Pressmeddelande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Pressmeddelande 2008-01-07"

Transkript

1 Pressmeddelande Canon Svenska AB Tel: Snäppet bättre än det bästa: Canon presenterar nya HD-videokameran HV30 Canon utökar sitt prisbelönta sortiment med HD-videokameror i och med lanseringen av videokameran HV30. Den nya modellen bygger vidare på framgångarna med den populära HV20, som utsågs till årets videokamera* HV30 har en mängd förbättringar jämfört med föregångaren och är ännu enklare att använda. HV30 kan användas för HDV1080i-inspelning direkt på MiniDV-band av standardtyp och är utrustad med en vinklingsbar LCD-skärm med 135 graders visningsvinkel, så att du kan se en klar och tydlig bild även när du filmar över eller under ögonhöjd. HV30 har ett elegant svart hölje och kan användas med Canons högkapacitetsbatteri BP-2L24H, som ger upp till fyra timmars kontinuerlig inspelning på en enda laddning. Videokameran är utrustad med Canons erkända HD-kamerasystem, som låg bakom framgångarna med HV20 och bidrog till att den utnämndes till årets videokamera** HV20 kom förra året och medförde nya möjligheter för alla som vill spela in film, säger Roel Lammers, produktchef för foto/video. Allt fler upptäcker HD-formatets många fördelar och vi är säkra på att den här videokameran kommer att bli en lika stor framgång som föregångaren. Canons HD-videokamera HV30:

2 Utmärkt HDV1080i-videoinspelning tack vare Canons HD-kamerasystem: Full HD CMOS-sensor från Canon*** Canon HD-videoobjektiv med 10x optisk zoom och Super Range optisk bildstabilisator**** HD-optimerad DIGIC DV II-processor***** Instant AF med höga prestanda för extremt snabb och exakt autofokus, manuell fokus med Focus Assist****** Inspelning med valfrihet intuitiva kontroller med de extrafunktioner som du behöver (som avancerat tillbehörsfäste, manuella ljudkontroller, ingångar för mikrofon och hörlurar), kompatibel med högkapacitetsbatterier som ger längre inspelningstid Förhandsgranska filmer på den 2,7 tum stora vinklingsbara LCD-skärmen skarpare och tydligare bild med förstklassig färgåtergivning Progressiv 25p-inspelning med biokvalitet och särskilt CINE-bildläge för äkta biokänsla och hög bildkvalitet vid inspelning i svagt ljus Kan enkelt anslutas till en tv via HDMI eller komponentuttag och via en DVingång/-utgång kan du överföra inspelat material till/från en dator. Canons HD-kamerasystem Canons HD-videokamera HV30 har alla de fördelaktiga funktionerna i Canons HDkamerasystem. HV30 har flera av de viktiga designfunktioner som återfinns hos den prisbelönta modellen HV20 och den nya videokameran kan användas för högkvalitativ HD1080i-inspelning på billiga band. Canons eget HD-videoobjektiv HV30 har utvecklats med hjälp av Canons erfarenhet som en av världens främsta tillverkare av HD-videoobjektiv för tv-visning. Objektivet med 10x optisk zoom är särskilt framtaget för HD-upplösning och har dubbla asfäriska element som motverkar kromatisk aberration samt en särskild beläggning som reducerar spökbilder och slöjor. Tack vare ett graderat ND-filter (Neutral Density) kan bländaren öppnas helt under mycket ljusstarka förhållanden. Canons Super Range optisk bildstabilisator kombinerar två typer av skakningsavkänningstekniker, vilket medför att HV30 kan kompensera för mindre vibrationer som andra IS-system missar, t.ex. små kroppsrörelser i samband med andning. Super Range optisk bildstabilisator kan användas med bra resultat för både video och stillbilder.

3 Full HD CMOS från Canon Canons Full HD CMOS-videosensor registrerar HD-video vid en upplösning på x pixels samma upplösning som hos en Full HD-tv av senaste modell. Sensorn är en vidareutveckling av den teknik som ursprungligen skapades för Canon EOS världens populäraste digitala systemkameraserie och den har inbyggda kretsar för brusreducering och ett RGB-filter för primärfärger med Bayer-placering för exakt och kraftig färgåtergivning. DIGIC DV II Canons unika DIGIC DV II-processor är optimerad för den högre datahastigheten vid HDinspelning. Processorn har funktioner för avancerad brusreducering och ger överlägset skarpa HD-videobilder. DIGIC DV II-processorn optimerar färgerna vid inspelningen, så att de blir lika klara och fylliga på skärmen som i verkligheten. Dessutom är DIGIC DV II den drivande kraften bakom den avancerade stillbildsfunktionen i Canons HD-videokamera HV30. Tack vare funktioner som inbyggd blixt, PictBridgeanslutning och histogramvisning med en knapptryckning för övervakning av ljusstyrkenivåer kan du ta stillbilder med 2,07 megapixels upplösning samtidigt som du spelar in video, eller stillbilder med 3,1 megapixels upplösning i det särskilda fotoläget. Foton lagras på ett kompakt MiniSD-kort. Leveransstart för HV30 är Rekommenderat cirkapris är inklusive moms (8.480 exkl. moms). För pressmaterial besök * Se ** Se *** Se Tekniker. **** Se Tekniker. ***** Se Tekniker. ****** Se Tekniker. För mer information, kontakta: Roel Lammers, Produktchef foto/video Canon Svenska AB Direkt: E-post: Helen Iwefors, Pressansvarig Canon Svenska AB Direkt: E-post: Företaget Canon Canon Svenska AB marknadsför och säljer branschledande produkter och lösningar för kontorsmiljö och grafisk bransch genom franchisingkedjan Canon Business Center och fristående leverantörer. Företaget

4 marknadsför och säljer också produkter och lösningar inom bildhantering till konsument genom rikstäckande kedjor, distributörer och enskilda fackhandlare. Canon Svenska AB har drygt 430 anställda och omsätter ca miljoner kr/år. Det svenska huvudkontoret ligger i Stockholm, där Canon Svenska AB är en del i den världsomspännande koncernen Canon Inc med säte i Japan. Koncernen har över anställda varav drygt i Europa och omsätter cirka 223 miljarder kronor. Ca 8,3 % av omsättningen år 2006 investerades i forskning och utveckling. Betydande forskarinsatser görs för att få alla företagets produkter och processer så miljöanpassade som möjligt, då koncernen prioriterar miljöfrågorna högt. Canon är rankat som det mest miljövänliga företaget av den ideella miljöorganisationen Climate Counts i USA. Mer information om Canon finns på Ytterligare information Instant AF Instant AF utvecklades ursprungligen för Canons professionella HD-videokameror i XHserien och är ett avancerat autofokussystem särskilt framtaget för att uppfylla de ökande kraven vid HD-inspelning. Instant AF är ett unikt hybridsystem som med hjälp av två sensorer ger supersnabb och exakt autofokusering, så att du kan koncentrera dig på motivet. Total frihet vid inspelning Det är enkelt att välja kontroller under inspelningen. Tack vare joystickkontrollen får du enkelt och med en hand tillgång till vanliga funktioner, som mikrofonnivå och exponeringskompensation samt avancerade bildalternativ. Videokameran har en särskild knapp för val av fokusläge samt en navigeringsratt, som gör det enkelt att ställa in fokus. Mikrofoner, videobelysning och andra tillbehör kan fästas på HV30 med hjälp av det avancerade tillbehörsfästet, ett måste för ambitiösa filmmakare. HV30 är utrustad med professionella bildhanteringsfunktioner, som kompletteras av manuella ljudkontroller och särskilda ingångar för mikrofon och hörlurar. För uppspelning finns HDMI-utgång och komponentutgång, så att du kan ansluta videokameran direkt till en HD-tv. Tack vare DV-ingång/-utgång (Firewire) kan du överföra inspelningar till en dator för redigering eller tillbaka till ett band i videokameran. Vissa datorer kan till och med anslutas via HDMI för dataöverföring eller liveinspelning. Tack vare att den kan användas med Canons nya högkapacitetsbatteri BP-2L24H har den nya videokameran längre batterilivslängd så att du kan spela in under längre tid utan avbrott. Vinklingsbar LCD-skärm HV30 är utrustad med Canons senaste utfällbara skärm. En 2,7 tum stor vinklingsbar LCDskärm ger en otroligt bred visningsvinkel på 135 grader, som gör att du utan problem kan visa upp resultatet för andra med en gång. Skärmen har bredare färgomfång än någon

5 annan Canon-videokamera och är dessutom utrustad med HCAR-ytbehandling, som ger skarpa bilder, fylliga färger och minsta möjliga reflexer på skärmen. 25p Hemmabio-läge HV30 är utrustad med 25p Hemmabio-läge, som kombinerar 25p-inspelning (progressiv) med CINE-bildläge och ger en äkta biokänsla. Tack vare 25p-inspelning (progressiv) kan du skapa bildmaterial som liknar traditionell film. Ytterligare en fördel är att äkta progressiv inspelning ger betydligt bättre resultat vid inspelning i svag belysning, vilket är perfekt för dig som vill fånga stämningen om kvällen eller inomhus. CINE-bildläge baseras på inställningar som används i Canons professionella HDvideokameror i XH-serien. Cine gamma, cine matrix och andra bildvariabler har optimerats för att ge samma känsla som hos celluloidfilmer. CINE-läget kan även väljas för 50i och DV PAL-standardinspelning. Medföljande programvara och CANON image GATEWAY HV30 levereras med en Canon DV Solution-skiva som innehåller ZoomBrowser EX (Windows) och ImageBrowser (Macintosh). Canon ZoomBrowser och ImageBrowser är programvaruverktyg som du kan använda för att enkelt överföra, spara och hämta bildmaterial. Bland funktionerna ingår även bildlayout, utskrift och enkel videoklippshantering. De som köper en videokamera har också möjlighet att registrera sig för 100 MB lagringsutrymme på CANON image GATEWAY, ett onlinegalleri där bilder kan lagras i album och sedan delas av släkt och vänner.* * CANON image GATEWAY finns inte i alla europeiska länder. Vilka länder som erbjuder tjänsten kan du se på Tekniker Canons HD-kamerasystem För att kunna garantera bästa bildkvalitet hos HD-videokamerorna sköter vi på Canon själva all utformning och tillverkning av de tre nyckelkomponenterna: äkta HDvideoobjektiv från Canon, CMOS-sensorer för Full HD och DIGIC DV II-bildprocessor med höga prestanda. Det innebär att komponenterna är konstruerade för sömlös integrering i Canons videokameror, något som ger väsentliga prestandafördelar.

6 Full HD CMOS-sensor från Canon Canon CMOS utgör kärnan i Canon EOS, världens mest populära D-SLR-kamerasystem. Efter år av utveckling och förbättringar har Canon nu oöverträffad expertis inom design och tillverkning av CMOS-bildsensorer. Canons kontinuerliga engagemang i intern FoU resulterade i 2006 års lansering av en CMOS-sensor för HD-videotillämpningar. Vi arbetar ständigt med att förbättra den branschledande tekniken, vilket har resulterat i den Full HD CMOS-sensor som återfinns i HV30. CCMOS-sensorer gör det möjligt att läsa pixels på flera kanaler och det innebär snabbare avläsning av HD-data än med traditionella CCD-sensorer. Ett RGB-filter för primärfärger med Bayer-mönster ger videobilder med utmärkta färger och hög upplösning. Det finns många fördelar med CMOS för HD-bildhantering. Användningen av CMOS gör det möjligt att integrera andra kretsar i själva bildkretsen och kretsen i Canons HD CMOSbildsensor har inbyggd brusreducering och pixelförstärkning. CMOS förbrukar även mindre effekt än CCD-sensorer, vilket ger mindre värme och störningar och förlänger batteriets livslängd. Dessutom lider CMOS-sensorer, till skillnad från CCD-enheter, inte av vertikalt spill av enstaka pixels, som syns när ljusa punkter visas i bilden. Instant AF HV30 är utrustad med Canons unika Instant AF-system som utformats för HD-inspelning. Filmer och stillbilder med högre upplösning kräver ett noggrannare autofokussystem, eftersom eventuella fokuseringsproblem framträder tydligare. Konventionella TV AFsystem reagerar dock långsamt på stora förändringar av avståndet till motivet och kan ofta störas av bakgrundsmönster med hög frekvens. Canons Instant AF bygger på kombinationen av externa snabba AF-sensorer, för att snabbt känna av avståndet till motivet, och en noggrann TV AF-sensor, för hårfin fokusering. Super Range OIS Canons Super Range optiska bildstabilisator använder två metoder för att känna av kameraskakningar. Den kombinerar gyrosensorer i objektivet med vektorbaserad avkänning så att de olika linserna kan förskjutas på ett effektivare sätt. Traditionella bildstabilisatorsystem kan känna av medel- och högfrekvensvibrationer. Super Range optisk bildstabilisator däremot kan dessutom känna av lågfrekvensrörelser, som små kroppsrörelser i samband med andning. Dessa rörelser ligger utanför den frekvens som många vanliga OIS-system kan känna av. Super Range optisk bildstabilisator kan användas med bra resultat vid videoinspelning och fotografering av digitala stillbilder.

7 DIGIC DV II DIGIC DV II är en digital signalprocessor som är unik för Canons videokameror. Processorn användes första gången i den professionella HD-videokameran XL H1, ett av Canons flaggskepp, och utvecklades ursprungligen för att hantera den ökade datahastigheten och HD-kraven. (Snabb bearbetning av HD1080i-data kräver cirka 4x högre kapacitet än SDvideo.) DIGIC DV II har även tillräcklig kapacitet för att bearbeta de data som krävs för stillbilder med mycket hög upplösning. Ytterligare fördelar med DIGIC DV II är ett särskilt optimerat brusreduceringssystem som ger klara bilder med utmärkt färgåtergivning och ett brett färgtonsomfång. DIGIC DV II är en av Canons viktigaste tekniker och ger separata behandlingsvägar för video och stillbilder i en och samma videokamera. Video och stillbilder har olika färgkrav: Genom att signalerna bearbetas olika kan resultatet optimeras utifrån bildtyp. Resultatet blir fylliga och kraftiga färger som är trogna det verkliga motivet, oavsett om du tittar på bilden på tv eller som en fotoutskrift.

Tekniker serien LEGRIA HF R

Tekniker serien LEGRIA HF R Tekniker serien LEGRIA HF R EMBARGO 9 JANUARI 2012 KL 15:00 Trådlös anslutning med stöd för MP4 (LEGRIA HF R38 och LEGRIA HF R36) Med den nya, inbyggda Wi-Fi-funktionen delar och visar konsumenterna sina

Läs mer

Mer information Digital IXUS 200 IS/Digital IXUS 120 IS

Mer information Digital IXUS 200 IS/Digital IXUS 120 IS Mer information Digital IXUS 200 IS/Digital IXUS 120 IS Utskrift Digital IXUS 200 IS and Digital IXUS 120 IS har en särskild utskriftsmeny för snabb åtkomst till utskriftsalternativen. Fullständigt stöd

Läs mer

Home Entertainment Guide 2004-2005

Home Entertainment Guide 2004-2005 Home Entertainment Guide 2004-2005 2 PLASMA TV Låt både dina egna och andras bilder få liv på din egen multimedia skärm som belönats av EISA. Du kommer aldrig att tröttna på att titta på den eleganta formgivningen

Läs mer

Digitala sommarminnen

Digitala sommarminnen HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN FRÅN MEDIAPLANET Juni 2008 Digitala sommarminnen MEDFÖLJER SOM TEMATIDNING I SVENSKA DAGBLADET JUNI 2008 Hitta rätt kamera för dina behov Läs mer på sid 4-5 dela med dig av

Läs mer

I AM SHARING MY VIEW. www.europe-nikon.com

I AM SHARING MY VIEW. www.europe-nikon.com I AM SHARING MY VIEW www.europe-nikon.com Ta underbara bilder. Dela dem på direkten. 24,2 Gör dig redo för något speciellt. EXPEED 4 Ta den helt nya Nikon D5300 megapixlar som guide och Nikons värld utan

Läs mer

QosmioEngine För avancerad video

QosmioEngine För avancerad video QosmioEngine För avancerad video Qosmio förenar QosmioEngines och QosmioPlayers högkvalitativa videofunktioner, Harman Kardon högtalare och SRS TruSurround XT: s funktioner för surroundljud och digital

Läs mer

PHOKUSERA KATALOGEN #65. Skört och avskalat så lyckas du SIDAN 76. Stilsäkra medarbetare SIDAN 90. Bingo extrem och ovanligt vanlig SIDAN 9

PHOKUSERA KATALOGEN #65. Skört och avskalat så lyckas du SIDAN 76. Stilsäkra medarbetare SIDAN 90. Bingo extrem och ovanligt vanlig SIDAN 9 INSPIRATION OCH ERBJUDANDEN FRÅN SCANDINAVIAN PHOTO / SOMMAR 2011 PHOKUSERA KATALOGEN #65 Bingo extrem och ovanligt vanlig SIDAN 9 Utanför den traditionella fotografins strikta ramar SIDAN 39 Ny teknik

Läs mer

QosmioEngine: För avancerad video

QosmioEngine: För avancerad video tech-rapport qosmioengine QosmioEngine: För avancerad video 02 03 06 09 10 Qosmio förenar de avancerade videofunktionerna i QosmioEngine och QosmioPlayer, Harman Kardon- högtalare och äkta Dolby Home Theatre

Läs mer

SKYPE-TELEFON LADDA NER LÅNGFILM TIONDE WALKMANMOBILEN

SKYPE-TELEFON LADDA NER LÅNGFILM TIONDE WALKMANMOBILEN NR 6-7 / 2006 / ÅRGÅNG 52 / PRIS 60 KR EXKL MOMS TIDNING FÖR ELEKTRONIKBRANSCHEN SKYPE-TELEFON LADDA NER LÅNGFILM TIONDE WALKMANMOBILEN Pierre och New York träffas för första gången. Solen försvinner bakom

Läs mer

I AM YOUR GUIDE. iamnikon.se

I AM YOUR GUIDE. iamnikon.se I AM YOUR GUIDE iamnikon.se Upplev skönheten Upplev enkelheten CMOS-bildsensor i DX-format med 14,2 effektiva megapixel EXPEED 2 Nikons nya bildbearbetningsmotor ISO-känslighetsomfång på 3 200 (utökningsbart

Läs mer

PHOKUSERA KATALOGEN #69. och gratis. Effektfulla porträtt. färg och kontraster. 116 sidor med inspiration och spännande produkter!

PHOKUSERA KATALOGEN #69. och gratis. Effektfulla porträtt. färg och kontraster. 116 sidor med inspiration och spännande produkter! INSPIRATION OCH ERBJUDANDEN FRÅN SCANDINAVIAN PHOTO SOMMAR & HÖST 2013 PHOKUSERA KATALOGEN #69 116 sidor med inspiration och spännande produkter! TÄNKANDE och gratis FOTObyråN APELÖGA tilltalar ovana köpare

Läs mer

9/2011. Så tror branschen att julhandeln blir Projekt för lokal shopping Temasidor om digitalkameror

9/2011. Så tror branschen att julhandeln blir Projekt för lokal shopping Temasidor om digitalkameror 9/2011 Branschtidning för hemelektronik & vitvaror Årgång 69 Så tror branschen att julhandeln blir Projekt för lokal shopping Temasidor om digitalkameror Meg en ny mötesplats i ett nytt medielandskap!

Läs mer

NYTT OM COPYRIGHT WALKMAN I MOBILEN OSYNLIG & STABIL ZOOM

NYTT OM COPYRIGHT WALKMAN I MOBILEN OSYNLIG & STABIL ZOOM NR 8-9 / 2005 / ÅRGÅNG 51 / PRIS 60 KR EXKL MOMS TIDNING FÖR ELEKTRONIKBRANSCHEN NYTT OM COPYRIGHT WALKMAN I MOBILEN OSYNLIG & STABIL ZOOM Ta bilder överallt. Cyber-shot T7 är tunnare* än 1 cm, så ta med

Läs mer

Sportskytte. Jakt. rödpunktsikten

Sportskytte. Jakt. rödpunktsikten Jakt Sportskytte Aimpoint AB Jägershillgatan 15 SE- 213 75 Malmö, Sweden Tel +46 (0)40 671 50 20 Fax +46 (0)40 21 92 38 E-mail: info@aimpoint.se www.aimpoint.com rödpunktsikten 2013 Grafisk Design: STICKY

Läs mer

10 kameror för erfarna fotografer och

10 kameror för erfarna fotografer och Textstorlek: 10 kameror för erfarna fotografer och nybörjare 6 kompakta och 4 systemkameror testade När man behöver något bättre än mobilen är en kompaktkamera eller systemkamera det enda rätta. Här är

Läs mer

38 utrustning. Utrustning av Helmut Kraus

38 utrustning. Utrustning av Helmut Kraus 38 utrustning Utrustning av Helmut Kraus kameratyper 39 En kamera är självklart den allra viktigaste utrustningsdetaljen om du vill videofi lma. Men i praktiken behöver du mer än bara en kamera och ett

Läs mer

Aastra BusinessPhone» En guide till morgondagens telefoni

Aastra BusinessPhone» En guide till morgondagens telefoni Aastra BusinessPhone» En guide till morgondagens telefoni Om Aastra Aastra är en av världens ledande leverantörer av telefonsystem. Vi utvecklar lösningar som ger högre effektivitet och produktivitet i

Läs mer

impress ADVANCED SOLUTIONS Vårt team utgår från ett flexibelt och kundfokuserat satsar på kunskap och professionalism.

impress ADVANCED SOLUTIONS Vårt team utgår från ett flexibelt och kundfokuserat satsar på kunskap och professionalism. channeltransformation - utbildningsportalen för Cloud Computing sid 7 Brasilientävlingen slutresultat sid 14 fotoskola i 13 steg sid 22 PRODUKTER OCH NYHETER FRÅN INGRAM MICRO impress FEBRUARI 2012 # 1

Läs mer

ANVÄNDARHANDBOK SVENSKA ANVÄNDAR- HANDBOK

ANVÄNDARHANDBOK SVENSKA ANVÄNDAR- HANDBOK ANVÄNDARHANDBOK Programsnabbguiden finns i slutet av den här användarhandboken. Den här användarhandboken är avsedd för EOS 7D med firmware-version 2.0.0 eller senare installerad. SVENSKA ANVÄNDAR- HANDBOK

Läs mer

BusinessPhone kommunikationssystem För enkel kommunikation

BusinessPhone kommunikationssystem För enkel kommunikation BusinessPhone BusinessPhone kommunikationssystem För enkel kommunikation För små till medelstora företag 2 Bygger på förenklad kommunikation för dynamiska företag. Små och medelstora företag är ofta lika

Läs mer

11.995:- KOMPLETT PÅSKGLÄDJE! HÄMTBUTIKERNA sidan 03 HANDLA FRAKTFRITT! KOMPLETT KAMPANJ-PC

11.995:- KOMPLETT PÅSKGLÄDJE! HÄMTBUTIKERNA sidan 03 HANDLA FRAKTFRITT! KOMPLETT KAMPANJ-PC NORDENS STÖRSTA NÄTBUTIK PRODUKTKATALOG VÅREN 2007 INTERNETADRESS: WWW.KOMPLETT.SE E-POSTADRESS: ORDER@KOMPLETT.SE HÄMTBUTIKERNA sidan 03 HANDLA FRAKTFRITT! LÄS MER OM: Avbetalning sidan 04 Windows Vista

Läs mer

HR10. Svenska. Dansk. Suomi. HD-kamera Användarhandbok. HD Videokamera Betjeningsvejledning. HD Camcorder Teräväpiirtovideokamera Käyttöohje

HR10. Svenska. Dansk. Suomi. HD-kamera Användarhandbok. HD Videokamera Betjeningsvejledning. HD Camcorder Teräväpiirtovideokamera Käyttöohje HR10 HD-kamera Användarhandbok HD Videokamera Betjeningsvejledning Svenska Dansk Suomi HD Camcorder Teräväpiirtovideokamera Käyttöohje Läs även användarhandboken Digital Video Software (på PDF). Læs også

Läs mer

SLAGET OM SYSTEMKAMEROR GLÖDHET SPELMARKNAD SPEGLAS FRÅN RADIOHANDEL TILL FLYGBOLAG

SLAGET OM SYSTEMKAMEROR GLÖDHET SPELMARKNAD SPEGLAS FRÅN RADIOHANDEL TILL FLYGBOLAG NR 8-9 / 2006 / ÅRGÅNG 52 / PRIS 60 KR EXKL MOMS TIDNING FÖR ELEKTRONIKBRANSCHEN SLAGET OM SYSTEMKAMEROR GLÖDHET SPELMARKNAD SPEGLAS FRÅN RADIOHANDEL TILL FLYGBOLAG Inte helt oväntat Sony 100 med 10,2

Läs mer

4-2 20-50 85 25 11.10 Monitorer och inspelningsutrustning 11.11. Handhållen diagnosutrustning

4-2 20-50 85 25 11.10 Monitorer och inspelningsutrustning 11.11. Handhållen diagnosutrustning Diagnos, inspektion och lokalisering RIDGID diagnossystem erbjuder produkter som sätter standarden vad gäller robusthet och hållbarhet samt den teknik som krävs för att slutföra en arbetsuppgift. Dessa

Läs mer

ANVÄNDARHANDBOK SVENSKA ANVÄNDAR- HANDBOK

ANVÄNDARHANDBOK SVENSKA ANVÄNDAR- HANDBOK ANVÄNDARHANDBOK SVENSKA ANVÄNDAR- HANDBOK Tack för att du har köpt en produkt från Canon. EOS 7D är en digital spegelreflexkamera med höga prestanda utrustad med en findetaljerad CMOS-sensor med ca 18,0

Läs mer

INPUT IN s. 2 3 1799:- 299:- 4499:- LEDskärm! Sjung in julen! 2 kg 15,6. Sida 4. Endast 21,5. Windows. dvd-brännare s. 10

INPUT IN s. 2 3 1799:- 299:- 4499:- LEDskärm! Sjung in julen! 2 kg 15,6. Sida 4. Endast 21,5. Windows. dvd-brännare s. 10 Alla erbjudanden gäller t.o.m. 2009-12-30. Med reservation för slutförsäljning och tryckfel. T laptops INPUT IN s. 2 3 digital fotoram s. 5 billigaste färgskrivaren s. 6 7 dvd-brännare s. 10 grafikkort

Läs mer

CEL-SR5HA250. HD-kamera. Användarhandbok

CEL-SR5HA250. HD-kamera. Användarhandbok CEL-SR5HA250 HD-kamera Användarhandbok Y Inledning Viktiga anvisningar VARNING! VARNING! UNDVIK ELSTÖTAR GENOM ATT INTE AVLÄGSNA YTTERHÖLJET (ELLER BAKSTYCKET). DET FINNS INGA KOMPONENTER INUTI SOM KAN

Läs mer

Vi börjar med Affärsomsorg som handlar om hur vi gör affärer och skapar värde för våra kunder och aktieägare.

Vi börjar med Affärsomsorg som handlar om hur vi gör affärer och skapar värde för våra kunder och aktieägare. Ärade aktieägare, herr ordförande, kära kollegor, mina damer och herrar. Som ni vet så är hållbarhet, eller SKF Care som vi kallar det, vår ledstjärna sedan lång tid tillbaka. Det är lika viktigt för oss

Läs mer

WEIDMÜLLER. Nr 1 2008. direkt. Ledande i Norden inom informationsöverföring. Elektronikmässan. Produktnyheter. direkt

WEIDMÜLLER. Nr 1 2008. direkt. Ledande i Norden inom informationsöverföring. Elektronikmässan. Produktnyheter. direkt Nr 1 2008 WEIDMÜLLER Ledande i Norden inom informationsöverföring Elektronikmässan Produktnyheter 1 LEDARE Lösningar istället för produkter Under senare tid har vi märkt ett allt större intresse hos våra

Läs mer

FILMING WITH DSLR. En hjälpreda. Innehåll: - Bakgrund

FILMING WITH DSLR. En hjälpreda. Innehåll: - Bakgrund FILMING WITH DSLR En hjälpreda Innehåll: - Bakgrund - Utmärkande egenskaper för en DSLR-kamera Bländare Bildsensor Spegel, slutare och slutartid Bildfrekvens och slutartid ISO Vitbalans - Andra tekniska

Läs mer