VILL DU BLI ALLTID GARANTERAD MÖJLIGHET TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET! Dator - och Kommunikationsteknik

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VILL DU BLI ALLTID GARANTERAD MÖJLIGHET TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET! Dator - och Kommunikationsteknik"

Transkript

1 VILL DU BLI IT - tekniker, Nätverksadministratör, Säkerhetsadministratör, IT - guru, IT - konsult, Systemtekniker, Drifttekniker, Supporttekniker, IT - entreprenör, IT - chef... VÄLJ EL - & ENERGIPROGRAMMET Dator - och kommunikationsteknik ALLTID GARANTERAD MÖJLIGHET TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET! EE Dator - och Kommunikationsteknik

2 VÅR SKOLA Vi tror på små skolor och en öppenhet mellan lärare och elever. Stämningen på vår skola präglas av värme och gemenskap - något som vi har att tacka våra elever för. NTI Gymnasiet Kronhusgatan är en skola med ungefär 340 elever. Vår litenhet gör att alla blir sedda och respekterade för den man är. Hos oss är det lika naturligt att använda datorn i undervisningen som att använda papper och penna. Vi arbetar ofta i ämnesövergripande projekt för att kunna skapa förutsättningar för en så verklighetsnära utbildning som möjligt. Vi är lyhörda för vad som händer inom de branscher som vi utbildar för, lokalt såväl som internationellt. Oskar, en av våra elever på el - & energiprogrammet berättar om skolan: - Jag går en bra yrkesutbildning. Du lär dig det marknaden vill ha idag och i framtiden istället för att du lär dig det som var standard för ett år sedan. - Det är en liten, mysig skola med bra gemenskap. Vi har duktiga nätverkslärare som både kan lära ut och som har bra nätverkskunskaper. - Jag valde den här utbildningen för att jag alltid varit intresserad av hur tekniska saker funkar. Jag pillade ju till exempel sönder mina radiostyrda bilar när jag var fyra för att se hur de funkade. Då gick saker sönder, det gör dom inte längre.

3 NÄTVERK 2.0 Våra hem är idag fyllda med teknik som kopplar upp sig mot nätet. Facebook, Google och YouTube är sajter som du kommer i kontakt med varje dag. Allt detta kräver nätverkstekniska lösningar - det är här du kommer in. Vår nätverksutbildning ligger under El - och energiprogrammet. Du som läser hos oss vill arbeta praktiskt med IT och nätverksteknik någon gång i framtiden. Hos oss får du lära dig hur dator - och nätverksteknik fungerar på riktigt. Vi ger dig en modern yrkesutbildning som ger spets - kompetens inom IT med fokus på kommunikation, nätverk och säkerhet. Programmet är ett yrkesprogram vilket innebär att du efter gymnasiet kan gå ut i arbete som till exempel nätverkstekniker eller systemadministratör. SEDAN DÅ? Vår nätverksutbildning ger dig förutsättningarna som krävs i framtiden. Du väljer själv om du vill gå ut och jobba eller läsa vidare på universitet eller yrkeshögskola efter gymnasiet. Vi vill att du ska ha så många möjligheter efter gymnasiet som möjligt. Du garanteras därför valmöjligheten att under din gymnasietid läsa in grundläggande högskolebehörighet inom ramen för programmets 2500 poäng. Praktiskt innebär det att du i ditt individuella val ( 200p ) väljer kurserna Engelska 6 och Svenska 3. Då programmet är ett yrkesprogram ger utbildningen självklart även behörighet till yrkeshögskola.

4 ETTAN UPPSTART DATORLABORATION DET DIGITALA RUMMET Grattis, du har valt en IT - utbildning som kommer att göra dig oumbärlig på din framtida arbetsplats. I ettan lägger vi grunden för din framtid inom IT - branschen. Första veckorna under din gymnasietid känns förmodligen både spännande och lite pirriga. Det är mycket nytt att ta in och du ska lära känna din nya skola, lärare och klasskamrater. Uppstartsveckan handlar därför mycket om att lära känna varandra, där vi gör vårt yttersta för att svetsa ihop din klass. I ettan utvecklar du en förståelse för hur tekniken du i framtiden ska arbeta med faktiskt fungerar. Genom DATORLABORATIONER lär vi dig hur datorns olika delar samverkar för att fungera. Du får ta isär och bygga ihop datorer samt installera och konfigurera operativsystem. I det vi kallar DET DIGITALA RUMMET får du sedan praktisera dina kunskaper. Detta med hjälp av teknik som är vanliga i varje hem och som kräver en nätverksuppkoppling. För att kunna gå ut och vara professionell i din framtida yrkesroll behöver du vid sidan av dina kunskaper även utveckla en rad förmågor. Att ha förmågan ge bra IT - SUPPORT är något som vi utvecklar hos dig med start i ettan. Du kommer att tränas i att möta och ge råd till kunder som till skillnad från dig - inte förstår tekniken. GEMENSAMMA KURSER ÅK1 Datorteknik 1a Elektromekanik Energiteknik 1 Mekatronik 1 Svenska 1 Engelska 5 Idrott och hälsa 1 Matematik 1 FÖRDJUPNINGSKURSER ÅK1 NÄTVERKSTEKNIK Digital kommunikationsteknik Multimediasystem Med reservation för eventuella tryckfel och förändringar.

5 TVÅAN LAN FELSÖKNING DEN DIGITALA ARBETSPLATSEN Dags för LAN - alltså lokala datornät. Under tvåan lär du dig bygga upp och administrera datornätverk, något som finns på i princip alla arbetsplatser. Lokala datornät finns överallt, hemma, på skolan, på mammas och pappas jobb och på praktiskt taget alla andra arbetsplatser. I tvåan börjar vi på allvar att fördjupa oss i nätverkstekniken, både trådad och trådlös teknologi ( WiFi ). Nu utvecklar vi en djupare förståelse och kunskap kring hur ett datornätverk byggs upp, vilken teknik som krävs och hur nätverket styrs. Vi arbetar med material och populär programvara från bland annat MICROSOFT vilka är branschledande inom administrativa nätverkslösningar för företag. Uppgifterna och undervisningen bygger ofta på praktiska verklighetsnära projekt. Du lär dig bland annat att bygga upp och administrera lokala datornät - LAN och WLAN. Två mycket viktiga förmågor som du utvecklar under hela utbildningen, men kanske speciellt under tvåan och trean, är FELSÖKNING och PROBLEMLÖSNING. Hur bra teknik du än arbetar med så kommer den ibland att krångla. Då måste du kunna arbeta metodiskt för att finna felet och en lösning - något som du tränar på i alla praktiska moment under utbildningen. Mot slutet av tvåan har du lärt dig hur nätverksteknik fungerar i större datornät. Dina kunskaper går att använda i företagssammanhang där du kommer att ha en central roll i att få tekniken att fungera. GEMENSAMMA KURSER ÅK2 Dator och nätverksteknik Kommunikationsnät Nätverksteknik Engelska 5 Idrott och hälsa 1 Matematik 1 Naturkunskap 1a:1 FÖRDJUPNINGSKURSER ÅK2 NÄTVERKSTEKNIK Digital kommunikationsteknik Nätverksadministration Nätverksteknologier Datorsamordning & support Svenska 2

6 TREAN SLUTPRAKTIK NÄTVERKSSÄKERHET DEN DIGITALA VÄRLDEN Du kommer att märka att tre år går fort, speciellt under ditt sista år hos oss. Det är nu dags att verkligen gå på djupet och lära oss tekniken som får internet att fungera. Hur kan det komma sig att du kan chatta med någon på andra sidan jorden i realtid? Du kommer att under trean förstå tekniken som gör detta möjligt och hur man gör kommunikationen säker. Under ditt sista år på skolan kommer du nämligen att lära dig hur du bygger och administrerar ihopkopplade lokala datornät ( LAN ). Dessa sammanlänkade datornät bildar ett WAN ( Wide Area Network ). Det största WAN som finns är internet. NÄTVERKSSÄKERHET genomsyrar hela utbildningen men har ett speciellt starkt fokus i trean. Du får lära dig hur du arbetar för att effektivt ÖVERVAKA OCH SKYDDA dig och dina användares nätverk från interna och externa angrepp. I trean lär du dig även att hantera FIBEROPTIK samt hårdvara från bland annat CISCO, ett företag som är världsledande på att leverera nätverkstekniska lösningar som möjliggör internet. Under hela din utbildning har du varje år praktik. I trean är perioden för din SLUTPRAKTIK extra lång. Dels för att vi vill ge dig en möjlighet att verkligen visa framfötterna så att praktiken kanske leder till jobb efter gymnasiet, men även för att skapa förutsättningarna för att, du som vill, ska kunna göra din praktik utomlands. GEMENSAMMA KURSER ÅK3 Historia 1a:1 Religionskunskap 1 Samhällskunskap 1a:1 Elektronik & mikrodatorteknik Gymnasiearbete FÖRDJUPNINGSKURSER ÅK3 NÄTVERSTEKNIK Administration av nätverksoch serverutrustning Nätverkssäkerhet Nätverksteknologier Individuellt val 2 x * * För att få grundläggande högskolebehörighet måste du välja Engelska 6 och Svenska 3.

7 EFTER PLUGGET! Ett hav av anhöriga tar jublande emot dig då du på studentdagen springer ut tillsammans med dina klasskamrater på Gustav Adolfs torg - framtiden är din! Det är nu du ska få användning av alla de kunskaper, erfarenheter och kontakter som du förvärvat under din studietid hos oss. Kanske går du ut direkt i jobb som IT - tekniker, kanske läser du vidare på yrkeshögskola eller universitet - valet är ditt! FÖR DIG SOM VILL LÄSA VIDARE PÅ HÖGSKOLA kan det kännas skönt att veta att du hos oss erbjuds möjlighet att läsa in grundläggande högskolebehörighet inom ramen för din utbildning. Du behöver alltså inte läsa några extra kurser, vilket är vanligt på andra skolor. Då du gör ditt individuella val så har vi redan valt Engelska 6 och Svenska 3 åt dig, kurser som krävs för att du ska få din högskolebehörighet. Vill du kan du naturligtvis välja bort dessa kurser mot andra kurser ur vårt kursutbud. FÖR DIG SOM VILL LÄSA VIDARE PÅ YRKESHÖGSKOLA finns det gott om utbildningar att välja på. Din utbildning ger dig yrkeshögskolebehörighet, oavsett vilka kurser du läser i ditt individuella val. FÖR DIG SOM VILL GÅ UT OCH JOBBA så är el - och energiprogrammet ett yrkesprogram. Utbildningen ger möjligheter att arbeta med IT-support, som IT - tekniker, systemadministratör eller andra yrken som innebär praktiskt arbete med IT - system. INTERNATIONELLA SAMARBETEN är något som vi som skola arbetar aktivt med. Vi har idag etablerade kontakter med skolor i Nya Zeeland, Kanada, Australien, Tyskland, Storbritannien och Ryssland. För dig som vill studera utomlands kan vi hjälpa till att etablera en kontakt mellan dig och någon av våra samarbetsskolor.

8 ÖPPET HUS! Onsdag 17 oktober kl Torsdag 8 november kl Tisdag 4 december kl Måndag 14 januari kl Lördag 26 januari kl Onsdag 17 april kl Göteborgs Centralstation Kronhusgatan NTI Brunnsparken Besöksadress: Kronhusgatan 9, närmaste hållplatser är Brunnsparken och Lilla Bommen. Du är också välkommen att besöka oss under en vanlig skoldag. Kontakta oss på: eller ring oss på telefon: Gilla oss på facebook: www. facebook.com/ntigymnasiet. gbg TE EE HA ES SA

VÄLJ EL- & ENERGIPROGRAMMET och bli NÄTVERKSTEKNIKER IT-TEKNIKER IT-ADMINISTRATÖR IT-ENTREPRENÖR

VÄLJ EL- & ENERGIPROGRAMMET och bli NÄTVERKSTEKNIKER IT-TEKNIKER IT-ADMINISTRATÖR IT-ENTREPRENÖR Kvalitetsutbildningar sedan 1968 VÄLJ EL- & ENERGIPROGRAMMET och bli NÄTVERKSTEKNIKER IT-TEKNIKER IT-ADMINISTRATÖR IT-ENTREPRENÖR SUPPORTTEKNIKER med mera.. ALLTID GARANTERAD MÖJLIGHET TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET!

Läs mer

TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET!

TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET! VILL DU BLI Eventarrangör, Marknadsförare, Projektledare, Egen företagare, Webbmarknadsförare, E-handlare, Artistbokare, Mässkoordinator, Marknadsförare i sociala medier, Butikskommunikatör... VÄLJ HANDELSPROGRAMMET

Läs mer

VÄLJ HANDELSPROGRAMMET och bli EVENTARRANGÖR E-HANDLARE MARKNADSFÖRARE PROJEKTLEDARE

VÄLJ HANDELSPROGRAMMET och bli EVENTARRANGÖR E-HANDLARE MARKNADSFÖRARE PROJEKTLEDARE Kvalitetsutbildningar sedan 1968 VÄLJ HANDELSPROGRAMMET och bli EVENTARRANGÖR E-HANDLARE MARKNADSFÖRARE PROJEKTLEDARE EGEN FÖRETAGARE med mera.. ALLTID GARANTERAD MÖJLIGHET TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET! HA

Läs mer

VILL DU BLI. Civilingenjör, Spelutvecklare, Chalmerist, Programmerare, Raketforskare, Webbdesigner, IT-konsult, Apputvecklare, Interaktionsdesigner...

VILL DU BLI. Civilingenjör, Spelutvecklare, Chalmerist, Programmerare, Raketforskare, Webbdesigner, IT-konsult, Apputvecklare, Interaktionsdesigner... VILL DU BLI Civilingenjör, Spelutvecklare, Chalmerist, Programmerare, Raketforskare, Webbdesigner, IT-konsult, Apputvecklare, Interaktionsdesigner... VÄLJ TEKNIKPROGRAMMET Teknisk högskola & Spelutveckling

Läs mer

Lund, 2015. Små skolor, STOR gemenskap EN MODERN. gymnasieskola. med gamla anor. Teknikprogrammet. El- och energiprogrammet

Lund, 2015. Små skolor, STOR gemenskap EN MODERN. gymnasieskola. med gamla anor. Teknikprogrammet. El- och energiprogrammet , 2015 Små skolor, STOR gemenskap EN MODERN gymnasieskola med gamla anor TE Teknikprogrammet EE El- och energiprogrammet Vår historia En modern gymnasieskola med gamla anor är Mikael Elias startade NTI-skolan

Läs mer

STOR gemenskap EN MODERN. gymnasieskola. Våra lärare, vår stolthet. Små skolor, med gamla anor. Luleå, 2015. Estetiska programmet.

STOR gemenskap EN MODERN. gymnasieskola. Våra lärare, vår stolthet. Små skolor, med gamla anor. Luleå, 2015. Estetiska programmet. Luleå, 2015 Små skolor, STOR gemenskap Våra lärare, vår stolthet EN MODERN gymnasieskola med gamla anor ES Estetiska programmet HA Handelsprogrammet TE Teknikprogrammet EE IT-programmet Vår historia En

Läs mer

El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet El- och energiprogrammet EE El- och energiprogrammet ger dig en av gymnasieskolans bredaste utbildningar. Du hamnar inom en bransch som ständigt är i starkt framåtskridande. På EE blandas teori och praktik.

Läs mer

Tyresö gymnasium Farmarstigen 7 135 36 Tyresö. Telefon: 08-5782 99 40 Fax: 08-742 39 30. E-post: gymnasium@tyreso.se tyresogymnasium.

Tyresö gymnasium Farmarstigen 7 135 36 Tyresö. Telefon: 08-5782 99 40 Fax: 08-742 39 30. E-post: gymnasium@tyreso.se tyresogymnasium. 1 Utbildningskatalog 2014 Tyresö gymnasium är en modern, innovativ gymnasieskola i framkant av svensk skolutveckling. Våra elever är underbart olika och lever i en värld som förändras snabbt. Det gillar

Läs mer

Gymnasievalet i Huddinge 2013

Gymnasievalet i Huddinge 2013 Gymnasievalet i Huddinge 2013 Möt oss på gymnasiemässan 22 24 november monter C07:41 Huddingegymnasiet Sjödalsgymnasiet Sågbäcksgymnasiet Östra gymnasiet 3 Jag vet att du kan! Innehåll Jag vet att du kan!

Läs mer

Add your personality 2015/16 TRÅNGSUND SKOGÅS. www.ostragymnasiet.se

Add your personality 2015/16 TRÅNGSUND SKOGÅS. www.ostragymnasiet.se Add your personality 2015/16 TRÅNGSUND SKOGÅS www.ostragymnasiet.se Prova på Östra! Du har möjlighet att komma som elev för en dag och testa på det program du är intresserad av! Bokning gör du genom att

Läs mer

Följer du med till högre höjder under gymnasietiden? 2014/15 TRÅNGSUND SKOGÅS. www.ostragymnasiet.se

Följer du med till högre höjder under gymnasietiden? 2014/15 TRÅNGSUND SKOGÅS. www.ostragymnasiet.se Följer du med till högre höjder under gymnasietiden? 2014/15 TRÅNGSUND SKOGÅS www.ostragymnasiet.se Östra gymnasiet en skola med plats för personlighet! Östra karaktäriseras av en familjär stämning mellan

Läs mer

KUNGSMADSKOLAN TEKNIKUM

KUNGSMADSKOLAN TEKNIKUM KATEDRALSKOLAN KUNGSMADSKOLAN TEKNIKUM rätt gymnasieval! www.vaxjo.se/gymnasieskola Gymnasieprogram i Växjö 2013/14 STOR VALFRIHET OCH KOMPETENTA LÄRARE Sid 2 rätt gymnasieval! Katedralskolan, Kungsmadskolan

Läs mer

samhäll musikal design dans

samhäll musikal design dans samhäll musikal design dans Välkommen till Fugik Karlstads bästa gymnasieskola! Hej! Jag heter Laura och går tredje året på Fugik. När jag gick i nian och skulle välja gymnasieskola så visste jag inte

Läs mer

Här börjar det. roliga! 13/14. Nyhet! Eventteknik för TV, musik och evenemang. Se sidan 11. TRÅNGSUND SKOGÅS www.ostragymnasiet.se

Här börjar det. roliga! 13/14. Nyhet! Eventteknik för TV, musik och evenemang. Se sidan 11. TRÅNGSUND SKOGÅS www.ostragymnasiet.se Här börjar det roliga! 13/14 TRÅNGSUND SKOGÅS www.ostragymnasiet.se Nyhet! för TV, musik och evenemang. Se sidan 11 Östra gymnasiet en skola med plats för personlighet! Östra karaktäriseras av en familjär

Läs mer

Utbildningsprogram 2015

Utbildningsprogram 2015 Utbildningsprogram 2015 KUNSKAPEN I CENTRUM DIN FRAMTID VÅR UTMANING Utan tvekan vet vi att din framtid påverkas av de val du gör idag, här och nu. För i framtiden väntar ju ditt drömjobb på dig. Oavsett

Läs mer

EKONOMI HANDEL TURISM & RESOR & SERVICE LÄRLING HANDEL

EKONOMI HANDEL TURISM & RESOR & SERVICE LÄRLING HANDEL EK EKONOMI HA HANDEL & SERVICE HT TURISM & RESOR LÄRLING HANDEL HOS OSS ÄR BÅDE DU OCH UTBILDNINGEN I CENTRUM! Du får något att göra efter gymnasiet! Under flera år har vi placerat oss i topp när det gäller

Läs mer

ESTETISKA PROGRAMMET

ESTETISKA PROGRAMMET ESTETISKA PROGRAMMET Inriktning Estetik & Media Gymnasiegemensamma ämnen 11oäng Engelska 5 Engelska 6 Historia 1b Historia 2b kultur Idrott & hälsa 1 Matematik 1b Naturkunskap 1b Religionskunskap 1 Samhällskunskap

Läs mer

Skanskagymnasiet. Nyhet 2015. Arkitekturprofil. Teknikprogrammet för framtidens arbetsledare

Skanskagymnasiet. Nyhet 2015. Arkitekturprofil. Teknikprogrammet för framtidens arbetsledare Skanskagymnasiet Nyhet 2015 Arkitekturprofil www.skanska.se/skanskagymnasiet Skanskagymnasiet Teknikprogrammet för framtidens arbetsledare Praktik på Skanska Jobb efter fjärde tekniska året Vidare studier

Läs mer

StaffangymnasieT. 2012-2013 Söderhamn. Vi öppnar dörrarna till högskolan och arbetslivet!

StaffangymnasieT. 2012-2013 Söderhamn. Vi öppnar dörrarna till högskolan och arbetslivet! StaffangymnasieT 2012-2013 Söderhamn Vi öppnar dörrarna till högskolan och arbetslivet! På Staffangymnasiet kan du FÖRVERKLIGA DIN DRÖM! V alet av gymnasieutbildning är kanske Ditt första viktiga vägval

Läs mer

Västerviks Gymnasium 2013 2014

Västerviks Gymnasium 2013 2014 Västerviks Gymnasium 2013 2014 Västerviks Gymnasium 2014-2015 Västerviks Gymnasium Östersjövägen 6 593 32 Västervik Tfn: 0490-25 43 00 Fax: 0490-25 42 69 E-post: gymnasiet@vastervik.se Hemsida: www.gymnasiet.vastervik.se

Läs mer

Öppnar nya möjligheter! HV SA HA EE EK IM ES NA BF PROGRAMKATALOG 2014. -Måste jag välja?

Öppnar nya möjligheter! HV SA HA EE EK IM ES NA BF PROGRAMKATALOG 2014. -Måste jag välja? -kan jag kombinera plugg med min idrott utan att tappa viktiga poäng? -På vilka program får man starta eget företag? -Hur gör jag om mina betyg inte räcker till? -Måste jag välja? -Jag vill jobba som ljudtekniker,

Läs mer

Läsåret 14/15. Universitetsholmens. gymnasium

Läsåret 14/15. Universitetsholmens. gymnasium Läsåret 14/15 Universitetsholmens gymnasium Öppet hus 20 november 17-20 23 januari 17-20 En liten skola många möjligheter Välkommen! kontakta oss Universitetsholmens gymnasium Citadellsvägen 25 211 18

Läs mer

Ditt resultat i fokus

Ditt resultat i fokus Välkommen till Öppet hus Globen/ Stockholm Torsdag 28 nov, kl 18-20 Måndag 9 dec, kl 18-20 Onsdag 15 jan, kl 18-20 Lördag 8 feb, kl 11-13 Tisdag 6 maj, kl 18-20 Arenavägen 23 Stockholm/Globen City Tel:

Läs mer

Gymnasievalet 2012. Westerlundska Gymnasiet

Gymnasievalet 2012. Westerlundska Gymnasiet Gymnasievalet 2012 Westerlundska Gymnasiet Kontakta oss Rektor Ewa Berthagen Telefon 0171-62 55 50 er Christian Eklöv Hagman Telefon 0171-62 55 53 Ekonomiprogrammet, Estetiska programmet inriktning musik,

Läs mer

En riktig skola. Öppet Hus 18 januari 2014 NACKA GYMNASIUM* UTBILDNINGSKATALOG 2014. 2 Nacka gymnasium. Bygg- och anläggningsprogrammet 7 Husbyggnad

En riktig skola. Öppet Hus 18 januari 2014 NACKA GYMNASIUM* UTBILDNINGSKATALOG 2014. 2 Nacka gymnasium. Bygg- och anläggningsprogrammet 7 Husbyggnad 2 Nacka gymnasium Bygg- och anläggningsprogrammet 7 Husbyggnad Ekonomiprogrammet 8 Ekonomi 9 Juridik NACKA GYMNASIUM* UTBILDNINGSKATALOG 2014 El- och energiprogrammet 10 Dator- och kommunikationsteknik

Läs mer

STAFFANGYMNASIET 2014-2015 SÖDERHAMN

STAFFANGYMNASIET 2014-2015 SÖDERHAMN STAFFANGYMNASIET 2014-2015 SÖDERHAMN Vi öppnar dörrarna till högskolan och arbetslivet! På Staffangymnasiet kan du FÖRVERKLIGA DIN DRÖM! V alet av gymnasieutbildning är kanske Ditt första viktiga vägval

Läs mer

GYMNASIEVALET 2014. Utöver detta finner du också korta beskrivningar om programmen och vad de innehåller samt var våra skolor ligger runt om i landet.

GYMNASIEVALET 2014. Utöver detta finner du också korta beskrivningar om programmen och vad de innehåller samt var våra skolor ligger runt om i landet. SYV-infO GYMNASIEVALET 2014 Som studie- och yrkesvägledare är du kanske den viktigaste personen för blivande gymnasieelever. Du sitter på en unik kunskap som kräver både bredd och djup. För att hjälpa

Läs mer

JENSEN gymnasium för dig med ambitioner

JENSEN gymnasium för dig med ambitioner Uppsala Läsåret 2012/2013 JENSEN gymnasium för dig med ambitioner Välkommen till JENSEN gymnasium! Vi slog upp portarna till vår första gymnasieskola i Stockholm hösten 2003. Idag har vi sammanlagt fjorton

Läs mer

10 tips. Små förändringar ger högre betyg.

10 tips. Små förändringar ger högre betyg. 10 tips Små förändringar ger högre betyg. Ekonomiprogrammet inriktningarna ekonomi och juridik Samhällsvetenskapsprogrammet inriktningarna beteendevetenskap och samhällsvetenskap Är du intresserad av företagande

Läs mer

Universitetsholmens. Läsåret 13/14. gymnasium

Universitetsholmens. Läsåret 13/14. gymnasium Universitetsholmens Läsåret 13/14 gymnasium Öppet hus 28 november 17-19.30 23 januari 17-19.30 En liten skola många möjligheter Välkommen! kontakta oss Universitetsholmens gymnasium Citadellsvägen 25 211

Läs mer