ÄNDRING AV DETALJPLAN för del av RÄVEMÅLA 1:54 m fl, INDUSTRIOMRÅDE RÄVEMÅLA, Tingsryds kommun, Kronobergs län.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÄNDRING AV DETALJPLAN för del av RÄVEMÅLA 1:54 m fl, INDUSTRIOMRÅDE RÄVEMÅLA, Tingsryds kommun, Kronobergs län."

Transkript

1 Dnr: (7) ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN för del av RÄVEMÅLA 1:54 m fl, INDUSTRIOMRÅDE RÄVEMÅLA, Tingsryds kommun, Kronobergs län. PLANBESKRIVNING Detaljplanen handläggs enligt enkelt planförfarande. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG PLANENS FÖRENLIGHET MED 3, 4 OCH 5 KAP MB Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, behovsbedömning, grundkarta och fastighetsförteckning. Planens syfte är att ersätta befintlig detaljplan upprättad 2008 vilken avsåg att möjliggöra nya industritomter i direkt anslutning till befintligt industriområde i Rävemåla. Vid påbörjat schaktarbete inom området har marken visat sig innehålla betydligt större mängder torv än vad tidigare gjord geoundersökning utvisade varför en justering av planen behövs avseende vägdragning och nyttjande av mark mm. Den nya planen innebär användning för småindustri och industri. Planen bedöms vara förenlig med 3 kap miljöbalken (MB), grundläggande bestämmelser för hushållning med mark och vattenområden. Inga riksintressen berörs av föreslagen exploatering. MB 4 kap behandlar Särskilda bestämmelser för hushållning med mark och vatten för vissa områden i landet. Planområdet berörs inte av dessa områden. Detaljplaneområdet omfattas därmed inte av kapitel 4 i miljöbalken. Enligt kapitel 5 miljöbalken ska kommuner och myndigheter säkerställa att uppställda miljökvalitetsnormer iakttas. Ett nytt industriområde medför ökade trafikmängder både inom området samt i form av transporter till och från området. Ökade trafikmängder medför en ökning av luftföroreningar som i sin tur påverkar människors hälsa och naturmiljön. Miljökvalitetsnormen för luft bedöms dock inte överskridas. PLANDATA Läge Tätorten Rävemåla ligger i Tingsryds kommuns östra del. Planområdet ligger i östra delen av samhället Rävemåla. Planområdets södra del gränsar till ett idag planlagt och utbyggt industriområde. Väg 122 avgränsar planområdet i väst. postadress besöksadress telefon fax e-post/hemsida Box 88 Torggatan (vx) plan-miljö@tingsryd.se Tingsryd Tingsryd

2 2(7) Areal Planområdet omfattar ca m 2. Markägare Lagfaren ägare till fastigheten Rävemåla 1:54 är Tingsryds kommun. TIDIGARE BESLUT Översiktliga planer Detaljplaner Tingsryds översiktsplan togs fram Översiktsplanen berör inte nu aktuellt planområde i detalj. För samhället Rävemåla redogörs dock för ett framtida behov av mer industrimark. En detaljplan över området antogs Ändamålet är industri. Aktuell detaljplan innebär en ändring av nämnda plan avseende vägdragning, disposition av mark mm. Aktuell detaljplan Planprogram Kommunala beslut Riksintressen Enligt PBL 5 kap 18 skall en detaljplan grundas på ett program om det inte är onödigt. Denna detaljplan ersätter plan över området från 2008 till vilken ett planprogram upprättades. Ett plan-program bedöms därför vara onödigt. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslöt att ge planoch miljökontoret i uppdrag att upprätta förslag till ändring av detaljplan för del av Rävemåla 1:54 m fl, industriområde Rävemåla. Det aktuella planområdet berörs inte av några riksintressen.

3 3(7) Behovsbedömning Enligt plan- och bygglagen 5 kap och miljöbalken 6 kap skall en behovsbedömning utgöra underlag för beslut om detaljplanen kan tänkas medföra betydande miljöpåverkan. Om så är fallet ska en miljöbedömning göras, bl.a. genom att en miljökonsekvensbeskrivning (MKB) i enlighet med PBL och MB upprättas. En behovsbedömning för aktuellt planområde togs fram till gällande plan. Då samma förutsättningar gäller har denna legat till grund för framtagen behovsbedömning. Som stöd för bedömningen har en checklista använts, vilken bifogas planhandlingarna. Enligt behovsbedömningen bedöms inte planförslaget innebära en sådan betydande miljöpåverkan som enligt miljöbalken 6 kap kräver att särskild miljöbedömning måste göras. Behovsbedömningen grundas på följande: Risken för betydande miljöpåverkan bedöms som liten i det berörda området. Området saknar skyddade områden och det har inte, utifrån studerat material (bland annat översiktsplan och Länsstyrelsens GIS-data), framkommit att det finns särskilda natur- eller kulturvärden som riskerar att påverkas negativt av en exploatering av det aktuella området. Det finns inte heller anledning att anta att människors hälsa ska påverkas negativt. (Se även Konsekvenser samt aktuell behovsbedömning). FÖRUTSÄTTNINGAR OCH FÖRÄNDRINGAR Naturmiljö Mark och vegetation Planförslag Planområdet består delvis av barrskog med mossmark och i södra delen av en höjdrygg. Befintlig vegetation bevaras i möjligaste mån som skyddszon mot störningar för befintlig bostadsbebyggelse väster om väg 122. Även i sydöstra delen sparas en vegetationszon inom skyddsområde för nerlagd tipp (se vidare under Förorenad mark). Inom tomtmark förekommer ingen vegetation och marken kommer till största delen vara hårdgjord. Vid eventuell avverkning ska nyplantering ske så att funktionen som skyddande vegetationszon upprätthålls. Geoteknik och radon Vid påbörjat schaktarbete inom området har marken i vissa delar visat sig innehålla betydligt större mängder torv än vad tidigare geoteknisk undersökning utvisade, varför ytterligare provtagning utförts. Det nya planförslaget anpassas utifrån dessa resultat. Vid nybyggnation ansvarar byggherren för att grundläggningssättet anpassas till aktuella radonvärden.

4 4(7) Förorenad mark Planområdet gränsar i söder till en nerlagd tipp som togs ur bruk Tippen har ett skyddsavstånd som berör planområdet. Enligt Tingsryds kommuns inventering av tippen bedömdes riskklassen som måttlig. Åtgärder som gjorts efter inventering är en allmän städning utförd våren I inventeringen föreslås den framtida markanvändningen som industriområde. I dagsläget finns ingen indikation på markföroreningar i området. Upptäcks föroreningar i samband med markarbeten ska arbetet avbrytas och marken undersökas. Planområde Före detta tipp med skyddsavstånd Bebyggelse Planförslag Fornlämningar Inom planområdet finns ingen befintlig bebyggelse. Söder om planområdet finns ett industriområde med blandad verksamhet. Väster om väg 122 finns ett bostadsområde. Planbestämmelserna anpassas dels till befintliga verksamheter i angränsande industriområde, dels till framtida verksamhet inom aktuellt planområde. Bestämmelserna har stor flexibilitet för att möjliggöra för olika användningsområden. Användningen för all tomtmark inom planområdet är industriändamål. För föreslagen tomtmark närmast väg 122 gäller småindustri och bör användas till lättare industri och har restriktioner att byggnader ska utformas så att störande verksamhet vänds från bostadsbebyggelsen väster om väg 122. För samtliga tomter gäller att gällande riktvärden för industribuller inte får överskridas. Sammanlagt innebär planen en byggrätt på ca m². Inom planområdet finns inga kända fornlämningar. Skulle fornlämningar hittas i ett senare skede, i samband med markarbeten inom området skall arbetet, i enlighet med 2 kap 10 lagen om kulturminnen mm, omedelbart avbrytas och Länsstyrelsen underrättas.

5 5(7) Tillgänglighet Gator, trafik Biltrafik Tillgängligheten till området är god då planområdet ligger i direkt anslutning till väg 122 från vilken man snabbt kommer vidare till ytterligare väganslutningar. Tillgänglighetsaspekterna ses främst ur ett transportperspektiv då det till stor del är trafik i form av lastbilar som kommer att trafikera området. Någon separat gång-/ cykelväg finns inte till planområdet men kollektivtrafiken passerar planområdet på väg 122. Planområdet ligger i direkt anslutning till väg 122, Karlskronavägen, i väster samt till Bangatan i öster, vilken löper igenom det befintliga industriområdet. Trafikmängden på väg 122 längs den aktuella sträckan är ca 1700 fordon per årsmedeldygn (ÅDT) och andelen tunga fordon är 15 %. Hastighetsbegränsningen är 70 km/h på sträckan förbi planområdet. Byggnadsförbud gäller enligt väglagen inom 30 meter från vägområdet för väg 122. Planförslag Parkering Farligt gods KONSEKVENSER Miljö- och hälsokonsekvenser Tillfart till aktuellt område föreslås i den östra delen via befintligt verksamhetsområde samt i den södra delen av planområdet som ny anslutning ur befintlig korsning från väg 122. Infarten från väg 122 medför att nuvarande trevägskorsning väg 122/Fabriksgatan byggs om till fyrvägskorsning. Trafikmängden i korsningen är relativt liten varför några större ombyggnader inte anses nödvändiga. Vid en ökad exploatering kan eventuella ombyggnader av korsningen bli aktuella. Parkering sker på kvartersmark inom respektive fastighet. Väg 122 ingår inte i det vägnät som är rekommenderat för transporter av farligt gods. Den valda platsen innebär att samhällets industrier ligger förhållandevis samlade och åtskilda från bostadsbebyggelse vilket kan motverka negativa effekter på boendemiljön och de boendes hälsa. Läget i nära anslutning till väg 122 innebär också att transporter till och från det nya och befintliga industriområdet kan lösas effektivt utan att behöva passera själva samhället, vilket också kan innebära positiva konsekvenser för de boende. Generellt kan ett nytt industriområde medföra ökade transporter, utsläpp till luft och bullerstörningar. Därför har dessa frågor behandlats under planprocessens gång och har tagits hänsyn till vid utförandet av detaljplanen i form av olika lösningar till en bättre miljö. Exploateringen innebär en förändrad landskapsbild. Naturmark tas i anspråk för industriändamål.

6 6(7) Då exploateringen sker i an-slutning till befintligt industriområde och vid en större väg an-ses påverkan på landskapsbilden vara godtagbar. I en eventuell skyddszon i områdets västra del bör den ursprungliga vegeta-tionen så långt möjligt bevaras, dels ur miljösynpunkt, dels som skydd mot störningar för de boende. TEKNISK FÖRSÖRJNING Vatten och avlopp Dagvatten Bebyggelse inom planområdet avses anslutas till samhällets befintliga vatten- och avloppsnät. Planområdet är av relativt våt karaktär, vilket ställer krav på avvattningen då stora delar av marken kommer att hårdgöras. I planen angivet u-område är avsett för kulvertering av befintligt dike. Gatan inne på området ska förses med öppna diken och tomterna lutas mot gatan så att dagvattnet kan ledas i öppna diken österut mot vändplatsen på Bangatan och anslutas till diken längs gamla järnvägsspåret. Gatan inne på området lutas mot Bangatan så att spill- och vattenledningar kan anslutas med självfall till befintliga ledningar i Bangatan. El Avfall Den nya bebyggelsen avses anslutas till det befintliga distributionsnätet för el. Sophantering skall ske enligt kommunens avfallsplan. ADMINISTRATIVA FRÅGOR Genomförandetid Medverkande Genomförandetiden upphör att gälla 10 år efter det att planen vunnit laga kraft. Planbeskrivningen har upprättats av Annika Säw, planarkitekt, i samarbete med tekniska kontoret, Tingsryds kommun. Plan- och miljökontoret Annika Säw Planarkitekt

7 7(7) Revidering Plankartan Plankartan reviderad avseende n 2 Dike för avvattning får anläggas vid behov och n 3 Bullervall får anläggas vid behov, till ska anläggas vid behov. Antagen av Miljö- och byggnämnden Laga kraft Anna Arvidsson Plan- och miljöchef Annika Säw Planarkitekt

8 Dnr (3) ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN för del av Rävemåla 1:54 m fl, Industriområde Rävemåla, Tingsryds kommun, Kronobergs län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivningen redovisar de organisatoriska, fastighetsrättsliga, ekonomiska och tekniska åtgärder som behöver vidtas för att genomföra detaljplanen. Beskrivningen ska redovisa vem som vidtar åtgärderna och när de ska vidtas. ORGANISATORISKA ÅTGÄRDER Handläggning Detaljplanen handläggs som enkelt planförfarande. Tidplan Beslut om samråd Januari 2011 Samråd Mars 2011 Antagande April 2011 Laga kraft Maj 2011 Ovanstående tidplan gäller under förutsättning att inga erinringar mot detaljplanen inkommer. Bygglov kan beviljas för byggnad och anläggning inom kvartersmark först när erforderliga fastighetsbildningsåtgärder är genomförda på fastigheten där detaljplanen föranleder sådana åtgärder. Förändringar av fastighetsindelningen inom kvartersmark sker på fastighetsägarens initiativ. Byggande på kvartersmark initieras av fastighetsägaren. Genomförandetid Genomförandetiden upphör att gälla 10 år efter att planen vunnit laga kraft. Under genomförandetiden har fastighetsägaren en garanterad rätt att efter ansökan om bygglov få bygga i enlighet med planen. Efter genomförandetidens slut är fastighetsägaren ej längre garanterad byggrätt. Kommunen kan då ändra eller upphäva planen. postadress besöksadress telefon fax e-post/hemsida Box 88 Torggatan (vx) plan-miljö@tingsryd.se Tingsryd Tingsryd

9 2(3) Ansvarsfördelning Huvudmannaskap Tingsryds kommun är huvudman för allmän platsmark. Det innebär att kommunen ansvarar för utbyggnad samt framtida drift och underhåll av allmän plats inom planområdet. Kommunen är huvudman för till planområdet angränsande lokalgata, samt vatten och avloppsledningar som ansluter till kvartersmark. Fastighetsägaren ansvarar för egen byggrätt samt övriga anläggningar på kvartersmark. TEKNISKA ÅTGÄRDER Tekniska undersökningar Vatten och avlopp Dagvatten Gator och natur Infarter Eventuella tillkommande geotekniska undersökningar i samband med byggnation åligger exploatören. Bebyggelse inom planområdet avses anslutas till kommunalt vattenoch avloppsnät. Kommunen ansvarar för att VA-ledningar dras in i området, respektive fastighetsägare ansvarar för anslutning till VAnätet för egen fastighet. Gatan inne på området ska förses med öppna diken och tomterna lutas mot gatan så att dagvattnet kan ledas i öppna diken österut mot vändplatsen på Bangatan och anslutas till diken längs gamla järnvägsspåret. Gatan inne på området lutas mot Bangatan så att spillvattenledningar kan anslutas med självfall till befintliga ledningar i Bangatan. Kommunen ansvarar för utbyggnad av ny lokalgata genom området samt för iordningställande av naturmark inom området. Infarter till området sker dels via Bangatan, som kommer att ansluta till ny lokalgata, dels från väg 122, där anslutningen kommer att medföra viss påverkan på befintlig korsning. Utformning av korsning vid väg 122 ska ske i samråd med Trafikverket. Tele och bredband Teleledningar finns framdragna till området. Bebyggelse inom planområdet kan inom en snar framtid anslutas till planerat fibernät för bredband. EKONOMISKA ÅTGÄRDER Gatukostnader Planekonomi Tingsryds kommun tar för närvarande inte ut gatukostnadsersättning. Kommunens kostnader för planändringen och dess genomförande består av kostnader för planering samt kostnader för utbyggnad av allmän plats. Intäkterna består av försäljning av mark. Exploatörens kostnader består av kostnader för egen planering och projektering, kostnader för inköp av mark, kostnader för anslutning till VA samt kostnader för utbyggnad av kvartersmark enligt plan.

10 3(3) FASTIGHETSRÄTTS LIGA ÅTGÄRDER Markförsörjning Fastighetsplan Genomförandebeskrivningens rättsverkan MEDVERKANDE TJÄNSTEMÄN Berörda fastighetsägare framgår av till planen bifogad fastighetsförteckning. Behov av fastighetsplan bedöms ej föreligga. Genomförandebeskrivningen har ingen självständig rättsverkan. Genomförandebeskrivningen förtydligar detaljplanens syfte och blir därigenom vägledande vid genomförandet av detaljplanen. Genomförandebeskrivningen har upprättats av Annika Säw i samarbete med tjänstemän på tekniska kontoret, Tingsryds kommun. Plan- och miljökontoret Tingsryds kommun Annika Säw Planarkitekt Revidering Plankartan Plankartan reviderad avseende n 2 Dike för avvattning får anläggas vid behov och n 3 Bullervall får anläggas vid behov, till ska anläggas vid behov. Antagen av Miljö- och byggnämnden Laga kraft Anna Arvidsson Plan- och miljöchef Annika Säw Planarkitekt

11 Dnr: (7) BEHOVSBEDÖMNING Bedömning av behovet att upprätta en miljökonsekvensbeskrivning enligt Plan- och bygglagen och enligt kriterierna i MKB-förordningens bilagor 2 o 4. PLANENS BETECKNING Ändring av detaljplan för del av RÄVEMÅLA 1:54 m fl, Industriområde Rävemåla, Tingsryds kommun, Kronobergs län PLANENS SYFTE PLANOMRÅDE Planens syfte är att ersätta befintlig detaljplan upprättad 2008 vilken avsåg att möjliggöra nya industritomter i direkt anslutning till befintligt industriområde i Rävemåla. Vid påbörjat schaktarbete inom området har marken visat sig innehålla betydligt större mängder torv än vad tidigare gjord geounder-sökning utvisade varför en justering av planen behövs avseende vägdragning och nyttjande av mark mm. Den nya planen inne-bär användning för småindustri och industri.den nya planen innebär användning för småindustri och industri. Planområdet ligger i nordöstra delen av Rävemåla, öster om väg 122 i anslutning till befintligt industriområde samt motorbana. Planområdets läge postadress besöksadress telefon fax e-post/hemsida Box 88 Torggatan (vx) plan-miljö@tingsryd.se Tingsryd Tingsryd

12 2(7) Omfattar/Berör planen/programmet Natura 2000-område Omfattar/Berör planen/programmet Detaljplan för tillståndspliktig verksamhet enligt MKB-f bil 1 Omfattar/Berör planen/programmet Detaljplan för tillståndspliktig verksamhet enligt MKB-f bil 3 Ja Nej Om ett ja --> miljöbedömning Beror på vilka verksamheter som etablerar sig, ej bedömningsbart i nuläget Beror på vilka verksamheter som etablerar sig, ej bedömningsbart i nuläget Bedömning enligt kriterierna i bilaga 2 o 4 MKB-förordningen. Inverkan--> ta med i planbeskrivning, Betydande --> = Avgränsning för miljöbedömning (MKB) Ingen eller liten negativ påverkan Negativ inverk an Betydande påverkan Kommentarer PLATSEN Den befintliga miljöns känslighet avseende nuvarande användning och tidigare plan Naturmark (huvudsakligen skog med inslag av våtare mark) tas i anspråk för industriändamål Radon Situationen avseende markradon är ej känd, bör eventuellt undersökas. Geologi Efter utförda geotekniska undersökningar och faktiska förutsättningar vid påbörjad markberedning kan konstateras att markanvänd-ning enligt gällande plan i vissa delar är olämplig och planen bör ändras.

13 3(7) Skredsrisk Situationen avseende skredrisk är ej känd. Översvämningsrisk Planområdet har inslag av våta marker, vars konsekvenser bör utredas och hanteras i planprocessen. Ljusförhållanden på plats Lokalklimat Markföroreningar En nedlagd deponi finns i nära anslutning till det planerade industriområdet. Planområdet omfattar en del av skyddsområdet runt deponin. Deponin kan behöva undersökas ytterligare och dess risker klaras ut. Buller från omgivningen Väg 122: trafikmängd ca 1700 ådt, motorbana samt industriområde i omgivningen medför risk för bullerstörd miljö inom planområdet. Med hänsyn till att området planläggs som industriområde är konsekvenserna av mindre betydelse. Förekomst av verksamheter som medför risk för omgivningen i eller i närheten av planområdet Motorbana samt industriområde medför risk för buller och luftföroreningar i planområdet. Det

14 4(7) behöver dock inte innebära negativa konsekvenser för planändamålet. Tätortsnära rekreationsområde Befintlig banvall används som promenadstråk. Grönytor i tätort Nuvarande verksamhet riskerar att överträda miljökvalitetsnormer Riksintresse Området berör inga riksintressen. Kulturvärden Naturvårdsprogrammet Arkeologi Inga kända fornlämningar inom planområdet. Särdrag i naturen Skyddsområden Strandskydd Naturreservat Djurskydd Växtskydd Biotopskydd Miljöskydd Motorbana och industriområde i områdets närhet. Vattenskydd Naturminne Byggnadsminne Turismen och det rörliga friluftslivet

15 5(7) PÅVERKAN Projektets omfattning Begränsat område i anslutning till befintligt industriområde Är planen del av ett större projekt Nej Miljöpåverkan av det överordnade projektet Frågan ej relevant. Dagvattenhantering Dagvattenhanteringen bör utredas vidare i planprocessen. Exploteringen innebär mer hårdgjord yta och ett behov av att hantera dagvatten, ev. lokalt. Påverkan på trafiksituationen inom och utom planområdet Exploatering/ nyetablering av ytterligare industri medför sannolikt ett ökat transportbehov såväl inom som utom planområdet. Nya vägar behöver anläggas för att lösa transportbehovet. Påverkan på stads/landskapsbilden Exploateringen innebär en förändrad landskapsbild. Utnyttjande av mark Naturmark (huvudsakligen skog) tas i anspråk för industriändamål. Utnyttjande av- vatten eller andra resurser På grund av områdets delvis våta karaktär behöver frågor som rör markavvattning belysas i planprocessen. Tillstånd för markavvattning kan komma att behövas.

16 6(7) Utnyttjande av naturresurser Alstrande av avfall, föroreningar eller störningar Beror på typ av verksamhet, men generellt kan ett nytt industriområde medföra ökade transporter, utsläpp till luft eller bullerstörningar Risker för hälsa och/eller miljö Beror på typ av verksamhet, men generellt kan ett nytt industriområde medföra ökade transporter, utsläpp till luft och bullerstörningar PLANEN Ja/nej Kommentar Ger planen möjlighet till miljöpåverkande verksamheter Avser planen reglera miljöpåverkande verksamheter Har planen betydelse för andra planers Miljöpåverkan Riskerar planen att miljökvalitetsnormer överskrids Överensstämmelse med miljömål ja nej nej Anmälan/tillstånd för miljöfarliga verksamheter kan krävas beroende på vilken verksamhet som etableras. Frågan bör övervägas i den fortsatta detaljplaneprocessen Beror på typ av verksamhet i industriområdet Möjligheten finns att i samband med framtagandet av detaljplanen anpassa planen så att möjligheten att nå målen inte försvåras. För vissa av miljömålen finns eller kan finnas möjlighet att bidra positivt, till exempel God bebyggd miljö (utformning och standard på byggnader) eller Myllrande våtmarker (lokal dagvattenhantering)

17 7(7) POSITIVA ASPEKTER Planens eventuella positiva inverkan på miljö, hälsa mm STÄLLNINGSTAGANDE Kommentar Den valda platsen innebär att samhällets industrier ligger förhållandevis samlade och åtskilda från bostadsbebyggelse vilket kan motverka negativa effekter på boendemiljön och de boendes hälsa. Läget i nära anslutning till väg 122 innebär också att transporter till och från det nya och befintliga industriområdet kan lösas effektivt utan att behöva passera själva samhället, vilket också kan innebära positiva konsekvenser för de boende. Planförslaget bedöms inte innebära en sådan betydande miljöpåverkan som enligt miljöbalken 6 kap kräver att särskild miljöbedömning måste göras. Behovsbedömningen grundas på följande: Risken för betydande miljöpåverkan bedöms som liten i det berörda området. Området saknar skyddade områden och det har inte, utifrån studerat material (bland annat översiktsplan och Länsstyrelsens GIS-data), framkommit att det finns särskilda natureller kulturvärden som riskerar att påverkas negativt av en exploatering av det aktuella området. Det finns inte heller anledning att anta att människors hälsa ska påverkas negativt. Däremot finns ett fortsatt utredningsbehov av bland annat den nedlagda deponin (förorenade områden), markvattenförhållanden (eventuell markavvattning) och dagvattenhanteringen att hantera under den fortsatta planprocessen. Behovsbedömningen är framtagen utifrån den av Anna Westerlund, samhällsplanerare, och Örjan Wennman, miljöutredare, Vägverket Konsult, till gällande plan upprättad behovsbedömning. Plan- och miljökontoret Annika Säw Planarkitekt

18

2008-12-10 Dnr: 2007-0937-214 UTSTÄLLNINGSHANDSNDLING. DETALJPLAN för Örmo 3:3 m fl i Konga samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län.

2008-12-10 Dnr: 2007-0937-214 UTSTÄLLNINGSHANDSNDLING. DETALJPLAN för Örmo 3:3 m fl i Konga samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. 2008-12-10 Dnr: 2007-0937-214 UTSTÄLLNINGSHANDSNDLING DETALJPLAN för Örmo 3:3 m fl i Konga samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. PLANBESKRIVNING HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Ändring av DETALJPLAN för Linneryds prästgård 5:77 m fl med avseende på Linneryd 5:78 i Linneryd samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län

Ändring av DETALJPLAN för Linneryds prästgård 5:77 m fl med avseende på Linneryd 5:78 i Linneryd samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län 2010-11-22 Dnr:2010-1132-211 1(3) ANTAGANDEHANDLING Ändring av DETALJPLAN för Linneryds prästgård 5:77 m fl med avseende på Linneryd 5:78 i Linneryd samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län PLANBESKRIVNING

Läs mer

Dnr: ANTAGANDEHANDLING. DETALJPLAN för NEPTUNUS 8 Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

Dnr: ANTAGANDEHANDLING. DETALJPLAN för NEPTUNUS 8 Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. PLANBESKRIVNING HANDLINGAR ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2008-0117-214 DETALJPLAN för NEPTUNUS 8 Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. PLANBESKRIVNING HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning,

Läs mer

Detaljplan för Härnö-Solum1:13

Detaljplan för Härnö-Solum1:13 PLANBESKRIVNING SAMRÅD DNR: SAM15-2624-214 2016-05-13 Detaljplan för Härnö-Solum1:13 Härnösands kommun, Västernorrlands län ALLMÄNT Planbeskrivningens uppgift är att underlätta förståelsen av planförslagets

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FRITIDSHUS I HÅLLANS FRITIDSOMRÅDE HÄRJEDALENS KOMMUN, JÄMTLANDS LÄN. Planområdet 1(14) FUNÄSDALEN 32:25, m fl

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FRITIDSHUS I HÅLLANS FRITIDSOMRÅDE HÄRJEDALENS KOMMUN, JÄMTLANDS LÄN. Planområdet 1(14) FUNÄSDALEN 32:25, m fl 1(14) ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FRITIDSHUS I HÅLLANS FRITIDSOMRÅDE FUNÄSDALEN 32:25, m fl HÄRJEDALENS KOMMUN, JÄMTLANDS LÄN UPPRÄTTAD 2009-06-11 REVIDERAD 2010-05-06 Planområdet Planförfattare:

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning

Plan- och genomförandebeskrivning 1 tillhörande detaljplan för del av Vimmerby 3:3, del av ALV:s stugby SAMRÅDSHANDLING Dnr MOB 2015-32 Planbeskrivning Miljö- och byggnadsförvaltningen 2 Inledning En planbeskrivning skall underlätta förståelsen

Läs mer

Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu

Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu Malung-Sälens kommun Dalarna län Upprättad i december 2014 av Bygg-Teknik i Malung AB Instans Datum Beslut om samråd BN 2014-06-25 Beslut om

Läs mer

Detaljplan för del av Rödögården 1:5 och 1:33 Rödön, Krokoms kommun

Detaljplan för del av Rödögården 1:5 och 1:33 Rödön, Krokoms kommun Detaljplan för del av Rödögården 1:5 och 1:33 Rödön, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Samrådshandling 23 oktober 2014 HANDLINGAR Planhandlingarna består av: Planbeskrivning med illustrationer Plankarta med

Läs mer

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Soon Hammarström, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten Kattfoten 2, 3 och del av Näsby 51:2 samt del av Kumla 3:1264 i Skälsätra.

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Funäsdalen13:32 och 77:5

Detaljplan för fastigheten Funäsdalen13:32 och 77:5 1 LAGAKRAFTHANDLING Enkelt planförfarande Detaljplan för fastigheten Funäsdalen13:32 och 77:5 Funäsdalen 13:32 och 77:5, Funäsdalen HÄRJEDALENS KOMMUN, Jämtlands län MBN 290 PLAN 0041/2010 Planförfattare

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE

NORMALT PLANFÖRFARANDE 1 (7) NORMALT PLANFÖRFARANDE LAGA KRAFT 2009-03-25 Detaljplan för Harvägen, Eneby 1:122 m. fl. Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Del av Gamla stan 2:26 (Sveavägen) Falköpings stad. Antagandehandling Stadsbyggnadsavdelningen, 2012-10-23

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Del av Gamla stan 2:26 (Sveavägen) Falköpings stad. Antagandehandling Stadsbyggnadsavdelningen, 2012-10-23 PLANBESKRIVNING Detaljplan för Del av Gamla stan 2:26 (Sveavägen) Falköpings stad Antagandehandling Stadsbyggnadsavdelningen, 2012-10-23 HANDLINGAR Planförslaget består av plankarta i skala 1:1000 med

Läs mer

Hyltegärde 2:2 Bouleklubben

Hyltegärde 2:2 Bouleklubben PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING FÖR HYLTEGÄRDE 2:2 OCH DEL AV 2:3, KOMMUN Bouleklubben Handlingar Plan och genomförandebeskrivning Plankarta med bestämmelser Behovsbedömning Fastighetsförteckning 1 2

Läs mer

DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun

DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun Upprättad i januari 2008 reviderad i mars 2008 Miljö- och byggnämnden antog planen 2008-04-29 87. Planen vann laga kraft 2008-05-20

Läs mer

PLANENS FÖRENLIGHET MED 3,4 OCH 5 KAP. MB Planen bedöms vara förenlig med 3, 4 och 5 kap miljöbalken (MB.

PLANENS FÖRENLIGHET MED 3,4 OCH 5 KAP. MB Planen bedöms vara förenlig med 3, 4 och 5 kap miljöbalken (MB. DETALJPLAN Grönalid 1:1 VANSBRO KOMMUN DALARNAS LÄN SAMRÅDSFÖRSLAG HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning PLANBESKRIVNING PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Planens syfte

Läs mer

Detaljplan för Bränninge S:4 m. fl.

Detaljplan för Bränninge S:4 m. fl. Detaljplan för Bränninge S:4 m. fl. Habo kommun Planbeskrivning Antagen 11 december 2013 Laga kraft 8 januari 2014 Genomförandetiden utgår 8 januari 2029 2 Plan- och genomförandebeskrivning Handlingar

Läs mer

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ Planområdet i Järvsö LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum 2016-02-26 Dnr 0370/13

Läs mer

Detaljplan för Gällö samhälle

Detaljplan för Gällö samhälle Bräcke kommun, Jämtlands län Upprättad 2014-08-29 Samråd 2015-04-16 Granskning Antagen Laga kraft.. Planförfattare: Ulf Alexandersson Stadsarkitekt PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen består av plankarta

Läs mer

Detaljplan för del av SÄTILA 2:34. Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING. Laga kraft 2013-02-25. Diarienummer PBN 2011-699 214

Detaljplan för del av SÄTILA 2:34. Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING. Laga kraft 2013-02-25. Diarienummer PBN 2011-699 214 Diarienummer PBN 2011-699 214 SÄTILA 2:34 Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2013-01-11 Lena Bodén Bygg och miljökontoret, Marks kommun Laga kraft 2013-02-25 1 (7) ANTAGNA PLANHANDLINGAR

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar PLANBESKRIVNING HANDLINGAR 1 (8) NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun. Dnr. Plan.2012.2.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun. Dnr. Plan.2012.2. Dnr. Plan.2012.2 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm

Läs mer

Detaljplan för Häggvik 2:4, 6:9, 7:8 m fl

Detaljplan för Häggvik 2:4, 6:9, 7:8 m fl Detaljplan för Häggvik 2:4, 6:9, 7:8 m fl Fritidshus på Ringkallen Nordingrå, Kramfors kommun Upprättad av Palle Sjölander AB 2014-01-16 Ringkalleberget sett från Mädan (nordväst om planområdet) PLANBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan för Ås-Hov 1:13 mfl, Ås, Krokoms kommun

Detaljplan för Ås-Hov 1:13 mfl, Ås, Krokoms kommun SAMRÅDSHANDLING 2015-10-09 Detaljplan för Ås-Hov 1:13 mfl, Ås, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Samrådshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Dnr: 03/032/214 DETALJPLAN FÖR OMRÅDE ÖSTER OM VATTENTORNET Mariedal 1:6, Trötenområdet Lysekils kommun ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR Allmänt Planförslaget redovisar

Läs mer

Hörby 45:1 (Norra delen) och del av del av Hörby 3:112

Hörby 45:1 (Norra delen) och del av del av Hörby 3:112 SAMRÅDSHANDLING Datum 2014-06-02 Dnr 2011/613 Tillhör karta dnr Detaljplan för Hörby 45:1 (Norra delen) och del av del av Hörby 3:112 Hällevik, Sölvesborgs kommun PLANBESKRIVNING 1 Detaljplan för Hörby

Läs mer

PLANBESKRIVNING. DETALJPLAN FÖR DEL AV BJÖRKFORS 1:64 och DEL AV BJÖRKFORS 1:397. november 2014 ENKELT PLANFÖRFARANDE

PLANBESKRIVNING. DETALJPLAN FÖR DEL AV BJÖRKFORS 1:64 och DEL AV BJÖRKFORS 1:397. november 2014 ENKELT PLANFÖRFARANDE SAMRÅDSHANDLING Dnr:2011.0712 315 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR DEL AV BJÖRKFORS 1:64 och DEL AV BJÖRKFORS 1:397 november 2014 ENKELT PLANFÖRFARANDE Storumans Kommun Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje. Samhällsbyggnadskontoret. Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje. Samhällsbyggnadskontoret. Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214 Samhällsbyggnadskontoret PLANBESKRIVNING Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214 Upprättad 2013-05-15 Laga Kraft 2013-07-09 LAGA KRAFTHANDLING

Läs mer

Granskningshandling. 2015-02-09

Granskningshandling. 2015-02-09 1 Granskningshandling. 2015-02-09 Detaljplan för del av Siretorp 9:9 och 9:24 m.fl. Sölvesborgs kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING Handlingar Grundkarta Fastighetsförteckning Plankarta med planbestämmelser

Läs mer

Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun

Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun Upprättad i juni 2011 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 66/2010 Plan- och genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för fast Västiås 1:2, Vemdalen

Detaljplan för fast Västiås 1:2, Vemdalen 1 ANATAGANDEHANDLING Normalt planförfarande Detaljplan för fast Västiås 1:2, Vemdalen Västiås 1:2, Vemdalen HÄRJEDALENS KOMMUN, Jämtlands län Upprättad 2012 01 15 PLAN OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING PLANBESKRIVNING

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Utsälje 1:97. Inom kommundelen Segeltorp, Huddinge kommun

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Utsälje 1:97. Inom kommundelen Segeltorp, Huddinge kommun MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN 2012-538 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning PLANOMRÅDE Detaljplan för Utsälje 1:97 Inom kommundelen Segeltorp,

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Bålsta 1:614, del av, Bålsta, förskola Ullevivägen, PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Bålsta 1:614, del av, Bålsta, förskola Ullevivägen, PLANBESKRIVNING HANDLINGAR 1 (8) NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Bålsta 1:614, del av, Bålsta, förskola Ullevivägen, Håbo kommun, Uppsala län UTSTÄLLNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta

Läs mer

Detaljplan för del av Lasarettet 6, Lyckorna 649 Motala kommun

Detaljplan för del av Lasarettet 6, Lyckorna 649 Motala kommun Detaljplan för del av Lasarettet 6, Lyckorna 649 Motala kommun 2 3 Denna handling har utarbetats av plankonsult Alf Johansson i samråd med kommunledningsförvaltningens stadsbyggandsenhet. Planarkitekt

Läs mer

DETALJPLAN FÖR VÄSTANVIK 1:452 M FL (INFART NOTNÄS) TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN

DETALJPLAN FÖR VÄSTANVIK 1:452 M FL (INFART NOTNÄS) TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN 1 av 7 DETALJPLAN FÖR VÄSTANVIK 1:452 M FL (INFART NOTNÄS) TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser, denna beskrivning, genomförandebeskrivning,

Läs mer

L.21 H J J. DETALJPLAN FÖR LÖBERÖD 1:119 m.fl. ESLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN REGLERAR MARKANVÄNDNING OCH BYGGANDE ENLIGT PBL. PLANKARTA MED BESTÄMMELSER

L.21 H J J. DETALJPLAN FÖR LÖBERÖD 1:119 m.fl. ESLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN REGLERAR MARKANVÄNDNING OCH BYGGANDE ENLIGT PBL. PLANKARTA MED BESTÄMMELSER 133 PLANBESTÄMMELSER Följande gäller inom områden med nedanstående beteckningar. Bestämmelser utan särskild beteckning gäller inom hela planområdet. Endast angiven användning och utformning är tillåten.

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Samrådshandling Maj 2014 Sektorn för samhällsbyggnad Detaljplan för BJÖRRÖD 1:199 M FL i Landvetter, Härryda kommun Planbeskrivning Planbeskrivningens uppgift är att underlätta förståelsen av planförslagets

Läs mer

Hagaström 77:15 mfl, Hagaströmsskolan

Hagaström 77:15 mfl, Hagaströmsskolan PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2012-02-15 Antagandehandling Dnr: 09BMN1037 Handläggare: Thobias Nilsson Hagaström 77:15 mfl, Hagaströmsskolan Detaljplan för skola Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD

Läs mer

Detaljplan för BLIXTEN 3, Hudiksvalls kommun

Detaljplan för BLIXTEN 3, Hudiksvalls kommun 1 (12) Dnr PLAN.2013.16 Planbeskrivning Detaljplan för BLIXTEN 3, Hudiksvalls kommun PLANFÖRFARANDE Byggnadsnämnden beslutade 2013-12-10 ( 167) att uppdra till plan och bygglovskontoret att ta fram förslag

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun PLANBESKRIVNING Dnr 2014/0297 Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun Postadress Besöksadress Telefon Telefax Postgiro Bankgiro E-post Org.nr Box 501 Mejerigatan 3 042 458 50 00 042

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Tallparksgården, Öregrund Östhammars kommun, Uppsala län. Upprättad 2014-03-11 Reviderad -

PLANBESKRIVNING. Tallparksgården, Öregrund Östhammars kommun, Uppsala län. Upprättad 2014-03-11 Reviderad - Dnr 2011SBN1258 1 (14) Samhällsbyggnadsförvaltningen PLANBESKRIVNING Tallparksgården, Öregrund Östhammars kommun, Uppsala län Upprättad 2014-03-11 Reviderad - Detaljplanen omfattar följande handlingar:

Läs mer

TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun

TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun S A M R Å D S H A N D L I N G Detaljplan för TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G Upprättad 2013-08-19 Reviderad 1 (9) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING 3 2 PLANENS

Läs mer

SAMRÅD T.O.M 2014-08-29

SAMRÅD T.O.M 2014-08-29 Detaljplan HANDELSMANNEN 1 M.FL., Västra Mark Växjö kommun Samrådshandling 2014-06-12 Dnr: 14BN0395 Stadsbyggnadskontoret SAMRÅD T.O.M 2014-08-29 Handläggare Anna Thyrvin 0470-436 06 Detaljplan/Beskrivning

Läs mer

Detaljplan för del av Mårslycke 1:83 och 1:29 Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län.

Detaljplan för del av Mårslycke 1:83 och 1:29 Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. 1 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av Mårslycke 1:83 och 1:29 Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser inklusive illustration, planbeskrivning,

Läs mer

HANDLINGAR Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta och Illustration Samrådsredogörelse

HANDLINGAR Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta och Illustration Samrådsredogörelse HANDLINGAR Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta och Illustration Samrådsredogörelse Bilagor Fastighetsförteckning oktober 2011 Grundkarta DETALJPLAN - UTSTÄLLNINGSHANDLING för Hällekis

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-09-09 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2009-01-28, rev 2009-07-06 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för verksamhetsområdet Storsten- Vingelebacke, fastigheterna Tälje 2:45-48 m fl i Norrtälje-Malsta

Läs mer

Planbeskrivning. Detaljplan för Del av Höder 5 Falköpings stad

Planbeskrivning. Detaljplan för Del av Höder 5 Falköpings stad Planbeskrivning Detaljplan för Del av Höder 5 Falköpings stad HANDLINGAR Planförslaget består av plankarta i skala 1:1000 med bestämmelser. Till förslaget hör planbeskrivning med genomförandebeskrivning

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande Dnr Plan.2011.9 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Jägarparken del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-10-29

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG 2006-09-15 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2008-10-27 ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSFÖRSLAG 2006-09-15 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2008-10-27 ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2006-09-15 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2008-10-27 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för fastigheten Anderssvedja 2:41 i Roslagsbro församling Dnr 06.101 91.214 Ks 07-42 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till

Läs mer

DETALJPLAN för bostäder vid Enebackevägen, del av Starrkärr 3:1 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. i Ödsmål UPPDRAG SAMRÅD UNDERRÄTTELSE ANTAGANDE 1(5)

DETALJPLAN för bostäder vid Enebackevägen, del av Starrkärr 3:1 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. i Ödsmål UPPDRAG SAMRÅD UNDERRÄTTELSE ANTAGANDE 1(5) 1(5) Dnr 0481/10 Antagandehandling 2015-09-16 DETALJPLAN för bostäder vid Enebackevägen, del av Starrkärr 3:1 i Ödsmål Stenungsunds kommun Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR

Läs mer

P L A N B E S K R I V N I N G

P L A N B E S K R I V N I N G 1 Diarienummer 2006/0082 214 Detaljplan för NÄSET, Etapp 2 Kinna 24:169 Kinna, Marks kommun, Västra Götalands Län P L A N B E S K R I V N I N G UPPRÄTTAD 2006-05-04 reviderad 2006-11-30, 2007-05-07 Plan-

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG 2010-03-17, rev 2010-07-01 ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSFÖRSLAG 2010-03-17, rev 2010-07-01 ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2010-03-17, rev 2010-07-01 ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:28 Detaljplan för fastigheterna Väddö-Tomta 2:91-132 och del av 20:1 i Väddö församling Dnr 09-10207.214 Ks

Läs mer

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Detaljplan för bostadshus inom del av STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) Stenungsund, Stenungsunds kommun Dnr 0194/06-214 Tillhör Kommunstyrelsen i Stenungsund beslut 2009-05-18 108 Agneta Dejenfelt Sekreterare

Läs mer

PLANBESKRIVNING med genomförandefrågor

PLANBESKRIVNING med genomförandefrågor PLANBESKRIVNING med genomförandefrågor Detaljplan för Lofsdalen 32:19 m.fl. Härjedalens kommun Jämtlands län Upprättad i februari 2014 av Bygg-Teknik i Malung AB Reviderad i maj 2014 samt augusti 2014

Läs mer

Behovsbedömning av detaljplan för bostäder Kåbäcken, Partille kommun

Behovsbedömning av detaljplan för bostäder Kåbäcken, Partille kommun 2012-12-04 Behovsbedömning av detaljplan för bostäder Kåbäcken, Partille kommun BEDÖMNING Partille kommun har genomfört en behovsbedömning enligt 4 kap 34 PBL och 6 kap 11 i MB för att avgöra om aktuell

Läs mer

Igelsta Gård GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Detaljplan för. Inom Östertälje i Södertälje Dnr 2009-00015-214 (P04019) UTSTÄLLNINGSHANDLING

Igelsta Gård GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Detaljplan för. Inom Östertälje i Södertälje Dnr 2009-00015-214 (P04019) UTSTÄLLNINGSHANDLING Samhällsbyggnadskontoret GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Igelsta Gård Inom Östertälje i Södertälje Dnr 2009-00015-214 (P04019) UTSTÄLLNINGSHANDLING Upprättad 2013-12-18 Handlingar Detaljplanen utgörs

Läs mer

Del av Östra Eklanda. Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl. Mölndals stad Västra Götalands län. Bostäder PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING

Del av Östra Eklanda. Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl. Mölndals stad Västra Götalands län. Bostäder PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING ANTAGANDEHANDLING Dnr 152/08 Stadsbyggnadskontoret Handläggare Jan Kristoferson Tel: 031 315 14 21 Mailadress: jan.kristoferson@molndal.se Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl Del av Östra Eklanda

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr: PLANBESKRIVNING

ANTAGANDEHANDLING Dnr: PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2007-0743-214 PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av NARVA 1 (blivande NEJLIKAN) i Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med

Läs mer

FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ. Järvzoo. Flygbild över Järvsö, planområdet vid Vallmovägen är markerat med en cirkel.

FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ. Järvzoo. Flygbild över Järvsö, planområdet vid Vallmovägen är markerat med en cirkel. Datum Dnr: 2011-01-28 KS 25/11 Samhällsutvecklingsförvaltningen SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING

Läs mer

PLANBESKRIVNING. detaljplan SALEBY 14:10, Vartofta Falköpings kommun. Stadsbyggnadsavdelningen 2007-08 - 23. Antagandehandling "VIDBLICKEN"

PLANBESKRIVNING. detaljplan SALEBY 14:10, Vartofta Falköpings kommun. Stadsbyggnadsavdelningen 2007-08 - 23. Antagandehandling VIDBLICKEN PLANBESKRIVNING detaljplan SALEBY 14:10, Vartofta Falköpings kommun Antagandehandling Stadsbyggnadsavdelningen 2007-08 - 23 "VIDBLICKEN" BESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget består av plankarta i skala

Läs mer

DP#283 DETALJPLAN - ANTAGANDEHANDLING. för Dafgårds Höglager, Källbytorp 2:28, Götene kommun, maj 2014

DP#283 DETALJPLAN - ANTAGANDEHANDLING. för Dafgårds Höglager, Källbytorp 2:28, Götene kommun, maj 2014 HANDLINGAR Planbeskrivning Plankarta med illustration Bilagor Fastighetsförteckning dat 2014.04.11 Geoteknisk undersökning, Skanska 2010-10-15 Planen antagen MBN 2014-05-27 Laga Kraft 2014-06-23 Genomförandetiden

Läs mer

PLANBESKRIVNING Antagandehandling

PLANBESKRIVNING Antagandehandling Datum 2012-01-03 Diarienummer 0772/09 Sida 1/8 PLANBESKRIVNING Antagandehandling DETALJPLAN FÖR DEL AV HÖNÖ OMFATTANDE HÖNÖ 2:158 M. FL., ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2012-01-03 Diarienummer 0772/09 Sida 2/8 PLANENS

Läs mer

Bostäder och förskola på Kvarnhöjden, Kyrkeby 4:1 m.fl.

Bostäder och förskola på Kvarnhöjden, Kyrkeby 4:1 m.fl. Samrådshandling 2013-04-19 Rev: Dnr: 0072/06 Plannummer: Mark och Exploateringsenheten Andreas Wingfors Telefon: 0303-73 26 65 Mail: andreas.wingfors@stenungsund.se DETALJPLAN för Bostäder och förskola

Läs mer

Planen handläggs med enkelt planförfarande. Kommunen är huvudman för allmän plats.

Planen handläggs med enkelt planförfarande. Kommunen är huvudman för allmän plats. 1(2) ENKELT PLANFÖRFARANDE LAGA KRAFT 2011-01-11 Detaljplan för Bålsta 3:393 m.fl. Västerskogs industriområde Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR Planförfarande

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING SYFTE OCH BAKGRUND. Detaljplan för Skottorp 5 och 6 Hörby kommun, Skåne län

GRANSKNINGSHANDLING SYFTE OCH BAKGRUND. Detaljplan för Skottorp 5 och 6 Hörby kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING 1(11) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Skottorp 5 och 6 Hörby kommun, Skåne län SYFTE OCH BAKGRUND Syfte Syftet med nu aktuell planprövning är upphäva gällande tomtindelning för fastigheterna

Läs mer

FÖRUTSÄTTNINGAR. Kommunala ställningstaganden. Natur och kultur

FÖRUTSÄTTNINGAR. Kommunala ställningstaganden. Natur och kultur Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (8) Stadsbyggnadsförvaltningen 2014-05-28 SBN/2011:233 1.21 Planavdelningen Inga Krekola, 016-710 11 19 Antagandehandling Detaljplan för Mesta 3:3 Borsökna

Läs mer

A 4994 PLANBESKRIVNING. Uppdragsbeslut 2009-02-10 Samrådsbeslut 2009-10-14 Utställningsbeslut 2010-03-17 Antagen 2010-10-11 Laga kraft 2010-11-15

A 4994 PLANBESKRIVNING. Uppdragsbeslut 2009-02-10 Samrådsbeslut 2009-10-14 Utställningsbeslut 2010-03-17 Antagen 2010-10-11 Laga kraft 2010-11-15 A 4994 Uppdragsbeslut 2009-02-10 Samrådsbeslut 2009-10-14 Utställningsbeslut 2010-03-17 Antagen 2010-10-11 Laga kraft 2010-11-15 Detaljplan för del av Kristineberg 1:2 Middelfartsvägen, Centralorten Oskarshamns

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr:

ANTAGANDEHANDLING Dnr: ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1013-211 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av KV ÖRJAN Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Sagobyn och Kv. Laxen

Sagobyn och Kv. Laxen 1 tillhörande ändring av detaljplan för Sagobyn och Kv. Laxen SAMRÅDSHANDLING Dnr MOB 2015-241 2 Planbeskrivning Inledning Handlingar En planbeskrivning skall underlätta förståelsen för planförslagets

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Behovsbedömning Grundkarta Fastighetsförteckning

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Behovsbedömning Grundkarta Fastighetsförteckning 1(8) NORMALT PLANFÖRFARANDE LAGA KRAFT 2012-12-14 Detaljplan för Västerskogs industriområde, norra Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG FÖRENLIGT

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Gräddö 7:2 i Rådmansö församling enligt PBL Dnr 13-1406.214 Ks 13-1156.214

Detaljplan för del av fastigheten Gräddö 7:2 i Rådmansö församling enligt PBL Dnr 13-1406.214 Ks 13-1156.214 SAMRÅDSFÖRSLAG 2014-11-28 Detaljplan för del av fastigheten Gräddö 7:2 i Rådmansö församling enligt PBL Dnr 13-1406.214 Ks 13-1156.214 PLANBESKRIVNING P O S T A D R E S S B E S Ö K S A D R E S S T E L

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING. Planbeskrivning För Detaljplan gällande: Tjärhovet Södra del av Haparanda 8:1, Bostäder. Haparanda kommun, Norrbottens län

SAMRÅDSHANDLING. Planbeskrivning För Detaljplan gällande: Tjärhovet Södra del av Haparanda 8:1, Bostäder. Haparanda kommun, Norrbottens län SAMRÅDSHANDLING Planbeskrivning För Detaljplan gällande: Tjärhovet Södra del av Haparanda 8:1, Bostäder Haparanda kommun, Norrbottens län DETALJPLAN FÖR Del av Haparanda 8:1 Bostäder Haparanda kommun Norrbottens

Läs mer

Del av Ugglarps samhälle Falkenbergs kommun och Hallands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2006-06-26, REV 2006-10-17, REV 2007-04-03

Del av Ugglarps samhälle Falkenbergs kommun och Hallands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2006-06-26, REV 2006-10-17, REV 2007-04-03 ANTAGANDEHANDLING 2006-06-26, REV 2006-10-17, REV 2007-04-03 Detaljplan för Ugglarp 3:4 m fl Del av Ugglarps samhälle Falkenbergs kommun och Hallands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GF Konsult AB Mark och

Läs mer

Utdrag ur ekonomiska kartan SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-11-15 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2009-10-27 ANTAGANDEHANDLING

Utdrag ur ekonomiska kartan SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-11-15 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2009-10-27 ANTAGANDEHANDLING Utdrag ur ekonomiska kartan SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-11-15 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2009-10-27 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av fastigheten VÄNGSJÖBERG 9:1 och del av 7:15 och 7:21 i Gottröra församling Dnr

Läs mer

Byggnadskontoret 25 februari 2009. Reviderad 2008-10-15, reviderad 2008-12-15. Planområde

Byggnadskontoret 25 februari 2009. Reviderad 2008-10-15, reviderad 2008-12-15. Planområde ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE Plan E 248 K Detaljplan för SNÖSTORP 20:4, del av Snöstorp, Halmstad. Byggnadskontoret 25 februari 2009. Reviderad 2008-10-15, reviderad 2008-12-15 Planområde Sida

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING 1/10

SAMRÅDSHANDLING 1/10 SAMRÅDSHANDLING 1/10 Detaljplan för Del av Siretorp 9:74 m.fl. Sölvesborgs kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR: grundkarta fastighetsförteckning plankarta med bestämmelser planbeskrivning inkl

Läs mer

Planhandlingen utgörs av denna planbeskrivning samt en plankarta i skala 1:1 000 med tillhörande bestämmelser.

Planhandlingen utgörs av denna planbeskrivning samt en plankarta i skala 1:1 000 med tillhörande bestämmelser. Antagandehandling 2010-12-06 Dnr 2009/2094 Detaljplan för del av Gyljeryd 1:3 (Kärleksudden) Mullsjö Mullsjö kommun Godkännande: 2010-10-26, 77, BN Antagande: 2010-12-21, 152, KF Laga kraft: 2011-07-21

Läs mer

Samrådshandling Enkelt planförfarande 2014-12-01 PLANBESKRIVNING. Förslag till detaljplan för fastigheten FISKETORP 1:28 Fisketorp Hede

Samrådshandling Enkelt planförfarande 2014-12-01 PLANBESKRIVNING. Förslag till detaljplan för fastigheten FISKETORP 1:28 Fisketorp Hede Samrådshandling Enkelt planförfarande 2014-12-01 PLANBESKRIVNING Förslag till detaljplan för fastigheten FISKETORP 1:28 Fisketorp Hede Munkedals kommun Västra Götalands län Infarten till Fisketorp med

Läs mer

Björsjö 42:1, kvarteret Klarinetten (Tranmursskolan)

Björsjö 42:1, kvarteret Klarinetten (Tranmursskolan) PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-05-20 Antagandehandling Dnr: 10BMN7 Handläggare: Thobias Nilsson Björsjö 42:1, kvarteret Klarinetten (Tranmursskolan) Detaljplan för bostäder och skola m.m. Gävle

Läs mer

DETALJPLAN. Samhällsutvecklingsförvaltningen DEL AV ÖJE 7:29 M. FL., TRIANGELN VALLMOVÄGEN DEL 1 LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING

DETALJPLAN. Samhällsutvecklingsförvaltningen DEL AV ÖJE 7:29 M. FL., TRIANGELN VALLMOVÄGEN DEL 1 LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING Datum 2011-06-09 Dnr KS 15/11 Samhällsutvecklingsförvaltningen SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN DEL AV ÖJE 7:29 M. FL., TRIANGELN VALLMOVÄGEN DEL 1 LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Översiktsbild över

Läs mer

Detaljplan för Kv. Läroverket 2 Eksjö Stad, Jönköpings län. Planbeskrivning. Dnr 2009-0338-403

Detaljplan för Kv. Läroverket 2 Eksjö Stad, Jönköpings län. Planbeskrivning. Dnr 2009-0338-403 Detaljplan för Kv. Läroverket 2 Eksjö Stad, Jönköpings län. Planbeskrivning Eksjö, 11 januari, 2011 Antagandehandling Dnr 2009-0338-403 1 Innehållsförteckning Planbeskrivning...3 BESLUT...3 HANDLINGAR...3

Läs mer

Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, och fastighetsförteckning.

Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, och fastighetsförteckning. 1 ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1014-211 PLANBESKRIVNING SOLDALEN 7 Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning,

Läs mer

Horred 6:10 Område utmed södra delen av Loftsgårdsvägen, Marks kommun, Västra Götalands län

Horred 6:10 Område utmed södra delen av Loftsgårdsvägen, Marks kommun, Västra Götalands län Diarienummer BN 2005/0480 Detaljplan för Horred 6:10 Område utmed södra delen av Loftsgårdsvägen, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2006-11-15, reviderad 2007-02-12 LAGA KRAFT 2007-03-22 1 (7)

Läs mer

Behovsbedömning för detaljplan för bostäder i Paradiset, Partille kommun

Behovsbedömning för detaljplan för bostäder i Paradiset, Partille kommun 2016-05-16 KS/2016:130 Behovsbedömning för detaljplan för bostäder i Paradiset, Partille kommun Bedömning Partille kommun har genomfört en behovsbedömning enligt 4 kap 34 PBL och 6 kap 11 i MB för att

Läs mer

Planområdet är beläget i norra delen av Ryds samhälle, mellan Storgatan, Brunnsgatan och Kärleksvägen.

Planområdet är beläget i norra delen av Ryds samhälle, mellan Storgatan, Brunnsgatan och Kärleksvägen. Birgitta Holgerson 0477 442 23 birgitta.holgersson@tingsryd.se 2011-08-22 Dnr: 2011-0103-211 1(4) ANTAGANDEHANDLING Ändring av DETALJPLAN för Tröjemåla 1:72 m fl i Ryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV SKÅR 1:6 m fl FÖRSKOLA OCH GRUPPBOENDE

DETALJPLAN FÖR DEL AV SKÅR 1:6 m fl FÖRSKOLA OCH GRUPPBOENDE GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2008-08-11 NORMALT PLANFÖRFARANDE (UTSTÄLLNINGSHANDLING) DETALJPLAN FÖR DEL AV SKÅR 1:6 m fl FÖRSKOLA OCH GRUPPBOENDE Tjörns Kommun, Västra Götaland INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1.INLEDNING

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖMSTAD 3:16 M FL, (NY BRANDSTATION) Antagen av KF 1998-09-17 Laga kraft 1998-10-23 STRÖMSTADS KOMMUN VÄSTRA GÖTALANDS LÄN

DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖMSTAD 3:16 M FL, (NY BRANDSTATION) Antagen av KF 1998-09-17 Laga kraft 1998-10-23 STRÖMSTADS KOMMUN VÄSTRA GÖTALANDS LÄN Antagen av KF 1998-09-17 Laga kraft 1998-10-23 DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖMSTAD 3:16 M FL, (NY BRANDSTATION) STRÖMSTADS KOMMUN VÄSTRA GÖTALANDS LÄN Upprättad av Gränsland Arkitektkontor 1998-03-16 Reviderad

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING. Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15

GRANSKNINGSHANDLING. Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15 SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15 Detaljplanen har varit på samråd under tiden den

Läs mer

Detaljplan för kvarteret Ankan 12 m fl. (Rönnegymnasiet) Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län. Planområde ÖP SAMRÅD ANTAGANDE PRÖVNING LAGA KRAFT

Detaljplan för kvarteret Ankan 12 m fl. (Rönnegymnasiet) Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län. Planområde ÖP SAMRÅD ANTAGANDE PRÖVNING LAGA KRAFT Diarienummer Detaljplan för kvarteret Ankan 12 m fl. (Rönnegymnasiet) Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING SAMRÅD 2013-09-19 T.O.M. 2013-10-10 Enkelt planförfarande Planområde ÖP SAMRÅD

Läs mer

Högaffeln 7 Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län

Högaffeln 7 Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län Samrådshandling Detaljplan för Högaffeln 7 Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2016-03-16 PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplanen består

Läs mer

ANTAGANDESHANDLING Detaljplan för BOSTÄDER I HOSSABERGET GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2014-05-20. Antagen av KF 2 september 2014 Laga kraft 3 oktober 2014

ANTAGANDESHANDLING Detaljplan för BOSTÄDER I HOSSABERGET GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2014-05-20. Antagen av KF 2 september 2014 Laga kraft 3 oktober 2014 2014-05-20 Antagen av KF 2 september 2014 Laga kraft 3 oktober 2014 ANTAGANDESHANDLING Detaljplan för BOSTÄDER I HOSSABERGET GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING En genomförandebeskrivning har till uppgift

Läs mer

Diarienummer PBN 2012-355 214 (tidigare 2007/0286 214) Upprättad 2006-05-07, reviderad 2008-03-19, 2008-12-10, 2012-07-06 och 2013-02-18

Diarienummer PBN 2012-355 214 (tidigare 2007/0286 214) Upprättad 2006-05-07, reviderad 2008-03-19, 2008-12-10, 2012-07-06 och 2013-02-18 Diarienummer PBN 2012-355 214 (tidigare 2007/0286 214) Detaljplan för SJÖDAL, HÅKANKILA 2:36 M.FL Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2006-05-07, reviderad 2008-03-19, 2008-12-10, 2012-07-06 och

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Byggnadsnämnden Detaljplan för Område norr om Torvemyr Skaftö-Backa 3:193 m.fl. Grundsund Upprättad 2006-11-01, justerad 2007-03-23 ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR Allmänt

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling 2009-08-12. Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling 2009-08-12. Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål STENUNGSUNDS KOMMUN Antagandehandling 2009-08-12 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål Stenungsunds kommun Västra Götalands län Normalt Planförfarande 1 Normalt

Läs mer

Under granskningsskedet biläggs fastighetsförteckning och grundkarta med gällande plangränser.

Under granskningsskedet biläggs fastighetsförteckning och grundkarta med gällande plangränser. 1(9) ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR HUSVAGNSCAMPING OCH FRITIDSHUS VID VARGEN, Del av Vemdalens kyrkby 53:11, 53:162 m fl, Vemdalsskalet Härjedalens kommun Plan 54/2010, Normalt planförfarande Upprättad

Läs mer

Detaljplan för BERGHEM 16:2. Berghem, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING. ANTAGANDEHANDLING Diarienummer PBN 2010/0291 214

Detaljplan för BERGHEM 16:2. Berghem, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING. ANTAGANDEHANDLING Diarienummer PBN 2010/0291 214 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer PBN 2010/0291 214 Detaljplan för BERGHEM 16:2 Berghem, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättat 2010-11-01, reviderad 2011-04-04 Planarkitekt Åsa Svensson 1 (8) HANDLINGAR

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN KS/2008/192 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSHANDLING 2012-09-17 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRORD... 3 OM DETALJPLAN... 3 HANDLINGAR... 3 INLEDNING...

Läs mer

Kullsvedens handels- och småindustriområde

Kullsvedens handels- och småindustriområde Detaljplan för UTSTÄLLNINGSHANDLING Kullsvedens handels- och småindustriområde i Säters kommun, Dalarnas län SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Miljö- och byggnadsnämnden beslutade 2007-06-20, 120,

Läs mer

Byggnadsnämnden antog 2011-09-21 165 Ändring av detaljplan för INGELSTAD 3:121, I INGELSTAD

Byggnadsnämnden antog 2011-09-21 165 Ändring av detaljplan för INGELSTAD 3:121, I INGELSTAD BYGGNADSNÄMNDEN LAGA KRAFTBEVIS Datum Dnr 2011-10-17 2011-BN0287 Byggnadsnämnden antog 2011-09-21 165 Ändring av detaljplan för INGELSTAD 3:121, I INGELSTAD Såvitt här fört diarium, har detta beslut inte

Läs mer

Järvsta 16:20, Mårtsbovägen öster

Järvsta 16:20, Mårtsbovägen öster PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2012-03-12 Samrådshandling Dnr: 11BMN36 Handläggare: Henry Grew Järvsta 16:20, Mårtsbovägen öster Detaljplan för bostäder Gävle kommun, Gävleborgs län Samrådstid: XX mars

Läs mer

2015-10-29 LAGA KRAFT

2015-10-29 LAGA KRAFT Sid 1 (8) Laga Krafthandling Enkelt planförfarande Dnr: 2006/194 Upprättad: Ändring av detaljplan för Stiby 14:1 m.fl. Grönslätt, Sölvesborgs kommun Syfte och huvuddrag Grönslättområdet regleras idag av

Läs mer