VILL DU BLI ALLTID GARANTERAD MÖJLIGHET TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET! Dator - och Kommunikationsteknik

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VILL DU BLI ALLTID GARANTERAD MÖJLIGHET TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET! Dator - och Kommunikationsteknik"

Transkript

1 VILL DU BLI IT - tekniker, Nätverksadministratör, Säkerhetsadministratör, IT - guru, IT - konsult, Systemtekniker, Drifttekniker, Supporttekniker, IT - entreprenör, IT - chef... VÄLJ EL - & ENERGIPROGRAMMET Dator - och kommunikationsteknik ALLTID GARANTERAD MÖJLIGHET TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET! EE Dator - och Kommunikationsteknik

2 VÅR SKOLA Vi tror på små skolor och en öppenhet mellan lärare och elever. Stämningen på vår skola präglas av värme och gemenskap - något som vi har att tacka våra elever för. NTI Gymnasiet Kronhusgatan är en skola med ungefär 340 elever. Vår litenhet gör att alla blir sedda och respekterade för den man är. Hos oss är det lika naturligt att använda datorn i undervisningen som att använda papper och penna. Vi arbetar ofta i ämnesövergripande projekt för att kunna skapa förutsättningar för en så verklighetsnära utbildning som möjligt. Vi är lyhörda för vad som händer inom de branscher som vi utbildar för, lokalt såväl som internationellt. Oskar, en av våra elever på el - & energiprogrammet berättar om skolan: - Jag går en bra yrkesutbildning. Du lär dig det marknaden vill ha idag och i framtiden istället för att du lär dig det som var standard för ett år sedan. - Det är en liten, mysig skola med bra gemenskap. Vi har duktiga nätverkslärare som både kan lära ut och som har bra nätverkskunskaper. - Jag valde den här utbildningen för att jag alltid varit intresserad av hur tekniska saker funkar. Jag pillade ju till exempel sönder mina radiostyrda bilar när jag var fyra för att se hur de funkade. Då gick saker sönder, det gör dom inte längre.

3 NÄTVERK 2.0 Våra hem är idag fyllda med teknik som kopplar upp sig mot nätet. Facebook, Google och YouTube är sajter som du kommer i kontakt med varje dag. Allt detta kräver nätverkstekniska lösningar - det är här du kommer in. Vår nätverksutbildning ligger under El - och energiprogrammet. Du som läser hos oss vill arbeta praktiskt med IT och nätverksteknik någon gång i framtiden. Hos oss får du lära dig hur dator - och nätverksteknik fungerar på riktigt. Vi ger dig en modern yrkesutbildning som ger spets - kompetens inom IT med fokus på kommunikation, nätverk och säkerhet. Programmet är ett yrkesprogram vilket innebär att du efter gymnasiet kan gå ut i arbete som till exempel nätverkstekniker eller systemadministratör. SEDAN DÅ? Vår nätverksutbildning ger dig förutsättningarna som krävs i framtiden. Du väljer själv om du vill gå ut och jobba eller läsa vidare på universitet eller yrkeshögskola efter gymnasiet. Vi vill att du ska ha så många möjligheter efter gymnasiet som möjligt. Du garanteras därför valmöjligheten att under din gymnasietid läsa in grundläggande högskolebehörighet inom ramen för programmets 2500 poäng. Praktiskt innebär det att du i ditt individuella val ( 200p ) väljer kurserna Engelska 6 och Svenska 3. Då programmet är ett yrkesprogram ger utbildningen självklart även behörighet till yrkeshögskola.

4 ETTAN UPPSTART DATORLABORATION DET DIGITALA RUMMET Grattis, du har valt en IT - utbildning som kommer att göra dig oumbärlig på din framtida arbetsplats. I ettan lägger vi grunden för din framtid inom IT - branschen. Första veckorna under din gymnasietid känns förmodligen både spännande och lite pirriga. Det är mycket nytt att ta in och du ska lära känna din nya skola, lärare och klasskamrater. Uppstartsveckan handlar därför mycket om att lära känna varandra, där vi gör vårt yttersta för att svetsa ihop din klass. I ettan utvecklar du en förståelse för hur tekniken du i framtiden ska arbeta med faktiskt fungerar. Genom DATORLABORATIONER lär vi dig hur datorns olika delar samverkar för att fungera. Du får ta isär och bygga ihop datorer samt installera och konfigurera operativsystem. I det vi kallar DET DIGITALA RUMMET får du sedan praktisera dina kunskaper. Detta med hjälp av teknik som är vanliga i varje hem och som kräver en nätverksuppkoppling. För att kunna gå ut och vara professionell i din framtida yrkesroll behöver du vid sidan av dina kunskaper även utveckla en rad förmågor. Att ha förmågan ge bra IT - SUPPORT är något som vi utvecklar hos dig med start i ettan. Du kommer att tränas i att möta och ge råd till kunder som till skillnad från dig - inte förstår tekniken. GEMENSAMMA KURSER ÅK1 Datorteknik 1a Elektromekanik Energiteknik 1 Mekatronik 1 Svenska 1 Engelska 5 Idrott och hälsa 1 Matematik 1 FÖRDJUPNINGSKURSER ÅK1 NÄTVERKSTEKNIK Digital kommunikationsteknik Multimediasystem Med reservation för eventuella tryckfel och förändringar.

5 TVÅAN LAN FELSÖKNING DEN DIGITALA ARBETSPLATSEN Dags för LAN - alltså lokala datornät. Under tvåan lär du dig bygga upp och administrera datornätverk, något som finns på i princip alla arbetsplatser. Lokala datornät finns överallt, hemma, på skolan, på mammas och pappas jobb och på praktiskt taget alla andra arbetsplatser. I tvåan börjar vi på allvar att fördjupa oss i nätverkstekniken, både trådad och trådlös teknologi ( WiFi ). Nu utvecklar vi en djupare förståelse och kunskap kring hur ett datornätverk byggs upp, vilken teknik som krävs och hur nätverket styrs. Vi arbetar med material och populär programvara från bland annat MICROSOFT vilka är branschledande inom administrativa nätverkslösningar för företag. Uppgifterna och undervisningen bygger ofta på praktiska verklighetsnära projekt. Du lär dig bland annat att bygga upp och administrera lokala datornät - LAN och WLAN. Två mycket viktiga förmågor som du utvecklar under hela utbildningen, men kanske speciellt under tvåan och trean, är FELSÖKNING och PROBLEMLÖSNING. Hur bra teknik du än arbetar med så kommer den ibland att krångla. Då måste du kunna arbeta metodiskt för att finna felet och en lösning - något som du tränar på i alla praktiska moment under utbildningen. Mot slutet av tvåan har du lärt dig hur nätverksteknik fungerar i större datornät. Dina kunskaper går att använda i företagssammanhang där du kommer att ha en central roll i att få tekniken att fungera. GEMENSAMMA KURSER ÅK2 Dator och nätverksteknik Kommunikationsnät Nätverksteknik Engelska 5 Idrott och hälsa 1 Matematik 1 Naturkunskap 1a:1 FÖRDJUPNINGSKURSER ÅK2 NÄTVERKSTEKNIK Digital kommunikationsteknik Nätverksadministration Nätverksteknologier Datorsamordning & support Svenska 2

6 TREAN SLUTPRAKTIK NÄTVERKSSÄKERHET DEN DIGITALA VÄRLDEN Du kommer att märka att tre år går fort, speciellt under ditt sista år hos oss. Det är nu dags att verkligen gå på djupet och lära oss tekniken som får internet att fungera. Hur kan det komma sig att du kan chatta med någon på andra sidan jorden i realtid? Du kommer att under trean förstå tekniken som gör detta möjligt och hur man gör kommunikationen säker. Under ditt sista år på skolan kommer du nämligen att lära dig hur du bygger och administrerar ihopkopplade lokala datornät ( LAN ). Dessa sammanlänkade datornät bildar ett WAN ( Wide Area Network ). Det största WAN som finns är internet. NÄTVERKSSÄKERHET genomsyrar hela utbildningen men har ett speciellt starkt fokus i trean. Du får lära dig hur du arbetar för att effektivt ÖVERVAKA OCH SKYDDA dig och dina användares nätverk från interna och externa angrepp. I trean lär du dig även att hantera FIBEROPTIK samt hårdvara från bland annat CISCO, ett företag som är världsledande på att leverera nätverkstekniska lösningar som möjliggör internet. Under hela din utbildning har du varje år praktik. I trean är perioden för din SLUTPRAKTIK extra lång. Dels för att vi vill ge dig en möjlighet att verkligen visa framfötterna så att praktiken kanske leder till jobb efter gymnasiet, men även för att skapa förutsättningarna för att, du som vill, ska kunna göra din praktik utomlands. GEMENSAMMA KURSER ÅK3 Historia 1a:1 Religionskunskap 1 Samhällskunskap 1a:1 Elektronik & mikrodatorteknik Gymnasiearbete FÖRDJUPNINGSKURSER ÅK3 NÄTVERSTEKNIK Administration av nätverksoch serverutrustning Nätverkssäkerhet Nätverksteknologier Individuellt val 2 x * * För att få grundläggande högskolebehörighet måste du välja Engelska 6 och Svenska 3.

7 EFTER PLUGGET! Ett hav av anhöriga tar jublande emot dig då du på studentdagen springer ut tillsammans med dina klasskamrater på Gustav Adolfs torg - framtiden är din! Det är nu du ska få användning av alla de kunskaper, erfarenheter och kontakter som du förvärvat under din studietid hos oss. Kanske går du ut direkt i jobb som IT - tekniker, kanske läser du vidare på yrkeshögskola eller universitet - valet är ditt! FÖR DIG SOM VILL LÄSA VIDARE PÅ HÖGSKOLA kan det kännas skönt att veta att du hos oss erbjuds möjlighet att läsa in grundläggande högskolebehörighet inom ramen för din utbildning. Du behöver alltså inte läsa några extra kurser, vilket är vanligt på andra skolor. Då du gör ditt individuella val så har vi redan valt Engelska 6 och Svenska 3 åt dig, kurser som krävs för att du ska få din högskolebehörighet. Vill du kan du naturligtvis välja bort dessa kurser mot andra kurser ur vårt kursutbud. FÖR DIG SOM VILL LÄSA VIDARE PÅ YRKESHÖGSKOLA finns det gott om utbildningar att välja på. Din utbildning ger dig yrkeshögskolebehörighet, oavsett vilka kurser du läser i ditt individuella val. FÖR DIG SOM VILL GÅ UT OCH JOBBA så är el - och energiprogrammet ett yrkesprogram. Utbildningen ger möjligheter att arbeta med IT-support, som IT - tekniker, systemadministratör eller andra yrken som innebär praktiskt arbete med IT - system. INTERNATIONELLA SAMARBETEN är något som vi som skola arbetar aktivt med. Vi har idag etablerade kontakter med skolor i Nya Zeeland, Kanada, Australien, Tyskland, Storbritannien och Ryssland. För dig som vill studera utomlands kan vi hjälpa till att etablera en kontakt mellan dig och någon av våra samarbetsskolor.

8 ÖPPET HUS! Onsdag 17 oktober kl Torsdag 8 november kl Tisdag 4 december kl Måndag 14 januari kl Lördag 26 januari kl Onsdag 17 april kl Göteborgs Centralstation Kronhusgatan NTI Brunnsparken Besöksadress: Kronhusgatan 9, närmaste hållplatser är Brunnsparken och Lilla Bommen. Du är också välkommen att besöka oss under en vanlig skoldag. Kontakta oss på: gymnasiet.goteborg@ntig.se eller ring oss på telefon: Gilla oss på facebook: www. facebook.com/ntigymnasiet. gbg TE EE HA ES SA

VÄLJ EL- & ENERGIPROGRAMMET och bli NÄTVERKSTEKNIKER IT-TEKNIKER IT-ADMINISTRATÖR IT-ENTREPRENÖR

VÄLJ EL- & ENERGIPROGRAMMET och bli NÄTVERKSTEKNIKER IT-TEKNIKER IT-ADMINISTRATÖR IT-ENTREPRENÖR Kvalitetsutbildningar sedan 1968 VÄLJ EL- & ENERGIPROGRAMMET och bli NÄTVERKSTEKNIKER IT-TEKNIKER IT-ADMINISTRATÖR IT-ENTREPRENÖR SUPPORTTEKNIKER med mera.. ALLTID GARANTERAD MÖJLIGHET TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET!

Läs mer

TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET!

TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET! VILL DU BLI Eventarrangör, Marknadsförare, Projektledare, Egen företagare, Webbmarknadsförare, E-handlare, Artistbokare, Mässkoordinator, Marknadsförare i sociala medier, Butikskommunikatör... VÄLJ HANDELSPROGRAMMET

Läs mer

VÄLJ HANDELSPROGRAMMET och bli EVENTARRANGÖR E-HANDLARE MARKNADSFÖRARE PROJEKTLEDARE

VÄLJ HANDELSPROGRAMMET och bli EVENTARRANGÖR E-HANDLARE MARKNADSFÖRARE PROJEKTLEDARE Kvalitetsutbildningar sedan 1968 VÄLJ HANDELSPROGRAMMET och bli EVENTARRANGÖR E-HANDLARE MARKNADSFÖRARE PROJEKTLEDARE EGEN FÖRETAGARE med mera.. ALLTID GARANTERAD MÖJLIGHET TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET! HA

Läs mer

VILL DU BLI. Civilingenjör, Spelutvecklare, Chalmerist, Programmerare, Raketforskare, Webbdesigner, IT-konsult, Apputvecklare, Interaktionsdesigner...

VILL DU BLI. Civilingenjör, Spelutvecklare, Chalmerist, Programmerare, Raketforskare, Webbdesigner, IT-konsult, Apputvecklare, Interaktionsdesigner... VILL DU BLI Civilingenjör, Spelutvecklare, Chalmerist, Programmerare, Raketforskare, Webbdesigner, IT-konsult, Apputvecklare, Interaktionsdesigner... VÄLJ TEKNIKPROGRAMMET Teknisk högskola & Spelutveckling

Läs mer

VÄLJ TEKNIKPROGRAMMET och bli WEBB- & SPELUTVECKLARE CIVILINGENJÖR MATEMATIKER IT-KONSULT CHALMERIST med mera..

VÄLJ TEKNIKPROGRAMMET och bli WEBB- & SPELUTVECKLARE CIVILINGENJÖR MATEMATIKER IT-KONSULT CHALMERIST med mera.. Kvalitetsutbildningar sedan 1968 VÄLJ TEKNIKPROGRAMMET och bli WEBB- & SPELUTVECKLARE CIVILINGENJÖR MATEMATIKER IT-KONSULT CHALMERIST med mera.. ALLTID MÖJLIGHET TILL SÄRSKILD HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET! TE

Läs mer

IT TEKNIK IT-PROGRAMMET

IT TEKNIK IT-PROGRAMMET IT TEKNIK IT-PROGRAMMET UNDERVISNING. Våra lektioner består av tvåtimmarspass. För de elever som vill nå ytterligare högre betyg eller har behov av extra stöd och hjälp erbjuds två timmar extra undervisning

Läs mer

IT TEKNIK IT DESIGN IT-PROGRAMMET

IT TEKNIK IT DESIGN IT-PROGRAMMET IT TEKNIK IT DESIGN IT-PROGRAMMET BYGG FRAMTIDEN. På IT-Gymnasiet utvecklas du från att konsumera IT till att ha kunskapen att producera den nya teknologin. Bygg och programmera dina innovationer i vårt

Läs mer

El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet El- och energiprogrammet EE El- och energiprogrammet ger dig en av gymnasieskolans bredaste utbildningar. Du hamnar inom en bransch som ständigt är i starkt framåtskridande. På EE blandas teori och praktik.

Läs mer

S UNDBY BERG IT TEKNIK IT DESIGN IT-PROGRAMMET

S UNDBY BERG IT TEKNIK IT DESIGN IT-PROGRAMMET S UNDBY BERG IT TEKNIK IT DESIGN IT-PROGRAMMET RUSTAD INFÖR FRAMTIDEN. På IT-Gymnasiet får du arbeta med den senaste mjuk- och hårdvaran inom allt från programmering och nätverksteknik till animation och

Läs mer

IT TEKNIK IT DESIGN IT-PROGRAMMET

IT TEKNIK IT DESIGN IT-PROGRAMMET IT TEKNIK IT DESIGN IT-PROGRAMMET BYGG FRAMTIDEN. På IT-Gymnasiet utvecklas du från att konsumera IT till att ha kunskapen att producera den nya teknologin. Eftersom IT-Gymnasiet utbildar i alla aspekter

Läs mer

IT TEKNIK IT-PROGRAMMET IB-PROGRAMMET T4 - TEKNISKT FJÄRDE ÅR

IT TEKNIK IT-PROGRAMMET IB-PROGRAMMET T4 - TEKNISKT FJÄRDE ÅR IT TEKNIK IT-PROGRAMMET IB-PROGRAMMET T4 - TEKNISKT FJÄRDE ÅR SKOL-LAN OCH PROGRAMMERING Vi genomför årligen ett antal LAN som arrangeras av våra elever på IT-programmet och även GameOn, en spelprogrammeringstävling

Läs mer

SÖDERTÖRN IT TEKNIK IT DESIGN IT MUSIK IT-PROGRAMMET

SÖDERTÖRN IT TEKNIK IT DESIGN IT MUSIK IT-PROGRAMMET SÖDERTÖRN IT TEKNIK IT DESIGN IT MUSIK IT-PROGRAMMET UTMÄRKT PENDLARLÄGE. Flemingsberg är väl trafikerat med både bussar och tåg. Bussarna till Huddinge sjukhus eller Södertörns högskola stannar precis

Läs mer

Lund, 2015. Små skolor, STOR gemenskap EN MODERN. gymnasieskola. med gamla anor. Teknikprogrammet. El- och energiprogrammet

Lund, 2015. Små skolor, STOR gemenskap EN MODERN. gymnasieskola. med gamla anor. Teknikprogrammet. El- och energiprogrammet , 2015 Små skolor, STOR gemenskap EN MODERN gymnasieskola med gamla anor TE Teknikprogrammet EE El- och energiprogrammet Vår historia En modern gymnasieskola med gamla anor är Mikael Elias startade NTI-skolan

Läs mer

IT TEKNIK IT NATUR IT MUSIK IT SAMHÄLLE IT-PROGRAMMET

IT TEKNIK IT NATUR IT MUSIK IT SAMHÄLLE IT-PROGRAMMET IT TEKNIK IT NATUR IT MUSIK IT SAMHÄLLE IT-PROGRAMMET BYGG FRAMTIDEN. På IT-Gymnasiet utvecklas du från att konsumera IT till att ha kunskapen att producera den nya teknologin. Eftersom IT-Gymnasiet utbildar

Läs mer

VAD DRÖMMER DU OM? PROGRAM HELSINGBORG TEKNIKPROGRAMMET DESIGN & PRODUKTUTVECKLING SAMHÄLLSBYGGANDE & MILJÖ

VAD DRÖMMER DU OM? PROGRAM HELSINGBORG TEKNIKPROGRAMMET DESIGN & PRODUKTUTVECKLING SAMHÄLLSBYGGANDE & MILJÖ VAD DRÖMMER DU OM? PROGRAM HELSINGBORG TEKNIKPROGRAMMET DESIGN & PRODUKTUTVECKLING SAMHÄLLSBYGGANDE & MILJÖ SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET BETEENDEVETENSKAP HOTELL- OCH TURISMPROGRAMMET TURISM & RESOR HANDELS-

Läs mer

IT TEKNIK IT DESIGN IT-PROGRAMMET

IT TEKNIK IT DESIGN IT-PROGRAMMET IT TEKNIK IT DESIGN IT-PROGRAMMET SAMVERKAN UTANFÖR SKOLAN. Vi samverkar med olika aktörer från år till år utanför skolan. Ett av våra återkommande projekt sker tillsammans med Computer Aid där elever

Läs mer

PROGRAM HELSINGBORG TEKNIKPROGRAMMET DESIGN & PRODUKTUTVECKLING SAMHÄLLSBYGGNAD & MILJÖ HOTELL- OCH TURISMPROGRAMMET

PROGRAM HELSINGBORG TEKNIKPROGRAMMET DESIGN & PRODUKTUTVECKLING SAMHÄLLSBYGGNAD & MILJÖ HOTELL- OCH TURISMPROGRAMMET Vad drömmer du om? PROGRAM HELSINGBORG TEKNIKPROGRAMMET DESIGN & PRODUKTUTVECKLING SAMHÄLLSBYGGNAD & MILJÖ Samhällsvetenskapsprogrammet SAMHÄLLSVETENSKAP HOTELL- OCH TURISMPROGRAMMET Turism & Resor HANDEL-

Läs mer

VAD DRÖMMER DU OM? PROGRAM MALMÖ TEKNIKPROGRAMMET SAMHÄLLSBYGGANDE & MILJÖ DESIGN & PRODUKTUTVECKLING SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET BETEENDEVETENSKAP

VAD DRÖMMER DU OM? PROGRAM MALMÖ TEKNIKPROGRAMMET SAMHÄLLSBYGGANDE & MILJÖ DESIGN & PRODUKTUTVECKLING SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET BETEENDEVETENSKAP VAD DRÖMMER DU OM? PROGRAM MALMÖ TEKNIKPROGRAMMET SAMHÄLLSBYGGANDE & MILJÖ DESIGN & PRODUKTUTVECKLING SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET BETEENDEVETENSKAP HOTELL- OCH TURISMPROGRAMMET TURISM & RESOR HANDELS-

Läs mer

IT TEKNIK IT DESIGN IT MUSIK IT-PROGRAMMET

IT TEKNIK IT DESIGN IT MUSIK IT-PROGRAMMET IT TEKNIK IT DESIGN IT MUSIK IT-PROGRAMMET WE LOVE SUPPORT. IT-Gymnasiets datorsupport drivs av elever som studerar på IT-Programmet. Dit kan du vända dig om du får problem med din bärbara dator som är

Läs mer

Var den du är, bli vad du vill.

Var den du är, bli vad du vill. Var den du är, bli vad du vill. AcadeMedia har infört en elevgaranti för gymnasieverksamheterna. Elever som börjar på någon av koncernens skolor ska få gå klart sin utbildning, även om skolan tvingas lägga

Läs mer

PROGRAM MALMÖ TEKNIKPROGRAMMET SAMHÄLLSBYGGNAD & MILJÖ HOTELL- OCH TURISMPROGRAMMET HANDEL- OCH ADMINISTRATIONSPROGRAMMET

PROGRAM MALMÖ TEKNIKPROGRAMMET SAMHÄLLSBYGGNAD & MILJÖ HOTELL- OCH TURISMPROGRAMMET HANDEL- OCH ADMINISTRATIONSPROGRAMMET Vad drömmer du om? PROGRAM MALMÖ TEKNIKPROGRAMMET SAMHÄLLSBYGGNAD & MILJÖ Samhällsvetenskapsprogrammet SAMHÄLLSVETENSKAP HOTELL- OCH TURISMPROGRAMMET Turism & Resor HANDEL- OCH ADMINISTRATIONSPROGRAMMET

Läs mer

Var den du är, bli vad du vill.

Var den du är, bli vad du vill. Var den du är, bli vad du vill. AcadeMedia har infört en elevgaranti för gymnasieverksamheterna. Elever som börjar på någon av koncernens skolor ska få gå klart sin utbildning, även om skolan tvingas lägga

Läs mer

El- och energiprogrammet (EE)

El- och energiprogrammet (EE) El- och energiprogrammet (EE) El- och energiprogrammet (EE) ska utveckla elevernas kunskaper i att försörja och bistå samhällsviktiga basfunktioner som produktion, installation och distribution av el-,

Läs mer

IT TEKNIK IT DESIGN IT MUSIK IT-PROGRAMMET

IT TEKNIK IT DESIGN IT MUSIK IT-PROGRAMMET IT TEKNIK IT DESIGN IT MUSIK IT-PROGRAMMET BYGG FRAMTIDEN. På IT-Gymnasiet utvecklas du från att konsumera IT till att ha kunskapen att producera den nya teknologin. Eftersom IT-Gymnasiet utbildar i alla

Läs mer

INNEHÅLL Din gymnasietid! Cybergymnasiet Göteborg Programutbud Ekonomi programmet Estetiska programmet Naturvetenskapsprogrammet

INNEHÅLL Din gymnasietid! Cybergymnasiet Göteborg Programutbud Ekonomi programmet Estetiska programmet Naturvetenskapsprogrammet INNEHÅLL Din gymnasietid! 2 Cybergymnasiet Göteborg 3 Programutbud 5 Ekonomiprogrammet 6 Estetiska programmet 6 Naturvetenskapsprogrammet 7 Samhällsvetenskapsprogrammet 7 Teknikprogrammet 8 Preparandutbildning

Läs mer

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1 Förverkliga dina drömmar på Einar Hansen gymnasiet! Natur och Estet1 Grattis! Du har tre fantastiska år framför dig Gymnasietiden är speciell. För första gången har du möjlighet att välja skola och program

Läs mer

Ledarskap Nya BF är en bred utbildning som både kan leda till jobb direkt efter gymnasiet och göra dig rustad för högskola och universitet.

Ledarskap Nya BF är en bred utbildning som både kan leda till jobb direkt efter gymnasiet och göra dig rustad för högskola och universitet. LEDARSKAP NYA BF Ledarskap Nya BF är programmet för dig som vill arbeta med människor i alla åldrar. Programmet ger dig möjlighet att ta yrkesexamen, vilket innebär att du har de kunskaper som behövs för

Läs mer

Välkommen till Lärlingsprogrammet

Välkommen till Lärlingsprogrammet Välkommen till Motala I Motala bor drygt 42 000 personer. Motala ligger i den västra delen av Östergötland. Här finns sedan länge ett expansivt näringsliv som till stor del utgörs av tillverkningsindustri.

Läs mer

INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET ÅK 9

INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET ÅK 9 ATT VÄLJA INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET ÅK 9 Nu står du som går i nian inför ett stort och viktigt val som du behöver tänka igenom ordentligt. Du ska välja gymnasieprogram! Varje dag gör du olika val

Läs mer

Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING DJUR STUDIEVÄG DJURPARK OCH TROPISK ANLÄGGNING

Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING DJUR STUDIEVÄG DJURPARK OCH TROPISK ANLÄGGNING Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING DJUR STUDIEVÄG DJURPARK OCH TROPISK ANLÄGGNING Dina val gör Du på sidan 5 (som är valblankett och lämnas in) Skriv namn och personnummer överst

Läs mer

El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet Brinellgymnasiet Timplan för: EE11 Timplan: 17 El- och energiprogrammet Schablonkurser APL Arbetsplatsförlagt lärande (0) VAL T K 161 184 0 345 345 INDV Individuellt val (200) VAL T K 90 90 180 0 180 ISPEC/PROF

Läs mer

VALINFORMATION TEKNIKPROGRAMMET 15/16

VALINFORMATION TEKNIKPROGRAMMET 15/16 VALINFORMATION TEKNIKPROGRAMMET 15/16 VAL TILL ÅR 2 OCH 3 Teknikprogrammet Inför år 2 och år 3 har du möjlighet att forma din studieväg genom olika val. Du skall välja: Inriktning med fördjupningspaket

Läs mer

MÖJLIGHET Läs grundläggande behörighet för högskolestudier! [VO] VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FRISÖR

MÖJLIGHET Läs grundläggande behörighet för högskolestudier! [VO] VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FRISÖR Milnergymnasiet [VO] VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FRISÖR [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FLORIST Gör verklighet av dina framtidsdrömmar! Gymnasietiden är en spännande och viktig del i

Läs mer

Programkatalog. Öppet hus Torsdag 8 november EKONOMI SAMHÄLL. Ekonomi Medier, information & kommunikation GÖTEBORG GYMNASIEUTBILDNING 2019

Programkatalog. Öppet hus Torsdag 8 november EKONOMI SAMHÄLL. Ekonomi Medier, information & kommunikation GÖTEBORG GYMNASIEUTBILDNING 2019 Programkatalog 2019 Öppet hus Torsdag 8 november GÖTEBORG GYMNASIEUTBILDNING 2019 EKONOMI SAMHÄLL Ekonomi Medier, information & kommunikation Världen utanför skolan är ditt klassrum. Mitt i stan öppnar

Läs mer

STOR gemenskap EN MODERN. gymnasieskola. Våra lärare, vår stolthet. Liten skola, med gamla anor. Sundsvall, 2015. Teknikprogrammet.

STOR gemenskap EN MODERN. gymnasieskola. Våra lärare, vår stolthet. Liten skola, med gamla anor. Sundsvall, 2015. Teknikprogrammet. Sundsvall, 2015 Liten skola, STOR gemenskap Våra lärare, vår stolthet EN MODERN gymnasieskola med gamla anor EE IT-programmet ES Estetiska programmet TE Teknikprogrammet Vår historia En modern gymnasieskola

Läs mer

El- och energiprogrammet, år 1

El- och energiprogrammet, år 1 Kunskapscentrum M Timplan för: EE11 Timplan: 14 El- och energiprogrammet, år 1 23 46 138 138 345 INDV Individuellt val (200) 180 ISPEC/PROF Gymnasiegemensamma ämnen Inriktning och programfördjupning (1200)

Läs mer

Hotell- och turismprogrammet

Hotell- och turismprogrammet Hotell- och turismprogrammet Inriktning Hotell och konferens PER BRAHEGYMNASIET Var på öppet hus på PB och fastnade. Här finns mycket olika människor, det är en rolig miljö. Alla hälsar på alla och man

Läs mer

Förändringar. Så är det... Så blir det... Nationella program Nationella programinriktningar Nationella kurser

Förändringar. Så är det... Så blir det... Nationella program Nationella programinriktningar Nationella kurser GY 2011 Förändringar Så är det... Nationella program Specialutformade program Nationella programinriktningar Lokala programinriktningar Nationella kurser (900) Lokala kurser (9000) Valbara kurser Så blir

Läs mer

Hotell- och turismprogrammet

Hotell- och turismprogrammet Hotell- och turismprogrammet Inriktning Hotell och konferens PER BRAHEGYMNASIET Var på öppet hus på PB och fastnade. Här finns mycket olika människor, det är en rolig miljö. Alla hälsar på alla och man

Läs mer

ESTETISKA PROGRAMMET

ESTETISKA PROGRAMMET ESTETISKA PROGRAMMET Inriktning Estetik & Media Gymnasiegemensamma ämnen 11oäng Engelska 5 Engelska 6 Historia 1b Historia 2b kultur Idrott & hälsa 1 Matematik 1b Naturkunskap 1b Religionskunskap 1 Samhällskunskap

Läs mer

Restaurang- och livsmedelsprogrammet VIRGINSKA

Restaurang- och livsmedelsprogrammet VIRGINSKA Restaurang- och livsmedelsprogrammet VIRGINSKA Restaurang- och livsmedelsbranschen växer hela tiden och efterfrågan på utbildad arbetskraft ökar. Är du intresserad av nya trender inom mat & dryck? Har

Läs mer

STOR gemenskap EN MODERN. gymnasieskola. Våra lärare, vår stolthet. Små skolor, med gamla anor. Luleå, 2015. Estetiska programmet.

STOR gemenskap EN MODERN. gymnasieskola. Våra lärare, vår stolthet. Små skolor, med gamla anor. Luleå, 2015. Estetiska programmet. Luleå, 2015 Små skolor, STOR gemenskap Våra lärare, vår stolthet EN MODERN gymnasieskola med gamla anor ES Estetiska programmet HA Handelsprogrammet TE Teknikprogrammet EE IT-programmet Vår historia En

Läs mer

Välkommen till Handels- och administrationsprogrammet HA

Välkommen till Handels- och administrationsprogrammet HA Välkommen till Handels- och administrationsprogrammet HA Är detta vad du söker? Är du intresserad av att få en framtid inom handel av varor och tjänster. Programmet ger dig även grunden för fortsatt lärande

Läs mer

Programstruktur Ekonomiprogrammet Ekonomi

Programstruktur Ekonomiprogrammet Ekonomi Ekonomi På görs flera studiebesök på lokala företag och domstolar och du får möjlighet att lyssna till intressanta föreläsare! Du som söker EKONOMIPROGRAMMET väljer en studieförberedande utbildning inom

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktningar Beteendevetenskap Medier, information och kommunikation Samhällsvetenskap PER BRAHEGYMNASIET Enda skolan jag besökte, jag har kompisar som gått här. Jag gillar

Läs mer

Våra program GULDSTADSGYMNASIET. barn & fritid el & energi estetiska hantverk teknik

Våra program GULDSTADSGYMNASIET. barn & fritid el & energi estetiska hantverk teknik Våra program GULDSTADSGYMNASIET barn & fritid el & energi estetiska hantverk teknik Den lilla skolan med de stora möjligheterna Ja, vi är en liten skola och det är ett viktigt skäl till att många elever

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet.

Naturvetenskapsprogrammet. Naturvetenskapsprogrammet www.hvitfeldtska.se Naturvetenskapsprogrammet med både bredd och spets Naturvetenskapsprogrammet på Hvitfeldtska gymnasiet ger dig en spännande och stimulerande utbildning som

Läs mer

VALINFORMATION TEKNIKPROGRAMMET 19 / 20

VALINFORMATION TEKNIKPROGRAMMET 19 / 20 VALINFORMATION TEKNIKPROGRAMMET 19 / 20 VAL TILL ÅR 2 OCH 3 Teknikprogrammet Inför år 2 och år 3 har du möjlighet att forma din studieväg genom olika val. Du skall välja: Inriktning med fördjupningspaket

Läs mer

STOR gemenskap EN MODERN. gymnasieskola. Skolan med eleverna i centrum. Små skolor, med gamla anor. Falun, 2015. Teknikprogrammet.

STOR gemenskap EN MODERN. gymnasieskola. Skolan med eleverna i centrum. Små skolor, med gamla anor. Falun, 2015. Teknikprogrammet. Falun, 2015 Små skolor, STOR gemenskap Skolan med eleverna i centrum EN MODERN gymnasieskola med gamla anor EE IT-programmet ES Estetiska programmet TE Teknikprogrammet Vår historia En modern gymnasieskola

Läs mer

Yrkesprogram. Hotell- och turismprogrammet

Yrkesprogram. Hotell- och turismprogrammet Yrkesprogram Hotell- och turismprogrammet Jag valde PB för att jag ville gå HT. Vill jobba med service och inom turism. Det är kul med praktik! Ebba PB valde jag på grund av HT. HT valde jag för att man

Läs mer

Informations- och valblankett HANTVERKSPROGRAMMET INRIKTNING FLORIST

Informations- och valblankett HANTVERKSPROGRAMMET INRIKTNING FLORIST Informations- och valblankett HANTVERKSPROGRAMMET INRIKTNING FLORIST Dina val gör Du på sidan 5 (som är valblankett och lämnas in) Skriv namn och personnummer överst på sidan och skriv under Övriga sidor

Läs mer

Kursutbud distans Gymnasiekurser

Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursstarter Sökperioder Ansökan görs via www.falun.se/vux 9 januari 28 november 15 december (21 december NTI) 13 februari 7 januari 26 januari 20 mars 11 februari 2 mars

Läs mer

Kursutbud distans Gymnasiekurser

Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursstarter Sökperioder Ansökan görs via www.falun.se/vux 8 januari 18 november - 14 december 12 februari 6 januari 25 januari 19 mars 10 februari 1 mars 23 april 17 mars

Läs mer

Roligare att lära. - lättare att lyckas!

Roligare att lära. - lättare att lyckas! Roligare att lära - lättare att lyckas! På Johannes Hedberggymnasiet kommer vi att förbereda dig inför framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande

Läs mer

Gymnasieskolan. En presentation av gymnasieskolan och dess program. En presentation skapad år 2012 av Jeanette Pettersson, studie - och yrkesvägledare

Gymnasieskolan. En presentation av gymnasieskolan och dess program. En presentation skapad år 2012 av Jeanette Pettersson, studie - och yrkesvägledare Gymnasieskolan En presentation av gymnasieskolan och dess program En presentation skapad år 2012 av Jeanette Pettersson, studie - och yrkesvägledare Dagens Gymnasieskola består av 18 olika program indelade

Läs mer

Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING DJUR STUDIEVÄG HUND

Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING DJUR STUDIEVÄG HUND Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING DJUR STUDIEVÄG HUND Dina val gör Du på sidan 5 (som är valblankett och lämnas in) Skriv namn och personnummer överst på sidan och skriv under

Läs mer

INDIVIDUELLA VAL BYGG- OCH ANLÄGGNINGSPROGRAMMET

INDIVIDUELLA VAL BYGG- OCH ANLÄGGNINGSPROGRAMMET INDIVIDUELLA VAL BYGG- OCH ANLÄGGNINGSPROGRAMMET Den här informationen delas ut till alla elever i årskurs 1. Den finns också tillgänglig på skolans hemsida, www.marksgymnasieskola.se och på plattformen.

Läs mer

Kursutbud distans Gymnasiekurser

Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursstarter Sökperioder Ansökan görs via www.falun.se/vux 24 april 18 mars 6 april 29 maj 22 april 11 maj 3 juli 22 april 11 maj 21 augusti 29 april 3 augusti 25 september

Läs mer

LÄSÅRET 2011/12 UNIVERSITETSHOLMENS GYMNASIUM EL- OCH ENERGIPROGRAMMET VVS- OCH FASTIGHETSPROGRAMMET

LÄSÅRET 2011/12 UNIVERSITETSHOLMENS GYMNASIUM EL- OCH ENERGIPROGRAMMET VVS- OCH FASTIGHETSPROGRAMMET LÄSÅRET 2011/12 UNIVERSITETSHOLMENS GYMNASIUM EL- OCH ENERGIPROGRAMMET VVS- OCH FASTIGHETSPROGRAMMET VÄLKOMMEN TILL OSS 3 VÄLKOMMEN TILL OSS 2 VÄLKOMMEN TILL OSS 5 tal utbildare har fått denna rekommendation,

Läs mer

El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet Lars Kaggskolan Timplan för: EE11 Timplan: 16 El- och energiprogrammet 345 0 345 345 INDV Individuellt val (200) VAL T K 45 45 90 180 0 180 ISPEC/PROF Inriktning och programfördjupning (1100) VAL T K 10

Läs mer

Ådalsskolan Timplan för: EE11 Timplan: 15 Utskriftsdatum: 15-08-03 El- och energiprogrammet

Ådalsskolan Timplan för: EE11 Timplan: 15 Utskriftsdatum: 15-08-03 El- och energiprogrammet Ådalsskolan Timplan för: EE11 Timplan: 15 Utskriftsdatum: 15-08-03 El- och energiprogrammet Schablonkurser INDV ISPEC/PROF Gymnasiegemensamma ämnen Individuellt val (200) VAL T K 50 50 50 50 200 Inriktning

Läs mer

Ekonomiprogrammet. Efter programmet

Ekonomiprogrammet. Efter programmet Ekonomiprogrammet EK Ekonomiprogrammet är ett program som vänder sig till dig som är intresserad av att få kunskaper i ekonomi, samhällsekonomi, entreprenörskap och juridik. Här får du en bred och attraktiv

Läs mer

Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING DJUR STUDIEVÄG DJURSJUKVÅRD

Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING DJUR STUDIEVÄG DJURSJUKVÅRD Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING DJUR STUDIEVÄG DJURSJUKVÅRD Dina val gör Du på sidan 5 (som är valblankett och lämnas in) Skriv namn och personnummer överst på sidan och skriv

Läs mer

Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING DJUR STUDIEVÄG DJURSJUKVÅRD

Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING DJUR STUDIEVÄG DJURSJUKVÅRD Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING DJUR STUDIEVÄG DJURSJUKVÅRD Dina val gör Du på sidan 5 (som är valblankett och lämnas in) Skriv namn och personnummer överst på sidan och skriv

Läs mer

INDIVIDUELLA VAL BYGG- OCH ANLÄGGNINGSPROGRAMMET

INDIVIDUELLA VAL BYGG- OCH ANLÄGGNINGSPROGRAMMET INDIVIDUELLA VAL BYGG- OCH ANLÄGGNINGSPROGRAMMET Den här informationen delas ut till alla elever i årskurs 1. Den finns också tillgänglig på skolans hemsida, www.marksgymnasieskola.se och på plattformen.

Läs mer

Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING TRÄDGÅRD STUDIEVÄG TRÄDGÅRD

Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING TRÄDGÅRD STUDIEVÄG TRÄDGÅRD Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING TRÄDGÅRD STUDIEVÄG TRÄDGÅRD Dina val gör Du på sidan 5 (som är valblankett och lämnas in) Skriv namn och personnummer överst på sidan och skriv

Läs mer

Maxat med möjligheter

Maxat med möjligheter Maxat med möjligheter Om du gillar omväxling, problemlösning och att göra saker med händerna är VVS och fastighet ditt program. Du lär dig yrket både i skolan och ute på arbetsplatser, i branscher som

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet sprogrammet Inriktningar och samhälle PER BRAHEGYMNASIET Det är en cool miljö på PB med en trevlig stämning. Jag var på öppet hus och hade också hört mycket bra om skolan. Det var också en kompis som skulle

Läs mer

Högskoleförberedande. Ekonomiprogrammet. Inriktningar. Ekonomi Juridik

Högskoleförberedande. Ekonomiprogrammet. Inriktningar. Ekonomi Juridik Högskoleförberedande Ekonomiprogrammet Inriktningar Ekonomi Juridik Jag skulle säga att det bästa med PB är undervisningen och lärarna. En annan sak som är bra är att det är en avslappnad miljö. Alla får

Läs mer

Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning Gymnasial vuxenutbildning Kursutbud och schematider Skolan har gemensamma provtider vissa onsdagar klockan 13.00 16.00. Det innebär att skriftliga prov för en del kurser/lärare endast görs under denna

Läs mer

El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet Lars Kaggskolan Timplan för: EE11 Timplan: 13 El- och energiprogrammet 345 0 345 345 INDV Individuellt val (180) VAL T K 45 45 90 180 0 180 ISPEC/PROF Inriktning och programfördjupning (1130) VAL T K 10

Läs mer

Kursutbud distans Gymnasiekurser

Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursstarter Kursutbud distans Gymnasiekurser Sökperioder Ansökan görs via www.falun.se/vux 20 augusti 12 maj 7 augusti 24 september 11 augusti 4 september 29 oktober 15 september 9 oktober 3 december 20

Läs mer

Industritekniska programmet

Industritekniska programmet Industritekniska programmet IN Vill du bli eftertraktad på arbetsmarknaden och kunna ta ett jobb direkt efter studenten? Industritekniska programmet på Västerviks Gymnasium är yrkesutbildningen för dig

Läs mer

FRANS SUELL OCH JÖRGEN KOCKS GYMNASIUM. Hotell- och Turismprogrammet Hotell och Konferens Turism och Resor

FRANS SUELL OCH JÖRGEN KOCKS GYMNASIUM. Hotell- och Turismprogrammet Hotell och Konferens Turism och Resor FRANS SUELL OCH JÖRGEN KOCKS GYMNASIUM Hotell- och Turismprogrammet Hotell och Konferens Turism och Resor HOTELL- OCH TURISMPROGRAMMET Frans Suell och Jörgen Kocks gymnasium Hotell- och Turismprogrammet

Läs mer

för dig som vet vad du vill

för dig som vet vad du vill för dig som vet vad du vill Välkommen till Malmö Lärlingscenter! Här lägger du grunden till en yrkeskarriär som väntar runt hörnet. Åtta av tio lärlingar får jobb efter avslutad gymnasieutbildning. Och

Läs mer

Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning Gymnasial vuxenutbildning Kursutbud och schematider Skolan har gemensamma provtider vissa onsdagar klockan 13.00 16.00. Det innebär att skriftliga prov för en del kurser/lärare endast görs under denna

Läs mer

Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning Gymnasial vuxenutbildning Kursutbud och schematider Skolan har gemensamma provtider vissa onsdagar klockan 13.00 16.00. Det innebär att skriftliga prov för en del kurser/lärare endast görs under denna

Läs mer

Åk 9. 5 Introduktions program. 18 Nationella program. Preparandutbildning. 6 Högskoleförberedande program. 12 Yrkesprogram

Åk 9. 5 Introduktions program. 18 Nationella program. Preparandutbildning. 6 Högskoleförberedande program. 12 Yrkesprogram Gymnasieval Åk 9 18 Nationella program 5 Introduktions program 6 Högskoleförberedande program Högskoleexamen 12 Yrkesprogram Yrkesexamen Preparandutbildning Programinriktat individuellt val Yrkesintroduktion

Läs mer

Dags att välja! Jobba direkt efter gymnasiet? Eller plugga vidare? Kanske vara. lärling?

Dags att välja! Jobba direkt efter gymnasiet? Eller plugga vidare? Kanske vara. lärling? Dags att välja! Jobba direkt efter gymnasiet? Eller plugga vidare? Kanske vara lärling? Gymnasievalet För vissa är valet lätt, för andra är det svårare Men en sak är säker det finns något för alla. Valet

Läs mer

Roligare att lära. - lättare att lyckas!

Roligare att lära. - lättare att lyckas! Roligare att lära - lättare att lyckas! På Johannes Hedberggymnasiet kommer vi att förbereda dig inför framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande

Läs mer

Programstruktur Samhällsprogrammet Media, information & kommunikation

Programstruktur Samhällsprogrammet Media, information & kommunikation Media, information & kommunikation är en bred utbildning som ger dig många valmöjligheter i framtiden. Du som söker till SAMHÄLL väljer en studieförberedande utbildning, som ger goda kunskaper inom många

Läs mer

Carl Adolph Agardhgymnasiet

Carl Adolph Agardhgymnasiet Carl Adolph Agardhgymnasiet Samhällsvetenskapsprogrammet Humanistiska programmet Du behöver inte vara bäst när du kommer - du är det när du slutar Språk är mycket mer än glosor och grammatik,. Det märker

Läs mer

Teknikprogrammet. för Löpare. Gymnasiegemensamma ämnen 1100 poäng. Programgemensamma ämnen 400 poäng. Inriktningar 300 poäng

Teknikprogrammet. för Löpare. Gymnasiegemensamma ämnen 1100 poäng. Programgemensamma ämnen 400 poäng. Inriktningar 300 poäng Teknikprogrammet för Löpare Gymnasiegemensamma ämnen 1100 poäng Engelska 5 och 6 200 Historia 1a1 50 Idrott och hälsa 1 100 Matematik 1c, 2c och 3c 300 Religionskunskap 1 50 Samhällskunskap 1b 100 Svenska

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet sprogrammet Inriktningar och musik och samhälle Nyhet! PER BRAHEGYMNASIET Det är en cool miljö på PB med en trevlig stämning. Jag var på öppet hus och hade också hört mycket bra om skolan. Det var också

Läs mer

STOR gemenskap EN MODERN. gymnasieskola. Var den du är, bli vad du vill. Små skolor, med gamla anor. Stockholm Sollentuna Södertälje Handelsgymnasiet

STOR gemenskap EN MODERN. gymnasieskola. Var den du är, bli vad du vill. Små skolor, med gamla anor. Stockholm Sollentuna Södertälje Handelsgymnasiet Stockholm Sollentuna Södertälje Handelsgymnasiet Små skolor, STOR gemenskap Var den du är, bli vad du vill EN MODERN gymnasieskola med gamla anor EE IT-Programmet ES Estetiska programmet EK Ekonomiprogrammet

Läs mer

Välkommen. Till NACKA GYMNASIUM SKOLA NATUR & TEKNIK Bygg- och anläggningsprogrammet El- och energiprogrammet Nacka gymnasium 1

Välkommen. Till NACKA GYMNASIUM SKOLA NATUR & TEKNIK Bygg- och anläggningsprogrammet El- och energiprogrammet Nacka gymnasium 1 Välkommen Till NACKA GYMNASIUM SKOLA NATUR & TEKNIK Bygg- och anläggningsprogrammet El- och energiprogrammet 2018-09-07 Nacka gymnasium 1 Natur & Teknik Jarl Axelsson, rektor Krister Bergström, biträdande

Läs mer

Träning och studier - en oslagbar kombination Samhällsvetenskap (SA) Träning och hälsa (BF) www.hbgsportgymnasium.com Utmana dig själv! Härlig gemenskap Vill du kombinera dina studier med tuff och rolig

Läs mer

Vill du ha världens roligaste jobb?

Vill du ha världens roligaste jobb? Gymnasial utbildning i pedagogik Jobb direkt efter examen! Vill du ha världens roligaste jobb? Barn- och fritidsprogrammet inriktning pedagogiskt arbete Midsommarkransens gymnasium Världens viktigaste

Läs mer

Programmet för administration, handel och varuhantering

Programmet för administration, handel och varuhantering Programmet för administration, handel och varuhantering Programmet för administration, handel och varuhantering är till för dig som vill arbeta inom handel, administration eller kommunikation. Du kan också

Läs mer

Kurskatalog Lärling12. Individuellt val LÅ12-13

Kurskatalog Lärling12. Individuellt val LÅ12-13 Kurskatalog Lärling12 Individuellt val LÅ12-13 2013 01 08 Individuellt val Det individuella valet omfattar 200 poäng på samtliga program. Det är huvudmannen som beslutar vilka kurser som ska erbjudas som

Läs mer

Anita Ferm. Eva Edström Fors Anna Tammelin Östlind Cecilia Sandberg Björn Johansson Christer Blomkvist Magnus Åhammar. Gymnasieutredningen

Anita Ferm. Eva Edström Fors Anna Tammelin Östlind Cecilia Sandberg Björn Johansson Christer Blomkvist Magnus Åhammar. Gymnasieutredningen Anita Ferm Eva Edström Fors Anna Tammelin Östlind Cecilia Sandberg Björn Johansson Christer Blomkvist Magnus Åhammar Mina utgångspunkter Stärk elevens rätt till en god utbildning Förtydliga ansvar, struktur

Läs mer

FRI KONST INRIKTNING PROFILER

FRI KONST INRIKTNING PROFILER På Bryggeriets gymnasium läser du estetiska programmet med inriktning mot bild och formgivning samt estetik och media. Du får dessutom profilera din utbildning mot foto och film, bild och form, serieteckning

Läs mer

ANPASSAD UTBILDNING FÖR DIN SKULL

ANPASSAD UTBILDNING FÖR DIN SKULL ANPASSAD UTBILDNING FÖR DIN SKULL UTBILDNINGSPROGRAM 2016 KUNSKAP TRYGGHET RESPEKT GEMENSKAP TOLERANS Här på Snitz Gymnasium har vi utvecklat ett arbetssätt för att kunna möta elever i behov av särskilt

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet.

Naturvetenskapsprogrammet. Naturvetenskapsprogrammet www.hvitfeldtska.se Naturvetenskapsprogrammet med både bredd och spets Naturvetenskapsprogrammet på Hvitfeldtska gymnasiet ger en spännande och stimulerande utbildning som förbereder

Läs mer

ESTETISKA PROGRAMMET

ESTETISKA PROGRAMMET ESTETISKA PROGRAMMET Inriktning Estetik & Media Björn Alkberg ES11 - Att gå på NTI känns grymt för jag kan gå omkring med långt hår utan att folk stirrar på mig. Man kan verkligen vara sig själv! Elin

Läs mer

Vi siktar högt både med hjärta och hjärna!

Vi siktar högt både med hjärta och hjärna! Vi siktar högt både med hjärta och hjärna! Svea Gymnasium tillhandahåller utbildningar som speglar verkligheten. Detta är något vi åstadkommer genom att frekvent arrangera studiebesök hos riktiga arbetsgivare,

Läs mer

DU VET VAD DU GILLAR, VI VET VAD SOM KRÄVS.

DU VET VAD DU GILLAR, VI VET VAD SOM KRÄVS. DU VET VAD DU GILLAR, VI VET VAD SOM KRÄVS. KALMAR Tidigare Östersjögymnasiet. 2003 SKOLAN GRUNDADES 95% ANDEL ELEVER SOM TRIVS VADÅ GILLAR OCH KRÄVS? Vi på Fria Läroverken är övertygade om att du får

Läs mer

Välkommen på. gymnasieinformation!

Välkommen på. gymnasieinformation! Välkommen på gymnasieinformation! Gymnasiet Består av 18 olika program - 12 yrkesprogram - 6 högskoleförberedande program Olika behörighetskrav - beroende på vilket program du söker till Gymnasieexamen

Läs mer

Mina uppgifter. Martina Håkansson. Studie- och yrkesvägledare. Martina.hakansson@staffanstorp.se Tfn: 046-251637

Mina uppgifter. Martina Håkansson. Studie- och yrkesvägledare. Martina.hakansson@staffanstorp.se Tfn: 046-251637 Gymnasievalet Mina uppgifter Martina Håkansson Studie- och yrkesvägledare Martina.hakansson@staffanstorp.se Tfn: 046-251637 Måndag 08.00-14 Tisdag 08.00-15 Onsdag 08.00-16.30 Tider gymnasievalet Hösten:

Läs mer

1. Vad händer i år? 2. Skolsystemet. 3. Vilka gymnasieprogram finns det? 4. Hur är programmen uppbyggda? 5. Två typer av gymnasieexamen

1. Vad händer i år? 2. Skolsystemet. 3. Vilka gymnasieprogram finns det? 4. Hur är programmen uppbyggda? 5. Två typer av gymnasieexamen 1. Vad händer i år? 2. Skolsystemet 3. Vilka gymnasieprogram finns det? 4. Hur är programmen uppbyggda? 5. Två typer av gymnasieexamen 6. Vad krävs för att komma in på gymnasiet? 7. Var finns informationen?

Läs mer