STRATEGI FÖR INTERNATIONELLT ARBETE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "STRATEGI FÖR INTERNATIONELLT ARBETE"

Transkript

1 STRATEGI FÖR INTERNATIONELLT ARBETE

2 INLEDNING Handbollen, liksom all idrott idag, är till stora delar internationell i sin organisation. Regler och förutsättningar bestäms av en rad internationella organisationer med Internationella Handbollförbundet (IHF) och Europeiska Handbollförbundet (EHF) som de två tydliga instanserna. Handbollen är en olympisk sport där samarbete med Svenska Olympiska Kommittén (SOK) är viktigt. Därutöver finns ett antal samarbetsorganisationer mellan länder och mellan handbollsligor. Grundförutsättningarna för all idrott styrs allt mer av de förutsättningar som politikerna ger. På internationell nivå har EU blivit allt mer aktiv över tid. Svenska Handbollförbundets (SHF) uppgift är att vara mycket aktivt på det internationella planet för att skapa bra förutsättningar för att bedriva handboll i Sverige, att använda SHF:s kompetens för att sprida och utveckla handbollen och SHF:s värdegrund internationellt, att skapa goda förutsättningar och kontakter för att få internationella evenemang till Sverige. Strategin är framtagen av Svenska Handbollförbundets styrelse, beslut fattat den 6/ , och bygger på Riksidrottsförbundets strategi för internationellt arbete Den internationella strategin följer de fyra prioriterade strategiska områden som finns i Riksidrottsförbundets Strategi 2025 och ska verka horisontellt över dem.

3 VÄRDEGRUND Det internationella arbetet ska följa idrottsrörelsens mål, inriktningen i Riksidrottsförbundets Strategi 2025, Riksidrottsförbundets internationella riktlinjer samt idrottens värdegrund: Glädje och gemenskap Glädje och gemenskap är starka drivkrafter för att idrotta. Vi vill bedriva och utveckla all verksamhet så att vi ska kunna ha roligt, må bra och prestera. Demokrati och delaktighet Föreningsdemokratin innebär att alla medlemmars röst har lika värde. Delaktighet innebär att alla som deltar får vara med och bestämma om och ta ansvar för sin verksamhet. Demokrati och delaktighet ska utövas jämställt och oavsett bakgrund. Allas rätt att vara med Allas rätt att vara med innebär att alla som vill ska kunna vara med utifrån sina förutsättningar. Alla som vill, oavsett nationalitet, etniskt ursprung, religion, ålder, kön eller sexuell läggning samt fysiska och psykiska förutsättningar, får vara med i föreningsdriven verksamhet. Rent spel Rent spel och ärlighet är en förutsättning för tävlande på lika villkor. Det innebär att hålla sig inom ramarna för överenskommelser samt en god etik och moral. Att verka mot fusk, doping och osund ekonomi, mot mobbning, trakasserier och våld såväl på som utanför idrottsarenan.

4 ÖVERGRIPANDE INRIKTNING FÖR SHF:S INTERNATIONELLA AGERANDE Att driva, för svensk handboll, viktiga frågor i internationella beslutande församlingar. Att medverka i ett internationellt kunskaps- och erfarenhetsutbyte som stimulerar till en positiv utveckling av idrotten i Sverige och internationellt. Att öka den svenska representationen i internationella idrottsorgan. Att arbeta för att få arrangera fler internationella handbollsevenemang. Att på internationell nivå stödja utvecklingen av en demokratiskt uppbyggd, jämställd och inkluderande handboll som är tillgänglig för alla. DET INTERNATIONELLA ARBETET DELAS IN I FYRA OMRÅDEN 1. LIVSLÅNGT IDROTTANDE 2. IDROTTENS VÄRDEGRUND ÄR VÅR STYRKA 3. IDROTT I FÖRENING 4. IDROTTEN GÖR SVERIGE STARKARE 1. LIVSLÅNGT IDROTTANDE Till stora delar läggs grunden till den internationella idrottspolitiska agendan av RF tillsammans med dess specialförbund (SF). SF:en driver sedan dessa frågor i sina respektive internationella organ. Detta avser framförallt breda politiska frågor som är av avgörande betydelse för svensk idrott. Ett exempel är att SHF tillsammans med RF, SOK, fackföreningsrörelsen och ett antal SF har tecknat en överenskommelse om rent spel och schyssta villkor vid idrottsevenemang.

5 SHF ska på egen hand identifiera och driva de politiska frågor som bedöms gynna svensk handboll men även handbollens utveckling i världen. Bredare frågor kan SHF också driva via representation i RF och SOK. SHF ansvarar för att den värdegrund som svensk idrott/handboll vilar på ska genomsyra de svenska representanternas internationella arbete. SHF:s internationella idrottsutbyte verkar som internationellt kontaktmedel med utgångspunkt i att respektera alla människors lika värde. Svensk idrott/handboll ska ha utbyte med andra länder oavsett deras politiska system och oavsett om diplomatiska relationer med Sverige föreligger eller inte. RF:s mål Den svenska idrottsrörelsen ska påverka utvecklingen internationellt i för idrotten viktiga värdefrågor som bidrar till ett livslångt idrottande. I dialog med andra länder bredda synen på vad idrott är samt arbeta för en mer inkluderande idrott. Den svenska idrottsrörelsen ska i internationella forum driva värdefrågor som bidrar till det livslånga idrottandet, i syfte att utveckla dessa områden internationellt. Det gäller bland annat barn- och ungdomsidrott samt folkhälsa. INTERNATIONELLA UTBYTEN Den svenska idrottsrörelsen ska bidra till att framförallt ungdomar får möjlighet till internationellt samarbete, utbyte, kunskap och erfarenheter.

6 2. IDROTTENS VÄRDEGRUND ÄR VÅR STYRKA INTERNATIONELL REPRESENTATION Handbollen är idag mycket internationell. Det är inte enbart vid mästerskap eller möten i internationella organisationer som kontakter uppstår, utan människor rör sig idag i princip hinderlöst mellan nationsgränser. SHF vill att internationellt utbyte mellan Sverige och andra länder sker på alla nivåer; idrottsutövare, domare, delegater, exekutivmedlemmar samt fans. SHF anser att idrotten med dessa alla möten bidrar till att skapa ökad internationell förståelse och respekt för andra länder och kulturer. Handbollen är också internationellt organiserad. Dess regelverk och ramar beslutas i stor utsträckning av IHF eller EHF. För att kunna hävda svensk handbolls intressen, men också för att kunna bidra med egen kompetens, bedöms SHF:s representation och inflytande i dessa organisationer som mycket viktig. SHF har historiskt under långa perioder varit väl representerat i de olika internationella organisationerna. Dock har handbollen som idrott vuxit och är nu inte längre en enbart europeisk företeelse utan är med 207 medlemsländer en av de, sett till antalet medlemsländer, största idrotterna i världen. Därmed ökar också konkurrensen om platserna i de internationella organisationerna. SHF anser att Internationellt arbete är mycket viktigt och prioriterat, SHF:s representation i de internationella organisationerna är avgörande, SHF aktivt ska jobba för att få fler representanter i de internationella organisationerna, SHF aktivt ska jobba för att öka jämställdheten i de internationella organisationerna.

7 Målsättning SHF vill ha med en representant i EHF:s respektive IHF:s beslutandeorgan, SHF ska öka representationen i EHF:s respektive IHF:s kommittéer med 1-2 person/-er av det av SHF underrepresenterade könet. Nuläge (2019) Stefan Albrechtson - ledamot, IHF Commission for Development Monika Hagen - ledamot, IHF Playing Rules and Referees Commission Nicolas Larsson - vice ordförande, EHF Professional Handball Board Stefan Lövgren - ledamot, EHF Executive Committee Mats Olsson - ledamot, IHF Commission of Coaching and Methods Anna Rapp - ledamot och kassör, IHF Executive Committee Idrotten i Sverige ska sträva efter en stark svensk representation i beslutande församlingar inom sina internationella förbund i syfte att öka det svenska inflytandet och det internationella utbytet. SF ansvarar även för den värdegrund som svensk idrottsrörelse vilar på ska genomsyra de svenska representanternas internationella arbete. Driva de för idrotten i Sverige prioriterade idrottspolitiska frågorna i sina internationella forum. Utifrån RF:s strategi för internationellt arbete utarbeta egna strategier och handlingsplaner för det internationella arbetet. Idrotten i Sverige ska alltid stå för Good Governance och de internationella representanderna ska på internationell nivå verka för och stödja utvecklingen av en transparent och demokratiskt uppbyggd idrottsrörelsen utan korruption. Idrotten i Sverige ska vara en förebild på jämställdhetsområdet och verka för att fler kvinnor ges plats i internationella församlingar. Den svenska idrottsrörelsen ska sprida kunskap såväl nationellt som globalt om hur idrotten kan bidra till att främja de mänskliga rättigheterna. Svenska representanter ska agera utifrån principen om människors lika värde. Även vid val av arrangörsländer för

8 internationella evenemang ska svenska representanter vara uppmärksamma på de mänskliga rättigheterna. Successivt verka för att de internationella specialidrottsförbunden på sikt inför i sina stadgar att de ska följa FN:s deklaration om mänskliga rättigheter, FN:s konvention om barns rättigheter och FN:s internationella konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning. 3. IDROTT I FÖRENING Idrotten i Sverige ska lära av hur andra länder valt att organisera sig för att skapa en öppen och attraktiv verksamhet där alla känner sig välkomna och även vara lyhörda för hur ett modernt ledarskap ser ut internationellt. 4. IDROTTEN GÖR SVERIGE STARKARE I möjligaste mån påverka och stärka de internationella specialidrottsförbunden i arbetet med att påtala och stärka arbetet med idrottens särart. Det är de internationella specialidrottsförbunden som beslutar var de stora evenemangen ska arrangeras och för att påverka förbundens beslutande församlingar krävs en stark svensk representation i beslutande positioner internationellt. Arbetet med fler internationella evenemang till Sverige är ett starkt argument för SF:ens arbete med att få svenska representanter invalda på viktiga internationella positioner. SHF anser att det är mycket viktigt att arrangera stora mästerskap på hemmaplan. SHF arbetar mycket aktivt med att identifiera rätt mästerskap, ansöka och kampanja för att få det. För att sedan genomföra det. SHF har sedan 2011 drivit ett helägt aktiebolag,

9 Svenska Handbollslandslaget AB, för att skapa resurser och fokus på att vinna hem mästerskap och förbättra våra arenaarrangemang. Ett mästerskap på hemmaplan skapar stor inspiration för kommande generationer av spelare och ger möjlighet att rekrytera nya spelare, bra sportsliga förutsättningar för oss som hemmanation, ett ökat samarbete mellan SHF, SDF och föreningar, samarbete och ekonomiskt utbyte med destinationer, värdstäder och arenor, och ger ett bra tillfälle för våra sponsorer och samarbetspartners att synas såväl nationellt så som internationellt, ett ökat och djupare sammarbete vid eventuella samarrangemang med andra nationer, möjligheten att vara ett föredöme, både nationellt och internationellt, när det gäller good governance och hållbarhet. Målsättning SHF:s mål är att fortsätta att med regelbundhet arrangera stora mästerskap i Sverige. SHF ska regelbundet ansöka om mästerskap för såväl damer som herrar, seniorer och ungdomar samt beach- och parahandbollmästerskap då tillfälle ges. Nuäge Sverige arrangerar följande mästerskap (i Sverige): Årligen European Open för de yngsta landslagen. Vartannat år herrar, vartannat år damer EM, herrar tillsammans med Norge och Österrike 2023 VM, herrar tillsammans med Polen 2023 VM, damer tillsammans med Norge och Danmark Årligen Internationellt utbyte sker kontinuerligt i samband med internationella cuper och turneringar för ungdomslandslag som arrangeras i Sverige.

Strategi för Riksidrottsförbundets internationella arbete

Strategi för Riksidrottsförbundets internationella arbete Strategi för Riksidrottsförbundets internationella arbete RS 2013-04-08--09 Bilaga A till RS-prot nr 16/11-13 Strategi fö r Riksidröttsfö rbundets internatiönella arbete 2013-2017 Inledning Idrotten är

Läs mer

Riksidrottsförbundets strategi för INTERNATIONELLT ARBETE

Riksidrottsförbundets strategi för INTERNATIONELLT ARBETE Riksidrottsförbundets strategi för INTERNATIONELLT ARBETE 2018 2025 Riksidrottsförbundets strategi för INTERNATIONELLT ARBETE 2018 2025 Innehåll Inledning 4 Övergripande mål för svensk idrottsrörelses

Läs mer

SHIF/SPK:s Värdegrund

SHIF/SPK:s Värdegrund VÄRDEGRUND 1 SHIF/SPK:s Värdegrund Svenska Handikappidrottsförbundet och Sveriges Paralympiska Kommittés (SHIF/SPK) värdegrundsarbete är en del av hela idrottsrörelsens arbete. En värdegrund beskriver

Läs mer

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Ambitionen är att anvisningarna ska hjälpa förbund och föreningar till ökad medvetenhet om vad man håller på med och varför. Anvisningarna utgår

Läs mer

Jämtland/Härjedalens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna. Verksamhetsinriktning

Jämtland/Härjedalens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna. Verksamhetsinriktning Jämtland/Härjedalens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Verksamhetsinriktning 2016-2017 Jämtland Härjedalens Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Box 384, Sollidenvägen 62 B 831 25 Östersund Tel:

Läs mer

Värdefullt. Västergötlands Konståkningsförbund & föreningar i samarbete med SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Värdefullt. Västergötlands Konståkningsförbund & föreningar i samarbete med SISU Idrottsutbildarna Västergötland Värdefullt Västergötlands Konståkningsförbund & föreningar i samarbete med SISU Idrottsutbildarna Västergötland 1.Varför valde jag att engagera mig? Gruppens första uppgift är att berätta för varandra

Läs mer

SVENSK IDROTT VÄRLDENS BÄSTA

SVENSK IDROTT VÄRLDENS BÄSTA SVENSK IDROTT VÄRLDENS BÄSTA Vad gör vi i den svenska idrottsrörelsen? 3,1 miljoner medlemmar 90% (varit medlem) 22 000 föreningar 650 000 ledare Ca 7 tim/vecka 70 000 (heltidsarbeten) 20 miljarder Idrottens

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2014-2015

Verksamhetsinriktning 2014-2015 VERKSAMHETSINRIKTNING BLEKINGE IDROTTSFÖRBUND 2014-2015 Verksamhetsinriktning 2014-2015 För Riksidrottsstyrelsens (RS) ledning av verksamheten fattar RF-stämman beslut om en tvåårig verksamhetsinriktning

Läs mer

Idrottspolitiskt program Nyköping kommun

Idrottspolitiskt program Nyköping kommun Idrottspolitiskt program Nyköping kommun 2018-2022 Innehållsförteckning sid 1. Inledning 1 2. Målgrupp och målsättningar 2 3. Fokusområden och ansvarfördelning 3 4. Uppföljning och revidering 10 Inledning

Läs mer

IDROTTSPOLITISKT PROGRAM

IDROTTSPOLITISKT PROGRAM IDROTTSPOLITISKT PROGRAM Idrottspolitiskt program för Nora kommun antaget av fullmäktige den 14 oktober 2015, 120 att gälla från 2016-01-01 tillsvidare, revideras under kommande mandatperiod Nora kommun

Läs mer

HANDLINGSPLAN PLAN MOT MOBBNING, DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Trygg förening. Loggan

HANDLINGSPLAN PLAN MOT MOBBNING, DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Trygg förening. Loggan HANDLINGSPLAN PLAN MOT MOBBNING, DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Trygg förening Loggan Handlingsplanen gäller från nov 2015, revideras nov 2016 Sida 1 En trygg förening för alla vårt gemensamma

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN SKÅNEIDROTTEN

VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN SKÅNEIDROTTEN VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN 2014-2015 1 SKÅNEIDROTTEN VERKSAMHETSIDÈ Skåneidrotten är samlingsbegreppet för Skånes Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Skåne. Skåneidrottens huvuduppdrag

Läs mer

INTERNATIONELL HANDLINGSPLAN

INTERNATIONELL HANDLINGSPLAN INTERNATIONELL HANDLINGSPLAN Svenska Baseboll och Softboll Förbundet Om SBSFs Internationella Handlingsplan Denna handlingsplan skall utgöra riktmärke och ange ambitionsnivå för Svenska Baseboll och Softboll

Läs mer

Remiss: Internationella riktlinjer

Remiss: Internationella riktlinjer Remiss: Internationella riktlinjer Remiss: Remissinstanser: Riksidrottsstyrelsen (RS) har, utan eget ställningstagande, beslutat att revideringen av de internationella riktlinjerna ska skickas på remiss

Läs mer

SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET

SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET VERKSAMHETSPLAN 2016-2019 SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET IDROTTEN VILL Idrottsrörelsens Verksamhetsidé Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna

Läs mer

SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN

SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN 2018 Värdegrund Målsättning Tävlingsverksamhet Anläggningar Ambassadörsskap ANDT-policy Inriktning enligt RF:s Strategi 2025 Inledning 2017 års verksamhet innebar att besökarantalet

Läs mer

Innehåll. Idrotten Vill. SvFFs mål och strategidokument Samverkansprojekt SöFF SISU. SöFFs utvecklingsplan Hjälp för utveckling

Innehåll. Idrotten Vill. SvFFs mål och strategidokument Samverkansprojekt SöFF SISU. SöFFs utvecklingsplan Hjälp för utveckling Presentation Innehåll Idrotten Vill SvFFs mål och strategidokument 2013-2017 Samverkansprojekt SöFF SISU SöFFs utvecklingsplan 2013-2017 Hjälp för utveckling Skattning av din förening Filmklipp Svensk

Läs mer

FLERÅRSPLAN för Svensk Vattenpolo

FLERÅRSPLAN för Svensk Vattenpolo FLERÅRSPLAN för Svensk Vattenpolo 2013-2016 Inledning Svenska Simförbundets prioriterade områden Den strategiska planen 2013-2016 som utarbetats av Svenska Simförbundet vänder sig till personal, styrelse,

Läs mer

BLI EN UTMÄRKT FÖRENING

BLI EN UTMÄRKT FÖRENING BLI EN UTMÄRKT FÖRENING CERTIFIERA FÖRENINGENS BARN OCH UNGDOMSVERKSAMHET DIN FÖRENING - EN VIKTIG DEL I VÅRT ARBETE Alla föreningar, oavsett om ni sysslar med idrott, kultur eller någonting annat, bedriver

Läs mer

Likabehandlingsplan Majornas Boxningsklubb

Likabehandlingsplan Majornas Boxningsklubb Likabehandlingsplan Majornas Boxningsklubb 1 Förklaringar I följande likabehandlingsplan kommer vi utgå ifrån fyra aktörer på föreningen enligt följande; Organisationsledare, Tränare och funktionär, Aktiv

Läs mer

Verksamhetsinriktning Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund & SISU Idrottsutbildarna Jämtland-Härjedalen

Verksamhetsinriktning Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund & SISU Idrottsutbildarna Jämtland-Härjedalen Verksamhetsinriktning 2018 2019 Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund & SISU Idrottsutbildarna Jämtland-Härjedalen Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Box 384, Sollidenvägen 62 B 831

Läs mer

Lagföräldramöte ÖHK

Lagföräldramöte ÖHK Lagföräldramöte ÖHK 2018-02-28 Agenda Status FBC Vinga Peter & Yanick Status respektive lag - bordet runt - alla Feedback från lagen till styrelsen & frågor alla Sammanfattning Info & policy arbete - Yanick

Läs mer

Svenska Boxningsförbundets LIKABEHANDLING

Svenska Boxningsförbundets LIKABEHANDLING 1 Svenska Boxningsförbundets LIKABEHANDLING 2 Svenska Boxningsförbundets värdegrund All verksamhet sker utifrån ett utövarperspektiv All verksamhet inom Svenska Boxningsförbundet sker med utövarens bästa

Läs mer

SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET

SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET VERKSAMHETSPLAN 2013-2018 SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET IDROTTEN VILL Idrottsrörelsens Verksamhetsidé Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna

Läs mer

VISION SVENSK HANDBOLL

VISION SVENSK HANDBOLL VISION SVENSK HANDBOLL 2017 SVENSKA HANDBOLLFÖRBUNDET Idrottens Hus, 114 73 Stockholm Telefon +46 (0 ) 8-699 60 00 Mejl info@handboll.rf.se Webb www.svenskhandboll.se VISION 2017 Svensk handboll alltid

Läs mer

VISION SVENSK HANDBOLL

VISION SVENSK HANDBOLL VISION SVENSK HANDBOLL 2017 SVENSKA HANDBOLLFÖRBUNDET Idrottens Hus, 114 73 Stockholm Telefon +46 (0 ) 8-699 60 00 Mejl info@handboll.rf.se Webb www.svenskhandboll.se Vision2017.indd 1-2 2013-08-22 10:17

Läs mer

Verksamhetsinriktning. Riksidrottsförbundet 2012 2013

Verksamhetsinriktning. Riksidrottsförbundet 2012 2013 Verksamhetsinriktning Riksidrottsförbundet 2012 2013 STOCKHOLM AUGUSTI 2011 ANDRÈN & HOLM BILD: Bilbbyrån & Helena Björck För riksidrottsstyrelsens (RS) ledning av verksamheten fattar RF-stämman beslut

Läs mer

KONSTÅKNINGEN VILL 2014 2016 Konståkningens verksamhetsidé och riktlinjer Antagen vid Förbundets Årsmöte 20 september 2014

KONSTÅKNINGEN VILL 2014 2016 Konståkningens verksamhetsidé och riktlinjer Antagen vid Förbundets Årsmöte 20 september 2014 KONSTÅKNINGEN VILL 2014 2016 Konståkningens verksamhetsidé och riktlinjer Antagen vid Förbundets Årsmöte 20 september 2014 1 Innehåll 4 SVENSK KONSTÅKNING FRAMGÅNGSRIK IDROTT 5 VERKSAMHETSIDÉ 6 VÄRDEGRUND

Läs mer

Stadgar för Sjöbo Fitnesscenter Förslag inför årsmöte 2015 och stadgarna fastställda vid samma tidpunkt.

Stadgar för Sjöbo Fitnesscenter Förslag inför årsmöte 2015 och stadgarna fastställda vid samma tidpunkt. Stadgar för Sjöbo Fitnesscenter Förslag inför årsmöte 2015 och stadgarna fastställda vid samma tidpunkt. 1 kap Allmänna bestämmelser 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att bedriva fysisk aktivitet som

Läs mer

Svensk orientering VERKSAMHETSINRIKTNING MOT 2025

Svensk orientering VERKSAMHETSINRIKTNING MOT 2025 Svensk orientering VERKSAMHETSINRIKTNING MOT 2025 Vision VÄRLDENS BÄSTA FÖR ALLA HELA LIVET Mål FLERA OCH MERA VÄRLDENS BÄSTA LANDSLAG VERKSAMHETSIDÉ - DÄRFÖR FINNS VI Svensk orientering erbjuder världens

Läs mer

STADGAR. Södermalms Taekwon-Do Klubb Stockholm Bildad 2002-05-26. Föreningens tidigare namn:

STADGAR. Södermalms Taekwon-Do Klubb Stockholm Bildad 2002-05-26. Föreningens tidigare namn: STADGAR Södermalms Taekwon-Do Klubb Stockholm Bildad 2002-05-26 Föreningens tidigare namn: LäS ITF Taekwon-Do Klubb Student Taekwon-Do Klubb Stockholm Innehåll 1 kap Allmänna bestämmelser... 2 1 Ändamål...

Läs mer

Dalarnas Idrottsförbund. SISU Idrottsutbildarna

Dalarnas Idrottsförbund. SISU Idrottsutbildarna Verksamhetsinriktning 2014-2015 1 2 Dalarnas Idrottsförbund & SISU Idrottsutbildarna gemensam verksamhetsinriktning 2014-2015 Sidan Dalaidrottens verksamhetsidé 4 Vi utvecklar idrotten i Dalarna 4 Dalaidrottens

Läs mer

STADGAR FÖR SCANIA ROAD RUNNERS IDROTTSFÖRENING

STADGAR FÖR SCANIA ROAD RUNNERS IDROTTSFÖRENING STADGAR FÖR SCANIA ROAD RUNNERS IDROTTSFÖRENING 1 kap Allmänna bestämmelser 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att bedriva idrottslig verksamhet i enlighet med Idrottsrörelsens verksamhetsidé, vision

Läs mer

Idrottspolitiskt program för Sundbybergs stad

Idrottspolitiskt program för Sundbybergs stad Idrottspolitiskt program för Sundbybergs stad Inledning Den svenska idrottsrörelsen, som är landets största folkrörelse är en unik kraft inte minst genom sitt arbete med verksamhet för barn och ungdomar.

Läs mer

Idrottspolitiskt program för Sundbybergs stad

Idrottspolitiskt program för Sundbybergs stad Idrottspolitiskt program för Sundbybergs stad Inledning Sundbyberg är en stad i förändring och det är viktigt att idrottslivet tillsammans med staden utvecklas i takt med det övriga samhället. Det idrottspolitiska

Läs mer

Svensk Simidrott STRATEGISK PLAN

Svensk Simidrott STRATEGISK PLAN Svensk Simidrott STRATEGISK PLAN 2013-2016 2 Inledning Den strategiska planen 2013-2016 är Svenska Simförbundets övergripande styrdokument för perioden. Den vänder sig till Svenska Simförbundets personal,

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2014-2015

Verksamhetsinriktning 2014-2015 Verksamhetsinriktning 2014-2015 2 Verksamhetsinriktning 2014-2015 Verksamhetsinriktning 2014-2015 3 Vårt uppdrag Norrbottens Idrottsförbund är en samlande kraft för länets idrott. Vi stöder föreningar

Läs mer

Svensk orientering världens bästa för alla hela livet

Svensk orientering världens bästa för alla hela livet Sida 1 12 Svensk orientering världens bästa för alla hela livet Mål det här ska vi uppnå (2025) Världens bästa landslag Flera och mera minst en procent av Sveriges befolkning är medlemmar i en orienteringsförening

Läs mer

Idrottens organisation

Idrottens organisation Idrottens organisation Riksidrottsstyrelsen, RS Riksidrottsförbundet RF Förbundsstyrelsen, FS SISU Idrottsutbildarna SOK:s styrelse Sveriges Olympiska Kommitté SOK 71 Specialidrottsförbund SF Styrelser

Läs mer

Capoeirastrategi 2025

Capoeirastrategi 2025 Capoeirastrategi 2025 Ett långsiktigt arbete mot Världens Bästa Capoeira Bakgrund Ett långsiktigt arbete mot Världens Bästa Idrott Vi bedriver idrott i föreningar för att ha roligt, må bra och utvecklas

Läs mer

Projektstöd SF

Projektstöd SF Projektstöd SF 2020-2021 1. Projektstöd SF 2020 2021 Den 27 maj erhöll SF besked om vilka sökbara projektstöd och områden som fanns möjlighet att söka stöd för 2020 och 2021 med sista ansökningsdatum 15

Läs mer

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Vår vision är att ge - så många som möjligt chansen att få spela ishockey hos oss i en inspirerande och utvecklande

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2015 Med budgetram 2015 För Svenska Volleybollförbundet

Verksamhetsinriktning 2015 Med budgetram 2015 För Svenska Volleybollförbundet Svenska Volleybollförbundet Org nr Verksamhetsinriktning 2015 Med budgetram 2015 För Svenska Volleybollförbundet Svenska Volleybollförbundet INLEDNING... 3 VERKSAMHETSIDÈ... 3 VISION... 3 VÄRDEGRUND...

Läs mer

Skolidrottsförbundet en rörelse i tiden

Skolidrottsförbundet en rörelse i tiden Skolidrottsförbundet en rörelse i tiden I maj 2015 antog Riksidrottsmötet en ny strategi för framtidens idrott. Kortfattat innebär den nya strategin att Svensk Idrott nu ska bli bredare med målet att erbjuda

Läs mer

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Ambitionen är att anvisningarna ska hjälpa förbund och föreningar till ökad medvetenhet om vad man håller på med och varför. Alla barn och ungdomar

Läs mer

Propositioner till IK NocOut.se årsmöte 2014.

Propositioner till IK NocOut.se årsmöte 2014. Propositioner till IK NocOut.se årsmöte 2014. I texten markeras ny text med fet stil och understruket = ny text föreslagen av styrelse, och delvis med inkomna motioner som grund. Kursiverad överstruken

Läs mer

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Ambitionen är att anvisningarna ska hjälpa förbund och föreningar till ökad medvetenhet om vad man håller på med och varför. Alla barn och ungdomar

Läs mer

Gemensam strategi för svensk idrotts framtid! SDF-KONFERENS 2015

Gemensam strategi för svensk idrotts framtid! SDF-KONFERENS 2015 Gemensam strategi för svensk idrotts framtid! SDF-KONFERENS 2015 Dagens arbete Gemensam strategi för svensk idrotts framtid 4 strategiska områden Övergripande målsättningar Verksamhetsinriktningen för

Läs mer

Måldokument - Boxningen Vill. - antaget av SBF:s förbundsmöte 2014

Måldokument - Boxningen Vill. - antaget av SBF:s förbundsmöte 2014 Måldokument - Boxningen Vill - antaget av SBF:s förbundsmöte 2014 Innehåll Svenska Boxningsförbundet en klassisk sport inom RF och SOK sida 3 Verksamhetsidé sida 4 SBF:s värdegrund sida 4 Vision sida 4

Läs mer

Policy för den ideella föreningen Fenix Sportklubb

Policy för den ideella föreningen Fenix Sportklubb Policy för den ideella föreningen Fenix Sportklubb Version 1.0, den 26 april 2015 Syftet med det här dokumentet är att alla som är intresserade av Fenix SK skall kunna läsa och förstå hur föreningen fungerar.

Läs mer

SÄKER OCH TRYGG FÖRENING

SÄKER OCH TRYGG FÖRENING Ledarskapspolicy SÄKER OCH TRYGG FÖRENING Ledare och tränare i KFUM Kalmar HK har ett ansvar inför föreningen när man representerar densamma både på match och träning. Alla skall arbeta mot de mål som

Läs mer

Värdegrund. Skå IK & Bygdegård

Värdegrund. Skå IK & Bygdegård Värdegrund Skå IK & Bygdegård Stenhamraloppet 2011 I en idrottsförening lär man sig inte bara att bli duktig på sin idrott. Man lär sig också mycket om normer, värderingar, ansvar, hänsyn och medbestämmande.

Läs mer

KONSTÅKNINGEN VILL 2013-2014 Konståkningens verksamhetsidé och riktlinjer Antagen på Förbundsstyrelsemötet 20 april 2013

KONSTÅKNINGEN VILL 2013-2014 Konståkningens verksamhetsidé och riktlinjer Antagen på Förbundsstyrelsemötet 20 april 2013 KONSTÅKNINGEN VILL 2013-2014 Konståkningens verksamhetsidé och riktlinjer Antagen på Förbundsstyrelsemötet 20 april 2013 1 Innehåll 4 SVENSK KONSTÅKNING FRAMGÅNGSRIK IDROTT 5 VERKSAMHETSIDÉ 6 VÄRDEGRUND

Läs mer

- på att vara en förebild!

- på att vara en förebild! - på att vara en förebild! 1 Vår gemensamma värdegrund framtagen genom samarbete 2 Idrotten Vill Som utgångspunkt för Jag Ställer Upp har vi Riksidrottsförbundets (RFs) riktlinjer, det idéprogram som kallas

Läs mer

Värdegrund inom Själevads IK

Värdegrund inom Själevads IK Värdegrund inom Själevads IK Bakgrund Svenska idrotter och föreningar som är medlemmar i Riksidrottsförbundet lyder under fyra övergripande ledstjärnor som även utgör basen för den värdegrund som ska råda

Läs mer

IFK Simning Åland. Föreningshandbok. Kjell Hansen 2015-10-14

IFK Simning Åland. Föreningshandbok. Kjell Hansen 2015-10-14 Föreningshandbok Kjell Hansen 2015-10-14 Innehåll Värdegrunder...1 Idrottens verksamhetsidé...1 Idrott är...1 Idrott består av...1 Idrotten ger...1 Vi delar in vår idrott...1 Idrotten följer...1 Idrottens

Läs mer

SÅ BLIR DU VÄRLDENS BÄSTA IDROTTSFÖRÄLDER Lärgruppsplan

SÅ BLIR DU VÄRLDENS BÄSTA IDROTTSFÖRÄLDER Lärgruppsplan SÅ BLIR DU VÄRLDENS BÄSTA IDROTTSFÖRÄLDER Lärgruppsplan Hur föräldrar stödjer sina barn att bli vinnare i livet genom idrott Idrott kan vara en fantastisk upplevelse mellan barn och ungdomar och deras

Läs mer

Kullavik IF Rö d tra d

Kullavik IF Rö d tra d Rö d tra d Syftet med det här dokumentet är att alla som är intresserade av skall kunna läsa och förstå hur föreningen fungerar. Det innehåller grundläggande information som värdegrund, syfte och övergripande

Läs mer

Verksamhetsplan Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna

Verksamhetsplan Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Verksamhetsplan 2017 Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Östergötlands Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna Januari 2017 3 Den svenska idrottsrörelsen samlas i en gemensam verksamhetsidé,

Läs mer

Fritids- plan 2009-2013. Landskrona stad

Fritids- plan 2009-2013. Landskrona stad Fritids- 2009-2013 plan Landskrona stad Plan för idrott och friluftsliv i Landskrons stad 2009-2013 BAKGRUND Idrotten i samhället Statens stöd till idrotten Målet med den nationella idrottspolitiken är:

Läs mer

Verksamhetsinriktning

Verksamhetsinriktning Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarnas Verksamhetsinriktning 2014-2015 Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund & SISU Idrottsutbildarna Gemensam verksamhetsinriktning 2014 2015 Vi

Läs mer

STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN

STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN SVENSK KONSTÅKNING Samtalsunderlag, Strategi 2026 Samtalsunderlag Vad betyder strategi 2026 för er? Svensk konståknings Strategi 2026 består

Läs mer

Stadgar fö r Va stera s Cykelklubb

Stadgar fö r Va stera s Cykelklubb Stadgar fö r Va stera s Cykelklubb Baserade på RF:s STADGEMALL FÖR IDROTTSFÖRENINGAR v2.2 (Fastställd av Riksidrottsstyrelsen den 11 oktober 2013). Text som skiljer sig från stadgemallen markeras med grå

Läs mer

Välkommen till Utvecklingsträff

Välkommen till Utvecklingsträff Välkommen till Utvecklingsträff Syfte och mål Syfte Få höra vad som är på gång inom Svensk Cricket, var med och påverka och få chans att utveckla er förening för framtiden Mål Att skapa en gemensam utgångspunkt

Läs mer

VÅR RIDKLUBB MÅLSTEGEN DÄRFÖR FINNS VI TILL VAD VI STÅR FÖR DIT VI SIKTAR VAD VI SKA FOKUSERA PÅ

VÅR RIDKLUBB MÅLSTEGEN DÄRFÖR FINNS VI TILL VAD VI STÅR FÖR DIT VI SIKTAR VAD VI SKA FOKUSERA PÅ VÅR RIDKLUBB MÅLSTEGEN DÄRFÖR FINNS VI TILL VAD VI STÅR FÖR DIT VI SIKTAR VAD VI SKA FOKUSERA PÅ En förenklad modell över hur du som förening hittar rätt. Den tydliggör varför ni som förening finns till,

Läs mer

STADGAR för den ideella föreningen

STADGAR för den ideella föreningen STADGAR för den ideella föreningen KFUM Uppsala dam- och ungdomsbasket, benämnd Uppsala Basket Organisationsnummer: 817602-7962 Föreningsnummer: 27119-03 Hemort i Uppsala kommun 1 Uppsala Basket är en

Läs mer

Strategisk plan för Linköpings Allmänna Simsällskap

Strategisk plan för Linköpings Allmänna Simsällskap Strategisk plan för Linköpings Allmänna Simsällskap 2018-2025 Den strategiska planen 2018-2025 är Linköpings Allmänna Simsällskaps, LASS, styrdokument för perioden. Den vänder sig till föreningens styrelse,

Läs mer

Lärgruppsplan. för filmen. Svensk idrott världens bästa

Lärgruppsplan. för filmen. Svensk idrott världens bästa Lärgruppsplan för filmen Svensk idrott världens bästa Inom svensk idrott fi nns det i runda tal 600 000 idrottsledare som har olika typer av ledaruppdrag. Du är säkert en av dom. Många av er fi nns inom

Läs mer

Hammarby IF. Grundläggande värderingar

Hammarby IF. Grundläggande värderingar Hammarby IF Grundläggande värderingar April 2010 Grundläggande värderingar för Hammarby IF och dess medlemmar antagna av årsmötet den 26 april 2010 Värderingarna i denna handling 1 utgör basen för Hammarby

Läs mer

SDF-konferens. 14 juni 2018

SDF-konferens. 14 juni 2018 SDF-konferens 14 juni 2018 Program 16.30, Inledning 17.00, Hur kan vi tillsammans skapa Trygga idrottsmiljöer? Malin Andersson, RF 19.00, paus 19.30, Information från Värmlandsidrotten 20.15, Middag Malin

Läs mer

Dansen Vill. Fastställd FM 2010, Rev FM 2014

Dansen Vill. Fastställd FM 2010, Rev FM 2014 Dansen Vill Värdegrund, vision och riktlinjer för svensk danssport Som idéprogram ska Dansen Vill vara den idémässiga basen för central och lokal verksamhet. Med Dansen Vill som grund kan föreningar, distrikt

Läs mer

Trygg idrott- vilka mål är viktigast? Niklas Boström

Trygg idrott- vilka mål är viktigast? Niklas Boström Trygg idrott- vilka mål är viktigast? Niklas Boström Om Friends Grundades 1997 av Sara Damber - eldsjälen med egen erfarenhet av mobbning. Icke-vinstdrivande organisation vars uppdrag är att stoppa mobbning

Läs mer

STRATEGI sammanfattning. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig. HUR SBBF:s styrelse och kansli har under hösten

STRATEGI sammanfattning. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig. HUR SBBF:s styrelse och kansli har under hösten Strategi 2025. sammanfattning STRATEGI 2025. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig kring en ny strategi. Den tidigare strategin fastställdes 2014 och stäcker sig till 2020. Riksidrottsförbundet

Läs mer

Strategiskt arbete mot 2025

Strategiskt arbete mot 2025 Strategiskt arbete mot 2025 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning 1. En process med delaktighet 2. Vision 3. Uppdrag 4. Kärnvärden 5. Livslångt idrottande 5. En strategisk plan för alla 7. Svensk Taekwondo för

Läs mer

Vill du stötta Enköping HF och dessutom synas? Kontakta då någon av oss i Marknadsgruppen för att diskutera ett samarbete

Vill du stötta Enköping HF och dessutom synas? Kontakta då någon av oss i Marknadsgruppen för att diskutera ett samarbete Inom Enköpings HF ägnar vi oss åt handbollsverksamhet. Verksamheten omfattar barn, ungdomar och vuxna av båda könen. Vi bedriver en handbollsskola för de allra yngsta. Totalt är vi ca 300 medlemmar. Vår

Läs mer

SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET VERKSAMHETSPLAN

SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET VERKSAMHETSPLAN SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET VERKSAMHETSPLAN 2011-2014 INRIKTNING 2012-2013 Idrotten vill Idrotten Vill - idrottsrörelsens verksamhetsidé Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna

Läs mer

Förslag till mall för Verksamhetsplan och Värdegrundsarbete

Förslag till mall för Verksamhetsplan och Värdegrundsarbete 1 (5) Förslag till mall för Verksamhetsplan och Värdegrundsarbete VERKSAMHETSPLAN År: 201X Förening: Föreningens vision: EXEMPEL Föreningen är en modern idrottsförening som är inkluderande, demokratisk

Läs mer

Svensk orientering världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång

Svensk orientering världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång Svensk orientering världens bästa Offensiv orientering vägval till glädje och framgång Verksamhetsinriktning för svensk orientering mot 2021 med strategiska mål för 2017-2018 Svensk orienterings vision

Läs mer

Hallands Orienteringsförbund VERKSAMHETSPLAN

Hallands Orienteringsförbund VERKSAMHETSPLAN Hallands Orienteringsförbund VERKSAMHETSPLAN 2016 Verksamhetsidé- mål och inriktning Budgetförslag Orientering är: - En tuff och utmanande idrott - Social gemenskap och kamratskap över klubb- distrikt

Läs mer

STRATEGI 2026 TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN

STRATEGI 2026 TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN STRATEGI 2026 TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN SVENSK KONSTÅKNING Strategi 2026 Vision - Verksamhetsidé - Värdegrund Vision synligare, starkare, stoltare Vi ska ta en tydligare plats på den svenska idrottsarenan

Läs mer

Skånes Brottningsförbunds organisations- och arbetsplan

Skånes Brottningsförbunds organisations- och arbetsplan Skånes Brottningsförbunds organisations- och arbetsplan Styrelsen Verksamhetsidén Skånes Brottningsförbunds styrelse och kommittéer vill på alla nivåer bedriva brottningens idé så att den utvecklar människor

Läs mer

Rent spel & Fair Play

Rent spel & Fair Play Svenska Sportdykarförbundet står för Rent spel & Fair Play under träning och tävling Innehåll Inledning... 3 Bakgrund... 3 Tävling och träning inom SSDF sfär... 3 Respekt mot varandra... 3 Rent spel...

Läs mer

Svensk idrotts internationella agerande

Svensk idrotts internationella agerande Svensk idrotts internationella agerande STOCKHOLM MAJ 2008 ANDRÈN & HOLM FOTO: BILDBYRÅN 9 789197 739696 Inledning ska vara ett stöd för den som på olika sätt representerar svensk idrott i internationella

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet -2015 Innehåll Svenska Cheerleadingförbundet -2015... 2 Mission... 2 Vision... 2 Organisation... 2 Kommittéer och utskott... 2 Mästerskap och tävlingar...

Läs mer

RIKSKONFERENS 23/ Svenska Fotbollförbundets Mål &Strategi

RIKSKONFERENS 23/ Svenska Fotbollförbundets Mål &Strategi RIKSKONFERENS 23/11-2012 Svenska Fotbollförbundets Mål &Strategi 2013-2017 rikskonferens innehåll & Syfte Presentera vad som framkommit under sommarens ordförande konferens och höstens Rådslag samt redovisa

Läs mer

Idrotten vill en sammanfattning av idrottsrörelsens idéprogram. Antagen av RF-stämman 2009

Idrotten vill en sammanfattning av idrottsrörelsens idéprogram. Antagen av RF-stämman 2009 Idrotten vill en sammanfattning av idrottsrörelsens idéprogram Antagen av RF-stämman 2009 Innehållsförteckning Inledning 2 Idrottens verksamhetsidé, vision och värdegrund 4 Bra i idrott och bra idrott

Läs mer

Hallands Orienteringsförbund

Hallands Orienteringsförbund 1 Hallands Orienteringsförbund VERKSAMHETSPLAN 2019 2 Verksamhetsidé, mål och inriktning Orientering är: - En tuff och utmanande idrott - Social gemenskap och kamratskap över klubb- distrikt och nationsgränser

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 En attraktiv verksamhet med utövaren i centrum

VERKSAMHETSPLAN 2017 En attraktiv verksamhet med utövaren i centrum VERKSAMHETSPLAN 2017 En attraktiv verksamhet med utövaren i centrum Fokus ska ligga på att utforma verksamhet som är öppen för alla och som upplevs som attraktiv och välkomnande för varje enskild individ.

Läs mer

1. Ange i vilken utsträckning du gillar respektive förslag till vision för Svenska Seglarförbundet?

1. Ange i vilken utsträckning du gillar respektive förslag till vision för Svenska Seglarförbundet? Ta ställning! - hjälp oss att bygga Svensk Seglings framtid. 0.0.0 :9 Sammanställning av enkät I följande frågeställningar används skalan - där motsvarar Gillar mycket och motsvarar Gillar inte alls motsvarar

Läs mer

Idrott hela livet. Strategisk plan för idrottens folkhälsoarbete i Norrbotten

Idrott hela livet. Strategisk plan för idrottens folkhälsoarbete i Norrbotten Idrott hela livet Strategisk plan för idrottens folkhälsoarbete i Norrbotten December 2015 Sid 2/12 Nationella folkhälsomål Sverige har en nationell folkhälsopolitik med elva målområden. Målområdena omfattar

Läs mer

Policy. Jag bor i Malmö. - policy för ungas inflytande

Policy. Jag bor i Malmö. - policy för ungas inflytande Policy Jag bor i Malmö - policy för ungas inflytande INLEDNING För att Malmö ska ligga i framkant när det gäller utvecklingsfrågor, vara en attraktiv och demokratisk stad så vill Malmö stad använda unga

Läs mer

LÖK:en VÄSTERÅS LOKALA ÖVERENSKOMMELSE MELLAN VÄSTERÅS STAD OCH CIVILSAMHÄLLET FÖR ÅREN

LÖK:en VÄSTERÅS LOKALA ÖVERENSKOMMELSE MELLAN VÄSTERÅS STAD OCH CIVILSAMHÄLLET FÖR ÅREN LÖK:en VÄSTERÅS LOKALA ÖVERENSKOMMELSE MELLAN VÄSTERÅS STAD OCH CIVILSAMHÄLLET FÖR ÅREN 2018-2024 Reviderad våren 2018 och fastställd av Kommunstyrelsen 2018-08-22. studieförbund gymnastik teater orientering

Läs mer

Föreningscertifikat. Bästa möjliga idrottsförening i Mölndal. Vad kommer certifieringen att innebära?

Föreningscertifikat. Bästa möjliga idrottsförening i Mölndal. Vad kommer certifieringen att innebära? Föreningscertifikat Bästa möjliga idrottsförening i Mölndal Vad kommer certifieringen att innebära? Idrottsföreningar med barn- och ungdomsverksamhet i Mölndals stad kommer att ha möjlighet att genomgå

Läs mer

Strategi 2025 En stark parasport

Strategi 2025 En stark parasport Diskussionsunderlag för: Strategi 2025 En stark parasport Alla pratar om parasport! Allt fler specialidrottsförbund har börjat jobba med parasport, och många föreningar har paraidrottare även om föreningarna

Läs mer

Värdegrund för HRF. Vårt ändamål. Vår vision. Vår syn på människan och samhället. Våra kärnvärden

Värdegrund för HRF. Vårt ändamål. Vår vision. Vår syn på människan och samhället. Våra kärnvärden Värdegrund för HRF Vårt ändamål Hörselskadades Riksförbund (HRF) är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden organisation, vars ändamål är att tillvarata hörselskadades intressen samt värna våra

Läs mer

GF Tempo Ledarguiden 2016

GF Tempo Ledarguiden 2016 GF Tempo Ledarguiden 2016 Förord Detta dokument är framtaget av ledare samt styrelsemedlemmar i GF Tempo. Dokumentet som kommer från riksidrottsförbundet (RF) bygger på ledarguiden som är utvecklat ifrån

Läs mer

PROPOSITION #1 FRÅN STYRELSEN I SVENSKA KÄLKSPORTFÖRBUNDET TILL ÅRSMÖTET SAMMANSÄTTNING AV STYRELSE

PROPOSITION #1 FRÅN STYRELSEN I SVENSKA KÄLKSPORTFÖRBUNDET TILL ÅRSMÖTET SAMMANSÄTTNING AV STYRELSE PROPOSITION #1 FRÅN STYRELSEN I SVENSKA KÄLKSPORTFÖRBUNDET SAMMANSÄTTNING AV STYRELSE Styrelsen i Svenska Kälksportförbundet föreslår, till Årsmötet 2018-09-15, en förändring av Förbundsstadgarna som innebär

Läs mer

Vi finns till för idrotten!

Vi finns till för idrotten! Vi kan idrott! Vi finns till för idrotten! Norrbottens Idrottsförbund Banar väg för Norrbottens idrott RF:s förlängda arm Stipendier o utmärkelser Anläggningsfrågor Försäkringsfrågor Idrottsjuridik o föreningskunskap

Läs mer

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet Svenska Ridsportförbundet SvRF idag Svenska Ridsportförbundet har till uppgift att främja ridningen, körningen och ridsporten i alla dess grenar samt därtill anknuten verksamhet nationellt och internationellt.

Läs mer

Verksamhetsinriktning

Verksamhetsinriktning Verksamhetsinriktning 2018 Innehåll 03 Verksamhetsinriktning med ekonomiska planer för RF och SISU Idrottsutbildarna 04 Idrottsrörelsens mål 2025 06 RF:s, DF:s och SISU:s uppdrag 08 Utvecklingsresor mot

Läs mer