Startguide För Karting

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Startguide För Karting"

Transkript

1 Startguide För Karting En publikation från Umeå AK Karting

2 Hur gör man nu? Att börja med karting Gokartskolan är slut och man känner att detta vill vi i varje fall pröva på. Hur gör man då? Var börjar man? Denna skrift ska försöka svara på några av de vanligaste frågorna man ställs inför när man börjar köra gokart. Den försöker inte ge svar på alla frågor, eller att alltid ge de mest kompletta svaren. Den är inte skriven av någon expert med lång erfarenhet, utan av en nybörjare som nyligen stått inför just dessa frågor. Snabbstart Att komma igång med kartingkarriären efter gokartskolan kan enkelt sammanfattas i följande steg: 1. Gå med i klubben och skaffa en licens 2. Skaffa en kart och personlig utrustning 3. Åk och träna på klubbens träningstillfällen Detta kan man sedan hålla på med så länge man vill. Det är inte nödvändigt att börja tävla direkt (om man nu inte vill det). I början har man också en hel del att lära, så att bara träna kan vara alldeles lagom. Denna snabbstart saknar naturligtvis vissa detaljer, som vi ska gå in på nu. Regler Oavsett vad man ger sig in i för aktivitet, så har man i början en mängd frågor. Många av svaren hittar man i de regler som gäller. Svenska Bilsportförbundet, SBF, är riksorganisationen som har hand om karting, och på deras hemsida kan man hitta de regler som gäller för karting. Att ta en titt på reglerna som gäller och känna till dom är aldrig fel (och de som specifikt gäller karting är inte fler än att det går ganska fort att läsa igenom). Så ett besök där rekommenderas. Har du inte tillång till dator/internet kan du alltid få tillgång till reglerna via klubben. Licens För att få köra kart måste man ha en licens. I gokartskolan ingår det att man går igenom det teoretiska prov som krävs för att få en licens. Efter det genomförda provet skickar du in ansökan till SBF (Svenska Bilsportförbundet) och du får ett inbetalningskort från SBF för licensen. Licensen (kort i normal kreditkorts storlek) kommer sedan på posten och denna ska du sedan alltid ha med dig på träning och tävling. Utrustning Utöver hyrkart och gokartskolan så finns det egentligen bara ett alternativ om man vill köra gokart skaffa egna grejer. Enkelt uttryckt behöver man två saker: en kart personlig utrustning. Sid 2(7)

3 Utöver detta behöver man olika verktyg, olja att blanda i bensinen (det är 2-takts motorer i karten) mm. Listan över saker man behöver (eller som kan vara bra att ha) kan göras hur lång som helst. Jag tänker här inte göra en komplett lista, men senare i dokumentet har jag försökt göra en bra-att-ha lista. Som med det mesta, kan man inom karting köpa både nytt och gammalt, båda med sina för- respektive nackdelar. Nytt köper man i butik - direkt eller via postorder. Begagnat hittar man via annons och/eller kontakter. Ett flertal av butikerna har också begagnat, så det kan vara värt att ta en extra titt på deras hemsidor. Men först en titt på var man kan köpa detta. Var köper man? Några alternativ till var man kan hitta utrustning att köpa: Större karting butiker med större menar jag butiker där du kan handla på postorder, både via katalog och via webben. Se adress och länk listan i slutet. Mindre butiker dessa ligger oftast i anslutning till en karting bana/klubb. Här är det köpa direkt i butiken som gäller. Klubb hemsidor de flesta klubbar har annonser på sina hemsidor. eller här kan man hitta karting annonser Idrottsbladet Motorsport svensk tidning helt ägnad åt motorsport. Också här hittar du annonser, både privatannonser och från butiker. Personlig utrustning Hjälm, overall, handskar, krage och skor är den personliga utrustning som behövs. Hjälm är en dryg post, men den viktigaste. Är du under 18 får hjälmen inte väga mer än 1250gram. När vi letade hjälm verkade det bara finnas ett fåtal modeller på svenska marknaden som uppfyllde detta krav. Men hjälmen är det viktigaste och inget man vill snåla på. Att hitta en begagnad hjälm är ett alternativ, men se upp så du inte får tag i en som är skadad (vilket kanske inte alltid syns). Overall kan man hitta begagnade. Börja leta i de mindre kartingbutikerna, här brukar det finnas ett hyggligt utbud och man har också möjlighet att prova, vilket ju kan vara svårt med annonser. Riktiga karting skor kan man vänta lite med, ett par bra gympa skor (som skyddar fotknölarna) duger i början. Handskar - samma sak som med overall, men utbudet är inte lika stort på begagnat. Å andra sidan kostar ett par nya handskar inte så mycket. Det fungerar även bra med crosshandskar. För kragen gäller samma sak som för handskar, inte så stort begagnat utbud, men inte heller så dyr. Sid 3(7)

4 Vill man skaffa mer personlig utrustning finns det revbensskydd, balaclava (huva), regnställ, hjälmväskor mm. Din plånbok sätter gränserna. Kart Vad för slags kart (vilken klass) ska man köpa? För dig som gått gokartskolan (8 13 år) är det följande klasser som är aktuella: Cadetti 7-10 år. 5 hk. Startsnöre, centrifugalkoppling. F-Micro 8-10 år. 6 hk. Direktdriven eller slungkoppling F-Mini år. 8 hk. Direktdriven eller slungkoppling Exempel på kart. Till vänster en Cadetti, till höger en Mini Cadetti är en ren nybörjar klass. Här körs t.ex. inga officiella tävlingar, utan det kallas uppvisning. Cadetti får vid träning bara köra tillsammans med Micro. Micro är den första riktiga klassen. En stor fördel med Micro och Mini klasserna är att det i princip är samma bilar som man använder. Skillnaden är att Micro har en strypbricka på förgasarens insug, en mindre ljuddämpare samt mindre däck, jämfört med Mini. Så om du börjar i Micro kan du med några enkla (= ganska billiga) ändringar omvandla din bil till en Mini, på så vis fortsätta använda samma bil några år till. Nytt eller begagnat, det är frågan. Ett högre nypris ger i regel färre bekymmer (som med allt man köper nytt). En ny Cadetti/Micro/Mini ligger i mellan :- och :-. För begagnat finns ett grundtips var inte för snål. Det är inte ovanligt att man försöker komma så billigt undan som möjligt, men detta straffar sig ganska säkert alltid. För runt :- kan man få tag i en riktigt hygglig nybörjar kart. Min erfarenhet är att det är svårt att säga något generellt om begagnat priser. De kan variera mycket mellan till synes likvärdiga bilar. Vidare så kan det vara svårt att jämföra olika varor. Kartar kan säljas med eller utan motor, med eller utan mek-vagn, med eller utan reservdelar, regndäck, extra drev, kedjor, förgasare osv. Det kan vara smart att köpa ett chassi utan motor, för att köpa en helt ny motor. Detta för att inte missa några av punkterna på hur en motor ska vara för att vara regelrätt. Det känns ju både otrevligt och irriterande om man kommer på en tävling och blir diskad för att motorn inte är regelrätt. Har du möjlighet att ha med någon som har hållit på med karting ett tag när du tittar på en bil, så är ju det alltid en fördel. Oavsett, så be alltid att få se karten startad så att du i varje fall vet att det går Sid 4(7)

5 Bra att ha: Eftersom karting är en utpräglad material sport så finns det en hel del saker som man både behöver och som kan vara bra att ha. Här följer ett hyggligt grundtips: Mekvagn. Din direktdrivna kart går inte att rulla, och det blir snabbt mycket tungt att tvingas bära den mellan din depåplats och banan (eller hämta en trasig ute på banan). Dessutom ger mekvagnen en bra arbetshöjd för karten, vilket är nog så viktigt. Denna kan ingå i en begagnad bil, annars finns det olika typer (=priser) hos butikerna. Motorolja. Din kart har en 2-takts motor som kräver oljeblandad bensin. Satsa på riktig, lite dyrare olja. Jag tycker inte man ska vara snål och köpa så billig olja som möjligt. Hellre satsa på riktig olja och minska risken för ett dyrt motor ras. När Du börjar tävla så finns det ett reglemente på vilka oljor som är godkända. Dunk, kanna, tratt. Du behöver något att blanda till din bensin i. 5% olja är en lagom blandning. Verktyg. En uppsättning verktyg är nödvändig. Vilka verktyg du behöver upptäcker du snart. Ett tips är insex-nycklar, eftersom många skruvar och bultar är insex. Därutöver skruvmejsel, tång, fasta nycklar i några olika storlekar samt en tändstiftnyckel. Också för verktyg skulle jag rekommendera att inte vara för snål. Bättre med verktyg som håller än billiga som går sönder när man som bäst behöver dem. Kedjeolja att smörja kedjan med. Köp en riktig kedjeolja, ta inte samma som du använder till cykeln där hemma. Smörj ofta. Med ovanstående ska du i varje fall kunna komma igång och träna utan större problem. Allt eftersom du håller på kommer du att upptäcka fler saker som du vill ha/behöver. Listan kan göras oändlig. Träna Träna på banan ute vid Alvik Ring kan man göra onsdag och fredag mellan 17:00 och 21:00 samt lördag och söndag mellan 09:00 och 13:00. Beroende på antalet bilar som tränar delar träningsvakten in träningen i grupper utifrån vilka klasser som är representerade, så att man får grupper med någorlunda jämna bilar tillsammans. Varje grupp brukar då få 7 till 10 minuters pass att åka på. Är det väldigt få bilar tränar alla tillsammans. Dock så får Cadetti bara köra tillsammans med Micro. Sid 5(7)

6 Adresser och länkar Här kommer ett antal länkar till olika butiker och dylikt som jag samlat på mig. Den först länken går till Svenska Bilsportförbundet - Större butiker Butiker med egen butik, katalog, web-shop. Butik Länk Kommentar Kartson Eskilstuna. Har en katalog som också innehåller lite tips och skisser. Radne Motor Haninge. Tillverkar Raket motorn till Cadetti, Micro och Mini. Har också en katalog som utöver artiklar innehåller diverse tips. Forsman Motor Huddinge Kartco Lund G A Lindberg Hässleholm. Inte bara karting, också riktig racing Sodex Falun Mindre butiker Butiker som i regel håller till ihop med en bana/klubb. Butik Länk Kommentar Westspeed Göteborg Karting Ring, Team13, Göteborg BA Racing Axamo Ring, Jönköping Klubbar/mm Diverse karting klubbar nära Umeå och lite längre bort. Klubb Länk Kommentar Umeå Ak Info från vår klubb Lycksele MK Skellefteå Motorsällskap Bergs MK Nilssons Motor Ett bra forum Norrlandscupen. Sid 6(7)

7 Aktuell Motorsport Hemsidor Olika hemsidor, både personliga och stall Namn Länk Kommentar Tech Page of GoKarts Australiensisk sida med teknisk information GOCART.MOTOR.NU Bl.a. en bra länksamling MN Motorsport Bl.a. en bra länksamling Spark Plug Analysis Analysera tändstift Svensk Karting / Raceit Bl.a. en bra samling länkar Fler länkar På de flesta sidorna jag listat här ovan, kan du hitta länkar till ännu fler hemsidor. Lycka till med körningen Umeå Ak Sid 7(7)

Startbekräftelse och Slutinstruktion

Startbekräftelse och Slutinstruktion Startbekräftelse och Slutinstruktion Vi hälsar Dig som deltagare hjärtligt välkommen till Ale National 2006 Tävlingen anordnas i full överensstämmelse med CIK-FIA:s internationella och SBF:s nationella

Läs mer

ROTAX MAX Challenge regler 2008

ROTAX MAX Challenge regler 2008 ROTAX MAX Challenge regler 2008 1. Introduktion Denna klass strävar efter att på lägre nivå genomföra tävlingar som liknar konventionella 100 cc kart race i kombination med låga kostnader och låga ljudnivåer.

Läs mer

Enkätsvar. Tack till alla som tog sig tid att svara och fortsätt gärna komma med förbättringsförslag eller nya idéer!

Enkätsvar. Tack till alla som tog sig tid att svara och fortsätt gärna komma med förbättringsförslag eller nya idéer! Enkätsvar Under hösten 2013 skickades en enkät ut till de som valt att inte förnya sin B-licens vid Solängets travsällskap mellan åren 2000-2010. Detta för att försöka förstå anledningen till varför man

Läs mer

STEG 1. Börja Köra KARTINGSKOLAN. Svenska Bilsportförbundets utbildningsmaterial för Karting.

STEG 1. Börja Köra KARTINGSKOLAN. Svenska Bilsportförbundets utbildningsmaterial för Karting. STEG 1 Detta är Förarutbildningen Steg 1 som beskrivs i regelboken Karting KA 7.1. Börja Köra KARTINGSKOLAN Svenska Bilsportförbundets utbildningsmaterial för Karting. Svenska Bilsportförbundet Bilsportens

Läs mer

Tilläggsregler för SKCC 2015

Tilläggsregler för SKCC 2015 Tilläggsregler för SKCC 2015 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ORGANISATIONSKOMMITTÉ... 2 1.1 SKCC ORGANISATIONSKOMMITTÉ... 2 1.2 KONTAKTPERSONER KLUBBAR... 2 1.3 SKCC TÄVLINGSORGANISATION... 2 1.4 KALENDER... 3

Läs mer

Handledning Steg 1 och 2 Förarutbildning i Karting

Handledning Steg 1 och 2 Förarutbildning i Karting Handledning Steg 1 och 2 Förarutbildning i Karting Detta är Handledningen för Förarutbildningen Steg 1 och 2 som beskrivs i regelboken Karting. KARTINSKOLAN KA_UTB_Lärarhandl_Steg_1_2 2011 MS 2011 MSSidan

Läs mer

Rotax Max Challenge regler 2010

Rotax Max Challenge regler 2010 Rotax Max Challenge regler 2010 15 april 2010 1 Introduktion Denna klass strävar efter att på lägre nivå genomföra tävlingar som liknar konventionella kartin race i kombination med låga kostnader och låga

Läs mer

Inomhus Go-kartserie 2015-16

Inomhus Go-kartserie 2015-16 Inomhus Go-kartserie 2015-16 Start nr. Klass Team namn (inom parentes = förra säsongens resultat) 1. E Bortalaget (1) 2. E NAG Racing (2) 3. E Ap-X (5) 4. E Stoppsladd (6) 5. E GT40 + (7) 6. E Kompositteknik

Läs mer

STEG 3 Börja träna och tävla

STEG 3 Börja träna och tävla STE 3 Börja träna och tävla RTINSKOLAN 1 Förarlicensutbildning i Karting Minimikrav för förarlicens Licenstyp Teoritimmar Praktiktimmar Börja träna + Cadetti 6-10 år steg 1 5 3 Börja tävla 10-15 år, steg

Läs mer

GelleråsCupen Gokart - Tävlingsregler

GelleråsCupen Gokart - Tävlingsregler GelleråsCupen Gokart - Tävlingsregler TÄVLINGSDATUM Grundserien omgång 1, söndag 12 maj. Grundserien omgång 2, söndag 9 juni. Grundserien omgång 3, söndag 25 augusti. Finaler, söndag 29 september. Pris

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Manual för Bilsport Online Version 2.0

Manual för Bilsport Online Version 2.0 Manual för Bilsport Online Version 2.0 1 Efter att man loggat in på Bilsport Online via www.sbf.se presenteras man med följande sida. Mina uppgifter, Mina tävlingar, Mina meriter och Mina licenser motsvarar

Läs mer

SM RULLSKIDOR UPPSALA MED UVK-RULLEN Lördagen 12 september Söndagen 13 september 2015

SM RULLSKIDOR UPPSALA MED UVK-RULLEN Lördagen 12 september Söndagen 13 september 2015 SM RULLSKIDOR UPPSALA MED UVK-RULLEN Lördagen 12 september Söndagen 13 september 2015 INBJUDAN Uppsala Vasaloppsklubb har äran att få inbjuda er till SM på RULLSKIDOR 2015! På Lördag kör vi distanslopp

Läs mer

Tilläggsregler för SKCC 2014

Tilläggsregler för SKCC 2014 Tilläggsregler för SKCC 2014 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ORGANISATIONSKOMMITTÉ 2 1.1 SKCC ORGANISATIONSKOMMITTÉ 2 1.2 KONTAKTPERSONER KLUBBAR 2 1.3 SKCC TÄVLINGSORGANISATION 2 1.4 KALENDER 3 2 TÄVLINGENS GENOMFÖRANDE

Läs mer

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev vintern 2012

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev vintern 2012 Hunden i Söderköping Hundföretagare i samarbete Det mesta för din hunds bästa AlphaOhm Fysioterapi Carinas Hundvård Catharinas Agilitycenter Hundforum Hund & Katt shopen Pensionat Tass & Hov Nyhetsbrev

Läs mer

Guiden för cyklister. För dig som vill börja cykelpendla!

Guiden för cyklister. För dig som vill börja cykelpendla! Guiden för cyklister För dig som vill börja cykelpendla! Inledning Den här guiden har vi gjort för att hjälpa er som vill bli cykelpendlare, för vårt mål är att öka cyklingen i kommunen. Det är bra att

Läs mer

GKRC TEAM 13 inbjuder till Tom Trana Trophy 2016 Göteborg Karting Ring, 16 April

GKRC TEAM 13 inbjuder till Tom Trana Trophy 2016 Göteborg Karting Ring, 16 April GKRC TEAM 13 inbjuder till Tom Trana Trophy 2016 Göteborg Karting Ring, 16 April Inbjudan uppdaterad 8/4, se röd text. Tävlingen anordnas i full överensstämmelse med Svenska Bilsportförbundets tävlingsbestämmelser

Läs mer

Till vattenskidskolans elever och föräldrar.

Till vattenskidskolans elever och föräldrar. Till vattenskidskolans elever och föräldrar. Då har vi bara några veckor kvar med dragbåten i sjön för detta år men jag vill passa på att tacka för gott samarbete och önskar alla tillbaka i vår och på

Läs mer

NORRLANDS CUP 2002 bestämmelser Komplement till ÖNBF DM bestämmelser 2002

NORRLANDS CUP 2002 bestämmelser Komplement till ÖNBF DM bestämmelser 2002 NORRLANDS CUP 2002 bestämmelser Komplement till ÖNBF DM bestämmelser 2002 1. KLASSER Öppen för följande klasser. F-Micro, F-Mini, F-Yamaha, Sport 2000, ICA, FA, ICC/NC, ICE Cadetti hänvisas till ÖNBF DM

Läs mer

FÖRARE. [En enkel guide för hur du som förare använder SVEMO TA.]

FÖRARE. [En enkel guide för hur du som förare använder SVEMO TA.] 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se FÖRARE [En enkel guide för hur du som förare använder SVEMO TA.] Innehåll Inledning... 3 Registrera

Läs mer

Orientering på webben www.lok.se

Orientering på webben www.lok.se Orientering på webben www.lok.se Vad ungdomar bör kunna och veta I detta dokument beskrivs dels sådant som underlättar anmälan och tävlande, dels sådant som underlättar informationsspridande och dels var

Läs mer

UNGDOMSSEKTIONEN Där behöver vi hjälp att komma igång. Kom gärna med förslag vad vi skall göra under året.

UNGDOMSSEKTIONEN Där behöver vi hjälp att komma igång. Kom gärna med förslag vad vi skall göra under året. TÄVLINGAR 2012 24 Mars Våffelracet 15 April RS och FRS Sprintcupen 17 Maj Torsdagsrally Sprintcupen 21 Juli Midnattssolsrallyt 3 Aug. Kvällsrally 18 Aug Kräftracet 1 Sept Rally EMK Kannan 20 Okt Sprintcupen

Läs mer

Information om Licenskursen

Information om Licenskursen Information om Licenskursen Arrangörer: BMWSC bjuder härmed in till 2012-års licensutbildning. Denna utbildning berättigar till förarlicens Racing, vilket är ett krav för bankörning med gatbil eller tävla

Läs mer

ÖNBF:s DM/FM-BESTÄMMELSER Karting 2012

ÖNBF:s DM/FM-BESTÄMMELSER Karting 2012 ÖNBF:s DM/FM-BESTÄMMELSER Karting 2012 1. Klasser och deltagare DM, Distriktsmästerskap för följande klasser. F-Micro, F-Mini, F-Yamaha, KZ2, Rotax max, Rotax junior FM, Förbundsmästerskap för följande

Läs mer

Arrangör FMCK Borås. Tävlingsklasser Cadetti, Micro, Mini, Junior 60, Formel Yamaha och Sport 2000

Arrangör FMCK Borås. Tävlingsklasser Cadetti, Micro, Mini, Junior 60, Formel Yamaha och Sport 2000 Inbjudan och tilläggsregler Kart Cup Väst 5 27 September 2014 FMCK Borås Tävlingen anordnas i full överensstämmelse med svenska Bilsportförbundets nationella tävlingsbestämmelser Arrangör FMCK Borås Organisationskommitte

Läs mer

CHCS Classic Honda Club Sweden 1(5) Att köra i grupp.

CHCS Classic Honda Club Sweden 1(5) Att köra i grupp. CHCS Classic Honda Club Sweden 1(5) Att köra i grupp...1 Kortfattat...1 Innan vi åker iväg, bensin, karta och så...2 Körning på större vägar...2 Använd din blinkers...2 Omkörningar...3 Körning på småvägar...3

Läs mer

NORRLANDSCUP 2016. Cadetti genomför utbildning enligt SBF reglemente KA 7.1.

NORRLANDSCUP 2016. Cadetti genomför utbildning enligt SBF reglemente KA 7.1. NORRLANDSCUP 2016 Svenska Bilsportförbundets reglemente finns tillgängligt på http://www.sbf.se/ Norrlandscupens reglemente återfinns på http://www.norrlandscup.se/ Norrlandscupen benämns hädanefter NC

Läs mer

ERCup,långloppsserie, på Sturup Raceway lördagen den 13

ERCup,långloppsserie, på Sturup Raceway lördagen den 13 Svedala Motorklubb inbjuder till ERCup,långloppsserie, på Sturup Raceway lördagen den 13 maj 2017 och ingår även i Södra BFs DM-serie för racing Tävlingen sker enligt ERCups reglemente och är öppen för

Läs mer

Smart bilist på väg En broschyr om bilpooler Bilpool för den smarta bilisten! Ien bilpool är Du fri från bekymmer och det är nästan lika smidigt som med egen bil, men oftast mycket billigare Bilpool ligger

Läs mer

Tilläggsregler för SKCC 2013

Tilläggsregler för SKCC 2013 Tilläggsregler för SKCC 2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ORGANISATIONSKOMMITTÉ... 2 1.1 SKCC ORGANISATIONSKOMMITTÉ... 2 1.2 KONTAKTPERSONER KLUBBAR... 2 1.3 SKCC TÄVLINGSORGANISATION... 2 1.4 KALENDER... 2

Läs mer

Dagbok KFUM CHALLENGERS

Dagbok KFUM CHALLENGERS Dagbok KFUM CHALLENGERS 22/9 I dag har vi arbetat på robotbanan. Den har varit borta ett tag så det är därför vi inte kunnat börja förrän nu. Vi började lite med det förra gången, men idag så har den blivit

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet. Det kan ha varit ett LAN, ett musikarrangemang, en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske skött ett

Läs mer

Inbjudan Nymans Däck-Racet

Inbjudan Nymans Däck-Racet Inbjudan Nymans Däck-Racet Vännäs MK och Umeå AK inbjuder till Nymans Däck-Racet samt deltävling 1 i Kustcupen 2019 Lördag & Söndag 8-9 juni 2019 Tävlingen anordnas i full överensstämmelse med SBF:s nationella

Läs mer

Trelleborg Open 2014 8-9 februari. WTF - G2 & ETU A Class Tävling

Trelleborg Open 2014 8-9 februari. WTF - G2 & ETU A Class Tävling Trelleborg Open 2014 8-9 februari WTF - G2 & ETU A Class Tävling Trelleborg Open 2014 INBJUDAN Jag känner mig hedrad att än en gång kunna hälsa Er välkomna till Trelleborg. Vi bjuder alltid på det bästa

Läs mer

Arrangör: Lidköpings kartingklubb. Tävlingsplats: Lidköpings motorstadion, vägbeskrivning finns på Datum:

Arrangör: Lidköpings kartingklubb. Tävlingsplats: Lidköpings motorstadion, vägbeskrivning finns på   Datum: 1 Arrangör: Lidköpings kartingklubb. Tävlingsplats: Lidköpings motorstadion, vägbeskrivning finns på www.lid-kart.se Datum: 1 augusti Träning (frivillig) 2 augusti Träning (frivillig, officiell) 3-4 augusti

Läs mer

IFK BORLÄNGE ALPIN. Grattis! Du är en förälder till en skidåkare

IFK BORLÄNGE ALPIN. Grattis! Du är en förälder till en skidåkare IFK BORLÄNGE ALPIN Målsättningen för klubben är att vi alla skidintresserade medlemmar tillsammans har roligt och att var och en efter sin förmåga får chans att träna och utöva den alpina sporten i en

Läs mer

SHAPELINK FÖRETAGSMOTION

SHAPELINK FÖRETAGSMOTION SHAPELINK FÖRETAGSMOTION ROLIGARE, SMARTARE OCH BÄTTRE Här kommer vi snabbt gå igenom allt ni behöver veta för att komma igång med en smartare och roligare företagsmotionslösning. 1. Skapa en grupp 2.

Läs mer

SVENSKA BILSPORTFÖRBUNDET

SVENSKA BILSPORTFÖRBUNDET RÅD & REGLER Utgåva: Januari 2006 Svenska Bilsportförbundet Bilsportens Hus Bergkällavägen 31A - 192 79 SOLLENTUNA Telefon 08-626 33 00 Fax 08-626 33 22 Drivers Open - Utgåva: Januari 2006 Sidan 1 av 6

Läs mer

ERCup,långloppsserie, på Sturup Raceway lördagen den

ERCup,långloppsserie, på Sturup Raceway lördagen den Svedala Motorklubb inbjuder till ERCup,långloppsserie, på Sturup Raceway lördagen den 24 maj 2014 Tävlingen sker enligt ERCups reglemente och är öppen för team som är anmälda till ERCup-serien. Tävlingsplats:

Läs mer

Miljökonsekvensbeskrivning Rasbo MK

Miljökonsekvensbeskrivning Rasbo MK Rasbo Motorklubb Rasbo Gåvsta 755 96 Uppsala Miljökonsekvensbeskrivning Rasbo MK Rasbo Mk bildades 1960 och är idag ansluten till Svenska Motorcyckelförbundet (SVEMO), Svenska Bilsportsförbundet (SBF),

Läs mer

RacingSweden. Kasper Krogh. Sponsor prospekt

RacingSweden. Kasper Krogh. Sponsor prospekt RacingSweden Kasper Krogh Sponsor prospekt 2009 Presentation Jag heter Kasper Krogh och är 17 år, och har hållit på med motorsport sedan jag var 7 år. 1998-2001 Motocross 2004-2007 Gokart 2008 Formel Ford

Läs mer

GKRC TEAM 13 inbjuder till Göteborgs Stora Pris 2011 Göteborg Karting Ring 10-11 september

GKRC TEAM 13 inbjuder till Göteborgs Stora Pris 2011 Göteborg Karting Ring 10-11 september 2011-08-17 GKRC TEAM 13 inbjuder till Göteborgs Stora Pris 2011 Göteborg Karting Ring 10-11 september Tävlingen anordnas i full överensstämmelse med Svenska Bilsportförbundets nationella tävlingsbestämmelser.

Läs mer

Lerums Konståkningsklubb

Lerums Konståkningsklubb Skridskoskolan säsongen 2015/16 1 Skridskoskolan tränar i Vättlehallen på söndagar kl. 10.00-11.00. Schema höstterminen 2015 söndag 6 september 10-11 söndag 13 september 10-11 söndag 20 september 10-11

Läs mer

Frakt och webbutiksinställningar

Frakt och webbutiksinställningar Frakt och webbutiksinställningar Detta dokument vänder sig till webbutiker som har en integrerad fraktmodul gentemot Fraktjakt. För att fraktmodulen ska fungera måste man ha registrerat ett webbutik på

Läs mer

RMC deltävling 8 Glimminge Motorstadion, augusti, 2017

RMC deltävling 8 Glimminge Motorstadion, augusti, 2017 Uddevalla Kartingklubb inbjuder till RMC deltävling 8 Inbjudna kartingklasser: Micro, Mini, Rotax Max Junior, Rotax Max Senior, Rotax Max DD2 Masters & KZ2 Arrangör: Tävlingsplats: Org. kommitté: Organisationschef:

Läs mer

RACING PWR Racing Team vill lyfta svensk motorsport. NYTT SORTIMENT på väg in i hamn OLIEKOMPAGNIET BLIR LUKOILS AMBASSADÖR I DANMARK

RACING PWR Racing Team vill lyfta svensk motorsport. NYTT SORTIMENT på väg in i hamn OLIEKOMPAGNIET BLIR LUKOILS AMBASSADÖR I DANMARK NEWS Always moving forward NYTT SORTIMENT på väg in i hamn OLIEKOMPAGNIET BLIR LUKOILS AMBASSADÖR I DANMARK RACING PWR Racing Team vill lyfta svensk motorsport NR 2 2015 LUKOIL NEWS UTKOMMER CIRKA 4 GÅNGER

Läs mer

K a. atl. >y : :""?y pay=?r;oss ri yl ällöfllyl. ; Ay i"s asgrénkyf ^Jj^ ^ kä ^I yy; 3;0y{li^ l^tfrjferi^ ':Öin ;?ö^irt?y^^ yséy^feh?

K a. atl. >y : :?y pay=?r;oss ri yl ällöfllyl. ; Ay is asgrénkyf ^Jj^ ^ kä ^I yy; 3;0y{li^ l^tfrjferi^ ':Öin ;?ö^irt?y^^ yséy^feh? K a atl >y : :""?y pay=?r;oss ri yl ällöfllyl 111 ; Ay i"s asgrénkyf ^Jj^ ^ kä ^I yy; 3;0y{li^ l^tfrjferi^ :yfåfe yjf leh^?y~??'v em? y^tiyryililif 'iaaxaxxvaxav ':Öin ;?ö^irt?y^^ yséy^feh? ockl;fe r Välkommen

Läs mer

Gemensamma tilläggsregler för. Kart Cup Väst Organisationskommittén för Kart Cup Väst inbjuder till kartingtävlingar för klasserna:

Gemensamma tilläggsregler för. Kart Cup Väst Organisationskommittén för Kart Cup Väst inbjuder till kartingtävlingar för klasserna: Sida 1 Gemensamma tilläggsregler för Kart Cup Väst 2019 INBJUDAN Organisationskommittén för Kart Cup Väst inbjuder till kartingtävlingar för klasserna: Cadetti Micro* Mini* Junior 60* Junior 125* Senior

Läs mer

Inomhus Go-kartserie

Inomhus Go-kartserie Inomhus Go-kartserie 2014-15 Start nr. Klass Team namn (inom parentes = förra säsongens resultat) 1. E Bortalaget (1) 2. E NAG Racing (2) 3. E Black Ant Racing (3) 4. E Körminators (4) 5. E Ap-X (5) 6.

Läs mer

VÄLKOMNA!! VI HAR ÖPPET ONSDAGSKVÄLLAR. Inga inbetalningskort för medlemsavgiften skickas ut du betalar via BG el.

VÄLKOMNA!! VI HAR ÖPPET ONSDAGSKVÄLLAR. Inga inbetalningskort för medlemsavgiften skickas ut du betalar via BG el. VI HAR ÖPPET ONSDAGSKVÄLLAR VÄLKOMNA!! Inga inbetalningskort för medlemsavgiften skickas ut du betalar via BG 5184-8653 el. Swish 1236929012 Medlemsavgifter Sen. Herr 300:- Sen.Dam 150:- Ungdom upp t.o.m

Läs mer

Tävlingsplats Borås Motorstadion. Information om banan hittar du på

Tävlingsplats Borås Motorstadion. Information om banan hittar du på Inbjudan och tilläggsregler Kart Cup Väst 1 2 Maj 2015 FMCK Borås Tävlingen anordnas i full överensstämmelse med svenska Bilsportförbundets nationella tävlingsbestämmelser Arrangör FMCK Borås Organisationskommitte

Läs mer

De 10 mest basala avslutsteknikerna. Direkt avslutet: - Ska vi köra på det här då? Ja. - Om du gillar den, varför inte slå till? Ja, varför inte?

De 10 mest basala avslutsteknikerna. Direkt avslutet: - Ska vi köra på det här då? Ja. - Om du gillar den, varför inte slå till? Ja, varför inte? 20 vanliga avslutstekniker att använda för att öka din försäljning Du kanske blir förvirrad när du läser det här, men det är alldeles för många säljare som tror och hoppas, att bara för att de kan allt

Läs mer

Vanliga frågor kring hjälpmedel

Vanliga frågor kring hjälpmedel Vanliga frågor kring hjälpmedel 1. Vart vänder jag mig om jag behöver ett hjälpmedel? 2. Vad är en förskrivare? 3. Vad är ett funktionshinder? 4. Vad är ett hjälpmedel? 5. Jag behöver ett hjälpmedel. Hur

Läs mer

Lerums Cykelklubb. Tävla i BMX racing! Vad är det och hur går det till?

Lerums Cykelklubb. Tävla i BMX racing! Vad är det och hur går det till? Lerums Cykelklubb Tävla i BMX racing! Vad är det och hur går det till? Tävla i BMX. Vad är det? Det är tävling på en bana där starten sker på ett ställe och målet är på ett annat. På banan finns olika

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Vi har totallösningar från start till mål!

Vi har totallösningar från start till mål! Bohlin Racing (BR) Motorsport AB som ägs av Lennart Bohlin har sysslat med racing i över 50 år. Världsmästare i Superkart och senast 2012 segrare i Swedish GT, GTB klassen, är några av meriterna. Familjen

Läs mer

Plusgiro: 270 260 3 Hej och välkomna tillbaka

Plusgiro: 270 260 3 Hej och välkomna tillbaka Plusgiro: 270 260 3 Hej och välkomna tillbaka Vi hoppas att ni har haft ett härligt uppehåll under Jul och Nyår, men nu är det dags igen att börja träna taekwondo och vi hoppas självklart att ni kommer

Läs mer

Tjäna pengar på din blogg

Tjäna pengar på din blogg Köp och ladda ner den kompletta e-boken Tjäna pengar på din blogg Den kompletta e-boken är på 65 sidor, fullmatade med inspiration, konkreta tips, förslag och idéer. Boken kostar 179 kr, men håll utkik

Läs mer

Riksidrottsgymnasiet. Racing

Riksidrottsgymnasiet. Racing Riksidrottsgymnasiet Racing Framtidens racingförare ska utbildas Målet med Riksidrottsgymnasiet Racing i Mjölby är att utbilda talangfulla förare och ge dem förutsättningar att kunna bli morgondagens internationella

Läs mer

En INTRODUKTION TILL PISTOLSKYTTE, Volvo Pistolklubb

En INTRODUKTION TILL PISTOLSKYTTE, Volvo Pistolklubb En INTRODUKTION TILL PISTOLSKYTTE, Volvo Pistolklubb 2013-08-21 tanken med denna skrift är att ge dig en liten inblick i de krav/förväntningar som ställs på dig/du kan ställa som blivande pistolskytt.

Läs mer

Utvärdering COL 2013/2014

Utvärdering COL 2013/2014 Utvärdering COL 2013/2014 När är det bäst att arrangera COL-fester? Vardagar eller helger? Vardagar innebär att vissa måste gå hem tidigare, medan helger ofta krockar med tävlingar eller andra resor. Festerna

Läs mer

NORRLANDSCUP 2011. Tävlingarna är öppna för förare med Internationell-, Nationell- och Debutantlicens.

NORRLANDSCUP 2011. Tävlingarna är öppna för förare med Internationell-, Nationell- och Debutantlicens. NORRLANDSCUP 2011 Svenska Bilsportförbundets reglemente finns tillgängligt på http://www.sbf.se/ Norrlandscupens reglemente återfinns på http://www.norrlandscup.se/ Norrlandscupen benämns hädanefter NC

Läs mer

TÖI ROLLSPEL F 006 Sidan 1 av 6 Försäkringstolkning

TÖI ROLLSPEL F 006 Sidan 1 av 6 Försäkringstolkning ÖI ROLLSPEL F 006 Sidan 1 av 6 Försäkringstolkning Ordlista försäkringsbesked förmåner rättigheter gravid graviditet föräldrapenning förlossning havandeskapspenning värk yrsel omplacera omplacering sysselsättning

Läs mer

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Hur mår du? Anledningen till att vi gör den här undersökningen är att vi vill få kunskap om ungas hälsa och levnadsvanor. Alla elever i årskurserna 5,

Läs mer

Varje vecka 36,6% 15. Nästan varje vecka 46,3% 19. Var tredje vecka 4,9% 2. Någon gång per månad 9,8% 4. Ytterst sällan 0,0% 0

Varje vecka 36,6% 15. Nästan varje vecka 46,3% 19. Var tredje vecka 4,9% 2. Någon gång per månad 9,8% 4. Ytterst sällan 0,0% 0 Malmö Löparförening 1. Hur ofta är du med på onsdagsträningarna? Varje vecka 36,6% 15 Nästan varje vecka 46,3% 19 Var tredje vecka 4,9% 2 Någon gång per månad 9,8% 4 Ytterst sällan 0,0% 0 Aldrig 2,4% 1

Läs mer

Motionerna sorterade i tilläggsregelordning. 1 Allmänt

Motionerna sorterade i tilläggsregelordning. 1 Allmänt Motionerna sorterade i tilläggsregelordning 1 Allmänt SMK Örebro Lägg Micro och Mini tillsammans på lördagarna. Unga förare ska komma hem om möjligt på lördagen,skolan är en viktig faktor. Sedan har vi

Läs mer

Att arrangera en Rallytävling

Att arrangera en Rallytävling Att arrangera en Rallytävling Befattningsbeskrivning för: Tidtagningschef Bef.: 11 Utgåva: September 2005 Denna Befattningsbeskrivning är ett utdrag ur Utbildningskompendiet Att arrangera en Rallytävling

Läs mer

13/12-2014. TMKRaceway bjuder in till SSIC deltävling. Plats: Klasser: Träning: Reglemente: Deltagare: Startavgift: Anmälan: Tomelilla indorr.

13/12-2014. TMKRaceway bjuder in till SSIC deltävling. Plats: Klasser: Träning: Reglemente: Deltagare: Startavgift: Anmälan: Tomelilla indorr. TMKRaceway bjuder in till SSIC deltävling 13/12-2014 Plats: Tomelilla indorr. Klasser: 1:10 Modified (SSIC reglemente) 1:10 Stock (SSIC reglemente, 17,5 motor blinky) Träning: Fredag den 14/11. 15.00-20.00

Läs mer

Bilsport. För alla Roligt. Häftigt Gemenskap

Bilsport. För alla Roligt. Häftigt Gemenskap Bilsport För alla Roligt Häftigt Gemenskap Bilsport Bilsporten är så mycket mer än bara rally, rallycross och racing som främst ses i TV. Det finns många andra häftiga, roliga och billigare varianter på

Läs mer

WA D KÖ PI N G S FÄ KT FÖ R E N I N G - Ö R E BR O - WF F. N U - IN F W F F. N U

WA D KÖ PI N G S FÄ KT FÖ R E N I N G - Ö R E BR O - WF F. N U - IN F W F F. N U WA D KÖ PI N G S FÄ KT FÖ R E N I N G - Ö R E BR O - WF F. N U - IN F O @ W F F. N U Välkommen till Wadköpings Fäktförening Vi är en ideell förening med anställda välutbildade tränare. Vi tror att om våra

Läs mer

Hemma hos f d Enduroåkaren Kalle Sjöblom

Hemma hos f d Enduroåkaren Kalle Sjöblom Hemma hos f d Enduroåkaren Kalle Sjöblom Kalle som bor strax utanför Uppsala åker fortfarande motorcykel. Han kör cirka 100 mil/år men gasar inte lika häftigt nu som tidigare. Vanligtvis åker Kalle Valborundan,

Läs mer

27 Augusti (tisdag) Städning M/S Stenfjell Det är SNART ÖVERNATTNING och då måste vi fått det lite städat!! I dag Fredag är det Klockan 18.00 21.

27 Augusti (tisdag) Städning M/S Stenfjell Det är SNART ÖVERNATTNING och då måste vi fått det lite städat!! I dag Fredag är det Klockan 18.00 21. OBS!!! Nya datum!! Hej alla UBB are Nu börjar höstens aktiviteter 2013. Nu är det dags att börja föra in i almanackan.. (Är det Jesus Dotter?) 25 Augusti (Söndag) Nu är det DAGS!! Det kommer att bli ett

Läs mer

Ny upplaga med ändringar och tillägg markerat med röd rubrik!

Ny upplaga med ändringar och tillägg markerat med röd rubrik! Ny upplaga med ändringar och tillägg markerat med röd rubrik! Du är hjärtligt välkommen på agilitytävling i Piteå. Vi håller till på Piteå brukshundklubb under tre tävlingsdagar. Startordningen är agilityklass

Läs mer

TÄVLINGSINBJUDAN MKR 8 & X30 CHALLENGE SWEDEN FINALER DM UPPLANDS BF RÖRKEN, UPPSALA KARTING ARENA SEPTEMBER 2018

TÄVLINGSINBJUDAN MKR 8 & X30 CHALLENGE SWEDEN FINALER DM UPPLANDS BF RÖRKEN, UPPSALA KARTING ARENA SEPTEMBER 2018 TÄVLINGSINBJUDAN MKR 8 & X30 CHALLENGE SWEDEN FINALER DM UPPLANDS BF RÖRKEN, UPPSALA KARTING ARENA 15 16 SEPTEMBER 2018 Denna Kartingtävling anordnas i full överensstämmelse med Svenska Bilsportförbundets

Läs mer

Den första moderna distansritten i Sverige hölls 1977.

Den första moderna distansritten i Sverige hölls 1977. Kort om distansritt Den första moderna distansritten i Sverige hölls 1977. Sporten blev en erkänd FEI-gren 1982. Distansritt är numera den tredje största ridsportsgrenen ansluten till FEI, näst efter hoppning

Läs mer

24H COTA USA 2018 År 2018 är huvudmålet 24-timmars i USA tillsammans med Lestrup Racing Team.

24H COTA USA 2018 År 2018 är huvudmålet 24-timmars i USA tillsammans med Lestrup Racing Team. Häng med på vår resa in i svensk racings elit, STCC och upplev motorsportvärlden från insidan 24H COTA USA 2018 År 2018 är huvudmålet 24-timmars i USA tillsammans med Lestrup Racing Team. Samarbete Ett

Läs mer

Inbjudan, information och förarmöte

Inbjudan, information och förarmöte Inbjudan, information och förarmöte Deltävling 6 Mantorp Park 17-18 Oktober 2015 SLC kl.1 & kl.2 ER-Cup Övriga enduranceklasser för öppna SM-tävlingen Härmed bjuder SLC Racing in till Racingtävling över

Läs mer

Kursvärdering. Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar.

Kursvärdering. Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar. Kursvärdering Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar. Här finns även tips på några olika sätt att skapa en kursvärdering

Läs mer

Lämna in uppgifterna vartefter jag spar dem in en pärm för att kunna återkomma till dem. Glöm inte sidhuvud med namn och uppgiftens nummer/namn.

Lämna in uppgifterna vartefter jag spar dem in en pärm för att kunna återkomma till dem. Glöm inte sidhuvud med namn och uppgiftens nummer/namn. Ni kommer att få arbeta en och en. Vi kommer att jobba med detta på Affärsutveckling- och ledarskapskursen på måndag eftermiddag och varannan onsdag morgon. Jag kommer också ge er feedback på sådana uppgifter

Läs mer

1 december B Kära dagbok!

1 december B Kära dagbok! 1 december B Kära dagbok! (Fast egentligen är det ju ingen dagbok, utan en blå svenskaskrivbok från skolan. Jag bad fröken om en ny och sa att jag hade tappat bort den andra. Sen kan jag bara säga att

Läs mer

Toppsåg och häcksax - Art och

Toppsåg och häcksax - Art och Toppsåg och häcksax - Art 9044212 och 9044213 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Toppsåg // Häcksax Art.: 9044212 och 9044213 Beskrivning: 2

Läs mer

Odödlig. Mopeden ett smart fordon eller en dödsfälla?

Odödlig. Mopeden ett smart fordon eller en dödsfälla? Odödlig Mopeden ett smart fordon eller en dödsfälla? Ovan Med moped kan du förflytta dig enkelt, fritt och smidigt. Se till att det också blir säkert! Är du runt 15 år och tänker skaffa moped eller redan

Läs mer

Premiär turen och första testet

Premiär turen och första testet Premiär turen och första testet Hej, Äntligen har vi kommit i gång med säsongen. Vi körde en liten kort test på Sviesta banan i Linköping förra onsdagen, mest för att känna på bilen och se att allt var

Läs mer

Sportbåtsklubben. Vi har mottagit Din anmälan och hälsar Dig välkommen till. Saltsjöloppet Dyvik 2009. Lördagen den 29 augusti

Sportbåtsklubben. Vi har mottagit Din anmälan och hälsar Dig välkommen till. Saltsjöloppet Dyvik 2009. Lördagen den 29 augusti Vi har mottagit Din anmälan och hälsar Dig välkommen till Saltsjöloppet Dyvik 2009 Lördagen den 29 augusti Även i år går tävlingen på en lördag, vilket leder till att många av marinans kunder är i rörelse

Läs mer

Hej alla crossåkare och medlemmar i HMCK och välkomna till en ny spännande säsong.

Hej alla crossåkare och medlemmar i HMCK och välkomna till en ny spännande säsong. 1 av 10 Hej alla crossåkare och medlemmar i HMCK och välkomna till en ny spännande säsong. I år kommer vi fortsätta med att förbättra banorna men också era möjligheter till mer och bättre träning. För

Läs mer

Inbjudan till. Träningsläger. Österrike Wipptal. 8-16 augusti 2015

Inbjudan till. Träningsläger. Österrike Wipptal. 8-16 augusti 2015 Inbjudan till Träningsläger Österrike Wipptal 8-16 augusti 2015 Info: Den andra veckan i augusti är det dags för årets stora klubb-händelse. Då drar nämligen OK Hammaren till Wipptal i Österrikiska alperna

Läs mer

Första Formel Ford tävlingen i Sverige

Första Formel Ford tävlingen i Sverige Första Formel Ford tävlingen i Sverige Nu var det dags igen, Endast en vecka efter vår formel ford premiär så var det dags att tävla igen, nu på Svensk mark och platsen var Anderstorp nere i småland. Vi

Läs mer

KA Förarutbildning Steg 1 STEG 2. Detta är Förarutbildningen Steg 2 som beskrivs i regelboken Karting KA 7.1. Börja Tävla KARTINGSKOLAN

KA Förarutbildning Steg 1 STEG 2. Detta är Förarutbildningen Steg 2 som beskrivs i regelboken Karting KA 7.1. Börja Tävla KARTINGSKOLAN SVENSKA BILSPORTFÖRBUNDET STEG 2 Detta är Förarutbildningen Steg 2 som beskrivs i regelboken Karting KA 7.1. Börja Tävla KARTINGSKOLAN Svenska Bilsportförbundets utbildningsmaterial för Karting. Svenska

Läs mer

Legends Cup Masters, Legends Cup Pro, Danska Legends, Aquilla Cup, Lotus 7 och Formel 5 (9 th Int Copenhagen GP)

Legends Cup Masters, Legends Cup Pro, Danska Legends, Aquilla Cup, Lotus 7 och Formel 5 (9 th Int Copenhagen GP) Svedala Motorklubb inbjuder till Legends Cup Masters, Legends Cup Pro, Danska Legends, Aquilla Cup, Lotus 7 och Formel 5 (9 th Int Copenhagen GP) Denna inbjudan skall ses som komplement till generell inbjudan

Läs mer

Inbjudan Nymans Däck-Racet

Inbjudan Nymans Däck-Racet Inbjudan Nymans Däck-Racet Vännäs Motorklubb inbjuder till Nymans Däck-Racet samt deltävling 1 i Kustcupen 2018 Lördag & Söndag 9-10 juni 2018 Tävlingen anordnas i full överensstämmelse med SBF:s nationella

Läs mer

Julcropjulcropjulcropjulcropjulcrop

Julcropjulcropjulcropjulcropjulcrop Utmaningar under StämpelStudions JulCrop den 28-30 november Julcropjulcropjulcropjulcropjulcrop Jul känsla Här är det fritt skapande som gäller Det enda kravet vi har, är att du skall förmedla din känsla

Läs mer

TÄVLINGSREGLEMENTE Legend Cars 2016

TÄVLINGSREGLEMENTE Legend Cars 2016 SVENSKA BILSPORTFÖRBUNDET TÄVLINGSREGLEMENTE Legend Cars 2016 Utgåva 1: april 2016 Copyright 2016 Svenska Bilsportförbundet Alla regelverk utgivna av SBF samt publicerad information antingen tryckt eller

Läs mer

NORRLANDS CUP Klasser och deltagare. NC är öppen för följande klasser.

NORRLANDS CUP Klasser och deltagare. NC är öppen för följande klasser. NORRLANDS CUP 2005 Svenska Bilsportförbundets reglemente återfinns på www.sbf.se NC reglemente kommer att finnas på http://www.norrlandscup.se Norrlandscupen benäms hädanefter NC i reglementet. 1. Klasser

Läs mer

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev hösten 2011

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev hösten 2011 Hunden i Söderköping Hundföretagare i samarbete Det mesta för din hunds bästa AlphaOhm Fysioterapi Carinas Hundvård Catharinas Agilitycenter Hundforum Hund & Katt shopen Pensionat Tass & Hov Nyhetsbrev

Läs mer

Vill du vara en del av BMX Specialistens BMX RACING TEAM?

Vill du vara en del av BMX Specialistens BMX RACING TEAM? 1 Vill du vara en del av BMX Specialistens BMX RACING TEAM? INTRODUKTION (Detta utvecklingsprogram är tillgängligt för cyklister i Skandinavien (Sverige, Danmark, Norge och Finland). Vill du vara en del

Läs mer

Nyhetsbrev. Tyresö Hundungdoms ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt.

Nyhetsbrev. Tyresö Hundungdoms ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt. Tyresö Hundungdoms Nyhetsbrev ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt. Välkomna till Tyresö HU s Lussekupp! Vi kommer lördagen

Läs mer

Sammanfattning av enkätsvaren

Sammanfattning av enkätsvaren Sammanfattning av enkätsvaren Den här är en sammanfattning av de svar vi fick in på enkäten som gjordes under arbetet med värdegrunden. Förutom publicering här på hemsidan och information vid årsmötet,

Läs mer

Bilsport. För alla Roligt. Häftigt Gemenskap

Bilsport. För alla Roligt. Häftigt Gemenskap Bilsport För alla Roligt Häftigt Gemenskap Bilsport Bilsporten är så mycket mer än bara rally, rallycross och racing som främst ses i TV. Det finns många andra häftiga, roliga och billigare varianter på

Läs mer