x880 7st 30:-/st. 940x880 1 st. 20:- Eller alla för 200:- Finns i möckeln Älmhult Ring Fredrik Volvo V40, klassisk 2,0T, manuellt växlad. Tillverkad maj km. Både sommar- och vinterdäck. Underhållen och i bra skick kr. Kontakta Hui Jin: com eller (på engelska) 2-sitssoffa och fåtölj i rött skinn, nyvoll avlastningsbord, Bjursta sideboard, ek, Kulla taklampa, vit. Ring KÖPES Begagnad iphone 4 eller 4S i gott skick. Helst upplåst. Kontakta Linda på RATIONELL trådbackar 50cm. Till FAKTUM kökssystem. Kompletta & fräscha. Emma el En soffgrupp (soffa/soffor och fåtöljer) i rokoko-stil önskas köpas. Ring Sofia Önskar köpa staketsektioner till hundgård. Allt av intresse. /Emma UTHYRES Komplett möblerat övernattningsrum i privat villa vid sjön Möckeln uthyres from 1e mars. Eget badrum, egen ingång, egen tv, eget pentry. Pris per mån; 2100kr. Ring Lägenhet 2 Rum. Norra Torggatan 5 Älmhult. På centralt läge 100 meter från stationen ligger denna tvårumslägenhet i etage. Nedanvåning med kök/ allrum samt wc med dusch. En trappa upp till vindsvåningen finns vardagsrummet/sovrummet. Tvättstuga samt förråd tillhörande lägenheten finns i källaren. Fri parkering på gårdsplanen för boende. Boyta om 41 kvm. Månadshyra om 3640 kr ingår värme och vatten. Tillträde enligt överenskommelse. Kontaktuppgifter: Victor Nordell Tel: Epost: Jessie Lind Nordell Tel: , SÖKES Söker ett litet hus eller lägenhet. Vi är 2 killar/gubbar som tänkte dela en lägenhet eller ett litet hus så minst med två sovrum. Vi pendlar idag till Älmhult men känner att man lägger för mycket tid i bilen när man kunde jobbat i stället. Omgående till nästa höst. Öppen för förslag. Du når mig på eller jonas. KORTFATTADE ANNONSER FÖR DIG SOM ÄR IKEA/IKANO MEDARBETARE OCH DIN FAMILJ

16 10 28 februari 2014 Sitter du kanske och trycker på ett gammalt BOGEN soffbord som du inte använder? Står det bortglömt längst inne i förrådet? Låt det komma till nytta istället och donera det till vårt nya museum! Hör av dig till ÄLMHULTSBLADET Vad vill du läsa om i Älmhultsbladet? Hör av dig till redaktionen på eller

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. De gjorde frontvecka S.4

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. De gjorde frontvecka S.4 09 21 februari 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Fokus på sovrum & badrum S.3 De gjorde frontvecka S.4 TV4 möblerar med IKEA S.2 Många glada barn fick mjukdjur

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Intensiva presentationer på IKEAs första PechaKucha S.4. Hur går det med mjukdjuren? S.3. Gäster från Kina S.5

ÄLMHULTSBLADET. Intensiva presentationer på IKEAs första PechaKucha S.4. Hur går det med mjukdjuren? S.3. Gäster från Kina S.5 51 13 december 2013 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Hur går det med mjukdjuren? S.3 Gäster från Kina S.5 Information om julsamlingen S.10 Intensiva presentationer

Läs mer

Tillfälliga klipp till kanonpriser! Telefon 042-22 13 73

Tillfälliga klipp till kanonpriser! Telefon 042-22 13 73 Utkommer onsdagar 45 gånger om året www.rydebacksbladet.nu Nummer 28 Råå:Rydebäck Annons & Distributions AB 14 augusti 2013 Rååvägen 39, 252 70 RÅÅ. E-post: prepress@pingvinpress.se Årgång 43 Telefon 042-26

Läs mer

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Jespers julsamlingspoesi S.4

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Jespers julsamlingspoesi S.4 03 10 januari 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Sextionde julsamlingen S.3 Jespers julsamlingspoesi S.4 Fler frontveckor på varuhuset S.6 Tätare samarbete med ny

Läs mer

DET HÄR ÄR POCKET PARKEN. ALLTID NÅGOT PÅ GÅNG Korvklubben på tisdagar Champagneonsdag After work Matlagningskurser

DET HÄR ÄR POCKET PARKEN. ALLTID NÅGOT PÅ GÅNG Korvklubben på tisdagar Champagneonsdag After work Matlagningskurser 2014 Här har vi samlat ihop allt vi tycker att du bör och allt vi tror att du vill veta, om vad restaurangen erbjuder. Det är en hel del. Stort eller smått, snabbt eller långsamt, här eller där, tidigt

Läs mer

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien.

Läs mer

Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling

Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling Robert Rauschenberg, Monogram, 1955-59 Estate of Robert Rauschenberg/BUS 2012, Stockholm/VAGA, NY. Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling Välkomna till visningar och verkstad

Läs mer

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj.

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj. Trikumo Hej! vänder sig till dig som är anställd på minst 40% inom kommunen, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Vi har planerat mycket inför 2010! Här kan ni läsa om alla våra aktiviteter, resor

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. En ny säsong för Givebox med en ny fadderfamilj S.4. IKEA Museum söker bygglov S.3. DC fyller 50 år S.5

ÄLMHULTSBLADET. En ny säsong för Givebox med en ny fadderfamilj S.4. IKEA Museum söker bygglov S.3. DC fyller 50 år S.5 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET IKEA Museum söker bygglov S.3 DC fyller 50 år S.5 Donation av IKEA Foundation S.2 En ny säsong för Givebox med en ny fadderfamilj S.4

Läs mer

företagsmässa 5.000 kr Älvdalen WOW! älvdalens HUVUDSPONSORER ARRANGÖRER ÄLVDALENS ISHALL 13-14 MAJ

företagsmässa 5.000 kr Älvdalen WOW! älvdalens HUVUDSPONSORER ARRANGÖRER ÄLVDALENS ISHALL 13-14 MAJ Boka monter och vinn 5.000 kr presentkort på s Sportcenter WOW! Har ni tänkt på hur bra vi är? En fantastiskt företagsam kommun, både historiskt och nu. Framtiden ser med andra ord ljus ut, för visst ska

Läs mer

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. En lyckad insamling S.6

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. En lyckad insamling S.6 42 10 oktober 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Nytt kassasystem på IKEA S.3 En lyckad insamling S.6 Nytt hotell påbörjas 2015 S.8 Demokratisk Design - för att

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Ny kollektion med fokus på äldre barn S.4. IKEA Årets Innovatör S.3. De vann Give Twice S.6. KLIPPAN och BILLY historier sökes S.

ÄLMHULTSBLADET. Ny kollektion med fokus på äldre barn S.4. IKEA Årets Innovatör S.3. De vann Give Twice S.6. KLIPPAN och BILLY historier sökes S. 05 24 januari 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET IKEA Årets Innovatör S.3 De vann Give Twice S.6 KLIPPAN och BILLY historier sökes S.7 Ny kollektion med fokus på

Läs mer

Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni

Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien. Den 9-16 juni 2014 med

Läs mer

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 22 (26 30 maj 2014)

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 22 (26 30 maj 2014) VÄLKOMMASKOLAN VECKA 22 (26 30 maj 2014) Sista dag/tid för inlämnande av manus: Torsdagar klockan 09.00 till vksinfo@gallivare.se Denna veckas innehåll: Matsedel Mösspåtagningen 23/5 Nationella prov matematik

Läs mer

V.34 17/8 23/8. Måndag Frukost: Havregrynsgröt Lunch: Korv Stroganoff, Ris Mellanmål: Smörgås, Mjölk, Frukt

V.34 17/8 23/8. Måndag Frukost: Havregrynsgröt Lunch: Korv Stroganoff, Ris Mellanmål: Smörgås, Mjölk, Frukt V.34 17/8 23/8 Lunch: Korv Stroganoff, Ris Lunch: Stekt fisk, Sås, Potatis Mellanmål: Kräm, Grovt bröd, Pålägg, Frukt Lunch: Köttbullar, Stuvade makaroner Lunch: Fiskbullar, Sås, Potatis Lunch: Ugnstekt

Läs mer

ROSENLUNDS RESTAURANG

ROSENLUNDS RESTAURANG ! ROSENLUNDS RESTAURANG Måndag: 24/2 Stekt fläsk med löksås, lingon Stekt Blodkorv Äpple/päronsoppa, skorpa Tisdag:25/2 Medelhavsfisk på hokifilé, ärter och potatismos Krögarbiff med jägersås Chokladpudding,

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

ULLVITRYCKET 2015-2016 Vecka 8 22/2-28/2

ULLVITRYCKET 2015-2016 Vecka 8 22/2-28/2 ULLVITRYCKET 2015-2016 Vecka 8 22/2-28/2 VECKA 9 SPORTLOV Mån 22/2 Tis 23/2 Ons 24/2 Tors 25/2 Fre 26/2 Ugnsstekt falukorv & potatismos Fiskgratäng med spenat & soltorkade tomater, potatis Grekisk potatisgratäng

Läs mer

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. DC firar 50 år S.2

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. DC firar 50 år S.2 18 25 april 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Ett lysande resultat S.3 DC firar 50 år S.2 Medarbetarutbyte S.6 Vinnaren av hållbarhetsturnén hållbar stol vägen

Läs mer

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Ny kampanj med flyktingar i fokus S.4

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Ny kampanj med flyktingar i fokus S.4 06 31 januari 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Effektiv bioreklam S.2 Ny kampanj med flyktingar i fokus S.4 Ge-dubbelt avslutades S.6 Ett bra år med ökad försäljning

Läs mer

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Gilla Aktivitetshuset på Facebook S.5

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Gilla Aktivitetshuset på Facebook S.5 21 16 maj 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Ny tillfällig kollektion S.2 Gilla Aktivitetshuset på Facebook S.5 Besök av Fairtrade Älmhult S.12 Turné inspirerar

Läs mer

Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015

Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015 Låt sommaren börja redan i april med en Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015 Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga,

Läs mer

HT 2014. Föräldrar är välkomna till vår matsal att äta lunch med sitt barn en gång per termin

HT 2014. Föräldrar är välkomna till vår matsal att äta lunch med sitt barn en gång per termin HT 2014 Föräldrar är välkomna till vår matsal att äta lunch med sitt barn en gång per termin Till varje måltid serveras ekologisk mjölk och kylt vatten, knäckebröd och salladsbuffe där ekologiskt odlade

Läs mer

Förläng våren med en Yogavecka i vackra Nerja 9-16 April 2014

Förläng våren med en Yogavecka i vackra Nerja 9-16 April 2014 Förläng våren med en Yogavecka i vackra Nerja 9-16 April 2014 Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol,

Läs mer

Matsedel v.15. Dagligt Tillbehör. Sallad, Måltids dryck eller mjölk,hårt bröd,smör

Matsedel v.15. Dagligt Tillbehör. Sallad, Måltids dryck eller mjölk,hårt bröd,smör Matsedel v.15 Måndag Husman 1 Köttbullar m. Gräddsås, Lingon & Potatis Husman 2 Ugnsfalu m. Potatismos Vegetarisk Qournstroganoff serveras m. Ris Soppa Krämig Parikasoppa Tisdag Husman 1 Sprödbakad La

Läs mer

FÄRS FISK JÄRN/LEVE R

FÄRS FISK JÄRN/LEVE R Vårens grundskolematsedel på remiss till matråden på Gökstens- och Edvardslundsskolan Enligt riktlinjerna skall fördelningen av livsmedel till måltiderna under en 4 veckors period se ut så här och följa

Läs mer

ROSENLUNDS RESTAURANG

ROSENLUNDS RESTAURANG Missa inte vår varierade och goda salladsbuffé! Måndag:29/9 Tisdag:30/9 Onsdag: 01/10 Stekt fläsk med löksås potatis lingonsylt Köttgryta med ris Blåbärssoppa med skorpor Laxlåda med rödlökssmör ärtor

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Upprop mot försämrad pendling S.4. IKEA of Sweden letar potentialer S.3. Företrädare för Akademikerna S.5. Jul i gemenskap S.

ÄLMHULTSBLADET. Upprop mot försämrad pendling S.4. IKEA of Sweden letar potentialer S.3. Företrädare för Akademikerna S.5. Jul i gemenskap S. 50 6 december 2013 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET IKEA of Sweden letar potentialer S.3 Företrädare för Akademikerna S.5 Jul i gemenskap S.6 Upprop mot försämrad pendling

Läs mer

Kycklingbröst. Nästan 1/2. ord.priset! Varmrökt. Regnbågslax. Hel med ben, ca 1200 gr. 6Ordpris 129:- /kg

Kycklingbröst. Nästan 1/2. ord.priset! Varmrökt. Regnbågslax. Hel med ben, ca 1200 gr. 6Ordpris 129:- /kg Utkommer onsdagar 45 gånger om året www.rydebacksbladet.nu Nummer 41 Råå:Rydebäck Annons & Distributions AB 13 november 2013 Rååvägen 39, 252 70 RÅÅ. E-post: prepress@pingvinpress.se Årgång 43 Telefon

Läs mer

HT 2013. Föräldrar är välkomna till vår matsal att äta lunch med sitt barn en gång per termin

HT 2013. Föräldrar är välkomna till vår matsal att äta lunch med sitt barn en gång per termin HT 2013 Föräldrar är välkomna till vår matsal att äta lunch med sitt barn en gång per termin Till varje måltid serveras ekologisk mjölk och kylt vatten, knäckebröd och salladsbuffe där ekologiskt odlade

Läs mer

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Nu är det möjligt! För Alla som vill! Har vi glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till

Läs mer

CITY HOTELL ESKILSTUNA

CITY HOTELL ESKILSTUNA CITY HOTELL ESKILSTUNA 562-3548_City Hotell_folder_125x250.indd 1 2013-11-13 16:32 562-3548_City Hotell_folder_125x250.indd 2 2013-11-13 16:32 CITY HOTELL ESKILSTUNA Övernatta hos oss när du är i Eskilstuna!

Läs mer

Matsedel. Stödboendet Stolpvretens LSS och psyk Vegetariskt beställs senast dagen innan 0223-445 53

Matsedel. Stödboendet Stolpvretens LSS och psyk Vegetariskt beställs senast dagen innan 0223-445 53 Vecka 53 1-3 januari Fredag Lunch Fläskfilé, rosépeppar-sås, klyft-potatis Veg Vegetarisk schnitzel, rosépeppar-sås, klyft-potatis Middag Janssons frestelse Lördag Lunch Fläsk-kotletter i ugn, potatis

Läs mer

VT 2013. Föräldrar är välkomna till vår matsal att äta lunch med sitt barn en gång per termin.

VT 2013. Föräldrar är välkomna till vår matsal att äta lunch med sitt barn en gång per termin. VT 2013 Föräldrar är välkomna till vår matsal att äta lunch med sitt barn en gång per termin. Till varje måltid serveras ekologisk mjölk och kylt vatten, knäckebröd och salladsbuffé där ekologiskt odlade

Läs mer

R-Nytt Nr 1-2015 1 1

R-Nytt Nr 1-2015 1 1 R-Nytt Nr 1-2015 1 1 Ansvarig utgivare: Thomas Andreasson Telefon: 0512-50754 Mobil: 0730-841989 Epost: ordf@cc-r.se Örlenbadets Familjecamping Campingvägen 8 543 94 Tibro Telefon 0504-222 55 E-post: cc-orlen@tibronet.se

Läs mer

Matsedel till Skolan 2014. Älvdalens kommun

Matsedel till Skolan 2014. Älvdalens kommun Matsedel till Skolan 2014 Älvdalens kommun Välkommen till kostenheten i Älvdalen Vårt mål är att ge er ca 35 % av dagsintaget. Det är viktigt att äta Frukost lunch och middag. Mellanmål som frukt eller

Läs mer

MATSEDEL VECKA 3. Till varje måltid serveras en salladsbuffé med minst 6 sorters grönsaker efter säsong.

MATSEDEL VECKA 3. Till varje måltid serveras en salladsbuffé med minst 6 sorters grönsaker efter säsong. MATSEDEL VECKA 3 Måndag 12/1; Lunchkorv med pepparotssås och potatis. Tisdag 13/1; Pasta med köttfärssås. Onsdag 14/1; Fiskgryta med aioli och potatis. Torsdag 15/1; Italiensk kycklingfilé och ris. Fredag

Läs mer

MATSEDEL skola/förskola VT 2014 V. 12-24

MATSEDEL skola/förskola VT 2014 V. 12-24 MATSEDEL skola/förskola VT 2014 V. 12-24 Vecka 12 17/3 21/3 Måndag: Köttfärssås beat (oxfärs) med spaghetti Vegetarisk pastasås med champinjoner Tisdag: Dragonfisk med kokt potatis/ris Ostgratinerad blomkål

Läs mer

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 12 (17 21 MARS 2014)

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 12 (17 21 MARS 2014) VÄLKOMMASKOLAN VECKA 12 (17 21 MARS 2014) Sista dag/tid för inlämnande av manus: Torsdagar klockan 09.00 till vksinfo@gallivare.se Denna veckas innehåll: Matsedel UF mässan Skidgymnasiets hemsida Handelsprogrammet

Läs mer

& Sång i Nerja 9-16 April 2015

& Sång i Nerja 9-16 April 2015 Låt sommaren börja med en vårvecka Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2015 Nu är det möjligt! För Alla som vill! Har vi glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till

Läs mer

Skolan V 34-52 2015 Vecka 34

Skolan V 34-52 2015 Vecka 34 Vecka 34 Måndag 17 aug Tisdag 18 aug Onsdag 19 aug Torsdag 20 aug Fredag 21 aug Kökets val Kökets val Köttbullar, pasta Falafel tomatsås pasta Stekt fisk, kall sås, potatis Grönsaksbiff, potatis, kall

Läs mer

Matsedel för skolorna

Matsedel för skolorna VECKA 34 Måndag Tisdag 19/8 Kycklinggryta med tillbehör Onsdag 20/8 Köttfärssås, pasta & grönsaker Torsdag 21/8 Fiskpanetter, kall sås, potatis & grönsaker Fredag 22/8 Regnbågssoppa VECKA 35 Måndag 25/8

Läs mer

Meny Trollkrubbets Skolrestaurang

Meny Trollkrubbets Skolrestaurang Meny Trollkrubbets Skolrestaurang Vårterminen 2016 skola Välkommen till en ny termin Vi hoppas maten ska smaka Vecka 1 Torsdag 7/1 Korvstroganoff med ris Blodpudding med baconkross och lingonsylt Fredag

Läs mer

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Stafettpinnen till Linda S.6

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Stafettpinnen till Linda S.6 14 28 mars 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Internationella skolan S.4 Stafettpinnen till Linda S.6 Nu är det Earth Hour S.2 IKEA IT bäst i Sverige - har Årets

Läs mer

MATSEDEL skola/förskola HT V.34 44 2014

MATSEDEL skola/förskola HT V.34 44 2014 MATSEDEL skola/förskola HT V.34 44 2014 Vecka 34 18/8 22/8 Måndag: Köttfärssås beat och spaghetti Rotfruktssås och spaghetti Grönsaksoppa Tisdag: Kokt fisk med persiljesås, hackat ägg och kokt potatis

Läs mer

Sportlov. Hörby 16-20 februari 2015

Sportlov. Hörby 16-20 februari 2015 Sportlov 2015 2015 Hörby 16-20 februari 2015 Skapa på museet och se den fantastiska utställningen Undrien Kom till Undrien, hälsa på i Trottoarien! Se den fantastiska utställningen och låt fantasin flöda

Läs mer

MATLISTA FÖR SKOLAN, DAGIS OCH HEMGÅRDEN

MATLISTA FÖR SKOLAN, DAGIS OCH HEMGÅRDEN MATLISTA FÖR SKOLAN, DAGIS OCH HEMGÅRDEN VECKA 3 måndag 14.1 Kyckling, ris, salladsbord tisdag 15.1 Havregrynsgröt, sylt, smörgås, ägg, frukt Fisk, potatis onsdag 16.1 Lasagne, salladsbord torsdag 17.1

Läs mer

Sommarkul med Ungdomsgården Fenix!

Sommarkul med Ungdomsgården Fenix! snämnden Sommarkul med! Anmäl dig idag till sommarens roligaste veckor! Tillsammans provar vi på nya spännande ativiteter, träffar nya kompisar och lär oss nya saker. Kom och var med på sommarens absolut

Läs mer

2015-04-01. Veckan efter påsk!!!

2015-04-01. Veckan efter påsk!!! Kvalitetsdistribuerad av Posten Postens Gruppförsändelse Årgång 56 2015-04-01 Veckan efter påsk!!! Observera att veckan efter påsk, vecka 15, utkommer våra annonsblad först på fredag, den 10/4. Detta pga

Läs mer

Matsedel Skolan Vecka 34. Kaneldoftande quorngryta serveras med matkorn. Grönsaksbiff serveras med kokt potatis och kall sås

Matsedel Skolan Vecka 34. Kaneldoftande quorngryta serveras med matkorn. Grönsaksbiff serveras med kokt potatis och kall sås Vecka 34 Måndag 19/8 Pytt i panna serveras med rödbetor Kaneldoftande quorngryta serveras med matkorn Tisdag 20/8 Chicken a la King serveras med ris Grönsaksbiff serveras med kokt potatis och kall sås

Läs mer

PRIS: 1:- BÄCKA NYTT. Servicehus i Skanör

PRIS: 1:- BÄCKA NYTT. Servicehus i Skanör PRIS: 1:- BÄCKA NYTT Servicehus i Skanör September 2016 Oväder i senare hälften av september efterföljs nästan alltid av starka stormar. Våt september ger torr oktober. Dimma på aftonen betyder regn på

Läs mer

Matsedel förskolorna i Osby Kommun vårterminen 2015

Matsedel förskolorna i Osby Kommun vårterminen 2015 Sida 1(5) Barn och skola Matsedel förskolorna i Osby Kommun vårterminen 2015 Knäckebröd/mjukt bröd serveras till soppor och grönsaksrätter. Salladsbuffé serveras alla dagar utom till soppa och grönsaksrätter.

Läs mer

Meny vecka 1. Ugnsgratinerad falukorv med potatis Kycklingsoppa med bröd och pålägg

Meny vecka 1. Ugnsgratinerad falukorv med potatis Kycklingsoppa med bröd och pålägg vecka 1 Måndag 2/1 Tisdag 3/1 Ugnsgratinerad falukorv med potatis Kycklingsoppa med bröd och pålägg Kalops med potatis och rödbetor Leverbiff med gräddsås potatis och lingonsylt Onsdag 4/1 Laxpudding med

Läs mer

Sprallsång höst 2014. Välkommen till Stallet och Sprallsången. Kom klockan 11.00 12.00 eller klockan 13.00 14.00. 18 okt 8 nov 22 nov 6 dec

Sprallsång höst 2014. Välkommen till Stallet och Sprallsången. Kom klockan 11.00 12.00 eller klockan 13.00 14.00. 18 okt 8 nov 22 nov 6 dec Sprallsång höst 2014 Välkommen till Stallet och Sprallsången Kom klockan 11.00 12.00 eller klockan 13.00 14.00. 18 okt 8 nov 22 nov 6 dec Stallet Folk- och världsmusik, ingång från Blasieholms torg 10,

Läs mer

Fritidskatalog Våren 2010

Fritidskatalog Våren 2010 Fritidskatalog Våren 2010 HEJ! I denna katalog hittar du vårens fritidsaktiviteter. Hoppas att du ska hitta något som du tycker är roligt. Vi ser fram emot att så många som möjligt kan komma och ha kul

Läs mer

Matsedel. Måndag 3/3. Tisdag 4/3. Onsdag 5/3. Torsdag 6/3. Fredag 7/3. Lördag 8/3. Söndag 9/3. Hagtorp Vecka 10 (3-9 mars)

Matsedel. Måndag 3/3. Tisdag 4/3. Onsdag 5/3. Torsdag 6/3. Fredag 7/3. Lördag 8/3. Söndag 9/3. Hagtorp Vecka 10 (3-9 mars) 3/3 4/3 5/3 6/3 7/3 8/3 9/3 Hagtorp Vecka 10 (3-9 mars) Soppa på grönsaker med köttpålägg på smörgås Kokt fläskkorv med rotmos, senap Nyponsoppa med grädde Stekt kyckling i ugn med potatis samt bearnaisesås

Läs mer

Matsedel vecka 10. Måndag: Köttbullar, gräddsås, makaroner och grönsaker. Tisdag: Korv Stroganoff, ris och grönsaker.

Matsedel vecka 10. Måndag: Köttbullar, gräddsås, makaroner och grönsaker. Tisdag: Korv Stroganoff, ris och grönsaker. Matsedel vecka 10 Måndag: Köttbullar, gräddsås, makaroner och Tisdag: Korv Stroganoff, ris och Onsdag: Stekt strömming, dillsås, potatismos och Torsdag: Taco soppa, créme fraiche och smörgås. Pannkaka

Läs mer

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Bättre produkter, lägre kostnad S.7

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Bättre produkter, lägre kostnad S.7 49 29 november 2013 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Anders Gyhlenius på besök S.3 Bättre produkter, lägre kostnad S.7 UNICEF på varuhusen S.2 Battle of the Numbers

Läs mer

Välkommen till Ljungby skolmåltider. 22 augusti- 14 oktober 2016

Välkommen till Ljungby skolmåltider. 22 augusti- 14 oktober 2016 Vecka.34 Måndag 22/8 Alt. 1 Penne á la Bosciola (pasta med kyckling och svampsås) Alt. 2 Barbequegryta med pasta Tisdag 23/8 Alt. 1 Varmkorv med potatismos, grillgurka, rostad lök, ketchup & senap Alt.

Läs mer

Degerfors förskola 32-52,2016

Degerfors förskola 32-52,2016 Vecka 39 Måndag 26 Sep Tisdag 27 Sep Onsdag 28 Sep Torsdag 29 Sep Fredag 30 Sep Stekt falukorv, potatismos, grönsak Kålpudding, gräddsås, potatis, varma grönsaker Kokt fisk med ägg-persiljesås potatis

Läs mer

Dfs fsk 1-15,2017 Vecka 1

Dfs fsk 1-15,2017 Vecka 1 Vecka 1 Måndag 2 Jan Tisdag 3 Jan Onsdag 4 Jan Fredag 6 Jan Potatisbullar bacon lingonsylt Kokt fisk, äggsås, potatis, varma grönsaker Färsbiffar, gräddsås potatis och kokta grönsaker Örtkryddad kyckling,

Läs mer

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Resultat från jullotteriet S.2

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Resultat från jullotteriet S.2 07 7 februari 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET De firade 25 år på IKEA S.3 Resultat från jullotteriet S.2 Fokus på föräldrar S.2 Ny glassig kollektion sticker

Läs mer

Föreningsbladet Program våren 2017

Föreningsbladet Program våren 2017 Föreningsbladet Program våren 2017 Foto: Per-Arne Andersson Producerat av Daglig Verksamhet Mediakontoret 2016-12-01 SOMMAR PÅ POPPEL I Motala kommun finns en arbetsgrupp som arbetar inom LSS för att du

Läs mer

1. Han heter Tim. 2. Hon heter Lisa. 3. Hon heter Malin.

1. Han heter Tim. 2. Hon heter Lisa. 3. Hon heter Malin. Facit Extra! 1 s. 5 penna 3. papper 4. lexikon 5. dator 6. stol 7. elev 8. suddgummi 9. block 10. klocka 11. bord 1 bok s. 6 en penna 3. ett suddgummi 4. ett papper 5. en dator 6. en stol 7. ett block

Läs mer

Välkommen till Ljungby skolmåltider. 17 augusti - 25 september 2015

Välkommen till Ljungby skolmåltider. 17 augusti - 25 september 2015 Vecka.34 Måndag 17/8 1 Köttfärssås med spagetti Vegetarisk bolognes med spagetti Tisdag 18/8 1 Kyckling -& risgratäng serveras med ris Grönsakslåda med keso Onsdag 19/8 1 Sprödbakad fisk och kokt potatis,

Läs mer

Tidtabell. 9 december - 30 mars 2014

Tidtabell. 9 december - 30 mars 2014 Tidtabell 9 december - 30 mars 2014 fr 849:- KALMAR-UMEÅ inklusive skatter och avgifter. Vi tar dig ända till Umeå! Sträckan flygs av oss och vår syrra Malmö Aviation och självklart startar din resa i

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Bygglovsansökan inlämnad för IKEA Hotell S.4. Sikte på lägre ungdomsarbetslöshet S.3. Nytt möte om pendling S.5

ÄLMHULTSBLADET. Bygglovsansökan inlämnad för IKEA Hotell S.4. Sikte på lägre ungdomsarbetslöshet S.3. Nytt möte om pendling S.5 11 7 mars 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Sikte på lägre ungdomsarbetslöshet S.3 Nytt möte om pendling S.5 Malmömässa på Sockerbruket S.7 Bygglovsansökan inlämnad

Läs mer

OBS! NYTT PROGRAM - FLER UTSTÄLLARE. VÄSTERÅS KONFERENCIER & INSPIRATIONSFÖRELÄSARE ATLE JOHANSEN

OBS! NYTT PROGRAM - FLER UTSTÄLLARE. VÄSTERÅS KONFERENCIER & INSPIRATIONSFÖRELÄSARE ATLE JOHANSEN OBS! NYTT PROGRAM - FLER UTSTÄLLARE. Du är inbjuden till... 2016 VÄSTERÅS KONFERENCIER & INSPIRATIONSFÖRELÄSARE ATLE JOHANSEN ELITE STADSHOTELLET FREDAG 12 FEBRUARI NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den

Läs mer

Höstlov i Motala. 1-5 november. motala.se/ung. Se programmet och läs om att som sker under året på:

Höstlov i Motala. 1-5 november. motala.se/ung. Se programmet och läs om att som sker under året på: Höstlov i Motala 1-5 november Se programmet och läs om att som sker under året på: motala.se/ung Bowling Motala Bowlinghall Öppettider Måndag 31/10 13.00-16.00 Tisdag 1/11 13.00-16.00 Onsdag 2/11 13.00-16.00

Läs mer

Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014!

Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014! Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014 Vi i föreningen DansGlada Fötter i Kiruna har härmed nöjet att bjuda in er till en hel vecka med dans Under veckan erbjuder vi allt i från nybörjarkurs i bugg och

Läs mer

ULLVITRYCKET 2015-2016 Vecka 42 12/10-18/10

ULLVITRYCKET 2015-2016 Vecka 42 12/10-18/10 ULLVITRYCKET 2015-2016 Vecka 42 12/10-18/10 Mån 12/10 Cevapcici, yoghurtsås med vitlök & ris Fiskgratäng med soltorkad tomat & spenat, potatis Selleristicks serveras med kall sås med örter & chili, potatis

Läs mer

Skola V Vecka 33

Skola V Vecka 33 Vecka 33 Måndag 15 Aug Tisdag 16 Aug Onsdag 17 Aug Torsdag 18 Aug Fredag 19 Aug Grundskolan lov Kycklinggryta ris grönsak Orientalisk quorngryta, ris Grundskolan lov Stekt fisk, kall sås, potatis Grönsaksbiff,

Läs mer

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH DINA KOLLEGOR KARLSTAD KARLSTAD CCC FREDAG 12 MAJ

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH DINA KOLLEGOR KARLSTAD KARLSTAD CCC FREDAG 12 MAJ KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH DINA KOLLEGOR Du är inbjuden till... 2017 KARLSTAD KARLSTAD CCC FREDAG 12 MAJ NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den 12 maj är det dags för HR-Dagen på Karlstad CCC i Karlstad.

Läs mer

www.helsingborgkampsport.se

www.helsingborgkampsport.se Varmt välkommen till tre spännande träningsveckor i Helsingborg med Master Hyunjun Park, 5 dan, från Dankook University i Korea! Master Park är koreansk juniormästare i kyorogi (2012) och håller tre fullspäckade

Läs mer

Förskolan Karlskoga och Degerfors Vecka Vecka 33

Förskolan Karlskoga och Degerfors Vecka Vecka 33 Förskolan Karlskoga och Degerfors Vecka 33-51 2016 Vecka 33 Måndag 15 aug Kycklinggryta ris grönsak Orientalisk quorngryta, ris Tisdag 16 aug Stekt fisk filsås potatis ärtor Grönsaksbiff, potatis, sås,

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Sven-Arne har värderingarna ständigt närvarande S.4. Samåkning på Yammer S.3. Världsmästare i sång S.7. Hetsig pendlardialog S.

ÄLMHULTSBLADET. Sven-Arne har värderingarna ständigt närvarande S.4. Samåkning på Yammer S.3. Världsmästare i sång S.7. Hetsig pendlardialog S. 48 22 november 2013 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Samåkning på Yammer S.3 Världsmästare i sång S.7 Hetsig pendlardialog S.8 Sven-Arne har värderingarna ständigt

Läs mer

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH EN KOLLEGA SUNDSVALL MÄSSA FÖRELÄSNINGAR INSPIRERAS AV GERHARD BLEY

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH EN KOLLEGA SUNDSVALL MÄSSA FÖRELÄSNINGAR INSPIRERAS AV GERHARD BLEY KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH EN KOLLEGA Du är inbjuden till... 2016 SUNDSVALL MÄSSA FÖRELÄSNINGAR INSPIRERAS AV GERHARD BLEY QUALITY HOTEL SUNDSVALL FREDAG 2 SEPTEMBER NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den

Läs mer

MATSEDEL Augusti 2015 Nyhamnsgårdens kök

MATSEDEL Augusti 2015 Nyhamnsgårdens kök Augusti 2015 Nyhamnsgårdens kök MÅNDAGEN DEN 27/7 MIDDAG: Alt 1 Ugnsstekt falukorv med potatismos Alt 2 Raggmunk med stekt fläsk och lingonsylt Körsbärssoppa med skorpa KVÄLLSMAT: Svamppaj sallad TISDAGEN

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Möte om framtida Älmhult -2016 väntas.. Tack! firar en första avsättning s.3. 2014 års julbord - en delikatess S.4

ÄLMHULTSBLADET. Möte om framtida Älmhult -2016 väntas.. Tack! firar en första avsättning s.3. 2014 års julbord - en delikatess S.4 49 28 november 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Tack! firar en första avsättning s.3 2014 års julbord - en delikatess S.4 Testkörning av elbil i Älmhult S.8 Möte

Läs mer

Matsedel våren 2011. för äldre- och handikappomsorgen. Välkommen till restauranger i Lessebo kommun

Matsedel våren 2011. för äldre- och handikappomsorgen. Välkommen till restauranger i Lessebo kommun Matsedel våren 2011 för äldre- och handikappomsorgen Välkommen till restauranger i Lessebo kommun Om matsedeln Frukost Frukosten innehåller förutom menyn enligt nedan även fil/yoghurt, flingor, frukt/bärmos,

Läs mer

VIKTIG INFORMATION FÖR DIG SOM STÄLLER UT

VIKTIG INFORMATION FÖR DIG SOM STÄLLER UT VIKTIG INFORMATION FÖR DIG SOM STÄLLER UT Vi hälsar er varmt välkomna som utställare på Konfex & Events Göteborg 2014 och ser fram emot två givande dagar tillsammans! I detta dokument följer information

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Produktutveckling priset för goda idéer S.5. After sales expanderar S.3. Barnjulfest på Aktivitetshuset S.4

ÄLMHULTSBLADET. Produktutveckling priset för goda idéer S.5. After sales expanderar S.3. Barnjulfest på Aktivitetshuset S.4 08 14 februari 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET After sales expanderar S.3 Barnjulfest på Aktivitetshuset S.4 IKEA Industry omstrukturerar S.7 Produktutveckling

Läs mer

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun Evenemang våren 2012 Biblioteken i Lessebo kommun Kurt Henriksson Boda Kurre berättar om sitt artistliv Glasblåsaren från Boda blev rikskändis som akrobaten Boda-Kurre. Tid. måndag 9/1 kl. 17.00 LCHF:

Läs mer

aktiviteter på MFK 18 22 augusti LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG

aktiviteter på MFK 18 22 augusti LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG 18 22 augusti aktiviteter på MFK 18 22 augusti LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Sommarfritids Sommarfritids 15.00 Tvspelsturnering (Peter) 14.00 Biljardturnering (Abbe) 14.45 Film

Läs mer

VECKOBLADET V.42 KÖKEN SERVERAR: IDROTT. Strandskolan. Elevens val inne. Kom ihåg att ha ombyte och duschgrejor till varje tillfälle.

VECKOBLADET V.42 KÖKEN SERVERAR: IDROTT. Strandskolan. Elevens val inne. Kom ihåg att ha ombyte och duschgrejor till varje tillfälle. VECKOBLADET V.42 KÖKEN SERVERAR: Måndag: Tisdag: Onsdag: Torsdag: Fredag: Pasta Bolognese Köttgryta och potatis Fisk, kall sås och potatis Morotssoppa Hawaiigratäng och ris Måndag: Tisdag: Onsdag: Torsdag:

Läs mer

Meny Anemonen vecka 51

Meny Anemonen vecka 51 vecka 51 Måndag 14/12 Nötstroganoff kokt potatis Fläskpannkaka lingonsylt Tisdag 15/12 Onsdag 16/12 Torsdag 17/12 Fredag 18/12 Lördag 19/12 Söndag 20/12 Kycklinggryta med smak av kokos kokt potatis Skink-

Läs mer

PM vecka 10. terminen på grund av sjukdom. Johanna Wilhelmsson ÖPPET HUS PÅ LINNÉ- UNIVERSITETET I VÄXJÖ. 2015-03-17 tisdag

PM vecka 10. terminen på grund av sjukdom. Johanna Wilhelmsson ÖPPET HUS PÅ LINNÉ- UNIVERSITETET I VÄXJÖ. 2015-03-17 tisdag PM vecka 10 2015-03-04 Sid 1 (6) + 1 bilaga SLUSSEN FÖR ÅK 3 INSTÄLLT Livskunskap med Slussen är inställd resten av terminen på grund av sjukdom. Johanna Wilhelmsson ÖPPET HUS PÅ LINNÉ- UNIVERSITETET I

Läs mer

VT 2014. Föräldrar är välkomna till vår matsal att äta lunch med sitt barn en gång per termin.

VT 2014. Föräldrar är välkomna till vår matsal att äta lunch med sitt barn en gång per termin. VT 2014 Föräldrar är välkomna till vår matsal att äta lunch med sitt barn en gång per termin. Till varje måltid serveras ekologisk mjölk och kylt vatten, knäckebröd och salladsbuffé där ekologiskt odlade

Läs mer

Meny 2012 Servicehus

Meny 2012 Servicehus April v.16 Lunch Måndag 16 Stekt falukorv, stuvade makaroner, grönsaker. Tisdag 17 Fläskköttsgryta, potatis, grönsaker. Onsdag 18 Torsdag 19 Kokt torsk m ägg- och persiljesås, potatis, grönsaker. Grönsakssoppa

Läs mer

Höstlovsaktiviteter. 29 oktober - 2 november

Höstlovsaktiviteter. 29 oktober - 2 november Höstlovsaktiviteter 29 oktober - 2 november Sjöbo bibliotek Bibliotekshäxan Bibliotekshäxan läser en spännande berättelse för dig som är 6-10 år. Ingen föranmälan. Fri entré. Plats: Sjöbo bibliotek, Gamla

Läs mer

Sommarkul med Fritidsgården Fenix!

Sommarkul med Fritidsgården Fenix! snämnden Sommarkul med! Anmäl dig idag till sommarens roligaste veckor! Fredagen den 17/2 Postadress Box 500, 343 23 Älmhult Besöksadress Stortorget 1 Telefon 0476-550 00 (vx) Fax 0476-552 00 Organisationsnr

Läs mer

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 37 (7 11 september 2015)

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 37 (7 11 september 2015) VÄLKOMMASKOLAN VECKA 37 (7 11 september 2015) Sista dag/tid för inlämnande av manus: torsdagar klockan 09.00 till vksinfo@gallivare.se Denna veckas innehåll: Matsedel Ordningsregler Mattestugan Lab-dagar

Läs mer

Se programmet och läs om allt som sker under året på: motala.se/ung

Se programmet och läs om allt som sker under året på: motala.se/ung V O L T 4 4 S a k Ö c H Ve Se programmet och läs om allt som sker under året på: motala.se/ung Höstlov i stallet Kom och borsta och rykta på Nyckelbys hästar! 28-30 oktober 15.00 samlas vi fo r att pyssla

Läs mer

Matsedel Skolan Vecka 2. Röd linsgryta med kokos serveras med ris (Linser, tomat, kokosmjölk) Quorn moussaka (Quornfärs, potatis, tomat, wokgrönsaker)

Matsedel Skolan Vecka 2. Röd linsgryta med kokos serveras med ris (Linser, tomat, kokosmjölk) Quorn moussaka (Quornfärs, potatis, tomat, wokgrönsaker) Vecka 2 Måndag 7/1 Studiedag Tisdag 8/1 Pytt i panna serveras med rödbetor Röd linsgryta med kokos serveras med ris (Linser, tomat, kokosmjölk) Onsdag 9/1 Lasagne serveras med pizzasallad Broccolisoppa

Läs mer

... Måndag 8/12 Lunch-1 Lasagnett med kyckling Lunch-2 Lasagnett med ost/broccoli

... Måndag 8/12 Lunch-1 Lasagnett med kyckling Lunch-2 Lasagnett med ost/broccoli VECKA 50 Måndag 8/12 Lunch-1 Lasagnett med kyckling Lunch-2 Lasagnett med ost/broccoli Tisdag 9/12 Lunch-1 Chilifisk med kokt potatis Lunch-2 Quornfilé med chilisås och kokt potatis Onsdag 10/12 Lunch-1

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Meeting Services, en service bakom kulisserna. Aktivitetshuset bygger för framtiden s.2

ÄLMHULTSBLADET. Meeting Services, en service bakom kulisserna. Aktivitetshuset bygger för framtiden s.2 12 13 mars 2015 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Aktivitetshuset bygger för framtiden s.2 Share your story: om miljövänliga duschar på IKEA s.3 IKEA IT, våra moderna

Läs mer

Våra hotell. Bli granne med Mälaren. Sveriges IT-centrum. Idéernas stad

Våra hotell. Bli granne med Mälaren. Sveriges IT-centrum. Idéernas stad Våra hotell De säger att goda ting kommer i tre, och vi är benägna att hålla med. StayAt har nämligen just tre lägenhetshotell i ett i Lund och två i Stockholm. Våra hotellägenheter erbjuder kök, där man

Läs mer

Meny Höstterminen 2015

Meny Höstterminen 2015 Vecka 34 Torsdag 20/8 Potatisbullar med bacon lingonsylt Blodpudding baconkross lingonsylt Potatisbullar lingonsylt Fredag 21/8 Vecka 35 Måndag 24/8 Tisdag 25/8 Onsdag 26/8 Torsdag 27/8 Tacobuffé med nötfärsröra

Läs mer

Vecka 41 är Kulturvecka!

Vecka 41 är Kulturvecka! Vecka 41 är Kulturvecka! Begreppet kultur är inte alltid så lätt att förklara eftersom det har många betydelser, men mest tänker vi kanske på människans skapande och kreativitet såsom konst, litteratur,

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Framtiden för furu presenterades på IKEA 1 S.4. Näringslivsmedalj till Ingvar S.3. Kunderna tycker till S.6

ÄLMHULTSBLADET. Framtiden för furu presenterades på IKEA 1 S.4. Näringslivsmedalj till Ingvar S.3. Kunderna tycker till S.6 16 11 april 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Näringslivsmedalj till Ingvar S.3 Kunderna tycker till S.6 Barns rätt till rent vatten S.2 Framtiden för furu presenterades

Läs mer