Kandidater till landstingsfullmäktige

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kandidater till landstingsfullmäktige"

Transkript

1 Kandidater till landstingsfullmäktige Kandidaterna är uppställda i bokstavsordning efter efternamn. Född: 1954, Irak Yrke: IT-tekniker Abbas al-janabi Medlem i Årsta S-förening och aktiv även i Integrationsutskottet och i Internationella utskottet. Ämnen jag är väldigt intresserade av är folkhälsa, kultur, demokrati och teknik. Tillsammans kan mina erfarenheter och synvinklar bidra till bättre och snabbare tillgång till vård, skola samt en hållbar kulturutveckling. Född: 1986, Sverige Yrke: Studerande Jonas Andersson Jag studerar statskunskap och juridik och har under min studietid varit engagerad inom både kårpolitik och nationsliv. Under förra mandatperioden satt jag i landstingsfullmäktige i Jämtland där jag främst arbetade med demokrati- och länsutvecklingsfrågor. Jag tror att jag kombinerar politisk erfarenhet med ett ungdomsperspektiv på ett bra sätt Född: 1946, Sverige Yrke: Sjuksköterska Kjell Andersson Jag vill få till en upprustning och utveckling av rehabilitering för alla som drabbas av sjukdom eller lever med funktionshinder. Jag vill att landstinget och kommunerna ska samordna vård och omsorg så att vi får en tillgängligare, enklare och effektivare användning av de gemensamma resurserna. Att förebygga sjukdom måste vara prioriterat och vård ska alltid ges utifrån behov.

2 Född: 1967, Sverige Yrke: Säljare, avdelingsordförande Tomas Andersson Har jobbat i butik (Coop) i dryga 30 år och fackligt aktiv i Handels i ca 25 år och nyvald avd.ordf kände jag mig redo att prova politiken. Blev suppleant i landstingsfullm. och sen ordinarie. Att värna en rättvis välfärd och tillgänglig vård och kollektivtrafik är viktigt för mig. Mina fackliga erf/kunskaper tar jag med mig i politiken. Född: 1965, Bolivia Yrke: Handläggare Marco Arancibia Jag vill verka för patientsäkerheten, vård efter behov och för offentlig sjukvård så att inte skattemedel går till vinstuttag i privata aktiebolag. Jag vill verka för bättre insyn i hur vården bedrivs så att vi alla kan känna oss trygga när vi väl är i behov av vård. Jag vill ha stopp på stafettanställningar som är kostnadsdrivande och som leder till osäkrare och otrygg sjukvård. Född: 1969, Sverige Yrke: Undersköterska Nominerad av medlem Anders Berglund Jag arbetar som undersköterska inom äldrevården. Mer personal ger bättre omvårdnad. Utvecklingsmöjligheter, vidareutbildning. Lön istället för lån. Arbetsscheman, dubbelturerna ska bort. En utvilad personal ger större säkerhet. Lönen, alla ska kunna leva på sin lön. Månadsanställning - en rättighet. Jag vill ha trygghet för arbetaren och framtiden.

3 Född: 1978, Sverige Yrke: Boendeassistent Anders Blixt Arbetar som vårdare men är ledig för fackligt arbete på heltid för Kommunal i Uppsala, där jag även sitter i styrelsen. Jag vill driva och strida för mina socialdemokratiska värderingar i Landstingsfullmäktige, som är en viktig politisk arena. Jag har ett brett allmänintresse, som jag är säker på blir en tillgång inom landstingspolitiken. Född: 1965, Frankrike Yrke: Lärare i språk, idrott och hälsa Eric Dalban Mitt engagemang o min drivkraft är obegränsad i politiken. Jag är intresserad av allt som gör livet värdefullt. Att ha rätt till: Bostad, utbildning, jobb, vård o skydd. En aktiv utrikespolitik som kan skapa Demokrati, Fred o Stabilitet i världen. Därför krävs det att Vi S ställer upp o skapa dessa förutsättningar. Född: 1985, Sverige Yrke: Studerande, deltidsarbetande Fredric de Afonseca Jag är tvåbarnsfar och född i Uppsala. Jag är ordförande för Gottsundas S-Förening. Jag är sjuksköterskestudent och vill använda socialdemokratin för att förbättra sjukvården i Uppsala och på sikt Sverige. Jag tror på mer kontakt med professionerna inom vården och nej till fri etableringsrätt samt en förändring från privatisering oavsett kostnad till vård efter behov.

4 Född: 1989, Sverige Yrke: Universitetsstuderande Mathias Eriksson Jag vill medverka till att vi bedriver en politik som står på de svagas sida och minskar klyftorna i samhället. Detta kräver att vi tar vara på våra gemensamma resurser och bl.a. bygger en sjukvård och kollektivtrafik som medborgarna har förtroende för. Det gemensamma kan ge alla medborgare förutsättningar att utvecklas och det vinner vi alla på. Född: 1991, SverigeFel! Ogiltig självreferens i bokmärke. Yrke: Lärarstuderande Emilia Friberg Jag är idag den yngsta medlemmen i landstingsgruppen och jag vill vara med och utveckla landstinget i en mer socialdemokratisk riktning. Jag brinner för frågor som rör hälsooch sjukvård, sexualpolitik, kollektivtrafik och miljö. Tillgänglighetsfrågor står mycket högt på min agenda då jag sedan 2011 lever med en funktionsnedsättning (synskada). Född: 1949, Sverige Yrke: Arbetssökande Lillian Gustavsson Jag vill kandidera till Landstingsfullmäktige eftersom jag har ett brinnande intresse för sjukvårdsfrågor. Att kämpa för att alla skall få en tillfredsställande och specifik vård för just sitt behov. Där rättvisan står för en solidarisk och likvärdig vård för alla genom skattefinansierade medel. Jag har tidigare haft uppdrag inom Landstinget

5 Född: 1946, Sverige Yrke: Företagare Nominerad av: S-förening/-ar Egen företagare, tidigare barnskötare. Jag vill jobba för vård efter behov och gratis barnhälsovård. Jag har själv varit fosterhem och arbetat inom psykiatrin. Haft fackliga uppdrag och är föreningsaktiv i flera föreningar. Irene Karlsson Född: 1992, Abchazien Yrke: Studerande Ermine Khachatryan I juni tar jag studenten och hoppas att redan på hösten kunna påbörja mina studier till psykolog. Jag är engagerad både i det socialdemokratiska partiet och i SSU. I landstingspolitiken är det sjukvården som engagerar mig mest, i synnerhet de frågor som berör barn och ungdomspsykiatrin. Vi behöver en ansvarsfull sjukvårdpolitik som jag gärna vill vara med och kämpa för! Född: 1986, Sverige Yrke: Doktorand i statsvetenskap Jonas Larsson Taghizadeh I dagens hälso- och sjukvård får de som skriker högst, är friskare och kan välja ofta snabbare och bättre vård än mer resurssvaga grupper. Jag tror att jag kan bidra till att skapa en mer jämlik vård. Jag sitter i äldrenämnden och har ett äldreperspektiv på dessa frågor. Jag har också jobbat på socialdepartementet med de senaste sjukvårdsreformerna

6 Född: 1945, Sverige Yrke: Ekonom, Pensionär Marie-Louise Lundberg Jag tycker att jämställdhet när det gäller etnicitet, mellan män och kvinnor och mellan rika och fattiga är viktigt. Jag vill arbeta för att våra gemensamma tillgångar används rationellt och solidariskt så vi skapar ett jämlikt samhälle. Våra barn och äldre är värda en bra sjukvård på lika villkor. Kollektivtrafik som fungerar behövs för lika villkor mellan människor. Född: 1942, Sverige Yrke: Barnmorska Jag är Christina Lundh, pensionerad sjuksköterska och barnmorska. Jag vill företräda Socialdemokraterna i landstingspolitiken för att driva utvecklingen mot en stabil, offentlig välfärd inklusive hälso- och sjukvård. Jämställdhetsfrågor och jämlikhetsfrågor är viktiga för mig liksom rättvisefrågor och integration. Christina Lundh Född: 1975, Syrien Yrke: Jurist, Landstingsråd Vivianne Macdisi Jag brinner för Hälso- och sjukvårdsfrågor och vill leda vårt landsting mot stärkt kvalitet, jämlikhet och tillgänglighet så att patienterna får den vård de behöver. Ett tydligt ansvar för ekonomi, en god arbetsmiljö samt ökad delaktighet och inflytande är centrala delar för att skapa ordning och reda i landstinget samt väcka framtidstro och arbetsglädje hos de anställda.

7 Född: 1992, Sverige Yrke: Ombudsman SSU Uppland Johanna Mejding Jag vill representera Socialdemokraterna i landstingsfullmäktige för att driva ungas röst i den beslutande församlingen. Idag jobbar jag som ombudsman för SSU Uppland och mitt politiska engagemang sker just nu i den lokala S-föreningen. Jag vill arbeta med att utöka den generella välfärden, skapa en jämlik sjukvård och utveckla en avgiftsfri kollektivtrafik. Född: 1989, Sverige Yrke: Studerande Erik Melander Jag studerar till apotekare. Jag sitter i Laboremus styrelse och är studentkårsaktiv. Jag vill företräda Socialdemokraterna i Landstingsfullmäktige för att jag har ett stort intresse för hälsooch sjukvårdsfrågor och en utbildningsbakgrund som ger mig goda kunskaper och nya perspektiv på detta område. Född: 1948, Sverige Yrke: Egen företagare Pia Milton Jag är doktor i sociologi och egen företagare med lång erfarenhet av arbete på ledningsnivå inom stat, kommun och landsting. Hälso- och sjukvården står inför stora utmaningar som kräver kraftfullt politiskt engagemang de närmaste åren. Jag vill särskilt driva utvecklingen för bättre folkhälsa och jämlik hälsooch sjukvård för alla i Uppsala län.

8 Född: 1961, Sverige Yrke: Skötare inom psykiatrin Birgit Moberg Jag är aktiv inom socialdemokratin i några år, främst inom landstingspolitiken. Jag har min anställning som skötare inom psykiatrin, har ett förtroendeuppdrag som facklig inom Kommunal, med andra ord, jag har förmånen att få lära mig något nytt varje dag. Född: 1957, Kurdistan Yrke: Röntgensjuksköterska Baskar Nazhadeain Landstinget i Uppsala har haft ekonomiska problem. Jag själv är en anställd vid landstinget i Uppsala och vet en hel del av dessa problem. Har många idéer om hur ska man göra förbättringar och hur ska man använda skattebetalarnas pengar i tjänst för länets medborgare på mer aktivt och effektivt sätt. Född: 1970, Sverige Yrke: Boendebiträde Jens Nilsson Man ska inte måsta vara frisk för att orka vara sjuk. Sjukvården ska vara excellent och nåbar. Jag jobbar inom socialpsykiatrin och har ekonomutbildning. Centrala stans S-förening är min politiska plattform men jag är även engagerad i hyresgäströrelsen. Jag vill lösa frågor om tillgänglighet inom såväl vården som kollektivtrafiken. Stödet till kulturen får inte försummas.

9 Född: 1982, Sverige Yrke: Forskningsassistent Marcus Nilsson Sjukvårdspolitiken måste grundas i säkerhet och respekt för vårdtagare och vårdarbetare. Dessutom är det oförsvarligt att en bilresa för två till Stockholm t.o.r. är betydligt billigare än att ta tåget. Inom landstinget vill jag ta hårdare tag mot näringsidkarna inom det offentliga rummet. Född: 1945, Sverige Yrke: Pensionerad barnrättsstrateg, fd Barnombudsman Gunilla Oltner Mitt engagemang i barn och deras rättigheter som f.d. barnombudsman och i arbetet som förskolestrateg ser jag betydelsen av att synliggöra barns och ungas utsatthet och deras rätt till delaktighet i sociala, förebyggande, folkhälso- och kulturella frågor. De allra yngsta barnen bör särskilt uppmärksammas. Född: 1944, Sverige Yrke: Pensionär Kerstin Ramdén Skälet till att jag vill väljas in i landstinget är att jag har ett starkt engagemang och kan bidra med såväl kunskap som livserfarenhet inom de sektorer där landstinget ansvarar: kollektivtrafik som mångårig stockholmspendlare, hälso- och sjukvård och kultur. Jag ingår nu i kulturnämnden och fortsätter gärna.

10 Född: 1953, Sverige Yrke: Jurist, Landstingsråd Lena Rönnberg Hälso-och sjukvården är en viktig del av den svenska välfärdsmodellen, den ska ges till alla efter behov och vara jämlik fördelad. För att detta i realiteten ska fungera krävs en aktiv sjukvårdspolitik, det vill jag arbeta för. Jag är jurist och arbetar vid Uppsala universitet, har haft förtroendet att tidigare verka som landstingsråd i vårt län. Född: 1957, Sverige Yrke: Arbetssökande Cecilia Staland Jag har god erfarenhet av att styra ett bolag efter 8 år i Fyrishov AB. Har erfarenhet av att arbeta som ordförande i dåvarande styrelsen för habilitering, tandvård och primärvård. Har tidigare varit ledamot i kulturnämnden och jämställdhetsgruppen i landstinget. Har ett brett kontaktnät och driver frågor som jämställdhet och demokratifrågor starkt. Jag är kulturnörd. Född: 1950, Sverige Yrke: Administratör Johnny Svahn Vill gärna få fortsätta/fullfölja ett påbörjat uppdrag. Efter två mandatperioder i opposition finns hos mig och många andra ett uppdämt behov av att åter få vara del av ett lag som planerar och genomföra en rättvis och solidarisk politik i landstinget, en socialdemokratisk politik till gagn för medborgarna, patienterna och personalen.

11 Född: 1987, Libanon Yrke: Butikschef Nominerad av medlem Wiaam Wahab Jag vill jobba nära invånare och fylla ut det tomrum som finns mellan medborgare och beslutsfattare idag. Jobba med integration och utveckling genom Mentorsprogram. Jag har en Psykologexamen från England och är idag Ordförande för Operation Sävja. Har genom studier och ideell verksamhet byggt upp ett stort kontaktnät i Uppsala och blivit ett välkänt ansikte bland uppsalaborna. Född: 1944, Sverige Yrke: fd. värdeexpeditör Harald Wallén Jag är gift och har två vuxna barn och bor i norra Årsta. Har arbetat i Posten den största tiden av mitt arbetsliv har även varit verksam inom totalförsvaret och vid en reklambyrå. Varit verksam i fackföreningsrörelsen i cirka 38 år. Har där arbetat med rehabfrågor, arbetsmiljö och även krishanteringsfrågor och disciplinärenden på lokal och regional nivå. Född: 1955, Sverige Yrke: Journalist Huvudsakligen har jag arbetat journalistiskt men sysslar numera mest med invandrarundervisning. Jag har även varit aktiv sexualpolitiskt i den kristna homorörelsen. Jag vill verka för en folkbildning med låga trösklar. Som ordförande i Föreningen Nordens länsdistrikt vill jag stärka det nordiska samarbetet. Per Olof Widell

12 Född: 1966, Sverige Yrke: Boendeasisstent Annica Öberg Jag är en lugn och trygg person som är anställd sen 29 år i Uppsala kommun inom handikappomsorgen. Med mitt nuvarande politiska uppdrag som nämndeman i tingsrätten och med den kunskap som förtroendevald i Kommunal skulle jag utföra ett bra arbete i Landstingsfullmäktige och patientnämnden. Jag umgås gärna med mina vänner i och utanför politiken.

Kandidater till landstingsfullmäktige

Kandidater till landstingsfullmäktige Kandidater till landstingsfullmäktige Kandidaterna är uppställda i bokstavsordning efter efternamn. Född: 1943, Aleppo, Syrien Yrke: Lärare, fil kand Nominerad av: Kvarngärdet, Kjell Johansson Viktigaste

Läs mer

Kandidater till riksdagen

Kandidater till riksdagen Kandidater till riksdagen Kandidaterna är uppställda i bokstavsordning efter efternamn. Född: 1992, Sverige Yrke: Vårdbiträde Polat Akgül Jag studerade journalistik på gymnasiet och arbetar som vårdbiträde

Läs mer

Född: 1944, Palestina. Yrke: Civilingenjör/projektledare. Född: 1995, Sverige. Yrke: juridikstuderande. Yrke: Säljare/taxiförare

Född: 1944, Palestina. Yrke: Civilingenjör/projektledare. Född: 1995, Sverige. Yrke: juridikstuderande. Yrke: Säljare/taxiförare Kandidaterna är uppställda i bokstavsordning efter efternamn. Född: 1944, Palestina Yrke: Tolk Jag kommer att driva två huvudfrågor som ligger mig nära hjärtat; den ena utrikespolitiska frågor och synnerhet

Läs mer

Presentation kandidater

Presentation kandidater Presentation kandidater Riksdag & Landsting 2014-2018 Distriktskongressen 5-6 april i Ånge I denna broschyr hittar du den politiska valberedningens förslag till de sex översta namnen på valsedeln till

Läs mer

Valberedningens förslag till valkonferensen 2013-11-23

Valberedningens förslag till valkonferensen 2013-11-23 Uppsala län Uppsala 2013-10-16 Valberedningens förslag till valkonferensen 2013-11-23 Förslag till valsedel till Riksdagen Nominering av landstingsråd Förslag till valsedlar till landstinget 2 (9) Innehållsförteckning

Läs mer

Kandidater till riksdagen

Kandidater till riksdagen Kandidater till riksdagen Kandidaterna är uppställda i bokstavsordning efter efternamn. Född: 1980/Iran Yrke: projektledare Nominerad av Centrala Staden Viktigaste nuvarande uppdrag: ledamot kommunfullmäktige

Läs mer

Yrke: Civilingenjör/projektledare

Yrke: Civilingenjör/projektledare Kandidaterna är uppställda i bokstavsordning efter efternamn. Född: 1944, Palestina Yrke: Tolk Jag kommer att driva två huvudfrågor som är hjärtnära för mig; den ena utrikespolitiska frågor och synnerhet

Läs mer

Född: 1946, Sverige. Yrke: Sjuksköterska, pensionär. Född: 1967, Sverige. Yrke: Säljare, taxiförare. Född: 1962, Sverige.

Född: 1946, Sverige. Yrke: Sjuksköterska, pensionär. Född: 1967, Sverige. Yrke: Säljare, taxiförare. Född: 1962, Sverige. Kandidaterna är uppställda i bokstavsordning efter efternamn. Född: 1954, Irak Yrke: IT-tekniker Abbas al-janabi Som ledamot i Uppsala Regionfullmäktige brinner jag för demokrati, jämställdhet och integration.

Läs mer

Kandidater till partikongressen den 3-7 april 2013

Kandidater till partikongressen den 3-7 april 2013 Kandidater till partikongressen den 3-7 april 2013 Valkrets 1 Habo, Jönköping och Mullsjö arbetarekommuner 5 ombud skall väljas i valkretsen. Presentation av de 16 kandidater som kandiderar i valkrets

Läs mer

Kandidatpresentation

Kandidatpresentation Partikongress 2017 Kandidatpresentation Umeå Arbetarekommun Val av ombud till partikongressen 22 mars - 24 mars 2019 Valet av ombud Sveriges Socialdemokratiska Arbetarepartis 40:e ordinarie partikongress

Läs mer

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 3

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 3 KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 3 INFORMATION Den 8 till 12 april har Socialdemokraterna sin 39:e partikongress. Denna genomförs på Svenska mässan i Göteborg. Till kongressen

Läs mer

MER ÄN BARA GRUNDTRYGGHET.

MER ÄN BARA GRUNDTRYGGHET. VI ÄLSKAR VÄLFÄRD MER ÄN BARA GRUNDTRYGGHET. Välfärden ska erbjuda mer än bara grundtrygghet. Den ska omfatta alla oavsett inkomst och finansieras solidariskt. Välfärden ska hålla en hög kvalitet och styras

Läs mer

Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009 Valkrets 1 Habo, Jönköping och Mullsjö Arbetarekommuner

Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009 Valkrets 1 Habo, Jönköping och Mullsjö Arbetarekommuner Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009 Valkrets 1 Habo, Jönköping och Mullsjö Arbetarekommuner Socialdemokraterna i Jönköpings län Residensgatan 1 556 13 Jönköping T: 036-165140 www.socialdemokraterna/jonkopingslan

Läs mer

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 2

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 2 KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 2 INFORMATION Den 8 till 12 april har Socialdemokraterna sin 39:e partikongress. Denna genomförs på Svenska mässan i Göteborg. Till kongressen

Läs mer

Kandidater till extra partikongressen den 25/3-27/3 2011

Kandidater till extra partikongressen den 25/3-27/3 2011 Kandidater till extra partikongressen den 25/3-27/3 2011 Valkrets 1 Habo, och Mullsjö Arbetarekommuner 1 Kandidatpresentation inför Socialdemokraternas extra partikongress 25-27 mars 2011 i Stockholm.

Läs mer

Landstingets program om folkhälsa LÄTT LÄST

Landstingets program om folkhälsa LÄTT LÄST Landstingets program om folkhälsa LÄTT LÄST Alla har rätt till ett gott liv De flesta av oss uppskattar en god hälsa. Oftast tycker vi att den goda hälsan är självklar ända tills något händer. Hälsa betyder

Läs mer

Kandidatpresentation

Kandidatpresentation Kandidatpresentation Extrakongress 25 mars - 27 mars 2011 Umeå Arbetarekommun Sveriges socialdemokratiska arbetarepartis extrakongress hålls den 25-27 mars 2011 i Stockholm. 350 ombud ska väljas till extrakongressen.

Läs mer

KÖFRI SJUKVÅRD I KALMAR LÄN

KÖFRI SJUKVÅRD I KALMAR LÄN KÖFRI SJUKVÅRD I KALMAR LÄN Rödgrönt samarbete för framtiden 2 Gemensam sjukvårdspolitisk valplattform 2010 för Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet i Kalmar län Trygg vård och korta köer

Läs mer

Kyrkopolitiskt program

Kyrkopolitiskt program Kyrkopolitiskt program 2018 2021 den 21 maj 2017 Skriven av: Kyrkopolitiska gruppen Kyrkopolitiskt program 2018 2021 Stora delar av den svenska välfärden har sina rötter i den kyrkliga verksamheten. Skolan,

Läs mer

En trygg sjukvård för alla äldre. Sjukvården i Kalmar län har Sveriges kortaste väntetider och nöjdaste patienter. Vi har visat att det gör skillnad

En trygg sjukvård för alla äldre. Sjukvården i Kalmar län har Sveriges kortaste väntetider och nöjdaste patienter. Vi har visat att det gör skillnad En trygg sjukvård för alla äldre. Sjukvården i Kalmar län har Sveriges kortaste väntetider och nöjdaste patienter. Vi har visat att det gör skillnad vem som styr landstinget. Nu vill vi gå vidare och satsa

Läs mer

EN TRYGG SJUKVÅRD. FÖR ALLA PÅ ÖLAND.

EN TRYGG SJUKVÅRD. FÖR ALLA PÅ ÖLAND. EN TRYGG SJUKVÅRD. FÖR ALLA PÅ ÖLAND. Till dig som bor på Öland och vill veta mer om landstingsvalet den 14 september. FRAMTIDSPARTIET SOCIALDEMOKRATERNA I KALMAR LÄN "EN NÄRA SJUKVÅRD ATT VARA STOLT ÖVER"

Läs mer

Vi vill bygga framtiden

Vi vill bygga framtiden å p n e k fi y N? Socia a n r e t a r ldemok Vi vill bygga framtiden Politiken måste alltid blicka framåt. Den måste alltid handla om framtiden, om det samhälle vi vill skapa imorgon, inte om det vi redan

Läs mer

LOs politiska plattform inför valet 2014

LOs politiska plattform inför valet 2014 LOs politiska plattform inför valet 2014 LOs politiska plattform inför valet 2014 Sveriges löntagare behöver en ny politik och en ny regering. Arbetslösheten är idag högre än vid regeringsskiftet 2006.

Läs mer

en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska.

en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska. en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska. Centerpartiets idéprogram Det här idéprogrammet handlar om vad Centerpartiet tycker

Läs mer

Politik är tråkigt och obegripligt. Det rör inte mig!

Politik är tråkigt och obegripligt. Det rör inte mig! ?! Myter och fakta ?MYT Politik är tråkigt och obegripligt. Det rör inte mig! 2 Kommunpolitiken handlar FAKTA om skolan och omsorgen om våra barn och gamla. Den hanterar gator och torg, sophämtning och

Läs mer

Kandidater till kommunfullmäktige,

Kandidater till kommunfullmäktige, Kandidater till kommunfullmäktige, Kandidaterna är uppställda i bokstavsordning efter efternamn. Född: 1992, Sverige Yrke: Vårdbiträde Polat Akgül Jag studerade journalistik på gymnasiet och nu har jag

Läs mer

Byt politik! Rösta för en ny regering den 14 september! Information inför höstens allmänna val.

Byt politik! Rösta för en ny regering den 14 september! Information inför höstens allmänna val. Byt politik! Rösta för en ny regering den 14 september! Information inför höstens allmänna val. Jag bryr mig om valet i höst! För jag tror på alla människors lika värde och rätt. Och jag vägrar ge upp.

Läs mer

Nu bildar vi region i Dalarna. Vi samarbetar för regionbildning

Nu bildar vi region i Dalarna. Vi samarbetar för regionbildning P Nu bildar vi region i Dalarna Vi samarbetar för regionbildning Dalarna är redo för en ny regionorganisation Genom att samla kraft och kompetens i en gemensam organisation blir vi starkare och tillsammans

Läs mer

Ombudsval Valkrets 1

Ombudsval Valkrets 1 Ombudsval 2016 Valkrets 1 Anette Jellve, Danderyd Jag vill jobba för ett mer regelrätt inflytande för facken! När MBL kom så började samarbetet mellan arbetsgivare och arbetstagarorganisationer ta fart.

Läs mer

2 (6) Måste det vara så?

2 (6) Måste det vara så? 2 (6) Vi vill att Karlskrona ska vara den kommun där vi kan förverkliga våra drömmar, en kommun där man känner att man har möjligheter. Vi vill att barnen och ungdomarna ska få en bra start i livet och

Läs mer

Sveriges Kommuner och Landsting. verksamhet som angår oss alla

Sveriges Kommuner och Landsting. verksamhet som angår oss alla Sveriges Kommuner och Landsting verksamhet som angår oss alla Det som får samhället att fungera Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, är en medlemsorganisation för alla kommuner, landsting och regioner

Läs mer

LÄTTLÄST SVENSKA. Plan för att göra Uppsala bättre för personer med funktionsnedsättning

LÄTTLÄST SVENSKA. Plan för att göra Uppsala bättre för personer med funktionsnedsättning LÄTTLÄST SVENSKA Plan för att göra Uppsala bättre för personer med funktionsnedsättning Ett samhälle för alla Politiker i Uppsala kommun har bestämt en plan för delaktighet för personer med funktionsnedsättning.

Läs mer

Ersbodabladet. UTGIVARE: Socialdemokraterna på Ersboda. Kommande aktiviteter med Ersboda S-förening:

Ersbodabladet. UTGIVARE: Socialdemokraterna på Ersboda. Kommande aktiviteter med Ersboda S-förening: Ersbodabladet UTGIVARE: Socialdemokraterna på Ersboda Kommande aktiviteter med Ersboda S-förening: Den 18/9 har Ersboda S-förening sin årliga Grillkväll på Ersboda. Alla är välkomna! Trattgränds kvarterslokal,

Läs mer

Vilka är lokalpolitikerna i Östergötland och hur nöjda är medborgarna?

Vilka är lokalpolitikerna i Östergötland och hur nöjda är medborgarna? Vilka är lokalpolitikerna i Östergötland och hur nöjda är medborgarna? Sveriges Kommuner och Landsting har i den här rapporten, som är baserad på SCB-statistik, tittat på vad som är utmärkande för de lokala

Läs mer

➎ Om kommuner, landsting och beslutsfattare. Kunskap kan ge makt och inflytande. Vem bestämmer vad?

➎ Om kommuner, landsting och beslutsfattare. Kunskap kan ge makt och inflytande. Vem bestämmer vad? ➎ Om kommuner, landsting och beslutsfattare 32 Kunskap kan ge makt och inflytande. Vem bestämmer vad? Så mycket har skrivits och sagts om långtidssjukskrivna den senaste tiden. Man kan känna sig utpekad.

Läs mer

Opinionsbildning och kommunikation

Opinionsbildning och kommunikation Verksamhetsplan 2019 Det är en ynnest att vara en del av Linköpings arbetarekommun och att ha förtroendet att leda den. Det åligger oss i styrelsen att se till att Socialdemokraterna i Linköping lever

Läs mer

Gemensamma utgångspunkter för vård och omsorg av de äldre i Gävleborg

Gemensamma utgångspunkter för vård och omsorg av de äldre i Gävleborg Gemensamma utgångspunkter för vård och omsorg av de äldre i Gävleborg Genom vår samverkan i ett handlingskraftigt nätverk ska de äldre i Gävleborg uppleva trygghet och oberoende. Inledning och bakgrund

Läs mer

Mötesplats social hållbarhet

Mötesplats social hållbarhet Mötesplats social hållbarhet Invigning 11 mars 2014 #socialhallbarhet Välkommen till Mötesplats social hållbarhet Cecilia Garme moderator Johan Carlson Generaldirektör, Folkhälsomyndigheten Ulrika Johansson

Läs mer

Vilka är lokalpolitikerna i Jönköpings län? hur nöjda är medborgarna?

Vilka är lokalpolitikerna i Jönköpings län? hur nöjda är medborgarna? Vilka är lokalpolitikerna i Jönköpings län? hur nöjda är medborgarna? Vilka är lokalpolitikerna i Jönköpings län och hur nöjda är medborgarna? Sveriges Kommuner och Landsting har i den här rapporten,

Läs mer

KVINNORNAS EUROPA S-kvinnors kandidater Europaparlamentsvalet 7 juni 2009

KVINNORNAS EUROPA S-kvinnors kandidater Europaparlamentsvalet 7 juni 2009 KVINNORNAS EUROPA S-kvinnors kandidater Europaparlamentsvalet 7 juni 2009 Kvinnornas Europa S-kvinnors kandidater Den 7 juni 2009 är det val till Europaparlamentet. Det är ett viktigt val och vår chans

Läs mer

7 punkter för fler jobb och jämlik hälsa Valmanifest för Socialdemokraterna Västra Götalandsregionen 2015-2018

7 punkter för fler jobb och jämlik hälsa Valmanifest för Socialdemokraterna Västra Götalandsregionen 2015-2018 7 punkter för fler jobb och jämlik hälsa Valmanifest för Socialdemokraterna Västra Götalandsregionen 2015-2018 Socialdemokraterna i Västra Götalandsregionen 2 (7) Innehållsförteckning Fler jobb och jämlik

Läs mer

En region för några få En region för alla

En region för några få En region för alla En region för några få En region för alla Vänsterpartiet Gävleborgs Regionala valplattform 2018-2022 Kort version Rösta på Vänsterpartiet 9 september Valet 2018 handlar om hur det framtida samhället ska

Läs mer

Stockholms läns landstings Personalpolicy

Stockholms läns landstings Personalpolicy Stockholms läns landstings Personalpolicy Beslutad av landstingsfullmäktige 2010-06-21 1 2 Anna Holmberg, barnmorska från ord till verklighet Personalpolicyn stödjer landstingets uppdrag att ge god service

Läs mer

Mål för gemensam hälso- och sjukvårdspolitik

Mål för gemensam hälso- och sjukvårdspolitik Mål för gemensam hälso- och sjukvårdspolitik 2014-2025 landstinget_14_1okt_a5.indd 1 2014-11-26 14:12 Förord Hälsa Tillsammans för en bättre hälsa Region Jämtland Härjedalen och länets kommuner är överens.

Läs mer

Länsgemensam folkhälsopolicy

Länsgemensam folkhälsopolicy Länsgemensam folkhälsopolicy 2012-2015 Kronobergs län Kortversion Länsgemensam vision En god hälsa för alla! För hållbar utveckling och tillväxt i Kronobergs län Förord En god hälsa för alla För hållbar

Läs mer

En rättvis hälso- och sjukvård - i hela länet!

En rättvis hälso- och sjukvård - i hela länet! Reservation i landstingsstyrelsen 26 maj 2008, ärende 85 Socialdemokraternas alternativ till preliminär plan och budget 2009-2011 för Landstinget i Uppsala län En rättvis hälso- och sjukvård - i hela länet!

Läs mer

Regional strategi för arbetsgivarpolitik

Regional strategi för arbetsgivarpolitik Regional strategi för arbetsgivarpolitik Vår vision Socialdemokratisk arbetsgivarpolitik ska stärka personalens arbetsvillkor och arbetsmiljö. Det är viktigt både för den enskilde men också för kvaliteten

Läs mer

VI VILL HA ETT BÄTTRE VÄXJÖ FÖR ALLA

VI VILL HA ETT BÄTTRE VÄXJÖ FÖR ALLA VI VILL HA ETT BÄTTRE VÄXJÖ FÖR ALLA SÄTT VÄXJÖ I ARBETE Det viktigaste Växjö står inför är att klara jobben. Genom att fler växjöbor kommer i arbete så lägger vi grunden till att skapa det Växjö vi vill

Läs mer

Värdegrund. för hälso- och sjukvården i Stockholms läns landsting

Värdegrund. för hälso- och sjukvården i Stockholms läns landsting Värdegrund för hälso- och sjukvården i Stockholms läns landsting Visionen om en god hälso- och sjukvård Landstinget i Stockholms län ska genom att erbjuda kompetent och effektiv hälso- och sjukvård bidra

Läs mer

TRELLEBORG. Föreningsliv och kommun i samverkan för ett levande Trelleborg

TRELLEBORG. Föreningsliv och kommun i samverkan för ett levande Trelleborg TRELLEBORG Tillsammans Föreningsliv och kommun i samverkan för ett levande Trelleborg Tillsammans Trelleborg Tillsammans är en lokal överenskommelse om samverkan mellan Trelleborgs kommun, föreningar

Läs mer

Revidering av reglemente avseende patientnämnden med anledning av ny lag 4 LS

Revidering av reglemente avseende patientnämnden med anledning av ny lag 4 LS Revidering av reglemente avseende patientnämnden med anledning av ny lag 4 LS 2017-1185 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2017-11-22 LS 2017-1185 Landstingsstyrelsen Revidering av reglemente avseende

Läs mer

När tänkte du på dig själv senast?

När tänkte du på dig själv senast? Bli medlem du också! 8 av 10 läkare är redan med. När tänkte du på dig själv senast? Vi tänker på dig under hela din karriär 1 Vi tänker på dig under hela din karriär Som läkare har du ett viktigt och

Läs mer

MÖJLIGHETERNAS TÄBY Allmänt

MÖJLIGHETERNAS TÄBY Allmänt MÖJLIGHETERNAS TÄBY Allmänt Socialdemokraterna i Täby HUR SER DET UT I TÄBY? I Täby har Moderaterna genom flera mandatperioder av egen majoritet kunnat forma politiken utan att ta hänsyn till andra partier.

Läs mer

Jakt- och Fiskesamerna

Jakt- och Fiskesamerna SAMETINGSVAL 2013 Jakt- och Fiskesamerna för rättigheter till alla! jofs_broschyr.indd 1 2013-04-05 17:51 rättigheter til Hur ska framtidens samiska samhälle se ut? Du kan tillsammans med oss förändra

Läs mer

Likabehandling - handlingsplan 2013-2015

Likabehandling - handlingsplan 2013-2015 Likabehandling - handlingsplan 2013-2015 Vi vill motverka diskriminering av människor på grund av kön, könsöverskridande identitet, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionshinder,

Läs mer

sá=ìíîéåâä~ê î êçéå 1

sá=ìíîéåâä~ê î êçéå 1 sá=ìíîéåâä~ê î êçéå 1 De flesta experter - både i Sverige och internationellt - anser att svensk vård håller mycket hög kvalitet och standard, fördelas rättvist efter behov och till en jämförelsevis låg

Läs mer

Jens Nilsson. Europaparlamentariker (S) Demokratin och solidariteten måste erövras av varje ny generation.

Jens Nilsson. Europaparlamentariker (S) Demokratin och solidariteten måste erövras av varje ny generation. Demokratin och solidariteten måste erövras av varje ny generation. Vad gör Europaparlamentet? Europaparlamentet kan liknas vid Europas riksdag. 754 ledamöter från 27 länder sitter i Europaparlamentet.

Läs mer

Gemensam sjukvårdspolitisk valplattform 2010 för Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet i Kalmar län

Gemensam sjukvårdspolitisk valplattform 2010 för Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet i Kalmar län Gemensam sjukvårdspolitisk valplattform 2010 för Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet i Kalmar län Jessica Rydell (MP), Anders Henriksson (S), Linda Fleetwood (V), Lena Segerberg (S) Trygg

Läs mer

Politik är tråkigt och obegripligt. Det rör inte mig!

Politik är tråkigt och obegripligt. Det rör inte mig! ?! Myter och fakta ?MYT Politik är tråkigt och obegripligt. Det rör inte mig! 2 Kommunpolitiken handlar FAKTA om skolan och omsorgen om våra barn och gamla. Den hanterar gator och torg, sophämtning och

Läs mer

Bokslut 2014 Landstinget Blekinge

Bokslut 2014 Landstinget Blekinge Bokslut 2014 Landstinget Blekinge 1 2 Resultat 2014 Årets resultat + 49,2 mnkr Nettokostnadsutveckling 4,0 % 3 Engångskostnader 2014 Nedskrivningar fastigheter 48,6 mnkr Komponentredovisning 20,6 mnkr

Läs mer

Program för social hållbarhet

Program för social hållbarhet Dnr: KS-2016/01180 Program för social hållbarhet Ej antagen UTKAST NOVEMBER 2017 program policy handlingsplan riktlinje Program för social hållbarhet är ett av Västerås stads stadsövergripande styrdokument

Läs mer

Kandidatpresentation

Kandidatpresentation Extrak Extrakongress rn Wiechel, 27 år arvikarie tiska intresseområden: Samhällsplanering, tsmarknad, socialpolitik, utveckling av ntlig sektor. förande SSU Västerbotten, ersättare ialnämnden, ersättare

Läs mer

1 1!2 #&#'(/&'( 3 +.(4(/(,-4/4(& 56!&#.#&(7)&#(#&(/ 56 1 1 1 "8!!1 9 #&/&('/ 5: #&#.-&/&+/& 5 " 1 8;8!!9 ;/&#&##. 5* #&#$%+/&#.#& 50 "8 4#/=7&>#&(

1 1!2 #&#'(/&'( 3 +.(4(/(,-4/4(& 56!&#.#&(7)&#(#&(/ 56 1 1 1 8!!1 9 #&/&('/ 5: #&#.-&/&+/& 5  1 8;8!!9 ;/&#&##. 5* #&#$%+/&#.#& 50 8 4#/=7&>#&( 2 #$%) * +#,-./ 0 1 1 2 ##/ 3 +.4/,-4/4 56 #.#7)##/ 56 1 1 1 81 9 #// 5: ##.-/+/ 5 1 8;89 ;/###. 5* ##$%+/#.# 50 7-./#..# 5 8 4#/=7># >=?@- @ A.>++,->7-%/A %=6- A8#$%>#....A 1 /=*?- 5? A#.>#>#,#A =/B06-5@

Läs mer

På rätt väg. - men inte riktigt framme! 19 steg mot ett bättre Gotland

På rätt väg. - men inte riktigt framme! 19 steg mot ett bättre Gotland På rätt väg - men inte riktigt framme! 19 steg mot ett bättre Gotland 19 steg mot ett bättre Gotland Dessa 19 steg är socialdemokratiska tankar och idéer om hur vi tillsammans här på Gotland kan skapa

Läs mer

En modern sjukvård för alla inte bara några

En modern sjukvård för alla inte bara några En modern sjukvård för alla inte bara några Sjukvårdspolitisk plattform för Socialdemokraterna i Stockholmsregionen 2(7) Sjukvårdspolitisk plattform VI SOCIALDEMOKRATER GÅR i bräschen för förnyelse och

Läs mer

Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning

Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och Socialtjänstlagen (SoL) föreskriver

Läs mer

Handlingsplan och policy för anhörigstöd i Årjängs kommun

Handlingsplan och policy för anhörigstöd i Årjängs kommun Lena Bergman, 0573-142 89 lena.bergman@arjang.se HANDLINGSPLAN/POLICY Antagen av Stöd och omsorgsnämnden Handlingsplan och policy för anhörigstöd i Årjängs kommun 2(5) Bakgrund Handlingsplan/policyn för

Läs mer

ETT BÄTTRE TROSA. FÖR ALLA. Valprogram i kortversion 2014-2018. Fotograf: Erik Jacobsson FRAMTIDSPARTIET I TROSA

ETT BÄTTRE TROSA. FÖR ALLA. Valprogram i kortversion 2014-2018. Fotograf: Erik Jacobsson FRAMTIDSPARTIET I TROSA ETT BÄTTRE TROSA. FÖR ALLA. Valprogram i kortversion 2014-2018 Fotograf: Erik Jacobsson FRAMTIDSPARTIET I TROSA I Trosa kommun är det lätt att trivas. Fantastisk natur och läget i Mälardalen ger resurser

Läs mer

Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting

Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting 2016 2021 BESLUTAD AV LANDSTINGSFULLMÄKTIGE 2016-11-15 (LS 2015-0998) Långsiktig och hållbar kompetens försörjning är en förutsättning för att

Läs mer

POLICY. Folkhälsa GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING

POLICY. Folkhälsa GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING POLICY Folkhälsa 2017 2021 GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING Innehåll 1. Syfte och bakgrund... 3 1.1 Utmaningar och möjligheter för en god hälsa... 3 2. Definition... 4 3. Vision... 4 4. Mål... 4 5.

Läs mer

ETT BÄTTRE SVERIGE. FÖR ALLA. Läs om våra idéer för Sverige, ditt landsting och din kommun.

ETT BÄTTRE SVERIGE. FÖR ALLA. Läs om våra idéer för Sverige, ditt landsting och din kommun. ETT BÄTTRE SVERIGE. FÖR ALLA. Läs om våra idéer för Sverige, ditt landsting och din kommun. Till dig som väljer väg för Sverige. Sverige är ett land att vara stolt över. Jag vet det. Min uppväxt, min trygghet

Läs mer

Patientnämnden. - När patienten inte är nöjd med vården

Patientnämnden. - När patienten inte är nöjd med vården Patientnämnden - När patienten inte är nöjd med vården PATIENTNÄMNDEN Oberoende instans för utredning av problem i vården Patientnämnden ska utifrån synpunkter och klagomål stödja och hjälpa enskilda patienter

Läs mer

Landstingets program om integration LÄTT LÄST

Landstingets program om integration LÄTT LÄST Landstingets program om integration LÄTT LÄST Alla har rätt till ett gott liv De flesta av oss uppskattar en god hälsa. Oftast tycker vi att den goda hälsan är självklar ända tills något händer. Hälsa

Läs mer

EN RÄTTVIS SJUKVÅRD VÅ R D S K A F Ö R D E L A S E F T E R B E H O V, I N T E E F T E R T J O C K L E K PÅ P L Å N B O K

EN RÄTTVIS SJUKVÅRD VÅ R D S K A F Ö R D E L A S E F T E R B E H O V, I N T E E F T E R T J O C K L E K PÅ P L Å N B O K EN RÄTTVIS SJUKVÅRD VÅ R D S K A F Ö R D E L A S E F T E R B E H O V, I N T E E F T E R T J O C K L E K PÅ P L Å N B O K 8förslag för en rättvis sjukvård Du ska aldrig behöva oroa dig över att inte få

Läs mer

Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009 Valkrets 3 Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd och Värnamo

Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009 Valkrets 3 Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd och Värnamo Socialdemokraterna i Jönköpings län Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009 Valkrets 3 Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd och Värnamo 2 (7) Kandidatpresentation inför Socialdemokraternas ordinarie

Läs mer

Budgetförslag 2020 för ett starkare och friskare Värmland

Budgetförslag 2020 för ett starkare och friskare Värmland Budgetförslag 2020 för ett starkare och friskare Värmland Inledning Socialdemokratin utgår från människors lika värde oavsett vem man är och vilken bakgrund man har. Vi vill ha ett samhälle där vi ställer

Läs mer

Ett rött Europa. för jobb och rättvisa

Ett rött Europa. för jobb och rättvisa Ett rött Europa för jobb och rättvisa 2 Fotografer: Nils Sjöstedt sid 1, Bea Tigerhielm sid 5, 9, 11, Jonas Lundborg sid 7, Lars-Örjan Josefsson sid 13 och Jeanette Larsson sid 15. Ett rött Europa för

Läs mer

Sätta dagordningen och fokus

Sätta dagordningen och fokus Sätta dagordningen och fokus VÅRDLYFT FÖR DALARNA BRA VÅRD FÖRE FLER SKATTESÄNKNINGAR RÖSTA DEN 14 SEPTEMBER ETT BÄTTRE DALARNA. FÖR ALLA. socialdemokraterna.se/dalarna 2 (5) En vård av hög kvalitet Vården

Läs mer

Program för ett integrerat samhälle

Program för ett integrerat samhälle Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Program för ett integrerat samhälle Integrerat samhälle 1 Borås Stads styrdokument» Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för

Läs mer

MÅ BÄST I JÄMTLANDS LÄN

MÅ BÄST I JÄMTLANDS LÄN MÅ BÄST I JÄMTLANDS LÄN SJUKVÅRDSPROGRAM 2014-2018 ETT BÄTTRE JÄMTLANDS LÄN. FÖR ALLA. 1 2 Vision Tillväxt och utveckling i regionen ger ökade skatteintäkter och möjliggör fortsatt utveckling av vården

Läs mer

NÄS(S)JÖBLADET NR 2 AUGUSTI/SEPTEMBER 2006

NÄS(S)JÖBLADET NR 2 AUGUSTI/SEPTEMBER 2006 NÄS(S)JÖBLADET NR 2 AUGUSTI/SEPTEMBER 2006 Vi arbetar för fler jobb till Nässjö kommun! Kommunstyrelsens Socialdemokratiska ordförande Bo Zander Välkommen! att ta del av Socialdemokraterna i Nässjö kommuns

Läs mer

Dnr 14OLL28 Verksamhetsberättelse 2013 Nämnden för folkhälsa ÖREBRO LÄNS LANDSTING Inledning Nämnden för folkhälsa ska känna till dagens livsvillkor, levnadsvanor och hälsoläget i befolkningen för att

Läs mer

Ingenting om oss utan oss

Ingenting om oss utan oss Ingenting om oss utan oss Handlingsprogrammet utgår från FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning och svensk lagstiftning. Syftet med handlingsprogrammet är att vägleda och

Läs mer

Landsorganisationen i Sverige 2013

Landsorganisationen i Sverige 2013 Integrationspolicy Landsorganisationen i Sverige 2013 Foto: Lars Forsstedt Grafisk form: LO Original: MacGunnar Information & Media Tryck: LO-Tryckeriet, Stockholm 2013 isbn 978-91-566-2907-5 lo 13.12

Läs mer

Vi vill inte bara byta regering, vi vill byta politik!

Vi vill inte bara byta regering, vi vill byta politik! Vi vill inte bara byta regering, vi vill byta politik! För mer information gå in på: www.lo.se/stockholmsmodellen Facket ska jobba för att individen får mer inflytande. Man 38 år, Byggnads Sluta jaga sjuka.

Läs mer

Förslag för en bättre hälso- och sjukvård i hela Sverige! Framtaget av Moderaternas sjukvårdnätverk 2017

Förslag för en bättre hälso- och sjukvård i hela Sverige! Framtaget av Moderaternas sjukvårdnätverk 2017 Förslag för en bättre hälso- och sjukvård i hela Sverige! Framtaget av Moderaternas sjukvårdnätverk 2017 Brett arbete och lång process Hösten 2014 gjorde moderaterna sjukvårdsnätverk en analys av de olika

Läs mer

Socialnämndens beslut

Socialnämndens beslut Sida 12 (36) 6 Låt fler forma framtiden (SOU 2016:5) Svar på remiss från kommunstyrelsen Dnr 1.7.1-182/2016 s beslut 1. hänvisar till tjänsteutlåtandet som svar på remissen. 2. överlämnar tjänsteutlåtandet

Läs mer

FÖR ALLAS BÄSTA I hela Västra Götaland.

FÖR ALLAS BÄSTA I hela Västra Götaland. FÖR ALLAS BÄSTA I hela Västra Götaland. FRAMTIDSPARTIET I NORRA ÄLVSBORG Gert-Inge Andersson och Lena Hult FÖR ALLAS BÄSTA Vi tror på att alla ska kunna leva ett bättre liv, känna frihet och framtidstro.

Läs mer

VARFÖR EN UTVECKLINGSSTRATEGI?

VARFÖR EN UTVECKLINGSSTRATEGI? VARFÖR EN UTVECKLINGSSTRATEGI? För att kunna bedriva en fortsatt god vård för länets invånare! Tydliggör riktningen vart vi ska och varför Vägleder oss i de beslut vi fattar prioriteringar och satsningar

Läs mer

Hälsokommunikatörer i Östergötland

Hälsokommunikatörer i Östergötland www.lio.se Hälsokommunikatörer i Östergötland Brobyggare mellan olika kulturer Hälsokommunikatören har en kompetens som kompletterar den svenska hälso- och sjukvården. Språket och den kulturella förståelsen

Läs mer

Frågor och svar om hälso- och sjukvården i Östergötland.

Frågor och svar om hälso- och sjukvården i Östergötland. Frågor och svar om hälso- och sjukvården i Östergötland. Frågor och svar om hälso- och sjukvården! Vad tycker ni socialdemokrater är viktigast med sjukvården i framtiden? Vi socialdemokrater i Östergötland

Läs mer

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 29-31 MAJ 2015

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 29-31 MAJ 2015 KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 29-31 MAJ 2015 VALKRETS 2 Aneby, Eksjö, Nässjö, Sävsjö, Tranås och Vetlanda 4 ombud ska väljas i kretsen Presentation av de 8 kandidater som kandiderar i valkrets 3

Läs mer

Bygg välfärd! dalarnas län 1

Bygg välfärd! dalarnas län 1 Bygg välfärd! dalarnas län 1 välfärd 3 Världens bästa välfärd utan privata vinster Varje dag lämnar massor av människor sina allra bästa, sina barn, till förskola, skola och barnomsorg. Många lämnar vården

Läs mer

När delegationens medlemmar ska gör anföranden mejlas texten till richard.rosander@socialdemokraterna.se. De kommer läggas ut, i huvudsak på FB.

När delegationens medlemmar ska gör anföranden mejlas texten till richard.rosander@socialdemokraterna.se. De kommer läggas ut, i huvudsak på FB. Syftet med kommunikationen är att informera både medlemmar och allmänhet om delegationens arbete. Kommunikationen kommer inrikta sig på egna kanaler då medieutrymmet är begränsat. All kommunikations ska

Läs mer

Halva mandatperioden

Halva mandatperioden Halva mandatperioden Mikael Andersson Elfgren (M) Ledamot, landstingsfullmäktige Halva mandatperioden har gått sedan valet 2014 Som förtroendevald får jag ofta frågan vad jag gör i min roll som fritidspolitiker.

Läs mer

Region Östergötland. - större kraft att växa tillsammans. Region Östergötland

Region Östergötland. - större kraft att växa tillsammans. Region Östergötland - större kraft att växa tillsammans större kraft att växa tillsammans Vad innebär det att bilda region? Landstinget tar över ansvaret för de regionala utvecklingsfrågorna Landstinget i Östergötland bytte

Läs mer

En hållbar region med sikte på framtiden. Plattform för samarbetet

En hållbar region med sikte på framtiden. Plattform för samarbetet En hållbar region med sikte på framtiden Plattform för samarbetet En hållbar region med sikte på framtiden Region Kronoberg ska bidra till ett livskraftigt län där människor vill leva och arbeta. Vi ska

Läs mer

tighet s a em i F ams, medl Ad y k Ric

tighet s a em i F ams, medl Ad y k Ric Nu drar vi igång! Så kan löntagarna vinna valet 2006 Nu har LO-förbundens medlemmar sagt vad de tycker! Maria Lindberg, medlem i Handels. I undersökningen Valet är ditt har 30 032 medlemmar deltagit och

Läs mer

Rätt till heltid. Vad kan ni göra i kommun, region och landsting? Vänsterpartiet i SKL tipsar

Rätt till heltid. Vad kan ni göra i kommun, region och landsting? Vänsterpartiet i SKL tipsar Rätt till heltid Vad kan ni göra i kommun, region och landsting? Vänsterpartiet i SKL tipsar 1 Innehåll Inledning... 3 Bakgrund... 3 Fakta... 4 Var finns flest deltider?... 4 Delade turer... 5 Framgångsfaktorer

Läs mer

Underlag vision. Kongressombuden November 2008

Underlag vision. Kongressombuden November 2008 Till Kongressombuden November 2008 Underlag vision Underlag till Extra kongressen 2009 På kongressen 2008 behandlas visionen i gruppsittningen och yrkanden har bearbetats av redaktionsutskotten. Ett nytt

Läs mer