ÄLMHULTSBLADET. Hej Designers Days. Jessica Anderen i karriärpodden s.2. VÅ 14 summeras med positivism s.6. IKEA designers på Instagram s.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÄLMHULTSBLADET. Hej Designers Days. Jessica Anderen i karriärpodden s.2. VÅ 14 summeras med positivism s.6. IKEA designers på Instagram s."

Transkript

1 06 30 januari 2015 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Jessica Anderen i karriärpodden s.2 VÅ 14 summeras med positivism s.6 IKEA designers på Instagram s.8 Hej Designers Days Under två dagar i vecka 5 var alla IKEA designers inbjudna till Älmhult. Inbjudan var löd delvis enligt följande: Vi tror på att design är ett lagarbete. Oavsett hur liten eller stor uppgift, så är samarbete nyckeln förmågan att arbeta tillsammans för att nå längre och överträffa i skapande addera oväntad kunskap och insikt. Together is better. Läs mer på s. 3

2 06 30 januari IWITNESS blogg I samband med kampanjen Mjukdjur för utbildning, ges IKEA-medarbetare möjligheten att besöka något av de projekt pengarna går till. Detta möjliggörs genom IKEA Foundation:s IWitness Program. I samband med detta skriver också medarbetaren en blogg om besöket. På blog.ikeafoundation.org får du läsa medarbetarnas egna ord om deras gripande erfarenheter. IKEA Hackers Trenden att hacka en produkt är något många företag erfarit den senaste tiden, IKEA är inget undantag. Att hacka en produkt innebär att kunderna med kreativitet och innovation gör om eller hittar ett nytt användningsområde för en produkt. Webbsidan ikeahackers. net samlar våra kunders kreativa idéer så att fler kan ta del av den påhittiga variationen med våra produkter. Karriärpodden med Jessica Anderen Podcasten Karriärpodden lyfter fram kvinnliga ledare och i det senaste avsnittet intervjuades Jessica Anderen som är ställföreträdande landschef för IKEA Sverige. Jessica delade med sig av de erfarenheter som hon fått under sina 25 år på IKEA, de 15 åren som spenderades utomlands och framför allt vad det innebär att vara en kvinnlig chef på IKEA. ÄLMHULTSBLADET Utgivare IKEA AB Ansvarig utgivare Mattias Lindqvist Redaktion Cecilia Petersson och Hanna Pålsson Manusstopp Tisdagar Utgivning Fredagar Tryckkostnad 3,80 SEK per ex Postnummer 05/15 Telefon Fax E-postadress redaktionen E-postadress Saker & Ting Älmhultsbladet på IKEA Inside Älmhultsbladet som webbtidning Tips! Webbtidningen når du hemifrån Älmhultsbladet in English Vad vill du läsa om i Älmhultsbladet? Hör av dig till redaktionen!

3 06 30 januari Hej Designer Days - en väldesignad succé TEXT: CECILIA PETERSSON, Marcus Engman inledde med att välkomna alla designers till Älmhult. Under två dagar vecka 5 var alla IKEA designers inbjudna till Älmhult. Inbjudan var skriven enligt följande: Vi tror på att design är ett lagarbete. Oavsett hur liten eller stor uppgift, så är samarbete nyckel förmågan att arbeta tillsammans för att nå längre och överträffa i skapande addera oväntad kunskap och insikt. Together is better. stora gänget sittandes framför sig i trapporna till caféet MUMS på IKEA of Sweden. Enkelt förklarade han sedan att IKEA vill vara ett effektivt företag som byggs på människor och relationer. Det är därför vi samlas under två dagar och är ineffektiva, sa Marcus och fick samtliga att skratta. Tisdagen var den första dagen av två då alla IKEA designers, till vardags arbetandes Vi är här för att finna nya bekantskaper, både externt och inhouse, samlades. talanger och kunskaper, mellan mig, dig och IKEA. Detta är stället där nyfikenhet Hej, jag heter Marcus Engman, sa IKEAs kommer till liv. IKEA of Sweden är platsen Design Manager med ett stort leende och för framtida utveckling och hemmet för välkomnade alla designers på en gång. Demokratisk Design. Vi måste vara smartare och samlas här, sa Marcus och antydde Varför gör vi detta?, frågade Marcus det till att IKEA är ett lagarbete.

4 06 30 januari Nästa ställe att besöka i Älmhult var IKEA 1, dagen följdes där ifrån med lunch och workshops under eftermiddagen. Alla designers fick chansen att umgås och bara vara tillsammans. Kvällens schema innebar middag på MUMS innan bussarna bar emot hotell och boende för att kraftsamla inför en ny dag och skapa nya relationer. Designers i rörelse i trappan på MUMS. Om vi vill lyckas måste vi våga, men om vi är ensamma är det svårt att våga. Vi måste våga tillsammans. If we share, it is easier to dare, avslutade Marcus och välkomnade återigen alla till Älmhult. De totalt 92 designerna var uppdelade i fyra grupper för att göra logistiken under dagen enklare. Alla fick en rundtur på plan 2 på IKEA of Sweden, planet där produktutvecklingen sker. IKEA vill arbeta med transparens och visade upp arbetsmiljön i sin helhet. Under den guidade turen på plan två informerade produktutvecklare på IKEA om olika arbetssätt, strukturer och framtida planer. Även dag nummer två sparkade Marcus igång genom att välkomna alla åter igen. Det som väntade var två olika turer för att få en helhetsbild av vad som går att finnas på IKEA 1. Alla fick en bra bild av designen och sortiment som komma skall och en del som redan finns i butik. Då Älmhultsbladet fick möjligheten att prata med Marcus, var han väldigt nöjd. Vi vill se att våra designer arbetar närmre produktutvecklare och vi har arbetat för att sätta samman dessa dagar i Älmhult i över två år. Det är så viktigt att vi lär känna Talare nummer två för dagen var Henrik Holmberg, Manager för Modellverkstaden på IKEA of Sweden. Återigen var alla samlade i MUMS trappor och fick nu lyssna till Henrik som pratade kring modellverkstaden som varit öppen sedan mars Han pratade om vikten av moderna verktyg och 3D-maskiner, men hur det aldrig kan jämföras med människor. Henrik fick alla att skratta då han beskrev skillnader: Maskiner kan idag göra fantastiska saker och de tar inga kafferaster eller luncher, och de frågar inte efter en högre lön då de arbetar hårdare, men de är aldrig människor. Vi älskar lagarbetet, sa Henrik. Henrik Holmberg, Manager för Modellverkstaden berättade om bland annat teknikens hjälp vid produktutveckling.

5 06 30 januari Väggdekorationen på IKEA 1 är en tydlig vädledning. varandra, vår styrkor och svagheter så vi kan lära ifrån dem och ifrån varandra. Vi måste våga prova nya vägar för att skapa ett starkare sortiment. Och för att lyckas med det är relationer på IKEA viktigast. Marcus summerar de två dagarna precis innan lunch på onsdagen. Vad tycker ni?, frågar han alla designer och får ett rungande gensvar i form av applåder. Designerna är idel öra när Marcus Engman avslutar 2014 års Designer Days. Samtliga desginers fick sedan i uppgift att återkoppla skriftligt vad som varit bra och vad som kan förbättras. Ett nästa Hej Designer Days känns som en självklarhet då responsen från deltagarna var positiv och inspirerande. Var snälla och dela er kunskap med oss så att vi kan göra detta igen och då göra det ännu bättre. Diskussioner mellan designers för att skapa relationer.

6 06 30 januari Ett intensivt verksamhetsår summeras med positivism TEXT: MARIA BINNELID, Nu är den här - IKEA Gruppens årliga sammanfattning som sammanfattar det intensiva och händelserika verksamhetsåret 2014 (VÅ14). Parallellt med lanseringen av IKEA Gruppens årliga sammanfattning, publicerar vi också vår hållbarhetsrapport. VÅ14 var ett bra år! Tack vare ett fantastiskt arbete av alla medarbetare spridda i 42 länder, lyckades vi växa på alla plan. Vi gjorde också stora framsteg i vårt åtagande att ha en positiv inverkan på både människor och miljö. Försäljningen ökade med 5,9 % (justerat efter valuta effekter) till 28,7 miljarder euro. Vi startade upp verksamhet i ett nytt land, Kroatien, vi har nu över solpaneler på våra byggnader och vi ökade vår marknadsandel på nästan alla marknader: detta är resultat som vi alla ska känna oss stolta över. VÅ14 var ett bra år. Vi har börjat leverera till vår långsiktiga plan Growing IKEA Together och jag är glad att vi kan se en ökad tillväxt i alla våra försäljningskanaler: i befintliga varuhus, när vi öppnar nya varuhus och på nätet. Försäljningen av produkter som bidrar till ett mer hållbart liv hemma har ökat med 58 %, vilket också är goda nyheter, säger Peter Agnefjäll, VD och koncernchef för IKEA Gruppen. Som ett tack för det hårda arbete alla medarbetare bidrar med varje dag, har vi avsatt 200 miljoner euro till vårt nya lojalitetsprogram Tack! och 98 miljoner euro till One IKEA Bonusprogrammet. En viktig faktor bakom vår starka utveckling är att vi tänker långsiktigt, och att vi inte strävar efter att maximera kortsiktiga vinster. Vi strävar också efter att vara en bra arbetsplats; våra medarbetares

7 06 30 januari engagemang är avgörande för vår fortsatta framgång, fortsätter Peter Agnefjäll. Hållbarhet är en integrerad del av vår affärsstrategi och under det senaste verksamhetsåret nådde vi några viktiga milstolpar mot att bli energioberoende. Inom vår egen verksamhet producerade vi förnybar energi motsvarande 42 % av den totala energiförbrukningen och i slutet av 2015 siktar vi på att ha investerat och åtagit oss att investera 1,5 miljarder euro i projekt för förnybar energi, främst i vindkraftverk och solpaneler som installeras på våra byggnader. Peter Agnefjäll, VD och koncernchef, IKEA Gruppen. Efter att ha vuxit så mycket som vi har gjort, ligger vår utmaning nu att vi håller IKEA kulturen och vår entreprenörsanda levande och stark. Kraven är höga, inte minst från oss själva, för att växa på ett hållbart sätt, samtidigt som vi har en positiv inverkan på både människor och miljö. Vår beslutsamhet och vår storlek ger oss en unik möjlighet att verkligen göra skillnad, säger Peter Agnefjäll.

8 Älmhultsbladet januari IKEA designers på Instagram CECILIA PETERSSON, Under Designer Days i Älmhult valde Älmhultsbladet att följa två inhouse designers på Instagram. Både Henrik Preutz och Sarah Fager arbetar till vardags på IKEA of Sweden och instagrammade under de två intensiva dagarna enligt nedan!

9 06 30 januari NY PÅ JOBBET MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR Jennie Liwander Ny Compensation Specialist på HRSC, IKEA AB Vi är mycket glada att få välkomna Jennie Liwander till IKEA. Jennie kommer att ansvara för arbetet med att driva och samordna de gemensamma processerna inom kompensationsområdet tillsammans med resten av teamet inom Compensation & Benefits. Jennie kommer senast från E.ON där hon haft rollen som Executive Reward Manager. Jennie har en bred och gedigen erfarenhet från HR-området och har bla arbetat med Arbetsrättsfrågor och som HR Business Partner tidigare. Varmt välkommen till oss Jennie! Sidonie Javefors Unit Manager Laws & Benefits Deputy Manager HRSC, IKEA AB Tips från redaktionen - så skriver du personalnytt Personalnytt är en annons om nya medarbetare i Älmhult. Ett persnalnytt ska innehålla en introduktion med namn, avdelning, funktion och startdatum. Den nya arbetsuppgiften, du berättar helt kort om vad de nya arbetsuppgifterna/ansvarsområdena innebär. Bakgrund, nämn gärna var medarbetaren senast kommer ifrån. Tack och lycka till. Till sist, avsändare, som brukar vara närmsta chef på förra och nya jobbet. Du skriver namn, funktion/avdelning och bolag. Personalnytt ska vara max 500 tecken inklusive mellanslag. Bifoga anställningsnummer eller foto. /Redaktionen

10 06 30 januari INFORMATION TILL IKEA OCH IKANO MEDARBETARE Ändrade rutiner gällande Unionens löneavdrag From kommer det inte att ske några fler löneavdrag gällande Unionen. Unionens medlemsavgift samt a-kasseavgift kommer i fortsättningen att ske via inbetalningskort eller via autogiro, närmare information kommer från Unionen. HRSC Vårens IT-kursschema Önskar du gå kurs inom Microsoft Excel 2007, Word 2007, PowerPoint 2007, Project 2007, Adobe InDesign eller PhotoShop? Läs mer om kurserna och anmäl dig på Vid frågor och anpassningar av kurser är du varmt välkommen att höra av dig till: Catarina Westerholm, Office IT-Partner, Växjö Tel: ,

11 06 30 januari INFORMATION TILL IKEA OCH IKANO MEDARBETARE Världsledande Coach till Älmhult Den 11 februari hålls en föreläsning till förmån för Barncancerfonden på Haganässkolan. Vésteinn Hafsteinsson, Global Throwing, delar under denna föreläsning med sig av sina kunskaper och erfarenheter som coach, men också som entreprenör och företagsledare. Vésteinn Hafsteinsson är elittränare inom friidrott med bas i Växjö. Han har tränat idrottare från nio olika länder och hans adepter har tagit sammanlagt 13 medaljer vid OS, VM och EM. Plats: Haganässkolans aula Tid: 11 februari kl Pris: 150:- Alla intäkter går oavkortat till Barncancerfonden. Biljetter kan köpas på Anemonen Blomsterhandel eller mejla Ishockeymatch i Diö SERIEMATCH I HOCKEYTREAN Diö Hockey - Lejonet IF Innebandymatch i Älmhult SERIEMATCH I DIV 4 Älmhults IBK - Öjaby Torsdag 5/2 KL Inträde: 50 kr Ungdom/Pensionär: 30 kr Ungdom under 15 år fritt inträde Söndag 1/2 KL Inträde: 40 kr Medlemmar: Fritt

12 06 30 januari AKTIVITETSHUSET EN PLATS DÄR DU KAN HA ARBETSMÖTE, TA EN FIKA, TRÄNA ELLER BARA UMGÅS Vi vill visa din konst Andra utställningen efter jul blir även det en fotoutställning: Tillfälligheter och tålamod. Helena Bertilsson visar sina bilder på djur och natur i Sverige, från norr till söder. Helena älskar naturen och dess skönhet som ger såväl återhämtning som energi. Utställningen är en blandning av tillfälligheter när kameran har råkat vara med, och tålamodsprövande väntan på den rätta bilden. Vuxenklubben Vi firar alla hjärtans dag och fettisdag på en och samma gång. Vuxenklubben bjuder dig som är medlem i Vuxenklubben med respektive på kaffe och semla onsdagen den 11 februari klockan Välkommen! Utställningen pågår 26 januari - 8 februari Bowling Torsdagen den 5 februari klockan bowlar vi i Osby Bowlinghall. Kostnad 60kr/bana vid 2 spelare/bana. Anmälan görs senast tisdagen den 3 februari klockan till Hoppas vi får spela med lite nya kollegor, Varmt välkomna! /Fritidssektionen Bowling Vuxenklubben Visning av IKEA1 och IKEA2 (gamla Willys) den 11 februari klockan Kom när det passar dig, ingen föranmälan. Gäller Vuxenklubben med respektive, kom ihåg att ta med ditt medlemskort. Extra spel - Onsdagen den 4 februari kommer vi att bowla i Markaryds bowlinghall. För mer info kontakta

13 06 30 januari AKTIVITETSHUSET Squashstegen EN PLATS DÄR DU KAN HA ARBETSMÖTE, TA EN FIKA, TRÄNA ELLER BARA UMGÅS Utmana spelare och klättra i Squashstegen. Stegen är en tävling där målet är att klättra uppåt i stegen. För att klättra uppåt krävs det att du utmanar och besegrar en motståndare som ligger ovanför dig i stegen. Du får också anta utmaningar från andra som ligger under dig i stegen. Vill du vara med? Kontakta Aktivitetshusets reception senast den 31 januari för en plats i tävlingen. Tävlingen startar den 1 februari och pågår sedan under ett års tid. För regler och upplägg se vår Facebook eller kontakta Aktvitetshuset. Ni ansvarar själva för bokning av hallen. Varje spelare tar själv med sig rack och boll. Är du IKEA, Ikano eller Inter IKEA anställd eller innehar ett Aktivitetshusets familjekort? Då är du välkommen att delta. Grillat till lunch Fredagen den 6 februari tänder vi grillarna igen. Vi säljer nygrillade hamburgare med tillbehör klockan eller så långt lagret räcker. Varmt välkomna! Torsdag, 5 februari Välkommen! Vi finns på Facebook Öppet: måndag-torsdag , fredag , lördag-söndag Som IKEA, Ikano och Inter IKEA medarbetare har du access till Multihallen alla dagar Telefon ,

14 06 30 januari LUNCHGUIDE MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR AKTIVITETSHUSET MÅN Moniques tom kha-soppa TIS Elsies fisksoppa ONS Het tacosoppa TOR Len sparrissoppa FRE Hamburgare Veckans vegetariska: Krämig blomkåls- och purjolökssoppa Hemlagad soppa, 49:- Serveras med bröd och smör (Alla våra soppor är fria från gluten och laktos) Vi serverar även matiga sallader, wraps, sushi, och mackor. Kvällstid serverar vi belgisk våffla, grillade smörgåsar och toast från grillen. IKEA gatan 8, tel , Öppet; mån-tor , fre , lör-sön IKEA RESTAURANGEN Tidtabell för lunchbussen: Från IoS Från varuhuset 11:35 11:55 12:05 12:25 12:35 12:45 13:00 13:10 PER ANDERSENS MÅN Stekt strömming med potatismos, skirat smör, ärtor och lingon. Pasta carbonara. TIS Bruna bönor med stekt fläsk. Kalkon schnitzel Gordon bleu, skysås, kokt potatis, grönsaker och gelé. ONS Havets Wallenbergare med kokt potatis, grönsaker och rom-rödlökssås. Flygande Jakob serveras med ris. TOR Soppa milanaies. Pannacotta. Kebabgryta serveras med ris, rödlök och feferoni. FRE Dansk sjömansbiff. Ost-bacon korv med rotfruktsgratäng. Dagens stekta fisk 75:- Sallad och soppa 60:- Dagens rätt inklusive 3 dl mjölk eller ett glas dryck, sallad, smör, bröd och kaffe. Vid köp av häfte med 10 luncher 70:-/lunch Häfte med tio lunchkuponger: 700:- Bäckgatan, vid IKEA Distribution Centre. Ingång vid vakten. Tel , VÄRDSHUSET Ät så mycket du vill av vår lunchbuffé med massor av goda grönsaker, krispig sallad, läckra såser, flera hemlagade varmrätter med eller utan kött, hembakat bröd, flera olika tillbehör samt lingondricka, isvatten och kaffe. 75:- 85:- Måndag-fredag IKEA gatan 1, tel

15 06 30 januari SAKER & TING MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR SÄLJES Pellets för uppvärmning (8 mm) -38 påsar x 16 kg (Vida och Stora Enso) kvar efter installation av bergvärme. Pris 30 kr/påse. Finns i Älmhult. Tfn Nikolay Samsung läsplatta 10.1 vit med skyddsfodral. Plats för minneskort och simkort. Pris 1500:- Tel Ektorp soffa 3-sits i ljusbrun klädsel, 1000 kr. Stockholm 2-sits soffa i skinn, svart, 70s samma model som i IKEA museum 1500 kr, DUK modern soffa 3-sits ljusbrun behöver textil Tel: Skoda Octavia II Elegance 1,6 MPI Year 2006, km, fully reconditioned and polished in very good shape! Pictures in following link: qqhul1 Price:57900sek Tibi: IKEA PS LÖVÅS: 2-sits bäddsoffa, Vansta mörkblå, säljes. Mycket bra skick och perfekt till oväntat besök. Finns i Älmhult. Ursprungspris 3495 sek. Säljes för 1900Sek. Ring: Catherine om intresse finns! 2 st biljetter till Mia Skäringers slutsålda föreställning i Växjö 27 mars Avig Maria och sångerna jag gråtit till. Säljes till högstbjudande pga förhinder , Vera. Matbord Nygård (Ikeakatalogen 2005) L: mm (2 st iläggsskivor) B: 900 mm H : 740 mm. 4 st Aron stolar med klädda sitsar. 700 kr för allt / LUFTGEVÄR COMETA FENIX 400 CAL 5,5. Julklapp. Helt nytt och oanvänt i kartong, inköpt i Spanien. Valnötskolv, kallhamrad pipa. Utgångshastighet 275 m/s. 3,4 kg. 2800:- el. bud. Mail: Bäddsoffa Tomelilla. Grå klädsel, i gott skick. Bäddmått 140 cm. Pris: 900 kr. Finns i Älmhult. Tel Väldigt fin svart tygsoffa, 3-sits med divan. 1 år gammal. Mått: B:305, H:84, D:93cm. Nypris: 5995kr, säljes för: 4000kr. Kontakta Johanna tel: UTHYRES Badtunna på släp, vedelad för 10 personer. Ljud & ljus,popcornmaskin till festen. Flyttsläp, jordfräs, mossrivare, vertikalskärare, stubbfräs, vedklyv, markvibrator, skyliftar 8, 12, 15, 18 meter. Ryggburen lövblås, häcksax, cementblandare www. hyrialmhult.se Mobil säkrast mellan kl Charmigt hus 55 kvm, 2 rok, i centrala Älmhult uthyres , Johan. Hus uthyres ca. 2 mil från Älmhult. Naturskönt område. Nära till Helgeå. 7 rum, öppen spis, carport, Ring Veronica 070/ Ljus & trevlig 3:a i Malmö centrum 5 min gång till Malmö C, Drottningtorget. 76 kvm. Kontakt: Kay Nyrenoverad 1a på 45 kvm, hyrs ut delvis möblerad. 5 minuters gångavstånd från tågstationen. Lugnt och fint område. Hyra 5000 kr/månad inkl värme och vatten. Tillgänglig 1/3 eventuellt tidigare. Bilder kan skickas via mail. Centralt i Älmhult. Lgh 25m², 1 rum med pentry, egen ingång. Fullt möblerat. Johan Sunny Spain!! Well maintained 2 Bedroom/2 Bath Townhouse 75 m2 in Torrevieja. sleeps 6, < 700 m to La Mata beach, < 200 m to shopping, < 400 m to pubs/restaurants, A/C, Communal Pool, gardens & cable TV. Fully furnished including towels & linens. At reasonable prices. SÖKES Jag söker en cykel att kunna använda till och från jobbet. Behöver inte vara något märkvärdigt. Dam eller herrcykel spelar ingen roll. Kontakta mig på eller BYTES Hus i Älmhult mot lägenhet i Göteborg. Lämnas: 1:a hands kontrakt Ett av Älmhults äldsta och finaste hus bytes mot en 2:a i centrala Göteborg. Huset ligger mitt i Älmhults centrum, har 5:a rum i 2 våningar och ett stort härligt kök med all modern utrustning. Badrummet har badkar och i vardagsrummet finns en fungerande kamin. Uteplats och källarutrymme ingår. Önskas: 2-3 rumslägenhet i centrala Göteborg gärna i Linnéområdet

16 06 30 januari 2015 Blodbussen kommer till IKEA 4 februari Blodbussen Din insats är livsviktig för många människor. IKEA erbjuder därför alla anställda möjlighet att gå till blodbussen på arbetstid. Behovet av blod är större än tillgången och eftersom blod inte kan tillverkas på konstgjord väg är blodgivning nödvändigt för att den moderna sjukvården ska fungera. Ge blod Ge blod Ge liv Ge liv Blodbussen kommer till: Plats: IKEAgatan 4 Tid: kl Mer information hittar du på webbplatsen: Du behöver inte föranmäla dig, men tag med dig fotolegitimation och kom senast en kvart innan stängning. Mer info hittas på: behövs vid donation. Du som vill ge blod måste alltid stämma av med din närmsta chef eftersom det inte får störa den dagliga driften. Du får permission för den faktiska tid det tar att ge blod, dock max 1 timme. ÄLMHULTSBLADET GE BLOD, GE LIV! De flesta mellan 18 och 60 år som är friska och väger minst 50 kg, kan bli blodgivare! De flesta mellan 18 och 60 år som är friska och väger minst 50 kilo kan bli blodgivare. Kom ihåg fotolegitimation. OBS! Svenska språkkunskaper Vad vill du läsa om i Älmhultsbladet? Hör av dig till redaktionen på eller

ÄLMHULTSBLADET. Grönt och skönt - och lärorikt på IKEA varuhuset i Älmhult. Vuxenklubben höll vårmöte s.3. Många är nya på jobbet s.

ÄLMHULTSBLADET. Grönt och skönt - och lärorikt på IKEA varuhuset i Älmhult. Vuxenklubben höll vårmöte s.3. Många är nya på jobbet s. 14 27 mars 2015 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Vuxenklubben höll vårmöte s.3 Många är nya på jobbet s.6 Familjefestivalens startfält är klart s.11 Grönt och skönt

Läs mer

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Globala försäljningssiffror S.3. The Bridge inspirerar

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Globala försäljningssiffror S.3. The Bridge inspirerar 38 12 september 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Insamling för behövande S.2 Globala försäljningssiffror S.3 Blodbussen kommer till IKEA S.16 The Bridge inspirerar

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Världens media på besök i Älmhult S.3. Sista chansen att lunchdansa S.6. Köp elcykel på fynd S.2. Vårlotteri i full gång S.

ÄLMHULTSBLADET. Världens media på besök i Älmhult S.3. Sista chansen att lunchdansa S.6. Köp elcykel på fynd S.2. Vårlotteri i full gång S. 24 5 juni 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Sista chansen att lunchdansa S.6 Köp elcykel på fynd S.2 Vårlotteri i full gång S.12 Världens media på besök i Älmhult

Läs mer

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Meeting Services minimässa S.7

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Meeting Services minimässa S.7 44 24 oktober 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET November blir Movember på DS S.3 Meeting Services minimässa S.7 Höstlovsaktiviteter på varuhuset s.10 Grodprinsen

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET G L A D P Å S K. Detta är IKEA Components s.4. What s cooking? kökskampanj. Aktivitetshusets träningsschema s.13

ÄLMHULTSBLADET G L A D P Å S K. Detta är IKEA Components s.4. What s cooking? kökskampanj. Aktivitetshusets träningsschema s.13 15 2 april 2015 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET What s cooking? kökskampanj på gång s.2 Detta är IKEA Components s.4 Aktivitetshusets träningsschema s.13 G L A D P

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Våra morgonvanor kartläggs i ny rapport S.4. Stafettpinnen till Maria Thörn S.5. Bilpool ska underlätta

ÄLMHULTSBLADET. Våra morgonvanor kartläggs i ny rapport S.4. Stafettpinnen till Maria Thörn S.5. Bilpool ska underlätta 25 13 juni 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Stafettpinnen till Maria Thörn S.5 Bilpool ska underlätta strejken S.2 Vuxenklubben ska på höstresa S.11 Våra morgonvanor

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Tekniskt, snyggt och nytt! Säljstart av Wireless Charging. Bingo med Vuxenklubben s.2. Han blir ny VD för IKEA AB s.

ÄLMHULTSBLADET. Tekniskt, snyggt och nytt! Säljstart av Wireless Charging. Bingo med Vuxenklubben s.2. Han blir ny VD för IKEA AB s. 17 17 april 2015 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Bingo med Vuxenklubben s.2 Han blir ny VD för IKEA AB s.3 Ett besök på IKEA Industry s.6 Tekniskt, snyggt och nytt!

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Bygglovsansökan inlämnad för IKEA Hotell S.4. Sikte på lägre ungdomsarbetslöshet S.3. Nytt möte om pendling S.5

ÄLMHULTSBLADET. Bygglovsansökan inlämnad för IKEA Hotell S.4. Sikte på lägre ungdomsarbetslöshet S.3. Nytt möte om pendling S.5 11 7 mars 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Sikte på lägre ungdomsarbetslöshet S.3 Nytt möte om pendling S.5 Malmömässa på Sockerbruket S.7 Bygglovsansökan inlämnad

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. IKEA har en slående vision. Åter på menyn 3. IKEA släcker, släcker du? 2. Redaktionen tar påskledigt! Vi är tillbaka den 5 april igen.

ÄLMHULTSBLADET. IKEA har en slående vision. Åter på menyn 3. IKEA släcker, släcker du? 2. Redaktionen tar påskledigt! Vi är tillbaka den 5 april igen. ÄLMHULTSBLADET IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 22 13 2013 Åter på menyn 3 IKEA släcker, släcker du? 2 Redaktionen tar påskledigt! Vi är tillbaka den 5 april igen. IKEA har en slående

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. En tallrik med sommar. IKEA på topp 10 2. Pinnen vandrar vidare 4-5

ÄLMHULTSBLADET. En tallrik med sommar. IKEA på topp 10 2. Pinnen vandrar vidare 4-5 ÄLMHULTSBLADET IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 14 juni 25 2013 IKEA på topp 10 2 Pinnen vandrar vidare 4-5 En tallrik med sommar Årets sommarbuffé har under några veckor stått uppdukad

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Mojje intog Multihallen. Kökskampanjen pågår för fullt 3. Yearly Summary släpps idag 5

ÄLMHULTSBLADET. Mojje intog Multihallen. Kökskampanjen pågår för fullt 3. Yearly Summary släpps idag 5 ÄLMHULTSBLADET IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 20 jan 04 2012 Kökskampanjen pågår för fullt 3 Yearly Summary släpps idag 5 Mojje intog Multihallen Vid en välbesökt föreställning

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Fördjupat samarbete 5. Friskis får ny lokal 4

ÄLMHULTSBLADET. Fördjupat samarbete 5. Friskis får ny lokal 4 ÄLMHULTSBLADET IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 24 aug 35 2012 Friskis får ny lokal 4 Fördjupat samarbete 5 Idag lanseras en ny portal, IKEA in Älmhult, med syfte att göra det enklare,

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Glad sommar önskar vi på Älmhultsbladet. På besök i nya varuhuset 3. Spanar in i framtiden 4-5

ÄLMHULTSBLADET. Glad sommar önskar vi på Älmhultsbladet. På besök i nya varuhuset 3. Spanar in i framtiden 4-5 ÄLMHULTSBLADET IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 21 juni 26 2012 På besök i nya varuhuset 3 Spanar in i framtiden 4-5 Glad sommar önskar vi på Älmhultsbladet IKEA använder solenergi

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Full fart i varuhusen. Linje Annorlunda 2. Stafettpinnen till Gabriella 3

ÄLMHULTSBLADET. Full fart i varuhusen. Linje Annorlunda 2. Stafettpinnen till Gabriella 3 ÄLMHULTSBLADET IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 14 sep 38 2012 Stafettpinnen till Gabriella 3 Linje Annorlunda 2 Full fart i varuhusen Nu är det inte många veckor kvar tills det nya

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Låt ditt hem komma till liv. Lanseringen och tankarna bakom IKEA katalogen 2013 3-6. Stadsfestival i dagarna två 6

ÄLMHULTSBLADET. Låt ditt hem komma till liv. Lanseringen och tankarna bakom IKEA katalogen 2013 3-6. Stadsfestival i dagarna två 6 ÄLMHULTSBLADET IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 17 aug 34 2012 Låt ditt hem komma till liv Lanseringen och tankarna bakom IKEA katalogen 2013 3-6 Stadsfestival i dagarna två 6 Årets

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Världen kom till Köpenhamn. 13 000 kvm utställning 3-4. Nu är det jul igen 2

ÄLMHULTSBLADET. Världen kom till Köpenhamn. 13 000 kvm utställning 3-4. Nu är det jul igen 2 ÄLMHULTSBLADET IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 23 nov 48 2012 13 000 kvm utställning 3-4 Nu är det jul igen 2 Världen kom till Köpenhamn Nytt för i år är att man hade Supplying Days

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Ny plats för nya möten. Ny varuhuschef i Älmhult 5. IKEA letar nya ledare 3

ÄLMHULTSBLADET. Ny plats för nya möten. Ny varuhuschef i Älmhult 5. IKEA letar nya ledare 3 ÄLMHULTSBLADET IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 27 jan 05 2012 IKEA letar nya ledare 3 Ny varuhuschef i Älmhult 5 Ny plats för nya möten Nästa vecka öppnas det nya Meeting Centre

Läs mer

HRM ser ledarskapet utifrån tre perspektiv: leda sig själv, leda andra och leda företaget

HRM ser ledarskapet utifrån tre perspektiv: leda sig själv, leda andra och leda företaget En kundtidning från HRM Affärsutveckling 2 oktober 2009 HRM ser ledarskapet utifrån tre perspektiv: leda sig själv, leda andra och leda företaget Det fanns ett behov av coaching hos cheferna Ulrika Frisk,

Läs mer

Cecilia Svensson anställer till Smultronstället. Se upp för fallgropar

Cecilia Svensson anställer till Smultronstället. Se upp för fallgropar NÄRINGSLIV Nr 4 Årg. 11 Vecka 45 2014 Cecilia Svensson anställer till Smultronstället Cecilia Svensson, Smultronstället. Foto: Christer Hansson Arbetslösheten fortsätter ner Arbetslösheten minskar i Mark.

Läs mer

HÖSTENS NYHETER. Nu åker vi på mässa för att köpa in. Ditt lokala tryckeri! STÄNGT

HÖSTENS NYHETER. Nu åker vi på mässa för att köpa in. Ditt lokala tryckeri! STÄNGT Nr 13 2013 KLIPPET i Åtvidaberg AB annons@klippetiatvid.se Tel 0120-100 05 www.klippetiatvid.se 22 aug - 4 sept Nu åker vi på mässa för att köpa in HÖSTENS NYHETER Ditt lokala tryckeri! STÄNGT Gerth 070-605

Läs mer

Håller du på att missa något viktigt?

Håller du på att missa något viktigt? Håller du på att missa något viktigt? Det är fredag kväll. Veckan är slut. Du vill koppla av. Tevesoffan är varm och mjuk. Du somnar. Vem mördade vem? Fick de varandra till slut? Allt missar du. Fast det

Läs mer

medmänsklighet. Din tidskrift från biståndsorganisationen IM Nr 4/2014 Låt julen bli varm och glad Sidan 6

medmänsklighet. Din tidskrift från biståndsorganisationen IM Nr 4/2014 Låt julen bli varm och glad Sidan 6 medmänsklighet. Din tidskrift från biståndsorganisationen IM Nr 4/2014 Låt julen bli varm och glad Sidan 6 INNEHÅLL medmänsklighet. Nr 629 årgång 70. ISSN 1653 932X Upplaga: 34 000 ex ANSVARIG UTGIVARE

Läs mer

Fyndar synkat på loppis. Samlar på designklassiker. emot konstens alla regler

Fyndar synkat på loppis. Samlar på designklassiker. emot konstens alla regler VÄSTERVIK NR 12 EN INSPIRATIONSTIDNING OM BO & BYGG MISSA INTE BoDagen Västervik 25/4 Utställare på Stora Torget Massor av villavisningar av mäklare LÄS MER PÅ SID 3 Ulf och Anette bygger emot konstens

Läs mer

Största omvandlingen. i modern tid... sid 13-16. Vävning... sid 12 Tingebro... sid 25. SOCIALA MEDIER... sid 4-5. LAN på sportlovet...

Största omvandlingen. i modern tid... sid 13-16. Vävning... sid 12 Tingebro... sid 25. SOCIALA MEDIER... sid 4-5. LAN på sportlovet... Nr 1 - januari 2015 Högsby Fågelfors Grönskåra Berga Långemåla Ruda Fagerhult SOCIALA MEDIER... sid 4-5 Största omvandlingen Foto: Gunilla C Johansson, FOJAB arkitekter i modern tid... sid 13-16 LAN på

Läs mer

framgångsrik stresshantering

framgångsrik stresshantering Insightguide series framgångsrik stresshantering chefens guide till hållbara arbetsklimat KOMPETENSHÄFTE 6 Framgångsexempel: 10 chefer om vad som fungerar hos dem I det här häftet berättar tio svenska

Läs mer

Framtiden oviss för Bärbyskolan

Framtiden oviss för Bärbyskolan TORSLANDA BJÖRLANDA SÄVE ÖCKERÖ KOMMUN VECKA 6 ONSDAG 4 FEBRUARI 2015 ÅRG 23 UPPLAGA 18.500 Kämpar för tågstopp Nätverket för tågstopp i Säve är en grupp Sävebor vill väcka den gamla tågstationen till

Läs mer

SPARA SPARA. 184 dagar kvar STRÅLANDE STRÅLANDE. Ditt lokala tryckeri! 1.500:- rabatt på skorstenen. VISSA SAKER SÄGER ÖGONEN BÄST.

SPARA SPARA. 184 dagar kvar STRÅLANDE STRÅLANDE. Ditt lokala tryckeri! 1.500:- rabatt på skorstenen. VISSA SAKER SÄGER ÖGONEN BÄST. Nr 17 2012 annons@klippetiatvid.se Tel 0120-100 05 www.klippetiatvid.se 1 nov - 21 nov Landsbygsprojetet 184 dagar kvar Ditt lokala tryckeri! Gerth 070-605 25 23 Thomas 070-540 81 99 Vi finns, sid 2 Halvtidsresultat

Läs mer

MANDATUM. tredje numret UPPDRAGSLETARNA ÖRESUND AB HÄR ÄR VÅR NYA NÄRINGSLIVSTIDNING NR 3. från innehållet. ängelholms ff. fokus på nya företag

MANDATUM. tredje numret UPPDRAGSLETARNA ÖRESUND AB HÄR ÄR VÅR NYA NÄRINGSLIVSTIDNING NR 3. från innehållet. ängelholms ff. fokus på nya företag UPPDRAGSLETARNA ÖRESUND AB maj 2015 NR.3 MANDATUM från innehållet ängelholms ff fokus på nya företag en artikel om vi-känsla rotary luntertun nästa nummer: om rögle i framtiden HÄR ÄR VÅR NYA NÄRINGSLIVSTIDNING

Läs mer

Kvinnlig hälsa i olika åldrar

Kvinnlig hälsa i olika åldrar www.formochfigur.se Mötesplatsen för kvinnor med intresse av hälsa & livsstil Kvinnlig hälsa i olika åldrar Om att bli medlem Träningen som passar oss kvinnor så bra Detta ingår i ditt medlemskap Kvinnor

Läs mer

NätSmart TIM & TOM. Två bröder e(n) butik. 44 000 ordrar och bara en man! Locka fram fördelarna och öka försäljningen SID 12 DENISE RUDBERG: SID 15

NätSmart TIM & TOM. Två bröder e(n) butik. 44 000 ordrar och bara en man! Locka fram fördelarna och öka försäljningen SID 12 DENISE RUDBERG: SID 15 SÅ E-HANDLAR VI: EROTISKA PRODUKTER NätSmart NUMMER 1 JANUARI 2010 EN TIDNING FRÅN E-BUTIK.SE DENISE RUDBERG: Min utopi om ett välfyllt kylskåp EN DAG MED: FRÖKEN FRÄKEN VITAMINVARUHUSET.SE 44 000 ordrar

Läs mer