Ny hyresgästtidning på väg!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ny hyresgästtidning på väg!"

Transkript

1 DECEMBER 2007 JANUARI 2008 MED BOSTADS AB POSEIDON I LINNÉ/GULDHEDEN Ett intensivt år! NÄR VI NU går in i julmånaden, kan vi blicka tillbaka på ett händelserikt år. I Krokslätt har vi till exempel monterat säkerhetsdörrar. I Sandarna har vi putsat om fasader och bytt tak på flera fastigheter på Brännögatan. Vi har även gjort utvändiga arbeten i Haga, där vi har målat om en del fastigheter. Här har vi också anlagt en liten park som kommer att bli helt klar under våren, då växter och träd ska planteras. I Guldheden har ombyggnaden av badrum och till viss del kök på Dr Forselius Backe fortsatt. GLÄDJANDE ÄR OCKSÅ våra trivselaktiviteter lockar allt fler hyresgäster. Under 2007 har över 1000 personer åkt med på våra Ullaredsresor! Dessutom har vi anordnat familjedagar, cirkus och fotbollskola med fotbollsproffset Anders Svensson. Nästa år kommer vi också att förnya vår hyresgästtidning som du kan läsa mer om i artikeln här intill. Dessutom kommer vi att utöka den lokala informationen med nyhetsbrevet "På vår Gård". I nyhetsbrevet kommer du att få information om vad som är på gång i just ditt område. Till sist, Ha en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Dennis Andersson Distriktschef Linné/Guldheden dennis.andersson@poseidon.goteborg.se Ny hyresgästtidning på väg! NÄSTA GÅNG I Våra Kvarter dimper ner i din brevlåda kommer du märka att hyresgästtidningen har förvandlats till ett magasin. Det innebär att det blir fler sidor med reportage och nyheter från Poseidons olika bostadsområden. Utgivningen kommer att vara densamma som tidigare, det vill säga sex nummer per år. Tidningen kommer att bjuda på betydligt mer läsning än tidigare. Med ett magasin får vi möjlighet att göra större reportage och fördjupa oss i olika aspekter av boendet. Vi kommer också satsa på fler hyresgästreportage, eftersom vi vet att det uppskattas av många läsare, säger Anna Björklund, informationsansvarig på Poseidon. Miljö och boinflytande kommer också att vara återkommande inslag i den nya tidningen. I varje nummer blir det till exempel ett reportage från en gårdsförening. Vi har närmare 60 gårdsföreningar runt om i Poseidon och det känns roligt att uppmärksamma alla våra aktiva och engagerade hyresgäster. Förhoppningsvis kan de inspirera till ökat boinflytande. I samband med att vi förnyar tidningen, skärper vi också miljökraven och svanenmärker det nya magasinet. Svanenmärkningen innebär att hela trycksaken är miljögranskad. Det betyder att det papper och de kemikalier som används vid tryckprocessen tillhör de minst miljöbelastande. Som komplement till det nya hyresgästmagasinet, kommer Poseidon också att ge ut lokala nyhetsbrev. I våra nyhetsbrev kan vi nå ut med mer lokal information som rör den egna gården eller närområdet. Men självklart kommer hyresgästtidningen även i fortsättningen innehålla aktuella nyheter från våra olika områden, säger Anna Björklund. Håll utkik efter nya hyresgästtidningen i början av februari!

2 Sandarna får fina fasader och utemiljöer Det nyputsade huset på Brännögatan UNDER SENSOMMAREN påbörjade vi en renovering av fasader och tak i Sandarna. Huset på Brännögatan är redan klart och Brännögatan beräknas vara färdigt i början av december när denna tidning kommer ut. Renoveringen innebär att vi har putsat om fasaderna och bytt papp och tegel på taken. Just nu pågår även renovering på Brännögatan Här kommer vi att tvätta och putsa den mest utsatta fasaden mot sydväst samt de båda gavlarna. Längs den sydvästra sidan av taket kommer vi också att byta papp och tegel, samt byta ut och måla plåtdetaljer. Detta huset ligger lite mer skyddat för väder och vind och kräver inte riktigt lika omfattande renovering som de två andra husen på Brännögatan och 20 24, säger Karl Martell, fastighetsingenjör hos Poseidon i Linné/Guldheden. Arbetena på Brännögatan 2 10 beräknas vara färdiga till jul om vädret fortsätter vara milt. Putsarbeten är väldigt väderberoende och måste avbrytas vid regn eller kyla. Vår målsättning är att vi ska vara klara och ha monterat ner ställningarna innan jul. Men det förutsätter att vi har fortsatt tur med vädret och att temperaturen håller sig på ett par plusgrader, säger Karl Martell. Under våren och sommaren har även utemiljön i Sandarna genomgått en förnyelse. Svårskötta rabatter har tagits bort och istället har vi anlagt stenbelagda ytor med nya träd och växter. Som du kan se på sidan här bredvid, har vi också satsat på att belysa konstverk och träd för att öka trygghetskänslan i området. Under hösten planterade vi inte mindre än lökar vid flaggstängerna på Brännögatan resultatet ser vi till våren! NOTERAT I LINNÉ/GULDHEDEN Julmarknad i Haga De tre första helgerna i december förvandlas Haga Nygata till en mysig julmarknad. Marknaden pågår lördagar och söndagar, kl Förlängt städavtal Poseidon har under hösten förlängt städavtalet med Samhall i ytterligare två år. Samhall sköter städningen i våra trapphus och andra gemensamma utrymmen. Välkommen på julfika! I början av december är alla hyresgäster varmt välkomna på julfika hos våra husvärdar. Som vanligt bjuder husvärdarna på kaffe, glögg och pepparkakor. Vilka dagar som gäller i just ditt område, kan du läsa på anslagstavlan i trapphuset. Håll utkik! Julmarknad i Guldheden Helgen den 8 9 december är det dags för den årliga julmarknaden på Doktor Sydows gata 30. Det är den lokala hyresgästföreningen som säljer egentillverkade hantverk som akvarellmålningar, julkort, tomtar och hemslöjd. Naturligtvis finns det även julgodis, kakor och annat gott att köpa. Mer information om marknaden kommer bland annat att sättas upp i trappuppgångarna på Dr Sydows gata. Styrelsen hälsar alla varmt välkomna! Ny fastighetsingenjör Sedan september är Karl Martell ny fastighetsingenjör hos Poseidon i Linné/ Guldheden. Karl kommer framför allt arbeta med planerat underhåll samt energifrågor. Vi hälsar honom varmt välkommen!

3 Nu tänder vi juleljusen! För att öka tryggheten har Poseidon distrikt Linné/Guldheden belyst träd, berg, konstverk och parker under året. Detta är något vi kommer att fortsätta arbeta med i fler områden. Tryggheten är mycket viktig och samtidigt kan vi njuta av våra utemiljöer även när det är mörkt ute, säger Thomas Andréasson, Poseidons förvaltare i Linné/Guldheden Hyresgästerna på Dr. Sydows gata har varit med och arbetet fram den nya belysningen i området. 2. Kung Triton vakar över Sandarna även nattetid. 3. Björkarna vid Brännögatan lyser majestätiskt upp vintermörkret. 4. Skulptören och trädgårdsdesignern Camilla Lengstrand har gjort de röda blommorna vid Brännögatan. 5. De gamla oxlarna vid korsningen Orustgatan/Jordhyttegatan sprider julstämning. Köp en brandfilt till rabatterat pris! Det är lätt hänt. Ett ljus som lämnas obevakat eller kastrull som glöms kvar på den varma spisplattan. För att förebygga bränder och öka säkerheten, erbjuder vi alla våra hyresgäster i Linné/Guldheden att köpa en brandfi lt till ett reducerat pris på 75 kronor. Är du intresserad av erbjudandet är du välkommen att köpa brandfi lten i din BoButik på Linnégatan 28B. Beloppet läggs på nästa månadshyra. Brandfilten fäster du på en central plats i hemmet, till exempel i städskåpet eller bredvid tv:n, där den snabbt kan tas fram och vecklas ut om det uppstår en brand. Brandfilten ska läggas över elden och kväver den snabbt så vida elden inte redan har hunnit sprida sig. Brandfilten är också mycket effektiv att använda vid brand i kläder. Vill du veta mer? Välkommen in i BoButiken!

4 Njut av Julgodis! Vem blir inte glad över en hemlagad julklapp? Här ger vi tips på läckert julgodis som du kan göra själv. Garanterat uppskattat att ge bort i present eller bjuda på till adventskaffet. Chilitryffel (till 30 st) 1 färsk chili 300 g mörk choklad (minst 70% kakaohalt) I,5 dl vispgrädde 50 g smör kakaopulver Gör så här Börja med att kärna ur och hacka chilin grovt. Bryt chokladen i mindre bitar. Koka upp chilin tillsammans med grädden i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och sila grädden så att du får bort alla chilibitar. Häll tillbaka den varma grädden i kastrullen, tillsätt smöret och chokladen. Rör om tills allt har smält och du har fått en slät och glansig smet. Häll över chokladsmeten i en skål och låt svalna. Ställ in i kylskåp tills den har stelnat något och går att forma, ca 1 1,5 timme. Forma smeten till små runda bollar och rulla dem i rikligt med kakaopulver. Förvara tryfflarna i kylskåp tills de ska avnjutas. Citronkola (ca 60 bitar) 100 g smör 2 dl vispgrädde 3 dl strösocker 1 dl ljus sirap 1 tsk vaniljsocker 1 citron, rivet skal av Gör så här Smält smöret i en stor kastrull. Tillsätt grädde, socker, sirap och vaniljsocker. Låt koka utan lock och rör om då och då, tills massan håller 120 grader. Du kan också göra kulprovet: Ta en tesked av massan, häll den iskallt vatten och rulla den sedan till en kula. Känns den seg och ganska fast är kolamassan färdig. Smaksätt med citronskal. Häll ut smeten på en oljad bakplåt och låt svalna. Skär kolan i mindre bitar och slå in i papper eller cellofan. Förvara dem i kylskåp. Recepten är hämtade ur boken "Hemlagat som present", Semic Förlag.

5 TÄVLING! Vinn radio Vi lottar ut 100 julklappar! Nu har du chansen att vara med och tävla om 100 miljövänliga julklappar. Den här fickradion drivs nämligen av dig! På baksidan av apparaten sitter en vev som laddar upp batteriet när du vevar. Radion är även utrustad med en lampa framtill. För att vinna behöver du vara bland de 100 först öppnade bidragen som har svarat rätt på frågorna nedan. Svaren hittar du i tidningen. Lycka till! Var med och tävla Ringa in de rätta svaren och skicka denna talong till: Bostads AB Poseidon, Box 1, , Angered. Märk kuvertet "Tävling". Vi behöver ditt tävlingsbidrag senast den??/ Hur ofta kommer Poseidons nya hyresgästtidning att komma ut? 1. Två gånger per år x. Fyra gånger per år 2. Sex gånger per år 2. Vilken julgran är mest miljövänlig? 1. Plastgranen som byts efter 10 år x. Ädelgranen 2. Den vanliga äktsvenska julgranen 3. Vad kallas den miljömärkning som vår nya hyresgästtidning kommer att ha? 1. Svanenmärkning x. Rättvisemärkning 2. Kravmärkning Namn:... Adress:......

6 B-Post Porto betalt Julgranen plast eller äkta vara? Varje år säljs det cirka tre miljoner julgranar i Sverige. Slöseri med jordens resurser tänker du och köper en plastgran. Men även om du räknar på en livstid på 10 år för plastgranen, är den en större miljöbov än den äktsvenska julgranen. DET MEST MILJÖVÄNLIGA är förstås att helt avstå från julgran. Men för många blir det ingen riktig jul utan en pyntat gran i lägenheten. I en undersökning gjord på uppdrag av Konsumentverket och Svenska Naturskyddsföreningen, slår man fast att det miljövänligaste alternativet, är det den lokalt odlade, vanliga svenska julgranen. De olika punkter undersökningen har tittat på är koldioxidutsläpp, energianvändning, utsläpp till luft och vatten, miljöfarliga ämnen, samt avfall och påverkan på den biologiska mångfalden. I jämförelse med ädelgranen kräver den svenska granen sällan gödning eller bekämpningsmedel för att bli fin. Och även om man räknar med en livstid på tio år för plastgranen, vinner den bara på en punkt, påverkan på biologisk mångfald. Den negativa effekten orsakad av äkta granar bedöms dock vara liten. Poseidon har i år satt upp 120 granar och det är cirka 30 färre än förra året. Anledningen till detta är att vi i vissa områden har valt att istället belysa befintliga träd. Det tycker jag är minst lika effektfullt och vackert. För visst behövs det ljuspunkter som piggar upp och ger lite julstämning i vintermörkret, säger Morgan Wassmur, trädgårdsansvarig på Poseidon. Julgranstips! 1. Innan du köper gran kontrollera att den är färsk: Ta en gren mellan tummen och pekfingret och dra mot dig. Sitter barren kvar på grenen är trädet färskt. 2. När du sätter granen i julgransfoten gör ett snitt fem centimeter upp på stammen. Ställ granen i varmt vatten omedelbart. 3. Fyll på vatten ofta. Låt den aldrig torka ut. 4. När du har dansat ut julen ta granen till återvinningsstationen. Alternativt kan du klippa ner granen i en svart sopsäck och ställa i grovsoprummet. Lena Medby, miljöchef på Poseidon Förändring genom många små steg SPELAR DET VERKLIGEN någon roll om jag källsorterar eller åker kollektivt till jobbet? Det är väl ingen idé att jag gör något, när det finns de som är mycket värre eller? I mitt arbete möter jag ibland dessa funderingar. Miljöfrågan kan tyvärr inte avgränsas så lätt som man skulle kunna önska. Alla är berörda som enskilda personer eller som en del i ett större sammanhang. SJÄLVKLART KAN INTE allt göras av oss som enskilda personer. Men genom vårt sätt att leva, handla och verka, kan vi visa att vi tror på förändring. Det blir en kedjereaktion som påverkar de med större makt än oss själva. Man kan se de globala miljöproblemen som en följd av varje enskild människas handling. Gör man det, så ser man också att många små positiva förändringar kan leda till en global förändring. Och det inger hopp för framtiden eller hur? Foto: Leif Öster, Sveaskog VÄLKOMMEN TILL VÅR BOBUTIK: BoButiken Linné/Guldheden Linnégatan 28 B Tel / Telefontider: vardagar Besökstider: måndag, onsdag, torsdag , tisdag , fredag Tala med: Helen Karlsson och Lena Nilsson. HUVUDKONTOR: Bostads AB Poseidon Angereds Torg Box Angered Tel

Ny hyresgästtidning på väg!

Ny hyresgästtidning på väg! DECEMBER 2007 JANUARI 2008 MED BOSTADS AB POSEIDON I KORTEDALA Glöm inte adventsljusen! DET ÄR ALLTID lika mysigt att ta fram adventljusstakarna och hänga upp julstjärnorna i fönstren. Med advent och allt

Läs mer

Ny hyresgästtidning på väg!

Ny hyresgästtidning på väg! DECEMBER 2007 JANUARI 2008 MED BOSTADS AB POSEIDON I BACKA/BRUNNSBO Strålande jul! DET NÄRMAR SIG jul och som du kanske har märkt, ser årets julbelysning i våra områden lite annorlunda ut. Istället för

Läs mer

jul 08 Höj stämningen med söta saker och bakade klappar...

jul 08 Höj stämningen med söta saker och bakade klappar... jul 08 Höj stämningen med söta saker och bakade klappar... 2 Julen är den tid på året när vi bryr oss lite extra om dem vi tycker om och vill skapa en ombonad stämning hemma. Här följer några tips på hur

Läs mer

jul Höj stämningen med söta saker och bakade klappar...

jul Höj stämningen med söta saker och bakade klappar... jul Höj stämningen med söta saker och bakade klappar... lill s godbitar ca 30 stycken 1/2 dl vispgrädde 100 g choklad i bitar 1 tsk Dansukker Vaniljsocker 1 msk Dansukker Råsocker Flor 50 g rumsvarmt osaltat

Läs mer

glad påsk! Citronkulor med marsipan och vit choklad Recept sid 70. ELLE mat & vin 2/09

glad påsk! Citronkulor med marsipan och vit choklad Recept sid 70. ELLE mat & vin 2/09 glad påsk! Citronkulor med marsipan och vit choklad Recept sid 70. 64 ELLE mat & vin 2/09 för en Istället personligt påskblomma Bortbjuden? Baka ett gäng krispiga grissini och ta med i stället för en bukett

Läs mer

Barnsligt roliga julbak När snön viner runt knuten och julen står för dörren, passa på att samla nära och kära till ett mysigt julbak.

Barnsligt roliga julbak När snön viner runt knuten och julen står för dörren, passa på att samla nära och kära till ett mysigt julbak. Pressmeddelande Oktober 2013 Barnsligt roliga julbak När snön viner runt knuten och julen står för dörren, passa på att samla nära och kära till ett mysigt julbak. Släpp fantasin fri och baka lekfulla

Läs mer

Poseidon tillämpar kvalitetshyror

Poseidon tillämpar kvalitetshyror FEBRUARI MARS 2007 MED BOSTADS AB POSEIDON I ANGERED Upptäck nya hemsidan! DET ÄR MÅNGA som ringer till oss och våra husvärdar. Det gör att det ibland kan vara svårt att komma fram på telefon. Våra husvärdar

Läs mer

POLKAGRISKNÄCK 75 ST Pepparmint ger frisk smak till knäcken som blir ett nytt favoritgodis på dessertbordet.

POLKAGRISKNÄCK 75 ST Pepparmint ger frisk smak till knäcken som blir ett nytt favoritgodis på dessertbordet. Alla älskar en lagom söt och seg knäck som långsamt smälter i munnen. Här bjuder vi på både välkända och blivande klassiker. För ett lyckat resultat, dubblera inte receptet. Häll över den färdiga smeten

Läs mer

SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS

SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS SNART ÄR DET DAGS FÖR RENOVERING DÄR DU BOR Husen på Sågstuvägen 4-30 byggdes 1964-1966. Med lite fantasi kan man föreställa sig hur husen och lägenheterna

Läs mer

Söta slut på påskbuffén! Bakelser Tårtor Desserter. 10 ljuvliga recept!

Söta slut på påskbuffén! Bakelser Tårtor Desserter. 10 ljuvliga recept! Söta slut på påskbuffén! Bakelser Tårtor Desserter 10 ljuvliga recept! Påskdessert 4 portioner Luftig njutning i portionsformat. 3 dl crème fraiche 1 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker 2 citroner ½ dl citronsaft,

Läs mer

Prisma. Besöksadress: Tryckerigatan 4, Box 2052, 103 12 Stockholm www.prismabok.se Prisma ingår i Norstedts Förlagsgrupp AB, grundad 1823

Prisma. Besöksadress: Tryckerigatan 4, Box 2052, 103 12 Stockholm www.prismabok.se Prisma ingår i Norstedts Förlagsgrupp AB, grundad 1823 Prisma. Besöksadress: Tryckerigatan 4, Box 2052, 103 12 Stockholm www.prismabok.se Prisma ingår i Norstedts Förlagsgrupp AB, grundad 1823 2008 Linn Larsson och Prisma, Stockholm. Formgivning och styling:

Läs mer

Barnfråga 1. Det brinner i Burres tröja och byxor. Vad ska han göra?

Barnfråga 1. Det brinner i Burres tröja och byxor. Vad ska han göra? Barnfråga 1 Det brinner i Burres tröja och byxor. Vad ska han göra? 1. Kasta sig omkull och kväva elden X. Ringa Räddningstjänsten 2. Springa och hämta vatten och släcka branden Barnfråga 2 Nalle-Maja

Läs mer

Vecka 41 är Kulturvecka!

Vecka 41 är Kulturvecka! Vecka 41 är Kulturvecka! Begreppet kultur är inte alltid så lätt att förklara eftersom det har många betydelser, men mest tänker vi kanske på människans skapande och kreativitet såsom konst, litteratur,

Läs mer

En diktbok av klass 3b på Grimstakolan i Vällingby Höstterminen 2014

En diktbok av klass 3b på Grimstakolan i Vällingby Höstterminen 2014 Dikter 3b En diktbok av klass 3b på Grimstakolan i Vällingby Höstterminen 2014 I mina drömmars stad I mina drömmars stad är det varmt. I mina drömmars stad bor det kändisar och fotbollsspelare. I mina

Läs mer

Mysteriet med det försvunna julklapparna och pepparkakorna

Mysteriet med det försvunna julklapparna och pepparkakorna Mysteriet med det försvunna julklapparna och pepparkakorna Av Martina, Simon och Kasper Det var en gång en jultomte som skulle fixa julklappar till alla barnen. Det var 5 dagar kvar till jul och han var

Läs mer

Nu är det jul igen...

Nu är det jul igen... Nu är det jul igen... Hur är det med julkänslan? Är du klar med julkorten, satt glöggen, handlat och slagit in samtliga julklappar och bakat lussekatter, pepparkakor och diverse julgodis? Inte? Då är du

Läs mer

Snart flyttar pingvinerna in!

Snart flyttar pingvinerna in! APRIL MAJ 2007 MED BOSTADS AB POSEIDON I OLSKROKEN Din trygghet är vårt mål! VI SOM ARBETAR inom Poseidon har ett antal mål som vi arbetar mot. Ett av målen är att ge våra hyresgäster ett tryggt och säkert

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev på www.odense-marcipan.se och få ny inspiration

Prenumerera på vårt nyhetsbrev på www.odense-marcipan.se och få ny inspiration ODENSE Mandelmassa Lyx Du smakar garanterat skillnaden Mandelmassa består av mandel och socker. Ingen konst, låter det som. Man tänker lätt att då är ju mandelmassa bara mandelmassa. Men så enkelt är det

Läs mer

Vinn en hyresfri månad

Vinn en hyresfri månad DECEMBER 2004 JANUARI 2005 MED BOSTADS AB POSEIDON Var rädd om dig! SÅ HÄR ÅRS fyller vi våra hem med levande ljus för att lysa upp och värma i vintermörkret. Det är en mysig tid, men samtidigt en av årets

Läs mer

NÄR FÅR DU FLYTTA IN?

NÄR FÅR DU FLYTTA IN? NÄR FÅR DU FLYTTA IN? Lägenheten ska vara klar för inflyttning kl. 12.00 det datum som står i ditt kontrakt. Det brukar vara den 1:e i månaden. Om denna inflyttningsdag är en lördag, söndag, allmän helgdag

Läs mer

Blå Stället SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015. Hej alla leksugna barn! För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16.

Blå Stället SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015. Hej alla leksugna barn! För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16. s SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015 För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16. Hej alla leksugna barn! Nu är det ÄNTLIGEN SOMMAR snart! Skolan är slut för denna gång och vi på kommer

Läs mer

Choklad och annat gott

Choklad och annat gott Choklad och annat gott Brända mandlar...2 Chokladcrisp...3 Fjällkonfekt...4 Fudge...5 Rocky Road Fudge...5 Vaniljfudge...5 Knäck...6 Kola...7 Chokladkola...7 Gräddkola...7 Moccakola...7 Vaniljkola...7

Läs mer

I DIN VARDAG NR. 4 - DECEMBER 2015 NYHETER OCH INFORMATION FRÅN RONNEBY MILJÖ & TEKNIK AB

I DIN VARDAG NR. 4 - DECEMBER 2015 NYHETER OCH INFORMATION FRÅN RONNEBY MILJÖ & TEKNIK AB I DIN VARDAG NR. 4 - DECEMBER 2015 NYHETER OCH INFORMATION FRÅN RONNEBY MILJÖ & TEKNIK AB 2015 närmar sig sitt slut. För oss på Miljöteknik har året varit fullt med projekt och stora utmaningar. Några

Läs mer

Stoppa onödan! om julgranar och andra ljuskällor

Stoppa onödan! om julgranar och andra ljuskällor Stoppa onödan! Många bäckar små... Låt inte pengarna rinna iväg. Vad kan du göra åt dyra elräkningar? Här får du råd. om julgranar och andra ljuskällor Hur mycket energi som går åt i ditt hushåll beror

Läs mer

Recept för bakning till Björnö 2015 2015 / JUNI

Recept för bakning till Björnö 2015 2015 / JUNI Recept för bakning till Björnö 2015 KARINS MJUKA KOLAKAKA 4 st ägg 6 dl socker 4 msk kakao 6 dl mjöl 2 msk bakpulver 100 g smör 3 dl kokande vatten Ugn: 175⁰C 2 st runda kakor Smält smöret. Vispa ägg och

Läs mer

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar.

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar. Nr 3, februari 2008 Brogårdsbladet Gemensamt nyhetsbrev från Alingsåshem och Hyresgästföreningen till hyresgästerna på Brogården i Alingsås. Skanska etablerar sig Nu är det snart dags att dra igång ombyggnationen

Läs mer

FÖR EN BÄTTRE MILJÖ TILLSAMMANS

FÖR EN BÄTTRE MILJÖ TILLSAMMANS FÖR EN BÄTTRE MILJÖ TILLSAMMANS SÅ HÄR ARBETAR VI På Botkyrkabyggen jobbar vi aktivt med att minska vår miljöpåverkan. Sedan 2010 är vi ett miljöcertifierat företag. Det är ett bevis på att vi uppfyller

Läs mer

Gemensamt nyhetsbrev från Alingsåshem och Hyresgästföreningen till hyresgästerna på Noltorp i Alingsås #10 juni 2016

Gemensamt nyhetsbrev från Alingsåshem och Hyresgästföreningen till hyresgästerna på Noltorp i Alingsås #10 juni 2016 Gemensamt nyhetsbrev från Alingsåshem och Hyresgästföreningen till hyresgästerna på Noltorp i Alingsås #10 juni 2016 Information om grannsamverkan finns på många olika språk. GRANNAR MOT BROTT Ökad trygghet

Läs mer

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt.

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt. Kvarnberget/Viken är ett Plusboende där det finns ca 650 lägenheter. Vi har ansvar för att det är rent och snyggt i 54 trapphus. Vi anordnar även aktiviteter och vi kan ge stöd och hjälp om du tillfälligt

Läs mer

Sopbladet. Det nya villasystemet. Så blir den nya avfallstaxan. Fira jul utan onödigt skräp SAMHÄLLSINFORMATION

Sopbladet. Det nya villasystemet. Så blir den nya avfallstaxan. Fira jul utan onödigt skräp SAMHÄLLSINFORMATION SAMHÄLLSINFORMATION Sopbladet INFORMATION OM AVFALLSHANTERINGEN I NORRKÖPINGS KOMMUN NUMMER 2, 2015 UTGIVNING DECEMBER Det nya villasystemet Så blir den nya avfallstaxan Fira jul utan onödigt skräp 2 I

Läs mer

Glögg med incabär Testa att enkelt göra en egen glögg, Superfruits mustiga glögg är kryddad med bland annat incabär och cacao nibs. ca.

Glögg med incabär Testa att enkelt göra en egen glögg, Superfruits mustiga glögg är kryddad med bland annat incabär och cacao nibs. ca. 12 julklassiker med Innehåll Glögg med incabär 5 Urtekrams glögg 6 Varm choklad med Chili 7 Cocosa knäck 9 Aromatiska julkonfektkulor 10 Renée Voltaires Kokoskola 11 Cocosa Pepparkakor 13 Lussekatter 14

Läs mer

Inskrivna bak-recept

Inskrivna bak-recept Inskrivna bak-recept a. Småkakor... 2 a.1. Maryland cookies...2 b. Mjuka kakor... 3 b.1. Morotskaka...3 b.2. Socker kaka...3 b.3. Socker kaka, för större tårta...4 b.4. Nötchocklad rutor/kakor...4 b.5.

Läs mer

Belysningsskolan. Stämningsfull belysning gör att vi kan fortsätta njuta av trädgården.

Belysningsskolan. Stämningsfull belysning gör att vi kan fortsätta njuta av trädgården. Belysningsskolan 2013 Stämningsfull belysning gör att vi kan fortsätta njuta av trädgården. Se din trädgård som ett extra rum till huset även under årets mörka månader! Vi lägger allt mer tid på våra trädgårdar.

Läs mer

HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN DECEMBER (NR 2) 2007

HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN DECEMBER (NR 2) 2007 HANTVERKSKAMMAREN Har men ingen snö får man uppfinna den! HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN DECEMBER (NR 2) 2007 SÅ HAR VI FIRAT 1:A ADVENT Vi mötes av regn den morgonen julmarknaden öppnade. Så här års

Läs mer

INFORMATION FRÅN TUNABYGGEN NR 4 2014. God Ju l. oc h ett. Got t n ytt År! TACK, ALLA GODA GRANNAR! Bäst och sämst i hyresgästundersökningen

INFORMATION FRÅN TUNABYGGEN NR 4 2014. God Ju l. oc h ett. Got t n ytt År! TACK, ALLA GODA GRANNAR! Bäst och sämst i hyresgästundersökningen INFORMATION FRÅN TUNABYGGEN NR 4 2014 God Ju l oc h ett Got t n ytt År! TACK, ALLA GODA GRANNAR! Bäst och sämst i hyresgästundersökningen Har du tänkt på att det ofta finns någon granne i din närhet som

Läs mer

Det bästa med julen. Baka, rulla, pyssla och njut!

Det bästa med julen. Baka, rulla, pyssla och njut! Det bästa med julen. Baka, rulla, pyssla och njut! Äntligen! Som vi har väntat och längtat. Äntligen är det tid för ledighet, traditioner och att njuta av julen. Här bjuder vi på recepten som kommer att

Läs mer

v.50 HILDING TIPSAR JULSPECIAL

v.50 HILDING TIPSAR JULSPECIAL v.50 HILDING TIPSAR JULSPECIAL Hemmagjord glögg 3-5 msk råsocker 1 liter vin (gärna kraftigt) 6 cl rom eller cognac 3 st svartpepparkorn 4 st kardemumma kapslar 8 st nejlikor 1-2 st kanelstänger 2 st pomeransskal

Läs mer

Trivsel- och ordningsregler

Trivsel- och ordningsregler Trivsel- och ordningsregler Viktiga telefonnummer och e-postadresser. Drift och skötsel, felanmälan vardagar 7:00 17:00: 08-560 502 19 eller www.jensendrift.se Jouranmälan utanför kontorstid Vardagar 17.00

Läs mer

Sött slut på påskbuffén! 8 äggstra goda recept

Sött slut på påskbuffén! 8 äggstra goda recept Sött slut på påskbuffén! 8 äggstra goda recept Varmare, sötare tider! Följ upp påskmiddagen med ett härligt bakverk, en festlig kaka eller en läcker dessert. Smaskens för både stora och små. Citrondessert

Läs mer

Hallstahem. En härlig höst! för oss som bor i Hallstahem Nummer 3 September 2015. Hallstahem 70 år Välbesökt cirkus!

Hallstahem. En härlig höst! för oss som bor i Hallstahem Nummer 3 September 2015. Hallstahem 70 år Välbesökt cirkus! för oss som bor i Hallstahem Nummer 3 September 2015 MittNyttigt Hallstahem Hallstahem 70 år Välbesökt cirkus! Den 16 juni var det jubileumscirkus i Hallstahammar. De många besökarna fick uppleva en riktig

Läs mer

Ett steg närmare kvarteret Venus

Ett steg närmare kvarteret Venus APRIL MAJ 2006 MED BOSTADS AB POSEIDON I LINNÉ/GULDHEDEN Kall vinter varm vår? EFTER EN KALL och långvarig vinter, hoppas jag att våren äntligen är på väg. Med god hjälp av våra hyresgäster, har vi under

Läs mer

Miljöhus trend i tiden!

Miljöhus trend i tiden! JUNI JULI 2007 MED BOSTADS AB POSEIDON I LINNÉ/GULDHEDEN Njut av sommarlivet! VISST ÄR DET en skön känsla så här i början av juni, när man har hela sommaren framför sig? För många barn väntar spännande

Läs mer

En guide till julkampanjen 2007

En guide till julkampanjen 2007 En guide till julkampanjen 2007 Välkommen till julkampanjen 07! Om julkampanjen Årets julkampanj har temat Vi älskar, vad/vem älskar du?. Ett exempel kan vara. Vi älskar välfärden, vad älskar du?, eller

Läs mer

Att baka med råg och surdegskultur

Att baka med råg och surdegskultur Att baka med råg och surdegskultur En folder om rågbrödsbakning med de enklaste recepten och utan onödiga tillsatser. Hur du gör din surdegsgrund, förvarar den, förökar upp den och använder den till att

Läs mer

JULMARKNAD i Jakriborg

JULMARKNAD i Jakriborg JULMARKNAD i Jakriborg Äntligen är planeringen igång inför den traditionella och populära julmarknaden i Jakriborg den medeltida Hansastaden, som ligger i Hjärup utanför Lund. Marknaden har under sina

Läs mer

god bakning önskar Nybaka med kokosmjöl! Glutenfritt Rikt på fibrer och protein

god bakning önskar Nybaka med kokosmjöl! Glutenfritt Rikt på fibrer och protein god bakning önskar Nybaka med kokosmjöl! Glutenfritt Rikt på fibrer och protein Fröbröd med GOJIBÄR Ett alldeles ljuvligt bröd som är fullproppat med nyttigheter. Perfekt som frukostbröd, på ostbrickan,

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! För Dig, Dina grannar, Vår bostadsrättsförening Var och en som bor i huset ingår i en gemenskap. Ge den hjälp som du kan! Begär den hjälp som du behöver!

Läs mer

DIABETESFÖRENINGEN KRONOBERG

DIABETESFÖRENINGEN KRONOBERG DIABETESFÖRENINGEN KRONOBERG Nr 3/2015 Innehåll Sidan Ordförande har ordet... 3 Kalendarium... 4 Vuxensektionen informerar... 5 Recept... 6 God Jul......7 Upprop mailadresser.....8 Möte med presidiet...

Läs mer

Vad är det för konstigt träd som har text på bladen? Bok, förstås! Lasse läslust Ludvig lusläst Namn... Klass...

Vad är det för konstigt träd som har text på bladen? Bok, förstås! Lasse läslust Ludvig lusläst Namn... Klass... Namn... Klass... o Info för föräldrarna på sidan 10 T Text: Ped.Mag. Irina Andersson Illustrationer & layout: Paul Söderholm Utgivare: Förbundet Hem och Skola i Finland r.f. Nylandsgatan 17 D FiN- 00120

Läs mer

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj 1 Innehåll Ledare 3 Incheckningen 4 Elins dagbok 5 Caroline - Festivaldrotning 2005 6 Peter - The king is Back(stage) 7 2 Ledare Äntligen har det blivit dags! UKM Regional

Läs mer

NORDISKT GA STABUD 2016 Förslag till festmeny

NORDISKT GA STABUD 2016 Förslag till festmeny NORDISKT GA STABUD 2016 Förslag till festmeny FÖRÄTT Räksallad med matkorn och broccoli HUVUDRÄTT Lättgravad lax med senap och fänkål alt. Kokt kyckling med len buljong och rotsaker EFTERÄTT Rödbetskaka

Läs mer

Vecka 1: Måndag: Frukost: (kl 6-8.00) Äggröra med grönsaker. Lunch: (kl 11-13.00) Nötshake med frukt

Vecka 1: Måndag: Frukost: (kl 6-8.00) Äggröra med grönsaker. Lunch: (kl 11-13.00) Nötshake med frukt Vecka 1: Måndag: Frukost: (kl 6-8.00) Äggröra med grönsaker Lunch: (kl 11-13.00) Nötshake med frukt Middag: (efter kl 17.00) Grekiskbiff med medelhavsallad Tisdag: Frukost: (kl 6.00-8.00) Äggröra med grönsaker

Läs mer

Bättre hemmamiljö med klimatsmarta trick

Bättre hemmamiljö med klimatsmarta trick Bättre hemmamiljö med klimatsmarta trick Mår du som bäst när din lägenhet är rätt tempererad och frisk luft hela tiden cirkulerar i dina rum? I den här foldern har vi samlat tips och information som skapar

Läs mer

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN Allemansrätten är en fantastisk möjlighet för alla i Sverige att röra sig fritt i naturen. Men vi behöver också ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare

Läs mer

En kort information om att odla och plantera på små tomter i 42:an

En kort information om att odla och plantera på små tomter i 42:an N V Ö S En kort information om att odla och plantera på små tomter i 42:an Välkommen till 42:ans lilla trädgårdsbok. Häftet är framtaget för att vi skall få en grön, trygg, och trevlig närmiljö. 2005-2006

Läs mer

Recept i vårens tecken Tema picknick. Laga mjölkfritt Enkel sallad gjord på kokt ägg, grönsaker & skinka. Något sött efter: Melon och physalis

Recept i vårens tecken Tema picknick. Laga mjölkfritt Enkel sallad gjord på kokt ägg, grönsaker & skinka. Något sött efter: Melon och physalis Recept i vårens tecken Tema picknick Enkel sallad gjord på kokt ägg, grönsaker & skinka. Något sött efter: Melon och physalis Välkommen till min alldeles egna tidning där jag delar med mig av mina bästa

Läs mer

Göingegården. kv. Aroma

Göingegården. kv. Aroma Göingegården kv. Aroma VILLOR Välkommen till Göingegården! Precis invid en genuin gammal äppelodling växer en helt ny stadsdel fram, centralt belägen nära stan och med utmärkta förbindelser till både Halmstad

Läs mer

Brf Stureparken 2. Har Du frågor Har Du frågor angående något som tas upp i dessa regler, är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Brf Stureparken 2. Har Du frågor Har Du frågor angående något som tas upp i dessa regler, är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stureparken 2 fastställda av styrelsen den 10 november 2010 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen samt

Läs mer

ALLTID GRATIS NR 2 APELSKOLAN - 2012 - NUMMER 02

ALLTID GRATIS NR 2 APELSKOLAN - 2012 - NUMMER 02 ALLTID GRATIS NR 2 APELSKOLAN - 2012 - NUMMER 02 Skoljoggen 2012 Apelskolans elever kämpade på, vissa i raskt tempo och vissa väldigt lugnt. Glatt gick spurten vid kvart i ett på Onsdags eftermiddagen.

Läs mer

Hallstahem. Tillbaka där det började!

Hallstahem. Tillbaka där det började! Mitt Nr 4 december 2013 Hallstahem Nyttigt för oss som bor i Hallstahem Karl-Erik och Solveig Tillbaka där det började! 1968 flyttade de till sin första gemensamma bostad på Trädgårdsgatan 4. Nu efter

Läs mer

Karlstad - Norra Stockfallet BRF SOLSLINGAN. Radhus att trivas i

Karlstad - Norra Stockfallet BRF SOLSLINGAN. Radhus att trivas i Karlstad - Norra Stockfallet BRF SOLSLINAN Radhus att trivas i En adress nära natur och bekvämlighet Välkommen till Brf Solslingan - ett modernt och behagligt boende på Norra Stockfallet. På en fin tomt

Läs mer

Välkommen till Ninas konditori i Mörrum!

Välkommen till Ninas konditori i Mörrum! Ninas konditori Välkommen till Ninas konditori i Mörrum! På Ninas konditori möts du av ett glatt gäng som trivs och kompletterar varandra väl. Tillsammans levererar vi ett brett utbud av matbröd, vetebröd,

Läs mer

Nu byter vi till bankgiro

Nu byter vi till bankgiro FEBRUARI MARS 2005 MED BOSTADS AB POSEIDON I OLSKROKEN Tillbaka till en ny vardag EN OCH EN HALV månad efter jordbävningarna i Sydostasien har vi fortfarande svårt att överblicka vidden av förödelsen.

Läs mer

God Jul och Gott Nytt År!

God Jul och Gott Nytt År! 2009 nr 4 Brf Stigarna C/o HSB Stockholm 136 42 Handen HSB Servicecenter: 08-785 35 00 www.brfstigarna.se God Jul och Gott Nytt År! I detta nummer: Styrelsen Trädvård Trivselgruppen Vår bostadsrättsförening

Läs mer

Glöm inte släcka ljusen!

Glöm inte släcka ljusen! DECEMBER 2006 JANUARI 2007 MED BOSTADS AB POSEIDON I LINNÉ/GULDHEDEN Vad hände 2006? TÄNK VAD SNABBT ett år passerar! För oss på Poseidon har det varit ett intensivt år då vi kunnat förverkliga flera önskemål

Läs mer

Kapitel 1 ljudet Jag hörde något hörde du det vad ljudet vart i golvet. Jobba nu ja ja men jobba då ja. Jag hörde det igen jag hörde också det det

Kapitel 1 ljudet Jag hörde något hörde du det vad ljudet vart i golvet. Jobba nu ja ja men jobba då ja. Jag hörde det igen jag hörde också det det Kapitel 1 ljudet Jag hörde något hörde du det vad ljudet vart i golvet. Jobba nu ja ja men jobba då ja. Jag hörde det igen jag hörde också det det lät som fågelkvitter Bert jobba nu. Anton jag är hungrig

Läs mer

VÄXTFÄRGNING FÖR NYBÖRJARE med

VÄXTFÄRGNING FÖR NYBÖRJARE med VÄXTFÄRGNING FÖR NYBÖRJARE med teljé dda FÖRORD: Jag kommer beskriva denna växtfärgningsprocess som om jag växtfärgade endast en garnhärva. Varför då? Jo, för texten är främst för den som aldrig växtfärgat

Läs mer

ÄPPELSTRUDEL INGREDIENSER:

ÄPPELSTRUDEL INGREDIENSER: ÄPPELSTRUDEL Deg: Fyllning: 5 dl mjöl 0,5 dl skorpmjöl 1,5 dl ljummet vatten lite olja 5 droppar vinäger 6 st äpple 1 st ägg 1 dl socker 2 msk olja 2 msk kanel 1 kram salt Arbeta ihop en blank deg och

Läs mer

recept och inspiration för en lyckad picknick under bar himmel

recept och inspiration för en lyckad picknick under bar himmel 1 recept och inspiration för en lyckad picknick under bar himmel Spenatpannkakor med bacon och fetaoströra Spenatpannkakor 3 dl vetemjöl 200 g hackad spenat 0,5 tsk salt 4 dl mjölk 4 ägg smör till stekning

Läs mer

Sopbladet. Vad gör du i trädgården? I höst kommer de nya soptunnorna. Vi vill veta vad du tycker om avfallshanteringen SAMHÄLLSINFORMATION

Sopbladet. Vad gör du i trädgården? I höst kommer de nya soptunnorna. Vi vill veta vad du tycker om avfallshanteringen SAMHÄLLSINFORMATION SAMHÄLLSINFORMATION Sopbladet INFORMATION OM AVFALLSHANTERINGEN I NORRKÖPINGS KOMMUN NUMMER 1, 2016 UTGIVNING JUNI Vad gör du i trädgården? I höst kommer de nya soptunnorna Vi vill veta vad du tycker om

Läs mer

150 RECEPT FRÅN NESTLÉ

150 RECEPT FRÅN NESTLÉ Recept 25-32 150 RECEPT FRÅN NESTLÉ 25. FITNESS FRUKTIGA GRANOLAMUFFINS Ingredienser till muffinsmet: 2½ dl siktat vetemjöl 1¾ dl fullkornsmjöl 2 tsk bakpulver ½ tsk salt ½ tsk kanel 2 stora ägg 1¾ dl

Läs mer

Baka med surdeg. I Egypten använde man surdeg för 4000 5000 år sedan.

Baka med surdeg. I Egypten använde man surdeg för 4000 5000 år sedan. Baka med surdeg I Egypten använde man surdeg för 4000 5000 år sedan. I Sverige har vi använt surdeg sedan början av 1000-talet e Kr. Man sparade lite deg från varje bakning och höll degen vid liv. Eller

Läs mer

Dags att renovera. Frågor och svar för dig som bor på Odlingsvägen 20-34

Dags att renovera. Frågor och svar för dig som bor på Odlingsvägen 20-34 Dags att renovera Frågor och svar för dig som bor på Odlingsvägen 20-34 Nu är det dags för dig som bor på Odlingsvägen 20-34 att få renoverat i huset, på gården och inne i lägenheten. Det är mycket som

Läs mer

Dags för kompletterande STAMBYTE. Mamsellstigen 4

Dags för kompletterande STAMBYTE. Mamsellstigen 4 Dags för kompletterande STAMBYTE Mamsellstigen 4 Hej! Huset som du bor i stambyttes för cirka 10 år sedan. Efter vattenskada samt avloppsproblem har vi filmat stammarna och upptäckt att vissa inte blivit

Läs mer

MIN ENERGI. solcellsguiden. Nyheter och erbjudanden till dig som är kund hos Vattenfall. Upptäck solkraft! Vi bjuder på Storytel i 30 dagar

MIN ENERGI. solcellsguiden. Nyheter och erbjudanden till dig som är kund hos Vattenfall. Upptäck solkraft! Vi bjuder på Storytel i 30 dagar MIN ENERGI Nyheter och erbjudanden till dig som är kund hos Vattenfall Upptäck solkraft! Vi bjuder på Storytel i 30 dagar Håll koll på fritidshuset med Smarta hem-prylar Räkna ut din besparing med solcellsguiden

Läs mer

Säkrare gårdar med nya nycklar

Säkrare gårdar med nya nycklar JUNI JULI 2006 MED BOSTADS AB POSEIDON I BACKA Semestertider! SOMMAREN ÄR HÄR! Förhoppningsvis med sol, värme och salta bad. En del åker iväg utomlands för att vara säkra på bra väder. Andra njuter av

Läs mer

Hemma hos Philip. En festmåltid till Mamma och Pappa

Hemma hos Philip. En festmåltid till Mamma och Pappa Hemma hos Philip En festmåltid till Mamma och Pappa Hemma hos Philip Jag har fått i uppdrag att skapa en festmåltid för Mamma och Pappa. Den här boken visar mina bilder och recept. Min festmåltid Jag ville

Läs mer

Gör så här Blanda marinaden ordentligt. Skär matjessillen i lagom bitar och lägg i marinaden. Låt den ligga ca två dygn innan servering.

Gör så här Blanda marinaden ordentligt. Skär matjessillen i lagom bitar och lägg i marinaden. Låt den ligga ca två dygn innan servering. Marinerad ansjovisfilé 2 burkar ansjovisfiléer (á 125g) 1 knippa dill Marinad ¾ tsk ljus fransk senap 1½ tsk vinäger 3 msk olja 1 krm paprikapulver ½ liten rödlök 1) Blanda senap, vinäger och paprikapulver.

Läs mer

Julinfo från Brf Järnåldern

Julinfo från Brf Järnåldern Årsavgift Julinfo från Brf Järnåldern Styrelsen har beslutat att det inte blir någon höjning av årsavgiften vid årsskiftet 2013-2014. Utedagar 2014 Klipp ner och packa ihop så mycket som möjligt. Förpacka

Läs mer

Våffeljärn Bruksanvisning. Waffeleisen

Våffeljärn Bruksanvisning. Waffeleisen Våffeljärn Bruksanvisning Waffeleisen 1 5 9 13 2 6 3 4 7 8 11 12 = 10 14 = 15 Innehållsförteckning Säkerhet...4 Före första användningen...5 Uppackning...5 Krav på installationsplatsen...6 Baka våfflor...6

Läs mer

Järvstabladet tidningen för dig som bor i Järvsta Utgåva nr 2 2009. Utgiven av Järvsta byförening Gävle 2010-10-11 WWW.JARVSTABYN.

Järvstabladet tidningen för dig som bor i Järvsta Utgåva nr 2 2009. Utgiven av Järvsta byförening Gävle 2010-10-11 WWW.JARVSTABYN. J ÄRVST A B LADET Järvstabladet tidningen för dig som bor i Järvsta Utgåva nr 2 2009 Utgiven av Järvsta byförening Gävle 2010-10-11 JÄRVSTABLADET I handen håller du nu utgåva nr 2 av den nya tidningen

Läs mer

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande!

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande! SLUTRAPPORT HAGGE SOMMARCAFE Projektets namn Genomförare Mitt sommarprojekt/ Hagge sommarcafé Selma Hedberg Hur fick du idén till Hagge sommarcafé? Jag fick idén till caféet tack vare att jag bor i Hagge,

Läs mer

Fyll äggen med. riktigt godis! www.odense-marcipan.se

Fyll äggen med. riktigt godis! www.odense-marcipan.se Fyll äggen med riktigt godis! www.odense-marcipan.se Här hittar du recepten till hur du gör ett guldägg, fyllt med riktigt godis, gjort på Odenses riktigt fina ingredienser. Recepten är signerade av Tony

Läs mer

tillsammans tar vi hand om göteborg. Lite information om ditt ansvar som fastighetsägare.

tillsammans tar vi hand om göteborg. Lite information om ditt ansvar som fastighetsägare. tillsammans tar vi hand om göteborg. Lite information om ditt ansvar som fastighetsägare. Vi vill gärna se Göteborg som ett stort hushåll, där många olika familjer lever tillsammans. Precis som i ett hushåll

Läs mer

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna!

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna! NY I TOLGS SOCKEN? Bott här ett tag, men har inte riktigt koll på vad som finns och sker i Tolg? Välkommen på info-träff söndagen den 22 mars kl 15.00 i Föreningslokalen! Nummer 1 2015 På plats finns glada

Läs mer

Smaksätt påsken med Muscovadorörsocker! 8 söta påskrecept med exotiskt socker och sirap från Mauritius.

Smaksätt påsken med Muscovadorörsocker! 8 söta påskrecept med exotiskt socker och sirap från Mauritius. Smaksätt påsken med! 8 söta påskrecept med exotiskt socker och sirap från Mauritius. Färg och smak i ljuvlig mix och -sirap kommer från sockerrör som växer på den exotiska ön Mauritius. Smakrika produkter

Läs mer

Ordningsregler för bostadsrättsföreningen Gjuteriet 4 Ni hittar denna och mer information om föreningen på www.sbc.se/gjuteriet4

Ordningsregler för bostadsrättsföreningen Gjuteriet 4 Ni hittar denna och mer information om föreningen på www.sbc.se/gjuteriet4 Ordningsregler för bostadsrättsföreningen Gjuteriet 4 Ni hittar denna och mer information om föreningen på www.sbc.se/gjuteriet4 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen

Läs mer

Tema: 24-timmarsdygnet

Tema: 24-timmarsdygnet Tema: Om våra barn mår bra, rör på sig, har goda mat- och sömnvanor, har de goda förutsättningar att utvecklas på ett positivt sätt och trivas med sig själva. Chansen är även stor att de fortsätter ha

Läs mer

Potatis, Kött och Desserter

Potatis, Kött och Desserter Potatis, Kött och Desserter Lönkan, 12.11 2014 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning... 3 Bagarpotatis... 5 Vitlökspotatis... 6 Janzons frestelse... 7 Skinklåda... 8 Lammbog... 9 Yttre filé av nöt... 10 Yttre

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Värjan

Bostadsrättsföreningen Värjan Viktig infrmatin m brandskyddet ch säkerheten i din bstad BRANDSKYDDSUTRUSTNING I BRF VÄRJAN Varje lägenhet i BRF värjan är utrustad med brandvarnare, brandsläckare ch brandfilt. Utrustningen tillhör lägenheten

Läs mer

2015 närmar sig sitt slut och vi vill passa på att önska alla våra hyresgäster en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

2015 närmar sig sitt slut och vi vill passa på att önska alla våra hyresgäster en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År. Till dig som bor på Blodstensvägen 2015 närmar sig sitt slut och vi vill passa på att önska alla våra hyresgäster en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År. Vad hände under året? LED-belysning Vi är nu helt

Läs mer

5 dagar. Ingredienser v.39. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.39. Köp gärna med fler matvaror!

5 dagar. Ingredienser v.39. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.39. Köp gärna med fler matvaror! dagar v.39 Recept Kött/fisk Ca 00 gram nötfärs Ca 600 gram laxfilé Ca 40-00 gram fläskfilé 700 gram kycklinginnerfilé 1 2 3 Potatis/ris/pasta mm 1 kg fast potatis 1 pkt pasta 1 pkt lasagneplattor 1,4 2

Läs mer

BRF STUDION BAGARMOSSEN STOCKHOLM

BRF STUDION BAGARMOSSEN STOCKHOLM VISSA AV BILDERNA I DENNA BROSCHYR ÄR DIGITALA MONTAGE. RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR OCH EV TRYCKFEL. BRF STUDION BAGARMOSSEN STOCKHOLM besqab.se/studion TÄBY KEMISTVÄGEN 17 BOX 1328 183 13 TÄBY TELEFON 08-409

Läs mer

Program. Bellevuegårdsbiblioteket

Program. Bellevuegårdsbiblioteket Program Bellevuegårds Hösten 2014 Vi gör mer än lånar ut böcker! Biblioteken är viktiga för det demokratiska samhällets utveckling genom att bidra till kunskapsförmedling och fri åsiktsbildning. Det slår

Läs mer

Poseidon med i ByggaBoDialogen

Poseidon med i ByggaBoDialogen AUGUSTI SEPTEMBER 2007 MED BOSTADS AB POSEIDON PÅ KARLAPLATSEN Kom gärna med tips! VAR DU EN AV alla dem som följde med oss till Ullared i våras? Inte mindre än tio bussar med 500 hyresgäster följde med

Läs mer

FEBRUARI 2016 UPPTÄCK. Tågarps hed SID 5 TÄVLING! Tipsa oss om ditt smultronställe SID 5 BOSTADSKÖN. så fungerar den SID 4

FEBRUARI 2016 UPPTÄCK. Tågarps hed SID 5 TÄVLING! Tipsa oss om ditt smultronställe SID 5 BOSTADSKÖN. så fungerar den SID 4 FEBRUARI 2016 UPPTÄCK Tågarps hed SID 5 TÄVLING! Tipsa oss om ditt smultronställe SID 5 BOSTADSKÖN så fungerar den SID 4 Mer flexibelt, snabbare och ökad tillgänglighet 2015 var året då Burlövs Bostäder

Läs mer

20 år. med svenska skidförbundet! Smartare hem med smarta energiprylar. Vi bjuder på 5 filmer hos film2home

20 år. med svenska skidförbundet! Smartare hem med smarta energiprylar. Vi bjuder på 5 filmer hos film2home NYHETER OCH ERBJUDANDEN TILL DIG SOM ÄR KUND HOS VATTENFALL VINTER 2014/2015 20 år med svenska skidförbundet! FOTO: ULF PALM Vi bjuder på 5 filmer hos film2home Smartare hem med smarta energiprylar Skid-VM

Läs mer

1. OM ALLMÄN AKTSAMHET

1. OM ALLMÄN AKTSAMHET Brf BoKlok Färsna hage Ordningsregler 2013-07-03 Ordningsregler Dessa ordningsregler har beslutats av styrelsen den 2 juni 2013 att gälla tills styrelsen fattar nya beslut. Utöver dessa ordningsregler

Läs mer

RENOVERING PÅ ÖRN- OCH FASANSTIGEN NY BOVÄRD PÅ RÅBYSTIGEN NYHETER FÖR DIG SOM ÄR HYRESGÄST HOS UPPLANDS-BROHUS FEBRUARI 2016

RENOVERING PÅ ÖRN- OCH FASANSTIGEN NY BOVÄRD PÅ RÅBYSTIGEN NYHETER FÖR DIG SOM ÄR HYRESGÄST HOS UPPLANDS-BROHUS FEBRUARI 2016 NYHETER FÖR DIG SOM ÄR HYRESGÄST HOS UPPLANDS-BROHUS FEBRUARI 2016 RENOVERING PÅ ÖRN- OCH FASANSTIGEN NY BOVÄRD PÅ RÅBYSTIGEN HEMMA HOS Februari 2016 1 LEDARE I din hand har du nu mitt allra sista nummer

Läs mer