Personval. Valberedningen 2015/ april 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Personval. Valberedningen 2015/2016. 14 april 2016"

Transkript

1 Valberedningen 2015/ april 2016

2 1(22) Aktivitetsordförande Namn: Jonathan Ågren Jag är 25 år gammal och går första året här på Y. Jag är en chill och snäll person och har hittills engagerat mig i studentlivet genom att vara med i NärU och vara klassrepresentant. Jag är dessutom kassör till en spelförening här på LiU. Dessa saker har vart väldigt roliga hittills och jag vill därför fortsätta min resa på Y genom att prova på AktU. Jag tror att jag kommer passa bra som AktU-ordförande för att jag tycker det är väldigt roligt att starta ett projekt som börjar med en idé och se den växa fram och bli verklighet. Mitt synsätt på ledarrollen är att hen är främst där för att se till att alla i gruppen trivs. Jag har inga problem med att bjuda på mig själv, jag gillar att syssla med logistik, och framför allt så är jag bra på konflikthantering, både mellan mig själv och andra och mellan två andra personer. Jag vet att dessa är egenskaper som jag finner viktiga hos en ledare, men jag litar på att ni i sektionen kommer att rösta fram den typ av ledare som är bäst för AktU. Jag hade fokuserat på följande saker: Det ska vara dräggigt, det ska vara ute i skogen, alkoholen ska vara billig, och dörrarna ska gå att ta loss. Men mer än så kan jag inte göra själv, då Skytte-C inte är den byggnaden som vi har haft så kul i, utan det är en idé, ett uppförande, som måste föras vidare av oss. Inte bara för vår egna skull, utan för alla framtida LiU-studenter.

3 2(22) Alumniordförande Namn: Julia Gloppestad Jag heter Julia Gloppestad, 24 år och går 2a året på Y. För tillfället är jag engagerad i Y6 men när jag inte ägnar mig åt allt vad det innebär så gillar jag att hänga med kompisar, starta olika projekt, resa, syssla med musik och dansa. På somrarna tar jag mig oftast tillbaka till Stockholm (japp jag är Stockholmare) och jobbar på olika restauranger. Där lever jag livet för ett litet tag och njuter av allt som sommaren och restaurangbranschen har att erbjuda. Innan jag hamnade här på LiU pluggade jag musikal på St Eriks Gymnasium. Efter detta valde jag att inte plugga direkt utan drog istället till Australien och reste runt där. Väl hemma i Sverige, utan ett korvöre i fickan, hittade jag min väg in i restaurangbranschen. Där någonstans, springandes mellan alla borden, insåg jag mitt civilingenjörskall och sökte då basåret här på LiU. Basåret ledde sen till det självklara valet Y. Och här är vi nu, efter ytterligare två år varav ett år av spex och ett år av Y6. Förhoppningsvis kommer mitt 3e år fyllas med massor av härlig AlumnY-verksamhet. Jag tror att jag skulle vara en bra kandidat för att jag har stor insikt i hur det är att sköta olika event, organisera, ta hand om krissituationer men framför allt för att jag har ett brinnande intresse för att få igång denna verksamhet. Jag har även fått testa på att ha mycket ansvar under mina år efter gymnasiet och i Y6. Skytte-C är för mig en historisk plats. En plats som alltid borde få finnas kvar och avnjutas för evigt. Det är ett ställe utan dess like med Elmer som kronan på verket. Så jag skulle göra allt som stod i min makt för att se till att Skytte-C är kvar i hela sin fulla prakt. Jag menar vem älskar inte doften av SkytteC-lera på sin sko...

4 3(22) Chefsbyråkrat Namn: Tobias König Jag heter Tobias König och läser tredje året på Y. Just nu är jag studienämndsordförande för sektionen. Jag tycker om att anteckna och arkivera saker. Jag skulle åka runt linköping lite och hitta något gammalt ruckel. Det gamla rucklet blir nya skytte-c. skytte-c behöver inte vara storslaget.

5 4(22) Informationsansvarig Namn: Mirjam Mattsson Jag heter Mirjam Mattsson och pluggar första året på Y. Jag är en utåtriktad person som älskar studentlivet och tycker att det vore roligt att engagera sig inom sektionen. Jag skulle passa bra som informationsansvarig då jag är strukturerad och har fallenhet för språk. När jag tar mig an något gör jag dessutom alltid mitt bästa. Jag skulle bygga ett tåg från Blå havet som transporterade alla ut till en okänd destination. På denna plats skulle tågresenärerna mötas av Skytte-C, som likt Fågel Fenix återuppstått ur askan och välkomnar även framtida generationer av LiU-studenter.

6 5(22) Internationellt ansvarig Namn: Oscar Sjöberg Namn: Oscar Sjöberg Ålder: 25 Bor: Ryd Gillar: utländska Jag har kontakter i Panama. $$$ Recept för eget skytte C av Oscar Sjöberg. 2st fogliga maskinare. 1st 3D skrivare. 200g margarin 1 tunna fulvin. Gör så här: 1. Smält margarinet i mikron. 2. Knäck 2 mekaniska ingenjörer i ett lagomt stort badkar. Vispa varsamt motsols. 3. Tillsätt margarin och vispa ner fulvinet lite i taget till önskad konsistens. 4. Mata 3D skrivaren med smeten låt arbeta i 3 dagar. Granera med gränges och trevligt sällskap. bonne appétit

7 6(22) Styrelseledamot/Intendent Namn: André Steen Jag heter André Steen, 20 år gammal och går nu andra året på Y. Uppväxt i Emmaboda i de småländska skogarna. Gick naturvetenskapligt på gymnasiet innan jag direkt började på LiU. På fritiden brukar jag umgås med kompisar, kolla på film eller bara ta det lugnt. I övrigt så är jag en glad, trevlig och omtänksam kille med ett intresse för sport. Jag är en kille som gillar att ha koll på hur saker och ting fungerar. Jag har en del kunskaper om både det ena och det andra. Under mitt nuvarande år i AktU så har jag fått en hel del erfarenhet som jag tror kommer hjälpa mig att göra ett bra jobb. Jag skulle lägga nästa skytte-c, precis som nuvarande, ute i skogen eftersom det är helt klart det bästa alternativet. Huset skulle helt klart vara mycket större, detta eftersom det är tråkigt när inte alla som vill gå på CSN får biljett. Det ska dessutom finnas: Ovanför köket en skylt som säger "Välkomna in alla pateter!" Avtagbara ytterdörrar som folk kan bära iväg. En ofantlig mängd lera utanför. Utöver detta så kommer det självklart att finnas en skjutbana alldeles i närheten och huset är dessutom självstädande, för ingen gillar ju att städa.

8 7(22) Styrelseledamot Namn: Fredrik Almin Jag heter Fredrik Almin och är 21 år gammal, född 94, och går i Y2.a. Jag kommer från Bromma, Stockholm och tycker om att ha lite äventyr i vardagen, omge mig med människor och har även ett ganska stort intresse för segling. Varje sommar sen jag var 12 har jag jobbat på en seglarskola som båt-kalle/instruktör, och nu ska jag även sitta med i seglingsutskottet i Liu Water&Wind nästa år. Utöver de vanliga erfarenheterna har jag även haft ett flertal jobb under mitt sabbatsår då jag bland annat samlade in pengar till välgörenhetsorganisationer, var privatlärare i matte och engelska samt jobbade i charken/delin på Coop. Under sabbatsåret var jag också ute och reste en del, däribland en kortare resa till alperna och en längre rundtur i Asien. I år sitter jag även med i AktU. Jag tycker väldigt mycket om att vara inblandad, och det är man utan tvekan som medlem i styrelsen. På grund av att styrelseledamotens uppgifter är aningen diffusa tror att det krävs en viss initiativförmåga och en vilja att både hjälpa till där hjälp behövs och eventuellt driva andra projekt. Det betyder också att arbetet varierar en hel del och det är något jag tycker verkar vara roligt. Ombyte förnöjer! Jag tar även med mig lite erfarenhet då jag sitter i styrelsen för en Stockholms Kappseglingsklubb och har varit med i AktU under året där man både har fått genomföra många uppgifter av varierande slag och fått insikt i hur sektionsarbetet fungerar. Skytte-C för mig är studentens fristad, ett laglöst utopia där individen ingår i kollektiv regression. För att bevara själen tänker jag att nya Skytte-C bör uppfylla några krav som sammanfaller med en del karakteristiska drag hos det gamla Skytte-C. För att nämna några: 1. Behagligt avstånd från civilisation och intelligent liv 2. Lite av en back to nature -miljö och omgivning 3. Inga (fungerande) toaletter 4. -Den mystiska lukten man inte riktigt kan associera till någonting

9 8(22) Listan kan göras längre men principen kvarstår. För ett lyckat projekt bör man identifiera de nyckelegenskaper som gör Skytte-C så fantastiskt och sedan försöka återskapa och/eller bygga på dem.

10 9(22) Styrelseledamot Namn: Johanna Kilander Jag är en glad och engagerad person på 22 år som kommer från Stockholm. Jag läser nu mitt andra år på medicinsk teknik och har i år suttit som Sittning och Dekor i Y6, vilket har varit extremt roligt och gjort att jag velat fortsätta engagera mig i sektionen. På fritiden trivs jag bäst i en segelbåt med trevligt sällskap. Då jag under året som Y6 fått god insikt i sektionen tror jag att jag kan hjälpa till att driva arbetet framåt och utveckla sektionen. Jag är en mycket ansvarstagande person och har inga problem med att lägga ner mycket tid, vilket jag tror är viktiga egenskaper vid den här typen av arbete. Jag tror att det finns många personer på Y som hade gjort ett utmärkt jobb som ledamot, men det som jag tror gör mig till den bästa kandidaten är att jag har viljan att göra vår sektion till den bästa och är supertaggad på att arbeta mot detta! Då vårt gamla skytte-c ligger alla varmt om hjärtat är det viktigt att se till att det nya skyttet uppfyller alla krav för diverse traditioner så som avtagbara dörrar, ett för litet kök osv. Ingen vill ju heller komma till ett Skytte-C som inte har den speciella arom som uppfyller vår kära stuga. Så för att göra alla nöjda och glada blir Skytte-C 2.0 en uppgradering med alla tänkbara älskvärda drag från vår gamla stuga men med lite nya inslag med det som vi studenter älskar mest; så som bastu, långa köer och massor med gratis öl.

11 10(22) Masterledamot Namn: Dina Ehsan Jag heter Dina Ehsan och är en mycket glad tjej på 20 vårar. Jag bor i Mjölby och pendlar fram och tillbaka till Linköping varje dag med en restid på sammanlagt 1,5h (ifall ni undrar om det är jobbigt; funkar bra för tillfället, men väntar med spänning på min drömlägenhet här i Linkan). Jag är mycket organiserad och utan mina dagliga att-göra-listor kan jag inte fungera. Dessutom älskar jag att resa och ifall jag inte hade börjat plugga direkt efter gymnasiet hade jag förmodligen åkt till Storbritannien och jobbat. Några viktiga egenskaper att ha för den här posten tror jag är att vara organiserad, inte rädd för att dela med av sina åsikter samt att ha en passion för att hjälpa andra. Organiserad för att man kommer hålla i kursutvärderingar och försöka hitta förbättringsområden i utbildningens olika delar och har man ett sinne för struktur kommer allting flyta på. Man kommer även sitta i möten med examinatorer samt ta andra viktiga beslut så att våga dela med av sina åsikter är kärnan i det här arbetet. Och sist men inte minst, man kommer vara i kontakt med klassrepresentanter och är det några invändningar de har angående utbildningen måste man kunna hjälpa dem på bästa möjliga sätt. Detta är saker som jag är bra på. Dessutom är jag klassrepresentant för MED1 och är bekant med SNYs arbetssätt. Skytte-c kommer aldrig vara sig likt när jag är färdig med stället. Det kommer bli större, lyxigare och helt enkelt det enda stället som LiUs studenter vill vistas på. Det kommer bli stort som Burj Khalifa, exklusivt som De Wallen i Amsterdam ( :D ) och lika mysigt som Bengts soffa på vintertid. Hur detta kommer gå till, vet jag verkligen inte. Men med lite hjälp från arga snickaren så kommer allt att vara möjligt.

12 11(22) Näringslivsansvarig Namn: Erik Sandlund Jag heter Erik Sandlund, 20-årig sörmlänning från den lilla byn Bettna i Flens kommun. Efter gymnasiet åkte jag till Linköping, först till psykologprogrammet och efter ett år bytte jag till Y. Vad ska man säga om mig som person? Jag skulle väl vilja beskriva mig som lugn, jag ogillar att hetsa upp mig i onödan; strukturerad, ex. tittar jag inför en vecka gärna kort på ett schema och lägger upp vad jag ska göra när; och envis, jag har ofta fått höra att när jag bestämt mig för någonting så är det svårt för mig att avvika från det. Så det är väl lite kort vem jag är. Min allra första tanke när jag fick veta att jag blivit nominerad till NärU-ordförande var att det nog skulle bli en utmaning. Tragiskt nog föddes jag med en defekt som gör att jag älskar utmaningar, så därför kunde jag snart bara se fördelar i att söka. Den här viljan att utmana sig själv i kombination med den tidigare nämnda envisheten och min förmåga att inte ta beslut utifrån vad som skulle förbättra min egen prestige utan vad jag tror skulle vara bäst för utskottet tror jag skulle göra mig till en riktigt bra ordförande. Den första och kanske mest ambitiöst radikala delen av min plan är att se till att några fungerande toaletter installeras. Sedan var jag grymt imponerad över hur den brasilianska regeringen inför VM valde att bygga gigantiska fotbollsstadion långt ute i Amazonas, så jag skulle låta mig inspireras av dem och göra det ännu mer isolerat än förut. Sist men inte minst skulle jag sätta upp skärmar, tyvärr inte med fantastiskt inspirerande citat som när jag går in i något så köttar jag, utan som marknadsför allt vad NärU håller på med, så att alla vet vilka fantastiska evenemang man kan gå på när man väl hittat hem.

13 12(22) Pubordförande Namn: Thérèse Högberg Mårder Jag heter Thérèse Högberg Mårder och läser, kommer ursprungligen från Stockholmsområdet. Jag tycker det är roligt att engagera mig inom sektionen och är för tillfället med i PubU. Jag har tidigare varit intendent, styrelseledamot, matansvarig i Y6. Om ni undrar något mer om vem jag är får ni gärna ställa frågor under mötet. Jag är en bra kandidat då jag har varit med i PubU ett tag och har koll på hur det går till. Jag vet hur mycket tid det tar, både att sitta i kansliet samt att vara med i PubU. Jag tycker att det är riktigt roligt att arrangera pubar och jag trivs riktigt bra i Gasquen. Pubarna ligger mig varmt om hjärtat och jag har lagt ner mycket själ och engagemang i PubU hittills, vilket jag även kommer fortsätta med såklart. Då bygger jag ett stort hus i Viagraparken där vi inte stör icke-studenter. Kanske anlägger en liten sandstrand vid sjön", en bastu är ju inte heller fel. Nära hem och nära till McDonalds. Kan ju inte bli bättre. Ellerhur?

14 13(22) Revisorer Namn: Karl Gudmundson Karl Gudmundson heter jag, är 21 år gammal och kommer ursprungligen från det vackra Vaxholm i Stockholms skärgård. Jag började på Y 2014 och håller därmed på att avsluta mitt andra år på LiU. Innan jag började plugga här jobbade jag ett halvår innan jag studerade tyska i Köln under en termin. Mina intressen handlar till stor del om idrott, att utöva och att titta på. Jag skulle beskriva mig själv som en lugn och trygg person med båda fötterna på jorden. Framför allt har jag fått med mig mycket erfarenhet från mitt år som kassör i Y6. Jag kan applicera mycket av det jag lärt mig under det här året på uppdraget som revisor, framför allt gällande bokföring och budgetering. Jag förstår att det är en lite annan sak att göra kassörsarbetet från andra sidan, men det är något jag är mer än villig att lära mig. Jag (som examinator i TATA1 - Bygga nya Skytte-C, 8HP) ger en femma till: Den I:are som kan få stället att gå runt ekonomiskt Den M:are som bygger det Den TBI:are som kemiskt framställer den gamla Skytte-C -doften. Den MatNat:are som springer runt i skogen och hittar platsen till nya Skytte-C Samt förstås till alla Y:are per automatik. Genom att hetsa varandra för att få en femma i kursen är bygget klart på nolltid.

15 14(22) Namn: Erik Ekbom Jag heter Erik Ekbom och pluggar tredje året på medicinsk teknik. Kommer ifrån en liten by på landsbygden i Skåne utanför Landskrona. Skulle beskriva mig själv som ambitiös, envis och en person som gillar utmaningar. Fritiden ägnar jag åt mitt stora sportintresse och att umgås med vänner. Har tidigare varit med i AktU och har under det senaste året varit kassör och vice projektledare i LINK. Eftersom jag har tidigare erfarenheter ifrån liknande poster. Därför ser jag uppdraget som revisor på sektionen som en bra fortsättning efter mitt arbete som kassör i LINK. Jag skulle få stor användning av allting som jag lärt mig under det senaste året. Utmanade och roligt att få granska budgetar och bokföring istället för att skriva dem själv och intressant att få en inblick i sektionens ekonomi.

16 15(22) Samma plats. Samma doft. Men lite större. Lite bättre. Tänker badtunnor och bastu. Typ såhär.

17 16(22) Sekreterare Namn: Fredrik Petterson Är en glad kille, som är 24 år gammal. Ursprungligen från en bondgård i Järna. Gillar att idrotta förutom att plugga. Är för närvarande ordförande i FUM Valnämnd. Eftersom jag har ett stort intresset för att universitet utbildningarna ska bli bättre, så finns ett stort driv att kurserna ska blir bättre. Med erfarenheter som signalist, så är jag bra på att ha koll på papper. Jag är en person som har ordning och struktur i det mesta jag gör. Detta gör mig till en bra kandidat. Skulle göra det liknande de gamla men med en större veranda. :)

18 17(22) Vice studienämndsordförande,med Namn: Philip Bernborg Mitt namn är Carl Philip Hampus Bernborg, kallas för Philip och kommer ifrån Ramlösa i Helsingborg. Jag är en glad och sprallig kille och går just nu tredje året på MED-programmet. I år var jag med i SNY som arbetsmiljöombud tillsammans med min vän Jonas Ehn. Tillsammans har vi bland annat ordnat en pub, felanmält alla ventiler på Valla, arbetat för att sektionen ska bibehålla sin status som en Grön Sektion och hjälpt SNY med sina åtaganden. Utöver detta sitter jag bland annat med i IMT:s styrelse, Y-sektionens kansli och i studentsamverkansgruppen för MED-programmet. Förra året var jag Co-Projektledare för LINK-lanet som hade 130 deltagare från hela universitetet och det var en av de roligaste projekten jag har deltagit i. Med tanke på att jag sitter med i SNY just nu och att jag har varit klassrepresentant så vet jag det mesta om SNY. Jag sitter redan med i IMT:s styrelse och studentsamverkansgruppen för MEDprogrammet så jag vet väldigt mycket om programmet och vad som händer. Min stora erfarenhet inom SNY gör därför mig till den bästa kandidaten! Robotdammsugare, självmoppande golv och fungerande toaletter.

19 18(22) Webmaster Namn: Sven Engström Uppvuxen i Linköping och läser nu första året på Y med allt vad det innebär. När jag får tid över är det orientering/löpning som gäller under dygnets ljusa timmar och sedan datorer från skymning till långt in på småtimmarna. Jag tillbringar mycket tid vid datorer men inte spel och annat trams utan det är bash, awk, sed, grep, top, make och git som körs från min linuxterminal och när inte de färdiga verktygen räcker till skriver jag egna i såväl högnivåspråk som java, Python och PHP som i lågnivå C. Varför göra om ett vinnande koncept? Bygg nytt men i botong (för de som inte läst den tecknade serien Assar så kan jag citera Botong fungerar både som mat och byggmaterial, men är inte lämpligt för någotdera syftet", vilket även råkar gälla för skytte-c) så är det snart i samma skick som det ska va.

20 19(22) Yvetteordförande Namn: Diba Rezaie Mitt namn är Diba Rezaie, är 22 år gammal och går andra/tredje året på Y. Jag är ursprungligen från Malmö och flyttade upp hit hösten 2013 (ett utav mina bästa beslut!). Utöver studierna tycker jag om att träna, läsa böcker, ha en seriemaraton eller umgås med vännerna. Jag har varit ganska aktiv inom sektionen och är för närvarande Projektledare för TekNat-mässan i MafU. Förra året var jag med i både Yvette och MafU som Matansvarig respektive Vice ordförande. Att vara ordförande för Yvette är någonting jag velat väldigt länge eftersom jag hade bland den roligaste tiden på universitet då jag var med. Förutom att vara ansvarsfull och ha tidigare erfarenheter inom sektionen så går jag verkligen all in för det jag brinner för! Att jag varit med förut ger mig självförtroendet att kunna ta ut svängarna mer och bolla med idéer för att kunna skapa nya arrangemang. Oj! Det bästa med skytte-c är att det ligger mitt ute i ingenstans så självklart måste det då ligga i någon öde skog ingen besöker! Sedan hade jag velat ha flera våningar i byggnaden, där våningarna består utav: 1. En lounge area med utomhusterrass och barer 2. Gigantisk bar och dansgolv med lasershower 3. Varm bubbelpool och bastu Självklart ska allt vara byggt i väldigt tåligt material så att byggnaden står emot alla studenternas hyss! Toaletter behövs inte i byggnaden då: 1. Det är ingen kul att städa toaletter 2. Det har blivit lite av en tradition att utföra sina behov ute i skogen så varför ändra på en fin vana?

21 20(22) Motkandidering till Yvetteordförande Namn: Ingrid Sintorn För att börja med det ytliga så är mitt fullständiga namn Ingrid Edith Filippa Sintorn, jag är ett januaribarn fött år Jag kommer från en liten (väldigt liten) by i södra Norrland vid namn Storvik, där jag växte upp och lärde mig (precis som alla andra landsbygdsbarn) att det enda riktigt coola i livet var att hänga på en trimmad moped utanför den lokala OK-macken och dricka energidryck. När jag sedan 16 år gammal började en industriteknisk linje på gymnasiet i den närliggande småstaden insåg jag att livet hade mer att erbjuda, att teknik var en nice grej och att matte faktiskt inte bara var slöseri med tid. Efter 2,5 år hade jag bestämt mig för att Y var platsen för mig, och att Linköping skulle bli mitt hem från och med hösten Sagt blev gjort och nu är jag här, nästan för nöjd med mitt val! Vilka fakta som är intressanta är väldigt svårt att veta, så jag kan väl helt enkelt rabbla några på måfå; jag har skostorlek 38, bakar sjukt goda körsbärsmuffins, är livrädd för dockor och har en löjligt stor förkärlek till griskultingar. När det kommer till det mer personliga planet skulle jag beskriva mig själv som oförskämt pratglad, näst intill outhärdlig men med hjärtat på rätt plats. För mig har det alltid varit otroligt viktigt att människor i min närhet trivs och känner sig som en del av gemenskapen! Jag kan givetvis inte säga om jag är den bästa kandidaten för posten, det lämnar jag till er att avgöra, men självfallet tror jag att jag skulle göra ett väldigt bra jobb! Att få vara en del av en grupp härliga brydar och att därigenom få inspirera till ökad sammanhållning verkar vara så sjukt kul! Att få ta rollen som gruppens ledare är även det någonting som lockar, då jag verkligen tror att jag skulle kunna bidra med en hel del positiva egenskaper. När jag tar rollen som ledare, vilket jag gärna gör, så anser jag själv att jag gör det bra. Det ligger i min natur att se till att gruppen mår bra. Jag ser det oftast som min uppgift att alla håller sig positiva och jag bjuder mer än gärna på mig själv för att lätta på stämningen, jag är även lyhörd och är otroligt lätt att få bra kontakt med. Som del av en grupp är jag ofta den som kommer med massa idéer, bra som dåliga, och som skapar diskussioner när det annars känns som att kreativiteten tagit slut. Jag har en stark passion för att sprida glädje, och jag skulle ta mig an den här posten med en stark vision att både bevara det fantastiska arbete som gjorts innan mig, såväl som förbättra och utveckla det jag själv ser kan förbättras och utvecklas! Sist men inte minst, jag älskar människor, att bli vald till Yvetteordförande skulle innebära att jag både får lära känna en ny grupp, och att jag får sprida glädje och gemenskap bland brydar och andra på sektionen. Dessutom är jag sjukt snygg i gult!

22 21(22) Först och främst frågar jag mig själv: vad är det som har gjort just skytte-c så fantastiskt? En fallfärdig byggnad ute i skogen, det är långt att cykla, det är kallt, mörkt och toalettlöst. Vad är det som gjort att just denna rishög fått en plats i våra hjärtan? Svaret på detta är egentligen ganska enkelt: mmm... gemenskap <3. Uppenbarligen spelar det ingen roll i vilket skick lokalen är i, nästan så att det är bättre ju risigare det är! Mina planer är alltså följande: 1. Hitta godtyckligt skjul i skogen (alternativt räcker skogen som den är). 2. Fyll på med litervis av fulvin.

23 22(22) Motkandidering till Yvetteordförande Namn: Mimmi Lindberg Jag är en glad, positiv och social tjej som gillar att ta mig an utmaningar och lära mig nya saker. Jag håller mig gärna sysselsatt och tycker om att engagera mig i olika aktiviteter. På den fritid man väl får över när man går på Y umgås jag med mina vänner och hittar gärna på saker som ger möjlighet att lära känna nya människor. Jag sysslar även en hel del med musik, tränar och jobbar extra så ofta jag kan. Jag anser att jag är den bästa kandidaten för den här posten då jag är en ordningsam och engagerad person med erfarenhet av ledarskap (mest inom större skolprojekt, men även mindre projekt inom jobb som t.ex. koordinering av mässor). Jag ser till att saker och ting görs i tid och att de görs bra. Jag har ser även till att alla trivs bra i gruppen så att samarbetet fungerar så optimalt som möjligt. Jag anser att sammanhållningen mellan tjejerna här på sektionen är väldigt viktig, och har många idéer för hur den skulle kunna förbättras. Även om man har en trygghet i sin privata umgängeskrets är det alltid kul att ha en större grupp som man kan vara social med och hitta på roliga saker med. Utöver alla sittningar och andra event som Yvette anordnar vill jag att det ska finnas fler vardagliga sammankomster för alla brydar där man kan lära känna varandra bättre, som t.ex. studiestuga eller gruppträningspass. Jag tycker framförallt att det är viktigt att alla tjejer får uttrycka och påverka vad de vill få ut av Yvette och detta kan göras genom kontinuerligt avstämning med enkäter där man kan önska nya event eller initiativ. Jag vill helt enkelt att alla tjejer känner att de kan vara delaktiga i vad Yvette arbetar för och är beredd att arbeta hårt för det ska vara möjligt. Det nya skytte-c ska såklart vara en fristad där man kan släppa alla hämningar och problem för att bara ha kul! Lokalen ska kunna rymma ännu fler människor än det förra skytte-c så att vi alla kan ha kul tillsammans, och det ska finnas plats för bord och sittplatser även när dansgolvet är öppet så att man utan problem kan sitta ner i fängslande konversationer om allt och ingenting hela kvällen. Någon slags mindre scen vore kanske också på sin plats så att alla kan njuta av gückel och andra roliga saker som eventarrangörerna styrt upp, oavsett om man sitter längst bak i lokalen och det är full fart på gästerna. För allas trevnad, och särskilt för alla tjejer, ska det också finnas toaletter med rinnande vatten så man slipper huka ute i skogen.

Sök-Utskottspub Sök till:

Sök-Utskottspub Sök till: Sök-Utskottspub Sök till: AktU MafU NärU Webgruppen Yvette Valberedningen Näringslivsutskottet, NärU - Din väg till drömjobbet! Hej Ettan! Mitt namn är Albin Larsson och jag är Näringslivsansvarig på sektionen

Läs mer

Valberedningen, representant för Y1

Valberedningen, representant för Y1 Valberedningen, representant för Y1 Valberedningens nominering: Christopher Sundkvist Mitt namn är Christopher Sundkvist, jag är 20 år gammal och går i klassen MED 1. Jag är en glad, trevlig kille som

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO20 14 PRAO 2015 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 2015. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 UPPLEVELSE AV PRAO 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO-

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo 284 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 99 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Vi har gjort roliga och väldigt varierade saker! - För att

Läs mer

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan - sektionen Välkommen in i studentlivet blivande Maskiningenjör. Du har nu ditt livs absolut roligaste tid framför dig tillsammans med massor av vänner som du kommer att träffa under studietiden. Genom

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

Vad har du för övrig erfarenhet? Mina tidigare arbetslivserfarenheter utanför nationen består av arbete inom storkök samt som brevbärare åt Posten.

Vad har du för övrig erfarenhet? Mina tidigare arbetslivserfarenheter utanför nationen består av arbete inom storkök samt som brevbärare åt Posten. Kandidat till klubbchef vt 2013 Sofie Mähler Jag heter Sofie Mähler och läser Civilingenjör Teknisk Fysik, andra året. Kommer ifrån Näsåker i Ångermanland och flyttade jag till Uppsala hösten 2011. Jag

Läs mer

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Utvärdering läger 1, Flatön 2013 30 deltagare har svarat på Före 30 deltagare har svarat på Efter (En person svarade inte på självkänsla varken före eller efter ) Förmågor:

Läs mer

15-03-03. hem ETT. sammanställning Homeparty hos Hanna

15-03-03. hem ETT. sammanställning Homeparty hos Hanna 15-03-03 hem ETT sammanställning Homeparty hos Hanna innehåll Homeparty hos Hanna Sammanfattning av workshopen Slutsatser resultat 3 6-10 11 Homeparty hos Hanna Bostadens upplägg och innehåll Vi hade bjudit

Läs mer

Så, med nytt (inget) hår satte jag mig på planet till Irland och Dublin!

Så, med nytt (inget) hår satte jag mig på planet till Irland och Dublin! Hallojs! En reseberättelse om Irland Jag heter Fabian, går tredje året på Datateknik ute i Kista och tänkte berätta om min förra höst, då jag var i Irland och lekte runt! Varför Irland kanske man frågar

Läs mer

Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av:

Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av: VALHANDLINGAR Sammansättning för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. består detta verksamhetsår av: Christoffer Bator, P13 Johanna Dolk, P11 Erik Hedin, M13 Gustav Johansson,

Läs mer

Valberedningens arbete under året

Valberedningens arbete under året Valberedningens arbete under året Här är valberedningens förslag till Riksårsmötet 2016. Valberedningen har till uppgift att ta fram kandidater, intervjua och lägga förslag på personer som årsmötet väljer.

Läs mer

AYYN. Några dagar tidigare

AYYN. Några dagar tidigare AYYN Ayyn satt vid frukostbordet med sin familj. Hon tittade ut genom fönstret på vädret utanför, som var disigt. För några dagar sedan hade det hänt en underlig sak. Hon hade tänkt på det ett tag men

Läs mer

Övning 1: Vad är självkänsla?

Övning 1: Vad är självkänsla? Självkänsla Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Personval. Valberedningen 2015/2016. 12 februari 2016

Personval. Valberedningen 2015/2016. 12 februari 2016 Valberedningen 2015/2016 12 februari 2016 1(19) Sektionsordförade Valberedningens nominering: Alfred Karonen Berätta om dig själv Jag heter Alfred Karonen, 22 vintrar ung och kommer från Kalmar. Jag har

Läs mer

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Vi har fått in svar från 27 föräldrar. Vi har ca 70 barn i fyran och femman, resten är sexor. Alla frågor kunde ni svara på med ett

Läs mer

Bilaga D. Fullmäktiges tredje höstmöte 2012. Innehåller rapporter från:

Bilaga D. Fullmäktiges tredje höstmöte 2012. Innehåller rapporter från: Fullmäktiges tredje höstmöte 2012 Bilaga D Innehåller rapporter från: 1. Sexmästare 2. Skattmästare 3. Beeking 4. Vitae 5. SKHILS 6. Vice Kårordförande 7. Arbetsmarknadsordförande 8. Kårordförande Rapport

Läs mer

Sammanställning av statistik och kommentarer från medborgarna

Sammanställning av statistik och kommentarer från medborgarna Sammanställning av statistik och kommentarer från medborgarna 1. Statistik 1.1 Statistik över förslagslämnare Figur 1. Åldersfördelning av total andel förslag (196 st) Figur 2. Fördelningen på bostadsområde

Läs mer

81 familjer utav 108 tillfrågade deltog i enkäten. 75% svarade alltså på enkäten.

81 familjer utav 108 tillfrågade deltog i enkäten. 75% svarade alltså på enkäten. Föräldraenkät 2015 81 familjer utav 108 tillfrågade deltog i enkäten. 75% svarade alltså på enkäten. Är du/ni nöjda med verksamheten på Melliz och det utbud av aktiviteter som erbjuds? 6% 49% 45% Uppfattar

Läs mer

Granskningsrapport. Brukarrevision. Londongatan Boende för ensamkommande

Granskningsrapport. Brukarrevision. Londongatan Boende för ensamkommande Granskningsrapport Brukarrevision Londongatan Boende för ensamkommande 2014 . INLEDNING Om brukarrevision Detta är en rapport från brukarrevisionen. Brukarrevision är ett sätt att ta reda på vad de vi

Läs mer

SANNARPSGYMNASIET. Guide till ditt gymnasieval. Hallå! Vet du inte vad du ska välja? Här får du tips!

SANNARPSGYMNASIET. Guide till ditt gymnasieval. Hallå! Vet du inte vad du ska välja? Här får du tips! SANNARPSGYMNASIET Guide till ditt gymnasieval Hallå! Vet du inte vad du ska välja? Här får du tips! BF VO Alexandra, Jennifer, Evelina, Colin BF15 - Vi valde BF för att vi tycker om barn, säger Alexandra,

Läs mer

En viktig mässa för alla

En viktig mässa för alla Gunilla Südow Mölnlycke bibliotek, Härryda kommun gunilla.sudow@harryda.se 2013 En viktig mässa för alla I dagens läge, med en snabb teknikutveckling, inte minst inom den digitala sfären, behöver vi förr

Läs mer

JUNI 2012. Midsommar. den 25 juni 2012

JUNI 2012. Midsommar. den 25 juni 2012 JUNI 2012 Midsommar den 25 juni 2012 Då var midsommar över för denna gång och det har varit en riktigt trevlig helg med härligt folk! Började med Borejoggen som var bland det jobbigaste jag gjort, påminn

Läs mer

40-årskris helt klart!

40-årskris helt klart! 40-årskris helt klart! Oj, det kom som ett brev på posten! En stor och enorm hemsk känsla! Det var krisdags igen! Jag ville helst inte vara med, jag kände mig så totalt misslyckad mitt i mitt liv! Så här

Läs mer

Likabehandling och trygghet 2015

Likabehandling och trygghet 2015 Likabehandling och trygghet 2015 1 Jag är Man 58 48,3 Kvinna 58 48,3 Jag avstår från att definiera 4 3,3 mig Total 120 100 100% (120/120) 2 Det känns bra att gå i skolan Alltid 46 38,3 Oftast 55 45,8 Ibland

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Så bra är ditt gymnasieval

Så bra är ditt gymnasieval Så bra är ditt gymnasieval fakta om kvaliteten på alla program och skolor w sidan 4: programmen som ger jobb 6: de gör mest för att alla elever ska nå målen 8: utbildningarna med högst betyg 10: skolorna

Läs mer

5. Skill # 2 Inviting Prospects to Understand Your Product or Opportunity. Många posers och amatörer gör dessa fel i början när dom ska bjuda in

5. Skill # 2 Inviting Prospects to Understand Your Product or Opportunity. Många posers och amatörer gör dessa fel i början när dom ska bjuda in 5. Skill # 2 Inviting Prospects to Understand Your Product or Opportunity Många posers och amatörer gör dessa fel i början när dom ska bjuda in Jagar folk - bryr sig bara om att få en ny värvning - ifall

Läs mer

centerpartiets partiledarkandidater

centerpartiets partiledarkandidater centerpartiets partiledarkandidater Foto: Fredrik Persson/Scanpix anna-karin hatt Jag vill bli din partiledare, därför att jag tror på Centerpartiet som ett angeläget allmänborgerligt parti som är drivande

Läs mer

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman v.26, 27 & 31. Var informationen innan kollot tillräcklig? (57 svar) 60 50 40 30 20 10 0 Ja (98%, 56 st) Nej (2%, 1 st) Om nej, vad

Läs mer

2. Hur tycker du att stämningen i sjuan i stort har förändrats under året glädje, trygghet, gemenskap och kommunikation?

2. Hur tycker du att stämningen i sjuan i stort har förändrats under året glädje, trygghet, gemenskap och kommunikation? 1. Hur tycker du att det har varit att gå i sjuan som helhet? Gör ett omdöme som handlar om rolighetsgraden (hur kul det har varit) och ett omdöme som handlar om hur du upplever ditt lärande (hur mycket

Läs mer

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna!

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna! NY I TOLGS SOCKEN? Bott här ett tag, men har inte riktigt koll på vad som finns och sker i Tolg? Välkommen på info-träff söndagen den 22 mars kl 15.00 i Föreningslokalen! Nummer 1 2015 På plats finns glada

Läs mer

Storyline Familjen Bilgren

Storyline Familjen Bilgren Storyline Familjen Bilgren Du har valt att jobba med trafik med hjälp av Storyline. Denna Storyline vänder sig till årskurs 4 6 Eleverna får till en början möta familjen Bilgren som bor i Ringstorp. Familjen

Läs mer

Elevkår, vadå? Varför elevkårsverksamhet?

Elevkår, vadå? Varför elevkårsverksamhet? Elevkår, vadå? Alla elever i skolan tillhör skolans elevkår, på samma sätt som att alla lärare i skolan tillhör skolans lärarkår. Genom en elevkår har eleverna ett representativt organ för att försvara

Läs mer

Sammanställning av ungdomsdialog I & II om psykisk hälsa Hur mår du?

Sammanställning av ungdomsdialog I & II om psykisk hälsa Hur mår du? Sammanställning av ungdomsdialog I & II om psykisk hälsa Hur mår du? Under maj och oktober månad 2013 besökte representanter från nämnden sammanlagt tolv gymnasieskolor i Sjuhärad;,, Naturbruksgymnasiet

Läs mer

Ungdomssamtalarna beaktas i internbudget för 2015, samt att samarbete inom ramen för Ungdomssamtalarna fortsatt sker med grundskolenämnden

Ungdomssamtalarna beaktas i internbudget för 2015, samt att samarbete inom ramen för Ungdomssamtalarna fortsatt sker med grundskolenämnden Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (1) Datum 2014-08-07 Handläggare Annika Pfannenstill Utredningssekreterare annika.pfannenstill@malmo.se Tjänsteskrivelse Ungdomssamtalare GYVF-2014-542

Läs mer

Sammanställning av ungdomsdialog II om psykisk hälsa Hur mår du?

Sammanställning av ungdomsdialog II om psykisk hälsa Hur mår du? Sammanställning av ungdomsdialog II om psykisk hälsa Hur mår du? Under oktober månad 2013 besökte representanter från nämnden sju gymnasieskolor i Sjuhärad; Almåsgymnasiet, Jensen Gymnasium, Naturbruksgymnasiet

Läs mer

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 19/8 Måndag Introduktionsdag Tid: 14.00 Samling sker på parkeringen vid spårvagnshållplatsen Medicinaregatan. Hållplats: Medicinaregatan Spårvagn:

Läs mer

Varmt välkommen! Då ska du ta chansen och läsa vidare om arbetet tillsammans med oss sommaren 2016!

Varmt välkommen! Då ska du ta chansen och läsa vidare om arbetet tillsammans med oss sommaren 2016! Varmt välkommen! Vad kul att just DU har hittat hit och är intresserad av att jobba med oss på Främby Udde Resort Är du en glad och positiv person som har lätt att skratta? Vill du vara del i något stort?

Läs mer

Klass 6B Guldhedsskolan

Klass 6B Guldhedsskolan Klass 6B Guldhedsskolan Klass 6B i Guldhedsskolan har gjort ett temaarbete i NO, svenska och bild. Vi gör alla avtryck i miljön. Hur mycket jag tar av naturens resurser och belastar miljön brukar kallas

Läs mer

INNEHÅLL VARNHEM EKOBYN. INTRODUKTION - sammanfattning. Klimatförändringar. Funktioner. Projektmål. Ekoby - vad och varför?

INNEHÅLL VARNHEM EKOBYN. INTRODUKTION - sammanfattning. Klimatförändringar. Funktioner. Projektmål. Ekoby - vad och varför? INNEHÅLL 4 INTRODUKTION - sammanfattning Projektmål Lokalt sammanhang Lokala utvecklingsmål 6 VARNHEM Klimatförändringar Ekoby - vad och varför? 12 EKOBYN Funktioner Designkriterier 16 23 27 Illustrationsplan

Läs mer

Berättarstunden. Termin 4: Bibeltelefonen. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial

Berättarstunden. Termin 4: Bibeltelefonen. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial Berättarstunden - levande berättelser från Bibeln Termin 4: Bibeltelefonen Söndagsskolmaterial Innehåll Termin 4 Bibeltelefonen Förord Beskrivning Lektion 1 Lektion 2 Lektion 3 Lektion 4 Lektion 5 Lektion

Läs mer

Roligaste Sommarjobbet 2014

Roligaste Sommarjobbet 2014 Roligaste Sommarjobbet Q Vilket program har du deltagit i? Svarade: Hoppade över: RS Nacka sv al RS Arboga/Köping/Kungsör RS Avesta RS Enköping RS Falun RS Heby RS Håbo RS Mora RS Nacka RS Sigtuna RS Skövde

Läs mer

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da!

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da! Drogad Det var en helt vanlig lördags morgon, klockan var 4:33 det var kallt och snöade ute. Idag skulle jag och min pojkvän åka på skidresa i en vecka i Lindvallen, det är första gången för min pojkvän

Läs mer

Söderslättsgymnasiets studentvecka. Bakgrund - tidigare års studentveckor Elevmedverkan Ansvar

Söderslättsgymnasiets studentvecka. Bakgrund - tidigare års studentveckor Elevmedverkan Ansvar Söderslättsgymnasiets studentvecka Bakgrund - tidigare års studentveckor Elevmedverkan Ansvar Om Festmetoden Film och webbplats som Alkoholkommittén lanserade 2005. Riktad till unga vuxna i åldern 18-25

Läs mer

Dethär tycker vi är viktigt! De ungas röst Ann Backman

Dethär tycker vi är viktigt! De ungas röst Ann Backman Dethär tycker vi är viktigt! De ungas röst Ann Backman En ungdomsgrupp i Österbotten Deltagare: 3 ungdomar, ålder: 15, 17 och 18 år. En ungdom var gruppansvarig och samlade ihop gruppen. Deltagarna fick

Läs mer

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården TallgårdenNytt Månadsbrev mars-april månad 2012. Finns även att hämta på förskolans hemsida, www.mjolby.se Redaktör Pia Adlertz, pia.adlertz@mjolby.se I huvudet på Linda Hej alla föräldrar Äntligen börjar

Läs mer

Innehåll. Smakprov från boken ORKA! utgiven på www.egetforlag.se

Innehåll. Smakprov från boken ORKA! utgiven på www.egetforlag.se FRIDA SÖDERMARK Innehåll Jag lever min dröm 5 1. Orka 9 2. Hitta din grej 11 3. Hitta tiden 17 4. Utgå från dig själv 27 5. Att sätta upp mål 30 6. Motivation 36 7. Motgångar 43 8. Jämvikt och fokus 50

Läs mer

Sammanställning av ungdomsdialog om psykisk hälsa Hur mår du?

Sammanställning av ungdomsdialog om psykisk hälsa Hur mår du? Sammanställning av ungdomsdialog om psykisk hälsa Hur mår du? Under april och maj månad besökte representanter från nämnden fem gymnasieskolor i Sjuhärad; Tingsholmsgymnasiet i Ulrice, sgymnasiet i, i,

Läs mer

Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids. Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids

Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids. Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids Text & musik: Agnes Samuelsson, Jonatan Samuelsson Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids Vi gillar alla människor Hur dom än ser ut Vi vill att dom ska veta Dom är älskade av Gud Vi gillar dans

Läs mer

400 enkäter delades ut på plats till Seniordagens besökare. 132 besökare (33%) valde att medverka och svara på enkäten.

400 enkäter delades ut på plats till Seniordagens besökare. 132 besökare (33%) valde att medverka och svara på enkäten. SENIORDAGEN 2013 Utvärderingsenkät besökare 400 enkäter delades ut på plats till Seniordagens besökare. 132 besökare (33%) valde att medverka och svara på enkäten. Syftet med enkäten var att fånga upp

Läs mer

Välkommen till ditt nya liv. vecka 13-16

Välkommen till ditt nya liv. vecka 13-16 Välkommen till ditt nya liv uppföljning vecka 13-16 Även om du inte längre tar CHAMPIX, fortsätter LifeREWARDSprogrammet att ge dig råd och stöd i ytterligare 4 veckor och hjälper dig vara en före detta

Läs mer

Välkommen till Uppsala!

Välkommen till Uppsala! Välkommen till Uppsala! Reccekommittén vill hjärtligen inte bara gratulera dig som blivit antagen till Sveriges bästa juristutbildning, utan även välkomna Dig till landets bästa studentstad. Innan du slängs

Läs mer

om detta talar man endast med kaniner Text och bild: Anna Höglund

om detta talar man endast med kaniner Text och bild: Anna Höglund 1 om detta talar man endast med kaniner Text och bild: Anna Höglund Detta är en bilderbok för tonåringar och för vuxna, en bok som handlar om utanförskap och vilsenhet. Det är en poetisk bok med korta

Läs mer

TIPSLISTAN om trans på lajv

TIPSLISTAN om trans på lajv TIPSLISTAN om trans på lajv På Prolog 2015 samlades 17 stycken lajvare med transerfarenheter på utvecklingsforumet Att lajva utanför könsnormerna. Där skapade vi bland annat den här listan med grundläggande

Läs mer

Min försvunna lillebror

Min försvunna lillebror 3S Ida Norberg Sa1a Min försvunna lillebror Vi hade precis sålt vårt hus och flyttat in i världens finaste hus, det var stort, väldigt stort, det fanns nästan allt där, pool, stor trädgård och stort garage.

Läs mer

Börja med att berätta om din huvudperson. Börja t.ex. med: Mattias är en helt vanlig kille på 12 år som bor i

Börja med att berätta om din huvudperson. Börja t.ex. med: Mattias är en helt vanlig kille på 12 år som bor i Kapitel 1 Allt börjar. 1 I det här kapitlet övar vi på att skriva i en annan persons namn, alltså INTE i jag-form, och på att beskriva. Börja med att läsa igenom alla instruktioner så att du inte missar

Läs mer

Kollektiv kamp väckte Tyrolen

Kollektiv kamp väckte Tyrolen Sverige. VARFÖR SKA ALLA HA VARSIN SÅG? Kollektiv kamp väckte Tyrolen TEXT&FOTO maria lindberg The Hector spelar på dansbanans scen med det psykedeliskt målade taket. fib 24 > fib 25 SVERIGE Den kollektiva

Läs mer

Kulturell vistelse i BERLIN 17-22.4.2016 Presentation och utvärdering

Kulturell vistelse i BERLIN 17-22.4.2016 Presentation och utvärdering Kulturell vistelse i BERLIN 17-22.4.2016 Presentation och utvärdering - Film >> - Presentationer - Utvärdering - Kommentarer 18 frågor 11 frågor 5.3.2013 A. RESAN a. utveckla min kommunikationsförmåga

Läs mer

BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010

BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010 BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010 SÖNDAG! När jag anländer till Halmstad känns det nästan overkligt. Tänk att jag verkligen är här. Att det är nu det händer. Har haft detta som mitt ständiga slut

Läs mer

Framtidstro bland unga i Linköping

Framtidstro bland unga i Linköping Framtidstro bland unga i Linköping Lägg in bild om det finns någon! Författare: Saimon Louis & Hanne Gewecke 3 augusti 2015 2 Innehåll Inledning... 3 Bakgrund... 3 Syfte... 3 Metod... 3 Resultat från intervjuerna...

Läs mer

Utvärdering av projektet Flodagruppen

Utvärdering av projektet Flodagruppen Utvärdering Flodagruppen 1 Utvärdering av projektet Flodagruppen Elever och föräldrar Johan Heintz Handledare: Annika Hall Sveagatan 15 Kurator vid Dergårdens gymnasium, 413 14 Göteborg Lerum e-mail: johan.heintz@kulturverkstan.net

Läs mer

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen Demokratifesten årsmöte för lokalgruppen 2014 2015 Guiden är till våra lokalgrupper så att de kan genomföra demokratiska, inkluderande och roliga demokratifester. Till guiden finns ett flertal mallar och

Läs mer

Bävernytt. ordförande h a r o r d e t. Din lokala nyhetskälla. Nr 1 - Feb 2008. Du som Medlem är Inbjuden till:

Bävernytt. ordförande h a r o r d e t. Din lokala nyhetskälla. Nr 1 - Feb 2008. Du som Medlem är Inbjuden till: Bävernytt Din lokala nyhetskälla Nr 1 - Feb 2008 Du som Medlem är Inbjuden till: ordförande h a r o r d e t Styrelsens arbete efter jul och nyår flyter på för fullt. Vi har många bollar i luften. Om inte

Läs mer

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar.

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar. Nr 3, februari 2008 Brogårdsbladet Gemensamt nyhetsbrev från Alingsåshem och Hyresgästföreningen till hyresgästerna på Brogården i Alingsås. Skanska etablerar sig Nu är det snart dags att dra igång ombyggnationen

Läs mer

Lägerutvärdering FLATÖN 14

Lägerutvärdering FLATÖN 14 Lägerutvärdering FLATÖN 14 Läger 1 (22-28/6) Utvärdering 2014 års VVDS läger 1; 22 juni-28 juni Förmågor före och efter lägret (Skalan är 1-5 där 1 är lägst och 5 högst) Före (37) Efter (32) Självkänsla

Läs mer

Bättre Självförtroende NU!

Bättre Självförtroende NU! Bättre Självförtroende NU! AV: Dennis Danielsson En bok om att hitta, skapa eller ta tillbaka ett självförtroende på topp. Boktitel: Bättre Självförtroende NU! Copyright 2012, Dennis Danielsson Omslagsdesign:

Läs mer

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning februari/mars 2013 Dnr 2/19 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte och mål... 3 Sammanfattning

Läs mer

Thomas i Elvsted Kap 3.

Thomas i Elvsted Kap 3. Kap 3 Nu börjar träningen Imre, inte Ymre När kommer din pappa, frågar jag Lappen, vi kanske ska dela upp innan. Han är redan hemma, han jobbar på Metallen med datorer, säger Lappen, så vi ska nog strax

Läs mer

Scen 1. Personer. 1977 är Emma 38 och. emma jerry robert en servitör

Scen 1. Personer. 1977 är Emma 38 och. emma jerry robert en servitör 1978 Scen 1. Personer emma jerry robert en servitör 1977 är Emma 38 och Jerry och Robert 40. * Betrayal hade premiär på National Theatre i London, 15 november 1978, i regi av Peter Hall. Pub. 1977. Vår.

Läs mer

God morgon Z, Hoppas du kunnat sova. Det blev ju litet jobbigt igår, och jag tänkte att jag kanske kan försöka förklara hur jag ser på det som hände och på hur vi har det i ett brev. Jag gissar att du

Läs mer

Simklubben Elfsborgs policy gällande FÖRÄLDRAENGAGEMANG. och riktlinjer gällande att ha barn som deltager i tävlingsverksamheten

Simklubben Elfsborgs policy gällande FÖRÄLDRAENGAGEMANG. och riktlinjer gällande att ha barn som deltager i tävlingsverksamheten Simklubben Elfsborgs policy gällande FÖRÄLDRAENGAGEMANG och riktlinjer gällande att ha barn som deltager i tävlingsverksamheten 1 Denna policy gällande föräldraengagemang är ett av flera policydokument

Läs mer

Kristet Sällskapande Stefan Forsbäck 2007

Kristet Sällskapande Stefan Forsbäck 2007 Kristet Sällskapande Stefan Forsbäck 2007 INLEDNING Kärlek är något underbart! Säkert det finaste vi kan uppleva! Vi längtar alla efter att vara riktigt älskade och få bli överösta av någons uppmärksamhet.

Läs mer

Case: Kundservice. Vad är det som idag kan kallas service? Madeleine Lindqvist 2009-08-03

Case: Kundservice. Vad är det som idag kan kallas service? Madeleine Lindqvist 2009-08-03 1 Vad är det som idag kan kallas service? Madeleine Lindqvist 2009-08-03 I alla tider har människor varit krävande och förväntat sig bland det bästa, men aldrig förr, som i dag har service betytt så mycket.

Läs mer

Sammanställning av ungas åsikter. November 2009 Anna Lena Pogulis Carina Ingesson

Sammanställning av ungas åsikter. November 2009 Anna Lena Pogulis Carina Ingesson Sammanställning av ungas åsikter November 2009 Anna Lena Pogulis Carina Ingesson Bakgrund Kommunfullmäktige har antagit ett strategiskt område Barn och unga vår framtid. Utifrån de övergripande och nämndsspecifika

Läs mer

Herren behöver dem. Av: Johannes Djerf

Herren behöver dem. Av: Johannes Djerf Herren behöver dem Av: Johannes Djerf Jag tänkte börja med att fråga om någon vet vilken produkt som denna logga tillhör? (bild). Karlsson Klister, det som är känt för att kunna laga allt. Det lagade mina

Läs mer

Jim till kamera Det är viktigt att vakna i tid så att man inte missar dagen.

Jim till kamera Det är viktigt att vakna i tid så att man inte missar dagen. - manus ver.2 INT Sovrum dag En kille ligger och sover i hans väldigt städade, prydliga rum. Det är JIM. Ett foto av hans mor och en väckarklocka syns på nattduksbordet. Han sätter sig upp nöjd 2 sekunder

Läs mer

November 2013 Årgång 2 Nummer 4. Gillar. Gillar inte Vet ej

November 2013 Årgång 2 Nummer 4. Gillar. Gillar inte Vet ej November 2013 Årgång 2 Nummer 4 TEMANUMMER: Lucia 11% 10% Gillar Vi har gjort en undersökning om hur många som gillar lucia här på skolan. Vi frågade 100 elever och till vänster ser ni resultatet. Gillar

Läs mer

Självkänsla. Här beskriver jag skillnaden på några begrepp som ofta blandas ihop.

Självkänsla. Här beskriver jag skillnaden på några begrepp som ofta blandas ihop. Självkänsla Självkänsla är lika med att bottna i sitt innerst. Självkänslan finns i varje människa och söker plats att få fäste i och växa ur. Vissa ger den utrymme medan vissa inte låter den gro. Det

Läs mer

Vänersborgs Skidklubb arrangerar vårruset varje år. En stor löparfest för tjejer. Vi beslutade att bjuda in ett lag med sex stycken att deltaga Ålder

Vänersborgs Skidklubb arrangerar vårruset varje år. En stor löparfest för tjejer. Vi beslutade att bjuda in ett lag med sex stycken att deltaga Ålder Hösten 2014 körde vi ett projekt där vi var ute i invandrartäta bostadsområden och ordnade små gårdsorienteringar. Intresset var stort men vi hade mycket svårt att få någon till klubben. Den stora behållningen

Läs mer

Nähä, du! Du hade säkert satt bort dig, som vanligt, säger Markus. Inte alls, fräser Mariana. Du är bara en dålig förlorare!

Nähä, du! Du hade säkert satt bort dig, som vanligt, säger Markus. Inte alls, fräser Mariana. Du är bara en dålig förlorare! 1. Schackproblem Det går bara inte! Det är omöjligt! Man blir ju bara arg på problemet!! Mariana dunkar en av pjäserna hårt i köksbordet. Lugna ner er! Jag trodde schack var ett tyst spel. Efter alla dataspel

Läs mer

F13-8 Formalia Anmärkning. M13-8 MEDDELANDEN Anmärkning

F13-8 Formalia Anmärkning. M13-8 MEDDELANDEN Anmärkning F13-8 Formalia Anmärkning M13-8 MEDDELANDEN Anmärkning V13-8 Val B13-8 Beslut D13-8 Diskussion A13-8 Avslutande formalia Anmärkning Meddelandebilaga Bilaga fumm13-8.4 Umeå, 2014-05-19 Sid 1(1) Till kårfullmäktige

Läs mer

identiet Konstpedagogiskt arbete i Västra Götaland sedan 2002 BILDER OCH RÖSTER OM IDENTITET OCH EGET SKAPANDE VEM ÄR JAG?

identiet Konstpedagogiskt arbete i Västra Götaland sedan 2002 BILDER OCH RÖSTER OM IDENTITET OCH EGET SKAPANDE VEM ÄR JAG? identiet VEM ÄR JAG? BILD & FORM SERIE ANNA-KARIN LIEDBERG ELLA KALOGRITSA Elever färglägger lerskulpturer med akvarellteknik. Kronbergsskolan, Lysekil BILDER OCH RÖSTER OM IDENTITET OCH EGET SKAPANDE

Läs mer

Blandade resultat ÄLVNÄS TVÄTT

Blandade resultat ÄLVNÄS TVÄTT Blandade resultat Nu var det riktigt länge sedan jag fick iväg någon rapport om hur skoteråkandet går för min del. Jag kan väl säga att det varit mer än fullt upp med arbete, familj, garagetid och träning/tävling.

Läs mer

MATERIAL TILL EFTERARBETE MED BARN

MATERIAL TILL EFTERARBETE MED BARN MATERIAL TILL EFTERARBETE MED BARN Kulor, cash och sedlar Hur många presenter behövs för att fylla ett hål av saknad i hjärtat? Kommer någon och räddar dig till slut, som prinsessan på den vita hästen,

Läs mer

Berlinmuren Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande.

Berlinmuren Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande. Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande. Ämne: Historia Arbetssätt: Läsa in mig på ämnet, både genom böcker(om det går) och

Läs mer

KAPITEL 6. Verb: preteritum. *imperativ som slutar på p, k, s, t eller x +te. Special (it-verb och oregelbundna verb) T ex: gå-gick, drick-drack

KAPITEL 6. Verb: preteritum. *imperativ som slutar på p, k, s, t eller x +te. Special (it-verb och oregelbundna verb) T ex: gå-gick, drick-drack KAPITEL 6 Verb: preteritum Imperativ Tala +de Ring +de Läs* +te Må +dde preteritum talade ringde läste mådde *imperativ som slutar på p, k, s, t eller x +te Special (it-verb och oregelbundna verb) T ex:

Läs mer

En dag i seglarskolan av Thomas Belius

En dag i seglarskolan av Thomas Belius Artikel i GMSS-tidningen 2012 En dag i seglarskolan av Thomas Belius En av GMSS huvudsakliga aktiviteter är den Seglarskola som klubben driver framgångsrikt sedan ett 20-tal år i Grisslehamn. Den utgör

Läs mer

Äskning till Tbi-sektionens 20års jubileum

Äskning till Tbi-sektionens 20års jubileum Äskning till Tbi-sektionens 20års jubileum Enligt Tbi-sektionens reglemente punkt 3.1.3 står det följande: Sektionsstyrelsen förvaltar ett jubileumssparande å medlemmarnas räkning på sektionens konton.

Läs mer

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ!

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! High School ansvar trygghet kvalitet sedan 1958 www.sts.se ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! Att få ta emot en utbytesstudent innebär ett kulturellt utbyte på hemmaplan. Tänk att få prata ett annat språk

Läs mer

NKI - Särskilt boende 2012

NKI - Särskilt boende 2012 NKI Särskilt boende (boende) 2012 1(7) NKI - Särskilt boende 2012 Enkät till boende 1.1 Nöjd Kund Index Tabell 1.1 Färgformatering i tabellen: Genomsnitt mellan svarsalt 1 & 2 RÖD Genomsnitt mellan svarsalt

Läs mer

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor JONNY VILL VARA ENSAM Om trötta föräldrar och karusellen med professionella Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette

Läs mer

Vi vill veta vad tycker du om skolan

Vi vill veta vad tycker du om skolan Vi vill veta vad tycker du om skolan 1 1 Hur gammal är du? år 2 Är 1 2 du Flicka Pojke 3 Går du i skolår 1 4 2 5 3 6 4 Har du och dina föräldrar valt en annan skola än den som ligger närmast ditt hem?

Läs mer

Elevdemokrati och inflytande

Elevdemokrati och inflytande Elevdemokrati och inflytande Student democracy and influence Projektarbete VT-13 Karin Bylund NVSP3 Handledare: Yvonne Toth Innehåll 1. Inledning... 3 1:1 Inledning... 3 1:2 Sammanfattning... 3 1:3 Syfte

Läs mer

Enkätsvar 2013. Fler kvinnor. Enkätsvar 2013 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm

Enkätsvar 2013. Fler kvinnor. Enkätsvar 2013 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm Enkätsvar 13 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm Enkätsvar 13 Under en fyraveckorsperiod, 25/2 till22/3 13, bad vi våra besökare på mottagningarna i Stockholm och Handen att fylla i och svara på en brukarenkät.

Läs mer

Börja med att berätta om din huvudperson. Börja t.ex. med: Mattias är en helt vanlig kille på 12 år som bor i

Börja med att berätta om din huvudperson. Börja t.ex. med: Mattias är en helt vanlig kille på 12 år som bor i Kapitel 1 Allt börjar. 1 I det här kapitlet övar vi på att skriva i en annan persons namn, alltså INTE i jag-form, och på att beskriva. Börja med att läsa igenom alla instruktioner så att du inte missar

Läs mer

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016 SKAPANDE SKOLA Projektet är avslutat och var mycket uppskattat av eleverna! Filmerna finns på erikhedman.com. SMILE Månadens ord är MEDMÄNSKLIG- HET och vi arbetar med färdigheten att visa att man tycker

Läs mer

Partybrudarna som vaskade allt!

Partybrudarna som vaskade allt! Iq Rapport 2011:1 en aktuell bild av ungas attityd till alkohol Partybrudarna som vaskade allt! Man har ungefär tre timmar på sig om man vill festa alkoholfritt, sedan blir alla för fulla. Folk ansåg att

Läs mer