Tekniker EOS 650D EMBARGO 8 JUNI 2012 KL 06. Canon CMOS-sensor. DIGIC 5-bildprocessor

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tekniker EOS 650D EMBARGO 8 JUNI 2012 KL 06. Canon CMOS-sensor. DIGIC 5-bildprocessor"

Transkript

1 Tekniker EOS 650D EMBARGO 8 JUNI 2012 KL 06 Canon CMOS-sensor Canons CMOS-teknik är exklusivt designad och tillverkad av Canon för att arbeta tillsammans med Canons egna DIGIC-processorer. Här integreras avancerade brusreduceringskretsar på varje bildpunkt, som gör att bilderna praktiskt taget blir helt utan brus. Den lägre strömförbrukningen i Canons CMOS-sensorer bidrar också till att batteriet räcker längre, jämfört med CCD-teknik. Signalkonverteringen i Canons CMOS-sensorer hanteras av individuella förstärkare på varje bildpunkt. På så sätt undviks onödiga laddningsöverföringar och det går otroligt mycket snabbare att få signalen till bildprocessorn. Bruset minskar, strömförbrukningen begränsas och möjligheten till snabbare bildfrekvens ökar. APS-C-sensorn i EOS 650D har ett nytt hybridsystem för autofokus. Systemet använder sensorns centrala bildpunkter för att få kontinuerlig autofokus när man fotograferar i direktvisningsläge eller spelar in EOS videosekvenser*. AFhybridsystemet använder en kombination av både fasförskjutning och kontrast- AF för att uppnå snabb och korrekt autofokus. Sensorns nya design producerar dessutom hög bildkvalitet både vid hög och låg ISO-känslighet, med 14-bitars analog/digital konvertering för jämnare nyanser. DIGIC 5-bildprocessor Canons senaste generation av DIGIC-processor DIGIC 5 är framtagen för att bearbeta mer detaljerade bilddata, snabbare än någonsin tidigare, och för att reproducera varje del i scenen på ett korrekt sätt med naturliga färger och jämna nyanser. Processorn DIGIC 5 i EOS 650D bearbetar bilddata sex gånger snabbare än föregångaren. Nu kan fotograferna använda mängder av avancerade inställningar och lägen för att förstärka bildkvaliteten eller den kreativa ådran. Med DIGIC 5 kan EOS 650D till exempel ta högupplösta stillbildsserier med 5 bilder per sekund, fotografera i svagt ljus med ISO och minimalt brus, och använda nya funktioner som HDR-läge i motljus.

2 EOS och videosekvenser Med EOS video spelar man in videosekvenser i Full HD (1920 x 1080p) med helt manuell kontroll över exponeringen, bildfrekvenser på 30, 25 och 24 bilder/sekund i full upplösning och 60 och 50 bilder/sekund i upplösning 720p. Video-snapshot Med Video-snapshot tas korta videoklipp på 2, 4 eller 8 sekunder. Videoklippen sätts sedan samman till en fil som ett slags videoklippsalbum och skapar en dynamisk, snabb videosekvens. När sekundintervall valts spelas ett klipp med den tidslängden in varje gång som inspelningsknappen trycks ned. Om t.ex. 4 sekunders Video-snapshot valts skapas ett album som består av 4-sekunders videoklipp. När en film, ett videoklippsalbum eller ett bildspel spelas upp kan bakgrundsmusik läggas in, oavsett om uppspelningen sker på kamerans pekskärm eller på en större HDTV via kamerans HDMI-anslutning. I så fall måste man konvertera ljudfiler** till det WAV-format som stöds, innan man använder programmet EOS Utility för att överföra filerna till kamerans SD-kort, där musiken sedan kan väljas vid uppspelning. Fem olika musikspår medföljer kameran. Med EOS 650D kan man nu också redigera video-snapshots och ändra bildordningen eller ta bort klipp direkt i kameran. Vinklingsbar Clear View LCD II-pekskärm EOS 650D har en ny 7,7 cm (3,0"), 3:2 vinklingsbar Clear View LCD II-pekskärm med kapacitiv teknik som klarar naturliga gester både vid fotografering och uppspelning. Nu kan multi-touch-gester också hanteras nyp, svep och dra. Med det nya pekskärmsgränssnittet väljer man autofokuspunkter, spårar ansikten och objekt eller justerar bildinställningar direkt på snabbkontrollfönstret. Skärmen har en upplösning på cirka 1,04 miljoner punkter med högkvalitativ bildvisning, och fokuskontroll vid uppspelning. Reflexerna minskar tack vare en solid konstruktion utan luftlager mellan LCD:n och dess skyddshölje av härdat glas. Skärmen har också en smutsavvisande beläggning som skyddar mot repor, och färgerna visas naturliga och nära srgb-färgrymd. Den vinklingsbara skärmen fälls ut åt sidan och underlättar fotografering i besvärliga vinklar, även om kameran fästs på ett stativ. Skärmen fälls ut 175 och kan sedan roteras 90 framåt eller 180 bakåt så att fotografen ser skärmen både från låga och höga vinklar och till och med framför kameran.

3 ifcl-mätningssystem med Dual Layer mätningssensor och 63 zoner Systemet ifcl använder information om fokus, färg och ljusstyrka för att fastställa konsekvent exponering. Alla fokuspunkter ger avståndsinformation till mätningssystemet för att bestämma objektets position och låta algoritmen bedöma exponeringen därefter. EOS 650D har en mätningssensor med 63 zoner som är kompatibel med samtliga 9 autofokuspunkter. Mätsensorerna är oftast mer känsliga för röda objekt, som kan leda till överexponering. EOS 650D motverkar detta med en Dual Layer-sensor, som har ett lager som är känsligt för rött och grönt ljus och ett lager som är känsligt för blått och grönt ljus. Mätalgoritmen jämför sedan nivån på de två lagren och justerar avläsningen därefter. Inbyggd Speedlite-sändare Med den inbyggda Speedlite-sändaren kan EOS 650D styra två blixtgrupper: A och B. Och tack vare den enkla trådlösa funktionen installerar man lätt en mer kreativ, separat belysning med Speedlite 270EXII eller 320EX. Handhållet kvällsmotiv Funktionen Handhållet kvällsmotiv nås direkt från inställningsratten och tar fyra seriebilder med en slutartid som är så snabb att kameraskakningar förhindras. De fyra bilderna kombineras sedan för att skapa en välexponerad bild med minimal oskärpa i svagt ljus. Stativ behövs alltså inte vid tagning i mörker. Brusreducering för flera bilder Med brusreducering för flera bilder tar EOS 650D fyra bilder i snabb följd efter varandra och kombinerar dem för att skapa en enda bild med minimalt brus. Den här nya funktionen är mer effektiv än den avancerade brusreduceringen. HDR-läge motljus HDR-läget för motljus nås direkt från inställningsratten och tar tre seriebilder med olika exponeringar (under- och överexponerat och korrekt exponering). Bilderna kombineras sedan för att skapa en bild med maximala detaljer i skarpt belysta och skuggiga områden, även i motljus.

4 EOS motivavkänningsteknik EOS motivavkänningsteknik analyserar automatiskt ansikten, ljusstyrka, rörelser, kontrast och avstånd i en scen och vidarebefordrar informationen till det automatiska intelligenta scenläget. Automatiskt intelligent scenläge Det automatiska intelligenta scenläget tar informationen som EOS motivavkänningssystem har samlat in och fastställer de bästa inställningarna för scenen. Vid porträtt justeras till exempel inställningarna så att hudtonerna blir naturligare. Bildstilar Bildstilarna kan liknas vid olika slags filmtyper, där varje filmtyp erbjuder olika färgrespons. I varje valbar förhandsinställning har fotografen kontrollen över skärpa, kontrast, färgton och mättnad. Kamerans standardbildstil levererar JPEG-bilder som ska kunna användas direkt, utan att det behövs mer bearbetning. För RAW-bilder kan bildstilarna ändras med hjälp av Canons programvara Digital Photo Professional. Förinställt i EOS 650D finns: Standard: För klara, livliga bilder som inte kräver efterbehandling. Porträtt: Gör hudtoner och färgmättnad optimala och dämpar skärpan för att ge attraktiva, naturliga hudtoner. Landskap: För klarare gröna och blå färger med stark skärpa, som ger en frisk konturkänsla när fjäll, träd och byggnader fotograferas. Neutral: Perfekt inställning för efterbehandling. Naturtrogen: Justerar färgen så att den överensstämmer med motivet vid en färgtemperatur på Kelvin. Svartvitt: För svartvita tagningar med filtereffekter (gult, orange, rött och grönt) och toningseffekter (sepia, purpur, blått och grönt). Bildstilen Auto finns också i EOS 650D. Auto gör fina justeringar baserat på analysen från EOS motivavkänningssystem och skapar en bildstil för bilden. Tre användardefinierade bildstilar kan väljas för att lagra egna förhandsinställningar skapade med det medföljande programmet Picture Style Editor, eller någon av de förhandsinställningar som finns att hämta på Canons webbplats:

5 Basic + Basic + är en kreativ bildfunktion som introducerades tillsammans med EOS 60D och gör det lättare att få önskade effekter vid fotograferingen. Med Basic+ ges möjlighet att lägga in en kreativ aspekt i bilderna samtidigt som motivbaserade lägen används. Efter stämning: exponeringskompensation och vitbalans justeras enligt förinställda stilar för att skapa atmosfär eller ton i bilden Efter ljusförhållanden eller motivtyp: en förenklad form av vitbalansering som gör att mindre vana fotografer kan ändra vitbalansinställningarna efter mer självförklarande termer som Dagsljus, Skugga, Molnigt, Solnedgång, Glödlampa och Lysrör Automatisk ljuskorrigering (ALO) ALO analyserar bilden och justerar ljusstyrkan noggrant för att åstadkomma ett ännu bättre resultat. Om en person exempelvis är bakgrundsbelyst, identifierar ALO ansiktet och ökar ljusstyrkan för att ge en mer korrekt bild. Korrigering av periferibelysning på objektivet Funktionen för korrigering av periferibelysning på objektivet använder kraften i bildprocessorn DIGIC och förbättrar bildkvaliteten genom att upprätthålla jämn belysning från kant till kant, även vid fotografering med zoom. När man tar RAW-bilder kan den här korrigeringen justeras ännu mer med hjälp av Digital Photo Professional. Kreativa filter EOS 650D har många kreativa effektfilter för både RAW- och JPEG-bilder. Filter kan läggas på efter tagningen, för att enkelt kunna se effekten av olika filter på samma bild: NYTT Oljemålning (låg/standard/kraftig): Skapar en oljemålningseffekt med möjlighet att justera kontrast och färgmättnad. NYTT Akvarell (ljus/standard/djup): Skapar en akvarellmålningseffekt med dämpade färger. Färgtätheten kan justeras efter de tre intensitetsnivåerna. Fisheye-effekt: Skapar en tunnliknande förvrängning, ungefär som med ett Fisheye-objektiv. Effekten kan justeras och bildens ytterkant kan beskäras (beroende på distorsionsnivå).

6 Kornigt svartvitt: Skapar en kornig, svartvit bild. Effekten kan förstärkas genom att justera kontrasten. Softfokus: Ger ett mjukt resultat. Kan ökas genom att justera suddigheten. Leksakskamera effekt: Ger en färgfördelning i likhet med leksakskameror. De fyra hörnen är också mörka. Bilden ser mjuk ut och får ett diskret kornigt uttryck. Färgfördelningen kan ändras till kalla eller varma färger. Miniatyreffekt: Kan ställas in av fotografen så att en del av bilden ser skarp ut. Riktningen (vertikalt eller horisontellt) för effektområdet ändras genom ett tryck på INFO-knappen. Inbyggt rengöringssystem EOS 650D har det integrerade rengöringssystemet, som bekämpar damm på sensorn på tre viktiga sätt: genom minskning, bortstötning och borttagning. Minskar de interna kameramekanismerna har designats för att minimera dammalstring. Det förändrade ytterhöljet förhindrar att damm bildas på grund av slitage på själva skalet. Stöter bort antistatiska tekniker, inklusive en magnesiumfluoridbeläggning, används på lågpassfiltret som täcker sensorns framsida, så att det inte drar åt sig damm. Tar bort en självrengörande sensorenhet använder ultraljudsvibrationer för att skaka bort damm från det infraröda filtret under cirka en sekund, varje gång som kameran slås på. Tagning måste naturligtvis kunna ske direkt när kameran slås på och därför inaktiveras den här funktionen omedelbart när avtryckaren trycks ned. Frontdelen på lågpassfiltret i EOS 650D har en fluorinebeläggning för att minimera vidhäftning av damm på sensorn. EOS 650D har också ett internt datasystem för dammborttagning (Dust Delete Data), som kan kartlägga positionen för synligt damm på sensorn. Efter fotograferingen kan dammet tas bort automatiskt med den senaste versionen av programvaran Digital Photo Professional. Programmet Digital Photo Professional (v 3.11) EOS 650D har den hittills mest avancerade versionen av programmet DPP. Digital Photo Professional innebär hög hastighet och högkvalitativ bearbetning av RAW-bilder utan att något går förlorat. Bearbetning med DPP medger realtidsvisning och direktanvändning av bildjusteringsmöjligheter. Detta ger

7 kontroll över RAW-bildernas variabler så som vitbalans, dynamiskt omfång, exponeringskompensation, brusreducering och färgton plus möjligheten att se bildens autofokuspunkter. Korrigeringsverktyget för linsavvikelser ger en exakt korrigering av olika slags bildförvrängningar och kromatisk aberration. Den nya optiska förbättringsfunktionen ger en bättre bildkvalitet genom att maximera den optiska prestandan. Digital Photo Professional stöder färgrymderna srgb, Adobe RGB, ColorMatch RGB, Apple RGB och Wide Gamut RGB. ICC-profiler (International Colour Consortium) kan kopplas till TIFF- eller JPEG-bilder vid konvertering från RAW. På så sätt medges verklighetstrogen reproduktion av färger i programvaror som stöder ICC-profiler, till exempel Adobe Photoshop. En uppsättning bildjusteringar kan sparas som ett slags recept och sedan användas för att öka effektiviteten. Digital Lens Optimizer nytt i Digital Photo Professional v 3.11 Nytt i DPP v 3.11 är Digital Lens Optimizer*** ett verktyg som väsentligt förbättrar bildupplösningen genom att göra slutresultatet mer likt det som fotografen uppfattar. Via en serie komplexa matematiska funktioner imiterar DLO noggrant linsprocessen och kopierar varje steg ljuset tar genom den optiska banan. DLO använder denna information för att korrigera flera vanliga optiska aberrationer och den upplösningsförlust som orsakas av lågpassfilter. För varje bild används en inverterad funktion som gör att bilden mer liknar den vi uppfattar med blotta ögat. På så sätt skapas exceptionellt detaljerade, högkvalitativa bilder med hanterbara filstorlekar. Fotograferna får alltså maximal bildkvalitet och större flexibilitet vid efterbehandlingen. EOS Utility Den senaste versionen av EOS Utility ger viktigt stöd för fjärrtagningar med direktvisning (med möjlighet att överlagra en bild för att justera efterföljande tagningar när produkter fotograferas), kamerakonfiguration och bildöverföring. Tätt integrerat med Digital Photo Professional kan EOS Utility konfigureras för att övervaka speciella mappar, "hot folders" och automatiskt byta namn och flytta inkommande bilder till ett strukturerat filsystem. Bilderna kan också märkas med EXIF-data, inklusive information om copyright. Något ganska nytt

8 är möjligheten att registrera bakgrundsmusik som kan läggas till eller tas bort. Filer i WAV-format från spellistan används av kameran**. Picture Style Editor Med Picture Style Editor skapar fotograferna individuella bildstilar efter egna behov och önskemål. Varje bildstil innehåller detaljerad information om hur särskilda färger ska framställas i en bild. När nya bildstilar väl har skapats kan de hämtas direkt in i kameran och användas på JPEG- eller RAW-bilder. Vid arbete med RAW-filer i programmet Digital Photo Professional kan både de personliga bildstilarna och de förinställda bildstilarna justeras. ImageBrowser EX ImageBrowser EX är ett program för att visa, redigera och organisera bilder och vänder sig till alla som oftast fotograferar i JPEG-format. Här slås de populära funktionerna i ZoomBrowser EX och ImageBrowser ihop till ett enda program, så att man kan göra grundläggande bildredigering, inklusive ljusstyrka och färgbalans, med en direkt förbindelse till DPP för RAW-bildredigering. Användare kan också välja, byta namn på och storleksändra flera bilder samtidigt, och skriva ut bilder med hjälp av många olika förenklade inbyggda utskriftsalternativ. *AF i direktvisningsläge och video förutsätter Canons STM-objektiv **Lagstiftning om copyright i respektive land kan förbjuda användning av de inspelade bilderna, eller copyright-skyddad musik och bilder med musik på minneskortet, för allt annat än privat bruk. ***Den här funktionen fungerar bara med kompatibla objektiv. För att kunna använda den här funktionen måste uppgifter om vilket objektiv som används hämtas till användarens dator före fotograferingen.

Tekniker EOS M EMBARGO 23 JULI 2012 KL 06

Tekniker EOS M EMBARGO 23 JULI 2012 KL 06 Tekniker EOS M EMBARGO 23 JULI 2012 KL 06 Canon CMOS-sensor Canons CMOS-teknik är exklusivt designad och tillverkad av Canon för att arbeta tillsammans med Canons egna DIGIC-processorer. Här integreras

Läs mer

Tekniker digitala systemkameror

Tekniker digitala systemkameror 2009-10-20 Tekniker digitala systemkameror Canon CMOS-sensor Canons CMOS-teknik har utvecklats internt och arbetar tillsammans med Canons DIGICprocessorer. Här integreras avancerade brusreduceringskretsar

Läs mer

Tekniker EOS 60D. 1. Efter stämning: exponeringskompensation och vitbalans justeras enligt

Tekniker EOS 60D. 1. Efter stämning: exponeringskompensation och vitbalans justeras enligt Tekniker EOS 60D Canon CMOS-sensor Canons CMOS-teknik är exklusivt designad och tillverkad av Canon för att arbeta tillsammans med Canons egna DIGIC-processorer. Här integreras avancerade brusreduceringskretsar

Läs mer

POWER TO YOUR NEXT STEP

POWER TO YOUR NEXT STEP POWER TO YOUR NEXT STEP En digital systemkamera du alltid kan ha med dig you can En digital systemkamera du alltid kan ha med dig Fånga alla minnesvärda ögonblick med högkvalitativa fotografier och filmer

Läs mer

Tekniker serien LEGRIA HF M

Tekniker serien LEGRIA HF M Tekniker serien LEGRIA HF M EMBARGO 9 JANUARI 2012 KL 15 Trådlös anslutning med stöd för MP4 (LEGRIA HF M52 och LEGRIA HF M56) Med den nya, inbyggda Wi-Fi-funktionen delar och visar konsumenterna sina

Läs mer

Pressmeddelande 2007-08-20

Pressmeddelande 2007-08-20 Pressmeddelande 2007-08-20 Canon Svenska AB Tel: 08-744 85 00 www.canon.se Canon förstärker den professionella serien med EOS 1Ds Mk III på 21 megapixels Canon höjer insatsen på marknaden för professionell

Läs mer

Tekniker PowerShot G16, PowerShot S120, PowerShot SX170 IS och PowerShot SX510 HS

Tekniker PowerShot G16, PowerShot S120, PowerShot SX170 IS och PowerShot SX510 HS Tekniker PowerShot G16, PowerShot S120, PowerShot SX170 IS och PowerShot SX510 HS UNDER EMBARGO TILL 22 AUGUSTI 2013 KL 06 Världens minsta kamera* med f/1.8, 24 mm vidvinkel, 5x optisk zoom (PowerShot

Läs mer

Pressmeddelande. Hög hastighet, stort intryck Canon ger dig prestanda och stil med den nya IXUS 300 HS 2010-05-11

Pressmeddelande. Hög hastighet, stort intryck Canon ger dig prestanda och stil med den nya IXUS 300 HS 2010-05-11 2010-05-11 Pressmeddelande Hög hastighet, stort intryck Canon ger dig prestanda och stil med den nya IXUS 300 HS Canon utökar i dag sin IXUS-serie med den otroliga nya IXUS 300 HS en elegant och kraftfull

Läs mer

Objektiv. Skillnad i egenskaper mellan objektiv med olika brännvidder (småbild)

Objektiv. Skillnad i egenskaper mellan objektiv med olika brännvidder (småbild) Håll kameran rätt! För att minimera risken för skakningsoskärpa bör man alltid hålla kameran så stadigt som möjligt. Oftast håller man kameran som i mitten och till höger, med höger hand i kamerans grepp

Läs mer

Pressmeddelande

Pressmeddelande Pressmeddelande 2007-08-20 Canon Svenska AB Tel: 08-744 85 00 www.canon.se Canon EOS 40D kommer med en ny EOS plattform för avancerade amatörer Canon presenterar idag sin senaste digitala systemkamera

Läs mer

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DRH-100-92(1) 2010 Sony Corporation

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DRH-100-92(1) 2010 Sony Corporation NEX-3/NEX-5/NEX-5C 3D-funktionerna som levereras med uppdateringen av den fasta programvaran beskrivs i den här broschyren. Se häftet Handledning och Bruksanvisning till α som finns på medföljande CD-ROM-skiva.

Läs mer

Picture Style Editor ver. 1.12 Användarhandbok

Picture Style Editor ver. 1.12 Användarhandbok SVENSKA Programvara för att skapa bildstilsfil Picture Style Editor ver. 1.12 Användarhandbok i användarhandboken PSE är förkortningen som används för Picture Style Editor. Skärmbilderna i exemplen i den

Läs mer

Canon EOS 1D X Mark II Kamerahus

Canon EOS 1D X Mark II Kamerahus Canon EOS 1D X Mark II Kamerahus Sensorstorlek: Fullformat (35,9 x 23,9) Upplösning: 20 Mp Ljuskänslighet: 100 51200 (50 409600) Slutartider: 30s 1/8000 s Kampanj! Få minneskort och kortläsare på köpet.

Läs mer

IXUS 1000 HS Tekniska data

IXUS 1000 HS Tekniska data IXUS 1000 HS Tekniska data BILDSENSOR BILDPROCESSOR OBJEKTIV FOKUSERING EXPONERINGS- INSTÄLLNING SLUTARE VITBALANSERING LCD-SKÄRM BLIXT Antal effektiva pixels Färgfiltertyp Bakbelyst 1/2,3-tums CMOS-sensor

Läs mer

YTTERLIGARE INFORMATION. Tekniker LEGRIA HF R-serien

YTTERLIGARE INFORMATION. Tekniker LEGRIA HF R-serien YTTERLIGARE INFORMATION Tekniker LEGRIA HF R-serien Canons HD-kamerasystem För att kunna garantera bästa bildkvalitet hos HD-videokamerorna sköter vi på Canon själva all utformning och tillverkning av

Läs mer

Tekniker - PowerShot A1200 och PowerShot A2200

Tekniker - PowerShot A1200 och PowerShot A2200 Tekniker - PowerShot A1200 och PowerShot A2200 Smart automatiskt läge Det smarta automatiska läget är det perfekta läget för automatisk fotografering. I det används ett flertal olika tekniker som Canon

Läs mer

Pressmeddelande 2008-09-17

Pressmeddelande 2008-09-17 Pressmeddelande 2008-09-17 Canon Svenska AB Tel: 08-744 85 00 www.canon.se Förmåga att glänsa: Canons nya flaggskepp i PowerShot-serien PowerShot G10 Canon lanserar i dag sitt nya flaggskepp bland digitala

Läs mer

Tekniker - IXUS 300 HS

Tekniker - IXUS 300 HS Tekniker - IXUS 300 HS CMOS-sensor med hög känslighet med 10,0 megapixels Med en upplösning på 10 megapixels går det att fånga en stor mängd detaljer och skriva ut bilder upp till A3+-format. Den här sensorn

Läs mer

1/2,3 typ CCD. DIGIC 4 med isaps-teknik

1/2,3 typ CCD. DIGIC 4 med isaps-teknik DIGITAL KAMERA BILDSENSOR BILDPROCESSOR OBJEKTIV FOKUSERING Typ Antal effektiva pixlar Färgfiltertyp Typ Brännvidd Zoom Max. bländaröppning Uppbyggnad Bildstabilisering Typ AF System/Punkter AF Metoder

Läs mer

EF-S55-250mm f/4-5.6 IS STM

EF-S55-250mm f/4-5.6 IS STM EF-S55-250mm f/4-5.6 IS STM SWE Bruksanvisning Tack för att du köpt en Canon-produkt. Canons EF-S55-250mm f/4-5,6 IS STM är ett högpresterande telezoom-objektiv som gör inspelning av film till en angenäm

Läs mer

TS-E17mm f/4l TS-E24mm f/3.5l II Bruksanvisning

TS-E17mm f/4l TS-E24mm f/3.5l II Bruksanvisning TS-E17mm f/4l TS-E24mm f/3.5l II SWE Bruksanvisning Tack för att du köpt en Canon-produkt. Canons TS-E-objektiv har lutnings- och perspektivkontroll och är avsedda för EOSkamerorna. TS-mekanismen ger lutnings-

Läs mer

Raw Hide. hantera camera raw-bilder

Raw Hide. hantera camera raw-bilder Fotograf: Scott Kelby Exponeringstid: 1/125 1/250 Brännvidd: 70 18 mm Bländaröppning: f/3.5 f/7.1 Kapitel 2 Hantera Camera Raw-bilder Raw Hide hantera camera raw-bilder Apropå rubriken om du tillhör den

Läs mer

LJ-Teknik Bildskärpa

LJ-Teknik Bildskärpa Bildskärpa - Skärpedjup och fokus - Egen kontroll och fokusjustering - Extern kalibrering Bildskärpa, skärpedjup och fokus Brännpunkt och fokus Medan brännpunkt är en entydig term inom optiken, kan fokus

Läs mer

POWER TO YOUR NEXT STEP

POWER TO YOUR NEXT STEP POWER TO YOUR NEXT STEP Låt kreativiteten flöda you can 2 POWER TO YOUR NEXT STEP Ta klivet in i den digitala systemfotograferingens värld och låt kreativiteten flöda. Skapa suveräna foton och filmer med

Läs mer

1. Kameran 2. Ljus 3. Motiv 4. Kommunikation 5. Att ta bra bilder 6. Studio

1. Kameran 2. Ljus 3. Motiv 4. Kommunikation 5. Att ta bra bilder 6. Studio Jonas foto guide är din guide till att bli bättre fotograf. Den går igenom grunderna i fotografi, hur kameran fungerar och annat bra att veta. Denna guide är inriktad främst för fotografering med digital

Läs mer

Ljus och färg - Lite teori

Ljus och färg - Lite teori Ljus och färg - Lite teori I samband med musik- och ljud-framträdanden pratar vi om akustik, dvs att ljudet färgas av det material som finns i rummet. En fantastisk flygel kan i en bra konsertlokal låta

Läs mer

1/1,7-tums CCD. DIGIC IV med isaps-teknik

1/1,7-tums CCD. DIGIC IV med isaps-teknik PowerShot S90 Tekniska data BILDSENSOR BILDPROCESSOR OBJEKTIV FOKUSERING Antal effektiva pixels Färgfiltertyp 1/1,7-tums CCD Cirka 10,0 megapixels Primärfärg DIGIC IV med isaps-teknik Brännvidd 6,0-22,5

Läs mer

PowerShot A1100 IS. 6,2 24,8 mm (motsvarande 35 mm: 35 140 mm)

PowerShot A1100 IS. 6,2 24,8 mm (motsvarande 35 mm: 35 140 mm) DIGITALKAMERA BILDSENSOR BILDPROCESSOR OBJEKTIV FOKUSERING Antal effektiva pixels Färgfiltertyp Brännvidd Zoom Max. bländaröppning Uppbyggnad Bildstabilisering Autofokussystem/punkter Autofokusmetoder

Läs mer

404 CAMCORDER VIDEOKAMERA & KAMERAFUNKTIONER

404 CAMCORDER VIDEOKAMERA & KAMERAFUNKTIONER SVENSKA SWEDISH 404 CAMCORDER VIDEOKAMERA & KAMERAFUNKTIONER Tillägg till ARCHOS 404 Användarmanual Version 1.1 Var god besök www.archos.com/manuals för att ladda ner den senaste versionen av denna manual.

Läs mer

Pressmeddelande. Kontroll, kraft, kreativitet Canon tar ytterligare ett steg med nya EOS 60D

Pressmeddelande. Kontroll, kraft, kreativitet Canon tar ytterligare ett steg med nya EOS 60D 2010-08-26 Pressmeddelande Kontroll, kraft, kreativitet Canon tar ytterligare ett steg med nya EOS 60D Canon lanserar idag sitt senaste tillskott till den världsberömda digitala systemkameraserien EOS

Läs mer

mer färg och ljus Videokameror med 3CCD från Panasonic

mer färg och ljus Videokameror med 3CCD från Panasonic mer färg och ljus Videokameror med 3CCD från Panasonic PRESSENS BETYG Våra videokameror har testats av pressen och vunnit massvis med priser och utmärkelser. Inte minst tack vare vårt 3CCD-system som ger

Läs mer

EF-S18-55mm f/3.5-5.6 IS STM

EF-S18-55mm f/3.5-5.6 IS STM EF-S18-55mm f/3.5-5.6 IS STM SWE Bruksanvisning Tack för att du köpt en Canon-produkt. Canons objektiv EF-S18-55mm f/3,5-5,6 IS STM är ett standard zoomobjektiv med hög prestanda utrustat med en bildstabilisator,

Läs mer

EF28-300mm f/3.5-5.6l IS USM

EF28-300mm f/3.5-5.6l IS USM EF28-300mm f/3.5-5.6l IS USM SWE Bruksanvisning Tack för att du köpt en Canon-produkt. Canons objektiv EF28-300mm f/3,5-5,6l IS USM är ett kraftfullt zoomobjektiv med höga prestanda för EOS-kameror som

Läs mer

Pressmeddelande 2008-03-13

Pressmeddelande 2008-03-13 Pressmeddelande 2008-03-13 Canon Svenska AB Tel: 08-744 85 00 www.canon.se Digital IXUS 970 IS: utökad flexibilitet med ny 5x optisk IS-zoom I dag presenterar Canon ett kraftfullt nytt tillskott till Digital

Läs mer

Information till media

Information till media 2009-09-01 Information till media Bakom kulisserna vi ger bakgrunden till utvecklingen av Canons nya EOS 7D Prototyper från utvecklingen av EOS7D Canon Inc. Japan har utvecklat systemkameror i mer än 50

Läs mer

FOTOKURS ONLINE. Bli en bättre fotograf medan du plåtar 1.3-26.4 2014 ANNA FRANCK

FOTOKURS ONLINE. Bli en bättre fotograf medan du plåtar 1.3-26.4 2014 ANNA FRANCK FOTOKURS ONLINE Bli en bättre fotograf medan du plåtar 1.3-26.4 2014 ANNA FRANCK Kursprogrammet: 1. Introduktion - 1.3 2. Bländaren - 8.3 3. Slutaren - 15.3 4. Människan i fokus - 22.3 5. Svart-vitt -

Läs mer

Världens kraftfullaste DVD-videokamera. Canon DVD Camcorder DC50

Världens kraftfullaste DVD-videokamera. Canon DVD Camcorder DC50 Pressmeddelande 2007-01-06 Tel: 08-744 85 00 www.canon.se Världens kraftfullaste DVD-videokamera Canon DVD Camcorder DC50 Canon introducerar idag ett nytt flaggskepp i sitt DVD-sortiment: DVD-videokameran

Läs mer

Ljusmätning 1 "Mäta i handen i skugga". Med handhållen ljusmätare för befintligt ljus så finns en metod som är mycket enkel, snabb och fungerar till de flesta genomsnittliga motiv: att "mäta i handen i

Läs mer

Lätt att fotografera med IS! Objektiv med Image Stabilizer (bildstabilisator) ger bättre resultat

Lätt att fotografera med IS! Objektiv med Image Stabilizer (bildstabilisator) ger bättre resultat Lätt att fotografera med IS! Objektiv med Image Stabilizer (bildstabilisator) ger bättre resultat Tar du många suddiga bilder? Canons IS*-objektiv är lösningen! Snygg bild! Eller? När du förstorar bilden

Läs mer

Pressmeddelande 2007-08-20

Pressmeddelande 2007-08-20 Pressmeddelande 2007-08-20 Canon Svenska AB Tel: 08-744 85 00 www.canon.se Avancerad fotoutrustning för alla: PowerShot A650 IS och PowerShot A720 IS Canon förstärker i dag PowerShot A-serien med två funktionsspäckade

Läs mer

B C. D Andra COOLPIX-kameror * 0 76 103. Wireless Mobile Utility (ios) Användarhandbok. D750, D610, D600, D7200, D7100, D5500, D5300, D5200, D3300, Df

B C. D Andra COOLPIX-kameror * 0 76 103. Wireless Mobile Utility (ios) Användarhandbok. D750, D610, D600, D7200, D7100, D5500, D5300, D5200, D3300, Df 1 Wireless Mobile Utility (ios) Användarhandbok Installera Wireless Mobile Utility på din ios-enhet (iphone, ipad eller ipod touch) för att överföra bilder från en kamera eller fotografera med fjärrstyrning.

Läs mer

Pressmeddelande. Canon presenterar EOS 7D innovativa tekniker och intuitiv konstruktion ger en ny fotoupplevelse 2009-09-01

Pressmeddelande. Canon presenterar EOS 7D innovativa tekniker och intuitiv konstruktion ger en ny fotoupplevelse 2009-09-01 2009-09-01 Pressmeddelande Canon presenterar EOS 7D innovativa tekniker och intuitiv konstruktion ger en ny fotoupplevelse Idag presenterar Canon den digitala systemkameran EOS 7D med en helt ny design

Läs mer

Det nya stjärnskottet inom högupplöst storbildsunderhållning

Det nya stjärnskottet inom högupplöst storbildsunderhållning Det nya stjärnskottet inom högupplöst storbildsunderhållning Fullständig HD 1080p C2Fine-paneler, senaste generationen 3LCD Kontrastförhållande 12000:1 Epsons exklusiva biofilterteknik Epson-teknologin

Läs mer

Skarpt och rätt exponerat. Grundläggande inställningar för en digital systemkamera

Skarpt och rätt exponerat. Grundläggande inställningar för en digital systemkamera Skarpt och rätt exponerat Grundläggande inställningar för en digital systemkamera Skarpt och rätt exponerat Vad behöver jag kunna ställa in på min digitala kamera Autofocus Vem bestämmer vad som är huvudmotiv

Läs mer

EOS-1D X Teknisk specifikation

EOS-1D X Teknisk specifikation EOS-1D X Teknisk specifikation BILDSENSOR BILDPROCESSOR OBJEKTIV FOKUSERING EXPONERINGSINSTÄLLNING Antal effektiva pixlar Totalt antal pixlar Bildförhållande 3,2 Lågpassfilter Sensorrengöring Färgfiltertyp

Läs mer

Världens snabbaste digitala systemkamera omarbetad EOS 1D Mark III: den nya toppstandarden

Världens snabbaste digitala systemkamera omarbetad EOS 1D Mark III: den nya toppstandarden Pressmeddelande 2007-02-22 Canon Svenska AB Tel: 08-744 85 00 www.canon.se Världens snabbaste digitala systemkamera omarbetad EOS 1D Mark III: den nya toppstandarden I dag höjer Canon ribban för proffsfotografering

Läs mer

Kristian Pettersson Feb 2016

Kristian Pettersson Feb 2016 Foto Manual Kristian Pettersson Feb 2016 1. Inledning Det viktigaste om vi vill bli bra fotografer är att vi tycker att det är kul att ta bilder och att vi gör det ofta och mycket. Vi kommer i denna kurs

Läs mer

A3-scanner. Svenska. Användarhandbok

A3-scanner. Svenska. Användarhandbok A3-scanner Svenska Användarhandbok Hämta TWAIN-drivrutinen för scannern TWAIN-drivrutinen är den scanningsmodul som tillhandahålls med din scanner. Den är lätt att nå från de medföljande scannerprogrammen

Läs mer

ljuskänsliga, proffsiga kompaktkameran

ljuskänsliga, proffsiga kompaktkameran Den snabba, ljuskänsliga, proffsiga kompaktkameran PowerShot G15 bemästrar svagt ljus och har ett Canon-objektiv av toppkvalitet med bländare f/1,8 till f/2,8 vid full zoom. 32 Den kompakta PowerShot G15

Läs mer

Pressmeddelande. EOS 550D banbrytande ny systemkamera för konsumenter 2010-02-08

Pressmeddelande. EOS 550D banbrytande ny systemkamera för konsumenter 2010-02-08 2010-02-08 Pressmeddelande EOS 550D banbrytande ny systemkamera för konsumenter Idag lanserar Canon ett banbrytande nytt tillskott till den växande, världskända digitala systemkameraserien EOS modellen

Läs mer

Pressmeddelande 2008-01-24

Pressmeddelande 2008-01-24 Pressmeddelande 2008-01-24 Canon Svenska AB Tel: 08-744 85 00 www.canon.se Ta HD-filmning till nya höjder med videokamerorna i Canons HF-serie HF10 HF100 Canon utökar sin prisbelönta serie HD-videokameror

Läs mer

Mer information PowerShot S90

Mer information PowerShot S90 Mer information PowerShot S90 Utskrift PowerShot S90 har en särskild utskriftsmeny för snabb åtkomst till alternativen för direktutskrift. Fullständigt stöd för PictBridge innebär att användaren kan skriva

Läs mer

Pressmeddelande 2008-03-13

Pressmeddelande 2008-03-13 Pressmeddelande 2008-03-13 Canon Svenska AB Tel: 08-744 85 00 www.canon.se Snygg design, ingen skakningsoskärpa: två nya kompakta Digital IXUS-kameror med bildstabilisator I dag utökar Canon sin Digital

Läs mer

Tekniker serien LEGRIA HF R

Tekniker serien LEGRIA HF R Tekniker serien LEGRIA HF R EMBARGO 9 JANUARI 2012 KL 15:00 Trådlös anslutning med stöd för MP4 (LEGRIA HF R38 och LEGRIA HF R36) Med den nya, inbyggda Wi-Fi-funktionen delar och visar konsumenterna sina

Läs mer

Tekniker - IXUS 210. Avancerat pekgränssnitt

Tekniker - IXUS 210. Avancerat pekgränssnitt Tekniker - IXUS 210 Avancerat pekgränssnitt IXUS 210 har det hittills mest avancerade IXUS-gränssnittet för pekskärmar, med tillgång till kamerans huvudmenysystem och med stora ikoner på skärmen som direkt

Läs mer

Nya SP-610UZ med ultrazoom markerar tio år för den nyskapande SP-serien

Nya SP-610UZ med ultrazoom markerar tio år för den nyskapande SP-serien Pressmeddelande Solna, 2010-01-06 Nya SP-610UZ med ultrazoom markerar tio år för den nyskapande SP-serien Kraftfull 22x vidvinkelzoom för överlägsen prestanda i en smidig kompaktkamera. Olympus lanserar

Läs mer

Kompaktkamera med 24x optisk zoom som filmar i 1080p samtidigt som du tar bilder i 16 megapixel

Kompaktkamera med 24x optisk zoom som filmar i 1080p samtidigt som du tar bilder i 16 megapixel PRESSMEDDELANDE: OLYMPUS SVERIGE AB SOLNA 2011-03-02 Olympus SZ-30MR och SZ-20 Kompakta superzoomare i en klass för sig Kompaktkamera med 24x optisk zoom som filmar i 1080p samtidigt som du tar bilder

Läs mer

Pressmeddelande 2007-08-20

Pressmeddelande 2007-08-20 Pressmeddelande 2007-08-20 Canon Svenska AB Tel: 08-744 85 00 www.canon.se Digital IXUS 860 IS med vidvinkel: fotografens IXUS Canon presenterar i dag det senaste tillskottet i IXUS-familjen av digitalkameror

Läs mer

> ATT TA FANTASTISKA BILDER HAR ALDRIG VARIT ENKLARE. e - pl2

> ATT TA FANTASTISKA BILDER HAR ALDRIG VARIT ENKLARE. e - pl2 ÄLSKAD AV PROFFSEN. GJORD FÖR DIG. > ATT TA FANTASTISKA BILDER HAR ALDRIG VARIT ENKLARE. e - pl2 en Del SOM ÄR perfekt GÅR DeT ATT DISKUTeRA. ANNAT INTe. Det var, på sätt och vis, inte ens vi som utvecklade

Läs mer

EF50mm f/1.2l USM SWE. Bruksanvisning

EF50mm f/1.2l USM SWE. Bruksanvisning EF50mm f/1.2l USM SWE Bruksanvisning Tack för att du köpt en Canon-produkt. Canons objektiv EF50mm f/1,2l USM är ett normalobjektiv med höga prestanda och stor bländare för EOS-kameror som är utrustat

Läs mer

Programval. Automatiska val Alla de programvalen neråt, CA och nedåt till vänster sett är alla olika typer av autolägen.

Programval. Automatiska val Alla de programvalen neråt, CA och nedåt till vänster sett är alla olika typer av autolägen. Programval Har du någon gång undrat, om det verkligen är så stor skillnad på att fotografera i auoto-läget jämfört med att fotografera manuellt? Det gjorde jag i början, och visst kunde jag väl förstå

Läs mer

Din manual SONY DSC-N2 http://sv.yourpdfguides.com/dref/2807201

Din manual SONY DSC-N2 http://sv.yourpdfguides.com/dref/2807201 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för SONY DSC- N2. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information, specifikationer,

Läs mer

EOS Utility ver. 2.12

EOS Utility ver. 2.12 SVENSKA Kommunikationsprogramvara för kameran EOS Utility ver.. D X D Mk IV Ds Mk III D Mk III 5D Mk III 5D Mk II 6D 7D 60D 50D 0D Innehåll i användarhandboken EU är en förkortning av EOS Utility. 650D

Läs mer

EF24mm f/1.4l II USM SWE. Bruksanvisning

EF24mm f/1.4l II USM SWE. Bruksanvisning EF24mm f/1.4l II USM SWE Bruksanvisning Tack för att du köpt en Canon-produkt. Canons objektiv EF24mm f/1,4l II USM är ett vidvinkelobjektiv med höga prestanda för EOS-kameror. "USM" står för Ultrasonic

Läs mer

P L A Y. Adobe Produktguide. Adobe Photoshop Elements 4.0 Adobe Premiere Elements 2.0

P L A Y. Adobe Produktguide. Adobe Photoshop Elements 4.0 Adobe Premiere Elements 2.0 P L A Y Adobe Produktguide Adobe Photoshop Elements 4.0 Adobe Premiere Elements 2.0 Svensk programvara med svenska instruktioner! Ny version Adobe Photoshop Elements 4.0 Allt du behöver för att redigera,

Läs mer

Fotografering med digital systemkamera

Fotografering med digital systemkamera Fotografering med digital systemkamera Vad är en systemkamera? Som namnet antyder är det en kamera som ingår i ett system med t.ex. objektiv, filter, blixtar och mellanringar. Till skillnad från kompaktkameror,

Läs mer

A1S Kamera Bildsensorenhet Bildstorlek 1/3-tums CCD 1/3-tums CCD 3CCD med horisontell pixelförskjutning

A1S Kamera Bildsensorenhet Bildstorlek 1/3-tums CCD 1/3-tums CCD 3CCD med horisontell pixelförskjutning Tekniska DATA Canons HD-videokamera XH G1S Canons HD-videokamera XH A1S Kamera Bildsensorenhet Bildstorlek 1/3-tums CCD 1/3-tums CCD System 3CCD med horisontell pixelförskjutning 3CCD med horisontell pixelförskjutning

Läs mer

Pressmeddelande. Eleganta och avancerade: IXUS 130 och IXUS 105 2010-02-08 IXUS 130 IXUS 105

Pressmeddelande. Eleganta och avancerade: IXUS 130 och IXUS 105 2010-02-08 IXUS 130 IXUS 105 2010-02-08 Pressmeddelande Eleganta och avancerade: IXUS 130 och IXUS 105 IXUS 130 IXUS 105 Canon introducerar i dag de senaste IXUS-modellerna - IXUS 130 och IXUS 105. De nya modellerna är tunna, släta

Läs mer

YTTERLIGARE INFORMATION. Tekniker Legria HF S-serien

YTTERLIGARE INFORMATION. Tekniker Legria HF S-serien YTTERLIGARE INFORMATION Tekniker Legria HF S-serien Canons HD-kamerasystem För att kunna garantera bästa bildkvalitet hos HD-videokamerorna sköter vi på Canon själva all utformning och tillverkning av

Läs mer

www.webbphoto.se John S. Webb 2006 john@webbphoto.se (text citat från Adobe)

www.webbphoto.se John S. Webb 2006 john@webbphoto.se (text citat från Adobe) www.webbphoto.se D A T O R D I G I T A L A F L Ö D E T K A M E R A K O R T B Ä R B A R H Å R D D I S K R E D I G E R I N G M J U K V A R A O U T P U T L A G R I N G K A T A L O G M J U K V A R A PIXELS

Läs mer

POWER TO YOUR NEXT STEP Fånga varje tillfälle

POWER TO YOUR NEXT STEP Fånga varje tillfälle POWER TO YOUR NEXT STEP Fånga varje tillfälle you can 2 Vår resa börjar Surfs up! Dags för surflektioner Fördelen med digitala systemkameror Byt objektiv, se allt på ett annat sätt Med utbytbara objektiv

Läs mer

Enkel produktfotografering Setup

Enkel produktfotografering Setup Enkel produktfotografering Setup Ibland tryter tiden och då gäller det att det går fort, utan att resultatet påverkas alltför mycket. I går behövde e-butiken elsaleonie.se nya produktfoto av en kollektion

Läs mer

Digitalkamera med utbytbart objektiv

Digitalkamera med utbytbart objektiv 4-189-192-94(1) Digitalkamera med utbytbart objektiv Bruksanvisning till α Meny-sökning Index 2010 Sony Corporation SE NEX-3/NEX-5/NEX-5C Anmärkningar om användningen av kameran Använda handboken Klicka

Läs mer

Bruksanvisning till Cyber-shot

Bruksanvisning till Cyber-shot Bruksanvisning till Cyber-shot DSC-TX5 2010 Sony Corporation 4-174-214-92(1) SE Hur man använder denna bruksanvisning Klicka på en av knapparna längst upp till höger för att hoppa till motsvarande sida.

Läs mer

Din manual SONY DSC-W320 http://sv.yourpdfguides.com/dref/2806728

Din manual SONY DSC-W320 http://sv.yourpdfguides.com/dref/2806728 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för SONY DSC- W320. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

E P1 14-42mm Kit. Olympus Pen: legendens återkomst. Tekniska data. Live Preview. Typ. Bildsensor. Bildstabilisator. Processor.

E P1 14-42mm Kit. Olympus Pen: legendens återkomst. Tekniska data. Live Preview. Typ. Bildsensor. Bildstabilisator. Processor. E P1 14-42mm Kit Art Filter, Dubbelexponering, Flera bildförhållanden Inbyggd bildstabilisator Se bilderna i realtid Dubbelexponeringsfunktion där du ser den nya bilden ovanpå den föregående bilden på

Läs mer

HP Photosmart R830/R840-serien digitalkamera. Användarhandbok

HP Photosmart R830/R840-serien digitalkamera. Användarhandbok HP Photosmart R830/R840-serien digitalkamera Användarhandbok Juridiska meddelanden Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informationen i detta dokument kan komma att bli inaktuell utan

Läs mer

Din manual SAMSUNG ES30 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3378888

Din manual SAMSUNG ES30 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3378888 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för SAMSUNG ES30. Du hittar svar på alla dina frågor i SAMSUNG ES30 instruktionsbok (information,

Läs mer

Bättre ljus i bilderna. Ytterligare inställningar för en digital systemkamera

Bättre ljus i bilderna. Ytterligare inställningar för en digital systemkamera Bättre ljus i bilderna Ytterligare inställningar för en digital systemkamera Bättre ljus i bilderna Att göra rätt från början Blixtfotografering Ljusmätning Filter Vitbalans Bättre ljus i bilderna Att

Läs mer

En överblick över tekniken bakom fotografering...

En överblick över tekniken bakom fotografering... En överblick över tekniken bakom fotografering... Av: Anders Oleander AFFE - akademiska fotoföreningen exponerarna // Högskolan i Kalmar 1 Innehåll: Sidnummer: Bilduppbyggnad svart/vit film 3 Kamerafunktion

Läs mer

HP Photosmart R827 Digitalkamera. Användarhandbok

HP Photosmart R827 Digitalkamera. Användarhandbok HP Photosmart R827 Digitalkamera Användarhandbok Juridiska meddelanden Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informationen i detta dokument kan komma att bli inaktuell utan föregående

Läs mer

Bättre Bilder 1 Träff 4 Blixt Skärpedjup Medveten oskärpa Ljus och Bildkomposition. Bildgruppen PRISMA

Bättre Bilder 1 Träff 4 Blixt Skärpedjup Medveten oskärpa Ljus och Bildkomposition. Bildgruppen PRISMA Bättre Bilder 1 Träff 4 Blixt Skärpedjup Medveten oskärpa Ljus och Bildkomposition Bildgruppen PRISMA Reflektioner från hemuppgiften Spara som Datorn Titta på bilderna från hemuppgiften Repetition Rent

Läs mer

EXPLORE 7 HD 20151124

EXPLORE 7 HD 20151124 EXPLORE 7 HD 20151124 Innehållsförteckning INTRODUKTION... 2 1. DELAR OCH TILLBEHÖR... 3 2. ÖVERSIKT... 3 3. ANVÄNDA EXPLORĒ 7... 5 3.1 STRÖM PÅ/AV... 5 3.2 ÖKA OCH MINSKA FÖRSTORING... 6 3.3 FÄRGLÄGE

Läs mer

Digitalkamera. Fördelar. Nackdelar. Digital fotografering. Kamerateknik Inställningar. Långsam. Vattenkänslig Behöver batteri Lagring av bilder

Digitalkamera. Fördelar. Nackdelar. Digital fotografering. Kamerateknik Inställningar. Långsam. Vattenkänslig Behöver batteri Lagring av bilder Digital fotografering Kamerateknik Inställningar Digitalkamera Samma optik som en analog kamera Byt ut filmen mot en sensor, CCD Bästa digitala sensorn ca 150 Mpixel Vanliga systemkameror mellan 8-12 Mpixel

Läs mer

* Svensk garanti, svensk bruksanvisning och support. när du köper din digitalkamera hos oss

* Svensk garanti, svensk bruksanvisning och support. när du köper din digitalkamera hos oss * Gruppreklam till hushållen Specialnummer med Canon-produkter från din fotohandlare Sommaren 2010 Sommarens SUPERKLIPP Köp-till-paket: Canon original läderväska, HDMI-kabel och 4 GB minne NU 399:- Ord.

Läs mer

Lathund, till Photo Story, för skräckslagna lärare

Lathund, till Photo Story, för skräckslagna lärare Lathund, till Photo Story, för skräckslagna lärare Inledning: Photo Story är ett roligt och lättanvänt program. Muntligtframträdande går mot en ny dimension när eleverna slipper nervositeten över muntligt

Läs mer

Att använda bildhanteringsprogram, del 2

Att använda bildhanteringsprogram, del 2 Att använda bildhanteringsprogram, del 2 Gå till Adobe Online (M) Markeringsram - (L) Lasso - (C) Beskärning - (J) Airbrush - (S) Klonstämpel - (E) Suddgummi - (R) Oskärpa - (A) Markering av bankomponenter

Läs mer

Bruksanvisning till Cyber-shot

Bruksanvisning till Cyber-shot VKLICKA! Innehållsförteckning Grundläggande hantering Använda menyn Digital Still Camera Bruksanvisning till Cyber-shot DSC-T10 Innan du använder enheten bör du läsa igenom den här bruksanvisningen och

Läs mer

Mer information Digital IXUS 200 IS/Digital IXUS 120 IS

Mer information Digital IXUS 200 IS/Digital IXUS 120 IS Mer information Digital IXUS 200 IS/Digital IXUS 120 IS Utskrift Digital IXUS 200 IS and Digital IXUS 120 IS har en särskild utskriftsmeny för snabb åtkomst till utskriftsalternativen. Fullständigt stöd

Läs mer

Mer information PowerShot SX20 IS

Mer information PowerShot SX20 IS Mer information PowerShot SX20 IS Utskrift PowerShot SX20 IS har en särskild utskriftsmeny för snabb åtkomst till alternativen för direktutskrift. Fullständigt stöd för PictBridge innebär att användaren

Läs mer

Innehåll. 1 Digitalkameran... 7. Redigera bilder... 35. 2 Hämta och visa bilder... 18. Retuschera bilder...57

Innehåll. 1 Digitalkameran... 7. Redigera bilder... 35. 2 Hämta och visa bilder... 18. Retuschera bilder...57 AV EVA ANSELL Innehåll 1 Digitalkameran.... 7 Välja kamera...7 Vad för foton tar du?...7 Vad gör du med fotot?....8 Vill du filma?...8 Vad för kamera behöver du?...8 Kameratyper....9 Kompaktkamera...9

Läs mer

Tekniker PowerShot G12

Tekniker PowerShot G12 Tekniker PowerShot G12 Äkta Canon-objektiv, 28 mm, vidvinkel och 5x optisk zoom PowerShot G12 har utvecklats med samma processer och kvalitetsstandarder som används vid tillverkning av Canons sortiment

Läs mer

Skola: Photoshop och Elements Redigering för äkta bilder

Skola: Photoshop och Elements Redigering för äkta bilder Skola: Photoshop och Elements Redigering för äkta bilder Med Photoshop kan du lägga på coola effekter, skruva färger och kontraster till oigenkännlighet och skapa fantasibilder, men här lär vi dig i stället

Läs mer

Svensk bruksanvisning

Svensk bruksanvisning 2 Svensk bruksanvisning DITO PhotoProffs AB Skolvägen 10. 121 32 Enskededalen Tel: 08-720 03 23. Fax: 08-720 03 24 E-post: dito@dito.se. Web: www.dito.se POLARIS 2 BLIXTLJUSMÄTARE Översättning av bruksanvisningen

Läs mer

EOS 750D (W) Användarhandbok för Wi-Fi-/NFC-funktion SVENSKA ANVÄNDARHANDBOK

EOS 750D (W) Användarhandbok för Wi-Fi-/NFC-funktion SVENSKA ANVÄNDARHANDBOK EOS 750D (W) Användarhandbok för Wi-Fi-/NFC-funktion SVENSKA ANVÄNDARHANDBOK Inledning Så kan du använda funktionerna för trådlöst LAN Med funktionerna för trådlöst LAN i kameran kan du utföra många uppgifter

Läs mer

Guide för färgkvalitet

Guide för färgkvalitet Sida 1 av 6 Guide för färgkvalitet I den här guiden för färgkvalitet får du hjälp att använda funktionerna på skrivaren till att anpassa färgen på utskrifterna. Menyn Kvalitet Menyalternativ Utskriftsläge

Läs mer

Tekniker PowerShot G1 X

Tekniker PowerShot G1 X Tekniker PowerShot G1 X EMBARGO 9 JANUARI 2012 KL 15 PowerShot G1 X den mest högkvalitativa kompaktkamera som Canon hittills producerat. Kameran kombinerar EOS sensorteknik med processorkraften DIGIC 5.

Läs mer

Moderskeppet.se. Anteckningsmaterial till kursen Photoshop för naturfotografer. Med Patrik Larsson. Se fler kurser på Moderskeppet.

Moderskeppet.se. Anteckningsmaterial till kursen Photoshop för naturfotografer. Med Patrik Larsson. Se fler kurser på Moderskeppet. Moderskeppet.se Anteckningsmaterial till kursen Photoshop för naturfotografer Med Patrik Larsson Se fler kurser på Moderskeppet.se/dvd Allt material skyddat av upphovsrätten Du får gärna skriva ut detta

Läs mer

BLI EN DEL AV SPELET EPSONS SPELPROJEKTORER

BLI EN DEL AV SPELET EPSONS SPELPROJEKTORER BLI EN DEL AV SPELET EPSONS SPELPROJEKTORER DELA SPÄNNINGEN GÖR SPELET LEVANDE MED GRAFIK PÅ STOR DUK Dina favoritspel blir ännu mer spännande när du spelar på en stor duk. Gå upp i handlingen med otroligt

Läs mer