QosmioEngine: För avancerad video

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "QosmioEngine: För avancerad video"

Transkript

1 tech-rapport qosmioengine QosmioEngine: För avancerad video Qosmio förenar de avancerade videofunktionerna i QosmioEngine och QosmioPlayer, Harman Kardon- högtalare och äkta Dolby Home Theatre -surroundljud, digital uppspelning och inspelning och hemnätverk i det bästa mobila navet för smart underhållning på marknaden. Den här artikeln förklarar funktionerna och fördelarna hos en av de grundläggande teknikerna i Qosmio-serien, nämligen QosmioEngine. Den här tekniken, en hybrid mellan programvara och maskinvara, ger bättre video för 3D-spel, multimediainnehåll, DVD-filmer och mycket mer.

2 Vad är QosmioEngine? Kärnan i produkterna är QosmioEngine, ett programsystem som ger överlägsen videobearbetning för en högkvalitativ visuell upplevelse. Runt QosmioEngine finns komponenter som stöder såväl analog TV- och videoinmatning som digital multimedieutmatning (MPEG2). Själva QosmioEngine utför ett antal videobearbetningsfunktioner, t.ex. förbättringar av allmänna prestanda, bildskärm-in-funktion och Toshiba Picture Enhancement Utility. Slutligen är det enkelt att njuta av dessa förbättringar med Qosmios intuitiva användargränssnitt, inklusive QosmioPlayer och fjärrkontrollen.

3 Allmänna förbättringar för video Digital skärpa För att fina detaljer ska synas bättre, ger QosmioEngine bilderna större skärpa både horisontellt och vertikalt. Tillsammans med funktionen Kantskärpa ökar processen kontrasten hos kanter i bilden så att detaljerna blir tydligare. Se de små detaljerna: Bildens kanter förstärks och blir lätta att urskilja. Svart/vit utökning I mörka bilder brukar färgkontrasten döljas, medan den bleks ut i ljusa bilder. Processen Svartvit utökning ökar kontrasten i både mörka och ljusa bilder. På så sätt syns fler detaljer i mörka bilder, medan färgerna i ljusa bilder blir klarare. Klara bilder med hög kontrast: Tydligare mörka bilder och klarare ljusa bilder. 3

4 LCD over drive Traditionellt har bildpunkterna i LCD-skärmar reagerat långsamt på förändringar. I bilder som ändras snabbt (som visar snabba rörelser eller färgändringar) måste också varje bildpunkt ändra färg snabbt. Att en konventionell LCD-skärm har en något fördröjd svarstid kan leda till spökbilder och oskärpa när snabbt växlande bilder visas. QosmioEngines LCD over drive -funktion gör att svarshastigheten i de delar av videobilden som påverkas av detta ökas, så att den upplevda oskärpan i snabba videofilmer minskas. Actionfilmer, spel, sportreportage och andra bilder som rör sig snabbt kan visas klart och tydligt för spännande actionupplevelser. Ta del av handlingen: Jämnare och skarpare bilder i videofilm med snabba rörelser. Linjedubbling Många analoga videosignaler överför information i ett sammanflätat format, där först alla udda linjer och sedan alla jämna linjer i en bild överförs. I bilder som ändras snabbt kan detta leda till att bilden får ojämna konturer, eftersom bilden har ändrats något mellan de udda och jämna linjerna. Linjedubblering sätter ihop en signal igen genom att överlagra de udda och jämna linjerna och förbättra dem så att de ojämna kanterna försvinner. Den resulterande bilden med progressiv skanning blir skarpare och jämnare. Skarpa och jämna bilder: Jämnare konturer i sammanflätad video med snabba rörelser.

5 Färgjustering QosmioEngine erbjuder en djupgående process för att testa reglageparametrar för gamma, ljusstyrka och färgbalans i videomaterial. Tekniken arbetar förebyggande för att bilder ska visas med korrekt färg och ljusstyrka så att de blir renare och mer verklighetstrogna (t.ex. visas gula toner som äkta gult och utan rödtoner). Njut av otroliga verklighetstrogna färger: Bättre färgbalans.

6 Förbättrad funktionalitet för bildskärm-in Qosmio-datorn har en bildskärmsingång, så att du kan använda LCD-skärmen för att visa analog och digital video och grafik. Hur kan du använda funktionen? Du kan t.ex. ansluta en videokamera eller videobandspelare och titta på video. Kantskärpa och digital brusreducering ger bildskärmsingången förbättrad visning, något som är särskilt viktigt för analogt videomaterial. Mångsidig visning: Bildskärm-in-funktion via den särskilda Video-in-porten bredvid S-Video-porten. Kantskärpa När analogt videomaterial visas (t.ex. från en videokamera eller videobandspelare) har videokällan ofta dålig kantkontrast. För att förbättra visningen innehåller QosmioEngine en kantskärpeprocess som lägger till eller ersätter toningar och segmenterade bildpunkter i bilden. Detta framhäver kanterna i bilden så att den blir skarpare och tydligare. Njut av otroliga verklighetstrogna färger: Bättre färgbalans.

7 Digital brusreducering Analoga videosignaler kan också innehålla stora mängder brus vid sidan av signaldata. QosmioEngine utför en digital brusreducering på videosignaler via bildskärmsingången för att filtrera bort högfrekventa bildpunktsförändringar som är typiska för analogt videobrus. Detta förbättrar bildkvaliteten och tar bort oskärpa och artefakter i bilden. Förbättrad analog video: Bättre videokvalitet med hjälp av filter.

8 Förbättrad visning med TV-mottagaren Y/C-separation Analoga videosignaler innehåller information om ljusstyrka och färgbalans i samma del av signalen. Färgskärmar måste därför separera Y- och C-information (svärta respektive färgbalans) för att bilden ska bli användbar. Detta är inte en enkel process, och metoderna är olika effektiva beroende på signalens format (t.ex. TV-signaler i NTSC- eller PAL/SECAM-format). Qosmios TV-mottagare utför en avancerad Y/C-separation för att reducera flimmer, färgblödning och artefakter i bilden, så att den blir klar, skarp och välbalanserad. Bättre bild: Minskat flimmer, större skärpa och bättre färgbalans. Tidbaskorrigering Försämrade eller oregelbundna videosignaler (t.ex. vid uppspelning av ett gammalt och slitet videoband) ger otydliga bilder eftersom tidspulserna i videosignalen inte längre är likformiga. Qosmios tidbaskorrigering hjälper till att hantera försämrade videosignaler, så att de kan rekonstrueras och presenteras korrekt med en klar och skarp bild. Digital brusreducering. Bättre tidssignal, bättre bild: Skarpare bilder med mindre förvrängning. Digital brusreducering Precis som för Qosmios bildingång utförs brusreducering på TV-insignaler för att reducera det brus som alltid finns i analoga videosignaler.

9 Toshiba Picture Enhancement Utility Olika ljusförhållanden kan ge dramatiskt olika upplevelser av en bild, eftersom det mänskliga ögat är mycket känsligt för skillnader i ljusstyrka. I ett mörkt rum krävs t.ex. mycket mindre ljusstyrka för att ge samma kontrastupplevelse. Toshiba Picture Enhancement Utility: Windows-gränssnitt. Med Picture Enhancement Utility kan användaren snabbt och enkelt ändra hur QosmioEngine visar videobilden på LCD-skärmen. Med verktyget kan användaren göra justeringar för en perfekt visning i ett större omfång av olika ljusförhållanden än en konventionell LCD-skärm klarar. Toshiba Picture Enhancement Utility: QosmioPlayer-gränssnitt.

10 Snabb och enkel visning med QosmioPlayer eller fjärrkontroll Alla dessa videoförbättringar är ett nöje att använda med de olika intuitiva användargränssnitt som finns inbyggda i Qosmio. Det här multifunktionella mobila navet för underhållning och information är utformat för att användaren snabbt och enkelt ska kunna se på TV eller andra former av multimedia. Här följer två enkla sätt att styra underhållningsupplevelsen: Underhållning genom att trycka på en knapp: Med QosmioPlayer behöver du inte ens ha själva datorn på för att använda LCD-skärmen för visning, t.ex. se på DVDfilmer eller TV. Tryck bara på AV-knapparna på QosmioPlayer för att styra visningen (se på TV, justera ljusstyrka eller volym, styra multimedieuppspelning med mera). AV-knappar: AV-knapparna sitter ovanför tangentbordet och gör det enkelt att använda QosmioPlayer. Fjärrkontroll för enkel underhållning: Styr QosmioPlayer med hjälp av fjärrkontrollen. När operativsystemet Microsoft Windows XP Media Centre Edition körs, kan du använda fjärrkontrollen för att ändra ljudinställningar, byta kanal och styra multimedieuppspelning. Hur du än gör kan QosmioEngine erbjuda en överlägsen visningsupplevelse. Sammanfattning QosmioEngine fungerar tillsammans med ljudsystemet, QosmioPlayer, fjärrkontrollen och Toshibas avancerade skärmteknik för att skapa ett unikt mobilt nav med hög kvalitet som uppfyller användarnas krav på kombinerade tekniker. Upptäck det bästa inom TV, multimedia, 3D-grafik, ljud och video med Qosmio Toshiba Europe GmbH. Toshiba strävar efter att alla uppgifter i denna publikation ska vara korrekta men produktspecifikationer, konfigurationer, priser och syst m/komponenter/tillval kan komma att ändras utan särskilt meddelande. Den senaste produktinformationen för en viss dator och de senaste program- och datoruppgraderingarna finns på Toshibas webbplats på

QosmioEngine För avancerad video

QosmioEngine För avancerad video QosmioEngine För avancerad video Qosmio förenar QosmioEngines och QosmioPlayers högkvalitativa videofunktioner, Harman Kardon högtalare och SRS TruSurround XT: s funktioner för surroundljud och digital

Läs mer

PRESENTATION AV QOSMIO: SMART UNDERHÅLLNING

PRESENTATION AV QOSMIO: SMART UNDERHÅLLNING SPECIALARTIKEL PRESENTATION AV QOSMIO PRESENTATION AV QOSMIO: SMART UNDERHÅLLNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING Konvergens: sökandet efter det enkla, syntesen av det oväntade 02 Qosmio: navet för mobil underhållning

Läs mer

Njut av ny bild- och ljudteknologi när den är som bäst

Njut av ny bild- och ljudteknologi när den är som bäst egenskap SateLlite p100 Satellite p100 Njut av ny bild- och ljudteknologi när Toshibas bärbara dator Satellite P100 ger personligt anpassat digital innehåll med spets. Satellite P100 har kapacitet att

Läs mer

Qosmio: Upplev skillnaden

Qosmio: Upplev skillnaden Qosmio: Upplev skillnaden PERSONAL COMPUTER HDD/DVD Qosmio TM en avancerad ljudupplevelse RECORDER LCD TV WITH TRUBRITE DISPLAY VIRTUAL SURROUND Genom att lansera Qosmio, ett system för mobil underhållning

Läs mer

Toshiba och Intel: spännande, personligt utformad digital underhållning för mobila användare

Toshiba och Intel: spännande, personligt utformad digital underhållning för mobila användare Teknisk rapport Toshiba och Intel Toshiba och Intel: spännande, personligt utformad digital underhållning för mobila användare Med mobiltekniken Intel Centrino Duo som grund utvecklar Toshiba nya bärbara

Läs mer

VAD ÄR MEDIA CENTER EDITION 2005?

VAD ÄR MEDIA CENTER EDITION 2005? SPECIALARTIKEL MEDIA CENTER EDITION VAD ÄR MEDIA CENTER EDITION 2005? MICROSOFT WINDOWS XP MEDIA CENTER EDITION 2005, ELLER MCE SOM DET KALLAS, ÄR DET ABSOLUT SENASTE INOM HEMUNDERHÅLLNING I DATORVÄRLDEN.

Läs mer

storemore Högkapacitetslagring

storemore Högkapacitetslagring storemore Högkapacitetslagring Ta reda på hur du kan bli både mer produktiv och samtidigt få mer nöje av din dator. Vad är StoreMore? Toshibas StoreMore är en lösning för högkapacitetslagring som ger åtkomst

Läs mer

SyncMaster 24" wide LED bildskärm

SyncMaster 24 wide LED bildskärm SyncMaster BX2431 - Bildskärmar SyncMaster 24" wide LED bildskärm Samsung BX2450 är en 24" bildskärm med LED-teknik och design som överträffar förväntningarna. Det ultrahöga dynamiska kontrastförhållandet

Läs mer

KÖPGUIDE. Toshiba FEATURE

KÖPGUIDE. Toshiba FEATURE Toshiba FEATURE DAGS FÖR SKOLAN DAGS FÖR SKOLAN KÖPGUIDE I Toshibas utbud av bärbara datorer finns mycket att välja bland, antingen du själv studerar eller är lärare, eller kanske letar efter lämplig utrustning

Läs mer

UPPLEVA Ett smart val av tv, ljud och möbel

UPPLEVA Ett smart val av tv, ljud och möbel 2014 UPPLEVA Ett smart val av tv, ljud och möbel UPPLEVA tv, ljudsystem och 3D-glasögon har 5 års kostnadsfri garanti. nyhet BESTÅ/UPPLEVA kombination med tv 55 /2.1 ljudsystem 17 175:B240xD40, H202cm.

Läs mer

Toshiba och Intel Centrino Duo mobile teknologi för professionella användare

Toshiba och Intel Centrino Duo mobile teknologi för professionella användare Toshiba och Intel Centrino Duo mobile teknologi för professionella användare I dagens affärsvärld är den bärbara datorn det främsta mobila verktyget för produktivitet och kommunikation. Detta verktyg har

Läs mer

ICC-profiler och färginställningar

ICC-profiler och färginställningar ICC-profiler och färginställningar FÖR DAGSPRESS Innehåll Introduktion... 3 Betraktningsmiljö... 4 Skärmkalibrering... 5 ICC-profiler... 6 Färginställningar... 7 Bildbehandling... 9 Tryckanpassning...

Läs mer

P L A Y. Adobe Produktguide. Adobe Photoshop Elements 4.0 Adobe Premiere Elements 2.0

P L A Y. Adobe Produktguide. Adobe Photoshop Elements 4.0 Adobe Premiere Elements 2.0 P L A Y Adobe Produktguide Adobe Photoshop Elements 4.0 Adobe Premiere Elements 2.0 Svensk programvara med svenska instruktioner! Ny version Adobe Photoshop Elements 4.0 Allt du behöver för att redigera,

Läs mer

Pressrelease. 3D-underhållning i HD-kvalitet. Upplev 3D med nya VAIO F

Pressrelease. 3D-underhållning i HD-kvalitet. Upplev 3D med nya VAIO F Pressrelease 10 januari 3D-underhållning i HD-kvalitet Upplev 3D med nya VAIO F Underhållning i 3D och Blu-ray-brännare 16" Full HD-skärm Konvertera enkelt 2D till 3D Intel Core i7-processor och NVIDIA

Läs mer

quick guide RSE Volvo förbehåller sig rätten att göra ändringar utan föregående meddelande. Tillval är markerade med en asterisk (*).

quick guide RSE Volvo förbehåller sig rätten att göra ändringar utan föregående meddelande. Tillval är markerade med en asterisk (*). web edition quick guide RSE REAR SEAT ENTERTAINMENT SYSTEM DUAL SCREEN Din bil är utrustad med en exklusiv multimediaanläggning. Rear Seat Entertainment-systemet utökar bilens ordinarie ljudanläggning

Läs mer

Toshiba EasyGuard i praktiken:

Toshiba EasyGuard i praktiken: Toshiba EasyGuard i praktiken Toshiba EasyGuard i praktiken: Portégé M300 Superlätt och robust allt-i-ett-produkt. Toshiba EasyGuard innehåller funktioner som är speciellt utformade för att ge ökad datasäkerhet,

Läs mer

8000 -SERIEN Fantastiska bilder, senaste design och alla funktioner. Hitachis 8000/7000-serie finns både med plasmapanel och LCD-panel, och du får överväldigande skarpa bilder. 42PD8600 Plasma-TV med 106

Läs mer

A1S Kamera Bildsensorenhet Bildstorlek 1/3-tums CCD 1/3-tums CCD 3CCD med horisontell pixelförskjutning

A1S Kamera Bildsensorenhet Bildstorlek 1/3-tums CCD 1/3-tums CCD 3CCD med horisontell pixelförskjutning Tekniska DATA Canons HD-videokamera XH G1S Canons HD-videokamera XH A1S Kamera Bildsensorenhet Bildstorlek 1/3-tums CCD 1/3-tums CCD System 3CCD med horisontell pixelförskjutning 3CCD med horisontell pixelförskjutning

Läs mer

8. Videoutgång 9. Driftknappar 10. Strömindikator 11. PAL-indikator 12. Kanalomkopplare 13. Videoingång. A. Meny B. Zoom C.

8. Videoutgång 9. Driftknappar 10. Strömindikator 11. PAL-indikator 12. Kanalomkopplare 13. Videoingång. A. Meny B. Zoom C. Produktinformation MOTTAGARE. Antenn 2. VGA-utgång 3. VGA-ingång 4. AUDIO-ingång 5. S-VIDEO 6. Nätanslutning 7. Kontrollknappar 8. Videoutgång 9. Driftknappar 0. Strömindikator. PAL-indikator 2. Kanalomkopplare

Läs mer

BLI EN DEL AV SPELET EPSONS SPELPROJEKTORER

BLI EN DEL AV SPELET EPSONS SPELPROJEKTORER BLI EN DEL AV SPELET EPSONS SPELPROJEKTORER DELA SPÄNNINGEN GÖR SPELET LEVANDE MED GRAFIK PÅ STOR DUK Dina favoritspel blir ännu mer spännande när du spelar på en stor duk. Gå upp i handlingen med otroligt

Läs mer

Europeiska unionens officiella tidning

Europeiska unionens officiella tidning 6.5.2014 L 133/43 KOMMISSIONENS GENOMFÖRANDEFÖRORDNING (EU) nr 459/2014 av den 29 april 2014 om ändring av vissa förordningar rörande klassificering av varor i Kombinerade nomenklaturen EUROPEISKA KOMMISSIONEN

Läs mer

Fullfunktions fjärrkontroll (för MT-serien) Fjärrkontroll i kortstorlek (för LT-serien)

Fullfunktions fjärrkontroll (för MT-serien) Fjärrkontroll i kortstorlek (för LT-serien) Fullfunktions fjärrkontroll (för MT-serien) Fjärrkontroll i kortstorlek (för LT-serien) Den interaktiva fjärrkontrollen demonstrerar egenskaperna, funktionerna, inställningarna och de justerbara menyerna

Läs mer

MM124 Sweex Portable Media Center MM124UK Sweex Portable Media Center

MM124 Sweex Portable Media Center MM124UK Sweex Portable Media Center MM124 Sweex Portable Media Center MM124UK Sweex Portable Media Center Inledning Först och främst tackar vi till ditt köp av denna Sweex Portable Media Center. Ett enkelt sätt att njuta av musik och bilder

Läs mer

Toshiba EasyGuard i praktiken: tecra a5

Toshiba EasyGuard i praktiken: tecra a5 Toshiba EasyGuard i praktiken Toshiba EasyGuard i praktiken: tecra a5 Mobil produktivitet på en helt ny nivå. Toshiba EasyGuard innehåller funktioner som är speciellt utformade för att du som använder

Läs mer

Manual för Ljudinställningar för JoicePhone

Manual för Ljudinställningar för JoicePhone Manual för Ljudinställningar för JoicePhone 2010 Detta är en skärmdump från PC med Windows XP. För att JoicePhone ska fungera på bästa sätt ska följande åtgärder vidtas. Observera att följande anvisningar

Läs mer

Ett smidigt hörsystem som sätter dig i centrum

Ett smidigt hörsystem som sätter dig i centrum Ett smidigt hörsystem som sätter dig i centrum TRÅDLÖS KOMMUNIKATION För bättre livskvalitet Med Oticon ConnectLine får du mer glädje av dina hörapparater. ConnectLine underlättar kommuni kationen i din

Läs mer

Alla presentationstekniker har olika behov; bandbredd, lagring samt bildkvalitet

Alla presentationstekniker har olika behov; bandbredd, lagring samt bildkvalitet Alla presentationstekniker har olika behov; bandbredd, lagring samt bildkvalitet 1. Multimedia för persondator distribuerad via Internet 2. Multimedia för persondator lagrad på CD-ROM 3. Digital distribuerad

Läs mer

Digital Video. Användarhandledning

Digital Video. Användarhandledning Digital Video Användarhandledning Sw 2 Innehållsförteckning Komma igång Lär känna din Digital Video... 3 Så här använder du panelen... 4 Strömförsörjning... 5 Lägen... 6 Lägesknappen... 9 Filmläge Filmning...

Läs mer

UPPLEV DE STORA MATCHERNA I STORBILD. EPSONS PROJEKTORER FöR SPORT

UPPLEV DE STORA MATCHERNA I STORBILD. EPSONS PROJEKTORER FöR SPORT UPPLEV DE STORA MATCHERNA I STORBILD EPSONS PROJEKTORER FöR SPORT STARTKLAR Den är smidig, portabel och har låg vikt och det kortaste projiceringsavståndet i sin klass. Nu kan du se de stora matcherna

Läs mer

Photoshopskolan, skärpa upp en bild

Photoshopskolan, skärpa upp en bild Sida 1 av 7 skriv ut» Öka skärpan i bilder (Ps6) Att öka skärpan i en bild är en åtgärd som du säkert har behov av i olika situationer, tex om din bild redan från början är oskarp eller om du varit tvungen

Läs mer

Försiktighetsåtgärder

Försiktighetsåtgärder MM030 Sweex Video Grabber USB Tack för att du köpte den här produkten från Sweex. Sweex lägger stor uppmärksamhet och hänsyn vid alla sina produkters kvalitet, tillförlitlighet, funktionalitet, varaktighet

Läs mer

YTTERLIGARE INFORMATION. Tekniker LEGRIA HF R-serien

YTTERLIGARE INFORMATION. Tekniker LEGRIA HF R-serien YTTERLIGARE INFORMATION Tekniker LEGRIA HF R-serien Canons HD-kamerasystem För att kunna garantera bästa bildkvalitet hos HD-videokamerorna sköter vi på Canon själva all utformning och tillverkning av

Läs mer

Kraftfulla dual-core-prestanda för företag idag och imorgon

Kraftfulla dual-core-prestanda för företag idag och imorgon Kraftfull dual-core-prestanda Kraftfulla dual-core-prestanda för företag idag och imorgon Toshibas senaste bärbara datorer för professionellt bruk med Intel Core 2 Duo-processorer är innovativa, kraftfulla

Läs mer

Hemmabiosystem. Snabbstartguide HT-XT1

Hemmabiosystem. Snabbstartguide HT-XT1 Hemmabiosystem Snabbstartguide HT-XT1 Innehållsförteckning Installation 1 Innehållet i förpackningen 3 2 Installera 4 3 Ansluta 6 4 Starta systemet 8 5 Lyssna på ljud 9 Grundläggande funktioner Använda

Läs mer

MPEG-problemlösning. Obs: Kunskapsdatabasen för WEB1000 5.1 innehåller mer information om kardiologispecifika verktyg och visning av MPEG-objekt.

MPEG-problemlösning. Obs: Kunskapsdatabasen för WEB1000 5.1 innehåller mer information om kardiologispecifika verktyg och visning av MPEG-objekt. MPEGproblemlösning Den här sektionen är till för kardiologianvändare som granskar MPEGobjekt. Läs avsnitten nedan om du behöver hjälp med att lösa problem som uppstått vid visning av MPEGobjekt. MPEGkomponenter

Läs mer

M U L T I M E D I A P L A Y E R 3,5 SATA CASING WITH REMOTE CONTROL BRUKSANVISNING SI-707138

M U L T I M E D I A P L A Y E R 3,5 SATA CASING WITH REMOTE CONTROL BRUKSANVISNING SI-707138 M U L T I M E D I A P L A Y E R 3,5 SATA CASING WITH REMOTE CONTROL BRUKSANVISNING SI-707138 POLSKI -Förpackningens innehåll -Tekniska specifikationer -Installation av hårdvara -Garanti MULTIMEDIA PLAYER

Läs mer

Tekniker - PowerShot A1200 och PowerShot A2200

Tekniker - PowerShot A1200 och PowerShot A2200 Tekniker - PowerShot A1200 och PowerShot A2200 Smart automatiskt läge Det smarta automatiska läget är det perfekta läget för automatisk fotografering. I det används ett flertal olika tekniker som Canon

Läs mer

POWER TO YOUR NEXT STEP Fånga varje tillfälle

POWER TO YOUR NEXT STEP Fånga varje tillfälle POWER TO YOUR NEXT STEP Fånga varje tillfälle you can 2 Vår resa börjar Surfs up! Dags för surflektioner Fördelen med digitala systemkameror Byt objektiv, se allt på ett annat sätt Med utbytbara objektiv

Läs mer

1 Photo Story Steg 1 - Hämta och fixa dina bilder

1 Photo Story Steg 1 - Hämta och fixa dina bilder 1 Photo Story Microsoft Photo Story är ett program för att skapa bildberättelser. Det är gratis att ladda hem från Microsofts webbplats för Photo Story. Programmet fungerar bara om du har Windows XP. Se

Läs mer

Egenskaper och inställningar för QuickScan och förhandsgranskningsfönstret

Egenskaper och inställningar för QuickScan och förhandsgranskningsfönstret [LISTAN TILL HÖGER. Hela vägen uppifrån och ned] Använda knappen QuickScan (snabbavläsning) Inställningar för QuickScan Inställningar för egenskaper Förhandsgranskningsfönster (Preview window) [SLUT LISTA]

Läs mer

Färgstark VAIO med HDMI-utgång med 3D-stöd

Färgstark VAIO med HDMI-utgång med 3D-stöd Pressrelease 23 juni 2011 Lysande notebook från Sony Färgstark VAIO med HDMI-utgång med 3D-stöd Notebook med innovativt ljussken (grön och orange) 14 och 15,5 widescreen VAIO Display med hög kontrast Exmor-webbkamera

Läs mer

Tekniker PowerShot G16, PowerShot S120, PowerShot SX170 IS och PowerShot SX510 HS

Tekniker PowerShot G16, PowerShot S120, PowerShot SX170 IS och PowerShot SX510 HS Tekniker PowerShot G16, PowerShot S120, PowerShot SX170 IS och PowerShot SX510 HS UNDER EMBARGO TILL 22 AUGUSTI 2013 KL 06 Världens minsta kamera* med f/1.8, 24 mm vidvinkel, 5x optisk zoom (PowerShot

Läs mer

Pressmeddelande. Eleganta och avancerade: IXUS 130 och IXUS 105 2010-02-08 IXUS 130 IXUS 105

Pressmeddelande. Eleganta och avancerade: IXUS 130 och IXUS 105 2010-02-08 IXUS 130 IXUS 105 2010-02-08 Pressmeddelande Eleganta och avancerade: IXUS 130 och IXUS 105 IXUS 130 IXUS 105 Canon introducerar i dag de senaste IXUS-modellerna - IXUS 130 och IXUS 105. De nya modellerna är tunna, släta

Läs mer

Digital Video. Användarhandledning

Digital Video. Användarhandledning Digital Video Användarhandledning Sw 2 Innehållsförteckning Komma igång Lär känna din Digital Video... 3 Så här använder du panelen... 4 Strömförsörjning... 5 Lägen... 6 Lägesknappen... 7 Filmläge Filmning...

Läs mer

VISUELLA FÖRHÅLLANDEN

VISUELLA FÖRHÅLLANDEN VISUELLA FÖRHÅLLANDEN Hur man uppfattar ljuset i ett rum kan beskrivas med sju begrepp som kännetecknar de delar av synintrycken som man kan iaktta och beskriva ljusnivå, ljusfördelning, skuggor, bländning,

Läs mer

Sony lanserar smartare och snabbare Blu-ray spelare

Sony lanserar smartare och snabbare Blu-ray spelare Pressrelease 7 januari 2014 Sony lanserar smartare och snabbare Blu-ray spelare Förbättrar ljud- och bildkvaliteten samt gör det enkelt och snabbt att komma åt innehåll på internet Dela innehåll från smartphones

Läs mer

Pressmeddelande 2008-01-24

Pressmeddelande 2008-01-24 Pressmeddelande 2008-01-24 Canon Svenska AB Tel: 08-744 85 00 www.canon.se Kraftfull avancerad zoom introduceras i hela den nya MiniDV-serien MD215 MD255 Canon lanserar den nya MD200-serien en serie lättanvända

Läs mer

Bildoptimering för webben

Bildoptimering för webben Bildoptimering för webben Av Stefan Isaksson och Jonas Andersson För att få en så hög och så jämn teknisk kvalitet på webben som möjligt krävs att man behandlar bildfilen på rätt sätt. Denna artikel ger

Läs mer

Referenshandbok Expansionsenhet för HP Notebook-dator

Referenshandbok Expansionsenhet för HP Notebook-dator Referenshandbok Expansionsenhet för HP Notebook-dator Dokumentartikelnummer: 336449-101 Augusti 2003 I det här dokumentet finns instruktioner för hur du använder expansionsenheten för HP Notebook-datorn

Läs mer

Anvisningar för ansiktsfoton som skickas in elektroniskt

Anvisningar för ansiktsfoton som skickas in elektroniskt sidan 1(8) Anvisningar för ansiktsfoton som skickas in elektroniskt Polisens anvisningar för passfoton bygger i enlighet med EU-förordningen på internationella standarder. De allmänna egenskaperna hos

Läs mer

GN 8120 USB - Bruksanvisning. 1. Om GN 8120 USB. Innehållsförteckning

GN 8120 USB - Bruksanvisning. 1. Om GN 8120 USB. Innehållsförteckning GN 8120 USB - Bruksanvisning Tack för att du har köpt GN 8120 USB. I den här bruksanvisningen finns information och användarinstruktioner för GN 8120 USB. Bruksanvisningen innehåller följande avsnitt:

Läs mer

Videoutgång Maximal DisplayPort-upplösning Maximal HDMI-upplösning

Videoutgång Maximal DisplayPort-upplösning Maximal HDMI-upplösning 4K-dockningsstation för bärbara datorer - DP och HDMI - USB 3.0 StarTech ID: USB3DOCKHDPC Med USB 3.0 4K-dockningsstationen för bärbara datorer kan du skapa en högupplöst 4K Ultra HD-arbetsstation på kontoret

Läs mer

RADEON 8500 RADEON 8500LE RADEON 7500

RADEON 8500 RADEON 8500LE RADEON 7500 RADEON 8500 RADEON 8500LE RADEON 7500 Användarhandbok Version 2.0 P/N 137-40296-20 Rev.A Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Samtliga rättigheter förbehålles. ATI och samtliga ATI:s produktnamn och namn

Läs mer

1 Analog TV. Televisionens historia

1 Analog TV. Televisionens historia 1 Analog TV Kapitel 1 Analog TV Televisionens historia Utvecklingen av televisionen startade officellt 1884 i och med att tysken Paul Nipkow tog patent på ett mekaniskt televisionssystem tillsammans med

Läs mer

Styrplatta och tangentbord

Styrplatta och tangentbord Styrplatta och tangentbord Användarhandbok Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows är ett USA-registrerat varumärke som tillhör Microsoft Corporation. Informationen häri kan ändras

Läs mer

DIGITALA RESURSER MANUAL FÖR. Arbeta med video i imovie

DIGITALA RESURSER MANUAL FÖR. Arbeta med video i imovie DIGITALA RESURSER MANUAL FÖR Arbeta med video i imovie 1 Introduktion Följande guide beskriver hur man går tillväga för att hämta in, redigera och färdigställa video med imovie. 1.1 Förutsättningar imovie

Läs mer

Pekdon och tangentbord Användarhandbok

Pekdon och tangentbord Användarhandbok Pekdon och tangentbord Användarhandbok Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows är ett USA-registrerat varumärke som tillhör Microsoft Corporation. Informationen i detta dokument

Läs mer

Anvisningar för passfoto

Anvisningar för passfoto sidan 1(7) Anvisningar för passfoto Polisens anvisningar för passfoton bygger i enlighet med EU-förordningen på internationella standarder. De allmänna egenskaperna hos pass och övriga resedokument fastställs

Läs mer

> ATT TA FANTASTISKA BILDER HAR ALDRIG VARIT ENKLARE. e - pl2

> ATT TA FANTASTISKA BILDER HAR ALDRIG VARIT ENKLARE. e - pl2 ÄLSKAD AV PROFFSEN. GJORD FÖR DIG. > ATT TA FANTASTISKA BILDER HAR ALDRIG VARIT ENKLARE. e - pl2 en Del SOM ÄR perfekt GÅR DeT ATT DISKUTeRA. ANNAT INTe. Det var, på sätt och vis, inte ens vi som utvecklade

Läs mer

PDA CAM ANVÄNDARHANDLEDNING

PDA CAM ANVÄNDARHANDLEDNING PDA CAM ANVÄNDARHANDLEDNING Sw 1 Svenska Användarhandbok Innehåll Förberedelser... 2 Paketinnehåll... 2 Systemkrav... 2 Lär känna din PDA Cam... 3 Komponenterna i PDA Cam... 3 Installation... 4 Installation

Läs mer

Styrplatta och tangentbord

Styrplatta och tangentbord Styrplatta och tangentbord Användarhandbok Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows är ett USA-registrerat varumärke som tillhör Microsoft Corporation. Informationen häri kan ändras

Läs mer

Modernt arbete kräver moderna verktyg

Modernt arbete kräver moderna verktyg En guide för dig som är företagare: Modernt arbete kräver moderna verktyg Windows 10 Pro ger nya möjligheter att jobba smartare och säkrare. Du behöver bra verktyg för att kunna göra ett bra jobb. Din

Läs mer

RADEON 7200 RADEON 7000

RADEON 7200 RADEON 7000 RADEON 7200 RADEON 7000 Användarhandbok Version 2.0 P/N 137-40313-20 Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Samtliga rättigheter förbehålles. ATI och samtliga ATI:s produktnamn och namn på produktfunktioner

Läs mer

Support. Tack för att du väljer NETGEAR:s produkter.

Support. Tack för att du väljer NETGEAR:s produkter. Komma igång Support Tack för att du väljer NETGEAR:s produkter. När enheten har installerats letar du upp serienumret på etiketten på produkten och använder det till att registrera produkten på https://my.netgear.com.

Läs mer

Använda TV-ut LÄS DETTA FÖRST. Se PC-bilden på en TV! Ansluta din PC till en TV eller en videobandspelare. VIKTIG INFORMATION för europeiska kunder

Använda TV-ut LÄS DETTA FÖRST. Se PC-bilden på en TV! Ansluta din PC till en TV eller en videobandspelare. VIKTIG INFORMATION för europeiska kunder Använda TV-ut Se PC-bilden på en TV! Ditt nya RAGE 128-baserade grafikkort har TV-ut funktionalitet. Anslut helt enkelt ditt kort till en TV, en bildskärm eller båda. Du kan till och med koppla grafikkortet

Läs mer

Photo Story. Sara Eriksson IKT A, HT 2007

Photo Story. Sara Eriksson IKT A, HT 2007 Photo Story Mitt tips: Om du inte ser bilderna i manualen backa ett steg och spar filen. Öppna sedan den sparade filen. Då ser du bilderna. Med Photo Story kan du skapa bildberättelser, genom att sätta

Läs mer

Philips hjälper vårdpersonal till bättre patientvård

Philips hjälper vårdpersonal till bättre patientvård Philips hjälper vårdpersonal till bättre patientvård MMD lanserar en helt ny serie skärmar som kallas Philips Clinical Review LCD Displays. För att kunna ställa säkrare diagnoser är skärmarna utrustade

Läs mer

Tekniker - IXUS 300 HS

Tekniker - IXUS 300 HS Tekniker - IXUS 300 HS CMOS-sensor med hög känslighet med 10,0 megapixels Med en upplösning på 10 megapixels går det att fånga en stor mängd detaljer och skriva ut bilder upp till A3+-format. Den här sensorn

Läs mer

Styrplatta och tangentbord

Styrplatta och tangentbord Styrplatta och tangentbord Användarhandbok Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows är ett USA-registrerat varumärke som tillhör Microsoft Corporation. Informationen häri kan ändras

Läs mer

Flerkanalig AV-mottagare. Börja här Det här är din snabbstartguide

Flerkanalig AV-mottagare. Börja här Det här är din snabbstartguide Flerkanalig AV-mottagare STR-DN1020 Börja här Det här är din snabbstartguide 1 Installera högtalarna 2 Ansluta TV:n och andra enheter 3 Andra anslutningar 4 Välja högtalare och optimera 5 Uppspelning Det

Läs mer

SPAR TID OCH PENGAR MED INTERAKTIVA MÖTEN

SPAR TID OCH PENGAR MED INTERAKTIVA MÖTEN Epson EB-1400Wi-serien SPAR TID OCH PENGAR MED INTERAKTIVA MÖTEN projicera upp till: flera användare kan anteckna skriv ut, spara och dela UTVECKLAD FÖR FÖRETAG INTEGRERAT SYSTEM FÖR INTERAKTIVA MÖTESRUM

Läs mer

Photoshop - Kanaler. Den översta raden motsvarar de sammanslagna kanalerna RGB.

Photoshop - Kanaler. Den översta raden motsvarar de sammanslagna kanalerna RGB. Photoshop - Kanaler Varje enskild färg i RGB-systemet motsvaras av en kanal i kanalpanelen och visar sig som svartvita representationer om man ställer sig där. På bilden kan du se att på den röda kanalen

Läs mer

Teknisk / Audiologisk Information. FREE VC och FREE VC Open FREE Exclusive och FREE Exclusive Open

Teknisk / Audiologisk Information. FREE VC och FREE VC Open FREE Exclusive och FREE Exclusive Open Teknisk / Audiologisk Information FREE VC och FREE VC Open FREE Exclusive och FREE Exclusive Open Översikt Signalbehandling Känn dig FREE alltid och överallt Kort beskrivning Den digitala apparatfamiljen

Läs mer

DIGITALA RESURSER MANUAL FÖR. Arbeta med video i Windows Live Movie Maker

DIGITALA RESURSER MANUAL FÖR. Arbeta med video i Windows Live Movie Maker DIGITALA RESURSER MANUAL FÖR Arbeta med video i Windows Live Movie Maker 1 Introduktion Följande guide beskriver hur man går tillväga för att hämta in, redigera och färdigställa video med Windows Movie

Läs mer

Det nya stjärnskottet inom högupplöst storbildsunderhållning

Det nya stjärnskottet inom högupplöst storbildsunderhållning Det nya stjärnskottet inom högupplöst storbildsunderhållning Fullständig HD 1080p C2Fine-paneler, senaste generationen 3LCD Kontrastförhållande 12000:1 Epsons exklusiva biofilterteknik Epson-teknologin

Läs mer

Ladibug Bildbehandlingsprogram Bruksanvisning

Ladibug Bildbehandlingsprogram Bruksanvisning Ladibug Bildbehandlingsprogram Bruksanvisning Innehåll 1. Introduktion... 2 2. Systemkrav... 2 3. Installera Ladibug... 3 4. Anslutning... 6 5. Börja använda Ladibug... 7 6. Drift... 8 6.1 Huvudmeny...

Läs mer

VI GÖR INTE FILM. VI GÖR FILMERNA BÄTTRE.

VI GÖR INTE FILM. VI GÖR FILMERNA BÄTTRE. VI GÖR INTE FILM. VI GÖR FILMERNA BÄTTRE. Ridån går aldrig ned för Gudfadern. Den lever vidare i generationer. Regissörer, producenter, skådespelare och kameramän. Alla har ett klart och tydligt mål -

Läs mer

Picture Style Editor ver. 1.12 Användarhandbok

Picture Style Editor ver. 1.12 Användarhandbok SVENSKA Programvara för att skapa bildstilsfil Picture Style Editor ver. 1.12 Användarhandbok i användarhandboken PSE är förkortningen som används för Picture Style Editor. Skärmbilderna i exemplen i den

Läs mer

InterVideo Home Theater Snabbstartguide Välkommen till InterVideo Home Theater!

InterVideo Home Theater Snabbstartguide Välkommen till InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater Snabbstartguide Välkommen till InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater är en komplett digital underhållningslösning som du kan använda för att titta på TV, spela in från

Läs mer

42.MST 1/D (E4210405)

42.MST 1/D (E4210405) BRUKSANVISNING Fältstyrkemätare 42.MST 1/D (E4210405) Råsundavägen 15 169 67 Solna, Tel. 08-705 65 95 Fax. 08-705 65 99 info@elmanet.se www.elmanet.se Innehållsförteckning 1 INFORMATION... 3 2 INTRODUKTION...

Läs mer

Problem med ljudet i Adobe Connect

Problem med ljudet i Adobe Connect Problem med ljudet i Adobe Connect Förberedelser Jag hör inte de andra deltagarna De andra deltagarna hör inte mig De andra deltagarna säger att min röst hackar Jag hör inte en av de andra deltagarna Ljudet

Läs mer

Problem med ljudet i Adobe Connect

Problem med ljudet i Adobe Connect Problem med ljudet i Adobe Connect Förberedelser Jag hör inte de andra deltagarna De andra deltagarna hör inte mig De andra deltagarna säger att min röst hackar Jag hör inte en av de andra deltagarna Ljudet

Läs mer

vad kan det göra för mobila användare?

vad kan det göra för mobila användare? artikel Upptäck WWAN med bredband Upptäck WWAN med bredband vad kan det göra för mobila användare? Det blir allt viktigare med en snabb och smidig Internetuppkoppling för att lyckas i arbetet och vara

Läs mer

Nytt kamerasegment (A-mount) och sju nya objektiv (Emount)

Nytt kamerasegment (A-mount) och sju nya objektiv (Emount) Pressrelease 21 september 2010 Sony visar prototyper på Photokina Nytt kamerasegment (A-mount) och sju nya objektiv (Emount) Under Photokina visar Sony upp hela sitt kamerasegment fullt av kreativa möjligheter.

Läs mer

Så här använder du de enklaste funktionerna i programmet: Starta programmet. Programmet startas från ikonen på skrivbordet.

Så här använder du de enklaste funktionerna i programmet: Starta programmet. Programmet startas från ikonen på skrivbordet. PhotoFiltre 1 Innehåll Starta programmet... 3 Rotera bilden... 4 Beskära bilden... 4 Ljusa upp en bild... 5 Förminska bilden... 6 Skärpa i bilden... 7 Spara och komprimera bilden... 7 Ta bort röda ögon...

Läs mer

Scanner Användarhandledning

Scanner Användarhandledning Scanner Användarhandledning Dialogrutan TWAIN Bilaga 2 Innehåll Dialogrutan TWAIN... 3 För att nå Dialogrutan TWAIN kan du göra Följande... 4 Scanna en Bild eller ett Dokument... 5 (1) Dokumentplacering...

Läs mer

B D S 2 8 0 / B D S 5 8 0

B D S 2 8 0 / B D S 5 8 0 B D S 2 8 0 / B D S 5 8 0 B D S 2 8 0 20 21 22 1 2 19 18 NFC 3 4 5 6 7 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 Snabbguide 1) Huvudströmbrytare 2) Antenn Upp 3) Högtalare utgångar 4) Optiskt digitalt ljud (S/PDIF)

Läs mer

Grand 7 DVB-T TV. Användarmanual. Svenska

Grand 7 DVB-T TV. Användarmanual. Svenska Grand 7 DVB-T TV Användarmanual Svenska Innehåll 1. VÄLKOMMEN TILL GRAND 7 DVB-T TV...2 1.1 Introduktion...2 1.2 Egenskaper...3 1.3 Förpackningens innehåll...3 1.4 Anslutningar och reglage...4 2. KOM IGÅNG...5

Läs mer

TRUST 120V WIRELESS DVD & VIDEO VIEWER

TRUST 120V WIRELESS DVD & VIDEO VIEWER Instruktioner för att komma igång Kapitel 1. Anslutning (4.2) 2. Använda Fjärrkontrollsförlängaren (4.3) 3. Kontroll efter installationen (5) 1 Inledning Den här bruksanvisningen är avsedd för användare

Läs mer

ProV. Progressiv TV/VIDEO-konverterare PV-100. Innehållsförteckning

ProV. Progressiv TV/VIDEO-konverterare PV-100. Innehållsförteckning SE-1 021108 01210 Innehållsförteckning Kapitel 1 Introduktion 1.1 Viktig information... 2 1.2 Produktfunktioner... 2 1.3 Paketets innehåll... 3 Kapitel 2 Installation 2.1.1 Framsida... 4 2.1.2 Baksida...

Läs mer

Adobe Photoshop Elements 5.0 Adobe Premiere Elements 3.0. Adobe Produktguide

Adobe Photoshop Elements 5.0 Adobe Premiere Elements 3.0. Adobe Produktguide Adobe Photoshop Elements 5.0 Adobe Premiere Elements 3.0 Adobe Produktguide Dina minnen som du minns dem varje gång Förbättrat Rätt känsla Rätt färgton Rätt exponering Rätt kontrast Adobe Photoshop Elements

Läs mer

LC Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps

LC Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps LC500070 Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps Inledning Tack för att du har valt Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps. Med det här PC-kortet kan du snabbt och enkelt skapa ett trådlöst nätverk. PCkortet uppfyller

Läs mer

Ström. Dokumentartikelnummer: 393525-101. I den här handboken beskrivs hur datorn använder ström. Oktober 2005

Ström. Dokumentartikelnummer: 393525-101. I den här handboken beskrivs hur datorn använder ström. Oktober 2005 Ström Dokumentartikelnummer: 393525-101 Oktober 2005 I den här handboken beskrivs hur datorn använder ström. Innehåll 1 Strömkontroller och -lampor 2 Strömkällor Ansluta nätadaptern...............................

Läs mer

Systemenhet. Delarna i en dator

Systemenhet. Delarna i en dator Delarna i en dator En dator är ett system med delar som fungerar tillsammans. De fysiska delarna, som du kan se och röra vid, kallas maskinvara. (Programvara avser de instruktioner, eller program, som

Läs mer

Färger. Matthew Woehlke Översättare: Stefan Asserhäll

Färger. Matthew Woehlke Översättare: Stefan Asserhäll Matthew Woehlke Översättare: Stefan Asserhäll 2 Innehåll 1 Färger 4 1.1 Inledning........................................... 4 1.2 Hantering av scheman................................... 4 1.2.1 Importerar

Läs mer

Pekdon och tangentbord Användarhandbok

Pekdon och tangentbord Användarhandbok Pekdon och tangentbord Användarhandbok Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows är ett USA-registrerat varumärke som tillhör Microsoft Corporation. Informationen i detta dokument

Läs mer

Styrplatta och tangentbord

Styrplatta och tangentbord Styrplatta och tangentbord Användarhandbok Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft och Windows är USA-registrerade varumärken som tillhör Microsoft Corporation. Informationen

Läs mer

Adobe PHO SHOP CC. Fördjupning

Adobe PHO SHOP CC. Fördjupning Adobe PHO SHOP CC Fördjupning Innehållsförteckning 1 Färghantering...5 Färgomfång... 6 Behöver du färghantering?... 6 Färginställningar... 6 Arbetsfärgrymder... 8 Färgmodeller... 9 Provtryck... 11 Kalibrera

Läs mer

Mars 2007. Energimyndigheten testar: Digital-TV-boxar

Mars 2007. Energimyndigheten testar: Digital-TV-boxar Mars 2007 Energimyndigheten testar: Digital-TV-boxar Tabellguide Testet omfattar tio digital-tv-boxar och har utförts av Intertek ETL SEMKO i Storbritannien på uppdrag av Energimyndighetens Testlab. Vid

Läs mer