Möt Gloria. En ny generation reachstackers.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Möt Gloria. En ny generation reachstackers."

Transkript

1 Möt Gloria En ny generation reachstackers.

2 Kalmar Reachstackerns födelsestad. När last ska förflyttas någonstans i världen finns Kalmar alltid där. Som pionjärer och världsledande inom lösningar för lasthantering har ingen jobbat så hårt som vi eller så länge för att din verksamhet ska kunna ligga före alla andras. Det var i Lidhult som vi för nästan trettio år sedan byggde världens första kommersiella reachstacker. Byggt på idén att containrar kunde hanteras mer flexibelt, i högre staplar, med djupare räckvidd och förbättrad lagringskapacitet, blev konceptet snart en världssuccé. Detta skapade en ny standard för operativ effektivitet och tillförlitlighet som gäller än i dag, en av världens äldsta reachstackers är fortfarande i arbete. Maskinen levererades 1990 och jobbar fortfarande hårt i Guangzhou, Kina, med arbetstimmar på nacken. Branschen har kommit långt sedan denna första tid. Hårdare scheman. Minskade marginaler. Striktare regelverk. Pådrivna av dessa krav och baserat på våra samlade erfarenheter av mer än maskiner i mer än 160 länder har vi fortsatt att skapa helhetslösningar för några av de tuffaste jobben i världen. Under hela tiden har vår fokus varit densamma: att leverera innovativa produkter av högsta kvalitet som stärker din verksamhet varje dag. Med vår nyaste serie Kalmar reachstackers kan nu våra kunder återigen dra nytta av flera generationers hårda arbete. Resultatet är ännu ett steg framåt när det gäller produktivitet och är vår mest bekväma och mest effektiva reachstacker hittills.

3 Förarna kallar det nästa prestandanivå. Vi kallar henne Gloria. Generation G reachstackers är resultatet av framsteg inom driftoptimering under mer än ett decennium. Med hjälp av omfattande tester tillsammans med operatörer, underhållspersonal, produktions- och terminalchefer runt om i världen var vi fast beslutna att förbättra varje detalj, för att bättre kunna möta behoven hos dagens lasthanterare. Utmaningarna var enorma. De inbegrep bearbetningen av ett oändligt antal användarkrav med hjälp av ledande industridesigners, modulkomponenter och den senaste forskningen inom ergonomi, användbarhet och materialvetenskap. Målet var dock enkelt: att skapa en maskin som är tillräckligt tillförlitlig för att kunna bygga vidare på framgångarna för Generation F, men tillräckligt nyskapande för att uppnå nya nivåer av operatörssäkerhet och produktivitet. En maskin som helt enkelt är roligare och mer lönsam att äga. Möt Gloria - en ny reachstacker för en ny generation.

4 Prestanda med panorama. I hjärtat av varje fantastisk maskin finns en fantastisk hytt. När allt kommer omkring, ju mer ergonomisk och intuitiv din arbetsplats är, desto mer kan du få gjort under dagen. Det är därför vi återigen har beslutat oss för att förse våra operatörer med den mest produktiva arbetsmiljön i branschen: den helt nya EGO-hytten. Nykonstruerad inifrån och ut. EGO-hytten är säker, bekväm och enklare än någonsin att jobba i, helt nykonstruerad för att lägga så lite som möjligt mellan dig och den last du hanterar. Obegränsad sikt. En patenterad ratt som kan vinklas åt sidorna ger nya manövreringsmöjligheter. Och en förbättrad, ergonomiskt utformad och stadig joystick ger smidigare, säkrare växlingar. Alla blickar framåt EGO-hytten tar fram det bästa hos alla förare. Från omsorgsfullt utplacerade nya kontroller, pedaler och bildskärmar till en nästan oavbruten sikt genom den välvda vindrutan, allt blir synligt och inom räckhåll - både ute och inne. Allt för att du säkrare ska kunna flytta fler ton, med total fokus på jobbet framför dig. Uppkopplad för prestanda Alla Generation G-maskiner är utrustade med Kalmars nyutvecklade elektroniska styrsystem, ett integrerat informationssystem som gör att operatörer, chefer och servicepersonal kan övervaka nästan alla aspekter på maskinens prestanda. En uppsjö realtidsdata bidrar till snabbare, säkrare verksamhet och färre driftstopp. Intuitiv head-up-display En intuitiv, integrerad head up-display som gör att du kan övervaka din last med hjälp av symboler, som går från grönt till gult till rött och visar status för twistlock och supportdomkrafter. Allt detta visas via en LED-upplyst enhet som omsorgsfullt har placerats för att undvika skymd sikt. Avancerad diagnostik Förutom att spara oräkneliga timmar med manuella uppgifter och utrustningskontroller håller Kalmar Information Display operatörerna bättre informerade om maskinens status, allt från säker plats i förarstolen. De dagliga kontrollerna förenklas och du får värdefull statistik som felhistorik, bränsleförbrukning, distans och drifttimmar. Måste du utföra en daglig kontroll av lamporna? Du kan aktivera alla med en knapptryckning. Orolig för smörjningen av maskinen? Displayen säger till vid varningstecken från det centrala smörjsystem, till exempel om en smörjpunkt är igensatt. Oavsett problemet som uppstått kommer en kod på skärmen att vägleda dig. På detta sätt kan diagnostik utföras utan att du måste lämna hytten och du behöver aldrig mer hjälp för att kontrollera något så enkelt som ett bromsljus.

5 Håller din verksamhet igång. När det gäller att leverera värde över hela livscykeln utmärker sig Generation G reachstacker på alla fronter. Det börjar med den höga kvalitet vad gäller konstruktion och material som Kalmar gjort sig kända för, och fortsätter med en rad nya intelligenta funktioner som håller nere dina kostnader på ett minimum. Tillsammans med vårt överlägsna globala support- och servicenätverk säkerställer Generation G en effektiv, pålitlig verksamhet dag ut och dag in under många år framöver. Automatisering med SmartPort skapar effektivitet Kalmars SmartPort-lösningar för processautomatisering erbjuder ett sofistikerat men ändå förenklat sätt att öka effektiviteten i din containerhantering. Genom att samla information och optimera dess flöde i dina affärsprocesser, säkerställs en optimal användning av utrustningen i alla lägen. Lösningarna inkluderar SmartStack, SmartLift och SmartFleet, som alla ger snabba, lättillgängliga och omedelbara produktivitetsförbättringar med en relativt liten initial investering. Dessa lösningar för processautomatisering är utformade för att passa terminaler av alla storlekar, utrustning från alla tillverkare och alla terminalsystem.

6 Ökad drifttid. Generation F reachstacker, överlägsen när det gäller drifttid, har äntligen mött sin överman. Med Generation G har vi än en gång lyckats öka prestandan, med förbättrade operatörsgränssnitt och nydesignade integrerade komponenter. Resultatet? Förenklat underhåll, färre fel och längre serviceintervaller. Förbättrad integrering av komponenter Under huven har Generation G tagit ett stort kliv framåt vad gäller komponentintegration och konstruktion, tack vare ett nära samarbete mellan Kalmars FoU- och servicepersonal under utvecklingen av den nya serien. Segmenterade ledningar gör till exempel att underhåll och byte av komponenter blir enklare. Med färre exponerade komponenter, och därmed mindre slitage på ledningar, hydraulik och anslutningar, kan du hålla igång din maskin längre med minimala serviceavbrott. Proaktiv övervakning Med färre anslutningspunkter och ledningar säkerställer det nya elektroniska styrsystemet att det blir färre fel och att diagnostisering, service och konfigurering dramatiskt förenklas. Elektroniken baseras på en unik, distribuerad och redundant CAN-bus-teknik, Kalmar är den enda leverantör i världen som erbjuder detta som standard. Tekniken lokaliserar automatiskt fel och kompenserar dessa med hjälp av backup-ledningar och reservanslutningar, innan felet kan påverka din maskin. Eftersom en enskild elektronisk komponent och dess backup mycket sällan går sönder på samma gång, blir resultatet ett mycket pålitligt självkorrigerande system. Längre serviceintervaller Den första servicen ska utföras efter 500 timmar i stället för dagens 50, vilket innebär kostnadsbesparingar på mer än 10 % under timmars drift. Det första hydrauloljeprovet tas efter timmar och kontrolleras därefter med timmars mellanrum, vilket gör att spannet mellan oljebyten är längre än någonsin. Andra större serviceintervall- inklusive för drivaxelolja, servofilter och olja i rotationsmotorspridare - har också förlängts, från 500 till timmar. I kombination med ett oöverträffat globalt service- och eftermarknadsnätverk gör dessa förbättringar Generation G till en ny föregångare inom non-stop-produktivitet. Enkel service Precis som med Generation F kan de övre kåporna snabbt avlägsnas för enkelt underhåll av de flesta huvudkomponenter. För att ytterligare förbättra serviceåtkomsten har servofiltret flyttats närmare högtrycksfiltren under ramen, medan finfiltret har flyttats till ramens utsida. Denna optimerade tillgänglighet ingår i de pågående ansträngningarna för att säkerställa att alla maskiner vi bygger är lika lätta att serva som de är att hantera.

7 Service när den är som viktigast. Oavsett minusgrader eller ösregn, lasthantering är en allt annat än förutsägbar verksamhet. Det gäller att ha rätt utrustning och att alltid vara förberedd. För utvecklingen av Generation G betydde detta ett nära samarbete mellan fabriker, servicetekniker, supportpersonal och eftermarknadspersonal från första början. Men samma sak gäller för alla Kalmarmaskiner. Det är detta som gör att vi redan innan maskinen lämnar fabriken kan förbereda oss på att snabbt kunna ge stöd, under hela dess livscykel. Bränsleekonomi i all enkelhet. Oavsett om du strävar efter att spara bränsle eller möter tuffa utsläppsnormer är målsättningen densamma: att konsekvent minska utsläppen och öka den operativa effektiviteten. Tack vare en rad smarta funktioner och förarutbildningsprogram får operatörerna all den hjälp de behöver för att kunna minimera bränslekostnaderna och samtidigt uppfylla de strängaste miljökrav. Omfattande supportnätverk Kalmar har branschens mest omfattande support- och eftermarknadsnätverk, som alltid står till ditt förfogande. Detta bidrar till att säkerställa en snabb respons när det gäller allt från reservdelar och produktsupportteam till enskilda, lokala servicetekniker. För när allt kommer omkring, hur bra är marknadens bästa utrustning om den måste stå still? Resultat du kan vara stolt över Vår målsättning är att skydda din investering, vilket är anledningen till att vår högsta prioritet är att minimera kostnaderna för onödiga driftstopp. Det kan vara svårt att mäta, men vi tror att detta är ett åtagande som gör att våra kunder återkommer. Det är också anledningen till att Kalmar reachstackers genomgående har så höga andrahandsvärden, med högkvalitativa komponenter och service som motstår slitage under en hel livstid. Kalmar EDM (Eco Drive Modes) Generation G låter dig välja mellan tre olika körlägen, optimerade för att möta ditt företags behov. För maximal prestanda, mätt i antalet ton per timme, välj Power-läget. För bättre lönsamhet, med upp till 10 procent bränslebesparing per lastat ton, välj Normal-läge. Om verksamhetens totalkostnad är viktigare än prestandabehovet gör Ekonomi-läget att du kan spara ännu mer bränsle med upp till 20 procent minskad bränsleförbrukning. Automatisk motoravstängning Denna tillvalsfunktion, som kan programmeras för tidsintervall som du själv väljer, gör att du kan bestämma exakt när fordonet ska stängas av när det inte är i rörelse. Om du till exempel ställer in på tio sekunder så stannar motorn automatiskt efter tio sekunders tomgång. Detta gör att du enkelt kan minska bränslekostnader, komponentslitage och miljöpåverkan. Start/stopp-funktion som tillval En start/stopp-funktion kan väljas till som automatiskt startar och stannar motorn. Förutom att det minskar onödiga utsläpp och förlänger komponenternas livslängd ger detta upp till 10 procents bränslebesparing. Däcktryckskontroll som tillval Ett optimalt däcktryck är en viktig säkerhetsåtgärd. Men det är också viktigt för att spara bränsle och bevara dina däck, samtidigt som det skyddar miljön. Detta är anledningen till att Generation G nu erbjuder ett integrerat system för däcktryckskontroll som tillval, vilket ständigt uppdaterar föraren om trycket i alla däck. Ett effektivt sätt att förhindra däckexplosioner och samtidigt säkerställa att föraren har större kontroll över ytterligare en viktig faktor när det gäller bränsleeffektiviteten. Effektiv LED-belysning Belysningen är ett annat område där Generation G minskat energiförbrukningen. LED-lampor är numera standard i hela maskinen, till exempel i alla hyttkontroller och indikatorlampor, det roterande varningsljuset och twistlock-indikatorerna på bommen, på chassit och i head-up-display. Varje lampa har en livslängd på upp till timmar, vilket är exeptionellt om man jämför med standardbelysning. EcoDriving från Kalmar Training Academy I slutänden är det oftast operatörens skicklighet bakom ratten som avgör hur värdefull maskinen ska bli för dig. Detta är särskilt sant när det gäller att spara bränsle och här kan Kalmar hjälpa dig. Vårt EcoDriving-koncept fokuserar på att utbilda operatörer i nya tekniker som värdefullt kan bidra till att förlänga komponenternas livslängd, minska slitaget på däcken, minimera underhållskostnaderna och minska bränsleförbrukningen med upp till 30 procent. För att hjälpa dig att få ut mesta möjliga av din maskin kan innehållet i dessa och andra kurser skräddarsys exakt efter dina behov och medarbetarna i din verksamhet.

8 En helt ny förarupplevelse. Vid utformningen av den nya generationen G reachstackern var målet att föra operatörernas upplevelser av säkerhet, komfort och precision till nya höjder. Efter år av utvecklingsarbete och tusentals tester är resultatet en helt ny ergonomisk miljö och en helt ny körupplevelse. Hjärtat i detta är den hytt som vi kallar EGO. Bättre hytt för bättre verksamhet En säker, effektiv förare är avgörande för våra kunders framgångar. Det är en grundläggande förutsättning för att kunna undvika onödiga kostnader för allt från driftstopp till lastskador. Som ledande när det gäller ergonomi lämnade vi inget åt slumpen när vi skapade den bästa hytten på marknaden. För att kunna genomföra detta gjorde vi allt för att ta hänsyn till alla aspekter på förarkomfort och prestanda. Detta har resulterat i förbättrade ergonomiska reglage och pedaler, användarvänliga, intuitiva gränssnitt och en mängd finjusteringar. När du kliver in i hytten sammanfogas alla dessa detaljer till en enda, naturligt produktiv arbetsmiljö. Det första du kommer att lägga märka till när du sätter dig i det justerbara förarsätet är den nästan totala avsaknaden av döda vinklar, tack vare känsligt profilerade balkar och en ny välvd vindruta. Inom bekvämt räckhåll finns en ny joystick, en elektroniskt justerbar arbetskonsol och en patenterad ratt som går att vinkla sidledes, allt är ergonomiskt utformat för att minimera ansträngningarna och samtidigt möjliggöra optimal godshantering. I hytten omges du av en arbetsmiljö som har skräddarsytts för effektiv körning och där alla instrument och monitorer är välplacerade och genomtänkt utformade. För ökad komfort finns som standard ett automatiskt klimatkontrollsystem (ECC) som håller temperaturen konstant och luften välcirkulerad och filtrerad. Den sammanlagda effekten blir en arbetsplats som håller dig säkrare och mer alert som operatör - och inget som kan hindra dig från att ha en produktiv arbetsdag. Ändlös sikt En helt ny, öppen hyttdesign för optimerad sikt åt alla håll. Smarta profiler och böjda rutor kombineras för att ge exceptionellt bra sikt framåt, diagonalt och bakåt. Det känns nästan som att arbeta utomhus. Vindrutetorkare med hög kapacitet Den horisontella vindrutetorkaren täcker 90 % av vindrutan och ger optimal sikt för ökad produktivitet och säkerhet. Ergonomisk ratt Den patenterade nya ratten är konstruerad för att genom sin noggrant testade ergonomiska design minska påfrestningarna och öka produktiviteten. Det är inte bara justerbar utan kan också vinklas åt sidorna för bekväm manövrering i alla situationer. Komfortpedaler Ett nytt, flexibelt och felsäkert pedalsystem med justerbar pedalvinkel som gör att foten inte påfrestas i onödan. En golvplacerad lösning som gör att du kan fortsätta köra hårt utan att bli trött. Ny patenterad joystick Den nya styrspaken med inbyggd växelspak är designad för effektivare körning. Den är optimerad för maximal lyftkapacitet och ergonomiskt utformad för minskad trötthet i armen. Arbetskonsol Operatörens förlängda arm, lätt att justera, lätt att använda och enkel att förstå. Här hittar du alla reglage, omkopplare och indikatorer som behövs för att arbeta effektivt, allt i en flexibel och ergonomisk design. Konsolen består av tydliga och välplacerade paneler tillsammans med kontroller för dataskärmen och maskinens styrsystem. Justerbar multi-stol Den helt integrerade Kalmarstolen har omsorgsfullt utvecklats för att säkerställa bästa möjliga komfort och sittställning vid långa arbetspass och krävande jobb. Klimatpaket Ett komplett, flexibelt klimatpaketet som uppfyller den klimattestade EGO-hyttens höga krav. Stora luftintag innebär enkla filterbyten och väldimensionerade och omsorgsfullt utformade komponenter ger överlägsen komfort. Intuitiva gränssnitt Ett omfattande grundarbete har bidragit till att höja samarbetet mellan människa och maskin till nya nivåer. Detta innefattar syn, hörsel, känsel, rumsuppfattning och intuition, allt i en logisk, balanserad och användarvänlig utformning. I mittpunkten finns den 3,5 tum stora informationsskärmen, nu i färg. Ändlös sikt Ny patenterad joystick Vindrutetorkare med hög kapacitet Komfortpedaler Ergonomisk ratt Arbetskonsol Justerbart säte Klimatpaket Intuitiva gränssnitt

9 Standardfunktioner och tillval. Basmodellen i Generation G är generöst utrustad med massor av nya funktioner. Utöver ett antal anpassningsbara hyttfunktioner kan du även utrusta din Generation G reachstacker med en oändlig mängd tillval och tillbehör för olika behov. Generation G finns med 6, 6,5, 7 och 7,5 meters axelavstånd. Maskinplattformen är förberedd för miljökraven enligt 3A, 3B och Stage 4/Tier 4 Final, beroende på marknad. För mer information, kontakta din lokala Kalmaråterförsäljare eller besök Exempel på standardfunktioner: EGO-hytt Patenterad vinklingsbar ratt Nydesignad ergonomisk joystick Optimerad vindruta med maximal sikt Tonad/laminerad vindruta (frontruta) Horisontella vindrutetorkare med hög kapacitet Ergonomiska komfortpedaler med justerbar vinkel Head up-display med LED-indikator Justerbar multi-stol HMI Human-Machine Interface ECC klimatpaket Elektriskt Kalmars nya elektroniska styrsystem LED-lampor (Head up-display, twist-locks, roterande varningsljus på bom, bak- broms- och parkerings ljus, blinkers, reglage och hyttens alla omkopplare och indikatorer) Elektroniskt, redundant CAN-bus-system Bränsle, olja och kylarvätska Sensorer för motorolje- och kylarvätskenivåer i Volvomotorerna Variabla hydraulpumpar Temperaturstyrd kylfläkt för oljan Eco Drive-lägen: Power-läge, Normal-läge och Ekonomi-läge Bland nya tillvalsfunktioner finns: Däcktryckskontroll Start/stopp-funktion Backvarningssystem Kalmar Personal Proximity System Kalmar offers the widest range of cargo handling solutions and services to ports, terminals, distribution centres and to heavy industry. Kalmar is the industry forerunner in terminal automation and in energy efficient container handling, with one in four container movements around the globe being handled by a Kalmar solution. Through its extensive product portfolio, global service network and ability to enable a seamless integration of different terminal processes, Kalmar improves the efficiency of every move. Cargotec Sweden AB Torggatan 3 SE , Lidhult, Sweden tel fax

Ett förstklassigt val

Ett förstklassigt val Kalmar DCF50-90 Ett förstklassigt val Lätta gaffeltruckar 5-9 ton. När endast det bästa är gott nog Är du en Kalmar-kund? Sedan 1949 har Kalmar varit det märke kvalitetsmedvetna truckförare och ägare föredrar.

Läs mer

Groundsmaster 4000-D/4100-D. Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET. www.toro.com

Groundsmaster 4000-D/4100-D. Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET. www.toro.com Groundsmaster 4000-D/4100-D Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET www.toro.com Groundsmaster 4000-D/4100-D Innovativa tekniska lösningar och funktioner gör det här till den

Läs mer

EGO-hytten. Redo att utmana varje hantering.

EGO-hytten. Redo att utmana varje hantering. EGO-hytten Redo att utmana varje hantering. Redo att utmana varje hantering. Intäkter minus kostnader, svart på vitt. Till slut handlar det alltid om vad det står på nedersta raden. Därför bestämde vi

Läs mer

JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter

JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter PRODUKTBROSCHYR LOGLIFT 118S EN ARBETSHÄST PÅ 12 tonmeter Denna kran för hantering av kortvirke finns tillgänglig i flera olika räckvidder från 7,9 upp till 10,1 meter.

Läs mer

AIR COMPRESSORS ROLLAIR

AIR COMPRESSORS ROLLAIR AIR COMPRESSORS ROLLAIR 380-430 - 480 RLR 380-430-480: Tillförlitlighet och effektivitet Under många år har Worthington Creyssensac utvecklat nya produkter och förbättrat deras konstruktion och prestanda

Läs mer

Förläng livet på din KONE MonoSpace -hiss

Förläng livet på din KONE MonoSpace -hiss Förläng livet på din KONE MonoSpace -hiss Det är dags att ta en titt på din KONE MonoSpace -hiss Tiden tar ut sin rätt även på hissar. Liksom bilen, datorn eller tvättmaskinen har även hissar en teknisk

Läs mer

Kalmar elektrisk gaffeltruck Electric evolution

Kalmar elektrisk gaffeltruck Electric evolution Kalmar elektrisk gaffeltruck Electric evolution 5 9 tons kapacitet Har du råd att inte välja Kalmar? Slutsatsen är densamma oavsett om du är användare eller ägare. En totallösning från Kalmar ger lägre

Läs mer

Pushing Limits: Den nya generationens skjutstativtruckar R14 R20

Pushing Limits: Den nya generationens skjutstativtruckar R14 R20 Pushing Limits: Den nya generationens skjutstativtruckar R14 R20 1 2 Pushing limits Den nya generationens skjutstativtruckar från Linde flyttar fram gränserna i sin klass på fler än ett sätt: De nya truckarna

Läs mer

by Lindquist Heating

by Lindquist Heating by Lindquist Heating En smart investering -nya generationen RB Grand Lux Driftsäkerhet, underhållsfritt och tillgänglighet var ledorden vid utvecklingen av nya RB Grand Lux serien. Nya RB Grand Lux serien

Läs mer

Atlet Balance Eldrivna motviktstruckar ET EF EH 1,25 3 ton

Atlet Balance Eldrivna motviktstruckar ET EF EH 1,25 3 ton Atlet Balance Eldrivna motviktstruckar ET EF EH 1,25 3 ton 3 modeller. Harmoniskt samarbete. Säkra din verksamhet från beställning till leverans med Atlet Balance eldrivna motviktstruckar Atlet Balance

Läs mer

STRÄNGLÄGGARE. fella.eu. Strängläggare med en rotor. Hållbar konstruktion Enastående räfsning Enkel att hantera

STRÄNGLÄGGARE. fella.eu. Strängläggare med en rotor. Hållbar konstruktion Enastående räfsning Enkel att hantera STRÄNGLÄGGARE Strängläggare med en rotor Hållbar konstruktion Enastående räfsning Enkel att hantera fella.eu 2 FÖRSTKLASSIG SKÖRD I mer än 90 år har FELLA varit likställt med innovativ teknik, enastående

Läs mer

MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON

MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON DUBBLA FACK MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON DUBBLA FACK Det finns många starka skäl att välja Geesinknorba baklastare: hög tillförlitlig vägprestanda, ökad effektivitet, leverans av de värden ni

Läs mer

VÄRLDSLEDANDE AVFUKTARE MED UNIKA FÖRDELAR

VÄRLDSLEDANDE AVFUKTARE MED UNIKA FÖRDELAR VÄRLDSLEDANDE AVFUKTARE MED UNIKA FÖRDELAR ENERGIEFFEKTIVA ES-FAMILJEN MED EXTRA MYCKET IQ 1 ES-FAMILJEN ÄR DEN MEST INTELLIGENTA, FLEXIBLA, KOMPAKTA OCH ENERGISNÅLA PRODUKTLINJE VI HAR TAGIT FRAM. SAMTIDIGT

Läs mer

att utveckla din sömnadsförmåga och låta inspirationen ta dig dit du vill. PERFEKT PÅLITLIGHET

att utveckla din sömnadsförmåga och låta inspirationen ta dig dit du vill. PERFEKT PÅLITLIGHET Släpp loss PFAFF passport symaskiner levereras med en hårdhuv som skyddar symaskinen. Den ergonomiska utformningen gör maskinerna praktiska att transportera och enkla att förvara. Nu börjar resan! Tänk

Läs mer

Atlas Copco Transportabla luftkompressorer

Atlas Copco Transportabla luftkompressorer Atlas Copco Transportabla luftkompressorer XA(T,H)S 106-136 101-135 l/s, 6,1-8,1 m 3 /min vid 7-12 bar(e), 102-175 psig Vi bryr oss om dina tryckluftsbehov XA(S) 106 till 136 Dd är specialkonstruerade

Läs mer

VOLVO GRÄVMASKINER EC140/EC290 EC360/EC460

VOLVO GRÄVMASKINER EC140/EC290 EC360/EC460 VOLVO GRÄVMASKINER EC140/EC290 EC360/EC460 Kraftfull Tillförlitlig Bevisat höga prestanda Komfort och säkerhet Volvos grävmaskiner är konstruerade för en världsomspännande marknad. Den avancerade teknologi

Läs mer

Atlas Copco Transportabla luftkompressorer

Atlas Copco Transportabla luftkompressorer Atlas Copco Transportabla luftkompressorer XA(T,H)S 37-97 32-89 l/s, 1,9-5,3 m 3 /min, vid 7-12 bar(e), 102-175 psig Serie 7 Ett fullständigt sortiment utformat för att ge så nöjda kunder som möjligt Kompressorerna

Läs mer

Nyhetsbrev september 2011 Blech Nordic

Nyhetsbrev september 2011 Blech Nordic Nyhetsbrev september 2011 Blech Nordic TRUMPF med världsnyheter på Blech Nordic Snart är det dags för den nya mässan Blech Nordic att slå upp dörrarna i Stockholm. Varmt välkomna den 4-7 oktober till den

Läs mer

JCB grävmaskiner Viktklasser 8-48 ton

JCB grävmaskiner Viktklasser 8-48 ton JCB grävmaskiner Viktklasser 8-48 ton Bandgående grävmaskiner JZ 70 JS115 JS 130 JZ 140 JZ 140D JS 145 JS 145HD JZ 145D JS 160 JS 180 JS 200 JS 220 JS 220LR JZ 235 JS 240 JZ 255 JS 260 JS 290 JS 330 JS

Läs mer

3:e generationen laserskrivare. Imaje 7000-serien. Gör mer med mindre YOU MAKE IT, WE MARK IT

3:e generationen laserskrivare. Imaje 7000-serien. Gör mer med mindre YOU MAKE IT, WE MARK IT 3:e generationen laserskrivare Imaje Gör mer med mindre YOU MAKE IT, WE MARK IT En smart modulkonstruktion kan mer Imaje erbjuder en innovativ modulkonstruktion som består av tre separata komponenter (kontrollenhet,

Läs mer

AP Gyllevogne. Gödselvagnar Slangbommar Nedmyllare

AP Gyllevogne. Gödselvagnar Slangbommar Nedmyllare AP Gyllevogne Gödselvagnar Slangbommar Nedmyllare Tillverkas i Danmark Kvalitet för den professionella användaren Våra gödselvagnar används av maskinstationer, entreprenörer och lantbrukare med höga krav

Läs mer

Zhafir Zeres Serie. 400-2,300 kn

Zhafir Zeres Serie. 400-2,300 kn Zhafir Zeres Serie 400-2,300 kn Utökade funktioner som standard Zhafir ZERES Serie Zhafir har utvecklat den nya elektriska maskinserien Zeres, för att bli en flexibel formsprutningsmaskin baserad på det

Läs mer

ELEKTRONISKT TRYCKHÅLLNINGSSYSTEM

ELEKTRONISKT TRYCKHÅLLNINGSSYSTEM ELEKTRONISKT TRYCKHÅLLNINGSSYSTEM DAB e.sybox tillkom efter en idé om ergonomisk teknik* och är utvecklad genom 37 års erfarenhet och kunskap inom mekanik och elektronik för pumpar. Det här är en ny PATENTERAD

Läs mer

ETT STABILT OCH ERGONOMISKT KRAFTPAKET PONSSE ERGO

ETT STABILT OCH ERGONOMISKT KRAFTPAKET PONSSE ERGO ETT STABILT OCH ERGONOMISKT KRAFTPAKET PONSSE ERGO PRODUKTIVITET, EKONOMI OCH ERGONOMI I ET PAKET Mångsidiga och kraftfulla PONSSE Ergo har genomgått en omfattande uppgradering. Ännu mer produktiva, komfortabla

Läs mer

VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar

VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar VOLVO VARIOMATIC SKRIDAR. ASFALTLÄGGARENS SJÄL. Skriden är asfaltläggarens viktigaste del, och har avgörande betydelse för beläggningskvaliteten. Volvo Variomatic

Läs mer

Aktiv sittställning för alla. Justera efter dina behov

Aktiv sittställning för alla. Justera efter dina behov RH Mereo RH Mereo Nu lanserar RH en stol som också är ett arbetsredskap och ett affärsverktyg på samma gång. RH Mereo är konstruerad för att höja kapaciteten, både din egen och på hela arbetsplatsen. Den

Läs mer

PANTONE: 2935 U. Nordens största tillverkare av blästerutrustning

PANTONE: 2935 U. Nordens största tillverkare av blästerutrustning PANTONE: 2935 U Nordens största tillverkare av blästerutrustning Välkommen till Bäckman Bäckman är Nordens största tillverkare av utrustning för blästring. Vår långa erfarenhet och kompetens gör det enkelt

Läs mer

GETINGE ONLINE FÅ TILLGÅNG TILL INFORMATION VAR DU ÄN BEFINNER DIG. Always with you

GETINGE ONLINE FÅ TILLGÅNG TILL INFORMATION VAR DU ÄN BEFINNER DIG. Always with you GETINGE ONLINE FÅ TILLGÅNG TILL INFORMATION VAR DU ÄN BEFINNER DIG Always with you 2 Getinge Online ARBETA SMARTARE OCH FÅ ÖKAD DRIFTTID Traditionellt görs en manuell översyn av statusen på steril- och

Läs mer

Com 90. Gjord för människor.

Com 90. Gjord för människor. Com 90. Gjord för människor. Lastförankring är ett begrepp. Vi uppfann det. Överlägsna tekniska lösningar. Smarta överkastribbor De mjuka överkastribborna fjädrar tillbaka till utgångsläget om de fastnar

Läs mer

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda.

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda. Skruvkompressorer över 30 kw Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Definiera dina behov så Vårt utbud av oljeinsprutade skruvkompressorer på 30-90 kw är omfattande och hela serien

Läs mer

Volvos ramstyrda dumprar Automatisk dragkraftsfördelning

Volvos ramstyrda dumprar Automatisk dragkraftsfördelning Volvos ramstyrda dumprar Automatisk dragkraftsfördelning (ATC) Enkel att använda ekonomisk att äga Från fasta transportvägar till ett vått och slirigt underlag. Med Automatic Traction Control ATC utnyttjar

Läs mer

Enkel hantering även för en ovan användare. maximal produktivitet spar tid och kostnader. professionell, utför försändelser av högsta kvalitet

Enkel hantering även för en ovan användare. maximal produktivitet spar tid och kostnader. professionell, utför försändelser av högsta kvalitet Enkel hantering även för en ovan användare maximal produktivitet spar tid och kostnader professionell, utför försändelser av högsta kvalitet kostnadsbesparande i dag och i framtiden God åtkomlighet - ergonomisk

Läs mer

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbord Alla våra skötbordsmodeller är ergonomiska och snälla mot din rygg. I denna broschyr ger vi dig en överblick samt en kort presentation av skötbordsmodeller

Läs mer

SKÄRMASKINER. Översikt Skärmaskiner

SKÄRMASKINER. Översikt Skärmaskiner SKÄRMASKINER Översikt Skärmaskiner Modellöversikt Skärmaskin 1133 1142 1134 1135 1046 IDEAL 1133 IDEAL 1142 IDEAL 1134 IDEAL 1135 IDEAL 1046 Skärlängd, mm 340 430 350 350 460 Skärkapacitet ark (70 g/m²)

Läs mer

PEMA Rullbockar. Rullbockar

PEMA Rullbockar. Rullbockar Rullbockar PEMA Rullbockar Rullbockar är en nödvändighet vid hantering av cylindriska objekt såsom tankar, tryckkärl, vindkrafttorn, stora rör eller liknande vid svetsning, målning, blästring eller montering.

Läs mer

Bränsleoptimerade dragbilar från Scania

Bränsleoptimerade dragbilar från Scania PRESS info P09904SE / Per-Erik Nordström 17 september 2009 Bränsleoptimerade dragbilar från Scania I samband med lanseringen av nya R-serien introducerar Scania nya dragbilar som skräddarsytts för europeisk

Läs mer

The Nya Snaew ab Saab Sedan

The Nya Snaew ab Saab Sedan Nya The Saab new Saab Sedan En storslagen upplevelse. Den svenska naturen är unik. Och på Saab har vi alltid låtit oss inspireras av vår omgivning. Med blicken fäst på en avlägsen horisont och med ett

Läs mer

DELLS GUIDE TILL MOBILITET

DELLS GUIDE TILL MOBILITET DELLS GUIDE TILL MOBILITET SOM BÄRBARA DATORER SKA VARA. Du vill ha en bärbar dator som inte kompromissar. Du vill minska din inaktiva tid med system som klarar en hård dag på fältet. Du vill maximera

Läs mer

Söker du en lättstyrd och energisnål truck?

Söker du en lättstyrd och energisnål truck? Söker du en lättstyrd och energisnål truck? Välj då någon av våra tre- eller fyrhjuliga elektriska motviktstruckar med energiåtervinning och kapaciteter på upp till 2 000 kg. 2 Valet är ditt. Tre eller

Läs mer

Maskininformation vm-1200

Maskininformation vm-1200 VM-1200 INFO AMADA MACHINE TOOLS är ett välkänt begrepp för industriaktörer världen över. Företaget leder utvecklingen av såväl sågmaskiner som sågblad och har ett av världens största sortiment av bimetall-

Läs mer

Storage. Effektivare datalagring med det intelligenta informationsnätet.

Storage. Effektivare datalagring med det intelligenta informationsnätet. Storage. Effektivare datalagring med det intelligenta informationsnätet. 2 Teknik och samverkan i en gemensam infrastruktur skapar nya möjligheter för effektivare datalagring Datalagring är en central

Läs mer

50Hz. BIBO is back. Pålitligare än någonsin YOUR TASK. OUR FORCE.

50Hz. BIBO is back. Pålitligare än någonsin YOUR TASK. OUR FORCE. 50Hz BIBO is back Pålitligare än någonsin YOUR TASK. OUR FORCE. APPLIKATIONER BIBO IS BACK Vid tuffa avvattningsprojekt var lösningen tidigare Flygt BIBO. Nu är ordningen återställd, Flygt BIBO är tillbaka,

Läs mer

ProCore 648 pc_648_s.indd 1 5/30/06 7:54:33 AM

ProCore 648 pc_648_s.indd 1 5/30/06 7:54:33 AM ProCore 648 pc_648_s.indd 1 5/30/06 7:54:33 AM Ligg steget före. ProCore 648 Innovativ placering av hjulen Effektiv luftning Hög produktivitet Djup luftning av hög kvalitet TrueCore markföljningssystem

Läs mer

Artikelnummer 803316 Senast ändrad 130412 Giltig från 070601 REAL 9000 PLUS VUXEN. skräddarsydda arbetsstolar

Artikelnummer 803316 Senast ändrad 130412 Giltig från 070601 REAL 9000 PLUS VUXEN. skräddarsydda arbetsstolar Artikelnummer 803316 Senast ändrad 130412 Giltig från 070601 REAL 9000 PLUS VUXEN skräddarsydda arbetsstolar REAL 9000 PLUS REAL 9000 PLUS EL ETT modulsystem fyra basmodeller En modern arbets-/specialstol

Läs mer

Oljedimavskiljare. Oljedimavskiljare för processer med vattenbaserad emulsion. Oljerökavskiljare avsedda för processer med rak olja.

Oljedimavskiljare. Oljedimavskiljare för processer med vattenbaserad emulsion. Oljerökavskiljare avsedda för processer med rak olja. Oljedimavskiljare Oljedimavskiljare för processer med vattenbaserad emulsion. Oljerökavskiljare avsedda för processer med rak olja. FILTAC Filtac AB grundades 1982 i Göteborg. Allt sedan dess har vi specialiserat

Läs mer

VOLVO GRÄVMASKINER EC140B/EC160B/EC210B EC240B/EC290B/EC360B/EC460B

VOLVO GRÄVMASKINER EC140B/EC160B/EC210B EC240B/EC290B/EC360B/EC460B VOLVO GRÄVMASKINER EC140B/EC160B/EC210B EC240B/EC290B/EC360B/EC460B De nya grävmaskinerna i B-serien ger dig: bättre prestanda, komfort och ekonomi. För att utveckla en klassledande grävmaskin så startade

Läs mer

norclean 118 www.norclean.nu Vakuumåtervinningssystem www.norclean.nu

norclean 118 www.norclean.nu Vakuumåtervinningssystem www.norclean.nu Vakuumåtervinningssystem Denna anläggning är den enda i marknaden, som är helt komplett för blästring och rening av lättblästermedel som PMB, glaskulor och nötskal. Anläggningen består av en blästerapparat

Läs mer

OLJEBYTE CITROËN GER RÅD FÖR BÄTTRE UNDERHÅLL

OLJEBYTE CITROËN GER RÅD FÖR BÄTTRE UNDERHÅLL OLJEBYTE CITROËN GER RÅD FÖR BÄTTRE UNDERHÅLL VARFÖR SKA MAN SMÖRJA MOTORN? 1. OLJA Minskar friktion. Begränsar slitage på rörliga delar i motorn (vevaxel, kamaxel ) Möjliggör effektiv kylning av motorn.

Läs mer

Boon Edam har 140 års erfarenhet av att leverera snygga, miljövänliga entrélösningar av hög kvalitet och kan tillgodose i stort sett alla behov inom

Boon Edam har 140 års erfarenhet av att leverera snygga, miljövänliga entrélösningar av hög kvalitet och kan tillgodose i stort sett alla behov inom Karuselldörrar En entré är det som ger besökare tillgång till deras destination, vilket gör den till ett centralt element av byggnaden. Entrén är besökarens första kontaktpunkt i byggnaden byggnadens visitkort

Läs mer

NYHET! Scrubmaster B75 R Kompakt åkbar skurmaskin. För en bekväm rengöring av trånga utrymmen

NYHET! Scrubmaster B75 R Kompakt åkbar skurmaskin. För en bekväm rengöring av trånga utrymmen NYHET! Scrubmaster B75 R Kompakt åkbar skurmaskin För en bekväm rengöring av trånga utrymmen 1 Effektiv och användarvänlig Kostnadseffektivitet möter ergonomi Ergonomisk & bekväm Förarplatsen har designats

Läs mer

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Isfria rutor och behagligt uppvärmd kupé för alla! Sätt dig i bilen, njut av hur bra det känns och kör iväg så härlig kan vintern vara för alla bilförare om

Läs mer

Ge dina besparingar ett lyft Kalmar DCG90-180

Ge dina besparingar ett lyft Kalmar DCG90-180 Ge dina besparingar ett lyft Kalmar DCG90-180 Säljbroschyr Effektivare truck- och förarteam och ökade livslängdsbesparingar Att hålla lasten i rörelse är självklart mycket viktigt. Samtidigt har trucken

Läs mer

ALL-1 EC ELEKTRISK FETTPUMP INSTRUKTIONER & ANVÄNDARMANUAL

ALL-1 EC ELEKTRISK FETTPUMP INSTRUKTIONER & ANVÄNDARMANUAL ALL-1 EC ELEKTRISK FETTPUMP INSTRUKTIONER & ANVÄNDARMANUAL SIDRUBRIK PRODUKTBESKRIVNING Centralsmörjningspumpen är av kolvtyp. Det elektroniska styr- och övervakningskortet är placerat i motorns plastkåpa,

Läs mer

Hiab Moffett Lastbilsmonterade gaffeltruckar

Hiab Moffett Lastbilsmonterade gaffeltruckar Hiab Moffett Lastbilsmonterade gaffeltruckar Godshanterings- och leveranslösningar Innehåll Konceptet Mobil, kraftfull och klar på mindre än en minut. Lastbilsmonterade gaffeltruckar har blivit oumbärliga

Läs mer

Rumsreglering. Effektivitet och flexibilitet i alla miljöer med SAUTER EY-modulo.

Rumsreglering. Effektivitet och flexibilitet i alla miljöer med SAUTER EY-modulo. Rumsreglering Effektivitet och flexibilitet i alla miljöer med SAUTER EY-modulo. Smart SAUTER-rumshantering ger individuell komfort med maximal energieffektivitet i rum som verkligen lever. SAUTER för

Läs mer

Skrot, avfall och återvinning

Skrot, avfall och återvinning Skrot, avfall och återvinning Lösningar som optimerar prestandan www.hiab.com SKROT, AVFALL OCH ÅTERVINNING Skrot, avfall och återvinning Skrot, avfall och återvinning Lösningar som optimerar prestandan

Läs mer

DÄr arbete och nöje möts.

DÄr arbete och nöje möts. 2210 Där arbete och nöje möts. Mechron 2210 MECHRON 2210 Oavsett om du behöver en arbetshäst på gården eller en väg i skogen tar KIOTI MECHRON 4X4 arbetsfordon hand om jobbet åt dig. Fordonet är utrustat

Läs mer

MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON

MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON DuBBLA fack MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON DuBBLA fack det finns många starka skäl att välja geesinknorba baklastare: hög tillförlitlig vägprestanda, ökad effektivitet, leverans av de värden ni

Läs mer

Layher Ramställning. Snabb. Säker. Komplett.

Layher Ramställning. Snabb. Säker. Komplett. Tillverkad av aluminium eller varmförzinkat stål. Layher Ramställning är typkontrollerad av SP, Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut. Typkontrollintyg nr 15 48 02. Ramställning Layher Ramställning

Läs mer

Den traditionella spisen

Den traditionella spisen MK och MKM Den traditionella spisen Serien tillåter kombination av olika typer av kokplattor. Mycket robust spis Stor och flexibel kapacitet tack vare stor, slät kokyta Lång livslängd Stativ helt i rostfritt

Läs mer

Vår styrka - den kompletta lösningen

Vår styrka - den kompletta lösningen hissar hissar 1 Vår styrka - den kompletta lösningen P DAHL har sedan starten specialiserat sig på hissystem och sedan många år har vi varit Norra Europas största leverantör och tillverkare av hisselektronik.

Läs mer

Cold Line Bänkar. För mat- och dryckesförvaring. Enkla att använda med låg energiförbrukning

Cold Line Bänkar. För mat- och dryckesförvaring. Enkla att använda med låg energiförbrukning Cold Line Bänkar För mat- och dryckesförvaring Enkla att använda med låg energiförbrukning Cold Line för professionell förv Cold Line-produkterna är designade och tillverkade för att uppfylla de strängaste

Läs mer

MODULSTOLEN REAL 9000

MODULSTOLEN REAL 9000 MODULSTOLEN REAL 9000 Artikelnr: 803336 Mercado 0811 Giltig från 960601 REAL 9000 - Den svenska kvalitetsstolen ett system där behoven bestämmer utförandet När benen är svaga behöver man en stol både

Läs mer

Energieffektivisera och behålla elvärmen Hur väljer jag?

Energieffektivisera och behålla elvärmen Hur väljer jag? Energieffektivisera och behålla elvärmen Hur väljer jag? 1 www.glendimplex.se Energieffektivisera och behåll din elvärme Fastigheter som värms upp med elradiatorer kan sänka energi - för brukningen genom

Läs mer

Getinge HS66 Turbo Combi ångautoklav för både vanligt och. Always with you

Getinge HS66 Turbo Combi ångautoklav för både vanligt och. Always with you Getinge HS66 Turbo Combi ångautoklav för både vanligt och värmekänsligt gods Always with you 2 Getinge HS66 Turbo Combi strålkastarljusen tänds för för den nya generationens autoklaver Getinge HS66 Turbo

Läs mer

308E CR SB. Hydraulisk minigrävmaskin med svängbom. Motor Motormodell Nettoeffekt (ISO 9249) 48,5 kw 65 hp

308E CR SB. Hydraulisk minigrävmaskin med svängbom. Motor Motormodell Nettoeffekt (ISO 9249) 48,5 kw 65 hp 308E CR SB Hydraulisk minigrävmaskin med svängbom Motor Motormodell Cat C3.3B Nettoeffekt (ISO 9249) 48,5 kw 65 hp Vikter Arbetsvikt med hytt 8 333 kg 18 371 lb Driftspecifikationer Maximalt grävdjup 4

Läs mer

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet.

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Think Less. Vi förenklar byggandet Hur kan det löna sig att tänka i mindre banor? För att mindre är mer. Speciellt när du använder Lindabs

Läs mer

Scania Citywide LF och LE helt ny familj av stads- och förortsbussar

Scania Citywide LF och LE helt ny familj av stads- och förortsbussar PRESS info P11X02SE / Per-Erik Nordström 20 oktober 2011 och LE helt ny familj av stads- och förortsbussar Scania Citywide är en ny serie låggolvs- och lågentrébussar med en distinkt, vänlig formgivning

Läs mer

effektiv tillståndskontroll för alla branscher

effektiv tillståndskontroll för alla branscher effektiv tillståndskontroll för alla branscher pålitliga onlinesystem och portabla lösningar avancerad vibrationsanalys Kugg- och lagerövervakning your reliable partner SPM löser underhållsproblem, i hela

Läs mer

LF vibratorplattor Född till stordåd - nya Dynapac LF-vibratorplattor med enastående prestanda på jord och asfalt.

LF vibratorplattor Född till stordåd - nya Dynapac LF-vibratorplattor med enastående prestanda på jord och asfalt. Framåtgående vibratorplattor för jord och asfalt LF vibratorplattor Född till stordåd - nya Dynapac LF-vibratorplattor med enastående prestanda på jord och asfalt. En ny generation med gemensamma gener

Läs mer

Ninolab och Forma. Sveriges bästa kombination inom -86 C frysar

Ninolab och Forma. Sveriges bästa kombination inom -86 C frysar Ninolab och Forma Sveriges bästa kombination inom -86 C frysar Ninolab har representerat Forma* i mer än 42 år på den svenska marknaden och levererat många tusen lågtemperaturfrysar till svenska laboratorier.

Läs mer

Solen skiner inte under dygnets alla 24 timmar... därför har vi tagit fram arbetslamporna Goliath

Solen skiner inte under dygnets alla 24 timmar... därför har vi tagit fram arbetslamporna Goliath GOLIATH Solen skiner inte under dygnets alla 24 timmar... därför har vi tagit fram arbetslamporna Goliath Professionellt dagsljus dygnet runt. För stort, smått och allt däremellan Goliath När solen går

Läs mer

Bale Wrapper Specialists. Tanco Rundbalsinplastare

Bale Wrapper Specialists. Tanco Rundbalsinplastare Bale Wrapper Specialists Tanco Rundbalsinplastare Tanco Rundbalsinplastare För maskinstationer och lantbrukare runt om i världen är Tanco valet när det gäller rundbalsinplastare. Med över 20 års erfarenhet

Läs mer

Bad Boy MTV. Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården

Bad Boy MTV. Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården Bad Boy MTV Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården 5 starka skäl för Bad Boy Marknadens starkaste stål i svetsad konstruktion 4-punkts fjädring och stelbakaxel Rå motorstyrka el eller bensin Körkomfort

Läs mer

Hultdins SuperSaw flexibilitet i ett nötskal

Hultdins SuperSaw flexibilitet i ett nötskal Hultdins SuperSaw, högproduktiv buntkapning i Brasilien Hultdins gripsågar i SuperSaw-serien har under många år varit det naturliga kvalitetsvalet bland skogsentreprenörer världen över. Kaptillsatsen appliceras

Läs mer

Med fokus på effektiva packningsmaskiner

Med fokus på effektiva packningsmaskiner Med fokus på effektiva packningsmaskiner Swepac utvecklar och tillverkar maskiner för krävande förhållanden Vår ambition är att göra maskiner som tål tuffa tag i en tuff miljö. Våra kunder behöver maskiner

Läs mer

DELAD MEKANISK TÄTNING HÖGA PRESTANDA ENKEL INSTALLATION

DELAD MEKANISK TÄTNING HÖGA PRESTANDA ENKEL INSTALLATION 442 DELAD MEKANISK TÄTNING HÖGA PRESTANDA ENKEL INSTALLATION 442 442 DELAD MEKANISK TÄTNING PATENTERAD Tydlig skillnad Chesterton är världsledande på delade tätningar och har flest installerade produkter

Läs mer

Elektroniska styrsystem enklare än någonsin

Elektroniska styrsystem enklare än någonsin Elektroniska styrsystem enklare än någonsin Robust och smidig maskinstyrning med intelligent elektronik IQAN-TOC2 genvägen till framtiden Lättspecificerat Lättinstallerat Enkel inställning Enkel diagnostik

Läs mer

Solvärmesystem. Upptäck vårt eget solsystem

Solvärmesystem. Upptäck vårt eget solsystem THERMOTECH Solvärmesystem Upptäck vårt eget solsystem Välkommen Till Thermotechs värld Användarvänlighet, design och miljö. Det har varit ledstjärnor när vi skapat vårt solvärmesystem. Resultatet är kompletta

Läs mer

Den ekonomiska lösningen på ett ergonomiskt problem

Den ekonomiska lösningen på ett ergonomiskt problem VacuMyggan VacuMyggan Den ekonomiska lösningen på ett ergonomiskt problem VacuMyggan är en manuell vakuumlyftare som hanterar alla typer av laster. Manövreringen är extremt smidig och snabb. Samtliga funktioner

Läs mer

KVALITET OCH INNOVATION SEDAN 1947

KVALITET OCH INNOVATION SEDAN 1947 KVALITET OCH INNOVATION SEDAN 1947 Vi vet att professionella användare ställer höga krav på sin utrustning och våra verktyg är konstruerade för att tillmötesgå våra kunders behov, både med avseende på

Läs mer

EN SKÖRDARE MED VERKLIG RÅSTYRKA PONSSE SCORPION

EN SKÖRDARE MED VERKLIG RÅSTYRKA PONSSE SCORPION EN SKÖRDARE MED VERKLIG RÅSTYRKA PONSSE SCORPION SKÖRDAREN PONSSE SCORPION ÖVERLÄGSEN KRAFT OCH ERGONOMI Otrolig sikt och styrförmåga, oslagbar stabilitet, kraft och produktivitet med miljön i åtanke och

Läs mer

LOGSET TH skördaraggregat

LOGSET TH skördaraggregat LOGSET TH skördaraggregat 2 Effektivitet utan kompromisser TH75 kan utrustas med en barkningssats för eukalyptusträd. Den synkroniserade matarkretsen, de parallellstyrda kvistningsknivarna och matarhjulen

Läs mer

Fastighetsautomation. Automatisera driften av dina fastigheter och spara energi

Fastighetsautomation. Automatisera driften av dina fastigheter och spara energi Fastighetsautomation Automatisera driften av dina fastigheter och spara energi optimera inneklimatet och minimera energianvändningen med ett öppet, integrerat system Automatisera dina fastigheter Det finns

Läs mer

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Gaspanna ecocompact Stående enhet med kondenserande gaspanna ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Nya tider... varma idéer till framtidssäkrad Idéer för intelligent bostadskomfort Vaillant har

Läs mer

Belysning för krävande miljöer

Belysning för krävande miljöer E2 Belysning för krävande miljöer 2 ETAP Kapslade armaturer E2 I fuktiga och/eller mycket smutsiga utrymmen krävs kapslade armaturer. Med E2 tillhandahåller ETAP en belysningslösning med LED för bland

Läs mer

Hållbar framtid redan idag

Hållbar framtid redan idag Hållbar framtid redan idag Electrolux Professional Fastighetstvätt Innovationer i framkant ger lägre driftskostnad Hög miljömedvetenhet Tankar och tillverkning, allt sker i Sverige Att omvärlden är i ständig

Läs mer

PRESTIGE. ett urval. Kvalitetstrappor i trä

PRESTIGE. ett urval. Kvalitetstrappor i trä PRESTIGE ett urval Kvalitetstrappor i trä Med känsla för material och detaljer Snickarlaget är en av Sveriges ledande tillverkare av trappor med fokus på design, nytänkande och flexibilitet. Vi är med

Läs mer

Bosch Home Appliances Box 503 169 29 Solna Telefon: 08-734 12 00 e-mail: bosch.konsumentinfo@bshg.com www.bosch-home.se

Bosch Home Appliances Box 503 169 29 Solna Telefon: 08-734 12 00 e-mail: bosch.konsumentinfo@bshg.com www.bosch-home.se Bosch Home Appliances Box 503 169 29 Solna Telefon: 08-734 12 00 e-mail: bosch.konsumentinfo@bshg.com www.bosch-home.se Art. nr. H880929 2012 Bosch Home Appliances, BSH Home Appliances AB Tvätt- och torkexperten.

Läs mer

Användningsbroschyr. Wilo-lösningar för distribution av släckningsvatten. Brandsläckningssystem för byggnadstekniska installationer.

Användningsbroschyr. Wilo-lösningar för distribution av släckningsvatten. Brandsläckningssystem för byggnadstekniska installationer. Användningsbroschyr Wilo-lösningar för distribution av släckningsvatten. Brandsläckningssystem för byggnadstekniska installationer. 0000002449.indd 1 18.11.2015 10:04:34 02 Löftet Wilo Pioneering for You.

Läs mer

REDSKAP. Volvo Tiltrotatorer för Kompaktgrävare

REDSKAP. Volvo Tiltrotatorer för Kompaktgrävare REDSKAP Volvo Tiltrotatorer för Kompaktgrävare Den optimala kombinationen. En Volvo kompaktgrävare och skopa tillsammans med ett fabriksmonterat snabbfäste och Steelwrist tiltrotator är den optimala kombinationen

Läs mer

Redskap. Volvo Kompaktgrävare Aggressive Cut-Skopor

Redskap. Volvo Kompaktgrävare Aggressive Cut-Skopor Redskap Volvo Kompaktgrävare Aggressive Cut-Skopor Perfekt passform. Vi introducerar det nya sortimentet kompaktgrävskopor från Volvo. Dessa hållbara redskap är utformade för att prestera i perfekt harmoni

Läs mer

proplate MACHINING ON THE CUTTING EDGE

proplate MACHINING ON THE CUTTING EDGE proplatemachining ON THE CUTTING EDGE Vi är experter på maskinbearbetning av stål Maskinbearbetning av hög klass är en förutsättning för att skurna detaljer ska fungera för sitt ändamål. Vi erbjuder en

Läs mer

VOLVO HJULLASTARE L330D

VOLVO HJULLASTARE L330D VOLVO HJULLASTARE L330D Volvo L330D muskler och intelligens i effektiv förening Att kombinera styrka och intelligens kräver stor kunskap, en kunskap som gett Volvo L330D helt unika egenskaper. Ett nytt

Läs mer

PR1000e. PR1000e Brodyrmaskin. Professionella broderier snabbt och lätt med Brother PR1000e

PR1000e. PR1000e Brodyrmaskin. Professionella broderier snabbt och lätt med Brother PR1000e PR1000e PR1000e Brodyrmaskin Professionella broderier snabbt och lätt med Brother PR1000e 200 360 mm brodyryta Högupplöst ASV LCD-pekskärm Avancerad belysning med naturligt ljus Justerbar hastighet: 400

Läs mer

SMARTA HEM STANDARDPAKET

SMARTA HEM STANDARDPAKET SMARTA HEM STANDARDPAKET Eco-Smarta hus med KNX-system Vi bygger Eco-Smarta hus med ett inbyggt system för att styra hemmet, baserat på världsstandarden KNX. Systemet innebär att du kan styra allehanda

Läs mer

Sätt fart. Lita på hållbarheten

Sätt fart. Lita på hållbarheten Groundsmaster 580-D Sätt fart Groundsmaster 580-D Klippbredd på 4,88 m 59,6 kw (80 hk) motor Toro Traction Plus drivsystem Kan svänga 180 utan att lämna något gräs oklippt Toro ACE diagnossystem Då produktiviteten

Läs mer

MK MKM KE 800 KE 700 KSF InFlex

MK MKM KE 800 KE 700 KSF InFlex MK MKM KE 800 KE 700 KSF InFlex Användarvänliga kvalitetsprodukter för professionella storkök Driftsäkerhet, ergonomi, hygien Index InFlex 4-5 KE 800 6-7 KE 700 8-9 MK och MKM 10-11 KSF 12-13 Tekniska

Läs mer

hyllsystem Ergonomiska, flexibla och säkra. Modulära system för sjukhusapotek och sjukhusavdelningar.

hyllsystem Ergonomiska, flexibla och säkra. Modulära system för sjukhusapotek och sjukhusavdelningar. hyllsystem Ergonomiska, flexibla och säkra. Modulära system för sjukhusapotek och sjukhusavdelningar. FAMA hyllsystem maximal flexibilitet för maximal effektivitet Willach Pharmacy Solutions hör till världens

Läs mer

PRESS info. Scania breddar utbudet av anläggningsfordon ytterligare. P11906SE / Per-Erik Nordström 16 sep 2011

PRESS info. Scania breddar utbudet av anläggningsfordon ytterligare. P11906SE / Per-Erik Nordström 16 sep 2011 PRESS info P11906SE / Per-Erik Nordström 16 sep 2011 Scania breddar utbudet av anläggningsfordon ytterligare Scania fortsätter att bredda sitt utbud av bygg- och anläggningsfordon för att möta nya tillämpningar

Läs mer