ÄLMHULTSBLADET. Sven-Arne har värderingarna ständigt närvarande S.4. Samåkning på Yammer S.3. Världsmästare i sång S.7. Hetsig pendlardialog S.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÄLMHULTSBLADET. Sven-Arne har värderingarna ständigt närvarande S.4. Samåkning på Yammer S.3. Världsmästare i sång S.7. Hetsig pendlardialog S."

Transkript

1 48 22 november 2013 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Samåkning på Yammer S.3 Världsmästare i sång S.7 Hetsig pendlardialog S.8 Sven-Arne har värderingarna ständigt närvarande S.4 Stafettpinnen vandrar vidare till Sven- Arne Svensson, Project Manager på Free Range, IKEA of Sweden. Vi träffade honom på IKEA 1 och satt ner i ett helt nytt sortiment för att prata om jobb och vikten av att alltid ha våra värderingar med sig.

2 48 22 november Avfallsvecka november är det avfallsvecka i Europa. Givetvis vill vi på Älmhultsbladet uppmärksamma vikten av att återvinna sitt avfall på rätt sätt. Vi har därför jagat rätt på vår avfallskoordinator Carina Skov-Pedersen, IKEA AB, för att prata lite med henne om hur vi sorterar vårt avfall på IKEA. I Älmhultsbladet WEBB-TV tar hon med oss in i återvinningens inre värld och förklarar hur vi ska tänka när vi sorterar våra sopor. Häng med! Blomsterkväll på IKEA Temakväll i blommorna och julens tecken för alla IKEA FAMILY medlemmar på IKEA varuhuset i Älmhult den 28 november kl. 18. Duktiga florister guidar dig igenom hur du bäst arrangerar din egen julgrupp, som du sedan kan köpa med dig hem. Du anmäler dig via ÄLMHULTSBLADET Utgivare IKEA AB Ansvarig utgivare Mattias Lindqvist Redaktion Malin Sennevall och Hanna Pålsson Manusstopp Tisdagar Utgivning Fredagar Tryckkostnad 3,80 SEK per ex Postnummer 05/15 Telefon Fax E-postadress redaktionen E-postadress Saker & Ting Älmhultsbladet på IKEA Inside Älmhultsbladet som webbtidning Tips! Webbtidningen når du hemifrån Älmhultsbladet in Brief (English) Vad vill du läsa om i Älmhultsbladet? Hör av dig till redaktionen!

3 48 22 november Dela bil, vinn en vän, spara miljö TEXT: MALIN SENNEVALL, Kör du bil ensam till jobbet? Eller kör du ensam mellan våra olika kontor eller något av våra kontor och en flygplats? Har du plats för fler i din bil eller skulle du vilja få plats i någon annans bil? På Yammer finns nu en grupp för alla er som skulle kunna tänka er att samåka lite mer för att hjälpa till att bidra till en bättre miljö och samtidigt spara pengar. Välkomna till Car pool Älmhult. IKEA strävar efter att bli People & Planet Positive och har en ny, ambitiös hållbarhetsstrategi som ska hjälpa oss på vägen. Ett viktigt steg i rätt riktning är att ha färre bilar på vägarna. Genom att åka tillsammans när det är möjligt kan vi hjälpa till att minska utsläppen och bidra till ett mer hållbart IKEA. Många av IKEAs medarbetare i Älmhult har inget annat val än att köra bil till jobbet. Ni bor kanske nära varandra men långt ifrån kollektivtrafiken. Eller så behöver ni köra bil mellan våra olika kontor, en sträcka som trafikeras av många och där möjligheterna är stora att samåka. Den nya Yammer-gruppen Car pool Älmhult är för er. Tanken är att du när du ska köra någonstans gör ett inlägg i gruppen med detaljer kring bilturen. Var åker du ifrån, vart ska du, hur dags, när åker du tillbaka, hur många får plats? Det spelar ingen roll om du åker mellan hemmet och kontoret eller gör en annan jobbrelaterad bilresa, har du en plats över låt oss veta! Gunilla Olofsson är Business Developer Meetings på IKEA AB och en av personerna bakom Car pool Älmhult. Hon menar att utöver den positiva inverkan på miljön som samåkning har, så är det även ett bra sätt att nätverka. Detta är något vi kan göra tillsammans, som ett IKEA. Vi har alltid värnat om samåkning och såg förr alltid till att sätta ihop medarbetare när de bokade bilar till exempel från Kastrup till Älmhult. Det stora pluset var de nätverk som skapades, man lärde känna andra medarbetare som man kanske annars inte skulle träffa. Nu bokar man elektroniskt och vi har inte möjlighet att göra på det sättet längre. Därför tycker jag att detta är en fantastisk möjlighet att skapa en liten bit i det stora idag, att hitta tillbaka till IKEA andan. Vi lämnar detaljerna till dig, men erbjuder ett forum där du kan dela information och hitta bilsällskap och kanske till och med nya kompisar. Vi hoppas att du kommer att uppskatta gruppen och använda den på bästa sätt! Sök på Car Pool Älmhult på Yammer så hittar du gruppen!

4 48 22 november Medarbetare med värderingarna ständigt närvarande TEXT: HANNA PÅLSSON, Sven-Arne gläntar på dörren in till IKEA 1. Älmhultsbladet hade på stafettpinnens väg nöjet att träffa Sven-Arne Svensson, Project Manager på Free Range, IKEA of Sweden en blåsig dag i oktober. Vi satt ner i ett helt nytt sortiment på Free Ranges yta på IKEA 1 där uppbyggnaden inför Business Plan Focus Week 46 var i full gång, och hade en trevlig pratstund. Sven-Arne Svensson har varit många år på IKEA, både i Sverige och utomlands. Att det skulle bli IKEA från första början var inte självklart, i tanken skulle han bli lärare. Men när han i slutet av sina studier skulle skriva sin uppsats så var IKEA det företag som välkomnade honom och hans studiekompis med öppna armar på ett varmt sätt. Detta var en av anledningarna till att han valde att jobba för IKEA istället för att välja läraryrket, och nu försöker han ge tillbaka allt han fått till de nya medarbetarna. Vad jobbar du med? Jag jobbar som Project Manager på Free Range, IKEA of Sweden. Man kan säga att vi är en kompletteringsavdelning som

5 48 22 november bland annat servar IKEA Retail med lokala tillval för att de ska kunna vara konkurrenskraftiga på sin marknad. Normalt kan en produktutveckling ta allt från 1,5 till 3 år, Free Range kan snabba på den processen. Vi tar även fram produkter till olika HFB, Home Furnishing Business, på IKEA of Sweden som ska komplettera sorti- mentet eller verka taktiskt på vissa marknader. Normalt finns detta komplement med under ca ett år, sedan får det beställande HFB besluta om de vill ta in det i deras ordinarie sortiment, eller plocka bort det helt. När designavdelningen på IKEA of Sweden jobbar fram tillfälliga vitalitetskollektioner, som nu senast TRENDIG så finns vi med i Den oerhörda styrka vi har när vi alla drar åt samma håll och kraftsamlar är helt unik detta arbete, likaså när gamla skattkisteprodukter ska plockas fram i en ny tappning. att jobba med IKEA. Vid sidan av detta har jag de senaste 6 åren även jobbat med Supplier Survey som är en undersökning som görs hos våra leverantörer vartannat år, för att få deras syn på hur det är Sist men inte minst coachar jag nya medarbetare och har varit mentor till ett antal kollegor genom åren. Vad är det bästa med att jobba på IKEA? För mig är det viljan och glädjen att mötas som medarbetare och tillsammans jobba med de ständiga förändringar och utmaningar som vi står inför inom företaget. Den oerhörda styrka vi har när vi alla drar åt samma håll och kraftsamlar är även helt unik. Detta har jag haft turen att uppleva flera gånger och det ger sådan enorm energi och framåtanda åt hela organisationen. Vad kan vi på IKEA bli bättre på? Nyckeln till framgång för mig är att utveckla våra managers så att de i sin tur kan stötta och hjälpa sina medarbetare i deras utveckling, och att de planerar in tid till detta. STRANDMON fåtölj med fotpall, Sven-Arnes personliga favorit. Jag tycker vi behöver bli bättre och snabbare på att få fram produkter på marknaden, bland annat genom att effektivare verkställa våra beslut och ta ett krafttag inom vår IT värld och gå igenom våra system ordentligt.

6 48 22 november Personligen läser jag teserna lite då och då, särskilt när jag står inför någon form av utmaning, de har då alltid något nytt att säga mig. Jag tycker att man som medarbetare har ett egenansvar i detta, men det är viktigt att man som chef vägleder och verkligen bjuder in till diskussion. Delar ur 365+ rostfria kök och stekserie Genom gott samarbete tror jag även att vi kan göra mindre misstag på vägen. Vad gör du efter jobbet? Jag gillar det mesta inom sport och har varit aktiv i friidrott, fotboll och handboll men nu blir det mest tennis och golf. Jag försöker vara en aktiv föreningsmedlem och hjälper till när tid finns och där jag kan vara till nytta. Jag tycker det är viktigt, de har så små medel många gånger, men är så viktiga för både barn och vuxna. IKEA är stort och erbjuder många arbetsmöjligheter, vilket är spännande, men ibland har vi en tendens att springa lite för fort. Det är viktigt att det sker en tydlig överlämning när man byter jobb. Några veckor eller någon månad för en ordentlig överlämning innan man går vidare kan göra underverk i övergången och motverka kaos. Vem skulle du vilja skicka stafettpinnen vidare till och varför? Jag vill lämna över den till den nya generationen IKEAner, Linda Johansson, Business Development Manager på IKEA Trading Services AB. Vilken är din favoritprodukt på IKEA? Det blir svårt att säga en så det får bli 365+, speciellt porslinet och det rostfria kök- och stekserien och den nygamla fåtöljen STRANDMON med fotpall som är otroligt skön att sitta i. Teserna säger mig alltid något nytt Jag skulle vilja veta hur hon ser på hur vi ska utveckla oss tillsammans med våra leverantörer? Hur våra leverantörer upplever IKEA kulturen och värderingarna i det dagliga livet mellan sig och IKEA of Sweden? Hur tycker du IKEA ska förvalta och hålla våra värderingar levande? Enligt mig måste vi ta kulturen och värderingarna på allvar och ständigt jobba med dem om vi ska fortsätta att vara en inspirerande, utvecklande och unik arbetsplats. Även om det mesta är skrivet i sten så måste vi fortsätta utveckla dem vidare tillsammans med kommande generationer inom IKEA. Jag skulle även vilja veta hur Linda tar eget ansvar för att utveckla sig själv till att bli en än bättre IKEA medarbetare för att kunna möta framtiden med tillförsikt? Pinnen vandrar vidare.

7 48 22 november Skönsjungande världsmästare på IKEA TEXT: MALIN SENNEVALL, IKEA har två världsmästare i körsång, Therese Antin, assistent IKEA IT och Mona Nilsson, project manager IKEA of Sweden. För ett par veckor sedan åkte de till Hawaii för att tävla i Barbershop och kamma hem vinsten med sin kör. Therese och Mona sjunger båda i Barbershopkören Pearls of the sound i Helsingborg. Tillsammans med fyra Foto: Mikael Blixt andra körer hade de kvalificerat sig till världsmästerskapen på Hawaii, Harmony Classics. Det finns 36 regioner i världen och i varje region koras en small chorus-vinnare. Av dessa kvalificerar sig de med de fem högsta poängen till världsmästerskapen. Genom att vinna de årliga nordiska mästerskapen i liten kör kvalificerade sig Pearls of the sound. De var rankade etta redan innan tävlingen, och lyckades alltså leva upp till förväntningarna. Barbershop innebär fyrstämmig sång som sjungs acapella av en kör som består av antingen bara män eller bara kvinnor. I världsmästerskapet ska kören uppträda med ett nummer på minuter, bestående av två tävlingslåtar som man blir bedömd på. Pearls of the sound uppträdde med Somewhere over the rainbow och Never say never again. Vi byggde ett paket kring temat small. Körerna är ofta väldigt stora, men vi är inte ens 40 personer. Det är stor skillnad på vilken typ av ljud man kan skapa beroende på om man är så få eller flera hundra. Vi gjorde medleys av några kända låtar och byggde om texterna kring att vara en liten kör. Vårt mantra för dagarna var we took the small way, säger Therese. Det här var andra gången som Pearls of the sound blev världsmästare. Förra gången det hände var Varför har just Pearls of the sound blivit så bra? Therese och Mona menar att det handlar om att alla har tagit individuellt ansvar och de har jobbat mycket med coacher. Vi fattade ett beslut för 3-4 år sedan att vi ville satsa mer och göra bättre ifrån oss. Vi har jobbat vidare på de grunder man behöver för att kunna sjunga barbershop riktigt bra. Sen över vi tillsammans varje tisdag och åker på helgläger varje termin. Och så måste alla såklart öva hemma så mycket som de behöver, förklarar Therese. När vi tränar tragglar vi inte toner och noter, istället jobbar vi på hur vi låter ihop och hur vi framför de budskap som finns i låtarna vi sjunger. Det handlar om underhållning och att beröra en publik, fortsätter Mona. Pearls of the sound har kvalificerat sig även till nästa år, men eftersom kören har vuxit tävlar de nästa år i en större klass. Älmhultsbladet säger grattis till vinsten och stort lycka till i nästa års tävling!

8 48 22 november Stor uppslutning när tågen skulle diskuteras TEXT: MALIN SENNEVALL, I onsdags var det dags för pendlardialog i Älmhult. Ett femtiotal pendlare från framförallt södra Skåne, men även Växjö, hade samlats för att ställa frågor till Skånetrafiken, Öresundstågen och Länstrafiken Kronoberg. Känslorna var upprörda bland pendlarna, som nu får färre tåg att välja mellan, längre restid och dyrare biljettpriser, oavsett vilket håll man reser ifrån. Trafikbolagen försvarade detta med att det blir fler alternativ att resa med, något som inte kändes så relevant för pendlarna, som menade att fler alternativ som tar längre tid än tidigare knappast kan anses som en förbättring. Mellan Älmhult och Växjö sätts nya krösatåg in, med bättre komfort men inte snabbare tider. Det blir väntetid i Alvesta på båda hållen, något som upp- rörde pendlarna norrut. För söderpendlarna dras ett par populära insatståg in, och de som blir kvar ersätts av pågatåg med något längre restid. Vill man åka på andra tider är det byte i Hässleholm som gäller. Anledningen till förändringen är att småstationer som Diö nu öppnar upp för pågatågstrafik från 15 december. Trafikbolagen lovade att ta pendlarnas åsikter med sig och sa att förändringar kan komma ur detta tidigast Påminnelse - nytt sätt att logga in på ico-worker TEXT: MALIN SENNEVALL, Du glömmer väl inte att från och med 6 december måste du logga in på ico-worker med ditt nätverks-id, alltså samma inloggningsuppgifter som du använder för att logga in på din dator. Du som inte har ett nätverks-id kommer att få ett av din närmsta chef. Har du ett låst nätverks- ID kontaktar du din lokala helpdesk för att få ett nytt lösenord. Efter att du har fått ditt nya lösenord måste du logga in från en IKEA dator inom tre månader. Sedan måste du var tredje månad byta lösenord vid en IKEA dator. I övrigt kan du precis som vanligt använda ico-worker från din hemdator. Logga in på ico-worker efter 6 december och spana in det nya utseendet!

9 48 22 november NY PÅ JOBBET MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR Ryan ny Demand Planner på IKEA of Sweden Jag är glad att informera att Ryan Creal den 1 november anslöt sig till vårt Supply team på BAOSOF (affärsområde Outdoor, Home organisation, Secondary storage och IKEA FAMILY sortimentsutveckling). Ryan började på IKEA för 4 år sedan som BA-specialist i Regional Supply Team North America, och har sedan dess arbetat med olika sortiment och uppdrag såsom Textil, Kök, Arbetsplats och introduktion av nya medarbetare. Vi är så glada att ha dig här Ryan och vi ser fram emot att utveckla BAOSOF supply ytterligare tillsammans med dig! Markus Strömberg Supply Mgr BAOSOF IKEA of Sweden Ville Mäläskä Team Leader, Regional Supply Team IKEA North America Pernilla ny produktkommunikatör på IKEA of Sweden Pernilla Johansson kommer att påbörja ett 1-års uppdrag som Product communicator för HFB13 Rugs den 18 november. Hon har utbildat sig inom Arkitektur, Visualisering & Kommunikation på Malmö Universitet. Pernilla kommer till oss från sina tidigare roller som 3D Coordinator och nu senast som Communication support inom Living room. Välkommen till BA Textiles Pernilla! Tack Pernilla för din värdefulla insats och fantastiska inställning, du har hjälpt oss att förflytta businessen och vi har njutit av tiden tillsammans med dig. Christoffer Malmqvist Eja Tuominen Business leader & Commercial Manager(act) Commercial Manager BA Textiles BA Living room & Work spaces IKEA of Sweden IKEA of Sweden Emma ny Product Development Support på IKEA of Sweden Jag har glädjen att meddela att vi har lyckats fylla positionen som Product Development Support i Window teamet. Emma Ståhl börjar hos oss den 18 november som PDS. Emma började på IKEA 2002 (två år innan dess på IKANO) har har de senaste tre månaderna arbetat som ansvarig för Cooking, Eating & Decoration på 3:e våningen. Innan dess har hon arbetat inom ICOM och Trading, med placering i både Älmhult och Kina. Välkommen Emma! Tack Emma, för ditt ledarskap i uppbyggnaden för vecka 46, alltid med mycket energi och en bra inställning. Vi har uppskattat vår korta tid tillsammans med dig. Björn Andersson Susanne Larson Business Navigation Manager Range Manager IoS Textiles IoS Cooking Eating & Decoration

10 48 22 november NY PÅ JOBBET MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR Ann Sheng ny produktutvecklare på IKEA of Sweden Vi är glada att meddela att Ann Sheng börjar som produktutvecklare på BA OSOF, IKEA of Sweden (affärsområde Home organisation/secondary Storage/Outdoor/ IKEA FAMILY sortimentsutveckling) den 18 november Hon kommer att jobba med IKEA FAMILY produktutveckling och rapportera till Yvonne Andersson, sortimentschef på BA OSOF. Ann började på IKEA 2009, som deputy Business Development Manager inom Trading Area Greater China (TAGC). Välkommen till BA OSOF, Ann! Vi kommer att sakna dig i Kina! Yvonne Andersson Range Manager BA OSOF IKEA of Sweden Freda Zhang Deputy Trading Area Manager TAGC Hans ny OM-specialist på IKEA AB Vi är glada att meddela att Hans Wirblad-Kastman har fått det utannonserade jobbet som Organisational Managment (OM) specialist inom Systems & Projects, HRSC. Hans började sitt nya uppdrag den 1 november och kommer närmast från en befattning som Payroll assistant inom HRSC. Varmt välkommen till Systems & Projects och stort tack för goda insatser som Payroll assistant. Mikael Flink Team leader, Systems & Projects, HRSC IKEA AB Kristina Leander-Persson Team leader, Payroll, HRSC IKEA AB Jennifer ny need planner på IKEA of Sweden Jag är glad att informera att Jennifer Gustafsson har accepterat utmaningen som need planner på BA LRW med huvudansvar i LACK; MICKE; LINNMON och EXPE- DIT under en tillfällig period på 1 år. Jennifer startar den 1 januari och kommer att rapportera till Maria Johansson. Jennifer har en bakgrund inom Regional Supply Team NA, baserad i Philadelphia, och kommer senast från en position som BA specialist inom den affär hon ska arbeta vidare med på IoS. Hennes energi, vilja och driv kommer att bidra mycket till affären, supply gruppen och det team hon kommer att arbeta i och jag vet att hon kommer ha mycket att bidra med när hon kommer tillbaka till sin hemorganisation igen. Mycket välkommen till IoS! Maria Johansson Deputy Supply Manager

11 Älmhultsbladet november 2013 LEDIGA JOBB PÅ IKEA OCH IKANO Warehouse Manager/ Deputy DC Manager DC Älmhult a är lyckv ara att väg på We are now looking for you who enjoy leading people! Who wants to take responsible for the growth of our organization and developing the processes at DC ÄLMHULT. Your assignment will be stimulating and diverse and you will meet people with different roles in our organization. Is this your next step? Welcome with your application! INSIDE.IKEA.COM Ja driv g passs av ion a m m det är okej att göra fel Släpp din in loss inredare re är heen känsla Teamledare After Sales art being p ing th of some BIG ge men skap t lhe Enke IKEA Components, Älmhult I rollen som teamledare ansvarar du för både drift och personal men även för en del utav After Sales affär. Det innebär att leda, coacha och utveckla våra medarbetare i enlighet med vår personalidé och våra IKEA värderingar. Vill du vara med och utveckla vår lagerverksamhet och bidra med din erfarenhet och energi? Gå in på ikea.inside där du kan läsa mer om tjänsten! INSIDE.IKEA.COM i nr e k a släpp loss potentialen ätt gas r Ifrå ritete o akt styr bara der id n u amt fr gör saker annorlunda

12 november 2013 LEDIGA JOBB PÅ IKEA OCH IKANO We seek a Business Developer a är lyckv ara att väg å p Trading Area North Europe Älmhult Is this the right challenge for you? We are looking for you who have a good knowledge in material and production including cost of production within your area of responsibility. You have excellent skills in working with the cost drivers in the purchasing part of the supply chain. INSIDE.IKEA.COM Ja driv g passs av ion a m m det är okej att göra fel Släpp din in loss inredare re är heen känsla Come join us at IKEA IT within the area of IT Requirement Management! IKEA IT Älmhult or Helsingborg art being p ing th of some BIG ge men skap t lhe e k n E Do you love the idea of working with IT and business in a home furnishing company, creating a better everyday life for the many people? Then this is the opportunity for you, continue your journey together with us at IKEA as an IT Solution Analyst! INSIDE.IKEA.COM i nr e k a släpp loss potentialen ätt gas r Ifrå ritete o akt styr bara der un amtid fr gör saker annorlunda

13 48 22 november LEDIGA JOBB PÅ IKEA OCH IKANO Project Manager Food Products (temp. position) IKEA Food Services Helsingborg lycka är att vara på väg Do you have a high interest and a passion for Food? We are looking for a Project Manager with good knowledge about product development and understanding about markets and customer needs. Welcome with your application latest December 3rd. INSIDE.IKEA.COM Jag drivs av passion det är okej att göra fel hemma en känsla är Släpp loss din inre inredare being part of something ge men skap BIG ge BIG skap In memory of Margareta Lööf Margareta Lööf, who has been with IKEA for 30 years has sadly passed away on the 13th November During her time within IKEA she has been a highly respected colleague and friend. Margareta has shown a fantastic commitment and energy in her work during all the years. Her competence and experience has been invaluable for us. Margareta has always been a very warm and caring person and has been very close to all of us. All of our thoughts are with Margareta s family and friends. Margareta will be sadly missed. Rest in Peace, Maggan. All your friends at Kitchen and Dining, IoS.

14 48 22 november INFORMATION TILL IKEA OCH IKANO MEDARBETARE Information från Indiens ambassad Indiens ambassad i Stockholm informerar om att utländska medborgare som bott mindre än ett år i Sverige hädanefter måste bifoga ett förklarande brev. Detta brev ska beskriva den sökandes situation och varför personen ifråga väljer att söka visum i Sverige. IKEA Test Lab öppettider IKEA Test Lab är stängt från 23/12-1/1 och har mycket begränsad bemanning under dagarna 2/1-3/1. Vi är åter på plats igen 7/1. Vi önskar alla en God Jul och Gott Nytt År från Personalen på IKEA Test Lab! Just nu är det även högsäsong på Indiens ambassad och behandlingstiden för visum är därför 8-10 arbetsdagar. Du kan inte räkna med att få ut ett visum snabbare än så. För utländska medborgare så är behandlingstiden minst arbetsdagar. Tänk även på att inte boka resor innan ni fått ett visum utfärdat. Vi hälsar alla välkomna till Julmys på Björkö Annons Välkommen till julmusik Annons Lördagen den 7-december kl Plats: Björkö, Pjätteryd Boka plats och sälj ditt hantverk etc. 100:-/ bord. Tomten kommer att finnas på plats och även försäljning av skinkmacka, kaffe, brända mandlar, glögg mm. Ring: Malin J eller Johan N Välkomna Pjätteryds IF Älmhults kyrka tors 28 nov kl Per Gunnar Petersson, orgel. Efter musiken i kyrkan hälsas alla välkomna till Kyrkbackssalen för lunch till självkostnadspris. Gör som så många andra upptäck denna sköna paus i vardagen! I samarbete med Sensus

15 48 22 november INFORMATION TILL IKEA OCH IKANO MEDARBETARE Ge bort ett foto i julklapp Julmarknad i Loshult Annons Fotografering och 12 julkort inkl. kuvert och valfri text 700:-. Passa på att beställa förstoringar som julklapp. Begränsat antal tider så boka nu: Anette Stenersen Annons Lördagen den 30/11 Kl Hantverk, delikatesser, bröd, tomtar, kransar, färska munkar, Lotteri och servering. Arr: Föreningen Loshultsbygden Utveckling (FLU) Tack till Loshults församling som upplåter sina lokaler och till Treby IF för att vi får låna marknadsstånden. Få dina reseräkningar godkända innan 28 nov för att få betalt i år Om du har rest och ska göra en reseräkning med skattepliktiga ersättningar behöver den vara godkänd senast torsdagen den 28 november klockan 17 för att du ska få dina pengar innan årsskiftet. Det betyder att reseräkningen ska vara godkänd av din chef, kvittot ska ha kommit in till TEC support och reseräkningen ska ha fått sitt sista godkännande av TEC. Med detta i åtanke rekommenderar vi dig att göra din reseräkning så tidigt som möjligt. Detta gäller skattepliktiga ersättningar, vilka är; Traktamente inom Sverige Endagstraktamente utomlands eller i Sverige Milersättning Personalbil Ospecificerat nattraktamente Hälsningar Finance Services, IKEA AB För frågor om utlägg, reseräkningar eller systemet TEC kontakta oss via TEC support på telefon eller mejl

16 48 22 november AKTIVITETSHUSET EN PLATS DÄR DU KAN HA ARBETSMÖTE, TA EN FIKA, TRÄNA ELLER BARA UMGÅS Keramik Bowling Keramik på dagtid grundkurs För att erhålla Grönt kort och få tillgång Keramiksalen går man grundkursen i två terminer. Start: 15 januari 2014 Ledare: Inger Jardevi Tid: 8 ons Plats: Aktivitetshuset Deltagaravgift: 740 kr Deltagaravgift: 500 kr för Vuxenklubbens medlemmar 1 plats kvar, anmälan snarast! Anmälan: eller Tisdagen den 26 november mellan klockan spelar vi i Osby Bowlinghall. Kostnad 60kr/person vid 2/bana. Hoppas att många nya såsom gamla hänger på och spelar!anmälan görs senast måndagen den 25 november senast klockan till Vill du spela på annan tid? Genom att visa upp din IKEA legitimation får du 10% på priset på Osby Bowlinghall. Passa på att snitsa till skruven under ruggiga höstkvällar, eller samla ihop ett gäng och ha en trevlig kväll. Varmt välkomna! Fritidssektionen Bowling Jullotteri till förmån för Fru Bertha Kamprads cancerstiftelse Lotteriringar och bössor finns utplacerade på följande ställen: IKEA of Sweden Varuhuset IKEA Hemma KH Aktivitetshuset Testhuset Ikano IKEA Communication Modellverkstan IMS IKEA Components DC Tillsammans Vinstutlämning kommer att ske på IKEA 1 (gamla Varuhuset) den 6 december och 9 december, klockan Endast giltigt IKEA/IKANO samt Vuxenklubbskort gäller för uthämtning av vinster och måste visas upp vid entrén. Observera att inga barn får vistas i lokalen under utlämningen av säkerhetsskäl. Din gåva är värdefull! IKEA AB, i samarbete med Aktivitetshuset och Vuxenklubben

17 48 22 november AKTIVITETSHUSET EN PLATS DÄR DU KAN HA ARBETSMÖTE, TA EN FIKA, TRÄNA ELLER BARA UMGÅS Skidresa till Tandådalen Nu var det då dags för IKEAs berömda skidresa till Sälenfjällen. I år har vi valt att åka till Tandådalen. Här har vi tillgång till både Tandådalen och Hundfjällets skidbackar. Vi åker den 22 jan kl från Aktivitetshuset och åker hem på morgonen den 26 jan. Så vi kör på samma koncept som vi gjort på tidigare skidresan. Alltså 3 hela dagars skidåkning. Vi har ett fåtal 4-bäddars lägenheter bokade. Så först till kvarn är det som gäller. När de är slut så är de slut. Så vänta inte, boka nu. Är ni mindre än 4 st i sällskapet så får ni vara beredda på att dela rum. Bokning och betalning för resan på Aktivitet- shuset. OBS! Senast 13 dec 2013 Pris: Barn 0-7 år: 1770 kr Obs! För att få åka skidor måste de ha hjälm. Barn 8-15 år: 2020 kr med lift kort för 2 dagar år: 2295 kr per person för IKEA/IKANO eller familjekort. Nytt för i år är att det ingår 2 dagars liftkort i priset värde 720 kr. Det som tillkommer är om man vill ha liftkort den tredje dagen kostnad 360 kr. Detta liftkortet gäller i både Tandådalen och Hundfjällets backar. Reseledarna Jörgen & Linda Ändrade öppettider Vi kommer att stänga Aktivitetshuset klockan onsdagen den 27 november och onsdagen den 4 december p.g.a. bokning. Multihallen, squashhallen och funkgymmet är öppet som vanligt dessa dagar. Vi ber om överseende för den sena informationen. AFTER WORK TORSDAG 28/11 Öppet Välkomna! Besök oss här: IWWW.AW.IKEA.COM Öppet: måndag-torsdag , fredag , lördag-söndag Som IKEA medarbetare har du access till Multihallen alla dagar Telefon ,

18 48 22 november LUNCHGUIDE MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR AKTIVITETSHUSET MÅN Moniques tom kha-soppa TIS Fisksoppa ONS Het tacosoppa TOR Mias spenatsoppa med ägg FRE Champinjonsoppa med bacon Veckans vegetariska: Len sparrissoppa Hemlagad soppa, 42:- Serveras med bröd och smör (Alla våra soppor är fria från gluten och laktos) Vi serverar även matiga sallader, wraps, sushi, och mackor. Kvällstid serverar vi belgisk våffla, panini, pizzini och toast från grillen. IKEA gatan 8, tel , Öppet; mån-tor , fre , lör-sön PER ANDERSENS MÅN Köttbullar med stuvade makaroner. Stekt fisk med dillmajonnäs, kokt potatis, ärtor och citron. TIS Stekt fläskkotlett med svampsås, kokt potatis, grönsaker och gelé. Oreganokryddad köttfärsruta med tomatsås och ris. ONS Spagetti och köttfärssås. Stekt korv med stuvad spenat och stekt potatis. TOR Ärtmiddag. Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor. FRE Husmansbuffé. Tre olika alternativ + tillbehör. Varje dag serverar vi dagens sallad. Häfte med tio lunchkuponger: 650:- 70:- Sallad, bröd, smör, dricka och kaffe ingår. Bäckgatan, vid IKEA Distribution Centre. Ingång vid vakten. Tel , IKEA RESTAURANGEN Frukost varje dag från 9:- IKEA varuhuset slutar från och med nästa vecka att servera dagens lunch. Har du lunchkuponger kvar, kontakta någon i restaurangen för att hitta en lösning. Restaurangen fortsätter att servera sin vanliga meny. STÄNGT! VÄRDSHUSET IKEA Hotell och restaurang är abonnerad v.46, 48 och 49 på luncherna. Välkomna åter! Alla lunchrestauranger i Älmhult finner du på

19 48 22 november SAKER & TING MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR SÄLJES Sista chansen innan flyttlasset går! Köksbord i massiv furu med tjock skiva, 150 diameter. Inkl. 2 st iläggsskivor (2x50cm), 6 st furustolar. Slipat och lackat Pris: 500:- Eller till högstbjudande Fint skick! Ring dubbade vinterdäck. Körda en säsong, 8-9 mm. Har suttit på Passat (195x65x15). Mycket bra skick. Pris 2600 kr. Tel: Mycket bra skick IKEA ÄLVROS fåtölj, mellanröd, Pris: 700 KR (Nytt pris 4995) IKEA MOHEDA 3-sits Hörnbäddsoffa, Blekinge brun, Pris 900 KR (Nytt pris 4995) En mer textil 3-sits hörnbäddsoffa, Ljusgrå färg, Pris 500 Kr. Har använt bara 7 månader. Billigare vid snabb affär. Tel: par vita barnskridskor säljes i strl 35 och i strl 37. Pris 100kr/ par. Röd vinterjacka med svarta tillhörande fodrade byxor av märket North Bend, strl 98/104. Pris 100kr Wii spel komplett med massa tillbehör för 2 spelare. Wii sports, Guitarr Hero, Dance original spel + flera spel från Asien kr Dvärgpinscher valp till salu. Nu är det endast lille Phineas kvar, en liten röd dvärgpinscherhane 10 veckor gammal. Veterinärbesiktad UA, registrerad i SKK med stamtavla och chippad. Väldigt social då han är uppväxt på gård med massa djur och barn. Finns i Ekeby, utanför Helsingborg. Pris: 5000 kronor. Vid intresse, kontakta Maria på UTHYRES Hus i Klöxhult, Lingonvägen 2. Gångavstånd till skola, dagis och IKEA of Sweden. 1-plans, byggt 1975, 104 kvm med stor trädgård på 1000 kvm. 3 sovrum, 2 badrum, garage, förråd, inglasad altan. Köket renoverat Inflyttning 1 januari. Hyra 7000 kr, kan diskuteras. Intresserad? kontakta: Mr. Hui Jin, com, / (in English please). Llitet hus med två sovrum, vardagsrum, kök, toa, dusch, tvättmaskin, uteplats, parkering. Allt fräscht o renoverat. Centralt Killeberg nära buss o tågstation. Ej rök eller djur. Tina :a i centrala Älmhult. Renoverad lägenhet med bra planlösning och balkong i söderläge. Vid intresse eller mer info ring Pendlare se hit! Trevligt rum i lägenhet med vackert läge. Ett stenkast från ett av Snålskjutsens stopp. Nästan egen ingång. Egen toalett och del i badrum. Egen utgång till balkong. Vi röker gärna men bara ute. Stor TV och radio finns. Del i kök kan diskuteras. Tillträde 1 november. Välkommen att ringa, KÖPES Bättre beg cykel, som är tänkt att få fortsätta livet på landet. Har du en, hör av dig SÖKES Lägenhet sökes. Nyanställd på IOS söker liten lägenhet per omgående. Ring Emil på Skötsam kille söker bostad. Helst en 2 rumslägenhet, men går även bra med 1 & 3 rummare. Jobbar på IKEA AB och behöver något som är relativt nära till jobbet. Behöver nödvändigtvis inte vara i Älmhult. Har ni något tillgängligt nu eller någon gång framöver, tveka inte att höra av er. Jag är öppen för förslag och diskussioner kring lägenheter. Slå gärna en singal på om ni har några funderingar så berättar jag gärna mer. KORTFATTADE ANNONSER FÖR DIG SOM ÄR IKEA/IKANO MEDARBETARE OCH DIN FAMILJ

20 48 22 november 2013 Efterlysning. Som vi berättat tidigare söker Inter IKEA Culture Centre AB ständigt efter gamla IKEA produkter till nya IKEA Museum. bland annat är man på jakt efter byrån VAJER. Sitter du på en sådan eller vet någon som gör? Hör av dig till ÄLMHULTSBLADET Vad vill du läsa om i Älmhultsbladet? Hör av dig till redaktionen på eller

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Bättre produkter, lägre kostnad S.7

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Bättre produkter, lägre kostnad S.7 49 29 november 2013 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Anders Gyhlenius på besök S.3 Bättre produkter, lägre kostnad S.7 UNICEF på varuhusen S.2 Battle of the Numbers

Läs mer

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Nu är det möjligt! För Alla som vill! Har vi glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till

Läs mer

& Sång i Nerja 9-16 April 2015

& Sång i Nerja 9-16 April 2015 Låt sommaren börja med en vårvecka Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2015 Nu är det möjligt! För Alla som vill! Har vi glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till

Läs mer

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien.

Läs mer

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj.

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj. Trikumo Hej! vänder sig till dig som är anställd på minst 40% inom kommunen, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Vi har planerat mycket inför 2010! Här kan ni läsa om alla våra aktiviteter, resor

Läs mer

Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015

Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015 Låt sommaren börja redan i april med en Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015 Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga,

Läs mer

Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni

Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien. Den 9-16 juni 2014 med

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Intensiva presentationer på IKEAs första PechaKucha S.4. Hur går det med mjukdjuren? S.3. Gäster från Kina S.5

ÄLMHULTSBLADET. Intensiva presentationer på IKEAs första PechaKucha S.4. Hur går det med mjukdjuren? S.3. Gäster från Kina S.5 51 13 december 2013 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Hur går det med mjukdjuren? S.3 Gäster från Kina S.5 Information om julsamlingen S.10 Intensiva presentationer

Läs mer

Förläng våren med en Yogavecka i vackra Nerja 9-16 April 2014

Förläng våren med en Yogavecka i vackra Nerja 9-16 April 2014 Förläng våren med en Yogavecka i vackra Nerja 9-16 April 2014 Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol,

Läs mer

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Andalusien. Den 9-16 april

Läs mer

DET HÄR ÄR POCKET PARKEN. ALLTID NÅGOT PÅ GÅNG Korvklubben på tisdagar Champagneonsdag After work Matlagningskurser

DET HÄR ÄR POCKET PARKEN. ALLTID NÅGOT PÅ GÅNG Korvklubben på tisdagar Champagneonsdag After work Matlagningskurser 2014 Här har vi samlat ihop allt vi tycker att du bör och allt vi tror att du vill veta, om vad restaurangen erbjuder. Det är en hel del. Stort eller smått, snabbt eller långsamt, här eller där, tidigt

Läs mer

Fritidsgårdarnas sommarverksamhet

Fritidsgårdarnas sommarverksamhet Fritidsgårdarnas sommarverksamhet 2013 Kalendarium Vecka 25 Tisdag 18 juni kl 12-21 Onsdag 19 juni kl 14-21 Torsdag 20 juni kl 13-21 Danmark Bakken Fiske och annat kul vid Snogeholmssjön Vecka 26 Måndag

Läs mer

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Jespers julsamlingspoesi S.4

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Jespers julsamlingspoesi S.4 03 10 januari 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Sextionde julsamlingen S.3 Jespers julsamlingspoesi S.4 Fler frontveckor på varuhuset S.6 Tätare samarbete med ny

Läs mer

3 bäddsrum 400: /person och natt. Bo två nätter utan städning: 350: /person och natt

3 bäddsrum 400: /person och natt. Bo två nätter utan städning: 350: /person och natt Vi vill härmed bjuda in dig och dina vänner till årets Post-sm i kubb! Denna gång vid Väsmans strand i Ludvika, med utsikt över vidderna, där Dan Andersson en gång i tiden vandrade! Ta tillfället i akt,

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Upprop mot försämrad pendling S.4. IKEA of Sweden letar potentialer S.3. Företrädare för Akademikerna S.5. Jul i gemenskap S.

ÄLMHULTSBLADET. Upprop mot försämrad pendling S.4. IKEA of Sweden letar potentialer S.3. Företrädare för Akademikerna S.5. Jul i gemenskap S. 50 6 december 2013 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET IKEA of Sweden letar potentialer S.3 Företrädare för Akademikerna S.5 Jul i gemenskap S.6 Upprop mot försämrad pendling

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

NYA RESVAL TILL OCH FRÅN JOBBET

NYA RESVAL TILL OCH FRÅN JOBBET VI BYGGER 16 NYA STATIONER I SKÅNE OCH SMÅLAND så att fler kan ta tåget till arbete, skola och fritid PROJEKT PÅGATÅG NORDOST OCH KRÖSATÅG Kommer du också att ta tåget? NYA RESVAL TILL OCH FRÅN JOBBET

Läs mer

Tappa inte bort häftet för det ska du lämna in tillsammans med de skriftliga arbetsuppgifterna. Lycka till! Sofia

Tappa inte bort häftet för det ska du lämna in tillsammans med de skriftliga arbetsuppgifterna. Lycka till! Sofia Namn: Klass: Din uppgift: Ni kommer att arbeta med detta vecka 39 till vecka 43. Ni har svensklektionerna till ert förfogande. Uppgifterna ska lämnas in, allt tillsammans, senast måndag vecka 45. Då blir

Läs mer

Fritidskatalog Våren 2010

Fritidskatalog Våren 2010 Fritidskatalog Våren 2010 HEJ! I denna katalog hittar du vårens fritidsaktiviteter. Hoppas att du ska hitta något som du tycker är roligt. Vi ser fram emot att så många som möjligt kan komma och ha kul

Läs mer

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis?

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? SFI EN SEPTEMBERREPRIS Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? Vill du ha lite mer? Kan du hjälpa mig? Oj, förlåt! Tack för lånet!

Läs mer

2014/2015. konfirmand

2014/2015. konfirmand 2014/2015 konfirmand 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

FörsamlingsNytt hösten 2010

FörsamlingsNytt hösten 2010 kyrkan.. Svenska.... BJARREDS FORSAMLING FörsamlingsNytt hösten 2010 Välkommen till Öppet Hus på Tallkotten! I Foto: Lynn-Marie Palm Redaktionen Öresundsvägen 9 23735 Bjärred Ansvarig utgivare: www.svenskakyrkan.se/bjarred

Läs mer

Eckerö infoblad Februari 2016

Eckerö infoblad Februari 2016 Eckerö infoblad Februari 2016 Kommunfullmäktige sammankallas torsdagen den 25 februari kl 19.00 Mötet hålls på kommunkansliet och är öppet för allmänheten. Nya kommunfullmäktige sammanträdde för första

Läs mer

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 5 (26 30 januari 2015)

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 5 (26 30 januari 2015) VÄLKOMMASKOLAN VECKA 5 (26 30 januari 2015) Sista dag/tid för inlämnande av manus: Torsdagar klockan 09.00 till vksinfo@gallivare.se Denna veckas innehåll: Matsedel Personal Skolkataloger SYV informerar

Läs mer

Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014!

Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014! Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014 Vi i föreningen DansGlada Fötter i Kiruna har härmed nöjet att bjuda in er till en hel vecka med dans Under veckan erbjuder vi allt i från nybörjarkurs i bugg och

Läs mer

Tillfälliga klipp till kanonpriser! Telefon 042-22 13 73

Tillfälliga klipp till kanonpriser! Telefon 042-22 13 73 Utkommer onsdagar 45 gånger om året www.rydebacksbladet.nu Nummer 28 Råå:Rydebäck Annons & Distributions AB 14 augusti 2013 Rååvägen 39, 252 70 RÅÅ. E-post: prepress@pingvinpress.se Årgång 43 Telefon 042-26

Läs mer

1. Han heter Tim. 2. Hon heter Lisa. 3. Hon heter Malin.

1. Han heter Tim. 2. Hon heter Lisa. 3. Hon heter Malin. Facit Extra! 1 s. 5 penna 3. papper 4. lexikon 5. dator 6. stol 7. elev 8. suddgummi 9. block 10. klocka 11. bord 1 bok s. 6 en penna 3. ett suddgummi 4. ett papper 5. en dator 6. en stol 7. ett block

Läs mer

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. IKEA har fått en gaslastbil S.6

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. IKEA har fått en gaslastbil S.6 10 28 februari 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Dags för UF-mässa S.3 IKEA har fått en gaslastbil S.6 Äntligen ordning i garderoben S.2 IKEA Industry välkomnas

Läs mer

Australiens östkust i husbil

Australiens östkust i husbil Australiens östkust i husbil Just nu bjuder vi på inrikesflyget. Läs mer om höstkampanjen HÄR Denna resa vänder sig till er som vill uppleva Australiens östkust på egen hand med husbil. Första natten bor

Läs mer

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Ett år med nya varuhuset S.6

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Ett år med nya varuhuset S.6 46 8 november 2013 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Gamla varuhusets nya roll S.4 Ett år med nya varuhuset S.6 Ny inloggning till ico-worker S.2 Dags för mjukdjurskampanj

Läs mer

VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8?

VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8? VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8? HÖRBY KARATE KLUBB Kom och testa karate med oss på Älvdalsskolan! Tisdag 19/2 och Torsdag 21/2 18.00-19.00, Lördag 23/2 10.00-11.30 Medtag gympakläder! SATSERUPS IDROTTS/BYAFÖRENING

Läs mer

MATLISTA FÖR SKOLAN, DAGIS OCH HEMGÅRDEN

MATLISTA FÖR SKOLAN, DAGIS OCH HEMGÅRDEN MATLISTA FÖR SKOLAN, DAGIS OCH HEMGÅRDEN VECKA 3 måndag 14.1 Kyckling, ris, salladsbord tisdag 15.1 Havregrynsgröt, sylt, smörgås, ägg, frukt Fisk, potatis onsdag 16.1 Lasagne, salladsbord torsdag 17.1

Läs mer

???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan

???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan Nr.3 2012 ???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan * 16 sept. Endre IF och Endre IF Ungdom har årsmöte i Endre bygdegård kl.18.00. Välkomna! * 27 okt. Höstmarknad

Läs mer

Mitt USA I augusti 2013 flyttade jag till North Carolina, USA. Mitt enda mål var att bli en bättre simmerska, men det jag inte visste då var att mycket mer än min simning skulle utvecklas. Jag är född

Läs mer

runt innan vi blev körda till vårt boende. I Kessel blev vi mötta av Emile Hendrix och hans fru Hilda som hälsade och var jättetrevliga.

runt innan vi blev körda till vårt boende. I Kessel blev vi mötta av Emile Hendrix och hans fru Hilda som hälsade och var jättetrevliga. STAL HENDRIX När jag blev uppkallad bland de andra tjejerna för att höra om vi fått utlandspraktik eller inte var jag väldigt förhoppningsfull men samtidigt nervös. Så fort vi klivit in i rummet fick vi

Läs mer

Din uppgift: trovärdig verklig inte

Din uppgift: trovärdig verklig inte Din uppgift: Ni kommer att arbeta med detta vecka 39 till vecka 43. Ni har svensklektionerna till ert förfogande. Uppgifterna ska lämnas in, allt tillsammans, senast fredag vecka 43. En kortare redovisning

Läs mer

Panorama Route & Safari i Kruger

Panorama Route & Safari i Kruger Panorama Route & Safari i Kruger Detta fem dagars bilpaket som utgår från Johannesburg inkluderar en av världens vackraste områden utmed Panorama Route samt Safariupplevelser i Kruger. Detta paket kombinerar

Läs mer

Jag vill också passa på att tacka för en trevlig vernissage och att så många kunde komma. Barnen var stolta över att få visa runt er föräldrar.

Jag vill också passa på att tacka för en trevlig vernissage och att så många kunde komma. Barnen var stolta över att få visa runt er föräldrar. Tackar för den här veckan Som de flesta av er såg på vernissagen så har innemiljön på förskolan helt ändrats. Vi har gjort hörnorna tydligare än tidigare och mer nivåanpassade för att barnen ska kunna

Läs mer

Australiens östkust i husbil

Australiens östkust i husbil s östkust i husbil s östkust i husbil Denna resa vänder sig till er som vill uppleva s östkust på egen hand med husbil. Första natten bor ni på hotell i Sydney innan ni dad två hämtar ut husbilen och ger

Läs mer

Fritidsaktiviteter. September-November 2017

Fritidsaktiviteter. September-November 2017 Fritidsaktiviteter September-November 2017 Brohaga Gränsgatan Nitvägen Jakobsväg Frostagatan Potatisvägen Hagadal Snälltågsvägen Södra Kaserngatan Rekonditioneringen Mobila stödet Fasta aktiviteter helgfria

Läs mer

ALLAKTIVITETSHUSET ÄLVKULLEN TEL. 0413-28152

ALLAKTIVITETSHUSET ÄLVKULLEN TEL. 0413-28152 ALLAKTIVITETSHUSET ÄLVKULLEN TEL. 0413-28152 1 ÄLVKULLEN TISDAG 17/2 kl. 19.00 åk.7-9 Kom och spela FIFA 09 på storbild i stora salen! ONSDAG 18/2 kl. 15.00 åk.4-6 Kom och testa WII Fit på storbild i stora

Läs mer

Mötesplats Rönnby En mötesplats för alla åldrar

Mötesplats Rönnby En mötesplats för alla åldrar Mötesplats Rönnby En mötesplats för alla åldrar Där gammal och ung möts Sommarprogram För seniorer Mötesplats Rönnby Släggkastargatan 1 722 41 Västerås 021-39 36 35 catarina.ekholm@vasteras.se Några hopplock

Läs mer

Adelaide - Sydney i husbil

Adelaide - Sydney i husbil Adelaide - Sydney i husbil Denna resa till tar dig från vinområdena runt Adelaide via Melbournes nationalparker till Sydneys storstadspuls. Södra erbjuder några av de vackraste naturupplevelserna landet

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamheten/F30. Din Fritid Hösten 2017

Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamheten/F30. Din Fritid Hösten 2017 Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamheten/F30 Din Fritid Hösten 2017 Innehåll Information om Fritidsverksamheten....... 3 Hemsidan och

Läs mer

Särskiljande från de stora byggvaruhusen Mer image än sälj Kunskap: färgsättning, inredning, moodboards Inspirerande texter Unika kompetenser Service

Särskiljande från de stora byggvaruhusen Mer image än sälj Kunskap: färgsättning, inredning, moodboards Inspirerande texter Unika kompetenser Service Nytt annonskoncept 2012 ANNONSERNA TIDIGARE... Särskiljande från de stora byggvaruhusen Mer image än sälj Kunskap: färgsättning, inredning, moodboards Inspirerande texter Unika kompetenser Service Stor

Läs mer

NVF Fordon och Transporter, augusti 2010 Elmia konferenscenter i Jönköping, Sverige.

NVF Fordon och Transporter, augusti 2010 Elmia konferenscenter i Jönköping, Sverige. Program NVF Fordon och Transporter, 23-25 augusti 2010 Elmia konferenscenter i Jönköping, Sverige. Tredje arbetsmötet 2010 i NVF Fordon och Transporter genomförs på Elmia i Jönköping, Sverige. Ankomst

Läs mer

Sportlov. Hörby 16-20 februari 2015

Sportlov. Hörby 16-20 februari 2015 Sportlov 2015 2015 Hörby 16-20 februari 2015 Skapa på museet och se den fantastiska utställningen Undrien Kom till Undrien, hälsa på i Trottoarien! Se den fantastiska utställningen och låt fantasin flöda

Läs mer

aktiviteter på MMK 19 23 januari LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG

aktiviteter på MMK 19 23 januari LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG aktiviteter på MMK 19 23 januari LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Äventyrsklubben 14.30 16.00 Dansklubben 15.00 Film Frukt 16.00 16.00 16.00 16.00 UTE på skolgården SAL 3 Ute-lek Ute-lek

Läs mer

Tidtabell. 9 december - 30 mars 2014

Tidtabell. 9 december - 30 mars 2014 Tidtabell 9 december - 30 mars 2014 fr 849:- KALMAR-UMEÅ inklusive skatter och avgifter. Vi tar dig ända till Umeå! Sträckan flygs av oss och vår syrra Malmö Aviation och självklart startar din resa i

Läs mer

Välkommen in på min hemsida. Som företagsnamnet antyder så sysslar jag med teknisk design och konstruktion i 3D cad.

Välkommen in på min hemsida. Som företagsnamnet antyder så sysslar jag med teknisk design och konstruktion i 3D cad. Välkommen in på min hemsida. Som företagsnamnet antyder så sysslar jag med teknisk design och konstruktion i 3D cad. har varit aktivt sedan 2004, men min bransch erfarenhet började redan 1983. Jag sysslar

Läs mer

2015-04-01. Veckan efter påsk!!!

2015-04-01. Veckan efter påsk!!! Kvalitetsdistribuerad av Posten Postens Gruppförsändelse Årgång 56 2015-04-01 Veckan efter påsk!!! Observera att veckan efter påsk, vecka 15, utkommer våra annonsblad först på fredag, den 10/4. Detta pga

Läs mer

OBS! NYTT PROGRAM - FLER UTSTÄLLARE. VÄSTERÅS KONFERENCIER & INSPIRATIONSFÖRELÄSARE ATLE JOHANSEN

OBS! NYTT PROGRAM - FLER UTSTÄLLARE. VÄSTERÅS KONFERENCIER & INSPIRATIONSFÖRELÄSARE ATLE JOHANSEN OBS! NYTT PROGRAM - FLER UTSTÄLLARE. Du är inbjuden till... 2016 VÄSTERÅS KONFERENCIER & INSPIRATIONSFÖRELÄSARE ATLE JOHANSEN ELITE STADSHOTELLET FREDAG 12 FEBRUARI NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den

Läs mer

Utvärdering SFI, ht -13

Utvärdering SFI, ht -13 Utvärdering SFI, ht -13 Biblioteksbesöken 3% Ej svarat 3% 26% 68% Jag hoppas att gå till biblioteket en gång två veckor I think its important to come to library but maybe not every week I like because

Läs mer

Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling

Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling Robert Rauschenberg, Monogram, 1955-59 Estate of Robert Rauschenberg/BUS 2012, Stockholm/VAGA, NY. Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling Välkomna till visningar och verkstad

Läs mer

Hur visar du andra att du tycker om dom? Vad märker du att andra människor blir glada av?

Hur visar du andra att du tycker om dom? Vad märker du att andra människor blir glada av? MBT 2013 Undervisning av Ulrika Ernvik Guds dröm om mej! Gud har en dröm! Ps 139:13-18 Gud har en dröm för varenda liten människa även mej. Drömmen handlar mest om vem han vill att jag ska VARA mer än

Läs mer

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Årgång 9 Nr 9 December 2006 BILDER FRÅN HALLOWEEN BASTUN ÄR ÖPPEN BASAR PÅ SKOLAN JULMARKNAD I UR OCH SKUR INVIGNING AV SKOLAN 0-12ÅR NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD

Läs mer

2015/2016 SKOLRESA TILL STOTEN

2015/2016 SKOLRESA TILL STOTEN 2015/2016 SKOLRESA TILL STOTEN Sälens bästa skidåkning och ETT FJÄLL MED UPPLEVELSER Ta klassen till Stöten! I din hand håller du ett riktigt bra erbjudande. Samla skolklassen och åk till fjällen. I Stöten

Läs mer

SKOLNYTT. Röbroskolan 2013/2014 Vecka 34/35. MATSEDEL vecka 34/35. Måndag Köttfärssoppa, mj. bröd Tisdag Köttbullar, sås, pot

SKOLNYTT. Röbroskolan 2013/2014 Vecka 34/35. MATSEDEL vecka 34/35. Måndag Köttfärssoppa, mj. bröd Tisdag Köttbullar, sås, pot SKOLNYTT Röbroskolan 2013/2014 Vecka 34/35 MATSEDEL vecka 34/35 Måndag LOV Tisdag LOV Onsdag LOV Torsdag Makaroner, korv Fredag Fläskkarré, sås, pot. Måndag Köttfärssoppa, mj. bröd Tisdag Köttbullar, sås,

Läs mer

Australiens östkust i husbil

Australiens östkust i husbil Australiens östkust i husbil Just nu bjuder vi på inrikesflyget. Läs mer om höstkampanjen HÄR Denna resa vänder sig till er som vill uppleva Australiens östkust på egen hand med husbil. Första natten bor

Läs mer

Fritidsprogram våren 2016

Fritidsprogram våren 2016 Fritidsprogram våren 2016 Hej, Välkomna till vårens Fritidsprogram! Fritidsprogrammet finns även på internet: www.kavlinge.se Där kan du också gå in lite då och då under våren kan komma in nya danser/aktiviteter

Läs mer

SPORTLOVSPROGRAM 2014 15-23 februari

SPORTLOVSPROGRAM 2014 15-23 februari SPORTLOVSPROGRAM 2014 15-23 februari Föreningen RegioLAN presenterar LAN 2014 i Sporthall. Lördag 15/2 till tisdag 18/2. Insläppet börjar kl.15.00 på lördagen. Det blir turneringar i League of Legends,

Läs mer

Nya sätt att sälja Livsmedel - nya krav på information

Nya sätt att sälja Livsmedel - nya krav på information Nya sätt att sälja Livsmedel - nya krav på information GS1 Seminarium Lena Sparring 28 Maj 2013 Detta är ICA Det här är ICA-idén Enskilda handlare i samverkan, som framgångsrikt kombinerar mångfald och

Läs mer

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com Välkomna till ett nytt och fräscht HTK 2015. Klubben har gjort en fantastisk resa de senaste åren som nu börjar landa i en stabil organisation. HTK känner att det är viktigt att skilja på barn-, ungdoms

Läs mer

BABBEL Daglig verksamhets tidning i Karlshamn Nr 2, 2009

BABBEL Daglig verksamhets tidning i Karlshamn Nr 2, 2009 BABBEL Daglig verksamhets tidning i Karlshamn Nr 2, 2009 Den här ekorren Kurre längtar efter sommar, sol, värme och färska nötter att käka. Ha en trevlig sommar önskar redaktionen och Kurre. Hanna BABBEL

Läs mer

Frösundas fototävling.

Frösundas fototävling. > VD har ordet: Ett viktigt steg mot ett kundfokuserat Frösunda > Välkommen Mjölby! > Från personlig assistent till verksamhetschef Det här fotot av Maria Wahlgren är en av tre vinnare i Frösundas fototävling.

Läs mer

Mattecentrum på skolan Mattecentrum har räknestuga i matematik (och i fysik i mån av möjlighet)

Mattecentrum på skolan Mattecentrum har räknestuga i matematik (och i fysik i mån av möjlighet) Studiestöd i samhällskunskap och historia Stöd ges på onsdagar 14.20-15.20 i sal 113: Samhällskunskap: jämna veckor. Historia: udda veckor. På stödlektionerna tar vi upp det som ni arbetar med just nu

Läs mer

MARIA. 12 16 Januari

MARIA. 12 16 Januari MARIA mininytt 12 16 Januari aktiviteter på MMK 7 9 januari LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Dansklubben 15.00 Film Frukt 16.00 16.00 16.00 16.00 UTE på skolgården SAL 3 Ute-lek Ute-lek

Läs mer

Informationsblad för BRF L21

Informationsblad för BRF L21 Informationsblad för BRF L21 Nr. 3 Oktober 2008 L 21 Infobladet Infobladet planeras att komma ut ca 3 gånger per år. Vi tar gärna emot tips och idéer från våra medlemmar om det är något som ni vill få

Läs mer

Din Fritid Våren 2016

Din Fritid Våren 2016 Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamhet Din Fritid Våren 2016 Fritidsverksamhet för ungdomar och vuxna Innehåll Information Fritidsverksamheten....

Läs mer

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. En lyckad insamling S.6

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. En lyckad insamling S.6 42 10 oktober 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Nytt kassasystem på IKEA S.3 En lyckad insamling S.6 Nytt hotell påbörjas 2015 S.8 Demokratisk Design - för att

Läs mer

Skidresa Whistler ***

Skidresa Whistler *** Skidresa Whistler *** Upplev nordamerikas bästa skidåkning i detta skidåkarmecka. Whistler har över 200 nedfarter och skidåkning för alla - från barn och nybörjare till avancerade åkare som söker utmaningen.

Läs mer

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön Kompis med kroppen 5. Bra för mig bra för miljön 5 om dan gör kroppen glad Intervjua kompisen, skolsköterskan, föräldern, syskon, tränare eller någon annan du känner om varför de tycker att man ska äta

Läs mer

Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ.

Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ. Höra 1 Varför kommer de för sent? Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ. A Ursäkta mig, jag skyndade mig så mycket jag

Läs mer

Höstlovsspecial. på MFk!

Höstlovsspecial. på MFk! MFK-NYTT 1-5 oktober Tea Charader Moderna museet Höstlovsspecial FOTBOLLS- GOLF på MFk! Tekniska museet FÅNGARNA P Å FORTET Med mera AKTIVITETER PÅ MFK 1-5 oktober LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG

Läs mer

JUNOGATAN 7 451 42 UDDEVALLA

JUNOGATAN 7 451 42 UDDEVALLA Education Times Hässleholm. Tryckt på amtryck.se visit.us JUNOGATAN 7 451 42 UDDEVALLA 20 Aug. www.session.nu phone.us 0522-130 50 mail.us kevin.murphy@session.nu see.us session.nu 2012 UTBILDNING HÖST

Läs mer

Skidresa Whistler. Skidresa Whistler. Resan i korthet. Skidresor Nordamerika

Skidresa Whistler. Skidresa Whistler. Resan i korthet. Skidresor Nordamerika Skidresa Whistler Upplev nordamerikas bästa skidåkning i detta skidåkarmecka. Whistler har över 200 nedfarter och skidåkning för alla - från barn och nybörjare till avancerade åkare som söker utmaningen.

Läs mer

V 48. Nästa APT 18 december. 11 dec Lucia på Vargen och Delfinen kl. 15:00. 12 dec Lucia på Fjärilen och Pingvinen kl.9:30.

V 48. Nästa APT 18 december. 11 dec Lucia på Vargen och Delfinen kl. 15:00. 12 dec Lucia på Fjärilen och Pingvinen kl.9:30. Veckan som gått Nu har ännu en vecka gått och vi kan glatt konstatera att vårt senaste öppna hus gett resultat. Vi har fått fler barn i kön, vilket är väldigt roligt! Trevlig helg Lena Rebane, förskolechef

Läs mer

Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari 2013

Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari 2013 Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari Välkommen på sportlovsläger där du som deltagare får chansen att pröva på lite olika sporter både i idrottshallen och ute i naturen på Lillsved. Hela Lillsved

Läs mer

Oaks on Market Melbourne

Oaks on Market Melbourne Oaks on Market Melbourne För resenärer som söker ett centralt modernt inrett boendealternativ med eget hushåll är det 4-sjärniga lägenhetshotellet Oaks on Market rätt val. Deras centrala placering på Market

Läs mer

2015-01-14. ÅIK:s Gympa PASS DAG TID. Alla ovanstående aktiviteter utom Spinningen ingår i Gymmixkortet.

2015-01-14. ÅIK:s Gympa PASS DAG TID. Alla ovanstående aktiviteter utom Spinningen ingår i Gymmixkortet. Kvalitetsdistribuerad av Posten Postens Gruppförsändelse Årgång 56 2015-01-14 ÅIK:s Gympa Nr 1-3 ** start v4 ** Prova på GRATIS första veckan! Pris till den deltagare som har högst närvaro på 1 aktivitet.

Läs mer

Anmäl ditt. Hyllie Allé. intresse nu! Kvadratsmarta hyresrätter

Anmäl ditt. Hyllie Allé. intresse nu! Kvadratsmarta hyresrätter Anmäl ditt Hyllie Allé intresse nu! Kvadratsmarta hyresrätter Välkommen till Hyllie I Hyllie skapas en ny levande stadsdel med färgstark arkitektur, spännande torg och all slags service. Samtidigt finns

Läs mer

Sundsvalls Sim 2012 VÄLKOMMEN! Sista chansen att kvala till NM

Sundsvalls Sim 2012 VÄLKOMMEN! Sista chansen att kvala till NM Sundsvalls Sim 2012 VÄLKOMMEN! Sista chansen att kvala till NM Välkommen till Sundsvalls Sim den 17-18 Mars 2012 Sundsvalls Simsällskap inbjuder er förening till Sundsvalls Sim. Tävlingen avgörs i tre

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. En ny säsong för Givebox med en ny fadderfamilj S.4. IKEA Museum söker bygglov S.3. DC fyller 50 år S.5

ÄLMHULTSBLADET. En ny säsong för Givebox med en ny fadderfamilj S.4. IKEA Museum söker bygglov S.3. DC fyller 50 år S.5 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET IKEA Museum söker bygglov S.3 DC fyller 50 år S.5 Donation av IKEA Foundation S.2 En ny säsong för Givebox med en ny fadderfamilj S.4

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2 Ta steget! Järfälla kyrka Kyrkvägen 8 Maria kyrka Vasavägen 25 S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1 Viksjö kyrka Agrargränd 2 Konfirmation 2015/16 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle

Läs mer

Svensk presentation. 2012-12-28 Anita Lennerstad 1

Svensk presentation. 2012-12-28 Anita Lennerstad 1 Svensk presentation 2012-12-28 Anita Lennerstad 1 Trailereffekter AB Bild Specialisten på delar till trailers och släpvagnar 2012-12-28 Anita Lennerstad 2 Utveckling bild bild Axel Johnson AB BRIAB bild

Läs mer

NY VÄG TILL MÅLET! Fem berättelser om smarta resval

NY VÄG TILL MÅLET! Fem berättelser om smarta resval NY VÄG TILL MÅLET! Fem berättelser om smarta resval 1 Tiden på tåget är min gyllene stund på dagen Det finns många goda anledningar att resa kollektivt eller samåka. En viktig anledning är att det nästan

Läs mer

Program Hösten. Fritid för Alla. Open Stage! Välkomna. för dig med funktionsnedsättning. OPEN STAGE arrangeras följande datum:

Program Hösten. Fritid för Alla. Open Stage! Välkomna. för dig med funktionsnedsättning. OPEN STAGE arrangeras följande datum: Open Stage! Kultur arrngerar en gång i månaden OPEN STAGE i Kulturhuset Fyren, Café Trubaduren. Alla är välkomna att framföra något från scenen i Café Trubaduren. Lika välkommen är man om man bara vill

Läs mer

Matsedel våren 2011. för äldre- och handikappomsorgen. Välkommen till restauranger i Lessebo kommun

Matsedel våren 2011. för äldre- och handikappomsorgen. Välkommen till restauranger i Lessebo kommun Matsedel våren 2011 för äldre- och handikappomsorgen Välkommen till restauranger i Lessebo kommun Om matsedeln Frukost Frukosten innehåller förutom menyn enligt nedan även fil/yoghurt, flingor, frukt/bärmos,

Läs mer

SVENSKA Inplaceringstest A

SVENSKA Inplaceringstest A SVENSKA Inplaceringstest A Välj ett ord som passar i meningen. Använd bara ordet en gång. Exempel: Smöret står i kylskåpet. Det ringer på dörren. Han fick ett brev från mamma. De pratar om vädret. från

Läs mer

Kursledare: Jenny Mårtensson, erfaren kommunikatör och skribent, diplomerad i intuitivt/kreativt skrivande.

Kursledare: Jenny Mårtensson, erfaren kommunikatör och skribent, diplomerad i intuitivt/kreativt skrivande. EVENEMANG VÅREN 2013 På Albert har vi ständigt lite smakfulla och välarrangerade kvällar på gång. Nedan finner ni ett antal av dessa som är planerade för våren 2013. Håll utkik för den kan komma att fyllas

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

Hyr hus/villa i Florida

Hyr hus/villa i Florida Hyr hus/villa i Florida MyPlanet hyr ut hus och poolvillor i nästan hela Florida. Perfekt för större sällskap eller familjer som vill ha självhushåll. Låt oss hjälpa er med er semester i Florida. Att hyra

Läs mer

Stora Opelträffen 21-25 juli

Stora Opelträffen 21-25 juli Inbjudan Stora Opelträffen 21-25 juli Välkomna till årets stora 25 års jubileum! Vi firar detta i sagolika Sunne som ligger i Värmland.Platsen vi ska vara på är i Sunne Swecamp i Kolsnäs. Campingen är

Läs mer

MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI

MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863 7800

Läs mer

Kapstaden med flyg. Kapstaden med flyg. Resan i korthet. Sydafrika. Välkommen till Kapstaden, en av världens vackraste städer.

Kapstaden med flyg. Kapstaden med flyg. Resan i korthet. Sydafrika. Välkommen till Kapstaden, en av världens vackraste städer. Kapstaden med flyg Välkommen till Kapstaden, en av världens vackraste städer. Vid ankomst möts ni på flygplatsen och blir körda till Ert hotell. På eftermiddagen blir Ni upphämtade för en stadsrundtur.

Läs mer

Australien och Dubai. Australien och Dubai. Resan i korthet. Australien

Australien och Dubai. Australien och Dubai. Resan i korthet. Australien och Dubai och Dubai Härlig kombinationsresa till med fantastiska Sydney, sol i Cairns samt stopover i Dubai på vägen. Under denna härliga resa till får ni uppleva de 2 av de bästa områdena i, 5 dagar i

Läs mer

Rembo Skidor Presenterar

Rembo Skidor Presenterar Rembo Skidor Presenterar HUGO JACOBSSON Ålder: 16 år Skidgymnasiets ort: Mora kommun Gren: Längdskidor Vilket år går du på skidgymnasiet: Första året Program: Naturvetenskapliga programmet Hugos tips:

Läs mer

POSTTRAMPET LUDVIKA 10 september 2005

POSTTRAMPET LUDVIKA 10 september 2005 POSTTRAMPET LUDVIKA 10 september 2005 Postens IF Ludvika och Postens Idrottsförbund inbjuder till POSTTRAMPET. Motionsklassen kommer att cykla på natursköna cykelbanor anlagda på gamla järnvägsbankar på

Läs mer

Hej! Novischförmännen

Hej! Novischförmännen Hej! Välkommen till Lunds universitet och varmt välkommen till den bästa nationen i Lund, Hallands Nation. Hallands Nation är en av tretton nationer som är med och bidrar till Lunds fantastiska studentliv.

Läs mer