SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 29.11 2010"

Transkript

1 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 153 Sammankallelse och beslutförhet 154 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 155 Anställning av närvårdare 100 % 156 Sjukvård under natt 157 Ekonomieföreståndarens vikarie 158 Läkemedelsbehandlingsplan för DGH 159 Antagande av offert för möbler till demansavdelningen 160 Mötets avslutande Jomala den Harry Jansson s ordförande genom Marianne de Mander Byråsekreterare

2 Sida 2 Sammanträdestid kl. 15:00-16:15 Sammanträdesplats De Gamlas Hem Beslutande Ledamöter: Jansson Harry, Ordförande Joelsson Ann-Sofi, viceordförande Öström Jan-Anders Nordberg, Susanne Nordlund-White Gunnel X X X X X Suppleanter: Grönholm Marianne Lundberg Börje Mattsson Gunni Enberg, Camilla Winé Göte Övriga närvarande Vårdchef Kerstin Wikgren Förbundsfullmäktigeordförande Eva Dahlén X Förbundsfullmäktige vice ordf Carola Wikström-Nordberg X Byråsekreterare Marianne de Mander X Närvarande som sekreterare Paragrafer Underskrifter Harry Jansson Ordförande Marianne de Mander Sekreterare Protokollet justerat Jomala den kl.14:00 Protokollet framlagt till påseende Intygar Jomala den Marianne de Mander

3 Sida SAMMANKALLELSE OCH BESLUTFÖRHET Förslag: Sammanträdet konstaterades vara lagenligt sammankallat och beslutfört. Sammanträdet konstaterades vara lagenligt sammankallat och beslutfört. Beslöts utse byråsekreterare Marianne de Mander till sekreterare för mötet.

4 Sida VAL AV PROTOKOLLJUSTERARE, TIDPUNKT FÖR JUSTERING OCH GODKÄNNANDE/KOMPLETTERING AV FÖREDRAGNINGSLISTAN Till protokolljusterare valdes Gunnel Nordlund-White. Protokollet justeras den klo 14:00.

5 Sida ANSTÄLLNING AV NÄRVÅRDARE 100 % Följande personer har sökt närvårdarbefattningen; Susanne Eriksson 1969 Närvårdar Terese Sjöberg 1977 Närvårdare Alexandra Sporre 1985 Närvårdare Pia Sarling 1984 Närvårdare Carina Johans Berit Rikala 1963 Närvårdare Marianne Collander 1961 Undersköterska Jenny Karlsson 1979 Undersköterska Inger Jansson Närvårdare Teres Nordström Undersköterska Åsa Willford Närvårdare Sarah Sjölund Närvårdare Fanny Velander 1988 Närvårdar stud Michael Ruoranen 1970 Ingen vårdutbildning Guy Ahlgren Ingen vårdutbildning Sanna Pasanen 1981 Ingen vårdutbildning Vilija Galiniené Ingen vårdutbildning Birgitta Pettersson Ingen vårdutbildning Petra Alén 1981 Ingen vårdutbildning Cecilia Nyman Ingen vårdutbildning Styrelsen besluter att Terese Sjöberg anställs som närvårdare i arbetsavtalsförhållande från den Lönen är 2168,66 /mån. Prövotid 4 mån.

6 Sida 6 Styrelsen beslutar att Terese Sjöberg anställs som närvårdare i arbetsavtalsförhållande från den Lönen är 2168,66 /mån. Prövotid 4 mån. 156 SJUKVÅRD UNDER NATTEN 151 SJUKVÅRD UNDER NATTEN Då det bevisligen är så, att närvårdare inte får ge injektioner då de är anställda på en social institution, måste situationen ordnas så att det alltid är en sjukskötare som ger injektionerna. Det mest optimala skulle ju vara att hemsjukvården i Mariehamn skulle avvara den resursen, då det finns ett muntligt avtal mellan DGH och hemsjukvården i Mariehamn. Trots att hemsjukvården i Mariehamn nu framhåller att ett avtal inte finns, så har det funnits i över 12 år. Under väldigt många av dessa år har inte behovet av sjukvård varit så stort nattetid, men nu har behovet ökat drastiskt. Det senaste gemensamma mötet med hemsjukvården var i oktober 2009, där det diskuterades hur mycket Mariehamns hemsjukvård kunde hjälpa till, och i samma veva fick hemsjukvården en egen inloggnings kod till vårddokumentations programmet som används på DGH. Dessutom har hemsjukvården nyckeln till DGH. Om det visar sig att hemsjukvården inte kan avsätta resurser till detta så måste frågan lösas på annat sätt, i väntan på den nya ÅHS lagen som nu är under omarbetning. Idag finns det en sjukvårdare per natt för att klara av de injektioner som behövs nattetid..

7 Sida 7 Styrelsen godkänner att det finns en sjukskötare nattetid för att sköta injektionerna till dess en annan lösning fås. 156 SJUKVÅRD UNDER NATTEN forts. Till styrelsens möte har inkommit ett svar från Ålands landskapsregering gällande genomförandet av läkemedelshanteringen inom social- och hälsovården, utgående från den nationella handboken. Enligt denna handbok skall en läkemedelsbehandlingsplan utarbetas av alla offentliga och privata verksamheter inom hälso- och socialvård. Enligt ovan nämnda handbok kan yrkesutbildade personer med skyddad yrkesbeteckning ge läkemedel i muskeln och under huden samt HCI-läkemedel som administreras på naturlig väg, när kunnandet kontrollerats, efter inskolning till uppgiften med skriftligt tillstånd att utföra uppgiften. Styrelsen konstaterar att ansvarsfördelningen gällande medicinhantering fortsättningsvis på basen av ovanstående, är oklar, och besluter att sjukskötarresurserna tillsvidare fördelas så, att det finns en sjukskötare nattetid enligt behov, enligt vårdchefens beslut tills den redan påbörjade läkemedelsbehandlingsplanen med delegering förväntas vara färdig senast den 30 november 2010 och skickats till Ålands landskapsregering. Det har nu funnits sjukskötare under nattetid, då det funnits behov av det. En läkemedelsbehandlingsplan har också utarbetats, och i den räknas bl.a. upp en hel del risker som det finns med medicinhanteringen i allmänhet, och nattmediciner i synnerhet, men också de lösningar som finns på De Gamlas Hem. Utgångspunkten är emellertid, att skall man sköta medicinhanteringen av morfinpreparat på ett rätt sätt, där den enskilda pensionärens behov beaktas bör det finnas en sjukskötare under natten. Efter diskussioner har det framkommit, att om en sjukskötartjänst insätts, t.ex. på prov för ett år, så kan man fördela sjukskötarbefattningarna på så sätt att två sjukskötare jobbar natt och de övriga jobbar dag. Detta innebär färre sjukskötare på plats under dagtid, men då vissa arbetsuppgifter görs under delar av natten kan man klara av arbetet på dagtid trots detta. Ytterst är medicinering med morfin en ansvarsfråga, där frågan om vem som är ytterst ansvarig är avgörande.

8 Sida 8 Styrelsen föreslår inför förbundsfullmäktige att komplettera budgeten med för en sjukskötarbefattning för ett provår, varefter en utvärdering görs. Under provåret förs en dialog med ÅHS. Styrelsen föreslår inför förbundsfullmäktige att komplettera budgeten med för en sjukskötarbefattning under år En utvärdering görs senast i oktober Paragrafen justeras omedelbart. 157 EKONOMIEFÖRESTÅNDARENS VIKARIE Ekonomieföreståndaren har enligt tidigare beslut vikarierats av första kocken. Detta har varje gång inneburit att en av kockarna stigit till första kock och något av köksbiträdena stigit till kock och sedan har ett vikarierande köksbiträde tagits in. Detta är ett tillvägagångssätt som inte är optimalt, då t.ex om en kock är borta och det behövs en vikarie, så skrivs det flera arbetsavtal och det blir opraktiskt. Idag, då det finns en ekonomieföreståndare som är ny, och som nu skall börja med schemaläggning i Abilita, där dylika förflyttningar av flera personer för varje sjukledighet eller semester är problematiskt samt att vi har ett köksbiträde som studerar till ekonomieföreståndare på läroavtal och som i och med studierna har lärt sig en hel del nytt, bl.a. när det gäller dieter mm så skulle det vara bäst att köksbiträdet, med utbildning till ekonomieföreståndare, är den som alltid vikarierar den ordinarie ekonomieföreståndaren, och då tas ett vikarierande köksbiträde in. Samtidigt med detta arrangemang får man ny kunskap i ett mera teamwork, som blir ett modernare sätt att leda.

9 Sida 9 Styrelsen besluter att köksbiträdet (utbildade ekonomieföreståndaren och kocken) Eva Danielsson kommer att fungera som vikarie för ekonomieföreståndare Peter Berndtsson vid hans semester och andra eventuella ledigheter från och med Styrelsen besluter att köksbiträdet Eva Danielsson kommer att fungera som vikarie för ekonomiföreståndare Peter Berndtsson vid hans semester och andra eventuella ledigheter från och med LÄKEMEDELSBEHANDLINGSPLAN En läkemedelsbehandlingsplan för DGH har uppgjorts. Läkemedelsbehandlingsplanen presenteras på mötet. En mera detaljerad förklaring ges på styrelsemötet. Styrelsen tar läkemedelsbehandlingsplanen till sin kännedom och skickar den till landskapsregeringen. Styrelsen tar läkemedelsbehandlingsplanen till sin kännedom och skickar den till landskapsregeringen.

10 Sida ANTAGANDE AV OFFERT FÖR MÖBLER TILL DEMENSAVDELNINGEN Demensavdelningen håller på att ta form, med målad kant runt dörrarna, målade lister i korridorerna, och inkommande vecka skall dörren levereras. Också möbler har planerats. En offert har tagits av Martela, Ålands Kontormaskiner, och den offerten är på ,00. I detta pris ingår 2 runda matbord 1 soffbord 3 specialgungstolar 2 soffor 6 stolar Samt 3 omgångar inkontinensskydd till alla stolar och soffor Dessa möbler från Martela är dyra, men är alldeles speciellt utformade för att vara lämpliga för äldre. De har en stadig sittdyna, man sjunker inte ner, de är stadiga och hålls på plats. På alla avdelningar finns redan idag motsvarande soffor och stolar. Kvaliteten är hög, både när det gäller struktur och tyg. Det speciella för dessa möbler är att det finns inkontinensskydd i samma tyg, så att de äldre inte behöver, som de måste med vanliga möbler, ha speciella underlag på möblerna för att skydda dem. Det är egentligen dessa inkontinensskydd som är en dyr kostnad, men dessa utgör en avgörande kvalitetshöjning. För de soffor och stolar som har inköpts till huset för flera år sedan, har inte tillräckliga inkontinensskydd införskaffats.

11 Sida 11 Planen är att de motsvarande stolar och soffan som nu finns på grannas skall utnyttjas på den gröna sidans vardagsrum. Någon upphandling har inte gjorts, då dessa Martela möbler är så speciellt anpassade till äldre, och några andra vanliga möbler inte motsvara kvaliteten. Möbler måste inköpas för att alla 12 klienter skall kunna sitta tillsammans. Beställningen av möblerna bör göras så snart som möjligt, då leveranstiden är 30 vardagar. Styrelsen besluter att godkänna möbelofferten för de för äldre specialutvecklade möblerna från Martela. Inköpen görs så att kostnaderna kommer på budgeten för Styrelsen besluter att godkänna möbelofferten för de för äldre specialutvekclade möblerna från Martela. Inköpen görs så att kostnaderna kommer på budgeten för Paragrafen förklaras omedelbart justerad. 160 MÖTETS AVSLUTANDE Sammanträdet avslutades klo 16:15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 23.03 2011

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 23.03 2011 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 64 Sammankallande och beslutförhet 65 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 66 Hyreshöjning av personalbostäder

Läs mer

Sammanträdesdatum 22.4.2010

Sammanträdesdatum 22.4.2010 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 48 Sammankallelse och beslutfördhet 49 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan 50 Revisorernas berättelse 51 Revisorernas

Läs mer

Sammanträdesdatum 21.1.2010

Sammanträdesdatum 21.1.2010 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 1 Sammankallelse och beslutfördhet 2 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan 3 Besättande av tjänsterna för närvårdare

Läs mer

Sammanträdesdatum 10.11.2009

Sammanträdesdatum 10.11.2009 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 101 Sammankallelse och beslutfördhet 102 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan 103 Rättelseyrkande 104 Tjänstemannabeslut,

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Mötets avslutande. Jomala den Harry Jansson Förbundsstyrelsens ordförande. K.f för De Gamlas Hem SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FÖREDRAGNINGSLISTA. Mötets avslutande. Jomala den Harry Jansson Förbundsstyrelsens ordförande. K.f för De Gamlas Hem SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 39 Sammankallande och beslutförhet 40 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 41 ÅHS avtal - uppsägning 42 Konfidentiellt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 04.11 2010

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 04.11 2010 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 136 Sammankallelse och beslutförhet 137 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 138 Anställning av närvårdare 100

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 19.04 2011

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 19.04 2011 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 83 Sammankallande och beslutförhet 84 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 85 Tjänstemannabeslut 86 Rättelseyrkande

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Jomala den 01.04 2011. Harry Jansson Förbundsstyrelsens ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOL. K.f för De Gamlas Hem. Sida 1 06.

FÖREDRAGNINGSLISTA. Jomala den 01.04 2011. Harry Jansson Förbundsstyrelsens ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOL. K.f för De Gamlas Hem. Sida 1 06. Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 77 Sammankallande och beslutförhet 78 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 79 Tjänstemannabeslut 80 Lokalt avtal

Läs mer

Sammanträdesdatum 17.6.2010

Sammanträdesdatum 17.6.2010 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 84 Sammankallelse och beslutfördhet 85 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan 86 Skrivelse till ÅHS styrelse

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 29.09 2010

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 29.09 2010 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 128 Sammankallelse och beslutförhet 129 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 130 Anställning av närvårdare 100

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 07.06 2011

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 07.06 2011 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 151 Sammankallande och beslutförhet 152 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 153 Tjänstemannabeslut 154 Situationen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 117 Sammankallelse och beslutförhet 118 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 119 Uppsägning av tjänst 120 Budget

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Jomala den 13.1 2011. Harry Jansson Förbundsstyrelsens ordförande. genom. Kerstin Wikgren Vårdchef SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.

FÖREDRAGNINGSLISTA. Jomala den 13.1 2011. Harry Jansson Förbundsstyrelsens ordförande. genom. Kerstin Wikgren Vårdchef SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 12 Sammankallelse och beslutförhet 13 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 14 Konfidentiellt ärende 15 Demensavdelningens

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 84 Sammankallelse och beslutfördhet 85 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan 86 Skrivelse till ÅHS styrelse

Läs mer

KALLELSE 11.12.2012. Tisdagen den 11.12.2012 kl.19.00

KALLELSE 11.12.2012. Tisdagen den 11.12.2012 kl.19.00 SKOLNÄMNDEN KALLELSE Nr 7/12 Tid Tisdagen den kl.19.00 Plats Geta skola Ärenden: Innehåll 69 MÖTETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 3 70 VAL AV TVÅ PROTOKOLLJUSTERARE 3 71 GODKÄNNANDE OCH KOMPLETTERING AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

K.f De Gamlas Hem. Förbundsfullmäktige sammanträde 07.06 2010. Kl. 16.00. K.f för De Gamlas Hem SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sida 1

K.f De Gamlas Hem. Förbundsfullmäktige sammanträde 07.06 2010. Kl. 16.00. K.f för De Gamlas Hem SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sida 1 Sida 1 K.f De Gamlas Hem sammanträde Kl. 16.00 Sida 2 DATUM PLATS De Gamlas Hem 1. Sammanträdets öppnande...4 2. Sammanträdets laglighet och beslutförhet...5 3. Val av ordförande och viceordförande för

Läs mer

X Berit Johansson, ordf. Saltvik X Sven Löfman, v.ordf. Finström X Inger Marie Sundblom,Geta X Robert Lindeman, Sund X Håkan Grunér, Vårdö

X Berit Johansson, ordf. Saltvik X Sven Löfman, v.ordf. Finström X Inger Marie Sundblom,Geta X Robert Lindeman, Sund X Håkan Grunér, Vårdö SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 25.1.2010 1/10 Sammanträdestid Måndagen den 25 januari 2010 kl. 9.00 10.00 Sammanträdesplats Lantbrukskansliet i Godby Ordinarie: Suppleanter: Föredragande: Övriga

Läs mer

KALLELSE 12.8.2013. Måndagen den 12.8.2013 kl.16.15

KALLELSE 12.8.2013. Måndagen den 12.8.2013 kl.16.15 FINSTRÖMS KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 12.8.2013 Nr 6 Tid Måndagen den 12.8.2013 kl.16.15 Plats Kommungården i Finström Ärenden: Innehåll 45 Mötets laglighet och beslutförhet 3 46 Val av två protokolljusterare

Läs mer

Sammanträdes plats och tid: Kommungården i Näs tisdagen den 4 september kl 18.30 19.30

Sammanträdes plats och tid: Kommungården i Näs tisdagen den 4 september kl 18.30 19.30 BYGGNADSNÄMNDEN 04.09.2012 1 Sammanträdes plats och tid: Kommungården i Näs tisdagen den 4 september kl 18.30 19.30 Närvarande (N) Guy Linde ordförande N Mikael Söderholm viceordförande Owe Areschoug ledamot

Läs mer

94 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan

94 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 93 Sammankallelse och beslutfördhet 94 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan 95 Sysselsättningsterapin 96 Tjänstemannabeslut,

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 1/2011 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19.00-21.10 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Karlsson Henning, ordf. x Sjöblom Tommy, vice ordf. x Danielsson Gerd - Fagerström Yvonne x Jansson

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 12.2.2015 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 5 februari 2015 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Torsdagen den 12 februari 2015 kl.18.30 Kommunkansliet i Åva 1 Laglighet och beslutförhet 2 Protokolljusterare

Läs mer

Ledamöter: Jansson Harry, Ordförande Joelsson Annsofi, viceordförande Carlsson Gun Nordberg Susanne Lycke Per X X - - X

Ledamöter: Jansson Harry, Ordförande Joelsson Annsofi, viceordförande Carlsson Gun Nordberg Susanne Lycke Per X X - - X Sida 1 Sammanträdestid Sammanträdesplats kl.16.00 De Gamlas Hem Beslutande Ledamöter: Jansson Harry, Ordförande Joelsson Annsofi, viceordförande Carlsson Gun Nordberg Susanne Lycke Per X X - - X Suppleanter:

Läs mer

ÅLANDS OMSORGSFÖRBUND k.f.

ÅLANDS OMSORGSFÖRBUND k.f. Organ Datum 4/2011 Förbundsstyrelsen 05.05.2011 Sammanträdestid Sammanträdesplats Torsdagen den 05.05.2011 kl.15.00 16.45 Hildas Hus Beslutande ORDINARIE ERSÄTTARE X Alén, Sune ordf. X Häggblom, Lars vice.

Läs mer

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 8/2009. Sammanträdesdatum 8.10.2009. Organ Social- och omsorgsnämnden

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 8/2009. Sammanträdesdatum 8.10.2009. Organ Social- och omsorgsnämnden Nr 8/2009 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00-19:40 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Nääs x Blomroos Gunilla, ordf. -Salmén Jan, vice ordf. - Carlson Nina-Marie - Grönlund Ragnvald x Holmström

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 15.10.2015 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 5 oktober 2015 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Torsdagen den 15 oktober 2015 kl.18.00 Kommunkansliet i Åva 63 Laglighet och beslutförhet 64 Protokolljusterare

Läs mer

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 10/2011. Sammanträdesdatum 29.6.2011. Organ Kommunstyrelsen

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 10/2011. Sammanträdesdatum 29.6.2011. Organ Kommunstyrelsen Nr 10/2011 Sammanträdestid Onsdagen den kl. 08.00-8.45 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Nääs x Fagerholm Thommy, ordf. x Lindgrén Jan, vice ordf. x Ahlqvist Annika x Fagerholm-Sjöblom Silvana

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 02.06.2015 04/15 Sammanträdestid Tisdagen den 2 juni 2015 kl 18.00 19.15 Sammanträdesplats Beslutande Sammanträdesrummet, Kommungården X Karlsson Rolf, ordförande X Mattsson

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 19.30 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KF 42 Kallelse och beslutförhet KF 43 Val av protokolljusterare, tid

Läs mer

SKOLNÄMNDEN I KÖKAR. Sammanträdestid Tisdagen den 2 juni 2015 kl. 12.30 14.05.

SKOLNÄMNDEN I KÖKAR. Sammanträdestid Tisdagen den 2 juni 2015 kl. 12.30 14.05. SKOLNÄMNDEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll nr 3 / 2015 Sammanträdestid Tisdagen den 2 juni 2015 kl. 12.30 14.05. Sammanträdesplats Kökar Grundskola ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Ahlgren-Fagerström

Läs mer

TIS DAGE N den 6 mars 2012 kl.19.00 Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

TIS DAGE N den 6 mars 2012 kl.19.00 Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A Sammanträdestid Sammanträdesplats TIS DAGE N den 6 mars 2012 kl.19.00 Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. 37 Tv å datorer samt datanätutrustning till Solgården 2. 38 Rekommendationer f

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 11.02.2015 Nr: 2 Paragrafer: 19-32 Plats och tid Kommunkansliets mötesrum i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 11 februari 2015 kl. 19.00-21.30 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens

Läs mer

KALLELSE 25.5.2015. Måndagen den 25.5.2015 kl.16.15

KALLELSE 25.5.2015. Måndagen den 25.5.2015 kl.16.15 FINSTRÖMS KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 25.5.2015 Nr 3 Tid Måndagen den 25.5.2015 kl.16.15 Plats Kommungården i Finström Ärenden: Innehåll 18 Mötets laglighet och beslutförhet 3 19 Val av två protokolljusterare

Läs mer

GETA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

GETA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 24.05.2016 2/16 Sammanträdestid Tisdagen den 24 maj 2016 kl. 17.30 17.50 Beslutande Kommunkansliet i Geta x Andersson Camilla, ordförande - Carlsson Anna x- Berndtsson

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN I ECKERÖ Sammanträdestid Måndagen den 7 december 2009 kl.19.00-22.00 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

SOCIALNÄMNDEN I ECKERÖ Sammanträdestid Måndagen den 7 december 2009 kl.19.00-22.00 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A I ECKERÖ Sammanträdestid Måndagen den 7 december 2009 kl.19.00-22.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. 184 Sammanträdets laglighet och beslutsförhet 2. 185 Val av

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 02.04.2013 03/13 Sammanträdestid Tisdagen den 2 april 2013 kl 18.00 19.30 Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Socialkansliet x Karlsson Rolf, ordförande - Mattsson

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Jomala den 07.1 2011. Ann-Sofi Joelsson Förbundsstyrelsens viceordförande. genom. Kerstin Wikgren Vårdchef SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FÖREDRAGNINGSLISTA. Jomala den 07.1 2011. Ann-Sofi Joelsson Förbundsstyrelsens viceordförande. genom. Kerstin Wikgren Vårdchef SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 1 Sammankallelse och beslutförhet 2 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 3 Hörande av representanter för sjukskötarna

Läs mer

Torsdagen den 11.6.2015 kl. 19.00 19.35. Kommunkansliet i Nääs

Torsdagen den 11.6.2015 kl. 19.00 19.35. Kommunkansliet i Nääs Nr 5/2015 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00 19.35 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Salmén Jan, ordf. - Lindström Henry, vice ordf. x Carlson Nina-Marie x Flöjt-Josefsson Helena

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN 17.3.2016 ÅLANDS KOMMUNFÖRBUND. Tid 17.3.2016 kl 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN 17.3.2016 ÅLANDS KOMMUNFÖRBUND. Tid 17.3.2016 kl 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. Ärenden: ÅLANDS KOMMUNFÖRBUND FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid 17.3.2016 kl 13 KALLELSE 17.3.2016 Nr 2 Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Ärenden: 10 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 3 11 PROTOKOLLJUSTERING 3

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN BIBLIOTEKS/KULTURNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN BIBLIOTEKS/KULTURNÄMNDEN 1 KALLELSESIDA utfärdad den 7.3.2013 Sammanträdestid: Måndag den 6 juni 2013 kl. 15 Sammanträdesplats: Huvudbiblioteket 22 LAGLIGHET OCH FÖRDHET 23 PROTOKOLLJUSTERARE 24 GODKÄNNANDE, ÄNDRING OCH KOMPLETTERING

Läs mer

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN 1.10.2014 13/14. Kommunkansliet, sammanträdesrummet

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN 1.10.2014 13/14. Kommunkansliet, sammanträdesrummet FINSTRÖMS KOMMUN PROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr KOMMUNSTYRELSEN 1.10.2014 13/14 Sammanträdestid Onsdag 1.10.2014 kl. 17.00 Beslutande Kommunkansliet, sammanträdesrummet x Höglund, Roger, ordförande, x

Läs mer

Redovisning av svar från enkät på särskilt boende 6

Redovisning av svar från enkät på särskilt boende 6 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Inbjudan chef för särskilt boende 3 Föregående protokoll 4 Information från socialnämnden 5 Redovisning av svar från enkät på

Läs mer

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 28.09.2015 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 28.09.2015 kl.16.00. Ärenden:

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 28.09.2015 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 28.09.2015 kl.16.00. Ärenden: Tid SUNDS KOMMUN SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 28.09.2015 Måndagen den 28.09.2015 kl.16.00 Nr 7 Plats Ärenden: Sunds skola Innehåll 69 Mötets laglighet och beslutförhet 3 70 Val av två protokolljusterare

Läs mer

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN 24.04.2012 04/12. Sammanträdestid Tisdagen den 24 april 2012, kl. 18.30 21:30 Kommungården i Godby

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN 24.04.2012 04/12. Sammanträdestid Tisdagen den 24 april 2012, kl. 18.30 21:30 Kommungården i Godby FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr BYGGNADSNÄMNDEN 24.04.2012 04/12 Sammanträdestid Tisdagen den 24 april 2012, kl. 18.30 21:30 Kommungården i Godby x Dick Lindström, ordförande

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 23.09.2014 06/14 Sammanträdestid Tisdagen den 23 september 2014 kl 18.00 21.15 Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Övriga närvarande Sammanträdesrummet, Kommungården

Läs mer

SKOLNÄMNDEN I KÖKAR. Sammanträdestid Tisdagen den 26 april 2016 kl. 12.00 14.20.

SKOLNÄMNDEN I KÖKAR. Sammanträdestid Tisdagen den 26 april 2016 kl. 12.00 14.20. SKOLNÄMNDEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll nr 4 / 2016 Sammanträdestid Tisdagen den 26 april 2016 kl. 12.00 14.20. Sammanträdesplats Kökars Grundskola ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Ahlgren-Fagerström

Läs mer

X Andersén Jens v.ordf. 53-63 X Andersson Robert - Sundberg Ringa Mari X Zetterman Desirée 50-52, 54-63

X Andersén Jens v.ordf. 53-63 X Andersson Robert - Sundberg Ringa Mari X Zetterman Desirée 50-52, 54-63 SAMMANTRÄDESPOTOKOLL Sammanträdesdatum 07.06.2010 Nr 4-10 Sammanträdestid Måndagen den 7 juni 2010 kl. 16.00-17.25 Sunds skola Sammanträdesplats Beslutande X Karlsson Ralf, ordf. X Andersén Jens v.ordf.

Läs mer

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 13.5.2013 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 13.5.2013 kl.16.30. Biblioteket i Sund. Ärenden:

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 13.5.2013 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 13.5.2013 kl.16.30. Biblioteket i Sund. Ärenden: Tid SUNDS KOMMUN SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 13.5.2013 Måndagen den 13.5.2013 kl.16.30 Nr 4 Plats Ärenden: Biblioteket i Sund Innehåll 37 Mötets laglighet och beslutförhet 3 38 Val av två protokolljusterare

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 111 Sammankallelse och beslutfördhet 112 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan 113 Besättande av tjänsten som

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 23.01.2012 1/12 Sammanträdestid Måndagen den 23 januari 2012 kl 18.00 19.45 Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Socialkansliet x Torbjörn Björkman, ordförande x

Läs mer

Oasen boendeoch vårdcenter k.f. Sida 1 PROTOKOLL. Förbundsstyrelsen. ÄRENDEN Torsdagen den kl

Oasen boendeoch vårdcenter k.f. Sida 1 PROTOKOLL. Förbundsstyrelsen. ÄRENDEN Torsdagen den kl Sida 1 ÄRENDEN Torsdagen den kl. 16.30 26 27 28 29 30 31 32 33 Sammankallande och beslutsförhet Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan Nationella

Läs mer

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 16/2011

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 16/2011 Styrelsen nr 16/2011 Kallelse till sammanträde den 16 december kl. 09.00. Sammanträdet avslutas med gemensam jullunch på restaurang Nautical kl.12.00 Paragraf Ärende 120 Sammankallande och beslutsförhet

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 13.2.2014 2 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande 13.2.2014 kl 18:30 18.55 kommungården i Jomala

Läs mer

Sammanträdesdatum 1 (7) Kyrkorådet 2014-04-22

Sammanträdesdatum 1 (7) Kyrkorådet 2014-04-22 Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och Tid Sjöliden 18.00 20.15 Beslutande Christoffer Nathanson, ordf Birgitta Schöllin Johan Broms Jenny Danielsson Gunilla Arbrink Britt-Marie Rasmussen Carl-Erik Roos Camilla

Läs mer

SKOLNÄMNDEN 27.1.2016 möte 1/2016 1(12)

SKOLNÄMNDEN 27.1.2016 möte 1/2016 1(12) 1(12) PROTOKOLLSIDA Sammanträdestid: Tisdag den 27.1.2016 kl 17:00 Sammanträdesplats: Kommunkansliet, Åva Beslutande Ordinarie: Personliga ersättare: Marja Tuomola, ordf. Jonny Karlström, vice ordf. Tiina

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 22.4.2009 3 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Frånvarande Övriga närvarande 22.4.2009 kl

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 2/2015 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00 21.05 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Lundberg Bror, ordf. x Sjöblom Tommy, vice ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René x Jansson Tom

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 13.04.2010 3/10. Kommungården i Godby

Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 13.04.2010 3/10. Kommungården i Godby MÖTESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 13.04.2010 3/10 Sammanträdestid Tisdagen den 13 april 2010, klockan 19.30-21.40 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Godby Lars Rögård,

Läs mer

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 8/2015 ÄRENDELISTA till sammanträde fredagen den 21 augusti 2015 i konferensen. Paragraf Ärende 55. Sammankallande och beslutsförhet 56. Justering av protokoll 57. Föredragningslistans godkännande

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 05.09.2011 8/11 Sammanträdestid Måndagen den 5 september 2011 kl 18.00 19.45. Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Övriga närvarande Kommungården, sammanträdesrummet

Läs mer

Dan Nordman, meddelat förhinder, kallat ersättare Kari Granberg, meddelat förhinder

Dan Nordman, meddelat förhinder, kallat ersättare Kari Granberg, meddelat förhinder 1 PROTOKOLL 28.04.2014 Styrelsemöte 5/2014 Plats Ålands gymnasium, Neptunigatan 21 Tid Kl. 18.30 20.35 Närvarande Föredragande Christina von Hertzen, ordförande Anita Husell-Karlström, viceordförande Stig

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 1 (11) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 19.00-20.

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 19.00-20. Sammanträdesdatum: 18.06.2014 Nr: 4 Paragrafer: 18-24 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 19.00-20.15 Beslutande Annsofi Joelsson, kommunfullmäktiges ordförande,

Läs mer

Styrelsen för handikappverksamheten. Tid: Onsdagen den 27 januari 2010 kl. 10.00-15.20 Plats: Habilitering & Hälsa, Ekelundsgatan, Göteborg

Styrelsen för handikappverksamheten. Tid: Onsdagen den 27 januari 2010 kl. 10.00-15.20 Plats: Habilitering & Hälsa, Ekelundsgatan, Göteborg Protokoll Sammanträde: Styrelsen för Tid: Onsdagen den 27 januari 2010 kl. 10.00-15.20 Plats: Habilitering & Hälsa, Ekelundsgatan, Göteborg Beslutande Christin Slättmyr (S), ordförande Fredrik Bellino

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KF 1 Kallelse och beslutförhet KF 2 Val av protokolljusterare, tid och plats KF 3 Godkännande

Läs mer

Svenska Leonbergerklubben

Svenska Leonbergerklubben PROTOKOLL FÖRT VID SVENSKA LEONBERGERKLUBBENS ÅRSMÖTE 2013-03-09 ALVIKS MEDBORGARHUS, STOCKHOLM Mötets öppnande Ordförande Pamela Abrahamsson förklarade mötet öppnat och hälsade alla välkomna. 1. Justering

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 1/2015 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00 21.30 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Lundberg Bror, ordf. x Sjöblom Tommy, vice ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René x Jansson Tom

Läs mer

till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde nr 6 den 17 juni 2009, kl. 11.30, Nautical Club, Hamngatan 2, Mariehamn

till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde nr 6 den 17 juni 2009, kl. 11.30, Nautical Club, Hamngatan 2, Mariehamn AGENDA till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde nr 6 den 17 juni 2009, kl. 11.30, Nautical Club, Hamngatan 2, Mariehamn Paragraf Ärende 37 Sammankallande och beslutförhet 38 Justering

Läs mer

Tisdagen den 29.10.2013 kl. 18.30

Tisdagen den 29.10.2013 kl. 18.30 Nr 10/2013 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 18.30 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården x Linde Guy, ordf. - Söderholm Mikael, vice ordf. - Areschoug Owe x Danielsson Peter x Fagerström Tove - Mörn

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli i Överby SN 46 Kallelse och beslutförhet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 47 Val av protokolljusterare,

Läs mer

12.08.2008 1. Andersson Monica Grannas, Mikael Linde, Sune Sjövall, Edgar 149-163. Mikael Grannas

12.08.2008 1. Andersson Monica Grannas, Mikael Linde, Sune Sjövall, Edgar 149-163. Mikael Grannas 1 Uppgifter om Tid Tisdagen den 12 augusti 2008 kl. 19:15 19:45 sammanträdet Plats Kommunalgården Närvarande ledamöter (samt anteckning om vem som fungerade som ordförande) Mattsson, Jean-Erik ordförande

Läs mer

MÅNDAGEN den 4 juni 2012 kl.19.00 Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

MÅNDAGEN den 4 juni 2012 kl.19.00 Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A Sammanträdestid Sammanträdesplats MÅNDAGEN den 4 juni 2012 kl.19.00 Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. 77 Sammanträdets laglighet och beslutsf örhet 2. 78 Val av protokolljusterare 3.

Läs mer

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN 132-141 12.11.2013 1 Sammanträdestid: 13.30-16.30 Sammanträdesplats: Kommunkansliet, Kumlinge Beslutande: Ordinarie: Mia Hanström,ordförande Tommy Pettersson, viceordf. Åke Sundman Satu

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs. - Lundberg Bror x Sjöblom Tommy, ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René - Jansson Tom x Rydström Agneta - Söderlund Jessica

Kommunkansliet i Nääs. - Lundberg Bror x Sjöblom Tommy, ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René - Jansson Tom x Rydström Agneta - Söderlund Jessica Nr 4/2014 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00-20.20 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs - Lundberg Bror x Sjöblom Tommy, ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René - Jansson Tom x Rydström

Läs mer

KALLELSE 19.06.2012. Tisdagen den 19.06.2012 kl.16.15

KALLELSE 19.06.2012. Tisdagen den 19.06.2012 kl.16.15 FINSTRÖMS KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 19.06.2012 Nr 2 Tid Tisdagen den 19.06.2012 kl.16.15 Plats Kommungården i Finström Ärenden: Innehåll 14 Mötets laglighet och beslutförhet 3 15 Val av två protokolljusterare

Läs mer

ÅLANDS OMSORGSFÖRBUND k.f.

ÅLANDS OMSORGSFÖRBUND k.f. Organ Datum 6/2011 Förbundsstyrelsen 15.06.2011 Sammanträdestid Onsdagen den 15.06.2011 kl. 15.00-16.25 Sammanträdesplats Hildas Hus Beslutande ORDINARIE ERSÄTTARE X Alén, Sune ordf. Westmark, Ulf-Peter

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 17.12.2013 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 10 december 2013 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Tisdagen den 17 december 2013 kl.17.00 Kommunkansliet i Åva 105 Laglighet och beslutförhet 106 Protokolljusterare

Läs mer

Oasen boendeoch vårdcenter k.f. Sida 1 PROTOKOLL. Förbundsstyrelsen. ÄRENDEN Onsdagen den kl

Oasen boendeoch vårdcenter k.f. Sida 1 PROTOKOLL. Förbundsstyrelsen. ÄRENDEN Onsdagen den kl Sida 1 ÄRENDEN Onsdagen den kl. 16.30 34 35 36 37 38 39 Sammankallande och beslutsförhet Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan Granskning

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN BIBLIOTEKS/KULTURNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN BIBLIOTEKS/KULTURNÄMNDEN 1 KALLELSESIDA utfärdad den 27.1.2015 Sammanträdestid: Tisdag kl. 19:00 Sammanträdesplats: Huvudbiblioteket 1 LAGLIGHET OCH FÖRDHET 2 PROTOKOLLJUSTERARE 3 GODKÄNNANDE, ÄNDRING OCH KOMPLETTERING AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

X Andersén Jens v.ordf. X Andersson Robert X Sundberg Ringa Mari X Mattsson Åsa

X Andersén Jens v.ordf. X Andersson Robert X Sundberg Ringa Mari X Mattsson Åsa SAMMANTRÄDESPOTOKOLL Sammanträdesdatum 07.06.2011 Nr 4-11 Sammanträdestid Tisdagen den 7 juni 2011 kl. 16.00-19.15 Sammanträdesplats Beslutande Sunds skola X Karlsson Ralf, ordf. X Andersén Jens v.ordf.

Läs mer

ÅMH-St 9/09. till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde den 22 september 2009, kl. 16.15, Norragatan 17, Mariehamn

ÅMH-St 9/09. till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde den 22 september 2009, kl. 16.15, Norragatan 17, Mariehamn AGENDA till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde den 22 september 2009, kl. 16.15, Norragatan 17, Mariehamn Paragraf Ärende 58 Sammankallande och beslutförhet 59 Justering av protokoll

Läs mer

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN 29.03.2011 03/11. Sammanträdestid Tisdagen den 29 mars 2011, kl. 18.55 20:30 Kommungården i Godby

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN 29.03.2011 03/11. Sammanträdestid Tisdagen den 29 mars 2011, kl. 18.55 20:30 Kommungården i Godby FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr BYGGNADSNÄMNDEN 29.03.2011 03/11 Sammanträdestid Tisdagen den 29 mars 2011, kl. 18.55 20:30 Kommungården i Godby x Dick Lindström, ordförande

Läs mer

Marianne Zackrisson (S)

Marianne Zackrisson (S) 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 15.50 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Kristina Hovander (Mp) 13.15-15.45 Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf. Rose-Marie

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-0.5 Beslutande Ida Bornlykke (S), ordförande, 26, 27 p -5 och 7, 28-29 Sejdi Karaliti (S) Marianne Åkerblad (M) Marianne Åkerblad (M) Gunnel Andersson

Läs mer

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 3 /2008

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 3 /2008 Styrelsen nr 3 /2008 Kallelse till sammanträde den 29 februari kl. 09.00. Paragraf Ärende 27 Sammankallande och beslutförhet. 28 Justering av protokoll. 29 Fastställande av föredragningslistan. 30 Val

Läs mer

Tisdagen den 20.1.2015 kl. 18.30-19.00. Kommunkansliet i Nääs

Tisdagen den 20.1.2015 kl. 18.30-19.00. Kommunkansliet i Nääs Nr 1/2015 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 18.30-19.00 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Linde Guy, ordf. x Söderholm Mikael, vice ordf. x Danielsson Peter x Fagerström Tove - Lindroos

Läs mer

SAMMANTRÄDESKALLELSE. Sammanträdesdatum 18.08 2010

SAMMANTRÄDESKALLELSE. Sammanträdesdatum 18.08 2010 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 102 Sammankallelse och beslutsfördhet 103 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 104 Uppsägning av tjänst 105 Uppsägning

Läs mer

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2013-12-16 40-50. kl. 08.30-10.30

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2013-12-16 40-50. kl. 08.30-10.30 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2013-12-16 40-50 Plats och tid Tidaholm kl. 08.30-10.30 Närvarande Tjänstgörande ledamöter Magnus Oscarsson Arbetsförmedlingen Hasse Andersson

Läs mer

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN 1-11 07.01.2014 1 Sammanträdestid: 18.30-19.50 Sammanträdesplats: Kommunkansliet, Kumlinge Beslutande: Ordinarie: Mia Hanström,ordförande Tommy Pettersson, viceordf. Åke Sundman Satu Numminen

Läs mer

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN 20.11.2012 11/12. Sammanträdestid Tisdagen den 20 november 2012, kl. 18:30 20:30 Godby daghem

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN 20.11.2012 11/12. Sammanträdestid Tisdagen den 20 november 2012, kl. 18:30 20:30 Godby daghem FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr BYGGNADSNÄMNDEN 20.11.2012 11/12 Sammanträdestid Tisdagen den 20 november 2012, kl. 18:30 20:30 Godby daghem x Dick Lindström, ordförande

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/9 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 15.50 Ajournering 15.00 15.05 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2002-09-10

Socialnämndens arbetsutskott 2002-09-10 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00-17.00 Beslutande ordförande Närvarande ersättare Anders Johansson (s) Yvonne Skärheden (m) Ingrid Karlsson (s) Kristina Valtersson (c) Ally Karlsson

Läs mer

Tisdagen den 26.3.2013 kl. 19.00-21.20

Tisdagen den 26.3.2013 kl. 19.00-21.20 Nr 3/2013 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19.00-21.20 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet x Salmén Jan, ordf. x Lindström Henry, vice ordf. x Carlson Nina-Marie - Flöjt-Josefsson Helena x Holmström

Läs mer

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Organ Kallelsenummer BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 3/2013 Sammanträdestid: Torsdagen den 18 april 2013 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Protokollet framläggs till påseende: Kommungården

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 25.08.2015 05/15 Sammanträdestid Tisdagen den 25 augusti 2015 kl 18.00 20.15 Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Övriga närvarande Sammanträdesrummet, Kommungården

Läs mer

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN 01.12.2009 11/09. Sammanträdestid Tisdagen den 1 december 2009, kl. 18.30-21.15 Kommungården i Godby

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN 01.12.2009 11/09. Sammanträdestid Tisdagen den 1 december 2009, kl. 18.30-21.15 Kommungården i Godby SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr BYGGNADSNÄMNDEN 01.12.2009 11/09 Sammanträdestid Tisdagen den 1 december 2009, kl. 18.30-21.15 Kommungården i Godby x Dick Lindström, ordförande x Inger Rosenberg-Mattsson,

Läs mer

Sammanträdesdatum 22.4.2010

Sammanträdesdatum 22.4.2010 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 48 Sammankallelse och beslutfördhet 49 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan 50 Revisorernas berättelse 51 Revisorernas

Läs mer

Protokoll, samrådsmöte Sallerups förskolor, Eslöv

Protokoll, samrådsmöte Sallerups förskolor, Eslöv Protokoll, samrådsmöte Sallerups förskolor, Eslöv Datum och plats 19 oktober 2011, Jonasbo förskola Närvarande Erik Andersson Förälder Toftabo Sekreterare Marie Beckvall Personal Munkebo Patrik Bergman

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Mästaren, kl. 08.30-11.50 ande Anne-Marie Wahlström (S) ordförande Ann-Britt Danielsson (M) vice ordförande, justerande Eva Eklund (S) ersätter A. Rännare Maria Sundqvist (S) Micael Algotsson

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 22.5.2014 4 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Frånvarande Övriga närvarande 22.5.2014 kl

Läs mer