FRIS-Info. Information från Föreningarna. Umeå Finlanssvenskars vinterfest den 27 februari Fris-Info innehåller följande rubriker denna gång:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FRIS-Info. Information från Föreningarna. Umeå Finlanssvenskars vinterfest den 27 februari 2010. Fris-Info innehåller följande rubriker denna gång:"

Transkript

1 Fris-Info innehåller följande rubriker denna gång: Information från föreningarna Fris årsmöte den 27 mars Föreningsträffen den mars Information från Föreningarna Umeå Finlanssvenskars vinterfest den 27 februari 2010 Vinterfesten i Obbola var ett samarrangemang mellan följande fyra föreningar: Umeå Finlandssvenskar, Åbolandsgillet i Stockholm, Finlandssvenskar i Medelpad och Finlandssvenskar i Fagersta. I praktiken var det dock Umeå-föreningen som ordnade allt det praktiska kring festen. Föreningen bokade festlokalen i Obbola, som ligger ca 2 mil utanför Umeå, och ordnade med en orkester till festen. Klockan den 27 februari träffades ca 10 stycken entusiastiska medlemmar i föreningen och började förbereda mat och dukning till kvällens fest. Vid var det mesta ordnat och gästerna började droppa in. De inbjudna föreningarna stod för ett antal mycket trevliga programpunkter under kvällen. Det blev en lyckad fest med hög stämning från första stund tillsammans med de andra föreningarna. Åbolandsgillets kommentarer: Vi tackar för ett mycket trevligt, välordnat och väl genomfört arrangemang. Den hemlagade middagen var utsökt och fick många berömmande ord under kvällen. Festen avslutades med dans till smäktande toner av Hopplocket med mycket från 60-talet. Vår vistelse i Umeå avslutades med en uppskattad och välplanerad guidning i Umeå. Det skedde med buss och med en mycket kunnig och trevlig guide. Bussen lämnade oss på flyplatsen i lagom tid för avfärd till Stockholm. Det blev en lyckad resa för Åbolandsgillet tack vare Umeåföreningens goda planering med fest, övernattning, guidning och den trevliga samvaron. Medelpads kommentarer: Vi tackar värdföreningen Umeå Finlandssvenskar för initiativet att bjuda in tre föreningar till Vinterfesten. Arrangemanget var väl genomfört. Middagen var superb och vinet från Helges Inn var av hög kvalitet. Hopplocket stod för den fina dansmusiken till 60-tals toner. Dagen därpå fick vi lära känna Umeå närmare på en guidad tur tillsammans med en mycket kunnig guide. En toppenfest med trevlig samvaro. Vi kom, vi umgicks, vi trivdes. Tack!

2 Här har vi kocklaget som stod för den goda maten. Från vänster: Kerstin Örn Andersson, Lisbeth Granlund, Kerstin Karlsson, Johanna Friman och Carita Aspnäs. Ragnvald Davidsson från Åbolandsgillet kom också med på ett hörn. Här roar oss Erik Höglund från Medelpad med sina byrallor. Kommentar från Fris: Vi uppmuntrar till denna typ av samarrangemang och sponsrar dem gärna. Vill här påminna om de samarrangemang för 2010 som spikades på senaste Framtidsmötet i november Skånegillet Uppsala föreningen Uppsala föreningens medlemmar är bjudna till Malmö-föreningen. Arrangemanget är inte helt fastställt än. Nylandsgillet Sillis - sillfrukost med programpunkter den 1 maj kl Andra föreningar är hjärtligt välkomna Ålandsgillet Åbolandsgillet Gemensam höstfest med tillbehör, alla är välkomna. Umeå Åbolandsgillet Fagersta Medelpad Umeå är huvudarrangör för en gemensam fest i Umeå den 27 februari 2010 med bl.a. guidning i Umeå, middag, dans och eventuella programpunkter. Torshälla Nyköping-Oxelösund Gemensamt arrangemang, men programmet är ännu inte fastställt. Nyansen Vill göra en ambulerande konstutställning genom att engagera andra föreningar. Örebro föreningen och Sv. Öb. i Upplands Väsby återkommer om sina arrangemang.

3 Information från Fris Fris årsmöte den 27 mars Årsmötet hölls på Viking Lines konferensanläggning i anslutning till terminalen. Mötesordförande var Jan-Erik Vainio och sekreterare Pian Owens. Det var ett effektivt möte med god stämning rakt igenom. Inga motioner hade inlämnats. Viktigt att notera för föreningarna är att mötet beslöt att medlemsavgiften nu blir 15 kr för samtliga medlemmar äldre än 7 år. Avgiften gäller från och med innevarande år, alltså Detta är en förenkling så att det blir bara en avgift samt en kraftig sänkning av avgiften totalt sett. Styrelsens sammansättning för det kommande verksamhetsåret är nu följande: Thor Abrahamsson ordförande Åbolandsgillet Bodil Wiker-Åkerblom viceordförande Grannfolket Boris Finnäs ekonomiansvarig Skånegillet Inger Nyblom Sekreterare Fagersta Agneta Brandt Ledamot Nyansen Ida Asplund Ledamot Luleå Markus West Ledamot Sv. Österbottningar i Stockholm Linda Storm Suppleant Umeå Finlandssvenskar Håkan Lönnqvist Suppleant Sv. Österbottningar i Uppl. Väsby Nästa årsmöte blir lördagen den 26 mars Föreningsträffen den mars Föreningsträffen började direkt efter årsmötet på en kryssning till Mariehamn. Fris har en överenskommelse med Viking Line som ger oss fördelaktiga priser på gruppresor och konferenser och det vill vi naturligtvis utnyttja. Vi fattade följande beslut rörande denna typ av arrangemang: 1. Vi skall i fortsättningen ha en föreningsträff i anslutning till årsmötet. 2. Årsmötet och föreningsträffen skall arrangeras av våra medlemsföreningar på olika orter i Sverige. Föreningar som är intresserade av att arrangera detta kan höra av sig till kansliet. Det behövs också en grov kostnadskalkyl beräknad för 40 personer. 3. För framtidsmötet på hösten, som också är en typ av föreningsträff, kommer vi tills vidare att utnyttja Viking Lines faciliteter för att få litet variation och för den lägre kostnaden.

4 Föreningsträffen hade ett fullspäckat program och nedan följer ett kort referat av programpunkterna. Uppföljning av våra projekt Här bör också nämnas att vi fått ungefär de bidrag vi sökt och att projekten kan fortsätta som planerat. Marknadsföringsprojektet, som går ut på att försöka öka antalet medlemmar i våra föreningar, har precis startat upp. Projektet har följande fyra medlemmar just nu: Stina Bäckström FNYS, Markus West Sv. Österbottningar i Sthlm (Fris) Veli Raasakka SISU Radio, Thor Abrahamsson Åbolandsgillet (Fris), projektledare för tillfället Projektet försöker nu finna sina former. Arbetsgruppen försöker också finna personer i näringslivet som kan tänkas ha idéer eller som kanske vill delta aktivt i projektet. Det är också möjligt att skapa fler arbetsgrupper eller tankesmedjor. Har du idéer kring detta, eller känner personer du tror kan tillföra något så hör av dig. Föreningarnas positiva tankar och aktiva deltagande är naturligtvis mycket viktiga för att lyckas det är ju nya medlemmar till föreningarna det är fråga om. Ta gärna upp detta till diskussion i era styrelser och, om intresse finns, skapa en arbetsgrupp eller tankesmedja inom föreningen. Meddela detta gärna till Fris så vi kan samarbeta och utbyta idéer t.ex. på gemensamma möten. Fris kan hjälpa till med eventuella omkostnader som uppstår. Grundläggande datautbildning är ett projekt som föreningarna själva driver, men som sponsras av Fris. Vi har nu fått medel för detta så föreningarna kan nu anmäla dem av sina medlemmar som har behov och intresse till en sådan utbildning på orten. Utbildningen skall vara grundläggande och omfatta ca 20 timmar. Meddela till Fris kansli antalet kursdeltagare och kostnaden. Fakturan kan sedan ställas på Fris skickas till kansliet. Medlemsregistret har nu kommit en bit på väg. På mötet visades den del av registret som nu är klar. Det återstår ännu ett antal funktioner. Registret gäller inte bara Fris längre, som det var tänkt från början, utan nu är hela SIOS med, som är en centralorganisation för förbunden i Sverige. Det gäller alltså 16 förbund, 400 föreningar och ca medlemmar. Vi kommer snart att börja testa delar av systemet, vilket betyder att någon förening blir inblandade. Vi räknar med att börja ta systemet i drift under hösten. Mer information kommer att skickas ut ganska snart. Viking Line berättar.. Toni Hietala, försäljningsrepresentant, följde med oss på resan och presenterade Viking Line som företag för oss. Toni kommer också att kontakta de föreningar som ligger inom 30 mils avstånd från Stockholm.

5 Verksamhetsbidragen och hur de fördelas Dessa bidrag kan delas ut till medlemsföreningarna förutsatt att Fris får tilldelning för dem från Svenska kulturfonden i Finland. Bidragen söks på lika villkor av alla föreningar för arrangemang med kulturinnehåll, samarrangemang eller annan verksamhet som verkar för finlandssvenskarnas intressen i Sverige. Blanketter för ansökan finns på Fris hemsida. Under 2010 är det maximala beloppet som kan sökas per arrangemang :- Det går också att söka flera gånger under året och utdelning kan ske så länge det finns pengar kvar. En bidragsansökan skall innehålla en kalkyl som visar arrangemangets intäkter, utgifter och den egna insatsen. När arrangemanget är genomfört vill Fris ha en kort redogörelse, gärna med någon bild, över hur det gick. Redogörelsen är en förutsättning för att nästa ansökan skall godkännas. Minoritetsprojektet och dess status Idas presentation var mycket klargörande och informativ om projektets status och om regeringens beslut om att inte ge finlandssvenskarna minoritetsstatus i Sverige. Regeringen baserar sitt beslut på språket, vilket inte är en beslutsgrundande parameter enligt deras egna regler. Ida kommer snart att ha färdigställt sin rapport och då kan Fris ta ställning till hur vi går vidare. Projekt för att digitalisera våra arkiv Detta togs upp därför att det är något som bör göras för alla föreningar och hela vår verksamhet. Vi bör naturligtvis följa samhällsutvecklingen och använda den teknik som förväntas av även oss. Vi är alla med om att skriva historia, som tyvärr kan bli just historia alltför snabbt. Det kan mycket snart bli aktuellt för forskare och studerande att doktorera i ämnet Vad hände med alla finlandssvenskar som kom till Sverige efter andra världskriget? Vi kommer först att digitalisera vital och intressant information i Fris arkiv. Med den erfarenheten kan vi kanske förstå hur samma sak kan göras enklast och bäst hos föreningarna. Det är naturligtvis inget tvång att göra det, men risken är att, den information som bara finns på papper i något arkiv, blir liggande där utan att någon orkar gräva efter den. Man tar det som är lättast åtkomligt. Totalt är detta ett stort projekt och vi får se hur vi går vidare med det.

6 Varje styrelsemedlem har kontakt med 1-3 föreningar Syftet är naturligtvis att Fris och föreningarna skall få en tätare och bättre kontakt och ett bättre informationsutbyte. Målet är att ha en kontakt ca. fyra gånger per år med varje förening. Kontakten kan vara med styrelsen, på något föreningsarrangemang eller i nödfall per telefon. Dessa kontakter kan planeras gemensamt efter respektive förenings årsmöte. Vi har inte fått ihop detta ännu, men förväntas komma med besked till föreningarna efter nästa styrelsemöte den 21 maj. Vad innebär år 2010 för Fris och föreningarna? Under 2009 har Fris startat upp ett antal projekt och aktiviteter som är ägnade att skapa värde för, i första hand föreningarna, våra närmaste uppdragsgivare, men också för finlandssvenskarna i det svenska samhället. För att lyckas är vi naturligtvis beroende av ett gott samarbete med våra medlemsföreningar, och det hoppas vi på. Till skillnad från projekten under 2009 så handlar projekten 2010 till 100% om vår gemensamma verksamhet. Det handlar om att förenkla, effektivisera och att skapa förutsättningar för att överleva. Projekten kommer att sätta en större press på hela vår organisation, de kommer helt klart att märkas, och därför kommer ett gott samarbete mellan alla inblandade att bli en viktig framgångsfaktor. Det kommer att bli en intensiv och intressant höst, innan dess skall vi alla ha en trevlig och rekreerande sommar! Ha det riktigt skönt! slut för denna gång

Det halva seklet firades med en trevlig och värdig fest. Det var drygt 100 personer som var med och önskade lycka till med de nästa 50 åren.

Det halva seklet firades med en trevlig och värdig fest. Det var drygt 100 personer som var med och önskade lycka till med de nästa 50 åren. Informationen i Fris-Info denna gång handlar om: Information från föreningarna - Åbolandsgillets 50-års fest - Umeå-föreningen åker Siljan runt - Nyansens skrivarkurs 2010 - Fris Pidromästerskap Information

Läs mer

FRIS-Info. Information från Föreningarna. Fris-Info innehåller följande rubriker denna gång: Information från föreningarna. Fris 40-års jubileum

FRIS-Info. Information från Föreningarna. Fris-Info innehåller följande rubriker denna gång: Information från föreningarna. Fris 40-års jubileum Fris-Info innehåller följande rubriker denna gång: Information från föreningarna Fris 40-års jubileum Rapport från Framtidsmötet Notiser Rättelse till boken Friska Fläktar Fris genom 40 år Information

Läs mer

FRIS-Info Nr 2 2012. Informationen i Fris-Info denna gång handlar om: VU och verksamhetsledare Julia Sjöholm presenterar sig

FRIS-Info Nr 2 2012. Informationen i Fris-Info denna gång handlar om: VU och verksamhetsledare Julia Sjöholm presenterar sig Informationen i Fris-Info denna gång handlar om: VU och verksamhetsledare Julia Sjöholm presenterar sig Pidromästerskpen i Västerås Information om framtidsmötet i Eskilstuna Svenska Dagen firas i år i

Läs mer

FRIS-Info Nr Information från Föreningarna. Informationen i Fris-Info denna gång handlar om:

FRIS-Info Nr Information från Föreningarna. Informationen i Fris-Info denna gång handlar om: Informationen i Fris-Info denna gång handlar om: Information från föreningarna - Åbolandsgillets vinter fest - Nyansens datautbildning - Västra Mälardalen En mästare har gått ur tiden Information från

Läs mer

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i.

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i. Så här går det till 1 Håll ett årsmöte Meddela din kör två veckor i förväg att ni ska ha ett årsmöte. UNGiKÖR kan förse dig med de flesta handlingar som behövs för mötet: 2 Dagordning (Kopiera så att alla

Läs mer

FRIS-Info. Information från Föreningarna. Rapport från Finlandssvenskar i Nyköping/Oxelösund. Fris-Info innehåller följande rubriker denna gång:

FRIS-Info. Information från Föreningarna. Rapport från Finlandssvenskar i Nyköping/Oxelösund. Fris-Info innehåller följande rubriker denna gång: Fris-Info innehåller följande rubriker denna gång: Rapport från föreningarna Verksamhetsbidragen under 2009 Fris 40-årsjubileum Ett effektivare Fris Datautbildning Framtidsmötet den 14 15 november Notiser

Läs mer

Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2

Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2 Sidan 1 av 11 Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2 Onsdag 21 april kl 19.30 i Stenhamra Församlingsgård Styrelsen för Klevbergets samfällighetsförening 1och 2 bilägger

Läs mer

10 svar. Sammanfattning. Hur intressant var Palle Storms föreläsning? Hur intressant var gruppdiskussionerna om nätverken?

10 svar. Sammanfattning. Hur intressant var Palle Storms föreläsning? Hur intressant var gruppdiskussionerna om nätverken? 10 svar Visa alla svar Publicera analyser alexmhirschi@gmail.com Redigera detta formulär Sammanfattning Hur intressant var Palle Storms föreläsning? 5 7 70 % Hur intressant var gruppdiskussionerna om nätverken?

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 NEUROFÖBUNDET KUNGSBACKA LOKALFÖRENING

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 NEUROFÖBUNDET KUNGSBACKA LOKALFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 NEUROFÖBUNDET KUNGSBACKA LOKALFÖRENING Styrelsen för Neuroförbundet Kungsbacka lokalförening får härmed avge följande årsberättelse för verksamhetsåret 2015. MEDLEMSANTALET Föreningens

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

BLADET NU ÄR VI IGÅNG! Invigningen drog mycket folk. Nu kan du, medlem eller icke medlem sponsra oss på två sätt:

BLADET NU ÄR VI IGÅNG! Invigningen drog mycket folk. Nu kan du, medlem eller icke medlem sponsra oss på två sätt: BLADET Medlemsblad nr 4(16), 2002 NU ÄR VI IGÅNG! Invigningen drog mycket folk BLADET Medlemsblad nr 3(15), 2002 INVIGNING! Den 13 april blir den officiella invigningen av våra lokaler. Du som medlem är

Läs mer

Både VM och SM till Mollösund i sommar!

Både VM och SM till Mollösund i sommar! Både VM och SM till Mollösund i sommar! Det er med stor glädje Mollösunds Båtförening nu kan sätta Mollösund på Sveriges kappseglingskarta. I konkurrens med andra segelklubbar har MBF fått äran att arrangera

Läs mer

STYRELSEPROTOKOLL Nr 7/2015

STYRELSEPROTOKOLL Nr 7/2015 Protokoll fört vid styrelsemöte 2015-09-02 Start: 20:00 Plats: Via telefon Närvarande: Stefan Blomstrand Anders Johansson Sten Nordström Jonas Svartlok Anders Svensson Micke Däckfors (suppleant) Henrik

Läs mer

Årets sista info är också en julhälsning från FRIS till föreningar och sammarbetspartners.

Årets sista info är också en julhälsning från FRIS till föreningar och sammarbetspartners. Hej på er alla FRISare i väntan på helgerna! Årets sista info är också en julhälsning från FRIS till föreningar och sammarbetspartners. FRIS info kommer att innehålla Info och på G i FRIS Svenska dagen

Läs mer

Medlemsblad. Våren 2011. Tranås/Ydre Släktforskarförening

Medlemsblad. Våren 2011. Tranås/Ydre Släktforskarförening Medlemsblad Våren 2011 Tranås/Ydre Släktforskarförening Ordförande har ordet När Ni får detta medlemsblad är vi redan inne i februari på det nya året. Hjälp vad tiden går fort, tänker många och undrar

Läs mer

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 Halliwick-läger i Egypten 2008 1 STYRELSEN Viggen Tele,mail Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 Vice ordförande Åsa Lundvall 08-580 172 55 asa.lundvall@comhem.se Kassör & Lägeransvarig Katarina Ejergård

Läs mer

Minnesanteckningar från barn- och ungdomskommittémöte 7 april 2016

Minnesanteckningar från barn- och ungdomskommittémöte 7 april 2016 Barn- och ungdomskommittémöte nr 1 Samiska kyrkodagarna 2017 1(5) Minnesanteckningar från barn- och ungdomskommittémöte 7 april 2016 Närvarande: Anders Stenman (AS) Arvidsjaur församling Svenska kyrkan.

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen Demokratifesten årsmöte för lokalgruppen 2014 2015 Guiden är till våra lokalgrupper så att de kan genomföra demokratiska, inkluderande och roliga demokratifester. Till guiden finns ett flertal mallar och

Läs mer

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2010 1 ( 5)

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2010 1 ( 5) Medlemsbrev Mars 2010 Välkommen till LJS! Vintern har haft sitt fasta grepp om Roxen i flera månader, men nu har isen äntligen rämnat och seglingssäsongen 2010 närmar sig. Vi hälsar alla seglare välkomna

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2007. Finlandssvenska föreningen i Västerås m. omnejd

Verksamhetsberättelse år 2007. Finlandssvenska föreningen i Västerås m. omnejd Verksamhetsberättelse år 2007 Finlandssvenska föreningen i Västerås m. omnejd Inledning Aktivt, mångskiftande och utåtriktat kan vi beteckna det verksamhetsår som vi nu sammanfattar. Året har präglats

Läs mer

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet.

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet. MÅNADSBREV, JANUARI 2013 Bästa medlemmar! Nytt år och nya möjligheter. Vi har nu avverkat en månad av 2014. Ett år som vi alla ser med spänning fram emot. Vintern har låtit vänta på sig men rätt som det

Läs mer

Läs om. Astma- och Allergiföreningen i Stockholm. Nr 2 2013 maj. Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald

Läs om. Astma- och Allergiföreningen i Stockholm. Nr 2 2013 maj. Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald Astma- och Allergiföreningen i Stockholm Nr 2 2013 maj Läs om Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald Niklas Olin, föreningens nye ordförande, intervjuas av

Läs mer

VÄLKOMNA. ska prägla vår verksamhet genom en levande kristen grundsyn och en kärleksfull gemenskap.

VÄLKOMNA. ska prägla vår verksamhet genom en levande kristen grundsyn och en kärleksfull gemenskap. VÄLKOMNA till Brandströmska Förskolan Nylöse. Här nedan finner du information om Brandströmska förskolan Nylöse. Du kan klicka dig direkt till följande rubriker: 1. Mål och Metoder 2. Så här arbetar vi

Läs mer

Riks-Nytt. Informationsblad till distrikt och föreningar inom Svenska Folkdansringen Nr 4 2007, september

Riks-Nytt. Informationsblad till distrikt och föreningar inom Svenska Folkdansringen Nr 4 2007, september Riks-Nytt Informationsblad till distrikt och föreningar inom Svenska Folkdansringen Nr 4 2007, september Innehåll: Folklig Dans i Skolan... 2 Riksstämman 2008... 2 Riksstämman 2008... 3 Regionkonferens

Läs mer

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Västernorrlands modell för att göra barns röster hörda En definition av begreppet delaktighet Delaktighet

Läs mer

26 april 2009, kl. 09.00 13.40. Birgitta Ekesand, ordförande Lars Flodström Wivan Mellberg Yvonne Philipsson Agneta Skoglund Lisbeth Nilsson

26 april 2009, kl. 09.00 13.40. Birgitta Ekesand, ordförande Lars Flodström Wivan Mellberg Yvonne Philipsson Agneta Skoglund Lisbeth Nilsson Protokoll fört vid styrelsemöte i Sveriges Guideförbund Tid: 25 april 2009, kl. 12.00-18.55 26 april 2009, kl. 09.00 13.40 Plats: Närvarande: Anmält förhinder: Hotel Novotel, Göteborg Birgitta Ekesand,

Läs mer

Protokoll från det 3:e sammanträdet med Svenska FSCs styrelse

Protokoll från det 3:e sammanträdet med Svenska FSCs styrelse Uppsala 2009-09-07 BRAFÖRSKOGOCHMÄNNISKOR Protokoll från det 3:e sammanträdet med Svenska FSCs styrelse Tid: 26 augusti kl 9-15. Plats: FSC:s kansli, Dragarbrunnsgatan 7, Uppsala Närvarande: Ledamöter

Läs mer

KARTLÄGGNING INFÖR OCH UNDER INDIVIDPLAN

KARTLÄGGNING INFÖR OCH UNDER INDIVIDPLAN KARTLÄGGNING INFÖR OCH UNDER INDIVIDPLAN Till dig som förälder/annan vuxen Inom Barn- och ungdomshabiliteringen ser vi det som viktigt att barnen och ungdomarna får vara delaktiga så mycket som möjligt

Läs mer

välkommen till S-studenters 27:e kongress!

välkommen till S-studenters 27:e kongress! välkommen till S-studenters 27:e kongress! S-studenter 27:e ordinarie kongress går av stapeln 10-12 juni på Karlstads universitet. Förbundsstyrelsen och värdklubben S-studenter Karlstad hälsar dig hjärtligt

Läs mer

www.sisuidrottsutbildarna.se/orebro

www.sisuidrottsutbildarna.se/orebro Face to Face Skapa utbildning i världsklass! Idrottsrörelsen har drygt 3 miljoner medlemmar i Sverige och är landets största och kanske viktigaste folkrörelse. Idrottens vision är: Svensk idrott världens

Läs mer

ÅRSREDOVISNING FÖR. Fjällbergsvind Ekonomisk förening VERKSAMHETSÅRET 2005-06-01-2005-12-31

ÅRSREDOVISNING FÖR. Fjällbergsvind Ekonomisk förening VERKSAMHETSÅRET 2005-06-01-2005-12-31 ÅRSREDOVISNING FÖR Fjällbergsvind Ekonomisk förening VERKSAMHETSÅRET 2005-06-01-2005-12-31 Innehåll: Styrelsens verksamhetsberättelse Resultaträkning 2005-06-01 t.o.m.2005-12-31 Balansräkning per 2005-12-31

Läs mer

Sommar, sommar & sol. Aktuellt

Sommar, sommar & sol. Aktuellt Sommar, sommar & sol Värme, sommar och sol! För många av er stundar snart ett sommarlov kan jag tro. Se då till och njut på allra bästa sätt! Är man kanin tror jag just nu att det bästa i livet är dagarna

Läs mer

Nominering - Årets Leader Med checklista

Nominering - Årets Leader Med checklista Nominering - Årets Leader Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Leader. Namn på förslaget: Sixten Upplandsbygd Journalnummer: 2009-1590 Namn på LAG grupp som nominerar: Leader Upplandsbygd

Läs mer

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow Program våren 2015 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013. Beslutad av årsmötet 29 april 2012

UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013. Beslutad av årsmötet 29 april 2012 UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013 Beslutad av årsmötet 29 april 2012 Reviderad 6 december 2012 1 Verksamhetsplan 2013 Det här är vår verksamhetsplan för 2013. Den är en viktig riktlinje för de aktiva

Läs mer

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman v.26, 27 & 31. Var informationen innan kollot tillräcklig? (57 svar) 60 50 40 30 20 10 0 Ja (98%, 56 st) Nej (2%, 1 st) Om nej, vad

Läs mer

Steg för steg guide FÖR DIG SOM ARRANGÖR

Steg för steg guide FÖR DIG SOM ARRANGÖR Steg för steg guide FÖR DIG SOM ARRANGÖR STEG FÖR STEG FÖRE AKTIVITETEN Boka lokal. Ta reda på vilka som inte är medlemmar i DIK, så att de också blir inbjudna. Kolla med din arbetsgivare att det är OK

Läs mer

RF:s Elevenkät 2004. Bakgrundsinformation

RF:s Elevenkät 2004. Bakgrundsinformation RF:s Elevenkät 2004 Bakgrundsinformation Årskurs Hur bor du på RIG-orten? Välj ditt RIG Ort Flicka Pojke Årskurs 2 På elevhem Friidrott Umeå X Årskurs 3 I föräldrahemmet Friidrott Umeå X Årskurs 2 På elevhem

Läs mer

Klubb-Nytt november 2015

Klubb-Nytt november 2015 Klubb-Nytt november 2015 Några rader från vår ordförande Löven gulnar och faller av från träden och själva har vi börjat förbereda husbilen för vintervila. Det kan den behöva, efter att i två veckor ha

Läs mer

Sammanställning av utvärdering nätverksträff 9 mars, mat och hälsa

Sammanställning av utvärdering nätverksträff 9 mars, mat och hälsa 38 besvarade utvärderingen av 56 deltagare. Vad tyckte du om föreläsningspasset Hur kan vi arbeta kring barn, mat och hälsa? längd. och viktig info som framkom innehåll med/om sådant vi redan vet! Mycket

Läs mer

DRAGBLADET. Fjällvandring med drag i. Kick-Off 28/9 2002. MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002

DRAGBLADET. Fjällvandring med drag i. Kick-Off 28/9 2002. MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002 DRAGBLADET MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002 Kick-Off 28/9 2002 Fjällvandring med drag i DRAGBLADET DRAGBLADET är ett medlemsblad för Jämtlandsfjällens slädhundklubb. Medlemsbladet

Läs mer

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster 5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster Hejsan! Ordföranden har ordet Så har vi nu klarat av årets tävling, 4-klubbs. Vi hade strålande väder och tävlingen flöt på riktigt bra

Läs mer

SKEPPISUTBILDNING 2013

SKEPPISUTBILDNING 2013 SKEPPISUTBILDNING 2013 Hej medlem! Du får det här brevet eftersom du har varit deltagare på våra läger, och nu har blivit tillräckligt gammal för att söka till årets skeppisutbildning. Skeppisutbildning

Läs mer

Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015

Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015 13 FÖRENINGSINFORMATION MARS 2015n Till alla medlemmar i Kedjan! Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015 INFORMATIONSBLAD Varmt välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte, onsdagen

Läs mer

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna!

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna! NY I TOLGS SOCKEN? Bott här ett tag, men har inte riktigt koll på vad som finns och sker i Tolg? Välkommen på info-träff söndagen den 22 mars kl 15.00 i Föreningslokalen! Nummer 1 2015 På plats finns glada

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN STYRELSEMÖTE 2016-04-13

PROTOKOLL FRÅN STYRELSEMÖTE 2016-04-13 PROTOKOLL FRÅN STYRELSEMÖTE 2016-04-13 Plats: TRF, Norra Stationsgatan 69 Närvarande: Rune Olsson Gabriella Skwarski Lina Delde Johan Reuterham Eva Nord Magdalena Hirsch Helena Nyman Helena Näsström Frånvarande:

Läs mer

GINSTBLaDET. Nr 2 2013 Hallandssektionen Årgång 14. Ur Innehållet. Ordförande har ordet. Påskträff. Årsmöte Riksting

GINSTBLaDET. Nr 2 2013 Hallandssektionen Årgång 14. Ur Innehållet. Ordförande har ordet. Påskträff. Årsmöte Riksting GINSTBLaDET Nr 2 2013 Hallandssektionen Årgång 14 Ur Innehållet Ordförande har ordet Påskträff Årsmöte Riksting MATERIAL Ginstbladet Inga-Lill Niklasson CC 57210 Material till oss via E-post Västgötagatan

Läs mer

http://www.brattvallsjaktskytteklubb.ac.se

http://www.brattvallsjaktskytteklubb.ac.se 1(7) (2005-12-31 2006-12-31) http://www.brattvallsjaktskytteklubb.ac.se Brattvalls jaktskytteklubb c/o Roland Johansson Gullsjöäng 10 911 91 Vännäs Postgiro: 403047-4 2(7) VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2006 Styrelsen

Läs mer

Årsmöte Umeå Södra FF 30/8-2015

Årsmöte Umeå Södra FF 30/8-2015 Årsmöte Umeå Södra FF 30/8-2015 Näravarande på mötet: Ordförande Suppleant Kanslist Valberedning Fl-05 Gul Fl-99 Fl-09 Fl-03 Gul Fl-05 Gul Fl-06 Gul Sponsorgruppen Medlem Medlem Samuel Öhberg Patrik Lindahl

Läs mer

DET HÄR ÄR RIKSFÖRENINGEN AUTISM

DET HÄR ÄR RIKSFÖRENINGEN AUTISM DET HÄR ÄR RIKSFÖRENINGEN AUTISM Riksföreningen Autism arbetar för att skapa bättre villkor för barn, ungdomar och vuxna med autism, Aspergers syndrom och andra autismliknande tillstånd. Föreningens medlemmar

Läs mer

Nr 1 2016 MCV Arvika klubbtidning

Nr 1 2016 MCV Arvika klubbtidning Nr 1 2016 MCV Arvika klubbtidning MOTORCYKELVETERANERS STYRELSE 2015 Ordförande: Vice ordförande: Kassör: Sekreterare: Ledamot: Ledamot: Ledamot: Styrelsesuppleant: Styrelsesuppleant: Arrangörsgrupp: Revisiorer:

Läs mer

Folkdansringen i Örebro län

Folkdansringen i Örebro län Folkdansringen i Örebro län Protokoll från Distrikts Årsmötet den 5 mars 2011 i Åmmebergs Folkets Hus, Arrangör Norra Vätterbygdens folkdansgille. 1 Mötets öppnande Ordförande Rolf Östman hälsar välkommen

Läs mer

Bruce Springsteen. Undersökning bland besökare på konserten på Friends Arena 11 maj 2013

Bruce Springsteen. Undersökning bland besökare på konserten på Friends Arena 11 maj 2013 Bruce Springsteen Undersökning bland besökare på konserten på Friends Arena 11 maj 2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING OM UNDERÖKNINGEN S. 3 KÖN OCH ÅLDER S. 4 SÄLLSKAP S. 5 HEMVIST S. 6 INFORMATION OM KONSERTEN

Läs mer

Väv i Väst. Informationsblad nr 1, febr 2014

Väv i Väst. Informationsblad nr 1, febr 2014 Väv i Väst Informationsblad nr 1, febr 2014 Ordföranden har ordet Den här gången tänker jag ta upp lite om vad som hänt och är på gång i föreningen utöver de aktiviteter som vi normalt arrangerar. Vi kan

Läs mer

VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? - SÄRSKILT BOENDE I HÖGANÄS KOMMUN 2013

VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? - SÄRSKILT BOENDE I HÖGANÄS KOMMUN 2013 SÄRSKILT BOENDE - 2013 1 (13) VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? Vad tycker de äldre om äldreomsorgen är en rikstäckande undersökning av äldres uppfattning om kvaliteten i hemtjänst och äldreboenden.

Läs mer

Bästa ordförande och sekreterare Helsingfors den 8 september 2009

Bästa ordförande och sekreterare Helsingfors den 8 september 2009 FÖRBUNDSNYTT Bästa ordförande och sekreterare Helsingfors den 8 september 2009 Nu är sommaren förbi och vi drar igång igen med friska tag! Här är en del tips och idéer, som du får ta upp med styrelsen

Läs mer

Nr 2 2016 MCV Arvika klubbtidning

Nr 2 2016 MCV Arvika klubbtidning Nr 2 2016 MCV Arvika klubbtidning MOTORCYKELVETERANERS STYRELSE 2016 Ordförande: Vice ordförande: Kassör: Sekreterare: Ledamot: Ledamot: Ledamot: Styrelsesuppleant: Styrelsesuppleant: Arrangörsgrupp: Revisiorer:

Läs mer

Sleipnir, Protokoll fört vid styrelsemöte/konstitueringsmöte 2008-02-06

Sleipnir, Protokoll fört vid styrelsemöte/konstitueringsmöte 2008-02-06 Protokoll fört vid styrelsemöte/konstitueringsmöte 2008-02-06 Tid: 18.00 Plats: hos Camilla Reichenberg, Löpargatan 91 Närvarande: Camilla Reichenberg (CR) Sofia Kindlund (SK) Lise-Lott Jansson (LJ) Mia

Läs mer

MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL. Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus.

MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL. Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus. Medlemsblad Nr 1 Årg.19 (2010) MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL ÅRSMÖTE Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus. Program: Årsmötesförhandlingar. Efter

Läs mer

DAGORDNING VID UMEÅ MOTORCYKELKLUBBS ÅRSMÖTE 2012-02-04

DAGORDNING VID UMEÅ MOTORCYKELKLUBBS ÅRSMÖTE 2012-02-04 ÅRSMÖTE 2012-02-04 DAGORDNING VID UMEÅ MOTORCYKELKLUBBS ÅRSMÖTE 2012-02-04 1. Mötets öppnande. 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3. Val av två rösträknare tillika justeringsmän att jämte

Läs mer

BYALAGSNYTT VALLENS ALAG

BYALAGSNYTT VALLENS ALAG BYALAGSNYTT FEBRUARI 2005 VALLENS BYALA ALAG JUNSELE ÅRSMÖTE 2005 SÖNDAG DEN 13/2 KLOCKAN 15:00 PÅ VALLENCIA Där ska vi som vanligt behandla de frågor som hör ett årsmöte till såsom val av styrelse, kommittéer,

Läs mer

FÖRENKLAT ÅRSBOKSLUT 150501-160430

FÖRENKLAT ÅRSBOKSLUT 150501-160430 F ö r v a l t n i n g s b e r ä t t e l s e N I B F Å r s m ö t e 2 0 1 6 Sida 1 2016-05-17 FÖRENKLAT ÅRSBOKSLUT 150501-160430 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE F ö r v a l t n i n g s b e r ä t t e l s e N I B F

Läs mer

RAPPORT Medborgardialog i Svalövs kommun 2010 Fokusgrupper vad är kvalitet i skolan för dig?

RAPPORT Medborgardialog i Svalövs kommun 2010 Fokusgrupper vad är kvalitet i skolan för dig? RAPPORT Medborgardialog i Svalövs kommun 2010 Fokusgrupper vad är kvalitet i skolan för dig? Foto Maria Pålsson Svalövs kommun Välfärdsberedningen Maj 2010 1 Innehåll Sammanfattning 3 Bakgrund och syfte

Läs mer

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Härmed kallas samtliga medlemmar till ordinarie stämma söndagen den 8 mars 2009 kl. 16.00 på Stenåsavägen 36 Dagordning 1. Stämman öppnas 2. Stämmans

Läs mer

Konceptbeskrivning Ungagemang

Konceptbeskrivning Ungagemang Konceptbeskrivning Ungagemang Vad är Ungagemang? Syftet med Ungagemang är att skapa en fysisk mötesplats där unga ges verktyg och inspiration för att själva förvandla idéer till aktiviteter som skapar

Läs mer

Kulturell vistelse i BERLIN 17-22.4.2016 Presentation och utvärdering

Kulturell vistelse i BERLIN 17-22.4.2016 Presentation och utvärdering Kulturell vistelse i BERLIN 17-22.4.2016 Presentation och utvärdering - Film >> - Presentationer - Utvärdering - Kommentarer 18 frågor 11 frågor 5.3.2013 A. RESAN a. utveckla min kommunikationsförmåga

Läs mer

Årsmöte - lördag den 8 mars kl 14 i Grindtorpskyrkan Med intressant information om: - De viktigaste delarna i LSS (se särskild inbjudan på blad 4)

Årsmöte - lördag den 8 mars kl 14 i Grindtorpskyrkan Med intressant information om: - De viktigaste delarna i LSS (se särskild inbjudan på blad 4) Aktiviteter Vill du vara med i en kompisgrupp? Vi vill starta en Kompisgrupp för personer med utvecklingsstörning. Gruppen kommer att fungera som en egen förening i föreningen. Vi har haft ett informationsmöte

Läs mer

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Tid: Torsdag 23 april 2015, kl 18.30 20.00, och onsdag 13 maj 2015, kl 18.00 Plats: IOGT NTO, Växjö, Gavelrummet (23/4) och

Läs mer

Motioner och motionssvar till RFSU Stockholms Årsmöte 2013. Motion 1. Ett enda datum för årsräkning av RFSU Stockholms medlemsantal

Motioner och motionssvar till RFSU Stockholms Årsmöte 2013. Motion 1. Ett enda datum för årsräkning av RFSU Stockholms medlemsantal Motioner och motionssvar till RFSU Stockholms Årsmöte 2013 Motioner är förslag från medlemmar till årsmötet. Motioner till årsmötet: 1. Ett enda datum för årsräkning av RFSU Stockholms medlemstal 2. Sätt

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2015 Dagordning för årsmötet den 16 februari 2016 1 Mötets öppnande 2 Parentation 3 Godkännande av dagordning 4 Nya medlemmar hälsas välkomna 5 Val av ordförande för

Läs mer

Infoblad. nr 4 november 2015

Infoblad. nr 4 november 2015 Infoblad nr 4 november 2015 Ordförande har ordet Nu är det så dags igen för mörka kvällar och när vi vaknar är det frost på marken. Vi plockar fram våra lyktor och stakar och tänder levande ljus. Det ger

Läs mer

Dagverksamhet för äldre

Dagverksamhet för äldre Äldreomsorgskontoret Dagverksamhet för äldre Delrapport med utvärdering Skrivet av Onerva Tolonen, arbetsterapeut, 2010-08-09 Innehåll 1. Inledning...3 1.1 Vilka problem ville vi åtgärda?...3 1.2 Vad vill

Läs mer

Kvalitetsindex. Rapport 2015-06-25. Familjestödsgruppen AB Öppenvård. Öppenvård, handläggare

Kvalitetsindex. Rapport 2015-06-25. Familjestödsgruppen AB Öppenvård. Öppenvård, handläggare Kvalitetsindex Öppenvård, handläggare Rapport 20150625 Innehåll SSIL Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal Genomförda intervjuer SSIL

Läs mer

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott.

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott. Resultat för särskilt boende 203, per kön, åldersgrupp, hälsotillstånd, 863 Hällefors F Hur bedömer du ditt allmänna hälsotillstånd? F2 Har du besvär av ängslan, oro eller ångest? gott gott Någorlunda

Läs mer

Hej! Jag heter Peter Siepen. I år är jag värd för Vår Ruset där den här trevliga Träningsdagboken lanseras. Ge mig ett par minuter så ska jag visa

Hej! Jag heter Peter Siepen. I år är jag värd för Vår Ruset där den här trevliga Träningsdagboken lanseras. Ge mig ett par minuter så ska jag visa Hej! Jag heter Peter Siepen. I år är jag värd för Vår Ruset där den här trevliga Träningsdagboken lanseras. Ge mig ett par minuter så ska jag visa dig hur den fungerar. Så här går det till. Du börjar med

Läs mer

Finlands Scouters landsomfattande svenskspråkiga verksamhet 2015

Finlands Scouters landsomfattande svenskspråkiga verksamhet 2015 Finlands Scouters landsomfattande svenskspråkiga verksamhet 2015 BILAGA TILL FiSSc:S VB2015 Finlands Scouters landsomfattande svenska verksamhet grundar sig på samarbetsavtalet mellan Finlands Svenska

Läs mer

Styrelsemöte Sverok Väst

Styrelsemöte Sverok Väst Styrelsemöte Tid: Klockan 17:32 till 21:15 Plats: Arena 29, Göteborg Närvarande: Max Horttanainen, Ellen Norling, Linda Ripa, Martin Brosser, Joppe Widstam, Sam Bäfvenberg (Regional Föreningskonsulent

Läs mer

Marks Amatörradioklubb Box 2022 511 02 SKENE. Telegrafikurs... 3 Årsmöte stundar... 4

Marks Amatörradioklubb Box 2022 511 02 SKENE. Telegrafikurs... 3 Årsmöte stundar... 4 Marks Amatörradioklubb Box 2022 511 02 SKENE Telegrafikurs... 3 Årsmöte stundar... 4 M.A.R.K. Marks Amatör Radio Klubb Klubbstyrelse 2006 Ordförande SM6MLI Hans Turesson 0320/103 81 Vice ordförande SM6UNC

Läs mer

Rapport Absolut Förälder åk 6-9, läsår 12/13

Rapport Absolut Förälder åk 6-9, läsår 12/13 Rapport Absolut Förälder åk 6-9, läsår 12/13 Absolut Förälder har genomförts i årskurs 6-9, enligt följande koncept: två lektioner i årskurs 6, en åk 7 samt korta sammanfattningar i åk 7-9 i kommunala

Läs mer

Arbetsbeskrivningar föräldraengagemang Järfälla Simsällskap (Simsektionen)

Arbetsbeskrivningar föräldraengagemang Järfälla Simsällskap (Simsektionen) Arbetsbeskrivningar föräldraengagemang Järfälla Simsällskap (Simsektionen) Detta dokument beskriver de olika grupper man som förälder har möjlighet att engagera sig i. Du kan läsa vad rollen innebär, vilken

Läs mer

Ålands Lungskadeförening r.f.

Ålands Lungskadeförening r.f. Ålands Lungskadeförening r.f. Verksamhetsberättelse för 2015 Styrelsen har bestått av: Raija Liisa Eklöw Pernilla Karlsson May Karlen Thea Lillie Mary Niemi Ulf Peter Westmark Gunnel Boström Kristina Manelius

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-03-13. Plats och tid Dalarö Sjöräddningsstation, söndag 2015-03-13 kl 15:00-17:00.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-03-13. Plats och tid Dalarö Sjöräddningsstation, söndag 2015-03-13 kl 15:00-17:00. Plats och tid Dalarö Sjöräddningsstation, söndag 2015-03-13 kl 15:00-17:00. Närvarande DSK-Ledamöter Lennart Karlberg, ordförande för årsmötet Ulrika Eriksson, sekreterare Leif Larsson, ordförande Richard

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Redovisning av Vänersborgs Pensionärsfest 2015 genomförande och kostnad

Redovisning av Vänersborgs Pensionärsfest 2015 genomförande och kostnad SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2015-12-17 21 (xx) Dnr SN 2015/69 Redovisning av Vänersborgs Pensionärsfest 2015 genomförande och kostnad Sammanfattning Makarna Joel och Sonja Hansson överlämnade

Läs mer

Anhörigstöd. - så här fungerar det hos oss!

Anhörigstöd. - så här fungerar det hos oss! Anhörigstöd - så här fungerar det hos oss! Vem finns anhörigstödet till för? Det kan ge såväl glädje som trygghet att hjälpa och stödja en närstående, men det kan också innebära oro och trötthet. Du som

Läs mer

VÄSTERBOTTENSVÄVARNA

VÄSTERBOTTENSVÄVARNA VÄSTERBOTTENSVÄVARNA Ordförande har ordet Nu börjar det mörkna på kvällarna och det känns lockande att "krypa in i" vävstolen. En del av er har kanske en sommarväv uppsatt i sommarstugan, men mina somrar

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 24 november, 2014 - onsdag 21 januari, 2015

barnhemmet i muang mai måndag 24 november, 2014 - onsdag 21 januari, 2015 barnhemmet i muang mai måndag 24 november, 2014 - onsdag 21 januari, 2015 Sedan vi skrev sist har det gått i ett, det har inte bara varit högsäsong i Thailand utan även för barnhemmet. Det är först nu

Läs mer

Kvarteret Filantropen

Kvarteret Filantropen Kvarteret Filantropen Tryggt och bekvämt boende Tryggt och bekvämt boende för äldre i Glimåkra Västergatan 5 är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område mitt i centrala Glimåkra. I huset finns lägenheter

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 Verksamhetsberättelse 2013 Halliwickklubbarna Doppingen och Viggen 1. Valda av årsmötet för styrelseuppdrag för Halliwickklubbarna Doppingen och Viggen 2013 Följande personer har haft styrelseuppdrag i

Läs mer

Program för Våren 2015

Program för Våren 2015 Program för Våren 2015 Säkert vårtecken M/S Lagaholm Föreningslokal / Besöksadress Doktorsstigen 2 312 31 Laholm Öppet, Måndag - Torsdag 09.30-13.30 Kansliet: 0430-10088 E-post ordförande:claes@surfia.nu

Läs mer

Kils AIK Fotboll. Säsongen 2016

Kils AIK Fotboll. Säsongen 2016 Kils AIK Fotboll Säsongen 2016 Välkommen till en ny säsong med Kils AIK Fotboll! I din hand har du den första utgåvan av Kils AIK-bladet. Inför säsongen 2016 har vi försökt samla relevant information på

Läs mer

Kallelse till årsmöte för 2011-09-01 2011-12-31

Kallelse till årsmöte för 2011-09-01 2011-12-31 Kallelse till årsmöte för 2011-09-01 2011-12-31 Datum: Söndagen 25/3-2012 kl. 13.00 Plats: Föreningslokalen Pärlgatan 7a Kulturskolan, Källarplan 691 41 Karlskoga Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Fastställande

Läs mer

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Aug Okt 2015 SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Augusti - Oktober Telefon kansliet Anmälningar görs på telefon: 018 56 09 21 eller 56 09 22

Läs mer

Nyhetsbrev nr 3 december 2009

Nyhetsbrev nr 3 december 2009 Anslås på anslagstavla i nämndemannarum Nämndemännens Riksförbund Nyhetsbrev nr 3 december 2009 Nämndemännens riksförbund (NRF) är en intresseorganisation för Sveriges nämndemän. Genom förhandlingar, överläggningar

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 VÄSTRA SALTVIKS FRIVILLIGA BRAND OCH RÄDDNINGSKÅR RF

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 VÄSTRA SALTVIKS FRIVILLIGA BRAND OCH RÄDDNINGSKÅR RF VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 VÄSTRA SALTVIKS FRIVILLIGA BRAND OCH RÄDDNINGSKÅR RF 78år för din trygghet AVGIVEN VID VÅRMÖTET DEN 03.05.2013 VERKSAM HETS BE RÄT TELSE VÄ STRA SA LTVI KS FBK 2012 Denna årsberättelse

Läs mer

Munkedals Folkets Park, 13 september 2012

Munkedals Folkets Park, 13 september 2012 Utva rdering Seniorma ssa 12 Munkedals Folkets Park, 13 september 12 Bakgrund Seniormässan arrangerades i Munkedals Folkets Park den 13 september 12. Det var den tredje mässan i ordningen. En arbetsgrupp

Läs mer

Mår du psykiskt dåligt?

Mår du psykiskt dåligt? Mår du psykiskt dåligt? RSMH vägen tillbaka När man mår psykiskt dåligt är det mest läkande ofta vanlig medmänsklig kontakt. Psykisk ohälsa - vanligare än man tror. Det finns undersökningar som visar att

Läs mer