Projektnamn: Objektgodkännande för del av Vintrie 6:3 Projektnummer: 6019 Detaljplan: Dp 5270

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Projektnamn: Objektgodkännande för del av Vintrie 6:3 Projektnummer: 6019 Detaljplan: Dp 5270"

Transkript

1 objektsgodkännande för del av vintrie 6 3 dp 5270 projnr 6019(528994)(530020)_tmp Projektnamn: Objektgodkännande för del av Vintrie 6:3 Projektnummer: 6019 Detaljplan: Dp 5270 Förslag till OBJEKT- GODKÄNNANDE Upprättad Ansvarig: Lars Brinte/Olle Anderberg Förvaltning: Fastighetskontoret Enhet: Enheten för Näringsliv och Hyllie/Exploateringsavdelningen

2 Innehållsförteckning 1. Sammanfattning Förutsättningar Bakgrund Syfte och Mål Koppling till nämndsmål Detaljplan Geografisk avgränsning Investeringens omfattning Projektets genomförande Tidigare och kommande beslut i ärendet: Kvartersmark Planerade försäljningar respektive upplåtelser av mark Allmän platsmark Upphandling av entreprenad Tidplan Ekonomi Investeringskalkyl Inkomster Investeringsutgifter Likviditetsplanering investeringsutgifter och försäljningar Gatukostnadsersättning Kalkyl driftkonsekvenser Budgetavstämning Lönsamhetsbedömning Kopplingar till andra projekt och följdinvesteringar Osäkerhet och risker (13)

3 1. Sammanfattning Stadsbyggnadskontoret har upprättat ett nytt förslag till detaljplan för Vintrie 6:3, Område för del av fastigheten VINTRIE 6:3 m.fl. i Vintrie (Dp 5270). Syftet med detaljplanen är att skapa nya, attraktiva kontorsverksamheter i Vintrie Park som bidrar till tillväxt och sysselsättning i staden. Planen förväntas under förutsättning av Stadsbyggnadsnämndens godkännande i stadsbyggnadsnämndens januarinämnd kunna underställas Kommunstyrelsen för beslut under Detaljplanen ger förutsättningar för kvartersmark med kontorsverksamheter i områdets östra del genom Peabs förvärv och markanvisning om totalt m 2 BTA, vilket skapar ca 1500 nya arbetsplatser i området. I detta objektgodkännande ingår samtliga delar i detaljplanen dvs. kvartersmark för kontorsverksamheter, allmän platsmark för väg- och parkområden samt hagmark exklusive området Erlandsros gård som ingår i ett exploateringsavtal. För att kunna genomföra förslaget till detaljplan måste erforderliga investeringar i kvartersmark och allmän platsmark göras. Med anledning av det redovisade investeringsbehovet görs denna ansökan om objektsgodkännande. Investeringens totala omfattning uppgår till ca 39 Mkr, där ca 33,6 Mkr avser anläggning av allmän platsmark och ca 5,3 Mkr anläggning av kvartersmark. De totala driftkostnaderna bedöms uppgå till 3,1 Mkr brutto och 0,9 Mkr netto. Samtliga driftkostnader avser allmän platsmark. Planerade bedömda inkomster för försäljningar uppgår till ca 98 Mkr. Prisläge baseras på dagens prisnivåer. Tomtmark, omfattande ca m 2 kommer att iordningställas av exploatör. Genomförandetiden på projektet sker med start under 2016 med detaljprojektering och efterkommande upphandlingar och väntas kunna slutföras år (13)

4 2. Förutsättningar 2.1 Bakgrund Fastighetskontoret beställde i juli 2006 detaljplan för Vintrie Park med syftet att skapa nya kontorsverksamheter i Vintrie Park. Den ursprungliga planen delades därefter upp i två delar Vintrie, etapp 1 (projektnummer 6015) respektive Vintrie, etapp 2 (projektnummer 6019). Området i detta objektsgodkännande, som är en del av den aktuella detaljplanen, ingick i planbeställningen. Den aktuella detaljplanen; Vintrie 6:3, Område för del av fastigheten VINTRIE 6:3 m.fl. i Vintrie (Dp 5270), tas upp för beslut i Stadsbyggnadsnämnden i januari Planmässiga förutsättningar Detaljplanen, (Dp 5270), omfattar två delområden, dels Erlandsro Gård med omgivningar i västra delen och dels ett verksamhetsområde för huvudsakligen kontor i östra delen av detaljplaneområdet som möjliggör utveckling av projektet. Detaljplanen är beräknad att antas av kommunfullmäktige våren 2016 och vinna laga kraft i mitten av år Nuvarande markanvändning Området, som ingår i detta objektgodkännande, används för närvarande som lantbruksmark. Befintliga markupplåtelser och avtal som styr kommunens agerande Försäljningsavtal och markanvisningsavtal med Peab Fastighetskontoret har tecknat avtal med Peab med avsikt att skapa kontorsplatser om sammanlagt m 2 BTA och som totalt skapar ca 1500 nya arbetsplatser. Peab avser att i området runt Vintrie park uppföra fem större kontorsbyggnader. Projektet sker i två etapper genom förvärv av ett delområde för uppförande av kontor. Etapp 1: Köpavtal med Peab FU Vintrie 2 AB Peab har , genom sitt dotterbolag Peab FU Vintrie 2 AB, förvärvat ett markområde med en tomtyta om ca m 2. Etapp 2: Markanvisningsavtal med Annehem Bygg & Projekt AB I markanvisningsavtalet anvisar kommunen till Annehem Bygg & Projekt AB, ett dotterbolag till Peab, ett markområde med en tomtyta om ca m 2. Markanvisningen gäller till och med Bolaget ska från och med betala en årlig markanvisningsavgift. Exploateringsavtal avseende fastigheten Vintrie 6:3 - Erlandsro Gård och försäljning av hagmark till Erlandsro gård Ett exploateringsavtal avseende fastigheten Vintrie 6:3 - Erlandsro har upprättats i samband med framtagande av detaljplan för fastigheten Vintrie 6:3 m fl, Dp Erlandsros Gård är privatägd och ingår inte i detta objektgodkännande. Enligt exploateringsavtalet kommer däremot en tomtyta om ca m 2, avsedd för hagmark, att säljas till Erlandsro Gård. Försäljning av hagmark till Erlandsros Gård ingår i detta objektsgodkännande. Gång- och Cykeltunnel under Pildammsvägen via Vintrievägen En framtida gång- och cykeltunnel ingår i detta objektgodkännande. Kostnaden för gång- och cykeltunneln har flyttats från de tidigare projekten Svågertorp (projektnummer 6290) och Vintrie Park, etapp 1, (projektnummer 6015). En översyn kommer att göras våren 2016 om eventuella behov av eller alternativa kostnadseffektiva lösningar till gång- och cykeltunnel under Pildammsvägen via Vintrievägen. 4 (13)

5 2.2 Syfte och Mål Syfte Syftet med projektet är att ta fram ett område för kontorsverksamheter i Vintrie Park. Mål Skapa nya, attraktiva kontorsverksamheter om ca m 2 BTA vilket innebär ca 1500 nya arbetsplatser som bidrar till tillväxt och sysselsättning i staden. Målsättningen är byggklar kvartersmark för kontorsverksamheter samt färdigställande av allmän platsmark fram till Koppling till nämndsmål Nämndsmålen: Tydliga, långsiktiga planeringsstrategier, byggklar mark och hållbara transporter gör Malmö till en stad där stora och små företag utvecklas med en växande arbetsmarknad för Malmöborna. Projektet syftar till att stärka långsiktiga planeringsstrategier, skapa byggklar mark för nya kontorsverksamheter för olika typer av företag som skapar nya arbetstillfällen till staden. TN ska bidra till stadsmiljöer och trafiksystem som är trygga, tillgängliga och säkra. Projektet syftar till att på sikt bidra till ett utvecklat trafiksystem som är tryggt, tillgängligt och säkert. I detta projekt är det främst åtgärder för att förbättra och utveckla gång/cykel. TN ska erbjuda Malmöborna ett varierat utbud av mötesplatser för fritid, rekreation och evenemang. Projektet skapar nya grönytor och gångled i den så kallade Hyllieslingan samt att Vintrievägen knyter ihop gång- och cykelstråk i södra Malmö TN ska erbjuda stadsmiljöer och trafiksystem med låg miljöpåverkan som är attraktiva. Projektet skapar nya gång- och cykelstråk i södra Malmö. TN ska främja Malmöbornas tillgång till natur, parker och vattenområden. Projektet främjar Malmöbornas tillgång till natur och vattenområden då en mindre del av området omvandlas till grönområde. Användningen av transportsystemet ska bli jämställt och andelen biltrafik ska minska till förmån för hållbara transportslag. Projektet syftar till att på sikt förbättra kommunikationerna, främst för gång och cykel, mellan Svågertorps station och handelsområde och Hyllieområdet som främjar såväl jämställdhet som miljön. 5 (13)

6 TN ska främja det ekologiskt hållbara byggandet i staden Projektet syftar till att på sikt ingå i det ekologiskt hållbara byggandet i staden. TN ska främja en hållbar utveckling av Malmös landsbygd Projektet tar till vara de viktiga kulturmiljöer och landsbygdsstukturer som finns i området. 2.4 Detaljplan Beställare av detaljplan Fastighetskontoret har stått som beställare till detaljplan, (Dp5270). Detaljplanen beställdes Status på planarbetet Arbetet med detaljplanen, (Dp 5270), har pågått sedan Planen gick upp till samråd och granskning under Detaljplanen tas upp till antagande i Stadsbyggnadsnämndens januarinämnd Sammanfattning av detaljplanens innehåll Syftet med detaljplanen, (Dp 5270), är att skapa ett verksamhetsområde i östra delen av planen där bland annat PEAB avser etablera kontor. Planen syftar även till att göra det möjligt att bevara och utveckla Erlandsro gård i västra delen av planen. Ägarna av Erlandsro gård vill omvandla ett antal befintliga lokaler samt möjliggöra uppförande av nya byggnader för bostäder och lättare verksamhet, såsom hantverk och mindre kontorsverksamhet. Mellan verksamhetsområdet och Erlandsro gård är avsikten att skapa ett grönt stråk med natur och/eller hagmark och med ett rörelsestråk som gör området tillgängligt som rekreationsstråk för allmänheten. 2.5 Geografisk avgränsning Geografisk avgränsning Geografisk avgränsning av det område som avses med åtgärder enligt objektgodkännandet är Pildammsvägen i öster, Vintrievägen i norr, Erlandsrovägen i väst och Yttre Ringvägen i söder. Berörda fastigheter och markägoförhållanden; Malmö Vintrie 17:2 Ägs av Malmö kommun. Malmö Vintrie 20:1 Ägs av Malmö kommun. Malmö Vintrie 6:3 Privatägd, Erlandsro Gård Ringvägen 1:1 Ägs av Svensk-danska broförbindelsen Svedab AB 2.6 Investeringens omfattning För att kunna genomföra projektet måste bl a följande åtgärder genomföras, vilka omfattas av denna ansökan om objektsgodkännande; 6 (13)

7 Markmiljöundersökningar och efterbehandling av förorenad mark Det bedöms inte finnas någon risk för förorenad mark inom området. En historisk inventering genom studier av flygfotografier genomfördes över området i samband med planarbetet för intilliggande detaljplan 5212, vilken även innefattar området för den aktuella planen. Inventeringen visar att marken använts för jordbruksändamål sedan 1940-talet. Att det innan dess skulle ha bedrivits någon industriell verksamhet på området anses inte sannolikt. Jordbruksmarken har använts tillfälligt som avlastningsyta för rena schaktmassor. Geoteknik Övergripande geotekniska undersökningar genomfördes under 2012 vilka visade på goda geotekniska förhållanden. Anläggande av gator Pildammsvägen är en starkt trafikerad väg mellan Svågertorps verksamhetsområde och det aktuella området. För att möjliggöra trafiksäkra passager för gång-, cykel-, och mopedtrafik förbi Pildammsvägen till Malmö Syd Svågertorp, har möjligheten att uppföra en tunnel kopplat till Vintrievägens östra del studerats inom arbetet med den aktuella planen. Avstånd till byggnader och vägar i planområdet möjliggör således anläggandet av en säker tunnel i detta läge. En ny gc-väg planeras längs Vintrievägen och även utmed den nya lokalgatan i nord-sydlig riktning. Områdets norra del ansluts till Pildammsvägen genom att Vintrievägen kopplas på den nya lokalgatan i norr, som i sin förlängning leder till Pildammsvägen. Vintrievägens anslutning till Pildammsvägen stängs för bilar och detta parti av Vintrievägen blir istället gång-, cykel- och mopedväg. Anläggande av reningsanläggning för dagvatten Dagvatten skall tas omhand på egen fastighet. Inom kvartersmark skall dagvattnet fördröjas till 20 l/s per hektar för att kunna hantera ett l0 års regn. Omhändertagande av dagvatten inom verksamhetsområdet är uppdelat i två olika lösningar, en nordlig och en sydlig. Inom den södra delen sker omhändertagandet främst genom lokala, öppna dagvattensystem, som rör sig genom fastighetens landskap. Den nordliga ytan avvattnas direkt mot traditionellt ledningsnät i gatan. Vegetationsklädda tak fördröjer dagvattnet inom verksamhetsområdet. Översyn över behov av gång- och cykeltunnel En ny gc-väg planeras längs Vintrievägen med en tunnel under Vintrievägen, med fortsättning till Svågertorp. En översyn kommer att göras under våren 2016 om eventuella behov eller alternativa kostnadseffektiva lösningar finns för gång- och cykeltunnel under Pildammsvägen via Vintrievägen. Ledningsomläggning Parallellt med Pildammsvägen, ca meter från vägkantens västra sida, går två stycken huvudvattenledningar till Vellinge. Huvudledningarna måste beaktas vid grundläggningen av byggnation i denna del. Vid anläggning av tunnel för gång, cykel och moped i detta läge kan ledningarna behöva ledas om utmed en kortare sträcka. Ledningarna ligger inom detaljplanens områdesgräns och projektering skall ske i samråd med VA SYD för att ledningarna ska 7 (13)

8 säkerställas. Utmed Pildammsvägens västra sida förekommer även ett för samhällsfunktionen vitalt telekommunikationsstråk. Ledningarna behöver beaktas vid projektering i östra delen av verksamhetsområdet. 3. Projektets genomförande 3.1 Tidigare och kommande beslut i ärendet: Utformningen av förslag till båda detaljplanerna Vintrie 20:1 m.fl. (Dp 5212) och Vintrie 6:3 m.fl. (Dp 5270) grundas på ett ursprungligt planprogram, (Pp 6015). 3.2 Kvartersmark I förslaget till kvartersmark i objektsgodkännandet ingår, med en sammanlagd tomtyta om ca m 2, område för Peabs kontorsytor samt hagmark till Erlandsro gård. 3.3 Planerade försäljningar respektive upplåtelser av mark Planerade/genomförda försäljningar av tomtmark till Peab om sammanlagt ca m 2 och hagmark till Erlandsro gård om ca m Allmän platsmark I förslaget till allmän platsmark i objektsgodkännandet ingår, med en sammanlagd yta om ca m 2, områden avsedda för vägar, gång/cykel samt parkområde. 3.5 Upphandling av entreprenad Detaljprojektering startar runder hösten 2016 och upphandling av entreprenad sker under våren Tidplan Detaljprojektering höst 2016 Upphandling av entreprenad vår 2017 Byggata 2017 Färdigställande Projektet väntas vara helt färdigställt fram till (13)

9 5. Ekonomi Nedan beskrivs de ekonomiska konsekvenserna för detta förslag till objektsgodkännande; 5.1 Investeringskalkyl Projektnetto: tkr försäljningsinkomster tkr extern ersättning för anläggning av allmän platsmark tkr anläggning av kvartersmark tkr anläggning av allmän platsmark = tkr projektnetto 5.2 Inkomster Totalt marknadsvärde av tomtmark inom projektet som kan utvecklas och säljas av kommunen, bedöms uppgå till 98 Mkr i prisläge januari Peab avser att uppföra fem större kontorsbyggnader, omfattande totalt ca m² BTA. Projektet sker i två etapper där Peab i etapp 1, genom sitt dotterbolag Peab FU Vintrie 2 AB, kommer att förvärva ett markområde bestående av del av fastigheten Vintrie 17:2 för byggnation av kontor om ca m² BTA. Köpeskillingen för etapp 1 uppgår till 41 Mkr. Etapp två består av ett markområde om m² BTA. I ett markanvisningsavtal, som gäller till och med , anvisar kommunen marken till Peab:s dotterbolag Annehem Bygg & Projekt AB. Köpeskillingen för etapp 2 beräknas till 56 Mkr. I västra delen av detaljplanen är Erlandsro gård beläget. Ägarna av Erlandsro gård önskar uppföra nya byggnader för bostäder och viss verksamhet. Köpeskillingen för ny hagmark öster om Erlandsro Gård bedöms till ca 1 Mkr, enligt exploateringsavtal. All tomtmark bedöms försäljas, det vill säga ingen intern markupplåtelse eller upplåtelse med tomträtt är aktuellt i detta projekt. 9 (13)

10 5.3 Investeringsutgifter Investeringsutgifter, tkr (utgifter med plustecken) Allmän platsmark Totalt Tkr Externt finansierad invest. Kvartersmark Skattefinansierad invest. FKfinansierad invest. Ingående markvärde Anläggning av allmän plats Plankostnader Arkeologi Fastighetsbildning Markförvärv Projektledning Övrigt Summa före kreditivränta Kreditivränta Summa investeringsutgifter Investeringsutgifterna är bedömda i prisläge januari Kreditivräntan har beräknats med procentsatsen 1,75. Total investeringsutgift inom projektet bedöms till ca 39 Mkr. Preliminärt beräknade kostnader för att iordningsställa allmän plats inom detaljplanen uppgår till ca 33,6 Mkr, och iordningsställande av kvartersmark till ca 5,3 Mkr. Vid fördelning av indirekta utgifter, såsom plankostnad och arkeologi har arealmodellen använts där 39 % tillförts allmän plats och resterande 61 % kvartersmark. Utbyggnaden av allmän platsmark finansieras med 33,1 Mkr av exploateringsinkomster. Resterande 0,5 Mkr är externt finansierad och avser del av intilliggande gata vid Erlandsro gård. Investeringsutgifter före år 2016 består av arkeologisk undersökning samt viss projektadministration. 10 (13)

11 5.4 Likviditetsplanering investeringsutgifter och försäljningar År Likviditetsplanering, tkr (utgifter med minustecken) Investeringsutgifter Likviditetsbehov Kreditivränta Bedömda totala försäljningar per år Totalt Kvarters Allmän -mark plats Kvarters Allmän -mark plats (FK) (GK) Summa Gatukostnadsersättning tkr exploateringsfinansierad allmän platsmark * 100 % försäljningsyta inom projektet tkr extern finansierad allmän platsmark = tkr gatukostnadsersättning Gatukostnadsersättning beräknas enligt Malmö stads principer för avsättning av gatukostnader. Av projektets totala köpeskillingar på 98 Mkr beräknas ca en tredjedel utgöra gatukostnadsersättning. 5.6 Kalkyl driftkonsekvenser tkr intäkt, periodiserad gatukostnadsersättning tkr kostnad allmän platsmark (drift och underhåll, ränta och avskrivning) = tkr driftkonsekvens, netto Ingen driftkonsekvens kommer att uppstå för kvartersmarksutgifterna, då all tomtmark kommer att försäljas. Det är endast vid intern markupplåtelse eller vid tomträttsupplåtelse driftkonsekvens uppstår avseende kvartersmark. 11 (13)

12 Driftkonsekvenser, tkr (kostnader med minustecken) Kvartersmark Allmän platsmark År Inv. att aktivera Intäkter (tomträttsavgälder/ interna markavgifter) Kostnader (drift o underhåll samt internränta vid aktivering av kvartersmark) Periodiserad gatukostnads ersättning (försäljning) Kostnader (drift o underhåll samt kapitalkostnader) Netto Summa Driftkonsekvenserna beräknas enligt tabell ovan till 3112 tkr brutto och 925 tkr netto. För beräkning av den periodiserade gatukostnadsersättningen har nuvarande internräntesats 4 procent använts och för avskrivningstiden har en schablon på 40 år använts, vilket motsvarar 2,5 procent. För beräkning av drift- och underhållskostnader av allmän plats har en schablon tagits upp motsvarande 2,75 procent. Kapitalkostnaden uppgår enligt föregående stycke till totalt 6,5 procent. 5.7 Budgetavstämning Detta projekt finns med i den av kommunfullmäktige beslutade budgeten till ett belopp av totalt 28,5 Mkr åren Bedömda återstående utgifter beräknas till 36 Mkr. Avvikelsen på ca 7,5 Mkr består dels i att utgiften för arkeologi nu fördelats från projekt Vintrie park etapp 1, samt att ytan för allmän platsmark blivit större i och med detaljplanearbetet än vad som först förebådats. Återstående utgifter för projektet bedöms dock rymmas inom den totala budgetramen för exploateringsutgifter. De framtida driftkonsekvenserna om ca 0,9 Mkr (netto), har ingått i den av fastighetskontoret framtagna sammanställning av beräknade driftkonsekvenser år Lönsamhetsbedömning Marknadsvärdet av tomtmark inom projektet bedöms till 98 Mkr, vilket består i förväntad direkt försäljning av byggrätter. Totalt bedöms investeringsutgifterna för projektet uppgå till ca 39 Mkr, vilket gör att exploateringsprojektet utifrån detta anses lönsamt att genomföra. Projektet bedöms därmed generera en exploateringsvinst på ca 59 Mkr. 12 (13)

13 5.9 Kopplingar till andra projekt och följdinvesteringar Kostnaden för gång- och cykeltunneln har flyttats från de tidigare projekten Svågertorp (projektnummer 6290) och Vintrie Park, etapp 1, (projektnummer 6015). En översyn kommer att göras våren 2016 om eventuellt behov av gång- och cykeltunnel under Pildammsvägen via Vintrievägen. Tunneln beräknas till ca 20 Mkr och ingår i detta objektsgodkännande. 6. Osäkerhet och risker Detaljplanen blir överklagad. Hittills okända föroreningar som upptäcks inom entreprenaden. Entreprenad- och konsultkostnader kan variera kraftigt i pris eftersom de är konjunkturberoende. Osäkerhet när i tiden framtida försäljningar kommer att ske. 13 (13)

Underlag till OBJEKTS- GODKÄNNANDE. Projektnamn: Elisedal. Projektnummer: Detaljplan: Dp 5550

Underlag till OBJEKTS- GODKÄNNANDE. Projektnamn: Elisedal. Projektnummer: Detaljplan: Dp 5550 Underlag till OBJEKTS- GODKÄNNANDE Projektnamn: Elisedal Projektnummer: 6660 Detaljplan: Dp 5550 Datum TN: 2019-02-20 Handläggare: Frida Resvik Förvaltning: Fastighets- och gatukontoret 2 (18) Innehållsförteckning

Läs mer

Kvarteret Gäddan 2-7 mfl Projektnummer Förslag till OBJEKTS- GODKÄNNANDE. Upprättad

Kvarteret Gäddan 2-7 mfl Projektnummer Förslag till OBJEKTS- GODKÄNNANDE. Upprättad objektsgodkännande gäddan 20140523(155222)_tmp Projektnummer 3002 Förslag till OBJEKTS- GODKÄNNANDE Upprättad Ansvarig: Christina Andréasson Förvaltning: Fastighetskontoret Enhet: Projektenheten, Exploateringsavdelningen

Läs mer

Försäljning av tomtmark inom projektet uppgår till 100 000 kr i prisläge januari 2015.

Försäljning av tomtmark inom projektet uppgår till 100 000 kr i prisläge januari 2015. Malmö stad Stadskontoret 1 (3) Datum 2015-01-21 Vår referens Åsa Björkén Seydlitz Budgetsekreterare asa.bjorken-seydlitz@malmo.se Tjänsteskrivelse Objektsgodkännande för genomförande av park och gator

Läs mer

Beslutsunderlag till TN för utbyggnation av gågata och park inom Masthusen i Västra Hamnen, Dp 5237 (projekt 8038) Handläggare Dnr: Datum:

Beslutsunderlag till TN för utbyggnation av gågata och park inom Masthusen i Västra Hamnen, Dp 5237 (projekt 8038) Handläggare Dnr: Datum: GATUKONTORET Beslutsunderlag till TN för utbyggnation av gågata och park inom Masthusen i Västra Hamnen, Dp 5237 (projekt 8038) Handläggare: Inga-Lill Ölin Dnr: TN 2015-2176 TN-2015-2176 2013-09-15 Innehållsförteckning

Läs mer

Bostäder m.m. inom fastigheterna Djursätra 1, Djursätra 2 samt del av Sätra 2:1 i Sätra. Reviderat genomförandebeslut

Bostäder m.m. inom fastigheterna Djursätra 1, Djursätra 2 samt del av Sätra 2:1 i Sätra. Reviderat genomförandebeslut Dnr Sida 1 (7) 2016-05-25 Handläggare Emma Nilsson 08-508 264 68 Till Exploateringsnämnden 2016-08-25 Bostäder m.m. inom fastigheterna Djursätra 1, Djursätra 2 samt del av Sätra 2:1 i Sätra. Reviderat

Läs mer

Överenskommelse om exploatering med NCC Property Development avseende uppförande av kommersiell fastighet på Norra Stationsområdet, Stockholm kommun.

Överenskommelse om exploatering med NCC Property Development avseende uppförande av kommersiell fastighet på Norra Stationsområdet, Stockholm kommun. Jörgen Palm Stora Projekt Telefon: 08-508 263 04 jorgen.palm@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2010-08-26 Överenskommelse om exploatering med NCC Property Development avseende uppförande av kommersiell

Läs mer

Detaljplan för Kontor Uddvägen, fastigheten Sicklaön 346:1 m.fl. på Västra Sicklaön

Detaljplan för Kontor Uddvägen, fastigheten Sicklaön 346:1 m.fl. på Västra Sicklaön 2014-01-09 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr KFKS 2012/148-214 Projekt nr 9218 Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott Detaljplan för Kontor Uddvägen, fastigheten Sicklaön 346:1 m.fl. på Västra Sicklaön Yttrande

Läs mer

Beslutsunderlag till TN för att genomföra exploateringsprojekt 8053, utbyggnad av gata och natur i Gottorp (Dp 5021)

Beslutsunderlag till TN för att genomföra exploateringsprojekt 8053, utbyggnad av gata och natur i Gottorp (Dp 5021) GATUKONTORET Beslutsunderlag till TN för att genomföra exploateringsprojekt 8053, utbyggnad av gata och natur i Gottorp (Dp 5021) Handläggare: Anne Richthoff TN-2015-888 2015-04-02 Innehåll 1 Sammanfattning...

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands län

DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands län 1/6 Planområdet G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Antagandehandling, 2009-12-14, reviderad 2010-07-14 Laga kraft, 2010-08-30 DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands

Läs mer

1. Exploateringskontoret överlämnar och åberopar detta tjänsteutlåtande som remissvar på rubricerade detaljplaneförslag.

1. Exploateringskontoret överlämnar och åberopar detta tjänsteutlåtande som remissvar på rubricerade detaljplaneförslag. Dnr: E2007-511-01434 Lars Svensson Ytterstad Telefon: 08-508 287 36 lars.svensson@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-09-20 Detaljplan för kv. Hekla mm i Kista. Remiss. Exploateringsavtal

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för Sankt Johannes 2:1 med närområde (Södra Vrinnevi) inom Vrinnevi och Kårtorp i Norrköping, fysisk planering den 24 mars 2011 reviderad den 2 mars och den

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Caroline Svärd Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Caroline Svärd Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef Dnr Sida 1 (7) 2016-10-07 Handläggare Caroline Svärd 08-508 266 22 Till Exploateringsnämnden 2016-11-10 Överenskommelse om exploatering med försäljning, för bostäder inom fastigheterna Mariehäll 1:10 och

Läs mer

Beslutsunderlag till TN för toalett på Stortorget - projekt nr 1535

Beslutsunderlag till TN för toalett på Stortorget - projekt nr 1535 GATUKONTORET Beslutsunderlag till TN för toalett på Stortorget - projekt nr 1535 Handläggare: Natalia Ferm TN GK-2014-479 2014-03-05 Innehåll 1 Bakgrund/förutsättningar... 3 1.1 Syfte... 4 1.2 Leverans-

Läs mer

Beslutsunderlag till TN för toalett i Pildammsparken vid Långa lekan projekt nr 9220

Beslutsunderlag till TN för toalett i Pildammsparken vid Långa lekan projekt nr 9220 GATUKONTORET Beslutsunderlag till TN för toalett i Pildammsparken vid Långa lekan projekt nr 9220 Handläggare: Natalia Ferm TN GK-2014-480 2014-03-05 Innehåll 1 Bakgrund/förutsättningar... 3 1.1 Syfte...

Läs mer

Del av fastigheten Hammarbyhöjden 1:1 i Björkhagen. Reviderat genomförandebeslut.

Del av fastigheten Hammarbyhöjden 1:1 i Björkhagen. Reviderat genomförandebeslut. Dnr Sida 1 (6) 2014-02-11 Handläggare Hanna Andersson 08-508 264 57 Till Exploateringsnämnden 2014-03-13 Del av fastigheten Hammarbyhöjden 1:1 i Björkhagen. Reviderat genomförandebeslut. Förslag till beslut

Läs mer

Bostäder vid Kvarnfallsvägen/Kvarnstensvägen

Bostäder vid Kvarnfallsvägen/Kvarnstensvägen 2007-10-22 Handläggare Kristina Bodin Tel: 031-792 12 62 UTSTÄLLNINGSHANDLING Diarienummer KS/2007:09 Detaljplan för Bostäder vid Kvarnfallsvägen/Kvarnstensvägen Partille kommun Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Planhandling Samråd Datum: 2012-01-17 FN Diarienummer: 1522/08 Plannummer: (FIIa xxxx) Exploateringsavdelningen Per-Anders Käll Telefon: 031-368 10 78 E-post: förnamn.efternamn@fastighet.goteborg.se Detaljplan

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 8:30 m fl Gråbo Centrum i Lerums kommun

Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 8:30 m fl Gråbo Centrum i Lerums kommun KS10.431 Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 8:30 m fl Gråbo Centrum i Lerums kommun Genomförandebeskrivning samrådshandling 2012-05-22 Genomförandebeskrivning En genomförandebeskrivning redovisar de

Läs mer

Bostäder utmed Oxledsvägen

Bostäder utmed Oxledsvägen 2008-03-18 rev. 2008-11-24 Handläggare Kristina Bodin Tel: 031-792 12 62 ANTAGANDEHANDLING Antagen av KF 27 januari 2009 Laga kraft 19 juli 2010 Diarienummer KS/2003:315 Detaljplan för Bostäder utmed Oxledsvägen

Läs mer

Upprättad 2011-05-02 och reviderad 2011-10-03 Lantmätare Eva Engman (Explo AB) och planarkitekt Åsa Svensson

Upprättad 2011-05-02 och reviderad 2011-10-03 Lantmätare Eva Engman (Explo AB) och planarkitekt Åsa Svensson Diarienummer PBN 2008/0008 214 Detaljplan för SKOGSHÖJD, SÄTILA 2:90 M FL, Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2011-05-02 och reviderad 2011-10-03 Lantmätare Eva Engman (Explo AB) och

Läs mer

DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER I KÅREVIK Rönnäng 1:267 m fl, Tjörns kommun, Västra Götalands län

DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER I KÅREVIK Rönnäng 1:267 m fl, Tjörns kommun, Västra Götalands län 1/5 Planområd G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Antagandehandling 2010-08-16, reviderad 2011-03-25 DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER I KÅREVIK Rönnäng 1:267 m fl, Tjörns kommun, Västra Götalands län

Läs mer

RIKTLINJER FÖR EXPLOATERINGSAVTAL. Antagen av KF

RIKTLINJER FÖR EXPLOATERINGSAVTAL. Antagen av KF RIKTLINJER FÖR EXPLOATERINGSAVTAL Antagen av KF 2017-09-13 67 RIKTLINJER FÖR EXPLOATERINGSAVTAL INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INLEDNING... 4 1.1 Syfte...4 1.2 Utgångspunkt för exploateringsavtal...4 2. RIKTLINJER

Läs mer

Slutredovisning av utbyggnad för bostäder inom fastigheten Glädjen 13 i Stadshagen med PEAB AB

Slutredovisning av utbyggnad för bostäder inom fastigheten Glädjen 13 i Stadshagen med PEAB AB Dnr Sida 1 (5) 2018-09-26 Handläggare Monica Almquist 08-508 262 52 Till Exploateringsnämnden 2018-10-18 Slutredovisning av utbyggnad för bostäder inom fastigheten Glädjen 13 i Stadshagen med PEAB AB Förslag

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att låta de framtagna riktlinjerna för exploateringsavtal gå ut på samråd.

Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att låta de framtagna riktlinjerna för exploateringsavtal gå ut på samråd. TJÄNSTESKRIVELSE 2016-01-12 Kommunstyrelsen Oscar Olsson Samhällsplanerare 08-555 014 80 oscar.olsson@nykvarn.se exploateringsavtal KS/2015:450 Riktlinjer för Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Åkeslund till AB Stockholmshem.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Åkeslund till AB Stockholmshem. Dnr Sida 1 (7) 2016-05-10 Handläggare Sofia Iderheim 08-508 264 90 Till Exploateringsnämnden 2016-06-09 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Åkeslund till AB Stockholmshem. Förslag

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Flässjum 3:60 m.fl., ALLAKTIVITETSHUSET Bollebygds kommun, Västra Götalands län Samrådshandling 2009-01-20 Detaljplan för Flässjum 3:60 m.fl., ALLAKTIVITETSHUSET

Läs mer

ORGANISATORISKA FRÅGOR FASTIGHETSRÄTTSLIGA FRÅGOR

ORGANISATORISKA FRÅGOR FASTIGHETSRÄTTSLIGA FRÅGOR 2010-02-02 Justerad 2010-05-11 Dp 5060 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för TRAFIKPLATS NAFFENTORP (vid korsningen mellan Pildammsvägen och Yttre Ringvägen) i Naffentorp, i Malmö ORGANISATORISKA

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i Rustmästaren 2 m fl. Bergholmsbacken, i stadsdelen Bagarmossen

Inriktningsbeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i Rustmästaren 2 m fl. Bergholmsbacken, i stadsdelen Bagarmossen Bilaga 2 Tjänsteutlåtande Stockholmshems styrelse 2017-10-12 Ärende nr 8 2017-10-04 Handläggare: Mia Levedahl E-post: mia.levedahl@stockholmshem.se Telefon: 08-508 39 214 Till Styrelsen för AB Stockholmshem

Läs mer

Riktlinjer för exploateringsavtal i Ängelholms kommun

Riktlinjer för exploateringsavtal i Ängelholms kommun RIKTLINJER Riktlinjer för exploateringsavtal i Ängelholms kommun Dnr 2015/925. Antagna av kommunfullmäktige 2015-01-25. INNEHÅLL 1. Inledning Lagtext sid 2 2. Riktlinjerna Vad är ett exploateringsavtal?

Läs mer

Riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal. Antagen av Kommunfullmäktige POLICY. Datum

Riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal. Antagen av Kommunfullmäktige POLICY. Datum Kommunledningskontoret, samhällsbyggnadsenheten POLICY Antagen av Kommunfullmäktige 1(6) Diarienummer 251 Foto: Marcus Reidevall Riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal Antagen av Kommunfullmäktige

Läs mer

Riktlinjer för exploateringsavtal

Riktlinjer för exploateringsavtal Riktlinjer för exploateringsavtal 1 Bakgrund 3 1.1 Syfte 3 1.2 Kommunens organisation 3 1.3 Kommunala avtal 3 2 Tillvägagångssätt 4 2.1 Detaljplaneläggning 4 2.2 Exploateringsavtal 4 3 Exploatering 4 3.1

Läs mer

Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik

Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2009-09-21 NORMALT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik Tjörns Kommun, Västra Götaland 2/5 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Upprättad

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks gård (kontor och lager)

Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks gård (kontor och lager) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2012-03-05 Handläggare: Anna Forsberg Tfn 08-580 275 28 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks

Läs mer

Förslag till beslut. Sammanfattning. Till Exploateringsnämnden Krister Schultz. Gunnar Jensen. Niklas Karlsson

Förslag till beslut. Sammanfattning. Till Exploateringsnämnden Krister Schultz. Gunnar Jensen. Niklas Karlsson Elisabeth Rosenberg Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 287 24 elisabeth.rosenberg@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2013-05-23 Överenskommelse om exploatering med försäljning, för bostäder

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Flässjum 3:140 m fl BOSTÄDER VID HEMBYGDSVÄGEN Bollebygds Kommun, Västra Götalands län Antagandehandling 2006-09-07 Detaljplan för Flässjum 3:140 m fl. BOSTÄDER

Läs mer

Genomförandeavtal för östra delen av Eugeniavägen inom Hagastaden

Genomförandeavtal för östra delen av Eugeniavägen inom Hagastaden Bilaga 2 1(5) Mellan Stockholms kommun genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad Staden, så som ägare till fastigheten Stockholm Vasastaden 1:45 och Stockholms läns landsting, nedan kallat Landstinget,

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 [9] Mark- och exploateringsenheten 2009-01-20 rev 2009-09-17 Plannummer: 45-33 Referens Agneta Engver Lindquist DETALJPLAN FÖR Tullinge Trädgårdsstad, etapp 3 Tullinge Villastad, Botkyrka

Läs mer

Objektsgodkännande för utveckling i Torup 2019

Objektsgodkännande för utveckling i Torup 2019 FASTIGHETS- OCH GATUKONTORET Objektsgodkännande för utveckling i Torup 2019 Handläggare: Niklas Johansson Dnr: TN 2019 1100 TN-2019-1100 2019-03-06 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Bakgrund/förutsättningar...

Läs mer

Överenskommelse om exploatering med tomträtt för tillbyggnad av kontorslokal inom fastigheten Galtåsen 3 i Traneberg med Ergonomidesign fastighets AB.

Överenskommelse om exploatering med tomträtt för tillbyggnad av kontorslokal inom fastigheten Galtåsen 3 i Traneberg med Ergonomidesign fastighets AB. Sida 1 (6) 2016-05-24 Handläggare Lisen Lans 08-508 265 23 Till Exploateringsnämnden 2016-08-25 Överenskommelse om exploatering med tomträtt för tillbyggnad av kontorslokal inom fastigheten Galtåsen 3

Läs mer

avseende planläggning och exploatering av fastigheten Älta 37:19 i Nacka kommun.

avseende planläggning och exploatering av fastigheten Älta 37:19 i Nacka kommun. 1 (5) Mellan Nacka kommun, org nr 212000-0167, nedan kallad Kommunen, och Nisseshus nr 1 HB, org nr 916587-3424, helägt dotterbolag till Vasakronan AB, nedan kallad Bolaget har träffats följande RAMAVTAL

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling Datum 2014-02-03 Diarienummer 0901/07 Sida 1/5 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling DETALJPLAN FÖR RÖRÖ 1:108 M FL RÖRÖ, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2014-02-03 Diarienummer 0901-11 Sida 2/5 BAKGRUND En genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten TENNISTOMTEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-03-29 ENKELT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten Tjörns Kommun, Västra Götaland 1. INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

2. Exploateringsnämnden ger kontoret i uppdrag att fortsätta utredningsarbetet (inriktningsbeslut).

2. Exploateringsnämnden ger kontoret i uppdrag att fortsätta utredningsarbetet (inriktningsbeslut). Andris Rozenbachs Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 270 25 andris.rozenbachs@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2013-03-14 Markanvisning för bostäder vid kv Glidet till Åke Sundvall

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Daniel Linder Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Daniel Linder Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef Dnr Sida 1 (6) 2016-10-27 Handläggare Daniel Linder 08-508 265 66 Till Exploateringsnämnden 2016-12-15 Slutredovisning av utbyggnad för bostäder och förskola inom fastigheterna Reket 1, del av Tallkrogen

Läs mer

Förstudierapport för Pilstugetomten Västra etapp 2 (Del av Hagby 1:5)

Förstudierapport för Pilstugetomten Västra etapp 2 (Del av Hagby 1:5) Förstudierapport för Pilstugetomten Västra etapp 2 (Del av Hagby 1:5) Projektbeställare Projektledare David Lanthén Amanda Docherty Datum 2016-06-01 Version 1 Projekt-, ärendenr. KS 2016/0215 Innehållsförteckning

Läs mer

Bostäder i Nya Kristinedal. Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl. Stenungsunds kommun, Västra Götalands län. Genomförandebeskrivning, antagandehandling

Bostäder i Nya Kristinedal. Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl. Stenungsunds kommun, Västra Götalands län. Genomförandebeskrivning, antagandehandling Dnr 0461/05 Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl Bostäder i Nya Kristinedal Stenungsunds kommun, Västra Götalands län Genomförandebeskrivning, antagandehandling 2013-09-19 1 INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Karl Gylje Förslag till beslut. Krister Schultz Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Karl Gylje Förslag till beslut. Krister Schultz Förvaltningschef Dnr Sida 1 (7) 2014-09-15 Handläggare Karl Gylje 08-508 264 82 Till Exploateringsnämnden 2014-10-16 Exploateringsavtal med försäljning för bostäder inom Kabelverket 7 och 8 samt del av fastigheten Solberga

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Stureby 1:1, vid kv Björkfaneret i Stureby till Veidekke Bostad AB.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Stureby 1:1, vid kv Björkfaneret i Stureby till Veidekke Bostad AB. Lizett Durgé Ytterstad Telefon: 08-508 264 18 lizett.durge@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-11-15 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Stureby 1:1, vid kv Björkfaneret i Stureby

Läs mer

Objektsgodkännande för Armaturer 2019 till 2021 projekt 1539

Objektsgodkännande för Armaturer 2019 till 2021 projekt 1539 GATUKONTORET Objektsgodkännande för Armaturer 2019 till 2021 projekt 1539 Handläggare: Johnny Clausen Dnr: TN-2018-4594 Datum: 2018-10-24 TN-201 8-4594 2018-10-24 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...3

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Stadsbyggnadsenheten 1 [6] 8 november 2009, Justerad 2011-11-01 26-9 Referens Sigvard Andersson DETALJPLAN FÖR LOVISEBERG 2, Botkyrka kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING LAGA KRAFT 2012-01-19 Botkyrka kommun

Läs mer

Detaljplan för Bansvik villor, Gamlestan 1:3 m fl GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling. Lysekils kommun, Västra Götalands län 2008-11-20

Detaljplan för Bansvik villor, Gamlestan 1:3 m fl GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling. Lysekils kommun, Västra Götalands län 2008-11-20 Antagandehandling Detaljplan för Bansvik villor, Gamlestan 1:3 m fl, Västra Götalands län 2008-11-20 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Norconsult AB Ref: 1415001 2 (7) INLEDNING En genomförandebeskrivning redovisar

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Planhandling Samråd Datum: 2015-08-26 FN Diarienummer: 5615/10 Exploateringsavdelningen Viktor Dalbert Telefon: 031-368 10 98 E-post: viktor.dalbert@fastighet.goteborg.se Detaljplan för bostäder vid kvarteret

Läs mer

HALLERNA ETAPP II GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling. Detaljplan för. Stenungsunds kommun, Västra Götaland

HALLERNA ETAPP II GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling. Detaljplan för. Stenungsunds kommun, Västra Götaland Antagandehandling Detaljplan för HALLERNA ETAPP II Stenungsunds kommun, Västra Götaland GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GF Konsult AB, Mark och exploatering Uppdragsnummer: 215 550 2 1 INLEDNING En genomförandebeskrivning

Läs mer

1/5 ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Frölunda 8:6 m fl fastigheter i Gällstad Ulricehamns kommun Västra Götalands län. Dnr 2006.

1/5 ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Frölunda 8:6 m fl fastigheter i Gällstad Ulricehamns kommun Västra Götalands län. Dnr 2006. 1/5 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Frölunda 8:6 m fl fastigheter i Gällstad Ulricehamns kommun Västra Götalands län Dnr 2006.0534 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Upprättad 2007-11-22 1. INLEDNING En genomförandebeskrivning

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Lukas Kvarfordt Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Lukas Kvarfordt Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef Dnr Sida 1 (5) 2018-10-15 Handläggare Lukas Kvarfordt 08-508 876 09 Till Exploateringsnämnden 2018-11-15 Exploateringsavtal för bostäder inom fastigheterna Masugnen 5 och Masugnen 7 i Ulvsunda industriområde

Läs mer

A N T A G A N D E H A N D L I N G

A N T A G A N D E H A N D L I N G 1(5) A N T A G A N D E H A N D L I N G Detaljplan för Kv. Hjulet m.fl. Falkenbergs kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Upprättad 2012-12-21 Reviderad 2013-05-21 1. INLEDNING Detaljplanens syfte är att möjliggöra

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom kvarteren Krysantemum och Klöversyran m m i Hässelby Villastad till IKANO Bostaden AB.

Markanvisning för bostäder inom kvarteren Krysantemum och Klöversyran m m i Hässelby Villastad till IKANO Bostaden AB. Elisabeth Rosenberg Ytterstad Telefon: 08-508 287 24 elisabeth.rosenberg@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-08-23 Markanvisning för bostäder inom kvarteren Krysantemum och Klöversyran m m

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för fastigheten Östra Eneby 1:1 med närområde (Östra Ryssnäs) inom Svärtinge i Norrköpings kommun, Fysisk planering den 24 mars 2011 reviderad den 13 september

Läs mer

Bostäder inom Racketen 11 i Alvik. Reviderat genomförandebeslut.

Bostäder inom Racketen 11 i Alvik. Reviderat genomförandebeslut. Dnr Sida 1 (5) 2015-03-27 Handläggare Karl-Johan Dufmats 08-508 263 10 Till Exploateringsnämnden 2015-04-13 Bostäder inom Racketen 11 i Alvik. Reviderat genomförandebeslut. Förslag till beslut 1. Exploateringsnämnden

Läs mer

Detaljplan för del av RANSBERGS PRÄSTBOL 2:24, BRÅBACKA Tibro kommun

Detaljplan för del av RANSBERGS PRÄSTBOL 2:24, BRÅBACKA Tibro kommun Detaljplan för del av RANSBERGS PRÄSTBOL 2:24, BRÅBACKA Tibro kommun Genomförandebeskrivning Detaljplan för del av Ransbergs Prästbol 2:24, Bråbacka, Tibro kommun 1 Detaljplan för del av RANSBERGS PRÄSTBOL

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning 1(7) Genomförandebeskrivning SPN-00/0000 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Klockaretorpet 1:13 inom Klockaretorpet i Norrköping den 27 augusti 2015 UTSTÄLLNINGSHANDLING 2(7) Innehållsförteckning

Läs mer

Detaljplan för bostäder och verksamheter inom Nol 3:72 m fl. Ale kommun, Västra Götalands län

Detaljplan för bostäder och verksamheter inom Nol 3:72 m fl. Ale kommun, Västra Götalands län Detaljplan för bostäder och verksamheter inom Nol 3:72 m fl. Ale kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Beslut Godkänd av Samhällsbyggnadsnämnden 2013-03-21 Antagen av Kommunfullmäktige 2013-05-27

Läs mer

Förslag till beslut. Sammanfattning. Till Exploateringsnämnden Krister Schultz. Gunnar Jensen. Larisa Freivalds

Förslag till beslut. Sammanfattning. Till Exploateringsnämnden Krister Schultz. Gunnar Jensen. Larisa Freivalds Gerd Comstedt Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 264 47 gerd.comstedt@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2012-08-23 Överenskommelse om exploatering med försäljning för bostäder inom

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 9:10 m fl, Gråbo Centrum i Lerums kommun Etapp 1, östra delen

Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 9:10 m fl, Gråbo Centrum i Lerums kommun Etapp 1, östra delen KS10.431 Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 9:10 m fl, Gråbo Centrum i Lerums kommun Etapp 1, östra delen Genomförandebeskrivning Antagandehandling 2014-05-27 Genomförandebeskrivning En genomförandebeskrivning

Läs mer

Föravtal gällande hotell på del av fastigheten Kvarnholmen 2:1, Ölandskajen

Föravtal gällande hotell på del av fastigheten Kvarnholmen 2:1, Ölandskajen TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Johanna Kindqvist 2014-08-19 KS 2012/0379 50126 Kommunstyrelsen Föravtal gällande hotell på del av fastigheten Kvarnholmen 2:1, Ölandskajen Förslag till

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Kommunstyrelseförvaltni ngen Mark och exploatering Detaljplan Ålstavägen, Tungelsta Ålsta 3:98 m fl Upprättad 2005-09-20, reviderad 2006-01-16. Kjell Flygelholm exploateringschef GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Markanvisning för vård- och stödboende inom del av fastigheten Skarpnäcks gård 1:1 i Skarpnäcks gård till Micasa Fastigheter i Stockholm AB

Markanvisning för vård- och stödboende inom del av fastigheten Skarpnäcks gård 1:1 i Skarpnäcks gård till Micasa Fastigheter i Stockholm AB Margareta Catasús Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 260 62 margareta.catasus@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2012-11-22 Markanvisning för vård- och stödboende inom del av fastigheten

Läs mer

Detaljplan för Myggenäs 12:3 samt del av 12:139 ALMÖ LIVS Tjörns Kommun, Västra Götaland

Detaljplan för Myggenäs 12:3 samt del av 12:139 ALMÖ LIVS Tjörns Kommun, Västra Götaland GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2009-0-04 NORMALT PLANFÖRFARANDE (UTSTÄLLNINGSHANDLING) Detaljplan för Myggenäs 12: samt del av 12:19 ALMÖ LIVS Tjörns Kommun, Västra Götaland INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INLEDNING

Läs mer

Förslag till beslut. Sammanfattning. Till Exploateringsnämnden

Förslag till beslut. Sammanfattning. Till Exploateringsnämnden Kajsa Ek Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 264 86 kajsa.ek@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2013-08-29 Överenskommelse om exploatering med tomträtt, för uppförande av moské inom fastigheten

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för SKAVKULLA 1:2 m fl. Nättraby Karlskrona kommun, Blekinge län Dnr. 1925/10 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR Tidplan MBN beslut om samråd 2011-03-10 Samråd 2011-03 MBN beslut

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Farsta Strand till JM AB.

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Farsta Strand till JM AB. Sida 1 (6) 2015-12-18 E2015-03810 Handläggare Kamilla Karlsson 08-508 266 34 Till Exploateringsnämnden 2016-02-04 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Farsta Strand till JM AB.

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Mark- och exploateringsenheten 2009-09-13 1 (6) Referens: Sigvard Andersson GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för kv. Dynamiten i Uttran, Botkyrka kommun Mark- och exploateringsenheten 2009-09-13 2 (6)

Läs mer

Exploateringsavtal för bostäder inom fastigheten Sköndal 1:19 i Sköndal med Stiftelsen Stora Sköndal

Exploateringsavtal för bostäder inom fastigheten Sköndal 1:19 i Sköndal med Stiftelsen Stora Sköndal Dnr Sida 1 (7) 2017-09-19 Handläggare Mattias Sjöberg 08-508 266 92 Till Exploateringsnämnden 2017-10-12 Exploateringsavtal för bostäder inom fastigheten Sköndal 1:19 i Sköndal med Stiftelsen Stora Sköndal

Läs mer

3. Marknämnden beslutar att omedelbart justera ärendet.

3. Marknämnden beslutar att omedelbart justera ärendet. Kontaktperson Elisabeth Rosenberg Ytterstad Telefon: 08-508 28724 Elisabeth.rosenberg@mk.stockholm.se Till Marknämnden 2006-03-09 Överenskommelse om exploatering för bostäder inom Grimsta 1:5 och Räknestickan

Läs mer

Markanvisning för centrumändamål inom fastigheten Riddaren 23 på Östermalm till Stockholm Riddaren 23 Kommanditbolag

Markanvisning för centrumändamål inom fastigheten Riddaren 23 på Östermalm till Stockholm Riddaren 23 Kommanditbolag Exploateringskontoret Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) DNR: E2017-01404 2017-04-25 Handläggare Koki Hjelmström 08-508 263 18 Till Exploateringsnämnden 2017-06-08 Markanvisning för centrumändamål inom fastigheten

Läs mer

Markanvisning för detaljhandelsändamål inom fastigheten Skarpnäcks gård 1:1 i Skarpnäcks gård till Wallenstam AB

Markanvisning för detaljhandelsändamål inom fastigheten Skarpnäcks gård 1:1 i Skarpnäcks gård till Wallenstam AB Per Olof Jägbeck Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 275 95 peo.jagbeck@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2010-04-22 Markanvisning för detaljhandelsändamål inom fastigheten Skarpnäcks

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1(5) ANTAGANDEHANDLING Antagen av KF 29 april 2008 Laga kraft 7 april 2011 2008-03-04 Diarienummer KS 2007:245 Detaljplan för BOSTÄDER NORR OM RIDDAR TURES VÄG GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING En genomförandebeskrivning

Läs mer

UTSTÄLLNINGSHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Detaljplan för del av Vesslunda 8:2 Eftra församling Falkenbergs kommun

UTSTÄLLNINGSHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Detaljplan för del av Vesslunda 8:2 Eftra församling Falkenbergs kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING Detaljplan för del av Vesslunda 8:2 Eftra församling Falkenbergs kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Upprättad 2007-05-22 Reviderad 2007-09-21 1. INLEDNING Syftet med detaljplanen är att

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL MARKANVISNING

MARKANVISNINGSAVTAL MARKANVISNING 1 (5) Mellan Stockholms kommun genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad Staden, och Bolaget AB (org.nr. [xxxxxx-xxxx]), nedan kallat Bolaget, har under förutsättning som anges i 8 nedan träffats följande

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Datum Diarienummer Sida 2006-05-03 (F701/99) 1/5 Charlotte Olsson, fastighetskontoret Tfn 031-61 15 18 UTSTÄLLNINGSSHANDLING Detaljplan för BOSTÄDER VID ELINSBERGSSTIGEN inom stadsdelen Torslanda i Göteborg

Läs mer

Godkännande av ersättning för dödning av tomträtt för fastigheten Klockelund 1 i Farsta med Hortus AB (Plantagen Sverige AB). Genomförandebeslut

Godkännande av ersättning för dödning av tomträtt för fastigheten Klockelund 1 i Farsta med Hortus AB (Plantagen Sverige AB). Genomförandebeslut Dnr Sida 1 (8) 2017-11-15 Handläggare Mattias Sjöberg 08-508 266 92 Till Exploateringsnämnden 2017-12-07 Överenskommelse om exploatering med försäljning, för handel inom del av fastigheten Sköndal 2:1

Läs mer

Tidpunkten för laga kraft beslutet förutsätter att ett överklagande av detaljplanen inte sker.

Tidpunkten för laga kraft beslutet förutsätter att ett överklagande av detaljplanen inte sker. Detaljplan för småindustri Del av HÖGENORUM 1:12 Stenungsunds kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling 2010-03-02 justerad 2010-06-09 ORGANISATORISKA FRÅGOR Allmänt Målsättningen med detaljplanen

Läs mer

Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala

Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Utställningshandling Utställningstid 13 mars - 10 april 2018 Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala Upprättad i november 2017 2004/P016 D421 Handlingar

Läs mer

Överenskommelse om exploatering för bostäder med överlåtelse av del av fastigheten Örby 4:1vid kv Tegelstenen i Bandhagen med Riksbyggen.

Överenskommelse om exploatering för bostäder med överlåtelse av del av fastigheten Örby 4:1vid kv Tegelstenen i Bandhagen med Riksbyggen. TJÄNSTEUTLÅTANDE Hanna Andersson Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 264 57 hanna.e.andersson@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2011-01-20 Överenskommelse om exploatering för bostäder

Läs mer

Genomförandeavtal med SLL - Planskild korsning Enebybergs station

Genomförandeavtal med SLL - Planskild korsning Enebybergs station DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (5) Klicka här för att ange text. Genomförandeavtal med SLL - Planskild korsning Enebybergs station Ärende Trafikförvaltningen på Stockholms läns landsting, SLL, har

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Dnr: LKS 11-94-214 Upprättad: 2013-01-07 Justerad: 2013-02-28, 2013-05-22 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för GULLMARSSTRAND Skaftö-Fiskebäck 1:480 m.fl. Fiskebäckskil, kommun ANTAGANDE Planen är antagen

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL. Avsikten är att Exploatören, när Staden antar blivande detaljplan, av Staden förvärvar Fastigheten.

MARKANVISNINGSAVTAL. Avsikten är att Exploatören, när Staden antar blivande detaljplan, av Staden förvärvar Fastigheten. 1(5) Mellan Sundbybergs kommun, nedan kallad Staden, org nr 212000-0175, och JM AB, nedan kallad Exploatören, org nr 556045-2103 har denna dag träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL Bakgrund I januari 2015

Läs mer

Del av Sanda 1:9 i Bollstanäs i Upplands Väsby kommun

Del av Sanda 1:9 i Bollstanäs i Upplands Väsby kommun Detaljplan för Samrådshandling maj 2011 Normalt planförfarande Del av Sanda 1:9 i Bollstanäs i Upplands Väsby kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska,

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Akalla 4:1 vid Rinkeby Allé/Hjulstavägen i Rinkeby till Micasa Fastigheter i Stockholm AB

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Akalla 4:1 vid Rinkeby Allé/Hjulstavägen i Rinkeby till Micasa Fastigheter i Stockholm AB Dnr Sida 1 (7) 2014-05-20 Handläggare Per-Eric S. Siljestam 08-508 275 37 Till Exploateringsnämnden 2014-06-12 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Akalla 4:1 vid Rinkeby Allé/Hjulstavägen

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-07-01 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2008-10-22 rev 2009-05-05 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Färsna 1:2, Etapp 2 (Baldersbrå, Balders Hage, del av Norra Brå och del av Österbrå) i Norrtälje-

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Planhandling Samråd Datum: 2012-01-17 FN Diarienummer: 0244/11 Plannummer: (FIIa xxxx) Exploateringsavdelningen Per-Anders Käll Telefon: 031-368 10 78 E-post: förnamn.efternamn@fastighet.goteborg.se Detaljplan

Läs mer

Markanvisning för transformatorstation inom fastigheten Örby 4:1 i Högdalen till Affärsverket Svenska Kraftnät

Markanvisning för transformatorstation inom fastigheten Örby 4:1 i Högdalen till Affärsverket Svenska Kraftnät Dnr Sida 1 (7) 2014-01-27 Handläggare Katarina Johansson 08-508 264 20 Till Exploateringsnämnden 2014-03-13 Markanvisning för transformatorstation inom fastigheten Örby 4:1 i Högdalen till Affärsverket

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Planhandling Samråd Datum: 2013-05-14 FN Diarienummer: 2896/09 Exploateringsavdelningen Handläggare: Lisa Mellberg Telefon: 031-368 11 67 E-post: lisa.mellberg@fastighet.goteborg.se Detaljplan för förskola

Läs mer

KANONEN (Optiumusvägen 15) i VILUNDA i Upplands Väsby kommun

KANONEN (Optiumusvägen 15) i VILUNDA i Upplands Väsby kommun Detaljplan för Antagandehandling Januari 2012 Normalt planförfarande (PBL 1987:10) KANONEN (Optiumusvägen 15) i VILUNDA i Upplands Väsby kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivningen behandlar

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Planhandling Utställning Datum: 2018-08-28 FN Diarienummer: 5615/10 Exploateringsavdelningen Fredrik Olsson Telefon: 031-368 09 52 E-post: fredrik.olsson@fastighet.goteborg.se Detaljplan för bostäder vid

Läs mer

Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län

Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE 2009-04-02 Rev. 2009-10-20 Diarienummer: MBN0063/08 Specifikationsnummer:

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Älvsjö 1:1 i Hagsätra till Byggnadsfirman Erik Wallin AB.

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Älvsjö 1:1 i Hagsätra till Byggnadsfirman Erik Wallin AB. Maria Tingström Ytterstad Telefon: 08-508 265 74 maria.tingstrom@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-01-24 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Älvsjö 1:1 i Hagsätra till Byggnadsfirman

Läs mer

Godkännande av markanvisningsavtal avseende del av Tälje 2:103 i Norrtälje stad

Godkännande av markanvisningsavtal avseende del av Tälje 2:103 i Norrtälje stad 2017-02-13 2014-1156 Sid 1 av 6 Handläggare: Matilda Johansson Till Titel: Exploateringsingenjör Kommunstyrelsens arbetsutskott E-post: Matilda.johansson2@norrtalje.se Godkännande av markanvisningsavtal

Läs mer

Svedala Kommuns 1:46 Författningssamling 1(6)

Svedala Kommuns 1:46 Författningssamling 1(6) Författningssamling 1(6) Riktlinjer för kommunala markanvisningar och exploateringsavtal antagen av kommunfullmäktige 2017-04-19, 55 Gäller från 2017-05-01 Den långsiktiga utvecklingen av Svedala kommun

Läs mer

Del av Vadholmen, FOSS 10:1 m.fl. GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Munkedal, Västra Götalands län. Detaljplan för. Upprättad , rev

Del av Vadholmen, FOSS 10:1 m.fl. GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Munkedal, Västra Götalands län. Detaljplan för. Upprättad , rev Antagen av Kommunstyrelsen, enl. beslut 2011-06-14, 93. Laga kraft, 2011-07-26. Detaljplan för Del av Vadholmen, FOSS 10:1 m.fl. Munkedal, Västra Götalands län Upprättad 2011-04-14, rev 2011-06-01 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer