Kvarteret Gäddan 2-7 mfl Projektnummer Förslag till OBJEKTS- GODKÄNNANDE. Upprättad

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kvarteret Gäddan 2-7 mfl Projektnummer Förslag till OBJEKTS- GODKÄNNANDE. Upprättad"

Transkript

1 objektsgodkännande gäddan (155222)_tmp Projektnummer 3002 Förslag till OBJEKTS- GODKÄNNANDE Upprättad Ansvarig: Christina Andréasson Förvaltning: Fastighetskontoret Enhet: Projektenheten, Exploateringsavdelningen

2 Innehållsförteckning 1. Sammanfattning Bakgrund Syfte och Mål Omfattning Projektets genomförande Tidplan Ekonomi (12)

3 1. Sammanfattning Ett förslag till ny detaljplan för del av kvarteret Gäddan m.fl. i Hamnen (Dp 5128) har upprättats av Stadsbyggnadskontoret. Detaljplanen skapar förutsättningar för att bygga en blandad kvartersbebyggelse som innehåller bostäder, kontor, service, förskola, utbildning mm. Detaljplanen möjliggör också utbyggnad av allmän plats såsom Neptunigatan, Neptunibroarna, ombyggnad av Citadellsvägen och Östra Älvsgatan mm. Detaljplanen förväntas kunna vinna laga kraft sommaren För att kunna genomföra befintligt förslag måste fastighetskontoret och gatukontoret göra erforderliga investeringar i form av nybyggnation av gator och broar, ledningsomläggningar, ombyggnad av kaj mm till en bedömd investeringsutgift om ca 210 miljoner kr. Med anledning av det redovisade investeringsbehovet görs denna ansökan om objektgodkännande. Tomtmark, omfattande ca m 2 kommer att iordningställas av exploatör. 2. Bakgrund Kvarteret Gäddan är placerat mellan Citadellsvägen och Neptunigatan, mitt emot Malmöhus slott, på Universitetsholmen i Malmö. Projektet Gäddan startade då Skanska Öresund erhöll en markreservation för delar av området av Tekniska nämnden Stadsbyggnadskontoret har upprättat ett förslag till detaljplan för del av kvarteret Gäddan m.fl. i Hamnen i Malmö, Dp 5128, vilken förväntas vinna laga kraft sommaren Tekniska nämnden har beslutat att avge yttrande avseende detaljplan för del av kvarteret Gäddan m fl i Hamnen remiss från stadsbyggnadsnämnden (Dp 5128) avseende samrådshandlingen. Från att ha varit ett industri- och hamnområde genomgår Västra Hamnen och Universitetsholmen en förändring till blandad stad som medför att området inom några decennier kommer att bli väl sammanlänkat med Malmös centrala delar. Målet är att Västra Hamnen och Universitetsholmen ska bli ett attraktivt område med hög miljöprofil för utbildning, forskning, verksamheter, bostäder, kultur och rekreation. Området är en viktig länk mellan stadskärnan och Västra Hamnen. 3 (12)

4 3. Syfte och Mål Syftet med projektet är att göra det möjligt att bygga en blandad kvartersbebyggelse som innehåller bostäder, kontor, service och förskola mm. Syftet med projektet är också att bygga ut det planerade huvudgatunätet på Universitetsholmen. Med Neptunigatan som huvudgata i området kan Citadellsvägen omvandlas till ett attraktivt gåendeprioriterat kajstråk i söderläge. Härigenom uppnås: Byggnation av ca 250 nya lägenheter. Av dessa lägenheter avses st bli hyresrätter och resten bostadsrätter. Ny förskola för barn. Kontor och service 4. Omfattning Projektområdet är beläget norr om Malmöhus slott. I söder begränsas området av Citadellshamnen, i väster av Varvskanalen och Neptunigatans korsning med Skeppsbyggaregatan. I öster begränsas området av fastigheten Gäddan 8 samt Norra Neptunigatans och Citadellsvägens korsningar med Gibraltargatan. Malmö Live Figur 1. Översikt över projektområdet Projektområdets area är ca 4,7 ha. Kvartersmark som iordningställs uppskattas till ca m 2 och den allmänna platsmarken till ca m 2. 4 (12)

5 Området består av fastigheterna Gäddan 2-7 samt delar av fastigheterna Hamnen 21:137, Hamnen 21:138, Hamnen 21:147 och Hamnen 21:149. Fastigheterna Gäddan 2 och 3 ägs av Malmö stad, tomträtt Skanska Öresund AB. Fastigheten Gäddan 4 och Gäddan 6 ägs av Malmö stad. Fastigheten Gäddan 5 ägs av Skanska Öresund. Fastigheten Gäddan 7 ägs av Malmö stad, tomträtt Diligentia AB. Fastigheten Hamnen 21:149 ägs av Varvsstaden. Fastigheterna Hamnen 21:137, Hamnen 21:138 och Hamnen 21:147 ägs av Malmö stad. För att kunna genomföra projektet måste bl a följande åtgärder genomföras, vilka omfattas av denna ansökan om objektsgodkännande. Markmiljöundersökningar Efterbehandling av förorenad mark Geoteknik Ansökan om miljödom för vattenverksamhet Anläggande av gator, belysning Anläggande av reningsanläggning för dagvatten längs Neptunigatan Ombyggnation av Citadellsvägen Rivning samt nybyggnation av broar Rivning av järnvägsspår Ledningsomläggning mm 5. Projektets genomförande Tidigare och kommande beslut i ärendet: Tekniska nämnden har beslutat att avge yttrande avseende detaljplan för del av kvarteret Gäddan m fl i Hamnen remiss från stadsbyggnadsnämnden (Dp5128) avseende samrådshandlingen. Tekniska nämnden har beslutat att godkänna ram- och köpeavtal för Lantmännen Cerealia innebärande dels försäljning av fastigheterna Argo 1, Triton 1, Triton 7 (friköp), Algen 1 (friköp), Korallen 2 (friköp) och del av fastigheten Hamnen 21:137 och dels ramavtal omfattande bland annat järnvägs- och fartygstrafik, utbyggnadsområden och kommande exploateringsavtal. Fastigheterna ligger inte inom projektområdet men innebär en förutsättning för dess genomförande i och med att järnvägstrafiken till och från Lantmännen Cerealia upphör, och Neptunigatan kan byggas när järnvägsspåret rivs. Tekniska nämnden har beslutat om markanvisningsavtal för fastigheterna Gäddan 4, Gäddan 6, del av Hamnen 21:147 samt markreservation för del av Hamnen 21:147 i kvarteret Gäddan till förmån för Skanska. 5 (12)

6 beslutat om exploateringsavtal i anslutning till kommande detaljplan för del av kvarteret Gäddan. beslutat om tillägg till tomträttsavtal beträffande fastigheterna Gäddan 2 och Gäddan 3. beslutat om tillägg till tomträttsavtal för Gäddan 7. Kommande ärenden som ska beslutas i Tekniska nämnden är: köpeavtal med Skanska avtal beträffande förvärv av mark från Peab (ägare av fastigheten Hamnen 21:149) för att kunna bygga del av allmän plats bemyndigande för tomträtten inom mittersta kvarteret beslut om upphandling av markentreprenad beslutsärende om utformning av allmän platsmark. Kvartersmark Totalt uppgår byggbar kvartersmark inom projektet till ca m 2. Kvartersmarken är uppdelad i tre kvarter där västra kvarteret (Gäddan 2, 3, 4 m fl) uppgår till m 2, det mittersta kvarteret (Gäddan 6 m fl) uppgår till m 2 och kvarteret i öster kan byggas till med 500 m 2. Kvarteren erhåller enligt detaljplanen förgårdsmark (ca 1 meter) runt samtliga kvarter. Till förmån för fastigheten Triton 6 (fastighetsägare Lantmännen Cerealia) bildas ett servitut för väg på det område som betecknas med T, trafikområde, i detaljplanen. Trafikområdet som utgör del av fastigheten Hamnen 21:137 omfattar ca 2700 m 2 och ägs av Malmö stad. Marken betecknas kvartersmark, men ska rent praktiskt användas för Lantmännen Cerealias trafik. Området är inte medtaget i den totala beräkningen av kvartersmark på grund av dess speciella ändamål samt att kommunen inte belastas med några kostnader för området. Fastigheten Gäddan 7 ingår i detaljplaneområdet men är heller inte medtagen i den totala beräkningen av kvartersmark (ca 1600 m 2 ). Fastigheten är upplåten med tomträtt till Diligentia AB som avser att behålla befintlig byggnad. Kommunen är inte belastad med några kostnader för denna fastighet, ej heller några förändrade intäkter. Södra Neptunigatan rivs och omvandlas till kvartersmark. Norra Neptunigatan omvandlas till kvartersmark för Lantmännen Cerealia. Planerade försäljningar respektive upplåtelser av mark. Skanska förvärvar fastigheterna Gäddan 2 och 3 (friköp), som idag upplåts till Skanska med tomträtt. Skanska förvärvar fastigheterna Gäddan 4 och Gäddan 6 samt del av Hamnen 21: (12)

7 I förvärvet avtalas att en förskola ska uppföras i enlighet med detaljplanen, vilken kommer att hyras ut till kommunen. Skanska åtar sig dessutom att uppföra hyresrätter inom bebyggelsen (minst 4400 m 2 BTA), vilka upplåts med tomträtt. Fastigheten Gäddan 7 upplåts fortsättningsvis med tomträtt. Tilläggsavtal avseende ändamål (utbildning) har upprättats. Allmän platsmark Det som utgör allmän platsmark består av fyra övergripande delar; huvudgatan Neptunigatan i norr, kajstråken Citadellskajen och Östra Älvgatan samt lokalgator som förbinder Neptunigatan med kajstråket. Trafikstrukturen kommer att omvandlas totalt inom området då Neptunigatan blir ny huvudgata med plats för kollektivtrafik och den gamla huvudgatan Citadellsvägen blir ett kajstråk. Trafikomläggningen är en mycket viktig förutsättning för projektet som helhet, i och med att kvartersmark på så sätt kan tillskapas. Citadellsvägen ska omvandlas från biltrafikstråk till ett kajstråk för gång- och cykeltrafik som ökar tillgängligheten och kontakten med det historiska vattenrummet Citadellshamnen. Kajstråket ska utformas till ett attraktivt gåendeprioriterat rekreationsstråk med inslag av grönska, aktivitetspunkter och goda sittmöjligheter. Utformningen ska gynna gång- och cykeltrafikanter och då ingen genomfartstrafik kommer tillåtas så ska framkomligheten för bilar underordnas övriga trafikslag. Figur 2. Allmän plats som iordningställs inom projektet (exkl. Citadellsvägen väster om Citadellsbron) 7 (12)

8 Även Östra Älvgatan ska omvandlas till ett rekreativt kajstråk där utformningen ska gynna gång- och cykeltrafikanter. Befintlig småbåtshamn ska ligga kvar. Utformningen av Neptunigatan ansluter till gestaltningen av den redan byggda östra delen av gatan. Det innebär en stadsgata med trädplanterad mittremsa och trädplanterade sidoremsor samt gång- och cykelbanor på båda sidor. Separata körfält för kollektivtrafik ska anordnas. De trädplanterade sidoremsorna längs Neptunigatans södra respektive norra del ska delvis användas för rening av gatans trafikdagvatten. Reningen ska ske via växtlighet och utformning och utbredning av reningsanläggningen ska ske i ett nära samarbete med VA Syd. Det kommer bli ett pilotprojekt med nya och inte tidigare beprövade system för vattenrening i Sverige. Lokalgatorna gestaltas som gångfartsområde där alla trafikslag rör sig på lika villkor. Gatorna ska innehålla träd vilka placeras gruppvis på olika avstånd i sidled och längdled för att minska biltrafikens hastighet. Fem nya broar ersätter dagens broar som förbinder Universitetsholmen med Västra Hamnen. Kopplingar till andra projekt Flera projekt pågår på Universitetsholmen i anslutning till kv Gäddan. Öster om området anläggs Malmö Live, den nya kongress-konsert-hotellanläggningen. I samband med det kommer del av Gibraltargatan att byggas om. Godsmagasinet i kv Gäddan 9 ska byggas om där den tänkta användningen är saluhall. I samband med att kv Niagara färdigställs åt Malmö Högskola byggs Bassängkajen om, likaså byggs Neptuniplan, norr om Neptunigatan, om till ett gång- och cykelstråk. I kv Väktaren byggs hamnförvaltningens gamla byggnad om till nya lokaler åt World Maritim University. Väster om området är detaljplan beställd för kv Abborren. För Citadellsfogen finns ett färdigt värdeprogram. En utvecklingsplan är framtagen för Varvsstaden. 6. Tidplan Ny detaljplan, Dp 5128, beräknas vinna laga kraft under sommaren Ansökan av miljödom för vattenverksamhet i samband med byggnation av de nya Neptunibroarna är under behandling på Mark- och miljödomstolen i Växjö. Beslut (miljödom) förväntas under När detaljplanen har vunnit laga kraft kommer upphandling av detaljprojektering av allmän plats att ske. Detaljprojekteringen beräknas pågå fram till sommaren (12)

9 Efter avslutad projektering sker upphandling av markentreprenad för Neptunigatan och Neptunibroarna. Byggnation av gata och broar mm beräknas starta sista kvartalet Järnvägsspåren till Lantmännen Cerealia rivs som ett första steg i entreprenaden. Därefter sker ledningsomläggning från Södra Neptunigatan (som blir kvartersmark) till Neptunigatan. När nödvändiga ledningsomläggningar är gjorda kan Skanska starta byggnation av kvartersmark. Skanska beräknar att starta våren 2016 med det mittersta kvarteret (Gäddan 6 m fl). Byggnation av Neptunigatan och Neptunibroarna beräknas pågå fram till våren 2017 (ca 1½ års byggtid). Därefter kan trafiken som idag trafikerar Citadellsvägen dirigeras om till Neptunigatan. Upphandling av markentreprenad för Citadellsvägen och Östra Älvsgatan sker vintern Byggnation beräknas starta våren 2017 och pågå fram till och med hösten 2018 (ca 1½ års byggtid). Skanska beräknas starta byggnation av det västra kvarteret (Gäddan 2, 3, 4 m fl) i början av 2017 och östra kvarteret preliminärt Figur 3. Preliminär tidplan för utbyggnad av projektområdet. 9 (12)

10 7. Ekonomi Investeringsutgifter Nedan redovisas projektets investeringsutgifter: Tkr Kvartersmark Allmän plats Totalt Externt finansierad invest. Skattefinansierad invest. FK-finansierad invest. Investeringsutgifter t o m 2013: Investeringsutgifter fr o m 2014: Anläggning av allmän plats Sanering Arkeologi Fastighetsbildning Markförvärv Div utredningar Projektledning Övrigt (ledningsflytt samt expl kostnader för tomträtten) Summa före kreditivränta Kreditivränta Summa investeringsutgifter Tabell 1. Investeringsutgifter. Investeringsutgifterna är bedömda i prisläge december Total investeringsutgift inom projektet bedöms till ca 209,2 mkr (avrundat till 210 miljoner kr). Preliminärt beräknade kostnader för att iordningställa allmän plats inom detaljplanen uppgår till en total kostnad av ca 193,2 miljoner kr, och iordningsställande av kvartersmark till ca 16 miljoner kr. Andelen nettofinansiering av allmän plats uppgår till ca 108,2 miljoner kr, och andelen som finansieras av exploateringsprojektet uppgår till ca 85 miljoner kr. Investeringsutgifter före år 2014 består av ett markförvärv av Gäddan 6 samt utredningar avseende bland annat allmän plats (markundersökningar, miljödom mm). 10 (12)

11 Inkomster Totalt marknadsvärde av tomtmark inom projektet som kan utvecklas och säljas av kommunen, bedöms uppgå till 140,5 miljoner kr i prisläge Del av tomtmark upplåts med tomträtt, med en årlig avgäld om 100 kr/m 2 BTA, vilket motsvarar en kapitaliserad avgäld om 7,3 miljoner kr. Totala inkomster blir således 147,8 miljoner kr (försäljning och kapitaliserad tomträtt). Inkomsterna för försäljning av tomtmark avseende kontor, förskola mm uppgår totalt inom projektet till 65,7 miljoner kr. Inkomsterna för försäljning av tomtmark avseende bostäder uppgår totalt inom projektet till 74,7 miljoner kr. Likviditetsplanering och Driftskostnader En delaktivering är beräknad inom projektet, i och med att Neptunigatan och Neptunibroarna färdigställs som en första etapp inom projektet. Neptunigatan och Neptunibroarna beräknas vara färdigställda (slutbesiktning) i mitten av Likviditetsplanering År Likviditetsbehov, investeringsutgifter Kreditiv -ränta Bedömda totala årliga försäljning Driftkonsekvenser Bedömda totala årliga avgälder (tomträtt) Bedömda totala årliga driftkostnader - (drift, underhåll, kapital) (tkr) (tkr) (tkr/år) (tkr/år) (tkr/år) Periodisera d gatukostna dsersättning (tkr/år) Netto (tkr) Kvarters Allmän Kvartersmarmark Kvarters- Allmän Allmän -mark plats Totalt plats plats (FK) (GK) (FK) (FK) (GK) (GK) Summa Tabell 2. Likviditetsplanering och driftkonsekvenser. 11 (12)

12 Driftkonsekvenser faller ut olika år i takt med att tomträtter upplåts och allmän plats tas i bruk. År 2015 bedöms tomrätter upplåtas, vilket ger ett överskott för kvartersmark på 0,4 miljoner kr. Årliga driftkostnader för gatukontoret uppkommer till följd av färdigställd allmän plats (drift, kapital, underhåll). År 2017 bedöms de årliga driftkostnaderna öka med 9,4 miljoner kr, då Neptunigatan och Neptunibroarna är färdigställda. Slutligen bedöms de årliga driftkostnaderna öka med ytterligare 4,4 miljoner kr år 2019 då Citadellskajen och övriga gator är färdigställda. När allmän plats till sin helhet är färdigställd bedöms de årliga driftskostnaderna, netto, till ca 13,4 miljoner kr. Drift och underhållskostnader för åren är medtagna i investeringsutgifterna. För beräkning av drift- och underhåll av allmän plats har en schablon tagits upp motsvarande 2,75 procent. För beräkning av kapitalkostnad har internräntesatsen 4,75 procent använts och för avskrivningstiden har en schablon på 40 år använts, vilket motsvarar 2,5 procent. Indirekta utgifter beräknas till 50,5 miljoner kr och är fördelade på kvartersmark med 27 procent och på allmän plats med 73 procent. Osäkerhet och risker Detaljplanen blir överklagad Hittills okända föroreningar som upptäcks inom entreprenaden Entreprenad- och konsultkostnader kan variera kraftigt i pris eftersom de är konjunkturberoende Lönsamhetsbedömning Marknadsvärdet av tomtmark inom projektet bedöms till ca 147,8 miljoner kr, vilket består dels av förväntad direkt försäljning av byggrätter för 140,5 miljoner kr, dels genom tomträtt som motsvarar ett kapitaliserat värde om ca 7,3 miljoner kr. Total bedömd investeringsutgift för exploateringsprojektet (dvs fastighetskontorets kostnader) uppgår till 101 miljoner kr, vilket gör att exploateringsprojektet utifrån detta anses lönsamt att genomföra. I utbyggnaden av allmän plats utgör Neptunigatan och Neptunibroarna en viktig förutsättning för stadens huvudgatunät. Detta motiverar att en stor del av allmän plats utgörs av skattefinansierad investering, ca 108 miljoner kr. 12 (12)

Projektnamn: Objektgodkännande för del av Vintrie 6:3 Projektnummer: 6019 Detaljplan: Dp 5270

Projektnamn: Objektgodkännande för del av Vintrie 6:3 Projektnummer: 6019 Detaljplan: Dp 5270 objektsgodkännande för del av vintrie 6 3 dp 5270 projnr 6019(528994)(530020)_tmp Projektnamn: Objektgodkännande för del av Vintrie 6:3 Projektnummer: 6019 Detaljplan: Dp 5270 Förslag till OBJEKT- GODKÄNNANDE

Läs mer

Beslutsunderlag till TN för utbyggnation av gågata och park inom Masthusen i Västra Hamnen, Dp 5237 (projekt 8038) Handläggare Dnr: Datum:

Beslutsunderlag till TN för utbyggnation av gågata och park inom Masthusen i Västra Hamnen, Dp 5237 (projekt 8038) Handläggare Dnr: Datum: GATUKONTORET Beslutsunderlag till TN för utbyggnation av gågata och park inom Masthusen i Västra Hamnen, Dp 5237 (projekt 8038) Handläggare: Inga-Lill Ölin Dnr: TN 2015-2176 TN-2015-2176 2013-09-15 Innehållsförteckning

Läs mer

Försäljning av tomtmark inom projektet uppgår till 100 000 kr i prisläge januari 2015.

Försäljning av tomtmark inom projektet uppgår till 100 000 kr i prisläge januari 2015. Malmö stad Stadskontoret 1 (3) Datum 2015-01-21 Vår referens Åsa Björkén Seydlitz Budgetsekreterare asa.bjorken-seydlitz@malmo.se Tjänsteskrivelse Objektsgodkännande för genomförande av park och gator

Läs mer

Bostäder m.m. inom fastigheterna Djursätra 1, Djursätra 2 samt del av Sätra 2:1 i Sätra. Reviderat genomförandebeslut

Bostäder m.m. inom fastigheterna Djursätra 1, Djursätra 2 samt del av Sätra 2:1 i Sätra. Reviderat genomförandebeslut Dnr Sida 1 (7) 2016-05-25 Handläggare Emma Nilsson 08-508 264 68 Till Exploateringsnämnden 2016-08-25 Bostäder m.m. inom fastigheterna Djursätra 1, Djursätra 2 samt del av Sätra 2:1 i Sätra. Reviderat

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Åby mässhall och hotell Västra Götalands län Upprättad 2015-06-09 ANTAGANDE GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Inledning Detaljplanen ska redovisas de organisatoriska, fastighetsrättsliga, tekniska

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Planhandling Samråd Datum: 2015-08-26 FN Diarienummer: 5615/10 Exploateringsavdelningen Viktor Dalbert Telefon: 031-368 10 98 E-post: viktor.dalbert@fastighet.goteborg.se Detaljplan för bostäder vid kvarteret

Läs mer

1. Exploateringskontoret överlämnar och åberopar detta tjänsteutlåtande som remissvar på rubricerade detaljplaneförslag.

1. Exploateringskontoret överlämnar och åberopar detta tjänsteutlåtande som remissvar på rubricerade detaljplaneförslag. Dnr: E2007-511-01434 Lars Svensson Ytterstad Telefon: 08-508 287 36 lars.svensson@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-09-20 Detaljplan för kv. Hekla mm i Kista. Remiss. Exploateringsavtal

Läs mer

Utbyggnadspromemoria för stadsbyggnadsprojekt Danvikshem II

Utbyggnadspromemoria för stadsbyggnadsprojekt Danvikshem II 2017-12-22 1 (6) PM Marie Ekberg Projekt 9107 Danvikshem II Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott / Natur och trafiknämnden Utbyggnadspromemoria för stadsbyggnadsprojekt Danvikshem II Innehåll Innehåll...

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för del av Tanumshede 1:43 m. fl. TANUMSHEDE CENTRUM, DEL 2

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för del av Tanumshede 1:43 m. fl. TANUMSHEDE CENTRUM, DEL 2 UTSTÄLLNINGSHANDLING 2014-05-13 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för del av Tanumshede 1:43 m. fl. TANUMSHEDE CENTRUM, DEL 2 Tanums kommun, Västra Götalands Län Ditrix AB INNEHÅLLSFÖRTECKNING ORGANISATORISKA

Läs mer

Markanvisning för kultur- och bostadsändamål inom del av fastigheten Sabbatsberg 16 i Vasastaden till Folkhem.

Markanvisning för kultur- och bostadsändamål inom del av fastigheten Sabbatsberg 16 i Vasastaden till Folkhem. ff TJÄNSTEUTLÅTANDE Kontaktperson Christina Winberg Innerstad Telefon: 08-508 26266 christina.winberg@mk.stockholm.se Till Marknämnden 2005-12-15 Markanvisning för kultur- och bostadsändamål inom del av

Läs mer

Bostäder utmed Oxledsvägen

Bostäder utmed Oxledsvägen 2008-03-18 rev. 2008-11-24 Handläggare Kristina Bodin Tel: 031-792 12 62 ANTAGANDEHANDLING Antagen av KF 27 januari 2009 Laga kraft 19 juli 2010 Diarienummer KS/2003:315 Detaljplan för Bostäder utmed Oxledsvägen

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Planhandling Utställning Datum: 2018-08-28 FN Diarienummer: 5615/10 Exploateringsavdelningen Fredrik Olsson Telefon: 031-368 09 52 E-post: fredrik.olsson@fastighet.goteborg.se Detaljplan för bostäder vid

Läs mer

Markanvisning för bostäder, centrum, handel och kontor och inom fastigheten Trollhättan 30 m fl på Norrmalm till AMF Pensionsförsäkring AB

Markanvisning för bostäder, centrum, handel och kontor och inom fastigheten Trollhättan 30 m fl på Norrmalm till AMF Pensionsförsäkring AB Dnr Sida 1 (9) 2016-03-16 Handläggare Karin Lindgren Gardby 08-508 266 26 Till Exploateringsnämnden 2016-04-14 Markanvisning för bostäder, centrum, handel och kontor och inom fastigheten Trollhättan 30

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Kommunstyrelseförvaltni ngen Mark och exploatering Detaljplan Ålstavägen, Tungelsta Ålsta 3:98 m fl Upprättad 2005-09-20, reviderad 2006-01-16. Kjell Flygelholm exploateringschef GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Underlag till OBJEKTS- GODKÄNNANDE. Projektnamn: Elisedal. Projektnummer: Detaljplan: Dp 5550

Underlag till OBJEKTS- GODKÄNNANDE. Projektnamn: Elisedal. Projektnummer: Detaljplan: Dp 5550 Underlag till OBJEKTS- GODKÄNNANDE Projektnamn: Elisedal Projektnummer: 6660 Detaljplan: Dp 5550 Datum TN: 2019-02-20 Handläggare: Frida Resvik Förvaltning: Fastighets- och gatukontoret 2 (18) Innehållsförteckning

Läs mer

Del av fastigheten Hammarbyhöjden 1:1 i Björkhagen. Reviderat genomförandebeslut.

Del av fastigheten Hammarbyhöjden 1:1 i Björkhagen. Reviderat genomförandebeslut. Dnr Sida 1 (6) 2014-02-11 Handläggare Hanna Andersson 08-508 264 57 Till Exploateringsnämnden 2014-03-13 Del av fastigheten Hammarbyhöjden 1:1 i Björkhagen. Reviderat genomförandebeslut. Förslag till beslut

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Flässjum 3:60 m.fl., ALLAKTIVITETSHUSET Bollebygds kommun, Västra Götalands län Samrådshandling 2009-01-20 Detaljplan för Flässjum 3:60 m.fl., ALLAKTIVITETSHUSET

Läs mer

Bostäder vid Kvarnfallsvägen/Kvarnstensvägen

Bostäder vid Kvarnfallsvägen/Kvarnstensvägen 2007-10-22 Handläggare Kristina Bodin Tel: 031-792 12 62 UTSTÄLLNINGSHANDLING Diarienummer KS/2007:09 Detaljplan för Bostäder vid Kvarnfallsvägen/Kvarnstensvägen Partille kommun Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Beslutsunderlag till TN för att genomföra exploateringsprojekt 8053, utbyggnad av gata och natur i Gottorp (Dp 5021)

Beslutsunderlag till TN för att genomföra exploateringsprojekt 8053, utbyggnad av gata och natur i Gottorp (Dp 5021) GATUKONTORET Beslutsunderlag till TN för att genomföra exploateringsprojekt 8053, utbyggnad av gata och natur i Gottorp (Dp 5021) Handläggare: Anne Richthoff TN-2015-888 2015-04-02 Innehåll 1 Sammanfattning...

Läs mer

Detaljplan för Bansvik villor, Gamlestan 1:3 m fl GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling. Lysekils kommun, Västra Götalands län 2008-11-20

Detaljplan för Bansvik villor, Gamlestan 1:3 m fl GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling. Lysekils kommun, Västra Götalands län 2008-11-20 Antagandehandling Detaljplan för Bansvik villor, Gamlestan 1:3 m fl, Västra Götalands län 2008-11-20 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Norconsult AB Ref: 1415001 2 (7) INLEDNING En genomförandebeskrivning redovisar

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Planhandling Datum 2014-11-25, rev 2016-10-25 FN Diarienummer: 0321/09 Plannummer: (2-5267) Exploateringsavdelningen Marcus Bengtsson Telefon: 031-368 10 03 E-post: marcus.bengtsson@fastighet.goteborg.se

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Planhandling Samråd Datum: 2012-01-17 FN Diarienummer: 1522/08 Plannummer: (FIIa xxxx) Exploateringsavdelningen Per-Anders Käll Telefon: 031-368 10 78 E-post: förnamn.efternamn@fastighet.goteborg.se Detaljplan

Läs mer

9309 Tollare Detaljplan 3 och del av detaljplan 2 samt detaljplan 4

9309 Tollare Detaljplan 3 och del av detaljplan 2 samt detaljplan 4 UTBYGGNADS-PM 9309 Tollare Detaljplan 3 och del av detaljplan 2 samt detaljplan 4 2014-08-25 Hannah Linngård KFKS 2009/625-251 KFKS 2010/536-251 KFKS 2011/352-251 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...

Läs mer

Överenskommelse om exploatering med NCC Property Development avseende uppförande av kommersiell fastighet på Norra Stationsområdet, Stockholm kommun.

Överenskommelse om exploatering med NCC Property Development avseende uppförande av kommersiell fastighet på Norra Stationsområdet, Stockholm kommun. Jörgen Palm Stora Projekt Telefon: 08-508 263 04 jorgen.palm@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2010-08-26 Överenskommelse om exploatering med NCC Property Development avseende uppförande av kommersiell

Läs mer

Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik

Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2009-09-21 NORMALT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik Tjörns Kommun, Västra Götaland 2/5 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Upprättad

Läs mer

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten TENNISTOMTEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-03-29 ENKELT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten Tjörns Kommun, Västra Götaland 1. INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

HALLERNA ETAPP II GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling. Detaljplan för. Stenungsunds kommun, Västra Götaland

HALLERNA ETAPP II GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling. Detaljplan för. Stenungsunds kommun, Västra Götaland Antagandehandling Detaljplan för HALLERNA ETAPP II Stenungsunds kommun, Västra Götaland GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GF Konsult AB, Mark och exploatering Uppdragsnummer: 215 550 2 1 INLEDNING En genomförandebeskrivning

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands län

DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands län 1/6 Planområdet G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Antagandehandling, 2009-12-14, reviderad 2010-07-14 Laga kraft, 2010-08-30 DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för Sankt Johannes 2:1 med närområde (Södra Vrinnevi) inom Vrinnevi och Kårtorp i Norrköping, fysisk planering den 24 mars 2011 reviderad den 2 mars och den

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom kvarteren Krysantemum och Klöversyran m m i Hässelby Villastad till IKANO Bostaden AB.

Markanvisning för bostäder inom kvarteren Krysantemum och Klöversyran m m i Hässelby Villastad till IKANO Bostaden AB. Elisabeth Rosenberg Ytterstad Telefon: 08-508 287 24 elisabeth.rosenberg@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-08-23 Markanvisning för bostäder inom kvarteren Krysantemum och Klöversyran m m

Läs mer

Ändrad markanvisning för bostäder inom fastigheten Limkakan 3 mm i Gubbängen till AB Familjebostäder och Besqab Projekt och Fastigheter AB.

Ändrad markanvisning för bostäder inom fastigheten Limkakan 3 mm i Gubbängen till AB Familjebostäder och Besqab Projekt och Fastigheter AB. Per Olof Jägbeck Ytterstad Telefon: 08-508 275 95 peo.jagbeck@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-12-13 Ändrad markanvisning för bostäder inom fastigheten Limkakan 3 mm i Gubbängen till AB

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i Rustmästaren 2 m fl. Bergholmsbacken, i stadsdelen Bagarmossen

Inriktningsbeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i Rustmästaren 2 m fl. Bergholmsbacken, i stadsdelen Bagarmossen Bilaga 2 Tjänsteutlåtande Stockholmshems styrelse 2017-10-12 Ärende nr 8 2017-10-04 Handläggare: Mia Levedahl E-post: mia.levedahl@stockholmshem.se Telefon: 08-508 39 214 Till Styrelsen för AB Stockholmshem

Läs mer

Genomförandeavtal för östra delen av Eugeniavägen inom Hagastaden

Genomförandeavtal för östra delen av Eugeniavägen inom Hagastaden Bilaga 2 1(5) Mellan Stockholms kommun genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad Staden, så som ägare till fastigheten Stockholm Vasastaden 1:45 och Stockholms läns landsting, nedan kallat Landstinget,

Läs mer

Detaljplan för Baldersgatans södra del samt för fastigheterna Balder 5 och 10, Laboremus 1 mfl i Norrtälje stad

Detaljplan för Baldersgatans södra del samt för fastigheterna Balder 5 och 10, Laboremus 1 mfl i Norrtälje stad SAMRÅDSFÖRSLAG 2010-03-26 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2011-02-28, rev 2011-08-24 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Baldersgatans södra del samt för fastigheterna Balder 5 och 10, Laboremus 1 mfl i Norrtälje stad

Läs mer

Detaljplan för del av Nötsäter 1:311 Dunkavlemyren

Detaljplan för del av Nötsäter 1:311 Dunkavlemyren GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2014-03-05 NORMALT PLANFÖRFARANDE (Utställningshandling) Detaljplan för del av Nötsäter 1:311 Dunkavlemyren Tjörns Kommun, Västra Götaland 1. INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Samrådshandling

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Samrådshandling GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Samrådshandling 2012-01-17 Detaljplan för SKÄGGRISKAN 2 M FL Kungälvs kommun, Västra Götalands län SAMHÄLLSBYGGNAD Planering och exploatering ADRESS Nämndhuset 442 81 Kungälv TELEFON

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för del av Nötsäter 1:311, Dunkavlemyren. Tjörns Kommun, Västra Götaland

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för del av Nötsäter 1:311, Dunkavlemyren. Tjörns Kommun, Västra Götaland GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2009-11-30 SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Nötsäter 1:311, Dunkavlemyren Tjörns Kommun, Västra Götaland 1. INLEDNING Genomförandebeskrivningen redovisar de organisatoriska,

Läs mer

Överenskommelse med JM AB om köp respektive upplåtelse med tomträtt för bostäder av delar av fastigheten Lustgården 6 på Kungsholmen

Överenskommelse med JM AB om köp respektive upplåtelse med tomträtt för bostäder av delar av fastigheten Lustgården 6 på Kungsholmen Monica Almquist Innerstad Telefon: 08-508 262 52 monica.almquist@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-01-24 Överenskommelse med JM AB om köp respektive upplåtelse med tomträtt för bostäder

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Caroline Svärd Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Caroline Svärd Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef Dnr Sida 1 (7) 2016-10-07 Handläggare Caroline Svärd 08-508 266 22 Till Exploateringsnämnden 2016-11-10 Överenskommelse om exploatering med försäljning, för bostäder inom fastigheterna Mariehäll 1:10 och

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Daniel Linder Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Daniel Linder Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef Dnr Sida 1 (6) 2016-10-27 Handläggare Daniel Linder 08-508 265 66 Till Exploateringsnämnden 2016-12-15 Slutredovisning av utbyggnad för bostäder och förskola inom fastigheterna Reket 1, del av Tallkrogen

Läs mer

Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala

Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Utställningshandling Utställningstid 13 mars - 10 april 2018 Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala Upprättad i november 2017 2004/P016 D421 Handlingar

Läs mer

Del av Sanda 1:9 i Bollstanäs i Upplands Väsby kommun

Del av Sanda 1:9 i Bollstanäs i Upplands Väsby kommun Detaljplan för Samrådshandling maj 2011 Normalt planförfarande Del av Sanda 1:9 i Bollstanäs i Upplands Väsby kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska,

Läs mer

Överenskommelse om exploatering för bostäder med överlåtelse av del av fastigheten Örby 4:1vid kv Tegelstenen i Bandhagen med Riksbyggen.

Överenskommelse om exploatering för bostäder med överlåtelse av del av fastigheten Örby 4:1vid kv Tegelstenen i Bandhagen med Riksbyggen. TJÄNSTEUTLÅTANDE Hanna Andersson Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 264 57 hanna.e.andersson@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2011-01-20 Överenskommelse om exploatering för bostäder

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010 10 08 Dp 5061 UT S T ÄLLNINGS HANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING för detaljplan för kvarteret TYFONEN mm i Hamnen i Malmö ORGANISATORISKA FRÅGOR TIDSPLAN Detaljplanen beräknas bli godkänd av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Exploateringsavtal med Vasakronan Fastigheter AB avseende Nattugglan 14 på Södermalm

Exploateringsavtal med Vasakronan Fastigheter AB avseende Nattugglan 14 på Södermalm Dnr E2018-00449, Dnr T2018-00760 Sida 1 (6) 2018-03-21 Handläggare Exploateringskontoret Maria Jäger 08-508 266 78 Trafikkontoret Tom Ekman 08-508 261 43 Till Exploateringsnämnden 2018-04-19 Trafiknämnden

Läs mer

Slutredovisning av utbyggnad för bostäder inom fastigheten Glädjen 13 i Stadshagen med PEAB AB

Slutredovisning av utbyggnad för bostäder inom fastigheten Glädjen 13 i Stadshagen med PEAB AB Dnr Sida 1 (5) 2018-09-26 Handläggare Monica Almquist 08-508 262 52 Till Exploateringsnämnden 2018-10-18 Slutredovisning av utbyggnad för bostäder inom fastigheten Glädjen 13 i Stadshagen med PEAB AB Förslag

Läs mer

Genomförandebeskrivning. Detaljplan för skola, kontor och bostad, Stenung 106:7, 3:84 och 105:7. Antagandehandling Stenungsunds kommun

Genomförandebeskrivning. Detaljplan för skola, kontor och bostad, Stenung 106:7, 3:84 och 105:7. Antagandehandling Stenungsunds kommun STENUNGSUNDS KOMMUN Dnr: 0324/09 Genomförandebeskrivning Detaljplan för skola, kontor och bostad, Stenung 106:7, 3:84 och 105:7 Tillhör kommunfullmäktiges i Stenungsunds kommun beslut 2012-11-19 200...

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 8:30 m fl Gråbo Centrum i Lerums kommun

Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 8:30 m fl Gråbo Centrum i Lerums kommun KS10.431 Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 8:30 m fl Gråbo Centrum i Lerums kommun Genomförandebeskrivning samrådshandling 2012-05-22 Genomförandebeskrivning En genomförandebeskrivning redovisar de

Läs mer

DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER I KÅREVIK Rönnäng 1:267 m fl, Tjörns kommun, Västra Götalands län

DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER I KÅREVIK Rönnäng 1:267 m fl, Tjörns kommun, Västra Götalands län 1/5 Planområd G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Antagandehandling 2010-08-16, reviderad 2011-03-25 DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER I KÅREVIK Rönnäng 1:267 m fl, Tjörns kommun, Västra Götalands län

Läs mer

Detaljplan för Kontor Uddvägen, fastigheten Sicklaön 346:1 m.fl. på Västra Sicklaön

Detaljplan för Kontor Uddvägen, fastigheten Sicklaön 346:1 m.fl. på Västra Sicklaön 2014-01-09 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr KFKS 2012/148-214 Projekt nr 9218 Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott Detaljplan för Kontor Uddvägen, fastigheten Sicklaön 346:1 m.fl. på Västra Sicklaön Yttrande

Läs mer

Genomförandeavtal och köpekontrakt med Robert Dicksons stiftelse avseende del av detaljplan för bostäder vid Flatås Park inom stadsdelen Flatås

Genomförandeavtal och köpekontrakt med Robert Dicksons stiftelse avseende del av detaljplan för bostäder vid Flatås Park inom stadsdelen Flatås Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden 2015-08-31 Diarienummer 0651/05 Exploateringsavdelningen Emma Eliasson Telefon 031-368 10 70 E-post: emma.eliasson@fastighet.goteborg.se Genomförandeavtal och köpekontrakt

Läs mer

Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden Diarienummer 5948/13

Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden Diarienummer 5948/13 Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden 272 Diarienummer 5948 Exploateringsavdelningen Emma Holm Telefon 8 8 Epost: emmaholm@fastighetgoteborgse Yttrande över förslag till detaljplan för förskola vid Kullegatan,

Läs mer

SB-2014/416.358 GRANSKNINGSHANDLING. Gatukostnadsutredning Kartbilaga över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag

SB-2014/416.358 GRANSKNINGSHANDLING. Gatukostnadsutredning Kartbilaga över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Mark- och exploateringsavdelningen SB-2014/416.358 GRANSKNINGSHANDLING Gatukostnadsutredning Kartbilaga över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag Flygbild

Läs mer

Upprättad 2011-05-02 och reviderad 2011-10-03 Lantmätare Eva Engman (Explo AB) och planarkitekt Åsa Svensson

Upprättad 2011-05-02 och reviderad 2011-10-03 Lantmätare Eva Engman (Explo AB) och planarkitekt Åsa Svensson Diarienummer PBN 2008/0008 214 Detaljplan för SKOGSHÖJD, SÄTILA 2:90 M FL, Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2011-05-02 och reviderad 2011-10-03 Lantmätare Eva Engman (Explo AB) och

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för del av Tanumshede 1:43 m.fl. TANUMSHEDE CENTRUM DEL 2 Diarienummer: MBN 2014/

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för del av Tanumshede 1:43 m.fl. TANUMSHEDE CENTRUM DEL 2 Diarienummer: MBN 2014/ Upprättad 2014-05-13, justerad 2015-03-25 Antagen av KF 2015-06-15 69 Laga kraft 2015-07-14 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för del av Tanumshede 1:43 m.fl. TANUMSHEDE CENTRUM DEL 2 Diarienummer: MBN

Läs mer

Laga Kraft 24 februari 2016

Laga Kraft 24 februari 2016 STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN DNR 2011-19218 2015-09-08 REVIDERING 2015-11-04 1(5) Maria Tognolina Tfn 08-508 272 05 Laga Kraft 24 februari 2016 Genomförandebeskrivning Detaljplan för del av kvarteren

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åstorp 2 i Hammarbyhöjden till HSB Bostad AB

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åstorp 2 i Hammarbyhöjden till HSB Bostad AB Christopher Pleym Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 265 06 christopher.pleym@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2013-02-07 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åstorp 2 i Hammarbyhöjden

Läs mer

Datum att godkänna exploateringsutgifter om 15 miljoner kronor vid genomförande av exploatering i Norra Kvarngärdet.

Datum att godkänna exploateringsutgifter om 15 miljoner kronor vid genomförande av exploatering i Norra Kvarngärdet. KS 8 5 FEBRUARI 2014 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Åström Susanna Datum 2013-12-19 Diarienummer KSN-2013-0760 Kommunstyrelsen Exploateringsavtal för Norra Kvarngärdet Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för fastigheten Östra Eneby 1:1 med närområde (Östra Ryssnäs) inom Svärtinge i Norrköpings kommun, Fysisk planering den 24 mars 2011 reviderad den 13 september

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för del av Ryland 3:2 m.fl. TANUMSHEDE CENTRUM DEL 1

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för del av Ryland 3:2 m.fl. TANUMSHEDE CENTRUM DEL 1 ANTAGANDEHANDLING Upprättad 2014-05-13, justerad 2015-03-25 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för del av Ryland 3:2 m.fl. TANUMSHEDE CENTRUM DEL 1 Tanums kommun, Västra Götalands Län Ditrix AB INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Gatukostnadsutredning för BACKENOMRÅDET Inom Flemingsberg kommundel, Huddinge Kommun

Gatukostnadsutredning för BACKENOMRÅDET Inom Flemingsberg kommundel, Huddinge Kommun Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Gatukontoret SBN GK 2005/132.358 FASTSTÄLLELSEHANDLING Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet Gatukostnadsutredning för BACKENOMRÅDET Inom Flemingsberg

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Lukas Kvarfordt Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Lukas Kvarfordt Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef Dnr Sida 1 (5) 2018-10-15 Handläggare Lukas Kvarfordt 08-508 876 09 Till Exploateringsnämnden 2018-11-15 Exploateringsavtal för bostäder inom fastigheterna Masugnen 5 och Masugnen 7 i Ulvsunda industriområde

Läs mer

U T S T Ä L L N I N G S H A N D L I N G

U T S T Ä L L N I N G S H A N D L I N G 2009-05-28 Genomförandebeskrivning: Drivbänken FABO (Utställningshandling) 1(5) U T S T Ä L L N I N G S H A N D L I N G Detaljplan för del av Kv Drivbänken (f.d. Möllevägsskolan) Falkenbergs kommun Hallands

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Karl Gylje Förslag till beslut. Krister Schultz Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Karl Gylje Förslag till beslut. Krister Schultz Förvaltningschef Dnr Sida 1 (7) 2014-09-15 Handläggare Karl Gylje 08-508 264 82 Till Exploateringsnämnden 2014-10-16 Exploateringsavtal med försäljning för bostäder inom Kabelverket 7 och 8 samt del av fastigheten Solberga

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i Stadshagen

Inriktningsbeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i Stadshagen Handläggare: Mia Levedahl E-post: mia.levedahl@stockholmshem.se Telefon: 08-508 39 214 Tjänsteutlåtande Stockholmshems styrelse 2017-09-07 Ärende nr 6 Sida 1 av 5 2017-08-30 Till Styrelsen för AB Stockholmshem

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Hönsfodret 1 inom Södermalm till Folksam ömsesidig sakförsäkring

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Hönsfodret 1 inom Södermalm till Folksam ömsesidig sakförsäkring 00266 2012-02-20 DNR E2012-513- Christina Winberg Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 262 66 christina.winberg@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2012-03-15 Markanvisning för bostäder

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 9:10 m fl, Gråbo Centrum i Lerums kommun Etapp 1, östra delen

Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 9:10 m fl, Gråbo Centrum i Lerums kommun Etapp 1, östra delen KS10.431 Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 9:10 m fl, Gråbo Centrum i Lerums kommun Etapp 1, östra delen Genomförandebeskrivning Antagandehandling 2014-05-27 Genomförandebeskrivning En genomförandebeskrivning

Läs mer

SLUSSEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Plansamrådshandling S-Dp

SLUSSEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Plansamrådshandling S-Dp SLUSSEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Plansamrådshandling 2010-01-18 S-Dp 2005-08976-54 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1 (5) Planavdelningen 2010-01-18 S-Dp 2005-08976-54 Martin Schröder Tfn 08-508 266 28 martin.schroder@sbk.stockholm.se

Läs mer

TJÖSTELSRÖD 1:35 m fl

TJÖSTELSRÖD 1:35 m fl Arb 493 Antagande 2015-05-13 Laga kraft 2015-06-12 Arkivnr LJ 145 ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för TJÖSTELSRÖD 1:35 m fl Ljungskile, Uddevalla kommun Upprättad av 2010-08-23,

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Planhandling Samråd Datum: 2012-01-17 FN Diarienummer: 0244/11 Plannummer: (FIIa xxxx) Exploateringsavdelningen Per-Anders Käll Telefon: 031-368 10 78 E-post: förnamn.efternamn@fastighet.goteborg.se Detaljplan

Läs mer

A N T A G A N D E H A N D L I N G

A N T A G A N D E H A N D L I N G 1(5) A N T A G A N D E H A N D L I N G Detaljplan för Kv. Hjulet m.fl. Falkenbergs kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Upprättad 2012-12-21 Reviderad 2013-05-21 1. INLEDNING Detaljplanens syfte är att möjliggöra

Läs mer

Förslag till beslut. Sammanfattning. Till Exploateringsnämnden Krister Schultz. Gunnar Jensen. Kristin Eklund

Förslag till beslut. Sammanfattning. Till Exploateringsnämnden Krister Schultz. Gunnar Jensen. Kristin Eklund Anna Savås Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 265 27 anna.savas@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2011-06-16 Ändrad markanvisning för radhus inom fastigheten Stenyxan 8 och del av fastigheterna

Läs mer

Detaljplan för studentbostäder i Ektorp, fastigheten Sicklaön 40:14 m.fl Yttrande under granskning

Detaljplan för studentbostäder i Ektorp, fastigheten Sicklaön 40:14 m.fl Yttrande under granskning 2014-05-27 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr KFKS 2012/685-214 Projekt nr. 9625 Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott Detaljplan för studentbostäder i Ektorp, fastigheten Sicklaön 40:14 m.fl Yttrande under

Läs mer

Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län

Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE 2009-04-02 Rev. 2009-10-20 Diarienummer: MBN0063/08 Specifikationsnummer:

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 [9] Mark- och exploateringsenheten 2009-01-20 rev 2009-09-17 Plannummer: 45-33 Referens Agneta Engver Lindquist DETALJPLAN FÖR Tullinge Trädgårdsstad, etapp 3 Tullinge Villastad, Botkyrka

Läs mer

Exploateringsavdelningen Rolf Lundholm Telefon E-post:

Exploateringsavdelningen Rolf Lundholm Telefon E-post: Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden 2015-12-14 Diarienummer 1867/10 Exploateringsavdelningen Rolf Lundholm Telefon 031-368 12 01 E-post: rolf.lundholm@fastighet.goteborg.se Genomförandeavtal och tomträttsavtal

Läs mer

TIDIG MARKRESVERVATION

TIDIG MARKRESVERVATION 1 (5) Mellan Stockholms kommun genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad Staden, och SSM Fastigheter AB (org.nr. 556947-1203), nedan kallat Bolaget, har under förutsättning som anges i 6 nedan träffats

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Planhandling Samråd Datum: 2013-05-14 FN Diarienummer: 2896/09 Exploateringsavdelningen Handläggare: Lisa Mellberg Telefon: 031-368 11 67 E-post: lisa.mellberg@fastighet.goteborg.se Detaljplan för förskola

Läs mer

Detaljplan för del av Svedala 306:16 m fl Nya Stationsområdet etapp 1, i Svedala, Svedala kommun, Skåne län

Detaljplan för del av Svedala 306:16 m fl Nya Stationsområdet etapp 1, i Svedala, Svedala kommun, Skåne län 2011-01-20 Dnr: 08.806 Projektnummer: D7250 Detaljplan för del av Svedala 306:16 m fl Nya Stationsområdet etapp 1, i Svedala, Svedala kommun, Skåne län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SYFTE Syftet med planen är

Läs mer

Detaljplanen syftar till att genom normalt planförfarande skapa förutsättningar för nybyggnation av bostäder i Rönnäng.

Detaljplanen syftar till att genom normalt planförfarande skapa förutsättningar för nybyggnation av bostäder i Rönnäng. 1/6 1/6 2/6 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1. INLEDNING En genomförandebeskrivning har till uppgift att redovisa de organisatoriska, tekniska, ekonomiska och fastighetsrättsliga åtgärder som

Läs mer

Förslag till beslut. Sammanfattning. Till Exploateringsnämnden Krister Schultz. Gunnar Jensen. Larisa Freivalds

Förslag till beslut. Sammanfattning. Till Exploateringsnämnden Krister Schultz. Gunnar Jensen. Larisa Freivalds Gerd Comstedt Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 264 47 gerd.comstedt@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2012-08-23 Överenskommelse om exploatering med försäljning för bostäder inom

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2010-02-12 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2010-11-15, rev. 2011-12-14 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för kvarteren PHAETON och MINERVA m.fl. fastigheter i Norrtälje stad Dnr 05-10079.214 Ks 06-774 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Projektavslut för stadsbyggnadsprojekt 9211 Detaljplan för del av Sicklaön 83:32 och 9212 Uddvägens upprustning

Projektavslut för stadsbyggnadsprojekt 9211 Detaljplan för del av Sicklaön 83:32 och 9212 Uddvägens upprustning BILAGA 2 SLUTRAPPORT Projektavslut för stadsbyggnadsprojekt 9211 Detaljplan för del av Sicklaön 83:32 och 9212 2014-10-19 Björn Bandmann Sammanfattning Projekten är belägna i utkanten av Nacka och angränsar

Läs mer

Detaljplan för Myggenäs 12:3 samt del av 12:139 ALMÖ LIVS Tjörns Kommun, Västra Götaland

Detaljplan för Myggenäs 12:3 samt del av 12:139 ALMÖ LIVS Tjörns Kommun, Västra Götaland GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2009-0-04 NORMALT PLANFÖRFARANDE (UTSTÄLLNINGSHANDLING) Detaljplan för Myggenäs 12: samt del av 12:19 ALMÖ LIVS Tjörns Kommun, Västra Götaland INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INLEDNING

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Genomförandebeskrivning 1(10) Tillhörande detaljplan för del av fastigheten Östantill 1:2 med närområde (Nya Torget) inom Östantill i Norrköping den 12 december 2014 SAMRÅDSHANDLING 2(10) Innehållsförteckning

Läs mer

Genomförandeavtal med SLL - Planskild korsning Enebybergs station

Genomförandeavtal med SLL - Planskild korsning Enebybergs station DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (5) Klicka här för att ange text. Genomförandeavtal med SLL - Planskild korsning Enebybergs station Ärende Trafikförvaltningen på Stockholms läns landsting, SLL, har

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 14 november 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Förslag till beslut. Sammanfattning. Till Exploateringsnämnden Krister Schultz. Gunnar Jensen. Niklas Karlsson

Förslag till beslut. Sammanfattning. Till Exploateringsnämnden Krister Schultz. Gunnar Jensen. Niklas Karlsson Elisabeth Rosenberg Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 287 24 elisabeth.rosenberg@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2013-05-23 Överenskommelse om exploatering med försäljning, för bostäder

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Älvsjö 1:1 i Hagsätra till Byggnadsfirman Erik Wallin AB.

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Älvsjö 1:1 i Hagsätra till Byggnadsfirman Erik Wallin AB. Maria Tingström Ytterstad Telefon: 08-508 265 74 maria.tingstrom@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-01-24 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Älvsjö 1:1 i Hagsätra till Byggnadsfirman

Läs mer

Bostäder i Nya Kristinedal. Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl. Stenungsunds kommun, Västra Götalands län. Genomförandebeskrivning, antagandehandling

Bostäder i Nya Kristinedal. Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl. Stenungsunds kommun, Västra Götalands län. Genomförandebeskrivning, antagandehandling Dnr 0461/05 Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl Bostäder i Nya Kristinedal Stenungsunds kommun, Västra Götalands län Genomförandebeskrivning, antagandehandling 2013-09-19 1 INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G

G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Samrådshandling 2016-01-27 Detaljplan för LYCKE-RYR 2:6 M FL Bostäder Kungälvs kommun, Västra Götalands län SAMHÄLLSBYGGNAD Planering och exploatering ADRESS

Läs mer

Uttag av avgift rörande iordningställande av ny cirkulationsplats Peter Åbergs Väg/ Kattegattvägen. (AU 47) KS 2013-391

Uttag av avgift rörande iordningställande av ny cirkulationsplats Peter Åbergs Väg/ Kattegattvägen. (AU 47) KS 2013-391 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-03-04 60 Uttag av avgift rörande iordningställande av ny cirkulationsplats Peter Åbergs Väg/ Kattegattvägen. (AU 47) KS 2013-391 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt

Läs mer

Överenskommelse om exploatering med tomträttsupplåtelse för centrumändamål och kontor inom fastigheten Snäckan 8 på Norrmalm med Remulus Snäckan 8 AB

Överenskommelse om exploatering med tomträttsupplåtelse för centrumändamål och kontor inom fastigheten Snäckan 8 på Norrmalm med Remulus Snäckan 8 AB Dnr Sida 1 (7) 2018-06-19 Handläggare Karin Lindgren Gardby 08-508 266 26 Till Exploateringsnämnden 2018-08-23 Överenskommelse om exploatering med tomträttsupplåtelse för centrumändamål och kontor inom

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Planhandling Antagande Datum: 2012-05-29, rev. 2014-10-21 FN Diarienummer: 1054/09 Plannummer: (FIIa 5167) Exploateringsavdelningen Christian Schiötz Telefon: 031-368 10 60 E-post: christian.schiotz@fastighet.goteborg.se

Läs mer

STADSBYGGNADSKONTORET

STADSBYGGNADSKONTORET STADSBYGGNADSKONTORET GENOMFÖRANDEBESKRIVNING PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2015-03-10 Helena Persson Tfn 08-508 237 27 FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR KV TORA M FL I STADSDELEN BROMSTEN I STOCKHOLM HANDLINGAR

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling Förslag till Detaljplan för Västra Hallerna III Bostäder inom Äggestorp 11:55 m fl

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling Förslag till Detaljplan för Västra Hallerna III Bostäder inom Äggestorp 11:55 m fl Antagandehandling 2006-11-06 Förslag till Detaljplan för Västra Hallerna III Bostäder inom Äggestorp 11:55 m fl Stenungsunds kommun, Västra Götaland GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GF Konsult AB, Mark och exploatering

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Akalla 4:1 vid Rinkeby Allé/Hjulstavägen i Rinkeby till Micasa Fastigheter i Stockholm AB

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Akalla 4:1 vid Rinkeby Allé/Hjulstavägen i Rinkeby till Micasa Fastigheter i Stockholm AB Dnr Sida 1 (7) 2014-05-20 Handläggare Per-Eric S. Siljestam 08-508 275 37 Till Exploateringsnämnden 2014-06-12 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Akalla 4:1 vid Rinkeby Allé/Hjulstavägen

Läs mer

Genomförandetid Genomförandetiden är tio år räknat från det datum då planen vunnit laga kraft.

Genomförandetid Genomförandetiden är tio år räknat från det datum då planen vunnit laga kraft. Datum Diarienummer Sida 2013-05-15 1/5 Samrådshandling Detaljplan för Ulvesunds Marina Ulvesund 1:206 m fl i Ljungskile Uddevalla kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING En genomförandebeskrivning

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 214 tillhörande detaljplan för kvarteret Mjölnaren med närområde (Omvandling av Västgötegatan med bostäder, hotell, butiker, parkeringshus, med mera) inom Nordantill i Norrköping

Läs mer

ORGANISATORISKA FRÅGOR FASTIGHETSRÄTTSLIGA FRÅGOR

ORGANISATORISKA FRÅGOR FASTIGHETSRÄTTSLIGA FRÅGOR 2010-02-02 Justerad 2010-05-11 Dp 5060 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för TRAFIKPLATS NAFFENTORP (vid korsningen mellan Pildammsvägen och Yttre Ringvägen) i Naffentorp, i Malmö ORGANISATORISKA

Läs mer