NYHETER OCH MÖJLIGHETER FÖR SVENSKA BOSTÄDERS HYRESGÄSTER NUMMER

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NYHETER OCH MÖJLIGHETER FÖR SVENSKA BOSTÄDERS HYRESGÄSTER NUMMER 1 2011"

Transkript

1 NYHETER OCH MÖJLIGHETER FÖR SVENSKA BOSTÄDERS HYRESGÄSTER NUMMER PÅ GÅNG s3 Ungdomar i rabatten. Nu får ungdomar som bor hos Svenska Bostäder chans att sommar jobba. Rensa ogräs och hålla rent är några av arbetsuppgifterna. NYBYGGT s4 Snart klart. Svenska Bostäder bygger nytt i Henriksdalshamnen. En grön gård, närhet till vatten och city gör lägenheterna attraktiva. Uthyrningen börjar i maj. Under vintern har Goda Grannar genom gått en rejäl förändring och nu är det premiär för en piggare och nyttigare hyresgästtidning. Du som är van vid den gamla tidningen ser att den nya versionen har mera fokus på möjligheter, tips och arrangemang. Nya Goda Grannar kommer hem till dig tillsammans med hyresavin fyra Foto: Peter Lydén Välkommen till en ny liten tidning! gånger om året. Den är mindre till storleken men förhoppningsvis bättre på att ge dig information som du verkligen har nytta av. Berätta gärna för oss vad du tycker. Du hittar adresserna till oss på på sista sidan. Trevlig premiärläsning! Redaktionen. NYTTIGT MÖJLIGHETER s6 Fixa fläkten. Så här gör du för att tvätta filtret i köksfläkten och få en bättre ventilation. s7 Brett band. Nu finns SB Bredband i alla Svenska Bostäders lägenheter. Surfa snabbt och välj mellan olika internetleverantörer. Familjen Basara är flitiga användare. TIPSET s8 Sommartips. Dags för Svenska Bostäders populära idrottsskolor. Upptäck Tekniska museet och mycket mer.

2 GG NUMMER 1 2 MARS 2011 AKTUELLT Smått & gott som är värt att veta Grönt Framtidspris till SB Året i siffror Jury duty Aldrig förr har Svenska Bostäder satsat lika mycket på att rusta upp hus och lägenheter, öka tryggheten och skapa trivsamma gårdar. Vill du veta mer om vad vi gjort och planerar att göra framöver? Beställ en årsredovisning på svenskabostader.se Nu får Svenska Bostäder Skanskas Gröna Framtidspris för det lyckade samarbetet i kvarteret Blå Jungfrun. Där byggdes Stockholms första hyreshus med passivhusteknik. En del av motiveringen är att både Skanska och Svenska Bostäder har genom projektet fördjupat sin kunskap avseende energifrågor, och blivit kända som förespråkare av energieffektivt byggande. Nya företag på gårdarna Från och med den 1 maj sköter en entreprenör om våra gårdar. Gräsklippning, skräpplockning, snöröjning med mera beställs av Svenska Bostäder men utförs av ett annat företag. Våra miljövärdar, som sköter arbetet idag, blir erbjudna anställning hos entreprenören. Din bovärd jobbar kvar i området som vanligt. Stanna i stan i sommar Svenska Bostäder samarbetar som vanligt med idrottsföreningar och andra partners i Stockholm under sommarmånaderna. Du som bor hos Svenska Bostäder erbjuds fina rabatter på Skansen, simskola och andra idrottsskolor. Läs mer på sista sidan och på svenskabostader.se/erbjudanden hyresrätter förmedlade förra året Stockholms Stads Bostadsförmedling förmedlade över lägenheter under Det är en ökning jämfört med Svenska Bostäder lämnade över lägenheter till bostadsförmedlingen under förra året och den genomsnittliga kötiden för dem var 5,5 år. 129 av lägenheterna förmedlades som ungdomslägenheter, öronmärkta lägenheter till sökande i åldrarna år. Dialogen fortsätter på Järvakanalen! Vinn en IPad och biobiljetter Nu tar Svenska Bostäder ett nytt grepp för att skapa en fortsatt dialog och delaktighet kring framtidens Järva. Alla boende och andra intresserade är välkomna att delta i webbdialogen. Här kan du komma med idéer och synpunkter. Tyck till om jobb, boende, skola, fritid, integration, byggplaner, vägar, trafik och framtidsdrömmar. Diskutera med andra boende och få svar från Svenska Bostäder och Stockholms stad. Alla som är intresserad av utvecklingen på Järva är välkomna att lägga in filmer. Det enda som krävs är en webbkamera eller en mobiltelefon som man kan filma med. Gå in på välkommen med dina idéer och tankar. Alla som deltar har chans att vinna en IPad och biobiljetter. Kundenkäten gör skillnad Den 23 maj kan du få besök av Svenska Bostäder. Då delar vi ut årets kundenkät till en tredjedel av våra bostadshyresgäster och alla lokalhyresgäster. Dina betyg och kommentarer är viktiga för hur vi ska arbeta i områdena den kommande perioden. Tag chansen att lämna dina synpunkter!

3 3 PÅ GÅNG Förra sommaren jobbade Reyhan Genc, Omar Kapianda, Aziz Sertcanli och Derya Dalbudak på gårdarna i Tensta. Foto: Peter Lydén Sommarjobba på din egen gård! Bor du hos oss och har åldern inne? Då har du chans att få jobb i sommar. Som sommarjobbare hos oss håller du fint på gårdarna, tjänar en slant och får prova på hur det är i arbetslivet. Nu får ungdomar som bor hos Svenska Bostäder återigen chans att sommarjobba i sitt eget område. De plockar skräp, rensar ogräs, vattnar planteringar, tömmer papperskorgar, oljar in bänkar och planterar blommor. Det här är ett mervärde som vi år efter år erbjuder våra hyresgäster och deras barn. Just nu rekryterar vi för fullt, berättar personalkonsulten Ida Hagerum. Första chans till jobb I första hand är det hyresgästers barn som får sommarjobben. Ofta är det deras första chans att lära sig hur det är att arbeta. Eftersom de själva bor i området, gör de fint åt sig själva och sina grannar. Nytt för i år är att olika entreprenörsföretag tar över skötseln av Svenska Bostäders gårdar. Det är också de som kommer att arbetsleda ungdomarna. En del miljö värdar stannar kvar, men nu anställda av entreprenören. Svenska Bostäder säkerställer att både sommarjobbare och handledare får en bra introduktionsutbildning, men ungdomarna blir anställda av entreprenörerna i respektive område. Viktigt för området Svenska Bostäder har tagit initiativ till att fortsätta att anställa ungdomar under sommaren, därför att det är så viktigt både för området och för ungdomarna. Det här är ingen engångsföreteelse, utan det är ett krav på våra nya entreprenörer att de tar in sommarungdomar varje år. Och vi på Svenska Bostäder hjälper till i rekryteringen, för att projektet ska hålla samma nivå som tidigare, säger Ida Hagerum. Det är många ungdomar som tycker att det är bra att vara aktiva och tjäna egna pengar på sommarlovet. De uppskattar ofta att arbeta med kroppen, i stället för att sitta stilla i skolbänken. Arbetet är omväxlande och de går runt mellan olika ställen i området. Jobbet är också en bra merit att visa upp för framtida arbetsgivare. Detta gäller Ansökan? Snarast! Senast sista mars. Vem? Du som bor hos Svenska Bostäder. Ålder? Du ska fylla minst 16 år under året. Hur? Skicka in ansökan till området du vill jobba i. Se svenskabostader.se Vad? Trädgårdsskötsel och andra utomhusjobb. Lön? Du får avtalsenlig lön, betald introduktion, och arbetar alltid med en handledare. När? Tre veckor i sommar.

4 4 GG NUMMER 1 MARS 2011 NYBYGGT Bild: White arkitektbyrå Båtklubben nytt boende i färdig stadsdel Sista kvarteren klara i Hammarby Sjöstad I vår börjar uthyrningen av splitternya lägenheter i Henriks dalshamnen i Hammarby Sjöstad. Här finns allt från 2 till 5 rum och kök, med härlig närhet till vattnet. Populärt område Utanför Svenska Bostäders nya hus går Henriksdalsallén med mycket träd, likt en esplanad genom området ner mot båthamnen vid Henriksdalstorget med restauranger och butiker. Där byggs också bänkar och samlingsplatser och längs sjön går en lång obruten strandpromenad. Lägenheterna är populära i det här området. Hammarby Sjöstad har blivit ett etablerat område med service, bra kommunikationer och många nöjda boende. Det är nära till Slussen och Södermalm och en passagerarfärja tar snabbt de boende över till Södermalm. Både tvärbanan och bussar finns på nära håll. Dessutom finns det planer på att tvärbanan ska dras vidare och in mot Slussen. Boende för alla smaker Vill du bo i en lägenhet med balkong, ekparkett i alla rum och

5 GG NUMMER 1 MARS närhet till vattnet? Då är kvarteret Båtklubben något för dig! Genom den interna byteskön finns chans att byta till en nyproducerad lägenhet. Sedan 1999 har stadsdelen Hammarby Sjöstad vuxit mer och mer, och nu slutförs arbetet. Svenska Bostäders två nya hus ligger i Henriksdalshamnen, nära Henriksdalsberget och Danvikstull. Båda husen byggs i fyra till sex våningar med grönskande inner gårdar. Kvarteret ligger på Pollargatan vid Henriksdalsallén. Det består av två större huskroppar i sex våningar, som binds samman av ett längre lamellhus i fyra våningar. Bakom huset öppnar sig en stor härlig gård som huset delar med resten av kvarteret. Dit kommer man genom en portal genom huset, från entrégården vid Pollargatan. Två portar leder till var sitt trapphus. Den lilla entrégården utsmyckas med träd, planteringar och sittbänkar. Modernt och bekvämt Alla lägenheter i huset har balkong eller uteplats. Under huset byggs ett garage med 26 parkeringsplatser och en cykelparkering i eget rum. I bottenplan mot Henriksdalsallén finns en lokal där en mindre restaurang, ett kafé eller en butik kommer att flytta in. Hela huset går i grönt med vita detaljer. Entréportarna byggs i ek. Inne i lägenheterna är alla golv av ekparkett och badrummen är förberedda för tvättmaskin och torktumlare. Boytan för den minsta ettan blir 48 kvadratmeter och den största femman är hela 114 kvadratmeter. Här är barnvänligt och en förskola planeras i samma kvarter. De boende kan påverka utseendet i sin lägenhet innan de flyttar in i det nybyggda huset genom att till exempel välja färg på fondvägg och i badrummet. I samband med uthyrningen står en visningslägenhet helt klar i huset. En del av dem som anmäler intresse blir kallade till visning där. Svenska Bostäders kvarteret Båtklubben Totalt 49 lägenheter. 2 5 rum och kök. Arkitektbyrå: White. Henriksdalshamnen består av 850 lägenheter, varav en tredjedel är hyresrätter och resten bostadsrätter. Byta bostad? Boende hos Svenska Bostäder kan byta lägenhet genom den interna byteskön. Anmälan via bostadsförmedlingen. Du kan också söka via bostadsförmedlingens vanliga kö. Uthyrningen börjar i maj Håll koll på svenskabostader.se Anmäl dig på Kvarteret Båtklubben ligger nära kajen. Svenska Bostäders hus är grönmarkerat. SÅ BYGGER SVENSKA BOSTÄDER I ÅR Byggen som pågår eller blir klara i år Antal Område lägenheter Kvarter Annedal 127 Kulla-Gulla Henriksdal 49 Båtklubben Hässelby 142 Lövsta allé Blackeberg 70 Ungraren Annedal 113 Kusin vitamin Byggen som påbörjas i år Antal Område lägenheter Kvarter Bromsten 36 Idun Södermalm 119 Plankan Vällingby 90 Stämpelfärgen Järva 75 N

6 GG NUMMER 1 6 MARS 2011 NYTTIGT Gör rent filtret i köksfläkten på några minuter! För att luften i din lägenhet ska vara fräsch är det bra om du med jämna mellanrum gör rent köksfläktens filter. I fläkten finns ett spjäll som aldrig är helt stängt, och där ska gammal luft strömma ut. När man lagar mat blir filtret fullt med fett efter ett tag. Då fastnar damm i fettet och ventilationen fungerar inte som den ska. Med några enkla handgrepp går det att ta loss filtret och diska det för hand eller i maskin. Fläktens övriga lösa delar är också bra om man diskar. Sedan är det bara att trycka tillbaka filtret i sin hållare. Vi rekommenderar att man rengör filtret varannan månad, eller varje månad om man lagar mycket mat. Och använd ett diskmedel som löser fett riktigt bra. Olika spisfläktar kan skilja sig åt, men principen för att rengöra filtret är ungefär den samma. Lägenhetens ventilation Köksfläkten är en del av lägenhetens ventilationssystem. Ett litet spjäll är öppet dygnet runt. För att damm och fukt effektivt ska kunna ventileras ut bör köksfiltret vara rent. Om det börjar brinna på spisen kan elden sprida sig till filtret om det är fullt av fett. Gammalt fett i köksfläkten kan smälta och droppa ner i maten, om filtret inte är rengjort på länge. Diska fläktfiltret varje eller varannan månad. Så gör du rent köksfläkten Filtret sitter bakom ett galler på undersidan av spiskåpan. Du tar loss det genom hålla inne två knappar och vinkla det nedåt. Lägg gallret på diskbänken med baksidan upp. Filtret hålls fast av en hållare, som du tar bort genom att hålla nere två piggar. Gör rent filtret med varmt vatten och diskmedel med bra förmåga att lösa fett. Med billigare diskmedel blir oftast inte resultatet lika bra. Krama sedan ur filtret. Sätt filtret på plats med hållaren på samma sätt som du tog loss det. Och slutligen sätt fast gallret med klykorna i bakkant först och tryck fast i framkant. Det ska höras ett klick.

7 GG NUMMER 1 MARS MÖJLIGHETER Familjen Basara är flitiga internetanvändare. I deras bostad i Grimsta är ofta tre datorer uppkopplade samtidigt med SB Bredband. Foto: Peter Lydén Surfa snabbare med SB Bredband Nu kan alla hyresgäster koppla upp sig med Svenska Bostäders snabba fiberoptiska nät, SB Bredband. Vi har en hastighet på hela 100 Mbit. Så det går snabbt att surfa även när alla våra tre datorer är uppkopplade, säger Hasan Basara som bor i Grimsta med sin familj. När familjen Basara flyttade in i sin lägenhet för några år sedan fanns redan SB:s nät indraget i bostaden. Och uppkopplingen har hela tiden varit stabil. Hasan Basara använder internet fullt ut betalar räkningar, läser tidningar och laddar ner musik. Ibland handlar jag på nätet. Det är smidigt att jämföra priser istället för att åka runt och titta i affärer. Jag kollar också vad folk har gett för omdömen om en viss vara. Stor valfrihet SB Bredband är ett så kallat öppet nät och hyresgästerna kan välja mellan flera internetleverantörer, telebolag och TV-tjänster. Att nätet är öppet sätter press på leverantörerna att sänka priserna. De flesta leverantörerna har korta bindningstider så det går snabbt och enkelt att byta tjänster. Är man inte nöjd med en internetleverantör är det bara att byta, säger Faruk Basara som är son i huset och nyligen pluggat färdigt till civilingenjör på KTH. Det går snabbt och smidigt att koppla upp sig mot SB Bredband. Det är i stort sett bara att plugga in datorsladden så kopplas du upp mot en internetsida där du kan välja bland en rad olika leverantörer som erbjuder internet, ip-telefoni och tv. I varje rum finns det två uttag, så man slipper dra en massa långa sladdar. Används av hela familjen Alla i familjen Basara använder internet aktivt. De är ofta inne på facebook, Youtube och spelar även online-spel. Dottern Amina Basara pluggar på en skola som heter Kunskapsgymnasiet. Där är mycket av undervisningen baserad på studiematerial och interaktiva uppgifter som ligger på skolans webbportal. I framtiden, när det kommer tjänster som kräver ännu högre hastighet, kan kapaciteten utökas många gånger om i SB:s nät. Sedan i höstas har alla Svenska Bostäders lägenheter och de flesta lokaler tillgång till SB Bredband. SB Bredband Vill du veta mer eller behöver du hjälp att komma igång? Kontakta SB Bredband Kundservice Se också svenskabostader.se eller ställ frågor via mail: Om du behöver support med dina bredbands-, tv- eller telefonitjänster, ska du kontakta din tjänsteleverantör. SB tillhandahåller det fiberoptiska nätet, men tjänsterna levereras av fristående aktörer.

8 TIPSET Erbjudanden för våra hyresgäster HEMTRYGG STANNA I STAN I SOMMAR En hemförsäkring till specialpris för dig som bor hos Svenska Bostäder. HemTrygg täcker alla dina saker och kan dessutom ge dig ersättning om du blir sjuk under en resa, hamnar i en rättstvist eller drabbas av skadeståndskrav. I SAMARBETE MED: Läs mer och teckna HemTrygg direkt på svenskabostader.se eller ring Trygg-Hansas Kundservice på JUNIBACKEN Pris fö r hyre 6 0 kr sgäs te r: / 50 k r Det ordnas massor av sköna Stockholmsaktiviteter för dig och din familj i sommar. Med fler samarbetspartners kan fler få njuta av våra fina erbjudanden i år. Läs mer på svenskabostader.se/erbjudanden Friidrottsskola Basketskola Simskola Fotbollsskola Skansen Pris för hy resgäs ter: kr Under januari och maj erbjuds du som hyresgäst hos Svenska Bostäder fri entré för två personer på Tekniska museet. Övriga tio månader under året får du två entrébiljetter till priset av en. SAGOLEKHUSET PÅ DJURGÅRDEN Som boende kan du besöka Junibacken tisdag torsdag för mindre än halva priset. Erbjudandet gäller fram till midsommar. Pris fö r hyresg Gå 2 b e äster: tala fö Svenska Bostäder samarbetar med Tekniska museet genom utställningen Spelet om energin. Välkommen att hämta kuponger på ditt områdeskontor mot uppvisande av hyresavi eller kontrakt. Det finns ett begränsat antal kuponger och först till kvarn gäller. Varje kontraktsinnehavare har rätt till två kuponger och vid ett tillfälle. Entrépriser med kupong: Vuxna 60 kr (ordinarie pris 125 kr) Barn 50 kr (ordinarie pris 110 kr) Erbjudandet gäller mot uppvisande av kupong vid ett tillfälle för max fyra personer, tisdagar torsdagar till och med den 23 juni Tidningen Goda grannar! ges ut av Svenska Bostäder 4 gånger per år. Svenska Bostäder grundades 1944, ägs av Stockholms stad och är idag Stockholms största hyresvärd. Goda Grannar är tryckt på Grapho Matt 70g som är ett miljövänligt papper från SCA. Ansvarig utgivare Sandra Plavinskis Redaktion Kenneth Claesson Form & Produktion Care of Haus Skribenter Gunilla Kruse Martin Preis Jonas Rydin Fotograf Peter Lydén Tryck Colorprint, Borlänge Svenska Bostäder Box 95, Vällingby Tel r1

NYHeTer OcH möjligheter FÖr SVeNSKA bostäders HYreSGÄSTer NUMMER 4 2011

NYHeTer OcH möjligheter FÖr SVeNSKA bostäders HYreSGÄSTer NUMMER 4 2011 NYHeTer OcH möjligheter FÖr SVeNSKA bostäders HYreSGÄSTer NUMMER 0 AKTUELLT Ta hand om din gran. Gör en insats för miljön och ditt område. Släng granen på rätt ställe när du tröttnat på den. PÅ GÅNG s

Läs mer

ODAGRANNAR BÄSTA GRANNARNA. 4 miljarder extra: Nu rustas hus och. Brandmästaren uppmanar: Glöm inte släcka ljusen!

ODAGRANNAR BÄSTA GRANNARNA. 4 miljarder extra: Nu rustas hus och. Brandmästaren uppmanar: Glöm inte släcka ljusen! ODAGRANNAR Till dig som bor hos Svenska Bostäder. Nummer fem december 2009. EDITION STOCKHOLM SYDÖST DIN LOKALA BOTIDNING Med nyheter, information och reportage för dig som bor i Farsta och Kärrtorp med

Läs mer

ODAGRANNAR BÄSTA GRANNARNA. 4 miljarder extra: Nu rustas hus och. Brandmästaren uppmanar: Glöm inte släcka ljusen!

ODAGRANNAR BÄSTA GRANNARNA. 4 miljarder extra: Nu rustas hus och. Brandmästaren uppmanar: Glöm inte släcka ljusen! ODAGRANNAR Till dig som bor hos Svenska Bostäder. Nummer fem december 2009. EDITION STOCKHOLM INNERSTAN DIN LOKALA BOTIDNING Med nyheter, information och reportage för dig som bor på Norrmalm och Södermalm

Läs mer

GRANNAR. Boendestöd Andreas vill berätta om sina handikapp. Boskola 32 ton skräp hamnar i avloppet varje vecka DIN LOKALA BOTIDNING

GRANNAR. Boendestöd Andreas vill berätta om sina handikapp. Boskola 32 ton skräp hamnar i avloppet varje vecka DIN LOKALA BOTIDNING GRANNAR Till dig som bor hos Svenska Bostäder. Nummer fem december 2010. EDITION STOCKHOLM INNERSTAN DIN LOKALA BOTIDNING Med nyheter, information och reportage för dig som bor på Norrmalm och Södermalm

Läs mer

ODAGRANNAR BÄSTA GRANNARNA. 4 miljarder extra: Nu rustas hus och. Brandmästaren uppmanar: Glöm inte släcka ljusen!

ODAGRANNAR BÄSTA GRANNARNA. 4 miljarder extra: Nu rustas hus och. Brandmästaren uppmanar: Glöm inte släcka ljusen! ODAGRANNAR Till dig som bor hos Svenska Bostäder. Nummer fem december 2009. EDITION STOCKHOLM SYDVÄST DIN LOKALA BOTIDNING Med nyheter, information och reportage för dig som bor i Skärholmen, Vårberg,

Läs mer

Nyheter och möjligheter för Svenska Bostäders hyresgäster Nummer 4 2012

Nyheter och möjligheter för Svenska Bostäders hyresgäster Nummer 4 2012 Nyheter och möjligheter för Svenska Bostäders hyresgäster Nummer 4 2012 PÅ GÅNG s. 3 Byta lägenhet? Familjen Al-Draisawi fick en ny lägenhet via det interna bostadskön. Läs om hur du kan göra för att byta

Läs mer

GRANNAR. Boendestöd Andreas vill berätta om sina handikapp. Boskola 32 ton skräp hamnar i avloppet varje vecka DIN LOKALA BOTIDNING

GRANNAR. Boendestöd Andreas vill berätta om sina handikapp. Boskola 32 ton skräp hamnar i avloppet varje vecka DIN LOKALA BOTIDNING GRANNAR Till dig som bor hos Svenska Bostäder. Nummer fem december 2010. EDITION STOCKHOLM JÄRVAFÄLTET DIN LOKALA BOTIDNING Med nyheter, information och reportage för dig som bor i Rinkeby, Tensta, Kista

Läs mer

»nu går vi hem« Kent lämnar bullret för lugnet på Granliden

»nu går vi hem« Kent lämnar bullret för lugnet på Granliden »nu går vi hem«en tidning utgiven av Burlövs Bostäder AB sommaren 2012 Kent lämnar bullret för lugnet på Granliden Möt grabbarna med gröna fingrar Helrenovering för en femtilapp Underhåll för 15 miljoner

Läs mer

DIN LOKALA BOTIDNING. Andrew fick första lyan i Hässelby Gård TEMA MILJÖ EDITION STOCKHOLM VÄSTERORT

DIN LOKALA BOTIDNING. Andrew fick första lyan i Hässelby Gård TEMA MILJÖ EDITION STOCKHOLM VÄSTERORT ODA GRANNAR Till dig som bor hos Svenska Bostäder. Nummer ett februari 2009. EDITION STOCKHOLM VÄSTERORT DIN LOKALA BOTIDNING Med nyheter, information och reportage för dig som bor i Hässelby, Grimsta,

Läs mer

»nu går vi hem« MÄSTAREN FRÅN ARLÖV. 200 kr. Sök lägenhet i nya Granliden Guldläge i Burlövs kommun Sveriges modernaste nät.

»nu går vi hem« MÄSTAREN FRÅN ARLÖV. 200 kr. Sök lägenhet i nya Granliden Guldläge i Burlövs kommun Sveriges modernaste nät. »nu går vi hem«en tidning utgiven av Burlövs Bostäder AB hösten 2011 Hitta rätt hus och vinn ett presentkort på 200 kr hos Coop MÄSTAREN FRÅN ARLÖV Sök lägenhet i nya Granliden Guldläge i Burlövs kommun

Läs mer

Nya i Annedal. Stockholmshemmet. Fler jubileumserbjudanden. Tvättbokning på nätet för ännu fler. Vi bygger nytt i klassisk närförort

Nya i Annedal. Stockholmshemmet. Fler jubileumserbjudanden. Tvättbokning på nätet för ännu fler. Vi bygger nytt i klassisk närförort Stockholmshemmet Tidningen för dig som bor hos oss Nr 2 Juni 2012 Nya i Annedal Fler jubileumserbjudanden för alla Tvättbokning på nätet för ännu fler Vi bygger nytt i klassisk närförort HÄLSNING FRÅN

Läs mer

03-2014. Framåt marsch på Brigaden HETA TIPS FÖR KALLA FÖTTER ACTIONDAGEN I NORSLUND. Enkelt att bo för alla SIDAN 8 SIDAN 4 SIDAN 10 SIDAN 11

03-2014. Framåt marsch på Brigaden HETA TIPS FÖR KALLA FÖTTER ACTIONDAGEN I NORSLUND. Enkelt att bo för alla SIDAN 8 SIDAN 4 SIDAN 10 SIDAN 11 HETA TIPS FÖR KALLA FÖTTER SIDAN 8 # 03-2014 NYHETER OCH MÖJLIGHETER FÖR KOPPARSTADENS HYRESGÄSTER ACTIONDAGEN I NORSLUND SIDAN 4 Framåt marsch på Brigaden SIDAN 10 Enkelt att bo för alla SIDAN 11 LEDARE

Läs mer

TILLFÄLLIG FLYTT FAVORITEN MARABOUPARKEN. 3-11 Fr. Förvaltaren. Så gör familjen Tilling. Här leker Melvin och Vera helst VÄLKOMMEN TILL URSVIK

TILLFÄLLIG FLYTT FAVORITEN MARABOUPARKEN. 3-11 Fr. Förvaltaren. Så gör familjen Tilling. Här leker Melvin och Vera helst VÄLKOMMEN TILL URSVIK 3-11 Fr. Förvaltaren Så gör familjen Tilling TILLFÄLLIG FLYTT FAVORITEN MARABOUPARKEN Här leker Melvin och Vera helst VÄLKOMMEN TILL URSVIK Sundbybergs nya stadsdel STADSNÄTET BÄST. DAGS FÖR BESIKTNING.

Läs mer

Nyheter och möjligheter för Svenska Bostäders hyresgäster Nummer 4 2014

Nyheter och möjligheter för Svenska Bostäders hyresgäster Nummer 4 2014 Nyheter och möjligheter för Svenska Bostäders hyresgäster Nummer 4 2014 Aktuellt s. 2 God Jul önskar vi Er alla! Vi önskar Er alla en God Jul och ett Gott Nytt År lokaler s. 4-5 Kärrtorp centrum är i fokus.

Läs mer

Välkommen. Än en gång varmt välkommen till Karlskronahem!

Välkommen. Än en gång varmt välkommen till Karlskronahem! Välkommen Du har valt att flytta till en hyresrätt och det tycker vi du gör rätt i. Kanske anser du att det finns viktigare saker i livet än att underhålla och renovera din bostad. Eller lägger du hellre

Läs mer

FÖRNYA DITT VARDAGSRUM SIDAN

FÖRNYA DITT VARDAGSRUM SIDAN Smartare betalning SIDAN 4 5 Exakt mätning för miljön SIDAN 11 Grönskande grannsämja # 03-2013 NYHETER OCH MÖJLIGHETER FÖR KOPPARSTADENS HYRESGÄSTER SIDAN 8 Håll koll på katten - det tjänar du på SIDAN

Läs mer

DIN LOKALA BOTIDNING. Fräscha badrum efter stambyte i Husby TEMA MILJÖ EDITION STOCKHOLM JÄRVAFÄLTET

DIN LOKALA BOTIDNING. Fräscha badrum efter stambyte i Husby TEMA MILJÖ EDITION STOCKHOLM JÄRVAFÄLTET ODA GRANNAR Till dig som bor hos Svenska Bostäder. Nummer ett februari 2009. EDITION STOCKHOLM JÄRVAFÄLTET DIN LOKALA BOTIDNING Med nyheter, information och reportage för dig som bor i Rinkeby, Tensta,

Läs mer

MED EN SMAKFULL PICKNICK-KORG - SIDAN 3

MED EN SMAKFULL PICKNICK-KORG - SIDAN 3 Dörrposten SOMMAR 2015 NYHETER, TIPS & IDÉER FRÅN VÄNERSBORGSBOSTÄDER Njut av sommaren! MED EN SMAKFULL PICKNICK-KORG - SIDAN 3 NYA BOSTÄDER PÅ GÅNG I CENTRUM 4-5 FÖRRÅDSBEHOV? VI HAR LÖSNINGEN 9 NU ÖKAR

Läs mer

Snyggt och mysigt. Ombyggd butik blev spännande lägenhet s 8 "Vi vill bli kundens första val" s 11. Filmskapare med Bergsjön i centrum s 13

Snyggt och mysigt. Ombyggd butik blev spännande lägenhet s 8 Vi vill bli kundens första val s 11. Filmskapare med Bergsjön i centrum s 13 Nr 1 2007 Hyresgästinformation från Familjebostäder Snyggt och mysigt Ombyggd butik blev spännande lägenhet s 8 "Vi vill bli kundens första val" s 11 Filmskapare med Bergsjön i centrum s 13 Nr 1 2007 Värdsnyheter

Läs mer

Större & starkare. Berit lämnar över. driftavdelning. Madeleine är ny husvärd. Var med och tävla om vackraste utemiljön! Undvik extrakostnader

Större & starkare. Berit lämnar över. driftavdelning. Madeleine är ny husvärd. Var med och tävla om vackraste utemiljön! Undvik extrakostnader BoNytt INFORMATION TILL DIG SOM ÄR HYRESGÄST I LUDVIKAHEM NR 1 2013 www.ludvikahem.se Var med och tävla om vackraste utemiljön! Undvik extrakostnader Större & starkare driftavdelning sidan 4 Betala hyran

Läs mer

Förbobladet. Härliga Hällingsjö FART. Trädäck för en PÅ NÄTET. SOMMAREN 2015 Kungälv, Ytterby, Kärna, Kareby & Marstrand

Förbobladet. Härliga Hällingsjö FART. Trädäck för en PÅ NÄTET. SOMMAREN 2015 Kungälv, Ytterby, Kärna, Kareby & Marstrand Förbobladet SOMMAREN 2015 Kungälv, Ytterby, Kärna, Kareby & Marstrand Trädäck för en personlig uteplats FART PÅ NÄTET 1010101101010101000110010001 Härliga Hällingsjö För Förbos bästa I maj var jag på konferens

Läs mer

Förnyelse: Fyrtioåtta år i samma kvarter

Förnyelse: Fyrtioåtta år i samma kvarter Förnyelse: Fyrtioåtta år i samma kvarter Gunilla Grip har bott på Kvarngärdet sedan 1962 Grattis! 30 år hos Uppsalahem ger hyresrabatt! Gör en klimatinsats och spara pengar Individuell mätning av vatten

Läs mer

»nu går vi hem« Vi fann vårt hem. Det händer på festivalen Bert trivs att bo i 55+ Här har barnen multikul

»nu går vi hem« Vi fann vårt hem. Det händer på festivalen Bert trivs att bo i 55+ Här har barnen multikul »nu går vi hem«en tidning utgiven av Burlövs Bostäder AB sommaren 2009 Vi fann vårt hem Det händer på festivalen Bert trivs att bo i 55+ Här har barnen multikul VD har ordet Att jobba på lång sikt, planera

Läs mer

»nu går vi hem« Hyresrätt. Arlövs nya blickfång. bo utan bekymmer. Ökad trygghet. Krögare och hyresgäst trivs på Svenshög. i garage och miljöhus

»nu går vi hem« Hyresrätt. Arlövs nya blickfång. bo utan bekymmer. Ökad trygghet. Krögare och hyresgäst trivs på Svenshög. i garage och miljöhus »nu går vi hem«en tidning utgiven av Burlövs Bostäder AB sommaren 2010 Ökad trygghet i garage och miljöhus Arlövs nya blickfång Krögare och hyresgäst trivs på Svenshög TÄVLA & VINN på ditt favoritrecept!

Läs mer

MUMMA HAR HITTAT LÄGET PÅ TVÄREN TILL SUMPAN

MUMMA HAR HITTAT LÄGET PÅ TVÄREN TILL SUMPAN Nytt MAGASIN FRÅN FÖRVALTAREN MUMMA HAR HITTAT LÄGET PÅ TVÄREN TILL SUMPAN Så blir nya Tvärbanan PASTA MED GRANNARNA Lätt att ses om man bor nära 100 MILJONER STOR SATSNING PÅ UNDERHÅLL 269 nya hyresrätter

Läs mer

02-2012. Sawanee har receptet på framgång. Britsen byter ansikte. Äntligen sommar!

02-2012. Sawanee har receptet på framgång. Britsen byter ansikte. Äntligen sommar! # 02-2012 Nyheter och möjligheter för Kopparstadens hyresgäster Äntligen sommar! Grilla på balkongen? Släppa ut katten? Vad bör man tänka på i sommartider? Vi ger tips för en trevligare sommar. SIDAN 5

Läs mer

INNEHÅLL. Ny lya till rimlig hyra 28 Gestaltningstävlingen skapar prisvärt boende. Vd hälsar välkommen 2

INNEHÅLL. Ny lya till rimlig hyra 28 Gestaltningstävlingen skapar prisvärt boende. Vd hälsar välkommen 2 GUIDEN rundtur i FAMILJEBOSTÄDERS stockholm 2008 2009 INNEHÅLL Vd hälsar välkommen 2 Hyresrätt Hyresrätt ja tack! 4 Om vår affärsidé, våra mål och vår vision Vi bor under samma tak Kollektivboendet i kvarteret

Läs mer

Välkommen till Kundservice!

Välkommen till Kundservice! NR 1 DECEMBER 2013 Välkommen till Kundservice! VD har ordet Nybos organisation Möt våra förvaltare Så ska vi bli ännu bättre! På gång Satsning på utemiljö - och mera Använd hemsidan! VD har ordet: Kundfokus

Läs mer

utgiven av nynäshamnsbostäder nummer 2 juni 2013 VÄRDENS NYHETER Nynäshamnsbostäder genom livet Sid 3-5

utgiven av nynäshamnsbostäder nummer 2 juni 2013 VÄRDENS NYHETER Nynäshamnsbostäder genom livet Sid 3-5 utgiven av nynäshamnsbostäder nummer 2 juni 2013 VÄRDENS NYHETER genom livet Sid 3-5 tema: livet i hyresrätt Greger Nilsson är sedan maj 2011 vd på. Här var han tidigare teknisk chef och har jobbat på

Läs mer

02-2014. Bästa kontaktvägarna NYBAKAT I SVÄRDSJÖ FELANMÄLAN PÅ NÄTET. Stör ej: Ny service tryggar ditt boende SIDAN 5 SIDAN 7 SIDAN 9 SIDAN 4

02-2014. Bästa kontaktvägarna NYBAKAT I SVÄRDSJÖ FELANMÄLAN PÅ NÄTET. Stör ej: Ny service tryggar ditt boende SIDAN 5 SIDAN 7 SIDAN 9 SIDAN 4 NYBAKAT I SVÄRDSJÖ SIDAN 5 # 02-2014 NYHETER OCH MÖJLIGHETER FÖR KOPPARSTADENS HYRESGÄSTER FELANMÄLAN PÅ NÄTET SIDAN 7 Bästa kontaktvägarna SIDAN 9 Stör ej: Ny service tryggar ditt boende SIDAN 4 LEDARE

Läs mer