BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN"

Transkript

1 KALLELSESIDA Utfärdad den 5 februari 2015 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Torsdagen den 12 februari 2015 kl Kommunkansliet i Åva 1 Laglighet och beslutförhet 2 Protokolljusterare 3 Godkännande, ändring och komplettering av föredragningslistan 4 Ärenden till kännedom 5 Tjänstemannabeslut 6 Budget 2015, ekonomiplan samt dispositionsplan Uthyrning av trygghetslarmsutrustning 8 Avlastning för närståendevårdare 9 Socialsekreterarens vintersemester 10 Socialsektorns semesterplanering Protokollet framläggs till påseende den vid Socialkansliet, Åva Ordförande Stina Sjöman genom socialchef Niklas Feiring Denna möteskallelse har anslagits på anslagstavlan för offentliga kungörelser under tiden Intygar: Niklas Feiring socialchef

2 Protokollsida Sammanträdestid: Torsdagen den 12 februari 2015 kl Sammanträdesplats: Mötesrummet, kommunkansliet i Åva Beslutande: Ordinarie: Stina Sjöman, ordförande Olof Holmberg, viceordförande Mikaela Berg Janica Modig-Eklund Klas-Göran Englund Personlig ersättare Jaana Pettersson Tore Bäcksbacka Gunvor Husell Aila Nyman Thomas Sjöman Övriga: Margaret Lundberg, Kst ordförande Tommy Öström, Kst representant Niklas Feiring, sekreterare John Wrede, kommundirektör Paragrafer 1-10 Underskrift Stina Sjöman Niklas Feiring Ordförande Protokollförare Justering Tore Bäcksbacka Mikaela Berg Protokolljusterare Protokolljusterare Protokollet framlagt till påseende: Kommunkansliet i Åva, Intygar Utdragets riktighet intygar datum namn

3 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET Ordförande öppnade mötet och förklarade det lagenligt sammankallat och beslutfört. 2 PROTOKOLLJUSTERARE Till protokolljusterare valdes Tore Bäcksbacka och Mikaela Berg. 3 GODKÄNNANDE, ÄNDRING OCH KOMPLETTERING AV FÖREDRAGNINGSLISTAN Punkten ger möjlighet att ändra på innehållet i föredragningslistan t.ex. i vilken ordning ärendena skall behandlas (enkel majoritet). Även extra ärenden bör tas upp i samband med denna punkt. Föredragningslistan omfattades. 4 ÄRENDEN TILL KÄNNEDOM Landskapets socialvårdsplan bifogas. Socialchef Niklas Feiring deltagit i föreläsning om rättspsykologiska aspekter på förundersökning där barn är inblandade arrangerat av polisen i Mariehamn. Under samma dag även samarbete med övriga skärgårdssocialsekreterare. Kommundirektör John Wrede, kommunstyrelseordförande Margaret Lundberg och socialchef Niklas Feiring har deltagit i av Ålands landskapsregering arrangerat uppföljningsseminarium om samhällsservicereformen i Mariehamn. Elisabet Forsman har uppvaktats med anledning av förestående 60-årsdag. Landskapsregeringen har beslutat om preliminär fördelning av medel för språkstöd i barnomsorgen 2015 vilket för Brändös kommuns del är Utkomststödets nivå har inte justerats för 2015 eftersom det konsumentprisindex som används som referens sjunkit.

4 Närståendevårdsstöden har justerats med 0,96 % fr.o.m i enlighet med lag om stöd för närståendevård: Vårdklass I 404,12 Vårdklass II 581,04 Vårdklass III 808,47 Förslag: Att nämnden tecknar ärendena till kännedom.

5 TJÄNSTEMANNABESLUT Förteckning över socialsekreterarens tjänstemannabeslut som bilaga. Förslag: Att nämnden tecknar ärendet till kännedom.

6 BUDGET 2015, EKONOMIPLAN SAMT DISPOSITIONSPLAN 2015 Kfge har godkänt budget för år 2015 samt ekonomiplan för åren Bifogas de sidor som berör socialsektorn. Budget 2015 avviker från nämndens förslag enligt följande: - RO Socialt arbete; på förslag av socialnämnden : Tillägg under Ändringar; Stödåtgärder enligt handikappslagen (ändringsarbete i bostad) RO Äldreomsorgen; Under Omfattning och verksamhet stryks..långvården på Gullåsen..i hemmen.. - vissa smärre kompletteringar av prestationstal Ekononomiplan avviker från nämndens förslag enligt följande: - RO Äldreomsorgen; Stryks; Omfattning och verksamhet meningen Gullåsen omvandlad till geriatrisk avdelning. Vision om utvecklingen; t.ex. via äldreråd Dispositionsplan 2015 bör fastställas. Dispositionsplan 2015 som är identisk med socialnämndens underlag från budgetberedningen med undantag av ovan nämnda tillägg för handikappservice bifogas. Förslag: Att nämnden omfattar dispositionsplan 2015 samt i övrigt tecknar ärendet till kännedom. 7 UTHYRNING AV TRYGGHETSLARMSUTRUSNING Kommunen har tillsvidare vad gäller trygghetslarm stått för inkopplingsavgifter medan klienten har stått för de löpande månadskostnaderna. I praktiken har inte trygghetslarm installerats på senaste åren. Orsakerna är att de fasta anslutningarna genom vilka kopplingarna görs har minskat. Operatörsavgifterna är även avskräckande höga. Eftersom det finns ett behov av pragmatiska överkomliga lösningar så har äldreomsorgen på prov inhandlat mobiltelefoner med larmknapp. Dessa fungerar i korthet så att då man trycker på sitt armband med larmknapp så börjar mobiltelefonen ringa upp en lista med förprogrammerade nummer (fem st), en i taget. Då det förprogrammerade numret svarar öppnas högtalarkontakt från mobiltelefonen. Tillsvidare har användningen motsvarat förväntan.

7 Kostnaden för en mobiltelefon med larmarmband är ca 125 (exkl.moms.) Kostnaden för enklaste mobiltelefonsanslutning är i dagsläget 1,54 /mån (exkl.moms.). Livslängden för en apparat torde kunna uppskattas till tre år. Bifogas kalkyl. Enligt Ålands larmcentral kan inte 112 anges som uppringningskontakt för en telefon av denna typ eftersom larmoperatörerna alltid måste kunna få kontakt med den som ringer. Om t.ex. den som tryckt på larmet inte förmår tala finns risk för att samtalet avskrivs som ficksamtal. Lämpligast är att ha släktingar, bekanta och grannar på en dylik ringlista. Flera klienter har uttryckt sitt intresse för att hyra ett armband. Förslag: Att nämnden besluter att hyra ut mobiltelefoner med larmarmband åt personer i behov av dylika. I uthyrningen ingår månatlig grundavgift för anslutning. Månadshyran fastställs till 5,00 /mån därtill kommer moms. Denna faktureras på halvårsbasis. Samtalskostnader utöver grundavgiften läggs till fakturan. Hyran (inte en service) är momspliktig.

8 AVLASTNING AV NÄRSTÅENDEVÅRDARE I en skrivelse från Vård i livet rf påtalas att kommunens sätt att hantera avlastning för närståendevårdare inte stöder hemmavistelse för den vårdade. Skrivelsen bifogas men hanteras som konfidentiell eftersom det går att sluta sig till vilka klienter med familjer som refereras till. Kommunen erbjuder i dagsläget i huvudsak avlastning på två sätt. Huvudsakligen sker det genom att den vårdade erbjuds intervallvård på servicehuset Solkulla. Klienten betalar då högst 11,30 för den service som erbjuds åt den vårdade under vårdarens ledighet. Avlastningen kan också ske med tillsynsbesök av hemservicen. Dessa kan dock inte utformas så att de sträcker sig över en hel dag eller infaller nattetid. I praktiken kan andra former av avlastning utanför kommunens regi förekomma, t.ex. släktingar och vänner som ställer upp frivillig eller vistelse på vårdinrättningar etc. Sedan 2011 har det i lagen om stöd för närståendevård ingått möjlighet att ordna avlastning genom uppdragsavtal. Flertalet kommuner har infört denna möjlighet. Uppdragsavtalen är utformade enligt samma villkor som avtalen om närståendevård. Det innebär att de inte är arbetsavtalsförhållanden, att de är skattepliktig inkomst, att pensionsskydd erhålles om den vårdande är under 65 år och att olycksfallsförsäkring tillhandahålles. Kommunerna avtalar om arvodena som inte behöver vara direkt avhängiga av vårdarvodena. Lämpligt är då att fastställa ramar för dessa. Vad gäller nivåerna kan två huvudtendenser skönjas. Dels finns det kommuner som räknat ut ett dagsarvode utgående från de ordinarie månadsarvodena och divisorn 30. Ett dylikt tänkesätt skulle innebära arvoden enligt nedan. Månadsarvode Divisor 30 Vårdklass I 404,12 13,47 Vårdklass II 581,04 19,37 Vårdklass III 808,47 26,95 En annan modell som används är att ha timersättning upp till ett visst antal timmar per dygn och därefter ha ett dygnsarvode. Generellt kan sägas att kommuner som har valt denna väg har en betydligt generösare arvodespolicy, ca per dag för de tyngsta vårdklasserna. Tankegången är uppenbarligen att ha skäliga arvoden för att avlösararvodet skall vara rimligt och stimulera till verklig avlastning istället för millimeterrättvisa som i det förstnämnda alternativet. Förslag: Att nämnden beslutar att avlösarservice för närståendevårdare med uppdragsavtal kan ordnas. Arvode för vårdklass I:

9 för vård under fem timmar 5,00 /h samt för vård över fem timmar 31,25 /dygn Arvode för vårdklass II: - för vård under fem timmar 7,50 /h samt för vård över fem timmar 56,25 /dygn Arvode för vårdklass III: - för vård under fem timmar 10,00 /h samt för vård över fem timmar 70,00 /dygn. Under närståendevårdarens lagstadgade ledighet kan debiteras högs det belopp per dygn som förordningen om klientavgifter 6 b anger (11,30 år 2015). För tjänster utöver den lagstadgade ledigheten uppbärs avgifter enligt kommunens taxor. Lagstadgad ledighet överenskoms individuellt. Avlösningen ordnas så långt det är möjlig enligt vårdtagarens önskemål men den vårdade har ingen absolut rättighet att välja vilken vårdform som skall tillämpas. Kommunen kan bistå med att hitta lämplig avlösare men strävan är att den vårdbehövande och de anhöriga själva skall hitta lämpliga avlösare som kan godkännas av kommunen.

10 SOCIALCHEFENS VINTERSEMESTER Socialchef Niklas Feiring har 16 dagar outtagen semester från kvalifikationsåret Feiring önskar hålla semester varvid 5 semesterdagar åtgår. Ärendets handläggning: Niklas Feiring anmälde jäv. Jäv konstaterades. Feiring avlägsnade sig under ärendets handläggning. Ordförandes förslag: Att nämnden beviljar semester enligt önskemål.

11 HANTERING AV OUTTAGNA SEMESTERDAGAR Kst 69/ Framkommit att flere av kommunens anställda har outtagna semesterdagar för 2013 som i enlighet med Kollektivavtalen bör tas ut senast per Bl.a. KD har per dags datum 18 outtagna semesterdagar. Förklaringen till att flere har outtagna semesterda gar är att de har max. antalet semesterdagar d.v.s. 38 dagar. Samtidigt som dagarna bör tas ut senast nämnda datum så åligger det arbetsgivaren att ge utrymme d.v.s. möjlighet att ta ut dagarna. Praxis hittills har varit att dagar som anställda inte tagit ut inom nämnda datum har sparats och i mån av möjlighet tagits ut under följande semesterperiod. För flere är det dock inte möjligt att komma i kapp varför mönstret upprepar sig år efter år. Ovan nämnda med outtagna semesterdagar inträffar också i samband med långa sjukskrivningar. Orsaken till att dagarna inte tas ut inom den givna tiden d.v.s. senast följande år bygger långt på att arbetsmängden kan variera kraftigt från år till år. För framförallt kommunens administrativa tjänstemän finns det inte vikarier varför det vissa år i praktiken kan visa sig mycket svårt/omöjligt att ta ut alla dagar de år arbetsmängden/bördan är särskilt stor (gäller förstås speciellt de som har 38 semesterdagar d.v.s. dryga 7,5 veckor till sitt förfogande). Ordf. Lundberg, ledamot Sjöman, kfge ordf. Karlström och KD Wrede anmälde jäv och deltog sålunda ej i behandlingen av ärendet. Till ordf. valdes Marianne Karlström. FÖRSLAG (Marianne Karlström): Direktivet till nämnderna (i första hand ansvariga för de anställdas semestrar m.m.) är att inom februari månad gå igenom antalet kvarvarande semesterdagar och komma överens om hur dagarna tas ut då när det finns risk för att dagarna inte kommer att tas ut före I första hand bör dagarna tas ut senast per men kan också, om möjlighet att ta ut inte finns, skjutas fram till efter den d.v.s. in på följande års semesterperiod. Möjligheten finns m.a.o. att ta ut semesterdagar följande år men då alltid efter prövning av ansvarigt organ. Dagar som överförs till följande semesterperiod bör inte godkännas utan förklaringar/motiveringar. Detta beslut gäller för semesterdagarna för semesteråret 2014 d.v.s. fr.o.m. semestern fr.o.m De som för 2013 inte har tagit ut sina semesterdagar före gäller samma praxis som hittills d.v.s. möjlighet att ta ut efter nämnda datum enligt överenskommelse med närmaste avdelningschef/nämnd (se förvaltningsstadgan). ---

12 SocN 10/ Bifogas plan för hur intjänad semester från kvalifikationsåret skall tas ut under resterande semesteruttagningsperiod och eventuellt därpå följande. Förslag: Att nämnden tecknar planen till kännedom samt uppställer som mål för inkommande semesterperiod att antalet outtagna semesterdagar vid slutet av perioden bör minska.

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 15.10.2015 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 5 oktober 2015 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Torsdagen den 15 oktober 2015 kl.18.00 Kommunkansliet i Åva 63 Laglighet och beslutförhet 64 Protokolljusterare

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 17.12.2013 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 10 december 2013 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Tisdagen den 17 december 2013 kl.17.00 Kommunkansliet i Åva 105 Laglighet och beslutförhet 106 Protokolljusterare

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 17.11.2014 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 10 november 2014 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 17 november 2014 kl.18.00 Kommunkansliet i Åva 91 Laglighet och beslutförhet 92 Protokolljusterare

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 2.9.2013 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 26 augusti 2013 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 2 september 2013 kl.18.30 Kommunkansliet i Åva 62 Laglighet och beslutförhet 63 Protokolljusterare

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 27.4.2015 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 21 april 2015 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 27 april 2015 kl.18.00 Kommunkansliet i Åva 11 Laglighet och beslutförhet 12 Protokolljusterare 13 Godkännande,

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 10.12.2015 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 3 december 2015 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Torsdagen den 10 decembe r 2015 kl.17.30 Kommunkansliet i Åva 81 Laglighet och beslutförhet 82 Protokolljusterare

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 11.1.2016 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 4 januari 2016 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 11 januari 2016 kl.18.00 Kommunkansliet i Åva 1 Laglighet och beslutförhet 2 Protokolljusterare 3 Godkännande,

Läs mer

KALLELSE 11.12.2012. Tisdagen den 11.12.2012 kl.19.00

KALLELSE 11.12.2012. Tisdagen den 11.12.2012 kl.19.00 SKOLNÄMNDEN KALLELSE Nr 7/12 Tid Tisdagen den kl.19.00 Plats Geta skola Ärenden: Innehåll 69 MÖTETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 3 70 VAL AV TVÅ PROTOKOLLJUSTERARE 3 71 GODKÄNNANDE OCH KOMPLETTERING AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN. Tisdagen den 19 december 2017 kl.18.00

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN. Tisdagen den 19 december 2017 kl.18.00 19.12.2017 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 12 december 2017 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Tisdagen den 19 december 2017 kl.18.00 Solkulla servicehus, Brändöby 101 Laglighet och beslutförhet 102 Protokolljusterare

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 02.04.2013 03/13 Sammanträdestid Tisdagen den 2 april 2013 kl 18.00 19.30 Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Socialkansliet x Karlsson Rolf, ordförande - Mattsson

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 05.09.2011 8/11 Sammanträdestid Måndagen den 5 september 2011 kl 18.00 19.45. Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Övriga närvarande Kommungården, sammanträdesrummet

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 13.04.2010 3/10. Kommungården i Godby

Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 13.04.2010 3/10. Kommungården i Godby MÖTESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 13.04.2010 3/10 Sammanträdestid Tisdagen den 13 april 2010, klockan 19.30-21.40 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Godby Lars Rögård,

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN BIBLIOTEKS/KULTURNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN BIBLIOTEKS/KULTURNÄMNDEN 1 KALLELSESIDA utfärdad den 7.3.2013 Sammanträdestid: Måndag den 6 juni 2013 kl. 15 Sammanträdesplats: Huvudbiblioteket 22 LAGLIGHET OCH FÖRDHET 23 PROTOKOLLJUSTERARE 24 GODKÄNNANDE, ÄNDRING OCH KOMPLETTERING

Läs mer

Torsdagen den 11.6.2015 kl. 19.00 19.35. Kommunkansliet i Nääs

Torsdagen den 11.6.2015 kl. 19.00 19.35. Kommunkansliet i Nääs Nr 5/2015 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00 19.35 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Salmén Jan, ordf. - Lindström Henry, vice ordf. x Carlson Nina-Marie x Flöjt-Josefsson Helena

Läs mer

SKOLNÄMNDEN 27.1.2016 möte 1/2016 1(12)

SKOLNÄMNDEN 27.1.2016 möte 1/2016 1(12) 1(12) PROTOKOLLSIDA Sammanträdestid: Tisdag den 27.1.2016 kl 17:00 Sammanträdesplats: Kommunkansliet, Åva Beslutande Ordinarie: Personliga ersättare: Marja Tuomola, ordf. Jonny Karlström, vice ordf. Tiina

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 25.4.2013 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 18 april 2013 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Torsdagen den 25 april 2013 kl.18.15 Solkulla servicehus i Brändöby 37 Laglighet och beslutförhet 38 Protokolljusterare

Läs mer

SOCIALINSTRUKTION FÖR FINSTRÖMS KOMMUN

SOCIALINSTRUKTION FÖR FINSTRÖMS KOMMUN 1 SOCIALINSTRUKTION FÖR FINSTRÖMS KOMMUN Godkänd av kommunfullmäktige 19.12.2011, 55 Datum för ikraftträdande 19.21.2011 I KAPITLET TILLÄMPNINGSOMRÅDE 1 Anordnande av socialvård Vid anordnandet av kommunens

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN BIBLIOTEKS/KULTURNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN BIBLIOTEKS/KULTURNÄMNDEN 1 KALLELSESIDA utfärdad den 27.1.2015 Sammanträdestid: Tisdag kl. 19:00 Sammanträdesplats: Huvudbiblioteket 1 LAGLIGHET OCH FÖRDHET 2 PROTOKOLLJUSTERARE 3 GODKÄNNANDE, ÄNDRING OCH KOMPLETTERING AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

Sammanträdesdatum 22.4.2010

Sammanträdesdatum 22.4.2010 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 48 Sammankallelse och beslutfördhet 49 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan 50 Revisorernas berättelse 51 Revisorernas

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 03.06.2014 05/14 Sammanträdestid Tisdagen den 3 juni 2014 kl 18.00 18.45 Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Övriga närvarande Sammanträdesrummet, Kommungården

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 23.09.2014 06/14 Sammanträdestid Tisdagen den 23 september 2014 kl 18.00 21.15 Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Övriga närvarande Sammanträdesrummet, Kommungården

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 1/2011 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19.00-21.10 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Karlsson Henning, ordf. x Sjöblom Tommy, vice ordf. x Danielsson Gerd - Fagerström Yvonne x Jansson

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN I ECKERÖ Sammanträdestid Måndagen den 7 december 2009 kl.19.00-22.00 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

SOCIALNÄMNDEN I ECKERÖ Sammanträdestid Måndagen den 7 december 2009 kl.19.00-22.00 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A I ECKERÖ Sammanträdestid Måndagen den 7 december 2009 kl.19.00-22.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. 184 Sammanträdets laglighet och beslutsförhet 2. 185 Val av

Läs mer

ÅLANDS OMSORGSFÖRBUND k.f.

ÅLANDS OMSORGSFÖRBUND k.f. Organ Datum 4/2011 Förbundsstyrelsen 05.05.2011 Sammanträdestid Sammanträdesplats Torsdagen den 05.05.2011 kl.15.00 16.45 Hildas Hus Beslutande ORDINARIE ERSÄTTARE X Alén, Sune ordf. X Häggblom, Lars vice.

Läs mer

Stöd för närståendevård

Stöd för närståendevård Sn 23.10.2014 Bilaga A-108 Stöd för närståendevård Principer Arvoden Anvisningar Information Gällande från 01.01.2015 INLEDNING Principerna för stöd för närståendevård i Lemlands kommun är utarbetade enligt

Läs mer

Bildningskansliet i Kimito den 18.2.2014

Bildningskansliet i Kimito den 18.2.2014 1/2014 KALLELSE 1 Sammanträdestid: kl. 17.00 Sammanträdesplats: kommunkansliet i Kimito, styrelserummet Beslutande: Anders Laurén Patrick Joki Cathina Wretdal-Lindström Lars Söderlund Marjaana Hoikkala

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 02.06.2015 04/15 Sammanträdestid Tisdagen den 2 juni 2015 kl 18.00 19.15 Sammanträdesplats Beslutande Sammanträdesrummet, Kommungården X Karlsson Rolf, ordförande X Mattsson

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 21.3.2013 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 15 mars 2013 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Torsdagen den 21 mars 2013 kl.18.30 Solkulla servicehus i Brändöby 24 Laglighet och beslutförhet 25 Protokolljusterare

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 2/2015 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00 21.05 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Lundberg Bror, ordf. x Sjöblom Tommy, vice ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René x Jansson Tom

Läs mer

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA Nr Sida Kommunfullmäktige 3/2012 1 Sammanträdestid Tisdagen den 17.04.2012, kl.19.00-20.05 Sammanträdeslokal Servicehuset Tallgården Närvarande Lindholm Dorita, ordförande Johans

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 26.5.2014 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 20 maj 2014 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 26 maj 2014 kl.18.00 Nordlingska lägenheten, Solkulla servicehus i Brändöby 32 Laglighet och beslutförhet

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 16.02.11 2. Finströms bibliotek. - Lindblom, Regina, kommunstyrelsens repr.

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 16.02.11 2. Finströms bibliotek. - Lindblom, Regina, kommunstyrelsens repr. FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 16.02.11 2 Sammanträdestid Onsdagen den 16 februari 2011 kl 19.00-20.30 Beslutande Föredragande Övriga närvarande

Läs mer

GETA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

GETA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 24.05.2016 2/16 Sammanträdestid Tisdagen den 24 maj 2016 kl. 17.30 17.50 Beslutande Kommunkansliet i Geta x Andersson Camilla, ordförande - Carlsson Anna x- Berndtsson

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs. - Lundberg Bror x Sjöblom Tommy, ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René - Jansson Tom x Rydström Agneta - Söderlund Jessica

Kommunkansliet i Nääs. - Lundberg Bror x Sjöblom Tommy, ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René - Jansson Tom x Rydström Agneta - Söderlund Jessica Nr 4/2014 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00-20.20 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs - Lundberg Bror x Sjöblom Tommy, ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René - Jansson Tom x Rydström

Läs mer

KALLELSE 12.8.2013. Måndagen den 12.8.2013 kl.16.15

KALLELSE 12.8.2013. Måndagen den 12.8.2013 kl.16.15 FINSTRÖMS KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 12.8.2013 Nr 6 Tid Måndagen den 12.8.2013 kl.16.15 Plats Kommungården i Finström Ärenden: Innehåll 45 Mötets laglighet och beslutförhet 3 46 Val av två protokolljusterare

Läs mer

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 28.09.2015 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 28.09.2015 kl.16.00. Ärenden:

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 28.09.2015 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 28.09.2015 kl.16.00. Ärenden: Tid SUNDS KOMMUN SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 28.09.2015 Måndagen den 28.09.2015 kl.16.00 Nr 7 Plats Ärenden: Sunds skola Innehåll 69 Mötets laglighet och beslutförhet 3 70 Val av två protokolljusterare

Läs mer

Protokolljusterarnas Framlagt till Utdragets riktighet initialer påseende bestyrkes

Protokolljusterarnas Framlagt till Utdragets riktighet initialer påseende bestyrkes 1 KALLELSESIDA Utfärdad 25.02.2015 Sammanträdestid ; 04.03.2015, kl.19 - Sammanträdesplats; Brändö kommunkansli, Åva 14. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET. 15. PROTOKOLLJUSTERARE. 16. GODKÄNNANDE, KOMPLETTERING

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 29.11 2010

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 29.11 2010 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 153 Sammankallelse och beslutförhet 154 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 155 Anställning av närvårdare 100

Läs mer

ESBO STAD SOCIAL- OCH HÄLSOVÅRDSSEKTORN Familje- och socialservice Äldreomsorgen INSTRUKTION OM STÖD FÖR NÄRSTÅENDEVÅRD

ESBO STAD SOCIAL- OCH HÄLSOVÅRDSSEKTORN Familje- och socialservice Äldreomsorgen INSTRUKTION OM STÖD FÖR NÄRSTÅENDEVÅRD ESBO STAD SOCIAL- OCH HÄLSOVÅRDSSEKTORN Familje- och socialservice Äldreomsorgen INSTRUKTION OM STÖD FÖR NÄRSTÅENDEVÅRD Social- och hälsovårdsnämnden Godkänd 18.5.2006, trädde i kraft 1.6.2006 Godkänd

Läs mer

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 8/2009. Sammanträdesdatum 8.10.2009. Organ Social- och omsorgsnämnden

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 8/2009. Sammanträdesdatum 8.10.2009. Organ Social- och omsorgsnämnden Nr 8/2009 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00-19:40 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Nääs x Blomroos Gunilla, ordf. -Salmén Jan, vice ordf. - Carlson Nina-Marie - Grönlund Ragnvald x Holmström

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR

KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 5 /2015 Sammanträdestid Måndag 30.11.2015 kl. 19.00-20.00 Sammanträdesplats Kommungården ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Ponthin Bo, ordförande

Läs mer

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN 132-141 12.11.2013 1 Sammanträdestid: 13.30-16.30 Sammanträdesplats: Kommunkansliet, Kumlinge Beslutande: Ordinarie: Mia Hanström,ordförande Tommy Pettersson, viceordf. Åke Sundman Satu

Läs mer

Protokolljusterarnas Framlagt till Utdragets riktighet initialer påseende bestyrks

Protokolljusterarnas Framlagt till Utdragets riktighet initialer påseende bestyrks KALLELSESIDA utfärdad 25.11.2015. Sammanträdestid:, kl.15.00. Sammanträdesplats: kommunkansliet, Åva. 45. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET. 46. PROTOKOLLJUSTERARE. 47. GODKÄNNANDE, KOMPLETTERING OCH ÄNDRING

Läs mer

Protokollsanteckning. Tillämpningsanvisning. Tillämpningsanvisning

Protokollsanteckning. Tillämpningsanvisning. Tillämpningsanvisning 1 (8) Ändringar i semesterbestämmelserna i AKTA KAPITEL IV SEMESTER 11 Flyttning av semester Arbetsoförmåga mom. 1 Om en tjänsteinnehavare eller arbetstagare när semestern eller den sparade ledigheten

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 11.02.2015 Nr: 2 Paragrafer: 19-32 Plats och tid Kommunkansliets mötesrum i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 11 februari 2015 kl. 19.00-21.30 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 23.01.2012 1/12 Sammanträdestid Måndagen den 23 januari 2012 kl 18.00 19.45 Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Socialkansliet x Torbjörn Björkman, ordförande x

Läs mer

Onsdagen den 27 januari 2016 kl. 19.00 19.30 Kommungården. Enligt uppdrag, Hammarland den 21.01.2016 Kommuntekniker/byggnadsinspektör

Onsdagen den 27 januari 2016 kl. 19.00 19.30 Kommungården. Enligt uppdrag, Hammarland den 21.01.2016 Kommuntekniker/byggnadsinspektör HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 21 januari 2016 Byggnadstekniska nämnden 27.01.2016 1-13 Sammanträdestid Sammanträdesplats Ärendets -nummer Onsdagen den 27 januari 2016 kl.

Läs mer

Organ Nr Datum Sida KOMMUNFULLMÄKTIGE 1-8 28.02.2013

Organ Nr Datum Sida KOMMUNFULLMÄKTIGE 1-8 28.02.2013 KOMMUNFULLMÄKTIGE 1-8 28.02.2013 1 Sammanträdestid: 19.45-20.30 Sammanträdesplats: Mötesrummet, kommunkansliet, Beslutande: Ordinarie ledamöter: Mats Perämaa, ordförande Göran Söderlund, I viceordförande

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 6/2016 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 18.30-19.20 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Nyholm Dan, ordf. x Söderholm Mikael, vice ordf. x Bromels Marcus x Sirén Siw x Mörn Inger -

Läs mer

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 13.5.2013 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 13.5.2013 kl.16.30. Biblioteket i Sund. Ärenden:

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 13.5.2013 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 13.5.2013 kl.16.30. Biblioteket i Sund. Ärenden: Tid SUNDS KOMMUN SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 13.5.2013 Måndagen den 13.5.2013 kl.16.30 Nr 4 Plats Ärenden: Biblioteket i Sund Innehåll 37 Mötets laglighet och beslutförhet 3 38 Val av två protokolljusterare

Läs mer

ANVISNINGAR FÖR GENOMFÖRANDE AV STÖD FÖR NÄRSTÅENDEVÅRD SAMT STORLEKEN AV VÅRDARVODENA I LOVISA FRÅN OCH MED 1.1. 2013

ANVISNINGAR FÖR GENOMFÖRANDE AV STÖD FÖR NÄRSTÅENDEVÅRD SAMT STORLEKEN AV VÅRDARVODENA I LOVISA FRÅN OCH MED 1.1. 2013 ANVISNINGAR FÖR GENOMFÖRANDE AV STÖD FÖR NÄRSTÅENDEVÅRD SAMT STORLEKEN AV VÅRDARVODENA I LOVISA FRÅN OCH MED 1.1. 2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. BEGREPP OCH DEFINITIONER INOM NÄRSTÅENDEVÅRDEN 2. KRITERIER

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 23.03 2011

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 23.03 2011 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 64 Sammankallande och beslutförhet 65 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 66 Hyreshöjning av personalbostäder

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH UTVECKLINGSNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH UTVECKLINGSNÄMNDEN 1 BRÄNDÖ KOMMUN KALLELSESIDA Sammanträdestid:, kl.17.30. Sammanträdesplats: kommunkansliet, Åva. 1. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET. 2. PROTOKOLLJUSTERARE. 3. GODKÄNNANDE OCH KOMPLETTERING AV FÖREDRAGNINGSLISTAN.

Läs mer

Protokolljusterarnas Framlagt till Utdragets riktighet initialer påseende bestyrkes

Protokolljusterarnas Framlagt till Utdragets riktighet initialer påseende bestyrkes KALLELSESIDA utfärdad 05.12.2013 Sammanträdestid:, kl.17.00 Sammanträdesplats: kommunkansliet i Åva, mötesrummet. 45. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET. 46. PROTOKOLLJUSTERARE. 47. GODKÄNNANDE, KOMPLETTERING

Läs mer

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN 1.10.2014 13/14. Kommunkansliet, sammanträdesrummet

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN 1.10.2014 13/14. Kommunkansliet, sammanträdesrummet FINSTRÖMS KOMMUN PROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr KOMMUNSTYRELSEN 1.10.2014 13/14 Sammanträdestid Onsdag 1.10.2014 kl. 17.00 Beslutande Kommunkansliet, sammanträdesrummet x Höglund, Roger, ordförande, x

Läs mer

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 3/2011. Sammanträdesdatum 19.4.2011. Organ Skol- och bildningsnämnden

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 3/2011. Sammanträdesdatum 19.4.2011. Organ Skol- och bildningsnämnden Nr 3/2011 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19.00-20.00 Sammanträdesplats Beslutande Ödkarby skola x Eliasson Jesper, ordf. - Jansson Carina, vice ordf. - Högback Glenn x Renfors Kerstin x Sjölund Johan

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 1/2015 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00 21.30 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Lundberg Bror, ordf. x Sjöblom Tommy, vice ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René x Jansson Tom

Läs mer

KALLELSE 25.5.2015. Måndagen den 25.5.2015 kl.16.15

KALLELSE 25.5.2015. Måndagen den 25.5.2015 kl.16.15 FINSTRÖMS KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 25.5.2015 Nr 3 Tid Måndagen den 25.5.2015 kl.16.15 Plats Kommungården i Finström Ärenden: Innehåll 18 Mötets laglighet och beslutförhet 3 19 Val av två protokolljusterare

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 20.6.2016 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 14 juni 2016 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 20 juni 2016 kl.18.00 Kommunkansliet i Åva 54 Laglighet och beslutförhet 55 Protokolljusterare 56 Godkännande,

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 22.4.2009 3 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Frånvarande Övriga närvarande 22.4.2009 kl

Läs mer

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Organ Kallelsenummer BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 3/2013 Sammanträdestid: Torsdagen den 18 april 2013 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Protokollet framläggs till påseende: Kommungården

Läs mer

KT Cirkulär 15/2013, bilaga 3. Tillämpningsanvisningar för de ändrade semesterbestämmelserna i TIM-AKA

KT Cirkulär 15/2013, bilaga 3. Tillämpningsanvisningar för de ändrade semesterbestämmelserna i TIM-AKA Tillämpningsanvisningar för de ändrade semesterbestämmelserna i TIM-AKA I det kommunala arbetskollektivavtalet för timavlönade (TIM-AKA) har bestämmelsen om flyttning av semester på grund av arbetsoförmåga

Läs mer

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN 29.03.2011 03/11. Sammanträdestid Tisdagen den 29 mars 2011, kl. 18.55 20:30 Kommungården i Godby

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN 29.03.2011 03/11. Sammanträdestid Tisdagen den 29 mars 2011, kl. 18.55 20:30 Kommungården i Godby FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr BYGGNADSNÄMNDEN 29.03.2011 03/11 Sammanträdestid Tisdagen den 29 mars 2011, kl. 18.55 20:30 Kommungården i Godby x Dick Lindström, ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN 24.04.2012 04/12. Sammanträdestid Tisdagen den 24 april 2012, kl. 18.30 21:30 Kommungården i Godby

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN 24.04.2012 04/12. Sammanträdestid Tisdagen den 24 april 2012, kl. 18.30 21:30 Kommungården i Godby FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr BYGGNADSNÄMNDEN 24.04.2012 04/12 Sammanträdestid Tisdagen den 24 april 2012, kl. 18.30 21:30 Kommungården i Godby x Dick Lindström, ordförande

Läs mer

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 5/2009. Sammanträdesdatum 19.10.2009. Organ Kommunfullmäktige

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 5/2009. Sammanträdesdatum 19.10.2009. Organ Kommunfullmäktige Nr 5/2009 Sammanträdestid Måndagen den kl. 19.00-20.00 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Nääs x Häggblom Bert, ordförande x Karlsson Runar, vice ordförande x Björklund Richard - Blomroos Gunilla

Läs mer

Närståendevårdarnas ålder och kön

Närståendevårdarnas ålder och kön Närståendevården, Tillsyn 2012 Här presenteras en sammanställning av kommunernas och närståendevårdarnas svar på den tillsyn av närståendevården som gjordes genom enkätutskick till kommunerna och närståendevårdarna.

Läs mer

Information om service för äldre personer. Hemserviceverksamhet Boendeservice Förmåner Understöd

Information om service för äldre personer. Hemserviceverksamhet Boendeservice Förmåner Understöd Information om service för äldre personer Hemserviceverksamhet Boendeservice Förmåner Understöd År 2016 Hemserviceverksamheten - Definition - Mål Med hemserviceverksamhet för äldre personer menas omvårdnad,

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN MÖTESPROTOKOLL. Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 12.05.2009 4/09

FINSTRÖMS KOMMUN MÖTESPROTOKOLL. Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 12.05.2009 4/09 MÖTESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 12.05.2009 4/09 Sammanträdestid Tisdagen den 12 maj 2009, klockan 19.30-21.35 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Godby Lars Rögård, ordförande

Läs mer

Andelslagets firmanamn är Kasvattajaosuuskunta Limousin och hemort är Tammerfors.

Andelslagets firmanamn är Kasvattajaosuuskunta Limousin och hemort är Tammerfors. ANDELSLAGETS STADGAR ÖVERSÄTTNING 1 Andelslagets firma och hemort Andelslagets firmanamn är Kasvattajaosuuskunta Limousin och hemort är Tammerfors. 2 Verksamhetsområde Syftet med andelslaget och dess verksamhetsområde

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 11.9.2015 Sammanträdestid : Torsdagen den kl.19.00 Sammanträdesplats: Kommunkansliet i Åva Ärenden: - BYGGNADSANMÄLAN AV VIKING HENRIKSSON FÖR ETT UTHUS I FISKÖ BY. - BEGÄRAN

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 19.00-20.

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 19.00-20. Sammanträdesdatum: 18.06.2014 Nr: 4 Paragrafer: 18-24 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 19.00-20.15 Beslutande Annsofi Joelsson, kommunfullmäktiges ordförande,

Läs mer

Sammanträdesdatum 10.11.2009

Sammanträdesdatum 10.11.2009 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 101 Sammankallelse och beslutfördhet 102 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan 103 Rättelseyrkande 104 Tjänstemannabeslut,

Läs mer

Tisdagen den 26.3.2013 kl. 19.00-21.20

Tisdagen den 26.3.2013 kl. 19.00-21.20 Nr 3/2013 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19.00-21.20 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet x Salmén Jan, ordf. x Lindström Henry, vice ordf. x Carlson Nina-Marie - Flöjt-Josefsson Helena x Holmström

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KF 1 Kallelse och beslutförhet KF 2 Val av protokolljusterare, tid och plats KF 3 Godkännande

Läs mer

Onsdagen den 10.07.2013, kl. 16.30-17.00

Onsdagen den 10.07.2013, kl. 16.30-17.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdestid Nummer 4/2013 Onsdagen den, kl. 16.30-17.00 Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Kommungården i Lemland Perjus Ann-Sofi, ordförande Andersson Inger, vice ordförande

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 25.08.2015 05/15 Sammanträdestid Tisdagen den 25 augusti 2015 kl 18.00 20.15 Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Övriga närvarande Sammanträdesrummet, Kommungården

Läs mer

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN 20.11.2012 11/12. Sammanträdestid Tisdagen den 20 november 2012, kl. 18:30 20:30 Godby daghem

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN 20.11.2012 11/12. Sammanträdestid Tisdagen den 20 november 2012, kl. 18:30 20:30 Godby daghem FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr BYGGNADSNÄMNDEN 20.11.2012 11/12 Sammanträdestid Tisdagen den 20 november 2012, kl. 18:30 20:30 Godby daghem x Dick Lindström, ordförande

Läs mer

Sammanträdes plats och tid: Kommungården i Näs tisdagen den 4 september kl 18.30 19.30

Sammanträdes plats och tid: Kommungården i Näs tisdagen den 4 september kl 18.30 19.30 BYGGNADSNÄMNDEN 04.09.2012 1 Sammanträdes plats och tid: Kommungården i Näs tisdagen den 4 september kl 18.30 19.30 Närvarande (N) Guy Linde ordförande N Mikael Söderholm viceordförande Owe Areschoug ledamot

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 16.11.2017 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 9 november 2017 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Torsdagen den 16 november 2017 kl.18.00 Brändö kommunkansli, Åva 87 Laglighet och beslutförhet 88 Protokolljusterare

Läs mer

Tisdagen den 31.3.2015 kl. 19.00-21.50. Kommunkansliet i Nääs

Tisdagen den 31.3.2015 kl. 19.00-21.50. Kommunkansliet i Nääs Nr 3/2015 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19.00-21.50 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Salmén Jan, ordf. - Lindström Henry, vice ordf. x Carlson Nina-Marie x Flöjt-Josefsson Helena

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 20.10.2014 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 13 oktober 2014 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 20 oktober 2014 kl.18.00 Kommunkansliet i Åva 77 Laglighet och beslutförhet 78 Protokolljusterare

Läs mer

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN 09.04.2013 3/13. Sammanträdestid Tisdagen den 9 april 2013, kl. 18:30 21:00 Godby daghem

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN 09.04.2013 3/13. Sammanträdestid Tisdagen den 9 april 2013, kl. 18:30 21:00 Godby daghem FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr BYGGNADSNÄMNDEN 09.04.2013 3/13 Sammanträdestid Tisdagen den 9 april 2013, kl. 18:30 21:00 Godby daghem x Dick Lindström, ordförande x

Läs mer

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Organ Kallelsenummer BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2/2015 Sammanträdestid: Torsdagen den 5 mars 2015 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Protokollet framläggs till påseende: Kommungården

Läs mer

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 10/2011. Sammanträdesdatum 29.6.2011. Organ Kommunstyrelsen

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 10/2011. Sammanträdesdatum 29.6.2011. Organ Kommunstyrelsen Nr 10/2011 Sammanträdestid Onsdagen den kl. 08.00-8.45 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Nääs x Fagerholm Thommy, ordf. x Lindgrén Jan, vice ordf. x Ahlqvist Annika x Fagerholm-Sjöblom Silvana

Läs mer

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Organ Kallelsenummer BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 9/2013 Sammanträdestid: Torsdagen den 21 november 2013 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Protokollet framläggs till påseende:

Läs mer

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTKOLL 2012-11-09 51 61 Kl 13.04-15.36. Förbundskansliet 7/2012. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund.

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTKOLL 2012-11-09 51 61 Kl 13.04-15.36. Förbundskansliet 7/2012. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Fredag 9 november 2012, kl 13.00 Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Kaffe serveras från kl 12.45. 51 Sammanträdets laglighet och beslutförhet...

Läs mer

KALLELSESIDA Utfärdat 14.1.2016

KALLELSESIDA Utfärdat 14.1.2016 KALLELSESIDA Utfärdat 14.1.2016 1/1 Sammanträdestid Onsdagen den 20.1.2016, kl. 19.00 Sammanträdesplats Kommungården Ärendets nummer Ärende 1. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 2. PROTOKOLLJUSTERING 3. FÖRVALTNING

Läs mer

Sammanträdesdatum 21.1.2010

Sammanträdesdatum 21.1.2010 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 1 Sammankallelse och beslutfördhet 2 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan 3 Besättande av tjänsterna för närvårdare

Läs mer

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN 1-11 07.01.2014 1 Sammanträdestid: 18.30-19.50 Sammanträdesplats: Kommunkansliet, Kumlinge Beslutande: Ordinarie: Mia Hanström,ordförande Tommy Pettersson, viceordf. Åke Sundman Satu Numminen

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 16 februari 2011 kl. 19.00-20.30

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 16 februari 2011 kl. 19.00-20.30 Sammanträdesdatum: 16.02.2011 Nr: 2 Paragrafer: 15-27 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 16 februari 2011 kl. 19.00-20.30 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

KALLELSE 19.06.2012. Tisdagen den 19.06.2012 kl.16.15

KALLELSE 19.06.2012. Tisdagen den 19.06.2012 kl.16.15 FINSTRÖMS KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 19.06.2012 Nr 2 Tid Tisdagen den 19.06.2012 kl.16.15 Plats Kommungården i Finström Ärenden: Innehåll 14 Mötets laglighet och beslutförhet 3 15 Val av två protokolljusterare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.30 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Tisdagen den 12 maj 2015 kl. 19.00 20.50 Kommungården

Tisdagen den 12 maj 2015 kl. 19.00 20.50 Kommungården HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 7 maj 2015 Byggnadstekniska nämnden 12.05.2015 52-70 Sammanträdestid Sammanträdesplats Ärendets -nummer Tisdagen den 12 maj 2015 kl. 19.00

Läs mer

X Berit Johansson, ordf. Saltvik X Sven Löfman, v.ordf. Finström X Inger Marie Sundblom,Geta X Robert Lindeman, Sund X Håkan Grunér, Vårdö

X Berit Johansson, ordf. Saltvik X Sven Löfman, v.ordf. Finström X Inger Marie Sundblom,Geta X Robert Lindeman, Sund X Håkan Grunér, Vårdö SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 25.1.2010 1/10 Sammanträdestid Måndagen den 25 januari 2010 kl. 9.00 10.00 Sammanträdesplats Lantbrukskansliet i Godby Ordinarie: Suppleanter: Föredragande: Övriga

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 19.10.2016 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 13 oktober 2016 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Onsdagen den 19 oktober 2016 kl.18.00 Kommunkansliet i Åva 92 Laglighet och beslutförhet 93 Protokolljusterare

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 23.5.2016 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 17 maj 2016 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 23 maj 2016 kl.18.00 Solkulla servicehus, Nordlingska lägenheten, Brändöby 41 Laglighet och beslutförhet

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 21.1.2013 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 15 januari 2013 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 21 januari 2013 kl.18.30 Kommunkansliet i Åva 1 Laglighet och beslutförhet 2 Protokolljusterare 3

Läs mer

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 1 Föreningens namn Föreningens namn är Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening. 1 (6) 2 Ändamål Föreningen har till uppgift att verka för en uthållig

Läs mer

ALLMÄN DEL. När man avtalar om att minska lönekostnaderna skall minskningen i första hand inriktas på andra lönefaktorer än grundtimlönerna.

ALLMÄN DEL. När man avtalar om att minska lönekostnaderna skall minskningen i första hand inriktas på andra lönefaktorer än grundtimlönerna. ALLMÄN DEL AVTALETS TILLÄMPNINGSOMRÅDE 2 Lokala avtal Tillämpningsdirektiv Detta avtal tillämpas inte till den del man lokalt kommit överens om att avvika från bestämmelserna i detta avtal. Genom lokala

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 4/2011 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00-20.30 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Karlsson Henning, ordf. - Sjöblom Tommy, vice ordf. x Danielsson Gerd - Fagerström Yvonne -

Läs mer