Detaljplan för del av Mårslycke 1:83 och 1:29 Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Detaljplan för del av Mårslycke 1:83 och 1:29 Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län."

Transkript

1 1 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av Mårslycke 1:83 och 1:29 Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser inklusive illustration, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, grundkarta och fastighetsförteckning samt utdrag ur naturvärdesinventering för Mårslycke. SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet med detaljplanen är att tillskapa ett antal strandnära småhustomter på mark som tidigare är ianspråktagen och där buskvegetation nu delvis kommer tillbaka. Bebyggelsen kommer inte att hindra det rörliga friluftslivet. PLANDATA Läge Planområdet är beläget på västra sidan av sjön Tiken ca 2 km cykelväg till Tingsryds centrum. Planområdet gränsar i väster mot Mårslycke 1:91, Resurs Rehabilitering AB, och Hunnamålavägen. I öster gränsar det mot sjön Tiken och i övrigt mot kommunalägd mark i norr och söder. Areal Planområdet omfattar ca m 2. Markägare Lagfaren ägare till fastigheten Mårslycke 1:83 är Tingsryds kommun.

2 2 TIDIGARE BESLUT Översiktliga planer Detaljplaner Planprogram Gällande översiktsplan redovisar att området skall användas för tätortens framtida behov och att det tätortsnära friluftslivet skall prioriteras. Den pågående översiktsplanen innebär samma användning. Skönhetsvärdena vid sjön Tiken bör beaktas. Tillkomsten av bebyggelse bör föregås av detaljplaneläggning där en närmare avvägning mellan allmänna och enskilda intressen kan göras. Vidare sägs att området är strategiskt för tätortens framtida utveckling. För sjön Tiken gäller strandskydd på land och i vatten intill 100 m från stranden. Framkomliga stigar och cykelvägar från bebyggelsen till omgivningarna är viktiga. För området finns ingen detaljplan upprättad. Planarbetet grundar sig på den nya kommuntäckande översiktsplanen som är i sitt utställningsskede, innan antagande. Översiktsplanen redovisar att planområdet omkring Kurorten kommer att utgöra ett mycket större planområde för bostäder, och den nu aktuella detaljplanen utgör endast en mindre del av den framtida byggnationen. Översiktsplanen ersätter ett särskilt upprättat planprogram. I denna översiktsplan har den föreslagna detaljplanen funnits redovisad i detalj under samråds- och i nuvarande utställningsskede, dvs från maj månad Inga motstridiga synpunkter har inkommit mot översiktsplanen angående utbyggnad av Tingsryds tätort längs sjön Tikens västra strand. Dessutom har planförslaget funnits tillgängligt på Tingsryds kommuns hemsida under en längre tidsperiod. FÖRUTSÄTTNINGAR OCH FÖRÄNDRINGAR Natur, nivå, mark stigar, bäck Bebyggelsen föreslås placerad nedanför den åsbrink varpå Kurortens Rehabiliteringsanläggning är belägen. Höjdskillnaden mellan dessa marknivåer är ca 10 meter, och sluttningen lutar 1:3 i delningen mellan dessa två fastigheter. Marken är sedan tidigare ianspråktagen för ett tvätteri som hörde till den ursprungliga kurortsverksamheten. Sedan dess har kommunen använt marken för timmerupplag vid avverkningar samt för upplag av flis. Naturen omkring omfattar en relativt ung lövskog där gallring har skett i olika perioder och av olika anledningar. Den sista gallringen som utförts berodde på att kommunen lade en VAledning till bebyggelsen söder om planområdet. Tio till tjugo meter väster om denna ledning, och väster om, utgör närmsta tomtgräns mot stranden. För Mårslyckeområdet, där det aktuella planområdet ingår, har Ekologigruppen Ekoplan AB utfört en naturvärdesbedömning år I sammanfattningen till naturinventeringen påtalas att området har delvis stora naturvärden. Värdefullast är ett område i västra kanten med gamla

3 3 betesmarker och en mycket rik flora. Detta område är av länsintresse och det värdefullaste naturområdet vi funnit under inventeringen. I övrigt finns de flesta naturvärdena i områdets norra del och i delen närmast Tiken. Här finns ädellövskogar och kulturvetenskapligt värdefulla miljöer med stengärdsgårdar och betesmarker. Den norra delen av Mårslyckeområdet är också ett värdefullt friluftsområde och det används flitigt av daghemsgrupper för lek och undervisning. Naturvärdesbedömningen har värderats med avseende på dess naturvetenskapliga-, kulturvetenskapliga-, sociala-, pedagogiska- och estetiska värden. Karta hämtad ur naturvärdesbedömningen utförd av Ekologigruppen Naturvärdena är överlag små i de inventerade områdena. Skogsmarkerna är mestadels hårt påverkade av kalhyggesbruk och de öppna markerna är ofta igenväxande med trivial flora. Dock finns det undantag. Mårslyckeområdets norra del har ett relativt stort naturvärde.

4 4 Från bakomliggande skogsområde med sjöarna Stora och lilla Kroksjön leder en bäck som mynnar i sjön Tiken i norra delen av planområdet. Det aktuella planområdet ligger i södra delen av Mårslyckeområdet och berör inte den värdefullaste delen av Mårslyckeområdet. Bebyggelse Avsikten med detaljplanen är att kunna bygga sex stycken friliggande småhus med tillhörande garage. Tomterna är relativt stora, men överensstämmer med de önskemål som dagens nybyggare efterfrågar. Kostnaderna för att bygga hus idag är så stora att en större tomt erfordras för att hjälpa till att bibehålla fastighetens totala värde. Detaljplanen reglerar inte i detalj utformningen av husen som skall placeras i planområdet. I byggsamrådet, under bygglovhanteringen prövas byggnadernas arkitektoniska anpassningar gentemot lokal byggnadstradition, spänning i arkitekturen samt byggnadernas volymer, färger och placeringar i sid- och höjdled mm. Detaljplanen reglerar byggnadernas placeringar grovt inom tomten, på så sätt att olika hushöjder i kvarteren ger möjlighet till att man från alla husen ska kunna få del av utsikten över sjön Tiken. Den främre husraden föreslås byggas i en våning, medan den bakre raden föreslås kunna byggas i två våningar. Behovsbedömning Enligt PBL skall en behovsbedömning utföras ifall en miljökonsekvensbeskrivning krävs för genomförande av detaljplanen. Behovsbedömningen ska användas för att avgöra ifall detaljplanen kommer att innebära betydande miljöpåverkan. Om genomförandet innebär betydande miljöpåverkan skall enligt 6 kap 11 MB en miljökonsekvensbeskrivning upprättas i samband med detaljplanen. Behovsbedömning enl. 6 kap 11 MB, bilaga 4 i förordning (1998:905) om miljökonsekvensbeskrivningar. Detaljplanens karakteristiska egenskaper sammanfaller med planens syfte att bygga några småhus ganska nära strandlinjen till sjön Tiken. Förutsättningarna för småhus på den aktuella platsen är goda ur sociala, tekniska, ekonomiska och miljömässiga aspekter. Efterfrågan av attraktiva tomter har funnits under en längre tid och det är viktigt för samhällets utbyggnad att det finns. Området på västra sidan av sjön Tiken har ett stort allmänt intresse ur boendesynpunkt. Några planer för annan verksamhet än boende har förutom hästaktiviteterna aldrig funnits. Det aktuella planområdet är av liten omfattning och kommer inte att ha någon avgörande miljöpåverkan. Tillgängligheten i området påverkas inte och de erforderliga ingreppen i naturen sker i ett område med endast små naturvärden.

5 5 Den påverkan som kan förväntas är förknippade med vad ett helt vanligt boende kan medföra. Områdets speciella särdrag beskrivs under kapitlet natur i den utförda naturvärdesbedömningen. All expansion och byggande har en viss miljöpåverkan. Denna miljöpåverkan och utveckling kan upplevas antingen positivt eller negativt, alltefter de intressen man kan ha av ett område. Tar man i anspråk ett område för bebyggelse som ligger naturskönt och som inte påverkar pågående användningssätt finns det som regel endast positiva reaktioner. Detta betyder att det är intressant från allmänhetens sida att det tillkommer nya hus och fler människor som vill flytta hit. Ett nytt bebyggelseområde har även inverkan på flora och fauna. Av denna anledning och att det aktuella området utgör ett utvecklingsområde längs sjön Tiken har kommunen låtit en konsult upprätta en naturvärdesinventering. I dennes sammanfattning framgår att det aktuella området har endast små naturvärden. Planområdet ligger delvis inom strandskyddszonen från sjön Tiken, men lämnar ett naturparkområde mellan sjö och närmsta tomtgräns. Genom detta parkområde leder en befintlig gång- och cykelväg. Denna gång- och cykelväg går längs hela nordvästra sidan av sjön Tiken och kommer att utgöra cykelvägen till jobbet för de som bosätter sig i området. Pga att inga rara växter eller andra viktiga biotoper skadas, inga synpunkter som inte kunnat rättats till under planarbetet inkommit, allmänhetens efterfrågan på natursköna tomter samt att den nya bebyggelsen inte kommer att hindra framkomligheten och inte påverkar strandskyddets syfte kan konstateras att detaljplanen inte innebär betydande miljöpåverkan. Miljökvalitetsnormer Det aktuella planförslaget kommer inte att medföra överskridanden av gällande miljökvalitetsnormer avseende luftföroreningar. Strandskydd För sjön Tiken gäller strandskydd enligt 7 kap miljöbalken (MB). Strandskyddet omfattar land- och vattenområdet intill 100 meter från strandlinjen. Inom strandskyddsområdet får enligt 7 kap 16 MB inte nya byggnader uppföras eller andra åtgärder vidtas som hindrar det rörliga friluftslivet eller som väsentligen försämrar livsvillkoren för djur- och växtarter. Enligt 7 kap 15 MB får länsstyrelsen förordna att ett strandskyddsområde som avses ingå i en detaljplan inte längre ska vara omfattat av strandskydd, om det finns särskilda skäl. Avsikten med detaljplanen är att skapa ett småhusområde med sex tomter, varav fyra stycken inom strandskyddsområde. Tomterna hamnar ca 60 till 70 meter från strandlinjen och tillhörande enbostadshus hamnar mellan 80 till 90 meter från strandlinjen.

6 6 Ett särskilt skäl för att upphäva strandskyddet inom detaljplanen är att området sedan tidigare är ianspråktaget. På planområdet har tidigare funnits ett tvätteri som hörde till den gamla Kurortsverksamheten. Senare har kommunen använt marken för virkesupplag vid avverkning och flisupplag vid flisning. Ytterligare ett särskilt skäl är att planområdet är avskuret från strandlinjen genom den cykel- och gångväg som löper längs med strandkanten. Som stöd för upphävandet av strandskyddet anges även Ds 2005:23 Ett förnyat strandskydd där omfattande ändringar i strandskyddslagstiftningen föreslås. I enlighet med förslaget bör kommuner som har god tillgång till inlandsstränder, åtgärder som möjliggörs genom planläggning och vars syfte är att tillgodose en kommuns utveckling under vissa förhållanden kunna anses utgöra särskilda skäl för upphävande av strandskyddet (s. 61). Tingsryds kommun har 108 meter obebyggd inlandsstrand per invånare, och är därmed en av de kommuner i Sverige som har god tillgång till inlandsstränder. Den aktuella detaljplanen kommer långsiktigt att bidra till lokal utveckling i Tingsryds kommun. På grund av den rådande låga nybyggnadsintensiteten med cirka fyra permanenta småhus per år, är det av stor vikt att skapa några småhustomter i ett attraktivt, strandnära läge. Det intresse som tillgodoses genom planen väger således tyngre än det allmänna intresset av ett bevarat strandskydd. Detaljplanen medför inte några betydande miljökonsekvenser och naturområdet innehåller inga speciella biologiska värden, vilket är en viktig förutsättning för ett upphävande av strandskyddet. Genom att gång- och cykelstigen längs med strandkanten lämnas orörd och att området mellan tomterna och strandkanten lämnas orört som naturparksområde, påverkas inte framkomligheten för det rörliga friluftslivet eller tillgängligheten för funktionshindrade. Parkmark, båtplats Fornlämningar Tillgänglighet Detaljplanen redovisar ett läge för båtbrygga och ett läge för befintligt naturbad inom naturparksdelen. Fastigheten har två fornlämningar, Tingsås 139 och 140, båda röjningsröseområden, samt en uppgift om fyndplats för flintspån. Tingsås 137. Det kan inte uteslutas att bosättningar från både stenålder och järnålder kan finnas inom fastigheten. Gränsen för fornåkersområdet redovisas på plankartan. För den tomt som berörs av fornåkersområdet kan inte bygglov lämnas innan alla tillstånd är klara. För tillstånd enligt kulturminneslagen, 2 kap, 11-13, fordras bla. utredning och förundersökning. Vid byggsamrådet för småhusen kommer tillgängligheten enligt PBL att diskuteras.

7 7 Gator, trafik Som tillfartsväg föreslås nuvarande tillfart för rehabiliteringsföretaget. En viss standardförhöjning kommer att ske liksom komplettering av mötesplatser. På sikt avses vägbanan att beläggas. Där vägen ansluter vid sjön Tiken föreslås en vändplats för större fordon, vilken även kan användas för parkering och ev. båtuppläggning vintertid. Verksamheter På grannfastigheten bedriver Resurs Rehabilitering AB behandling av missbrukare. Ett tiotal meter norr om planområdet passerar en ridstig där verksamhet pågår varje dag. Ridstigen utgår ifrån Mårslycke ridanläggning, som är placerad ca 500 meter norr om planområdet. Barnkonsekvenser Ett nytt bostadsområde ger ett ökat antal barn i området. Säker gångoch cykelväg finns mellan planområdet och centrum. Närheten till badplats, grönområde och ridskola ger förutsättningar till en meningsfull fritid. KONSEKVENSER Detaljplanen möjliggör sex stycken nya småhus i strandnära läge. Miljöbedömningen visar att planförslaget inte medför någon betydande miljöpåverkan. Tillgängligheten påverkas inte på något betydande sätt och några småhus i attraktivt läge har bemötts positivt i samband med arbetet med översiktsplaneringen. TEKNISK FÖRSÖRJNING Vatten och avlopp Dagvatten El Avfall För det aktuella planområdet och för hela det kommande bostadsområdet, rehabiliteringsanläggningen och för några enstaka privatägda småhus finns ledningar framdragna för vatten och avlopp. Lokalt omhändertagande av dagvatten kommer att genomföras. Dagvattnet kommer att ledas till den befintliga dammen, och där sedimentera innan det rinner vidare ut i sjön Tiken. Som indikator för att vattnet i dammen håller god kvalité kommer fiskar att inplanteras. E.ON AB är elnätsägare inom planområdet. Fastigheterna skall förbereda separering av sopor enligt kommunens avfallsplan.

8 8 ADMINISTRATIVA FRÅGOR Genomförandetid Genomförandetid upphör att gälla Medverkande Medverkande tjänstemän Hans Thor Annika Säw Sara Rudolfsson Planförfattare Planteknik, genomförande, planadministration Administration TINGSRYDS KOMMUN Plan- och miljökontoret Upprättad januari 2006 Hans Thor Planchef Revidering Planen reviderad efter utställningstidens utgång enligt miljö- och byggnämndens beslut med avseende på E-område i planen och vändplan i illustrationen samt markundersökning. Hans Thor Planchef Antagen av kommunfullmäktige den Laga kraft Christian Björkqvist Kanslichef Annika Säw Planarkitekt

9 1 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av MÅRSLYCKE 1:83 och 1:29 i Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA ÅTGÄRDER Tidplan Miljö- och byggnadsnämndens beslut om samråd december 2005 Samråd december 2005 januari 2006 Miljö- och byggnämndens beslut om utställning januari 2006 Utställning februari 2006 mars 2006 Miljö- och byggnämndens godkännande april 2006 Kommunfullmäktiges antagande april 2006 Laga kraft maj 2006 Ovanstående tidplan gäller under förutsättning att inga erinringar mot detaljplanen inkommer. Bygglov kan beviljas för byggnad och anläggning inom kvartersmark först när erforderliga fastighetsbildningsåtgärder är genomförda på fastigheten där detaljplanen föranleder sådana åtgärder. Förändringar av fastighetsindelningen inom kvartersmark sker på fastighetsägarens initiativ. Byggande på kvartersmark initieras av fastighetsägaren. Genomförandetid Genomförandetiden upphör att gälla Ansvarsfördelning Kommunen är huvudman för till kvarteret angränsande lokalgata samt Huvudmannaskap vatten- och avloppsledningar som ansluter till kvartersmark liksom naturmark och vattenområde. Väg 651 sköts av Vägverket. För eldistribution svarar E.ON AB. Telia AB svarar för teleledningar inom området.

10 2 TEKNISKA ÅTGÄRDER Tekniska undersökningar Något behov av geotekniska undersökningar i samband med planarbetet föreligger ej. Vatten och avlopp Kommunala vatten- och avloppsledningar finns utbyggda i anslutning till planområdet. Dagvatten Infarter Elledningar Vägstandard Gång- cykel- och mopedväg Parkering Naturområde Lokalt omhändertagande av dagvatten kommer att genomföras. Infart till kvartersmarken sker via infartsvägen till Kurorten. För ev. flyttning av luftledningar och elledningar inom planområdet svarar kommunen. För bostadsgatan gäller full standard medan det för övrig befintlig tillfartsväg kommer att ske en viss standardförbättring liksom komplettering av mötesplatser. På sikt avses vägbanan att beläggas. Gång- cykel- och mopedväg som passerar utmed sjön Tiken är anlagd med grusbeläggning. Inga särskilda åtgärder planeras. Parkering sker inom tomtmark. Inom naturområde föreslås vändplats, parkering och ev. båtuppläggning. EKONOMISKA ÅTGÄRDER Gatukostnader Tingsryds kommun tar för närvarande inte ut gatukostnadsersättning. Kommunala Planadministration och planarbete :- kostnader Exploateringskostnader :- Totala kostnader :- Kommunala Försäljning av mark :- Intäkter Anslutningsavgifter :- Planavgift Totala intäkter :- Planavgifter Planavgifter uttas i samband med bygglov.

11 3 FASTIGHETSRÄTTSLIGA ÅTGÄRDER Markförsörjning Fastighetsplan Fatighetsbildning Genomförande av fastighetsbildning och ledningsrättsåtgärder Mårslycke 1:83 ägs av Tingsryds kommun. Behov av fastighetsplan bedöms ej föreligga. Fastighetsbildning skall ske efter det att detaljplanen vunnit laga kraft. Fastighetsbildningen genomförs i huvudsak som avstyckning. Genomförande av fastighetsbildning och ledningsrättsåtgärderna beräknas ske på grundval av överenskommelse. MEDVERKANDE TJÄNSTEMÄN Genomförandebeskrivningen har upprättats i samarbete med tjänstemän på tekniska kontoret, Tingsryds kommun. TINGSRYDS KOMMUN Annika Säw Fysisk planerare Revidering Planen reviderad efter utställningstidens utgång enligt miljö- och byggnämndens beslut med avseende på E-område i planen och vändplan i illustrationen samt markundersökning. Hans Thor Planchef Antagen av kommunfullmäktige den Laga kraft Christian Björkqvist Kanslichef Annika Säw Planarkitekt

Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning. genomförandebeskrivning, grundkarta och fastighetsförteckning

Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning. genomförandebeskrivning, grundkarta och fastighetsförteckning ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av Tingsryd 1:51, Öresund 2 och Tingsmåla 2:5 samt Tingsryd 1:66 och Värmeverket 1 i Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING. Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, grundkarta och fastighetsförteckning.

ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING. Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, grundkarta och fastighetsförteckning. Dnr: 2006-0142-214 ANTAGANDEHANDLING Ändring av detaljplan för Konga bruk 8:5 med avseende på del av Konga bruk 8:10 och Örmo 7:2 i Konga samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

Läs mer

Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, och fastighetsförteckning.

Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, och fastighetsförteckning. 1 ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1014-211 PLANBESKRIVNING SOLDALEN 7 Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning,

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN för del av RÄVEMÅLA 1:54 m fl, INDUSTRIOMRÅDE RÄVEMÅLA, Tingsryds kommun, Kronobergs län.

ÄNDRING AV DETALJPLAN för del av RÄVEMÅLA 1:54 m fl, INDUSTRIOMRÅDE RÄVEMÅLA, Tingsryds kommun, Kronobergs län. 2011-03-07 Dnr: 2011-0095-211 1(7) ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN för del av RÄVEMÅLA 1:54 m fl, INDUSTRIOMRÅDE RÄVEMÅLA, Tingsryds kommun, Kronobergs län. PLANBESKRIVNING Detaljplanen handläggs

Läs mer

Plankarta med bestämmelser och illustration, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, grundkarta och fastighetsförteckning.

Plankarta med bestämmelser och illustration, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, grundkarta och fastighetsförteckning. ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för NAJADEN 7 i Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser och illustration, planbeskrivning, genomförandebeskrivning,

Läs mer

2008-12-10 Dnr: 2007-0937-214 UTSTÄLLNINGSHANDSNDLING. DETALJPLAN för Örmo 3:3 m fl i Konga samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län.

2008-12-10 Dnr: 2007-0937-214 UTSTÄLLNINGSHANDSNDLING. DETALJPLAN för Örmo 3:3 m fl i Konga samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. 2008-12-10 Dnr: 2007-0937-214 UTSTÄLLNINGSHANDSNDLING DETALJPLAN för Örmo 3:3 m fl i Konga samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. PLANBESKRIVNING HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

PLANBESKRIVNING med genomförandefrågor

PLANBESKRIVNING med genomförandefrågor PLANBESKRIVNING med genomförandefrågor Detaljplan för Lofsdalen 32:19 m.fl. Härjedalens kommun Jämtlands län Upprättad i februari 2014 av Bygg-Teknik i Malung AB Reviderad i maj 2014 samt augusti 2014

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr:

ANTAGANDEHANDLING Dnr: ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1013-211 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av KV ÖRJAN Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

BESKRIVNING ÖVER OMRÅDESBESTÄMMELSER

BESKRIVNING ÖVER OMRÅDESBESTÄMMELSER 1 Plan och miljökontoret Dnr: 2007-0709-214 ANTAGANDEHANDLING Del av MJÖLKENABBEN 1:4, SIRKÖN TINGSRYDS KOMMUN, KRONOBERGS LÄN BESKRIVNING ÖVER OMRÅDESBESTÄMMELSER HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Detaljplan för Häggvik 2:4, 6:9, 7:8 m fl

Detaljplan för Häggvik 2:4, 6:9, 7:8 m fl Detaljplan för Häggvik 2:4, 6:9, 7:8 m fl Fritidshus på Ringkallen Nordingrå, Kramfors kommun Upprättad av Palle Sjölander AB 2014-01-16 Ringkalleberget sett från Mädan (nordväst om planområdet) PLANBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan för Härnö-Solum1:13

Detaljplan för Härnö-Solum1:13 PLANBESKRIVNING SAMRÅD DNR: SAM15-2624-214 2016-05-13 Detaljplan för Härnö-Solum1:13 Härnösands kommun, Västernorrlands län ALLMÄNT Planbeskrivningens uppgift är att underlätta förståelsen av planförslagets

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Utsälje 1:97. Inom kommundelen Segeltorp, Huddinge kommun

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Utsälje 1:97. Inom kommundelen Segeltorp, Huddinge kommun MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN 2012-538 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning PLANOMRÅDE Detaljplan för Utsälje 1:97 Inom kommundelen Segeltorp,

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE

NORMALT PLANFÖRFARANDE 1 (7) NORMALT PLANFÖRFARANDE LAGA KRAFT 2009-03-25 Detaljplan för Harvägen, Eneby 1:122 m. fl. Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Tallparksgården, Öregrund Östhammars kommun, Uppsala län. Upprättad 2014-03-11 Reviderad -

PLANBESKRIVNING. Tallparksgården, Öregrund Östhammars kommun, Uppsala län. Upprättad 2014-03-11 Reviderad - Dnr 2011SBN1258 1 (14) Samhällsbyggnadsförvaltningen PLANBESKRIVNING Tallparksgården, Öregrund Östhammars kommun, Uppsala län Upprättad 2014-03-11 Reviderad - Detaljplanen omfattar följande handlingar:

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar PLANBESKRIVNING HANDLINGAR 1 (8) NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

Detaljplan för del av Rödögården 1:5 och 1:33 Rödön, Krokoms kommun

Detaljplan för del av Rödögården 1:5 och 1:33 Rödön, Krokoms kommun Detaljplan för del av Rödögården 1:5 och 1:33 Rödön, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Samrådshandling 23 oktober 2014 HANDLINGAR Planhandlingarna består av: Planbeskrivning med illustrationer Plankarta med

Läs mer

DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun

DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun Upprättad i januari 2008 reviderad i mars 2008 Miljö- och byggnämnden antog planen 2008-04-29 87. Planen vann laga kraft 2008-05-20

Läs mer

Detaljplan för Gällö samhälle

Detaljplan för Gällö samhälle Bräcke kommun, Jämtlands län Upprättad 2014-08-29 Samråd 2015-04-16 Granskning Antagen Laga kraft.. Planförfattare: Ulf Alexandersson Stadsarkitekt PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen består av plankarta

Läs mer

Granskningshandling. 2015-02-09

Granskningshandling. 2015-02-09 1 Granskningshandling. 2015-02-09 Detaljplan för del av Siretorp 9:9 och 9:24 m.fl. Sölvesborgs kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING Handlingar Grundkarta Fastighetsförteckning Plankarta med planbestämmelser

Läs mer

Hagaström 77:15 mfl, Hagaströmsskolan

Hagaström 77:15 mfl, Hagaströmsskolan PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2012-02-15 Antagandehandling Dnr: 09BMN1037 Handläggare: Thobias Nilsson Hagaström 77:15 mfl, Hagaströmsskolan Detaljplan för skola Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD

Läs mer

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR AMBJÖRNARP 1:85 M FL AMBJÖRNARP, TRANEMO KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INNEHÅLL I NNEHÅLL... 1 HANDLINGAR... 2 PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG... 2 FÖRENLIGT MED 3 OCH 5 KAP I MB...

Läs mer

FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR BLÅSIPPAN 28, TULLINGE, BOTKYRKA KOMMUN LAGA KRAFT den 2015-04-17 Botkyrka kommun Planenheten

FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR BLÅSIPPAN 28, TULLINGE, BOTKYRKA KOMMUN LAGA KRAFT den 2015-04-17 Botkyrka kommun Planenheten 2015-02-11 E 45-43 FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR BLÅSIPPAN 28, TULLINGE, BOTKYRKA KOMMUN LAGA KRAFT den 2015-04-17 Botkyrka kommun Planenheten... PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Flygfoto SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun. Dnr. Plan.2012.2.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun. Dnr. Plan.2012.2. Dnr. Plan.2012.2 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm

Läs mer

Detaljplan för Bränninge S:4 m. fl.

Detaljplan för Bränninge S:4 m. fl. Detaljplan för Bränninge S:4 m. fl. Habo kommun Planbeskrivning Antagen 11 december 2013 Laga kraft 8 januari 2014 Genomförandetiden utgår 8 januari 2029 2 Plan- och genomförandebeskrivning Handlingar

Läs mer

Antagen av byggnadsnämnden 2009-06-17 Laga kraft 2009-07-20

Antagen av byggnadsnämnden 2009-06-17 Laga kraft 2009-07-20 Detaljplan för Rockebro 7:137 m.fl, Sommens samhälle, Tranås kommun Dnr 330/2008 Upprättad i april 2009 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Planområde Sjön Sommen Antagen av byggnadsnämnden

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FRITIDSHUS I HÅLLANS FRITIDSOMRÅDE HÄRJEDALENS KOMMUN, JÄMTLANDS LÄN. Planområdet 1(14) FUNÄSDALEN 32:25, m fl

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FRITIDSHUS I HÅLLANS FRITIDSOMRÅDE HÄRJEDALENS KOMMUN, JÄMTLANDS LÄN. Planområdet 1(14) FUNÄSDALEN 32:25, m fl 1(14) ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FRITIDSHUS I HÅLLANS FRITIDSOMRÅDE FUNÄSDALEN 32:25, m fl HÄRJEDALENS KOMMUN, JÄMTLANDS LÄN UPPRÄTTAD 2009-06-11 REVIDERAD 2010-05-06 Planområdet Planförfattare:

Läs mer

FÖRUTSÄTTNINGAR. Kommunala ställningstaganden. Natur och kultur

FÖRUTSÄTTNINGAR. Kommunala ställningstaganden. Natur och kultur Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (8) Stadsbyggnadsförvaltningen 2014-05-28 SBN/2011:233 1.21 Planavdelningen Inga Krekola, 016-710 11 19 Antagandehandling Detaljplan för Mesta 3:3 Borsökna

Läs mer

Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu

Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu Malung-Sälens kommun Dalarna län Upprättad i december 2014 av Bygg-Teknik i Malung AB Instans Datum Beslut om samråd BN 2014-06-25 Beslut om

Läs mer

P L A N B E S K R I V N I N G

P L A N B E S K R I V N I N G 1 Diarienummer 2006/0082 214 Detaljplan för NÄSET, Etapp 2 Kinna 24:169 Kinna, Marks kommun, Västra Götalands Län P L A N B E S K R I V N I N G UPPRÄTTAD 2006-05-04 reviderad 2006-11-30, 2007-05-07 Plan-

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande Dnr Plan.2011.9 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Jägarparken del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-10-29

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje. Samhällsbyggnadskontoret. Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje. Samhällsbyggnadskontoret. Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214 Samhällsbyggnadskontoret PLANBESKRIVNING Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214 Upprättad 2013-05-15 Laga Kraft 2013-07-09 LAGA KRAFTHANDLING

Läs mer

Detaljplan för fast. Saxnäs 1:243, Saxnäs Center AB, Färjestaden

Detaljplan för fast. Saxnäs 1:243, Saxnäs Center AB, Färjestaden 1 Detaljplan för fast. Saxnäs 1:243, Saxnäs Center AB, Antagen av Kommunstyrelsen i Mörbylånga Kommun 2013-03-12 56 Beslutet vann laga kraft 2013-04-09 2 Handlingar Till detaljplanen hör följande handlingar:

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning

Plan- och genomförandebeskrivning 1 tillhörande detaljplan för del av Vimmerby 3:3, del av ALV:s stugby SAMRÅDSHANDLING Dnr MOB 2015-32 Planbeskrivning Miljö- och byggnadsförvaltningen 2 Inledning En planbeskrivning skall underlätta förståelsen

Läs mer

Planområdet är beläget i norra delen av Ryds samhälle, mellan Storgatan, Brunnsgatan och Kärleksvägen.

Planområdet är beläget i norra delen av Ryds samhälle, mellan Storgatan, Brunnsgatan och Kärleksvägen. Birgitta Holgerson 0477 442 23 birgitta.holgersson@tingsryd.se 2011-08-22 Dnr: 2011-0103-211 1(4) ANTAGANDEHANDLING Ändring av DETALJPLAN för Tröjemåla 1:72 m fl i Ryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling 2009-08-12. Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling 2009-08-12. Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål STENUNGSUNDS KOMMUN Antagandehandling 2009-08-12 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål Stenungsunds kommun Västra Götalands län Normalt Planförfarande 1 Normalt

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Funäsdalen13:32 och 77:5

Detaljplan för fastigheten Funäsdalen13:32 och 77:5 1 LAGAKRAFTHANDLING Enkelt planförfarande Detaljplan för fastigheten Funäsdalen13:32 och 77:5 Funäsdalen 13:32 och 77:5, Funäsdalen HÄRJEDALENS KOMMUN, Jämtlands län MBN 290 PLAN 0041/2010 Planförfattare

Läs mer

Del av Ugglarps samhälle Falkenbergs kommun och Hallands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2006-06-26, REV 2006-10-17, REV 2007-04-03

Del av Ugglarps samhälle Falkenbergs kommun och Hallands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2006-06-26, REV 2006-10-17, REV 2007-04-03 ANTAGANDEHANDLING 2006-06-26, REV 2006-10-17, REV 2007-04-03 Detaljplan för Ugglarp 3:4 m fl Del av Ugglarps samhälle Falkenbergs kommun och Hallands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GF Konsult AB Mark och

Läs mer

Björsjö 42:1, kvarteret Klarinetten (Tranmursskolan)

Björsjö 42:1, kvarteret Klarinetten (Tranmursskolan) PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-05-20 Antagandehandling Dnr: 10BMN7 Handläggare: Thobias Nilsson Björsjö 42:1, kvarteret Klarinetten (Tranmursskolan) Detaljplan för bostäder och skola m.m. Gävle

Läs mer

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Soon Hammarström, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten Kattfoten 2, 3 och del av Näsby 51:2 samt del av Kumla 3:1264 i Skälsätra.

Läs mer

TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun

TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun S A M R Å D S H A N D L I N G Detaljplan för TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G Upprättad 2013-08-19 Reviderad 1 (9) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING 3 2 PLANENS

Läs mer

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Detaljplan för bostadshus inom del av STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) Stenungsund, Stenungsunds kommun Dnr 0194/06-214 Tillhör Kommunstyrelsen i Stenungsund beslut 2009-05-18 108 Agneta Dejenfelt Sekreterare

Läs mer

Detaljplan för KAPELLET, del av Tuolluvaara 1:1 och del av Kiruna 1:173

Detaljplan för KAPELLET, del av Tuolluvaara 1:1 och del av Kiruna 1:173 Detaljplan för KAPELLET, del av Tuolluvaara 1:1 och del av Kiruna 1:173 1(6) Detaljplan för KAPELLET, del av Tuolluvaara 1:1 och del av Kiruna 1:173 2(6) Miljö- och Byggnämnden Kiruna kommun Upprättad

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr: PLANBESKRIVNING

ANTAGANDEHANDLING Dnr: PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2007-0743-214 PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av NARVA 1 (blivande NEJLIKAN) i Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med

Läs mer

A N T A G A N D E H A N D L I N G. Detaljplan för 589 Bråkstrecket 2, Bråstorp, Motala kommun

A N T A G A N D E H A N D L I N G. Detaljplan för 589 Bråkstrecket 2, Bråstorp, Motala kommun A N T A G A N D E H A N D L I N G Handlingen består av: Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Utlåtande Detaljplan för 589 Bråkstrecket 2, Bråstorp, Motala kommun Planområde

Läs mer

Detaljplan för fast Västiås 1:2, Vemdalen

Detaljplan för fast Västiås 1:2, Vemdalen 1 ANATAGANDEHANDLING Normalt planförfarande Detaljplan för fast Västiås 1:2, Vemdalen Västiås 1:2, Vemdalen HÄRJEDALENS KOMMUN, Jämtlands län Upprättad 2012 01 15 PLAN OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING PLANBESKRIVNING

Läs mer

Utdrag ur ekonomiska kartan SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-11-15 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2009-10-27 ANTAGANDEHANDLING

Utdrag ur ekonomiska kartan SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-11-15 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2009-10-27 ANTAGANDEHANDLING Utdrag ur ekonomiska kartan SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-11-15 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2009-10-27 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av fastigheten VÄNGSJÖBERG 9:1 och del av 7:15 och 7:21 i Gottröra församling Dnr

Läs mer

Dnr: ANTAGANDEHANDLING. DETALJPLAN för NEPTUNUS 8 Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

Dnr: ANTAGANDEHANDLING. DETALJPLAN för NEPTUNUS 8 Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. PLANBESKRIVNING HANDLINGAR ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2008-0117-214 DETALJPLAN för NEPTUNUS 8 Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. PLANBESKRIVNING HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning,

Läs mer

Inga tekniska utredningar har utförts.

Inga tekniska utredningar har utförts. 1(2) NORMALT PLANFÖRFARANDE LAGA KRAFT 2010-12-25 Detaljplan för Viksjö 7:58 och del av Viksjö 7:7, Rörsångarvägen Skokloster Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2005-03-14 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer 2004:6-51 Antagen av kommunfullmäktige 2005-06-22 och lagakraftvunnen 2006-06-01 Detaljplan för BOSTÄDER VID FINNGÖSASKOLAN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING En

Läs mer

Detaljplan för del av SÄTILA 2:34. Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING. Laga kraft 2013-02-25. Diarienummer PBN 2011-699 214

Detaljplan för del av SÄTILA 2:34. Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING. Laga kraft 2013-02-25. Diarienummer PBN 2011-699 214 Diarienummer PBN 2011-699 214 SÄTILA 2:34 Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2013-01-11 Lena Bodén Bygg och miljökontoret, Marks kommun Laga kraft 2013-02-25 1 (7) ANTAGNA PLANHANDLINGAR

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Dnr: 03/032/214 DETALJPLAN FÖR OMRÅDE ÖSTER OM VATTENTORNET Mariedal 1:6, Trötenområdet Lysekils kommun ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR Allmänt Planförslaget redovisar

Läs mer

Område vid Peppargränd

Område vid Peppargränd Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Karin Persson, Exploateringsingenjör GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Område vid Peppargränd Fastigheterna Näsby 4:882 och 4:870 samt Odlingslotten

Läs mer

Detaljplan för Ny vägsträckning i OPE Nedre Andalsvägen - Torvollsvägen Ope 5:4 m fl fastigheter Östersunds kommun

Detaljplan för Ny vägsträckning i OPE Nedre Andalsvägen - Torvollsvägen Ope 5:4 m fl fastigheter Östersunds kommun 1(12) Antagandehandling Dnr Ädh 1106-2006 Dnr planmodul: P 06/0017 Detaljplan för Ny vägsträckning i OPE Nedre Andalsvägen - Torvollsvägen Ope 5:4 m fl fastigheter Östersunds kommun Planområdet med planerade

Läs mer

Detaljplan för Vallsjöbaden Torset 2:6 m.fl. Sävsjö kommun

Detaljplan för Vallsjöbaden Torset 2:6 m.fl. Sävsjö kommun Detaljplan för Vallsjöbaden Torset 2:6 m.fl. Sävsjö kommun Planbeskrivning GRANSKNINGSHANDLING Handlingar Planhandlingarna består av: plankarta med planbestämmelser denna planbeskrivning (inkl. miljöbedömning)

Läs mer

Vårbo 1:33 UTSTÄLLNINGSHANDLING. Förslag till detaljplan för. Upprättad 11 aug 2011 UTSTÄLLNING 9 juli - 15 augusti 2012

Vårbo 1:33 UTSTÄLLNINGSHANDLING. Förslag till detaljplan för. Upprättad 11 aug 2011 UTSTÄLLNING 9 juli - 15 augusti 2012 UTSTÄLLNINGSHANDLING Förslag till detaljplan för Vårbo 1:33 Normalt planförfarande - gamla PBL Upprättad 11 aug 2011 UTSTÄLLNING 9 juli - 15 augusti 2012 upprättad av K-Konsult Karlskoga på uppdrag av

Läs mer

Detaljplan för Sibbarp 1:18 m. fl. Sävsjö kommun Planbeskrivning

Detaljplan för Sibbarp 1:18 m. fl. Sävsjö kommun Planbeskrivning Detaljplan för Sibbarp 1:18 m. fl. Sävsjö kommun Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING Handlingar Planhandlingarna består av: plankarta med planbestämmelser denna planbeskrivning (inkl. miljöbedömning) fastighetsförteckning

Läs mer

Detaljplan för Kv. Läroverket 2 Eksjö Stad, Jönköpings län. Planbeskrivning. Dnr 2009-0338-403

Detaljplan för Kv. Läroverket 2 Eksjö Stad, Jönköpings län. Planbeskrivning. Dnr 2009-0338-403 Detaljplan för Kv. Läroverket 2 Eksjö Stad, Jönköpings län. Planbeskrivning Eksjö, 11 januari, 2011 Antagandehandling Dnr 2009-0338-403 1 Innehållsförteckning Planbeskrivning...3 BESLUT...3 HANDLINGAR...3

Läs mer

DETALJPLAN FÖR LYCKORNA 2:214 OCH 2:224 LYCKORNAS BÅTVARV UDDEVALLA KOMMUN ANTAGANDEHANDLING

DETALJPLAN FÖR LYCKORNA 2:214 OCH 2:224 LYCKORNAS BÅTVARV UDDEVALLA KOMMUN ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR LYCKORNA 2:214 OCH 2:224 LYCKORNAS BÅTVARV UDDEVALLA KOMMUN ANTAGANDEHANDLING Upprättad av Arkitekt Lars Jansson AB den 22 november 2006 Reviderad den 6 september 2007 samt den 17 april

Läs mer

A 4994 PLANBESKRIVNING. Uppdragsbeslut 2009-02-10 Samrådsbeslut 2009-10-14 Utställningsbeslut 2010-03-17 Antagen 2010-10-11 Laga kraft 2010-11-15

A 4994 PLANBESKRIVNING. Uppdragsbeslut 2009-02-10 Samrådsbeslut 2009-10-14 Utställningsbeslut 2010-03-17 Antagen 2010-10-11 Laga kraft 2010-11-15 A 4994 Uppdragsbeslut 2009-02-10 Samrådsbeslut 2009-10-14 Utställningsbeslut 2010-03-17 Antagen 2010-10-11 Laga kraft 2010-11-15 Detaljplan för del av Kristineberg 1:2 Middelfartsvägen, Centralorten Oskarshamns

Läs mer

L.21 H J J. DETALJPLAN FÖR LÖBERÖD 1:119 m.fl. ESLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN REGLERAR MARKANVÄNDNING OCH BYGGANDE ENLIGT PBL. PLANKARTA MED BESTÄMMELSER

L.21 H J J. DETALJPLAN FÖR LÖBERÖD 1:119 m.fl. ESLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN REGLERAR MARKANVÄNDNING OCH BYGGANDE ENLIGT PBL. PLANKARTA MED BESTÄMMELSER 133 PLANBESTÄMMELSER Följande gäller inom områden med nedanstående beteckningar. Bestämmelser utan särskild beteckning gäller inom hela planområdet. Endast angiven användning och utformning är tillåten.

Läs mer

PLANBESKRIVNING P 05010 Detaljplan för del av kv FUTURUM (Folkets Hus m m) inom Järna kommundel i Södertälje

PLANBESKRIVNING P 05010 Detaljplan för del av kv FUTURUM (Folkets Hus m m) inom Järna kommundel i Södertälje SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Plan 1(5) PLANBESKRIVNING P 05010 Detaljplan för del av kv FUTURUM (Folkets Hus m m) inom Järna kommundel i Södertälje Upprättad 2009-02-16 Reviderad 2009-05-25 Planens syfte och

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Gräddö 7:2 i Rådmansö församling enligt PBL Dnr 13-1406.214 Ks 13-1156.214

Detaljplan för del av fastigheten Gräddö 7:2 i Rådmansö församling enligt PBL Dnr 13-1406.214 Ks 13-1156.214 SAMRÅDSFÖRSLAG 2014-11-28 Detaljplan för del av fastigheten Gräddö 7:2 i Rådmansö församling enligt PBL Dnr 13-1406.214 Ks 13-1156.214 PLANBESKRIVNING P O S T A D R E S S B E S Ö K S A D R E S S T E L

Läs mer

MOSSARPS KOLONIOMRÅDE

MOSSARPS KOLONIOMRÅDE Planens beteckning S 204 Antagen av BMn 2006-12-07 Vunnit laga kraft 2007-01-04 Genomförandetidens slut 2012-01-04 Detaljplan för MOSSARPS KOLONIOMRÅDE del av fastigheten Henja 4:8 i Gislaved, Gislaveds

Läs mer

PLANBESKRIVNING Arkivnummer: 0181K-P1681 A LAGA KRAFTHANDLING. Dnr: 2014 01740-214

PLANBESKRIVNING Arkivnummer: 0181K-P1681 A LAGA KRAFTHANDLING. Dnr: 2014 01740-214 SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Plan- och bygglovenheten PLANBESKRIVNING Arkivnummer: 0181K-P1681 A Dnr: 2014 01740-214 Detaljplan för fastigheten GRUSÅSEN 1:4 m fl inom Grusåsen i SÖDERTÄLJE Upprättad 2014-11-03

Läs mer

Detaljplan för del av Reningsverket 2 m fl Biogasanläggning Östersunds kommun

Detaljplan för del av Reningsverket 2 m fl Biogasanläggning Östersunds kommun 1 Antagandehandling Dnr Ädh 484/2011 Dnr planmodul: P 11/0008 Detaljplan för del av Reningsverket 2 m fl Biogasanläggning Östersunds kommun Gastankstation Gasreningsanläggning Reningsverk Upprättad av

Läs mer

Hörby 45:1 (Norra delen) och del av del av Hörby 3:112

Hörby 45:1 (Norra delen) och del av del av Hörby 3:112 SAMRÅDSHANDLING Datum 2014-06-02 Dnr 2011/613 Tillhör karta dnr Detaljplan för Hörby 45:1 (Norra delen) och del av del av Hörby 3:112 Hällevik, Sölvesborgs kommun PLANBESKRIVNING 1 Detaljplan för Hörby

Läs mer

Dnr: (3) ANTAGANDEHANDLING. DETALJPLAN Del av Möllekulla 1:100 m fl, Urshult samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län.

Dnr: (3) ANTAGANDEHANDLING. DETALJPLAN Del av Möllekulla 1:100 m fl, Urshult samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. 2009-04-15 Dnr:2009-0015-211 1(3) ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN Del av Möllekulla 1:100 m fl, Urshult samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. PLANBESKRIVNING HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUD- DRAG Plankarta

Läs mer

FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ. Järvzoo. Flygbild över Järvsö, planområdet vid Vallmovägen är markerat med en cirkel.

FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ. Järvzoo. Flygbild över Järvsö, planområdet vid Vallmovägen är markerat med en cirkel. Datum Dnr: 2011-01-28 KS 25/11 Samhällsutvecklingsförvaltningen SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING

Läs mer

A N T A G A N D E H A N D L I N G 593

A N T A G A N D E H A N D L I N G 593 A N T A G A N D E H A N D L I N G 593 Handlingen består av: Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Utlåtande Fastighetsförteckning Planområde Detaljplan för

Läs mer

Tranås kommun Detaljplan för Kronhjorten 1 och del av Åsvallehult 2:1 i Tranås stad

Tranås kommun Detaljplan för Kronhjorten 1 och del av Åsvallehult 2:1 i Tranås stad Tranås kommun Detaljplan för Kronhjorten 1 och del av Åsvallehult 2:1 i Tranås stad Upprättad i mars 2011 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 286/2010 Planområde Plan - och

Läs mer

Planhandlingarna består av: Plankarta, skala 1:1000, med planbestämmelser. Samrådsredogörelse

Planhandlingarna består av: Plankarta, skala 1:1000, med planbestämmelser. Samrådsredogörelse GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för Säters Camping (Säter 4:24) mm Säters kommun, Dalarnas län HANDLINGAR Planhandlingarna består av: Plankarta, skala 1:1000, med planbestämmelser Samrådsredogörelse

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Bålsta 1:614, del av, Bålsta, förskola Ullevivägen, PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Bålsta 1:614, del av, Bålsta, förskola Ullevivägen, PLANBESKRIVNING HANDLINGAR 1 (8) NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Bålsta 1:614, del av, Bålsta, förskola Ullevivägen, Håbo kommun, Uppsala län UTSTÄLLNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Del av Gamla stan 2:26 (Sveavägen) Falköpings stad. Antagandehandling Stadsbyggnadsavdelningen, 2012-10-23

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Del av Gamla stan 2:26 (Sveavägen) Falköpings stad. Antagandehandling Stadsbyggnadsavdelningen, 2012-10-23 PLANBESKRIVNING Detaljplan för Del av Gamla stan 2:26 (Sveavägen) Falköpings stad Antagandehandling Stadsbyggnadsavdelningen, 2012-10-23 HANDLINGAR Planförslaget består av plankarta i skala 1:1000 med

Läs mer

Hyltegärde 2:2 Bouleklubben

Hyltegärde 2:2 Bouleklubben PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING FÖR HYLTEGÄRDE 2:2 OCH DEL AV 2:3, KOMMUN Bouleklubben Handlingar Plan och genomförandebeskrivning Plankarta med bestämmelser Behovsbedömning Fastighetsförteckning 1 2

Läs mer

Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun

Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun Upprättad i juni 2011 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 66/2010 Plan- och genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för BLIXTEN 3, Hudiksvalls kommun

Detaljplan för BLIXTEN 3, Hudiksvalls kommun 1 (12) Dnr PLAN.2013.16 Planbeskrivning Detaljplan för BLIXTEN 3, Hudiksvalls kommun PLANFÖRFARANDE Byggnadsnämnden beslutade 2013-12-10 ( 167) att uppdra till plan och bygglovskontoret att ta fram förslag

Läs mer

Detaljplan för delar av fastigheten Aspenäs 2:25, Aspenäs herrgård i Lerums kommun

Detaljplan för delar av fastigheten Aspenäs 2:25, Aspenäs herrgård i Lerums kommun P 17/02 Detaljplan för delar av fastigheten Aspenäs 2:25, Aspenäs herrgård i Lerums kommun Genomförandebeskrivning - Antagandehandling 2009-04-02 Genomförandebeskrivning En genomförandebeskrivning redovisar

Läs mer

Planhandling Detaljplan för HÅKANSÖN 60:1 MFL Piteå kommun, Norrbottens län

Planhandling Detaljplan för HÅKANSÖN 60:1 MFL Piteå kommun, Norrbottens län Dnr. PB 2015-61 Version Plannr. 2 D 2066 Planhandling Detaljplan för HÅKANSÖN 60:1 MFL Piteå kommun, Norrbottens län Upprättad av: ROLLES PLAN & BYGGKONSULT Postadress 941 85 PITEÅ Besöksadress Svartuddsvägen

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten HÖGMARSÖ 2:8 i Länna församling.

Detaljplan för del av fastigheten HÖGMARSÖ 2:8 i Länna församling. SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-05-16 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2008-10-02 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av fastigheten HÖGMARSÖ 2:8 i Länna församling. Dnr 08-10067.214 KS 08-560 POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON

Läs mer

DETALJPLAN FÖR FRILUFTSOMRÅDE (CAMPING) DEL AV HAPARANDA 29:31 STRANDEN HAPARANDA Haparanda kommun Norrbottens län

DETALJPLAN FÖR FRILUFTSOMRÅDE (CAMPING) DEL AV HAPARANDA 29:31 STRANDEN HAPARANDA Haparanda kommun Norrbottens län DETALJPLAN FÖR FRILUFTSOMRÅDE (CAMPING) DEL AV HAPARANDA 29:31 STRANDEN HAPARANDA Haparanda kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING Tänkt lokalisering på stranden i rött 1(17) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar...

Läs mer

Detaljplan för Vallsjöbaden. Torset 2:6 m.fl. Sävsjö kommun GRANSKNINGSHANDLING. Vallsjön

Detaljplan för Vallsjöbaden. Torset 2:6 m.fl. Sävsjö kommun GRANSKNINGSHANDLING. Vallsjön Detaljplan för Vallsjöbaden Torset 2:6 m.fl. Sävsjö kommun GRANSKNINGSHANDLING Handlingar Planhandlingarna består av: plankarta med planbestämmelser denna planbeskrivning (inkl. miljöbedömning) fastighetsförteckning

Läs mer

Detaljplan för Domsand

Detaljplan för Domsand Detaljplan för Domsand Fiskebäckstomt 2:1 m.fl Habo kommun Plan- och genomförandebeskrivning Samrådstid 2014-02-18-2014-03-18 2 Plan- och genomförandebeskrivning Handlingar Plankarta med bestämmelser och

Läs mer

1 (11) Granskningshandling 2016-01-05 835/15. Detaljplan för del av Staden 2:20 och 2:28 NY BRO TILL HÅGESTAÖN. Standardförfarande

1 (11) Granskningshandling 2016-01-05 835/15. Detaljplan för del av Staden 2:20 och 2:28 NY BRO TILL HÅGESTAÖN. Standardförfarande Granskningshandling Datum 2016-01-05 1 (11) Detaljplan för del av Staden 2:20 och 2:28 NY BRO TILL HÅGESTAÖN Standardförfarande 2 (11) PLANBESKRIVNING Handlingar Till planen finns följande handlingar -

Läs mer

A N T A G A N D E H A N D L I N G

A N T A G A N D E H A N D L I N G Dnr TPN 2014/61 A N T A G A N D E H A N D L I N G Enkelt planförfarande Detaljplan för del av SÖDRA ALLÉN i Hallsberg Hallsbergs kommun, Örebro län Upprättat 2014-04-02 2 (15) Dnr TPN 2014/61 Innehåll

Läs mer

DETALJPLAN. Samhällsutvecklingsförvaltningen DEL AV ÖJE 7:29 M. FL., TRIANGELN VALLMOVÄGEN DEL 1 LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING

DETALJPLAN. Samhällsutvecklingsförvaltningen DEL AV ÖJE 7:29 M. FL., TRIANGELN VALLMOVÄGEN DEL 1 LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING Datum 2011-06-09 Dnr KS 15/11 Samhällsutvecklingsförvaltningen SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN DEL AV ÖJE 7:29 M. FL., TRIANGELN VALLMOVÄGEN DEL 1 LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Översiktsbild över

Läs mer

PLANBESKRIVNING. DETALJPLAN FÖR DEL AV BJÖRKFORS 1:64 och DEL AV BJÖRKFORS 1:397. november 2014 ENKELT PLANFÖRFARANDE

PLANBESKRIVNING. DETALJPLAN FÖR DEL AV BJÖRKFORS 1:64 och DEL AV BJÖRKFORS 1:397. november 2014 ENKELT PLANFÖRFARANDE SAMRÅDSHANDLING Dnr:2011.0712 315 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR DEL AV BJÖRKFORS 1:64 och DEL AV BJÖRKFORS 1:397 november 2014 ENKELT PLANFÖRFARANDE Storumans Kommun Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för fastigheten Torget 5 med närområde inom Gamla staden i Norrköping, fysisk planering Den 17 oktober 2011 reviderad den 5 april 2012 samt den 24 maj 2012

Läs mer

Översiktsplan Fördjupad översiktsplan antagen av kommunfullmäktige , 126 anger centrumbebyggelse för det aktuella området.

Översiktsplan Fördjupad översiktsplan antagen av kommunfullmäktige , 126 anger centrumbebyggelse för det aktuella området. 1 ANTAGANDEHANDLING. Ändring av detaljplan för fastigheten Väckelsång 6:41 m fl med avseende på fastigheten Väckelsång 6:42 i Väckelsångs samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

Läs mer

DETALJPLAN FÖR VÄSTANVIK 1:452 M FL (INFART NOTNÄS) TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN

DETALJPLAN FÖR VÄSTANVIK 1:452 M FL (INFART NOTNÄS) TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN 1 av 7 DETALJPLAN FÖR VÄSTANVIK 1:452 M FL (INFART NOTNÄS) TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser, denna beskrivning, genomförandebeskrivning,

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Ryk 2:7

Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Ryk 2:7 DNR: 2014/KS0061 GRANSKNINGSHANDLING, UPPRÄTTAD 2015-11-06 Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Ryk 2:7 Ändring av detaljplan för del av Förslag till stadsplan för del av Ryk Nedra 2:9 m.fl.

Läs mer

A N T A G A N D E H A N D L I N G. Detaljplan för 604 område vid kv Persiljan, Brunnsvik, (del av Innerstaden 1:91), Motala kommun

A N T A G A N D E H A N D L I N G. Detaljplan för 604 område vid kv Persiljan, Brunnsvik, (del av Innerstaden 1:91), Motala kommun A N T A G A N D E H A N D L I N G Handlingen består av: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Plankarta med bestämmelser Samrådsredogörelse Utlåtande Detaljplan för 604 område vid kv Persiljan, Brunnsvik,

Läs mer

Detaljplan Hamnholmen, som berör Ytterbyn 86:1 m.fl. Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande.

Detaljplan Hamnholmen, som berör Ytterbyn 86:1 m.fl. Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande. GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan Hamnholmen, som berör Ytterbyn 86:1 m.fl. Kalix kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Följande handlingar utgör förslaget: Plankarta i skala 1:1000 med planbestämmelser

Läs mer

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ Planområdet i Järvsö LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum 2016-02-26 Dnr 0370/13

Läs mer

Detaljplan för del av Lasarettet 6, Lyckorna 649 Motala kommun

Detaljplan för del av Lasarettet 6, Lyckorna 649 Motala kommun Detaljplan för del av Lasarettet 6, Lyckorna 649 Motala kommun 2 3 Denna handling har utarbetats av plankonsult Alf Johansson i samråd med kommunledningsförvaltningens stadsbyggandsenhet. Planarkitekt

Läs mer

Högaffeln 7 Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län

Högaffeln 7 Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län Samrådshandling Detaljplan för Högaffeln 7 Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2016-03-16 PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplanen består

Läs mer

Detaljplan för Heimer 1 m.fl. (Del av stadsdelen Ljungdala)

Detaljplan för Heimer 1 m.fl. (Del av stadsdelen Ljungdala) Upprättad 2015-10-13 Antagen av Byggnadsnämnden 2015-XX-XX XX Laga kraft 20XX-XX-XX Dnr: BN 2014-478 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för Heimer 1 m.fl. (Del av stadsdelen Ljungdala) Hässleholms

Läs mer

INNEHÅLL 1. HANDLINGAR... 2 2. PLANENS SYFTE OCH BAKGRUND... 2. 3. FÖRENLIGT MED 3 OCH 4 kap. MB... 3 4. PLANDATA... 3

INNEHÅLL 1. HANDLINGAR... 2 2. PLANENS SYFTE OCH BAKGRUND... 2. 3. FÖRENLIGT MED 3 OCH 4 kap. MB... 3 4. PLANDATA... 3 Detaljplan för SMEDEN 13 Falköpings tätort (SAMRÅDSHANDLING) Riktlinjer för hägnad - Plank, mur, staket, spaljé & pergola 0 INNEHÅLL 1. HANDLINGAR... 2 2. PLANENS SYFTE OCH BAKGRUND... 2 3. FÖRENLIGT MED

Läs mer

JUSTERINGSMANNEN OCH SEKRETERAREN

JUSTERINGSMANNEN OCH SEKRETERAREN Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen SBN PL 2008/26.318 Dp 4-B-3:1 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Miljöbeskrivning Detaljplan för JUSTERINGSMANNEN

Läs mer

SMEDBERGET Munkedals kommun, Västra Götalands län. Utställningshandling 2010-08-16 Förslag till detaljplan för del av Hensbacka 2:3

SMEDBERGET Munkedals kommun, Västra Götalands län. Utställningshandling 2010-08-16 Förslag till detaljplan för del av Hensbacka 2:3 Utställningshandling 2010-08-16 Förslag till detaljplan för del av Hensbacka 2:3 SMEDBERGET Munkedals kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagen Laga kraft Innehåll Inledning... 3 Organisatoriska

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV SKÅR 1:6 m fl FÖRSKOLA OCH GRUPPBOENDE

DETALJPLAN FÖR DEL AV SKÅR 1:6 m fl FÖRSKOLA OCH GRUPPBOENDE GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2008-08-11 NORMALT PLANFÖRFARANDE (UTSTÄLLNINGSHANDLING) DETALJPLAN FÖR DEL AV SKÅR 1:6 m fl FÖRSKOLA OCH GRUPPBOENDE Tjörns Kommun, Västra Götaland INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1.INLEDNING

Läs mer