Sammanträdesdatum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesdatum 10.11.2009"

Transkript

1 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 101 Sammankallelse och beslutfördhet 102 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan 103 Rättelseyrkande 104 Tjänstemannabeslut, (vårdchefen) 105 Ekonomiplan och budgeten 2010 kommunernas remissvar 106 Nytt patientlarm, offerter 107 Anställning av ekonomisekreterare i arbetsavtalsförhållande 108 Personligt tillägg 109 Anhållan om extra arvode 110 Mötets avslutande Jomala den Harry Jansson Styrelseordförande

2 X K.f för De Gamlas Hem Sida 2 Sammanträdestid 10:11:2009 kl Sammanträdesplats De Gamlas Hem Beslutande Ledamöter: Jansson Harry, Ordförande Joelsson Annsofi, viceordförande Carlsson Gun Nordberg Susanne Lycke Per X X - X - Suppleanter: Grönholm Marianne Lundberg Börje Öström Jan-Anders Enberg Camilla Nordlund-White Gunnel X Övriga närvarande Förbundsfullmäktige ordförande Eva Dahlén Ekonomichef Solveig Jansson Paragrafer Underskrifter Harry Jansson Ordförande Kerstin Wikgren Sekreterare Protokollet justerat Jomala den Gunnel Nordlund-White Protokollet framlagt till påseende Intygar Jomala den Kerstin Wikgren

3 Sida SAMMANKALLELSE OCH BESLUTFÖRDHET Förslag: Sammanträdet konstaterades vara lagenligt sammankallat och beslutfört. Styrelsen omfattar förslaget.

4 Sida VAL AV PROTOKOLLJUSTERARE, TIDPUNKT FÖR JUSTERING OCH GOD- KÄNNANDE/KOMPLETTERING AV FÖREDRAGNINGSLISTAN Protokollet justeras den klo på De Gamlas Hem. Till protokolljusterare valdes Gunnel Nordlund-White.

5 Sida RÄTTELSEYRKANDE Mona Sundblom, sysselsättningsterapeut, har inkommit med ett rättelseyrkande gällande vårdchefens beslut att inte godkänna hennes läkarintyg från På mötet presenteras Mona Sundbloms skrivelse samt läkarintyg. Tjänstemannabeslutet på att inte godkänna sjukskrivningen togs den efter det att ärendet hade lyfts på styrelsens bord, men styrelsen hänvisat till vårdchefens befattningsbeskrivning där det är delegerat till vårdchefen att godkänna sjukskrivningar. Den sjukskrivning det är frågan om hade i läkarintyget som huvuddiagnos ett problem, en sk. Z- diagnos, inte en sjukdom. På det andra läkarintyget fanns en annan diagnos till, men enligt läkarintyget var den diagnosen lindrig. I och med att det första läkarintyget inkom till De Gamlas Hem, över 1 vecka efter det att Mona Sundblom meddelat personalkoordinatorn att hon skulle söka sig till läkare, och bara efter det uteblev från sin arbetsplats. Eftersom De Gamlas Hem infört läkarintyg från första dagen, förutsätts att den anställda genast meddelar per telefon hur lång sjukskrivningen är, om man inte genast kan komma in med läkarintyget. När det gäller Mona Sundblom, fick arbetsgivaren inte något besked per telefon, utan fick läkarintyget först följande vecka per post. Då läkarintyget anlände försökte vårdchefen ringa upp Mona Sundblom, för att meddela att ett sådant läkarintyg inte kunde godkännas. Mona Sundblom svarade inte på telefonsamtalet, eller återkom. Styrelseordförande Kommunalförbundet för De Gamlas Hem sammankallade ett gemensamt möte mellan honom, Mona Sundblom och vårdchef Kerstin Wikgren. Med på mötet var även Ann-Helen Sjölund. På detta möte, som hölls den meddelade Kerstin Wikgren att sjukintyget inte godkändes. I AKTA står det uttryckligen att ett läkarintyg är en rekommendation, som arbetsgivaren godkänner eller inte. Det står att arbetstagaren har rätt att få arbetsledighet (sjukledighet) om han eller hon på grund av arbetsoförmåga som beror på sjukdom, skada eller olycksfall är förhindrad att sköta sitt arbete. Arbetsoförmågan skall påvisas genom ett godtagbart läkarintyg. I regel beviljas sjukledighet enligt läkarintyget. Ett läkarintyg är dock endast ett sakkunnigutlåtande, som den berörda myndigheten kan avvika ifrån på grundad anledning. Den Kommunala avtalsdelegationen och FPA bekräftar att en Z-diagnos inte är ett läkarintyg som arbetsgivaren behöver bevilja sjukledighet för. I AKTA står det även att den anställde skall utan obefogat dröjsmål visa arbetsgivaren ett godtagbart läkarintyg.

6 Sida RÄTTELSEYRKANDE forts Förslag: Styrelsen besluter att de på mötet presenterade läkarintygen med en Z-diagnos inte godkänns som grund för sjukskrivning under nämnda tid. Styrelsen omfattar förslaget.

7 Sida TJÄNSTEMANNABESLUT Vårdchefens tjänstemannabeslut presenteras på mötet. Vårdchefens förslag: Styrelsen tar del av vårdchefens tjänstemannabeslut och antecknar dem till sin kännedom. Styrelsen omfattar förslaget.

8 Sida EKONOMIPLAN OCH BUDGET Inkomna utlåtande bifogas föredragningslistan. Bil: 1. Jämförelse med andra vårdinrättningar när det gäller vårddygnskostnader. (finns med vid mötet ) Fst 98 Ekonomiplan för år och budget Förslaget bifogas föredragningslistan. Bil. 2. Ekonomichefens förslag: Förvaltningens förslag till budget 2010 innebär en totalbudget om medan driftsbudgeten är som betyder en ökning med 14,63 inkl. demensvård. Förslaget till ekonomiplan och budget 2010 godkänns och skickas ut på remiss till medlemskommunerna. Efter att styrelsen tagit del av remissvaren förs ekonomiplanen och budgeten för fastställelse till förbundsfullmäktige. Remissvaren skall vara kommunalförbundet tillhanda senast den 20 oktober Styrelsen omfattar förslaget med följande ändringar; Att en demensavdelning inte förverkligas under år 2010, då det ännu inte är klart vilket kommunernas behov kommer att vara i framtiden. Oklart är också hur kommunerna ställer sig till hur kostnaderna för platserna på en demensavdelning skall fördelas, d.v.s. om kostnaderna fördelas på alla 67 platser eller på de 12 platser som kommer att finnas på demensavdelningen. Kommunerna ombedes att ge ett utlåtande. Att inte utöka sysselsättningsterapin med en 50 % ig tilläggsresurs under år Att däremot utöka konditionsskötarresursen med 50 % under år 2010 Efter förbundsstyrelsens ändringar blir styrelsens förslag till driftsbudget vilket betyder en ökning med 9,6 %. Ekonomichefens förslag: Utgående från inkomna utlåtande föreslås att förbundsstyrelsen förslår inför förbundsfullmäktige att styrelsens oförändrade förslag till ekonomiplan för åren och budget för år 2010 omslutande ,- och en driftsbudget på När det gäller demensavdelningen kommer en mer detaljerad verksamhetsplan att uppgöras i början av å Noteras även att investeringarna kommer att finansieras med avskrivningar plus finansieringsandelar, vilket kommer att noteras i budgeten.

9 Sida EKONOMIPLAN OCH BUDGET 2010 forts. Styrelsen omfattar förslaget och för ekonomiplanen samt budgeten 2010 till förbundsfullmäktige, med tillägget att styrelsen föreslår att förbundsfullmäktige fattar ett principbeslut om att kostnaderna för den planerade demensavdelningen fördelas solidariskt mellan medlemskommunerna. Bil1 Kommunernas utlåtande om ekonomiplanen samt budgeten 2010 Bil.2 Sammanställning av kommunernas svar Bil 3 Jämförelse med andra vårdinrättningar när det gäller vårddygnskostnader (enl bokslut 2008)

10 Sida NYTT PATIENTLARM, OFFERTER El konsult Kenneth Ek har enligt uppdrag tagit fram offerter på ett patientalarm som man anser att är lämpligt för De Gamlas Hem. Kan konstateras att offerterna överstiger budget. Eftersom resultatenheten Fastheten förmodligen kommer att visa ett visst överskott föreslås att att man antar offert för att installerar patientalarmet. Följande offerter har inkommit: STT Condigi loy ,80 Mirtel oy ,00 OY Hedengren Secuirity ab Övriga tilläggskostnader i samband med installationen Priser angivna exklusive moms. Offerterna bifogas. Bil 2. Ekonomichefens förslag: Förslås att antaga offerten från STT Condigi Oy ,80. (Exkl. moms.) Ett avtal uppgöres om dess utförande vad gäller betalningsplan och tid för färdigställande. Styrelsen omfattar förslaget.

11 Sida ANSTÄLLNING AV EKONOMISEKRETERARE I ARBETSAVTALSFÖR- HÅLLANDE FRÅN DEN Fbsty/ 82. Anställning av ekonomisekreterare i arbetsavtalsförhållande från den Anställning av ekonomisekreterare i arbetsavtalsförhållande från den Anställning av ekonomisekreterare i arbetsavtalsförhållande från den När ansökningstiden gick ut den hade sexton personer sökt befattningen. Sökande till befattningen bifogas som bilaga. Förslag: Föreslås att intervju hålles med tre av de sökande: Malin Öhman, Tora Karlsson och Inger Björling. Förslaget godkänds. Beslutades att Harry Jansson och Per Lycke från styrelsen samt förvaltningschefen skall ingå i intervjugruppen. Intervjuerna skall genomföras den från kl Eftersom intervjuer hålles den kommer förslag att ges vid styrelsemötet. Förslag: Föreslås att Malin Öhman anställes som ekonomisekreterare i arbetsavtalsförhållande från den med lön enligt en uppgiftsrelaterad lön om 2.389,37 plus avtalsenliga tillägg. Läkarintyg fordras för att anställningen skall anses definitiv. Ärendet återremitterades. Förslag: Malin Öhman anställning som tillfällig kanslist förlängs till den Vid den tidpunkten vet man hur arbetssituationen har utvecklats på ekonomikansliet efter att förvaltningschefen börjar arbeta som deltids ekonomichef från den Förslaget godkändes. Ekonomichefens förslag: Föreslås att Malin Öhman anställs som ekonomisekreterare i arbetsavtalsförhållande från den med en lön enligt en uppgiftsrelaterad lön om 2.446,71 plus avtalsenliga tillägg. Läkarintyg fordras för att anställningen skall anses definitiv. Styrelsen beslöt att lediganslå tjänsten som ekonomisekreterare på nytt.

12 Sida PERSONLIGT TILLÄGG Eila Ahonen har en tjänst som personalkoordinator vid De Gamlas Hem från I sin arbetsansökan begärde hon ett personligt tillägg på 200 /mån. Vilket inte beaktades vid anställningen på grund av att beredaren inte noterat begäran. Nu har Eila Ahonen skött sin ordinarie tjänst i två månader, samt som vikarie sedan medlet på juni i år. Dessutom skötte hon den vakanta tjänsten under hela hösten Eila Ahonen sköter sitt arbete som personalkoordinator på ett sätt, som verkligen gör en skillnad för personalens mående på sin arbetsplats, långt utöver hennes befattningsbeskrivning. Som arbetsgivare frapperas man verkligen av den kontroll över hur personalen jobbar, vem som är på jobb, vem som är borta och varför mm. som Eila Ahonen besitter. All semester och ledighet är noggrant planerad, och i god tid, som inger personalen en trygghet. Det finns information om precis allt ut till avdelningarna. En stor press sätts på personalkoordinatorn med allt det jobb som det innebär att planera alla utbildningstillfällen, avdelningsmöten, praktikanter mm för att i alla sammanhang alltid ha tillräcklig personal på plats. Allt arbete med arbetslistor, planering och koordinering av personalen finns i personalkoordinatorns befattningsbeskrivning. Men skillnaden att göra detta, och att ha en total helhetssyn och kontroll är stor. Det är helt enkelt en kvalitetsskillnad. Det finns en enorm skillnad på arbetssättet mellan de två personalkoordinatorer De Gamlas Hem har haft anställda under år Under hela tiden har det praktiska arbetet varit gjort, men det finns en enorm skillnad på personalens mående nu och under våren. Förutom sitt arbete som personalkoordinator har hon skrivit och delvis planerat om grundschemat för alla tre avdelningar, samt satt dem på dator, vilket har tagit mycket tid i anspråk. Dessutom har hon planerat även sjukskötarnas grundlista tre gånger för att få alla nöjda. Att planera grundlistor är verkligen tidskrävande, och det har inte varit en möjlighet att göra detta på ordinarie arbetstid. Detta till trots har Eila Ahonen ställt upp och gjort dem, då behov av en sådan grundlista har varit stort en längre tid. Under denna tid har Eila Ahonen också planerat grundlista för den framtida Demendavdelningen, och den avdelning som består av resten av Grannas avdelning. Detta engagemang får man söka efter. I samarbetet med vårdchefen fungerar Eila Ahonen också mycket bra. Det finns en fullständig redovisning över allt som sker på personalfronten, vilket är en stor sak för att vårdchefen skall kunna ha kunskap och insikt i det dagliga som sker inom huset. Den information som på detta sätt regelbundet, dagligen kommer vårdchefen till kännedom, gör att olika insatser kan sättas in i tid. Ett beslut om att det är personalkoordinatorn som vikarierar vårdchefen under dennes frånvaro bör göras.

13 Sida PERSONLIGT TILLÄGG TILL EILA AHONEN forts. Förslag: Styrelsen besluter att Eila Ahonen beviljas ett personligt lönetillägg på 200 /mån. från och med Styrelsen omfattar förslaget, och besluter samtidigt att personalkoordinatorns arbetsuppgifter utökas till att även vikariera vårdchefen i dennes frånvaro.

14 Sida ANHÅLLAN OM EXTRA ARVODE Ekonomiföreståndare Carita Holmberg-Mattsson har inkommit med en anhållan om ett extra arvode på 200 /mån. för att handleda Eva Danielsson under dennes studier till specialyrkesexamen för föreståndare inom hotell-, restaurang- och storhushåll under tiden Då planeringen av Eva Danielssons studier gjordes kom denna fråga upp på bordet, och vårdchefens svar var då, att det hör till arbetets art att man som chef handleder studeranden. En parallell drogs då till de handledare av de två studeranden som nu studerar på läroavtal till närvårdare. Till vardera har det utsetts handledare, som under de 3 år studierna räcker fungerar som handledare på arbetsplatsen. För detta betalas heller inget extra arvode. Frågan huruvida man kan tvinga någon att vara handledare, har ju ett självklart svar, nej det kan man inte. Men Carita Holmberg-Mattsson har svarat jakande på den direkta frågan om huruvida hon kommer att utföra handledningen oberoende av ett eventuellt extra arvode. De Gamlas Hem måste kunna vara en instans där personer skall kunna studera på läroavtal. När det gäller handledningen, så är den uppdelad i olika delar, där någon arbetsuppgift ingår per del. Det skall då göras en mellanbedömning. Vårdchefen har erbjudit sig att hjälpa till med dessa blanketter, och också representanten från Ålands läroavtalscentral finns tillgänglig. Det är viktigt att veta att handledaren behöver inte undervisa i något annat än i de arbetsuppgifter som hon redan gör. Det är ingen ny kunskap som måste läras ut. Som ekonomieföreståndare uppgör man arbetslistor, ringer in vikarier, planerar semestrar och andra ledigheter. Man gör beställningar, planerar matsedlar konterar fakturor mm. Alla dessa uppgifter görs i någon form varje månad, d.v.s så väldigt många uppgifter finns dock inte att lära ut. På mötet presenteras den pärm med information som finns. Förslag: Styrelsen avslår denna anhållan med den motiveringen att det för denna handledning inte behövs mera information än den som finns i det dagliga arbetet, och att det ligger i arbetets art att handleda studeranden när man är arbetsledare. En motivering är också att de närvårdare som idag fungerar som handledare, utan att ha en chefsposition inte får något extra arvode. Styrelsen omfattar förslaget.

15 Sida Mötets avslutande Mötet avslutades klo 18.10

Sammanträdesdatum 22.4.2010

Sammanträdesdatum 22.4.2010 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 48 Sammankallelse och beslutfördhet 49 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan 50 Revisorernas berättelse 51 Revisorernas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 23.03 2011

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 23.03 2011 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 64 Sammankallande och beslutförhet 65 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 66 Hyreshöjning av personalbostäder

Läs mer

Sammanträdesdatum 21.1.2010

Sammanträdesdatum 21.1.2010 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 1 Sammankallelse och beslutfördhet 2 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan 3 Besättande av tjänsterna för närvårdare

Läs mer

Ledamöter: Jansson Harry, Ordförande Joelsson Annsofi, viceordförande Carlsson Gun Nordberg Susanne Lycke Per X X - - X

Ledamöter: Jansson Harry, Ordförande Joelsson Annsofi, viceordförande Carlsson Gun Nordberg Susanne Lycke Per X X - - X Sida 1 Sammanträdestid Sammanträdesplats kl.16.00 De Gamlas Hem Beslutande Ledamöter: Jansson Harry, Ordförande Joelsson Annsofi, viceordförande Carlsson Gun Nordberg Susanne Lycke Per X X - - X Suppleanter:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 29.11 2010

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 29.11 2010 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 153 Sammankallelse och beslutförhet 154 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 155 Anställning av närvårdare 100

Läs mer

94 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan

94 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 93 Sammankallelse och beslutfördhet 94 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan 95 Sysselsättningsterapin 96 Tjänstemannabeslut,

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Jomala den 13.1 2011. Harry Jansson Förbundsstyrelsens ordförande. genom. Kerstin Wikgren Vårdchef SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.

FÖREDRAGNINGSLISTA. Jomala den 13.1 2011. Harry Jansson Förbundsstyrelsens ordförande. genom. Kerstin Wikgren Vårdchef SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 12 Sammankallelse och beslutförhet 13 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 14 Konfidentiellt ärende 15 Demensavdelningens

Läs mer

Sammanträdesdatum 17.6.2010

Sammanträdesdatum 17.6.2010 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 84 Sammankallelse och beslutfördhet 85 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan 86 Skrivelse till ÅHS styrelse

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 111 Sammankallelse och beslutfördhet 112 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan 113 Besättande av tjänsten som

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Jomala den 01.04 2011. Harry Jansson Förbundsstyrelsens ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOL. K.f för De Gamlas Hem. Sida 1 06.

FÖREDRAGNINGSLISTA. Jomala den 01.04 2011. Harry Jansson Förbundsstyrelsens ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOL. K.f för De Gamlas Hem. Sida 1 06. Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 77 Sammankallande och beslutförhet 78 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 79 Tjänstemannabeslut 80 Lokalt avtal

Läs mer

K.f De Gamlas Hem. Förbundsfullmäktige sammanträde 07.06 2010. Kl. 16.00. K.f för De Gamlas Hem SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sida 1

K.f De Gamlas Hem. Förbundsfullmäktige sammanträde 07.06 2010. Kl. 16.00. K.f för De Gamlas Hem SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sida 1 Sida 1 K.f De Gamlas Hem sammanträde Kl. 16.00 Sida 2 DATUM PLATS De Gamlas Hem 1. Sammanträdets öppnande...4 2. Sammanträdets laglighet och beslutförhet...5 3. Val av ordförande och viceordförande för

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 111 Sammankallelse och beslutfördhet 112 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan 113 Besättande av tjänsten som

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 84 Sammankallelse och beslutfördhet 85 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan 86 Skrivelse till ÅHS styrelse

Läs mer

Sammanträdesdatum 22.4.2010

Sammanträdesdatum 22.4.2010 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 48 Sammankallelse och beslutfördhet 49 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan 50 Revisorernas berättelse 51 Revisorernas

Läs mer

ÅLANDS OMSORGSFÖRBUND k.f.

ÅLANDS OMSORGSFÖRBUND k.f. Organ Datum 4/2011 Förbundsstyrelsen 05.05.2011 Sammanträdestid Sammanträdesplats Torsdagen den 05.05.2011 kl.15.00 16.45 Hildas Hus Beslutande ORDINARIE ERSÄTTARE X Alén, Sune ordf. X Häggblom, Lars vice.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 07.06 2011

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 07.06 2011 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 151 Sammankallande och beslutförhet 152 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 153 Tjänstemannabeslut 154 Situationen

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Mötets avslutande. Jomala den Harry Jansson Förbundsstyrelsens ordförande. K.f för De Gamlas Hem SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FÖREDRAGNINGSLISTA. Mötets avslutande. Jomala den Harry Jansson Förbundsstyrelsens ordförande. K.f för De Gamlas Hem SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 39 Sammankallande och beslutförhet 40 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 41 ÅHS avtal - uppsägning 42 Konfidentiellt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 19.04 2011

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 19.04 2011 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 83 Sammankallande och beslutförhet 84 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 85 Tjänstemannabeslut 86 Rättelseyrkande

Läs mer

SAMMANTRÄDESKALLELSE. Sammanträdesdatum 18.08 2010

SAMMANTRÄDESKALLELSE. Sammanträdesdatum 18.08 2010 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 102 Sammankallelse och beslutsfördhet 103 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 104 Uppsägning av tjänst 105 Uppsägning

Läs mer

Protokollsanteckning. Tillämpningsanvisning. Tillämpningsanvisning

Protokollsanteckning. Tillämpningsanvisning. Tillämpningsanvisning 1 (8) Ändringar i semesterbestämmelserna i AKTA KAPITEL IV SEMESTER 11 Flyttning av semester Arbetsoförmåga mom. 1 Om en tjänsteinnehavare eller arbetstagare när semestern eller den sparade ledigheten

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN I ECKERÖ Sammanträdestid Måndagen den 7 december 2009 kl.19.00-22.00 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

SOCIALNÄMNDEN I ECKERÖ Sammanträdestid Måndagen den 7 december 2009 kl.19.00-22.00 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A I ECKERÖ Sammanträdestid Måndagen den 7 december 2009 kl.19.00-22.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. 184 Sammanträdets laglighet och beslutsförhet 2. 185 Val av

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN BIBLIOTEKS/KULTURNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN BIBLIOTEKS/KULTURNÄMNDEN 1 KALLELSESIDA utfärdad den 7.3.2013 Sammanträdestid: Måndag den 6 juni 2013 kl. 15 Sammanträdesplats: Huvudbiblioteket 22 LAGLIGHET OCH FÖRDHET 23 PROTOKOLLJUSTERARE 24 GODKÄNNANDE, ÄNDRING OCH KOMPLETTERING

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 15.10.2015 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 5 oktober 2015 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Torsdagen den 15 oktober 2015 kl.18.00 Kommunkansliet i Åva 63 Laglighet och beslutförhet 64 Protokolljusterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 18.08 2010

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 18.08 2010 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 102 Sammankallelse och beslutsfördhet 103 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 104 Uppsägning av tjänst 105 Uppsägning

Läs mer

SKOLNÄMNDEN I KÖKAR. Sammanträdestid Tisdagen den 2 juni 2015 kl. 12.30 14.05.

SKOLNÄMNDEN I KÖKAR. Sammanträdestid Tisdagen den 2 juni 2015 kl. 12.30 14.05. SKOLNÄMNDEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll nr 3 / 2015 Sammanträdestid Tisdagen den 2 juni 2015 kl. 12.30 14.05. Sammanträdesplats Kökar Grundskola ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Ahlgren-Fagerström

Läs mer

KALLELSE 11.12.2012. Tisdagen den 11.12.2012 kl.19.00

KALLELSE 11.12.2012. Tisdagen den 11.12.2012 kl.19.00 SKOLNÄMNDEN KALLELSE Nr 7/12 Tid Tisdagen den kl.19.00 Plats Geta skola Ärenden: Innehåll 69 MÖTETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 3 70 VAL AV TVÅ PROTOKOLLJUSTERARE 3 71 GODKÄNNANDE OCH KOMPLETTERING AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

Marknadsdomstolens arbetsordning

Marknadsdomstolens arbetsordning Marknadsdomstolens arbetsordning INNEHÅLL 1. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER... 4 1 Tillämpningsområde... 4 2. LEDNING AV VERKSAMHETEN... 4 2 Ledning... 4 3 Grundläggande ledningsprinciper... 4 4 Uppställandet av

Läs mer

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTKOLL 2012-11-09 51 61 Kl 13.04-15.36. Förbundskansliet 7/2012. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund.

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTKOLL 2012-11-09 51 61 Kl 13.04-15.36. Förbundskansliet 7/2012. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Fredag 9 november 2012, kl 13.00 Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Kaffe serveras från kl 12.45. 51 Sammanträdets laglighet och beslutförhet...

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 1/2015 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00 21.30 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Lundberg Bror, ordf. x Sjöblom Tommy, vice ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René x Jansson Tom

Läs mer

Kommunala arbetsmarknadsverket Promemoria 1 (8) Kiiski 12.8.2009. Anvisningar för arbetsgivarna inför en eventuell influensapandemi (svininfluensa)

Kommunala arbetsmarknadsverket Promemoria 1 (8) Kiiski 12.8.2009. Anvisningar för arbetsgivarna inför en eventuell influensapandemi (svininfluensa) Kommunala arbetsmarknadsverket Promemoria 1 (8) Anvisningar för arbetsgivarna inför en eventuell influensapandemi (svininfluensa) Med influensapandemin avses i denna anvisning en epidemi förorsakad av

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 19.30 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KF 42 Kallelse och beslutförhet KF 43 Val av protokolljusterare, tid

Läs mer

Protokoll Ön 48/2014. Datum: 2014-09-17 Klockan: 09:00-12:00 Plats: Konferensrum, Ribbingsgatan 11, 5 trappor

Protokoll Ön 48/2014. Datum: 2014-09-17 Klockan: 09:00-12:00 Plats: Konferensrum, Ribbingsgatan 11, 5 trappor Protokoll Ön 48/2014 Överförmyndarnämnden Datum: 2014-09-17 Klockan: 09:00-12:00 Plats: Konferensrum, Ribbingsgatan 11, 5 trappor Närvarande ledamöter Inger Göransson (S) Per Danielsson (KD) Per-Anders

Läs mer

GETA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

GETA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 24.05.2016 2/16 Sammanträdestid Tisdagen den 24 maj 2016 kl. 17.30 17.50 Beslutande Kommunkansliet i Geta x Andersson Camilla, ordförande - Carlsson Anna x- Berndtsson

Läs mer

KALLELSE 12.8.2013. Måndagen den 12.8.2013 kl.16.15

KALLELSE 12.8.2013. Måndagen den 12.8.2013 kl.16.15 FINSTRÖMS KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 12.8.2013 Nr 6 Tid Måndagen den 12.8.2013 kl.16.15 Plats Kommungården i Finström Ärenden: Innehåll 45 Mötets laglighet och beslutförhet 3 46 Val av två protokolljusterare

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 05.09.2011 8/11 Sammanträdestid Måndagen den 5 september 2011 kl 18.00 19.45. Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Övriga närvarande Kommungården, sammanträdesrummet

Läs mer

SOCIALINSTRUKTION FÖR FINSTRÖMS KOMMUN

SOCIALINSTRUKTION FÖR FINSTRÖMS KOMMUN 1 SOCIALINSTRUKTION FÖR FINSTRÖMS KOMMUN Godkänd av kommunfullmäktige 19.12.2011, 55 Datum för ikraftträdande 19.21.2011 I KAPITLET TILLÄMPNINGSOMRÅDE 1 Anordnande av socialvård Vid anordnandet av kommunens

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN BIBLIOTEKS/KULTURNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN BIBLIOTEKS/KULTURNÄMNDEN 1 KALLELSESIDA utfärdad den 27.1.2015 Sammanträdestid: Tisdag kl. 19:00 Sammanträdesplats: Huvudbiblioteket 1 LAGLIGHET OCH FÖRDHET 2 PROTOKOLLJUSTERARE 3 GODKÄNNANDE, ÄNDRING OCH KOMPLETTERING AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

X Andersén Jens v.ordf. 53-63 X Andersson Robert - Sundberg Ringa Mari X Zetterman Desirée 50-52, 54-63

X Andersén Jens v.ordf. 53-63 X Andersson Robert - Sundberg Ringa Mari X Zetterman Desirée 50-52, 54-63 SAMMANTRÄDESPOTOKOLL Sammanträdesdatum 07.06.2010 Nr 4-10 Sammanträdestid Måndagen den 7 juni 2010 kl. 16.00-17.25 Sunds skola Sammanträdesplats Beslutande X Karlsson Ralf, ordf. X Andersén Jens v.ordf.

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Jomala den 07.1 2011. Ann-Sofi Joelsson Förbundsstyrelsens viceordförande. genom. Kerstin Wikgren Vårdchef SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FÖREDRAGNINGSLISTA. Jomala den 07.1 2011. Ann-Sofi Joelsson Förbundsstyrelsens viceordförande. genom. Kerstin Wikgren Vårdchef SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 1 Sammankallelse och beslutförhet 2 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 3 Hörande av representanter för sjukskötarna

Läs mer

Bildningsnämndens svenska sektion nr 3/2011 13.9.2011 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Bildningsnämndens svenska sektion nr 3/2011 13.9.2011 INNEHÅLLSFÖRTECKNING nr 3/2011 INNEHÅLLSFÖRTECKNING BILDNSVES 19 Mötets konstituering BILDNSVES 20 Tjänsteinnehavarbeslut för kännedom BILDNSVES 21 Arbetsplan för läsåret 2011 2012, svenska skola BILDNSVES 22 Den svenska förskolans

Läs mer

SKOLNÄMNDEN I KÖKAR. Sammanträdestid Tisdagen den 26 april 2016 kl. 12.00 14.20.

SKOLNÄMNDEN I KÖKAR. Sammanträdestid Tisdagen den 26 april 2016 kl. 12.00 14.20. SKOLNÄMNDEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll nr 4 / 2016 Sammanträdestid Tisdagen den 26 april 2016 kl. 12.00 14.20. Sammanträdesplats Kökars Grundskola ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Ahlgren-Fagerström

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 2/2015 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00 21.05 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Lundberg Bror, ordf. x Sjöblom Tommy, vice ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René x Jansson Tom

Läs mer

X Berit Johansson, ordf. Saltvik X Sven Löfman, v.ordf. Finström X Inger Marie Sundblom,Geta X Robert Lindeman, Sund X Håkan Grunér, Vårdö

X Berit Johansson, ordf. Saltvik X Sven Löfman, v.ordf. Finström X Inger Marie Sundblom,Geta X Robert Lindeman, Sund X Håkan Grunér, Vårdö SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 25.1.2010 1/10 Sammanträdestid Måndagen den 25 januari 2010 kl. 9.00 10.00 Sammanträdesplats Lantbrukskansliet i Godby Ordinarie: Suppleanter: Föredragande: Övriga

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN 17.3.2016 ÅLANDS KOMMUNFÖRBUND. Tid 17.3.2016 kl 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN 17.3.2016 ÅLANDS KOMMUNFÖRBUND. Tid 17.3.2016 kl 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. Ärenden: ÅLANDS KOMMUNFÖRBUND FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid 17.3.2016 kl 13 KALLELSE 17.3.2016 Nr 2 Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Ärenden: 10 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 3 11 PROTOKOLLJUSTERING 3

Läs mer

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 13.5.2013 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 13.5.2013 kl.16.30. Biblioteket i Sund. Ärenden:

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 13.5.2013 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 13.5.2013 kl.16.30. Biblioteket i Sund. Ärenden: Tid SUNDS KOMMUN SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 13.5.2013 Måndagen den 13.5.2013 kl.16.30 Nr 4 Plats Ärenden: Biblioteket i Sund Innehåll 37 Mötets laglighet och beslutförhet 3 38 Val av två protokolljusterare

Läs mer

REGLEMENTE MED FÖRESKRIFTER OM STYRELSENS OCH NÄMNDERNAS ARBETSFORMER

REGLEMENTE MED FÖRESKRIFTER OM STYRELSENS OCH NÄMNDERNAS ARBETSFORMER 1(5) REGLEMENTE MED FÖRESKRIFTER OM STYRELSENS OCH NÄMNDERNAS ARBETSFORMER Antagen av kommunfullmäktige 2007-09-26, 94, med revidering 2011-03-30, 23 Allmänt 1 Utöver det som föreskrivs om kommunstyrelsens

Läs mer

Tjänsteförhållande/ arbetsavtalsförhållande

Tjänsteförhållande/ arbetsavtalsförhållande / arbetsavtalsförhållande När skall man anställa i tjänsteförhållande respektive arbetsavtalsförhållande? Enligt kommunallagen ÅFS 73/1997 57 sägs det: Den som är anställd hos kommunen är anställd i ett

Läs mer

SKOLSTADGA FÖR geta KOMMUN

SKOLSTADGA FÖR geta KOMMUN SKOLSTADGA FÖR geta KOMMUN FASTSTÄLLD AV KOMMUNFULLMÄKTIGE 08.04.2015, 25 TILLÄMPNING 1 Vid ordnandet av undervisningen i kommunens grundskola skall bestämmelserna i denna skolstadga iakttas utöver vad

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 12.2.2015 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 5 februari 2015 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Torsdagen den 12 februari 2015 kl.18.30 Kommunkansliet i Åva 1 Laglighet och beslutförhet 2 Protokolljusterare

Läs mer

ALKOHOL OCH DROGPOLICY FÖR FÖRETAGET

ALKOHOL OCH DROGPOLICY FÖR FÖRETAGET ALKOHOL OCH DROGPOLICY FÖR FÖRETAGET Denna policy omfattar frågor som har med vanor och skadligt bruk att göra och kan användas som mall för upprättande av en egen alkohol- och drogpolicy. Syfte och mål

Läs mer

SKOLNÄMNDEN 27.1.2016 möte 1/2016 1(12)

SKOLNÄMNDEN 27.1.2016 möte 1/2016 1(12) 1(12) PROTOKOLLSIDA Sammanträdestid: Tisdag den 27.1.2016 kl 17:00 Sammanträdesplats: Kommunkansliet, Åva Beslutande Ordinarie: Personliga ersättare: Marja Tuomola, ordf. Jonny Karlström, vice ordf. Tiina

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 19.00-20.

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 19.00-20. Sammanträdesdatum: 18.06.2014 Nr: 4 Paragrafer: 18-24 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 19.00-20.15 Beslutande Annsofi Joelsson, kommunfullmäktiges ordförande,

Läs mer

ÅLANDS OMSORGSFÖRBUND k.f.

ÅLANDS OMSORGSFÖRBUND k.f. Organ Datum 6/2011 Förbundsstyrelsen 15.06.2011 Sammanträdestid Onsdagen den 15.06.2011 kl. 15.00-16.25 Sammanträdesplats Hildas Hus Beslutande ORDINARIE ERSÄTTARE X Alén, Sune ordf. Westmark, Ulf-Peter

Läs mer

Sammanträdesdatum 10.12.2014

Sammanträdesdatum 10.12.2014 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 11/2014 11/134 Sammanträdestid Onsdagen den, kl. 19.00-20.32 Sammanträdesplats Botnia Hotel & Restaurant Beslutande: Ersättare: Enroth, Carl-Johan Takkula, Monica Byskata, Tom

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-11-14 Sida 54 Plats och tid Kommunkontoret, Örkelljunga, onsdagen den 14 november, 2012, klockan 08:30 11:30. Beslutande Carina

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 17.12.2013 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 10 december 2013 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Tisdagen den 17 december 2013 kl.17.00 Kommunkansliet i Åva 105 Laglighet och beslutförhet 106 Protokolljusterare

Läs mer

Lemland-Lumparlands församling Kyrkofullmäktige 5/2015 Sammanträdesprotokoll 15.12.2015

Lemland-Lumparlands församling Kyrkofullmäktige 5/2015 Sammanträdesprotokoll 15.12.2015 5/2015 Sammanträdesprotokoll 15.12.2015 1 / 10 Sammanträdestid: Tisdagen den 15.12.2015 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Församlingshemmet, Söderby Ärendets nr 1. 52 Sammanträdets öppnande 2. 53 Sammanträdets

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 11.02.2015 Nr: 2 Paragrafer: 19-32 Plats och tid Kommunkansliets mötesrum i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 11 februari 2015 kl. 19.00-21.30 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens

Läs mer

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN 132-141 12.11.2013 1 Sammanträdestid: 13.30-16.30 Sammanträdesplats: Kommunkansliet, Kumlinge Beslutande: Ordinarie: Mia Hanström,ordförande Tommy Pettersson, viceordf. Åke Sundman Satu

Läs mer

ALLMÄN DEL. När man avtalar om att minska lönekostnaderna skall minskningen i första hand inriktas på andra lönefaktorer än grundtimlönerna.

ALLMÄN DEL. När man avtalar om att minska lönekostnaderna skall minskningen i första hand inriktas på andra lönefaktorer än grundtimlönerna. ALLMÄN DEL AVTALETS TILLÄMPNINGSOMRÅDE 2 Lokala avtal Tillämpningsdirektiv Detta avtal tillämpas inte till den del man lokalt kommit överens om att avvika från bestämmelserna i detta avtal. Genom lokala

Läs mer

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 28.09.2015 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 28.09.2015 kl.16.00. Ärenden:

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 28.09.2015 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 28.09.2015 kl.16.00. Ärenden: Tid SUNDS KOMMUN SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 28.09.2015 Måndagen den 28.09.2015 kl.16.00 Nr 7 Plats Ärenden: Sunds skola Innehåll 69 Mötets laglighet och beslutförhet 3 70 Val av två protokolljusterare

Läs mer

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA Nr Sida Kommunfullmäktige 3/2012 1 Sammanträdestid Tisdagen den 17.04.2012, kl.19.00-20.05 Sammanträdeslokal Servicehuset Tallgården Närvarande Lindholm Dorita, ordförande Johans

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 24.11.2015

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 24.11.2015 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA Tisdagen den 24.11 2015 kl. 16.15 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 Sammankallande och beslutsförhet Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 23.01.2012 1/12 Sammanträdestid Måndagen den 23 januari 2012 kl 18.00 19.45 Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Socialkansliet x Torbjörn Björkman, ordförande x

Läs mer

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT Hej alla medlemmar i Svensk Räddningshundförarförening! I somras anordnade vi ett sommarläger i Nynäshamn/Stora Vika som samlade drygt 20 deltagare från norr till söder. Lägret började på onsdagen den

Läs mer

TIS DAGE N den 6 mars 2012 kl.19.00 Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

TIS DAGE N den 6 mars 2012 kl.19.00 Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A Sammanträdestid Sammanträdesplats TIS DAGE N den 6 mars 2012 kl.19.00 Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. 37 Tv å datorer samt datanätutrustning till Solgården 2. 38 Rekommendationer f

Läs mer

Lag. om ändring av lagen om riksdagens tjänstemän

Lag. om ändring av lagen om riksdagens tjänstemän Lag om ändring av lagen om riksdagens tjänstemän I enlighet med riksdagens beslut upphävs i lagen om riksdagens tjänstemän (1197/2003) 40 2 mom., 68 3 mom. och 76 4 punkten, ändras 3 1 mom., 4 2 mom. 1

Läs mer

Redovisning av svar från enkät på särskilt boende 6

Redovisning av svar från enkät på särskilt boende 6 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Inbjudan chef för särskilt boende 3 Föregående protokoll 4 Information från socialnämnden 5 Redovisning av svar från enkät på

Läs mer

Torsdagen den 11.6.2015 kl. 19.00 19.35. Kommunkansliet i Nääs

Torsdagen den 11.6.2015 kl. 19.00 19.35. Kommunkansliet i Nääs Nr 5/2015 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00 19.35 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Salmén Jan, ordf. - Lindström Henry, vice ordf. x Carlson Nina-Marie x Flöjt-Josefsson Helena

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs. - Lundberg Bror x Sjöblom Tommy, ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René - Jansson Tom x Rydström Agneta - Söderlund Jessica

Kommunkansliet i Nääs. - Lundberg Bror x Sjöblom Tommy, ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René - Jansson Tom x Rydström Agneta - Söderlund Jessica Nr 4/2014 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00-20.20 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs - Lundberg Bror x Sjöblom Tommy, ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René - Jansson Tom x Rydström

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 1/2011 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19.00-21.10 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Karlsson Henning, ordf. x Sjöblom Tommy, vice ordf. x Danielsson Gerd - Fagerström Yvonne x Jansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Stadshuset, AU-rummet kl. 10.00 Beslutande Övriga deltagare Stig Rönnbäck (S) Agneta Nilsson (S) Ingegärd Bergvall (S) Regis Cabral (S) Anna Lindgren (S) Gunnel Sandlund (V) Inger

Läs mer

PROTOKOLL 2013-08-19. Styrelsemöte 9/2013. Plats Ålands gymnasium, Neptunigatan 21. Tid 18.30-20.30

PROTOKOLL 2013-08-19. Styrelsemöte 9/2013. Plats Ålands gymnasium, Neptunigatan 21. Tid 18.30-20.30 PROTOKOLL 2013-08-19 Styrelsemöte 9/2013 Plats Ålands gymnasium, Neptunigatan 21 Tid 18.30-20.30 Närvarande Lärarrepresentant Personalrepresentant Christina von Hertzen, ordförande Anita Husell-Karlström

Läs mer

Välkommen. till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun

Välkommen. till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun Välkommen till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun Vad är Kommunfullmäktige? Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande organ och kan sägas vara kommunens riksdag. Kommunfullmäktige fattar viktiga

Läs mer

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 16/2011

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 16/2011 Styrelsen nr 16/2011 Kallelse till sammanträde den 16 december kl. 09.00. Sammanträdet avslutas med gemensam jullunch på restaurang Nautical kl.12.00 Paragraf Ärende 120 Sammankallande och beslutsförhet

Läs mer

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 9/2014 PROTOKOLL Fört vid sammanträde fredagen den 19 augusti 2014 kl 10.00 i styrelserummet. Paragraf Ärende 75. Sammankallande och beslutsförhet. 76. Justering av protokoll. 77. Föredragningslistans

Läs mer

NYA STADGAR FÖR ÅS BÅTKLUBB UTGÅVA 2

NYA STADGAR FÖR ÅS BÅTKLUBB UTGÅVA 2 FÖRSLAG TILL NYA STADGAR FÖR ÅS BÅTKLUBB UTGÅVA 2 Ändringslogg Ändring Datum Utgåva 1, antagen vid klubbens bildande 1983 09 19 Revision till utgåva 2 2013 05 15 Ås Båtklubb är en ideell förening, bildades

Läs mer

Arbetsordning för styrelse och nämnder

Arbetsordning för styrelse och nämnder Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Kansli Gäller från: lagakraftvunnet beslut Antagen: KF 72, 2011-05-02 Utöver vad som föreskrivs om nämnder och styrelser i kommunallagen gäller bestämmelserna i denna

Läs mer

PROTOKOLL fört vid ordinarie årsstämma med Karups Nygårds Samfällighetsförening för Fritidsanläggningar (inkl Avlopp 2, GA 3) 2016-03-27

PROTOKOLL fört vid ordinarie årsstämma med Karups Nygårds Samfällighetsförening för Fritidsanläggningar (inkl Avlopp 2, GA 3) 2016-03-27 PROTOKOLL fört vid ordinarie årsstämma med Karups Nygårds Samfällighetsförening för Fritidsanläggningar (inkl Avlopp 2, GA 3) 2016-03-27 Plats: Klingavälsgården, Karup 1. FÖRENINGSSTÄMMANS ÖPPNANDE Ordföranden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-08-10 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 18.00-19.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande Arne Ottosson

Läs mer

Std.1. ARBETSORDNING FÖR HELSINGFORS STADSFULLMÄKTIGE Godkänd av stadsfullmäktige den 14 juni 1995. Sammanträden och behandling av ärenden

Std.1. ARBETSORDNING FÖR HELSINGFORS STADSFULLMÄKTIGE Godkänd av stadsfullmäktige den 14 juni 1995. Sammanträden och behandling av ärenden Std.1 ARBETSORDNING FÖR HELSINGFORS STADSFULLMÄKTIGE Godkänd av stadsfullmäktige den 14 juni 1995 Sammanträden och behandling av ärenden 1 Reglering av fullmäktiges verksamhet 2 Bildande av fullmäktigegrupper

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnd väster

Vård- och omsorgsnämnd väster Protokoll Vv 47/2016 Vård- och omsorgsnämnd väster Datum: 2016-05-18 Klockan: 14:00 16:50 Plats: Dojan norr, Ringgatan 32 Närvarande ledamöter Gunhild Wallin (C) Gun Carlestam Lewin (S) Johanna Reimfelt

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2011-03-31 1. Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson (KD) Pär Sveningson (S)

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2011-03-31 1. Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson (KD) Pär Sveningson (S) 2011-03-31 1 Plats och tid Ellen Key-rummet, kommunkontoret, Ödeshög, torsdagen den 31 mars 2011 kl 09:00-12:00 Beslutande Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson (KD) Pär Sveningson (S) Övriga

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 3/2016 ÄRENDELISTA Kallelse till EXTRA sammanträde måndagen den 29 februari 2016 kl 18.30 i styrelserummet. Paragraf Ärende 19. Sammankallande och beslutsförhet. 20. Justering av protokoll.

Läs mer

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN 01.12.2009 11/09. Sammanträdestid Tisdagen den 1 december 2009, kl. 18.30-21.15 Kommungården i Godby

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN 01.12.2009 11/09. Sammanträdestid Tisdagen den 1 december 2009, kl. 18.30-21.15 Kommungården i Godby SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr BYGGNADSNÄMNDEN 01.12.2009 11/09 Sammanträdestid Tisdagen den 1 december 2009, kl. 18.30-21.15 Kommungården i Godby x Dick Lindström, ordförande x Inger Rosenberg-Mattsson,

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK)

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Plats: Dojon, Stationsvägen 9F Tid: 20 mars 2014, kl 19.30 Klädsel: Gi för dem som vill träna efteråt, vanliga kläder för föräldrar Alla

Läs mer

Reglemente för krisledningsnämnden

Reglemente för krisledningsnämnden Sala kommun Kommunal författningssamling Reglemente för krisledningsnämnden KFS 042 revision 02 REGLEMENTE ANTAGEN: 2012-12-17 GÄLLER FRÅN OCH MED: 2012-12-20 ERSÄTTER: 366/2004 Utöver det som föreskrivs

Läs mer

b) Fastställande av röstlängd

b) Fastställande av röstlängd a) Stämmans öppnande b) Fastställande av röstlängd 49 st c) Val av stämmoordförande Björn Eriksson d) Val av stämmosekreterare Ann-Louise Johansson e) Val av en person som har att jämte ordföranden justera

Läs mer

I det nya lönekapitlet har följande bestämmelser samma innehåll som tidigare:

I det nya lönekapitlet har följande bestämmelser samma innehåll som tidigare: KT Bilaga till cirkulär 37/2011 1 (14) Ändringar i lönekapitlet i AKTA 2012 2013 I underteckningsprotokollet till AKTA 2010 2011 tillsattes en arbetsgrupp med uppgift att revidera och utveckla lönebestämmelserna

Läs mer

Stefan Brandberg, förvaltningschef Joakim Lundin, enhetschef Ungdom Annette Carlsson Haddad, ekonom Eva Emanuelsson, nämndsekreterare

Stefan Brandberg, förvaltningschef Joakim Lundin, enhetschef Ungdom Annette Carlsson Haddad, ekonom Eva Emanuelsson, nämndsekreterare Fritidsnämnd 2010-01-25 1/15 Plats och sammanträdestid Beslutare Ungdomens Hus, Sandgatan 9, Enköping kl 17:00 21.45 Monica Hallgren (C) Carina Sjöberg (S) Tore Ohlsson (M) Nils Vaernholt (M) Berit Andersson

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 253 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Katarina Christensson, miljöchef, 142 Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera

Läs mer

Dan Nordman, meddelat förhinder, kallat ersättare Kari Granberg, meddelat förhinder

Dan Nordman, meddelat förhinder, kallat ersättare Kari Granberg, meddelat förhinder 1 PROTOKOLL 28.04.2014 Styrelsemöte 5/2014 Plats Ålands gymnasium, Neptunigatan 21 Tid Kl. 18.30 20.35 Närvarande Föredragande Christina von Hertzen, ordförande Anita Husell-Karlström, viceordförande Stig

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 16 februari 2011 kl. 19.00-20.30

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 16 februari 2011 kl. 19.00-20.30 Sammanträdesdatum: 16.02.2011 Nr: 2 Paragrafer: 15-27 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 16 februari 2011 kl. 19.00-20.30 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

Huvudöverenskommelse om lön och allmänna anställningsvillkor m.m. HÖK 10 med OFRs

Huvudöverenskommelse om lön och allmänna anställningsvillkor m.m. HÖK 10 med OFRs 2010-05-21 1 (3) CIRKULÄR 10:31 Arbetsgivarpolitik: 10-2:13 Marianne Hörding Susanne Lavemark Kommunstyrelsen Landstingsstyrelsen Regionstyrelsen Medlem i Pacta Arbetsgivarpolitik Nyckelord: HÖK 10, OFRs

Läs mer

ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS

ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS Styrelsen 07 2013 PROTOKOLL 10..09.2013 Styrelsen 10.09.2013 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 07/2013 Tid: 10.09.2013 kl. 15.00 Plats: Inveon, Edelfeltsstigen 1 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Personen har tagits in för observation på sjukhus / Läkare som tagit in personen för observation, namn och tjänsteställning:

Personen har tagits in för observation på sjukhus / Läkare som tagit in personen för observation, namn och tjänsteställning: Blankett fastställd av social- och hälsovårdsministeriet 1 (7) OBSERVATIONSUTLÅTANDE Blankett M2 (fyll i på blankettens språk) om person som föreslås bli intagen för psykiatrisk sjukhusvård oberoende av

Läs mer

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014.

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Stadgar för Gästriklands Båtförbund Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Register 1. Förbundets ändamål. 2. Förbundets organisation. 3. Anslutning och medlemskap. 4. Avgifter

Läs mer

Lathund. Att bilda ett kommun-hso

Lathund. Att bilda ett kommun-hso Lathund Att bilda ett kommun-hso Lathund Att bilda ett kommun-hso Innehåll Inledning... 5 Syftet med lathunden... 5 Viktigt med ett Kommun-HSO... 5 Koppling mellan Kommun-HSO och KHR... 5 Grundläggande

Läs mer