Att dra grisen i svansen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Att dra grisen i svansen"

Transkript

1 Att dra grisen i svansen Om kontrafinalitetens olika yttringar Gemensam inventering och utredning Forskarbyn Ölsdalen OPEN augusti 2013 Bruksgården, Degerfors Välkommen!

2 Tema: Kontrafinalitet Vad är kontrafinalitet? Kontrafinalitet uppstår när åtgärder inte bara är kontraproduktiva utan får rakt motsatt effekt jämfört med den avsedda. Likt när man drar en gris i svansen för att få den att förflytta sig i den riktning man drar och det enda man åstadkommer är att grisen förflyttar sig i nosens riktning. Kontraproduktivitet vore att det blir svårare att få grisen att förflytta sig i dragriktningen, kontrafinalitet att motsatt effekt uppnås. Ett exempel på kontrafinalitet i samhället är Arbetsförmedlingen som har till uppgift att stödja arbetsökande i deras arbete att söka arbete. Många är de som vittnat om hur en del av de aktiviteter de som sökande tvingas genomgå ger dem lägre självkänsla och mindre tid att söka arbete, dvs det gör dem sämre rustade att söka arbete. Ett annat exempel är högskoleundervisning som syftar till att stärka självständighet och kritiskt tänkande men ibland får effekten att de lärande i stället blir ängsliga och försöker tyda vad det är som gäller, och därmed blir mindre självständiga och mindre kritiska. Det handlar inte om att intentionerna varit dåliga. Bara att det går åt rakt motsatt håll än det tänkta. Bakgrund Idén till årets OPEN bygger på att vi som planerar dessa dagar alla har erfarenheter som skulle kunna beskrivas som kontrafinala och att detta sätt att se på våra respektive erfarenheter verkade fruktbara men outredda. Styrelsen bestämde därför att ägna dagarna i Degerfors åt att mer ingående undersöka detta tema. Poängen med att utforska exempel på kontrafinalitet Oönskade utfall beskrivs ofta som resultat av otillräcklig planering eller kanske till och med mer eller mindre lömska motiv hos beslutsfattare. Den typen av förklaringsmodeller räcker inte för att förstå vissa typer av problem. Det händer ibland att alla verkligen gjort allt som är möjligt och vill det allra bästa, men ändå blir resultatet inte bara sämre, utan till och med motsatsen till det avsedda. Hur ska man då resonera om problemen? Att se på några företeelser med kontrafinalitetsglasögon kan vara ett sätt att bättre förstå vissa generella samhällsproblem. Blir sådana problem belysta ur denna synvinkel skulle kanske även det allmänna sättet att tala om problemen kunna påverkas så att alternativa lösningar kan visa sig. Genom att ta del av olika, men ändå liknande, erfarenheter kan var och en av oss förhoppningsvis också få ny förståelse och utvecklade tankeredskap som kan vara hjälpsamma för att än bättre både förstå och kunna handla i våra egna sammanhang.

3 Program För att utforska temat kontrafinalitet behövs konkreta exempel. Årets OPEN är därför tänkt som en gemensam inventering och ett gemensamt utforskande av dessa exempel. Temat Kontrafinalitet är framförallt i fokus på den första och sista dagen på OPEN. Dagarna däremellan är vigda åt diskussioner med anledning av de olika inspel som görs av medlemmarna under veckan. Även om kontrafinalitet är tråden kring vilken den övriga veckan spinns kommer det således att finnas stort utrymme för inspel och diskussioner som har ett annat fokus. Ändringar kan ske så för aktuellt program se Tisdag den 13 augusti Vi börjar veckan med en inventering av de medverkandes erfarenheter av kontrafinalitet. Tisdagens arbete är en kartläggning som förhoppningsvis kan ge oss rika och varierade konkreta exempel att återkomma till de fortsatta dagarna. Igångsättare och sammanhållare är Maria Andrén Gemensam middag på Bruksgården.. Middagen ingår i deltagaravgiften. Onsdag den 14 augusti Planerat- alltför planerat. Om hur det som var så väl tänkt och planerat kan bli så fel. Gunilla Hallerstedt och Monica Hane Facket, inför en pånyttfödelse? Rolf Andersson och Per Thorsell Lunch Några aspekter på begreppet ekonomi Lillemor Lundgren Den personliga integriteten och accelererande identitetsstölder och kränkningar - vad är det som händer? Lars Berglöf ? Årsmöte för föreningen Forskarbyn Ölsdalen kl Alla deltagare på OPEN är välkomna! Föreningen bjuder på smörgåstårta.

4 Torsdag den 15 augusti Halvhalt: samtal om samtalandet och återkopplingar till årets tema Gemensam diskussion / Maria Andrén leder Att vara chef i dagens arbetsliv Wanja Asplund Lunch Medarbetarenkäter vad gör vi med dem och vad gör de med oss? Monica Hane och Lisbeth Rydén Vad kommer efter Sökperioden? En diskussion om möjliga framtidsscenarion Per Thorsell Fredag den 16 augusti Summering och diskussion som avstamp för fortsatt utforskande. Bengt-Åke Wennberg delger oss sina reflektioner efter veckans gemensamma arbete med fokus på kontrafinalitet. Maria Andrén håller i återkopplingen till den inledande inventeringen samt en reflektion över detta sätt att bedriva ett gemensamt utforskande Tack & hej! OBS!! Några av inspelarna har skrivit kortare texter för att mer utförligt beskriva sitt tema. Allteftersom de blir klara så läggs de upp på vår hemsida:

5 Anmälan och praktikaliteter Arrangörer För er som inte deltagit tidigare: Forskarbyn är en ideell förening. Vi som planerar och ordnar med dagarna gör det på vår fritid och utan ersättning. Ingen av oss är bosatt i Degerfors. Det betyder att vi är beroende av att de medverkande själva ordnar med boende och att vi inte kan serva med information på det sätt som man kan förvänta sig av kommersiella konferensarrangörer. Läs gärna mer om föreningen på vår hemsida: Avgift Deltagaravgiften är 600 kronor för hela veckan. Vi har glädjande nog kunnat sänka avgiften då lokalen i år är sponsrad. Avgiften avser att täcka kostnader för fika, en gemensam middag på tisdag kväll, tryck och liknande. Alla som deltar betalar full avgift oavsett hur många dagar man deltar, oavsett om man gör ett inspel eller ej och oavsett om man är medlem eller ej. Anmälan Man kan anmäla sig så länge det finns plats kvar, dock senast fredagen den 9 augusti. Tänk dock på att ju senare du bestämmer dig desto svårare kan det vara att få boende i närheten av Degerfors. Vi som ansvarar för planeringen av årets OPEN är också väldigt tacksamma för att vi så tidigt som möjligt vet ungefär hur många vi blir. Anmäl dig till Ursula (Britta) Edfast, antingen via Facebook, eller e-post: buedfast@gmail.com. OBS! När du anmäler dig, meddela då också vilka dagar du deltar samt om du tänker delta på den gemensamma middagen på tisdag. Boende Var och en ordnar med eget boende och egen mat. Nedan finns en förteckning över tänkbara boenden med adresser och telefonnummer. Tänk på att juli är en semestermånad och att flera av ställena då har semesterstängt! Har du inte ordnat rum innan dess finns det risk att du blir utan.

6 Boendeinformation Bruksmässens Hotell vid stationen telefon (Reservnummer till köket ). Lite svåra att få tag på. Bäst mellan och efter Har stängt veckorna så då kan man inte boka. Just nu inget bokat vecka 33. Kostnad 1000:-/natt inklusive frukost. Bruksbo Stationsvägen 16 A , alternativt Brukar vara helt fullbokat med tyska arbetare till Järnverket. Går inte att boka för vecka 33 förrän tidigast i slutet av juni då de vet om tyskarna skall vara kvar. Kostnad 250:- /person om man har med sig sänglinne. Monikas Bed and Breakfast Storgatan 31 telefon Finns tillgänglig hela sommaren. Har just nu inget förbokat. Kostnad enkelrum 420:- och dubbelrum 550:-. Degernäs Camping ligger vid golfbanan alldeles nära Degerfors hyr ut stugor i varierande prisklasser från 600:- med olika standard och olika antal bäddar. Öppnar i juni. Telefon Har man otur eller ringer före juni kopplas man till Golfen men de kan också hjälpa till om så skulle vara. Svartå Herrgård en mil sydöst från Degerfors telefon Kan enligt telefonsamtal ta emot övernattningsgäster. Stängt måndagar. Semester vecka Då går det inte att boka. Glömde att fråga om priset och har inte kunnat få kontakt med dom nu på måndagen så jag vet inte kostnaden men det är säkert högre än Monikas Bed and Breakfast. Åtorps vandrarhem en och en halv mil söder om Degerfors Verkar lätta att få kontakt med. Öppet hela året. Kostnad 225:-/natt. Är man ensam kan man ibland få en hel lägenhet. Övrigt: det finns även andra boenden i området, bland annat i Karlskoga. Du hittar dem på eller OBS!! Det verkar inte helt enkelt att få kontakt med respektive ställe och det verkar svårt att ordna ett billigt boende för tre dagar. Så det kan bli bökigt om man kommer i sista minuten. Bengt-Åke

7 Karta Monicas Bed & Breakfast Bruksbo Degerfors station (inget boende ) Bruksmässen Bruksgården. Platsen för OPEN. Mellan Bruksgården och Monicas Bed & Breakfast är det cirka 1,5 kilometer. Monicas B&B ligger i Degerfors centrum. Mellan Bruksgården och Bruksmässen är det 300 meter. Båda ligger nära stationen. Mellan Bruksgården och Bruksbo är det cirka 400 meter. Även Bruksbo ligger nära stationen. Till Åtorps vandrarhem, Svartå herrgård och Degernäs camping måste man ta bilen eller möjligen cykel. Dit är det inte vad man normalt skulle kalla gångavstånd.

Att dra grisen i svansen

Att dra grisen i svansen Att dra grisen i svansen Om kontrafinalitetens olika yttringar Gemensam inventering och utredning Forskarbyn Ölsdalen OPEN 13-16 augusti 2013 Bruksgården, Degerfors Välkommen! Tema: Kontrafinalitet Vad

Läs mer

OPEN Apertum. Välkommen! Forskarbyn Ölsdalen inbjuder till. utforskande samtal om arbetsliv och samhälle

OPEN Apertum. Välkommen! Forskarbyn Ölsdalen inbjuder till. utforskande samtal om arbetsliv och samhälle Forskarbyn Ölsdalen inbjuder till OPEN Apertum utforskande samtal om arbetsliv och samhälle Forskarbyn Ölsdalen 12-14 augusti 2014 Bruksgården, Degerfors Välkommen! Vad innebär OPEN Apertum? Föreningen

Läs mer

Dolomiterna 2010. Vi kommer att bo på landstypiska hotell ( två hotellbyten ), med halvpension, d.v.s. frukost och middag ingår.

Dolomiterna 2010. Vi kommer att bo på landstypiska hotell ( två hotellbyten ), med halvpension, d.v.s. frukost och middag ingår. Dolomiterna 2010 Kurvor och bergspass i mängder, bra vägar, fantastisk natur, och mat i toppklass. Dolomiterna är med andra ord det perfekta motorcykelresmålet. Bergspassen, vägarna och naturen i Sydtyrolen

Läs mer

Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg!

Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg! Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg! Du som själv har antikroppar eller om ditt barn har det är hjärtligt välkommen till denna träff/kurs. Detta är ett unikt tillfälle

Läs mer

INBJUDAN. Svenska Simförbundet och KSLS hälsar välkomna till 2010 års Junior- SM (25 m) i Kristianstad den 4-7 februari 2010

INBJUDAN. Svenska Simförbundet och KSLS hälsar välkomna till 2010 års Junior- SM (25 m) i Kristianstad den 4-7 februari 2010 INBJUDAN Svenska Simförbundet och KSLS hälsar välkomna till 2010 års Junior- SM (25 m) i Kristianstad den 4-7 februari 2010 TÄVLINGSPLATS ARRANGÖR Tivolibadet i Kristianstad, 25 m bassäng, 8 banor KSLS

Läs mer

Än en gång, varmt välkomna!

Än en gång, varmt välkomna! Det är med glädje vi i SPIK hälsar er välkomna till Postmilen 2011, SPIK spinner vidare på slott och koja tråden. I fjol sprangs Postmilen till viss del i Slottskogen. I år blir det på fd kunglig jaktmark

Läs mer

HUR SPRIDER SIG EGENTLIGEN KUNSKAP VARFÖR INTE?

HUR SPRIDER SIG EGENTLIGEN KUNSKAP VARFÖR INTE? HUR SPRIDER SIG EGENTLIGEN KUNSKAP ELLER VARFÖR INTE? Föreningen Forskarbyn inbjuder i samarbete med Degerfors Kommun till SAMARBETSDYNAMIK OPEN 2010 den 10-13 augusti i Degerfors Program Tisdagen den

Läs mer

Välkommen på skolbesök på Riksgymnasiet!

Välkommen på skolbesök på Riksgymnasiet! Välkommen på skolbesök på Riksgymnasiet! Ska du börja gymnasiet läsåret 2018/2019? Då är du och dina föräldrar välkomna på skolbesök på Riksgymnasiet under tre dagar. Besöket den 3-5 april är för elever

Läs mer

ISM 2015 VI OCH VÅRA BOKARE

ISM 2015 VI OCH VÅRA BOKARE VI OCH VÅRA BOKARE Utförd av: RESURS för Resor och Turism i Norden AB Januari 2015 På uppdrag av: Informus Resurs för Resor och Turism i Norden AB 1 Vi och våra bokare Syfte Syftet med denna lilla undersökning

Läs mer

Nationellt snöskoterforum

Nationellt snöskoterforum Inbjudan 17-18 november 2011, Falun Foto: Conny Olofsson 17-18 november 2011 i Falun Datum: 17-18 november Plats: Dalarnas högskola, Lugnet, Falun. Vid anmälan uppge: Namn, organisation, adress, ort, telefonnummer

Läs mer

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012 Till alla Klippans sektioner och FUB:s länsförbund och lokalföreningar Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012 Hej! Rikssektionen Klippans styrelse bjuder in till konferens för alla

Läs mer

Om svårigheten att komma till tals

Om svårigheten att komma till tals Om svårigheten att komma till tals Forskarbyn Ölsdalen OPEN 2011 16-19 augusti Degerfors Välkommen! OPEN 2011 Folkets Hus i Degerfors, Medborgargatan 11, C-salen Tisdagen den 16 augusti 10.30 12.30 Välkommen!

Läs mer

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2013!

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2013! Gdj Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2013! Datum: 20-21 april 2013 Plats: Hotell Statt i Hässleholm Ändrat namn på regionala konferensen! Snart är det åter dags för lokalföreningar,

Läs mer

Välkommen till Veteranmästerskap i sportskytte Sala 26-28 juli 2013. På kvällen har vi årsmöte i "pelarsalen" på Sala Statt (Hotellet)

Välkommen till Veteranmästerskap i sportskytte Sala 26-28 juli 2013. På kvällen har vi årsmöte i pelarsalen på Sala Statt (Hotellet) Välkommen till Veteranmästerskap i sportskytte Sala 26-28 juli 2013 Varmt välkomna till årets SM-dagar i sportskytte. Tävlingarna kommer att äga rum i Sala där Sala Skyttegille står som arrangör för årets

Läs mer

Än en gång, varmt välkomna!

Än en gång, varmt välkomna! StockholmsPostens IK och Postens Idrottsförbund inbjuder till Postsimmet 2010 med PIF-Galan Det är med glädje vi i SPIK hälsar er välkomna till Postsimmet 2010 och årets PIF-Gala. Förra året var det tjugoårsjubileum

Läs mer

Sommarlov. Fritidsgårdarna Bjuvs Kommun

Sommarlov. Fritidsgårdarna Bjuvs Kommun Sommarlov Fritidsgårdarna Bjuvs Kommun Bjuvs Fritidsgård Tel: 042-458 50 97 Vecka 25 Måndag 17 juni Öppet 13.00 17.00 Tisdag 18 juni Midsommarfest. Kostnad 100kr. Anmälan sker till personalen. obs! öppet

Läs mer

Anknytning Funktionshinder Psykisk hälsa /Psykisk störning

Anknytning Funktionshinder Psykisk hälsa /Psykisk störning POMS Handikappsykologernas Yrkesförening inbjuder i samarbete med Barn- och Ungdomshabiliteringen samt Vuxenhabiliteringen i Örebro län till konferensen Anknytning Funktionshinder Psykisk hälsa /Psykisk

Läs mer

Sammanställning över boenden till Sydsvenska rallyt 3-5 juni 2011.

Sammanställning över boenden till Sydsvenska rallyt 3-5 juni 2011. Sammanställning över boenden till Sydsvenska rallyt 3-5 juni 2011. Hotell Terraza (170 bäddar) Stora Torget 1, 341 30 Ljungby Tfn: 0372-135 60 Fax: 0372-839 78 www.terraza.com info@terraza.com Dubbelrum

Läs mer

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 26-27 april 2014

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 26-27 april 2014 Till alla Klippans sektioner och FUB:s länsförbund och lokalföreningar Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 26-27 april 2014 Hej! Riks-Klippans styrelse bjuder in till konferens för alla ordföranden

Läs mer

Stora Opelträffen 21-25 juli

Stora Opelträffen 21-25 juli Inbjudan Stora Opelträffen 21-25 juli Välkomna till årets stora 25 års jubileum! Vi firar detta i sagolika Sunne som ligger i Värmland.Platsen vi ska vara på är i Sunne Swecamp i Kolsnäs. Campingen är

Läs mer

Nordiskt Forum 20 22 november 2009

Nordiskt Forum 20 22 november 2009 INBJUDAN TILL NORDISKT FORUM 2009 Nordiskt Forum är en mötesplats mellan forskare, odlare och intresserade som söker kunskap om och vill vidareutveckla den biodynamiska odlingen i Norden. Arrangör är och

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2016-04-29 1(8) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 10.00 12.00, D-salen i Folkets hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors Bernt Fägerås, PRO Degerfors Britt Johansson,

Läs mer

Medlemsblad Sommar 2017

Medlemsblad Sommar 2017 Medlemsblad Sommar 2017 Kära medlem, Snart är det dags för vårterminens avslut med vår återkommande Sommarfest lördag den 10e juni. Vi vill tacka alla er för ert stöd och engagemang, det är mycket givande

Läs mer

Lokalt ledarskap Nässjö 21 22 september

Lokalt ledarskap Nässjö 21 22 september Lokalt ledarskap Nässjö 21 22 september Lokalt Ledarskap Programkontoret vill välkomna er till kurs- och inspirationsdagarna Lokalt Ledarskap i Nässjö. Dagarna är tänkta för att informera, undervisa och

Läs mer

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013 Anhörigcenter Foto: Sofia Sabel Kartan är beskuren och lånad från broschyren Innerstaden Kungsbacka, smakfulla upplevelser Du är välkommen att kontakta oss. Telefon: 0300-83 42 29 E-post: anhorigstod-ao@kungsbacka.se

Läs mer

Ändrat datum för årsmötet

Ändrat datum för årsmötet Uppsala Januari 2010 Innehåll Kalendarium... sid 1 Hälsning från ordföranden... sid 2 Kallelse till årsmötet... sid 3 Information från Misa... sid 4 Information om gymnsiestudier Lundellska skolan... sid

Läs mer

Avsändare: Almviks 4H-klubb Madrigalgatan 2 215 74 Malmö. HUVUD för kunskap. HJÄRTA för medkänsla. HAND för färdighet. HÄLSA för ett sunt levnadssätt

Avsändare: Almviks 4H-klubb Madrigalgatan 2 215 74 Malmö. HUVUD för kunskap. HJÄRTA för medkänsla. HAND för färdighet. HÄLSA för ett sunt levnadssätt Avsändare: Almviks 4H-klubb Madrigalgatan 2 215 74 Malmö HUVUD för kunskap HJÄRTA för medkänsla HAND för färdighet HÄLSA för ett sunt levnadssätt Almviks 4H-klubb Igelkott på besök sommaren 2013 Vårprogram

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums Personal Fritiden: Adress: Telefon: Telefonsvarare: Postadress: Alice Lönnemalm Jonathan Andersson jobbar tisdagskvällar Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 Lämna namn och telefonnummer

Läs mer

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj.

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj. Trikumo Hej! vänder sig till dig som är anställd på minst 40% inom kommunen, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Vi har planerat mycket inför 2010! Här kan ni läsa om alla våra aktiviteter, resor

Läs mer

Whiskyresa till Skottland 21 29 augusti 2010

Whiskyresa till Skottland 21 29 augusti 2010 Whiskyresa till Skottland 21 29 augusti 2010 Mitt namn är Jocum Wigerup, Dooleys Whiskysällskap & Lugnets Whiskyklubb. Tillsammans med Robert van Hal, Whisky Society Skåne, organiserar jag en resa på temat

Läs mer

Verksamhetsberättelse för den ideella Föreningen Forskarbyn

Verksamhetsberättelse för den ideella Föreningen Forskarbyn Verksamhetsberättelsefördenideella FöreningenForskarbyn Verksamhetsåret2009 07 01tillochmed2010 06 30 Föreningenfullföljersittsyftegenomattpraktisktorganiseraochanordnasocialaoch fysiskamiljöersomstödjerutforskande,reflektionochskrivande.förattbidratillatt

Läs mer

presenterar ROVDJURSSYMPOSIUM 2006 Jakten Rovdjur & Jägare

presenterar ROVDJURSSYMPOSIUM 2006 Jakten Rovdjur & Jägare presenterar ROVDJURSSYMPOSIUM 2006 Jakten Rovdjur & Jägare Vi erbjuder några spännande dagar i vildmarken med en heldags vargspårning och ett symposium i Stöllet 16 18 Februari 2006 För mer information:

Läs mer

Forskningsdialog och rådsdag

Forskningsdialog och rådsdag Inbjudan till Forskningsdialog och rådsdag 26-27 augusti, 2014 Almåsa konferens Västerhaninge, Stockholm Välkommen till Forskningsdialog och rådsdag Svensk Fjärrvärme bjuder in till möte för att planera

Läs mer

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014!

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014! Gdj Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014! Datum: 17-18 maj 2014 Plats: IOGT-NTO, Vattentorget i Växjö Snart är det åter dags för lokalföreningar, distrikt och regionkontor att mötas

Läs mer

Semesterprogram Sommaren 2016. www.leanlink/lss

Semesterprogram Sommaren 2016. www.leanlink/lss Semesterprogram Sommaren 2016 www.leanlink/lss LSS Funktionsstöd/Fritid och Kultur. Semesterverksamhet, sommaren 2016! Resorna och lägren är första hand till för dig som är över 21 år och bor med föräldrar,

Läs mer

Inbjudan till. Träningsläger. Österrike Wipptal. 8-16 augusti 2015

Inbjudan till. Träningsläger. Österrike Wipptal. 8-16 augusti 2015 Inbjudan till Träningsläger Österrike Wipptal 8-16 augusti 2015 Info: Den andra veckan i augusti är det dags för årets stora klubb-händelse. Då drar nämligen OK Hammaren till Wipptal i Österrikiska alperna

Läs mer

Fritidsbladet. Aktiviteter

Fritidsbladet. Aktiviteter Fritidsbladet Aktiviteter Sommar 2015 Aktivitetsinformation Bokning Ange alltid namn födelsenummer (underlag till faktureringen), adress, samt telefonnummer, när du anmäler dig till en aktivitet. Du måste

Läs mer

Här kommer sommarkatalogen med aktiviteter för 2019 för dig som är över 15 år och har funktionsnedsättning

Här kommer sommarkatalogen med aktiviteter för 2019 för dig som är över 15 år och har funktionsnedsättning Gränges hyrkart Här kommer sommarkatalogen med aktiviteter för 2019 för dig som är över 15 år och har funktionsnedsättning När du anmäler dig ska du också fylla i lappen "Personlig information" som du

Läs mer

NIBF och Wibax Patriots IBK Piteå INBJUDER TILL JDM Fre 15:e Sön 17:e April i Piteå

NIBF och Wibax Patriots IBK Piteå INBJUDER TILL JDM Fre 15:e Sön 17:e April i Piteå Sidan 1 av 1 TILL: Alla Föreningar I NIBF NIBF och ibax Patriots IBK Piteå INBJUDER TILL JDM Fre 15:e Sön 17:e April i Piteå SPELPLATSER: Norrmalmia Sph (Huvudarena) i centrala Piteå Björklunda Sph i Öjebyn

Läs mer

INBJUDAN TILL DET 15:E NORRLÄNDSKA PALLIATIVA NÄTVERKSMÖTET

INBJUDAN TILL DET 15:E NORRLÄNDSKA PALLIATIVA NÄTVERKSMÖTET i samarbete ASIH Sundsvall INBJUDAN TILL DET 15:E NORRLÄNDSKA PALLIATIVA NÄTVERKSMÖTET Datum: 19-20 september 2012 Plats: Kostnad: Anmälan: Resa: Hotell Knaust Konferens, Sundsvall 1400 kr exkl moms, lunch

Läs mer

Inbjudan till. Action Jubal. 30 okt 1 nov

Inbjudan till. Action Jubal. 30 okt 1 nov Inbjudan till Action Jubal 30 okt 1 nov 2015 Välkommen! Svenska Bowlingförbundet, Västerviks Bowling och Team Taggen hälsar dig välkommen till 2015 års upplaga av Action Jubal Open. Tävlingen spelas den

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

FÖRVANDLING OCH FRAMTID

FÖRVANDLING OCH FRAMTID FÖRVANDLING OCH FRAMTID Grundstenen och Mikaelimaginationen Sergej Prokofieff Eurytmiensembler från Norge, Danmark, Sverige, Finland och Ryssland 23 28 juni 2009 Kulturhuset i Ytterjärna V år.gemensamma.framtid.bygger.alltmer.på.att.vi.som.

Läs mer

Personalmöte Onsdag 6/6 Stängt SVERIGES NATIONALDAG

Personalmöte Onsdag 6/6 Stängt SVERIGES NATIONALDAG JUNI- JULI- AUGUSTI 2018 Dag Datum Tid Aktiviteter Fredag 1/6 17.00- ca 20.00 GEMENSAM GRILLKVÄLL PÅ ÄRINGEN - Se anslag på Ekåsen. -Sista anmälan mån. 28/5 (gärna innan eftersom Ewa är på Enliden på måndagar

Läs mer

Detta händer i Fritiden i december:

Detta händer i Fritiden i december: Detta händer i Fritiden i december: OMS Fritid Alvesta 2018 Hej! Nästa utskick från fritiden blir i januari 2019. Man hittar information & aktiviteter från fritiden på Alvesta kommuns hemsida. (omsorg

Läs mer

Grundutbildning Kapster & Nextep Öland 20-22 Mars

Grundutbildning Kapster & Nextep Öland 20-22 Mars Grundutbildning Kapster & Nextep Öland 20-22 Mars Känner du att du vill kunna använda mer funktioner i Kapster eller Nextep? Vi hjälper dig att använda programmet för att du ska kunna få mer tid över till

Läs mer

Vi återkommer med dagordning i god tid före den 31 augusti. Har ni frågor som ni redan nu vill ta upp kan ni notera dessa på anmälningsblanketten.

Vi återkommer med dagordning i god tid före den 31 augusti. Har ni frågor som ni redan nu vill ta upp kan ni notera dessa på anmälningsblanketten. Malmö 2007-05-22 Till berörda hästägareföreningar Inbjudan till Sydträffen och Sydkampen fredagen den 31 augusti 2007. Sydträffen anordnas i år på 100 års - jubilerande Jägersro. Vi bifogar program och

Läs mer

Sommarsemester. Arrangeras av Fritidsverksamheten Stöd- och serviceenheten

Sommarsemester. Arrangeras av Fritidsverksamheten Stöd- och serviceenheten Sommarsemester 2010 Arrangeras av Stöd- och serviceenheten Dagsemester vid scoutstugan i Åhus I år finns det möjlighet att åka till Scoutstugan under dagtid lördag till onsdag vecka 27-28. Du kan söka

Läs mer

FALSTERBO HORSE SHOW 5-13 juli 2013 2014-01-27 14:14

FALSTERBO HORSE SHOW 5-13 juli 2013 2014-01-27 14:14 FALSTERBO HORSE SHOW 5-13 juli 2013 2014-01-27 14:14 Folksam Scandinavian Open 2014 Särskilda bestämmelser Dressyr Samarbetspartner: Folksam Deltagare Öppet för 5- och 6-åriga hästar såväl svenskfödda

Läs mer

Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 3 2015. Bilder från sommarens utflykter Allt om höstens aktiviteter

Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 3 2015. Bilder från sommarens utflykter Allt om höstens aktiviteter Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 3 2015 Bilder från sommarens utflykter Allt om höstens aktiviteter VALHALLAVÄGEN 38s 10 SÖRBYVÄGEN ÖPPETTIDER FÖR VÅRA LOKALER VALHALLAVÄGEN

Läs mer

Välkommen till föräldramöte på PGK

Välkommen till föräldramöte på PGK Välkommen till föräldramöte på PGK Elitlag/utvecklings grupp Träningsgrupp 12-18 år Träningsgrupp 7-11 år Golfskola 7-18 år Lära sig grunderna i golf samt ta grönt kort så man får spela på banan. Knattegolf

Läs mer

MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI

MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863 7800

Läs mer

Resor och Läger 2012

Resor och Läger 2012 Resor och Läger 2012 Fritid LSS i Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad har gjort ett gemensamt utbud av resor och läger. Priset är anpassat till hur många som följer med eller får plats i buss

Läs mer

Energideklarationer och effektiva åtgärder hur hänger det ihop? Inbjudan till EnergiRådgivarnas 31:a kongress. Kongress i Uppsala 3 november 2010

Energideklarationer och effektiva åtgärder hur hänger det ihop? Inbjudan till EnergiRådgivarnas 31:a kongress. Kongress i Uppsala 3 november 2010 Energideklarationer och effektiva åtgärder hur hänger det ihop? Inbjudan till EnergiRådgivarnas 31:a kongress Hur gör vi energideklarationer till färdplaner för ett hållbart samhälle? Under årets kongress

Läs mer

Fjällträning i Mittådalen 4-5 september 2014

Fjällträning i Mittådalen 4-5 september 2014 Fjällträning i Mittådalen 4-5 september 2014 Svenska Drentsche Patrijshondklubben anordnar fjällträning den 4-5 september i anslutning till SWeiKs fjällprov i Mittådalen den 6-7 september. Alla SKFs raser

Läs mer

Vikingen nr 3 2006 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2006 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2006 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

INBJUDAN Uddevalla Open 2017

INBJUDAN Uddevalla Open 2017 Nordisk turnering i paragolf, 2 september 2017 Sida 1 av 6 INBJUDAN Uddevalla Open 2017 Uddevalla Open Uddevalla Open är en nordisk turnering för idrottare med funktionsnedsättning (parasport) som genomförs

Läs mer

Välkommen till AKC Årsmöte

Välkommen till AKC Årsmöte Nr 127, mars 2015 Välkommen till AKC Årsmöte Datum: söndag den 15 mars 2015 Tid: 14:00 Plats: Föreningens lokaler I och med detta meddelas följande: 1- Kallelse, dagordning, verksamhetsrapport * Du kallas

Läs mer

Bilaga. STUDIEPROGRAM för VÅREN 2015 DE FLESTA AV VÅRENS CIRKLAR 2015 STARTAR I VECKA 6. Anmälningstiden för vårens cirklar, se respektive cirkel

Bilaga. STUDIEPROGRAM för VÅREN 2015 DE FLESTA AV VÅRENS CIRKLAR 2015 STARTAR I VECKA 6. Anmälningstiden för vårens cirklar, se respektive cirkel Bilaga STUDIEPROGRAM för VÅREN 2015 Nytta, Nöje och Hälsa i samarbete med ABF DE FLESTA AV VÅRENS CIRKLAR 2015 STARTAR I VECKA 6 Anmälningstiden för vårens cirklar, se respektive cirkel STUDIEKOMMITTÉ

Läs mer

NIBF och Wibax Patriots IBK Piteå INBJUDER TILL JDM Fre 30:e Mars Sön 1:a April i Piteå

NIBF och Wibax Patriots IBK Piteå INBJUDER TILL JDM Fre 30:e Mars Sön 1:a April i Piteå TILL: Alla Föreningar I NIBF NIBF och Wibax Patriots IBK Piteå INBJUDER TILL JDM Fre 30:e Mars Sön 1:a April i Piteå SPELPLATSER: Norrmalmia Sph (Huvudarena) i centrala Piteå Björklunda Sph i Öjebyn ÅLDER:

Läs mer

!!!!!!Följ med på vår nästa Kunskapsresa till Berlin 24 26 april 2013

!!!!!!Följ med på vår nästa Kunskapsresa till Berlin 24 26 april 2013 !!!!!!Följ med på vår nästa Kunskapsresa till Berlin 24 26 april 2013 Att förstå vad som händer i vår värld blir allt mer angeläget i takt med att konkurrensen ökar och nya ekonomier växer fram. Att läsa

Läs mer

FJÄLLVECKA 6-13 mars 2011 Hotell Tänndalen. Tänndalen, Härjedalen

FJÄLLVECKA 6-13 mars 2011 Hotell Tänndalen. Tänndalen, Härjedalen FJÄLLVECKA 6-13 mars 2011 Hotell Tänndalen Tänndalen, Härjedalen Välkommen till Frisksportarnas fjällvecka! Den 6 13 mars 2011 (söndag - söndag) åker vi till Hotell Tänndalen i Härjedalen. Hotellet har

Läs mer

PARABOWLARE 4-12 MAJ 2019 O LEARYS BOWLING SKÖVDE. Inbjudan

PARABOWLARE 4-12 MAJ 2019 O LEARYS BOWLING SKÖVDE. Inbjudan O LEARYS BOWLING SKÖVDE Inbjudan O LEARYS BOWLING SKÖVDE ARRANGERAS I SAMARBETE MED: SKÖVDE BOWLING O LEARYS BOWLING SKÖVDE KLASSER Gällande snitt låses per den 2019-03-13. INDIVIDUELLT, HERRAR & DAMER

Läs mer

FALSTERBO HORSE SHOW 4-12 juli 2015 2015-04-17 15:19

FALSTERBO HORSE SHOW 4-12 juli 2015 2015-04-17 15:19 FALSTERBO HORSE SHOW 4-12 juli 2015 2015-04-17 15:19 Folksam Scandinavian Open Särskilda bestämmelser Dressyr Samarbetspartner: Folksam Deltagare Öppet för 5- och 6-åriga hästar såväl svenskfödda som importerade.

Läs mer

Vi har semesterstängt under veckorna 27,28,29 och 30

Vi har semesterstängt under veckorna 27,28,29 och 30 10-03-18 1 2010-02-17 Vi har semesterstängt under veckorna 27,28,29 och 30 Behöver du barnomsorg under denna tid kontakta rektor senast den 7 maj. Skogsgläntans förskola i Gånghester och Kerstinsgården

Läs mer

Schack4an ur ett strategiskt perspektiv - en ungdomsledarkurs

Schack4an ur ett strategiskt perspektiv - en ungdomsledarkurs Schack4an ur ett strategiskt perspektiv - en ungdomsledarkurs 13-14 september 2008 i Växjö Sveriges schackförbunds utvecklingskommitté bjuder härmed in till framtidshelg med inriktning Schack4an. Platsen

Läs mer

Medlemsbrev februari 2019

Medlemsbrev februari 2019 Medlemsbrev februari 2019 Kallelse till årsmöte med FUB Stockholm och Inre Ringen Tid Söndag 10 mars 2019 klockan 10.00 12.30. Plats Åttiotvåan på S:t Göransgatan 82A Anmälan Anmäl dig senast onsdag 6

Läs mer

Varberg 23-30 juli 2011

Varberg 23-30 juli 2011 Veckodag Datum Namn Lördag 23 juli Uppstartsdagen Söndag 24 juli Kunskap- Omvärld- & Demokratidagen (KOD) Måndag 25 juli Skapardagen Tisdag 26 juli Upplevelsedagen Onsdag 27 juli Tävlingsdagen-Mix Torsdag

Läs mer

Vad gör ni den 26:e till 30:e september?

Vad gör ni den 26:e till 30:e september? Vad gör ni den 26:e till 30:e september? För en tid sedan träffade jag Claes Claesson, f.d. mycket erkänd krögare i Karlstad, som numera tillsammans med hustrun Titti bl.a. arrangerar Njutningsresor se

Läs mer

Öppethållande. Vinterfoder åt kaninerna.

Öppethållande. Vinterfoder åt kaninerna. Öppethållande Måndagar Fredagar 8.00-17.00 Kvällsöppet Tisdagar-Torsdagar 17.00-20.00. Lördagar STÄNGT Söndagar 9.00-16.00 Vinterfoder åt kaninerna. Tfn: 040-19 00 00 Mail: almviks4h@gmail.com Hemsida:

Läs mer

Postmästerskapen i GOLF 2007

Postmästerskapen i GOLF 2007 På uppdrag av Postens Idrottsförbund Inbjuder Postens IF, Halmstad till Postmästerskapen i GOLF 2007 Tävlingsdatum: Fredag lördag 5 6 oktober 2007 Bana: Halmstad GK Norra och Södra banor Tävlingsform:

Läs mer

Sommarens semester Aktiviteter 2016

Sommarens semester Aktiviteter 2016 Sommarens semester Aktiviteter 2016 Hej! Nu är det dags att anmäla sig till Fritidsverksamhetens sommaraktiviteter 2016. Vi har som vanligt ett blandat o varierat utbud framtaget efter önskemål från Er

Läs mer

INFORMATIONSBLADET Ebersteinska gymnasiet Nr 26 Ti 24/3 Lå 08/09

INFORMATIONSBLADET Ebersteinska gymnasiet Nr 26 Ti 24/3 Lå 08/09 1 Håll dig alltid uppdaterad - Infobladet utkommer varje studievecka INFORMATIONSBLADET Ebersteinska gymnasiet Nr 26 Ti 24/3 Lå 08/09 Vi vill uppvakta en förstapristagare i en större uppsatstävling! Det

Läs mer

Trevlig helg Monika och Helene

Trevlig helg Monika och Helene Hej! v.47 Den här veckan har vi börjat tänka lite matte, vi har tex 6 kulor i handen och "gömmer" 3 i andra handen hur många finns då kvar? jo 3, vi har också 6 små fyrkanter till hjälp som ligger framför

Läs mer

Sommarsemester. Arrangeras av Fritidsverksamheten Stöd- och serviceenheten

Sommarsemester. Arrangeras av Fritidsverksamheten Stöd- och serviceenheten Sommarsemester 2011 Arrangeras av Stöd- och serviceenheten Vi möts Sommarkurs på Önnestads folkhögskola 4 8 juli 2011 Spela teater. Spela trumma. Spela boll. Spela roll Du ska ta plats! Sjunga, dansa och

Läs mer

Vi vill bjuda in alla församlingar i New Life Network till en helg av gemenskap, glädje och inspiration!

Vi vill bjuda in alla församlingar i New Life Network till en helg av gemenskap, glädje och inspiration! Vi vill bjuda in alla församlingar i New Life Network till en helg av gemenskap, glädje och inspiration! 18 20 augusti 2017, på Hjälmargården Visa och berätta för dem! Temat för New Life nätverkets församlingsläger

Läs mer

Inbjudan SM i Simhopp Karlskoga/Örebro 7-9 juni 2019

Inbjudan SM i Simhopp Karlskoga/Örebro 7-9 juni 2019 Inbjudan SM i Simhopp Karlskoga/Örebro 7-9 juni 2019 och Bofors Simhoppsklubb inbjuder till SM i höga hopp i Örebro 7 juni och svikthopp 1 och 3 meter i Karlskoga 8-9 juni. Träningstider: Örebro 6 juni

Läs mer

Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014!

Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014! Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014 Vi i föreningen DansGlada Fötter i Kiruna har härmed nöjet att bjuda in er till en hel vecka med dans Under veckan erbjuder vi allt i från nybörjarkurs i bugg och

Läs mer

Inbjudan Linde Energi Cup. Lindehov LINDESBERG

Inbjudan Linde Energi Cup. Lindehov LINDESBERG Inbjudan Linde Energi Cup Lindehov LINDESBERG 5-6 september 2015 VÄLKOMNA TILL Linde Energi Cup Lindehov Lindesberg 5 6 September 2015 Sid Om Lindlöven.. 3 Linde Energi Cup... 4 Kost & logi.. 5 Ishall

Läs mer

God jul och gott nytt år

God jul och gott nytt år God jul och gott nytt år > VD har ordet: Kundfokus vad betyder det för oss? > Ny rutin för sjuk- och friskanmälan > 5 frågor: Jarmo Löflund DECEMBER 2014 Nyhetsblad med aktuell information till dig som

Läs mer

Mellansvenska Simförbundet och Strängnäs Simsällskap. Inbjuder. Till Senior DM/Junior DM 25m i Strängnäs 26-27 Oktober 2013

Mellansvenska Simförbundet och Strängnäs Simsällskap. Inbjuder. Till Senior DM/Junior DM 25m i Strängnäs 26-27 Oktober 2013 Mellansvenska Simförbundet och Strängnäs Simsällskap Inbjuder Till Senior DM/Junior DM 25m i Strängnäs 26-27 Oktober 2013 Plats: Antal banor: Tävlingsdatum: Thomas Arena, Strängnäs 6 x 25 meter Lördag

Läs mer

Landskrona Simsällskap har nöjet att inbjuda Er till 2016 års Citadellsim, i en av norra Europas snabbaste 50:a.

Landskrona Simsällskap har nöjet att inbjuda Er till 2016 års Citadellsim, i en av norra Europas snabbaste 50:a. Inbjudan Citadellsim 4-5 Juni 2016 Citadellbadet i Landskrona Landskrona Simsällskap har nöjet att inbjuda Er till 2016 års Citadellsim, i en av norra Europas snabbaste 50:a. Välkomna till Citadellsim

Läs mer

Juni och Juli månads aktiviteter Frivilligcentralen Träffpunkt 14 PRO

Juni och Juli månads aktiviteter Frivilligcentralen Träffpunkt 14 PRO Juni och Juli månads aktiviteter Frivilligcentralen Träffpunkt 14 PRO Frivilligcentralen: 0584 473398 Träffpunkt 14: 0584-128 70 Laxå- Röfors PRO: 0584 473398 Vecka 23: Måndag 1/6 9.30 11.00 Café på Frivilligcentralen.

Läs mer

INBJUDAN TILL RIKSSTÄMMA 2011

INBJUDAN TILL RIKSSTÄMMA 2011 2011-02-21 Till FMCK Riksstyrelse, hedersledamöter i FMCK RF, samtliga kårer, valberedning samt revisorer INBJUDAN TILL RIKSSTÄMMA 2011 FMCK Värmland har tillsammans med FMCK Riksförbund äran att inbjuda

Läs mer

Följa Giro d`italia 2016

Följa Giro d`italia 2016 Följa Giro d`italia 2016 Under några dagar i maj får du en fantastisk möjlighet att följa Giro d`italia på plats, mitt i de vackra Dolomiterna i Sydtyrolen. Du kommer inte bara att få prova banorna och

Läs mer

Prevention, screening och tidig intervention vid typ 2 diabetes

Prevention, screening och tidig intervention vid typ 2 diabetes År 2008 Årg 21 Nr 3 Prevention, screening och tidig intervention vid typ 2 diabetes Bästa Diabetes-kollega! Hjärtligt välkomna till vackra Härnösand vid porten till Höga kusten den 15-16 maj 2008. Programmet

Läs mer

Din Fritid Våren 2016

Din Fritid Våren 2016 Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamhet Din Fritid Våren 2016 Fritidsverksamhet för ungdomar och vuxna Innehåll Information Fritidsverksamheten....

Läs mer

POSTMÄSTERSKAP I GOLF

POSTMÄSTERSKAP I GOLF På uppdrag av Postens Idrottsförbund inbjuder Spik, Stockholm till: POSTMÄSTERSKAP I GOLF Årets PM i golf kommer att avgöras ute vid Arlanda närmare bestämt på Arlandastadsgolfbana. Ni som hänger med vet

Läs mer

Martinus andliga vetenskap Tredje Testamentet

Martinus andliga vetenskap Tredje Testamentet Martinus andliga vetenskap Tredje Testamentet Sommarkurser på Kosmosgården i Varnhem 2009 28 juni - 4 juli Rekreation och inspiration 5 juli - 11 juli Personlig utveckling genom självkännedom Om Kosmosgården

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Kära Unionen-Senior! Välkommen till en ny termin! Vi hoppas att du ska finna höstens program attraktivt! Fredriksdals köksträdgård Utfärd till Wanås

Läs mer

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan Träna svenska A och B Häfte Klockan 0 Del analog klocka Vad är klockan? Läs klockan är tolv klockan är ett klockan är två klockan är tre klockan är fyra klockan är fem klockan är sex klockan är sju klockan

Läs mer

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att

Läs mer

SOMMARAKTIVITETER UPPSALA PONNYKLUBB 2009

SOMMARAKTIVITETER UPPSALA PONNYKLUBB 2009 SOMMARAKTIVITETER UPPSALA PONNYKLUBB 2009 UPPSALA PONNYKLUBB Lunda Jälla 755 94 Uppsala Kontor 018-31 71 03 Mejl upk@telia.com Hemsida www.uppsalaponnyklubb.se SOMMARAKTIVITETER UPPSALA PONNYKLUBB 2009

Läs mer

Berätta om din vecka DAGSTIDNING GRAFIK UPPGIFT SKICKA IN

Berätta om din vecka DAGSTIDNING GRAFIK UPPGIFT SKICKA IN din vecka DAGSTIDNING Dagstidningarna berättar om människor. Bredvid texten finns ofta en bild av personen som man berättar om. Någon journalist som jobbar på dagstidningen har kanske intervjuat en person

Läs mer

Här kommer. Fritidsprogram 2015

Här kommer. Fritidsprogram 2015 Här kommer SOMMARENS Fritidsprogram 2015 FRITIDEN Hej! Här kommer Sommar - programmet 2015. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel:

Läs mer

Ungdoms- SM Steg 3, 13-14 December för Dam & Herr Juniorer. Välkomna till Linköping och RP IF Linköping

Ungdoms- SM Steg 3, 13-14 December för Dam & Herr Juniorer. Välkomna till Linköping och RP IF Linköping Ungdoms- SM Steg 3, 13-14 December för Dam & Herr Juniorer. Välkomna till Linköping och RP IF Linköping Hej alla Handbollsälskare! Det är med glädje och stolthet jag får bjuda in er till Linköping för

Läs mer

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015 Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015 FRITIDEN Hej! Här kommer Höst - programmet 2015. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer

PM Cykelcity Gran Fondo Tour 11-15 augusti!

PM Cykelcity Gran Fondo Tour 11-15 augusti! PM Cykelcity Gran Fondo Tour 11-15 augusti! Varmt välkommen till en härlig cykelvecka i Dalarna med oss på Cykelklubben.se, YA Arena, Bancykelklubben och Cykelcity! I år är vi stolta över att få ge svenska

Läs mer

2015-07-03 -- Malmö -- RESA TILL: FLYGVAPNETS HUVUDFLYGDAG 2015 m. m.

2015-07-03 -- Malmö -- RESA TILL: FLYGVAPNETS HUVUDFLYGDAG 2015 m. m. Malmö 2015-12-02 by Webmaster on 23 november, 2015 in Malmö Transportflyget i Flygvapnet. Kallelse till decembermöte i Flygtekniska Föreningen, Malmöavdelningen Onsdagen den 2 december 2015 kl. 18.30 Major

Läs mer