NYHETER OCH MÖJLIGHETER FÖR SVENSKA BOSTÄDERS HYRESGÄSTER NUMMER

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NYHETER OCH MÖJLIGHETER FÖR SVENSKA BOSTÄDERS HYRESGÄSTER NUMMER 1 2011"

Transkript

1 NYHETER OCH MÖJLIGHETER FÖR SVENSKA BOSTÄDERS HYRESGÄSTER NUMMER PÅ GÅNG s3 Ungdomar i rabatten. Nu får ungdomar som bor hos Svenska Bostäder chans att sommar jobba. Rensa ogräs och hålla rent är några av arbetsuppgifterna. NYBYGGT s4 Snart klart. Svenska Bostäder bygger nytt i Henriksdalshamnen. En grön gård, närhet till vatten och city gör lägenheterna attraktiva. Uthyrningen börjar i maj. Under vintern har Goda Grannar genom gått en rejäl förändring och nu är det premiär för en piggare och nyttigare hyresgästtidning. Du som är van vid den gamla tidningen ser att den nya versionen har mera fokus på möjligheter, tips och arrangemang. Nya Goda Grannar kommer hem till dig tillsammans med hyresavin fyra Foto: Peter Lydén Välkommen till en ny liten tidning! gånger om året. Den är mindre till storleken men förhoppningsvis bättre på att ge dig information som du verkligen har nytta av. Berätta gärna för oss vad du tycker. Du hittar adresserna till oss på på sista sidan. Trevlig premiärläsning! Redaktionen. NYTTIGT MÖJLIGHETER s6 Fixa fläkten. Så här gör du för att tvätta filtret i köksfläkten och få en bättre ventilation. s7 Brett band. Nu finns SB Bredband i alla Svenska Bostäders lägenheter. Surfa snabbt och välj mellan olika internetleverantörer. Familjen Basara är flitiga användare. TIPSET s8 Sommartips. Dags för Svenska Bostäders populära idrottsskolor. Upptäck Tekniska museet och mycket mer.

2 GG NUMMER 1 2 MARS 2011 AKTUELLT Smått & gott som är värt att veta Grönt Framtidspris till SB Året i siffror Jury duty Aldrig förr har Svenska Bostäder satsat lika mycket på att rusta upp hus och lägenheter, öka tryggheten och skapa trivsamma gårdar. Vill du veta mer om vad vi gjort och planerar att göra framöver? Beställ en årsredovisning på svenskabostader.se Nu får Svenska Bostäder Skanskas Gröna Framtidspris för det lyckade samarbetet i kvarteret Blå Jungfrun. Där byggdes Stockholms första hyreshus med passivhusteknik. En del av motiveringen är att både Skanska och Svenska Bostäder har genom projektet fördjupat sin kunskap avseende energifrågor, och blivit kända som förespråkare av energieffektivt byggande. Nya företag på gårdarna Från och med den 1 maj sköter en entreprenör om våra gårdar. Gräsklippning, skräpplockning, snöröjning med mera beställs av Svenska Bostäder men utförs av ett annat företag. Våra miljövärdar, som sköter arbetet idag, blir erbjudna anställning hos entreprenören. Din bovärd jobbar kvar i området som vanligt. Stanna i stan i sommar Svenska Bostäder samarbetar som vanligt med idrottsföreningar och andra partners i Stockholm under sommarmånaderna. Du som bor hos Svenska Bostäder erbjuds fina rabatter på Skansen, simskola och andra idrottsskolor. Läs mer på sista sidan och på svenskabostader.se/erbjudanden hyresrätter förmedlade förra året Stockholms Stads Bostadsförmedling förmedlade över lägenheter under Det är en ökning jämfört med Svenska Bostäder lämnade över lägenheter till bostadsförmedlingen under förra året och den genomsnittliga kötiden för dem var 5,5 år. 129 av lägenheterna förmedlades som ungdomslägenheter, öronmärkta lägenheter till sökande i åldrarna år. Dialogen fortsätter på Järvakanalen! Vinn en IPad och biobiljetter Nu tar Svenska Bostäder ett nytt grepp för att skapa en fortsatt dialog och delaktighet kring framtidens Järva. Alla boende och andra intresserade är välkomna att delta i webbdialogen. Här kan du komma med idéer och synpunkter. Tyck till om jobb, boende, skola, fritid, integration, byggplaner, vägar, trafik och framtidsdrömmar. Diskutera med andra boende och få svar från Svenska Bostäder och Stockholms stad. Alla som är intresserad av utvecklingen på Järva är välkomna att lägga in filmer. Det enda som krävs är en webbkamera eller en mobiltelefon som man kan filma med. Gå in på välkommen med dina idéer och tankar. Alla som deltar har chans att vinna en IPad och biobiljetter. Kundenkäten gör skillnad Den 23 maj kan du få besök av Svenska Bostäder. Då delar vi ut årets kundenkät till en tredjedel av våra bostadshyresgäster och alla lokalhyresgäster. Dina betyg och kommentarer är viktiga för hur vi ska arbeta i områdena den kommande perioden. Tag chansen att lämna dina synpunkter!

3 3 PÅ GÅNG Förra sommaren jobbade Reyhan Genc, Omar Kapianda, Aziz Sertcanli och Derya Dalbudak på gårdarna i Tensta. Foto: Peter Lydén Sommarjobba på din egen gård! Bor du hos oss och har åldern inne? Då har du chans att få jobb i sommar. Som sommarjobbare hos oss håller du fint på gårdarna, tjänar en slant och får prova på hur det är i arbetslivet. Nu får ungdomar som bor hos Svenska Bostäder återigen chans att sommarjobba i sitt eget område. De plockar skräp, rensar ogräs, vattnar planteringar, tömmer papperskorgar, oljar in bänkar och planterar blommor. Det här är ett mervärde som vi år efter år erbjuder våra hyresgäster och deras barn. Just nu rekryterar vi för fullt, berättar personalkonsulten Ida Hagerum. Första chans till jobb I första hand är det hyresgästers barn som får sommarjobben. Ofta är det deras första chans att lära sig hur det är att arbeta. Eftersom de själva bor i området, gör de fint åt sig själva och sina grannar. Nytt för i år är att olika entreprenörsföretag tar över skötseln av Svenska Bostäders gårdar. Det är också de som kommer att arbetsleda ungdomarna. En del miljö värdar stannar kvar, men nu anställda av entreprenören. Svenska Bostäder säkerställer att både sommarjobbare och handledare får en bra introduktionsutbildning, men ungdomarna blir anställda av entreprenörerna i respektive område. Viktigt för området Svenska Bostäder har tagit initiativ till att fortsätta att anställa ungdomar under sommaren, därför att det är så viktigt både för området och för ungdomarna. Det här är ingen engångsföreteelse, utan det är ett krav på våra nya entreprenörer att de tar in sommarungdomar varje år. Och vi på Svenska Bostäder hjälper till i rekryteringen, för att projektet ska hålla samma nivå som tidigare, säger Ida Hagerum. Det är många ungdomar som tycker att det är bra att vara aktiva och tjäna egna pengar på sommarlovet. De uppskattar ofta att arbeta med kroppen, i stället för att sitta stilla i skolbänken. Arbetet är omväxlande och de går runt mellan olika ställen i området. Jobbet är också en bra merit att visa upp för framtida arbetsgivare. Detta gäller Ansökan? Snarast! Senast sista mars. Vem? Du som bor hos Svenska Bostäder. Ålder? Du ska fylla minst 16 år under året. Hur? Skicka in ansökan till området du vill jobba i. Se svenskabostader.se Vad? Trädgårdsskötsel och andra utomhusjobb. Lön? Du får avtalsenlig lön, betald introduktion, och arbetar alltid med en handledare. När? Tre veckor i sommar.

4 4 GG NUMMER 1 MARS 2011 NYBYGGT Bild: White arkitektbyrå Båtklubben nytt boende i färdig stadsdel Sista kvarteren klara i Hammarby Sjöstad I vår börjar uthyrningen av splitternya lägenheter i Henriks dalshamnen i Hammarby Sjöstad. Här finns allt från 2 till 5 rum och kök, med härlig närhet till vattnet. Populärt område Utanför Svenska Bostäders nya hus går Henriksdalsallén med mycket träd, likt en esplanad genom området ner mot båthamnen vid Henriksdalstorget med restauranger och butiker. Där byggs också bänkar och samlingsplatser och längs sjön går en lång obruten strandpromenad. Lägenheterna är populära i det här området. Hammarby Sjöstad har blivit ett etablerat område med service, bra kommunikationer och många nöjda boende. Det är nära till Slussen och Södermalm och en passagerarfärja tar snabbt de boende över till Södermalm. Både tvärbanan och bussar finns på nära håll. Dessutom finns det planer på att tvärbanan ska dras vidare och in mot Slussen. Boende för alla smaker Vill du bo i en lägenhet med balkong, ekparkett i alla rum och

5 GG NUMMER 1 MARS närhet till vattnet? Då är kvarteret Båtklubben något för dig! Genom den interna byteskön finns chans att byta till en nyproducerad lägenhet. Sedan 1999 har stadsdelen Hammarby Sjöstad vuxit mer och mer, och nu slutförs arbetet. Svenska Bostäders två nya hus ligger i Henriksdalshamnen, nära Henriksdalsberget och Danvikstull. Båda husen byggs i fyra till sex våningar med grönskande inner gårdar. Kvarteret ligger på Pollargatan vid Henriksdalsallén. Det består av två större huskroppar i sex våningar, som binds samman av ett längre lamellhus i fyra våningar. Bakom huset öppnar sig en stor härlig gård som huset delar med resten av kvarteret. Dit kommer man genom en portal genom huset, från entrégården vid Pollargatan. Två portar leder till var sitt trapphus. Den lilla entrégården utsmyckas med träd, planteringar och sittbänkar. Modernt och bekvämt Alla lägenheter i huset har balkong eller uteplats. Under huset byggs ett garage med 26 parkeringsplatser och en cykelparkering i eget rum. I bottenplan mot Henriksdalsallén finns en lokal där en mindre restaurang, ett kafé eller en butik kommer att flytta in. Hela huset går i grönt med vita detaljer. Entréportarna byggs i ek. Inne i lägenheterna är alla golv av ekparkett och badrummen är förberedda för tvättmaskin och torktumlare. Boytan för den minsta ettan blir 48 kvadratmeter och den största femman är hela 114 kvadratmeter. Här är barnvänligt och en förskola planeras i samma kvarter. De boende kan påverka utseendet i sin lägenhet innan de flyttar in i det nybyggda huset genom att till exempel välja färg på fondvägg och i badrummet. I samband med uthyrningen står en visningslägenhet helt klar i huset. En del av dem som anmäler intresse blir kallade till visning där. Svenska Bostäders kvarteret Båtklubben Totalt 49 lägenheter. 2 5 rum och kök. Arkitektbyrå: White. Henriksdalshamnen består av 850 lägenheter, varav en tredjedel är hyresrätter och resten bostadsrätter. Byta bostad? Boende hos Svenska Bostäder kan byta lägenhet genom den interna byteskön. Anmälan via bostadsförmedlingen. Du kan också söka via bostadsförmedlingens vanliga kö. Uthyrningen börjar i maj Håll koll på svenskabostader.se Anmäl dig på Kvarteret Båtklubben ligger nära kajen. Svenska Bostäders hus är grönmarkerat. SÅ BYGGER SVENSKA BOSTÄDER I ÅR Byggen som pågår eller blir klara i år Antal Område lägenheter Kvarter Annedal 127 Kulla-Gulla Henriksdal 49 Båtklubben Hässelby 142 Lövsta allé Blackeberg 70 Ungraren Annedal 113 Kusin vitamin Byggen som påbörjas i år Antal Område lägenheter Kvarter Bromsten 36 Idun Södermalm 119 Plankan Vällingby 90 Stämpelfärgen Järva 75 N

6 GG NUMMER 1 6 MARS 2011 NYTTIGT Gör rent filtret i köksfläkten på några minuter! För att luften i din lägenhet ska vara fräsch är det bra om du med jämna mellanrum gör rent köksfläktens filter. I fläkten finns ett spjäll som aldrig är helt stängt, och där ska gammal luft strömma ut. När man lagar mat blir filtret fullt med fett efter ett tag. Då fastnar damm i fettet och ventilationen fungerar inte som den ska. Med några enkla handgrepp går det att ta loss filtret och diska det för hand eller i maskin. Fläktens övriga lösa delar är också bra om man diskar. Sedan är det bara att trycka tillbaka filtret i sin hållare. Vi rekommenderar att man rengör filtret varannan månad, eller varje månad om man lagar mycket mat. Och använd ett diskmedel som löser fett riktigt bra. Olika spisfläktar kan skilja sig åt, men principen för att rengöra filtret är ungefär den samma. Lägenhetens ventilation Köksfläkten är en del av lägenhetens ventilationssystem. Ett litet spjäll är öppet dygnet runt. För att damm och fukt effektivt ska kunna ventileras ut bör köksfiltret vara rent. Om det börjar brinna på spisen kan elden sprida sig till filtret om det är fullt av fett. Gammalt fett i köksfläkten kan smälta och droppa ner i maten, om filtret inte är rengjort på länge. Diska fläktfiltret varje eller varannan månad. Så gör du rent köksfläkten Filtret sitter bakom ett galler på undersidan av spiskåpan. Du tar loss det genom hålla inne två knappar och vinkla det nedåt. Lägg gallret på diskbänken med baksidan upp. Filtret hålls fast av en hållare, som du tar bort genom att hålla nere två piggar. Gör rent filtret med varmt vatten och diskmedel med bra förmåga att lösa fett. Med billigare diskmedel blir oftast inte resultatet lika bra. Krama sedan ur filtret. Sätt filtret på plats med hållaren på samma sätt som du tog loss det. Och slutligen sätt fast gallret med klykorna i bakkant först och tryck fast i framkant. Det ska höras ett klick.

7 GG NUMMER 1 MARS MÖJLIGHETER Familjen Basara är flitiga internetanvändare. I deras bostad i Grimsta är ofta tre datorer uppkopplade samtidigt med SB Bredband. Foto: Peter Lydén Surfa snabbare med SB Bredband Nu kan alla hyresgäster koppla upp sig med Svenska Bostäders snabba fiberoptiska nät, SB Bredband. Vi har en hastighet på hela 100 Mbit. Så det går snabbt att surfa även när alla våra tre datorer är uppkopplade, säger Hasan Basara som bor i Grimsta med sin familj. När familjen Basara flyttade in i sin lägenhet för några år sedan fanns redan SB:s nät indraget i bostaden. Och uppkopplingen har hela tiden varit stabil. Hasan Basara använder internet fullt ut betalar räkningar, läser tidningar och laddar ner musik. Ibland handlar jag på nätet. Det är smidigt att jämföra priser istället för att åka runt och titta i affärer. Jag kollar också vad folk har gett för omdömen om en viss vara. Stor valfrihet SB Bredband är ett så kallat öppet nät och hyresgästerna kan välja mellan flera internetleverantörer, telebolag och TV-tjänster. Att nätet är öppet sätter press på leverantörerna att sänka priserna. De flesta leverantörerna har korta bindningstider så det går snabbt och enkelt att byta tjänster. Är man inte nöjd med en internetleverantör är det bara att byta, säger Faruk Basara som är son i huset och nyligen pluggat färdigt till civilingenjör på KTH. Det går snabbt och smidigt att koppla upp sig mot SB Bredband. Det är i stort sett bara att plugga in datorsladden så kopplas du upp mot en internetsida där du kan välja bland en rad olika leverantörer som erbjuder internet, ip-telefoni och tv. I varje rum finns det två uttag, så man slipper dra en massa långa sladdar. Används av hela familjen Alla i familjen Basara använder internet aktivt. De är ofta inne på facebook, Youtube och spelar även online-spel. Dottern Amina Basara pluggar på en skola som heter Kunskapsgymnasiet. Där är mycket av undervisningen baserad på studiematerial och interaktiva uppgifter som ligger på skolans webbportal. I framtiden, när det kommer tjänster som kräver ännu högre hastighet, kan kapaciteten utökas många gånger om i SB:s nät. Sedan i höstas har alla Svenska Bostäders lägenheter och de flesta lokaler tillgång till SB Bredband. SB Bredband Vill du veta mer eller behöver du hjälp att komma igång? Kontakta SB Bredband Kundservice Se också svenskabostader.se eller ställ frågor via mail: bredband@svenskabostader.se Om du behöver support med dina bredbands-, tv- eller telefonitjänster, ska du kontakta din tjänsteleverantör. SB tillhandahåller det fiberoptiska nätet, men tjänsterna levereras av fristående aktörer.

8 TIPSET Erbjudanden för våra hyresgäster HEMTRYGG STANNA I STAN I SOMMAR En hemförsäkring till specialpris för dig som bor hos Svenska Bostäder. HemTrygg täcker alla dina saker och kan dessutom ge dig ersättning om du blir sjuk under en resa, hamnar i en rättstvist eller drabbas av skadeståndskrav. I SAMARBETE MED: Läs mer och teckna HemTrygg direkt på svenskabostader.se eller ring Trygg-Hansas Kundservice på JUNIBACKEN Pris fö r hyre 6 0 kr sgäs te r: / 50 k r Det ordnas massor av sköna Stockholmsaktiviteter för dig och din familj i sommar. Med fler samarbetspartners kan fler få njuta av våra fina erbjudanden i år. Läs mer på svenskabostader.se/erbjudanden Friidrottsskola Basketskola Simskola Fotbollsskola Skansen Pris för hy resgäs ter: kr Under januari och maj erbjuds du som hyresgäst hos Svenska Bostäder fri entré för två personer på Tekniska museet. Övriga tio månader under året får du två entrébiljetter till priset av en. SAGOLEKHUSET PÅ DJURGÅRDEN Som boende kan du besöka Junibacken tisdag torsdag för mindre än halva priset. Erbjudandet gäller fram till midsommar. Pris fö r hyresg Gå 2 b e äster: tala fö Svenska Bostäder samarbetar med Tekniska museet genom utställningen Spelet om energin. Välkommen att hämta kuponger på ditt områdeskontor mot uppvisande av hyresavi eller kontrakt. Det finns ett begränsat antal kuponger och först till kvarn gäller. Varje kontraktsinnehavare har rätt till två kuponger och vid ett tillfälle. Entrépriser med kupong: Vuxna 60 kr (ordinarie pris 125 kr) Barn 50 kr (ordinarie pris 110 kr) Erbjudandet gäller mot uppvisande av kupong vid ett tillfälle för max fyra personer, tisdagar torsdagar till och med den 23 juni Tidningen Goda grannar! ges ut av Svenska Bostäder 4 gånger per år. Svenska Bostäder grundades 1944, ägs av Stockholms stad och är idag Stockholms största hyresvärd. Goda Grannar är tryckt på Grapho Matt 70g som är ett miljövänligt papper från SCA. Ansvarig utgivare Sandra Plavinskis Redaktion Kenneth Claesson Form & Produktion Care of Haus Skribenter Gunilla Kruse Martin Preis Jonas Rydin Fotograf Peter Lydén Tryck Colorprint, Borlänge Svenska Bostäder Box 95, Vällingby Tel info@svenskabostader.se r1

SB Bredband snabbast i huset!

SB Bredband snabbast i huset! hässelby, blackeberg, bromma, järva 31/5 2010 hässelby, järva, blackeberg, bromma SB Bredband snabbast i huset! AB Svenska Bostäder, Vällingbyplan 2 Box 95, 162 12 Vällingby Du vet väl att du redan har

Läs mer

SB Bredband snabbast i huset!

SB Bredband snabbast i huset! Söderort maj 2010 Söderort SB Bredband snabbast i huset! AB Svenska Bostäder, Vällingbyplan 2 Box 95, 162 12 Vällingby Du vet väl att du redan har ett av Sveriges kraftfullaste bredbandsnät i din lägenhet?

Läs mer

Nu bygger vi om i Husby

Nu bygger vi om i Husby Nu bygger vi om i Husby Nu startar vi ombyggnaden av våra hus och lägenheter på Järva. Vi bygger om för dig som bor i Svenska Bostäder Så här planerar vi att bygga om i Husby Hus för hus Det tar upp till

Läs mer

Nu bygger vi om i Akalla

Nu bygger vi om i Akalla Nu bygger vi om i Akalla Nu startar vi ombyggnaden av våra hus och lägenheter på Järva. Vi bygger om för dig som bor i Svenska Bostäder Så här planerar vi att bygga om i Akalla Hus för hus Det tar omkring

Läs mer

HELA VÄRLDEN, BARA ETT KLICK BORT.

HELA VÄRLDEN, BARA ETT KLICK BORT. HELA VÄRLDEN, BARA ETT KLICK BORT. BREDBAND, TV OCH TELEFONI KAMPANJKOD: (MÅSTE ANGES VID BESTÄLLNING) 1 TA EN TUR I DET ÖPPNA NÄTET. I det öppna fibernätet är valfriheten stor och det finns massor att

Läs mer

Åtta goda skäl. att välja Stadsnät.

Åtta goda skäl. att välja Stadsnät. Åtta goda skäl att välja Stadsnät. Snabbt & prisvärt Mycket mer än bara bredband. Stadsnätet är ett fiberoptiskt kommunikationsnät i Västerås och Hallstahammar. Via en och samma anslutning kan du välja

Läs mer

Välkommen till SplitVision Borås Stadsnät!

Välkommen till SplitVision Borås Stadsnät! Välkommen till SplitVision Borås Stadsnät! Detta är SplitVision! STÖRRE UTBUD, FLER LEVERANTÖRER Din bostad är ansluten till SplitVision, Borås öppna stadsnät. Det innebär att du får tillgång till marknadens

Läs mer

VALFRIHET FÖR VILLAÄGARE

VALFRIHET FÖR VILLAÄGARE VALFRIHET FÖR VILLAÄGARE Framtidssäker infrastruktur för snabba kommunikationer, Internet, tv, telefoni, data, spel, nytta och nöje. Välkommen till Dala Energi Stadsnät. DIGITAL-TV, INTERNET, JOBBET OCH

Läs mer

8 goda skäl att välja Karlskronas stadsnät

8 goda skäl att välja Karlskronas stadsnät 8 goda skäl att välja Karlskronas stadsnät Vårt ansvar en fungerande vardag för dig Stadsnätet är ett fiberoptiskt kommunikationsnät i Karlskrona kommun. Via en och samma anslutning kan du välja mellan

Läs mer

Kvarteret Jordgubben, Konvaljgatan, Kumla. Rad- och flerfamiljshus med fina utemiljöer

Kvarteret Jordgubben, Konvaljgatan, Kumla. Rad- och flerfamiljshus med fina utemiljöer Kvarteret Jordgubben, Konvaljgatan, Kumla Rad- och flerfamiljshus med fina utemiljöer Sugen på nytt, fräscht boende? Flytta in i en jordgubbe! Du vet den där fräscha smaken av nyplockade svenska jordgubbar.

Läs mer

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA. Du kan vara med och påverka vilka områden vi bygger ut först... + Månadsavgift på 150 kr

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA. Du kan vara med och påverka vilka områden vi bygger ut först... + Månadsavgift på 150 kr VI FIRAR BREDBAND TILL ALLA 5000 kr + Månadsavgift på 150 kr Nu bygger vi fibernät! Du kan vara med och påverka vilka områden vi bygger ut först... Ronneby Miljö & Teknik och Karlshamn Energi har tecknat

Läs mer

bekvämare K v K i l e n

bekvämare K v K i l e n K v K i l e n K v K i l e n Seniorbostäder i kvarteret Kilen Seniorbostäder i kvarteret Kilen S l o t t S g ata n 4 2 S l o t t S g ata n 4 2 Byt Byt till till något bekvämare Vi bygger moderna och bekväma

Läs mer

Famil jebostäder bygger nya bostäder! Kvarteret Kalkbruket

Famil jebostäder bygger nya bostäder! Kvarteret Kalkbruket Famil jebostäder bygger nya bostäder! Kvarteret Kalkbruket årstadal Inflyttning under våren 2009 kalkbruket_skiss.indd 1 06-12-11 09.54.05 Välkommen till det goda boendet! En ny stadsdel nära city, vatten

Läs mer

Välkommen till Stadsholmens fibernät

Välkommen till Stadsholmens fibernät Visste du att... Fiber är idag den överlägset bästa och mest framtidssäkra tekniken för fasta bredbandsuppkopplingar. I fibern sänds data med optisk ljus, dvs med ljusets hastighet. Det gör att man kan

Läs mer

FÖRTUR TILL BOSTAD FÖR DIG MED SÄRSKILDA BEHOV

FÖRTUR TILL BOSTAD FÖR DIG MED SÄRSKILDA BEHOV FÖRTUR TILL BOSTAD FÖR DIG MED SÄRSKILDA BEHOV UPPLANDS-BRO SIGTUNA ATT ANSÖKA OM FÖRTUR TILL BOSTAD Du som har starka medicinska behov, sociala behov eller en allvarlig hotbild kan ansöka om förtur till

Läs mer

Internet Telefoni TV

Internet Telefoni TV Internet Telefoni TV I öppna Stadsnätet är konkurrensen fri Vi erbjuder valfrihet Valfrihet ger dig låga priser Ett öppet nät med full konkurrens på lika villkor. Ett nät som inte ägs av en tjänsteleverantör

Läs mer

Willéngatan 2 12, Korstagatan 15 25. Flerfamiljshus i två plan med egen uteplats eller rymlig balkong

Willéngatan 2 12, Korstagatan 15 25. Flerfamiljshus i två plan med egen uteplats eller rymlig balkong Willéngatan 2 12, Korstagatan 15 25 Flerfamiljshus i två plan med egen uteplats eller rymlig balkong Willéngatan 2-12 Korstagatan 15-25 2 Härligt boende i Kumlas nya kvarter Känslan av att allt är nytt,

Läs mer

Scandinav Bildbyrå/Fotograf Anne Dillner. Kyrkogatan /Götgatan. Flerfamiljshus i fyra plan, centralt i Kumla

Scandinav Bildbyrå/Fotograf Anne Dillner. Kyrkogatan /Götgatan. Flerfamiljshus i fyra plan, centralt i Kumla Scandinav Bildbyrå/Fotograf Anne Dillner Kyrkogatan /Götgatan Flerfamiljshus i fyra plan, centralt i Kumla DAGS FÖR NYTT BOENDE? Flytta in i Urmakaren! Ett nytt modernt boende väntar på dig mitt i centrala

Läs mer

Nu bygger vi om i Rinkeby

Nu bygger vi om i Rinkeby Nu bygger vi om i Rinkeby Nu startar vi ombyggnaden av våra hus och lägenheter på Järva. Vi bygger om för dig som bor i Svenska Bostäder Så här planerar vi att bygga om i Rinkeby Hus för hus Det tar upp

Läs mer

Grattis! Du bor i Sveriges snabbaste lägenhet! Guide till bredband

Grattis! Du bor i Sveriges snabbaste lägenhet! Guide till bredband Grattis! Du bor i Sveriges snabbaste lägenhet! Guide till bredband Din bredbandsguide Du vet väl om att du har tillgång till supersnabbt fibernät i din lägenhet? Via det kan du få TV-upplevelser i världsklass,

Läs mer

Använd vattenkokare när du ska koka vatten. Det går snabbt och du sparar energi.

Använd vattenkokare när du ska koka vatten. Det går snabbt och du sparar energi. När kylan har slagit till ordentligt är det normalt att elförbrukningen ökar men med några små enkla spartips kan man undvika att kostnaderna för hushållselen gör hål i plånboken. Köp en varm filt och

Läs mer

Bonusboende För ett enklare liv

Bonusboende För ett enklare liv Bonusboende För ett enklare liv Kom hem till lite extra trygghet och gemenskap Oavsett var i livet du befinner dig vill vi att du ska känna hemlängtan. Våra bonusboenden erbjuder både det och den där extra

Läs mer

Allt du behöver veta innan du flyttar

Allt du behöver veta innan du flyttar Allt du behöver veta innan du flyttar Du har sagt upp din lägenhet hos Mimer. Här har vi samlat viktig information som du behöver ha koll på innan du flyttar. KOM-IHÅG-LISTAN När du ska flytta är det mycket

Läs mer

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas.

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. En bättre värd? Allt fler kommuner planerar att sälja ut sina hyresrätter. Det väcker en hel del frågor och kanske du känner en

Läs mer

BOSTADSFÖRMEDLINGEN HJÄLPER DIG ATT HITTA NYTT HEM

BOSTADSFÖRMEDLINGEN HJÄLPER DIG ATT HITTA NYTT HEM BOSTADSFÖRMEDLINGEN HJÄLPER DIG ATT HITTA NYTT HEM OM BOSTADSFÖRMEDLINGEN Vi är ett kommunalt bolag som ägs av Stockholms stad Vi varken äger eller bygger några bostäder själva. Vår uppgift är att förmedla

Läs mer

FordrIngsägare I axelsberg en LIten IdyLL nära stan 1

FordrIngsägare I axelsberg en LIten IdyLL nära stan 1 Fordringsägare i Axelsberg En liten idyll nära stan 1 Bo granne med Mälaren Axelsberg tillhör stadsdelen Hägersten och Familjebostäders tre nybyggda hus ligger i områdets sydöstra del. Axelsberg började

Läs mer

Välkommen till din student- lägenhet

Välkommen till din student- lägenhet Välkommen till din student- lägenhet Här har vi samlat viktig information om sådant som är bra att veta när du bor hos oss. Hej! Hoppas du ska trivas här. Mimer har 852 studentlägenheter inom olika avstånd

Läs mer

Prisvärda lägenheter endast några minuter från Sollentuna Centrum

Prisvärda lägenheter endast några minuter från Sollentuna Centrum FRESTA Prisvärda lägenheter endast några minuter från Sollentuna Centrum Prisvärda och ljusa bostadsrätter med ljust läge några minuter från Sollentuna Centrum. Nära vatten och grönska precis bredvid det

Läs mer

Att hyra sin bostad. - rättigheter och skyldigheter

Att hyra sin bostad. - rättigheter och skyldigheter Att hyra sin bostad - rättigheter och skyldigheter Hallå där! Oavsett var du bor är det viktigt att ha en bra boendemiljö. Det ska finnas rätt förutsättningar för att du ska kunna må bra i ditt hem. I

Läs mer

V Ä L K O M M E N M H E

V Ä L K O M M E N M H E V Ä L K O M M E N H E M Vårt hus. Ditt hem. Willhem är ett bostadsbolag som äger, förvaltar och utvecklar hyresbostäder på ett stort antal orter i Sverige. Det gör att vi kan erbjuda många olika typer

Läs mer

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas.

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. En bättre värd? Allt fler kommuner planerar att sälja ut sina hyresrätter. Det väcker en hel del frågor och kanske du känner en

Läs mer

framtidens bredband! Stadsnät från Borlänge Energi

framtidens bredband! Stadsnät från Borlänge Energi framtidens bredband! Stadsnät från Borlänge Energi Fritt stadsnät i Sedan 95:-/mån Vi bjuder också på anslutningsavgiften Runt år 1800 kom telegrafen, 50 år senare telefonen. Två apparater som gjorde det

Läs mer

Granne med fåglarna i parken och 10 minuter från centrum!

Granne med fåglarna i parken och 10 minuter från centrum! Granne med fåglarna i parken och 10 minuter från centrum! Välkommen till kvarteret Lampan i Helsingborg. Perfekt läge i Olympiakvarteren. Välkommen hem till kvarteret Lampan! Tänk dig att cykla ner till

Läs mer

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA FRÅN FÖRSTA KONTAKT TILL ANSLUTNING

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA FRÅN FÖRSTA KONTAKT TILL ANSLUTNING FRÅN FÖRSTA KONTAKT TILL ANSLUTNING VI FIRAR BREDBAND TILL ALLA 5000 kr + Månadsavgift på 150 kr 1. Intresseanmälan Villaägaren anmäler intresse via formulär på bredbandnu.se 2. Område & prisbild Villaägaren

Läs mer

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas En bättre värd? Antalet ombildningar av hyresrätt till bostadsrätt har ökat markant de senaste åren. Det väcker en hel del frågor

Läs mer

Anmäl ditt. Hyllie Allé. intresse nu! Kvadratsmarta hyresrätter

Anmäl ditt. Hyllie Allé. intresse nu! Kvadratsmarta hyresrätter Anmäl ditt Hyllie Allé intresse nu! Kvadratsmarta hyresrätter Välkommen till Hyllie I Hyllie skapas en ny levande stadsdel med färgstark arkitektur, spännande torg och all slags service. Samtidigt finns

Läs mer

Så här får du en bra inomhusmiljö

Så här får du en bra inomhusmiljö Så här får du en bra inomhusmiljö Fräsch luft och koll på avloppen Enkla, smarta tips kommer här! VENTILATION OCH AVLOPP Ventilation Rena ventiler Håll alla ventiler rena från damm och smuts. Torka av

Läs mer

Skryt upp dig. Hos oss kan du skryta med rent samvete. K v Pä r l l ö K e n

Skryt upp dig. Hos oss kan du skryta med rent samvete. K v Pä r l l ö K e n K v Pä r l l ö K e n Skryt upp dig. Kvarteret Pärllöken, mellan Ladugårdsängen och Sörbyängen, är ett modernt och centralt boende med många klimatsmarta lösningar. Ny teknik sänker energiförbrukningen

Läs mer

Ansvarig mäklare: Göran Sundberg Mobil: 070-3199969 E-post: goran.sundberg@privatmaklaren.se

Ansvarig mäklare: Göran Sundberg Mobil: 070-3199969 E-post: goran.sundberg@privatmaklaren.se Objektbeskrivning 2:a i centrala Alingsås Nolhagagatan 4c, Alingsås, Alingsås Boarea: 66 m 2 Avgift: 3 757 kr Pris: 1 210 000 kr Ansvarig mäklare: Göran Sundberg Mobil: 070-3199969 E-post: goran.sundberg@privatmaklaren.se

Läs mer

Facit Spra kva gen B tester

Facit Spra kva gen B tester Facit Spra kva gen B tester En stressig dag B 1 Pappan (mannen) låser dörren. 2 Han handlar mat efter jobbet. 3 Barnen gråter i affären. 4 Han diskar och tvättar efter maten. 5 Han somnar i soffan. C 1

Läs mer

KVARTERET VALLEN STANS SJÖNASTE LÄGE

KVARTERET VALLEN STANS SJÖNASTE LÄGE KVARTERET VALLEN STANS SJÖNASTE LÄGE BO PÅ VALLEN MELLAN SJÖARNA Natursköna Vallen mellan sjöarna. På denna attraktiva adress erbjuds du ett modernt och bekymmersfritt boende i en växande idyll som andas

Läs mer

SVAMPEN. Längbrogatan/Dalbygatan Bofakta

SVAMPEN. Längbrogatan/Dalbygatan Bofakta SVAMPEN Längbrogatan/Dalbygatan Bofakta Nära till allt! När du hyr vid Svampen har du nära till allt. Beläget alldeles nedanför det välkända vattentornet Svampen men ändå på promenadavstånd till vacker

Läs mer

Ett nytt bostadsområde med det lilla extra som gör boendet till ett nöje!

Ett nytt bostadsområde med det lilla extra som gör boendet till ett nöje! Södervallen - Ett nytt bostadsområde med det lilla extra som gör boendet till ett nöje! Södervallen på Trandared är AB Bostäders senaste nyproduktion. Här bygger vi 42 lägenheter i ett helt nytt bostadsområde

Läs mer

Viktigt inför din flytt

Viktigt inför din flytt u d r Nä! t u r a t t fly Viktigt inför din flytt När du ska flytta är det mycket att hålla reda på både när det gäller ditt nya boende och den lägenhet du lämnar. Här följer en checklista över sådant

Läs mer

Innan du väljer internetleverantör kan det vara bra att tänka igenom vilka behov du har och hur du tänker utnyttja internet. Om du till exempel har behov av att ta emot och/eller skicka större dokument,

Läs mer

Enköping Hyresbostäder

Enköping Hyresbostäder Enköping Hyresbostäder Nya lägenheter i kvarteret Älgen Enköping Sveriges närmaste stad AB Enköpings Hyresbostäder Enköping är en expansiv småstad som kan erbjuda ett trivsamt boende för den som söker

Läs mer

Hyresrätt kan bli bostadsrätt. Information till dig som kan få göra din hyresrätt till bostadsrätt

Hyresrätt kan bli bostadsrätt. Information till dig som kan få göra din hyresrätt till bostadsrätt Hyresrätt kan bli bostadsrätt Information till dig som kan få göra din hyresrätt till bostadsrätt Du bestämmer Nu är det möjligt att göra en del hyresrätter till bostadsrätter, i de stadsdelar där Stockholms

Läs mer

Surfa, ring och se på TV i ett av Sveriges bästa nät. Beställ idag, så är du snart igång.

Surfa, ring och se på TV i ett av Sveriges bästa nät. Beställ idag, så är du snart igång. Surfa, ring och se på TV i ett av Sveriges bästa nät. Beställ idag, så är du snart igång. Stora fördelar för dig som hyresgäst: Snabba hastigheter. Upp till 100/100 Mbit/s. Valfrihet till låga priser.

Läs mer

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida?

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vi går igenom allt du bör tänka på innan köp. Råd som du tjänar på längre fram. sförteckning et i denna bok ser du till höger. Vill du gå direkt till något

Läs mer

TRYGGHETSBOENDE PÅ LINDGÅRDEN. Erland Skagerö Kontaktperson. Presentation av lägenheter

TRYGGHETSBOENDE PÅ LINDGÅRDEN. Erland Skagerö Kontaktperson. Presentation av lägenheter Nu är det dags att fundera på om du vill bo i vårt nya trygghetsboende på Lindgården. Ta del av vårt erbjudande i detta prospekt och återkom om du har några frågor. TRYGGHETSBOENDE Erland Skagerö Kontaktperson

Läs mer

Brf frej I frej TAr Du HISSEN NEr på STAN

Brf frej I frej TAr Du HISSEN NEr på STAN Brf frej I frej TAr Du HISSEN NEr på STAN HSB Är INTE SOM ANDRA BYGGBOLAG TILL ATT BÖRJA MED ÄR VI INTE ETT BYGGBOLAG Vi på HSB bygger över hela landet från norr till söder, och vi bygger i olika stilar,

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Högalidsvägen 63D Kommun Kävlinge Storlek 3 rum (2 sovrum) / 82.5 m² Område Högalid Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Skåne Gatuadress Högalidsvägen 63D Kommun Kävlinge Storlek 3 rum (2 sovrum) / 82.5 m² Område Högalid Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Skåne Gatuadress Kommun Kävlinge Storlek 3 rum (2 sovrum) / 82.5 m² Område Högalid Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Lugnt och trevligt område utan biltrafik. Nära till tågstation och centrum.

Läs mer

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG Välkommen hem! Inflyttningsdags Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en Flytta-in-hjälp. Här kan

Läs mer

Klart du ska välja fiber!

Klart du ska välja fiber! Klart du ska välja fiber! Vi får ofta frågor om varför det är så bra med bredband via fiber. Här berättar vi mer om hur det fungerar och vilka fördelar fiber har både ekonomiskt och tekniskt. Förhoppningsvis

Läs mer

STORA UPPLEVELSER ENKELT OCH PRISVÄRT.

STORA UPPLEVELSER ENKELT OCH PRISVÄRT. STORA UPPLEVELSER ENKELT OCH PRISVÄRT. UPPTÄCK VÅRA TJÄNSTER INOM BREDBAND, TV OCH TELEFONI. BESTÄLL FÖRE 25 FEBRUARI SÅ KAN DU VINNA TVÅ BILJETTER Soundercover Sammys äventyr 2 Warhorse SÅ HÄR ENKELT

Läs mer

Användar guide för Stadsnät

Användar guide för Stadsnät Användar guide för 1 2 Innehåll Beställa och komma igång 4 Starta bredbandet idag 5 Ansluta 6 Bredband 7 Bredband Telefon 8 Bredband Telefon Tv 9 Bra att veta 10 Ordlista 11 Om är ett öppet nät byggt med

Läs mer

KOPPLA AV OCH UPP I VINTER.

KOPPLA AV OCH UPP I VINTER. KOPPLA AV OCH UPP I VINTER. BREDBAND, TV OCH TELEFONI KAMPANJKOD: 1416OU (MÅSTE ANGES VID BESTÄLLNING) 1 OÄNDLIGA MÖJLIGHETER I DET ÖPPNA NÄTET. I det öppna fibernätet är det du som bestämmer. Vad du vill

Läs mer

Exklusiv medelhavsinspirerad 3:a i Kista

Exklusiv medelhavsinspirerad 3:a i Kista Objektbeskrivning Exklusiv medelhavsinspirerad 3:a i Kista Stockholm, Kista Sorögatan 117 Boarea: 80 m 2 Avgift: Utgångspris: 4 100 kr 1 500 000 kr Budgivning e-bud: Ange objektnr 639 -använd länken i

Läs mer

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG Välkommen hem! Inflyttningsdags Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en Flytta-in-hjälp. Här kan

Läs mer

Välkommen till. Bovärd Einar Markusson. Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00. www.ragundahyreshus.se

Välkommen till. Bovärd Einar Markusson. Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00. www.ragundahyreshus.se Välkommen till Bovärd Einar Markusson Ragunda Hyreshus Box 150 840 70 Hammarstrand Vxl. 0696-68 20 00 www.ragundahyreshus.se Att bo i hyresrätt har många fördelar Du behöver inte satsa pengar i boendet

Läs mer

Fina fördelar hos oss

Fina fördelar hos oss Fina fördelar hos oss Välkommen till livet i hyresrätt! Det är lätt att förstå varför hyresrätten är så populär - det är en enkel och trygg boendeform som ger dig tid och pengar till annat än att äga och

Läs mer

SUPERKRAFT VIA FIBER nu även på landsbygden

SUPERKRAFT VIA FIBER nu även på landsbygden SUPERKRAFT VIA FIBER nu även på landsbygden Framtidens fibernät Alingsås Energi var tidigt ute med att erbjuda internet och TV via fiber. Idag är ca 4 500 hushåll och företag anslutna till fibernätet.

Läs mer

Information och tips för dig som bor i hyresrätt

Information och tips för dig som bor i hyresrätt För dig som flyttar Information och tips för dig som bor i hyresrätt När du ska flytta är det en del att hålla reda på. Först och främst ska du säga upp ditt hyresavtal. Men observera att du måste fortsätta

Läs mer

Hallstahem. En härlig höst! för oss som bor i Hallstahem Nummer 3 September 2015. Hallstahem 70 år Välbesökt cirkus!

Hallstahem. En härlig höst! för oss som bor i Hallstahem Nummer 3 September 2015. Hallstahem 70 år Välbesökt cirkus! för oss som bor i Hallstahem Nummer 3 September 2015 MittNyttigt Hallstahem Hallstahem 70 år Välbesökt cirkus! Den 16 juni var det jubileumscirkus i Hallstahammar. De många besökarna fick uppleva en riktig

Läs mer

Servicebostad. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Servicebostad. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Servicebostad VAD ÄR DET? Lättläst VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Servicebostad Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter

Läs mer

Minnet bästa läget centralt på Väster

Minnet bästa läget centralt på Väster Minnet bästa läget centralt på Väster Stadsdelen Väster från ovan. Från Minnet tar du dig snabbt in till city. Lummigt och lugnt på Regementsgatan. Nytt boende i gammal stadsdel I utkanten av Väster, med

Läs mer

Full fart med bredband!

Full fart med bredband! Full fart med bredband! Krokomsbostäder satsar på ett av Sveriges bästa fibernät för tv, bredband och telefoni! Framtiden är här! Och med den nya möjligheter. Vi kommunicerar med varandra som aldrig förr,

Läs mer

Sjöodjuret. 65 nya kooperativa hyresrätter vid mälaren

Sjöodjuret. 65 nya kooperativa hyresrätter vid mälaren Sjöodjuret 65 nya kooperativa hyresrätter vid mälaren Bo vid vattnet nästa sommar Kajstaden är ett av Västerås mest attraktiva områden. Det är knappt att man behöver fråga sig varför. Med ingredienser

Läs mer

NYHeTer OcH möjligheter FÖr SVeNSKA bostäders HYreSGÄSTer NUMMER 4 2011

NYHeTer OcH möjligheter FÖr SVeNSKA bostäders HYreSGÄSTer NUMMER 4 2011 NYHeTer OcH möjligheter FÖr SVeNSKA bostäders HYreSGÄSTer NUMMER 0 AKTUELLT Ta hand om din gran. Gör en insats för miljön och ditt område. Släng granen på rätt ställe när du tröttnat på den. PÅ GÅNG s

Läs mer

Servicebostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Servicebostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Servicebostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Vad är en servicebostad? Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter

Läs mer

Minskad valfrihet för bostadssökande i Stockholm

Minskad valfrihet för bostadssökande i Stockholm Minskad valfrihet för bostadssökande i Stockholm Minskad valfrihet för bostadssökande i Stockholm I den senaste tidens bostadspolitiska debatt om ombildningen av hyresrätter till bostads rätter har ett

Läs mer

Så här enkelt kommer du igång med dina tjänster.

Så här enkelt kommer du igång med dina tjänster. Östersundsbostäders kommunikationsnät Användarguide Så här enkelt kommer du igång med dina tjänster. sid Bredband, telefoni och TV Vårt nya kommunikationsnät är ett öppet fiberoptiskt nät. Innehåll Så

Läs mer

Innehåll. Om Stadsnät

Innehåll. Om Stadsnät 2 Innehåll Beställa och komma igång 4 Starta bredbandet idag 5 Ansluta 6 Bredband 7 Bredband Telefon 8 Bredband Telefon Tv 9 Bra att veta 10 Ordlista 11 Om Stadsnät Stadsnät är ett öppet nät byggt med

Läs mer

Hitta din hyresrätt i Arvika.

Hitta din hyresrätt i Arvika. Hitta din hyresrätt i Arvika. Plats för nöjda hyresgäster Söker du nytt boende? Vill du bo större eller mindre? Eller kanske mer centralt? Hos oss finns alternativen, oavsett om du letar efter din första

Läs mer

2. Får jag bestämma var ni ska gräva? Ja, om det finns något känsligt i vägen vid grävning kan ni påverka var grävning ska ske.

2. Får jag bestämma var ni ska gräva? Ja, om det finns något känsligt i vägen vid grävning kan ni påverka var grävning ska ske. Vanliga frågor Anslutning 1. Ska ni gräva på min tomt eller gör jag det själv? Om det finns behov av grävning så gör vi det. Grävning och återställning ingår i kampanjerbjudandet. Finns det tomrör som

Läs mer

SB Bredband. Användarguide för SB Bredband. Valfrihet för våra hyresgäster. Det är enkelt att komma igång med husets snabbaste bredbandsnät!

SB Bredband. Användarguide för SB Bredband. Valfrihet för våra hyresgäster. Det är enkelt att komma igång med husets snabbaste bredbandsnät! S redband Valfrihet för våra hyresgäster H Ä S S E L Y L KE E RG S PÅ N G J Ä RV nvändarguide för S redband Det är enkelt att komma igång med husets snabbaste bredbandsnät! sid 1 Om S redband Svenska ostäders

Läs mer

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem VIMARHEM AB Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem Besittningsskydd Du har rätt att bo kvar i Din lägenhet så länge Du följer de regler och föreskrifter som finns och betalar Din hyra i tid. Du kommer att bli uppsagd

Läs mer

Nyheter och möjligheter för Svenska Bostäders hyresgäster Nummer 3 2012

Nyheter och möjligheter för Svenska Bostäders hyresgäster Nummer 3 2012 Nyheter och möjligheter för Svenska Bostäders hyresgäster Nummer 3 2012 Aktuellt s. 2 Höstens boendedialog med runt 3 000 svar börjar visa resultat. på gång s. 4 Energisnålt bygge i Blackeberg. Snart sker

Läs mer

PERSPEKTIV. Vår fiber ger ett bättre läge. Vårt engagemang gör skillnad

PERSPEKTIV. Vår fiber ger ett bättre läge. Vårt engagemang gör skillnad Vår fiber ger ett bättre läge Vårt engagemang gör skillnad FIBERNÄT FRÅN SVENSKA STADSNÄT PERSPEKTIV Svenska Stadsnät Perspektiv erbjuder fiberanslutning till dig som vill ha ett snabbt, framtidssäkert

Läs mer

Nu bygger vi sju nya radhus Vill du hoppa in i Grodan?

Nu bygger vi sju nya radhus Vill du hoppa in i Grodan? Nu bygger vi sju nya radhus Vill du hoppa in i Grodan? Kvarteret Grodan, Hammarbergs väg/fabriksgatan Är det här din nya bostad? Här är det senaste tillskottet av nya bostäder i vårt bestånd kvarteret

Läs mer

Inflytande och gemenskap ger ekonomi och trygghet i. kooperativ hyresrätt

Inflytande och gemenskap ger ekonomi och trygghet i. kooperativ hyresrätt Inflytande och gemenskap ger ekonomi och trygghet i kooperativ hyresrätt Vill du ha inflytande och gemenskap, bo tryggt i ett stabilt område, ha möjlighet att engagera dig utan att riskera din ekonomi?

Läs mer

TRYGGHETSBOENDE PÅ LINDGÅRDEN. Erland Skagerö Kontaktperson. Presentation av lägenheter

TRYGGHETSBOENDE PÅ LINDGÅRDEN. Erland Skagerö Kontaktperson. Presentation av lägenheter Nu är det dags att fundera på om du vill bo i vårt nya trygghetsboende på Lindgården. Ta del av vårt erbjudande i detta prospekt och återkom om du har några frågor. TRYGGHETSBOENDE Erland Skagerö Kontaktperson

Läs mer

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas Bra att tänka på vid ombildning Antalet ombildningar av hyresrätt till bostadsrätt har ökat markant de senaste åren. Det väcker

Läs mer

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information Hej och Välkommen till Brf Skiftesgatan! I det här dokumentet finner du föreningens trivselregler samt allmän information som är bra att känna till. Vi som sitter i Styrelsen har alltid en ambitionen om

Läs mer

Klart huset ska ha fiber

Klart huset ska ha fiber Klart huset ska ha fiber INFORMATION OM UTBYGGNADEN AV FIBERNÄTET TILL DIN FASTIGHET Äntligen fiber tv, internet och telefoni med ljusets hastighet Botkyrka Stadsnät är snabbt med närmast obegränsad kapacitet.

Läs mer

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Sockengatan 2 B

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Sockengatan 2 B Län Skåne Gatuadress Kommun Helsingborg Storlek 3 rum (2 sovrum) / 72 m² Område Rosengården Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Vi fastnade för lägenheten för den kändes ljus och fräsch med rymlig

Läs mer

40 LÄGENHETER I ÖREBRO

40 LÄGENHETER I ÖREBRO KVARTERET Vetelängden Hållbart boende med skogen som trädgård 40 LÄGENHETER I ÖREBRO Hållbart boende med skogen som trädgård. Har du alltid drömt om att kunna odla grönsaker eller plocka blåbär direkt

Läs mer

JÄRNVÄGSGATAN 80 24 NYPRODUCERADE HYRESLÄGENHETER FASAD MOT JÄRNVÄGSGATAN

JÄRNVÄGSGATAN 80 24 NYPRODUCERADE HYRESLÄGENHETER FASAD MOT JÄRNVÄGSGATAN JÄRNVÄGSGATAN 80 24 NYPRODUCERADE HYRESLÄGENHETER FASAD MOT JÄRNVÄGSGATAN INTERIÖR Lägenheterna är modernt designade med öppen planlösning, stora ljusinsläpp och generösa balkonger och uteplatser. Färgskalan

Läs mer

9nyheterna. gratisgratisgratis. 50-årsjubileet. Bredbandsavtalet. Radiatorer. Dessutom

9nyheterna. gratisgratisgratis. 50-årsjubileet. Bredbandsavtalet. Radiatorer. Dessutom 9nyheterna r r 50-årsjubileet Bredbandsavtalet Radiatorer Dessutom gratisgratisgratis 19NYHETERNA No 2-2012 Ordföranden har ordet En pigg 50-åring! av Kjell Sunnerud I det här numret av 19nyheterna finns

Läs mer

Sveriges nya fibernät på väg hem till dig

Sveriges nya fibernät på väg hem till dig Sveriges nya fibernät på väg hem till dig supersnabbt Internet för dig i villa Fibernät för framtiden använd allt som Internet har att erbjuda Tänk dig att alltid surfa utan väntetider. Att allt du gör

Läs mer

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA VÄLKOMMEN TILL RONNEBYPORTEN!

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA VÄLKOMMEN TILL RONNEBYPORTEN! VÄLKOMMEN TILL RONNEBYPORTEN! VI FIRAR BREDBAND TILL ALLA 5000 kr + Månadsavgift på 150 kr Nu bygger vi fibernät! KONTAKTUPPGIFTER Du som har frågor om anslutning till fibernätet, kontakta Ronneby Miljö

Läs mer

Familjedag. Sidsjö TIDNING. för alla... EN DAG FÖR ALLA - kring Sidsjön. en ny stadsdel växer fram... Fri entré. Lördag 28 augusti kl. 11.00-15.

Familjedag. Sidsjö TIDNING. för alla... EN DAG FÖR ALLA - kring Sidsjön. en ny stadsdel växer fram... Fri entré. Lördag 28 augusti kl. 11.00-15. Augusti 2010 Familjedag för alla... Fri entré SidsjöBolagen i samarbete med Villaägarna i Sundsvall presenterar: EN DAG FÖR ALLA - kring Sidsjön Lördag 28 augusti kl. 11.00-15.00 Början på en tradition...

Läs mer

Guide för att välja fibertjänst

Guide för att välja fibertjänst Guide för att välja fibertjänst Förord Många är vi som i dagarna skall välja nya leverantörer för Internet, TV och telefoni. Sundholmens fiberförening har valt Quadracom som komunikationsopperatör. De

Läs mer

Bostadsförmedlingen har mycket att erbjuda er som är fastighetsägare. HITTA DIN HYRESGÄST ENKLARE MED HJÄLP AV OSS

Bostadsförmedlingen har mycket att erbjuda er som är fastighetsägare. HITTA DIN HYRESGÄST ENKLARE MED HJÄLP AV OSS Bostadsförmedlingen har mycket att erbjuda er som är fastighetsägare. HITTA DIN HYRESGÄST ENKLARE MED HJÄLP AV OSS VI VILL VARA ETT NAV PÅ HYRESMARKNADEN Stockholm växer så det knakar. Regionen utvecklas,

Läs mer

TILL DIG SOM FLYTTAR. Information och tips för dig som bor i hyresrätt

TILL DIG SOM FLYTTAR. Information och tips för dig som bor i hyresrätt TILL DIG SOM FLYTTAR Information och tips för dig som bor i hyresrätt 2 Kontakta gärna ditt bostadsföretag om det är något du undrar över. Viktigt att tänka på När du ska flytta är det en del att hålla

Läs mer

TILL DIG SOM FLYTTAR. Information och tips för dig som bor i hyresrätt

TILL DIG SOM FLYTTAR. Information och tips för dig som bor i hyresrätt TILL DIG SOM FLYTTAR Information och tips för dig som bor i hyresrätt Kontakta gärna ditt bostadsföretag om det är något du undrar över. Viktigt att tänka på När du ska flytta är det en del att hålla reda

Läs mer

Om oss. Om Hyresgästföreningen. Innehåll. Var med i Hyresgästföreningen. lättläst

Om oss. Om Hyresgästföreningen. Innehåll. Var med i Hyresgästföreningen. lättläst Om oss Var med i Hyresgästföreningen lättläst Om Hyresgästföreningen I den här broschyren kan du läsa om Hyresgästföreningen. Vi berättar om vilka vi är, vad vi gör och vad vi tror på. Ring oss på telefon

Läs mer

VIKTIG INFO GÄLLANDE OMKOPPLINGEN TILL DET ÖPPNA NÄTET

VIKTIG INFO GÄLLANDE OMKOPPLINGEN TILL DET ÖPPNA NÄTET VIKTIG INFO GÄLLANDE OMKOPPLINGEN TILL DET ÖPPNA NÄTET Installation av hemmaswitch Vi har/kommer att installera en hemmaswitch hos dig, den ser ut som på bilden här intill. När omkopplingen till Open Universe

Läs mer

Servicebostad. -VAD ÄR DET? -Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge

Servicebostad. -VAD ÄR DET? -Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge Servicebostad -VAD ÄR DET? -Lättläst Vad är en servicebostad? Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter och

Läs mer

Allt samlat på ett ställe

Allt samlat på ett ställe Allt samlat på ett ställe Upplev mer igår, idag och imorgon Låt oss sträcka lite på ryggen. Det är vi som har gått i bräschen och skämt bort Sverige med riktigt bra bredband. Idag ställer vi krav på uppkoppling

Läs mer