39 Sten Åkesson hälsade alla välkommen och då särskilt till Torsten Löfgren som representerade avelsrådet. Därefter öppnade han mötet.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "39 Sten Åkesson hälsade alla välkommen och då särskilt till Torsten Löfgren som representerade avelsrådet. Därefter öppnade han mötet."

Transkript

1 Protokoll fört vid Svenska Newfoundlandshundklubbens HS-möte på Scandic Hotel Kungens Kurva Närvarande: Sten Åkesson, Jan Herngren, Birgitta Strohmaier, Karin Jansson, Kia Nilsson, Lena Dellse, Camilla Folke, Hans Dellse (Ö), Tomas Söderström (NN), Tommy Danielsson (ÖN) och Sten-Åke Wetterlöf (S) 39 Sten Åkesson hälsade alla välkommen och då särskilt till Torsten Löfgren som representerade avelsrådet. Därefter öppnade han mötet. 40 Godkännande av dagordning Mötet beslutade att följa dagordningen 41 Justeringsperson Till justeringsperson valdes Karin Jansson 42 Föregående protokoll och bordlagda ärenden. Mötet gick igenom protokollet från föregående möte och LD påpekade att hon saknade att det inte fanns något skrivet om att SÅ skulle prata med vår webmaster ang hemsidan. Sten har varit i kontakt med henne. Därefter lades det till handlingarna. Inga bordlagda ärenden fanns. 43 Avelsrådet På HS-mötet den gav HS avelsrådet i uppdrag att arbeta fram ett förslag för arbetsbeskrivning vad gäller mentorskap och inträde i uppfödarregistret. De inkommer med detta när vi fått RAS godkänt av SKK. TL ska skicka in en färdig hanhundsstatistik till redaktören som ska publiceras i Newfoundlandshunden nr På uppfödarmötet som hölls på Järva Krog diskuterades ämnet dvärgväxt och avelsrådet ville att de som har haft dvärgväxt i sin uppfödning skulle höra av sig. Men det har inte kommit in flera fall varken till HS eller avelsrådet. TL arbetar vidare på att försöka hitta en väg att kunna ge information till ett medlemspar (se 50 AU-beslut) utan att namnge hundarna. Sjukdomen Cystinuri diskuterades. Eftersom det ännu inte är något problem på våra hundar så behöver vi inte DNA-testa dem. Alla lokalklubbar ska ha ett uppfödarmöte före det centrala uppfödarmötet. Avelsrådet fick i uppdrag att arbeta fram viktiga punkter som ska diskuteras. De gör sedan ett utskick på dessa till lokal-klubbarna. 44 Inkomna skrivelser. En ansökan hade inkommit från Johan Andersson att få utbilda sig till exteriördomare på New-foundlandshund. HS bifaller ansökan.

2 Skrivelse från SKK att de håller en ras- och specialklubbskonferens den 4-5 februari Jan Herngren åker på denna. Ytterligare en skrivelse från SKK. Denna gång gällde det en inbjudan till utbildning av handledare för utbildning av utställningsarrangörer. Karin Jansson åker. En inbjudan från SKK till utbildning steg-2 för kassörer. Denna kurs är ej aktuell för vår kassör eftersom hon inte gått steg-1. Ett utskick från SKK ang circuitutställningen som rasklubbarna har fått möjlighet att anordna i samband med världsutställning i Stockholm SNK kommer inte att delta i detta. Kerstin Einarson hade inkommit med ett muntligt förslag som presenterades av Sten Å. att anordna en utställning i anslutning till värdsutställningen. Mötet ansåg att man då skulle kunna flytta Newfoundlandshundens Dagar till den 1-2 juli och de kommer då att arrangeras i Stockholmstrakten. Kerstin Einarson jobbar vidare på detta förslag. Om detta inte går i lås så kommer NF-dagarna att arrangeras som vanligt i slutet av augusti. Skulle NF-dagarna förläggas till juli månad så kommer SM i vatten att arrangeras vid ett senare tillfälle under året. Information från SKK ang förändringar i regler gällande elev- och aspiranttjänstgöringar för exteriördomare. Dessa papper kommer att kopieras och skickas ut till lokalklubbarna. En skrivelse hade inkommit från ett antal medlemmar ang SM i vatten. Den handlade om att senarelägga SM i vatten till slutet av augusti eller början av september. Eftersom Newfoundlands-hundens Dagar är flyttade till augusti 2006 så lades skrivelsen till handlingarna. 45 Utgående skrivelser Det fanns inga utgående skrivelser 46 Rapporter JH rapporterade att det går trögt att få in namnen på alla som har behörighet att individbeskriva. Han vill ha in namn på samtliga. Diskuterades också hur man gör med vägning av hundarna vid individbeskrivningen. HS beslutade att det är acceptabelt med två personvågar. Där hunden står med frambenen på en och bakbenen på den andra, sedan lägger man ihop vikterna. LD rapporterade att det saknas ansökan för vattenprov från Södra lokalklubb. Den måste in snarast. Tävlingskommittén har utarbetat ett info-blad om vatten. Lokalklubbarna måste meddela tävlingskommittén till vem de ska skicka vattenpärmarna. En förfrågan hade inkommit till TK om att få anordna en inofficiell vattentävling med SNK:s vattenprovsdomare. HS beslutade att det ej är tillåtet att anordna inofficiella vattentävlingar i privat regi och att SNK:s domare inte får döma på sådana.

3 Ordföranden har fått ett muntligt svar från Leonbergerklubben att de håller med den försäkring som behövs för de medlemmar som tävlar i vatten. Ang. priser till SM i vatten gäller att endast den som segrar erhåller en pokal. Det behöver utbildas flera figuranter i vatten, det är dåligt med både domare, tävlingsledare och instruktörer. Det finns några som har anmält sitt intresse för att utbilda sig till instruktörer. Diskuterades lite om kraven för att kunna gå utbildning. LD skickar ut vilka krav som ställs för att kunna söka utbildning som tävlingsledare, instruktör och domare. Utskicket skall gå till HS och lokalklubbarnas ordförande. 47 Ekonomisk rapport Kassören visade en resultatrapport bilaga 1 och den visar att vår ekonomi är mycket dålig. Det saknas fortfarande stambokföringsavgifter och eftersom kassören inte får in något underlag, i form av katalog och resultatlista måste klubbarna själva (utan faktura) betala in sina pengar efter tävlingarna. Senast den 31 december 2005 skall alla fordringar för 2005 vara inkomna till kassören. Kassören redovisade saldo för Newfoundlandshundens Dagar i Mullsjö. Tyvärr gick året tävlingar med förlust. Mötet diskuterade hur man ska väcka intresse hos NF-ägarna att delta i våra aktiviteter. 48 Lokalklubbarna Nedre Norra: Intresset är svagt att delta i styrelsemöten. I februari hade de konstitutionsmöte och sedan kunde de inte få ihop något möte förrän i augusti då fyra ledamöter deltog. För övrigt så har de anordnat tre inofficiella utställningar och en officiell. Det fungerade inte med p-vakter på en officiella utställningen. Det finns ingen vattenkommitté. Ekonomin är god, men räkningarna blir inte betalda. Nästa år kommer Sten Åkesson att döma på den officiella utställningen i Sundsvall. År 2007 kommer också den officiella utställningen att ligga i där. Men inför 2008 föreslår TS att NN och ÖN har ett samarbete och förlägger sina utställningar samma helg och ev. i samband med att SKK anordnar utställning så att det ges möjlighet att tävla om tre cert. Förslaget går ut på att ena året anordnar NN två utställningar och nästa år anordndar ÖN två utställningar. Om det inte skulle bli någon styrelse i nedre norra 2006 så föreslår HS att vattenprov, utställningar och familjeträffar ändå blir av och att det i så fall utses en kontaktperson i regionen. Årsmötet i Nedre Norra beslutar om detta. Här bryts mötet för info ang. ny design på hemsidan. Camilla har sedan tidigare fått i uppdrag att se över vad man kan göra för att förnya den. Hon hade tagit kontakt med Rolf Jonzon, som presenterade sig. Han har lång datavana och lång erfarenhet av hemsidor. Han gör ett förslag som ska skickas ut till styrelsen. Åter till 48 och en rapport från Övre Norra: TD berättade att de har haft telefonmöten och allting flyter på. De har gjort en ansökan till SKK att få ändra datum för sin utställning 2006.

4 De vill anordna den på fredagen den 16 juni för att kunna använda Kenneth Edh som dömer på SKK:s utställning samma helg. Östra: HD rapporterade att de har anordnat vattenprov tillsammans med NN i Laxsjön. De har haft vattenprov i Bjursås, SM i Älvkarleöbruk med 7 deltagare. Ekonomin är god. Just nu arbetas det med Västeråsutställningen som går av stapeln den januari CF berättade lite om Scandinavian Open som kommer att anordnas i samband med utställningen. Södra: SÅW rapporterade att det inte är så många på deras styrelsemöten. Tre ledamöter deltog på det senaste, så intresset är inte så stort. Vattenproven blev flyttade till Mullsjö. Vatten- och utställningskommittén fungerar bra. Även i Södra ser det ut som att de blir utan styrelse under 2006, men det är Södras årsmötet som beslutar. Västra: SÅ läste upp ett mail som inkommit. Ekonomin är god tack vare att de har funktionärer som ställer upp ideellt, en välplanerad Morokulienutställning och att alla övriga aktiviteter har gått med vinst. De har också fått in bidrag från Studiefrämjandet. De har inget överskott att avstå eftersom de måste ha en buffert inför Morokulienutställningen 2007 för att klara av risktagandet. De anordnar en weekendkurs i november för erfarna vattenaktiva, funktionärer och tävlande från SNK, Leonbergerklubben, Landseerklubben och Perroklubben. 15 anmälda fredag söndag. Familjedagar fungerar inte särskilt bra, men de kör på ändå. Vatten- och lydnadsträning året runt varje tisdag i udda veckor. Januariutställning 2006 kommer att anordnas i Stenungsund men nu i ett nytt ridhus. Domare är Birgitte Gothen, Danmark. Plats och tid för årsmötet är klart och lämnat till tidningen. Västra erbjuder sig att ordna med en plats och lokal för att hålla HS årsmöte och det centrala uppfödarmötet. HS tar tacksamt emot erbjudandet. Under 2006 kommer det att anordnas vattenläger med två stycken tävlingar, dessa är anmälda till TK och platsen blir Mullsjö önskar de arrangera officiell utställning i Morokulien. Det är redan godkänt hos SKK och det innebär att Västra får anordna en inofficiell utställning i Stenungsund detta år. 49 Kommittéer. CF meddelar att medlemsmatrikeln fungerar bra. Diskuterades varför avgiften skall vara betalt senast den 31 januari när året är slut den 31 december. HS anser att medlemsavgiften skall gälla december ut 2006 och att 2007 års medlemsavgift ska vara inbetald senast 31 december 2006 för att få delta i klubbens aktiviteter i januari Utställningskommittén: KJ rapporterar att Newfoundlandshundens Dagar 2006 är flyttade till den augusti. Platsen kommer fortfarande att vara Mullsjö Camping. Domare för utställningarna blir Jens Ramsing, Danmark och Astrid Indrebö, Norge. Några frågor togs upp ang NF-dagarna. Ska finalen kallas BIS eller CUP och vilka får delta i den. HS beslutade att finalen heter CUP och att de som blivit placerad i Bhkl resp. Btkl någon av dagar har rätt att vara med.

5 50 AU-ärenden En del AU-beslut har tagits sedan förra mötet. Ett beslut ang att bevilja ett medlem att få ta del av hälsoenkäten för att titta på sambandet mellan olika släktskap. Arbetsutskottet beslutade att åter införa Gaspari s kennel i uppfödarregistret. Innehavare är Gunvy Andersson. Ytterligare ett beslut har tagits. Det gällde ett godkännande av budget för vattenprovsdomarkonferens AU-beslut ang förslag till revidering av utställningsbestämmelserna. Förslaget att tre cert för tre olika domare ska gälla för championat, godkändes. 51 Revidering av budget Kassören hade fått i uppdrag att göra ett förslag på en revidering av budgeten bilaga 2 eftersom utslaget inte alls överensstämmer den tidigare budgeten. Den största differensen är medlemsavgifterna, där vi inte fått in så mycket medlemsavgifter som beräknats. HS beslutade att godkänna förslaget. 52 Revidering av vattenprovsreglerna. En del ändring ska göras i förslaget. Under allmänna bestämmelser sid. 4 Villkor för deltagande e) förslag från TK att löpande tik ej skall få delta. HS beslutade att inte ändra den punkten från gällande regler. Alltså får löpande tik delta som tidigare. Punkten p) på sidan 5 ang flytväst eller annan flythjälp, ska det stå att Flytväst är obligatorisk för förare. Under stycket Domare, Tävlingsledare och övriga funktionärer vill TK göra ett tillägg att figurant och tävlingsledare kan få tjänstgöra i en klass och själv tävla i annan klass på samma tävling. HS beslutade att tävlingsledare inte får tjänstgöra och tävla vid samma tävlingstillfälle. TK föreslår att ett möte med domare, tävlingsledare och figuranter skall ske efter varje tävling. HS beslutade att detta inte ska stå i regelboken. Under rubriken Hundens framförande punkt g) vill TK göra ett tillägg: Överträdelse kan medföra diskvalificering. Det ska stå Överträdelse ska medföra diskvalificering På sidan 9 i regelverket under Bedömning allmänt skall ett tillägg göras Neddrag ges då hund släpper repet och tar om. Viktigt att man är konsekvent och skriver rep hela tiden och inte använder ordet lina ibland. Under momentet bogsering av båt på sidan 14 skall ett tillägg göras under punkten Utförande: Hunden skall hålla repet tills båten har botten- eller landkänning. Neddragning vid omtag. Sidan 19, Elitklass, platsliggande i grupp kvarstår att hundarna ligger kvar i 5 minuter.

6 Moment nr 7 Livräddning av figurant. Ändras momentet till att figuranten ligger livlös 20 meter ut. 53 Vinstrikastelistorna. En grupp bestående av Karin Jansson, Camilla Folke och Lena Dellse hade fått i uppgift att skriva ned reglerna för hur uträkning av Årets Newfoundlandshund, bilaga 3, ska gå till. KJ läste upp uträkningen vilken godkändes av HS med den ändringen att om två hundar hamnar på lika poäng så blir det två segrare. Denna lista kommer att gälla fr.o.m Hon redogjorde också för de ändringar som beslutades på HS årsmöte i april och de kommer att gälla fr.o.m Uppfödargrupper resp. avelsgrupper placeras inte på SKK:s utställningar och då fungerar inte poänguträkningen till vinstrikastelistan utan då får bara segrande grupp poäng. Däremot ska grupperna placeras på SNK:s utställningar. Diskussion fördes när det gäller lika placering i vinstrikastelistorna för utställning att den hund som har högst poäng vid Specialutställning skall segra. 54 Utställningar 2008 Västra har meddelat att de ansöker om att anordna utställning i Stenungsund söndagen den 27 januari. Södra ansöker om Hässleholm den 16 juni. Övriga klubbar måste inkomma med ort och datum snarast. Newfoundlandshundens Dagar 1-2 juli (tisdag-onsdag), Newfoundlands bedöms på torsdagen den 3 juli på Världsutställningen. 55 Tidningen och hemsidan. Tidningen: Diskuterades att åter införa resultaten i tidningen. HS beslutade att fr.o.m. tidning nr kommer resultat åter att finnas i tidningen. Skall stå i tidningen att annonser ska vara betalda före publicering i tidningen. Hemsidan: SÅ har tillfrågat Magdalena om hon vill fortsätta med hemsidan och hon svarar att hon vill göra den om HS inte har några invändningar. För övrigt så inväntar vi förslag på ny design på hemsidan från Rolf. HS beslutade också att arvode på 1000:- per år skall utgå till redaktör och webmaster. 56 Övriga frågor. En fråga ang hur stort arvodet för domare i vattenprov är. Arvodet är lika som för bruks- och lydnadsdomare. LD kollar upp vilken summa det rör sig om. En fråga rörande årsmötet i Göteborg. Tommy Danielsson tog upp frågan eftersom han anser att det är alldeles för kostsamt att åka till årsmötet för de som bor i Norrland. Beslutet att ha årsmötet i Göteborg står fast och därför föreslog TD att årsmötet 2007 skall förläggas i Umeå. Den grupp, som tidigare blivit utsedd att leta upp en plats för Newfoundlandshundens Dagar, föreslog att arrangemanget kan förläggas till Lövudden i Västerås. Gruppen har inte presenterat något helt koncept utan Karin Jansson fick i uppdrag att höra med Västerås kommun om vi får vara där. Ytterligare en plats, Bjursås i Dalarna, föreslogs av Lena Dellse.

7 57 Mötets avslutande Sten avslutade mötet genom att tacka för ett mycket givande och trevligt möte

Närvarande: Sten Åkesson, Sara Blomgren, Karin Jansson, Kia Nilsson, Lena Dellse, Torsten Löfgren, Göran Björkman (Ö), Tomas Söderström

Närvarande: Sten Åkesson, Sara Blomgren, Karin Jansson, Kia Nilsson, Lena Dellse, Torsten Löfgren, Göran Björkman (Ö), Tomas Söderström Protokoll fört vid Svenska Newfoundlandshundklubbens HS-möte i Västerås, 20060826 Närvarande: Sten Åkesson, Sara Blomgren, Karin Jansson, Kia Nilsson, Lena Dellse, Torsten Löfgren, Göran Björkman (Ö),

Läs mer

Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Karin Festin, Gunn Hellbom, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny Öhqvist

Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Karin Festin, Gunn Hellbom, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny Öhqvist PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR SPECIALKLUBBEN FÖR BEARDED COLLIE 2009-06-09 Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Karin Festin, Gunn Hellbom, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsens Skype möte 2015-04-28 Plats: Sundsvall

Protokoll fört vid styrelsens Skype möte 2015-04-28 Plats: Sundsvall Protokoll fört vid styrelsens Skype möte 2015-04-28 Plats: Sundsvall Närvarande ledamöter: Britt-Marie Edfors Ordförande Carina Östberg Utställnings ansvarig Agneta Östlund Retriever ansvarig Ingela Norrby

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Protokoll 3/2015 Datum: 2015-03-16 Tid: 19:00-22:00 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ulrika Paulin sammankallande Kirsten Wretstrand Gunnel Crona Anmält

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR Protokoll fört vid Svenska Rottweilerklubbens/AfR styrelsemöte via telefon. Närvarande: Angelina Ohlsson (fr.o.m 126 Registerkommittén-slut), Ingela Plahn Lindström, Anna Lindgren, Veronica Nilsson, Jenny

Läs mer

Mötesdatum 2011-04-05

Mötesdatum 2011-04-05 (ordförande), Reidar Otterbjörk (ledamot), (ledamot), (ledamot), 252. Mötets öppnande 252.1. Val av protokollförare utsågs till protokollförare vid dagens möte. 252.2. Val av protokolljusterare utsågs

Läs mer

Club Show för Welsh Springer Spaniel klubben

Club Show för Welsh Springer Spaniel klubben Club Show för Welsh Springer Spaniel klubben Fastställt vid ordinarie årsmöte 20150322 Club Show Club Show arrangeras av Welsh Springer Spaniel klubbens klubbstyrelse i samarbete med medlemmar eller aktivitetsgrupper

Läs mer

Svenska Leonbergerklubben

Svenska Leonbergerklubben Nr 11/13 Svenska Leonbergerklubben Svenska Leonbergerklubbens ordinarie styrelsemöte. Telefonmöte 2013-06-20 38. Mötets öppnande 39. Närvarande: Pamela Abrahamsson, Robin Neumann, Kristina Truedsson Mikaela

Läs mer

Mötesdatum: 2008-04-26. 4/08 Protokoll fört vid Svenska Leonbergerklubbens styrelsemöte Upplands Väsby, 2008-04-26

Mötesdatum: 2008-04-26. 4/08 Protokoll fört vid Svenska Leonbergerklubbens styrelsemöte Upplands Väsby, 2008-04-26 Mötesdatum: 2008-04-26 4/08 Protokoll fört vid Svenska Leonbergerklubbens styrelsemöte Upplands Väsby, 2008-04-26 1 Mötets öppnande Ordföranden Mona R förklarade mötet öppnat, samt hälsade alla välkomna.

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-04-06, TELEFONMÖTE

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-04-06, TELEFONMÖTE PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-04-06, TELEFONMÖTE NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, MALIN ASK, LAILA MÄLLINEN, MALIN TOIVAINEN, NICKLAS NULAND, JENNIE HAMMARQVIST, SUZETTE ELESTEDT,

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Protokoll 16/2012 Datum: 2012-11-30 Tid: 30 november 13:45 18:00 Plats: Scandic Hotel Västerås Närvarande: Mötesordförande Barbro Olsson Bo Wiberg Ulf

Läs mer

SVENSKA DREVERKLUBBEN

SVENSKA DREVERKLUBBEN SVENSKA DREVERKLUBBEN Protokoll fört vid möte med CS för Svenska Dreverklubben, lördag och söndag 15-16/3 2014, Upplands Väsby 1. Sammanträdets öppnande Ordförande Martin Svensson hälsade välkommen och

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR Protokoll fört vid Svenska Rottweilerklubbens/AfR styrelsemöte via telefon Närvarande: Angelina Ohlsson, Ingela Plahn Lindström, Anna Lindgren (utom under 179- Registerkommittén), Veronica Nilsson, Ann-Git

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-06-23, (TELEFONMÖTE)

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-06-23, (TELEFONMÖTE) PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-06-23, (TELEFONMÖTE) NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK, LOUISE BUCKAU, RIKARD WIKLUND, JOHANNA WISFELT, SARA HJULSTRÖM

Läs mer

SVENSKA WELSH CORGI KLUBBEN

SVENSKA WELSH CORGI KLUBBEN Mötesdatum : 13 December Tid: 13.00 17.00 Plats: Scandic Hotell Receptionen Närvarande : Annette Jonasson (AJ), Eva Liljekvist-Borg (ELB), Ann Tholsson (AT), Helena Orre (HO), Monika Johansson (MJ), Lennart

Läs mer

Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: 802435-6076 -Styrelseprotokoll-

Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: 802435-6076 -Styrelseprotokoll- Datum: 2015-09-19 2015-09-20 Möte nr 7/2015 Plats: Victoria Tower, Stockholm 137-160 Beslutande: Dan Wikström, Carina Larsson, Maria Pettersson, Monica Hedquist, Lovisa Björkman, Jonas Bygdén (t om 142),

Läs mer

http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum.

http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum. Sida 1 av 5 http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum. Under sammanträdet serverades en enkel fika Närvarande:

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Protokoll 3/2014 Datum: 2014-03-10 Tid: 20:00-21:45 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ange ev. nedan Ordförande Barbro Olsson Yvonne Ahlin (UG Agility)

Läs mer

Svenska Australian shepherdklubben

Svenska Australian shepherdklubben Styrelsemöte SASK 11/8 kl 19:00 via Skype Närvarande: Jeanette Forssman, Jessica Nyström, Veronica Hagéus, Per Edorson, Cari Hansson, Maria Jönsson, Ingrid Wigur, Emma Farhang 51 Mötets öppnade Jeanette

Läs mer

Sammanträdesdatum och plats: 2014-12-11, kl 10.00, Scandic hotell, Upplands-Väsby

Sammanträdesdatum och plats: 2014-12-11, kl 10.00, Scandic hotell, Upplands-Väsby Svenska Stövarklubben Protokoll fört vid styrelsemöte nr 7-2014 Sammanträdesdatum och plats: 2014-12-11, kl 10.00, Scandic hotell, Upplands-Väsby Närvarande: Freddy Kjellström, F K, ordförande, Owe Karlsson,

Läs mer

82 Mötets öppnande Ordförande Björn Bjuggren hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

82 Mötets öppnande Ordförande Björn Bjuggren hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Sidan 1 av 5 NOVA SCOTIA DUCK TOLLING RETRIEVERKLUBBEN Protokoll fört vid styrelsemöte, telefon 2010 06 17 Närvarande Björn Bjuggren Anders Wahlberg Cecilia Bergling Ulla Nilsson Lotta Strömberg 95 c.

Läs mer

161-184. Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: 802435-6076 -Styrelseprotokoll- Datum: 2015-11-23 Möte nr 8/2015

161-184. Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: 802435-6076 -Styrelseprotokoll- Datum: 2015-11-23 Möte nr 8/2015 Datum: 2015-11-23 Möte nr 8/2015 161-184 Plats: Telefonmöte, kl. 19.00 21.30 Beslutande: Suppleanter: Förhinder: Mötessekreterare: Utsedd att justera: Dan Wikström, Carina Larsson ( 161-176), Jonas Bygdén,

Läs mer

Protokoll fört vid Vinthundklubbens styrelsesammanträde den 24-25 maj 2014

Protokoll fört vid Vinthundklubbens styrelsesammanträde den 24-25 maj 2014 Protokoll nr.2/14 24-15 maj 2014 8-24 Protokoll fört vid Vinthundklubbens styrelsesammanträde den 24-25 maj 2014 Närvarande ledamöter: Jörgen Oinonen ordförande, Rickard Sellin vice ordförande till och

Läs mer

LÖRDAG 23 februari 2008

LÖRDAG 23 februari 2008 Protokoll fört vid styrelsemöte i Sveriges Guideförbund Tid: 23 februari 2008, kl. 10.00-17.15 24 februari 2008, kl. 09.00-16.00 Plats: Närvarande: Hotel Sergel Plaza, Stockholm Gunilla Åström Jansson,

Läs mer

Protokoll fört vid Springerklubbens ordinarie fullmäktigemöte 2006-03-25

Protokoll fört vid Springerklubbens ordinarie fullmäktigemöte 2006-03-25 Protokoll fört vid Springerklubbens ordinarie fullmäktigemöte 2006-03-25 1 Mötets öppnande Krister Söderstam hälsade fullmäktige delegaterna och övriga medlemmar välkomna och riktade ett särskilt välkommen

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Protokoll 2/2014 Datum: 3 mars Tid: 19:45 23:20 Plats: Telefonkonferens Närvarande: Mötesordförande Maritha Östlund-Holmsten Maria Johnson Thorén Ulf

Läs mer

125 Mötets öppnande. Ordförande Janne Wiberg förklarar mötet öppnat. Att utse Kristina Kindstrand att jämte ordförande justera protokollet.

125 Mötets öppnande. Ordförande Janne Wiberg förklarar mötet öppnat. Att utse Kristina Kindstrand att jämte ordförande justera protokollet. Plats: Studiefrämjandet, Huskvarna 125-155 Beslutande: Janne Wiberg ordförande Katarina Ljungquist Kristina Kindstrand Ulla Erdeberg Sven Ludvigsson Frånvarande: Louise Carlsson Åsa Hallström Jonas Mjärling

Läs mer

Labrador Retrieverklubben 7/2013 Protokoll fört vid styrelsemöte 2013-05-05 Plats: Broby Gård, Märsta 106-137

Labrador Retrieverklubben 7/2013 Protokoll fört vid styrelsemöte 2013-05-05 Plats: Broby Gård, Märsta 106-137 Labrador Retrieverklubben 7/2013 Protokoll fört vid styrelsemöte 2013-05-05 Plats: Broby Gård, Märsta 106-137 Närvarande: Dan Ericsson, Katarina Ramberg, Monica Damell Modin, Ninni Ericsson, Susanne Rehlin,

Läs mer

Ej närvarande: Ungdomsektionens representant. Veronica Mohlin, Therese Nerlund, Linda Norin, Lena Fors.

Ej närvarande: Ungdomsektionens representant. Veronica Mohlin, Therese Nerlund, Linda Norin, Lena Fors. PROTOKOLL fört vid styrelsemöte i Ånge Ridklubb 2015-09-12 Sid. 1/4 Närvarande: Helene Eriksson, Anna Johansson, Anette Boström, Stiven Wiklund, Mikael Ödeen, Evelina Johansson, Camilla Norman Adjungerad

Läs mer

Svenska Spaniel och Retrieverklubben Protokoll 4 2014-03-29 Västernorrlandsavdelning Orgnr 889601-2724 58-81

Svenska Spaniel och Retrieverklubben Protokoll 4 2014-03-29 Västernorrlandsavdelning Orgnr 889601-2724 58-81 Protokoll fört vid styrelsens möte 2014-03-29 Plats: Canons lokaler, Örnsköldsvik Närvarande: Anders Flodin, Åsa Åberg, Maria Hansson, Lotta Fornås, Lena Ohlsson. Närvarande suppleant: Ulla Olsson Ej närvarande:

Läs mer

Svenska Leonbergerklubben

Svenska Leonbergerklubben Nr 02/14 Svenska Leonbergerklubben Svenska Leonbergerklubbens ordinarie styrelsemöte, telefonmöte. 2014-03-04 13. Mötets öppnande Ordförande hälsade alla välkomna 14. Närvarande/frånvarande: Närvarande:

Läs mer

NOVA SCOTIA DUCK TOLLING RETRIEVERKLUBBEN Protokoll fört vid fysiskt styrelsemöte, Scandic Upplands Väsby, 20160115-17

NOVA SCOTIA DUCK TOLLING RETRIEVERKLUBBEN Protokoll fört vid fysiskt styrelsemöte, Scandic Upplands Väsby, 20160115-17 Sidan 1 av 6 NOVA SCOTIA DUCK TOLLING RETRIEVERKLUBBEN Protokoll fört vid fysiskt styrelsemöte, Scandic Upplands Väsby, 20160115-17 156 Ordföranden hälsade välkommen och öppnade mötet 156 Beslutsmässighet.

Läs mer

Svenska Agilityklubben 9-2014

Svenska Agilityklubben 9-2014 Svenska Agilityklubben 9-2014 2014-10-30 160-184 Protokoll från styrelsemöte via telefon med Svenska Agilityklubbens styrelse torsdag 30 oktober 2014. Närvarande Per-Inge Johansson ordförande (från punkt

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb/avelsavd. för Riesenschnauzer Protokoll no. 2/ 2012

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb/avelsavd. för Riesenschnauzer Protokoll no. 2/ 2012 Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens styrelsemöte i Kopparbo 2012-07-14 Närvarande: Alf Karlström, ordförande Bo Nilsson, vice ordförande Lotta Persson, sekreterare Kerstin Petersson, ledamot

Läs mer

SKK/UK nr 1-2016 2016-01-28 1-21

SKK/UK nr 1-2016 2016-01-28 1-21 Sida 1/7 SKK/UK nr 1-2016 1-21 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) torsdagen den 28 januari 2016 på SKKs kansli. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt

Läs mer

2 Justering av röstlängd Upprop företogs och justering av röstlängden verkställdes, som upptog 41 röstberättigade delegater.

2 Justering av röstlängd Upprop företogs och justering av röstlängden verkställdes, som upptog 41 röstberättigade delegater. SVENSKA TERRIERKLUBBEN Specialklubb inom Svenska Kennelklubben PROTOKOLL fört vid sammanträde med Svenska Terrierklubbens fullmäktige (TF) den 22 april 2012 på Scandic, Järva krog, Solna 1 Mötets öppnande

Läs mer

Protokoll från Drömgruppsforums styrelsemöte 2016 04 05

Protokoll från Drömgruppsforums styrelsemöte 2016 04 05 Protokoll från Drömgruppsforums styrelsemöte 2016 04 05 Närvarande: Elisabet Tärneberg, Anders Omstedt, Elisabeth Gruneau, Ingegerd Brändström Närvarande per telefon under punkten 4: Birgitta Lindsten

Läs mer

Utvärdering av RAS, Rasspecifik AvelsStrategi, kortsiktiga mål för airedaleterrier år 2013

Utvärdering av RAS, Rasspecifik AvelsStrategi, kortsiktiga mål för airedaleterrier år 2013 UtvärderingavRAS,RasspecifikAvelsStrategi, kortsiktigamålförairedaleterrierår201 SvenskaKennelklubbengodkändeochfastställdeRASförairedaleterrierden22mars2012, förattgällafrånochmedår2012tillochmedår2016.rasharredovisatsiairedaleterrier

Läs mer

Godkännande av föregående protokoll 2005 04 16-17 Beslutades att godkänna protokoll 2004 04 16-17, och lägga det till handlingarna.

Godkännande av föregående protokoll 2005 04 16-17 Beslutades att godkänna protokoll 2004 04 16-17, och lägga det till handlingarna. Protokoll fört styrelsemöte för Golden retrieverklubben 2005 07 02-03, Scandic hotell, Upplands Väsby Närvarande: Beslutande: Ing-Marie Röstlund Lena Flodfält Helena Hellström Lars Johnsson ( 114-132)

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 060402

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 060402 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 060402 Närvarande: Erica Hjelm Hans Ericson Sjöstrand Andersson Louise Rosengren Monica Åkesson Sofie Falkman Lena Hedlund Giesela Edström Ej närvarande: Suzanne

Läs mer

3 Protokollförare Styrelsen anmälde att Ulla-Britt Schwang skulle vara protokollförare vid mötet.

3 Protokollförare Styrelsen anmälde att Ulla-Britt Schwang skulle vara protokollförare vid mötet. Protokoll fört vid Svenska Vorsteh- Klubbens fullmäktigemöte på Scandic Hotel, Upplands Väsby, den 16-17 maj 2009. Närvarande: se bilaga 1 Svenska Vorstehklubbens ordförande Anders Eriksson hälsade de

Läs mer

Att anordna en rallylydnadstävling. Planera i god tid

Att anordna en rallylydnadstävling. Planera i god tid Att anordna en rallylydnadstävling Planera i god tid Tänk på att vara ute i god tid med planeringen av tävlingen. Är det en officiell rallylydnadstävling som klubben ska arrangera, så ska ansökan göras

Läs mer

BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM. Verksamhetsplan 2016. www.bodensbrukshundklubb.se

BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM. Verksamhetsplan 2016. www.bodensbrukshundklubb.se BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM Verksamhetsplan Övergripande mål Bodens BK & HU är en lokalklubb i Svenska Brukshundklubben och arbetar mot ställda mål enligt gällande stadgar. De övergripande målen

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte 20080925 Telefonkonferens

Protokoll fört vid styrelsemöte 20080925 Telefonkonferens Protokoll fört vid styrelsemöte 20080925 Telefonkonferens Närvarande: Ordinarie ledamöter: Carsten Sörensen Catarina Hultgren Birgitta Abrahamsson Mia Hansson Maria Bergman Karin Hellström Suppleanter:

Läs mer

22 GODKÄNNANDE AV FÖREGÅENDE PROTOKOLL Beslut: Styrelsen godkänner föregående protokoll och därmed läggs det till handlingarna

22 GODKÄNNANDE AV FÖREGÅENDE PROTOKOLL Beslut: Styrelsen godkänner föregående protokoll och därmed läggs det till handlingarna Protokoll fört vid Golden retrieverklubbens styrelsemöte den 7-8 maj 2011 Scandic hotell, Upplands Väsby Beslutande: Owe Rindstrand Anita Ohlson Janet Johansson från 29 Ingrid Grundström Annika Andersson

Läs mer

Sleipnir, Protokoll fört vid styrelsemöte/konstitueringsmöte 2008-02-06

Sleipnir, Protokoll fört vid styrelsemöte/konstitueringsmöte 2008-02-06 Protokoll fört vid styrelsemöte/konstitueringsmöte 2008-02-06 Tid: 18.00 Plats: hos Camilla Reichenberg, Löpargatan 91 Närvarande: Camilla Reichenberg (CR) Sofia Kindlund (SK) Lise-Lott Jansson (LJ) Mia

Läs mer

Lördagen den 16 januari 2010

Lördagen den 16 januari 2010 Protokoll fört vid styrelsemöte i Sveriges Guideförbund Tid: 16 januari 2010, kl. 12.00-19.30 17 januari 20109, kl. 09.00 16.00 Plats: Närvarande: Anmält förhinder: Hotel Sergel Plaza, Stockholm Birgitta

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S ÅRSMÖTE 20140208, KL. 12.00 PLATS: GÖTEBORGS & MÖLNDALS BRUKSHUNDKLUBB, GÖTEBORG

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S ÅRSMÖTE 20140208, KL. 12.00 PLATS: GÖTEBORGS & MÖLNDALS BRUKSHUNDKLUBB, GÖTEBORG PROTOKOLL FÖR SSBTK:S ÅRSMÖTE 20140208, KL. 12.00 PLATS: GÖTEBORGS & MÖLNDALS BRUKSHUNDKLUBB, GÖTEBORG 1. Mötet öppnas Ordförande Johan Norgren hälsar alla välkomna och förklarar årsmötet för Svenska Staffordshire

Läs mer

Styrelsemöte SASK 11/5 kl 19.00 via SKYPE.

Styrelsemöte SASK 11/5 kl 19.00 via SKYPE. Styrelsemöte SASK 11/5 kl 19.00 via SKYPE. Närvarande: Jeanette Forssman, Maria Jönsson, Cari Hansson, Per Edorson, Ingrid Wigur, Åsah Holmqvist. Anmält förhinder: Emma Farhang, Veronica Hagéus. 48 Mötets

Läs mer

Järvavägen 7 STYRELSEMÖTE 2010-04-12 170 79 Solna TID: kl. 18.00

Järvavägen 7 STYRELSEMÖTE 2010-04-12 170 79 Solna TID: kl. 18.00 SOLNA FÄLTRITTKLUBB PROTOKOLL Järvavägen 7 STYRELSEMÖTE 2010-04-12 170 79 Solna TID: kl. 18.00 www.sfrk.nu PLATS: Nya cafeterian Närvarande: Ej närvarande Vice ordf. Åsa Edquist Tove Almquist Bo Adrianzon

Läs mer

1 Mötets öppnande Jan-Arne Bäckström förklarade mötet öppnat och hälsade alla välkomna.

1 Mötets öppnande Jan-Arne Bäckström förklarade mötet öppnat och hälsade alla välkomna. Postadress: Box 890, 851 24 Sundsvall * Besöksadress: Idrottens Hus, Gärde, Sundsvall Tel: 060-56 61 22 * Fax: 060-56 63 70 * Pg: 12 88 99-2 * Bg: 5434-2811 * Org.nr 88 96 01 1312 E-mail: vnibf@vnidrott.rf.se

Läs mer

Protokoll fört vid Golden retrieverklubbens styrelsemöte den 2 juni 2007. Plats: Nova Park Hotell, Knivsta

Protokoll fört vid Golden retrieverklubbens styrelsemöte den 2 juni 2007. Plats: Nova Park Hotell, Knivsta Protokoll fört vid Golden retrieverklubbens styrelsemöte den 2 juni 2007 Plats: Nova Park Hotell, Knivsta Beslutande: Lotta Fornås Ingela Stake Inger Karlsson Anita Ohlsson Li-Maria Carlson Tomas Ellström

Läs mer

HÖSTMÖTESPROTOKOLL. Protokoll från SBK Stockholmsdistriktets höstmöte 2009 11 24 kl. 19.00 Plats: Vällingby BK.

HÖSTMÖTESPROTOKOLL. Protokoll från SBK Stockholmsdistriktets höstmöte 2009 11 24 kl. 19.00 Plats: Vällingby BK. HÖSTMÖTESPROTOKOLL Protokoll från SBK Stockholmsdistriktets höstmöte 2009 11 24 kl. 19.00 Plats: Vällingby BK. Närvarande lokalklubbar: Danderyd Täby BK, Lidingö BK, Mälarö BK, Nacka BK, Solna Sundbyberg

Läs mer

Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Att jämte ordförande att justera protokollet valdes Annika Andersson.

Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Att jämte ordförande att justera protokollet valdes Annika Andersson. Protokoll styrelsemöte 23-24 april 2016, Scandic hotell Upplands Väsby Beslutande: Anita Ohlson Inger Karlsson Annika Andersson Janet Johansson Lena Ohlsson Kristina Nieminen Ingrid Andersson Anmält förhinder:

Läs mer

Valdes Owe Karlsson till justerare att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll.

Valdes Owe Karlsson till justerare att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. Svenska Stövarklubben Protokoll fört vid styrelsemöte nr 2-2016 Sammanträdesdatum och plats, 2016-04-10, kl 09.00, Öster Malma Närvarande: Freddy Kjellström, ordförande, Owe Karlsson, Carina Adolfsson,

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskottet för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskottet för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskottet för prov och tävling Protokoll 3/2012 Datum: 2012-08-03-04 Tid: 13:00 Plats: Lövudden Mälarkonferens i Västerås Närvarande: Ange ev. nedan Ordförande Katinka Ryttse

Läs mer

RASKLUBBEN FÖR BELGISKA VALLHUNDAR Groenendael, Laekenois, Malinois, Tervueren

RASKLUBBEN FÖR BELGISKA VALLHUNDAR Groenendael, Laekenois, Malinois, Tervueren RASKLUBBEN FÖR BELGISKA VALLHUNDAR Groenendael, Laekenois, Malinois, Tervueren Protokoll för styrelsemöte 2014-08-16 Sjöhaga pensionat Närvarande Jesper Andersson Ordförande Hanna Hellgren Sekreterare

Läs mer

Mötesdatum 2013-02-13

Mötesdatum 2013-02-13 203. Mötets öppnande Mötesordförande hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötet noterade att avgående styrelsemedlem Susan Falk vid mötet ersattes av suppleant Marie Wijkander. 203.1. Val

Läs mer

Justerat protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Freestylekommitté den 29 mars 2012 på SKKs kansli.

Justerat protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Freestylekommitté den 29 mars 2012 på SKKs kansli. SKK/FREE nr 2/2012 2012-03-29 34-60 Justerat protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Freestylekommitté den 29 mars 2012 på SKKs kansli. Närvarande ledamöter: Moa Källström (ordf), Rolf

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Styrelsen har under 2015 bestått av Augusta Hagman ordförande Ingrid Dahlström vice ordförande Åsa Sjöstedt Nilsson kassör Sigrid Sjöstrand sekreterare Christine Lindbäck Solveig

Läs mer

Protokoll Botkyrka Brukshundklubb

Protokoll Botkyrka Brukshundklubb Protokoll Botkyrka Brukshundklubb Styrelsemöte 2004 12 02. Närvarande. Anders Ahlqvist Silva Holmér Ulrik Bergquist Ulrika Pettersson Vanja Ljung Rinnie Iderborn Lars Erik Johansson Kerstin Sundberg Ej

Läs mer

FÖRT VID MÖTE MED STYRELSEN FÖR SVENSKA SJUKVÅRDS- ANSTÄLLDAS IDROTTSFÖRBUND DEN 23 MARS 2013 PÅ KARSUDDEN SJUKHUS I KATRINEHOLM.

FÖRT VID MÖTE MED STYRELSEN FÖR SVENSKA SJUKVÅRDS- ANSTÄLLDAS IDROTTSFÖRBUND DEN 23 MARS 2013 PÅ KARSUDDEN SJUKHUS I KATRINEHOLM. -1- (6) FÖRT VID MÖTE MED STYRELSEN FÖR SVENSKA SJUKVÅRDS- ANSTÄLLDAS IDROTTSFÖRBUND DEN 23 MARS 2013 PÅ KARSUDDEN SJUKHUS I KATRINEHOLM. NAMN ORT FUNKTION ÖVRIGT Närvarande: Johan Svenningson Katrineholm

Läs mer

Protokoll Distriktsmöte

Protokoll Distriktsmöte Plats: Njudung BK, Skede Tid: 13 september 2014 kl 11.00 14.30 Protokoll Distriktsmöte Närvarande: 13 klubbrepresentanter från Eksjö BK, Emmaboda BK, Jönköping BK, Njudung BK, Nässjö BK, Sommenbygdens

Läs mer

DRAGPROV - nordisk stil Svenska Brukshundklubbens meriteringsregler för draghund (Gäller fr. o m 2007-01-01)

DRAGPROV - nordisk stil Svenska Brukshundklubbens meriteringsregler för draghund (Gäller fr. o m 2007-01-01) DRAGPROV - nordisk stil Svenska Brukshundklubbens meriteringsregler för draghund (Gäller fr. o m 2007-01-01) 1 Reglerna för dragprov består dels av Svenska Draghundsportförbundets tävlingsregler för nordisk

Läs mer

Lördagen den 24 april 2010

Lördagen den 24 april 2010 Protokoll fört vid styrelsemöte i Sveriges Guideförbund Tid: 24 april 2010, kl. 12.00-17.30 25 april 2010, kl. 09.00 14.00 Plats: Hotel Sergel Plaza, Stockholm Närvarande: Lars Flodström, vice ordförande

Läs mer

SVENSKA DREVERKLUBBEN

SVENSKA DREVERKLUBBEN SVENSKA DREVERKLUBBEN Protokoll fört vid möte med CS för Svenska Dreverklubben, söndagen den 10/8 2014, Solna 1. Sammanträdets öppnande Ordförande Martin Svensson hälsade välkommen och öppnade dagens möte.

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN Tid: 4 september 2008 kl 19.00 Plats: Hemma hos ordförande Ove Paulusson i Mölndal Närvarande: Ordförande Ove Paulusson () IT-ansvarig Morgan Fredberg () via

Läs mer

Medlemsmöte 2014-05-15. Protokoll torsdagen den 15 maj 2014. Tid och plats Klubbstugan kl. 19.00

Medlemsmöte 2014-05-15. Protokoll torsdagen den 15 maj 2014. Tid och plats Klubbstugan kl. 19.00 Medlemsmöte 2014-05-15 Protokoll torsdagen den 15 maj 2014. Tid och plats Klubbstugan kl. 19.00 Närvarande: Styrelsen: Justeringsmän/rösträknare: Sekreterare 23 st. medlemmar Marie Andersson, ordf. Lina

Läs mer

Protokoll fört vid SBK Mellannorrlandsdistrikts styrelsemöte 2011-09-17 i Studiefrämjandets lokaler, Sollefteå.

Protokoll fört vid SBK Mellannorrlandsdistrikts styrelsemöte 2011-09-17 i Studiefrämjandets lokaler, Sollefteå. 1(5) Protokoll fört vid SBK Mellannorrlandsdistrikts styrelsemöte 2011-09-17 i Studiefrämjandets lokaler, Sollefteå. Närvarande: Birgitta Forsberg (BF) ordf., Marcus Hjortsberg (MH) v. ordf., Margareta

Läs mer

Valdes Owe Karlsson till justerare att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll.

Valdes Owe Karlsson till justerare att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. Svenska Stövarklubben Protokoll fört vid styrelsemöte nr 6-2014 Sammanträdesdatum och plats: 2014-10-13, kl 19.00, telefonmöte Närvarande: Freddy Kjellström, ordförande, Owe Karlsson, Carina Adolfsson,

Läs mer

Styrelseprotokoll nr 6 verksamhetsåret 2014/2015 vid S:t Eriks bridgeklubb den 13 november 2014

Styrelseprotokoll nr 6 verksamhetsåret 2014/2015 vid S:t Eriks bridgeklubb den 13 november 2014 Styrelseprotokoll nr 6 verksamhetsåret 2014/2015 vid S:t Eriks bridgeklubb den 13 november 2014 Närvarande styrelseledamöter: Mårten Gustawsson (t.o.m. 7 delvis), Åsa Gindin, Sofia Ryman, Mattias Weiler,

Läs mer

Förbundsstyrelsens förslag nummer 4

Förbundsstyrelsens förslag nummer 4 Förbundsstyrelsens förslag nummer 4 Revidering av meriteringsregler för draghund nordisk stil Postadress: Box 4, 123 21 Farsta Besöksadress: Frykdalsbacken 20, Farsta Telefon: 08-505 875 00 Fax: 08-505

Läs mer

Ordföranden Margareta Lindfors hälsade deltagarna välkomna och öppnade mötet. Dagordningen godkändes med tillägg av punkter på Övriga frågor:

Ordföranden Margareta Lindfors hälsade deltagarna välkomna och öppnade mötet. Dagordningen godkändes med tillägg av punkter på Övriga frågor: PROTOKOLL MOTOCROSSEKTION Nr 1 2004 Datum: 9-10 januari 2004 Plats: Scandic Hotell, Norrköping Tid: Fredag 9:30 Lördag 15:00 Deltagare: Margareta Lindfors Håkan Svensson Peter Johansson Peter Isgren Ordförande

Läs mer

Minnesanteckningar från RG Tävlingsforum 26-27 januari 2008

Minnesanteckningar från RG Tävlingsforum 26-27 januari 2008 Minnesanteckningar från RG Tävlingsforum 26-27 januari 2008 Diskussion: Föreningar som ej har RG hur får vi de intresserade av att bli RGföreningar? Lägga ut på RG:s hemsida att vi har våra RG-längor som

Läs mer

Bunge Fiber Ekonomiska Förening 2014-03-15.

Bunge Fiber Ekonomiska Förening 2014-03-15. Dagordning Årsmöte Bunge Fiber Ekonomiska Förening 2014-03-15. 1. Årsmötets öppnande. 2. Val av ordf. och sekr. för mötet. 3. Fastställande av röstlängd och ev. inkomna fullmakter. 4. Val av två protokolljusterare

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll 2014-11-10. 1. Mötets öppnande Ordförande, Ulf Lundell, hälsade samtliga välkomna och förklarade mötet för öppnat.

Styrelsemötesprotokoll 2014-11-10. 1. Mötets öppnande Ordförande, Ulf Lundell, hälsade samtliga välkomna och förklarade mötet för öppnat. Styrelsemötesprotokoll 2014-11-10 Närvarande: Ulf Lundell, Kjell Larsson, Susanne Bergqvist, Anders Ahlström, Jennie Noren och Arri Hirvasniemi samt Mikael Brandfors och Johanna Skog som lämnade efter

Läs mer

Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS. Sida 1

Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS. Sida 1 Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL TILL REDAKTIONEN SKICKAS TILL: Carina

Läs mer

Suzuki Cavalcade Club Sweden

Suzuki Cavalcade Club Sweden Sid. 1/6 Plats: Holmsund, Ljumvikens Camping. Protokoll fört vid SSCS årsmöte den 4:e augusti 2001 Tid: Kl. 19 00 Noteringar före årsmötet. Innan årsmötet tog sin början framförde Bosse till Svante Häggström

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014-2015

Verksamhetsberättelse 2014-2015 Verksamhetsberättelse 2014-2015 Styrelsen har bestått av följande personer; Ordförande Krister Söderstam, avgick på egen begäran 27/8 Vice Ordförande/utställningsansvarig Helena Kvarnström, TF ord fr.o.m

Läs mer

Svenska Bostonterrierklubbens årsmöte. den 6 mars 2016 i. Jönköping

Svenska Bostonterrierklubbens årsmöte. den 6 mars 2016 i. Jönköping Svenska Bostonterrierklubbens årsmöte den 6 mars 2016 i Jönköping SVENSKA BOSTONTERRIERKLUBBENS ÅRSMÖTESHANDLINGAR DEN 6 MARS 2016 DAGORDNING 1 Justering av röstlängden. 2 Val av ordförande för årsmötet.

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2010-02-28

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2010-02-28 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2010-02-28 Närvarande: Karin Andersson Tina en Ulla Terneby Eva Stark Ericson Marie Caiman Lena Jovén Ej närvarande: Louise Rosengren Nathalie Andersson Kajsa

Läs mer

Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00. NNBF STYRELSE Närvarande

Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00. NNBF STYRELSE Närvarande Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00 NNBF STYRELSE Närvarande Frånvarande Eva Eriksson, ordförande Urban Jonsson, vice ordförande Åsa Malkusson, sekreterare

Läs mer

Protokoll fört vid Karlstads ridklubbs styrelsemöte

Protokoll fört vid Karlstads ridklubbs styrelsemöte Protokoll fört vid Karlstads ridklubbs styrelsemöte Tid: Måndagen den 21 mars 2011, kl. 17.30 Plats: Närvarande: Frånvarande: KRK Maria Andersson, ledamot Lars Boberg, ledamot Karin Johansson, ledamot

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för SRRS/C 2007-05-22 2007-05-29 1(5) 127 Mötets öppnande. Jonas Peterson hälsade alla välkomna och öppnade mötet.

Protokoll fört vid styrelsemöte för SRRS/C 2007-05-22 2007-05-29 1(5) 127 Mötets öppnande. Jonas Peterson hälsade alla välkomna och öppnade mötet. MÖTESDATUM UTSKRIFTSDATUM SIDA Protokoll fört vid styrelsemöte för SRRS/C 2007-05-22 2007-05-29 1(5) DELTAGARE Ordf. Jonas Peterson, Reidar Otterbjörk, Caroline Graflund, Maria Kierkegaard och Karin Nilsson.

Läs mer

Protokoll Botkyrka Brukshundklubb

Protokoll Botkyrka Brukshundklubb Närvarande Ej närvarande. Lena Jernström Lars-Erik Johansson Silva Holmér Anna Carlson Ulrik Bergquist Jeanette Liljebäck Kerstin Sundberg Vanja Ljung Crister Rosenberg Jenny Mellåker Ulrika Pettersson

Läs mer

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA STARTA LOKALAVDELNING HEJ! Varsågod! Spännande att ni vill starta lokalavdelning i Svenska Kyrkans Unga. Här får ni de handlingar ni behöver. Läs först igenom

Läs mer

Eleven ska lära sig förstå och motivera följande: Eleven ska förstå vikten av och motivera varför kamratkontroll utförs:

Eleven ska lära sig förstå och motivera följande: Eleven ska förstå vikten av och motivera varför kamratkontroll utförs: Här nedan följer Svenska Klätterförbundets officiella kursnormer för kurs till uppklätteransvarig topprep. Normerna är utarbetade av SKF:s Utbildningskommitté och är den miniminivå som SKF:s lokalklubbar

Läs mer

SKK/UK nr 2-2016 2016-04-28 22-41

SKK/UK nr 2-2016 2016-04-28 22-41 Sida 1/6 SKK/UK nr 2-2016 22-41 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) torsdagen den 28 april 2016 på SKKs kansli. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt

Läs mer

Stadgar för Lokalklubb inom Svenska Terrierklubben.

Stadgar för Lokalklubb inom Svenska Terrierklubben. Stadgar för Lokalklubb inom Svenska Terrierklubben. Fastställda av Svenska Terrierklubbens styrelse 2009-12-16 att gälla fr.o.m. 2010-01-01 Redaktionellt justerat 2012-03-31 i 7 avseende numrering av moment

Läs mer

Fört vid styrelsemöte med Kullens Pistolskytteklubb 2012-12-05

Fört vid styrelsemöte med Kullens Pistolskytteklubb 2012-12-05 KULLENSPK Protokoll Fört vid styrelsemöte med Kullens Pistolskytteklubb 2012-12-05 Plats: Klubbstugan, Tjörröd Ordförande: Vice, Bengt Pettersson Sekreterare: Adjugerad Johan Persson Närvarande ledarmöter:

Läs mer

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening -

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening - SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur föreningskunskap - att bilda förening - Innehållsförteckning Ideell förening, vad är det? 3 Hur många medlemmar måste man vara? 3 Vad krävs för att bilda en förening?

Läs mer

SW_Styrelsemöte_2016-01-17_Protokoll_Justerat Tallmätargatan 1, Västerås

SW_Styrelsemöte_2016-01-17_Protokoll_Justerat Tallmätargatan 1, Västerås Närvarande: Annika Janson (Ordförande) Pekka Nykopp Marie Gellerstam Marie Eriksson Kristin Kristvinsdôttir Sofia Sandström Hilda Eriksson Josefine Lampinen (med på telefon) Jeannette Lindblad (Sekreterare)

Läs mer