TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET!"

Transkript

1 VILL DU BLI Eventarrangör, Marknadsförare, Projektledare, Egen företagare, Webbmarknadsförare, E-handlare, Artistbokare, Mässkoordinator, Marknadsförare i sociala medier, Butikskommunikatör... VÄLJ HANDELSPROGRAMMET Event & Marknadsföring ALLTID GARANTERAD MÖJLIGHET TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET! HA Administrativ service

2 VÅR SKOLA Vi tror på små skolor och en öppenhet mellan lärare och elever. Stämningen på vår skola präglas av värme och gemenskap - något som vi har att tacka våra elever för. NTI Gymnasiet Kronhusgatan är en skola med ungefär 340 elever. Vår litenhet gör att alla blir sedda och respekterade för den man är. Hos oss är det lika naturligt att använda datorn i undervisningen som att använda papper och penna. Vi arbetar ofta i ämnesövergripande projekt för att kunna skapa förutsättningar för en så verklighetsnära utbildning som möjligt. Vi är lyhörda för vad som händer inom de branscher som vi utbildar för, lokalt såväl som internationellt. David, en av våra elever på handelsprogrammet berättar om skolan: - Det bästa med skolan är att vi har riktigt bra lärare och att alla är sjyssta mot varandra, det är bra gemenskap. - Lärarna lyssnar på oss, vi elever får till exempel vara med och boka studiebesök och gästföreläsare. - Under året som gått känner jag att jag har utvecklat mitt ledarskap och att arbeta i projekt. Jag känner också att jag idag har mycket lättare att prata inför folk.

3 HANDELS 2.0 Idag sker allt mer marknadsföring och försäljning med hjälp av sociala medier, e-handel och events. Handelsprogrammet på NTI Gymnasiet är en ny unik utbildning som utbildar dig för framtidens handelsbransch. Utbildningen har ett starkt fokus på event, e-handel och marknadsföring, men även projektledarskap, entreprenörskap och kommunikation. Vi utvecklar hela tiden vårt nära samarbete med branschen, allt för att göra din utbildning så aktuell och verklighetsnära som möjligt. Förutom 15 veckors praktik, kommer du även ha regelbundna studiebesök och gästföreläsare från evenemangs- och handelsbranschen. Under ditt sista år får du även testa på att starta företag. SEDAN DÅ? Vår handelsutbildning ger dig förutsättningarna som krävs, oavsett om du vill läsa vidare på universitet, starta företag eller gå ut och jobba direkt efter gymnasiet. Vi vill att du ska ha så många möjligheter efter gymnasiet som möjligt. Du garanteras därför valmöjligheten att under din gymnasietid läsa in grundläggande högskolebehörighet inom ramen för programmets 2500 poäng. Praktiskt innebär det att du i ditt individuella val (200p) väljer kurserna Engelska 6 och Svenska 3. Då programmet är ett yrkesprogram ger utbildningen dig självklart även behörighet till yrkeshögskola.

4 ETTAN UPPSTART INDIVIDUTVECKLING ENTREPRENÖRSKAP Grattis, du har valt Göteborgs enda handelsutbildning med passion för EVENT, MARKNADSFÖRING OCH ENTREPRENÖRSKAP - nu börjar en omtumlande resa! Första veckorna under din gymnasietid känns förmodligen både spännande och lite pirriga. Det är mycket nytt att ta in och du ska lära känna din nya skola, lärare och klasskamrater. Uppstartsveckan handlar därför mycket om teambuilding, där vi gör vårt yttersta för att svetsa ihop din klass. Framgångsrikt företagande handlar om idéer. Om inte idén till iphone hade kläckts så hade inte Apple varit ett av världens största teknikföretag idag. Ettan handlar mycket om ENTREPRENÖRSKAP där du bland annat får träna upp din kreativa förmåga. Du lär dig tekniker för att komma på och ta tillvara andras idéer som du sedan tränar på att omsätta i ett affärstänk. Vårt absoluta mål är att du ska skapa dig en framtid inom handelsbranschen efter gymnasiet. För att du ska nå dit behöver du, förutom att tillgodogöra dig utbildningen, även utveckla en rad förmågor hos dig själv. Redan i ettan tränar vi dig bland annat i presentationsteknik. Vi hjälper dig även att utveckla din förmåga att på ett PROFESSIONELLT SÄTT möta och ta kontakt med nya människor. Under din gymnasietid kommer du att NÄTVERKA för att bygga upp ett personligt kontaktnät som du har nytta av i framtiden. Ett av dina viktigaste verktyg är de personliga VISITKORT som du får i början av din utbildning. GEMENSAMMA KURSER ÅK1 ENTREPRENÖRSKAP? Entreprenörskap Information och kommunikation 1 Branschkunskap Servicekunskap Svenska 1 Engelska 5 Idrott och hälsa 1 Matematik 1a Naturkunskap 1a1 Entreprenörer är proffs på att ta till vara på kreativa idéer och göra något av dem, en förmåga som vi tränar upp hos dig under dina tre år hos oss. Vem vet, kanske dina idéer leder till att du blir egen företagare efter gymnasiet? Med reservation för eventuella tryckfel och förändringar.

5 TVÅAN EVENT GRUPPUTVECKLING MARKNADSFÖRING Nu börjar det riktigt roliga - inför tvåan väljer du hur du vill spetsa din utbildning. Du väljer mellan två fördjupningar som blir hjärtat under resten av din utbildning: EVENT & UTSTÄLLNINGSDESIGN: Visste du att Göteborg är en av Europas främsta evenemangsstäder? Under tvåan planerar, organiserar och genomför du tillsammans i olika arbetsteam en rad mindre events. Du får även lära dig att designa och bygga upp tilltalande butiks - och fönsterskyltningar, allt inom ramen för kurserna evenemang, grafisk kommunikation och utställningsdesign. Du lär dig även hantera teknik som används vid olika typer av events och skyltning. NÄTHANDEL & MARKNADSFÖRING: I tvåan lär du dig grunderna i webbdesign och vad du behöver tänka på för att etablera en webbutik på ett framgångsrikt sätt. Marknadsföring, med hjälp av sociala medier och sökmotorer så som Google, blir naturligt för dig i ditt arbete med att göra ditt företag stort på nätet. Under tvåan jobbar vi med GRUPPUTVECKLING och gruppdynamik. Vi lär oss tillsammans hur grupper fungerar och vad som krävs för att en projektgrupp ska prestera på bästa sätt. Vi nosar även på ledar - skapets betydelse för gruppen, något som vi jobbar vidare med under trean. GEMENSAMMA KURSER ÅK2 Grafisk kommunikation 1 * Information och kommunikation 2 Affärskommunikation Administration Svenska 2 * Engelska 5 Idrott och hälsa 1 Samhällskunskap 1a1 Religionskunskap 1 Historia 1a1 FÖRDJUPNINGAR ÅK2 EVENT & UTSTÄLLNINGSDESIGN Evenemang Utställningsdesign 1 NÄTHANDEL & MARKNADSFÖRING Näthandel 1 Webbutveckling 1 * Gemensamma fördjupningskurser för båda våra fördjupningar. Kursens moment anpassas till din valda programfördjupning.

6 TREAN SLUTPRAKTIK LEDARSKAP STARTA FÖRETAG ( UF ) Du kommer att märka att tre år går fort, speciellt under ditt sista år hos oss. Det är under detta år som du verkligen får testa och utveckla ditt entreprenörsjag. Dina och klasskompisarnas idéer står i fokus då ni under trean ska utveckla en affärsidé som sedan genomförs i samarbete med UNG FÖRETAGSAMHET ( ). Under året startar, driver och avvecklar du ett företag som omsätter riktiga pengar. Om UFföretaget går bra så kan du omvandla det till ett riktigt företag som får leva vidare efter att du tagit studenten. LEDARSKAP och PROJEKTLEDNING är två andra områden som vi fördjupar oss inom under trean. Praktiskt innebär det att du kommer att få träna upp ditt eget ledarskap genom att leda ditt företag och andra projekt som ingår i din valda fördjupning. Inom fördjupningen Event & Utställningsdesign lär du dig i trean att planera, designa och bygga upp mässytor för ditt UF-företag. EVENEMANGSPLANERING är en viktig beståndsdel under trean. Läser du istället Näthandel & Marknadsföring kommer du att skapa e-handelslösningar och lära dig att göra ditt UF-företag synligt på nätet. I trean fördjupar du även dina kunskaper inom WEBBUTVECKLING. GEMENSAMMA KURSER ÅK3 Praktisk marknadsföring * Entreprenörskap och företagande * Ledarskap & organisation Intern och extern kommunikation Individuellt val Gymnasiearbete 2 x ** FÖRDJUPNINGAR ÅK3 EVENT & UTSTÄLLNINGSDESIGN Evenemang Utställningsdesign 2 NÄTHANDEL & MARKNADSFÖRING Näthandel 2 Webbutveckling 1 * Gemensamma fördjupningskurser för båda våra fördjupningar. Kursens moment anpassas till din valda programfördjupning. ** För att få grundläggande högskolebehörighet måste du välja Engelska 6 och Svenska 3.

7 EFTER PLUGGET! Ett hav av anhöriga tar jublande emot dig då du på studentdagen springer ut tillsammans med dina klasskamrater på Gustav Adolfs torg - framtiden är din! Det är nu du ska få användning av alla de kunskaper, erfarenheter och kontakter som du förvärvat under din studietid hos oss. Kanske läser du vidare på högskola eller yrkeshögskola, kanske startar du företag eller går direkt ut i arbete, valet är ditt! FÖR DIG SOM VILL LÄSA VIDARE PÅ HÖGSKOLA kan det kännas skönt att veta att du hos oss erbjuds möjlighet att läsa in grundläggande högskolebehörighet inom ramen för din utbildning. Du behöver alltså inte läsa några extra kurser, vilket är vanligt på andra skolor. Då du gör ditt individuella val så har vi redan valt Engelska 6 och Svenska 3 åt dig, kurser som krävs för att du ska få din högskolebehörighet. Vill du kan du naturligtvis välja bort dessa kurser mot andra kurser ur vårt kursutbud. FÖR DIG SOM VILL LÄSA VIDARE PÅ YRKESHÖGSKOLA finns det gott om utbildningar att välja på. Vår handelsutbildning ger dig yrkeshögskolebehörighet, oavsett vilka kurser du läser i ditt individuella val. I Göteborg finns YH-utbildningar inom Event, Marknadsföring, Butikskommunikation, E-handel och mycket mer som skulle kunna vara intressant för dig. FÖR DIG SOM VILL GÅ UT OCH JOBBA så är handelsprogrammet ett yrkesprogram. Förutom att vi ger dig möjligheten att starta eget företag efter gymnasiet så kommer du under din studietid att ha byggt upp ett personligt kontaktnät som underlättar för dig som vill gå direkt ut i jobb. Utbildningen i sig ger möjligheter att arbeta inom handelsbranschen med olika områden så som butikskommunikation, arrangörskap, e-handel, försäljning med mera. INTERNATIONELLA SAMARBETEN är något som vi som skola arbetar aktivt med. Vi har idag etablerade kontakter med skolor i Nya Zeeland, Kanada, Australien, Tyskland, Storbritannien och Ryssland. För dig som vill studera utomlands kan vi hjälpa till att etablera en kontakt mellan dig och någon av våra samarbetsskolor.

8 ÖPPET HUS! Onsdag 17 oktober kl Torsdag 8 november kl Tisdag 4 december kl Måndag 14 januari kl Lördag 26 januari kl Onsdag 17 april kl Göteborgs Centralstation Kronhusgatan NTI Brunnsparken Besöksadress: Kronhusgatan 9, närmaste hållplatser är Brunnsparken och Lilla Bommen. Du är också välkommen att besöka oss under en vanlig skoldag. Kontakta oss på: eller ring oss på telefon: Gilla oss på facebook: www. facebook.com/ntigymnasiet. gbg TE EE HA ES SA

VILL DU BLI. Civilingenjör, Spelutvecklare, Chalmerist, Programmerare, Raketforskare, Webbdesigner, IT-konsult, Apputvecklare, Interaktionsdesigner...

VILL DU BLI. Civilingenjör, Spelutvecklare, Chalmerist, Programmerare, Raketforskare, Webbdesigner, IT-konsult, Apputvecklare, Interaktionsdesigner... VILL DU BLI Civilingenjör, Spelutvecklare, Chalmerist, Programmerare, Raketforskare, Webbdesigner, IT-konsult, Apputvecklare, Interaktionsdesigner... VÄLJ TEKNIKPROGRAMMET Teknisk högskola & Spelutveckling

Läs mer

Välkommen till Handels- och administrationsprogrammet HA

Välkommen till Handels- och administrationsprogrammet HA Välkommen till Handels- och administrationsprogrammet HA Är detta vad du söker? Är du intresserad av att få en framtid inom handel av varor och tjänster. Programmet ger dig även grunden för fortsatt lärande

Läs mer

Därför ska du välja Mjölby Gymnasium!

Därför ska du välja Mjölby Gymnasium! viktig information från mjölby gymnasium Det viktiga är att alla gör sin egen grej Tips som gör ditt val enklare... För Mårten är valfrihet och personlig utveckling viktigast i skolan Goda råd från coachen

Läs mer

TE-idning. UF Ditt egna företag. Treornas studieresa till Köpenhamn. Innehåll. Tre Inriktningar Tre Intervjuer. Lars-Åkes Kluringar

TE-idning. UF Ditt egna företag. Treornas studieresa till Köpenhamn. Innehåll. Tre Inriktningar Tre Intervjuer. Lars-Åkes Kluringar 20 November 2012 Erik Dahlbergsgymnasiet UF Ditt egna företag Läs om kursen Ung Företagsamhet som Teknikeleverna har möjlighet att läsa. Sida 7 Innehåll Vårt projektarbete s. 2 Treornas studieresa till

Läs mer

JAG, en ent rep renör?

JAG, en ent rep renör? Ef tersom det vi gjorde var okänt för de flesta så intresserade sig många för vad vi gjorde och blev nyfikna Tove West lund, ShapeUp Club JAG, en ent rep renör? Många inbillar sig att det är SVÅRT att

Läs mer

Ledarutveckling för kvinnor

Ledarutveckling för kvinnor Ledarutveckling för kvinnor En ledarskapskurs för kvinnor Det här är en kurs för kvinnor som vill utvecklas. Du behöver inte vara chef idag för att gå kursen. Kursen ger dig ett verktyg för att kunna utvecklas

Läs mer

Hos oss får du möjlighet att växa och utvecklas.

Hos oss får du möjlighet att växa och utvecklas. Hos oss får du möjlighet att växa och utvecklas. Gillar du idrott och att röra på dig? Då är Hälsogymnasiet skolan för dig! Hälsogymnasiet ger dig en gedigen utbildning inom hälsa och kommunikation. Du

Läs mer

Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet?

Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet? Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet? Den här handboken är ett PEPP-PAKET som inspirerar och guidar dig från början till slut! PEPP-PAKETET innehåller Introduktion... 3

Läs mer

inspiration information Internationella möjligheter Vid ekonomihögskolan Lunds universitet 2012 13

inspiration information Internationella möjligheter Vid ekonomihögskolan Lunds universitet 2012 13 ko oi og ko an inspiration information Internationella möjligheter Vid ekonomihögskolan Lunds universitet 2012 13 2 Innehåll: världen väntar...5 Mer än en handelshögskola...6 stora, lilla lund... 8 Tänk

Läs mer

distriktsmaterial DEMOKRATI & EKONOMI STÖD TILL KLUBBAR & KOMMUNER AKTIVA & FÖRTROENDEVALDA ARBETSGIVARSKAP

distriktsmaterial DEMOKRATI & EKONOMI STÖD TILL KLUBBAR & KOMMUNER AKTIVA & FÖRTROENDEVALDA ARBETSGIVARSKAP distriktsmaterial DEMOKRATI & EKONOMI STÖD TILL KLUBBAR & KOMMUNER AKTIVA & FÖRTROENDEVALDA ARBETSGIVARSKAP innehåll 4 Stöd till klubbar och kommuner DEL 1 5 Organisera ert stöd 7 Nyckelpersoner DEL 2

Läs mer

Följ ditt hjärta. hitta rätt bland Stockholms stads gymnasieskolor

Följ ditt hjärta. hitta rätt bland Stockholms stads gymnasieskolor Följ ditt hjärta hitta rätt bland Stockholms stads gymnasieskolor 2012-2013 Kodare Jorden runt Elektriker Vindk ingen For Skriv din egen historia Gymnasievalet står för dörren och en spännande tid väntar.

Läs mer

10 viktiga frågor att ställa dig själv innan du väljer utbildning till Friskvårdskonsult

10 viktiga frågor att ställa dig själv innan du väljer utbildning till Friskvårdskonsult ! 10 viktiga frågor att ställa dig själv innan du väljer utbildning till Friskvårdskonsult 10 viktiga frågor att ställa dig själv innan du väljer utbildning till Friskvårdskonsult 1. Vilken inriktning

Läs mer

VILL DU HA ETT AV VÄRLDENS VIKTIGASTE JOBB DÄR DU PÅVERKAR SVERIGES FRAMTID?

VILL DU HA ETT AV VÄRLDENS VIKTIGASTE JOBB DÄR DU PÅVERKAR SVERIGES FRAMTID? VILL DU HA ETT AV VÄRLDENS VIKTIGASTE JOBB DÄR DU PÅVERKAR SVERIGES FRAMTID? 2015 2016 REKTOR HAR ORDET Välkommen till MDH! Här börjar din resa som kommer att ge dig ny kunskap, nya vänner och många upplevelser.

Läs mer

10 viktiga frågor att ställa dig själv innan du väljer PT-utbildning

10 viktiga frågor att ställa dig själv innan du väljer PT-utbildning ! 10 viktiga frågor att ställa dig själv innan du väljer PT-utbildning 10 viktiga frågor att ställa dig själv innan du väljer PT-utbildning 1. Vilken inriktning och kunskapsnivå vill du ha efter din utbildning?

Läs mer

FRANS SUELL OCH JÖRGEN KOCKS GYMNASIUM Ditt gymnasieval 2009/10

FRANS SUELL OCH JÖRGEN KOCKS GYMNASIUM Ditt gymnasieval 2009/10 FRANS SUELL OCH JÖRGEN KOCKS GYMNASIUM Ditt gymnasieval 2009/10 3 Välkommen till vår skola Frans Suell och Jörgen Kocks gymnasium är skolan för dig som vill utbilda dig inom ett yrke redan i gymnasiet

Läs mer

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag www.kpmg.se Du vet bäst För oss på KPMG finns ingenting mer inspirerande än unga människor med spännande idéer. Vi vet hur det känns att vara där du är

Läs mer

FRAM I ÄNGELHOLM VERKSAMHETSPLAN 2010-2011 KVALITETSREDOVISNING 2009-2010

FRAM I ÄNGELHOLM VERKSAMHETSPLAN 2010-2011 KVALITETSREDOVISNING 2009-2010 FRAM I ÄNGELHOLM VERKSAMHETSPLAN 2010-2011 KVALITETSREDOVISNING 2009-2010 FRAM I ÄNGELHOLM VERKSAMHETSPLAN 2010-2011 KVALITETSREDOVISNING 2009-2010 Innehåll VÄLKOMMEN TILL VITTRAGYMNASIET FRAM I ÄNGELHOLM...

Läs mer

Det handlar om att ta fram och utveckla elevers inneboende nyfikenhet, initiativförmåga och självförtroende redan från tidiga åldrar.

Det handlar om att ta fram och utveckla elevers inneboende nyfikenhet, initiativförmåga och självförtroende redan från tidiga åldrar. Ung Företagsamhet Fyrbodal jobbar med att få fler företagsamma barn och ungdomar. I drygt 30 år har vi jobbat med UF-företag på gymnasienivå. Nu gör vi en nysatsning där elever och ni lärare på grundskolan

Läs mer

HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING

HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING INTRODUKTION: HÅLLBAR UTVECKLING Vad innebär hållbar utveckling? Begreppet hållbar utveckling blev känt i och med att FN startade den så kallade Brundtlandskommissionen

Läs mer

UTBILDNINGAR INOM DESIGN, KONST OCH HANTVERK

UTBILDNINGAR INOM DESIGN, KONST OCH HANTVERK UTBILDNINGAR INOM DESIGN, KONST OCH HANTVERK FORMGE DIN FRAMTID PÅ STENEBY Steneby är en kreativ kultur- och utbildningsmiljö i Dalsland drygt 17 mil norr om Göteborg. Här finns två skolor: Stenebyskolan

Läs mer

Förslag på intervjufrågor:

Förslag på intervjufrågor: Förslag på intervjufrågor: FRÅGOR OM PERSONENS BAKGRUND 1. Var är du uppväxt? 2. Om du jämför din uppväxt med andras, hur skulle du ranka din egen uppväxt? 3. Har du några syskon? 4. Vad gör de? 5. Vilka

Läs mer

Om vi vill fortsätta att spela en roll i framtiden måste vi göra två saker: Bli ännu bättre på det vi är bra på nämligen lärandet.

Om vi vill fortsätta att spela en roll i framtiden måste vi göra två saker: Bli ännu bättre på det vi är bra på nämligen lärandet. Vi i skolan har inte längre monopol på kunskap. Idag går det att lära sig saker mycket bra även utanför skolans värld. Inte minst genom den nya tekniken. Om vi vill fortsätta att spela en roll i framtiden

Läs mer

Upptäck världen - BLI UTBYTESSTUDENT!

Upptäck världen - BLI UTBYTESSTUDENT! Upptäck världen - BLI UTBYTESSTUDENT! Varför ska jag åka iväg som utbytesstudent? LÄR DIG SPANSKA I ECUADOR, spela musik i Ungern, teckna manga i Japan, spela amerikansk fotboll i USA eller varför inte

Läs mer

Utvärdering Biologdesignern grupp 19

Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Biologdesignern har: svara med svar 1-5 1=dåligt, 5=jättebra Poäng Antal 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 51 15 2.

Läs mer

Vad gör en entreprenör? 1/7

Vad gör en entreprenör? 1/7 i Lektionshandledning #171 Tema: Vad gör en entreprenör? Ämne: SO, Ekonomiska ämnen Rekommenderad årskurs: 8-9 & Gymnasiet Vad gör en entreprenör? 1/7 Lektionslängd: 120 minuter, välj enstaka delar ur

Läs mer

Din lön och din utveckling

Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Det handlar om dina förutsättningar, din utveckling och din lön. Du ska ha möjlighet att få en

Läs mer

Design, konst och musik

Design, konst och musik Design, konst och musik XXXprogrammet 2 Innehåll Design + Change 4 Visual Communication + Change 6 Interaktionsdesigner 8 Inrednings- och butikskommunikation 10 Kulturledarprogrammet 12 Ämneslärarprogrammet,

Läs mer

Träffsäker utbildning! VUXENUTBILDNING. Möbelproduktion hos Swedese. Återhämtning för metallbranschen

Träffsäker utbildning! VUXENUTBILDNING. Möbelproduktion hos Swedese. Återhämtning för metallbranschen Yrkeshögskolan Uppdragsutbildning Yrkesvux utbildning i svenska för invandrare Grundläggande vuxenutbildning Gymnasial vuxenutbildning särskild utbildning för vuxna VUXENUTBILDNING Träffsäker utbildning!

Läs mer