IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Stafettpinnen till Linda S.6

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Stafettpinnen till Linda S.6"

Transkript

1 14 28 mars 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Internationella skolan S.4 Stafettpinnen till Linda S.6 Nu är det Earth Hour S.2 IKEA IT bäst i Sverige - har Årets Gröna Datorhall S.3 Förra veckan presenterades IKEA som vinnare av priset för Årets Gröna Datorhall, ett pris som delas ut varje år av Coromatic. Genom förbättringar och besparingar har energiförbrukningen dragits ner rejält, vilket både sänker kostnader betydligt och är snällt mot miljön.

2 14 28 mars IKEA Fynd firar födelsedag! På lördag och söndag firar IKEA Fynd sin ettårsdag med kalasfina fynd och en småländsk auktion kl 11 och 14. På IKEA Fynd får möbler som blir över en ny chans - och du får köpa dem tokbilligt! Nya varuhus på gång! För några veckor sedan öppnade IKEA ett nytt varuhus i Lübeck, Tyskland och igår var det dags för ännu ett i Kina, i Chongqing. Välkomna till familjen önskar vi på Älmhultsbladet! På lördag är det Earth Hour. Glöm inte att släcka! ÄLMHULTSBLADET Utgivare IKEA AB Ansvarig utgivare Mattias Lindqvist Redaktion Malin Sennevall och Hanna Pålsson Manusstopp Tisdagar Utgivning Fredagar Tryckkostnad 3,80 SEK per ex Postnummer 05/15 Telefon Fax E-postadress redaktionen ikea1.scop@ikea.com E-postadress Saker & Ting ikea1.sakt@ikea.com Älmhultsbladet på IKEA Inside Älmhultsbladet som webbtidning Tips! Webbtidningen når du hemifrån Älmhultsbladet in Brief (English) Vad vill du läsa om i Älmhultsbladet? Hör av dig till redaktionen! ikea1.scop@ikea.com

3 14 28 mars IKEA har Sveriges grönaste datorhallar TEXT: MALIN SENNEVALL, Förra veckan presenterades IKEA som vinnare av priset för Årets Gröna Datorhall, ett pris som delas ut varje år av Coromatic. Genom förbättringar och besparingar har energiförbrukningen dragits ner rejält, vilket både sänker Jan Wiberg tar emot pris för Årets Gröna Datorhall. kostnader betydligt och är snällt mot miljön. På IKEA IT AB har de jobbat långsiktigt med hållbarhet under en längre tid. Förra året kände de att det var dags att anmäla sig till Coromatics årliga tävling. Detta visade sig vara ett bra beslut, eftersom IKEA utsågs till den solklara vinnaren bland de företag och organisationer som hade skickat in sina bidrag. - Sustainability är en av våra fyra hörnstenar, så därför känns det naturligt att fokusera på det här, det ligger i linje med IKEAs fokusområden, menar Jan Wiberg, infrastrukturchef på IKEA IT AB. Tillsammans har IKEA IT och IKEA Fastigheter gjort ett strålande jobb. Bland annat har vi bytt ut kylmaskiner och kylpumpar till nya och mer energieffektiva, för att kyla ner temperaturen i hallen. Totalt har vårt arbete resulterat i stora besparingar, både av energi och pengar, berättar Anders Jönsson, Facility Manager IKEA IT AB. Av juryn fick de den här fina vinnarmotiveringen: 2013 års vinnare av Årets Gröna Datorhall har för årets jury presenterat en imponerande helhetsbild ur ett grönt IT-perspektiv. Utifrån en gedigen teknisk grund har miljöaspekten i vinnarens datacenter utvecklats och förbättrats konstant över tid. Med tydliga målbilder och processer har bevisade och imponerande resultat skapats trots höga ambitionsmål. Vinnaren har också visat ett starkt fokus på uppföljning och kritisk analys av de satsningar och åtgärder som utförts vilket skapar underlag för fortsatta förbättringar långsiktigt. Jan, Anders och Kai Johansson fick tillsammans åka upp till Stockholm för att ta emot priset, som Coromatic började dela ut Syftet är att uppmuntra och belöna företag som arbetar aktivt med att minska datorhallars negativa inverkan på miljön. Coromatic är ett företag som själva bygger datorhallar och som IKEA har haft ett nära samarbete med för att utveckla sina. De bjöd in till öppet hus 20 mars, som de kombinerade med prisutdelning. Jan höll ett litet tal och berättade hur IKEA har tänkt och jobbat. Priset var en golvplatta som man har i datorhallar i glas och ett fint diplom med motiveringen. På IKEA IT jobbar man vidare med hållbarhetsarbetet. Till exempel jobbar man just nu på ett projekt där värmen från datorer ska kunna användas för att värma upp KH. Hur det går med det återkommer vi om längre fram!

4 14 28 mars En inblick i Internationella skolan TEXT: MALIN SENNEVALL, MALIN.SENNEVALL@IKEA.COM Maria Haglund är rektor på Internationella skolan i Älmhult. I lilla lugna, trygga Älmhult finns en internationell skola med 160 elever mellan 3 och 16 år, med 33 olika modersmål. Skolan är IB-certifierad, International Baccalaureate, och full av engagerade lärare som drivs av att hela tiden utveckla skolan. Rektorn på Internationella skolan, Maria Haglund, har haft sin tjänst i ungefär ett år. Sedan hon tillträdde har skolan verkligen fått sig ett lyft, tycker Christopher Binz, som är ordförande i PTA, Parent Teacher Association. Christopher jobbar på IKEA och har tre barn i Internationella skolan, efter att ha flyttat hem familjen efter en längre utlandsvistelse. Både han och hans barn trivs med skolan och undervisningen där. Christopher tog på sig att starta upp en PTA för några år sedan, för att underlätta informationen ut till föräldrarna och för att skapa en bättre relation mellan föräldrar och skola. Det har fungerat väldigt bra och de 12 medlemmarna ses regelbundet för att planera aktiviteter för barnen och deras familjer.

5 14 28 mars Skolan är, precis som andra IB-skolor, uppdelad i två stadier. I PYP går barn i åldrarna 3-10 och i MYP gå de lite äldre mellan 11 och 16. Lärarna fortbildas kontinuerligt och hämtar inspiration genom nätverk med andra skolor runt om i världen, för att alltid kunna erbjuda sina elever den allra bästa undervisningen. Undervisningen är problembaserad, berättar Maria. Eleverna lär sig att se övergripande sammanhang och att göra kopplingar till verkliga livet. En gång i månaden har skolan en gemensam samling och då får en av klasserna presentera något de jobbar med i skolan som är värdegrundsbaserat. Det ger dem en vi-känsla och en känsla av att klassen är ett team. Samtidigt är det ett bra sätt för dem att lära sig att presentera och kommunicera, menar Maria. Christopher är också positiv till läroplanen, som är baserad på centrala idéer som kallas units of inquiry. Dessa är ämnesöverskridande och eleverna jobbar med ett tema som bas i många olika ämnen samtidigt. Klasserna på skolan är små, vilket är positivt när nyanlända elever kommer och inte kan språket. Engelska får de lära sig på en intensivutbildning tills de är duktiga nog att delta i undervisningen med sin klass. Barnen får även hjälp med modersmålsundvisningen och alla måste dessutom lära sig svenska. Christopher Binz jobbar på IKEA of Sweden och är ordförande i PTA. från andra länder i föreningslivet. De har även en hemsida där de informerar om hur saker går till och när det kommer nya familjer äter de lunch med dem och berättar om utbud och aktiviteter. Med hjälp av ett international community kan vi hjälpa nyinflyttade att komma in i livet både kring skolan och fritiden. Vi anordnar också mycket aktiviteter som en FN-dag, disco och i juni kommer det att vara en konstutställning av elevernas egna verk, berättar Christopger. För att se till att alla barn trivs på skolan har man startat upp ett samarbete med anti-mobbingorganisationen Friends. En undersökning som de har gjort på skolan visar att de flesta elever trivs väldigt bra och känner sig trygga. För nyanlända elever finns också ett Buddy-system, där en av läraren utvald elev får hjälpa den nya eleven till rätta och ser till att han eller hon aldrig behöver vara ensam. Christopher tycker att den Internationella skolan i Älmhult är väldigt bra, men han tycker att det är viktigt att poängtera att det är en skola i kommunal regi i ett litet samhälle. Förväntningarna kan inte vara desamma som på en privatskola som kostar mycket pengar. Men IKEAs satsning på skolan gör självklart skillnad och bidrar till att göra skolan ännu bättre. Jag skulle absolut rekommendera skolan för familjer som funderar på att flytta till Älmhult, avslutar han. De som lär sig alla bäst svenska är de barn som även deltar i aktiviteter utanför skolan och på så sätt även kommer in i samhället lättare. Detta är något som PTA jobbar mycket med, de berättar vad det finns för möjligheter och försöker integrera barn Du hittar PTAs hemsida här:

6 14 28 mars Linda leder inköp med kvalitet TEXT: HANNA PÅLSSON, Linda Johansson, Business Development Manager på Trading Area North Europe (TANE). För dryga 5 månader sedan skickade Sven-Arne Svensson på IKEA of Sweden vidare Älmhultsbladets stafettpinne. Den har de senaste åren vandrat runt bland IKEA medarbetare på olika bolag och hamnade denna gång hos Linda Johansson på IKEA Trading Services AB, som trots pressat schema tog sig tid att svara på våra och Sven-Arnes frågor. Vad jobbar du med? Jag jobbar som Business Development Manager på Trading Area North Europe i Älmhult (TANE) och leder här pappers- affären. TANE är idag uppdelat på 3 olika kontor med placering i Älmhult, Kaunas och Dortmund, där jag sitter på KH i Älmhult. Jag och mina fantastiska kollegor jobbar dagligen med att säkra kvaliteten i vår löpande verksamhet och att utveckla inköpsmöjligheter tillsammans med våra leverantörer. Vår utmaning är att säkra tillgänglighet, förbättra produktkvalitet och tillväxt och utveckla optimal logistik för att säkerställa lägsta möjliga pris. Vi har även ett ansvar att hela tiden se över nya möjligheter för IKEA inom vår region.

7 14 28 mars Vad är det bästa med att jobba på IKEA? Det är möjligheten att utvecklas samt alla kontakter och nätverk man knyter både nationellt som internationellt. Sedan blir det aldrig tråkigt att jobba på IKEA då IKEA världen ständigt förändras. Det blir aldrig tråkigt att jobba på IKEA Vad kan vi på IKEA bli bättre på? Vi behöver bli bättre på att ha våra värderingar och IKEAs kultur närvarande i allt vi gör och korta ner våra beslutsvägar och jobba mer som ett IKEA. Vad gör du efter jobbet? Jag har inga problem att fylla min fritid då min sambo och jag köpt hus och har en dotter som är två år. På mina lediga stunder tränar jag gärna ledarledda pass som till exempel bodypump eller spenderar jag tid tillsammans med familj och vänner. Vilken är din favoritprodukt på IKEA? DUKTIG minikök. Som liten hade det varit en dröm för mig med ett kök som verkligen liknar ett riktigt kök. Nu har jag istället köpt det till min dotter. Sven-Arne skickade med följande frågor: Hur ser du att ni på TANE kan utvecklas som affärspartners tillsammans med era leverantörer? Jag tror att vi måste våga prata framtid, tillväxt och långsiktigt samarbete med de leverantörer som vi ser som våra framtida och potentiella leverantörer. Gör vi det tillsammans så vågar de satsa och vi kan skapa en win win -situation för båda. Det gäller att marknadsföra den möjlighet en leverantör har som kund till IKEA med tanke på den tillväxtagenda vi har fram till Högre volymer gör att våra leverantörer vågar ta steget till investeringar som i slutändan genererar lägre priser för våra kunder på IKEA. Hur tror du era leverantörer upplever IKEA kulturen och värderingarna i det dagliga mellan sig och IKEA of Sweden? IKEAs värderingar är grunden i vårt inköpsarbete och genom att jobba tillsammans inom IKEA med våra leverantörer lyckas vi på bästa sätt. Kunden är ständigt i fokus och vi har under de senaste åren jobbat mycket med produktförbättringar tillsammans med våra leverantörer. Jag upplever att de ser det som stimulerande och positivt att vi jobbar tätt tillsammans och tar hjälp av deras kunskap för att skapa förbättringar. Sist men inte minst så är det viktigt att vi agerar som ett IKEA i allt vi gör. Det är när vi jobbar tillsammans mot samma mål i alla led som vi lyckas bäst och är som starkast. Vi på Trading är spindeln i nätet i samarbetet mellan IKEA och våra leverantörer och har därför en viktig roll att få samtliga i ledet att jobba mot samma mål. Hur tar du eget ansvar för att utveckla dig själv till att bli en än bättre IKEA medarbetare för att kunna möta framtiden med tillförsikt? Jag tror mycket på learning by doing samt att inte ha prestige utan våga fråga och få coachning av andra IKEA medarbetare. Visst finns det många bra utbildningar och det är viktigt att skapa tid för dessa, men för egen del tror jag att det bästa lärandet för mig varit Det är viktigt att vi agerar som ett IKEA i allt vi gör att inte vara rädd och våga ta klivet när chansen ges. Jag lär mig bäst när jag ställs inför situationer i verkliga livet. Under lärandet är det bra att ha någon som ger dig coachning och någon att diskutera de nya utmaningarna med. Jag har för tillfället själv förmånen att få coachning av en erfaren IKEA och TANE-

8 14 28 mars medarbetare som ger mig energi och hjälper mig när jag kör fast. Det är även viktigt att vara öppen för feedback och kunna be om det för att lära känna sig själv och veta vad jag ska jobba med för att utvecklas. Tack Linda. Nu skickar vi vidare pinnen, vem har du valt och vad vill du fråga denna person? Jag väljer att skicka stafettpinnen vidare till Magnus Bondesson, varuhuschef på IKEA Kållered, Göteborg. Jag skulle vilja veta vad han ser är den största skillnaden mellan att jobba inom varuhus jämfört med IKEA of Sweden och IKEA Trading där han tidigare varit? Var det någon skillnad som överraskade honom mer än någon annan? I så fall vilken? Vilka är de största frågorna och utmaningar som är återkommande i varuhusvärlden? Hur skulle vi kunna öka samarbetet mellan varuhusen och de övriga organisationer inom IKEA? Var ser han att det finns mest behov av detta? Spännande, stafettpinnen är åter på väg. DUKTIG, Lindas drömkök som liten.

9 14 28 mars NY PÅ JOBBET MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR Alberto ny Business Analyst på IKEA of Sweden Vi är glada att meddela att Alberto Turconi kommer att börja som Business Analyst Material Area Flatline på IKEA of Sweden 1 april. Albertos huvudsakliga uppdrag är att stötta affärsutvecklingen inom materialområdet samt kategorierna Foil on Board och Pigment & Veneer. Han ska bl. a. stötta med business cases, analysera våra leverantörers finanser och utveckla verktyg för att stötta affärsagendan. Välkommen Alberto och lycka till i din nya roll i ditt nya land. Alberto började på IKEA Trading Area South Europe 2012 som Business Controller och visade från början ett starkt engagemang. Vi vill tacka Alberto för hans fantastiska jobb med att stötta våra business team i Milano och Paris och för hans bidrag till lagandan. Paolo Romano Material Area Leader Flatline IKEA of Sweden Barbara Maltagliati Business Controller IKEA Trading Area South Europe Personal sökes till After Work After Work söker nu nya krafter, för att jobba i våra olika kvällsgrupper. After Work består av fyra olika kvällsgrupper, vilket innebär att man jobbar var fjärde vecka, och då främst på torsdagar. Givetvis med uppehåll för sommaroch julledighet. Verksamheten bygger helt på ideella krafter. After Work är en sektion i Fritidsklubben, som i sin tur går under Personalstiftelsen. Låter det intressant att komma in vårt glada och trevliga gäng, är du välkommen att höra av dig till: after.work@ikea.com AFTER WORK

10 14 28 mars INFORMATION TILL IKEA OCH IKANO MEDARBETARE Nytt bokningssystem för gemensamma mötesrum Från och med måndagen den 17 mars kan du själv söka efter lediga rum på gemensamma anläggningar i Älmhult. Det gäller mötesrum på Tillsammans, varuhuset, Aktivitetshuset, Meeting Centre och receptionen på KH. Du kan söka på antalet deltagare, utrustning, byggnad med mera. Du kan också beställa fika eller en annan möblering när detta är möjligt. Systemet genererar en förfrågan till Meeting Services som bekräftar din bokning inom kort. Länk till bokningssystemet hittar du på Inside under Support & Services > Meeting Rooms > Meeting Rooms in Älmhult I bokningssystemet kan du boka rum på följande platser: - Aktivitetshuset - Meeting Centre - Tillsammans - Varuhuset - Receptionen på KH Öppet hus på Virestad Friskola Öppet hus 5 april i Virestad och Bråthult Kom och se hur vi har det på våra enheter och prata med oss om vår syn på skola, fritids och förskola! Vi visar vår verksamhet både inne, ute och vi har en Musikalisk Show Familjen Carling Virestad kl Bråthult kl Årets IT-kursschema Önskar du gå kurs inom Microsoft Excel 2007, Word 2007, PowerPoint 2007, Project 2007, Adobe InDesign eller PhotoShop? Läs mer om kurserna och anmäl dig på Vid frågor och anpassningar av kurser är du varmt välkommen att höra av dig till: Catarina Westerholm, Office IT-Partner, Växjö Tel: , catarina.westerholm@officeitpartner.se

11 14 28 mars INFORMATION TILL IKEA OCH IKANO MEDARBETARE Stor loppis i Hökön Liatorps Marknad Sön 27/ Boka plats: Johan Arrangör: Hököns Intresseförening 27 april, Loppis, våfflor, hopptorn, godis, ballonger, munkar mm. Boka bord till loppis, ring Lotta: Ett samarbete mellan Medborgarhusföreningen och Samhällsföreningen. Familjeeftermiddag i Liatorp 29 mars, är det familjeeftermiddag i Liatorps medborgarhus. Program - Trollkul med trollkarlen Nielo kl Utställning med gamla bilder från Liatorp - Vi säljer fika Inträde till Trollkul Vuxna: 20 kr Barn: 10 kr Ny flyglinje kopplar ihop Växjö med världen! Från och med den 5 maj startar KLM och Estonian Air en ny flyglinje mellan Växjö och Amsterdam. Eftersom Amsterdam är en stor flygplats betyder detta att man kan åka från Växjö till stora delar av världen. En glädjande nyhet för alla frekventa affärsresenärer som är bosatta i Växjö. Preliminär tidtabell: VXO-AMS VXO-AMS AMS-VXO AMS-VXO

12 14 28 mars AKTIVITETSHUSET EN PLATS DÄR DU KAN HA ARBETSMÖTE, TA EN FIKA, TRÄNA ELLER BARA UMGÅS Ny terapeut Nu utökar vi vårt friskvårdsutbud! Från och med den 5 april välkomnar vi Elin Sandberg från Växjö som kommer att vara hos oss på lördagar mellan Elin erbjuder massage, personlig träning, kostrådgivning och gymgenomgång. Hon driver företaget Fokus & Balans i Växjö. Du bokar din tid via receptionen på Aktivitetshuset. RIDSEKTIONEN söker fler medhjälpare Är du intresserad av hästar och hästsport och vill vara med och anordna och arrangera aktiviteter för andra hästintresserade inom IKEA? Då är du varmt välkommen att höra av dig till Ridsektionen som i dagsläget endast består av en person och det behövs några till. Skicka ett mail till goran.andersson@ ikea.com så återkommer jag med datum för ett litet möte där vi går igenom vad vi vill skall hända under året. Vuxenklubbsgympan Nästa vecka är det ingen gympa för er som tillhör Vuxenklubben. EvaLill är tillbaka den 8 april igen. LUNCH DISCO! Fredag den 4 april är det dags för vårt andra lunchdisco för terminen. Missade du det förra? Passa på och kom med nu. Var: After Work lokalen När: 4 april klockan Alla dansstilar är tillåtna. Välkommen! Bowling Tisdagen den 1 april klockan spelar vi i Osby Bowlinghall. Kostnad 60kr/person vid 2/bana. Hoppas att många nya såsom gamla hänger på och spelar! Anmälan görs senast måndagen den 31 mars klockan till anette. hedin@ikea.com Vill du spela på andra tider? Visa upp ditt IKEA/IKANO kort så får du 10% rabatt på priset. Varmt välkomna! Fritidssektionen Bowling

13 14 28 mars AKTIVITETSHUSET EN PLATS DÄR DU KAN HA ARBETSMÖTE, TA EN FIKA, TRÄNA ELLER BARA UMGÅS Buss till Göteborgsvarvet Gå-Lunka-Löp sektionen arrangerar en buss till Göteborg för löpare och åskådare den 17 maj Vila dig i god form dit: 07:30 Bussen startar från Älmhults Värdshus 07:50 Lars Dufva, Osby 08:00 Järnvägsstationen, Osby 08:30 Gerdsman väg 117, Markaryd Bussen kommer att stanna på parkeringen vid Åbytravet. Från parkeringen finns Göteborgsvarvets egna organiserade buss till startområdet. Hemresa från Åbytravet 20:00 Vila dig tillbaka: Åter i Älmhult omkring 23:30 Anmälan och betalning på Aktivitetshuset. Först till kvarn gäller. Pris: 220 SEK för IKEA anställda 260 SEK för icke IKEA anställda För mer information: walter.appelman@ikea.com; Tel Drop in CrossNature Nu finns det även möjlighet att träna och betala per gång på vårt lunchpass CrossNature. För hela terminen betalar du 400 kronor. Per gång kostar det 60 kronor. Du anmäler dig och betalar i receptionen på Aktivitetshuset innan eller efter aktuellt pass. Passen hålls på tisdagar AFTER WORK TORSDAG 3/4 Öppet På scen: SWEPART BAND Välkomna! Vi finns även på Facebook Öppet: måndag-torsdag , fredag , lördag-söndag Som IKEA medarbetare har du access till Multihallen alla dagar Telefon , aktivitetshuset@ikea.com.

14 14 28 mars LUNCHGUIDE MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR AKTIVITETSHUSET MÅN Moniques tom kha-soppa TIS Elsies fisksoppa ONS Het tacosoppa TOR Len sparrissoppa FRE Champinjonsoppa med bacon Veckans vegetariska: Krämig blomkåls- och purjolökssoppa Hemlagad soppa, 49:- Serveras med bröd och smör (Alla våra soppor är fria från gluten och laktos) Vi serverar även matiga sallader, wraps, sushi, och mackor. Kvällstid serverar vi belgisk våffla, grillade smörgåsar och toast från grillen. IKEA gatan 8, tel , Öppet; mån-tor , fre , lör-sön IKEA RESTAURANGEN Frukost varje dag från 9:- Busstidtabell för lunchbussen mellan IoS och varuhuset Från IoS: 1 1 : :00 12:20 12:40 13:00 13:20 Från varuhuset: 11:50 12:10 12:30 12:50 13:10 13:30 Vi bjuder på den 6:e varmrätten Hämta ett stämpelkort i receptionen på KH eller IKEA of Sweden för att få den sjätte varmrätten på köpet fram till 31 mars. PER ANDERSENS MÅN Gratinerad fisk med färska tomater, serveras med potatismos och ärtor. Stekt falukorv med stuvade grönsaker och potatis. TIS Bruna bönor och stekt fläsk. Sockergriljerad kassler med rödvinssås, kokt potatis, grönsaker och gelé. ONS Lammfärsbiff med timjanssky, kokt potatis, grönsaker och gelé. Stekt rishultskorv med stuvad spenat och kokt potatis. TOR Pasta med ost och skinksås. Stekt fisk med kall örtsås, kokt potatis, ärtor och citron. FRE Husmansbuffé.Flygande Jacob, serveras med ris. Fläskschnitzel med champinjonsås, kokt potatis, grönsaker och gelé. Varje dag serverar vi dagens sallad. Sallad, bröd, smör, dricka och kaffe ingår. Häfte med tio lunchkuponger: 650:- Bäckgatan, vid IKEA Distribution Centre. Ingång vid vakten. Tel , VÄRDSHUSET Ät så mycket du vill av vår lunchbuffé med massor av goda grönsaker, krispig sallad, läckra såser, flera hemlagade varmrätter med eller utan kött, hembakat bröd, flera olika tillbehör samt lingondricka, isvatten och kaffe. 70:- 79:- Måndag-fredag IKEA gatan 1, tel Alla lunchrestauranger i Älmhult finner du på

15 14 28 mars SAKER & TING MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR SÄLJES MAGIKER bokhylla, H212xB103 cm, D40 cm. Tva vita dörrar ingar. 200 kr. Tel Rosa begagnad flickcykel 26 säljes efter kl 18:00. Tassimo, kaffemaskin från Bosch, ej använd. 500kr. Ring st sittplats biljetter till Robbie Williams utsålda konsert på Stockholm Globe Arena den 15 maj. Sektion A6 (snett framför scenen). Pris: 800 SEK /st Telefon: Svarta fotbollsskor Adidas Predator strl 38, 150:- Vita damskridskor strl 37, 100: MALM sängstomme 180x200 ek Säljes billigt! 300kr. Ring: Inlines,svart/grå med lite rosa, reglerbar storlek 32-35, 20,5-22 cm. Ingår även skydd. Pris: 150 kr. Finns i Älmhult, Jessica Har 2 par fotbollsskor, båda i bra skick då de är använda ½ säsong vardera. 1. Adidas F-50 st 40, 24,5 cm 2. Nike Mercurial st 41, 26 cm Båda i färgerna gul/svart/ orange. Pris: 300 kr st eller 500 kr för båda paren. Finns i Älmhult, Jessica Fotbollsskor Adidias F 50 Adizero stl: 43 1/3. Köpta för 1,5 månad sedan och använda 2 ggr. Pris: 500 kr. Tel: Flickcykel 26 begagnad säljes. Kvällstid Gustavsson Elisabeth Vedklyv Faxe, ELH 700, 7 ton, upp till 70cm, 6.500:- (nypris ca ) Fint skick. Tel Närproducerat kvalitetskött! Lamm ca kg. Hängmörat, benfritt nötkött i lådor om ca 13 eller 25 kg. Vakumpackat och uppmärkt. Mycket hög kvalitet. Ektorp 3-sits soffa Idemo svart 1,5 år 1500:- David Fin klyven björkved säljes. Pris 400:-/m3. Köper du mer än 5 m3 så är priset 390:-/m3. Hemkörning kan ordnas. Magnus IKEA PS artiklar. IKEA PS KVARN- STEN bord vit 500kr, 4x IKEA PS SÅGA stol grå 100kr st, 4x IKEA PS VÅGÖ fåtölj vit 99kr st och IKEA PS klocka röd 150kr. Allt i fin skick! skatebambi@yahoo.co.uk SKÄNKES 28 svart, tjock SONY TV skänkes mot hämtning. Den fungerar fortfarande bra. Tel ÖNSKAR HYRA Önskar hyra en etta/rum i Älmhult fr.o.m. juni/juli. Jag är en tjej på 25 år som har fast jobb på IKEA och behöver en övernattningslägenhet. Hör av dig till Hanna Jansson på eller hannakjansson@gmail.com Boende i andra hand i Älmhult sökes av 2 ansvarsfulla stundenter för tiden mellan slutet på maj till början av augusti. Gärna möblerat. Del av perioden oxå intressant. Emeli: , fredsdotter@ live.se UTHYRES Nybyggt strandnära boende i Mellbystrand. Huset ligger i Mellbystrand bredvid Strandhotellet, 300 meter från Sveriges längsta strand, nära restauranger, kiosker, Maxi & köpcentrum, Mac Donalds, minigolf, fotbollsgolf. 2 vånings stuga, 2 sovrum med dubbelsäng och 1 sovrum med våningssäng, en 20 kvm terrass på andra våningen och en 16 kvm terrass på första våningen. Ett fräscht kök, ny TV, ny tvättmaskin, och trådlöst internet. Huset är barnvänligt, vi kan erbjuda barnstol och barnsäng. Rök- och djurfritt. Från 5500 per vecka. Ring Mer information på Blocket. Boende för veckopendlare, 1,5-2 km från IKEA of Sweden. Fullt utrustat och fantastiskt läge. Kontakta Stefan Komplett möblerat övernattningsrum i privat villa vid sjön Möckeln uthyres per omgående. Egen dusch/toalett, egen ingång, egen tv, eget pentry. Tillgång till sjötomt. Pris per mån; 2100kr. Ring Litet fräscht gårdshus i Killeberg, 6 min fr Älmhult m tåg. Egen uteplats o tillgång till trädgård. Nära till Krösatågen. Ej rök eller djur. Tina KORTFATTADE ANNONSER FÖR DIG SOM ÄR IKEA/IKANO MEDARBETARE OCH DIN FAMILJ

16 Älmhultsbladet mars 2014 Efterlysning. Den här fina IMPALA soffgruppen, designad av Gillis Lundgren, kom Nu söker museet efter gömda exemplar som kan tänkas bli en del av deras utställning. Har du en i dina gömmor? Hör av dig till: Archive.Museum@Inter-IKEA.com ÄLMHULTSBLADET Vad vill du läsa om i Älmhultsbladet? Hör av dig till redaktionen på ikea1.scop@ikea.com eller

Tidtabell. 9 december - 30 mars 2014

Tidtabell. 9 december - 30 mars 2014 Tidtabell 9 december - 30 mars 2014 fr 849:- KALMAR-UMEÅ inklusive skatter och avgifter. Vi tar dig ända till Umeå! Sträckan flygs av oss och vår syrra Malmö Aviation och självklart startar din resa i

Läs mer

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien.

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

& Sång i Nerja 9-16 April 2015

& Sång i Nerja 9-16 April 2015 Låt sommaren börja med en vårvecka Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2015 Nu är det möjligt! För Alla som vill! Har vi glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till

Läs mer

Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015

Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015 Låt sommaren börja redan i april med en Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015 Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga,

Läs mer

Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni

Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien. Den 9-16 juni 2014 med

Läs mer

Förläng våren med en Yogavecka i vackra Nerja 9-16 April 2014

Förläng våren med en Yogavecka i vackra Nerja 9-16 April 2014 Förläng våren med en Yogavecka i vackra Nerja 9-16 April 2014 Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol,

Läs mer

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Nu är det möjligt! För Alla som vill! Har vi glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till

Läs mer

Mitt USA I augusti 2013 flyttade jag till North Carolina, USA. Mitt enda mål var att bli en bättre simmerska, men det jag inte visste då var att mycket mer än min simning skulle utvecklas. Jag är född

Läs mer

Tidtabell. 31 mars - 31 augusti 2014

Tidtabell. 31 mars - 31 augusti 2014 Tidtabell 31 mars - 31 augusti 2014 kalmarflyg Ett aktivt miljöval Vi lyfter och landar på Stockholm Bromma Airport. Det citynära läget gör att miljökraven är extra hårda. Bara de allra miljövänligaste

Läs mer

Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling

Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling Robert Rauschenberg, Monogram, 1955-59 Estate of Robert Rauschenberg/BUS 2012, Stockholm/VAGA, NY. Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling Välkomna till visningar och verkstad

Läs mer

Tidtabell. 9 december - 30 mars 2014

Tidtabell. 9 december - 30 mars 2014 Tidtabell 9 december - 30 mars 2014 RONNEBY-UMEÅ fr 829:- inklusive skatter och avgifter. Vi tar dig ända till Umeå! Sträckan flygs av oss och vår syrra Malmö Aviation och självklart startar din resa i

Läs mer

VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8?

VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8? VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8? HÖRBY KARATE KLUBB Kom och testa karate med oss på Älvdalsskolan! Tisdag 19/2 och Torsdag 21/2 18.00-19.00, Lördag 23/2 10.00-11.30 Medtag gympakläder! SATSERUPS IDROTTS/BYAFÖRENING

Läs mer

Tidtabell. 9 december - 30 mars 2014

Tidtabell. 9 december - 30 mars 2014 Tidtabell 9 december - 30 mars 2014 flysmåland Ett aktivt miljöval Vi lyfter och landar på Stockholm Bromma Airport. Det citynära läget gör att miljökraven är extra hårda. Bara de allra miljövänligaste

Läs mer

Tidtabell. 1 september - 4 januari 2015

Tidtabell. 1 september - 4 januari 2015 Tidtabell 1 september - 4 januari 2015 flysmåland Ett aktivt miljöval Vi lyfter och landar på Stockholm Bromma Airport. Det citynära läget gör att miljökraven är extra hårda. Bara de allra miljövänligaste

Läs mer

Stödundervisning Stödundervisning för mer information besök Rudbeckianska gymnasiets hemsida.

Stödundervisning Stödundervisning för mer information besök Rudbeckianska gymnasiets hemsida. Stödundervisning Stödundervisning för mer information besök Rudbeckianska gymnasiets hemsida. Skolrestaurangen Visste du att: Bönor innehåller mer proteiner än kött. Bäste bönan är sojabönor 34 gram/100gram.

Läs mer

Osbecksgymnasiet NÄR-VAR-HUR. Vecka 10-11 2009

Osbecksgymnasiet NÄR-VAR-HUR. Vecka 10-11 2009 Osbecksgymnasiet NÄR-VAR-HUR Vecka 10-11 2009 Matsedel v 10 Må: Köttbullar och fullkornspasta med ketchup Ti: Stekt fisk med potatis och kall sås On: Köttgryta och ris To: Potatisgratäng och kassler Fr:

Läs mer

Tidtabell. 31 mars - 31 augusti 2014

Tidtabell. 31 mars - 31 augusti 2014 Tidtabell 31 mars - 31 augusti 2014 flysmåland Ett aktivt miljöval Vi lyfter och landar på Stockholm Bromma Airport. Det citynära läget gör att miljökraven är extra hårda. Bara de allra miljövänligaste

Läs mer

Fritidsbladet. Aktiviteter

Fritidsbladet. Aktiviteter Fritidsbladet Aktiviteter Sommar 2015 Aktivitetsinformation Bokning Ange alltid namn födelsenummer (underlag till faktureringen), adress, samt telefonnummer, när du anmäler dig till en aktivitet. Du måste

Läs mer

SVENSKA Inplaceringstest A

SVENSKA Inplaceringstest A SVENSKA Inplaceringstest A Välj ett ord som passar i meningen. Använd bara ordet en gång. Exempel: Smöret står i kylskåpet. Det ringer på dörren. Han fick ett brev från mamma. De pratar om vädret. om /

Läs mer

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj.

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj. Trikumo Hej! vänder sig till dig som är anställd på minst 40% inom kommunen, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Vi har planerat mycket inför 2010! Här kan ni läsa om alla våra aktiviteter, resor

Läs mer

1. Han heter Tim. 2. Hon heter Lisa. 3. Hon heter Malin.

1. Han heter Tim. 2. Hon heter Lisa. 3. Hon heter Malin. Facit Extra! 1 s. 5 penna 3. papper 4. lexikon 5. dator 6. stol 7. elev 8. suddgummi 9. block 10. klocka 11. bord 1 bok s. 6 en penna 3. ett suddgummi 4. ett papper 5. en dator 6. en stol 7. ett block

Läs mer

Tidtabell. 5 augusti - 8 december 2013

Tidtabell. 5 augusti - 8 december 2013 Tidtabell 5 augusti - 8 december 2013 flysmåland Ett aktivt miljöval Vi lyfter och landar på Bromma Airport. Det citynära läget gör att miljökraven är extra hårda. Bara de allra miljövänligaste och tystaste

Läs mer

Frösundas fototävling.

Frösundas fototävling. > VD har ordet: Ett viktigt steg mot ett kundfokuserat Frösunda > Välkommen Mjölby! > Från personlig assistent till verksamhetschef Det här fotot av Maria Wahlgren är en av tre vinnare i Frösundas fototävling.

Läs mer

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön Kompis med kroppen 5. Bra för mig bra för miljön 5 om dan gör kroppen glad Intervjua kompisen, skolsköterskan, föräldern, syskon, tränare eller någon annan du känner om varför de tycker att man ska äta

Läs mer

POSTTRAMPET LUDVIKA 10 september 2005

POSTTRAMPET LUDVIKA 10 september 2005 POSTTRAMPET LUDVIKA 10 september 2005 Postens IF Ludvika och Postens Idrottsförbund inbjuder till POSTTRAMPET. Motionsklassen kommer att cykla på natursköna cykelbanor anlagda på gamla järnvägsbankar på

Läs mer

Personalföreningen Trikumo vänder sig till dig som är anställd på minst 40% i Borgholms kommun, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund.

Personalföreningen Trikumo vänder sig till dig som är anställd på minst 40% i Borgholms kommun, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Trikumo program 2011 Personalföreningen Trikumo vänder sig till dig som är anställd på minst 40% i Borgholms kommun, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Trikumo står för Trivsel, Kultur och Motion.

Läs mer

Tidtabell. 1 september - 4 januari 2015

Tidtabell. 1 september - 4 januari 2015 Tidtabell 1 september - 4 januari 2015 kalmarflyg Ett aktivt miljöval Vi lyfter och landar på Stockholm Bromma Airport. Det citynära läget gör att miljökraven är extra hårda. Bara de allra miljövänligaste

Läs mer

SUNDBYS JULLOVSPROGRAM

SUNDBYS JULLOVSPROGRAM SUNDBYS JULLOVSPROGRAM ANMÄLAN TILL JULLOVSKURSERNA För att göra det så rättvist som möjligt: Sön 11.12 kl 14.30 delar vi ut KÖLAPPAR (= lottad ordning) och 14.45 16.00 tar vi emot anmälningar. Därefter

Läs mer

Kvarteret Filantropen

Kvarteret Filantropen Kvarteret Filantropen Tryggt och bekvämt boende Tryggt och bekvämt boende för äldre i Glimåkra Västergatan 5 är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område mitt i centrala Glimåkra. I huset finns lägenheter

Läs mer

DET HÄR ÄR POCKET PARKEN. ALLTID NÅGOT PÅ GÅNG Korvklubben på tisdagar Champagneonsdag After work Matlagningskurser

DET HÄR ÄR POCKET PARKEN. ALLTID NÅGOT PÅ GÅNG Korvklubben på tisdagar Champagneonsdag After work Matlagningskurser 2014 Här har vi samlat ihop allt vi tycker att du bör och allt vi tror att du vill veta, om vad restaurangen erbjuder. Det är en hel del. Stort eller smått, snabbt eller långsamt, här eller där, tidigt

Läs mer

Grundutbildning Kapster & Nextep Öland 20-22 Mars

Grundutbildning Kapster & Nextep Öland 20-22 Mars Grundutbildning Kapster & Nextep Öland 20-22 Mars Känner du att du vill kunna använda mer funktioner i Kapster eller Nextep? Vi hjälper dig att använda programmet för att du ska kunna få mer tid över till

Läs mer

FRUKT OCH GRÖNSAKSVECKA

FRUKT OCH GRÖNSAKSVECKA FRUKT OCH GRÖNSAKSVECKA Till dig som arbetar i förskolan med barn 1-5 år! Här kommer tips och idéer för en hälsovecka med frukt och grönsaker. Syftet är att alla barn ska äta tillräckligt mycket frukt

Läs mer

Tidtabell. 2 september - 8 december 2013

Tidtabell. 2 september - 8 december 2013 Tidtabell 2 september - 8 december 2013 kalmarflyg Ett aktivt miljöval Vi lyfter och landar på Bromma Airport. Det citynära läget gör att miljökraven är extra hårda. Bara de allra miljövänligaste och tystaste

Läs mer

företagsmässa 5.000 kr Älvdalen WOW! älvdalens HUVUDSPONSORER ARRANGÖRER ÄLVDALENS ISHALL 13-14 MAJ

företagsmässa 5.000 kr Älvdalen WOW! älvdalens HUVUDSPONSORER ARRANGÖRER ÄLVDALENS ISHALL 13-14 MAJ Boka monter och vinn 5.000 kr presentkort på s Sportcenter WOW! Har ni tänkt på hur bra vi är? En fantastiskt företagsam kommun, både historiskt och nu. Framtiden ser med andra ord ljus ut, för visst ska

Läs mer

Sommarkul med Ungdomsgården Fenix!

Sommarkul med Ungdomsgården Fenix! snämnden Sommarkul med! Anmäl dig idag till sommarens roligaste veckor! Tillsammans provar vi på nya spännande ativiteter, träffar nya kompisar och lär oss nya saker. Kom och var med på sommarens absolut

Läs mer

Tidtabell. 19 augusti - 8 december 2013

Tidtabell. 19 augusti - 8 december 2013 Tidtabell 19 augusti - 8 december 2013 blekingeflyg Ett aktivt miljöval Vi lyfter och landar på Bromma Airport. Det citynära läget gör att miljökraven är extra hårda. Bara de allra miljövänligaste och

Läs mer

FRUKT OCH GRÖNSAKSVECKA

FRUKT OCH GRÖNSAKSVECKA FRUKT OCH GRÖNSAKSVECKA Till dig som arbetar i skolan med barn i årskurs F-5! Här kommer tips och idéer för en hälsovecka med frukt och grönsaker i skolan. Syftet är att stimulera barn till att äta tillräckligt

Läs mer

ROSENLUNDS RESTAURANG

ROSENLUNDS RESTAURANG Missa inte vår varierade och goda salladsbuffé! Måndag:29/9 Tisdag:30/9 Onsdag: 01/10 Stekt fläsk med löksås potatis lingonsylt Köttgryta med ris Blåbärssoppa med skorpor Laxlåda med rödlökssmör ärtor

Läs mer

Meny Trollkrubbets Skolrestaurang

Meny Trollkrubbets Skolrestaurang Meny Trollkrubbets Skolrestaurang Vårterminen 2016 skola Välkommen till en ny termin Vi hoppas maten ska smaka Vecka 1 Torsdag 7/1 Korvstroganoff med ris Blodpudding med baconkross och lingonsylt Fredag

Läs mer

Utvärdering Målsman 2011

Utvärdering Målsman 2011 Utvärdering Målsman 2011 Var informationen innan kollot tillräcklig? (76 svar) 80 60 40 20 0 Ja (100%, 76 st) Nej (0%, 0st) Om nej, vad tycker ni saknades? Informativ hemsida. Mycket bra info hemskickad.

Läs mer

ROSENLUNDS RESTAURANG

ROSENLUNDS RESTAURANG Måndag: 24/3 Sommarkorvgryta med dill o morötter, potatis Pastaspiraler med krämig ost o skinksås Blåbärssoppa med glass Tisdag: 25/3 Onsdag: 26/3 Torsdag: 27/3 Fredag:28/3 Lördag:29/3 Söndag:30/3 Fisk

Läs mer

Tidtabell. 5 januari - 29 mars 2015

Tidtabell. 5 januari - 29 mars 2015 Tidtabell 5 januari - 29 mars 2015 kalmarflyg kalmarflyg Tack alla som väljer att flyga med oss! Med pressade priser och bra avgångar till och från Stockholm fortsätter vi att jobba med vår målsättning

Läs mer

Fritidsnytt Augusti-September 2017

Fritidsnytt Augusti-September 2017 Augusti-September 2017 2015-03-24 Länsdans Datum: Plats: Tid: Avresa: Kostnad: : Fredag 25 augusti ABB, Magneten Västerås 19.30-23.00 18.45 från Q8 100 kr inträde och 100 kr buss Senast tisdag 22 augusti

Läs mer

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Andalusien. Den 9-16 april

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4)

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) Innehåll Redaktören har ordet! 2 HSO kanslis öppettider under jul och nyår 3 HSO Uppsala läns styrelse/ordförandemöten våren 2016

Läs mer

Obs! Karolinas lektioner startar vecka 5 pga att hon är på Jamaica för studier i Dancehall.

Obs! Karolinas lektioner startar vecka 5 pga att hon är på Jamaica för studier i Dancehall. Gilla oss på facebook! DF Studio Danza Bryggaregatan 18-20 50338 Borås info@studiodanza.nu Hej och välkommen till en ny danstermin hos oss på DF Studio Danza! Terminen startar vecka 4, dvs måndag den 25

Läs mer

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Välkommen till STUDENTLIVET i Östersund Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 Medlemskap ger dig ett rikare studentliv! Billigare Studentliv! Studentkåren har avtal om Kårrabatt

Läs mer

Tidtabell 7 januari - 31 mars 2013

Tidtabell 7 januari - 31 mars 2013 Tidtabell 7 januari - 31 mars 2013 Tack alla som väljer att flyga med oss! Med nya spännande destinationer, pressade priser och bra avgångar till och från Stockholm fortsätter vi att jobba med vår målsättning

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa?

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa? 1 Ett meddelande Lyssna på meddelandet. Sätt kryss för rätt svar. Du får lyssna två gånger. Hej Peter! Jag är lite försenad. Jag hinner inte komma till klockan sex. Jag måste köra mamma till ögonläkaren.

Läs mer

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015 INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015 Företagens stora chans att träffa studenter som snart ska ut i arbetslivet men även knyta kontakter med andra företag inom samma bransch. INFORMATION OM BRANSCHDAGEN

Läs mer

Tillfälliga klipp till kanonpriser! Telefon 042-22 13 73

Tillfälliga klipp till kanonpriser! Telefon 042-22 13 73 Utkommer onsdagar 45 gånger om året www.rydebacksbladet.nu Nummer 28 Råå:Rydebäck Annons & Distributions AB 14 augusti 2013 Rååvägen 39, 252 70 RÅÅ. E-post: prepress@pingvinpress.se Årgång 43 Telefon 042-26

Läs mer

Norra Station. Norra Sveriges nya samlingsplats för kreativitet, samverkan och inspiration!

Norra Station. Norra Sveriges nya samlingsplats för kreativitet, samverkan och inspiration! Norra Station Norra Sveriges nya samlingsplats för kreativitet, samverkan och inspiration! café//coworking// galleri//kommunikation orangeri//kafferosteri Norra Station är en kreativ plats för arbete,

Läs mer

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Kreativitet Personlighet Mässor Konferens Event Uthyrning Lust Nyskapande När människor och idéer möts. Det är då det händer. Tankar utbyts, erfarenheter

Läs mer

FÄRS FISK JÄRN/LEVE R

FÄRS FISK JÄRN/LEVE R Vårens grundskolematsedel på remiss till matråden på Gökstens- och Edvardslundsskolan Enligt riktlinjerna skall fördelningen av livsmedel till måltiderna under en 4 veckors period se ut så här och följa

Läs mer

2015-04-01. Veckan efter påsk!!!

2015-04-01. Veckan efter påsk!!! Kvalitetsdistribuerad av Posten Postens Gruppförsändelse Årgång 56 2015-04-01 Veckan efter påsk!!! Observera att veckan efter påsk, vecka 15, utkommer våra annonsblad först på fredag, den 10/4. Detta pga

Läs mer

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016 INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016 Företagens stora chans att träffa studenter som snart ska ut i arbetslivet men även knyta kontakter med andra företag inom samma bransch. INFORMATION OM BRANSCHDAGEN

Läs mer

Tappa inte bort häftet för det ska du lämna in tillsammans med de skriftliga arbetsuppgifterna. Lycka till! Sofia

Tappa inte bort häftet för det ska du lämna in tillsammans med de skriftliga arbetsuppgifterna. Lycka till! Sofia Namn: Klass: Din uppgift: Ni kommer att arbeta med detta vecka 39 till vecka 43. Ni har svensklektionerna till ert förfogande. Uppgifterna ska lämnas in, allt tillsammans, senast måndag vecka 45. Då blir

Läs mer

MATSEDEL skola/förskola HT V.34 44 2014

MATSEDEL skola/förskola HT V.34 44 2014 MATSEDEL skola/förskola HT V.34 44 2014 Vecka 34 18/8 22/8 Måndag: Köttfärssås beat och spaghetti Rotfruktssås och spaghetti Grönsaksoppa Tisdag: Kokt fisk med persiljesås, hackat ägg och kokt potatis

Läs mer

Nu är det hög tid att betala medlemsavgiften för de som missat sista betalningsdatum 28 februari 2018.

Nu är det hög tid att betala medlemsavgiften för de som missat sista betalningsdatum 28 februari 2018. Veckobrev nr 11 (12 mars-18 mars) 2018 Nu är det hög tid att betala medlemsavgiften för de som missat sista betalningsdatum 28 februari 2018. Hantverk och Datahjälp/ Onsadag den 14 mars Välkomna till Malmtorpsvägen

Läs mer

Kärnan. Meny- & Aktivitetshäfte Maj

Kärnan. Meny- & Aktivitetshäfte Maj Kärnan Meny- & Aktivitetshäfte Maj Välkomna! Alla seniorer boende i Sjöbo kommun är välkomna till oss på mötesplats Kärnan. Du är välkommen till våra lokaler där du kan träffa andra människor och känna

Läs mer

Tidtabell. 1 april - 18 augusti 2013

Tidtabell. 1 april - 18 augusti 2013 Tidtabell 1 april - 18 augusti 2013 blekingeflyg Ett aktivt miljöval Vi lyfter och landar på Bromma Airport. Det citynära läget gör att miljökraven är extra hårda. Bara de allra miljövänligaste och tystaste

Läs mer

Månadsbrev Mars 2014 Nacka 2014-03-24

Månadsbrev Mars 2014 Nacka 2014-03-24 Månadsbrev Mars 2014 Nacka 2014-03-24 Pris till Järlas elever Ett stort och varmt grattis till våra elever i åk 6! Under vecka 12 var det vernissage i Stadshuset för utställningen Framtidens stad i Nacka

Läs mer

Tjänsteskrivelse 1 (7)

Tjänsteskrivelse 1 (7) Tjänsteskrivelse 1 (7) 2010-08-10 FRN 2009/82 Fritidsnämnden Redovisning av fritidsvanor bland personer med viss funktionsnedsättning, genomförd i samarbete med FUB, föreningen för utvecklingsstörda barn

Läs mer

Gambia tour 5-10 februari 2014. Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse!

Gambia tour 5-10 februari 2014. Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse! Gambia tour 5-10 februari 2014 Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse! Onsdag 5/2 Bakau tour. Vi promenerar i omgivningarna, besöker Crocodile

Läs mer

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6 Nyhetsbrev #2 2015 Sida 1 av 6 Hej Vänner, Säsongen är i full gång även om värmen ännu uteblivit. Verksamheten är också i full gång och ni har väl inte missat alla träningar, tävlingar och andra roliga

Läs mer

Sommarkul med Fritidsgården Fenix!

Sommarkul med Fritidsgården Fenix! snämnden Sommarkul med! Anmäl dig idag till sommarens roligaste veckor! Fredagen den 17/2 Postadress Box 500, 343 23 Älmhult Besöksadress Stortorget 1 Telefon 0476-550 00 (vx) Fax 0476-552 00 Organisationsnr

Läs mer

Fritidsprogram våren 2016

Fritidsprogram våren 2016 Fritidsprogram våren 2016 Hej, Välkomna till vårens Fritidsprogram! Fritidsprogrammet finns även på internet: www.kavlinge.se Där kan du också gå in lite då och då under våren kan komma in nya danser/aktiviteter

Läs mer

Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT. Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2

Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT. Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2 Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2 Skoterutflykt Ekonomiska föreningens skoterutflykt blir i år lördagen den 20 mars. Färden

Läs mer

TV-SPELSTURNERING! BARNFILMKLUBB SPÖKVANDRING... PROVA PÅ TENNIS!

TV-SPELSTURNERING! BARNFILMKLUBB SPÖKVANDRING... PROVA PÅ TENNIS! TVSPELSTURNERING! BARNFILMKLUBB SPÖKVANDRING... PROVA PÅ TENNIS! HÖSTLOVSPROGRAM 2014! 1 Hej! I din hand håller du ett program med spännande aktiviteter som du kan ta del av under höstlovet. Om det inte

Läs mer

Sportlov. Hörby februari 2016

Sportlov. Hörby februari 2016 Sportlov 2016 2016 Hörby 22-26 februari 2016 Skapa och pyssla: Sportlov på museet Sporta inomhus på museet. Hos oss kan du sporta med andra redskap; sax, penna, garn, färger och mycket annat. Du gör utsmyckningar

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 2. 2014

DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR ÄNGELHOLM. dhr.angelholm@gmail.com MOBIL. 070 58 180 51 ORGANISATIONSNR: 839400-5931 BANKGIRO: 414-8698 Hemsida. dhr-angelholm.se ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94

Läs mer

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta Riksmöte 2009 20-22 november - Stockholm Du borde bli ombud! Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen som dig. - Du får tre dagars intensiv och

Läs mer

Tidtabell. 5 januari - 29 mars 2015

Tidtabell. 5 januari - 29 mars 2015 Tidtabell 5 januari - 29 mars 2015 blekingeflyg blekingeflyg Tack alla som väljer att flyga med oss! Med pressade priser och bra avgångar till och från Stockholm fortsätter vi att jobba med vår målsättning

Läs mer

???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan

???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan Nr.1 2015 ???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan * 30 jan. 4H start se program i bladet! * 18 febr. Årsmöte med Hejdeby och Endre Röda Kors kl.19.00 i Hejdeby

Läs mer

Program för enheternas öppna dörrar 22 25 januari, 2013

Program för enheternas öppna dörrar 22 25 januari, 2013 2012-12-17 Dnr Program för enheternas öppna dörrar 22 25 januari, 2013 Jung och Kvänums förskolor Välkomnar tisdag 22 januari och torsdag 24 januari 09.00 11. 30 och 14.00 16.30. Guider finns som tar hand

Läs mer

Fritidsnytt. Nr 1/2012

Fritidsnytt. Nr 1/2012 Fritidsnytt Nr 1/2012 Här kommer vårens program! Här kommer en del av de aktiviteter som erbjuds denna termin. Det finns aktiviteter som du känner igen sedan innan, och vi erbjuder nya cirklar som vi hoppas

Läs mer

Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK ÖVNINGAR OCH SVAR

Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK ÖVNINGAR OCH SVAR Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK ÖVNINGAR OCH SVAR This is a document containing all the grammar exercises and answers from the website www.svenska.digital ADJEKTIV ÖVNINGAR: Alla mina (fin) saker Jag har många

Läs mer

Stockholm 20 februari 2013

Stockholm 20 februari 2013 Stockholm 20 februari 2013 Den 20e februari 2013 arrangeras för femte året i rad succékonferensen Social Responsibility Day. Bakom konferensen står tidningen Miljöaktuellt och SIS tillsammans med flera

Läs mer

Marieborgsbladet 2015:1

Marieborgsbladet 2015:1 Marieborgsbladet 2015:1 Välkomna till vårterminen 2015 på Marieborgsskolan! Det känns roligt att träffa alla igen och jag ser fram emot många lärande, utvecklande och roliga dagar tillsammans med elever

Läs mer

Rembo Skidor Presenterar

Rembo Skidor Presenterar Rembo Skidor Presenterar HUGO JACOBSSON Ålder: 16 år Skidgymnasiets ort: Mora kommun Gren: Längdskidor Vilket år går du på skidgymnasiet: Första året Program: Naturvetenskapliga programmet Hugos tips:

Läs mer

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder!

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! Möt världen. Bli utbytesstudent med AFS. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! AFS ger dig möjligheten att lära känna dig själv samtidigt som du får vänner från hela världen. Som utbytesstudent

Läs mer

Äldrekulturveckan september Program på Katrineholms äldreboenden. Foto: Hanna Maxstad

Äldrekulturveckan september Program på Katrineholms äldreboenden. Foto: Hanna Maxstad Äldrekulturveckan 21-25 september 2015 Program på Katrineholms äldreboenden Foto: Hanna Maxstad 1 Samlat program för äldrekulturveckan 2015 invigs äldrekulturveckan på Yngaregården klockan 11.00, invigningstalare

Läs mer

VECKOBLADET V.42 KÖKEN SERVERAR: IDROTT. Strandskolan. Elevens val inne. Kom ihåg att ha ombyte och duschgrejor till varje tillfälle.

VECKOBLADET V.42 KÖKEN SERVERAR: IDROTT. Strandskolan. Elevens val inne. Kom ihåg att ha ombyte och duschgrejor till varje tillfälle. VECKOBLADET V.42 KÖKEN SERVERAR: Måndag: Tisdag: Onsdag: Torsdag: Fredag: Pasta Bolognese Köttgryta och potatis Fisk, kall sås och potatis Morotssoppa Hawaiigratäng och ris Måndag: Tisdag: Onsdag: Torsdag:

Läs mer

Varmt välkomna till Naturkunskap- och geografistugan

Varmt välkomna till Naturkunskap- och geografistugan Spanskastöd Spanskstöd - onsdagar i sal 401 mellan 14.30 och 15.30 Måndagar kl. 15.00-16.00 i sal 505. Alla som vill är välkomna. Hälsningar Boel Nohre Carlsten Mattecentrum på skolan Mattecentrum har

Läs mer

Ändrat datum för årsmötet

Ändrat datum för årsmötet Uppsala Januari 2010 Innehåll Kalendarium... sid 1 Hälsning från ordföranden... sid 2 Kallelse till årsmötet... sid 3 Information från Misa... sid 4 Information om gymnsiestudier Lundellska skolan... sid

Läs mer

ROSENLUNDS RESTAURANG

ROSENLUNDS RESTAURANG ! ROSENLUNDS RESTAURANG Måndag: 24/2 Stekt fläsk med löksås, lingon Stekt Blodkorv Äpple/päronsoppa, skorpa Tisdag:25/2 Medelhavsfisk på hokifilé, ärter och potatismos Krögarbiff med jägersås Chokladpudding,

Läs mer

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. DC firar 50 år S.2

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. DC firar 50 år S.2 18 25 april 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Ett lysande resultat S.3 DC firar 50 år S.2 Medarbetarutbyte S.6 Vinnaren av hållbarhetsturnén hållbar stol vägen

Läs mer

Nytt från MidSweden SkiPark!

Nytt från MidSweden SkiPark! Nytt från MidSweden SkiPark! Här kommer en hälsning från Gun Fahlander som är projektledare för MidSweden SkiPark, som ska bli världens längsta skidtunnel i ett naturberg. I början av september gjordes

Läs mer

Dokumentet om detta ska fyllas i och lämnas tillbaka till skolan. Bifogar även ett brev från skolledningen angående nya läroplanen.

Dokumentet om detta ska fyllas i och lämnas tillbaka till skolan. Bifogar även ett brev från skolledningen angående nya läroplanen. Utflykten till Skansen var en härligt blöt dag! Vi såg många djur och hade en fantastisk klass som det var en fröjd att åka på utflykt med, och de tog även hänsyn till andra passagerare på både Roslagsbanan

Läs mer

Res tillsammans. Gruppresor och charter

Res tillsammans. Gruppresor och charter Res tillsammans Gruppresor och charter Vi skräddarsyr den perfekta gruppresan Ska ni ut på äventyr eller bara resa iväg tillsammans? Om ni är fler än tio personer hjälper vi till med allt från tågresor

Läs mer

Matsedel för omsorgen Mönsterås kommun Vecka 49

Matsedel för omsorgen Mönsterås kommun Vecka 49 Matsedel för omsorgen Mönsterås kommun Vecka 49 Måndag 3 dec 1 Lunch Fläskpannkaka serveras med råkost samt lingonsylt. 2 Lunch Fiskgratäng serveras med kokt potatis och broccoli. Tisdag 4 dec 1 Lunch

Läs mer

Program Våren SPF Seniorerna Lundby Vårprogram 2019

Program Våren SPF Seniorerna Lundby Vårprogram 2019 1 Program Våren 2019 2 Program för våra månadsmöten Vi träffas på våra månadsmöten den tredje torsdagen i månaden, kl 12.00. Vi träffas i Samlingslokalen Granngården, Wieselgrensgatan 11, våning 2, hiss

Läs mer

OBS! NYTT PROGRAM - FLER UTSTÄLLARE. VÄSTERÅS KONFERENCIER & INSPIRATIONSFÖRELÄSARE ATLE JOHANSEN

OBS! NYTT PROGRAM - FLER UTSTÄLLARE. VÄSTERÅS KONFERENCIER & INSPIRATIONSFÖRELÄSARE ATLE JOHANSEN OBS! NYTT PROGRAM - FLER UTSTÄLLARE. Du är inbjuden till... 2016 VÄSTERÅS KONFERENCIER & INSPIRATIONSFÖRELÄSARE ATLE JOHANSEN ELITE STADSHOTELLET FREDAG 12 FEBRUARI NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den

Läs mer

Tidtabell. 1 september - 4 januari 2015

Tidtabell. 1 september - 4 januari 2015 Tidtabell 1 september - 4 januari 2015 blekingeflyg Ett aktivt miljöval Vi lyfter och landar på Bromma Airport. Det citynära läget gör att miljökraven är extra hårda. Bara de allra miljövänligaste och

Läs mer

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Hur mår du? Anledningen till att vi gör den här undersökningen är att vi vill få kunskap om ungas hälsa och levnadsvanor. Alla elever i årskurserna 5,

Läs mer

Hösten 2008 SAS EQUESTRIAN. Hästaktiviteter. i höst! SAS HÄST-OCH RIDKLUBB

Hösten 2008 SAS EQUESTRIAN. Hästaktiviteter. i höst! SAS HÄST-OCH RIDKLUBB Hösten 2008 SAS EQUESTRIAN Hästaktiviteter i höst! SAS HÄST-OCH RIDKLUBB Äntligen höst!? Trots att solen värmer gott och många hästar nog är ute på välbehövd sommarvila passar vi på att tipsa lite om kommande

Läs mer

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 5 (26 30 januari 2015)

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 5 (26 30 januari 2015) VÄLKOMMASKOLAN VECKA 5 (26 30 januari 2015) Sista dag/tid för inlämnande av manus: Torsdagar klockan 09.00 till vksinfo@gallivare.se Denna veckas innehåll: Matsedel Personal Skolkataloger SYV informerar

Läs mer