Nyheter och möjligheter för Svenska Bostäders hyresgäster Nummer

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nyheter och möjligheter för Svenska Bostäders hyresgäster Nummer 3 2012"

Transkript

1 Nyheter och möjligheter för Svenska Bostäders hyresgäster Nummer Aktuellt s. 2 Höstens boendedialog med runt svar börjar visa resultat. på gång s. 4 Energisnålt bygge i Blackeberg. Snart sker inflyttningen till de tre nya, energisnåla husen i kvarteret Ungraren. Nyttigt s. 5 Lufta dina element och få en bättre inomhustemperatur. Lär dig kontrollera om du har luft i elementen. BOUTSTÄLLNING s. 6 Personligt hantverk på Söder I trendkänsliga SoFo på Söder i Stockholm driver designern och keramikern Karin Eriksson butiken Manos. Hon har märkt att allt fler intresserar sig för konsthantverk. Till butiken anländer både södermalmsbor och utländska kunder, som följer hennes engelskspråkiga blogg på internet. Butiken, och verkstaden som ligger i anslutning, hyr hon av Svenska Bostäder. Lägenheter visas med teater. Svenska Bostäder bjöd på en annorlunda boutställning med hjälp av en teateruppsättning. tipset s. 8 Vällingbydagarna: Ta med familjen och se Sean Banan i Vällingby city september.

2 GG Nummer 3 2 AKTUELLT Smått & gott som är värt att veta Testa din brandvarnare Full fart under sommarlovet När du kommer hem efter semestern kan det vara smart att testa brandvarnaren. På den sitter en knapp där det går att testa om högtalaren fungerar. För att kolla att även sensorn fungerar så blås ut ett stearinljus och håll det under brandvarnaren. Röken som stiger upp från det nysläckta ljuset ska då utlösa brandvarnaren som tjuter en kort stund. Den här sommaren var det många barn och ungdomar som nappade på Svenska Bostäders sommarlovserbjudanden. Gratis eller till rabatterade priser kunde barnen gå på allt från sim- och basketskola till att träna gymnastik och friidrott. Svenska Bostäder samarbetar med en rad kända idrottsklubbar runt i hela staden. Flera familjer tog också tillfället i akt att besöka Skansen med rabatterad entrébiljett. Boendedialogen i Skärholmen Under Boendedialogen hösten 2011 lämnade Skärholmsborna in runt synpunkter om vad de tyckte om sin stadsdel. De boende berättade att de trivs i Skärholmen, men att det fanns saker som de tyckte skulle göra Skärholmen ännu bättre och det jobbar Boende dialogen vidare med nu. Några av dessa saker är bättre städning, trygghets vandringar, en upprustad vattenlek och mer belysning kring Bodholmsplan. I Skärholmen har vi haft en återkoppling kring vad vi har gjort i början av september. Se Försäljningen i Hagsätra överklagad Kundcenter har nya öppettider Behöver du fråga om något, anmäla ett fel eller komma i kontakt med din bovärd? Då kan du få hjälp av Svenska Bostäders Kundcenter. Där kan du få svar direkt eller så bokar medarbetarna på Kundcenter in en tid då bovärden besöker dig. Felanmälan går också att göra via webben om du loggar in som hyresgäst. Svenska Bostäders styrelse och kommunfullmäktige har tidigare fattat beslut om att sälja elva fastigheter i Hagsätra till Ikano Bostad. Detta beslut har överklagats. Överklagandet innebär att Ikanos övertagande skjuts fram på obestämd tid, och därför kan inte Svenska Bostäder uppge något datum för över tagandet. Svenska Bostäder kommer att förvalta fastigheterna fram till dess att domstolens beslut är fastställt. Den skriftliga information som tidigare gått ut till berörda hyresgäster gäller fortfarande. Öppettider Mån Tis-tors Fre Webb Alltid öppen Telefon Besök Tekniska Museet Som hyresgäst hos Svenska Bostäder får du två entrébiljetter till Tekniska Museet för priset av en. Du är välkommen att hämta erbjudandekuponger på ditt områdeskontor mot uppvisande av hyresavi eller kontrakt. Det finns ett begränsat antal kuponger och först till kvarn gäller. Varje kontraktsinnehavare har rätt till två kuponger, vid ett tillfälle. Läs mer om museet på

3 GG Nummer 3 3 Det tar ungefär tio minuter att tillverka en skål eller en tekopp, säger Karin Eriksson. Bäst är att slappna av och inte göra några hastiga rörelser vid drejskivan. Efter drejningen bränns leran i tre omgångar. Varje omgång i ugnen tar ett dygn. Personligt och handgjort när Karin drejar Konsthantverk har blivit allt populärare. Det har designern och keramikern Karin Eriksson märkt av i trendkänsliga SoFo (söder om Folkungagatan) på Söder i Stockholm. Där driver hon sin butik och har sin verkstad i lokaler som hon hyr av Svenska Bostäder. Karin Eriksson har gjort sig ett namn långt utanför Stockholm. Till hennes butik som heter Manos kommer såväl södermalmsbor som utländska kunder. Genom sin engelskspråkiga blogg har hon nått ut internationellt, och hon känner av ett ökat intresse för hantverk. Jag tror att folk vill ha personliga saker som de kan ha länge. Det blir något speciellt med handgjorda föremål som inte formas på fabrik, säger Karin. Själv tillverkar hon allt från vaser och ljusstakar till dörrhängen och smycken. Hon gör framför allt funktionella föremål. Jag gillar att ha en stram form på sakerna och blanda med ett organiskt och sirligt mönster. Mest folk kommer det till butiken på luncher och helger. De stunder det är lugnt i butiken kan Karin sitta i verkstadsdelen och dreja. Det är öppet in till verkstaden, så jag kan heja på kunderna som kommer in. Samtidigt är verkstaden en avskärmad del av lokalen. Karin tycker att det går bra att dreja även om hon ofta blir avbruten av kunder. Det tar henne ungefär tio minuter att tillverka en skål eller en tekopp. Det enda jobbiga är om leran är blöt, då måste hon torka av sig om händerna innan hon går ut och tar hand om kunderna. Intresset för lera är stort bland dem som besöker Karin Eriksson. Det är ett naturligt material som alla kan relatera till. Många har provat att dreja eller gått keramikkurser. Sedan två år tillbaka har Karin Eriksson hyrt lokalen av Svenska Bostäder. De största fördelarna för henne att flytta till SoFo är att kundunderlaget är stort och att lokalen passar bra både som butik och verkstad. Jag installerade två ugnar när jag kom, annars gick det mesta bra att använda redan från början. Källaren skulle jag gärna vilja renovera för då skulle jag ha utrymme för kurser i drejning eller i någon annan form av hantverk, avslutar Karin. Fakta: Svenska Bostäder har cirka kommersiella lokaler i form av butiker, kontor, lager och hantverkslokaler. Söker du lokal? Gå in och titta på Det går även att hyra smålokaler för hobbyverksamhet eller som förråd. Är du intresserad av till exempel ett extra förråd vänder du dig till ditt områdeskontor. Svenska Bostäder vill skapa levande och attraktiva stadsdelar. Vi riktar särskild uppmärksamhet åt förortscentrum där vi arbetar för att det ska finnas ett bra basutbud av kommersiell och offentlig service i närmiljön.

4 4 GG NUMMER 3 PÅ GÅNG Fakta Ungraren 1: På Björnsonsgatan står tre punkthus med 70 lägenheter klara. Inflyttningen sker i etapper med start 1 september. Husen har åtta våningar mot gatan och en suterrängvåning mot parken. Två gårdar med underliggande garage bildas mellan husen. Husen är byggda som lågenergihus med passivhusteknik. De tar tillvara värmen från boende och värmen som elektriska apparater alstrar. Tre nya, energisnåla hus byggs i Blackeberg Svenska Bostäders planerade byggstarter de kommande åren Duggregnet, Björkhagen, 62 lgh Björkhagens C, Björkhagen, 12 lgh Stämpelfärgen, Vällingby, 61 lgh Korthållaren, Vällingby, 77 lgh Söderåsen, Norra Djurgårdsstaden, 142 lgh Hedvig, Spånga, 63 lgh Tant Grön, Mariehäll (Annedal), 82 lgh Primus, Lilla Essingen, 120 lgh Silvret, Grimsta, 100 lgh Sätra stall, Sätra, 65 lgh Kärrtorps centrum, 100 lgh Triglyfen, Hässelby strand, 49 lgh Dalen P-hus, 50 lgh Vårbergsvägen, 170 lgh Vallgossen, Kungsholmen, 248 lgh Nybohovsbacken, Nybohov, 90 lgh Albano, Gärdet, c:a 500 studentlgh (c:a 500 följande år) Ståthållaren, Bagarmossen, 50 lgh Rusthållaren, Bagarmossen, 100 lgh Björnlandet, Hjorthagen, 150 lgh I ett 50-talsområde nära Blackebergs centrum står ett nybyggt kvarter färdigt. Husen är miljövänliga och ligger nära lummig natur. Det bästa är blandningen mellan nybyggda hus och det gamla Blackeberg, säger Lottie Méran som flyttar in med familjen. Den 1 september är de första lägenheterna i kvarteret Ungraren inflyttningsklara. Området består av tre åttavåningshus med energisparande uppvärmning. Lottie Méran och hennes familj flyttar in i en takvåning på Björnsonsgatan. Det känns fräscht med en helt ny lägenhet samtidigt som alla får ordentligt med utrymme. Det här är ett ställe där vi kan trivas i många år, säger Lottie. Det är ont om femrummare i staden, menar hon. Därför blev valet naturligt när lägenheten på 132 kvadratmeter i Blackeberg blev ledig. Nu får barnen var sitt eget rum och jag och min sambo får ett arbetsrum. Det känns skönt att inte behöva sitta i köket och arbeta. Området har bra kommunikationer och nära till affärer. Bara 400 meter bort ligger Blackebergs centrum och tunnelbanan. I omgivningen finns det gott om naturstigar och möjligheter till bad i Mälaren. Lottie har ännu bara sett lägenheten på ritning. I alla rum blir det parkettgolv och i hall och badrum läggs klinkers. Familjen har fått välja fondväggar och färg på klinkers. Jag gillar att det är öppen planlösning. Det blir en ljus och härlig lägenhet.

5 GG NUMMER 3 5 Nyttigt Lufta elementen för bättre värme Om dina element inte är varma kan det bero på att det har samlats luft i systemet. Med hjälp av en elementnyckel går det enkelt att släppa ut luften och då cirkulerar det varma vattnet fritt och hela elementet blir varmt. Tips för rätt temperatur Enkelt! För att elementen ska kunna avge värme bör inga stora möbler stå framför. Likaså bör du inte ha långa gardiner som hänger ner, för då kan termostaten slå av elementet innan hela rummet är uppvärmt. Efter sommaren har elementen stått avstängda en längre tid och på hösten när värmen sätts på igen kan det bildas luftfickor som gör att elementen inte blir riktigt varma. I ett hus med flera våningar samlas i regel luften i elementen högst upp i huset. Om du bor på den översta våningen är det bra att lufta elementen med jämna mellanrum. Bor du i ett hus byggt tidigare än 1950 ska du kontakta din bovärd om du tror att det är luft i elementen. Ventilen kan vara skör och lätt gå sönder, med följd att det börjar läcka vatten. Kontakta även din bovärd om du känner dig osäker på hur man gör. Så här luftar du dina element: Om elementets övre del är svalare än den nedre har du sannolikt luft i systemet. Känn efter med handen. Luften kan också göra så att det börjar låta i elementet. För att kunna släppa ut luften behöver du en elementnyckel. Om du inte har någon går det att köpa en sådan på ett byggvaruhus. Ett tips är att köpa en så kallad multinyckel som passar till de flesta ventiler. Innan du öppnar ventilen, sätt en mugg eller handduk under. Skruva försiktigt tills det börjar pysa ut luft. När det börjar rinna ut vatten är det dags att skruva åt ventilen igen. Om det inte finns luft i elementet kommer det vatten direkt. Kontrollera att ventilen håller tätt, men dra inte igen den stenhårt.

6 6 GG NUMMER 3 BOUTSTÄLLNING Svenska Bostäder spelade teaterpjäs på boutställningen På boutställningen Annedal 2012 bjöd Svenska Bostäder sina besökare på teater i visningslägenheterna och på en av gårdarna. En ciceron guidade publiken till tre skådeplatser. Människan i fokus, skratt och scener ur livet var mottot för Svenska Bostäders hållbara och klimatsmarta visningslägenheter i nybyggda Annedal. Regissören Pontus Ströbaek lät teater möta design av välkända inredare. Allt komponerat till en folklig humorpjäs som visades upp som Livets Teater. Det blev en glädjeinjektion med mycket skratt och humor. En folklig och festlig ciceron guidade åskådarna på en teaterresa genom tre olika lägenheter, inredda av olika inredare och med tre olika livssituationer. Personligen älskar jag galna och annorlunda projekt, vilket detta är. Ensemblen spelar humor improviserat från hjärta och själ, ett helt nytt sätt att belysa storstädernas viktiga, energisnåla hyresrätter, berättar Pontus Ströbaek. Inredarna som Svenska Bostäder lät anlita är kända både nationellt och internationellt. Bland dem återfanns Jens Fager. Han slog igenom för ett par år sedan med möbelkollektionen Raw som visades på möbelmässor och museum över hela världen. På en boutställning blir fokus lätt bara arkitektur, material och möbler. I Annedal var varje lägenhet inredd för en fiktiv familj och med hjälp av skådespelare kunde vi visa att det kommer att bo folk här, berättar Svenska Bostäders projektledare Suzanne Frejd. I den helt nya stadsdelen Annedal har mycket krut lagts på att barn ska kunna vistas utomhus

7 GG NUMMER 3 7 Svenska Bostäder och regissören Pontus Ströbaek visade upp hur ett liv i hyresrätt kan se ut. i grönområden och på lekplatser. På en av gårdarna finns även sittplatser och grillar där vuxna kan vistas. Ute på en av gårdarna fanns också skådespelare. Gårdarna ska vara levande och fungera som ett andra vardagsrum, säger Suzanne Frejd. Boutställningen i Annedal hölls under elva dagar i augusti och alla Svenska Bostäders hyresgäster var välkomna. Designers inredde SB:s visningslägenheter Förutom Jens Fager som nämns i artikeln inredde designerduon Mattias Stålbom och Gabriella Gustafsson samt designern Isabelle McAllister varsin lägenhet. Mattias och Gabriella kallar sig för TAF och har sedan 2002 ställt ut på många håll i världen, bland annat på MoMa i New York. Isabelle McAllister är känd från en rad tv-program, till exempel Äntligen hemma, Äntligen trädgård och Fixa rummet. Kvarteret Tant Grön Kvarteret Tant Grön med 82 lägenheter är den tredje och sista av Svenska Bostäders byggetapper i Annedal. Lägenheterna är inflyttningsklara Typ av bostad Antal Yta (kvm) 1 rum och kök rum och kök rum och kök rum och kök rum och kök (etage) Intresseanmälan görs på

8 TIPSET Erbjudanden för våra hyresgäster Hemtrygg En hemförsäkring till specialpris för dig som bor hos Svenska Bostäder. HemTrygg täcker alla dina saker och kan dessutom ge dig ersättning om du blir sjuk under en resa, hamnar i en rättstvist eller drabbas av skadeståndskrav. Läs mer och teckna HemTrygg direkt på svenskabostader.se eller ring Trygg-Hansas Kundservice på I samarbete med: Tidningen Goda grannar! ges ut av Svenska Bostäder 4 gånger per år. Svenska Bostäder grundades 1944, ägs av Stockholms stad och är idag Stockholms största hyresvärd. Goda grannar! är tryckt på MY-Brite Matt 80 gr som är ett miljövänligt papper från SCA. Ansvarig utgivare Jonas Schneider Fotografer Peter Lydén Istockphoto Form & produktion Care of Haus Tryck Colorprint Svenska Bostäder Box 95, Vällingby Tel TRYCKSAK Skribenter Jonas Rydin Anna Petersson

NYHETER OCH MÖJLIGHETER FÖR SVENSKA BOSTÄDERS HYRESGÄSTER NUMMER 1 2011

NYHETER OCH MÖJLIGHETER FÖR SVENSKA BOSTÄDERS HYRESGÄSTER NUMMER 1 2011 NYHETER OCH MÖJLIGHETER FÖR SVENSKA BOSTÄDERS HYRESGÄSTER NUMMER 1 2011 PÅ GÅNG s3 Ungdomar i rabatten. Nu får ungdomar som bor hos Svenska Bostäder chans att sommar jobba. Rensa ogräs och hålla rent är

Läs mer

NYHeTer OcH möjligheter FÖr SVeNSKA bostäders HYreSGÄSTer NUMMER 4 2011

NYHeTer OcH möjligheter FÖr SVeNSKA bostäders HYreSGÄSTer NUMMER 4 2011 NYHeTer OcH möjligheter FÖr SVeNSKA bostäders HYreSGÄSTer NUMMER 0 AKTUELLT Ta hand om din gran. Gör en insats för miljön och ditt område. Släng granen på rätt ställe när du tröttnat på den. PÅ GÅNG s

Läs mer

Nyheter och möjligheter för Svenska Bostäders hyresgäster Nummer 4 2012

Nyheter och möjligheter för Svenska Bostäders hyresgäster Nummer 4 2012 Nyheter och möjligheter för Svenska Bostäders hyresgäster Nummer 4 2012 PÅ GÅNG s. 3 Byta lägenhet? Familjen Al-Draisawi fick en ny lägenhet via det interna bostadskön. Läs om hur du kan göra för att byta

Läs mer

ODAGRANNAR BÄSTA GRANNARNA. 4 miljarder extra: Nu rustas hus och. Brandmästaren uppmanar: Glöm inte släcka ljusen!

ODAGRANNAR BÄSTA GRANNARNA. 4 miljarder extra: Nu rustas hus och. Brandmästaren uppmanar: Glöm inte släcka ljusen! ODAGRANNAR Till dig som bor hos Svenska Bostäder. Nummer fem december 2009. EDITION STOCKHOLM SYDÖST DIN LOKALA BOTIDNING Med nyheter, information och reportage för dig som bor i Farsta och Kärrtorp med

Läs mer

ODAGRANNAR BÄSTA GRANNARNA. 4 miljarder extra: Nu rustas hus och. Brandmästaren uppmanar: Glöm inte släcka ljusen!

ODAGRANNAR BÄSTA GRANNARNA. 4 miljarder extra: Nu rustas hus och. Brandmästaren uppmanar: Glöm inte släcka ljusen! ODAGRANNAR Till dig som bor hos Svenska Bostäder. Nummer fem december 2009. EDITION STOCKHOLM SYDVÄST DIN LOKALA BOTIDNING Med nyheter, information och reportage för dig som bor i Skärholmen, Vårberg,

Läs mer

ODAGRANNAR BÄSTA GRANNARNA. 4 miljarder extra: Nu rustas hus och. Brandmästaren uppmanar: Glöm inte släcka ljusen!

ODAGRANNAR BÄSTA GRANNARNA. 4 miljarder extra: Nu rustas hus och. Brandmästaren uppmanar: Glöm inte släcka ljusen! ODAGRANNAR Till dig som bor hos Svenska Bostäder. Nummer fem december 2009. EDITION STOCKHOLM JÄRVAFÄLTET DIN LOKALA BOTIDNING Med nyheter, information och reportage för dig som bor i Rinkeby, Tensta,

Läs mer

03-2014. Framåt marsch på Brigaden HETA TIPS FÖR KALLA FÖTTER ACTIONDAGEN I NORSLUND. Enkelt att bo för alla SIDAN 8 SIDAN 4 SIDAN 10 SIDAN 11

03-2014. Framåt marsch på Brigaden HETA TIPS FÖR KALLA FÖTTER ACTIONDAGEN I NORSLUND. Enkelt att bo för alla SIDAN 8 SIDAN 4 SIDAN 10 SIDAN 11 HETA TIPS FÖR KALLA FÖTTER SIDAN 8 # 03-2014 NYHETER OCH MÖJLIGHETER FÖR KOPPARSTADENS HYRESGÄSTER ACTIONDAGEN I NORSLUND SIDAN 4 Framåt marsch på Brigaden SIDAN 10 Enkelt att bo för alla SIDAN 11 LEDARE

Läs mer

ODAGRANNAR BÄSTA GRANNARNA. 4 miljarder extra: Nu rustas hus och. Brandmästaren uppmanar: Glöm inte släcka ljusen!

ODAGRANNAR BÄSTA GRANNARNA. 4 miljarder extra: Nu rustas hus och. Brandmästaren uppmanar: Glöm inte släcka ljusen! ODAGRANNAR Till dig som bor hos Svenska Bostäder. Nummer fem december 2009. EDITION STOCKHOLM INNERSTAN DIN LOKALA BOTIDNING Med nyheter, information och reportage för dig som bor på Norrmalm och Södermalm

Läs mer

Nyheter och möjligheter för Svenska Bostäders hyresgäster Nummer 4 2014

Nyheter och möjligheter för Svenska Bostäders hyresgäster Nummer 4 2014 Nyheter och möjligheter för Svenska Bostäders hyresgäster Nummer 4 2014 Aktuellt s. 2 God Jul önskar vi Er alla! Vi önskar Er alla en God Jul och ett Gott Nytt År lokaler s. 4-5 Kärrtorp centrum är i fokus.

Läs mer

GRANNAR. Boendestöd Andreas vill berätta om sina handikapp. Boskola 32 ton skräp hamnar i avloppet varje vecka DIN LOKALA BOTIDNING

GRANNAR. Boendestöd Andreas vill berätta om sina handikapp. Boskola 32 ton skräp hamnar i avloppet varje vecka DIN LOKALA BOTIDNING GRANNAR Till dig som bor hos Svenska Bostäder. Nummer fem december 2010. EDITION STOCKHOLM INNERSTAN DIN LOKALA BOTIDNING Med nyheter, information och reportage för dig som bor på Norrmalm och Södermalm

Läs mer

vinter 2012 TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR KUND HOS UPPSALAHEM Smygpremiär Werning Lek mellan bobutiken Ungdomarna flyttar in Bra miljötips

vinter 2012 TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR KUND HOS UPPSALAHEM Smygpremiär Werning Lek mellan bobutiken Ungdomarna flyttar in Bra miljötips NR. 02 vinter 2012 TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR KUND HOS UPPSALAHEM 3 Smygpremiär Bobutiken 6 HAnna Werning bobutiken Hälsar välkommen 12 Lek mellan husen + Ungdomarna flyttar in GODA grannar ELLER gruff?

Läs mer

DIN LOKALA BOTIDNING. Andrew fick första lyan i Hässelby Gård TEMA MILJÖ EDITION STOCKHOLM VÄSTERORT

DIN LOKALA BOTIDNING. Andrew fick första lyan i Hässelby Gård TEMA MILJÖ EDITION STOCKHOLM VÄSTERORT ODA GRANNAR Till dig som bor hos Svenska Bostäder. Nummer ett februari 2009. EDITION STOCKHOLM VÄSTERORT DIN LOKALA BOTIDNING Med nyheter, information och reportage för dig som bor i Hässelby, Grimsta,

Läs mer

Nyheter och möjligheter för Svenska Bostäders hyresgäster Nummer 2 2015. Varje lägenhet byggs på fabrik som en modul på 32 kvadratmeter.

Nyheter och möjligheter för Svenska Bostäders hyresgäster Nummer 2 2015. Varje lägenhet byggs på fabrik som en modul på 32 kvadratmeter. Nyheter och möjligheter för Svenska Bostäders hyresgäster Nummer 2 2015 Ritningar av Pia Jonson Landskaplaget & Adrian Utrilla Andreas Martin-Löf Arkitekter Varje lägenhet byggs på fabrik som en modul

Läs mer

GRANNAR. Utemiljön i fokus på ny bomässa. Säkra ditt hem inför semestern. Succé för vernissage i Grimsta DIN LOKALA BOTIDNING /10 12

GRANNAR. Utemiljön i fokus på ny bomässa. Säkra ditt hem inför semestern. Succé för vernissage i Grimsta DIN LOKALA BOTIDNING /10 12 GRANNAR Till dig som bor hos Svenska Bostäder. Nummer tre, juni 2010. EDITION STOCKHOLM VÄSTERORT DIN LOKALA BOTIDNING Med nyheter, information och reportage för dig som bor i Hässelby, Grimsta, Bromsten

Läs mer

Kärnfullt. Känslan av ett Kärnhem Livskvalitet och boglädje på liten yta. Så tänker inredningsarkitekten

Kärnfullt. Känslan av ett Kärnhem Livskvalitet och boglädje på liten yta. Så tänker inredningsarkitekten Kärnfullt e t t m a g a s i n f r å n k ä r n h e m n r 1 09 Känslan av ett Kärnhem Livskvalitet och boglädje på liten yta Så tänker inredningsarkitekten Välkommen att inspireras Välkommen till oss på

Läs mer

01-2014. Sveriges grönaste lägenheter. Välkommen till Vitsippan TAPETSERA SOM ETT PROFFS. Stör ej: Så jobbar vi med tryggheten

01-2014. Sveriges grönaste lägenheter. Välkommen till Vitsippan TAPETSERA SOM ETT PROFFS. Stör ej: Så jobbar vi med tryggheten TAPETSERA SOM ETT PROFFS SIDAN 7 # 01-2014 NYHETER OCH MÖJLIGHETER FÖR KOPPARSTADENS HYRESGÄSTER Stör ej: Så jobbar vi med tryggheten SIDAN 3 Välkommen till Vitsippan SOCKOR OCH SPA I SVÄRDSJÖ SIDAN 5

Läs mer

TILLFÄLLIG FLYTT FAVORITEN MARABOUPARKEN. 3-11 Fr. Förvaltaren. Så gör familjen Tilling. Här leker Melvin och Vera helst VÄLKOMMEN TILL URSVIK

TILLFÄLLIG FLYTT FAVORITEN MARABOUPARKEN. 3-11 Fr. Förvaltaren. Så gör familjen Tilling. Här leker Melvin och Vera helst VÄLKOMMEN TILL URSVIK 3-11 Fr. Förvaltaren Så gör familjen Tilling TILLFÄLLIG FLYTT FAVORITEN MARABOUPARKEN Här leker Melvin och Vera helst VÄLKOMMEN TILL URSVIK Sundbybergs nya stadsdel STADSNÄTET BÄST. DAGS FÖR BESIKTNING.

Läs mer

GRANNAR. Äta rätt på lustfyllt sätt Häng med på matkollo

GRANNAR. Äta rätt på lustfyllt sätt Häng med på matkollo O GRANNAR Till dig som bor hos Svenska Bostäder. Nummer fyra september 2010. EDITION STOCKHOLM SYDÖST DIN LOKALA BOTIDNING Med nyheter, information och reportage för dig som bor i Farsta och Kärrtorp med

Läs mer

Anmäl intresse nu! BRF SKOGSSTJÄRNAN HÄSSELBY. Antal lägenheter: 126 storlek: 1-3 rum och kök Inflyttning: Från hösten 2016 i olika etapper

Anmäl intresse nu! BRF SKOGSSTJÄRNAN HÄSSELBY. Antal lägenheter: 126 storlek: 1-3 rum och kök Inflyttning: Från hösten 2016 i olika etapper Anmäl intresse nu! BRF SKOGSSTJÄRNAN HÄSSELBY Antal lägenheter: 126 storlek: 1-3 rum och kök Inflyttning: Från hösten 2016 i olika etapper Alla lägenheter har balkong eller uteplats. Hiss finns och det

Läs mer

Nya i Annedal. Stockholmshemmet. Fler jubileumserbjudanden. Tvättbokning på nätet för ännu fler. Vi bygger nytt i klassisk närförort

Nya i Annedal. Stockholmshemmet. Fler jubileumserbjudanden. Tvättbokning på nätet för ännu fler. Vi bygger nytt i klassisk närförort Stockholmshemmet Tidningen för dig som bor hos oss Nr 2 Juni 2012 Nya i Annedal Fler jubileumserbjudanden för alla Tvättbokning på nätet för ännu fler Vi bygger nytt i klassisk närförort HÄLSNING FRÅN

Läs mer

02-2014. Bästa kontaktvägarna NYBAKAT I SVÄRDSJÖ FELANMÄLAN PÅ NÄTET. Stör ej: Ny service tryggar ditt boende SIDAN 5 SIDAN 7 SIDAN 9 SIDAN 4

02-2014. Bästa kontaktvägarna NYBAKAT I SVÄRDSJÖ FELANMÄLAN PÅ NÄTET. Stör ej: Ny service tryggar ditt boende SIDAN 5 SIDAN 7 SIDAN 9 SIDAN 4 NYBAKAT I SVÄRDSJÖ SIDAN 5 # 02-2014 NYHETER OCH MÖJLIGHETER FÖR KOPPARSTADENS HYRESGÄSTER FELANMÄLAN PÅ NÄTET SIDAN 7 Bästa kontaktvägarna SIDAN 9 Stör ej: Ny service tryggar ditt boende SIDAN 4 LEDARE

Läs mer

DIN LOKALA BOTIDNING. Skötseln under lupp i Tallkrogen TEMA MILJÖ EDITION STOCKHOLM SYDÖST

DIN LOKALA BOTIDNING. Skötseln under lupp i Tallkrogen TEMA MILJÖ EDITION STOCKHOLM SYDÖST ODA GRANNAR Till dig som bor hos Svenska Bostäder. Nummer ett februari 2009. EDITION STOCKHOLM SYDÖST DIN LOKALA BOTIDNING Med nyheter, information och reportage för dig som bor i Farsta och Kärrtorp med

Läs mer

Välkommen. Än en gång varmt välkommen till Karlskronahem!

Välkommen. Än en gång varmt välkommen till Karlskronahem! Välkommen Du har valt att flytta till en hyresrätt och det tycker vi du gör rätt i. Kanske anser du att det finns viktigare saker i livet än att underhålla och renovera din bostad. Eller lägger du hellre

Läs mer

Badrum värt att vänta på

Badrum värt att vänta på Stockholmshemmet Tidningen för dig som bor hos oss Nr 1 Mars 2014 Ta hjälp av vår webbplats! Badrum värt att vänta på Tips från experten så håller du din lägenhet fri från skadedjur Ta chansen och tyck

Läs mer

DIN LOKALA BOTIDNING. Fräscha badrum efter stambyte i Husby TEMA MILJÖ EDITION STOCKHOLM JÄRVAFÄLTET

DIN LOKALA BOTIDNING. Fräscha badrum efter stambyte i Husby TEMA MILJÖ EDITION STOCKHOLM JÄRVAFÄLTET ODA GRANNAR Till dig som bor hos Svenska Bostäder. Nummer ett februari 2009. EDITION STOCKHOLM JÄRVAFÄLTET DIN LOKALA BOTIDNING Med nyheter, information och reportage för dig som bor i Rinkeby, Tensta,

Läs mer

GRANNAR. Äta rätt på lustfyllt sätt Häng med på matkollo

GRANNAR. Äta rätt på lustfyllt sätt Häng med på matkollo O GRANNAR Till dig som bor hos Svenska Bostäder. Nummer fyra september 2010. EDITION STOCKHOLM VÄSTERORT DIN LOKALA BOTIDNING Med nyheter, information och reportage för dig som bor i Hässelby, Grimsta,

Läs mer

stadsholmen Anne vill visa handens arbete Huset i kvarteret Flintan klart Tävla med bilder på ditt hus

stadsholmen Anne vill visa handens arbete Huset i kvarteret Flintan klart Tävla med bilder på ditt hus stadsholmen en tidning för stadsholmens hyresgäster nr 2 2013 Huset i kvarteret Flintan klart Tävla med bilder på ditt hus Anne vill visa handens arbete en tidning för stadsholmens hyresgäster nr 2 2013

Läs mer

Tema uthyrning ] Allt om omflyttning och direktbyte ] Hyra ut i andra hand ] Säljaren svarar

Tema uthyrning ] Allt om omflyttning och direktbyte ] Hyra ut i andra hand ] Säljaren svarar HYRESGÄSTMAGASIN FRÅN BOSTADS AB POSEIDON ] FEBRUARI 2009 Erbjudande 50% rabatt HEMMA HOS Pia-Lotta fick lägenhet via Ungahem på Universeum i februari! VÅRA GÅRDSFÖRENINGAR Matglada grannar samlas kring

Läs mer

De lever med sin konst. nr 1. Släck lamporna för miljön

De lever med sin konst. nr 1. Släck lamporna för miljön rivas en tidning för dig som bor hos bostadsbolaget nr 1 2012 Inspiration GE DIG UT OCH MÖT VÅREN BYGGPROJEKT NYTT OCH GRÖNT I KVILLEBÄCKEN SMART BOENDE PLANERA FÖR DINA SENIORÅR KREATIVITET I GULDHEDEN

Läs mer

FÖRNYA DITT VARDAGSRUM SIDAN

FÖRNYA DITT VARDAGSRUM SIDAN Smartare betalning SIDAN 4 5 Exakt mätning för miljön SIDAN 11 Grönskande grannsämja # 03-2013 NYHETER OCH MÖJLIGHETER FÖR KOPPARSTADENS HYRESGÄSTER SIDAN 8 Håll koll på katten - det tjänar du på SIDAN

Läs mer