Sammanträdesdatum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesdatum 22.4.2010"

Transkript

1 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 48 Sammankallelse och beslutfördhet 49 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan 50 Revisorernas berättelse 51 Revisorernas Protokoll 52 Bokslut och verksamhetsberättelse för år Fastslåendet av ett dygnspris för icke medlemskommuner 54 Anslagens bindande verkan-godkännare av fakturor 55 Studieledighet, principbeslut 56 Vårdchefens semester sommaren Personalkoordinatorns semester sommaren Ekonomichefens semester sommaren Uppsägning av tjänst 60 Beslut om ändring av sjukintyg från första dagen 61 Förnyelse av arbetsbeskrivningarna för de olika tjänsterna och befattningarna 62 Omvandling av semesterpenning till ledighet 63 Extra resurs till sysselsättningsterapin 64 Omvandling av befattningen rullande vak till ordinarie rad 65 Konsultation angående förbundets organisation 66 Mötets avslutande Jomala den Harry Jansson Styrelseordförande genom Kerstin Wikgren Vårdchef

2 X K.f för De Gamlas Hem Sida 2 Sammanträdestid 22.4:2010 kl Sammanträdesplats De Gamlas Hem Beslutande Ledamöter: Jansson Harry, Ordförande Joelsson Annsofi, viceordförande Carlsson Gun Nordberg Susanne Lycke Per x x x x x Suppleanter: Grönholm Marianne Lundberg Börje Öström Jan-Anders Enberg Camilla Nordlund-White Gunnel Övriga närvarande Ekonomichef Solveig Jansson Förbundsfullmäktigeordförande Eva Dahlén Extra inbjuden Gunnel Nordlund-White Paragrafer Underskrifter Harry Jansson Ordförande Kerstin Wikgren Sekreterare Protokollet justerat Jomala den klo Per Lycke Protokollet framlagt till påseende Intygar Jomala den Kerstin Wikgren

3 Sida 3 48 SAMMANKALLELSE OCH BESLUTFÖRHET Förslag: Sammanträdet konstaterades vara lagenligt sammankallat och beslutfört. Styrelsen omfattar förslaget.

4 Sida 4 49 VAL AV PROTOKOLLJUSTERARE, TIDPUNKT FÖR JUSTERING OCH GOD- KÄNNANDE/KOMPLETTERING AV FÖREDRAGNINGSLISTAN Till protokolljusterare valdes Per Lycke. Protokollet justeras den klo på De Gamlas Hem.

5 Sida REVISORERNAS BERÄTTELSE. Bil nr 1. Ekonomichefens förslag: Revisorernas berättelse antecknas tillkännedom som även föres till förbundsfullmäktige till kännedom. Ärendet återremitterades för att utreda vad revisorerna avser med sitt utlåtande om att uppgifterna om grunderna för landskapsandelarna är riktiga.

6 Sida REVISORERNAS PROTOKOLL. Bil nr 2. Revisorernas protokoll redogörs muntligt av vårdchefen och ekonomichefen. Angående iakttagelser och förslag 6 i revisorernas protokoll: Grundavtalet Processen för försäljning av vårdplatser till icke medlemskommuner bör klargöras vilket man redan från styrelsens sida haft för avsikt att göra i samband med revidering av grundavtalet. Bokslut. När det gäller tiden för bokslutets färdigställande kan konstateras att tiden enligt grundavtalet är knapp. Det är svårt att erhålla vissa uppgifter till bokslut inom februari. Tiden borde eventuellt ändras i samband med revidering av grundavtalet men man är väl medveten om att det är angeläget för medlemskommunerna att erhålla bokslutsuppgifter i tid för sina egna bokslut. Bokföring. Man kan konstatera att avstämning av reskontran är bristfällig, men redovisningssystemet begränsar möjligheterna till avstämning. Ett nytt ekonomisystem ( reviderat befintligt ekonomisystem inom Abilita) som planeras att tagas i bruk under år 2010 kommer att ge möjligheter till bättre avstämningar och rapporter. Överskottsmedel Det kan konstateras att förbundets har överskottsmedel som trots der låga ränteläget säkert kan placeras på bästa sätt. Ekonomichefens förlag: Revisionsprotokollet antecknas till kännedom samt skall förbättringar av rutiner i mån av möjlighet göras. Förslaget godkändes. Styrelsen konstaterade ytterligare att i revisionsprotokollet 6 omnämnes försäljning av vårdplatser till icke medlemskommuner. Styrelsen påpekar att skrivningen avser uthyrning.

7 Sida BOKSLUT OCH VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2009 Ekonomichefens förslag: Utgående från revisorernas berättelse och protokoll föreslås inför förbundsfullmäktige att bokslut för år 2009 godkännes. Förslaget godkändes.

8 Sida FASTSLÅENDET AV ETT DYGNSPRIS VID UTHYRNING AV VÅRDPLATSER TILL ICKE MEDLEMSKOMMUNER Enligt grundavtalet 14 ingår planmässiga avskrivningar i betalningsandelen. Eftersom avskrivningen bokförs som en fordran på medlemskommunerna kommer den inte att belasta icke medlemskommuner. Förbundsfullmäktige beslutade 25/2008 att samma pris skulle gälla för icke medlemskommunerna som för medlemskommunerna. Enligt grundavtalet 14 skall fullmäktige fastställa avgift för uthyra platser. För att dygnpriset för uthyra platser skall motsvara priset för medlemskommunerna pris borde man beakta kostnader som avskrivningar samt beakta en realistisk beläggning. Avskrivningarna utgör 1,3 % av betalningsandelen, ca 2.. Utgående från år bokslut 2009 påverkade nyttjandegraden på det slutliga dygnspriset med 10. Dygnspriset för år 2010 enligt budget är beräknat till 163,25 enligt full beläggning. Ekonomichefens förslag: Utgående från ovan föreslår ekonomichefen att förbundsstyrelsen inför förbundsfullmäktige föreslår ett dygnspris om 175 för uthyrning till icke medlemskommuner från den Förslaget godkändes.

9 Sida ANSLAGENS BINDANDE VERKAN- GODKÄNNARE AV FAKTUROR Förslag bilägges. Bil nr 3. Ekonomichefens förslag: Föreslås att förslaget godkännes. Förslaget godkändes.

10 Sida STUDIELEDIGHET, PRINCIPBESLUT På De Gamlas Hem finns för närvarande 4 närvårdare som har studieledigt för att studera till sjukskötare. Studieledigt innebär att man beviljas tjänstledighet under studieterminerna, men inte under sommaren, då studierna inte sker. Sommaren 2009 beviljades två studeranden tjänstledigt utan lön över sommaren, men i styrelsen uttryckte man redan då, att detta inte skall ske i fortsättningen. Varje ordinarie närvårdare har ju sin egen rad, och på den finns en vikarie under studieterminerna. Under sommaren, då det är svårt att få tillräckligt med vikarier, är det naturligt att de som studerar kommer in och jobbar, i stället för att jobba på något annat ställe. Vårdchefens förslag: Styrelsen besluter att de närvårdare som har studieledigt då de studerar till sjukskötare inte beviljas tjänstledighet utan lön under studieuppehållet på sommaren, utan de förutsätts arbeta på sina ordinarie rader. Styrelsen omfattar förslaget..

11 Sida VÅRDCHEFENS SEMESTER SOMMAREN 2010 Vårdchefen anhåller om att få ha semester Undantag kommer att vara kommunernas förskott för augusti månad den 20 juli. Tyvärr är det omöjligt att kunna ta 4 veckor i ett kör, på grund av att vårdchefen och personalkoordinatorn vikarierar varandra, och vardera har uppgifter som inte någon annan klarar av. Senare i augusti tas fortsättning semester, men de datumen är inte ännu bestämda. Styrelsen godkänner vårdchefens semester , med tillägget att kommunernas förskott för augusti månad görs den 20 juli. Senare i augusti tas en eller två veckor semester, men de datumen är inte i detta skede klara.

12 Sida PERSONALKOORDINATORNS SEMESTER SOMMAREN 2010 Personalkoordinatorn anhåller om att få ha semester Tyvärr är det omöjligt att kunna ta 4 veckor i ett kör, på grund av att vårdchefen och personalkoordinatorn vikarierar varandra, och vardera har uppgifter som inte någon annan klarar av. Senare i augusti tas fortsättning semester, men de datumen är inte ännu bestämda. Vårdchefens förslag: Styrelsen godkänner personalkoordinatorns semester , vilket är tre veckor på grund av lönekörning både i juni och i juli. Senare i augusti tas en eller två veckor semester, men de datumen är inte i detta skede klara. Styrelsen omfattar förslaget.

13 Sida EKONOMICHEFENS SEMESTER SOMMAREN 2010 Ekonomichefen anhåller om semester Resterande semesterdagar 11 st kommer att tas ut som sparad semester enligt TKA kap.1 12, under följande semesterperiod. Dessa semesterdagar meddelas senare.. Ekonomichefens anhåller om sommarsemester under tiden Resterande semester meddelas senare. Ovanstående redogörelse över ekonomichefens semester godkändes

14 Sida UPPSÄGNING AV TJÄNST Minna Eriksson, som är en av de närvårdare som studerar till sjukskötare på fastlandet har lämnat in sin avskedsansökan från sin närvårdartjänst. Uppsägningen sker från och med då studierna kommer att ha uppehåll, och Minna Eriksson skulle borda komma in och arbeta på sin rad. Vårdchefens förslag: Styrelsen beviljar Minna Eriksson avsked från sin närvårdarbefattning, och lediganslår befattning. Styrelsen omfattar förslaget.

15 Sida BESLUT OM ÄNDRING AV SJUKINTYG FRÅN FÖRSTA DAGEN De Gamlas Hem har nu haft sjukintyg från första dagen sedan början av år 2009, och i och med det betalat sjukintyget hos företagshälsovården Cityläkarna. Från och med början av år 2010 har de två första läkarintygen betalats, eftersom så många får förlängning på sin sjukskrivning, och Cityläkarna motiverat detta med att det blir en bättre helhetsbild av varför personal är sjukskriven. Nu har det emellertid visat sig att antalet sjukskrivningar rusat i höjden, och ingen som gått till Cityläkarna har någonsin nekats en sjukskrivning, trots att vårdchefen haft en dialog med Cityläkarna många gånger angående detta. Läkarintyg har också skrivits ut endast på basen av telefonsamtal. Nu är det dags att återgå till det system som rådde innan sjukskrivning från första dagen infördes, d.v.s. att sjukintyg fordras efter det att man varit borta från arbetsplatsen 3 dagar. Detta trots att man varit borta under veckoslutet. Då man är hemma med sjukt barn, bör samma sak gälla. Läkarintyget skall omedelbart finnas arbetsgivaren tillhanda på den fjärde dagen, och inte hämtas efter många dagar, eller låta det postas per brev från läkarcentralen. Alla läkarintyg betalar personalen själva. Våedchefens förslag: Styrelsen besluter att frångå läkarintyg från första dagen från och med den , och samtidigt införa det system som rådde innan 2009, d.v.s. läkarintyg skall omedelbart hämtas till arbetsplatsen den fjärde dagen man är sjuk, och läkarintygen betalar personalen själva. Om man är hemma med sjukt barn så gäller samma sak. Dagarna räknas även under veckosluten. Styrelsen omfattar förslaget, med tillägget att företagshälsovården, Cityläkarna, inbjuds till styrelsens möte den 10 maj klo

16 Sida FÖRNYELSE AV ARBETSBESKRIVNINGARNA FÖR DE OLIKA TJÄNSTERNA OCH BEFATTNINGARNA Arbetsbeskrivningen för de olika befattningarna och tjänsterna borde skrivas om, så att de blir mera jämförbara och mera enhetliga. Detta är ett stort arbete och skall påbörjas under våren. Samtidigt skall en diskussion föras huruvida systemet med en avdelningsskötare är det bästa, eller om man borde införa en avdelningsskötare per avdelning, då sjukskötarna redan i praktiken leder sina egna avdelningar. Vårdchefens förslag: Styrelsen ser det som en positiv sak att göra alla arbetsbeskrivningar mera enhetliga och mera jämförbara, och styrelsen inväntar en redogörelse för hur det skulle vara i praktiken om det skulle finnas en avdelningsskötare per avdelning. Styrelsen omfattar förslaget.

17 Sida OMVANDLING AV SEMESTERPENNING TILL LEDIGHET Semesterpenningen, eller en del av den, kan på frivillig basis efter kommunalförbundets prövning, omvandlas till ledighet med lön. Det är arbetsgivaren som fattar beslut om den praktiska tillämpningen. Ledigheten ges inom ramen för vad arbetsuppgifterna och arbetstidsarrangemangen på arbetsplatsen medger. Hittills har De Gamlas Hem gått inför att inte använda sig av denna möjlighet att kunna omvandla semesterpenning till ledighet med motiveringen att det blir svårt att ordna vikarier till en så stor personalstyrka, som i huvudsak består av befattningar som fordrar vikarier. Eftersom arbetets art inom vården är den att arbetet är tungt, finns det en stor risk för att väldigt många skulle välja denna möjlighet. Detta kunde i värsta fall innebära att största delen av sommaren endast vikarier finns på plats. Vårdchefens förslag: Styrelsen besluter att kommunalförbundet inte går in för att omvandla semesterpenning till ledighet under semesterkvalifikationsåret med den motiveringen att risken för att många skulle välja detta system finns, och detta kunde innebära att det finns endast vikarier en stor del av semestermånaderna. Styrelsen omfattar förslaget.

18 Sida EXTRA RESURS TILL SYSSELSÄTTNINGSTERAPIN TRE MÅNADER UNDER HÖSTEN För att kunna se hur sysselsättningen kunde utvecklas i framtiden, och hur verksamheten kan utökas med två personer mm., vore det bra att kunna få en utredning inför kommande budget. Ergoterapeut Agneta Jansson har erbjudit sig att under oktober till december komma med och hjälpa till att strukturera upp verksamheten. Den extra resursen skulle kunna vara t.ex. 80 % av heltid, och detta skulle innebära en utgift på 1660,86 /mån. För ca tre månader blir utgiften ca 4982,59. Cirka utgift då det inte är helt klart vilket datum Agneta Jansson kan sluta sin nuvarande tillfälliga anställning. Vårdchefens förslag: Styrelsen godkänner att Agneta Jansson, ergoterapeut, anställs som en tilläggsresurs under tiden , 80 % av heltid, för att hjälpa till att strukturera upp sysselsättningsterapin. Lönen 1660,86 /mån. Styrelsen återremitterar ärendet.

19 Sida OMVANDLING AV RULLANDE VAK TILL NATTJÄNST 100 % På De Gamlas Hem har det länge funnits en nattjänstgöring som kallats Rullande vak. Grundidén har varit att det har funnits en befattning för nattjänstgöring, som har besatts ca 4 mån i taget, och som har varit en möjlighet för olika att vaka. Nu har det emellertid visat sig att intresset för Rullande vak har varit väldigt litet under det senaste året. Det är en närvårdare i huset som skött detta rullande vak. Eftersom det inte mera är det optimala att ha en person anställd i fyra månader i taget, och den närvårdarens vikarie på dagtid under motsvarande tid, är det bäst att omvandla detta rullande vak till en nattjänst 100 % i arbetsavtalsförhållande, och då lediganslå dagtjänsten. Förändringen innebär ingen ekonomisk förändring. Vårdchefens förslag: Styrelsen besluter att omvandla det sk rullande vaket till en nattjänstgöring 100 % i arbetsavtalsförhållande från och med Styrelsen omfattar förslaget.

20 Sida KONSULTATION ANGÅENDE FÖRBUNDETS ORGANISATION Konstaterades att Gunnel Nordlund-White på uppdrag av förbundsstyrelsens ordförande utför en genomgång av organisationen innefattande samtal med och kartläggning av personalens arbetssätt och trivsel. Kartläggningen syftar även till att belysa eventuella brister i gällande regelverk när det gäller ledning och administration. Avsikten är att denna genomgång resulterar i en rapport innehållande konkreta förslag över vilka åtgärder som förbundets organ bör vidta. På uppdrag av förbundsstyrelsens ordförande föreläggs styrelsen ärendet för godkännande samt beslut om ersättning till den anlitade konsulten. Vårdchefens förslag: Styrelsen besluter att Gunnel Nordlund-White anlitas för konsultation i enlighet med de i beredningen ovan anförda riktlinjerna. För arbetet utgår en ersättning om 40 per timme. Styrelsen omfattar förslaget. Gunnel Nordlund-White anmälde jäv och avlägsnade sig från mötet.

21 Sida MÖTETS AVSLUTANDE Mötet avslutades klo 18.00

Sammanträdesdatum 22.4.2010

Sammanträdesdatum 22.4.2010 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 48 Sammankallelse och beslutfördhet 49 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan 50 Revisorernas berättelse 51 Revisorernas

Läs mer

Sammanträdesdatum 10.11.2009

Sammanträdesdatum 10.11.2009 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 101 Sammankallelse och beslutfördhet 102 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan 103 Rättelseyrkande 104 Tjänstemannabeslut,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 23.03 2011

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 23.03 2011 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 64 Sammankallande och beslutförhet 65 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 66 Hyreshöjning av personalbostäder

Läs mer

Sammanträdesdatum 21.1.2010

Sammanträdesdatum 21.1.2010 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 1 Sammankallelse och beslutfördhet 2 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan 3 Besättande av tjänsterna för närvårdare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 29.11 2010

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 29.11 2010 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 153 Sammankallelse och beslutförhet 154 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 155 Anställning av närvårdare 100

Läs mer

K.f De Gamlas Hem. Förbundsfullmäktige sammanträde 07.06 2010. Kl. 16.00. K.f för De Gamlas Hem SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sida 1

K.f De Gamlas Hem. Förbundsfullmäktige sammanträde 07.06 2010. Kl. 16.00. K.f för De Gamlas Hem SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sida 1 Sida 1 K.f De Gamlas Hem sammanträde Kl. 16.00 Sida 2 DATUM PLATS De Gamlas Hem 1. Sammanträdets öppnande...4 2. Sammanträdets laglighet och beslutförhet...5 3. Val av ordförande och viceordförande för

Läs mer

Sammanträdesdatum 17.6.2010

Sammanträdesdatum 17.6.2010 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 84 Sammankallelse och beslutfördhet 85 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan 86 Skrivelse till ÅHS styrelse

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 84 Sammankallelse och beslutfördhet 85 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan 86 Skrivelse till ÅHS styrelse

Läs mer

94 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan

94 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 93 Sammankallelse och beslutfördhet 94 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan 95 Sysselsättningsterapin 96 Tjänstemannabeslut,

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Jomala den 13.1 2011. Harry Jansson Förbundsstyrelsens ordförande. genom. Kerstin Wikgren Vårdchef SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.

FÖREDRAGNINGSLISTA. Jomala den 13.1 2011. Harry Jansson Förbundsstyrelsens ordförande. genom. Kerstin Wikgren Vårdchef SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 12 Sammankallelse och beslutförhet 13 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 14 Konfidentiellt ärende 15 Demensavdelningens

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 11.02.2015 Nr: 2 Paragrafer: 19-32 Plats och tid Kommunkansliets mötesrum i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 11 februari 2015 kl. 19.00-21.30 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 07.06 2011

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 07.06 2011 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 151 Sammankallande och beslutförhet 152 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 153 Tjänstemannabeslut 154 Situationen

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN I ECKERÖ Sammanträdestid Måndagen den 7 december 2009 kl.19.00-22.00 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

SOCIALNÄMNDEN I ECKERÖ Sammanträdestid Måndagen den 7 december 2009 kl.19.00-22.00 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A I ECKERÖ Sammanträdestid Måndagen den 7 december 2009 kl.19.00-22.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. 184 Sammanträdets laglighet och beslutsförhet 2. 185 Val av

Läs mer

ÅLANDS OMSORGSFÖRBUND k.f.

ÅLANDS OMSORGSFÖRBUND k.f. Organ Datum 4/2011 Förbundsstyrelsen 05.05.2011 Sammanträdestid Sammanträdesplats Torsdagen den 05.05.2011 kl.15.00 16.45 Hildas Hus Beslutande ORDINARIE ERSÄTTARE X Alén, Sune ordf. X Häggblom, Lars vice.

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Jomala den 01.04 2011. Harry Jansson Förbundsstyrelsens ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOL. K.f för De Gamlas Hem. Sida 1 06.

FÖREDRAGNINGSLISTA. Jomala den 01.04 2011. Harry Jansson Förbundsstyrelsens ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOL. K.f för De Gamlas Hem. Sida 1 06. Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 77 Sammankallande och beslutförhet 78 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 79 Tjänstemannabeslut 80 Lokalt avtal

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 19.04 2011

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 19.04 2011 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 83 Sammankallande och beslutförhet 84 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 85 Tjänstemannabeslut 86 Rättelseyrkande

Läs mer

SKOLNÄMNDEN I KÖKAR. Sammanträdestid Tisdagen den 2 juni 2015 kl. 12.30 14.05.

SKOLNÄMNDEN I KÖKAR. Sammanträdestid Tisdagen den 2 juni 2015 kl. 12.30 14.05. SKOLNÄMNDEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll nr 3 / 2015 Sammanträdestid Tisdagen den 2 juni 2015 kl. 12.30 14.05. Sammanträdesplats Kökar Grundskola ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Ahlgren-Fagerström

Läs mer

Ledamöter: Jansson Harry, Ordförande Joelsson Annsofi, viceordförande Carlsson Gun Nordberg Susanne Lycke Per X X - - X

Ledamöter: Jansson Harry, Ordförande Joelsson Annsofi, viceordförande Carlsson Gun Nordberg Susanne Lycke Per X X - - X Sida 1 Sammanträdestid Sammanträdesplats kl.16.00 De Gamlas Hem Beslutande Ledamöter: Jansson Harry, Ordförande Joelsson Annsofi, viceordförande Carlsson Gun Nordberg Susanne Lycke Per X X - - X Suppleanter:

Läs mer

SKOLNÄMNDEN 27.1.2016 möte 1/2016 1(12)

SKOLNÄMNDEN 27.1.2016 möte 1/2016 1(12) 1(12) PROTOKOLLSIDA Sammanträdestid: Tisdag den 27.1.2016 kl 17:00 Sammanträdesplats: Kommunkansliet, Åva Beslutande Ordinarie: Personliga ersättare: Marja Tuomola, ordf. Jonny Karlström, vice ordf. Tiina

Läs mer

X Berit Johansson, ordf. Saltvik X Sven Löfman, v.ordf. Finström X Inger Marie Sundblom,Geta X Robert Lindeman, Sund X Håkan Grunér, Vårdö

X Berit Johansson, ordf. Saltvik X Sven Löfman, v.ordf. Finström X Inger Marie Sundblom,Geta X Robert Lindeman, Sund X Håkan Grunér, Vårdö SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 25.1.2010 1/10 Sammanträdestid Måndagen den 25 januari 2010 kl. 9.00 10.00 Sammanträdesplats Lantbrukskansliet i Godby Ordinarie: Suppleanter: Föredragande: Övriga

Läs mer

ALLMÄN DEL. När man avtalar om att minska lönekostnaderna skall minskningen i första hand inriktas på andra lönefaktorer än grundtimlönerna.

ALLMÄN DEL. När man avtalar om att minska lönekostnaderna skall minskningen i första hand inriktas på andra lönefaktorer än grundtimlönerna. ALLMÄN DEL AVTALETS TILLÄMPNINGSOMRÅDE 2 Lokala avtal Tillämpningsdirektiv Detta avtal tillämpas inte till den del man lokalt kommit överens om att avvika från bestämmelserna i detta avtal. Genom lokala

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 111 Sammankallelse och beslutfördhet 112 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan 113 Besättande av tjänsten som

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 12.2.2015 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 5 februari 2015 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Torsdagen den 12 februari 2015 kl.18.30 Kommunkansliet i Åva 1 Laglighet och beslutförhet 2 Protokolljusterare

Läs mer

Sonja Höglund (siv), ordförande Gunnar Eriksson (s) Larsgöran Larsson (m) Helen Holmgren, förvaltningschef Annica Arvidsson, sekreterare

Sonja Höglund (siv), ordförande Gunnar Eriksson (s) Larsgöran Larsson (m) Helen Holmgren, förvaltningschef Annica Arvidsson, sekreterare 1(11) Plats och tid Omvårdnadsförvaltningen,, kl. 09.00-12.00 ande Ledamöter Sonja Höglund (siv), ordförande Gunnar Eriksson (s) Larsgöran Larsson (m) Ersättare Linnéa Kihlström (kd) Anneli Ericsson (s)

Läs mer

KALLELSE 11.12.2012. Tisdagen den 11.12.2012 kl.19.00

KALLELSE 11.12.2012. Tisdagen den 11.12.2012 kl.19.00 SKOLNÄMNDEN KALLELSE Nr 7/12 Tid Tisdagen den kl.19.00 Plats Geta skola Ärenden: Innehåll 69 MÖTETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 3 70 VAL AV TVÅ PROTOKOLLJUSTERARE 3 71 GODKÄNNANDE OCH KOMPLETTERING AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

TIS DAGE N den 6 mars 2012 kl.19.00 Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

TIS DAGE N den 6 mars 2012 kl.19.00 Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A Sammanträdestid Sammanträdesplats TIS DAGE N den 6 mars 2012 kl.19.00 Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. 37 Tv å datorer samt datanätutrustning till Solgården 2. 38 Rekommendationer f

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN 17.3.2016 ÅLANDS KOMMUNFÖRBUND. Tid 17.3.2016 kl 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN 17.3.2016 ÅLANDS KOMMUNFÖRBUND. Tid 17.3.2016 kl 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. Ärenden: ÅLANDS KOMMUNFÖRBUND FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid 17.3.2016 kl 13 KALLELSE 17.3.2016 Nr 2 Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Ärenden: 10 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 3 11 PROTOKOLLJUSTERING 3

Läs mer

Andelslagets firmanamn är Kasvattajaosuuskunta Limousin och hemort är Tammerfors.

Andelslagets firmanamn är Kasvattajaosuuskunta Limousin och hemort är Tammerfors. ANDELSLAGETS STADGAR ÖVERSÄTTNING 1 Andelslagets firma och hemort Andelslagets firmanamn är Kasvattajaosuuskunta Limousin och hemort är Tammerfors. 2 Verksamhetsområde Syftet med andelslaget och dess verksamhetsområde

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Mötets avslutande. Jomala den Harry Jansson Förbundsstyrelsens ordförande. K.f för De Gamlas Hem SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FÖREDRAGNINGSLISTA. Mötets avslutande. Jomala den Harry Jansson Förbundsstyrelsens ordförande. K.f för De Gamlas Hem SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 39 Sammankallande och beslutförhet 40 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 41 ÅHS avtal - uppsägning 42 Konfidentiellt

Läs mer

Ulf Westerlund, Försäkringskassan Gunilla Högberg, Askersund

Ulf Westerlund, Försäkringskassan Gunilla Högberg, Askersund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) 2010-12-20 Plats och tid Kommunhuset, Laxå kl 09.00 Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Tommy Holmqvist, Laxå kommun 58-63 Sari Harju, Arbetsförmedlingen Siv

Läs mer

Torsdagen den 11.6.2015 kl. 19.00 19.35. Kommunkansliet i Nääs

Torsdagen den 11.6.2015 kl. 19.00 19.35. Kommunkansliet i Nääs Nr 5/2015 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00 19.35 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Salmén Jan, ordf. - Lindström Henry, vice ordf. x Carlson Nina-Marie x Flöjt-Josefsson Helena

Läs mer

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTKOLL 2012-11-09 51 61 Kl 13.04-15.36. Förbundskansliet 7/2012. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund.

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTKOLL 2012-11-09 51 61 Kl 13.04-15.36. Förbundskansliet 7/2012. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Fredag 9 november 2012, kl 13.00 Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Kaffe serveras från kl 12.45. 51 Sammanträdets laglighet och beslutförhet...

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

GETA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

GETA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 24.05.2016 2/16 Sammanträdestid Tisdagen den 24 maj 2016 kl. 17.30 17.50 Beslutande Kommunkansliet i Geta x Andersson Camilla, ordförande - Carlsson Anna x- Berndtsson

Läs mer

SKOLSTADGA FÖR geta KOMMUN

SKOLSTADGA FÖR geta KOMMUN SKOLSTADGA FÖR geta KOMMUN FASTSTÄLLD AV KOMMUNFULLMÄKTIGE 08.04.2015, 25 TILLÄMPNING 1 Vid ordnandet av undervisningen i kommunens grundskola skall bestämmelserna i denna skolstadga iakttas utöver vad

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli i Överby SN 46 Kallelse och beslutförhet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 47 Val av protokolljusterare,

Läs mer

Landstingsfullmäktiges arbetsordning. Fastställt av landstingsfullmäktige den 29 30 oktober 2014, 134

Landstingsfullmäktiges arbetsordning. Fastställt av landstingsfullmäktige den 29 30 oktober 2014, 134 Landstingsfullmäktiges arbetsordning Fastställt av landstingsfullmäktige den 29 30 oktober 2014, 134 2014-10-29--30 14LS2977 2(14) ARBETSORDNING FÖR LANDSTINGSFULLMÄKTIGE I LANDSTINGET VÄSTERNORRLAND Utöver

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.40. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Birgitta Jönsson (S) 29-33 Christer Laurell (C) Lennart Pettersson (C) 34 Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Stadgar för Enskede Idrottsklubb Fastställda av årsmötet 1994-02-22 Reviderad av årsmötet 2008-02-18

Stadgar för Enskede Idrottsklubb Fastställda av årsmötet 1994-02-22 Reviderad av årsmötet 2008-02-18 Stadgar för Enskede Idrottsklubb Fastställda av årsmötet 1994-02-22 Reviderad av årsmötet 2008-02-18 1 Idrottsrörelsens verksamhetsidé Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna prestera mera,

Läs mer

Envikens Båtklubb Bergshamra

Envikens Båtklubb Bergshamra Stadgar för Envikens Båtklubb Bergshamra Klubben bildades 1979-01-21 och har sin hemort i Bergshamra, Norrtälje. Stadgarna senast reviderad 2003 Innehåll Sid 3 1 Ändamål 2 Medlemskap 2.1 Ansökan 2.2 Antagning

Läs mer

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 16/2011

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 16/2011 Styrelsen nr 16/2011 Kallelse till sammanträde den 16 december kl. 09.00. Sammanträdet avslutas med gemensam jullunch på restaurang Nautical kl.12.00 Paragraf Ärende 120 Sammankallande och beslutsförhet

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 253 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Katarina Christensson, miljöchef, 142 Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera

Läs mer

KALLELSE 12.8.2013. Måndagen den 12.8.2013 kl.16.15

KALLELSE 12.8.2013. Måndagen den 12.8.2013 kl.16.15 FINSTRÖMS KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 12.8.2013 Nr 6 Tid Måndagen den 12.8.2013 kl.16.15 Plats Kommungården i Finström Ärenden: Innehåll 45 Mötets laglighet och beslutförhet 3 46 Val av två protokolljusterare

Läs mer

Protokollsanteckning. Tillämpningsanvisning. Tillämpningsanvisning

Protokollsanteckning. Tillämpningsanvisning. Tillämpningsanvisning 1 (8) Ändringar i semesterbestämmelserna i AKTA KAPITEL IV SEMESTER 11 Flyttning av semester Arbetsoförmåga mom. 1 Om en tjänsteinnehavare eller arbetstagare när semestern eller den sparade ledigheten

Läs mer

Stadgar för Rimbo Idrottsförening

Stadgar för Rimbo Idrottsförening Stadgar för Stadgarna reviderade och fastställda i oktober 1992 Stadgarna ändrade avseende 6 vid årsmöte 1996 Stadgarna ändrade avseende 5, 6, 9, 12, 13, 14, 15, 17 och 22 vid årsmöte 2012 Sida 2 av 6

Läs mer

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN 132-141 12.11.2013 1 Sammanträdestid: 13.30-16.30 Sammanträdesplats: Kommunkansliet, Kumlinge Beslutande: Ordinarie: Mia Hanström,ordförande Tommy Pettersson, viceordf. Åke Sundman Satu

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2016-04-05 1 (9) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2016-04-05, kl 13 00 15 30 Beslutande Sylvia Samuelsson ordförande Stefan Åhlin Helly Johansson Malin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 18.08 2010

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 18.08 2010 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 102 Sammankallelse och beslutsfördhet 103 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 104 Uppsägning av tjänst 105 Uppsägning

Läs mer

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Beslutande Benita Vikström Göte Eriksson Torbritt Bökman, ej 79 Mayvor Lundberg Kerstin Eriksson Catharina Fredriksson

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN BIBLIOTEKS/KULTURNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN BIBLIOTEKS/KULTURNÄMNDEN 1 KALLELSESIDA utfärdad den 27.1.2015 Sammanträdestid: Tisdag kl. 19:00 Sammanträdesplats: Huvudbiblioteket 1 LAGLIGHET OCH FÖRDHET 2 PROTOKOLLJUSTERARE 3 GODKÄNNANDE, ÄNDRING OCH KOMPLETTERING AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 17.12.2013 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 10 december 2013 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Tisdagen den 17 december 2013 kl.17.00 Kommunkansliet i Åva 105 Laglighet och beslutförhet 106 Protokolljusterare

Läs mer

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014.

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Stadgar för Gästriklands Båtförbund Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Register 1. Förbundets ändamål. 2. Förbundets organisation. 3. Anslutning och medlemskap. 4. Avgifter

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 4.10.2010 7. Kommungården, sammanträdesrummet. x Lindblom, Regina, kommunstyrelsens repr.

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 4.10.2010 7. Kommungården, sammanträdesrummet. x Lindblom, Regina, kommunstyrelsens repr. FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 4.10.2010 Nr 7 Sammanträdestid Måndagen den 4 oktober 2010 kl 19.00-21.00 Beslutande Föredragande Övriga närvarande

Läs mer

Stadgar för A Museiföreningen Wadstena - Fogelsta Järnväg (MfWFJ ) att gälla fr.o.m. 1998

Stadgar för A Museiföreningen Wadstena - Fogelsta Järnväg (MfWFJ ) att gälla fr.o.m. 1998 Stadgar för A Museiföreningen Wadstena - Fogelsta Järnväg (MfWFJ ) att gälla fr.o.m. 1998 Huvuduppgift Andra uppgifier 1 FÖRENINGENS ÄNDAMÅL OCH UPPGIFTER Museiföreningen Wadstena Fogelsta Järnväg, MfWFJ,

Läs mer

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN 24.04.2012 04/12. Sammanträdestid Tisdagen den 24 april 2012, kl. 18.30 21:30 Kommungården i Godby

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN 24.04.2012 04/12. Sammanträdestid Tisdagen den 24 april 2012, kl. 18.30 21:30 Kommungården i Godby FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr BYGGNADSNÄMNDEN 24.04.2012 04/12 Sammanträdestid Tisdagen den 24 april 2012, kl. 18.30 21:30 Kommungården i Godby x Dick Lindström, ordförande

Läs mer

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN 1-11 07.01.2014 1 Sammanträdestid: 18.30-19.50 Sammanträdesplats: Kommunkansliet, Kumlinge Beslutande: Ordinarie: Mia Hanström,ordförande Tommy Pettersson, viceordf. Åke Sundman Satu Numminen

Läs mer

Std.1. ARBETSORDNING FÖR HELSINGFORS STADSFULLMÄKTIGE Godkänd av stadsfullmäktige den 14 juni 1995. Sammanträden och behandling av ärenden

Std.1. ARBETSORDNING FÖR HELSINGFORS STADSFULLMÄKTIGE Godkänd av stadsfullmäktige den 14 juni 1995. Sammanträden och behandling av ärenden Std.1 ARBETSORDNING FÖR HELSINGFORS STADSFULLMÄKTIGE Godkänd av stadsfullmäktige den 14 juni 1995 Sammanträden och behandling av ärenden 1 Reglering av fullmäktiges verksamhet 2 Bildande av fullmäktigegrupper

Läs mer

Marianne Zackrisson (S)

Marianne Zackrisson (S) 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 15.50 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Kristina Hovander (Mp) 13.15-15.45 Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf. Rose-Marie

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11) 2015-02-10

PROTOKOLL 1 (11) 2015-02-10 PROTOKOLL 1 (11) 2015-02-10 Valnämnden Plats och tid Stadshotellet, sammanträdesrum Åbyn, kl. 13.00-15.30 Beslutande Siv Brännström (S), ordförande Per-Ivar Skogqvist (KD), vice ordförande Agneta Hansson

Läs mer

Förbundsordning för Kalmarsunds gymnasieförbund

Förbundsordning för Kalmarsunds gymnasieförbund Förbundsordning för Kalmarsunds gymnasieförbund Godkänd av kommunfullmäktige i Borgholm den 14 juni 2004, 63, av kommunfullmäktige i Kalmar den 24 maj 2004, 76, av kommunfullmäktige i Mörbylånga den 21

Läs mer

SOCIALINSTRUKTION FÖR FINSTRÖMS KOMMUN

SOCIALINSTRUKTION FÖR FINSTRÖMS KOMMUN 1 SOCIALINSTRUKTION FÖR FINSTRÖMS KOMMUN Godkänd av kommunfullmäktige 19.12.2011, 55 Datum för ikraftträdande 19.21.2011 I KAPITLET TILLÄMPNINGSOMRÅDE 1 Anordnande av socialvård Vid anordnandet av kommunens

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 111 Sammankallelse och beslutfördhet 112 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan 113 Besättande av tjänsten som

Läs mer

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Tid: Torsdag 23 april 2015, kl 18.30 20.00, och onsdag 13 maj 2015, kl 18.00 Plats: IOGT NTO, Växjö, Gavelrummet (23/4) och

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 23.01.2012 1/12 Sammanträdestid Måndagen den 23 januari 2012 kl 18.00 19.45 Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Socialkansliet x Torbjörn Björkman, ordförande x

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Överförmyndarnämnden 2014-02-20

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Överförmyndarnämnden 2014-02-20 1(11) Plats och tid Arbetsmarknads- och familjeförvaltningen, Alva Myrdals gata 5, Värjan, plan 5, Ledning och administration, lokal: Sabeln, klockan 13:35 14:20, Kort ajournering mellan klockan 14:00

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 02.06.2015 04/15 Sammanträdestid Tisdagen den 2 juni 2015 kl 18.00 19.15 Sammanträdesplats Beslutande Sammanträdesrummet, Kommungården X Karlsson Rolf, ordförande X Mattsson

Läs mer

Stadgar för Hotings Skoterklubb i Strömsunds kommun

Stadgar för Hotings Skoterklubb i Strömsunds kommun Stadgar för Hotings Skoterklubb i Strömsunds kommun 1 I N N E H Å L L S F Ö R T E C K N I N G ALLMÄNNA BESTÄMMELSER Sida 1 Ändamål... 3 2 Sammansättning... 3 3 Anslutning... 3 4 Verksamhetsområde... 3

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 1 (11) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

SKOLNÄMNDEN I KÖKAR. Sammanträdestid Tisdagen den 26 april 2016 kl. 12.00 14.20.

SKOLNÄMNDEN I KÖKAR. Sammanträdestid Tisdagen den 26 april 2016 kl. 12.00 14.20. SKOLNÄMNDEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll nr 4 / 2016 Sammanträdestid Tisdagen den 26 april 2016 kl. 12.00 14.20. Sammanträdesplats Kökars Grundskola ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Ahlgren-Fagerström

Läs mer

2.2 Genom inträde i Ekensbergs Båtsällskap är medlem förpliktad att rätta sig efter dess stadgar.

2.2 Genom inträde i Ekensbergs Båtsällskap är medlem förpliktad att rätta sig efter dess stadgar. STADGAR FÖR EKENSBERGS BÅTSÄLLSKAP 1 ÄNDAMÅL Ekensbergs Båtsällskap, stiftat den 7 juli 1924, är en ideell förening. Sällskapet har till ändamål att sammansluta båtägare och andra av båtsporten intresserade

Läs mer

ÄmbetsEdu, Ämbetshuset. 25 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 34. 26 Val av protokolljusterare 35. 27 Godkännande av föredragningslistan 36

ÄmbetsEdu, Ämbetshuset. 25 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 34. 26 Val av protokolljusterare 35. 27 Godkännande av föredragningslistan 36 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 3/2015 1 Köks- och städsektionen Tid 10.06.2015 kl. 13.00 Plats ÄmbetsEdu, Ämbetshuset Ärenden som skall behandlas Sida 25 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 34 26 Val av

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 19.30 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KF 42 Kallelse och beslutförhet KF 43 Val av protokolljusterare, tid

Läs mer

Oasen boendeoch vårdcenter k.f. Sida 1 PROTOKOLL. Förbundsstyrelsen. ÄRENDEN Torsdagen den kl

Oasen boendeoch vårdcenter k.f. Sida 1 PROTOKOLL. Förbundsstyrelsen. ÄRENDEN Torsdagen den kl Sida 1 ÄRENDEN Torsdagen den kl. 16.30 26 27 28 29 30 31 32 33 Sammankallande och beslutsförhet Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan Nationella

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN I KÖKAR

SOCIALNÄMNDEN I KÖKAR SOCIALNÄMNDEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 4 /2017 Sammanträdestid: 18 april kl 13.00 13.10 Sammanträdesplats Socialkansliet ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Eriksson Rainer, ordförande X Lotta

Läs mer

Kommunkontoret 2013-03-18

Kommunkontoret 2013-03-18 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 13.30 14.05 Beslutande Lena Vinnerås (S), Nora, ordförande Siv Sander (S), Hällefors, vice ordförande Jerry Elvin (S), Lindesberg

Läs mer

Stagar för Kyllaj Hamnförening

Stagar för Kyllaj Hamnförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är Kyllaj Hamnförening. 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte på Gotland. 3 Föreningens ändamål Föreningen är en allmännyttig, tillika religiöst och politiskt obunden,

Läs mer

Samuel Ericsson, gruppledare (v) Lilian Stenqvist, ers. gruppledare (s) Kenth Adamsson, förvaltningschef

Samuel Ericsson, gruppledare (v) Lilian Stenqvist, ers. gruppledare (s) Kenth Adamsson, förvaltningschef 1(26) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 16.30 Beslutande Ledamöter Barbro Stein (S) ordförande Mikael Eriksson (S) Christina Wilhelmsson (S) Ulrika Mellkvist (C) Sven-Åke Lundh (M) Mats

Läs mer

NYA STADGAR FÖR ÅS BÅTKLUBB UTGÅVA 2

NYA STADGAR FÖR ÅS BÅTKLUBB UTGÅVA 2 FÖRSLAG TILL NYA STADGAR FÖR ÅS BÅTKLUBB UTGÅVA 2 Ändringslogg Ändring Datum Utgåva 1, antagen vid klubbens bildande 1983 09 19 Revision till utgåva 2 2013 05 15 Ås Båtklubb är en ideell förening, bildades

Läs mer

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland ÅF Stadgar Slutgiltigt förslag 2012-04-03 ORG.docx Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland 1. Föreningens firma och ändamål 1.1 Föreningens firma är Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 19.00-20.

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 19.00-20. Sammanträdesdatum: 18.06.2014 Nr: 4 Paragrafer: 18-24 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 19.00-20.15 Beslutande Annsofi Joelsson, kommunfullmäktiges ordförande,

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 16 februari 2011 kl. 19.00-20.30

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 16 februari 2011 kl. 19.00-20.30 Sammanträdesdatum: 16.02.2011 Nr: 2 Paragrafer: 15-27 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 16 februari 2011 kl. 19.00-20.30 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT Hej alla medlemmar i Svensk Räddningshundförarförening! I somras anordnade vi ett sommarläger i Nynäshamn/Stora Vika som samlade drygt 20 deltagare från norr till söder. Lägret började på onsdagen den

Läs mer

STADGAR FÖR NÄSKE BÅTSÄLLSKAP Stiftat den 28 januari 1974

STADGAR FÖR NÄSKE BÅTSÄLLSKAP Stiftat den 28 januari 1974 ST ADG AR sid 1(5) STADGAR FÖR NÄSKE BÅTSÄLLSKAP Stiftat den 28 januari 1974 Ändamål: Näske Båtsällskap, stiftat den 28 januari 1974, har till syfte att sammansluta båtägare och för båtsporten intresserade

Läs mer

Stadgar för den ideella föreningen SWEDEN BALBOA SOCIETY (SBS)

Stadgar för den ideella föreningen SWEDEN BALBOA SOCIETY (SBS) Stadgar för den ideella föreningen SWEDEN BALBOA SOCIETY (SBS) med hemort i Stockholms, Uppsalas, Göteborgs och Lunds kommuner. Bildad den 13 november 2008. Stadgarna fastställdes av årsmötet den 20 maj

Läs mer

söndag den 27 maj 2007 kl. 11.00

söndag den 27 maj 2007 kl. 11.00 Föreningen Gunnsjöbadet Kallelse till årsmöte Härmed kallas du till årsmöte I föreningen Gunnsjöbadet söndag den 27 maj 2007 kl. 11.00 i Kvarngården, Bergshamra Dagordning 1. Val av ordförande samt sekreterare

Läs mer

Stadgar för Lövsta Båtklubb

Stadgar för Lövsta Båtklubb Stadgar för Lövsta Båtklubb Klubben bildades 1969 och har sin hemort / verksamhetsområde i Enhörna i Södertälje kommun. Stadgarna antagna 1969. Reviderade 2010-05-16. 1 Ändamål Klubben är en allmännyttig

Läs mer

STADGAR. Saga Motion. Hälsa runt hörnet. Reviderade i enlighet med beslut på årsmötet 2010

STADGAR. Saga Motion. Hälsa runt hörnet. Reviderade i enlighet med beslut på årsmötet 2010 STADGAR Saga Motion Reviderade i enlighet med beslut på årsmötet 2010 Hälsa runt hörnet Innehållsförteckning ALLMÄNNA BESTÄMMELSER Sidan 1 Ändamål 2 2 Sammansättning 2 3 Tillhörighet 2 4 Beslutande organ

Läs mer

Promemoria 2013-06-27

Promemoria 2013-06-27 Promemoria 2013-06-27 Uthyrning av bostadsrättslägenheter Promemorians huvudsakliga innehåll I promemorian föreslås att synen på bostadsrättshavarens skäl för en upplåtelse av lägenheten i andra hand ska

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 05.09.2011 8/11 Sammanträdestid Måndagen den 5 september 2011 kl 18.00 19.45. Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Övriga närvarande Kommungården, sammanträdesrummet

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 60 Presentation av verksamhetsplan 2013 för miljönämnden... 87 61 Rutin för handläggning av enskilda avlopp... 88 62 Uppföljning av internkontrollen 2012... 90 63 Internkontrollplan

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 16.02.11 2. Finströms bibliotek. - Lindblom, Regina, kommunstyrelsens repr.

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 16.02.11 2. Finströms bibliotek. - Lindblom, Regina, kommunstyrelsens repr. FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 16.02.11 2 Sammanträdestid Onsdagen den 16 februari 2011 kl 19.00-20.30 Beslutande Föredragande Övriga närvarande

Läs mer

PROTOKOLL 3/2015 3.3.2015 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PROTOKOLL 3/2015 3.3.2015 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1 Församlingsrådet PROTOKOLL 3/2015 3.3.2015 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 31 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESBO SVENSKA FÖRSAMLING

Läs mer

Arbetsordning för kommunfullmäktige

Arbetsordning för kommunfullmäktige FÖRFATTNING 1.1 Antagen av Kommunfullmäktige 101/08 Arbetsordning för kommunfullmäktige Denna arbetsordning tillsammans med kommunallagen innehåller bestämmelser som styr kommunfullmäktiges arbete. Därutöver

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Sammanträdesdatum. Eva Alldén, tf chef personal- och löner Agneta Suikki, tf kommunchef

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Sammanträdesdatum. Eva Alldén, tf chef personal- och löner Agneta Suikki, tf kommunchef PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2015-06-08, kl 1000-1530 ande Britta Tervaniemi, V Laila Mäki, S Anita Weinz, NS Övriga deltagande Eva Alldén, tf chef personal-

Läs mer

Marino Wallsten (S) Åsa Eriksson (S) Stefan Granqvist, vik. ekonomichef Sandra Lindholm, kommunsekreterare. Kommunkansliet den 29 maj 2015

Marino Wallsten (S) Åsa Eriksson (S) Stefan Granqvist, vik. ekonomichef Sandra Lindholm, kommunsekreterare. Kommunkansliet den 29 maj 2015 Sammanträdesprotokoll 2015-05-20 1 (6) Plats och tid Norbergs kommunhus, klockan 9.30-10.30 Beslutande Marino Wallsten (S) Åsa Eriksson (S) Övriga deltagande Stefan Granqvist, vik. ekonomichef Sandra Lindholm,

Läs mer

Stadgar SACO-S-förening (motsvarande)

Stadgar SACO-S-förening (motsvarande) Stadgar SACO-S-förening (motsvarande) (fastställda av SACO-S styrelse 2000-04-27) 1 SACO-S föreningen vid är en gemensam förening för de inom myndigheten anställda, som tillhör förbund anslutna till förhandlingskartellen

Läs mer

JÄMFÖRANDE ANALYS AV ANSTÄLLNININGVILLKOREN MELLAN KOMMUNALT OCH LR-ANSTÄLLDA. Kommun Landskapet Fördel kommun

JÄMFÖRANDE ANALYS AV ANSTÄLLNININGVILLKOREN MELLAN KOMMUNALT OCH LR-ANSTÄLLDA. Kommun Landskapet Fördel kommun ARBETSTID Byråarbetstid/kansliarbete Allmän arbetstid/veckoarbete 36 timmar 15 minuter el 7,25 tim/dag 38 timmar 15 minuter el 7,65 tim/dag 36 timmar 15 minuter el. 7,25 tim/dag 38 timmar 15 minuter el

Läs mer

A3 SEMESTERLÖN, SEMESTERERSÄTTNING OCH SEMESTERPREMIE

A3 SEMESTERLÖN, SEMESTERERSÄTTNING OCH SEMESTERPREMIE A3 SEMESTERLÖN, SEMESTERERSÄTTNING OCH SEMESTERPREMIE Beräkningsregler för semesterlön Valet av beräkningsregel för semesterlön beror på vilket avlöningssätt och vilken intjäningsregel som har tillämpats

Läs mer

Revisionsrapport/Uppföljning. Delegation. Ängelholms kommun 2010-03-11. Kerstin Larsson, certifierad kommunal revisor

Revisionsrapport/Uppföljning. Delegation. Ängelholms kommun 2010-03-11. Kerstin Larsson, certifierad kommunal revisor Revisionsrapport/Uppföljning Delegation Ängelholms kommun 2010-03-11 Kerstin Larsson, certifierad kommunal revisor Innehållsförteckning 1 Bakgrund... 1 1.1 Uppdraget... 1 1.2 Metod... 1 2 Iakttagelser...

Läs mer

Ann Häggblad. Marianne Kierkemann (M) Johan Tolinsson (S) KUNGSBACKA KOMMUN Arbetsutskottet för Äldreomsorg. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2015-04-15

Ann Häggblad. Marianne Kierkemann (M) Johan Tolinsson (S) KUNGSBACKA KOMMUN Arbetsutskottet för Äldreomsorg. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2015-04-15 KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Sammanträdesrummet Mini Borg/ Klockan 14-16.40 Beslutande Ledamöter Marianne Kierkemann (M), ordförande Christian Haneson (FP), första

Läs mer