Jämtland/Härjedalens spelmansförbund MEDLEMSBLAD FEBRUARI 2010 hemsida: epost:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Jämtland/Härjedalens spelmansförbund MEDLEMSBLAD FEBRUARI 2010 hemsida: www.spelmansforbundet.se epost: info@spelmansforbundet.se"

Transkript

1 Jämtland/Härjedalens spelmansförbund MEDLEMSBLAD FEBRUARI 2010 hemsida: epost:

2 Spelmansåret rivstartade redan innan nyår med en spelträff i mellandagarna i Ås föreningshus. Vi hoppas att denna träff kan bli återkommande. Härnäst står Gregoriebal med bl a folkmusikgruppen Väsen och helgkursen på Birka på tur. Vi försöker alltjämt hålla liv i tanken på en bred spel- och dansträff under Gregoriemarknaden. I år är det dessutom Vinterfestival så det blir hård komkurrens om publiken. Möt upp och hjälp oss bibehålla denna träffpunkt! Efter den tradionella spelträffen i Åsarna blir det årsmöte med spelträff den 24 april och sedan tar sommaren vid med stämma i Offerdal och riksspelmansstämma på Skansen. Väl mött önskar styrelsen STYRELSEN 2010 Kjell-Erik Eriksson, ordförande, Anders Wedlund, Frösön, sekreterare, hemsidan, Christina Reuterwall, Frösön, kassör, Angelica Sjöstedt, Rödön, Henrik Wikström, Östersund Per-Anders Östberg, suppleant, Gunnar Stenmark, Ås, suppleant Agneta Bergström, Strömsund, suppleant, Årsavgift Medlemsavgiften för 2010 är 200:- (ungdomar t o m 20 år 60:-). Betala till Plusgiro Skriv namn, vilket år inbetalningen avser samt födelseår på avi, eller i meddelande vid nternetbetalning. Nästa utskick kommer om du betalat årsavgift för 2010 senast 31/3. Är du över 80 år och betalt i minst 10 år behöver du inte betala. OBS. Alla som vill ha Spelmannen hemskickad måste betala.

3 Om du har instrumentförsäkring, kom ihåg att betala premien (se ) senast 31 mars. Det är ny premie så kontrollera på S7969 Produktblad hur mycket du ska betala. Se även länk på vår hemsida. Riksspelmansstämma på skansen i stockholm Från Sveriges Spelmäns Riksförbund kommer följand uppmaning: Den 5-8 augusti 2010 är det dags göra det igen; samla Sveriges bästa spelmän på Skansen i Stockholm. Så här ser programmet för "100 år med riksspelmän" ut preliminärt: Torsdag 5/8: Musikmuseet; seminarier. Riksspelmanskonsert och dans. Även spelmansgrupper deltar i Kungsträdgården. Öppen scen. Spelmanslag och grupper spelar. Spel efter lista. Fredag 6/8: Musikmuseet; seminarier. Rikspelmän spelar. Det blir utrymme för spel sent på kvällen. Rikskonserter, Nybrokajen 11; Riksspelmanskonsert. Lördag 7/8, söndag 8/8: Riksspelmansstämman på Skansen öppnar kl med Riksspelmännens allspel och tal av bland andra kulturministern. Kl blir det riksspelmanskonsert med bland andra Benny Andersson och Orsa spelmän, Kalle Moreaus är konferencier. Det blir spel och dans runt om på Skansen hela helgen. Mer information finns på samt Fundera på vad vi från Jämtland/Härjedalen skulle kunna göra i Stockholm. Det är dock ännu så länge oklart vilka ekonomiska förutsättningar som gäller.

4

5 Kallelse till årsmötet 2010 Härmed kallas medlemmarna i Jämtland/Härjedalens spelmansförbund till årsmöte lördagen den 24 april kl i Ås föreningshus. Dagordning 1. Årsmötets öppnande. 2. Kallelse och dagordning. 3. Val av årsmötesfunktionärer. 4. Styrelsens verksamhetsberättelse. 5. Kassarapport. 6. Revisionsberättelse. 7. Fråga om styrelsens ansvarsfrihet. 8. Val av förbundsordförande. 9. Val av ordinarie styrelsemedlemmar. 10. Val av suppleanter. 11. Val av revisorer och revisorsuppleant. 12. Val av valberedning. 13. Styrelsens förslag till stadgeändring. 14. Inkomna motioner. 15. Verksamhetsplan för nästa verksamhetsår 16. Fastställande av årsavgift. 17. Val av ombud till SSR:s rikstämma våren Övriga frågor. 19. Årsmötets avslutande. Motioner till årsmötet skall vara inlämnade senast 8 dagar före. Fundera gärna på framtiden och var stämman skall vara i fortsättningen. Efter årsmötet blir det spel i någon form, kanske lite låtutlärning och allspel. Lyssna gärna på allspelslåtarna till Bingsjö som finns på hemsidan under musik/allspel/ljudfiler. Vi planerar för middag kl 17 för 100:- exkl ev dryck. Vi vill ha anmälningar till middag senast den 17/4 till info@spelmansforbundet.se eller (Gunnar Stenmark). OBS ange om du har speciella önskemål angående allergier eller vegetarisk mat. Efter middagen fortsätter vi att spela och umgås.

6 Munspelskurser med John-Erik Hammarberg kurs för nybörjare 6-7 juli 2 dagars nybörjarkurs med John-Erik Hammarberg, riksspelman från Västerås med rötter i Offerdal och Alsen, som kursledare. Kursen är förlagd till Nygården i Åflo, Offerdal med start den 6 juli kl och avslutas den 7 juli efter middag. Kursavgift inkl. helpension 1 480:- /pers. Kursavgift inkl. enbart logi (ta med eget sänglinne) och med självhushåll 700:- /pers. Kursen bygger på gehörspel och vanligt diatoniskt munspel stämt i G-Dur skall användas (nypris ca 300:-) påbyggnadskurs 8-9 juli Kursen vänder sig till Dig som har gått nybörjarkurs eller som kan spela och vill tillsammans med andra och under John-Erik Hammarbergs instruktioner och ledning lära sig mera. Kursen är förlagd till Nygården med start den 8 juli kl och avslutas den 9 juli på em./kväll. Kursavgift: se nybörjarkurs ovan. Gehörspel gäller och likadant munspel som i nybörjarkursen Kostnad för deltagande i båda kurserna med tre övernattningar 3 100:- inkl. helpension och kursavgift :- logi och självhushåll och kursavgift En trevlig avslutning på kurserna är att deltagarna från såväl nybörjarkursen och påbyggnadskursen kan medverka med uppspelning vid spelmansstämman i Offerdal den 9-11 juli. För frågor och anmälan ring John-Erik Hammarberg tfn eller Margareta eller Per-Lennart Persson på Nygården tfn Först till kvarn deltagare. Välkomna till trevliga dagar i folkmusikens tecken!!!!!!!!!

7 Stipendiat till Ethnolägret Styrelsen önskar få in förslag till stipendiat som får åka till folkmusiklägret ETHNO med kurskostnaden betald. Förslag skall vara inne senast 1/5. Deltagare skall vara år Se vidare Kom med till BINGSJÖ Vi planerar även i år en bussresa till Bingsjö i Dalarna 6-8 juli. Vi vill fortsätta sprida den fina musiken från våra trakter och på det sättet hoppas vi locka fler till stämman i Offerdal. Vi återkommer med detaljer i majutskicket. Låtspelsläger FÖR UNGDOMAR år i Offerdal den 5-11 juli 2010 Årets ungdomsläger går som vanligt av stapeln veckan innan spelmansstämman och vi håller till på skolan i Kaxås, Offerdal. Elin Jonsson tillsammans med några andra lärare från Jämtland med omnejd håller i musiken och Eva Jonsson svarar som vanligt för dansen. Mer information om lägret kommer att läggas ut på spelmansförbundets hemsida och där kommer du också att finna en blankett för anmälan till lägret. Ring Elin Jonsson, , om du har frågor om lägret. Spelmansstämman i Offerdal Stämman kommer att äga rum den 9-11 juli. Det blir en folkmusikkväll i Bredbyn den 9/7. I Kaxås planerar vi för att ha korta workshops under lördagen 10/7 där man kan prova på olika instrument eller lära sig någon låt. Ett speciellt barn/ungdomsinslag är också på gång. Under kvällen på Svea park tänker vi ordna en tävling i lättsam form under rubriken spelmans-slag. Börja redan nu förbereda er. Söndag 11/7 blir det sedvanlig hembygdsfest i Ede. Närmare uppgifter kommer i vårutskicket.

8 Noter på internet Förutom våra egna noter finns en hel del att hämta: Visarkivet ger tillgång till manuskripten till Svenska låtar på Flera andra spelmansförbund och spelmanslag har noter på sina sidor. På FolkWiki, finns en mängd svenska och skandinaviska låtar. I USA finns många som intresserar sig för skandinavisk folkmusik t ex Många låtar finns nedtecknade på ett speciellt format som kallas abc. Det är ett sätt att skriva en låt med de vanliga tecknen på ett tangentbord. T ex : D>F E>G F>A (3ABc (3dcB A>f g>f e>d c>b (3AGA (3BAG F>E osv Sedan finns det program som kan visa det skrivna som noter eller spela upp det: Se t ex eller abcnotation.com. Ett enkelt och bra program heter Abcedit. Det finns att hämta på members.quicknet.nl/j.coolegem/abcedit/intro.html. Programmet visar noterna medan man skriver och kan spela låten direkt för kontroll. I Norge kan man söka framför allt hardingfelelåtar men även en del fiollåtar på

9 Jämtländsk folkmusik i USA För ett år sedan pågick förberedelserna för trettionde årgången av Scandia Camp Mendocino som ägde rum i juni. Vid detta jubileum var ett antal personer från Jämtland inbjudna som lärare: Kjell-Erik Erikssson på fiol, undertecknad på fiol och durspel. Per Olof Pettersson och Els-Mari Frisk lärde ut jämtländska danser och Inger Karlholm som varit med tidigare som danslärare var med som speciell gäst. Lägret håller till i de djupa skogarna i norra Kalifornien och samlar ett hundratal personer under en vecka. Man bor primitivt i gamla skogsarbetarkojor omgiven av hög redwoodskog. Det finns ett stort intresse för skandinavisk folkmusik och många amerikaner kommer varje år över till Sverige och Norge för att delta i kappleikar, stämmor och danstillställningar. För mig var det en fantastisk upplevelse dels att få uppleva naturen dels att möta det stora intresset för folkmusik och dans. Nedanstående polska med namnet Utrikes Hammerdal lärde jag ut i Mendocino: Anders Wedlund

10 Anders Wedlund och Kjell-Erik Eriksson i Mendocino Så här elegant bodde vi i Mendocinoskogen

11 Kalendarium Februari 26-27/2 Umefolk umefolk.umeafolkmusik.se 25-27/2 Marsimartna Levanger Mars 13/3 Gregoriebal, jam, konsert mm på Gamla Teatern kl /3 Alla Fagra Tingssalen, Gamla Tingshuset 26/3 Spelmanskväll i Åsarna Bygdegård /3 Theresa Andersson (USA/New Orleans/Gotland) Gamla Teatern April 16/4 Sista dag för motioner till årsmöte 18/4 Eric Bibb (USA/UK) Gamla Teatern 24/4 Årsmöte i Ås föreningshus kl Maj 1/5 Sista dag för förslag till ETHNO-stipendiat 15/5 Sista dag för anmälan till ETHNO Juli 5-11/7 Ungdomsläger i Offerdal 6-9/7 Munspelskurser i Offerdal 7/7 Bingsjöstämman 9-11/7 Offerdalsstämman 30/7- Polskeuppdansning i Östersund 1/8 Augusti 5-8/8 Riksspelmansstämma på Skansen i Stockholm

12 Workshop för ungdom

Gregoriebal. 12 mars på jamtli, restaurang Hov

Gregoriebal. 12 mars på jamtli, restaurang Hov Jämtland/Härjedalens spelmansförbund MEDLEMSBLAD FEBRUARI 2011 hemsida: www.spelmansforbundet.se epost: info@spelmansforbundet.se Gregoriebal 12 mars på jamtli, restaurang Hov Spelkamrater! Detta år kommer

Läs mer

Vår nya ordförande jorun olsson

Vår nya ordförande jorun olsson Jämtland/Härjedalens spelmansförbund MEDLEMSBLAD MAJ 2015 hemsida: www.spelmansforbundet.se epost: info@spelmansforbundet.se Vår nya ordförande jorun olsson jämtstämman 12-14 juni Hej från Jorun! Det rör

Läs mer

Träskoposten. Nr 1 januari 2013. Medlemsblad för Växjöortens Folkdanslag

Träskoposten. Nr 1 januari 2013. Medlemsblad för Växjöortens Folkdanslag Nr 1 januari 2013 Träskoposten Medlemsblad för Växjöortens Folkdanslag Vilken energi det finns i laget. Våra normala danskvällar löper på hela våren, både på torsdagar och söndagar. Dessutom startar en

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening

Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening Datum: 2012-11-10 Plats: Centrumhuset i Rödeby Antal deltagare: 27 pers Mötet inleds med att Thomas presenterar ett bildspel och berättar

Läs mer

Kallelse till årsmöte för 2011-09-01 2011-12-31

Kallelse till årsmöte för 2011-09-01 2011-12-31 Kallelse till årsmöte för 2011-09-01 2011-12-31 Datum: Söndagen 25/3-2012 kl. 13.00 Plats: Föreningslokalen Pärlgatan 7a Kulturskolan, Källarplan 691 41 Karlskoga Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Fastställande

Läs mer

Jämtland/Härjedalens spelmansförbund MEDLEMSBLAD FEBRUARI 2015 hemsida: www.spelmansforbundet.se epost: info@spelmansforbundet.se

Jämtland/Härjedalens spelmansförbund MEDLEMSBLAD FEBRUARI 2015 hemsida: www.spelmansforbundet.se epost: info@spelmansforbundet.se Jämtland/Härjedalens spelmansförbund MEDLEMSBLAD FEBRUARI 2015 hemsida: www.spelmansforbundet.se epost: info@spelmansforbundet.se Ny hemsida Årsmöte 26 februari Gregoriebal 7 mars Hej alla spelmansvänner!

Läs mer

välkommen till S-studenters 27:e kongress!

välkommen till S-studenters 27:e kongress! välkommen till S-studenters 27:e kongress! S-studenter 27:e ordinarie kongress går av stapeln 10-12 juni på Karlstads universitet. Förbundsstyrelsen och värdklubben S-studenter Karlstad hälsar dig hjärtligt

Läs mer

Medlemsblad. Våren 2011. Tranås/Ydre Släktforskarförening

Medlemsblad. Våren 2011. Tranås/Ydre Släktforskarförening Medlemsblad Våren 2011 Tranås/Ydre Släktforskarförening Ordförande har ordet När Ni får detta medlemsblad är vi redan inne i februari på det nya året. Hjälp vad tiden går fort, tänker många och undrar

Läs mer

Nr 1 2016 MCV Arvika klubbtidning

Nr 1 2016 MCV Arvika klubbtidning Nr 1 2016 MCV Arvika klubbtidning MOTORCYKELVETERANERS STYRELSE 2015 Ordförande: Vice ordförande: Kassör: Sekreterare: Ledamot: Ledamot: Ledamot: Styrelsesuppleant: Styrelsesuppleant: Arrangörsgrupp: Revisiorer:

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2015 Dagordning för årsmötet den 16 februari 2016 1 Mötets öppnande 2 Parentation 3 Godkännande av dagordning 4 Nya medlemmar hälsas välkomna 5 Val av ordförande för

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

PROTOKOLL fört vid årsstämma 2002 med Hemmesta Södra Vägförening torsdagen den 26 september 2002.

PROTOKOLL fört vid årsstämma 2002 med Hemmesta Södra Vägförening torsdagen den 26 september 2002. HEMMESTA SÖDRA VÄGFÖRENING PROTOKOLL fört vid årsstämma 2002 med Hemmesta Södra Vägförening torsdagen den 26 september 2002. Närvarande från styrelsen; Göran Ahlqvist Lars Axenfalk Lennart Lidén Roine

Läs mer

Väv i Väst. Informationsblad nr 1, febr 2014

Väv i Väst. Informationsblad nr 1, febr 2014 Väv i Väst Informationsblad nr 1, febr 2014 Ordföranden har ordet Den här gången tänker jag ta upp lite om vad som hänt och är på gång i föreningen utöver de aktiviteter som vi normalt arrangerar. Vi kan

Läs mer

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 INNEHÅLL sida Kallelse och dagordning 2 Verksamhetsberättelser 2013 4 Resultaträkning 2013 6 Balansräkning 2013 7 Förslag verksamhetsplaner 2014 8 Budgetförslag

Läs mer

Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015

Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015 13 FÖRENINGSINFORMATION MARS 2015n Till alla medlemmar i Kedjan! Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015 INFORMATIONSBLAD Varmt välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte, onsdagen

Läs mer

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Verksamhetsåret 2014 Kallelse till årsmöte 2015 Härmed kallas alla medlemmar i MK Gotlands Terräng Gäng till årsmöte Söndag den 8 Mars ca kl 15.00 Plats:

Läs mer

Sjöänd Skans Klubbtidning för kamratföreningen Fort 118

Sjöänd Skans Klubbtidning för kamratföreningen Fort 118 Sjöänd Skans Klubbtidning för kamratföreningen Fort 118 Årgång 1 utgåva 2 I detta nummer Protokoll från årsmötet Kallelse till kamratträff i Skansen Källforskning med Arne Berg Och mycket mera Sjöänd Skans

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med östra Blekinges Biodiarförening

Protokoll fört vid årsmöte med östra Blekinges Biodiarförening Protokoll fört vid årsmöte med östra Blekinges Biodiarförening Datum: 2012-11-11 l Mötets öppnande Bengt-Åke Ljungkvist hälsar alla välkomna och förklarar årsmötet för öppnat. 2 Val av mötets ordtörande

Läs mer

Årsmöte - lördag den 8 mars kl 14 i Grindtorpskyrkan Med intressant information om: - De viktigaste delarna i LSS (se särskild inbjudan på blad 4)

Årsmöte - lördag den 8 mars kl 14 i Grindtorpskyrkan Med intressant information om: - De viktigaste delarna i LSS (se särskild inbjudan på blad 4) Aktiviteter Vill du vara med i en kompisgrupp? Vi vill starta en Kompisgrupp för personer med utvecklingsstörning. Gruppen kommer att fungera som en egen förening i föreningen. Vi har haft ett informationsmöte

Läs mer

Folkdansringen i Örebro län

Folkdansringen i Örebro län Folkdansringen i Örebro län Protokoll från Distrikts Årsmötet den 5 mars 2011 i Åmmebergs Folkets Hus, Arrangör Norra Vätterbygdens folkdansgille. 1 Mötets öppnande Ordförande Rolf Östman hälsar välkommen

Läs mer

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow Program våren 2015 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

10 svar. Sammanfattning. Hur intressant var Palle Storms föreläsning? Hur intressant var gruppdiskussionerna om nätverken?

10 svar. Sammanfattning. Hur intressant var Palle Storms föreläsning? Hur intressant var gruppdiskussionerna om nätverken? 10 svar Visa alla svar Publicera analyser alexmhirschi@gmail.com Redigera detta formulär Sammanfattning Hur intressant var Palle Storms föreläsning? 5 7 70 % Hur intressant var gruppdiskussionerna om nätverken?

Läs mer

Dybecks Folkdansgille

Dybecks Folkdansgille Nättidningen Dyningen Nr. 2-2007 Medlemstidning för Dybecks Folkdansgille Box 2060, 731 02 Köping e-post: dybeck@folkdansringen.se hemsida: www.folkdansringen.se/dybeck Medlemstidning för Dybecks Folkdansgille

Läs mer

Årsmöte och Gregoriebal

Årsmöte och Gregoriebal Jämtland/Härjedalens spelmansförbund MEDLEMSBLAD FEBRUARI 2012 hemsida: www.spelmansforbundet.se epost: info@spelmansforbundet.se Årsmöte och Gregoriebal 10 mars på jamtli, restaurang Hov Hej alla spelmansvänner!

Läs mer

HL-bladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Januari 2014. Medlemsblad nr 26

HL-bladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Januari 2014. Medlemsblad nr 26 HL-bladet Medlemsblad nr 26 Januari 2014 Vinterbild från Nären Foto: Thore Lundqvist Vi tar vid där sjukvården slutar! Ordförande har ordet! Vad tiden går fort, nu är det redan 2014 och jag har varit ordförande

Läs mer

Distriktsinfo nr 1/2015

Distriktsinfo nr 1/2015 Folkdansringen i Uppland Distriktsinfo nr 1/2015? I detta nummer: Sidan 2 Årsstämma Sidan 3 Ledarkurs Sidan 4 Bygdedanskurs Sidan 5 Sångdanskurs Sidan 6 Snörakan Sidan 7 Slöjdkurs, krympburk Sidan 8 Vinterstämma

Läs mer

PROGRAM 485 BJÖRKEN 2016

PROGRAM 485 BJÖRKEN 2016 PROGRAM 485 BJÖRKEN 2016 Program 2016-2017 14 september: Månadsträff med Vikstasonen Torsten Hallman, fyrfaldig världsmästare i motocross. Berättar om sina framgångar världen över. 4 oktober: Kl 19.00

Läs mer

The Oak Leaf. Medlemsblad för. Löv nummer 5, december 2012

The Oak Leaf. Medlemsblad för. Löv nummer 5, december 2012 The Oak Leaf Medlemsblad för Löv nummer 5, december 2012 Vi startar terminen med att tillsammans ta farväl av julen eftersom vi aldrig kunde hälsa den välkommen! Alla våra dansare, medlemmar såväl som

Läs mer

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna!

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna! NY I TOLGS SOCKEN? Bott här ett tag, men har inte riktigt koll på vad som finns och sker i Tolg? Välkommen på info-träff söndagen den 22 mars kl 15.00 i Föreningslokalen! Nummer 1 2015 På plats finns glada

Läs mer

Tjänsteskrivelse 1 (5)

Tjänsteskrivelse 1 (5) Tjänsteskrivelse 1 (5) 2010-09-08 FRN 2009/82 Fritidnämnden Redovisning av fritidsvanor bland barn och unga från vissa av Nackas särskolor Förslag till beslut Fritidsnämnden noterar informationen till

Läs mer

Stadgar för Grön kultur Högsbo

Stadgar för Grön kultur Högsbo Stadgar för Grön kultur Högsbo Giltiga från och med föreningens årsmöte 2016 1 SYFTE Föreningen Grön kultur Högsbo ska understödja och utveckla initiativ för interkulturell rikedom i staden med mat-, odlings-,

Läs mer

Arådalsnytt. Medlemstidning för Arådalens Sportstugeförening. Nummer 43, juli 2013

Arådalsnytt. Medlemstidning för Arådalens Sportstugeförening. Nummer 43, juli 2013 Arådalsnytt Nummer 43, juli 2013 Medlemstidning för Arådalens Sportstugeförening Tidningen finns även på: www.aradalen.com Vi är inne i ett generationsskifte bland stugägarna. Det innebär att det är några

Läs mer

SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data

SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data Kallelse till SeniorNet Järfällas stadgeenliga årsmöte tisdagen den 22 mars 2011 kl 12.00 i SPF:s lokal Engelbrektsvägen 24 (ingång från

Läs mer

SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data

SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data Kallelse till SeniorNet Järfällas stadgeenliga årsmöte tisdagen den 6 mars 2012 kl 10.00 i SPF:s lokal Engelbrektsvägen 24 (ingång från

Läs mer

Nu när all personal är tillbaka från semesterar och andra ledigheter är vi redo att ta oss an höstens utmaningar.

Nu när all personal är tillbaka från semesterar och andra ledigheter är vi redo att ta oss an höstens utmaningar. Göteborg 130915 Nyhetsbrev Änggårdsbacken September Nu känns det som att hösten är på väg. Det har varit många fina dagar i september och kanske blir det även några i oktober? Vi har ju haft en fantastisk

Läs mer

RODRET. Mälaren på senhösten, en färgsprakande upplevelse sidan 4-5. Årsmöte för KMS i Bil och Teknikhistoriska

RODRET. Mälaren på senhösten, en färgsprakande upplevelse sidan 4-5. Årsmöte för KMS i Bil och Teknikhistoriska Spännande möte mellan KMS, segelklubben och kommunen sidan 11 Ett antal till synes kvarlämnade båtar på slipområdet efterlyser sina ägare sidan 3 Kameraövervakning nästa steg för ökad säkerhet på slipområdet.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 1 Folkdansringen i Örebro län VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 Tur att Orsa spelmän hade tak över huvudet i alla fall! 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSEN FÖR 2010 Styrelsen för Folkdansringen i Örebro län, tillhörig Svenska

Läs mer

Riks-Nytt. Informationsblad till distrikt och föreningar inom Svenska Folkdansringen Nr 4 2007, september

Riks-Nytt. Informationsblad till distrikt och föreningar inom Svenska Folkdansringen Nr 4 2007, september Riks-Nytt Informationsblad till distrikt och föreningar inom Svenska Folkdansringen Nr 4 2007, september Innehåll: Folklig Dans i Skolan... 2 Riksstämman 2008... 2 Riksstämman 2008... 3 Regionkonferens

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17

Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17 Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17 Närvarande: 11 medlemmar, 2 från Vägledarens redaktion, 8 styrelsemedlemmar, samt 25 giltiga fullmakter. 1 Ordningsfrågor 1.1 Mötets

Läs mer

Nr 2 Maj 2008 -bladet

Nr 2 Maj 2008 -bladet Nr 2 Maj 2008 S -bladet Medlemstidning för Svenska S 30 förbundet Ur innehållet: - Följ ljuset i sommar - Eskader! - Sommaraktiviteter - Nya klassregler Insidan Svenska S30 förbundet c/o Margareta Johansson

Läs mer

1(5) (2007-12-31 2008-12-31) Hemsida http://www.brattvallsjaktskytteklubb.ac.se

1(5) (2007-12-31 2008-12-31) Hemsida http://www.brattvallsjaktskytteklubb.ac.se 1(5) (2007-12-31 2008-12-31) Hemsida http://www.brattvallsjaktskytteklubb.ac.se 2(5) DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Val av mötesfunktionärer ordförande, sekreterare, justerare 3. Fastställande av dagordning

Läs mer

Ekegårdsbladet februari 2015 www.ekegarden.nu, styrelsen@ekegarden.se

Ekegårdsbladet februari 2015 www.ekegarden.nu, styrelsen@ekegarden.se Ekegårdsbladet februari 2015 www.ekegarden.nu, styrelsen@ekegarden.se EE-blad Ekegårdsbladet kommer fr.o.m. nu att kunna fås via mail. Gå in på vår hemsida och följ instruktionerna. Stämma 2015, 22 april.

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR ANHÖRIG- NÄRSTÅENDE! NYTT MEDLEMSBLAD FÖR DIG SOM NYLIGEN FÅTT MS. Webbredaktör sökes. Vårens aktiviteter

TILL DIG SOM ÄR ANHÖRIG- NÄRSTÅENDE! NYTT MEDLEMSBLAD FÖR DIG SOM NYLIGEN FÅTT MS. Webbredaktör sökes. Vårens aktiviteter NYTT MEDLEMSBLAD Välkomna till Neuroförbundets nya medlemsblad i Kristianstadsbygden! Med det nya formatet hoppas vi att det ska bli enklare att läsa inbjudningar och aktiviteter. Med tiden ska vi också

Läs mer

KONFIRMAND 2013/2014

KONFIRMAND 2013/2014 KONFIRMAND 2013/2014 Nyfiken på livet? Vad har du lärt dig under konfirmandtiden? Vad har varit det bästa med konfirmationen? Lägret och få träffa nya vänner. Ledarna. Att dansa! Lägret var underbart!

Läs mer

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING Tid: Söndagen den 24 februari 2002 Plats: Beslutande: MB Samtliga närvarande Karolina Filipsson Sekreterare Lars Roslund Årsmötets ordförande Åsa Karlsson Bernt

Läs mer

Marks Amatörradioklubb Box 2022 511 02 SKENE. Telegrafikurs... 3 Årsmöte stundar... 4

Marks Amatörradioklubb Box 2022 511 02 SKENE. Telegrafikurs... 3 Årsmöte stundar... 4 Marks Amatörradioklubb Box 2022 511 02 SKENE Telegrafikurs... 3 Årsmöte stundar... 4 M.A.R.K. Marks Amatör Radio Klubb Klubbstyrelse 2006 Ordförande SM6MLI Hans Turesson 0320/103 81 Vice ordförande SM6UNC

Läs mer

Stadgar för Västerdalarnas Flygklubb 2005

Stadgar för Västerdalarnas Flygklubb 2005 Stadgar för Västerdalarnas Flygklubb 2005 1 15 Reviderade 2008-03-01. Fastställda 2008-07-19 Reviderade 2009-03-28. Fastställda 2009-09-12 1 ÄNDAMÅL Västerdalarnas Flygklubb, i dessa stadgar kallad VFK

Läs mer

Västmanlands Spelmansförbund

Västmanlands Spelmansförbund Bladet Nr Västmanlands Spelmansförbund Ordförande har ordet: Hej! Nu har spelmanssommaren dragit förbi. Det finns ett stort utbud av spelmansstämmor, och jag har bara besökt ett litet urval av dem; Möklinta,

Läs mer

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening -

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening - SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur föreningskunskap - att bilda förening - Innehållsförteckning Ideell förening, vad är det? 3 Hur många medlemmar måste man vara? 3 Vad krävs för att bilda en förening?

Läs mer

Anmälnings-, ändrings- och beställningsblankett

Anmälnings-, ändrings- och beställningsblankett Anmälnings-, ändrings- och beställningsblankett Klipp ur sidan, tejpa och sänd den till REV (portot betalt) eller faxa hela sidan till 08-20 74 78. Till REV, Riksförbundet Enskilda Vägar Riddargatan 35-37

Läs mer

Bävernytt. ordförande h a r o r d e t. Din lokala nyhetskälla. Nr 1 - Feb 2008. Du som Medlem är Inbjuden till:

Bävernytt. ordförande h a r o r d e t. Din lokala nyhetskälla. Nr 1 - Feb 2008. Du som Medlem är Inbjuden till: Bävernytt Din lokala nyhetskälla Nr 1 - Feb 2008 Du som Medlem är Inbjuden till: ordförande h a r o r d e t Styrelsens arbete efter jul och nyår flyter på för fullt. Vi har många bollar i luften. Om inte

Läs mer

Norrköping 23-24 augusti 2011

Norrköping 23-24 augusti 2011 Inbjudan till lärare i samhällsvetenskapliga ämnen Norrköping 23-24 augusti 2011 Välkommen till Skogsindustriernas fortbildning för gymnasielärare i samhällvetenskapliga ämnen Skogsindustrierna och Holmen

Läs mer

OFFICIELLT PROGRAM VID ÅRSMÖTET I VESSIGEBRO 2016

OFFICIELLT PROGRAM VID ÅRSMÖTET I VESSIGEBRO 2016 OFFICIELLT PROGRAM VID ÅRSMÖTET I VESSIGEBRO 2016 TORSDAG 5 MAJ: Inkörning på KATRINEBERG, VESSIGEBRO, under dagen. Ni är även välkomna tidigare, skriv bara in ankomsten på anmälan. Koordinater: N 56 58

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2013.

Verksamhetsberättelse för år 2013. Verksamhetsberättelse för år 2013. Styrelsen för HjärtLung i Kalmar får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2013. Styrelse och funktionärer. Ordförande: Per-Olof Rossberg. Vice ordförande:

Läs mer

Jag vill samtidigt passa på att meddela att jag av personliga skäl kliver av ordförandeskapet.

Jag vill samtidigt passa på att meddela att jag av personliga skäl kliver av ordförandeskapet. Bästa/bäste medlem och brandutredarkollega! är kommer ett synnerligen senkommet underlag för det stundande årsmötet. Orsakerna till det senkomna utskicket är jag, och i korta drag verkligheten utanför

Läs mer

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 5 7 AUGUSTI 2016 i GRÄNNA

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 5 7 AUGUSTI 2016 i GRÄNNA SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 5 7 AUGUSTI 2016 i GRÄNNA Smålands Brottningsförbund inbjuder samtliga Smålandsklubbar till Sommarkonferens för föreningsledare, och träningscamp för knatte, pojk, ungdom,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-03-13. Plats och tid Dalarö Sjöräddningsstation, söndag 2015-03-13 kl 15:00-17:00.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-03-13. Plats och tid Dalarö Sjöräddningsstation, söndag 2015-03-13 kl 15:00-17:00. Plats och tid Dalarö Sjöräddningsstation, söndag 2015-03-13 kl 15:00-17:00. Närvarande DSK-Ledamöter Lennart Karlberg, ordförande för årsmötet Ulrika Eriksson, sekreterare Leif Larsson, ordförande Richard

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 Verksamhetsberättelse 2013 Halliwickklubbarna Doppingen och Viggen 1. Valda av årsmötet för styrelseuppdrag för Halliwickklubbarna Doppingen och Viggen 2013 Följande personer har haft styrelseuppdrag i

Läs mer

BLADET. Kallelse till årsmöte i. Wasabryggeriets Vänner. Tisdagen den 10 februari, klockan 18.30 Plats: Wasabryggeriet.

BLADET. Kallelse till årsmöte i. Wasabryggeriets Vänner. Tisdagen den 10 februari, klockan 18.30 Plats: Wasabryggeriet. www.wasabryggerietsvanner.se info@wasabryggerietsvanner.se BLADET Kallelse till årsmöte i Medlemsblad nr 1(50), 2009 Wasabryggeriets Vänner Tisdagen den 10 februari, klockan 18.30 Plats: Wasabryggeriet

Läs mer

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i.

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i. Så här går det till 1 Håll ett årsmöte Meddela din kör två veckor i förväg att ni ska ha ett årsmöte. UNGiKÖR kan förse dig med de flesta handlingar som behövs för mötet: 2 Dagordning (Kopiera så att alla

Läs mer

Mötesrapporter Senast uppdaterad 2009-06-04

Mötesrapporter Senast uppdaterad 2009-06-04 Mötesrapporter Senast uppdaterad 2009-06-04 Mötesrapporter Östhammas Filatelistklubb Till startsidan Från mötet i maj 2009 Inlag 4 juni 2009 Hej Filatelister i Östhammars Filatelistklubb Här kommer en

Läs mer

Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2

Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2 Sidan 1 av 11 Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2 Onsdag 21 april kl 19.30 i Stenhamra Församlingsgård Styrelsen för Klevbergets samfällighetsförening 1och 2 bilägger

Läs mer

SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data

SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data Kallelse till SeniorNet Järfällas stadgeenliga årsmöte tisdagen den 18 mars 2014 kl. 10.00 i ABF:s stora samlingslokal innanför datasalen.

Läs mer

Att bilda en förening

Att bilda en förening Att bilda en förening Skall ni dra igång en förening? Här finns viktig information Innehåll Varför bilda en förening?... 3 Vad krävs?... 3 Förberedelser... 4 Bildandemötet... 4 Styrelsen... 5 Det första

Läs mer

FÖRENINGSSTADGAR PO-Skåne

FÖRENINGSSTADGAR PO-Skåne FÖRENINGSSTADGAR PO-Skåne 1 Stadgarna är våra regler som vi måste följa. De talar om hur man skall göra i olika situationer. De skall vara en hjälp i arbetet för att få en bra och stark organisation. I

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 060402

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 060402 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 060402 Närvarande: Erica Hjelm Hans Ericson Sjöstrand Andersson Louise Rosengren Monica Åkesson Sofie Falkman Lena Hedlund Giesela Edström Ej närvarande: Suzanne

Läs mer

Jämtland/Härjedalens spelmansförbund MEDLEMSBLAD JUNI 2010 hemsida: www.spelmansforbundet.se epost: info@spelmansforbundet.se

Jämtland/Härjedalens spelmansförbund MEDLEMSBLAD JUNI 2010 hemsida: www.spelmansforbundet.se epost: info@spelmansforbundet.se Jämtland/Härjedalens spelmansförbund MEDLEMSBLAD JUNI 2010 hemsida: www.spelmansforbundet.se epost: info@spelmansforbundet.se Offerdals spelmanslag ett kvarts sekel! Hej! Jag heter Leif Olsson och blev

Läs mer

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster 5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster Hejsan! Ordföranden har ordet Så har vi nu klarat av årets tävling, 4-klubbs. Vi hade strålande väder och tävlingen flöt på riktigt bra

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 48 Detta har varit en riktigt intensiv och härlig vecka! Vi har gjort så mycket kul tillsammans: Fadderträff, adventspyssel, Lilla melodifestivalen, besök av Golbang,

Läs mer

Jämtland/Härjedalens spelmansförbund MEDLEMSBLAD SEPTEMBER 2010 hemsida: www.spelmansforbundet.se epost: info@spelmansforbundet.se

Jämtland/Härjedalens spelmansförbund MEDLEMSBLAD SEPTEMBER 2010 hemsida: www.spelmansforbundet.se epost: info@spelmansforbundet.se Jämtland/Härjedalens spelmansförbund MEDLEMSBLAD SEPTEMBER 2010 hemsida: www.spelmansforbundet.se epost: info@spelmansforbundet.se John-erik hammarberg Lappnilsmedaljör 2010 Foto Kjell-Erik Jonasson Ordförande

Läs mer

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 Halliwick-läger i Egypten 2008 1 STYRELSEN Viggen Tele,mail Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 Vice ordförande Åsa Lundvall 08-580 172 55 asa.lundvall@comhem.se Kassör & Lägeransvarig Katarina Ejergård

Läs mer

INBJUDAN TILL KEMILÄRARE

INBJUDAN TILL KEMILÄRARE INBJUDAN TILL KEMILÄRARE Billerud Skärblacka 1-2 november 2011 Välkommen till Skogsindustriernas fortbildning för kemilärare Den 1-2 november (vecka 44) arrangerar Skogsindustrierna fortbildningsdagar

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Varbergs FUB 2009

Verksamhetsberättelse för Varbergs FUB 2009 Verksamhetsberättelse för Varbergs FUB 2009 Medlemmar Möten Antalet medlemmar var vid årets slut 211 st. Styrelsemöten har hållits 11 gånger under året. Årsmötet hölls den 10 mars på FUB-gården. Styrelsen

Läs mer

KURSKATALOG HSB SÖDERTÄLJE

KURSKATALOG HSB SÖDERTÄLJE KURSKATALOG HSB SÖDERTÄLJE 2016 1 09 Kalendarium 04 Introduktion för nya ledamöter 08 Ekonomi för bostadsrättsföreningen 10 Anmälan & praktisk information I HSB Södertäljes studieråd sitter Ulla Castenvik,

Läs mer

Vikingen nr 3 2004 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2004 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2004 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Redaktör för tidningen är Lennart Holm. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du kanske har varit med om någonting

Läs mer

Studiecirklar. Våren 2016. Kulturarrangemang och föreläsningar

Studiecirklar. Våren 2016. Kulturarrangemang och föreläsningar Studiecirklar Våren 2016 Kulturarrangemang och föreläsningar För personer med egen erfarenhet av funktionsvariationer. För personal och anhöriga som har kontakt med personer inom LSS målgrupp. Studieförbundet

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN Tid: 4 september 2008 kl 19.00 Plats: Hemma hos ordförande Ove Paulusson i Mölndal Närvarande: Ordförande Ove Paulusson () IT-ansvarig Morgan Fredberg () via

Läs mer

Program våren 2016 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är välkomna!

Program våren 2016 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är välkomna! Gävle Program våren 2016 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är välkomna! Jack and the Rippers inleder vårsäsongen med musiken vi minns från 60- och 70-talen.

Läs mer

TILL LÄRARE SOM UNDERVISAR PÅ TEKNIK- ELLER ELPROGRAMMET OCH VILL MÖTA FRAMTIDEN I SKOGSINDUSTRIERNAS SOMMARFORTBILDNING 2009

TILL LÄRARE SOM UNDERVISAR PÅ TEKNIK- ELLER ELPROGRAMMET OCH VILL MÖTA FRAMTIDEN I SKOGSINDUSTRIERNAS SOMMARFORTBILDNING 2009 TILL LÄRARE SOM UNDERVISAR PÅ TEKNIK- ELLER ELPROGRAMMET OCH VILL MÖTA FRAMTIDEN I SKOGSINDUSTRIERNAS SOMMARFORTBILDNING 2009 Karlstad 16 17 juni 2009 Välkommen till Skogsindustriernas fortbildning för

Läs mer

Årsmöteshandlingar 2013

Årsmöteshandlingar 2013 Trollhättans Brukshundklubb Årsmöteshandlingar 2013 Dokument: Dagordning Preliminärt årsprogram Verksamhetsplan Valberedningens förslag Budgetförslag Dagordning Trollhättans brukshundklubb 2013 1. Mötet

Läs mer

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016 SKAPANDE SKOLA Projektet är avslutat och var mycket uppskattat av eleverna! Filmerna finns på erikhedman.com. SMILE Månadens ord är MEDMÄNSKLIG- HET och vi arbetar med färdigheten att visa att man tycker

Läs mer

Kallelse ÅRSMÖTE 2016 i Söder-Marums vägförening Lördagen den 18 juni kl. 10.00, Medborgarhuset

Kallelse ÅRSMÖTE 2016 i Söder-Marums vägförening Lördagen den 18 juni kl. 10.00, Medborgarhuset Kallelse ÅRSMÖTE 2016 i Söder-Marums vägförening Lördagen den 18 juni kl. 10.00, Medborgarhuset Förslag till dagordning 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Val av ordförande för årsmötet

Läs mer

Dagordning för Vulcan Riders Swedens Årsmöte 2007

Dagordning för Vulcan Riders Swedens Årsmöte 2007 PROTOKOLL 1 (8) Ärende Årsmöte Datum 2007-06-30 Plats Distribution Tånga Hed, Vårgårda www.vulcanriders-sweden.org Dagordning för Vulcan Riders Swedens Årsmöte 2007 1. Val av ordförande att leda mötets

Läs mer

Hej alla medlemmar! Förutom denna regelbundna verksamhethar vi också genomfört: Ö konstrundan 1 2 september

Hej alla medlemmar! Förutom denna regelbundna verksamhethar vi också genomfört: Ö konstrundan 1 2 september 2012 12 13 Hej alla medlemmar! Vårt jubileumsår går mot sitt slut och det är väl på sin plats med en liten summering av vad som hänt sen vårt senaste medlemsbrev, som kom i slutet av sommaren. Den ordinarie

Läs mer

FYRISGÅRDEN. Mötesplatsen för alla BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING

FYRISGÅRDEN. Mötesplatsen för alla BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING FYRISGÅRDEN Mötesplatsen för alla 2014 2015 BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING Fyrisgården är en ideell förening som erbjuder meningsfull fritid för alla människor, oavsett ålder och funktionsförmåga.

Läs mer

INFORMATIONSBLAD 22 september 2 oktober 2010

INFORMATIONSBLAD 22 september 2 oktober 2010 Trädgården som ateljé tid: onsdag 22 september 2010, kl 00:00-00:00 Höstkväll med internationellt tema på Kyrkön Plats: Kyrkön, Järvsö tid: torsdag 23 september 2010, kl 19:00-00:00 "Självfull samklang

Läs mer

söndag den 27 maj 2007 kl. 11.00

söndag den 27 maj 2007 kl. 11.00 Föreningen Gunnsjöbadet Kallelse till årsmöte Härmed kallas du till årsmöte I föreningen Gunnsjöbadet söndag den 27 maj 2007 kl. 11.00 i Kvarngården, Bergshamra Dagordning 1. Val av ordförande samt sekreterare

Läs mer

Kallelse till årsmöte 2015

Kallelse till årsmöte 2015 Kallelse till årsmöte 2015 Feministiskt Initiativ Nordöstra Skåne Datum: 21 mars 2015 Tid: 13.00 Plats: Spannmålsgatan 9 291 32 Kristianstad Information Lokalen är fullt tillgänglig och i närheten av tågstationen.

Läs mer

Läs om Lägerhelg för barnfamiljer Bussresa till Kolmården Nyvalda styrelsen och mycket mer

Läs om Lägerhelg för barnfamiljer Bussresa till Kolmården Nyvalda styrelsen och mycket mer Astma- Astma- och och Allergiföreningen Allergiföreningen i Stockholm i Stockholm Januari- Nr 2 2012 mars maj 2012 Läs om Lägerhelg för barnfamiljer Bussresa till Kolmården Nyvalda styrelsen och mycket

Läs mer

Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 23 mars 2015 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Lidingö

Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 23 mars 2015 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Lidingö 1 SeniorNet Lidingö Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 23 mars 2015 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Lidingö Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet 3.

Läs mer

RENYSSANS. Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Hösten 2012. I detta nummer: Höstgille, glöm inte att anmäla dig/er, Fårets Dagar, ny matbok

RENYSSANS. Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Hösten 2012. I detta nummer: Höstgille, glöm inte att anmäla dig/er, Fårets Dagar, ny matbok RENYSSANS Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille Hösten 2012 Henrik VIII:s college, Cambridge I detta nummer: Höstgille, glöm inte att anmäla dig/er, Fårets Dagar, ny matbok 1 Höstgille Lördag den 27 oktober

Läs mer

40 år. Välkomna till. Årsmöte 2012

40 år. Välkomna till. Årsmöte 2012 40 år Välkomna till Årsmöte 2012 Lindåsskolans matsal Söndag 25 mars 15.00 Kallelse Styrelsen för Anläggningssamfälligheten Östra Lindås kallar härmed medlemmarna till årsmöte 2012. Mötet kommer att hållas

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2015

Verksamhetsberättelse för 2015 Verksamhetsberättelse för 2015 Styrelse Styrelsen för Musikens Hus Akademin har haft följande sammansättning under året. Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare Anders Sundquist Bosse Lundgren Agneta

Läs mer

Slakastämman 7 september

Slakastämman 7 september Slakastämman 7 september Äntligen fick Slakastämman det väder den förtjänade. Strålande sol och värme. Och det märktes. 2013 års allspel var ett av de bästa hittills. Och som grädde på moset en annorlunda

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Holje Folkdansgille 2012-02-08 i Jämshögs Medborgarhus.

Protokoll fört vid årsmöte med Holje Folkdansgille 2012-02-08 i Jämshögs Medborgarhus. 1 Protokoll fört vid årsmöte med Holje Folkdansgille 2012-02-08 i Jämshögs Medborgarhus. 1 Mötets öppnande Vice ordföranden Bengt Bengtsson kunde hälsa ett 25-tal närvarande välkomna och förklarade årsmötet

Läs mer

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Sommaren 2013. I detta nummer: Kurser, jullotteri, inbjudningar och recensioner.

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Sommaren 2013. I detta nummer: Kurser, jullotteri, inbjudningar och recensioner. RENYSSANS Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille Sommaren 2013 I detta nummer: Kurser, jullotteri, inbjudningar och recensioner. Hur det gick till i Bretten och på Bornholm får ni veta i nästa nummer 1

Läs mer

Både VM och SM till Mollösund i sommar!

Både VM och SM till Mollösund i sommar! Både VM och SM till Mollösund i sommar! Det er med stor glädje Mollösunds Båtförening nu kan sätta Mollösund på Sveriges kappseglingskarta. I konkurrens med andra segelklubbar har MBF fått äran att arrangera

Läs mer

DAGORDNING VID ÅRSMÖTE 12 MARS 2016

DAGORDNING VID ÅRSMÖTE 12 MARS 2016 DAGORDNING VID ÅRSMÖTE 12 MARS 2016 1 Årsmötets öppnande och parentation 2 Val av ordförande för årsmötet 3 Val av sekreterare för årsmötet 4 Val av 2 justerare för årsmötesprotokollet 5 Upprättande och

Läs mer

T E C K E N P O S T E N N Y H E T S B L A D

T E C K E N P O S T E N N Y H E T S B L A D 1 J A N U A R I 2 0 1 4, N R 1 T E C K E N P O S T E N N Y H E T S B L A D 2014-01- 30 Fotograf Anders Alm R I K S T E A T E R N I D E T H Ä R N U M R E : G E R T E A T E R P Å T E C K E N - S P R Å K

Läs mer

UTBILDNING. Tema: Kommunicera mera. 15-17 april 2016 Almåsa Konferens Stockholm

UTBILDNING. Tema: Kommunicera mera. 15-17 april 2016 Almåsa Konferens Stockholm 15-17 april 2016 Almåsa Konferens Stockholm UTBILDNING Tema: Kommunicera mera För dig som har barn, oavsett ålder, med dövhet/hörselskada i kombination med utvecklingsstörning FÖRÄLDRA- UTBILDNING Föräldrautbildning

Läs mer