Erfarenhet: Maskinteknik, värme- och kraft

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Erfarenhet: Maskinteknik, värme- och kraft"

Transkript

1 CV Källarekroken Lund bo@kvist.nu Starka sidor Lyssna och hitta lösningar. Analysera hur saker hänger ihop. Hitta röda tråden i tilltrasslade sammanhang. Rekonstruera vad andra gjort och anpassa det till ändrade omständigheter. Reda ut vad som händer i fall "Om..." inträffar och förhindra att det gör det. Brukar kunna hitta lösningar på problem men vill inte bara säga "Gör så här" utan också försöka få vederbörande att förstå varför och varför inte. Kanske lite av en lärare (sägs vara god pedagog). Styra upp verksamhet efter brainstorming så att resultaten går att administrera och ta i produktion när eldsjälarna fortsatt med något annat roligt. Erfarenhet: Affärssystem, inköp, försäljning, logistik, kundkontakt. IFS och SAP Har arbetat med IFS och SAP som innesäljare/orderhanterare och som operativ inköpare. Har rensat i IFS och SAP när verkligheten inte stämde överens med systemen. Även direkt kontakt med slutkunder: affär, taxi och som Fixare. Erfarenhet: Maskinteknik, värme- och kraft Energibalanser, ångsystem, turbintillverkning. Systemöverblick. Optimering. Projektering av kraftverk. Komponentutvärdering. Fartygskonstruktion. CV_gemensamt odt 1 (7)

2 Erfarenhet: IT-relaterat Mycket goda kunskaper både vad gäller operativsystem från persondatorer över minidatorer till stordatorer, hårdvara och mjukvara. Drift av stor datacentral. Systemadministration av stora fleranvändarsystem, databaser. Databasmodellering. Programmering. Systemmigreringar. Systemutveckling i fleranvändarsystem. Lång erfarenhet av datakommunikation på alla nivåer. Felsökning på bit-nivå. Testning i förebyggande syfte och för att hitta orsak till fel. Erfarenhet: Projektering, offertarbete Medelstora till stora projekt hos Kockums, små och medelstora hos Kommundata/Sonera, små hos Knorr-Bremse. Löptid från någon vecka till flera år. Teknik mest hos Kockums och Kommundata/Sonera. Internationell erfarenhet Har arbetat ett år på plats för schweizisk tung mekanisk tillverkningsindustri. Har arbetat med projektering tillsammans med leverantörer och operatörer från många olika länder. Har arbetat med försäljning för koncern med produktionsenheter över hela Europa. Språkkunskaper Svenska: modersmål, hög standard i tal och skrift Danska, norska: läser och begriper, svarar på svenska Engelska: läser facklitteratur obehindrat, skriver bra, talar acceptabelt. Har under flera år haft engelska som arbetsspråk (i Sverige) Tyska: läser facklitteratur obehindrat, skriver om det kniper, talar efter uppvärmning. Har haft tyska som arbetsspråk ett år på plats i Schweiz och har så sent som 2005, dammat av kunskaperna vid arbete i tysk koncern. Franska: läser matsedlar och enklare turistinformation. Har arbetat med danskar, norrmän, engelsmän, tyskar, schweizare, fransmän, amerikaner. österrikare, ex-tjeckoslovaker, ex-holländare, finländare. Arbetssätt och mål Ingen större ambition att bli chef eller att synas om det inte behövs. Men tar utrymme när det krävs. Specialist och/eller vägledare är en roll som passar mig bättre. Fixare. Vill hålla ordning, uppnå god kvalitet, dokumentera och förklara för att undvika problem. Det kan gälla IT, värme- och kraftteknik, allmän teknik, matematik, sammanställning av information eller något helt nytt som jag inte gjort förut. När det gäller IT: Se till att system sköter sig själv och övervakar sig själva. Mycket angelägen att underlätta för slutanvändarna och upprätthålla stabil miljö för dem. Hjälpa till att plocka ut information ur systemen. Tar gärna dialog direkt med slutanvändarna. CV_gemensamt odt 2 (7)

3 Anställningar Fixare - Lomma Kommun (Fixar-Malte) vikariat 60% vikariat 75% fast anställd 50% Först vikarie för insjuknad fixare som numera är pensionerad. Hjälpa kommunens pensionärer i hemmen med allt som kan medföra fallrisk för dem. Fånga upp behov av hjälpmedel, anpassningar. Allmänt hjälpa till att röja undan trassel i vardagen för de som inte har möjlighet att få hjälp av anhöriga. Allt från att byta glödlampor, skifta gardiner, dra fram spisen för rengöring till att söka om TV-kanalerna när det gjorts ändringar för kabel-tv och att ställa om väggklockor vid övergång mellan sommaroch vintertid. På senare tid har tillkommit att fixa mindre krångel med datorer som skrivarproblem, ändra mail-konfiguration, få igång internetuppkopplingar efter operatörsbyten vid flytt och liknande. Arbetet lägger jag upp inom givna ramar i enlighet med kundernas önskemål. Stor frihet, för mycket att göra och mindre kaffedrickande än vad diverse tidningsartiklar ger sken av. Inköpare - Knorr-Bremse Nordic Rail Services, Lund Projektanställning 6 månader + förlängning Ersätta ordinarie inköpare under 6 månader medan denne arbetade med att utforma inköpsfunktionerna i det SAP-system som skulle införas vid årsskiftet 2007/2008. Eftersom jag sedan föregående period hos Knorr var väl förtrogen med verksamheten och befintliga affärssystemet IFS och kundordermodulen i SAP fick det räcka med en kortare period dubbelarbete för att komma in i hur inköpsplaneringen gjordes och arbetet bedrevs innan jag fick sköta inköpen på egen hand. Med erfarenhet från systembyten i andra sammanhang med krav på bibehållen verksamhet för övrigt, och de underskattningar av störningar vid övergångarna som då brukar göras, tillämpade jag en längre planeringshorisont än den normala och mer störningstålig strategi för att få så mycket som möjligt gjort i god tid före systembytet och hålla ner arbetsvolymen till ett minimum under den kritiska perioden runt systembytet. Detta visade sig vara speciellt lyckligt när den innesäljare som jag vikarierat för förra gången jag jobbade hos Knorr-Bremse sade upp sig och jag under 4 månader fick sköta hans arbetsuppgifter så gott det gick parallellt med inköpsarbetet. När den ursprungligt avtalade perioden närmade sig slutet kom vi överens om förlängning med 4 månaders allmänt stöd med inköp, logistik, kundorder medan ordinarie personal kom upp i vanlig arbetstakt efter SAP-implementationen. Kontakter med leverantörer både i Sverige och resten av Europa. Som förra gången många kontaktytor mot kunder i Norden, produktion i huset och i koncernens anläggningar i koncernens olika produktionsanläggningar och logistikcentra i Tyskland, Österrike, Spanien, Ungern. Affärssystem: IFS på svenska, SAP på tyska och engelska (kundordermodul och inköpsmodul). CV_gemensamt odt 3 (7)

4 Kalkylingenjör - Kockums AB, Malmö Provanställning + visstidsanställning Arbete med projektkalkyler, försäljningskalkyler och anpassning av kontraktskalkyl till produktionskalkyl. Ansvar för uppdatering av materialoch timbudget i olika styrsystem för löpande projekt. Ubåtsprojekt. Rekryterad som ersättare vid pensionsavgång. När de 6 månadernas provanställning gick mot sitt slut kom budgetnerskärningar och tjänsten drogs in. För att kunna avrunda arbetsuppgifterna snyggt och lämna det projekt jag ägnat mest tid åt med en så stabil produktionsbudget som möjligt, projektet växlade just från kontraktsfas till produktionsfas på några år framåt, ordnades på mitt förslag en 5 månaders tilläggsanställning. Innesäljare - Knorr-Bremse Nordic Rail Services, Lund Vikariat + projektanställning Som vikarie för föräldraledig hanterat kundorder, logistik, prissättning. Huvudsakligen arbetat mot kunder i Sverige och Norge men även i Danmark och Finland. Daglig kontakt med koncernens olika produktionsanläggningar och logistikcentra i Tyskland, Österrike, Spanien, Ungern. Koncernspråket visserligen officiellt engelska men trots det en hel del tyska. Affärssystem: IFS på svenska, SAP på tyska och engelska. När vikariatet slut arbetat som projektanställd med kvalitetsledningssystem - processbeskrivningar och hantering av verksamhetens kemikalier. Nätverkstekniker - Sony Ericsson Mobile Communications, Lund Projektanställning Driftsättning av nätövervakningsverktyg WhatsUp och trafikanalysverktyg Network Vantage. Montage och konfiguration av servrar. Nätverksspecialist, teknikledare - Sonera Sverige, Lund Tillsvidareanställning. Kontoret nerlagt. Specialist kommunikation med tyngdpunkt WAN. Ansvarig för nätverksövervakningsplattform - Ericsson NM400 på VAX/VMS. Implementerat system baserat på HP Open View på HP UX. Säkrat övervakningssystemet för år 2000 Arbetat med år2000-säkring för hela svenska bolaget en tid Dokumentationsprojekt Datamodellering, internutbildning Nätverksspecialist, teknikledare - Kommundata/Enator, Lund Tillsvidareanställning. Gruppen såld till annat bolag. Specialist kommunikation med tyngdpunkt WAN. Ansvarig för nätverksövervakningsplattform - Ericsson NM400 på VAX/VMS. Under en period teknikansvarig för ett av de största privata näten i Sverige. Offertarbete, projektering, implementering av datanät. Trimning, felavhjälpning, prestandauppföljning. Automatisering. Anpassning av nät och applikationer till varandra. Systemkonverteringar i flykten. Nät med förhöjda tillgänglighetskrav. CV_gemensamt odt 4 (7)

5 Systemadministratör - Kockums, Malmö. AU-avdelningen Tillsvidareanställning. Slutat på egen begäran. System manager för större VAX-VMS-system bestående av flera datorer sammankopplade med UNIX-, Prime-datorer och ett större antal CAD-stationer. Många användare. System manager för Mimer relationsdatabas Ansvar för terminalnät mot stordator (IBM-miljö) och för persondatorer. Standardisering av applikationer inför driftsättning, handbok för databasutvecklarna för att automatisera systemgenerering Support för både utvecklarna och användarna Tidvis även operatörssysslor Projektingenjör, projektledare - Kockums, Malmö Tillsvidareanställning, bytt till ny befattning inom företaget. Prefabavdelningen Projektingenjör, sedan delprojektledare för avsnittet kraftgenerering. Projektering av prefabricerade processindustrier och flytande dieselkraftverk. Teknisk-ekonomisk utvärdering av offererad utrustning. Framtagning av egna offerter och anläggningsbeskrivningar. Mitt område: ångturbiner, kompressorer, dieselmotorer, stora gasturbiner, generatorer, växlar. Effekter upp till 250 MW. Maskinritkontoret (efter att prefabavdelningen upplösts) Konstruktör maskinrumssystem. Gruppens kontaktperson i CAD- och CAE-frågor. Testingenjör - Brown, Boveri & Cie, Baden, Schweiz Tidsbegränsad projektanställning. Projektledning ångturbinförsök Planera, administrera, utvärdera försök med experimentturbin. Tillverkning av turbindelar. Diverse andra jobb Under högskoletiden kört taxi, gjort praktik i verkstaden på Alfa Laval, utredningsarbete på högskolan, vuxenundervisning matematik mm. Före högskolan arbetat på lasarett, hos stadsingenjörskontoret, på bygge. Jämsides med realskolan och gymnasiet arbetat som springpojke och flera år som expedit i fotoaffär m.m. Övriga uppdrag Ordförande i interimstyrelse - båthusförening, Landskrona 2003 Samordna inför ev bolagsbildning för att förvalta båthus. Bestående resultat: Jag formulerade om ett tidigare förkastat avtalsförslag så att hamnföreningens revisor kunde godta det så att vi slapp bilda bolag. CV_gemensamt odt 5 (7)

6 Uppdrag i villasamfälligheten Som frivillig energisakkunnig genomföra och presentera utvärdering av omläggning av uppvärmningssystem i området. Efter omläggning följa upp resultatet. Mellan 2003 och 2007 ledamot i styrelsen. Under perioden i början av 2007 när jag var arbetslös blåst liv i ett sedan länge skendött projekt om föryngring av områdets växtlighet och utbyte av förvuxna träd. Budgeterat projektet och fått utfört de besvärligaste åtgärderna. När jag sedan fick jobb lämnade jag styrelsen på grund av tidsbrist och bidrog därmed till föryngring även av den. Växtprojektet har rullat på och enligt uppgift har kostnaderna jag budgeterade hållit sig inom ramarna. Utbildning Civilingenjörsutbildning - Lunds Tekniska Högskola - Maskinteknik Inriktning: Värme- och Kraftteknik, Kraftverk, Strömningsmaskiner (kolvoch turbomaskiner). Examensarbete: Simulering av diesel/kombi-kraftverk. Förutom rena teknikämnena även programmering Univac-assembler, Algol, Fortran, Cobol. Juridisk översiktskurs 10p - Handelsrätt, Lunds Universitet 1977 Studentexamen naturvetenskapligt gymnasium - Österängskolan, Kristianstad Realexamen - Högra Allmänna Läroverket, Kristianstad Längre fortbildningar, diverse kurser Kompletterande IT-utbildning - Lernia, Malmö och Folkuniversitetet, Lund 2002 IT-bas Utbildning motsvarande ECDL och hårdvaru/system-kunskap motsvarande A+. Förutom utbildning i standardprogram även programmering i C och Visual Basic IT-generalist Strukturerad programmering, C++. Nätverksoperativsystem NT, W2K, Linux, Novell motsvarande Network+. Applied Cost Engineering - Center for professional advancement, Göteborg Compressor and steam turbine technology - Center for professional advancement, Genève Praktisk projektledning - Projektadministration AB, Södertälje CV_gemensamt odt 6 (7)

7 Databaskurser - Mimer, Uppsala. STF, Stockholm. Lexicon, Malmö Flera kurser om VAX/VMS. Systemadministration, nät, cluster m. m. - Digital, Sundbyberg Flera kurser om WAN på Ericssonutrustning - Ericsson, Stockholm TCP/IP, ATM, FR, X25, 3270 SNA/SDLC - Olika utbildare Cisco grundkurs - Dotcom, Göteborg Unix grundkurs, Unix systemadministration, Open View på HP-UX - HP, Kista Personen bakom yrkesrollen Gift en gång, fortfarande. Tre barn födda 81, 83, 87, ingen bor hemma längre. Bor i radhus. På vintern spelar jag folkmusik, dansar folkdans eller simmar när jag inte jobbar. På sommaren seglar jag för det mesta utom när jag någon gång deltar i folkdansturnéer. CV_gemensamt odt 7 (7)

Meritförteckning för Bo Kvist

Meritförteckning för Bo Kvist Meritförteckning för Bo Kvist sida 1 (5) Meritförteckning för Bo Kvist Persondata Namn: Bo Kvist Född: 25 augusti 1952 Adress: Källarekroken 9 226 47 Lund Tel bostad: 046-14 82 97 Mobil: 0705-18 05 74

Läs mer

Ansökan om anställning som "Verktygsutvecklare/Verksamhetskonsult/ Releaseansvarig/Programmerarbollplank/ Information Manager i projekt/planerare"

Ansökan om anställning som Verktygsutvecklare/Verksamhetskonsult/ Releaseansvarig/Programmerarbollplank/ Information Manager i projekt/planerare Adress Källarekroken 9 226 47 Lund Telefon 046-14 82 97 070-518 05 74 E-post bo@kvist.nu Hemsida för jobbsökningshandlingar http://jobb.bo.kvist.nu/ Datum 2008-01-26 Referens Allmän ansökan, konsultpresentation,

Läs mer

CV för Bo Kvist, Lund

CV för Bo Kvist, Lund 2011-04-02 Detaljerat CV CV för Bo Kvist, Lund Innehåll Personliga data och kontaktuppgifter Avsikten med detta dokument, ytterligare information Aktuell arbetssituation. Vad jag är bra på, vad jag vill

Läs mer

1969-1972 Göteborgs universitet 1972-1974 Chalmers Tekniska Högskola

1969-1972 Göteborgs universitet 1972-1974 Chalmers Tekniska Högskola Yrke: IT-Konsult / Databasadministratör Födelseår: 1949 IT-erfarenhet sedan: 1974 Utbildning: 1969-1972 Göteborgs universitet 1972-1974 Chalmers Tekniska Högskola Profilresume: BS har lång erfarenhet av

Läs mer

Kontaktuppgifter. Sammanfattning. Kompetens. 232 51 Åkarp. torgny.sternsjo@gmail.com. www.sternsjo.se

Kontaktuppgifter. Sammanfattning. Kompetens. 232 51 Åkarp. torgny.sternsjo@gmail.com. www.sternsjo.se CV Torgny Sternsjö Kontaktuppgifter Namn: Torgny Sternsjö Födelsedata: 65-08-08 Adress: Kullavägen 20 232 51 Åkarp Hemtelefon: 040-914030 Mobiltelefon: 0709-218018 E-post: torgny.sternsjo@gmail.com Web:

Läs mer

Kerstin Borglin Tantogatan 47, Stockholm Tel: 076 8333983 E-mail: iks.borglin@gmail.com

Kerstin Borglin Tantogatan 47, Stockholm Tel: 076 8333983 E-mail: iks.borglin@gmail.com CV Kerstin Borglin Tantogatan 47, Stockholm Tel: 076 8333983 E-mail: iks.borglin@gmail.com Karriärmål Mitt mål är att i kunna utnyttja alla de erfarenheter jag har för att ytterligare bygga verksamheter,

Läs mer

David Persson Telefon: 070-271 67 61 Adress: Småskolevägen 55, 224 67 LUND E-post: david.persson@wiggarum.se Skype-adress: david.x.

David Persson Telefon: 070-271 67 61 Adress: Småskolevägen 55, 224 67 LUND E-post: david.persson@wiggarum.se Skype-adress: david.x. CV Personuppgifter David Persson Telefon: 070-271 67 61 Adress: Småskolevägen 55, 224 67 LUND E-post: david.persson@wiggarum.se Skype-adress: david.x.persson LinkedIn-profil: https://www.linkedin.com/in/davidxpersson

Läs mer

Konsultprofil Per Brundin

Konsultprofil Per Brundin Konsultprofil Per Brundin Född: 1963 Mail: per.brundin@bitology.se Mobil: 070-480 31 55 Sammanfattning Jag har många års erfarenhet som systemutvecklare/systemarkitekt och har arbetat inom IT-konsultyrket

Läs mer

Meritförteckning. Mer än 3 års professionell erfarenhet av PHP, SQL, C# och VB.NET,

Meritförteckning. Mer än 3 års professionell erfarenhet av PHP, SQL, C# och VB.NET, CvSwe 20080410.doc Niklas Rydén sida1/6 Meritförteckning Niklas Rydén 031-51 95 58 (hem) Slåttängsgatan 51 0709-40 66 49 (mobil) 415 07 Göteborg nikryden@gmail.com http://www.timeonline.se Mer än 3 års

Läs mer

Curriculum Vitae. Bosse Börnesjö Personnummer: 471124-3917. Civilstånd: Utdelningsadress: Kruareliden 72 Postnummer: 252 85

Curriculum Vitae. Bosse Börnesjö Personnummer: 471124-3917. Civilstånd: Utdelningsadress: Kruareliden 72 Postnummer: 252 85 Curriculum Vitae Namn: Bosse Börnesjö Personnummer: 471124-3917 Nationalitet: Svensk Civilstånd: Gift Utdelningsadress: Kruareliden 72 Postnummer: 252 85 Ortsnamn: Helsingborg Körkort: AB Tel: 042-39 50

Läs mer

CURRICULUM VITAE. Dan Eriksson Samordnare Autokatalogen. Mob. 076-145 32 89 Tel. 08-92 32 89 Mail. dan@daneriksson.se

CURRICULUM VITAE. Dan Eriksson Samordnare Autokatalogen. Mob. 076-145 32 89 Tel. 08-92 32 89 Mail. dan@daneriksson.se CURRICULUM VITAE Dan Eriksson Samordnare Autokatalogen Mob. 076-145 32 89 Tel. 08-92 32 89 Mail. dan@daneriksson.se En optimal mix Mitt mål med arbetslivet har alltid varit att få jobba i bilbranschen

Läs mer

Curriculum Vitae - Anders Persson. Anders Persson

Curriculum Vitae - Anders Persson. Anders Persson Anders Persson Anders har en civilingenjörsexamen i elektroteknik. Han har 30 års erfarenhet av mjukvaruutveckling, främst från Telekommunikation och CAD / CAM industrin. Anders är en erfaren verksamhetsutvecklare

Läs mer

Meritförteckning. Personuppgifter. Personnummer: 791122-2052 Adress: Lagastigen 16 S-331 30 Värnamo Telefon: Hem: 0370 494 08 Mobil: 070 421 82 13

Meritförteckning. Personuppgifter. Personnummer: 791122-2052 Adress: Lagastigen 16 S-331 30 Värnamo Telefon: Hem: 0370 494 08 Mobil: 070 421 82 13 Meritförteckning Personuppgifter Namn: Anders Lilja Personnummer: 791122-2052 Adress: Lagastigen 16 S-331 30 Värnamo Telefon: Hem: 0370 494 08 Mobil: 070 421 82 13 E-post: Civilstånd: pettsson@cs.umu.se

Läs mer

Yrkeserfarenhet. Mikael Ståhl Dovhjortsvägen 20 72242 Västerås 021-336512 076-234 60 50 mikael.stahl@koteko.se

Yrkeserfarenhet. Mikael Ståhl Dovhjortsvägen 20 72242 Västerås 021-336512 076-234 60 50 mikael.stahl@koteko.se CV Mikael Ståhl Dovhjortsvägen 20 72242 Västerås 021-336512 076-234 60 50 mikael.stahl@koteko.se Yrkeserfarenhet 2007/08 2007/01 2006/10 Egenföretagare Koteko ProjektStyrning AB 2006- Projektledare för

Läs mer

Yanting Larsen. Mjukvaruutvecklare. Cybercom Group

Yanting Larsen. Mjukvaruutvecklare. Cybercom Group Cybercom Group www.cybercom.se info@cybercom.com Yanting Larsen Jag har ett stort intresse av mjukvaruutveckling och jag är angelägen om att arbeta med antingen webbapplikationer, datorprogram eller mobilapplikationer.

Läs mer

Köpguide för mobila växlar. Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan.

Köpguide för mobila växlar. Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan. Köpguide för mobila växlar Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan. Tänk om din nya telefonilösning kunde förenkla din vardag och hjälpa dina medarbetare att arbeta

Läs mer

Mattias Jansson. Inriktning. Anställningar. Språk: Utbildning & kurser (i urval) Konsultprofil

Mattias Jansson. Inriktning. Anställningar. Språk: Utbildning & kurser (i urval) Konsultprofil Konsultprofil Mattias Jansson Mattias har mångårig erfarenhet av projektledning inom IT ur ett verksamhetsperspektiv, företrädesvis för affärssystem inom läkemedelsindustrin med dess myndighetskrav. Mattias

Läs mer

Delaktig i och innehaft egna projekt inom såväl konstruktion och utveckling som i förbättringsarbeten.

Delaktig i och innehaft egna projekt inom såväl konstruktion och utveckling som i förbättringsarbeten. Björn Larsson - Automationsingenjör Myohliv AB, Affärsutveckling Engineering Services - Projektledning Försäljning: 0734-38 24 34 sales@myohliv.se www.myohliv.se Kortfattat om Björn Larsson Automationsingenjör

Läs mer

Curriculum Vitae Jenni Wallin

Curriculum Vitae Jenni Wallin Curriculum Vitae Jenni Wallin Jag är en erfaren teknisk skribent som arbetar främst inom data- och telekomområdet, men jag arbetar även med material för andra tekniska produkter som mätinstrument, dataspel,

Läs mer

Nätverksdrift, 120 hp

Nätverksdrift, 120 hp 1 (5) Utbildningsplan för: Nätverksdrift, 120 hp Network Management, 120 higher education credits Allmänna data om programmet Programkod Tillträdesnivå Diarienummer TNÄTG Grundnivå MIUN 2008/1387 Högskolepoäng

Läs mer

Varför söker jag tjänsten?

Varför söker jag tjänsten? Varför söker jag tjänsten? Martin Tångelin CV Jag arbetar idag som nätverkstekniker på AstraZeneca Mölndal på konsult uppdrag av AT&T, där jag driftar och vidareutvecklar nätverket som i huvudsak är Cisco

Läs mer

Navision On Target. Rätt sak, i tid, till budgeterad kostnad

Navision On Target. Rätt sak, i tid, till budgeterad kostnad Navision On Target Rätt sak, i tid, till budgeterad kostnad Navision On Target Det ska inte hänga på dagsformen om ett projekt blir en framgång eller inte. På Navision använder vi oss av vår egen metodik

Läs mer

Presentation av IT-utbildningar. Vidareinformatörsdag 2015-02-18 Anna Palmquist

Presentation av IT-utbildningar. Vidareinformatörsdag 2015-02-18 Anna Palmquist Presentation av IT-utbildningar Vidareinformatörsdag 2015-02-18 Anna Palmquist Våra utbildningar Systemarkitekt (SA) Systemvetare (SV) Dataekonom (DE) Affärsinformatiker (IMIT) Akademiska ämnen Systemarkitekt

Läs mer

+ Kunder berättar. Älvsbyhus AB. Kontaktperson: Magnus Burström IT chef Besöksadress: Ställverksvägen 6 942 81 Älvsbyn Telefon: 0929-162 00

+ Kunder berättar. Älvsbyhus AB. Kontaktperson: Magnus Burström IT chef Besöksadress: Ställverksvägen 6 942 81 Älvsbyn Telefon: 0929-162 00 + Kunder berättar + AB Kontaktperson: Magnus Burström IT chef Besöksadress: Ställverksvägen 6 942 81 Älvsbyn Telefon: 0929-162 00 Hustillverkaren som gör det möjligt för fler att bygga nyckelfärdiga hus

Läs mer

KONSULTPROFIL LINUX TEKNIKER. Johan har i grunden en utbildning som Linuxspecialist och har arbetat med drift och support av Linux miljöer under

KONSULTPROFIL LINUX TEKNIKER. Johan har i grunden en utbildning som Linuxspecialist och har arbetat med drift och support av Linux miljöer under KONSULTPROFIL LINUX TEKNIKER Johan har i grunden en utbildning som Linuxspecialist och har arbetat med drift och support av Linux miljöer under Johan Lindgren, 32 år - Linuxtekniker - Brinner för fotografering

Läs mer

Kontrollera din mobila anläggning!

Kontrollera din mobila anläggning! Kontrollera din mobila anläggning! Mobil Styrning Partners Vår idé Erbjuda en driftad manageringslösning för kundens mobilanläggning vilket ger kontroll, styrning och besparingar Tjänsten köps per användare

Läs mer

Sammanfattning. Systemlösningar Förstudier Systemdesign

Sammanfattning. Systemlösningar Förstudier Systemdesign Staffan Zakrisson PRIMAB Automation AB Orgnr: 556960-8531 +46 708 81 65 41 www.primab-automation.se staffan@primab-automation.se Sammanfattning Jag har lång erfarenhet inom flera delar av området automation,

Läs mer

Konsultprofil Per Broström 1 (5)

Konsultprofil Per Broström 1 (5) Konsultprofil Per Broström 1 (5) Namn: Per Broström E-post: brostrom.per@telia.com IT arkitekt Telefon: 070 625 8401 PERSONLIG OCH SOCIAL KOMPETENS Jag är energisk, entuaismerande, analytisk, målorienterad

Läs mer

Curriculum Vitae S u s a n n e B r u c e

Curriculum Vitae S u s a n n e B r u c e Vad kan jag bidra med- personlig idé Min drivkraft är en stark vilja att utveckla och leda ett företags organisation till resultat utöver det vanliga. Jag gillar att tänka i nya banor framför allt på kundsidan.

Läs mer

GEOINFO 2011 ANVÄNDARVÄNLIG TILLGÅNG TILL GEOGRAFISKT DATA VIA WEBBTÄNST. Bodil Sundberg. Bodil.sundberg@blomasa.com 08-578 247 34

GEOINFO 2011 ANVÄNDARVÄNLIG TILLGÅNG TILL GEOGRAFISKT DATA VIA WEBBTÄNST. Bodil Sundberg. Bodil.sundberg@blomasa.com 08-578 247 34 GEOINFO 2011 ANVÄNDARVÄNLIG TILLGÅNG TILL GEOGRAFISKT DATA VIA WEBBTÄNST Bodil Sundberg Marketing Regional Leader Bodil.sundberg@blomasa.com 08-578 247 34 Agenda Kort om Blom Vad är BlomURBEX? Vad kan

Läs mer

Daniel Persson. Födelsedatum: 1986-02- 08 Vindragaregatan 3B, 417 03 Göteborg Telefon: 070 839 51 88 Email: info@danielp.se Portfolio: www.danielp.

Daniel Persson. Födelsedatum: 1986-02- 08 Vindragaregatan 3B, 417 03 Göteborg Telefon: 070 839 51 88 Email: info@danielp.se Portfolio: www.danielp. 1 Daniel Persson Front end utvecklare Födelsedatum: 1986-02- 08 Vindragaregatan 3B, 417 03 Göteborg Telefon: 070 839 51 88 Email: info@danielp.se Portfolio: www.danielp.se CURRICULUM VITAE Yrkesmässiga

Läs mer

Avdelningen för informations- och kommunikationssystem Fakulteten för naturvetenskap, teknik och medier

Avdelningen för informations- och kommunikationssystem Fakulteten för naturvetenskap, teknik och medier 1 (6) Utbildningsplan för: Datateknik, 180 hp Computer Science Allmänna data om programmet Programkod Tillträdesnivå Diarienummer TDATG Grundnivå 2007/127 Högskolepoäng 180 Ansvarig avdelning Ansvarig

Läs mer

Höll i intervjuer, och rekryteringsprocessen till de värvningsteam som verkade i västkustområdet (Tre-stad, Göteborg och Halland).

Höll i intervjuer, och rekryteringsprocessen till de värvningsteam som verkade i västkustområdet (Tre-stad, Göteborg och Halland). Säljare IKEA Bäckebol Tidsperiod 06/2010 - Rekryterare CV Huvudsakliga arbetsuppgifter: Lagerpåfyllare för logistik, sängförsäljning på Sovrumsavdelningen, samt generell kundkontakt och försäljning på

Läs mer

KONSULTPROFIL. Irene Ström

KONSULTPROFIL. Irene Ström KONSULTPROFIL Irene Ström Med fokus på Liv & Pension och med stor entusiasm kring detta driver jag uppdrag hos mina kunder. Mina projekt kännetecknas av arbetslust, energi och möten mellan människor. Min

Läs mer

Utbildning. Anställningar. Jonathan Wahlund 1994-08-24 Topeliusvägen 35 16761 Bromma

Utbildning. Anställningar. Jonathan Wahlund 1994-08-24 Topeliusvägen 35 16761 Bromma CV Jonathan Wahlund 1994-08-24 Topeliusvägen 35 16761 Bromma Telefon, mobil: 070-610 69 11 Email: jonathan@jonathanwahlund.se Hemsida: http://www.jonathanwahlund.se/ Bilder och länkar knutna till mina

Läs mer

Eva Zwahlen CV. Curriculum Vitae

Eva Zwahlen CV. Curriculum Vitae Curriculum Vitae Eva Kristina Dorotea Tarre Zwahlen född den 2 december 1965 i Stockholm (6512020089). Barn: En dotter vid namn Linn, född 1999 Civilstånd: Ogift Profil Jag är en kreativ lösningsorienterad

Läs mer

Viktigast för oss 2018

Viktigast för oss 2018 Viktigast för oss 2018 Anläggning Standardisering Implementera CoClass i skarpa projekt IFC för Infra Hitta rätt nivå projekt Möjligheter vs. Rimlighet Trimma in organisationen Individuella mål Digitalisering

Läs mer

El, Automation & Process

El, Automation & Process El, Automation & Process El, Automation & Process Genom åren har vi byggt upp en mycket bra erfarenhet där vi idag åtar oss uppdrag inom projektering, dimensionering, konstruktion, dokumentation och programmering

Läs mer

Civilingenjör i datateknik, 300 hp

Civilingenjör i datateknik, 300 hp 1 (7) Utbildningsplan för: Civilingenjör i datateknik, 300 hp Master of Science in Engineering - Computer Engineering, 300 credits Allmänna data om programmet Programkod Tillträdesnivå Diarienummer TDTEA

Läs mer

Meritförteckning - Mikael Tylmad

Meritförteckning - Mikael Tylmad Meritförteckning - Mikael Tylmad 2012-08-02 Namn Mikael Tylmad Personnummer 19840608-0195 Adress Tullingebergsvägen 1A, 14645 Tullinge E-post mikael@tylmad.com Civiltillstånd Gift Nationalitet Svensk Utbildning

Läs mer

Vilket moln passar dig bäst?

Vilket moln passar dig bäst? Vilket moln passar dig bäst? Idag diskuteras ofta huruvida man ska kliva in i molnets underbara värld eller inte, men sällan om skillnaderna mellan olika moln och vilka tillämpningar som är lämpliga att

Läs mer

Välj affärssystem & partner i 5 steg. En guide för dig som ska välja, upphandla & implementera ett affärssystem

Välj affärssystem & partner i 5 steg. En guide för dig som ska välja, upphandla & implementera ett affärssystem Välj affärssystem & partner i 5 steg En guide för dig som ska välja, upphandla & implementera ett affärssystem Att byta affärssystem är en utmaning, men ofta ett nödvändigt steg för att lyfta verksamheten

Läs mer

Spanska för nöjets skull UF. Affärsplan

Spanska för nöjets skull UF. Affärsplan Spanska för nöjets skull UF Affärsplan 2005-2006 Magdalena Andersson Soltorgsgymnasiet Borlänge Innehållsförteckning 1. Spanska för nöjets skull UF 1.1 Affärsidé 1.2 Bakgrund 1.3 Tjänsten 2. Företaget

Läs mer

Fayol en fördjupning. Inledning. Avhandling

Fayol en fördjupning. Inledning. Avhandling Fayol en fördjupning Inledning Henri Fayol föddes år 1841. Han utbildades vid gruvingenjörsskolan St. Etienne, och kom 1860 sedan till stenkolsgruvan i Commentry. Han skaffade sig först ett namn som gruvingenjör

Läs mer

Curriculum Vitae Björn Trollsfjord

Curriculum Vitae Björn Trollsfjord CV Curriculum Vitae Björn Trollsfjord onsdag den 12 januari 2005 Personuppgifter Förnamn Efternamn Björn Arnold Severin Trollsfjord Kön Man Födelsedatum 1970-08-04 Adress Sjöbrinken 3 Postnummer 50647

Läs mer

Daniel Classon Tlf: 0725 30 12 61 E-mail: daniel@danielclasson.com Web: www.danielclasson.com

Daniel Classon Tlf: 0725 30 12 61 E-mail: daniel@danielclasson.com Web: www.danielclasson.com Daniel Classon Tlf: 0725 30 12 61 E-mail: daniel@danielclasson.com Web: www.danielclasson.com Arbetslivserfarenhet Systemkonsult ATEA, Göteborg Maj 2012 Anställd som systemkonsult i grupperingen System

Läs mer

KONSULTPROFIL Rodrigo

KONSULTPROFIL Rodrigo KONSULTPROFIL Rodrigo Systemutvecklare.NET/EPiServer/SharePoint Sammanfattning Rodrigo är en utåtriktad och glad person med båda fötterna på jorden som trivs både med att leda och samarbeta. Har jobbat

Läs mer

Introduktion EFFSO Excelutbildning för inköpare

Introduktion EFFSO Excelutbildning för inköpare Introduktion EFFSO Excelutbildning för inköpare Teori övningsuppgift reflektion För att säkerställa bästa möjliga kunskaps överföring följer alla tränings moduler samma struktur TEORI ÖVNING REFLEKTION

Läs mer

Utbildningsplan. Energiingenjör BSc Energy Engineering 180 credits

Utbildningsplan. Energiingenjör BSc Energy Engineering 180 credits Utbildningsplan Energiingenjör BSc Energy Engineering 180 credits Ladokkod: TGENI Version: 2.0 Utbildningsnivå: Grundnivå Fastställd av: Utbildningsutskottet 2015-02-11 Gäller från: HT 2015 Allmänna mål

Läs mer

Fakulteten för teknik- och naturvetenskap. Utbildningsplan TGHEL, TGHME, TGHML

Fakulteten för teknik- och naturvetenskap. Utbildningsplan TGHEL, TGHME, TGHML Fakulteten för teknik- och naturvetenskap Utbildningsplan Programkod: Beslut om inrättande: Programmets benämning: TGHEL, TGHME, TGHML Utbildningsplanen är fastställd av fakultetsnämnden för teknik- och

Läs mer

Per Ahlgren. Om mig. Tidigare erfarenheter. Kompetenser & erfarenheter. Projektledare / Arkitekt / Rådgivare

Per Ahlgren. Om mig. Tidigare erfarenheter. Kompetenser & erfarenheter. Projektledare / Arkitekt / Rådgivare Per Ahlgren / Arkitekt / Rådgivare Om mig Per Ahlgren har under sina snart 19 år inom IT branschen skaffat sig en mycket bred kompetens inom IT-området. Där har han bl.a. arbetat med projektledning, arkitektur,

Läs mer

Roligt att du vill göra ditt exjobb hos oss!

Roligt att du vill göra ditt exjobb hos oss! EX JOB B20 16 Roligt att du vill göra ditt exjobb hos oss! Knowit är ett av nordens ledande konsultbolag med 1800 specialister. Vi erbjuder spetskompetens inom Decision, Design & Digital, It och Management.

Läs mer

I det här dokumentet beskriver IT-mästarens tjänsten Applikationsdrift, dess ingående komponenter och dess tillägg.

I det här dokumentet beskriver IT-mästarens tjänsten Applikationsdrift, dess ingående komponenter och dess tillägg. Applikationsdrift Innehåll Applikationsdrift 3 Allmänt om tjänsten 3 Drifttjänster 3 Anslutning för 3:e part 4 Systemövervakning 4 Underhåll 4 Proaktivitet och automatisering 4 Servicefönster 4 Information

Läs mer

Programvaruteknik, hp

Programvaruteknik, hp 1 (6) Utbildningsplan för: Programvaruteknik, 120-180 hp Software Engineering, 120-180 Credits Allmänna data om programmet Programkod Tillträdesnivå Diarienummer TPVAG Grundnivå MIUN 2010/1734 Högskolepoäng

Läs mer

Lena Cedhagen. 411 25 Göteborg +46 725 341144. Resultatinriktad och driven ledare med internationell erfarenhet och bredd.

Lena Cedhagen. 411 25 Göteborg +46 725 341144. Resultatinriktad och driven ledare med internationell erfarenhet och bredd. CV 640213 Lena Cedhagen Karl Gustavsgatan 7 A 411 25 Göteborg +46 725 341144 lena.cedhagen@gmail.com Profil Resultatinriktad och driven ledare med internationell erfarenhet och bredd. Kompetenser Ledarskap,

Läs mer

+ Kunder berättar. Alfredsson Transport AB

+ Kunder berättar. Alfredsson Transport AB Kunder berättar + Alfredsson Transport AB Kontaktperson: Erik Alfredsson Kvicksilvergatan 5 602 23 Norrköping Tel: 011-31 26 20 Fax: 011-31 26 24 E- post: info@alfredssontransport.com Alfredsson Transport

Läs mer

Filosofie kandidatexamen med huvudområdet datavetenskap. Degree of Bachelor of Science with a major in Computer Science Grundnivå

Filosofie kandidatexamen med huvudområdet datavetenskap. Degree of Bachelor of Science with a major in Computer Science Grundnivå 1(5) Data- och systemvetenskapliga programmet med inriktning mot nätverksteknik, 180 högskolepoäng Programkod SGDSY Applied Computer and Systems Science program with specialization in Network Technology,

Läs mer

www.utfors.se Sten Nordell

www.utfors.se Sten Nordell www.utfors.se Sten Nordell Fortfarande en utmanare - Först med gratis Internet abonnemang - Först med lokalsamtalstaxa för telefoni i hela landet - Först med gratis telefoni inom och mellan företag i Norden

Läs mer

Den mobila användaren sätter traditionella säkerhetssystem ur spel

Den mobila användaren sätter traditionella säkerhetssystem ur spel Den mobila användaren sätter traditionella säkerhetssystem ur spel eller Perimetern är död, get over it och se till att skydda upp dina användare utan att det påverkar deras dagliga arbete. Sebastian Zabala,

Läs mer

Mathias Ericsson. Curriculum Vitae. Mathias Ericsson

Mathias Ericsson. Curriculum Vitae. Mathias Ericsson Curriculum Vitae Namn Födelseår E-post Adress Telefonnummer Kompetensinriktning Jag är en driven och social kille som tar mycket ansvar i mina arbetsgrupper. Jag strävar efter förbättring i mina och företagets

Läs mer

Forum om säkrare sågverk. hur skapa säkrare sågverk med bibehållen eller ökad produktivitet?

Forum om säkrare sågverk. hur skapa säkrare sågverk med bibehållen eller ökad produktivitet? säkrare hur skapa säkrare med bibehållen eller ökad produktivitet? Varför är vi här? Samhälls- och myndighets. Direktiv framtvingar Samhälls- och myndighets? Skydda människor Socialt ansvarstagande innovationer

Läs mer

Få ut maximal nytta av IT-investeringarna!

Få ut maximal nytta av IT-investeringarna! Få ut maximal nytta av IT-investeringarna! www.lexiconitkonsult.se 08-566 107 00 info@lexiconitkonsult.se Box 23009, 104 35 Stockholm. Besöksadress S:t Eriksgatan 117. För övriga kontors adresser se www.lexiconitkonsult.se

Läs mer

Organisation, ansvarsområden och roller

Organisation, ansvarsområden och roller n av 5 Munkfors, Forshaga, Kils och Grums kommun April 2005 av IT-samverkansgruppen n 2 av 5 Systemförvaltningsorganisationen består av olika funktioner som samarbetar. Dessa funktioner existerar alltid,

Läs mer

Paragrafer: 1-9. Ordförande: Tomas Wahnström. Justeringsperson:

Paragrafer: 1-9. Ordförande: Tomas Wahnström. Justeringsperson: 1 Tid: Kl. 13.00 Plats: Högskolan i Borås, Allégatan 1, Tornrummet Närvarande ledamöter: Tomas Wahnström ordförande Agnes Nagy ledamot via Skype Malin Bengtsson ledamot Britt-Lis Johnsson sekreterare Paragrafer:

Läs mer

Studera utomlands? 1. På vilket utbildningsprogram studerar du? 2. På vilken årskurs studerar du? Antal svarande: 117. Elektroteknik.

Studera utomlands? 1. På vilket utbildningsprogram studerar du? 2. På vilken årskurs studerar du? Antal svarande: 117. Elektroteknik. Studera utomlands? 1. På vilket utbildningsprogram studerar du? 0 2 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 24 26 Elektroteknik Företagsekonomi Hospitality Management Informationsteknik Maskinteknik sjöfart Vård 2.

Läs mer

Business Intelligence

Business Intelligence Business Intelligence Styr verksamheten utifrån aktuella siffror som visar hur ditt företag mår idag Vi kan nu se svart på vitt hur det ligger till inom varje område vilket gör att vi kan identifiera risker

Läs mer

VÄLJ EL- & ENERGIPROGRAMMET och bli NÄTVERKSTEKNIKER IT-TEKNIKER IT-ADMINISTRATÖR IT-ENTREPRENÖR

VÄLJ EL- & ENERGIPROGRAMMET och bli NÄTVERKSTEKNIKER IT-TEKNIKER IT-ADMINISTRATÖR IT-ENTREPRENÖR Kvalitetsutbildningar sedan 1968 VÄLJ EL- & ENERGIPROGRAMMET och bli NÄTVERKSTEKNIKER IT-TEKNIKER IT-ADMINISTRATÖR IT-ENTREPRENÖR SUPPORTTEKNIKER med mera.. ALLTID GARANTERAD MÖJLIGHET TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET!

Läs mer

Axpo Price. Oberoende riskhantering för elhandlare

Axpo Price. Oberoende riskhantering för elhandlare Axpo Price Oberoende riskhantering för elhandlare Prisberäkning och prissäkring utan konkurrens om slutkunder Axpo är Sveriges ledande oberoende aktör med marknadens mest avancerade verktyg för prisberäkningar

Läs mer

E-hälsa 6/5 9/5 2014 Nätverksträff Mora Falun Ssk hemsjukvård. Mona-Lisa Lundqvist Regional samordnare E-hälsa

E-hälsa 6/5 9/5 2014 Nätverksträff Mora Falun Ssk hemsjukvård. Mona-Lisa Lundqvist Regional samordnare E-hälsa E-hälsa 6/5 9/5 2014 Nätverksträff Mora Falun Ssk hemsjukvård Mona-Lisa Lundqvist Regional samordnare E-hälsa Vem är jag? 60 år, gift, 4 barn Bor i Gopshus utanför Mora där jag på fritiden driver ett vandrarhem

Läs mer

Fiber ger företaget nya möjligheter. Magnus Ekman Anders Wahlbom Thomas Berggren

Fiber ger företaget nya möjligheter. Magnus Ekman Anders Wahlbom Thomas Berggren Fiber ger företaget nya möjligheter Magnus Ekman Anders Wahlbom Thomas Berggren Regeringens målsättning:...år 2020 bör 90 procent av alla hushåll och företag ha tillgång till bredband om minst 100 Mbit/s.

Läs mer

Datorsalar Niagara och Orkanen

Datorsalar Niagara och Orkanen [DNR] 1 (av 8) Styr- och handledningsdokument Dokumenttyp: Beslutsdatum: Beslutande: Giltighetstid: Dokumentansvarig: Diarienummer: Projektplan Projekt datorsalar [DNR] Datorsalar Niagara och Orkanen Revisionsinformation

Läs mer

CV Johan Eriksson. Johan Eriksson Torsten Alms Gata 37, Hägersten

CV Johan Eriksson. Johan Eriksson Torsten Alms Gata 37, Hägersten Johan Eriksson 19830227-7572 Torsten Alms Gata 37, 0901 126 51 Hägersten 076-3220056 joer02@kth.se CV Johan Eriksson - ARBETSLIVSERFARENHETER MTR Stockholm Stockholm december 2004 pågående Titel: Servicevärd

Läs mer

Stöd för en lärande infrastruktur

Stöd för en lärande infrastruktur I samarbete med kommunerna Olofström och Sölvesborg Stöd för en lärande infrastruktur Introduktion och exempel Identifiering av kärnkompetenser Bengt Engström, Projektsamordnare Peter Åhnberg, Projektadministratör

Läs mer

DIN PARTNER INOM AUTOMATION OCH ELEKTRONIK

DIN PARTNER INOM AUTOMATION OCH ELEKTRONIK DIN PARTNER INOM AUTOMATION OCH ELEKTRONIK 02. OM OSS 03. VÅRT HELHETSERBJUDANDE Anpassade erbjudanden. Personlig kontaktperson. Inköpsavdelning hos oss. Rätt produkter utifrån dina behov. Servicepaket

Läs mer

Datum Vår referens Sida 2010-06-22 Dnr: 10-1282 1(8)

Datum Vår referens Sida 2010-06-22 Dnr: 10-1282 1(8) Bilaga 5 Datum Vår referens Sida 2010-06-22 Dnr: 10-1282 1(8) Konkurrensavdelningen Företagsuppgifter Jämför avsnitt 5.2 i Beslutsutkastet 10-1282 Kommunikationsmyndigheten PTS Post- och telestyrelsen

Läs mer

Visionen om en Tjänstekatalog

Visionen om en Tjänstekatalog Visionen om en Tjänstekatalog Varför ska vi införa tjänster? Copyright BiTA Service Management/Rolf Norrman 1 IT:s värde för verksamheten tydliggörs i verksamhetens egna termer Organisationens kundfokus

Läs mer

Söka jobb - spontanansökningar

Söka jobb - spontanansökningar Sida 1/3 Söka jobb - spontanansökningar Karriär & utveckling Många brukar ofta poängtera att brev skall vara korta och koncisa. Några av nedanstående brev kan tyckas vara något långa. Det är dock bättre

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN. Högskoleingenjörsutbildning i datateknik, 180 högskolepoäng. Computer Engineering Programme, 180 ECTS Credits

UTBILDNINGSPLAN. Högskoleingenjörsutbildning i datateknik, 180 högskolepoäng. Computer Engineering Programme, 180 ECTS Credits Dnr: 1013/2007-510 Grundutbildningsnämnden för matematik, naturvetenskap och teknik UTBILDNINGSPLAN Högskoleingenjörsutbildning i datateknik, 180 högskolepoäng Computer Engineering Programme, 180 ECTS

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Kurskatalog 2010 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Kurskatalog 2010 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SFÖRTECKNING 1. RFID-Kurser... 2 1.1. RFID Grundkurs... 2 1.2. RFID Fortsättningskurs... 3 1.3. RFID dator programmering... 4 1.4. RFID Systemadministration... 5 1.5. RFID Aktiv Systemadministration...

Läs mer

Hej! Min uppdaterade portfolio finns online på www.lindebrand.com. alindebrand@gmail.com +46 70 54 70 052 www.lindebrand.com

Hej! Min uppdaterade portfolio finns online på www.lindebrand.com. alindebrand@gmail.com +46 70 54 70 052 www.lindebrand.com Curriculum Vitae Hej! Jag heter Alexander Lindebrand och jag kallar mig ett kreativt allt-i-allo. Jag jobbar främst med grafisk design, webbdesign och fotografering men jag har erfarenhet i de flesta digitalt

Läs mer

Tel Fax

Tel Fax Postadress Box 673 135 26 Tyresö Besöksadress Solkraftsvägen 16B 135 70 Stockholm info@nordomatic.se www.nordomatic.se Tel +46 8 555 797 00 Fax +46 8 555 797 50 Organisationsnr 556362-2074 Bankgiro 788-5098

Läs mer

Så får Atlas Copco ut maximalt värde och säkrad drift av sina affärskritiska applikationer

Så får Atlas Copco ut maximalt värde och säkrad drift av sina affärskritiska applikationer REFERENS Så får Atlas Copco ut maximalt värde och säkrad drift av sina affärskritiska applikationer Om Atlas Copco Atlas Copco är en världsledande leverantör av lösningar för industriell produktivitet.

Läs mer

Vi gör idéer till verklighet.

Vi gör idéer till verklighet. Vi gör idéer till verklighet. Ufab utvecklar produkter med hög precision. Vi bidrar också till att höja våra kunders konkurrenskraft. Vi inser hur viktig vår leverantörsroll är. Våra kunskaper ska bidra

Läs mer

AUTOMATION. TEK Kompetenscentrum E-post: tek@tek.se www.tek.se Tel. 035-17 18 90 Fax: 035-17 18 99 Slottsjordsvägen 3, 302 39 Halmstad

AUTOMATION. TEK Kompetenscentrum E-post: tek@tek.se www.tek.se Tel. 035-17 18 90 Fax: 035-17 18 99 Slottsjordsvägen 3, 302 39 Halmstad AUTOMATION TEK Kompetenscentrum E-post: tek@tek.se www.tek.se Tel. 035-17 18 90 Fax: 035-17 18 99 Slottsjordsvägen 3, 302 39 Halmstad Om TEK Med lokal förankring erbjuder vi dig kostnadseffektiv utbildning

Läs mer

Jan Lillieborg. Badhusvägen 11 165 72 Hässelby. Mob 0768 123441

Jan Lillieborg. Badhusvägen 11 165 72 Hässelby. Mob 0768 123441 Jan Lillieborg Badhusvägen 11 165 72 Hässelby Mob 0768 123441 @ adress jan.lillieborg@origoab.se (Origo Företagsutveckling AB) @ adress jan.lillieborg@telia.com PROFIL Jan Lillieborg, en senior ledare

Läs mer

Byggingenjör Hållbart byggande, 180 hp

Byggingenjör Hållbart byggande, 180 hp 1 (6) Utbildningsplan för: Byggingenjör Hållbart byggande, 180 hp Building Engineering Sustainable Building, 180 credits Allmänna data om programmet Programkod Tillträdesnivå Diarienummer TBYHG Grundnivå

Läs mer

ALUMNIRAPPORT MASKINTEKNIK

ALUMNIRAPPORT MASKINTEKNIK ALUMNIRAPPORT 1993-211 MASKINTEKNIK Sammanställd av Max Berg och Charlotte Röhfors (M-8) Enkät: Magnus Lindqvist Korrekturläst av maskinprogrammets programledning och maskinsektionens styrelse Citat Här

Läs mer

Rekrytering av IT-tekniker

Rekrytering av IT-tekniker UDDEVALLA KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET IT-avdelningen Rekrytering av IT-tekniker Refr.nr 3/07 Innehållsförteckning 1 Allmänt... 1 2 Verksamhetens mål... 1 2.1 Kommunens vision... 1 2.2 Kommunledningskontorets

Läs mer

VDs anförande Positivt första år som självständigt bolag. Årsstämma augusti 2018

VDs anförande Positivt första år som självständigt bolag. Årsstämma augusti 2018 VDs anförande Positivt första år som självständigt bolag Årsstämma 2018 22 augusti 2018 21 JUNE 2017 2 Fragmenterad marknad med många marknadsaktörer Marknadens värdekedja för industriförnödenheter och

Läs mer

Specsavers Recruitment Services (SRS)

Specsavers Recruitment Services (SRS) Specsavers Recruitment Services (SRS) SRS är Specsavers interna rekryteringsteam, som arbetar uteslutande med att attrahera och rekrytera kompetent optikpersonal till våra nordiska butiker. Vårt mål är

Läs mer

VILL DU BLI ALLTID GARANTERAD MÖJLIGHET TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET! Dator - och Kommunikationsteknik

VILL DU BLI ALLTID GARANTERAD MÖJLIGHET TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET! Dator - och Kommunikationsteknik VILL DU BLI IT - tekniker, Nätverksadministratör, Säkerhetsadministratör, IT - guru, IT - konsult, Systemtekniker, Drifttekniker, Supporttekniker, IT - entreprenör, IT - chef... VÄLJ EL - & ENERGIPROGRAMMET

Läs mer

INGENJÖRSPROGRAMMET FÖR PROJEKTLEDNING, INRIKTNING MASKINTEKNIK, 120 POÄNG Programme for Project Management in Engineering, 120 points

INGENJÖRSPROGRAMMET FÖR PROJEKTLEDNING, INRIKTNING MASKINTEKNIK, 120 POÄNG Programme for Project Management in Engineering, 120 points UTBILDNINGSPLAN INGENJÖRSPROGRAMMET FÖR PROJEKTLEDNING, INRIKTNING MASKINTEKNIK, 120 POÄNG Programme for Project Management in Engineering, 120 points Utbildningsplanen är fastställd av fakultetsnämnden

Läs mer

Manual. Kontering av IT-kostnader

Manual. Kontering av IT-kostnader Manual Kontering av IT-kostnader Innehåll Bakgrund 3 IT-utrustning 3 Ex. Datorer och kringutrustning 3 Ex. Servrar och IT-infrastruktur 3 Ex. AV/kringutrustning 3 Ex. Skrivare och kringutrustning 3 Redovisning

Läs mer

Utbildning 1983 Lantmäteri/Kartingenjör Certifierad Scrummaster Diplomerad Facilitator Worshopledare Projektledare Medarbetarskapsledare

Utbildning 1983 Lantmäteri/Kartingenjör Certifierad Scrummaster Diplomerad Facilitator Worshopledare Projektledare Medarbetarskapsledare cv01s 1999-09-20 Födelseår 1958 Nationalitet Svensk Utbildning 1983 Lantmäteri/Kartingenjör Certifierad Scrummaster Diplomerad Facilitator Worshopledare Projektledare Medarbetarskapsledare Språk Befattning

Läs mer

Bilbokningssystem - från ax till limpa

Bilbokningssystem - från ax till limpa Bilbokningssystem - från ax till limpa Under 2005-07 växte behovet att bygga ut bilpoolen Tranemo från 4 till 6 bilar som snart blev 7 Bilbokningen sköttes av vår växel och tog allt mer tid 2007 började

Läs mer

Skriv ett CV! Utbildning Här listar du upp dina utbildningar, skriv gärna med en kort beskrivning av eventuell inriktning etc.

Skriv ett CV! Utbildning Här listar du upp dina utbildningar, skriv gärna med en kort beskrivning av eventuell inriktning etc. Skriv ett CV! Vad är ett CV? Det latinska namnet Curriculum vitae (CV) betyder levnadslopp och är en personlig meritförteckning. Ditt CV ska alltså vara en sammanställning av dina kunskaper, erfarenheter

Läs mer

Bolagsstyrningsrapport

Bolagsstyrningsrapport Bolagsstyrningsrapport Namn: Lars Andersson Född: 1941 Utbildning: Tekniskt Gymnasium Högskoleutbildning Arbetslivserfarenhet: VD Eskilstuna Energi & Miljö 20 år Uppdrag i bolaget: Ordförande Adjungerad

Läs mer