Akvarellkurs i Toscana

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Akvarellkurs i Toscana"

Transkript

1 T O S C A N A oktober i Toscana Drömmen om Toscana En varsamt renoverad liten vingård, mitt i Chianti-distriktet i Italien - utsikt över kullar och dalar. Med sin generösa atmosfär andas Ancora del Chianti drömmen om Toscana. En fantastisk plats för akvarellkurs! Från den lilla staden Greve, strax söder om Florens, tar du dig några få kilometer på slingrande vägar upp till Ancora del Chianti Bed & Breakfast. med Monica Månsson Tema: Toscanas färger och former Efter frukost blir det genomgång av dagens övningar och uppgifter. Det kan handla om akvarelltekniker, färglära, teckning eller bildkomposition. Efter lunch kan du fritt bestämma var du vill måla innan återsamlingen under sen eftermiddag. Motiven finns runt omkring oss: Husen som skiftar i olika jordfärger, säsongen växter och frukter, krukor av terrakotta, detaljer och vyer. Någon dag gör vi ett besök i Montefioralle för att med papper och penna fånga den lilla medeltida staden. Vår ateljé är utvändigt ett gammalt stenhus, men inne är allting nytt. Genom det stora fönstret har du utsikt över dalen med sina vin- och olivodlingar. En dag ledig för eget måleri eller utfärd. Det är en fördel om du som anmäler dig till kursen har viss erfarenhet av akvarellmålning. Vi samlas till middagen på tisdag kväll och avslutar med frukost på tisdagen en vecka senare. Resan ordnar du själv. (Flygbiljetter till bra pris finns till Florence, Pisa och Bologna.) Det behövs bil för att ta sig ända fram till Ancora del Chianti. Nivåskillnader med ojämna trappsteg förekommer. En del av upplevelsen är att njuta av den traditionella toskanska maten. Och naturligtvis finns husets eget vin för den som så önskar. Tisdag 13 - tisdag 20 oktober 2015 Kurs onsdag 14 - måndag 19 oktober kr tisdag 13 - tisdag 20 oktober Logi m. halvpension: 540 / person i dubbelrum Logi m. halvpension: 690 dubbelrum för eget bruk Rummen har god standard, egen dusch och toalett. Separata sängar kan fås i de flesta rum. Städning varje dag ingår. I logipriset ingår frukost och middagar med flera rätter samt en festmåltid sista kvällen. Middagarna avnjuts på Ancora del Chianti, förutom en kväll, då vi besöker en äkta italiensk pizzeria. Lunchmat ordnar var och en själv. Det finns tillgång till gästkök. Man kan annars välja att besöka en restaurang. Eventuellt kan lunchpaket ordnas. Vår värdinna, Laura, talar bra engelska och berättar med glädje och entusiasm om trakten, traditionerna och maten. Obs! Fåtal platser. Ancora del Chiantis regler gäller för avbokning av mat och logi.

2 V I S I N G S Ö j u n i En akvarellkurs på försommaren Visingsö - ett öppet landskap och skuggande träd Välkommen till en akvarellkurs med helpension på Wisingsö Hotell & Konferens. Hotellet ligger i en park med gräsmattor, rabatter och stora skuggande träd. Här finns det gott om sittplatser och bord för den som vill ta med pennor och penslar utomhus. Vår matsal är belägen i ett vackert trähus med snickarglädje. Visingsö har ett öppet landskap med vida vyer och mycket himmel. Här finns lummiga ekskogar, ett jordbrukslandskap och en småskalig bebyggelse. På denna pärla i Vättern är det alltid nära till vattnet. Med bil eller cykel kan du uppleva landskapet från vägen som går runt ön. Visingsö har varit bebott långt tillbaka i tiden. Näs borgruin, på sydspetsen, var en Sveriges första kungaborgar och Magnus Ladulås är en av de många kungar som residerat här. Visingsö har idag ca 800 bofasta. Tema: Träd och växtlighet Fokus ligger på att skildra trädens karaktär. Lövmassor och volymer, grenarnas formspråk, stammens struktur, detaljer, blad, färger... Med teckning och akvarell undersöker vi motiven som blir utgångspunkt för våra bilder. Gemensamma bildgenomgångar och enskild handledning. Både nya och mer erfarna akvarellmålare är välkomna. Kursen startar med eftermiddagskaffe på lördagen kl. 15 och slutar tisdag kl. 16. Vår rymliga och trevliga ateljé ligger på andra våningen i ett hus alldeles intill vårt logi. Hiss finns ej. Mat, logi mm Vi bor bekvämt med helpension på Wisingsö Hotell & Konferens, tre kilometer norr om färjeläget. Trevliga rum med egen dusch och toalett och tillgång till gästkök. Visingsö ligger 30 km norr om Jönköping. Hit tar man sig båtvägen från Gränna. Det går täta turer med färja och du kan bekvämt ta med bilen ända fram till hotellet. lördag 13 tisdag 16 juni 2015 Kurs: kr Logi i delat rum, helpension: kr Logi i enkelrum, helpension: kr (inkl. ateljékostnad) Cykel finns att hyra Helpension med trerätters middag sista kvällen. kurser bl.a. för Arne Isacsson. Monica har tilldelats Arne Isacsson-priset. Hotellets regler gäller för avbokning av mat och logi.

3 K I N N E K U L L E a p r i l Förenkling/porträtt En veckoslutskurs framåt vårkanten Välkommen till en akvarellkurs i det idylliska Falkängen, en av Sveriges bäst bevarade bruksgator. Det lilla samhället Hällekis ligger alldeles intill Vänern vid det vackra Kinnekulle. När bruket lades ner räddades husen i sista stund från rivning och renoverades sedan varsamt och fungerar nu bland annat som vandrarhem och konferensanläggning. Tema: Förenkling / porträtt Förenkling: Vi övar på att lyfta fram det väsentliga i ett motiv och utesluta det som är oviktigt eller stör. Vi prövar att på olika sätt, och i flera steg, förenkla och förändra bilden. Ta gärna med egna akvareller att ha som utgångspunkt. Porträtt: Någon dag provar vi på att måla ansikten. Vi tar varandra till modell. Det blir en genomgång av ansiktets proportioner. Vi använder oss av akvarellens flödighet och låter inte porträtten bli exakta avbildningar utan arbetar ganska snabbt och fritt. Det är en fördel om du har viss erfarenhet av akvarellmåleri. Vi startar på fredag eftermiddag kl. 15. På kvällen fortätter vi med de första övningarna. Kursen avslutas söndag kl.16. Ateljén är ljus och trivsam. Här får du en egen rejält tilltagen arbetsyta. Du disponerar ateljén när du vill under dygnets timmar. Kursen ges på Falkängens Vandrarhem & Konferens. Vi bor i rymliga rum med eget pentry, dusch och toalett. Som tillval kan du få slutstädning. Vi äter middag tillsammans på fredagen kl. 18. På lördagskvällen blir det en lite festligare middag och på söndagen intar vi en lunch. Mat beställs till vandrarhemmets matsal. Frukost och lördagens lunch ordnar du själv. Enkelt förmiddags- och eftermiddagskaffe samt frukt finns i ateljén och ingår i kurspriset. En livsmedelsbutik finns på gångavstånd från vandrarhemmet. Fredag 24 söndag 26 april 2015 Kurs: kr Logi i delad lägenhet: kr Logi i egen lägenhet: kr Två middagar och en lunch ingår i logipriset. För dig som inte bor på Falkängen tillkommer en kostnad på 300 kr för ateljén. (Ingår normalt i priset för logi.) Nära till buss och tåg. Kinnekulletåget, rälsbuss mellan Hallsberg och Göteborg, har hållplats i Hällekis. Lokalerna, och även utfärden, bör fungera för rörelsehindrade. (Speciellt en av lägenheterna är bra anpassad.) Ramper finns, men trösklar förekommer. Kontakta Monica för mer information. kurser bl.a. för Arne Isacsson. Monica har tilldelats Arne Isacsson-priset.

4 L Y S E K I L augusti i Lysekil Sensommar i Bohuslän. Vi målar akvarell där hav och land möts. I Lysekil får vi såväl stadens bekvämlighet som sensommarens ljus över släta klipphällar. Med flödig akvarellfärg skildrar vi naturens färger och former. Genom demonstrationer, teknik- och färgövningar lär du dig att mer medvetet använda akvarelltekniken. Vår ateljé är Segelsällskapets ljusa, fina lokal som ligger vid hamnen, nära vattnet. Härifrån är det bara 200 steg till det varsamt renoverade kallbadhuset - ett minne från den tid då Lysekil utvecklades till Sveriges förnämsta badort. Våra motiv är såväl små växter och djur från den marina världen som bergs- och havslandskapet omkring oss. Kursen vänder sig till såväl nybörjare som till dig med erfarenhet av akvarellmåleri. Torsdag 13 söndag 16 augusti 2015 Kurs: kr Kursen startar torsdag kl. 13 och slutar söndag kl. 15. Övriga dagar börjar vi kl. 9 och avslutar ca kl. 17. Det finns möjlighet att använda ateljén även kvällstid. Enkelt förmiddags- och eftermiddagskaffe samt frukt finns i ateljén och ingår i kurspriset. Inga övriga måltider ingår. Vi som vill äta tillsammans, lunch eller middag, slår följe till någon trevlig restaurang. Sista kvällen bokar jag bord till avslutningsmiddag på en fiskrestaurang. Du väljer själv hur du vill bo. Vi har inget gemensamt logi, men för den som önskar finns rum reserverade hos Strandflickorna, nära vår ateljé. Vill du vara säker på att få ett rum eller en lägenhet bör du boka i god tid. Direktbuss till Lysekil går från Göteborg. kurser bl.a. för Arne Isacsson. Monica har tilldelats Arne Isacsson-priset.

5 Ö S T E R L E N s e p t e m b e r på Österlen Välkommen till Österlen! Kursen ges i Skåne Tranås, ett litet samhälle beläget där det mjukt böljande, öppna landskapet möter lövskogen. Här ligger det trivsamma STF Hotell & Vandrarhem Skåne Tranås, strax intill den speglande dammen. Temat med äpplen och akvarellteknik var mycket uppskattat hösten 2014, så vi låter det återkomma även i år. Någon dag växlar vi om med landskapsmålning. Tema: Äppeltider/akvarellteknik Vi njuter av årets äppelskörd och tar även äpplet som utgångspunkt för våra övningar och bilder. Vi tränar på att styra färg och vattenflöden och att använda oss av de olika pigmentens uttryck. Disposition av bildytan samt upprepning med variation är ämnen som vi tar upp. Dessutom blir det några lekfulla övningar. Vår ateljé är rymlig och ljus och ligger ett par minuters promenad från vandrarhemmet. Vi startar måndag kl.14 och avslutar torsdag kl.15. Kursen vänder sig till såväl nybörjare som mer erfarna akvarellmålare. I "Kvarnen" dukas frukostbuffén upp i den hemtrevliga frukostmatsalen. Där äter vi även middag på kvällarna. Onsdag kväll är det extra festligt med en trerätters middag. På torsdagen blir det lunch. Enkelt förmiddags- och eftermiddagskaffe samt frukt finns i ateljén och ingår i kurspriset. Övriga måltider ordnar du själv. Vandrarhemmets största hus är av senare datum. Här har rummen en hög och bekväm standard. Många rum är utrustade med toalett och dusch, pentry samt egen uteplats. Som tillval kan du få enkelrum, linne och slutstädning. Rum med något enklare standard finns också. Måndag 14 torsdag 17 september 2015 Kurs: kr Logi med halvpension i delat rum: fr kr Enkelrumstillägg fr. 100 kr/dygn Frukost, tre middagar och en lunch ingår i logipriset. För dig som inte bor på vandrarhemmet tillkommer en kostnad på 150 kr för ateljén. (Den avgiften ingår normalt i priset för logi.) Lokalerna bör fungera även för rörelsehindrade. Trösklar förekommer. Kontakta Monica för mer information. kurser bl.a. för Arne Isacsson. Monica har tilldelats Arne Isacsson-priset.

Spray-Stänk. Våren 2015. Stad i vinterskrud av Marita Möller (Se referat sid 14)

Spray-Stänk. Våren 2015. Stad i vinterskrud av Marita Möller (Se referat sid 14) Spray-Stänk Våren 2015 Stad i vinterskrud av Marita Möller (Se referat sid 14) Akvarell sällskapet Spray Vi vill stimulera och aktivera till akvarellmåleri och försöka visa på akvarellens otroliga möjligheter.

Läs mer

Jomana, Invajo, 20 personer, 20 juni 2012. Catch & Relax - lite om oss. Fisket 08-509 04 335. Vaxholm den 14 maj 2012. Hej Jomana!

Jomana, Invajo, 20 personer, 20 juni 2012. Catch & Relax - lite om oss. Fisket 08-509 04 335. Vaxholm den 14 maj 2012. Hej Jomana! Jomana, Invajo, 20 personer, 20 juni 2012 08-509 04 335 Hej Jomana! Vaxholm den 14 maj 2012 Tack för er förfrågan och trevligt samtal i sent i fredags. Vi kan som sagt ta hand om din grupp den 20 juni

Läs mer

Skidåkning för hela familjen i Sveriges sydligaste fjällnatur! 2011 / 2012

Skidåkning för hela familjen i Sveriges sydligaste fjällnatur! 2011 / 2012 2011 / 2012 Ny väg till Hovfjället! Nya stugor med ski-in ski-out Besök Hovfjället på sommaren! Nya handikappanpassade stugor Sveriges första MTB Trek Profile Store Skidåkning för hela familjen i Sveriges

Läs mer

MAT KONST HANTVERK CYKEL GOLF MUSEUM GALLERI. Bornholm. din närmaste paradisö 3:2. Team Bornholm AB

MAT KONST HANTVERK CYKEL GOLF MUSEUM GALLERI. Bornholm. din närmaste paradisö 3:2. Team Bornholm AB MAT KONST HANTVERK CYKEL GOLF MUSEUM GALLERI Bornholm din närmaste paradisö BESTÄLL 3 NÄTTER 3:2 BETALA BARA FÖR 2 2014 Team Bornholm AB 9 12 13 14 15 17 18 19 20 22 16 23 21 24 26 27 8 10 11 4 1 5 2 7

Läs mer

ResTeamet Bussresor 2012

ResTeamet Bussresor 2012 ResTeamet Bussresor 2012 Resor med personlighet! Upp till 400 kronor i boka tidigt-rabatt t o m den 5 februari Gratis anslutning från 19 orter i Skåne! Resor med personlighet! Det är nu vår 19:e säsong

Läs mer

Charmigt och personligt. Välj bland över 50 olika hotell med personlig prägel - få en övernattning med frukost för två personer

Charmigt och personligt. Välj bland över 50 olika hotell med personlig prägel - få en övernattning med frukost för två personer Charmigt och personligt Välj bland över 50 olika hotell med personlig prägel - få en övernattning med frukost för två personer 2 1 Grattis! Du har fått en upplevelse i present, en Smartbox Charmigt och

Läs mer

HÄNG MED RESA till SYDAFRIKA NYÅR 2013-2014

HÄNG MED RESA till SYDAFRIKA NYÅR 2013-2014 Deltagare: Betalning: Namn: HÄNG MED RESA till SYDAFRIKA NYÅR 2013-2014 ÄVENTYRSRESA MED RIDNING & AKTIVITETER FÖR ICKE RIDANDE Med: Ridning bland vildhästar i bergen, nyårsfest & klassisk jeepsafari i

Läs mer

BUSS FLYG KRYSSNINGAR GRUPPRESOR. 0511-34 66 60 031-12 68 00 www.mkbussresor.se GRUPPRESOR I TRE OLIKA KONTINENTER 1

BUSS FLYG KRYSSNINGAR GRUPPRESOR. 0511-34 66 60 031-12 68 00 www.mkbussresor.se GRUPPRESOR I TRE OLIKA KONTINENTER 1 BUSS FLYG KRYSSNINGAR GRUPPRESOR 2015 0511-34 66 60 031-12 68 00 www.mkbussresor.se GRUPPRESOR I TRE OLIKA KONTINENTER 1 Nytt och gammalt i en härlig blandning Välkomna till oss på MK bussresor och ett

Läs mer

Skidåkning för hela familjen i Sveriges sydligaste fjällnatur!

Skidåkning för hela familjen i Sveriges sydligaste fjällnatur! Säsongen 2010 / 2011 Nya stugor på toppen av Hovfjället Nytt boende - hotell Sahlströmsgården och Valbergsängen Sporthotell Specialpaket till fantastiska priser! Fler lyxiga hus, Abbas Stugby Skidåkning

Läs mer

Vi 30-årsjubilerar! E-post: info@mkbussresor.se Hemsida: www.mkbussresor.se

Vi 30-årsjubilerar! E-post: info@mkbussresor.se Hemsida: www.mkbussresor.se 2014 30 ÅR 1 Vi 30-årsjubilerar! I år är det 30 år sedan Mikael Bergh med hjälp av sin far Karl-Erik startade MK bussresor. De första resorna den sommaren gick till Gotland, ett resmål som blivit något

Läs mer

Välj bland över 15 olika hotell - få en övernattning och inträde till spa för två personer

Välj bland över 15 olika hotell - få en övernattning och inträde till spa för två personer Spa och en natt Välj bland över 15 olika hotell - få en övernattning och inträde till spa för två personer 2 GRAttis - nu väntar en underbar upplevelse Den Smartbox som du nu har fått i present ger dig

Läs mer

I Emigranternas Fotspår 2015

I Emigranternas Fotspår 2015 I Emigranternas Fotspår 2015 2015-06-22 (11 dagar) DELSTATER: MINNESOTA Våra tankar om resan Nu är vi inne på vårt SEXTONDE år som researrangör. Vi har arrangerat över 30 resor och kört mer än 10 000 mil

Läs mer

Skärgården väntar! Gärdsholmen sid 11 och A

Skärgården väntar! Gärdsholmen sid 11 och A Tjust skärgård 2011 Skärgården väntar! Kära gäst, välkommen till livet i skärgården och till en vistelse fylld av kontrastrika naturupplevelser! Ingen skärgårdsö är den andra lik. Lummiga öar i innerskärgården,

Läs mer

Välj bland över 50 olika hotell - få två övernattningar med frukost för två personer

Välj bland över 50 olika hotell - få två övernattningar med frukost för två personer Minisemester Välj bland över 50 olika hotell - få två övernattningar med frukost för två personer 2 GRAttis - nu väntar en underbar upplevelse Den Smartbox som du nu har fått i present ger dig rätt att

Läs mer

Konferens- och mötesstaden Södertälje

Konferens- och mötesstaden Södertälje Konferens- och mötesstaden Södertälje Innehåll Mötesplatser för alla... 5 Varför Södertälje?... 6 Konferensanläggningar Quality Hotel Park... 8 The Beach... 10 Scandic Skogshöjd... 12 Torpa Pensionat...

Läs mer

Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten!

Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten! Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten! I grova drag följer vi denna rutt: 17/10: Avresa från Sverige 18/10: Ankomst Kapstaden 19/10 Stellenbosch,

Läs mer

NYC MARATHON. Världens största maratonlopp SPRINGTIME NYC MARATHON 1

NYC MARATHON. Världens största maratonlopp SPRINGTIME NYC MARATHON 1 NYC MARATHON Världens största maratonlopp 1 NYC MARATHON ING NEW YORK CITY MARATHON ÄR I SÄRKLASS VÄRLDENS STÖRSTA OCH HÄFTIGASTE MARATONLOPP. FORTFARANDE INTE ÖVERTYGAD? Löpare från jordens alla hörn.

Läs mer

go gemenskap Allmän/Bibel/Diakoni/Församlingsledarakademin/ Korta kurser/konstskola/musik/själavård På Liljeholmen är verkligheten större.

go gemenskap Allmän/Bibel/Diakoni/Församlingsledarakademin/ Korta kurser/konstskola/musik/själavård På Liljeholmen är verkligheten större. 2013/14 go gemenskap Allmän/Bibel/Diakoni/Församlingsledarakademin/ Korta kurser/konstskola/musik/själavård På Liljeholmen är verkligheten större. www.liljeholmen.nu Musiklinje Tycker du det låter spännande

Läs mer

Magnus Hertzberg M-Resor. www.m-resor.se

Magnus Hertzberg M-Resor. www.m-resor.se M RESOR 2015 2015 Det är fantastiskt roligt och vi är otroligt stolta över att så många människor har följt med oss genom åren! Nu ser vi fram emot ett nytt år med en del nya resmål men naturligtvis finns

Läs mer

Guide för gruppresearrangörer DESTINATION SOMMENBYGD 2011

Guide för gruppresearrangörer DESTINATION SOMMENBYGD 2011 Guide för gruppresearrangörer DESTINATION SOMMENBYGD 2011 Från Vättern till Kinda Kanal Aneby Boxholm Kinda Tranås Ydre Ödeshög VÄLKOMMEN TILL Destination SOMMENBYGD som ligger i norra Småland och södra

Läs mer

Svensk Mykologisk Tidskrift. Volym 35 nummer 1 2014

Svensk Mykologisk Tidskrift. Volym 35 nummer 1 2014 Svensk Mykologisk Tidskrift Volym 35 nummer 1 2014 Svenska mykologer - Karl Starbäck Jan Nilsson Karl Starbäck (1863 1931) Karl Starbäck föddes och växte upp i Norrköping. Under skoltiden visade han inga

Läs mer

Konst. Kultur. Kvalitet. Hösten och Vintern 2014/2015. www.triangelresor.se Tel 08 665 10 35

Konst. Kultur. Kvalitet. Hösten och Vintern 2014/2015. www.triangelresor.se Tel 08 665 10 35 Konst. Kultur. Kvalitet Hösten och Vintern 2014/2015 www.triangelresor.se Tel 08 665 10 35 1 Resor 2014 21/8 Skagen ljusets och konstens stad... 4 1/9 Svenska Pommern med öarna Rügen och Usedom... 6 2/9

Läs mer

HÄR MÖTS SVERIGES BÄSTA MEDARBETARE

HÄR MÖTS SVERIGES BÄSTA MEDARBETARE HÄR MÖTS SVERIGES BÄSTA MEDARBETARE Vi är specialister på lyckade möten! Vi vet att ditt möte handlar om mer än bara utrustning och lokaler. Även att samla, roa, utbilda och belöna är viktiga faktorer.

Läs mer

Porsche Club Sverige Festival

Porsche Club Sverige Festival Porsche Club Sverige Festival med årsmöte Lundsbrunn 2010, 13 16 maj Från att förra året ha firat vår festival mitt inne i stadsmiljö drar vi nu ut i landskapet kring Kinne - kulle som välkomnar oss i

Läs mer

Västerås Trädgårdssällskap

Västerås Trädgårdssällskap Välkommen till Västerås Trädgårdssällskap Som medlem får du bland annat: Delta i ett 30-tal aktiviteter, exempelvis trädgårdsbesök, kurser, föredrag och resor Träffa andra trädgårdsintresserade i regionen

Läs mer

gemenskap genom På Liljeholmen är verkligheten större Allmän/Bibel/Diakoni/Församlingsledarakademin/ Korta kurser/konstskola/musik/själavård

gemenskap genom På Liljeholmen är verkligheten större Allmän/Bibel/Diakoni/Församlingsledarakademin/ Korta kurser/konstskola/musik/själavård 2015/16 Ny valbar profil Mission & Församlingsplantering genom gemenskap Allmän/Bibel/Diakoni/Församlingsledarakademin/ Korta kurser/konstskola/musik/själavård På Liljeholmen är verkligheten större www.liljeholmen.nu

Läs mer

SYDAFRIKA JUL & NYÅR 2014-2015

SYDAFRIKA JUL & NYÅR 2014-2015 SYDAFRIKA JUL & NYÅR 2014-2015 DET BÄSTA AV KAPPROVINSEN EN FAVORIT I REPRIS Frihet med hyrbil trygghet i grupp RIDNING, VINPROVNING, GOLF, UTSÖKT MAT, UTFÄRDER & TREVLIGA AKTIVITETER Upplev Kapprovinsen

Läs mer

ResTeamet. Bussresor 2014. Resor med personlighet! Gratis anslutning från 16 orter i Skåne!

ResTeamet. Bussresor 2014. Resor med personlighet! Gratis anslutning från 16 orter i Skåne! ResTeamet Bussresor 2014 Resor med personlighet! Gratis anslutning från 16 orter i Skåne! Upp till 400 kronor i boka tidigt rabatt t.o.m. den 9 februari Resor med personlighet! I din hand håller du vår

Läs mer

MÖTEN EVENTS NÖJEN GOLF MAT

MÖTEN EVENTS NÖJEN GOLF MAT VÄLKOMMEN TILL FIRST HOTEL GRAND I MYSIGA KAFÉSTADEN ALINGSÅS MÖTEN EVENTS NÖJEN GOLF MAT Hotellet Familjen Hartman/Persson driver First Hotel Grand Alingsås. Tre syskon och pappa har arbetat med hotellet

Läs mer

GÖTEBORG 101 ÅR AV FOLKBILDNING & KULTUR

GÖTEBORG 101 ÅR AV FOLKBILDNING & KULTUR GÖTEBORG 101 ÅR AV FOLKBILDNING & KULTUR Välkommen till ABF! Vi tror på folkbildningens möjligheter att utmana och vara en demokratisk förändringskraft. Vi är övertygade om att framtiden är påverkbar och

Läs mer