PPG Projekt Projektmedel för forskning och utveckling inom psykiatri, primärvård och geriatrik, PPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PPG Projekt 2017. Projektmedel för forskning och utveckling inom psykiatri, primärvård och geriatrik, PPG"

Transkript

1 Dnr LS PPG Projekt 2017 Projektmedel för forskning och utveckling inom psykiatri, primärvård och geriatrik, PPG Utlysning av projektmedel och anvisningar för ansökan Kontaktpersoner Lena Olsén: , Birgitta Strinnlund: ,

2 2 1. PPG Projekt 2017 utlysning av projektmedel Stockholms läns landsting utlyser projektmedel för patientnära forskning och utveckling inom primärvård, psykiatri och geriatrik (PPG). Utlysningen uppgår till 6,75 miljoner kronor för Medel kan beviljas för ett till tre år med upp till kronor per projekt och år. Utlysningen omfattar både medel för helt nya projekt och för projekt som pågår. För att kunna söka medel för en fortsättning ska du ha beviljats medel för 2016 men inte för Gör din PPG ansökan i ansökningssystemet på här. Ansökningsperioden startar den 1 januari 2016 och sista ansökningsdag är den 15 februari 2016 klockan Beviljade medel kommer att vara tillgängliga från 1 januari För år 2 och 3 gäller att projektet rekommenderas anslag. Beslut om fördelning av medel kommer att fattas under hösten Bakgrund och syfte Stockholms läns landsting avsätter särskilda projektmedel för att förstärka utvecklingen inom primärvård, psykiatri och geriatrik. Syftet med projektmedlen är att stimulera forskning och utveckling för att höja sjukvårdens kvalitet och effektivitet med resultat som är av allmänt intresse, generaliserbara och publicerbara. Det kan handla om utvärdering av metoder för diagnostik, behandling, rehabilitering och omvårdnad. Även utvärdering av vårdprogram och hälsoekonomiska analyser kan komma ifråga. Projektmedel kan däremot inte sökas för lokala utvärderingsprojekt som inte är generaliserbara, inte heller för utveckling av lokala omvårdnads- och kvalitetsmetoder. Ett utvecklingsarbete kan initieras av att ny kunskap blir tillgänglig eller genom att det finns ett identifierat behov av förändringar av produkter, processer och system. Ett slutfört utvecklingsarbete innebär också implementering. Landstingets riktlinjer Stockholms läns landstings övergripande riktlinjer för utveckling av hälso- och sjukvården för att förbättra människors hälsa är att: Den kliniskt inriktade medicinska forskningen ska ha en tydlig koppling till hälsooch sjukvårdens behov. Ett vetenskapligt synsätt ska genomsyra vården på alla nivåer. Tiden för överföring av vetenskapliga rön till klinisk praxis ska väsentligen kortas. Forskningen ska hävda sig väl internationellt och följa den kvalitetsgodkända standarden Good Clinical Practice. Kompetensutveckling i hälso- och sjukvården ska stärkas genom ett gemensamt ansvarstagande för utbildningen.

3 3 Patientnyttan ska vara vägledande för såväl kliniskt inriktad forskning som utvecklingsarbete. All verksamhet inom forskning, utbildning och utvecklingsarbete ska tillföras ett tydligt könsperspektiv och jämställdhetsaspekter ska integreras i alla beslut som fattas. Förutsättning Denna utlysning gäller under förutsättning att den är förenlig med det nya regionala ALF-avtalet och att erforderliga budgetbeslut fattas. Vem kan söka? Du som söker projektmedel ska vara disputerad. Du ska, senast den sista ansökningsdagen, ha din huvudsakliga anställning och vara verksam, mer än halvtid, inom SLSO eller motsvarande privatiserad verksamhet som skulle tillhört SLSO om huvudmannaskapet för verksamheten inte förändrats. Verksamheten ska utföra vård åt landstinget enligt vårdavtal och vara placerad i Stockholms län. För att vara behörig att söka ska du ha erforderlig kompetens inom det område/ämne/ specialitet som ansökan avser. Medsökande är den eller de personer som är mest relevanta för att den föreslagna forskningen ska kunna genomföras. Registrerade medsökande ska vara tillfrågade och ha gett sitt godkännande. PPG-projektmedel kan sökas av alla yrkeskategorier inom hälso- och sjukvården. Vad kan projektmedlen användas till? Projektmedlen är avsedda för forsknings- och utvecklingsprojekt som helt eller delvis bedrivs inom hälso- och sjukvårdsorganisationen. Merparten, minst 51 procent, av beviljade projektmedel ska användas till löner till anställda inom landstinget eller vårdenheter som har vårdavtal. Resterande medel kan användas till övriga tjänster som är nödvändiga för att genomföra projektet, samt till övriga kostnader. Overheadkostnader får inte belasta projektmedlen med mer än 5 procent. Bedömning och prioritering av ansökningarna Den vetenskapliga granskningen av projektansökningar kommer att omfatta fyra bedömningskriterier: Projektets kliniska frågeställning Metod och vetenskaplig kvalitet - fokus på nytänkande och originalitet Kompetens och genomförbarhet Patientnytta Progress - en rapport ska lämnas vid fortsättningsansökan Ansökningarna bedöms och prioriteras av en nationellt sammansatt prioriteringsgrupp.

4 4 Dispositionstid Dispositionstiden för beviljade medel är kalenderåret för respektive år som medel beviljats. Information om beredningsprocessen för PPG 2017 finns i ett särskilt beredningsdokument som finns på ansökningswebben. 2. PPG Projekt anvisningar för projektansökan Registrera din ansökan i ansökningssystemet på Välj Ansök här. Välj anslagsform och om det är en ny eller fortsättningsansökan. Fyll i registreringsformulärets olika delar. Fyll i ansökningsblanketten Vid fortsättningsansökan ska du även registrera en progressrapport. 2.1 Registrera ansökan i registreringsformuläret Registreringsformuläret i systemet innehåller fält där du registrerar uppgifter både om dig själv och medsökande. Det går endast att registrera personer med svenska personnummer eller samordningsnummer. Övriga medverkande i projektet kan presenteras i ansökningsblanketten under rubriken Presentation av forskargruppen. Budget: Registrera totalkostnaden för hela projektet. Redovisa vilka andra finansieringskällor som finns. Även sökta men ännu inte beviljade anslag ska anges. Registrera en budget på sökt belopp för denna ansökan. Specificera sedan budgeten i själva ansökningsblanketten. Godkännande av chef: Intyga/markera att berörd verksamhetschef eller motsvarande godkänt uttag av sökt forskningstid inom projektet. Det gäller både för dig och för medsökande. Hemvist: Registrera projektets organisatoriska hemvist, det vill säga vilken sjukvårdsenhet som ska administrera projektet. Populärvetenskaplig beskrivning: Skriv projekttiteln och den populärvetenskapliga beskrivningen på svenska. Stockholms läns landsting ska kunna använda beskrivningen bland annat till att informera om hur forskningsmedlen används. Beskriv därför projektet enkelt så att även den som inte är insatt i ämnet eller arbetar inom sjukvården kan förstå.

5 5 Av beskrivningen ska framgå: Vad som ska göras Varför På vilket sätt den nya kunskapen kommer till nytta i hälso- och sjukvården Progressrapport vid fortsättningsansökan Vid en fortsättningsansökan ska en progressrapport registreras som innehåller: Populärvetenskaplig beskrivning av forskningsplan och genomfört arbete. Avlagda examina under projekttiden och relevanta för projektet. Accepterade/publicerade artiklar och översiktsartiklar relevanta för projektet. Implementering av ny kunskap baserad på forskningsresultat från projektet. 2.2 Fyll i ansökningsblanketten Ladda ner ansökningsblanketten från registreringsformuläret. Behåll filnamnet (SLL2016xxxx.doc) som ska vara oförändrat när ansökan laddas upp i systemet. Överskrid inte max antal sidor som uppges i blanketten. Prioriteringsgruppens ledamöter kommer endast att läsa och bedöma de sidor som ryms inom angivna max antal sidor. Det ska framgå av din projekttitel vad projektet går ut på och den ska vara möjligt att förstå även för personer som inte är insatta i ämnet. Forskningsprogram beskrivning av projektet Forskningsprogrammet ska bestå av en kortfattad beskrivning av projektet inklusive referenser. Powerberäkningar ska finnas med när det är av betydelse för bedömning av projektets vetenskapliga kvalitet. Vetenskaplig sammanfattning: Den vetenskapliga sammanfattningen av forskningsprogrammet ska ge en snabb orientering om forskningens syfte och genomförande. Skriv sammanfattningen så att även personer med annan forskningsinriktning kan ta del av informationen. Den vetenskapliga sammanfattningen är en viktig del av ansökan och har betydelse vid bedömningen av projektet. Frågeställning/hypotes: Redovisa den frågeställning som ska besvaras eller den/de hypoteser som ska prövas. Mål och effekter: Formulera det övergripande målet för projektet. Beskriv dessutom möjliga förväntade effekter för hälso- och sjukvården och samhället. Beskriv särskilt nytänkandet och originaliteten i projektet. Områdesöversikt: Beskriv din egen och andras forskning samt tidigare resultat inom forskningsområdet. Din roll i projektet: Beskriv tydligt din medverkan i projektet och din egen linje och hur den skiljer sig från andra projekt som drivs inom forskargruppen.

6 6 Preliminära resultat: Presentera dina egna försök, eventuella förarbeten och preliminära resultat inom området. Det ska framgå om projektet bygger på tidigare avslutade projekt och en beskrivning av hur de hänger samman. Projektbeskrivning: Beskriv projektets design, metod, vilka data som ska användas, hur datainsamlingen kommer att utföras samt principer och metoder för databearbetning och analys. Ange en övergripande tidplan för projektet. Etisk frågeställning: Beskriv de etiska frågor som aktualiseras i projektet och resonera kring hur de ska hanteras i forsknings- och utvecklingsarbetet. Patientnytta/betydelse för hälso- och sjukvården: Patientnyttan ska vara vägledande för den kliniska medicinska forskningen och utvecklingen av verksamheten. Kriteriet väger tungt vid bedömningen av projekten. Beskriv patientnyttan utifrån: Plan för implementering: Beskriv hur kunskaperna som genereras i projektet ska kunna implementeras i hälso- och sjukvården. Hur tillämpbart är resultatet och hur ser den tänkta processen för överföring av vetenskapliga rön till klinisk praxis ut. Klinisk förankring: Redovisa hur stor andel av deltagarna som är kliniskt aktiva och graden av nyttjande av hälso- och sjukvårdsorganisationen i projektet. Generaliserbarhet av förväntade resultat: Beskriv hur resultaten kan tolkas, användas eller utvecklas i vården. Tillåter projektets utformning att man kan dra slutsatser som är applicerbara på en bredare patientpopulation än den i projektet ingående patientgruppen? Kan resultaten tillämpas på kliniskt angränsade områden/sjukdomar? Referenser: Uppge de nyckelreferenser som har relevans för projektet. Presentation av forskargruppen och beskrivning av kompetensen Beskriv kompetensen i forskargruppen genom att uppge, namn, yrke, arbetsplats och anställning. Beskriv personernas funktioner i projektet och planerad forskningstid. Resurser, nätverk, infrastruktur och budget Ange vilka personella, materiella och ekonomiska resurser som krävs för att projektet ska kunna genomföras. Specificera och motivera budgeten uppdelad på personalkostnader för SLL-anställda, personalkostnader för övriga anställda och övriga kostnader. Ange samarbetspartners och nätverk inom och utom landet, med vilka samarbete planeras eller redan är etablerat. Av särskilt intresse är om projektet ska ingå i ett större internationellt samarbete. Lämna uppgifter om innehav av patent, inlämnad/registrerad patentansökan, aktieinnehav eller andra kommersiella intressen som har koppling till projektet. Ge en kortfattad beskrivning av miljön/infrastrukturen där projektet ska bedrivas.

7 7 Gör en kortfattad beskrivning av forskningsmiljön/infrastrukturen där projektet ska bedrivas. Könsperspektivet Könsperspektivet är en viktig aspekt i den medicinska forskningen. Med könsperspektiv menas i detta sammanhang könsskillnad och jämställd vård. Redovisa hur hypotesprövningen påverkas eller styrs av könsperspektivet. Beskriv hur det påverkar val av design, population och metod, principer för databearbetning och analys, till exempel könsuppdelad statistik, presentation av resultat och påverkan på diskussion. När könsperspektivet inte är relevant för forskningsproblemet ska du motivera det särskilt. Om könsperspektivet inte hanterats tillfredsställande kan detta komma att påverka poängbedömningen av metodkriteriet. CV för projektledaren Lämna kortfattade uppgifter om dina meriter i ett CV med följande innehåll: Grundexamen, högskoleexamen, år, ämnesområde Legitimation eller motsvarande, år, ämnesområde Specialistkompetens, år, specialitet Doktorsexamen, år, universitet, avhandlingens titel, handledare Postdoktor-/ forskartjänster, år och placering Docentkompetens, år, universitet, ämne Nuvarande anställning inom SLSOs ansvarsområde eller motsvarande privatiserad verksamhet med vårdavtal med SLL, ange ev. kombinationstjänst och andel (%) av tjänsten för KI resp. SLL Närmaste chefs kontaktuppgifter Handledarskap, pågående och avslutade Övrigt som har betydelse för ansökan Lämna de punkter som inte är aktuella tomma. Vetenskapliga meriter för projektledaren Förteckna dina publikationer i kronologisk ordning under rubrikerna: originalarbeten (peer-reviewed) de för projektet tio viktigaste och mest relevanta originalarbetena översiktsartiklar Publikationerna ska förtecknas enligt Vancouversystemet. Inkludera endast artiklar eller motsvarande som är publicerade eller accepterade för publicering. Alla författare ska anges. CV och vetenskapliga meriter för medsökande Lämna kortfattade uppgifter avseende CV och vetenskapliga meriter för medsökande. För medsökande ska de fem viktigaste och mest relevanta originalarbetena (peer-reviewed) förtecknas.

8 8 När ansökningsblanketten är ifylld och klar Omvandla ansökningsblanketten när den är ifylld och klar till en pdf-fil, med det ursprungliga filnamnet (SLL2016xxxx.pdf), och ladda upp filen i ansökningssystemet. Namnunderskrifter blir aktuellt först i samband med att ett avtal ska upprättas. 3. PPG Projekt 2017 regler för ansökan Om din ansökan är ofullständig kommer den inte att behandlas. Inga kompletteringar efter ansökningstidens utgång kommer att godkänns. En registrerad ansökan kan inte heller flyttas över till en annan anslagsform (ALF Medicin) efter att ansökningstiden gått ut. Du kan endast registrera en ansökan, men kan vara medsökande i flera ansökningar. Du kan bara ha ett pågående projekt inom PPG. Du kan vidare inte söka medel för samma projekt från både PPG och ALF Medicin. Skriv din ansökan antingen på svenska eller på engelska. Var konsekvent. Den populärvetenskapliga beskrivningen ska alltid skrivas på svenska. Överskrid inte max antal sidor som uppges i blanketten. Prioriteringsgruppens ledamöter kommer endast att läsa och bedöma de sidor som ryms inom angivna max antal sidor. Om din ansökan inte uppfyller villkoren för det sökta anslaget eller om du inte har följt instruktionerna kan det vägas in i bedömningen. Jävsregler, i enlighet med kommunallagens regler (1991:900), tillämpas vid beredningsoch prioriteringsarbetet för att garantera en opartisk hantering. Ansökan till etikprövningsnämnden måste vara godkänd för att beviljade medel ska betalas ut. Välkommen med din ansökan. Kontaktpersoner Lena Olsén: , lena.olsen@karolinska.se Birgitta Strinnlund: , birgitta.strinnlund@karolinska.se

Utlysning av bidrag till genusvetenskaplig forskning med inriktning på jämställd hälsa och vård Stockholms läns landsting

Utlysning av bidrag till genusvetenskaplig forskning med inriktning på jämställd hälsa och vård Stockholms läns landsting Landstingsstyrelsens förvaltning 2016-08-12 LS 2016-0720 Utlysning av bidrag till genusvetenskaplig forskning med inriktning på jämställd hälsa och vård 2017-2018 Stockholms läns landsting 2 (11) Kontaktperson

Läs mer

ALF-PROJEKTMEDEL 2017 PEDAGOGIK

ALF-PROJEKTMEDEL 2017 PEDAGOGIK 2015-11-24 LS 2015-1200 FoUU-samverkan ALF-PROJEKTMEDEL 2017 PEDAGOGIK Utlysning och anvisningar Kontaktpersoner: Frågor rörande ansökningsrutiner, beredningsprocess m.m. Susanne Kalén tel: 12 31 46 29

Läs mer

1 Forskar ST 2016 utlysning av medel

1 Forskar ST 2016 utlysning av medel Forskar ST 2016 2015-01-13 1 Utlysning Forskar ST 2016 Dnr K0141-2015 Denna ansökningsomgång är avslutad. Till Verksamhetschefer, ST-studierektorer för vidarebefordran till ST-läkare. F k divisionschefer,

Läs mer

Hälsa, Medicin och Teknik, HMT 2016

Hälsa, Medicin och Teknik, HMT 2016 1 Kungliga Tekniska Högskolan, KTH Dnr K0926-2015 Stockholms läns landsting, SLL Denna ansökningsomgång är avslutad. Utlysning av projektmedel för: Hälsa, Medicin och Teknik, HMT 2016 Anvisningar för ansökan

Läs mer

1 Forskar ST 2019 utlysning av medel

1 Forskar ST 2019 utlysning av medel 1 Forskar ST 2019 utlysning av medel Forskningsrådet utlyser nu medel för stöd till sex Forskar ST 2019. Satsningen görs för att stärka och förnya den kliniskt inriktade medicinska forskningen som förbättrar

Läs mer

ALF Medicin Utlysning av projektmedel och anvisningar för ansökan Dnr LS

ALF Medicin Utlysning av projektmedel och anvisningar för ansökan Dnr LS 1 2017-11-07 Dnr LS 2017-1341 ALF Medicin 2019 Utlysning av projektmedel och anvisningar för ansökan Kontaktpersoner: Henrik Enocsson: 072-469 86 08, henrik.enocsson@sll.se Kristin Blidberg: 072-598 12

Läs mer

1 Kliniska postdoktorer 2016 utlysning av medel

1 Kliniska postdoktorer 2016 utlysning av medel 2015-01-13 Dnr K0138-2015 Denna ansökningsomgång är avslutad. 1 Kliniska postdoktorer 2016 utlysning av medel Forskningsstrategiska kommittén utlyser nu medel för stöd till tio kliniska postdoktorer. Satsningen

Läs mer

1 Högre klinisk forskare 2019 utlysning av medel

1 Högre klinisk forskare 2019 utlysning av medel 1 1 Högre klinisk forskare 2019 utlysning av medel Forskningsrådet utlyser medel för stöd till tio högre kliniska forskare. Satsningen görs för att stärka och förnya den kliniskt inriktade medicinska forskningen

Läs mer

FORSKNINGSSAMVERKAN I NORRLAND FÖR ETT VISARE NORR

FORSKNINGSSAMVERKAN I NORRLAND FÖR ETT VISARE NORR FORSKNINGSSAMVERKAN I NORRLAND FÖR ETT VISARE NORR De fyra norrlandstingen ställer årligen ett forskningsanslag till förfogande för klinisk forskning inom hälso- och sjukvården i norra sjukvårdsregionen,

Läs mer

SU - SLL Utlysning av medel för forskning inom områdena hälso- och sjukvård, trafikplanering, kultur och regionplanering.

SU - SLL Utlysning av medel för forskning inom områdena hälso- och sjukvård, trafikplanering, kultur och regionplanering. 1 Dnr K1562-2016 Denna ansökningsomgång är avslutad. SU - SLL 2017 Utlysning av medel för forskning inom områdena hälso- och sjukvård, trafikplanering, kultur och regionplanering. Ett samarbete mellan

Läs mer

Nätverkssjukvården i SLL 2019 (NSV 2019)

Nätverkssjukvården i SLL 2019 (NSV 2019) FoU-kansliet, Karolinska Universitetssjukhuset Nätverkssjukvården i SLL 2019 1 (10) 2017-11-10 Dnr LS 2017-1342 Stockholms läns landsting utlyser medel i en ny satsning på patientnära forskning i primärvården

Läs mer

Nätverkssjukvården i SLL 2018 (NSV 2018)

Nätverkssjukvården i SLL 2018 (NSV 2018) FoU-kansliet, Karolinska Universitetssjukhuset Nätverkssjukvården i SLL 2018 1 (9) 2016-12-01 Dnr LS 2016-1377 Stockholms läns landsting utlyser medel i en ny satsning på patientnära forskning i primärvården

Läs mer

Forskning/Utbildning 2015

Forskning/Utbildning 2015 Familjen Kamprads stiftelse Familjen Kamprads stiftelse har till ändamål att stödja, stimulera och belöna utbildning och vetenskaplig forskning på ett sådant sätt att entreprenörskap, miljö, kompetens,

Läs mer

Forskningsbidrag till lektortjänst inom interndosimetri

Forskningsbidrag till lektortjänst inom interndosimetri Vårt datum: 2016-03-29 Diarienr: SSM2016-1586 Forskningsbidrag till lektortjänst inom interndosimetri Strålsäkerhetsmyndigheten utlyser forskningsbidrag till en lektortjänst inom ämnesområdet interndosimetri.

Läs mer

Karolinska Institutets pedagogiska projektmedel 2016

Karolinska Institutets pedagogiska projektmedel 2016 1 Dnr: 2-4059/2014 December 2014 Denna ansökningsomgång är avslutad. Karolinska Institutets pedagogiska projektmedel 2016 Utlysning och anvisningar Kontaktperson: Frågor gällande ansökningsrutiner, beredningsprocess

Läs mer

Forte utlyser projektbidrag inom området Psykosociala insatser för personer med omfattande och komplex psykiatrisk problematik

Forte utlyser projektbidrag inom området Psykosociala insatser för personer med omfattande och komplex psykiatrisk problematik 2014-04-14 Forte utlyser projektbidrag inom området Psykosociala insatser för personer med omfattande och komplex psykiatrisk problematik Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, Forte, stödjer

Läs mer

Bidrag till tjänst för unga forskare inom strålningsbiologi och radioekologi

Bidrag till tjänst för unga forskare inom strålningsbiologi och radioekologi Promemoria Datum: 2014-07-01 Diarienr: SSM2014-3485 Handläggare: Lars Gedda : Skriv här. Bidrag till tjänst för unga forskare inom strålningsbiologi och radioekologi Strålsäkerhetsmyndigheten utlyser bidrag

Läs mer

CIMED projektbidrag

CIMED projektbidrag CIMED projektbidrag 2020-2022 CIMED utlyser projektmedel för kliniska forskningsprojekt. Medel kan beviljas i högst tre år med upp till 2 miljoner kronor per projekt och år. Utlysningen omfattar medel

Läs mer

2015-10-12. Tryck på Ansök här i vänstermenyn, se nedan.

2015-10-12. Tryck på Ansök här i vänstermenyn, se nedan. 05-0- Tryck på Ansök här i vänstermenyn, se nedan. Välj ansökan:. Innovationsfonden - ny ansökan. Innovationsfonden - fortsättningsansökan Observera att fortsättningsansökan enbart riktar sig till pågående

Läs mer

Hälsa, Medicin och Teknik 2016

Hälsa, Medicin och Teknik 2016 1 Kungliga Tekniska Högskolan Stockholms läns landsting Dnr K0926-2015 Hälsa, Medicin och Teknik 2016 Beredningsarbetet 2015 2 Innehållsförteckning Sida 1 Tidplan för beredningsarbetet 3 2 Förteckning

Läs mer

Ansökningsblankett. och instruktioner

Ansökningsblankett. och instruktioner E K H AG AS T I F T E L S E N www.ekhagastiftelsen.se Box 34 012 100 26 Stockholm Ansökningsblankett och instruktioner Sista ansökningsdag är den 20 maj 2015. Detta är det datum då ansökan senast ska vara

Läs mer

Ansökan Forskningsbidrag för tjänst

Ansökan Forskningsbidrag för tjänst Skicka underskriven och inskannad blankett samt övriga efterfrågade dokument till registrator@ssm.se Ansökan Forskningsbidrag för tjänst Projektet Projekttitel Sökande Namn och titel Tjänsteadress Telefon,

Läs mer

Trafik 2017 Utlysning av medel för forskning inom hållbar trafik- och regionplanering.

Trafik 2017 Utlysning av medel för forskning inom hållbar trafik- och regionplanering. 1 Dnr K1569-2016 Trafik 2017 Utlysning av medel för forskning inom hållbar trafik- och regionplanering. Utlysningen sker inom samarbetet Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms läns landsting Anvisningar

Läs mer

Programstöd till forskning om alkohol, narkotika och tobak

Programstöd till forskning om alkohol, narkotika och tobak Programstöd till forskning om alkohol, narkotika och tobak I den under hösten 2008 avlämnade forskningspolitiska propositionen 2008/09:50 Ett lyft för forskning och innovation föreslås för FAS vidkommande

Läs mer

Bedömningskriterier och anvisningar för ansökan

Bedömningskriterier och anvisningar för ansökan EM2000 W-4.0, 2010-11-17 Bedömningskriterier och anvisningar för ansökan Detta dokument redovisar kriterierna som används vid bedömningen av din ansökan och en anvisning när du skriver ansökan till programmet

Läs mer

HÖG 16 - Forskningsprojekt

HÖG 16 - Forskningsprojekt Sida 1 (8) UTLYSNING HÖG 16 - Forskningsprojekt KK-stiftelsen inbjuder Sveriges nya universitet och högskolor att ansöka om finansiering av forskningsprojekt. Forskningsprojekten ska bedrivas i samproduktion

Läs mer

Ansökan om medel till taxonomisk forskning

Ansökan om medel till taxonomisk forskning Till Svenska artprojektet Ansökan om medel till taxonomisk forskning Ansökningstillfälle: 1 juni 2015 Inkom datum Dnr Ansökan avser: Doktorandprojekt Postdoktor Gästforskare Särskild forskare Inventering

Läs mer

Bedömningskriterier och anvisningar för ansökan

Bedömningskriterier och anvisningar för ansökan Bedömningskriterier och anvisningar för ansökan Detta dokument redovisar kriterierna som används vid bedömningen av din ansökan och en anvisning när du skriver ansökan till programmet Industrins energianvändning

Läs mer

Karolinska Institutets pedagogiska projektmedel 2018

Karolinska Institutets pedagogiska projektmedel 2018 1 Dnr: 1-865/2016 Karolinska Institutets pedagogiska projektmedel 2018 Utlysning och anvisningar Kontaktperson: Frågor gällande ansökningsrutiner, beredningsprocess m.m. Philip Malmgren Tel: 070-568 65

Läs mer

ALF-PROJEKTMEDEL 2019 PEDAGOGIK

ALF-PROJEKTMEDEL 2019 PEDAGOGIK 2017-10-26 LS 2017-1335 FoUU-samverkan ALF-PROJEKTMEDEL 2019 PEDAGOGIK Utlysning och anvisningar Kontaktpersoner: Frågor rörande ansökningsrutiner, beredningsprocess m.m. Susanne Kalén tel: 12 31 46 29

Läs mer

Synergi 15 UTLYSNING. Dnr 20150266 Sida 1 (11) Frågor om innehållet i utlysningen besvaras av:

Synergi 15 UTLYSNING. Dnr 20150266 Sida 1 (11) Frågor om innehållet i utlysningen besvaras av: Sida 1 (11) UTLYSNING Synergi 15 KK-stiftelsen inbjuder Sveriges nya universitet och högskolor att ansöka om finansiering av Synergi. Programmet syftar till att vara ett viktigt verktyg i lärosätets ambition

Läs mer

Forte och Vetenskapsrådet satsar 120 miljoner på vårdforskning

Forte och Vetenskapsrådet satsar 120 miljoner på vårdforskning 2014-01-15 Forte och Vetenskapsrådet satsar 120 miljoner på vårdforskning Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd (Forte) och Vetenskapsrådet (VR) utlyser under 2014 medel för vårdforskning omfattande

Läs mer

Ansökan om forskningsbidrag för tjänst 2014

Ansökan om forskningsbidrag för tjänst 2014 Sida: 1/5 Dnr SSM2014-3485 Ansökan om forskningsbidrag för tjänst 2014 Skicka blanketten till Registrator, Strålsäkerhetsmyndigheten, SE-171 16 Stockholm Projekttitel Sökande (namn och titel) Sökandens

Läs mer

1 (7) 2015-05-01 LS 2015-0347. Utlysning. Innovationsfond för Stockholm läns landsting Kriterier och ansökningsförfarande

1 (7) 2015-05-01 LS 2015-0347. Utlysning. Innovationsfond för Stockholm läns landsting Kriterier och ansökningsförfarande 1 (7) Landstingsstyrelsens förvaltning Utlysning Innovationsfond för Stockholm läns landsting Kriterier och ansökningsförfarande 2 (7) Syfte Landstingsfullmäktige i Stockholms läns landsting beslutade

Läs mer

FAS utlyser seniorforskarbidrag inom området vårdforskning

FAS utlyser seniorforskarbidrag inom området vårdforskning 2013-02-01 FAS utlyser seniorforskarbidrag inom området vårdforskning Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap stödjer grundforskning och behovsstyrd forskning som rör de samhällsutmaningar som

Läs mer

Riktlinjer för ansökning om forskningsanslag 2012:1

Riktlinjer för ansökning om forskningsanslag 2012:1 Riktlinjer för ansökning om forskningsanslag 2012:1 1. Bakgrund Insamlingsstiftelsen Lions Cancerforskningsfond i västra Sverige, med kortnamnet Lions Cancerfond Väst, har syftet: - att företrädesvis stödja

Läs mer

ANSÖKAN OM ETIKPRÖVNING AV FORSKNING SOM AVSER MÄNNISKOR

ANSÖKAN OM ETIKPRÖVNING AV FORSKNING SOM AVSER MÄNNISKOR ANSÖKAN OM ETIKPRÖVNING 1 Beslutad 2013-03-04 ANSÖKAN OM ETIKPRÖVNING AV FORSKNING SOM AVSER MÄNNISKOR Information till ansökan, se Vägledning till ansökan (www.epn.se) Beroende på vilken forskning som

Läs mer

ANSÖKAN UNIVERSITETSÖVERLÄKARE. Information

ANSÖKAN UNIVERSITETSÖVERLÄKARE. Information 1 Information Behöriga att söka För att vara behörig till befattning som universitetsöverläkare behöver du uppfylla följande kriterier: Formella kriterier Du är disputerad Minst två accepterade/publicerade

Läs mer

FAS utlyser programstöd inom området Välfärdssamhällets organisation och förändring

FAS utlyser programstöd inom området Välfärdssamhällets organisation och förändring FAS utlyser programstöd inom området Välfärdssamhällets organisation och förändring FAS styrelse beslöt vid sitt sammanträde den 16 februari 2012 att utlysa högst tre programstöd inom området: Välfärdssamhällets

Läs mer

Direktiv för hantering av basenheternas ALF-medel för klinisk forskning

Direktiv för hantering av basenheternas ALF-medel för klinisk forskning Beslut ALF-kommittén 2015-10-06 Direktiv för hantering av basenheternas ALF-medel för klinisk forskning 1. Bakgrund Den 1 maj 2015 trädde ett nytt regionalt avtal mellan Umeå universitet och Västerbottens

Läs mer

ALF- projektmedel till kliniskt inriktat medicinskt forskningsarbete 2019 samt forskning och utveckling inom nätverkssjukvården

ALF- projektmedel till kliniskt inriktat medicinskt forskningsarbete 2019 samt forskning och utveckling inom nätverkssjukvården 1 (3) Landstingsstyrelsen TJÄNSTEUTLÅTANDE LS 2017-1341, 2017-1342 Landstingsstyrelsens förvaltning 2018-10-01 SLL Forskning och innovation Maria Schönnings Landstingsstyrelsens forskningsberedning ALF-

Läs mer

Hur man skriver en anslagsansökan

Hur man skriver en anslagsansökan Hur man skriver en anslagsansökan Raili Raininko Inst. f. ORKI Enh. f. Radiologi Delarna i ansökan: Ansökan Bilagor: CV Forskningsprogram Projektets finansiering Kostnadskalkyl För vilket man behöver anslagspengar

Läs mer

Utlysning: Medfinansiering EU-projekt

Utlysning: Medfinansiering EU-projekt EM4000 W-4.0, 2010-11-17 2016-04-26 1 (7) Utlysning: Medfinansiering EU-projekt Energimyndigheten utlyser 2 miljoner kronor för medfinansiering EUprojekt. I denna utlysning välkomnas projektförslag för

Läs mer

STIFTELSEN ASTMA- OCH ALLERGIFÖRBUNDETS FORSKNINGSFOND Steg för steg anvisningar till ansökningsformuläret

STIFTELSEN ASTMA- OCH ALLERGIFÖRBUNDETS FORSKNINGSFOND Steg för steg anvisningar till ansökningsformuläret STIFTELSEN ASTMA- OCH ALLERGIFÖRBUNDETS FORSKNINGSFOND Steg för steg anvisningar till ansökningsformuläret Om du inte har ansökt om anslag hos oss tidigare måste du registrera dig som ny användare. Om

Läs mer

FORSKNINGSMEDEL ALF INNOVATIVA PROJEKT

FORSKNINGSMEDEL ALF INNOVATIVA PROJEKT FORSKNINGSMEDEL ALF INNOVATIVA PROJEKT 2014 2016 Anvisningarna har utarbetats gemensamt av medicinska fakulteten och Region Skåne. Medicinska fakulteten, ALF enheten och ekonomiavdelningen: Anders Bjartell,

Läs mer

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till forskningssamarbeten inom idrottsforskning 2016

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till forskningssamarbeten inom idrottsforskning 2016 1 (5) Diarienummer CIF 2016/2 Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till forskningssamarbeten inom idrottsforskning 2016 Vänligen läs igenom detta dokument innan du påbörjar en ansökan. Var ute

Läs mer

FAS utlyser seniorforskarbidrag inom området vårdforskning

FAS utlyser seniorforskarbidrag inom området vårdforskning 2013-02-12 FAS utlyser seniorforskarbidrag inom området vårdforskning Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap stödjer grundforskning och behovsstyrd forskning som rör de samhällsutmaningar som

Läs mer

2.2 Examina Högskoleexamina med år, ämne, plats. Kopia av bevis endast avseende högsta examen bifogas. Docentkompetens. Kopia av bevis bifogas.

2.2 Examina Högskoleexamina med år, ämne, plats. Kopia av bevis endast avseende högsta examen bifogas. Docentkompetens. Kopia av bevis bifogas. BESLUT 2011-03-14 Dnr SU 601-0358-11 Handläggare: Ann-Charlotte Östblom Personalspecialist Personalavdelningen Mall för ansökan om anställning som lärare vid Stockholms universitet. Gäller även ansökan

Läs mer

Anslag för forsknings- och utvecklingsprojekt, FoU, samt förbättringsprojekt

Anslag för forsknings- och utvecklingsprojekt, FoU, samt förbättringsprojekt LEDIGKUNGÖRELSE Landstingets kansli Januari 2012 FoU Kronoberg LEDIGKUNGÖRELSE Anslag för forsknings- och utvecklingsprojekt, FoU, samt förbättringsprojekt Forskning och utveckling är grunden för förnyelse

Läs mer

ANVISNINGAR FÖR FORSKNINGSSTÖD 2014 HJÄRT-LUNGFONDEN

ANVISNINGAR FÖR FORSKNINGSSTÖD 2014 HJÄRT-LUNGFONDEN ANVISNINGAR FÖR FORSKNINGSSTÖD 2014 HJÄRT-LUNGFONDEN Sida Forskningsstöd från Hjärt-Lungfonden Allmän inriktning.......2. Specialsatsningar............2. Hjärt-Lungfondens anslagstyper, ansökningsperioder

Läs mer

CV/Meritförteckning. Du ska också ange följande uppgifter: Namn Bostadsadress Telefonnummer E-postadress

CV/Meritförteckning. Du ska också ange följande uppgifter: Namn Bostadsadress Telefonnummer E-postadress 1/10 Information till dig som söker läraranställning vid Stockholms konstnärligas högskola (SKH) Meritportfölj I Stockholms konstnärliga högskolas anställningsordning anges de regler som tillämpas vid

Läs mer

Anvisningar för gästforskarbidrag 2014

Anvisningar för gästforskarbidrag 2014 2013-11-26 Anvisningar för gästforskarbidrag 2014 Syftet med Fortes gästforskarbidrag är att tillföra det svenska forskarsamhället kvalificerade kunskaper och kompetens av betydelse för forskning inom

Läs mer

Förslag om att bygga upp en ny fristående enhet för samordning av kliniska prövningar, i första hand läkemedel, inom Stockholms Läns Landsting

Förslag om att bygga upp en ny fristående enhet för samordning av kliniska prövningar, i första hand läkemedel, inom Stockholms Läns Landsting Landstingsstyrelsens förvaltning FoUU-kansliet Bilaga 2006-03-30 Dnr LS 0602-0316 Förslag om att bygga upp en ny fristående enhet för samordning av kliniska prövningar, i första hand läkemedel, inom Stockholms

Läs mer

Beslutslista Sorterade efter namn

Beslutslista Sorterade efter namn 3'^ss&»s Karolinska Institutet Stockholms läns landsting Beslutslista Sorterade efter namn Period: ALF Ped 16 Beviljade anslag, ALF pedadogik Änsökn.nr Sökande /Hemvist (sjukhus/motsv.) /Projekttitel Belopp

Läs mer

2. Vem kan söka BIDRAG TILL OMFATTANDE INFRASTRUKTUR KFI. 1. Om bidragsformen. Villkor för bidrag. Kriterier för infrastrukturer:

2. Vem kan söka BIDRAG TILL OMFATTANDE INFRASTRUKTUR KFI. 1. Om bidragsformen. Villkor för bidrag. Kriterier för infrastrukturer: Vetenskapsrådet BIDRAG TILL OMFATTANDE INFRASTRUKTUR KFI Sista dag för ansökan är 2009-04-29 1. Om bidragsformen 2. Vem kan söka 3. Ansökans utformning 4. Bilagor 5. Bedömning och beslut 6. Kontakt 7.

Läs mer

Utlysning av medel för forskning inom metodutveckling av partikelutredning i tunnelbanan

Utlysning av medel för forskning inom metodutveckling av partikelutredning i tunnelbanan 1(11) DNR LS 2018-0205 Utlysning av medel för forskning inom metodutveckling av partikelutredning i tunnelbanan Utlysningen sker inom samarbetet Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms läns landsting

Läs mer

Anvisning för registrering av fakturaunderlag samt redovisning av projektstöd

Anvisning för registrering av fakturaunderlag samt redovisning av projektstöd 1 Anvisning för registrering av fakturaunderlag samt redovisning av projektstöd Allmänt Projektledaren är ansvarig för att beviljade medel används i enlighet med de regler som finns angivna i avtalet samt

Läs mer

Mina ansökningar (/applications) / Familjen Kamprads stiftelse Forskning/Utbildning 2016 Utlysning av anslag för eff

Mina ansökningar (/applications) / Familjen Kamprads stiftelse Forskning/Utbildning 2016 Utlysning av anslag för eff OBS Detta är endast ett exempel. Denna blankett ska inte användas och skickas in till stiftelsen. ; Populärvetenskaplig beskrivning (måste skrivas på svenska). Genom att besvara ett antal frågor lämnar

Läs mer

Forskningsprojektet ska bidra till högskolans/universitetets profilering av den verksamhet projektet ingår i.

Forskningsprojektet ska bidra till högskolans/universitetets profilering av den verksamhet projektet ingår i. Daniel Holmberg, 08-56648128 daniel.holmberg@kks.se Datum Diarienr 2006-05-04 2006/0099 Till rektor Inbjudan KK-stiftelsen inbjuder forskare vid Sveriges nya universitet och högskolor att tillsammans med

Läs mer

FAS utlyser centrumstöd inom området åldrande och hälsa

FAS utlyser centrumstöd inom området åldrande och hälsa FAS utlyser centrumstöd inom området åldrande och hälsa Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap stödjer forskning med hög relevans för de samhällsutmaningar som berör hälsa, arbetsliv och välfärd

Läs mer

Anslag för forsknings- och utvecklingsprojekt, FoU, samt förbättringsprojekt

Anslag för forsknings- och utvecklingsprojekt, FoU, samt förbättringsprojekt Januari 2016 FoU Kronoberg Ledigkungörelse Anslag för forsknings- och utvecklingsprojekt, FoU, samt förbättringsprojekt Forskning och utveckling är viktigt för att nå och upprätthålla en kunskapsbaserad

Läs mer

Hjälptext för VINN NU

Hjälptext för VINN NU VINN NU ansökansblankett 2011 Hjälptext för VINN NU Ann Louise Persson Hjälp för sökande till VINN NU: En VINN NU ansökan är sällan en fortsättning på ett tidigare projekt, lämna rutan tom. Projekttitel:

Läs mer

Utlysning av projektmedel; Nya betalningsmodeller för hälso- och sjukvården. Anvisningar för ansökan

Utlysning av projektmedel; Nya betalningsmodeller för hälso- och sjukvården. Anvisningar för ansökan Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Forskning och innovation 1 (7) Utlysning av projektmedel; Nya betalningsmodeller för hälso- och sjukvården Anvisningar för ansökan Kontaktpersoner Sofia Baez Catalan,

Läs mer

ALF FORSKNING OCH UTVECKLING AV PEDAGOGIK 2017

ALF FORSKNING OCH UTVECKLING AV PEDAGOGIK 2017 ALF FORSKNING OCH UTVECKLING AV PEDAGOGIK 2017 Anvisningarna har utarbetats gemensamt av medicinska fakulteten och Region Skåne. Medicinska fakulteten, ALF-enheten och ekonomiavdelningen: Anders Bjartell,

Läs mer

2004-01-19 FÖRSLAG. Övergripande samarbetsavtal Linköpings universitet - Landstinget i Östergötland

2004-01-19 FÖRSLAG. Övergripande samarbetsavtal Linköpings universitet - Landstinget i Östergötland REGIONALT ALF-AVTAL Parter i detta avtal är Landstinget i Östergötland (Landstinget) och Linköpings universitet (Universitetet), nedan gemensamt benämnda parterna. Vad avtalet reglerar Detta avtal är ett

Läs mer

NU 16 - Nätbaserad utbildning för internationell positionering

NU 16 - Nätbaserad utbildning för internationell positionering Sida 1 (8) RIKTAD UTLYSNING NU 16 - Nätbaserad utbildning för internationell positionering Programmet ger stöd till utveckling av nätbaserade kurser med internationell bärkraft som ska bidra till internationell

Läs mer

Riktlinjer för forskarutbildningen Gäller från och med 2011-01-01. Fastställda av fakultetsnämnden 2010-12-14.

Riktlinjer för forskarutbildningen Gäller från och med 2011-01-01. Fastställda av fakultetsnämnden 2010-12-14. Fakulteten för skogsvetenskap Forskarutbildningen Riktlinjer för forskarutbildningen Gäller från och med 2011-01-01. Fastställda av fakultetsnämnden 2010-12-14. Innehåll 1. Allmänt 2. Utlysning och antagning

Läs mer

Ansökan Forskningsbidrag för doktorandtjänst

Ansökan Forskningsbidrag för doktorandtjänst Skicka underskriven och inskannad blankett samt övriga efterfrågade dokument till registrator@ssm.se Ansökan Forskningsbidrag för doktorandtjänst Projektet Projekttitel Sökande Namn och titel Tjänsteadress

Läs mer

Anvisningar för ansökan

Anvisningar för ansökan EM2000 W-4.0, 2010-11-17 1 (5) Anvisningar för ansökan Detta dokument är avsett som stöd för dig som avser att lämna in en ansökan till programmet Fjärrsyn. Ansökan görs elektroniskt i Energimyndighetens

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Statistik

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Statistik Samhällsvetenskapliga fakulteten Umeå universitet, 901 87 Umeå Allmän studieplan Dnr FS 4.1.4-1545-14 Sid 1 (6) Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Statistik Syllabus for the PhD program

Läs mer

ALF-info maj Anders Bjartell vice-dekan med ALF-ansvar

ALF-info maj Anders Bjartell vice-dekan med ALF-ansvar ALF-info maj 2016 Anders Bjartell vice-dekan med ALF-ansvar ALF = Samverkan Avtal mellan staten och vissa landsting om samarbete om utbildning av läkare, klinisk forskning och utveckling av hälso och sjukvården

Läs mer

Anvisningar till sökande inom Demonstrationsprogram för elfordon

Anvisningar till sökande inom Demonstrationsprogram för elfordon STEM061 ver.w-1.0, 2001-10-16 Datum 2016-02-02 1 (6) Anvisningar till sökande inom Demonstrationsprogram för elfordon Detta dokument är avsett som en hjälp till dig som avser att lämna in en ansökan till

Läs mer

Instruktion för Ansökan om forskningsmedel 2018 ur Åke Wiltons fond för C vitaminforskning. Innan du ansöker, notera:

Instruktion för Ansökan om forskningsmedel 2018 ur Åke Wiltons fond för C vitaminforskning. Innan du ansöker, notera: Instruktion för Ansökan om forskningsmedel 2018 ur Åke Wiltons fond för C vitaminforskning. Innan du ansöker, notera: Du som är huvudsökande för ett projekt ska ha doktorsexamen vid ansökningstillfället

Läs mer

Ärendets beredning Ärendet har beretts i Programberedningen för folkhälsa och psykiatri.

Ärendets beredning Ärendet har beretts i Programberedningen för folkhälsa och psykiatri. HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2011-12-20 p 4 1 (3) Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Handläggare: Eva Andersén Karlsson Instruktion för Stockholms läns läkemedelskommitté Ärendebeskrivning Detta ärende berör

Läs mer

VINNOVAs allmänna villkor för bidrag - 2013

VINNOVAs allmänna villkor för bidrag - 2013 1 (5) Villkoren ska tillämpas såvida inte annat följer av beslut, särskilda villkor eller utlysningstext. När det enbart finns en Projektpart gäller inte villkor om projektavtal, överföring av bidrag till

Läs mer

Stipendium för fältarbete i utvecklingsland inför examensarbete på kandidat- eller magisternivå

Stipendium för fältarbete i utvecklingsland inför examensarbete på kandidat- eller magisternivå Stipendium för fältarbete i utvecklingsland inför examensarbete på kandidat- eller magisternivå Inom ramen för SIDA: s program Minor Field Studies (MFS) kan Högskolan Dalarna erbjuda stipendier på 27 000

Läs mer

ALF-ANSLAG FÖR KLINISK BEHANDLINGSFORSKNING

ALF-ANSLAG FÖR KLINISK BEHANDLINGSFORSKNING 2019-03-29 dnr SU 2019-00957 ALF-ANSLAG FÖR KLINISK BEHANDLINGSFORSKNING 2020-2022 Utlysningen avser klinisk behandlingsforskning med syfte att påverka klinisk praxis. Utlysningen inbegriper även projekt

Läs mer

ANSÖKNINGSOMGÅNG. Pengar att söka inom programmet Främja kvinnors företagande. Projektmedel för pilotprojekt. näringarna i gles- och landsbygd

ANSÖKNINGSOMGÅNG. Pengar att söka inom programmet Främja kvinnors företagande. Projektmedel för pilotprojekt. näringarna i gles- och landsbygd ANSÖKNINGSOMGÅNG Pengar att söka inom programmet Främja kvinnors företagande Projektmedel för pilotprojekt inom de gröna näringarna i gles- och landsbygd Ansökningar tas emot löpande fram till 16/9 2010

Läs mer

Glöm inte att söka medel från oss för klinisk forskning. Mer information om detta finns på vår hemsida. Dead-line för ansökan är 10/10.

Glöm inte att söka medel från oss för klinisk forskning. Mer information om detta finns på vår hemsida. Dead-line för ansökan är 10/10. Nyhetsbrev Nr 2 2014 september Bästa forskarvänner! Den kliniska patientnära forskningen behöver syre och näring från den kliniska vardagen. Endast de som arbetar inom sjukvården ser brister och svagheter

Läs mer

Mall för ansökan 1 ANSÖKAN 2 CV

Mall för ansökan 1 ANSÖKAN 2 CV Mall för ansökan (utdrag ur Kompletterande riktlinjer Anställningsordning) Detta avsnitt är en anvisning till sökande för anställning som professor, lektor, postdoktor och adjunkt. Bilagan gäller även

Läs mer

Ansökan universitetsbefattning

Ansökan universitetsbefattning Ansökan universitetsbefattning Sida 1 (13) Ansökan universitetsbefattning Information Behöriga att söka För att vara behörig till universitetsbefattning behöver du uppfylla följande kriterier: Formella

Läs mer

Utlysning av ALF-medel för PET/CTundersökningar

Utlysning av ALF-medel för PET/CTundersökningar Sid 1 (5) Utlysning av ALF-medel för PET/CTundersökningar i forskning Inledning Under 2010 gjorde Västerbottens läns landsting en strategisk investering i en avancerad PET/CT-scanner, PositronEmissionsTomografi/Computed

Läs mer

ANSÖKAN TILL UNIVERSITETSBEFATTNING INOM LEGITIMERADE VÅRDYRKEN ELLER NATURVETARE/ANNAN EXAMEN

ANSÖKAN TILL UNIVERSITETSBEFATTNING INOM LEGITIMERADE VÅRDYRKEN ELLER NATURVETARE/ANNAN EXAMEN 1 Information Behöriga att söka För att vara behörig till befattning som universitetsöverläkare behöver du uppfylla följande kriterier: Formella kriterier Du är disputerad Minst två accepterade/publicerade

Läs mer

KLIMAT 2006 Mätteknik och sensorer

KLIMAT 2006 Mätteknik och sensorer 1 2006-05-31 Utlysning KLIMAT 2006 Mätteknik och sensorer 2 1. Inbjudan VINNOVA inbjuder härmed svenska universitet, högskolor, och forskningsinstitut att inkomma med ansökan om finansiering av projekt

Läs mer

Medtech4Health: Klinisk verifiering av nya medicintekniska produkter - 2016 En utlysning inom det strategiska innovationsprogrammet Medtech4Health.

Medtech4Health: Klinisk verifiering av nya medicintekniska produkter - 2016 En utlysning inom det strategiska innovationsprogrammet Medtech4Health. Medtech4Health: Klinisk verifiering av nya medicintekniska produkter - 2016 En utlysning inom det strategiska innovationsprogrammet Medtech4Health. 1 Medtech4health 1.1 Syfte och mål för Medtech4Health

Läs mer

Fritidshemssatsningen

Fritidshemssatsningen 1 (9) Fritidshemssatsningen Ansökan om statsbidrag bidragsåret 2016/17 Skolverket Information 1 (9) Innehållsförteckning Fritidshemssatsningen... 2 Vad får bidraget användas till?... 2 Insatser bidraget

Läs mer

vinnors företaga stärker näringsliv

vinnors företaga stärker näringsliv 1. Inbjudan att. 1. Insatser inom nationella program 2. Främja kvinnors företagande 2007 2009 2 Delprogram 2: 4. 4 söka projektmedel för satsningar på kvinnors företagande Delprogram 1. Delprogram 2. Delprogram

Läs mer

ANSTÄLLNINGSORDNING VID ÖREBRO UNIVERSITET

ANSTÄLLNINGSORDNING VID ÖREBRO UNIVERSITET Dnr: ORU 1.2.1-4488/2013 ANSTÄLLNINGSORDNING VID ÖREBRO UNIVERSITET Fastställd av: styrelsen Datum: 2013-12-12 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning 2. Disposition av Anställningsordningen 3. Utgångspunkter

Läs mer

Sista signeringsdag i ansökningssystemet Fenix för sökande är torsdag Kl. 15:00.

Sista signeringsdag i ansökningssystemet Fenix för sökande är torsdag Kl. 15:00. Projekt Cancerfonden, organisationsnummer 802005-3370, 101 55 Stockholm är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter som samlas in i samband med ansökan om anslag. NYHET 2019 Cancerfonden

Läs mer

Västerbottens läns landsting och medicinska fakulteten Umeå universitet utlyser härmed TUA medel till forskningsprojekt

Västerbottens läns landsting och medicinska fakulteten Umeå universitet utlyser härmed TUA medel till forskningsprojekt Dnr: VLL 1417-2015 Datum: 2015-06-17 Västerbottens läns landsting och medicinska fakulteten Umeå universitet utlyser härmed TUA medel till forskningsprojekt Användningsområde Forskningsresurser ur TUA-medlen

Läs mer

Sammanhållen karriär som klinisk forskare/forskande kliniker (läkare)

Sammanhållen karriär som klinisk forskare/forskande kliniker (läkare) Sammanhållen karriär som klinisk forskare/forskande kliniker (läkare) vid UmU och VLL Landsting Forskar AT läkare (postdoc el. doktorand) Bilaga 1 Månaderna betalas ur handledares anslag (inkl ALF) eller

Läs mer

Målområde: Forskning och högskoleutbildning Delårsrapport 2 per 31 augusti 2014 Aktuella händelser För en stark forskning I utredningen för en samlad forsknings- och utbildningsorganisation inom landstinget

Läs mer

Anvisningar för projektskisser 2014

Anvisningar för projektskisser 2014 2013-12-11 Anvisningar för projektskisser 2014 Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, Forte, främjar och stöder grundforskning och behovsstyrd forskning inom sitt ansvarsområde: hälsa, arbetsliv

Läs mer

Företagsforskarskolans utlysning av doktorandresurser

Företagsforskarskolans utlysning av doktorandresurser Företagsforskarskolans utlysning av doktorandresurser Företagsforskarskolan för Samverkan och Innovation skapar förutsättningar för forskningssamarbete mellan forskare, näringsliv och offentlig sektor

Läs mer

Forskningsbokslut 2014

Forskningsbokslut 2014 HAND- & PLASTIKKIRURGISK KLINIK Forskningsbokslut 2014 Enhetschef/FoU-ansvarig: Mikael Wiberg Mail: mikael.pj.wiberg@umu.se Tfn: 070-576 06 52 Verksamhetschef: Per Wahlström Mail: per.wahlstrom@vll.se

Läs mer

Expertkompetens för innovation 15 steg 1

Expertkompetens för innovation 15 steg 1 Sida 1 (9) UTLYSNING Expertkompetens för innovation 15 steg 1 KK-stiftelsen inbjuder Sveriges nya universitet och högskolor att ansöka om finansiering av utveckling av näringslivsinriktade utbildningar

Läs mer

Ansökningsblankett för stimulansmedel till kommuner och landsting för insatser inom vård och omsorg om de mest sjuka äldre.

Ansökningsblankett för stimulansmedel till kommuner och landsting för insatser inom vård och omsorg om de mest sjuka äldre. 2006-06-19 Dnr.: 73-8008/04 Ansökningsblankett för stimulansmedel till kommuner och landsting för insatser inom vård och omsorg om de mest sjuka äldre. Anvisning för att hantera den elektroniska blanketten

Läs mer

Akademisk meritportfölj vid Lunds universitet

Akademisk meritportfölj vid Lunds universitet Beslut 2013-01-24 Dnr. PE 2013/34 Rektor Akademisk meritportfölj vid Lunds universitet Bakgrund Som ett delprojekt i PUPA Personlig utveckling och professionella arbetsvillkor har en projektgrupp bestående

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ÖREBRO UNIVERSITET Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i BIOMEDICIN Biomedicine Studieplanen har fastställts av Fakultetsnämnden för hälsa, medicin och vård den 8 maj 2007 (dnr CF 62-259/2007).

Läs mer

Specialistutbildning, Psykiatrisjuksköterska, 60 hp

Specialistutbildning, Psykiatrisjuksköterska, 60 hp 1 (6) Utbildningsplan för: Specialistutbildning, Psykiatrisjuksköterska, 60 hp Psychiatric Care Specialist Nursing, 60 Higher Education Credits Allmänna data om programmet Programkod Tillträdesnivå Diarienummer

Läs mer