Sammanfattning biläggs Slutliga villkor till Emission 2013/14: # 2 (maj 2014)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanfattning biläggs Slutliga villkor till Emission 2013/14: # 2 (maj 2014)"

Transkript

1 Sammanfattning biläggs Slutliga villkor till Emission 2013/14: # 2 (maj 2014) Sammanfattningar består av information, uppställd i punkter, som är numrerade i avsnitten A-E enligt Bilaga 22 till Prospektförordningen (Europaparlamentets och rådets direktiv 2003/71/EG). Då vissa punkter inte är tillämpliga för alla typer av prospekt kan det finnas luckor i numreringen. I de fall då ingen relevant information kan ges rörande en obligatorisk punkt har informationen ersatts med en kort beskrivning av punkten och angivelsen ej tillämplig. AVSNITT A INTRODUKTION OCH VARNINGAR A.1 Varning Denna sammanfattning skall ses som en introduktion till prospektet. Varje beslut om att delta i denna investering ska baseras på att investeraren gör en egen, noggrann bedömning av prospektet i dess helhet. En investerare som väcker talan vid domstol med anledning av informationen i detta prospekt kan tvingas att svara för kostnaderna för översättning av prospektet. En person får göras civilrättsligt ansvarig för den information som ingår (eller saknas) i den här sammanfattningen, eller en eventuell översättning av sammanfattningen, bara om sammanfattningen eller översättningen är vilseledande eller felaktig i förhållande till de andra delarna av prospektet, eller inte ger tillräcklig nyckelinformation för ett investeringsbeslut. A.2 Samtycke Ej tillämpligt då inga finansiella mellanhänder får marknadsföra obligationerna. AVSNITT B EMITTENTEN OCH GARANTIGIVAREN B.1 Firma och handelsbeteckning Emittent är PDL Mikrofinans AB (svb), (i det följande benämnt PDL, PDL Mikrofinans eller Bolaget ). B.2 Säte och bolagsform PDL är ett privat aktiebolag med särskild vinstutdelningsbegränsning enligt Aktiebolagslagen (2005:551), registrerat hos Bolagsverket under 2012, med säte i Uppsala kommun, Uppsala län (Sverige). Vinstutdelningsbegränsningen innebär att bolaget inte är vinstdrivande, och att en stor del av verksamheten sköts av Bolagets styrelse och Advisory Board utan arvode eller annan ersättning. B.4a Trender Under åren sedan finanskrisen 2009 har flera mikrofinansinstitutioner i Nicaragua tvingats till drastiska nedskärningar, vilket ökat behovet av hållbara finansiella lösningar för målgrupperna. Samtidigt har flera internationella finansinstitutioner dragit sig tillbaka från området, inte minst på grund av den rådande Euro-krisen. Sammantaget innebär detta inom överskådlig tid ett ökat behov av finansiella resurser. Detta ökade behov av medel för PRODEL:s verksamhet är bakgrunden till bildandet av PDL Mikrofinans och till emissionen av detta obligationslån. B.5 Bolagsstruktur B.9 Resultatprognos PDL Mikrofinans AB (svb) är helägt av Stiftelsen PRODEL i Nicaragua. PDL har inga dotterbolag. Ej tillämplig då PDL inte är vinstdrivande och inte tillämpar resultatprognoser. B.10 Revisionsanmärkning Ej tillämplig då inga revisionsanmärkningar föreligger för PDL.

2 B.12 Historisk finansiell information PDL grundades i juni Under det andra räkenskapsåret (2013) genomfördes en emission av obligationer för MSEK 3. Inga väsentliga förändringar har ägt rum i Bolagets framtidsutsikter sedan den senast offentliggjorda reviderade årsredovisningen. Resultaträkning 2013 (SEK 000) Bidrag från ägaren 301,9 Övriga intäkter 11,3 Rörelsekostnader - 314,2 Finansnetto 1,0 Årets resultat 0 Balansräkning 2012 (SEK 000) Anläggningstillgångar 125,0 Omsättningstillgångar 3 005,8 Eget kapital 50,0 Skulder 3 080,8 Summa tillgångar 3 130,8 Summa eget kapital och skulder 3 130,8 B.14 Beroende av ägaren B.15 Verksamhet B.16 Kontroll av bolaget B.17 Kreditvärdighets betyg B.18 Garantins art och tillämpningsområde B.19 Garantigivare Firma och handelsbeteckning PDL:s administrativa och finansiella kostnader finansieras av Stiftelsen PRODEL. Bolagets huvudsakliga verksamhet är att erbjuda allmänheten att göra en social investering genom obligationslån, säkrade genom garanti av PRODEL. De medel som erhålls på detta sätt används av PRODEL för finansiering av mikrokrediter i syfte att skapa resurser för ekonomisk utveckling och social välfärd för människor som lever i fattigdom i Centralamerika. Detta sker genom att PDL kan tillhandahålla finansiering till den filantropiska verksamhet som dess ägare, Stiftelsen PRODEL, bedriver i Nicaragua, till förmånligare villkor än vad den lokala finansmarknaden erbjuder. Några vinstkrav på bolaget finns inte. PDL ägs till 100 % av Stiftelsen PRODEL, som innehar en styrelseplats i PDL. Denne styrelseledamot är PRODEL:s ordförande, Raul Lacayo. Ej tillämplig då inget kreditvärdighetsbetyg har utgivits till PDL av något kreditvärderingsinstitut, registrerat av Europeiska kommissionen. Den andra emissionen garanteras av PRODEL, som därmed köper upp de obligationer som eventuellt inte kommer att ha sålts till allmänheten upp till totalbeloppet SEK i denna emission. Säkerheten behandlas under punkt B 19. Garantigivare är Stiftelsen PRODEL, som även tillhandahåller säkerhet för de obligationslån, som emitteras inom ramen för detta Grundprospekt. Stiftelsen PRODEL:s firma tillika handelsbeteckning är PRODEL (Fundación para la Promoción del Desarrollo Local).

3 Säte, organisationsform och land Trender Koncernstruktur Resultatprognos Revisionsanmärkning Stiftelsen PRODEL är en icke-vinstdrivande enskild organisation i Nicaragua med nummer 2438 i landets organisationsregister och säte i Managua, Nicaragua. Stiftelsen PRODEL bildades i Nicaragua Då blev ett program, som stötts av den svenska biståndsmyndigheten Sida sedan 1993, en egen juridisk person. Sedan Sveriges regering beslutat upphöra med biståndet till Nicaragua 2008 har verksamheten fortsatt utan Sida-stöd. Under åren sedan den senaste finanskrisen (i Centralamerika sedan 2009) har flera lokala mikrofinansinstitutioner tvingats till drastiska nedskärningar. Det har ökat behovet av hållbara finansiella lösningar för fattiga människor, som i de allra flesta fall inte har tillgång till vanliga banklån. Samtidigt har flera internationella finansinstitutioner dragit sig tillbaka från mikrofinansområdet. Sammantaget innebär detta inom överskådlig tid ett ökat behov av finansiella resurser. Dessutom behöver mikrofinanssektorn stärkas här har Stiftelsen PRODEL:s framgångrika arbete, enligt branschföreträdare, gjort organisationen till en erkänt ledande aktör på området. Förutom PDL Mikrofinans äger Stiftelsen PRODEL 98,72% av Prodel Microfinance Fund S.A. i Panamá, som i sin tur är helägare i Servicios Financieros Globales S.A. (SERFIGSA), ett mikrofinansföretag med socialt ändamål i Nicaragua. Inga ytterligare enheter ingår i koncernen. Ej tillämplig då Stiftelsen PRODEL inte är vinstdrivande och inte tillämpar resultatprognoser. Ej tillämplig då inga revisionsanmärkningar föreligger för Stiftelsen PRODEL. Historisk finansiell information Resultaträkning (MUSD) Finansiellt bruttoresultat Avs. för kreditförluster Administrationskostnader Nedskrivning aktier o andelar Övriga nettokostnader* Årets resultat ,4-0,3-1, ,7 1, ,7 0,7-0,9 0,6-0,3 2, ,7-0,4-0,8-0,1-0,1 1,3 *inkl. bidrag till sociala projekt 0,6 0,1 Balansräkning (MUSD) Tillgångar Skulder Eget kapital 36,5 17,0 19,5 28,6 9,6 19,0 28,3 11,2 17,1 Av tillgångarna på totalt MUSD 36,5 utgör lånefordringarna cirka 68 %, och finansieringen utgörs till cirka 19 % av långfristiga låneskulder medan 53 % (MUSD 19,5) utgörs av eget kapital. De årliga överskotten används till att dels finansiera subvention av infrastrukturinvesteringar och teknisk rådgivning till kommuner, mikrofinansorganisationer och slutkunder, dels fortsätta uppbyggnaden av ett solitt eget kapital.

4 Inga väsentliga negativa förändringar i Stiftelsens framtidsutsikter har ägt rum sedan den senaste reviderade finansiella rapporten offentliggjordes. Beroende Kontroll av bolaget Ej tillämplig då Stiftelsen PRODEL inte är beroende av något bolag i koncernen. Stiftelsen PRODEL finansierar mikrokrediter för bostadsförbättringar och för småföretagare samt infrastrukturinvesteringar för sociala ändamål. Målgrupperna är familjer som lever i fattigdom i Nicaragua. Vidare verkar PRODEL för att stärka mikrofinanssektorn i landet. Tre av Bolagets styrelseledamöter är medlemmar i PRODEL:s fullmäktige (högsta beslutande organ), vilket säkerställer insynen. Verksamhet Kreditvärdighetsbetyg Säkerhet: art och tillämpningsområde PRODEL kreditvärderas kvartalsvis av ett oberoende, regionalt ratinginstitut. Kreditvärderingsföretaget SCRiesgo bedömde per december 2013 Stiftelsen PRODEL:s kreditvärdighet till SCR A+ (högsta möjliga: AAA) på lång sikt, och SCR 2+ (högsta möjliga: SCR 1) på kort sikt. Samma betyg har lämnats för åren 2011 och Säkerheten för PDL:s fordran på PRODEL och därmed för obligationslånen utgörs av Stiftelsens nettotillgångar i hela balansräkningen (med undantag av tillgångar, som redan pantsatts för befintliga lån). Säkerheten uppgår till högst MSEK 11,5 motsvarande 150 % av det maximala emissionsbeloppet samt avtalade räntor. I december 2013 uppgick PRODEL:s egna kapital till c:a MUSD 19,5 dvs. drygt elva gånger det maximala garantibeloppet. AVSNITT C VÄRDEPAPPER C.1 Slag av värdepapper Obligationerna är skuldförbindelser såsom definieras i lagen (1998:1479) om kontoföring av finansiella instrument. Obligationerna är villkorade och ickesäkerställda förpliktelser för PDL, som i förmånsrätts-hänseende är jämställda med (pari passu) PDL:s oprioriterade, icke-efterställda borgenärer. ISIN-koder: SE resp. SE C.2 Valuta Obligationslånen kommer att utges i svenska kronor, och Stiftelsen PRODEL kommer att säkerställa sin skuld gentemot PDL i SEK. C.5 Eventuella inskränkningar C.8 Rättigheter Ej tillämpligt då det inte föreligger några inskränkningar att fritt överlåta värdepapperet. De obligationslån, som ingår i emissionsprogrammet, utgörs av poster om vardera kronor. De uppgår till totalt minst kronor i den andra emissionen, då denna volym garanteras av Stiftelsen PRODEL. Tillsammans med den emission som genomfördes under 2013 avser Bolaget att nu utöka beloppet inom detta emissionsprogram till totalt högst kronor. Ränta och lånebelopp utbetalas av Euroclear till den som på respektive avstämningsdag är antecknad på konto i PDL:s avstämningsregister för

5 Obligationslånen, eller såsom i annat fall berättigad att uppbära ränta respektive lånebelopp. Obligationerna är villkorade och icke-säkerställda förpliktelser för PDL, som i förmånsrättshänseende är jämställda med (pari passu) PDL:s oprioriterade, icke-efterställda borgenärer. Ingen rangordning eller inbördes begränsning av rättigheter förekommer mellan dem, som tecknat sig för Obligationslånen. C.9 Ränta, återbetalning och företrädare Obligationslånen utgörs av poster om vardera kronor. I denna andra emission garanterar Stiftelsen PRODEL en försäljning på kronor. Därmed uppgår emissionerna under 2013/14 till sammanlagt högst kronor. Lånen i den första emissionen har en löptid om ett respektive tre år från emissionsdagen enligt val vid teckningstillfället. I denna andra emission lämnas erbjudande om löptider i respektive Slutliga villkor, som överensstämmer med dem som erbjuds vid det första tillfället. Samtliga obligationer löper med en fast, årlig ränta, som fastställs för varje emission under detta grundprospekt, eller utan ränta. I den första emissionen erbjöds 0 % eller 5 % för ettårig respektive 6 % för treårig löptid. I den andra emissionen erbjuds inga obligationer till 0 % ränta; i övrigt motsvarar villkoren dem som gällde i den första emissionen. Räntan löper under hela löptiden, och utbetalas halvårsvis samt vid lånets förfall. Någon ränta på ränta beräknas således inte. Lånen löper från emissionsdagen till motsvarande datum det år, då de förfaller. Därvid återbetalas det sammanlagda beloppet för de utestående obligationerna i sin helhet tillsammans med återstående ränta. Obligationerna är fritt överlåtbara under deras respektive löptid. C.10 Räntebetalningar då värdepappret baseras på derivat Ej tillämpligt då räntan inte baseras på derivatinslag, utan är fast under lånets löptid. Ej tillämpligt då det inte kommer att förekomma någon organiserad handel med Obligationslånen. Obligationslånen kommer inte att bli föremål för en ansökan om upptagande till handel på en reglerad marknad med avsikt att de skall distribueras eller motsvarande. AVSNITT D RISKER D.2 C.11 Marknadsplats Bolagsrelaterade risker Ett antal riskfaktorer påverkar, och kan komma att påverka, Bolagets förmåga att fullgöra sina åtaganden. De flesta är dock hänförliga till Stiftelsen PRODEL, som ställer säkerhet för obligationerna. Allmänekonomiska faktorer hänför sig till exempelvis förändringar i konjunktur, inflation och ekonomisk utveckling som påverkar målgruppernas efterfrågan på mikrokrediter och återbetalningsförmåga. Även risker, förenade med hanteringen av tillgångar och skulder kan påverka värdet av säkerheten. Marknads- och valutakursrisker skulle kunna leda till ökade kostnader för PRODEL, medan kreditrisker och likviditetsrisker skulle kunna påverka PRODEL:s förmåga att återbetala lånet till Bolaget, och därmed Bolagets förmåga att återbetala obligationerna med avtalad ränta i rätt tid. Bland de operationella riskerna kan nämnas icke ändamålsenliga interna processer och

6 system samt externa händelser som påverkar funktionaliteten och därmed betalningsförmågan. Brister i det legala ramverket och rättssystemet i Nicaragua är juridiska risker, som skulle kunna skada PRODEL:s verksamhet och anseende. Informationsrisker skulle kunna försämra beslut om kreditprövning av samarbetsparter, och därmed såväl säkerhetens värde som betalningsförmågan. D.3 Värdepappersrelaterade risker Investerare har en kreditrisk på PDL Mikrofinans då obligationerna inte omfattas av den statliga insättningsgarantin. Ingen organiserad andrahandsmarknad finns för obligationerna, och därmed kan likviditetsrisker uppstå om en investerare behöver återfå sitt kapitalbelopp i förtid. Framtida lagändringar skulle kunna innebära skatterisker att investerarnas nettointäkter minskar. AVSNITT E ERBJUDANDE E.2b Motiv och användning av obligationskapitalet Den likvid, som PDL erhåller för obligationerna, skall lånas ut mot säkerhet till PRODEL. PRODEL använder likviden för att tillhandahålla finansiering för enskilda organisationers mikrokrediter till fattiga familjer för småföretagande eller bostadsförbättringar, liksom medel till kommuner i Nicaragua för investering i basservice i fattiga bostadsområden. E.3 Erbjudandets villkor Obligationslånen representeras av obligationsposter, vardera med ett nominellt belopp om SEK , som även är minsta handelsbelopp. Löptiden bestäms för varje emission. Den uppgår vid båda emissionstillfällena under detta grundprospekt till ett eller tre år, räknat från emissionsdatum. Obligationslånen löper med en fast, årlig ränta, eller räntefritt. Räntevillkoren fastställs för varje emission. Vid föreliggande emissionstillfälle uppgår räntan till 5 % för det ettåriga lånet och 6 % för det treåriga lånet. Räntan räknas från emissionsdagen till återbetalningsdagen. Obligationslånen förfaller till betalning med hela sitt kapitalbelopp på återbetalningsdagen. Räntan betalas halvårsvis under lånets löptid på datum som bestäms för respektive emission, samt i fråga om återstående ränta på återbetalningsdagen. Om en sådan dag inte är en bankdag skall återbetalningsdagen anses infalla på närmast påföljande bankdag. Teckningsperiod för den andra emissionen: 1 maj 30 maj E.4 Intressen i Bolaget E.7 Kostnader för investeraren Ej tillämplig då inga intressekonflikter i samband med emission av obligationerna föreligger. Ej tillämpligt utöver Courtage och eventuell kostnad för innehav av konto hos Euroclear.

PDL Mikrofinans AB (svb) Erbjudande att teckna Obligationslån. Grundprospekt 2014/15

PDL Mikrofinans AB (svb) Erbjudande att teckna Obligationslån. Grundprospekt 2014/15 PDL Mikrofinans AB (svb) Erbjudande att teckna Obligationslån Grundprospekt 2014/15 Oktober 2014 Friskrivningar Detta Prospekt, som har ingivits till Finansinspektionen för godkännande, har upprättats

Läs mer

PDL Mikrofinans AB (svb) Erbjudande att teckna Obligationslån. Grundprospekt 2013/14

PDL Mikrofinans AB (svb) Erbjudande att teckna Obligationslån. Grundprospekt 2013/14 PDL Mikrofinans AB (svb) Erbjudande att teckna Obligationslån Grundprospekt 2013/14 Augusti 2013 Friskrivningar Detta Prospekt, som har ingivits till Finansinspektionen för godkännande, har upprättats

Läs mer

Slutliga Villkor för Lån 453 under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program

Slutliga Villkor för Lån 453 under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program Slutliga Villkor för Lån 453 under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program För Lånet skall gälla Allmänna Villkor för rubricerade MTN-program av den 8 oktober 2003, jämte nedan angivna Slutliga

Läs mer

Slutliga Villkor Emission av lån 489 under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program

Slutliga Villkor Emission av lån 489 under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program Slutliga Villkor Emission av lån 489 under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program För Lånet skall gälla Allmänna Villkor för rubricerade MTN-program av den 8 oktober 2003, jämte nedan angivna

Läs mer

Slutliga Villkor för Lån 463 under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program

Slutliga Villkor för Lån 463 under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program Slutliga Villkor för Lån 463 under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program För Lånet skall gälla Allmänna Villkor för rubricerade MTN-program av den 8 oktober 2003, jämte nedan angivna Slutliga

Läs mer

SLUTLIGA VILLKOR. Kommuninvest i Sverige AB (publ) 2,5 % lån nr K2012

SLUTLIGA VILLKOR. Kommuninvest i Sverige AB (publ) 2,5 % lån nr K2012 SLUTLIGA VILLKOR Kommuninvest i Sverige AB (publ) 2,5 % lån nr K2012 Följande slutliga villkor ( Slutliga Villkor ) har upprättats enligt artikel 5.4 i direktiv 2003/71/EG och gäller för obligationslån

Läs mer

SLUTLIGA VILLKOR. avseende lån nr 115 under Castellum AB:s (publ) svenska MTN-program SEK 100 000 000

SLUTLIGA VILLKOR. avseende lån nr 115 under Castellum AB:s (publ) svenska MTN-program SEK 100 000 000 SLUTLIGA VILLKOR avseende lån nr 115 under Castellum AB:s (publ) svenska MTN-program För lånet skall gälla Allmänna Villkor för rubricerade MTN-program av den 24 maj 2012 och nedan angivna Slutliga Villkor.

Läs mer

Swedbank Hypotek AB (publ) Bostadsobligationer

Swedbank Hypotek AB (publ) Bostadsobligationer TILLÄGG 2 till GRUNDPROSPEKT publicerat 27 november 2017 (FI diarienr 17-18607) Datum för tilläggets offentliggörande 25 juli 2018 FI diarienr för tillägget 18-13627 Swedbank Hypotek AB (publ) Bostadsobligationer

Läs mer

Certifikat. Slutliga Villkor - Certifikat. Ekonomisk beskrivning. Produktspecifika villkor

Certifikat. Slutliga Villkor - Certifikat. Ekonomisk beskrivning. Produktspecifika villkor Certifikat Avseende: ABB, Atlas Copco A, Electrolux B, SCA B och Skanska B Emissionsdag: 15 maj 2013 Slutliga Villkor - Certifikat Dessa Slutliga Villkor har utarbetats enligt artikel 5.4 i direktiv 2003/71/EG

Läs mer

Swedbank AB (publ) Program för Medium Term Notes

Swedbank AB (publ) Program för Medium Term Notes TILLÄGG 4 till GRUNDPROSPEKT publicerat 28 juni 2013 diarienr 13-5882 Datum för tilläggsprospektets offentliggörande 5 februari 2014 Tilläggsprospektets diarienr 14-1441 Swedbank AB (publ) Program för

Läs mer

Swedbank AB (publ) Program för Warranter

Swedbank AB (publ) Program för Warranter TILLÄGG 4 till GRUNDPROSPEKT publicerat 28 juni 2013 (diarienr 13-5867) Datum för tilläggsprospektets offentliggörande 8 maj 2014 Tilläggsprospektets diarienr 14-6301 Swedbank AB (publ) Program för Warranter

Läs mer

Om Slutkurs för samtliga Underliggande på Fastställelsedag 5 är lika med eller överstiger

Om Slutkurs för samtliga Underliggande på Fastställelsedag 5 är lika med eller överstiger Certifikat Autocall Avseende: Stora Enso Oyj och UPM-Kymmene Oyj Emissionsdag: 19 juli 2013 Slutliga Villkor - Certifikat Dessa Slutliga Villkor har utarbetats enligt artikel 5.4 i direktiv 2003/71/EG

Läs mer

SAMMANFATTNING avseende lån 476

SAMMANFATTNING avseende lån 476 SAMMANFATTNING avseende lån 476 Sammanfattningen består av informationskrav vilka redogörs för i ett antal punkter. Punkterna är numrerade i avsnitt A-E (A.1-E.7). Denna sammanfattning innehåller alla

Läs mer

SAMMANFATTNING avseende lån 485

SAMMANFATTNING avseende lån 485 SAMMANFATTNING avseende lån 485 Sammanfattningen består av informationskrav vilka redogörs för i ett antal punkter. Punkterna är numrerade i avsnitt A-E (A.1-E.7). Denna sammanfattning innehåller alla

Läs mer

JPYSEK, uttryckt som antal svenska kronor (SEK) per japansk yen (JPY).

JPYSEK, uttryckt som antal svenska kronor (SEK) per japansk yen (JPY). BEAR JPYSEK X3 H Avseende: Svenska kronor (SEK) och japanska yen (JPY) Noteringsdag: 4 mars 2014 Slutliga Villkor - Certifikat Dessa Slutiga Villkor har utarbetats enligt artikel 5.4 i direktiv 2003/71/EG

Läs mer

SAMMANFATTNING avseende lån 482

SAMMANFATTNING avseende lån 482 SAMMANFATTNING avseende lån 482 Sammanfattningen består av informationskrav vilka redogörs för i ett antal punkter. Punkterna är numrerade i avsnitt A-E (A.1-E.7). Denna sammanfattning innehåller alla

Läs mer

Slutliga Villkor för Lån 446 under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program

Slutliga Villkor för Lån 446 under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program Slutliga Villkor för Lån 446 under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program För Lånet skall gälla Allmänna Villkor för rubricerade MTN-program av den 8 oktober 2003, jämte nedan angivna Slutliga

Läs mer

Swedbank Hypotek AB (publ) Bostadsobligationer

Swedbank Hypotek AB (publ) Bostadsobligationer TILLÄGG 1 till GRUNDPROSPEKT publicerat 25 november 2016 (FI diarienr 16-16695) Datum för tilläggets offentliggörande 21 februari 2017 FI diarienr för tillägget 17-1700 Swedbank Hypotek AB (publ) Bostadsobligationer

Läs mer

Swedbank Hypotek AB (publ) Program för bostadsobligationer avsedda för den norska marknaden

Swedbank Hypotek AB (publ) Program för bostadsobligationer avsedda för den norska marknaden TILLÄGG 1 till GRUNDPROSPEKT publicerat 27 november 2013 diarienr 13-11945 Datum för tilläggsprospektets offentliggörande 4 februari 2014 Tilläggsprospektet diarienr 14-1432 Swedbank Hypotek AB (publ)

Läs mer

Swedbank AB (publ) Program för Bevis

Swedbank AB (publ) Program för Bevis TILLÄGG 2 till GRUNDPROSPEKT publicerat 28 juni 2013 diarienr 13-5865 Datum för tilläggsprospektets offentliggörande 19 juli 2013 Tilläggsprospektets diarienr 13-7958 Swedbank AB (publ) Program för Bevis

Läs mer

D n r

D n r 2016-0 2-23 D n r 16-2186 Tillägg till Länsförsäkringar Hypotek AB:s (publ) grundprospekt av den 1 juni 2015 Detta dokument utgör ett tillägg till Länsförsäkringar Hypotek AB:s (publ) ( Hypoteket ) grundprospekt

Läs mer

Slutliga Villkor för Lån nr 457 avseende gröna obligationer under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program

Slutliga Villkor för Lån nr 457 avseende gröna obligationer under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program Slutliga Villkor för Lån nr 457 avseende gröna obligationer under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program För Lånet skall gälla Allmänna Villkor för rubricerade MTN-program av den 8 oktober

Läs mer

Swedbank Hypotek AB (publ) Bostadsobligationer

Swedbank Hypotek AB (publ) Bostadsobligationer TILLÄGG 2 till GRUNDPROSPEKT publicerat 11 april 2013 diarienr 13-2892 Datum för tilläggsprospektets offentliggörande 19 juli 2013 Tilläggsprospektets diarienr 13-7948 Swedbank Hypotek AB (publ) Bostadsobligationer

Läs mer

Swedbank Hypotek AB (publ) Bostadsobligationer

Swedbank Hypotek AB (publ) Bostadsobligationer TILLÄGG 1 till GRUNDPROSPEKT publicerat 27 november 2018 (FI diarienr 18-20294) Datum för tilläggets offentliggörande 6 februari 2019 FI diarienr för tillägget 19-2225 Swedbank Hypotek AB (publ) Bostadsobligationer

Läs mer

Tillägg 2014:1 till grundprospekt för Sandvik AB:s (publ) MTN-program

Tillägg 2014:1 till grundprospekt för Sandvik AB:s (publ) MTN-program LEGAL#10843794v1 2014-07-31 Dnr 14-10475 Tillägg 2014:1 till grundprospekt för Sandvik AB:s (publ) MTN-program Detta dokument utgör ett tillägg till Sandvik AB:s (publ) ( Sandvik ) grundprospekt för MTN-program

Läs mer

Slutliga Villkor för Lån 445 under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program

Slutliga Villkor för Lån 445 under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program Slutliga Villkor för Lån 445 under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program För Lånet skall gälla Allmänna Villkor för rubricerade MTN-program av den 8 oktober 2003, jämte nedan angivna Slutliga

Läs mer

A.2 Samtycke till användning av Grundprospektet:

A.2 Samtycke till användning av Grundprospektet: Sammanfattning Sammanfattningen består av informationskrav vilka redogörs för i ett antal punkter. Punkterna är numrerade i avsnitt A-E (A.1-E.7). Denna sammanfattning innehåller alla de punkter som krävs

Läs mer

SAMMANFATTNING lån 465

SAMMANFATTNING lån 465 SAMMANFATTNING lån 465 Sammanfattningen består av informationskrav vilka redogörs för i ett antal punkter. Punkterna är numrerade i avsnitt A-E (A.1-E.7). Denna sammanfattning innehåller alla de punkter

Läs mer

ALLMÄNNA LÅNEVILLKOR FÖR STATSOBLIGATIONER, SERIE NR. 1057

ALLMÄNNA LÅNEVILLKOR FÖR STATSOBLIGATIONER, SERIE NR. 1057 Dnr 2012/1786 ALLMÄNNA LÅNEVILLKOR FÖR STATSOBLIGATIONER, SERIE NR. 1057 ( OBLIGATIONER ) 1 Definitioner I föreliggande Villkor skall följande benämningar ha den innebörd som angivits nedan: "Avstämningsdag":

Läs mer

Swedbank Hypotek AB (publ) Program för bostadsobligationer avsedda för den norska marknaden

Swedbank Hypotek AB (publ) Program för bostadsobligationer avsedda för den norska marknaden TILLÄGG 4 till GRUNDPROSPEKT publicerat 25 november 2016 (FI diarienr 16-16701) Datum för tilläggets offentliggörande 27 oktober 2017 Fi diarienr för tillägget 17-17676 Swedbank Hypotek AB (publ) Program

Läs mer

Swedbank Hypotek AB (publ) Bostadsobligationer

Swedbank Hypotek AB (publ) Bostadsobligationer TILLÄGG 3 till GRUNDPROSPEKT publicerat 25 november 2016 (FI diarienr 16-16695) Datum för tilläggets offentliggörande 25 juli 2017 FI diarienr för tillägget 17-12175 Swedbank Hypotek AB (publ) Bostadsobligationer

Läs mer

Memorandum. Inbjudan till teckning av aktier i. Trading Times Hedge Nordic AB Org nr: 556929-1478

Memorandum. Inbjudan till teckning av aktier i. Trading Times Hedge Nordic AB Org nr: 556929-1478 Memorandum Inbjudan till teckning av aktier i Trading Times Hedge Nordic AB Org nr: 556929-1478 www.times.se info@times.se Styrelse och ledning Jarl Frithiof, chef för Strategisk utveckling och Globala

Läs mer

Sammanfattningen på sidan 5, punkt B.12 får följande lydelse:

Sammanfattningen på sidan 5, punkt B.12 får följande lydelse: Stockholm, 5 juni 2015 TILLÄGG 2015:1 TILL GRUNDPROSPEKT AVSEENDE ATRIUM LJUNGBERG AB (PUBL) MTN-PROGRAM Tillägg till grundprospekt avseende Atrium Ljungberg AB (publ) ( Atrium Ljungberg ) MTNprogram,

Läs mer

SAMMANFATTNING avseende lån 475

SAMMANFATTNING avseende lån 475 SAMMANFATTNING avseende lån 475 Sammanfattningen består av informationskrav vilka redogörs för i ett antal punkter. Punkterna är numrerade i avsnitt A-E (A.1-E.7). Denna sammanfattning innehåller alla

Läs mer

ICA Gruppen AB (publ)

ICA Gruppen AB (publ) ICA Gruppen AB (publ) Slutliga Villkor för Lån 108 under ICA Gruppen AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program För Lånet ska gälla Allmänna Villkor för ovan nämnda MTN-program av den 3 juni 2013, uppdaterade

Läs mer

Slutliga Villkor för Lån nr 460 avseende gröna obligationer under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program

Slutliga Villkor för Lån nr 460 avseende gröna obligationer under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program Slutliga Villkor för Lån nr 460 avseende gröna obligationer under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program För Lånet skall gälla Allmänna Villkor för rubricerade MTN-program av den 8 oktober

Läs mer

ALLMÄNNA LÅNEVILLKOR FÖR STATSOBLIGATIONER, SERIE NR. 1043-1053

ALLMÄNNA LÅNEVILLKOR FÖR STATSOBLIGATIONER, SERIE NR. 1043-1053 Dnr 2009/612 ALLMÄNNA LÅNEVILLKOR FÖR STATSOBLIGATIONER, SERIE NR. 1043-1053 ( OBLIGATIONER ) 1 Definitioner I föreliggande Villkor skall följande benämningar ha den innebörd som angivits nedan: "Avstämningsdag"

Läs mer

Handelsbanken genomför automatisk kontant slutavräkning.

Handelsbanken genomför automatisk kontant slutavräkning. Certifikat Avseende: ABB LTD, Astrazeneca PLC, Fotrum OYJ, Investor AB serie B, Sampo OYJ serie A, Statoil ASA, Svenska Handelsbanken AB serie A, Teliasonera AB, Telenor ASA, Tryg A/S Emissionsdag: 25

Läs mer

Villkor för Capillum Holding AB (publ) obligationslån 2013/2016

Villkor för Capillum Holding AB (publ) obligationslån 2013/2016 Villkor för Capillum Holding AB (publ) obligationslån 2013/2016 1 Definitioner I föreliggande villkor skall följande begrepp ha den innebörd som anges nedan: bankdag dag som inte är söndag eller annan

Läs mer

Slutliga Villkor Emission av Lån 491 under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program

Slutliga Villkor Emission av Lån 491 under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program Slutliga Villkor Emission av Lån 491 under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program För Lånet skall gälla Allmänna Villkor för rubricerade MTN-program av den 8 oktober 2003, jämte nedan angivna

Läs mer

AVSNITT A INTRODUKTION OCH VARNINGAR

AVSNITT A INTRODUKTION OCH VARNINGAR SAMMANFATTNING LÅN 162 Sammanfattningen baseras på informationskrav enligt punkterna nedan. Dessa är numrerade i avsnitt A-E (A.1-E.7). Denna sammanfattning innehåller alla de punkter som krävs i en sammanfattning

Läs mer

E. Öhman J:or Capital AB

E. Öhman J:or Capital AB E. J:or Capital AB Turbowarranter Slutliga villkor för utfärdande av Turbowarranter avseende: Fingerprint Cards AB Ser. B Med noteringsdag: 12 mar 2014 Slutliga Villkor Turbowarrant Dessa Slutliga Villkor

Läs mer

Rikshem AB (publ) Slutliga Villkor för gröna obligationer, Lån 113, under Rikshem AB (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program

Rikshem AB (publ) Slutliga Villkor för gröna obligationer, Lån 113, under Rikshem AB (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program Rikshem AB (publ) Slutliga Villkor för gröna obligationer, Lån 113, under Rikshem AB (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program För Lånet skall gälla Allmänna Villkor för ovan nämnda MTN-program av den 19

Läs mer

Warranter. Slutliga Villkor - Warrant

Warranter. Slutliga Villkor - Warrant er Avseende: DNB ASA, Norsk Hydro ASA, Orkla ASA, Petroleum Geo-Services ASA, Royal Caribbean Cruises Ltd, Seadrill Ltd, Storebrand ASA, Statoil ASA, Subsea 7 SA, Telenor ASA, Yara International ASA Med

Läs mer

SAMMANFATTNING avseende Lån 449, tranche 2

SAMMANFATTNING avseende Lån 449, tranche 2 SAMMANFATTNING avseende Lån 449, tranche 2 Sammanfattningen består av informationskrav vilka redogörs för i ett antal punkter. Punkterna är numrerade i avsnitt A-E (A.1-E.7). Denna sammanfattning innehåller

Läs mer

Swedbank Hypotek AB (publ) Bostadsobligationer

Swedbank Hypotek AB (publ) Bostadsobligationer TILLÄGG 10 till GRUNDPROSPEKT publicerat 25 november 2016 (FI diarienr 16-16695) Datum för tilläggets offentliggörande 28 maj 2019 FI diarienr för tillägget 19-9430 Swedbank Hypotek AB (publ) Bostadsobligationer

Läs mer

grundprospekt av den 13 juni 2016

grundprospekt av den 13 juni 2016 2016-0 7-28 D n r 16-11181 Tillägg till Länsförsäkringar Hypotek AB:s (publ) grundprospekt av den 13 juni 2016 Detta dokument utgör ett tillägg till Länsförsäkringar Hypotek AB:s (publ) ( Hypoteket ) grundprospekt

Läs mer

Villkor för Venue Retail Group AB (publ):s konvertibla förlagslån 2009/2015 på högst 110.038.542:72 kronor

Villkor för Venue Retail Group AB (publ):s konvertibla förlagslån 2009/2015 på högst 110.038.542:72 kronor 1(5) Bilaga 1:1 Villkor för Venue Retail Group AB (publ):s konvertibla förlagslån 2009/2015 på högst 110.038.542:72 kronor 1. Definitioner I föreliggande villkor skall följande benämningar ha den innebörd

Läs mer

Certifikat Kupongcertifikat Norsk Hydro

Certifikat Kupongcertifikat Norsk Hydro Certifikat Kupongcertifikat Norsk Hydro Avseende: Norsk Hydro Med likviddag: 13 oktober 2010 Slutliga Villkor - Certifikat Fullständig information om Handelsbanken och erbjudandet kan endast fås genom

Läs mer

Förslag till beslut om emission av konvertibler Redbet Holding AB

Förslag till beslut om emission av konvertibler Redbet Holding AB Förslag till beslut om emission av konvertibler Redbet Holding AB Styrelsen föreslår att bolaget genom en emission av konvertibler ska ta upp ett förlagslån med ett nominellt belopp om 9.000.000 kronor

Läs mer

Maha Energy AB (publ) Tillägg till prospekt avseende inbjudan till teckning av aktier

Maha Energy AB (publ) Tillägg till prospekt avseende inbjudan till teckning av aktier Maha Energy AB (publ) Tillägg till prospekt avseende inbjudan till teckning av aktier 2 Detta dokument ( Tilläggsprospektet ) har upprättats av Maha Energy AB (publ), org.nr 559018-9543 ( Bolaget ), och

Läs mer

Slutliga Villkor Bevis

Slutliga Villkor Bevis Slutliga Villkor Bevis Derivatinstrument Slutliga Villkor för Bevis ABTOMX6F SWE utgivna under Swedbank AB:s Program för Bevis Definitioner i dessa Slutliga Villkor ska om annat inte särskilt anges ha

Läs mer

Del 4 Emittenten. Strukturakademin

Del 4 Emittenten. Strukturakademin Del 4 Emittenten Strukturakademin Innehåll 1. Implicita risker och tillgångar 2. Emittenten 3. Obligationer 4. Prissättning på obligationer 5. Effekt på villkoren 6. Marknadsrisk och Kreditrisk 7. Implicit

Läs mer

Swedbank Hypotek AB (publ) Bostadsobligationer

Swedbank Hypotek AB (publ) Bostadsobligationer TILLÄGG 3 till GRUNDPROSPEKT publicerat 25 november 2015 (FI diarienr 15-14778) Datum för tilläggets offentliggörande 28 juli 2016 FI diarienr för tillägget 16-11235 Swedbank Hypotek AB (publ) Bostadsobligationer

Läs mer

Delårsrapport januari - juni 2016

Delårsrapport januari - juni 2016 Delårsrapport januari - Provinsfastigheter I AB (publ) Obligationslån 8,5 % Allokton I Januari Juni Nettoomsättningen för perioden uppgick till Bruttoresultatet för perioden uppgick till Resultatet efter

Läs mer

SLUTLIGA VILLKOR. avseende lån nr 125 under Castellum AB:s (publ) svenska MTN-program

SLUTLIGA VILLKOR. avseende lån nr 125 under Castellum AB:s (publ) svenska MTN-program SLUTLIGA VILLKOR avseende lån nr 125 under Castellum AB:s (publ) svenska MTNprogram För lånet skall gälla Allmänna Villkor av den 8 juni 2016 för rubricerade MTNprogram och nedan angivna Slutliga Villkor.

Läs mer

Tillägg 2013:3 till grundprospekt avseende AB Industrivärdens (publ) MTN-program.

Tillägg 2013:3 till grundprospekt avseende AB Industrivärdens (publ) MTN-program. Stockholm 21 februari 2014 Finansinspektionens diarienummer: 14-2106 Tillägg 2013:3 till grundprospekt avseende AB Industrivärdens (publ) MTN-program. Tillägg till grundprospekt avseende AB Industrivärdens

Läs mer

Advanced SolTech. Advanced SolTech Sweden AB (publ) Delårsrapport

Advanced SolTech. Advanced SolTech Sweden AB (publ) Delårsrapport Sweden AB (publ) 559056-8878 Delårsrapport Sweden AB (publ) ( ASAB ) lämnar följande rapport för verksamhetsperioden januari juni 2017. Bolaget ingår i SolTech koncernen och ägs till 51 % av SolTech Energy

Läs mer

Värdepappersnamn Underliggande aktie/depåbevis/index Maxnivå Multiplikator ISIN-kod. MCOXS3H1200H OMXS30 index SE

Värdepappersnamn Underliggande aktie/depåbevis/index Maxnivå Multiplikator ISIN-kod. MCOXS3H1200H OMXS30 index SE 1 Maxcertifikat Avseende: OMXS30 index Noteringsdag: 17 april 2013 Slutliga Villkor - Maxcertifikat Dessa Slutliga Villkor har utarbetats enligt artikel 5.4 i direktiv 2003/71/EG och ska läsas tillsammans

Läs mer

Halvårsrapport för NCC Treasury AB (publ) 1 januari - 30 juni 2016

Halvårsrapport för NCC Treasury AB (publ) 1 januari - 30 juni 2016 Halvårsrapport för NCC Treasury AB (publ) 1 januari - 30 juni 2016 Verksamheten NCC Treasury AB (publ) är ett helägt dotterföretag till NCC AB (publ), org.nr. 556034-5174, med säte i Solna. Företaget är

Läs mer

BOLAGSORDNING antagen vid årsstämma den 7 maj 2015. Bolagets firma skall vara Hemfosa Fastigheter AB. Bolaget skall vara publikt (publ).

BOLAGSORDNING antagen vid årsstämma den 7 maj 2015. Bolagets firma skall vara Hemfosa Fastigheter AB. Bolaget skall vara publikt (publ). Bilaga 1 BOLAGSORDNING I FÖRESLAGEN NY LYDELSE Org. nr. 556917-4377 BOLAGSORDNING antagen vid årsstämma den 7 maj 2015 1 Firma Bolagets firma skall vara Hemfosa Fastigheter AB. Bolaget skall vara publikt

Läs mer

Marknadsföringsmaterial februari 2015. Fasträntebevis. En placering med fast ränteutbetalning

Marknadsföringsmaterial februari 2015. Fasträntebevis. En placering med fast ränteutbetalning Marknadsföringsmaterial februari 2015 Fasträntebevis En placering med fast ränteutbetalning Fasträntebevis ger en fast ränta, som utbetalas kvartalsvis Den riskfyllda aktiemarknaden och den låga avkastningen

Läs mer

SLUTLIGA VILLKOR för lån nr 102 under Vacse AB (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program

SLUTLIGA VILLKOR för lån nr 102 under Vacse AB (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program SLUTLIGA VILLKOR för lån nr 102 under Vacse AB (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program För Lånet ska gälla Allmänna Villkor för ovan nämnda MTN-program av den 22 maj 2014, jämte nedan angivna Slutliga Villkor.

Läs mer

Slutliga Villkor för lån nr 469 avseende gröna obligationer under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program

Slutliga Villkor för lån nr 469 avseende gröna obligationer under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program Slutliga Villkor för lån nr 469 avseende gröna obligationer under Vasakronan AB:s (publ) ( Bolaget ) svenska MTN-program För Lånet skall gälla Allmänna Villkor för rubricerade MTN-program av den 8 oktober

Läs mer

Tillägg 2015:2 (Fi Dnr ) till Kommuninvest i Sverige AB:s (publ) grundprospekt av den 6 maj 2015

Tillägg 2015:2 (Fi Dnr ) till Kommuninvest i Sverige AB:s (publ) grundprospekt av den 6 maj 2015 Tillägg 2015:2 (Fi Dnr 16-3974) till Kommuninvest i Sverige AB:s (publ) grundprospekt av den 6 maj 2015 Detta dokument utgör ett tillägg till Kommuninvest i Sverige AB:s (publ) ( Bolaget ) grundprospekt

Läs mer

Swedbank Hypotek AB (publ) Bostadsobligationer

Swedbank Hypotek AB (publ) Bostadsobligationer TILLÄGG 1 till GRUNDPROSPEKT publicerat 25 november 2014 (FI diarienr 14-14916) Datum för tilläggets offentliggörande 10 februari 2015 FI diarienr för tillägget 15-1921 Swedbank Hypotek AB (publ) Bostadsobligationer

Läs mer

EUROPEISKA SKOGSFONDEN 2 AB (PUBL) TECKNING AV OBLIGATIONER, LÅN 1, om högst SEK 50 000 000 TECKNINGSPERIOD 18 SEPTEMBER TILL 14 DECEMBER 2012

EUROPEISKA SKOGSFONDEN 2 AB (PUBL) TECKNING AV OBLIGATIONER, LÅN 1, om högst SEK 50 000 000 TECKNINGSPERIOD 18 SEPTEMBER TILL 14 DECEMBER 2012 EUROPEISKA SKOGSFONDEN 2 AB (PUBL) TECKNING AV OBLIGATIONER, LÅN 1, om högst SEK 50 000 000 TECKNINGSPERIOD 18 SEPTEMBER TILL 14 DECEMBER 2012 PROSPEKT DEL 1 SAMMANFATTNING Detta är ej en investeringsfond

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statliga garantier till banker m.fl.; SFS Utkom från trycket den utfärdad den X oktober 2008 Regeringen föreskriver följande. Inledande bestämmelse 1 I denna förordning

Läs mer

E. Öhman J:or Capital AB

E. Öhman J:or Capital AB E. J:or Capital AB Turbowarranter Slutliga villkor för utfärdande av Turbowarranter avseende: Arcam AB Fingerprint Cards AB Ser. B Med noteringsdag: 14 aug 2013 Slutliga Villkor Turbowarrant Dessa Slutliga

Läs mer

Swedbank AB (publ) Program för Warranter

Swedbank AB (publ) Program för Warranter TILLÄGG 4 till GRUNDPROSPEKT publicerat 11 juli 2014 (FI diarienr 14-9747) Datum för tilläggets offentliggörande 8 maj 2015 FI diarienr för tillägget 15-6555 Swedbank AB (publ) Program för Warranter Detta

Läs mer

Delårsrapport Q1, 2008

Delårsrapport Q1, 2008 Västerås Stockholm Delårsrapport Q1, 2008 Allokton Properties AB Stående lån 8,500000 Allokton I 2015 Frågor kring denna rapport kan ställas till Sören Andersson (tel +46 8 5221 7200) Sammanfattning Nettoomsättning

Läs mer

Certifikat Autocall. Avseende: Fortum och Stora Enso. Med emissionsdag: 18 februari 2014

Certifikat Autocall. Avseende: Fortum och Stora Enso. Med emissionsdag: 18 februari 2014 Certifikat Autocall Avseende: Fortum och Stora Enso Med emissionsdag: 18 februari 2014 Slutliga Villkor - Certifikat Detta erbjudande görs under Handelsbankens MTN-, Warrant- och Certifikatprogram och

Läs mer

E. Öhman J:or Capital AB

E. Öhman J:or Capital AB E. Öhman J:or Capital AB Turbowarranter Slutliga villkor för utfärdande av Turbowarranter avseende: Boliden AB SSAB AB Ser. A Med noteringsdag: 27 mars 2013 Slutliga Villkor Turbowarrant Dessa korrigerade

Läs mer

Swedbank Hypotek AB (publ) Bostadsobligationer

Swedbank Hypotek AB (publ) Bostadsobligationer TILLÄGG 1 till GRUNDPROSPEKT publicerat 25 november 2015 (FI diarienr 15-14778) Datum för tilläggets offentliggörande 10 februari 2016 FI diarienr för tillägget 16-1686 Swedbank Hypotek AB (publ) Bostadsobligationer

Läs mer

BOLAGSORDNING KUNGSLEDEN AB (PUBL) 556545-1217. Antagen vid årsstämman den 23 april 2015

BOLAGSORDNING KUNGSLEDEN AB (PUBL) 556545-1217. Antagen vid årsstämman den 23 april 2015 BOLAGSORDNING I FÖRESLAGEN NY LYDELSE BOLAGSORDNING KUNGSLEDEN AB (PUBL) 556545-1217 Antagen vid årsstämman den 23 april 2015 1 Bolagets firma skall vara Kungsleden Aktiebolag. Bolaget är publikt (publ).

Läs mer

Delårsrapport januari - mars 2016

Delårsrapport januari - mars 2016 Delårsrapport januari - 2016 Provinsfastigheter II AB (publ) Stående obligationslån 8,0 % Allokton II 2016 Januari Mars 2016 Nettoomsättningen för perioden uppgick till - (-) MSEK Bruttoresultatet för

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om utlåning och garantier; SFS 2011:211 Utkom från trycket den 22 mars 2011 utfärdad den 10 mars 2011. Regeringen föreskriver följande. Förordningens tillämpningsområde

Läs mer

Tillägg 2014:1 till Grundprospekt avseende emissionsprogram för utfärdande av warranter, turbowarranter och certifikat

Tillägg 2014:1 till Grundprospekt avseende emissionsprogram för utfärdande av warranter, turbowarranter och certifikat E. J:or Capital AB Tillägg 2014:1 till Grundprospekt avseende emissionsprogram för utfärdande av warranter, turbowarranter och certifikat Detta dokument ( Tilläggsprospektet ) utgör ett tillägg till E.

Läs mer

Finansinspektionens diarienummer

Finansinspektionens diarienummer Finansinspektionens diarienummer 07-7047-413 Tillägg 2008:3 till Stadshypotek AB:s (publ) Grundprospekt, vilket godkänts och registrerats av Finansinspektionen den 29 augusti 2007 samt offentliggjordes

Läs mer

AVSEENDE ERBJUDANDE TILL ALLMÄNHETEN OM ATT TECKNA KAPITAL- OCH VINSTANDELSLÅN EMITTERADE AV SCANDINAVIAN CREDIT FUND I AB

AVSEENDE ERBJUDANDE TILL ALLMÄNHETEN OM ATT TECKNA KAPITAL- OCH VINSTANDELSLÅN EMITTERADE AV SCANDINAVIAN CREDIT FUND I AB PROSPEKT AVSEENDE ERBJUDANDE TILL ALLMÄNHETEN OM ATT TECKNA KAPITAL- OCH VINSTANDELSLÅN EMITTERADE AV SCANDINAVIAN CREDIT FUND I AB (publ) SAMT UPPTAGANDE AV DESSA TILL HANDEL PÅ NGM UPP TILL 500 000 000

Läs mer

E. Öhman J:or Capital AB

E. Öhman J:or Capital AB E. Öhman J:or Capital AB Turbowarranter Slutliga villkor för utfärdande av Turbowarranter avseende: Fingerprint Cards AB ORIFLAME COSMETICS SA Seamless Distribution AB Ser. B SDB Med noteringsdag: 18 aug

Läs mer

Tillägg 2013:4 till grundprospekt avseende AB Industrivärdens (publ) MTN-program.

Tillägg 2013:4 till grundprospekt avseende AB Industrivärdens (publ) MTN-program. Stockholm 4 mars 2014 Finansinspektionens diarienummer: 14-3475 Tillägg 2013:4 till grundprospekt avseende AB Industrivärdens (publ) MTN-program. Tillägg till grundprospekt avseende AB Industrivärdens

Läs mer

Villkor för obligationslån Energifonden Sverige 3 AB(publ) Obligationslån 2018/2023

Villkor för obligationslån Energifonden Sverige 3 AB(publ) Obligationslån 2018/2023 Villkor för obligationslån Energifonden Sverige 3 AB(publ) Obligationslån 2018/2023 1. Definitioner I föreliggande villkor skall följande begrepp ha den innebörd som anges nedan: bankdag dag som inte är

Läs mer

Bokslutskommuniké 2015

Bokslutskommuniké 2015 Bokslutskommuniké 2015 Provinsfastigheter I AB (publ) Obligationslån 8,5 % Allokton I 2015 Januari December 2015 Nettoomsättningen för perioden uppgick till Bruttoresultatet för perioden uppgick till Resultatet

Läs mer

SLUTLIGA VILLKOR. avseende lån nr 124 under Castellum AB:s (publ) svenska MTN-program

SLUTLIGA VILLKOR. avseende lån nr 124 under Castellum AB:s (publ) svenska MTN-program SLUTLIGA VILLKOR avseende lån nr 124 under Castellum AB:s (publ) svenska MTNprogram För lånet skall gälla Allmänna Villkor av den 8 juni 2016 för rubricerade MTNprogram och nedan angivna Slutliga Villkor.

Läs mer

Swedbank Hypotek AB (publ) Bostadsobligationer

Swedbank Hypotek AB (publ) Bostadsobligationer TILLÄGG 4 till GRUNDPROSPEKT publicerat 25 november 2014 (FI diarienr 14-14916) Datum för tilläggets offentliggörande 4 november 2015 FI diarienr för tillägget 15-14450 Swedbank Hypotek AB (publ) Bostadsobligationer

Läs mer

TILLÄGG 3/ TILL AKTIA BANK ABP:S GRUNDPROSPEKT/BÖRSPROSPEKT 22.4

TILLÄGG 3/ TILL AKTIA BANK ABP:S GRUNDPROSPEKT/BÖRSPROSPEKT 22.4 TILLÄGG 3/12.8.2015 TILL AKTIA BANK ABP:S GRUNDPROSPEKT/BÖRSPROSPEKT 22.4.2015 FÖR EMISSIONSPROGRAM FÖR MASSKULDEBREVSLÅN 500 000 000 EURO SAMT TILL SAMMANFATTNINGEN SOM FOGATS TILL DE LÅNESPECIFIKA VILLKOREN

Läs mer

Spreadcertifikat Ericsson B, Nokia

Spreadcertifikat Ericsson B, Nokia Spreadcertifikat Ericsson B, Nokia Avseende: Long: Aktie, Ericsson B Short: Aktie, Nokia Oyj (SEK) Noteringsdag: 12 januari 2015 Slutliga Villkor - Certifikat Dessa Slutiga Villkor har utarbetats enligt

Läs mer

SLUTLIGA VILLKOR. avseende grön obligation, lån nr 118 under Castellum AB:s (publ) svenska MTN-program

SLUTLIGA VILLKOR. avseende grön obligation, lån nr 118 under Castellum AB:s (publ) svenska MTN-program SLUTLIGA VILLKOR avseende grön obligation, lån nr 118 under Castellum AB:s (publ) svenska MTNprogram För lånet skall gälla Allmänna Villkor av den 8 juni 2016 för rubricerade MTNprogram och nedan angivna

Läs mer

Delårsrapport januari - september 2015

Delårsrapport januari - september 2015 Delårsrapport januari - Provinsfastigheter II AB (publ) Stående obligationslån 8,0 % Allokton II 2016 Januari September Nettoomsättningen för perioden uppgick till Bruttoresultatet för perioden uppgick

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statliga garantier till banker m.fl.; SFS 2008:819 Utkom från trycket den 30 oktober 2008 utfärdad den 29 oktober 2008. Regeringen föreskriver följande. Inledande

Läs mer

Eolus Vind AB (publ)

Eolus Vind AB (publ) Sida 1 av 5 DELÅRSRAPPORT För perioden 2005-09-01 2006-02-28 Eolus Vind AB (publ) 556389-3956 KONCERNEN Verksamheten Koncernen består av moderbolaget Eolus Vind AB (publ) och de helägda dotterbolagen Kattegatt

Läs mer

Tillägg till prospekt med anledning av inbjudan att teckna kapitalandelsbevis i Estea Sverigefastigheter 3 AB (publ)

Tillägg till prospekt med anledning av inbjudan att teckna kapitalandelsbevis i Estea Sverigefastigheter 3 AB (publ) Tillägg till prospekt med anledning av inbjudan att teckna kapitalandelsbevis i Estea Sverigefastigheter 3 AB (publ) TILLÄGG TILL PROSPEKT FÖR ESTEA SVERIGEFASTIGHETER 3 AB (PUBL) Bakgrund Detta dokument

Läs mer

STATSOBLIGATIONSLÅN. FÖR LÅN MED NUMMER 1033-1035, 1037-1038 och 1040-1042.

STATSOBLIGATIONSLÅN. FÖR LÅN MED NUMMER 1033-1035, 1037-1038 och 1040-1042. STATSOBLIGATIONSLÅN ALLMÄNNA VILLKOR FÖR LÅN MED NUMMER 1033-1035, 1037-1038 och 1040-1042. Nedan återges allmänna villkor för rubricerade lån. Dessa villkor ersätter i förekommande fall av Låntagaren

Läs mer

Tillägg till prospekt avseende inbjudan till teckning av aktier i Rederi AB TransAtlantic (publ)

Tillägg till prospekt avseende inbjudan till teckning av aktier i Rederi AB TransAtlantic (publ) Tillägg till prospekt avseende inbjudan till teckning av aktier i Rederi AB TransAtlantic (publ) Innehållsförteckning Tillägg till prospekt avseende inbjudan till teckning av aktier i Rederi AB TransAtlantic

Läs mer

Swedbank Hypotek AB (publ) Bostadsobligationer

Swedbank Hypotek AB (publ) Bostadsobligationer TILLÄGG 3 till GRUNDPROSPEKT publicerat 27 november 2013 (FI diarienr 13-11946) Datum för tilläggets offentliggörande 25 juli 2014 FI diarienr för tillägget 14-10452 Swedbank Hypotek AB (publ) Bostadsobligationer

Läs mer

Certifikat ( Kupongcertifikat )

Certifikat ( Kupongcertifikat ) www.handelsbanken.se/certifikat Certifikat ( Kupongcertifikat ) Avseende: StatoilHydro ASA Med likviddag: 23 april 2009 Slutliga Villkor Certifikat Fullständig information om Handelsbanken och erbjudandet

Läs mer

SLUTLIGA VILLKOR. avseende lån nr 105 under Castellum AB (publ):s svenska MTN-program

SLUTLIGA VILLKOR. avseende lån nr 105 under Castellum AB (publ):s svenska MTN-program SLUTLIGA VILLKOR avseende lån nr 105 under Castellum AB (publ):s svenska MTN-program För lånet skall gälla Allmänna Villkor för rubricerade MTN-program av den 24 maj 2012 och nedan angivna Slutliga Villkor.

Läs mer

SLUTLIGA VILLKOR. avseende lån nr 119 under Castellum AB:s (publ) svenska MTN-program

SLUTLIGA VILLKOR. avseende lån nr 119 under Castellum AB:s (publ) svenska MTN-program SLUTLIGA VILLKOR avseende lån nr 119 under Castellum AB:s (publ) svenska MTNprogram För lånet skall gälla Allmänna Villkor av den 8 juni 2016 för rubricerade MTNprogram och nedan angivna Slutliga Villkor.

Läs mer