Älska snö ett rykande färskt magasin

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Älska snö ett rykande färskt magasin"

Transkript

1 Nyheter SkiStar AB 2013/2014 ha lsosamt & sta rkande i fja llen Att det är hälsosamt och stärkande i fjällen är inte längre bara en trallvänlig visa. I en undersökning genomförd av HUI Research* svarar 8 av 10 tillfrågade skidintresserade svenskar att de förknippar en skidsemester med fysisk aktivitet, hälsa och njutning. Skidåkning hjälper till att bygga upp kroppens styrka, kondition, koordination, rörlighet och balans. Man samlar även på sig härliga minnen som ligger kvar långt efter att träningsvärken släppt, vilket hela 90 % * av de svenskar som reser med barn skriver under på. I linje med detta presenterar SkiStar till säsongen 2013/2014 en rad nyheter i Sälen, Åre, Vemdalen, Hemsedal, Trysil och Hammarbybacken. Dessutom byggs tre nya stolliftar i Åre i en av de största liftinvesteringarna någonsin i Skandinaviens fjällvärld. Skidåkning är en livsstil djupt rotad i den skandinaviska kulturen. SkiStar arbetar med att främja hälsoutvecklingen med alpin skidåkning som kärnan i semestern och har därför tagit fram en rad skräddarsydda paketlösningar som följer livets alla svängar. Nytt för i år är bland annat Ski Rookie där man oavsett ålder lär sig åka skidor med SkiStars duktiga skidlärare tillsammans med andra nybörjare. För de allra yngsta skidåkarna är det Valles Vinter Veckor som gäller. Det blir Valles Vinterspel med skidåkning, lek och annat skoj och ett par specialdesignade Valle-skidor att ta med hem på köpet. För alla barn och ungdomar upp till 15 år lanseras SkiStar Snowcamp med parkåkning, off pist och skicross under SkiStars egna sportlovsveckor. För den mogna skidåkaren och livsnjutaren paketeras bekvämt och pistnära boende med dagar fyllda av skidåkning för likasinnade. Stort fokus ligger också på att göra skidåkningen så rolig som möjligt för de yngsta gästerna. I ett nytt barnkoncept som lanseras brett på alla SkiStars destinationer tar man med hjälp av snögubben Valle barnens skidupplevelse till en helt ny nivå. Valle är sedan tidigare en välkänd favorit i Sälen. Till denna vintersäsong flyttar Valle även in i Åre, Vemdalen, Hemsedal och Trysil med sammanlagt 26 nya upplevelser och attraktioner i Valles Värld. Vi går mot en spännande vintersäsong i fjällvärlden och tar ett grepp om gästens upplevelse på plats på våra resmål i Sverige och Norge. Att åka till en SkiStardestination ska vara synonymt med kvalitet. Oavsett ålder, skidvana och preferens ska varje gäst hitta just sin typ av skidsemester. Ett tydligt barnkoncept, utvecklat med barnens bästa i fokus, hjälper till att lägga grunden till en fortsatt aktiv livsstil. Samtidigt satsar vi vidare på att utveckla varje destinations unika produkt med skräddarsydda paketlösningar, SkiStar Experience och investeringar i skidsystemen, säger Linda Morell, nordisk reklam & PR chef SkiStar AB. Vinterns tyngsta nyhet kommer lagom till jul och nyår i form av inte mindre än tre nya stolliftar i Åre. Liftinvesteringen är en av de största någonsin och ökar Åres liftkapacitet med dryga

2 5,000 personer i timmen. De nya liftarna Tegeliften, Fjällgårdsexpressen och Sadelexpressen byggs på strategiskt viktiga punkter i skidsystemet och kommer att resultera i ännu bättre skidåkningsupplevelse för gästen. Nedfarter breddas, skogsområden glesas ur och helt nya nedfarter byggs. Sammanlagt blir det 13 hektar helt ny skidåkningsyta vilket motsvarar ca 25 fullstora fotbollsplaner. I höst lanserar SkiStar för första gången ett magasin där samtliga resmål presenteras genom inspirerande resereportage. Magasinet Älska Snö skickas ut till 260,000 hushåll i Sverige, Norge och Danmark och finns även att läsa digitalt på skistar.com. Välkommen till en ny vinter med SkiStar i Sälen, Åre, Vemdalen, Hemsedal, Trysil och Hammarbybacken. Älska snö ett rykande färskt magasin En rykande färsk nyhet från SkiStar är det nya inspirationsmagasinet Älska Snö. Här presenteras Skandinaviens största skidorter Sälen, Åre, Vemdalen, Hemsedal, Trysil och citybacken Hammarbybacken mellan två pärmar med inspirerande reportage, värmande tips och ren skär snöglädje. #älskasnö introducerades på Instagram inför förra vintern och vann bästa inhouse Tusentals snöbilder laddades upp på Instagram och det blev visuellt tydligt att kärleken till vinter och snö är djupt rotad i den svenska och norska folksjälen.

3 Tre nya stolliftar i Åre ännu mer och ännu bättre skidåkning Lagom till jul och nyår invigs tre nya moderna stolliftar i Åre. De nya liftarna ökar kapaciteten i systemet med drygt 5,000 personer per timme och gör skidåkningen nedan trädgränsen ännu bättre. Bakom liftinvesteringen står Tegefjäll Linbane AB och Sadeln Fjällgården Linbane AB. SkiStar AB som är en av delägarna i de båda bolagen kommer att arrendera och driva liftarna. I samband med liftbyggnationerna anpassas nedfarterna till den moderna skidåkningen med större utrymme för breda och sköna svängar. Detta görs genom breddning av befintliga nedfarter, glesning av skog samt helt nya nedfarter. Totalt innebär detta 13 hektar helt ny skidåkningsyta, åtta hektar i Fjällgården/Sadeln och fem i Tegefjäll. Det här är en av de största satsningar på liftar som någonsin gjorts i fjällvärlden. Med de nya liftarna håller Åre jämna steg med de stora alpdestinationerna. Internationellt upplevs Åre redan idag som ett skidåkningsmecka utan trängsel. De förbättringar som görs genom nya liftar och nedfarter kommer att skapa ännu mer och ännu bättre skidåkning på det mer vädersäkra området i Åres lågzon, säger Niclas Sjögren Berg, destinationschef SkiStar Åre. Fakta nya liftar i Åre: Tegeliften Fyrstollift som kommer att ersätta den bygellift som finns idag i Tegefjäll. Längd meter, fallhöjd 275 meter. Kapaciteten blir personer i timmen vilket innebär en fördubbling av nuvarande kapacitet. Satsningen på en stollift i Tegefjäll innebär en fantastisk utvecklingspotential av de fina förutsättningar som finns i Duvedsområdet. Fjällgårdsexpressen Sexstollift som snabbt kommer att transportera skidåkare från Fjällgården upp mot Sadeln med en kapacitet på personer i timmen. Längd meter, fallhöjd 270 meter. Idag finns ingen lift på denna plats. Sadelexpressen Sexstollift som tar gästerna från Högåsliftens dalstation i Björnen till toppen på Sadelliften med en kapacitet på personer i timmen. Längd meter, fallhöjd 302 meter. I samband med detta kommer den befintliga Sadelliften att plockas ned för att möjliggöra fler nedfarter samt breddning av de befintliga nedfarterna. Sadelexpressen blir Sveriges första lift med både stolvärme och huvar. Fjällgårdsexpressen och Sadelexpressen är viktiga delar i utvecklingen av Björnenområdet och länkar smidigt ihop familjefavoriten Björnen med centrala Åres system. Genom detta stärks ett redan nu attraktivt skidområde.

4 Valle - den kramgoaste nyheten för de yngsta skidåkarna Nu flyttar barnens favorit Valle in på alla SkiStars resmål i Sverige och Norge. Valle är världens kramgoaste snögubbe. Han tycker att barn och snö är det finaste och viktigaste som finns och har därför grundat Vallemansrätten barnens rätt till världens bästa semester. Valle har under några år varit barnens favorit i Sälen och är efterlängtad på våra andra destinationer. Genom att utveckla och lansera Vallekonceptet vidare tillfredsställer vi våra yngsta gästers höga krav. Och som alla vet så ger glada barn nöjda föräldrar, säger Linda Morell, nordisk reklam & PR chef SkiStar AB. Valles värld en nöjespark på snö Upplevelserna och attraktionerna i Valles Värld är skidkul för SkiStars yngsta gäster. Här kan man lära, leka, skoja och busa på snö. 26 nya upplevelser och attraktioner lanseras denna vinter i Sälen, Åre, Vemdalen, Hemsedal och Trysil. Upplevelserna och attraktionerna varierar från destination till destination med den gemensamma nämnaren att Valle och barnen står i centrum. Vilket resmål man än väljer har barnen chansen att träffa, krama och åka skidor med Valle. Några exempel är:

5 - Valles skidland i Sälen, Åre, Hemsedal och Trysil som bland annat har svänghjälpmedel och give me five figurer för att göra de första svängarna minnesvärda. Här finns även minihopp och minirails för de som vågar lätta från snön. - Valleskogen i Hemsedal där skogsåkning med Vallefigurer gör äventyret ännu skojigare. - Valles tre miniparker i Vemdalen som innehåller hopp och rails på en kul nivå för de yngsta. Det finns också häftiga ski dance floors och boxar. - Valleteatern i Sälen och Trysil där Valle showar och skojar tillsammans med vännerna Love och Line. - Valles barnpassning som tar hand om de yngsta med lek och bus när resten av familjen vill ta en tuffare skidtur. - Valles speed ski- och self timmerbanor där barnen tävlar mot sig själva eller passar på att spöa mamma eller pappa. - Vallefiering av skidåkningen i Trollskogen. Den omtyckta upplevelseslingan förlängs dessutom med 200 meter och blir även ljussatt med äventyrsbelysning för att ge barnen en spännande skidtur kvällstid. Skidåkning en livsstil som följer med genom livets alla svängar Skidåkning är mer än en aktivitet och semesterform det är en livsstil. Våra allra yngsta skidåkare kallas faktiskt för hjälmfotingar och har knappt lärt sig att gå men racar redan nedför barnbackarna med ett stort flin på läpparna. Skidåkningen hänger sedan med genom livets alla svängar. Till denna vinter har vi skapat skräddarsydda och förmånliga paketeringar för att möta behoven som följer genom olika växlingar i livet, säger Linda Morell, nordisk reklam & PR chef SkiStar AB. Valles Vinterveckor och skidor på köpet Snögubben Valle flyttar in på alla SkiStars destinationer och hans vinterveckor är ett måste för alla barn med Valles vinterspel, afterski och en massa annat skoj. I paketet ingår ett par specialdesignade Valleskidor att ta med hem (barn t o m. 7 år Sverige, t o m. 6 år Norge). Ski Rookie gör det enklare att bli skidåkare Att lära sig något nytt är roligt oavsett ålder. På Ski Rookieveckan, vecka 11, väljer man det resmål som passar bäst och åker själv eller tillsammans med andra. En helt ny värld kommer att öppna sig och ge minnen för livet. Snowcamps under SkiStars egna sportlovsveckor Under SkiStars egna sportlovsveckor, vecka 14-15, kan man utveckla sina kunskaper inom park, off pist och skicross tillsammans med grymma coacher. SkiStar snowcamp passar alla typer av åkare upp till 15 år, duktiga som nybörjare.

6 Familjepaket på Experium Ett skräddarsytt paket för barnfamiljen med fullt ös från morgon till kväll. På Experium kombineras skidåkningen med bad, bowling, bio och bus i Kids Zone. Partypaket i fjällens nöjesmetropol Åre är fjällens nöjesmetropol med några av Nordens mest framgångsrika nöjesentreprenörer. I samarbete med dessa tar SkiStar nu fram fördelaktiga paket med boende, skipass, inträde till nattklubbar, underhållning och konserter under vinterns hetaste nöjesveckor. Hotellupplevelser långt från vardagen Åk iväg med din speciella vän. Njut av sköna svängar, perfekt återhämtning och ski in ski out på vackert fjällhotell i Trysil. Skistar All - Ett måste för alla skidfrälsta Med skipasset SkiStar All får man tillgång till skidåkning på Skandinaviens bästa skidorter. Nu lanserars nya fördelaktiga priser för de som vill åka skidor i Sälen, Åre, Vemdalen, Hemsedal, Trysil och Hammarbybacken under en och samma vinter. Livsnjutare 55+ Bo bekvämt och pistnära, själv eller med någon annan och fyll dagarna med skidåkning. Under vistelsen ges coaching i grupp av erfaren skidguide som ger både nybörjare och mer erfarna åkare det där lilla extra som gör skidåkningen ännu mer njutbar.

7 MySkiStar - för ännu mer skidglädje MySkiStar är skidglädje i digital form. Något som drygt 115,000 användare redan upptäckt. Tillsammans loggade vi nästan 6,5 miljoner liftåk, mer än 1,5 miljarder fallhöjdsmetrar och förbrände kalorier motsvarande drygt 160,000 pizzor under den gångna säsongen. Till kommande säsong breddar vi hälsokonceptet och ger MySkiStaranvändarna chansen att komma i bättre form än någonsin, säger Linda Morell, nordisk reklam & PR chef SkiStar AB. Skidåkning och hälsa går hand i hand. Inför skidvintern bjuder MySkiStar på ett nytt och enkelt hemmaträningsprogram av och med norsk/svenska och bokaktuella Kristin Kaspersen. Övningarna är lätta att göra på hemmaplan för att stärka musklerna inför skidsemestern. Fakta MySkiStar: Allt man behöver för att gå med i MySkiStar är ett skipass. Genom att registrera skipasset får man tillgång till mängder av funktioner, statistik och roliga utmaningar. Bland annat kan man: Se var i backen vänner och familj befinner sig Samla pins Starta och delta i utmaningar och tävlingar Följa sin egen åkstatistik Ta del av träningstips Dela sina skidupplevelser i sociala medier Se sin kaloriförbränning Få den senaste informationen om väder, liftar och skidåkning via mobilen Transportnyheter till, från och på plats i fjällen Den populära Skid- och Badbussen i Sälen får till vintern både fler hållplatser och en förlängning i tidtabellen och till den uppskattade skidbussen i Trysil adderas fler rutter. Arbetet med att i framtiden etablera en flygplats i Sälen fortgår, detta skulle vara ett stort steg för internationell helårsturism i både Sälen och Trysil. I Åre får gästen till kommande säsong möjlighet att via skistar.com boka transfer direkt till sitt boende från tågstationen. Från och med 2 september 2013 startar Malmö Aviation ny flyglinje mellan Bromma Flygplats och Åre/Östersund Airport. I Vemdalen rullar satsningen med förra årets nyhet Snötåget vidare med mycket förmånliga priser och bekväma avgångstider. Till denna säsong utökas tåget med två vagnar. Till Hemsedal och Fagernes Airport blir det två nya charterrutter från England och Nederländerna hela vintern.

8 Arenor i världsklass ger stora alpina tävlingsarrangemang Åre fortsätter sin satsning för att arrangera ännu ett alpint VM och har under våren 2013 lämnat in en ansökan för att få arrangera VM Beslutet tas i Barcelona juni 2014 av FIS delegater från hela världen. Att SkiStars skidområden håller hög kvalitet visas även av det faktum att stora alpina tävlingar arrangeras på samtliga resmål i Sverige och Norge. I Åre arrangeras i år damernas alpina världscup och världscup i Skicross. I Sälen anordnas FIS-klassade tävlingarna Sälen Cup samt Miss och Mr Lindvallen. Här hålls även en av deltävlingarna i Swedish Slopestyle tour. I Vemdalen går alpina ungdoms-sm av stapeln. Trysil står värd för en av deltävlingarna i herrarnas Europacup och Hemsedal anordnar alpint NM för både damer och herrar. Att årligen återkommande arrangera världscuptävlingar, europacuper och andra stora alpina tävlingar visar tydligt den kapacitet, bredd och styrka som finns på våra svenska och norska destinationer. Vi är stolta över den produkt vi levererar och att vi kan hålla en hög kvalitet både i tävlingssammanhang och för semesterfiraren. Att på nära håll få uppleva en alpin tävling på hög nivå är väldigt spännande och ger ännu ett roligt minne från skidsemestern, säger Linda Morell, nordisk reklam & PR chef SkiStar AB. Föräldrapass nu på alla destinationer delad tid i backen För föräldrar med små barn som behöver varva sin tid mellan skidbacken och pulkabacken finns sedan tidigare föräldrapasset i Sälen. Genom det populära föräldrapasset delar man på skipasset och tiden i backen vilket ger dubbel glädje. Föräldrapasset går numer att förboka på skistar.com och införs till denna säsong även i Åre, Vemdalen, Hemsedal och Trysil. Multihyr testa nytt så ofta du vill Genom hyrdealen Multihyr byter man fritt mellan olika utrustningar så ofta som man vill under hyrtiden. Man behöver inte gå till samma SkiStarshop utan kan ta den som är närmast för stunden. Skifta mellan alpint och snowboard eller testa telemark under samma vistelse. Multihyr finns sedan tidigare i Åre och införs nu även i Sälen, Vemdalen, Hemsedal och Trysil. Nytt är också att man kan förboka på skistar.com.

9 SkiStar Experience ännu större utbud Upplevelsekonceptet SkiStar Experience bygger på att ge utförsåkaren mervärden i form av kunskap, spänning och härliga upplevelser i skidåkningen. En meny fullspäckad av aktiviter med inriktning på äventyr, gemenskap och njutning finns att välja bland. Utbudet i SkiStar Experience breddas till denna vinter och är noga anpassat till varje resmåls förutsättningar. Här hittar man allt ifrån guidade offpistturer, randonéeturer, kombinerade skid- och SPApaket till möjlighet för barnen att åka skidor med SkiStars maskot snögubben Valle. Boende, mat & nöje viktiga ingredienser för en bra skidsemester Boende, mat och nöje är en viktig del i den totala semesterupplevelsen och på SkiStars resmål får gästerna det absolut bästa fjällen har att erbjuda. Inför kommande vinter sker en rad förbättringar, förändringar och nyetableringar både i SkiStars regi och av andra aktörer. Sälen Skilodgebaren nyinvigs och menyn utökas. Restaurang Lammet och Grisen öppnar butik med chark, deli och äta-hemma-koncept. Butiken blir full av godsaker till middagsmyset. I konceptet finns även webbeställning och hemleverans. På Experium Restaurang och Bar kan boende i Lindvallen lagom till jul och ända fram till påsk beställa pizza med hemkörning. Åre I Åre Björnen är det nya bostadsområdet Åre Sadeln under uppbyggnad. Tomtområdet sträcker sig från Sadeln och Högåsen i väst till Björnen centrum i öst. Fritidshus och lägenheter byggs mer eller mindre mitt i skidområdet. Backrestaurangen Kastrullen i Åre Björnen blir dubbelt så stor och sittplatserna utökas från 100 till 200. I Tegetornet öppnar en mindre livsmedelsbutik, en bra service till Tegefjälls gäster. Välkända Wallmans salonger har sedan några år tillbaka etablerat sig i Åre. Nu flyttar Wallmans in på Holiday Club och fortsätter underhålla gäster i samma härliga anda. Till denna vinter tar ägarna av nattklubben Bygget över Dippan. Det anrika etablissemanget byter namn till Verandan och det utlovas en hel del nyheter. Vemdalen Mitt i Björnrikes skidområde byggs nya boendet Lingonkullen. Första etappen med tre nya hus och totalt 12 lägenheter står klart lagom till säsongsstart. I Björnidet i Björnrike byggs en ny restaurang med plats för 120 sittande gäster. På Björnrike Centrat blir det italiensk mat på restaurang Vy. En trappa ner från Restaurang Vy öppnar sportbaren Ski Club, där man även kommer att satsa på afterski

10 med liveunderhållning. Skalets torg växer vidare med nyöppnade Hovde Hotell i blickfånget. Under vintern byggs nya uthyrningslägenheter. Ett nytt café med bageri, lättare mat och fullständiga rättigheter förväntas under säsongen bli den naturliga samlingspunkten. Det planeras även för gym och en rad andra verksamheter på Skalets torg. På Vemdalsskalets Högfjällshotell öppnar i direkt anslutning till pianobaren och restaurangen en ungdomslokal med bland annat biljard, air hockey och basket. Hemsedal Skistua slår upp dörrarna till nya lokaler med fler sittplatser och ett stärkt a la carte koncept. Den populära frukosten får nya öppettider och är nu bättre anpassad till morgonskidåkningen. Värmestugan i Fjellkafeen byggs ut och renoveras. I Hemsedal centrum etableras Vinmonopolet vilket blir en bra service för vintergästerna. Det byggs för fullt inför nästa vinter. Nya området Skigaarden väntas stå klart till säsongen 2014/2015 och blir då den naturliga mötesplatsen för äkta skidentusiaster. Lägenheterna kommer att ha hög standard och den tillhörande servicebyggnaden ska erbjuda både butiker och restauranger. Skigaarden byggs mitt i Hemsedals skidområde med liftar och backar bokstavligen rakt utanför dörren. Trysil Trysil centrum har under det senaste året fått flera nyetableringar i form av butiker. Till kommande vinter fortsätter utvecklingen med ett roligt utbud av kläder, inredning och sportartiklar. Radisson Blu Resort Trysil, det perfekta boendet för en aktiv semester, fyller i vinter 5 år. Detta kommer att firas med en rad nya koncept och upplevelser. Bland annat presenteras ett nytt bastu- och behandlingskoncept. Succén i I:C Blu Sky & Pianobar fortsätter och allsång är ett givet inslag. På vackra och högt belägna Park Inn Mountain Resort satsar after ski puben Stabben vidare på livemusik, man ser även till att fler gäster kan sitta utomhus och njuta av sol och vinterväder längre. Kocken bakom de båda hotellens barnbuffé blir ingen mindre än Snögubben Valle som garanterat serverar det bästa för kräsna små smaklökar. Valle kommer även att vara ett återkommande inslag på Radisson Blu Resort Trysil och Park Inn Mountain Resort. Hammarbybacken Inför säsongstarten renoveras SkiStarshop i Hammarbybacken för att skapa en för gästerna mer lättillgänglig och effektiv skiduthyrning. I samband med detta så får caféterian en ansiktslyftning. Det blir också en ny grillplats i nära anslutning till familjenedfarten.

11 Snö det kan SkiStar garantera SkiStar arbetar för att ge gästerna minnesvärda vinterupplevelser. I det ingår självklart att erbjuda så bra snö som möjligt. Detta säkerställs bland annat genom att löpande modernisera och effektivisera snötillverkningen och underhållet av backarna. Genom nya helautomatiserade snösystem som placeras på strategiska punkter i skidområdet blir det möjligt att lägga bra snö i högre lufttemperaturer. Målsättningen är att ha fjällvärldens mest effektiva och energismarta snösystem. På så vis kan man öppna fler nedfarter med hög snökvalitet tidigt på säsongen. En bra grund höjer dessutom kvaliteten på vårskidåkningen. SkiStars unika snögaranti innebär att gästen får pengarna tillbaka eller möjlighet att boka om resan om skidprodukten som utlovas inte kan uppfyllas. Snögarantin är en service till gästen och sträcker sig mellan olika datum beroende på destination. För att gästen tryggt ska kunna boka skidåkning på försäsongen gäller dessutom fri av- och ombokning fram till dess att snögarantin börjar gälla. Snögaranti Sälen Minst 15 nedfarter ska vara öppna under tiden 12 december 2013 till 27 april I destinationen Sälen ingår Lindvallen, Högfjället, Tandådalen och Hundfjället. Snögaranti Åre Minst 10 nedfarter ska vara öppna under tiden 13 december 2013 till 1 maj I destinationen Åre ingår Åre Björnen, Åre By och Duved. Snögaranti Vemdalen Minst 28 nedfarter och minst 335 m fallhöjd under perioden 20 december 2013 till 23 april I destinationen Vemdalen ingår Björnrike, Vemdalsskalet och Klövsjö/Storhogna. Snögaranti Hemsedal Minst 3 km nedfarter och minst 628 fallhöjdsmeter under perioden 22 november 2013 till 4 maj Snögaranti Trysil Steg 1 Minst 8 km nedfarter och minst 620 meter fallhöjd under perioden 15 november 2013 till 13 december Steg 2 Från 14 december 2013 till 27 april 2014 utvidgas garantin till minst 20 km nedfarter och minst 620 meter fallhöjd.

12 *Attitydundersökning med ett representativt urval skidintresserade svenskar och norrmän genomförd av HUI Research vintern Utöver det som presenterats i detta dokument tillkommer nyheter och event löpande. För mer information kontakta gärna: Linda Morell, nordisk reklam & PR chef SkiStar AB Telefon: Mail: linda.morell@skistar.com Linda Wasell, PR ansvarig SkiStar AB Telefon: Mail: linda.wasell@skistar.com Helena Engelbrecht, informatör SkiStar AB Telefon: Mail: helena.engelbrecht@skistar.com

SkiStar AB: Ute a r inne! En presentation av vinterns fja llnyheter 2014/2015

SkiStar AB: Ute a r inne! En presentation av vinterns fja llnyheter 2014/2015 SkiStar AB: Ute a r inne! En presentation av vinterns fja llnyheter 2014/2015 En aktiv livsstil med utomhusupplevelser som fjällsemester med skidåkning ligger nordborna fortsatt varmt om hjärtat. Rapporter*

Läs mer

SkiStars vision Att skapa minnesvärda vinterupplevelser som den ledande operatören av europeiska alpindestinationer

SkiStars vision Att skapa minnesvärda vinterupplevelser som den ledande operatören av europeiska alpindestinationer SkiStars vision Att skapa minnesvärda vinterupplevelser som den ledande operatören av europeiska alpindestinationer SkiStar AB SkiStar äger och driver verksamhet på alpindestinationerna Sälen, Åre, Vemdalen

Läs mer

Vinterns nyheter SkiStar Vemdalen säsongen 2012/13

Vinterns nyheter SkiStar Vemdalen säsongen 2012/13 Presskontakt: SkiStar Vemdalen Anders Lundqvist Marknad & Eventansvarig Tel: +46 70 235 68 09anders.lundqvist@skistar.com SkiStar AB Linda Wasell PR Ansvarig SkiStar AB Tel: +46 70 674 74 74 linda.wasell@skistar.com

Läs mer

Nyheter & Event Vemdalen 2014/2015

Nyheter & Event Vemdalen 2014/2015 Nyheter & Event Vemdalen 2014/2015 Vemdalens skidområde Ny lift och ny skidåkning på Vemdalsskalet Vemdalen har med sina tre skidområden Vemdalsskalet, Björnrike och Klövsjö de senaste åren haft en stark

Läs mer

Nu byggs en ny 8-stolslift

Nu byggs en ny 8-stolslift Lindvallen Sälen Barnfamiljens bästa fjällsemester. I Lindvallen kan du helhjärtat gå in för att ha kul och må bra i snön. Det bekväma boendet, den varierade skidåkningen och mängden aktiviteter gör Lindvallen

Läs mer

Attitydundersökning: Norrmän och skidsemester

Attitydundersökning: Norrmän och skidsemester Attitydundersökning: Norrmän och skidsemester HUI Research på uppdrag av SkiStar April 2013 Författare: Karin Olsson Innehåll Rapporten är indelad i följande avsnitt: Metod Semestervanor Skidintresserade

Läs mer

ALPIN TRÄNING 2016/2017 RACE ACADEMY RACE ACADEMY TIBI FIERI MELIUS

ALPIN TRÄNING 2016/2017 RACE ACADEMY RACE ACADEMY TIBI FIERI MELIUS 2016/2017 ALPIN TRÄNING S T Ö T E N S Ä L E N RACE ACADEMY RACE ACADEMY TIBI FIERI MELIUS Välkommen till STÖTEN RACE ACADEMY NYHETER 2016-2017 6-STOLSLIFT Sälens snabbaste och längsta stollift SNÖSYSTEM

Läs mer

La Manga Training Camp

La Manga Training Camp TUFFA TRÄNINGSPASS SOL RELAX GOD MAT SPANIEN - 21-28 SEPTEMBER, 2016 La Manga Training Camp Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare både

Läs mer

Nyheter & Event Sä len 2014/2015

Nyheter & Event Sä len 2014/2015 Nyheter & Event Sä len 2014/2015 Sälens skidområde Scandinavian Mountains Tillsammans med Destination Trysil arbetar Destination Sälenfjällen på att etablera nya Scandinavian Mountains baserat på Sveriges

Läs mer

Upptäck världen med GO Cruising

Upptäck världen med GO Cruising Upptäck världen med GO Cruising Välkommen till GO Cruising GO Cruising är specialiserade på kryssningar runt om i världen. Det finns otroligt många rederier och resmål att välja mellan och vi kan guida

Läs mer

Marbella Training Camp

Marbella Training Camp Marbella Training Camp TUFFA TRÄNINGSPASS STRANDLIV RELAX GOD MAT SPANIEN - 25 OKTOBER - 1 NOVEMBER, 2016 Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du ska komma hem som dig själv men

Läs mer

Formel 1 resor till Italien & Monza guide för resan

Formel 1 resor till Italien & Monza guide för resan Formel 1 resor till Italien & Monza guide för resan 2015 06 03 Inga kommentarer Guide och info för Formel 1 resor till Italien & Monza Innan du åker på en Formel 1 resa till Italien & Monza bör du läsa

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården TallgårdenNytt Månadsbrev mars-april månad 2012. Finns även att hämta på förskolans hemsida, www.mjolby.se Redaktör Pia Adlertz, pia.adlertz@mjolby.se I huvudet på Linda Hej alla föräldrar Äntligen börjar

Läs mer

Bilaga Marknadsplan 2016 Västerbottens Turism

Bilaga Marknadsplan 2016 Västerbottens Turism Bilaga Marknadsplan 2016 Västerbottens Turism Marknadsbeskrivningar Några av de faktorer vi tittar på vid val av marknader är gästnattsvolymer, tillväxtpotential, dygnsutlägg samt marknadens kännedom om

Läs mer

Formel 1 resor till Spanien & Barcelona guide för resan

Formel 1 resor till Spanien & Barcelona guide för resan Formel 1 resor till Spanien & Barcelona guide för resan 2015 05 29 Inga kommentarer Guide för Formel 1 resor till Spanien & Barcelona Om du inte har varit på Formel 1 resa till Spanien & Barcelona kommer

Läs mer

BILSEMESTERRAPPORTEN 2012

BILSEMESTERRAPPORTEN 2012 BILSEMESTERRAPPORTEN 2012 BILSEMESTER ÄR FRIHET I år firar Stena Line 50 år och därför är vi extra stolta att kunna presentera vår största kartläggning av svenskt resande med bil hittills: Bilsemesterrapporten

Läs mer

Fira Påsk med oss på Tandådalens Wärdshus!

Fira Påsk med oss på Tandådalens Wärdshus! Fira Påsk med oss på Tandådalens Wärdshus! FAMILJEFEST UTOMHUSAFTERSKI JAN JOHANSEN PARTYPATRULLEN MARKOOLIO LOTTA ENGBERG KIDSZON HOPPBORG VALLE SHOW SARA EDWARSSON MIDNATTSAFTERSKI DJ ALTÉGO URBAN ARTROOM

Läs mer

Skiddata Sverige 2011 12

Skiddata Sverige 2011 12 Eftertryck får gärna ske om källan anges. Foto: Nisse Schmidt. Skiddata Sverige 2011 12 SLAO, Tullgatan 27, 831 35 Östersund tel 063-13 23 95 fax 063-12 18 26 info@slao.se www.slao.se www.snorapporten.se

Läs mer

BARNENS SKIDPARADIS MITT I MALÅ SAMHÄLLE

BARNENS SKIDPARADIS MITT I MALÅ SAMHÄLLE BARNENS SKIDPARADIS MITT I MALÅ SAMHÄLLE 2 MALÅ MED ALLT SÅ NÄRA! Malå ligger i Västerbottens län och i landskapet Lappland, och är omgivet av storslaget vacker natur. Mitt i Malå samhälle ligger Tjamstanberget

Läs mer

PAY N PLAY 18-HÅL KROG WWW.SBGK.NU - 063-77 93 90 - KANSLI@SBGK.NU. Banan har. Med Norrlands bästa greener.

PAY N PLAY 18-HÅL KROG WWW.SBGK.NU - 063-77 93 90 - KANSLI@SBGK.NU. Banan har. Med Norrlands bästa greener. Banan har 18-HÅL Med Norrlands bästa greener. PAY N PLAY Där alla oavsett golfbakgrund är välkomna! EN KROG Med dagens lunch och fullständiga rättigheter. WWW.SBGK.NU - 063-77 93 90 - KANSLI@SBGK.NU Kort

Läs mer

Guide för Formel 1 resor till Ungern & Budapest

Guide för Formel 1 resor till Ungern & Budapest Guide för Formel 1 resor till Ungern & Budapest 2015 07 17 Inga kommentarer Guide för Formel 1 resor till Ungern & Budapest Ska du åka på Formel 1 resa till Ungern & Budapest med BE Resor kommer du vekligen

Läs mer

ETT BOENDE FÖR VARJE SMAK. Centralt, naturskönt och havsnära

ETT BOENDE FÖR VARJE SMAK. Centralt, naturskönt och havsnära ETT BOENDE FÖR VARJE SMAK Centralt, naturskönt och havsnära BOKA ONLINE SPARA UPP TILL 280 KR BOKA PÅ WEBBEN FINA PAKET! Att boka ditt boende online kan löna sig på många sätt. Det är enkelt, snabbt och

Läs mer

Vandra i Skottland. Great Glen Way, 7 nätter Fort William Inverness, 6 vandringsdagar

Vandra i Skottland. Great Glen Way, 7 nätter Fort William Inverness, 6 vandringsdagar Great Glen Way, Fort William Inverness, 7 nätter 1(5) Vandra i Skottland Great Glen Way, 7 nätter Fort William Inverness, 6 vandringsdagar Great Glen Way är en underbar vandring från Fort William genom

Läs mer

Hälso och Träningsweekend 16-18 september

Hälso och Träningsweekend 16-18 september Hälso och Träningsweekend 16-18 september Träning, rörelse och näringsriktig god mat, i vacker fjällmiljö. En helg för att öka din hälsa och ditt välbefinnande. Fyll på med ny kunskap och motivation. Nya

Läs mer

Forskningrapport LAVINER. Varför vi valde den här naturkatastrofen. Laviner

Forskningrapport LAVINER. Varför vi valde den här naturkatastrofen. Laviner Forskningrapport LAVINER Varför vi valde den här naturkatastrofen Vi har valt naturkatastrofen lavin för att det är ett lokalt problem. Vårt samhälle är endast i riskzonen under vintersäsongen, då lavinerna

Läs mer

Skidstugan som investering 2016

Skidstugan som investering 2016 Skidstugan som investering 2016 Claudia Wörmann Boendeekonom SBAB SBAB har undersökt inställningen till att semestra i de svenska fjällen, vill man ens åka och de som vill det, vad vill de göra förutom

Läs mer

Vänersborgs Skidklubb arrangerar vårruset varje år. En stor löparfest för tjejer. Vi beslutade att bjuda in ett lag med sex stycken att deltaga Ålder

Vänersborgs Skidklubb arrangerar vårruset varje år. En stor löparfest för tjejer. Vi beslutade att bjuda in ett lag med sex stycken att deltaga Ålder Hösten 2014 körde vi ett projekt där vi var ute i invandrartäta bostadsområden och ordnade små gårdsorienteringar. Intresset var stort men vi hade mycket svårt att få någon till klubben. Den stora behållningen

Läs mer

Årets nyheter SkiStar Åre 09/10

Årets nyheter SkiStar Åre 09/10 Presskontakt: Linda Wasell Tel: 0647 133 55 Mob: 070 395 62 71 E-post: linda.wasell@skistar.com Adress: Box 36, SE-830 13 Åre Årets nyheter 09/10 Högtryck - säsongen som gick Förra årets vintersäsong går

Läs mer

20 år. med svenska skidförbundet! Smartare hem med smarta energiprylar. Vi bjuder på 5 filmer hos film2home

20 år. med svenska skidförbundet! Smartare hem med smarta energiprylar. Vi bjuder på 5 filmer hos film2home NYHETER OCH ERBJUDANDEN TILL DIG SOM ÄR KUND HOS VATTENFALL VINTER 2014/2015 20 år med svenska skidförbundet! FOTO: ULF PALM Vi bjuder på 5 filmer hos film2home Smartare hem med smarta energiprylar Skid-VM

Läs mer

Verksamhetsberättelse Djurens Rätt Örebro 2015

Verksamhetsberättelse Djurens Rätt Örebro 2015 Verksamhetsberättelse Djurens Rätt Örebro 2015 Vilket år det har varit! Det här kommer bli svårt att sammanfatta på några få sidor. Det har hänt så mycket inom vår lokalavdelning att det skulle ta upp

Läs mer

HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016

HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016 HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016 Återhämtningsresa med Lise och Anna en härlig och inspirerande resa som passar både vana yogautövare och nybörjare. Tillsammans med Anna Hallén och Lise

Läs mer

0647-50700 INFO@AREGUIDERNA.SE

0647-50700 INFO@AREGUIDERNA.SE VINTER SKOTER Våra skoteräventyr är en av fjällens mest minnesvärda upplevelser. Följ med vår guide längs slingrande skoterleder mellan fjällbjörkar och granar, ut till Åres magiska fjällvärld. När tillfälle

Läs mer

NYA Snödrevet. Mars 2010. Medlemsinformation Östersund Telemark Club

NYA Snödrevet. Mars 2010. Medlemsinformation Östersund Telemark Club NYA Snödrevet Mars 2010 Medlemsinformation Östersund Telemark Club Ledare Snart Free Heel Fiesta Planeringen för Free Heel Fiesta pågår för fullt och anmälningarna är i skrivande stund fler än förra året,

Läs mer

Snabba fakta. När deltagare: 30 juli 5 augusti När funktionär: 29 juli 7 augusti. Var: Vässarö, ytterskärgården 14 mil norr om Stockholm

Snabba fakta. När deltagare: 30 juli 5 augusti När funktionär: 29 juli 7 augusti. Var: Vässarö, ytterskärgården 14 mil norr om Stockholm När deltagare: 30 juli 5 augusti När funktionär: 29 juli 7 augusti Var: Vässarö, ytterskärgården 14 mil norr om Stockholm Snabba fakta Vem: Boomerang riktar sig till dig som är Utmanarscout och Roverscout

Läs mer

PT on the Run to Spain

PT on the Run to Spain TRÄNING SOL RELAX GOD MAT COSTA DE VALENCIA, SPANIEN - 2016 Training Camp Spanien 15-22 SEPTEMBER 2016 Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Målsättningen är att du ska komma hem

Läs mer

Gympalätts egen tidning Hösten 2009

Gympalätts egen tidning Hösten 2009 Gympalätts egen tidning Hösten 2009 Ordförande Helena har ordet Så har ännu en gympatermin passerat och jag som ordförande kan med stolthet se på vår verksamhet. Den rörelseglädje man ser hos våra små

Läs mer

Från valp till jakthund valpar födda 24/6-11

Från valp till jakthund valpar födda 24/6-11 Från valp till jakthund valpar födda 24/6-11 TJH MANDYLIKE S LOADSTAR TWIGG S TOLTEK Valparna är nu 9 månader och jag har fått in så många fina rapporter om dem som jag vill delge Er alla. TWIGG S AND

Läs mer

Om nikotintuggummin och betydelsen av smak och konsistens för att sluta röka

Om nikotintuggummin och betydelsen av smak och konsistens för att sluta röka Rökförbud 1 juni 2005 Om nikotintuggummin och betydelsen av smak och konsistens för att sluta röka Ett bakgrundsmaterial med resultat från en Gallup-undersökning bland svenska rökare mellan 25 och 55 år

Läs mer

Kvinnor är våra favoriter

Kvinnor är våra favoriter Kvinnor är våra favoriter För oss på Bonnier Tidskrifter är skönhet ett av de viktigaste segmenten både innehållsmässigt i våra varumärken och gentemot våra annonsörer, läsare och besökare. Med våra varumärken

Läs mer

Varmt välkommen! Då ska du ta chansen och läsa vidare om arbetet tillsammans med oss sommaren 2016!

Varmt välkommen! Då ska du ta chansen och läsa vidare om arbetet tillsammans med oss sommaren 2016! Varmt välkommen! Vad kul att just DU har hittat hit och är intresserad av att jobba med oss på Främby Udde Resort Är du en glad och positiv person som har lätt att skratta? Vill du vara del i något stort?

Läs mer

Gå på tur! TEXT: XXX FOTO: XXX 28 MAGASIN HEMAVAN TÄRNABY MAGASIN HEMAVAN TÄRNABY 29

Gå på tur! TEXT: XXX FOTO: XXX 28 MAGASIN HEMAVAN TÄRNABY MAGASIN HEMAVAN TÄRNABY 29 Gå på tur! Glid med i den nya toppentrenden; gå på tur med eller utan barn. Här får du möta två nöjda toppturare; Åsa som tog en familjepaus tillsammans med goda väninnan XXXX. TEXT: XXX FOTO: XXX 28 MAGASIN

Läs mer

Produkter & karaktärer 2016

Produkter & karaktärer 2016 Produkter & karaktärer 2016 BAMSE FYLLER 50 ÅR Världens starkaste (och populäraste) björn fyller 50 år och det vill vi förstås fira med buller och bång. Vi uppmärksammar Bamse och hans vänner under hela

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Nu äntligen. Och det är vår stora förhoppning att det slår rot och gror i så många små fötter och hjärtan som möjligt!

Nu äntligen. Och det är vår stora förhoppning att det slår rot och gror i så många små fötter och hjärtan som möjligt! Nu äntligen Nu kör vi! Efter något år av testgrupper på olika håll, har vi namn, innehåll och utbildning klart för vårt unika barnkoncept Happÿfeet, yoga & afro för 4 olika ålderskategorier. Där barn får

Läs mer

För 2016 söker således Åre 2019 AB ett marknadsföringsstöd avseende Audi FIS Alpine World Cup City Event Stockholm om 500 000 SEK.

För 2016 söker således Åre 2019 AB ett marknadsföringsstöd avseende Audi FIS Alpine World Cup City Event Stockholm om 500 000 SEK. Inledning Tisdagen den 2 februari 2016 arrangeras den första Audi FIS Alpine World Cup någonsin i Stockholm. Arrangör för tävlingen är Åre 2019 AB tillsammans med Svenska Skidförbundet och SkiStar AB.

Läs mer

Lennart Jellback, Tony Zolinski och Hind Abeaki är förväntansfulla på sin väg mot Ullared. GEKÅS ULLA # 3 2014

Lennart Jellback, Tony Zolinski och Hind Abeaki är förväntansfulla på sin väg mot Ullared. GEKÅS ULLA # 3 2014 Lennart Jellback, Tony Zolinski och Hind Abeaki är förväntansfulla på sin väg mot Ullared. 10 S H O P P I N G M E D G E M E N S K A P Goda grannar på Gekås ÖVER 800 PERSONER FÖRDELADE I 17 BUSSAR. INTRESSET

Läs mer

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre.

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. SAMMANHÅLLNING Vi ser fram emot att se er växa både som grupp och individ. ENTUSIASM Tillsammans skapar vi minnesvärda

Läs mer

Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016

Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016 Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016 Välkommen till Destination Läckö-Kinnekulle! Vi vill hälsa dig hjärtligt välkommen till Destination Läckö-Kinnekulle med Götene

Läs mer

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit?

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16 1. Har din son deltagit som? 10 9 8 85.7% 7 3 2 Målvakt Utespelare Målvakt 14,3% Utespelare 85,7% 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? 10 9 8 7

Läs mer

PROJEKTPLAN & RAPPORT 2010-12-10

PROJEKTPLAN & RAPPORT 2010-12-10 PROJEKTPLAN & RAPPORT 2010-12-10 SAMMANFATTNING - Överraskande många företag med produkter av hög kvalitet och stor potential inom restaurangsektorn. - Stort engagemang och öppenhet hos de flesta att utvecklas

Läs mer

Här på expeditionen laddar vi inför klubbledarträffen och Centrala Funktionärskursen, två höjdpunkter i januari som ni inte får missa.

Här på expeditionen laddar vi inför klubbledarträffen och Centrala Funktionärskursen, två höjdpunkter i januari som ni inte får missa. Månadsbladet Hallands 4H För Ungdomar, Av Ungdomar Nr 1 2013 Hej, Nu startar vi det nya året med ny energi efter ett härligt jullov! Vissa av er njuter nog just nu av skidåkning i Vemdalen med 4H:s Vinterkurs,

Läs mer

Nyheter & Event Å re 2014/2015

Nyheter & Event Å re 2014/2015 Nyheter & Event Å re 2014/2015 Åres skidområde På väg mot ett nytt alpint VM Åre 2019 Den 5 juni stod det klart att Åre kommer att stå värd för ännu ett alpint världsmästerskap. I och med VM-beslutet satte

Läs mer

Vid köp av fem eller fler kartor ges 10 SEK rabatt per karta. Övningarna sitter ute:

Vid köp av fem eller fler kartor ges 10 SEK rabatt per karta. Övningarna sitter ute: Allmän information om träningsövningarna i Sälen 2016 Kontrollmarkering: Vid varje kontroll sitter en orange/vitt snitsel med kodsiffra. Kontroll Definition: Kontrolldefinition finns tryckt på kartan.

Läs mer

Vandra i Skottland. West Highland Way, 10 nätter Milngavie Fort William, 9 vandringsdagar

Vandra i Skottland. West Highland Way, 10 nätter Milngavie Fort William, 9 vandringsdagar West Highland Way, Milngavie Fort William, 10 nätter 1 Vandra i Skottland West Highland Way, 10 nätter Milngavie Fort William, 9 vandringsdagar West Highland Way är en klassisk vandring som startar strax

Läs mer

Första jobbet. Ett starkt Sverige bygger vi tillsammans. Vi pluggar, vi jobbar och vi anstränger oss. Men någonting är på väg att gå riktigt fel.

Första jobbet. Ett starkt Sverige bygger vi tillsammans. Vi pluggar, vi jobbar och vi anstränger oss. Men någonting är på väg att gå riktigt fel. Första jobbet Ett starkt Sverige bygger vi tillsammans. Vi pluggar, vi jobbar och vi anstränger oss. Men någonting är på väg att gå riktigt fel. En av sju befinner sig i utanförskap i Sverige. För utrikes

Läs mer

Club Eriks sommarresor i Sverige Vi smakar på det bästa i Jämtland

Club Eriks sommarresor i Sverige Vi smakar på det bästa i Jämtland Club Eriks noga utvalda upplevelser Club Eriks sommarresor i Sverige Vi smakar på det bästa i Jämtland Under tre härliga sommardagar bjuds vi på det bästa Jämtland har att erbjuda gällande mat, dryck,

Läs mer

Blandade resultat ÄLVNÄS TVÄTT

Blandade resultat ÄLVNÄS TVÄTT Blandade resultat Nu var det riktigt länge sedan jag fick iväg någon rapport om hur skoteråkandet går för min del. Jag kan väl säga att det varit mer än fullt upp med arbete, familj, garagetid och träning/tävling.

Läs mer

Teambildning aktivitetspaket Uppfinningsrikedom, glada skratt och spännande tävlingar

Teambildning aktivitetspaket Uppfinningsrikedom, glada skratt och spännande tävlingar Teambildning aktivitetspaket Uppfinningsrikedom, glada skratt och spännande tävlingar Med Uppsala Konsert & Kongress aktivitetspaket med tema musik, mat, underhållning samt kunskap och utveckling kan du

Läs mer

MORGONDAGENS TRIATHLET?

MORGONDAGENS TRIATHLET? TRISÖK Platengymnasiet Gymnasieskolan i Motala, 070-559 72 21 VILL DU BLI... MORGONDAGENS TRIATHLET? VÄLKOMMEN ATT SÖKA TILL RIKSTRIATHLONGYMNASIUM I MOTALA 2012/2013 Platengymnasiet www.platenskolan.se

Läs mer

Guide för din fotbollsresa till Arsenal

Guide för din fotbollsresa till Arsenal Guide för din fotbollsresa till Arsenal Väljer du att åka på fotbollsresa till Arsenal med BE Resor kan det vara bra att veta att titta på den här guiden som vi har nedan. I den här guiden är det meningen

Läs mer

Sundsvalls NYA Inspirationsmässa NORDICHALLEN, Gärdehov 22-24 April 2016

Sundsvalls NYA Inspirationsmässa NORDICHALLEN, Gärdehov 22-24 April 2016 Sundsvalls NYA Inspirationsmässa NORDICHALLEN, Gärdehov 22-24 April 2016 01 Sundsvalls NYA Inspirationsmässa NORDICHALLEN, Gärdehov 22-24 April 2016 Du Syns AB Mittevent har skapat en ny inspirationsmässa

Läs mer

Cykla på väggen, hoppa på månen Tom Tits Experiment 16 000 kvm med spännande upplevelser

Cykla på väggen, hoppa på månen Tom Tits Experiment 16 000 kvm med spännande upplevelser Cykla på väggen, hoppa på månen Tom Tits Experiment 16 000 kvm med spännande upplevelser Tom Tits Experiment är ett av Sveriges mest välbesökta och populära Science Centres. Här finns fler än 600 experiment

Läs mer

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen Demokratifesten årsmöte för lokalgruppen 2014 2015 Guiden är till våra lokalgrupper så att de kan genomföra demokratiska, inkluderande och roliga demokratifester. Till guiden finns ett flertal mallar och

Läs mer

Men riktiga herrgårdar är för dyra. Och ligger för långt ut. Man vill ju kunna dra ner på stan och göra nåt kul om andan faller på!

Men riktiga herrgårdar är för dyra. Och ligger för långt ut. Man vill ju kunna dra ner på stan och göra nåt kul om andan faller på! Hmmm Herrgårdskänslan. Det är ju den vi vill åt. Att kunna ta en skogspromenad rakt utanför hotellet. Få vila ögonen på naturen när vi äter. Spatsera med en drink på altanen. Men riktiga herrgårdar är

Läs mer

Vinprovning 2 personer Segwaytur 1,5 timme

Vinprovning 2 personer Segwaytur 1,5 timme Vinprovning 2 personer Temat på vinprovningen varierar efter säsong men kan vara ostron och champagne, eller vin från olika distrikt. Pågår ca 60 minuter. Segwaytur 1,5 timme Prova att köra segway Efter

Läs mer

Ett livsviktigt arbete

Ett livsviktigt arbete Stockholmshemmet Tidningen för dig som bor hos oss Nr 3 September 2015 Årets enkätresultat klara! Ett livsviktigt arbete Hitta information om ditt boende i Min lägenhet Vår, sommar, höst och vinter nu

Läs mer

Blå Stället SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015. Hej alla leksugna barn! För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16.

Blå Stället SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015. Hej alla leksugna barn! För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16. s SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015 För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16. Hej alla leksugna barn! Nu är det ÄNTLIGEN SOMMAR snart! Skolan är slut för denna gång och vi på kommer

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

En trygg. äldreomsorg

En trygg. äldreomsorg En trygg äldreomsorg E f Läs mer i Vård- och omsorgsplanen. n trygg omsorg ör äldre En trygg äldreomsorg byggd på individuella behov Äldreomsorgen i Skurups kommun drivs som en del av individ- och omsorgsförvaltningen.

Läs mer

TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER

TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER TRÄNING FÖR ALLA - MALLORCA 22-29 OKTOBER TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER Vanlig träning i all ära men om du vill utmana dig själv lite så erbjuder vi ett utflykts- och äventyrsprogram som är lite utöver

Läs mer

Vi skapar Skandinaviens mest attraktiva stadskärna. Vill du vara med?

Vi skapar Skandinaviens mest attraktiva stadskärna. Vill du vara med? Vi skapar Skandinaviens mest attraktiva stadskärna. Vill du vara med? Målet är att göra Jönköping till Skandinaviens mest attraktiva stadskärna i sin storlek. Ganska kaxigt, tycker kanske en del. Men faktum

Läs mer

Riksårsmötet 2016 i Malmö!

Riksårsmötet 2016 i Malmö! Riksårsmötet 2016 i Malmö! Den 10-12 juni tar vi över Malmö stad och drar igång Riksårsmötet 2016! Riksårsmötet är vårt förbunds största årliga händelse - vårt högsta beslutande organ där vi tar beslut

Läs mer

KURSPROGRAM HÖSTEN 2016

KURSPROGRAM HÖSTEN 2016 KURSPROGRAM HÖSTEN 2016 LÅT OSS INSPIRERA DIG Varmt välkommen till en ny säsong tillsammans med oss på Björn Axén Academy! Vi erbjuder kurstillfällen med bara demo eller längre kurser där du själv arbetar

Läs mer

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna!

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna! NY I TOLGS SOCKEN? Bott här ett tag, men har inte riktigt koll på vad som finns och sker i Tolg? Välkommen på info-träff söndagen den 22 mars kl 15.00 i Föreningslokalen! Nummer 1 2015 På plats finns glada

Läs mer

SOMMAREN I HÄRNÖSAND

SOMMAREN I HÄRNÖSAND 2015 Text & bilder får användas fritt i samband med artiklar eller annan publicering om Härnösand SOMMAREN I HÄRNÖSAND Härnösand i Höga Kusten är en riktig sommarstad och ett populärt mål för både båtgäster

Läs mer

Sundsvalls NYA Inspirationsmässa NORDICHALLEN, Gärdehov 22-24 April 2016

Sundsvalls NYA Inspirationsmässa NORDICHALLEN, Gärdehov 22-24 April 2016 Sundsvalls NYA Inspirationsmässa NORDICHALLEN, Gärdehov 22-24 April 2016 01 Sundsvalls NYA Inspirationsmässa NORDICHALLEN, Gärdehov 22-24 April 2016 Du Syns AB Mittevent har skapat en ny inspirationsmässa

Läs mer

Guide för din fotbollsresa till Manchester United

Guide för din fotbollsresa till Manchester United Guide för din fotbollsresa till Manchester United Min senaste fotbollsresa till Manchester United var en riktig klassiker och självklart var det BE Resor som stod bakom den. Manchester United vann med

Läs mer

Bostadsmässan i Vasa. ommar ute, sommar inne... Nu är det sommar och tid att njuta av sol och bad, lata dagar, spännande utfärder, god mat...

Bostadsmässan i Vasa. ommar ute, sommar inne... Nu är det sommar och tid att njuta av sol och bad, lata dagar, spännande utfärder, god mat... S ommar ute, sommar inne... Nu är det sommar och tid att njuta av sol och bad, lata dagar, spännande utfärder, god mat... Nätbutiken är fylld av sommarens produkter och på våra inspirationssidor Sköna

Läs mer

Underlag till investeringsprojekt

Underlag till investeringsprojekt Bilaga 2.17 Underlag till investeringsprojekt Investeringsprojekt: Allt ljus på Piteå 2015:Bildande av projektgrupp, framtagande av målbild, bygga upp koncept, sätta samman plan och åtgärdsförslag. 2016-2021:

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 24 november, 2014 - onsdag 21 januari, 2015

barnhemmet i muang mai måndag 24 november, 2014 - onsdag 21 januari, 2015 barnhemmet i muang mai måndag 24 november, 2014 - onsdag 21 januari, 2015 Sedan vi skrev sist har det gått i ett, det har inte bara varit högsäsong i Thailand utan även för barnhemmet. Det är först nu

Läs mer

minnen, landskap & objekt däremellan; Booklet Examensarbete Milla Mon Persson Basic Design Studio

minnen, landskap & objekt däremellan; Booklet Examensarbete Milla Mon Persson Basic Design Studio minnen, landskap & objekt däremellan; Booklet Examensarbete Milla Mon Persson Basic Design Studio Fjärås Bräcka, sommaren -88 Luften inuti den gamla Volvon är varm och den tycks nästan stå stilla. Bilbältet

Läs mer

STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL 20-21/8 & 27-28/8-2016

STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL 20-21/8 & 27-28/8-2016 STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL 20-21/8 & 27-28/8-2016 Långt ut i Stockholms unika ytterskärgård, i Bullerö naturreservat, ligger ett litet torp

Läs mer

Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27

Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27 Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27 Att driva företag är som ett virus, det går inte att sluta. Du har friheten att styra över din egen tid. Det arbete

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

SVERIGES FRÄMSTA TILLVÄXTPROGRAM FÖR CHEFER & FÖRETAGSLEDARE

SVERIGES FRÄMSTA TILLVÄXTPROGRAM FÖR CHEFER & FÖRETAGSLEDARE SVERIGES FRÄMSTA TILLVÄXTPROGRAM FÖR CHEFER & FÖRETAGSLEDARE Våra föreläsare och deras tillväxtnycklar Sedan 2010 har vi genomfört vårt populära tillväxtprogram och fler än 700 företagsledare och chefer

Läs mer

Animal Farm FNL En gård fylld med liv

Animal Farm FNL En gård fylld med liv Animal Farm FNL Animal Farm FNL En gård fylld med liv Av : Fanny, Nathalie och Lole Innehållsförteckning Bakgrund 3 Affärsidé 3 Ledning/Arbetsuppgifter 4 Aktiviteter 4 Boende 5 Marknadsföring 5 Särskilda

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo 284 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 99 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Vi har gjort roliga och väldigt varierade saker! - För att

Läs mer

Alingsås2011 upplevelsepaket

Alingsås2011 upplevelsepaket 2011 Alingsås upplevelsepaket 2 0 1 1 Upplev Alingsås Boka våra upplevelser! En kortsemester i Alingsås ger så många möjligheter. Res på tu man hand, ett utmärkt sätt att komma närmare varann, till exempel

Läs mer

Vi var totalt 36 personer som mött upp, och det är alltid trevligt att möta våra norska vänner igen.

Vi var totalt 36 personer som mött upp, och det är alltid trevligt att möta våra norska vänner igen. 2013 Vi var totalt 36 personer som mött upp, och det är alltid trevligt att möta våra norska vänner igen. Fredagen den 13 september bjöd på solsken, då Gunilla, Eivor, Hjördis och Agneta blev hämtade av

Läs mer

VERK SAM HETS PLAN 2015. Friskis&Svettis Östersund

VERK SAM HETS PLAN 2015. Friskis&Svettis Östersund VERK SAM HETS PLAN 2015 Friskis&Svettis Östersund INLEDNING Friskis&Svettis är en ideell idrottsförening med ett för idrottsvärlden ovanligt mål. Här finns inget målsnöre att spränga, inget nät att sätta

Läs mer

ETF:s enkät 2011 översikt

ETF:s enkät 2011 översikt ETF:s enkät 11 översikt 1. Anordna Midsommarfirande 2. Anordna Simskola 3. Anordna Valborgseld: 4. Anordna Höstfest/ Kräftskiva: 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6. Anordna gemensamma arbetsdagar:

Läs mer

press release Nytt utflyktsmål på Gotland: Fröjel Resort inbjuder med poolhus, spa och bra kök

press release Nytt utflyktsmål på Gotland: Fröjel Resort inbjuder med poolhus, spa och bra kök Visby, 2011-07-14 Nytt utflyktsmål på Gotland: Fröjel Resort inbjuder med poolhus, spa och bra kök En semesterresort på en semesterö det låter som ett ganska vanligt inslag, som knappast ges större utrymme

Läs mer

FOTO: ALEX & MARTIN /IKON. Konfirmand KÅLLERED FÄSSBERG STENSJÖN

FOTO: ALEX & MARTIN /IKON. Konfirmand KÅLLERED FÄSSBERG STENSJÖN FOTO: ALEX & MARTIN /IKON Konfirmand 2015 2016 KÅLLERED FÄSSBERG STENSJÖN FOTO: ALEX & MARTIN /IKON VÄLKOMMEN TILL ETT ÅR MED MINNEN FÖR LIVET! Konfirmationstiden är ett erbjudande om att fundera kring

Läs mer

SPORTFISKE I LJUNGANDALEN

SPORTFISKE I LJUNGANDALEN SPORTFISKE I LJUNGANDALEN Om du söker ett varierat fiske i otillgängliga vildmarksvatten, med sina åar, tjärnar och insjöar eller lättåtkomliga lugna vatten belägna vid allfarvägarna. Då har du kommit

Läs mer

40-årskris helt klart!

40-årskris helt klart! 40-årskris helt klart! Oj, det kom som ett brev på posten! En stor och enorm hemsk känsla! Det var krisdags igen! Jag ville helst inte vara med, jag kände mig så totalt misslyckad mitt i mitt liv! Så här

Läs mer

STRATEGISK PLATTFORM. För en växande, lönsam och hållbar besöksnäring i sydöstra Skåne: Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla och Ystads kommuner

STRATEGISK PLATTFORM. För en växande, lönsam och hållbar besöksnäring i sydöstra Skåne: Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla och Ystads kommuner STRATEGISK PLATTFORM För en växande, lönsam och hållbar besöksnäring i sydöstra Skåne: Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla och Ystads kommuner Foto denna sida: Elise Nilsson Foto omslag: Cecilia Smitt, Carolina

Läs mer

Summer Camp 2012. Passbeskrivningar:

Summer Camp 2012. Passbeskrivningar: Summer Camp 2012 Afrodans (22): Passbeskrivningar: Följ med på en resa genom den afrikanska kontinenten! Skönt barfotapass med enkel koreografi & grundade rörelser till afrikanska rytmer. Mycket träning

Läs mer

Veteranerna på Spången

Veteranerna på Spången Veteranerna på Spången Helgen 11 13 november hade Veteranerna sitt årliga årsmöte och i år var det dags att besöka Skåne. Lars Jacobsson hade på ett förtjänstfullt sätt lagt upp programmet och det blev

Läs mer

Innehåll. Flerdagarsäventyr

Innehåll. Flerdagarsäventyr Innehåll Endagspass 30-40 km Hälleforsnäs-Bälgviken, km Mörkö-Trosa, km Mölnbo-Gnesta, 33 km Hälleforsnäs-Malmköping, 33 km Björkhagen-Handen, 38 km 74 76 78 80 84 88 1000 kilometer löpäventyr Introduktion

Läs mer