Kassans styrelse beslutade på sitt möte att sammankalla fullmäktige

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kassans styrelse beslutade på sitt möte att sammankalla fullmäktige"

Transkript

1 TILL OMBUDSDISTRIKTEN Arbetslöshetskassan Statias förvaltningsorgan Enligt Arbetslöshetskassan Statias regler är kassans förvaltningsorgan kassans fullmäktige och styrelse. Den högsta beslutanderätten inom kassan tillkommer fullmäktigemötet. Beslutet om närmare tid för mötet fattas av kassans styrelse. Fullmäktigemöte ska ordnas före utgången av juni. Fullmäktiges verksamhetsperiod är tre år med valmöte vart tredje år. Kassans styrelse beslutade på sitt möte att sammankalla fullmäktige Vid kassans fullmäktigemöte har varje närvarande mötesrepresentant en röst. Besluten fattas med enkel röstmajoritet. Vid lika röstetal avgörs valet genom lottning, men i övriga ärenden blir den åsikt som biträtts av ordföranden beslutet. Ombudsdistrikt Kassans styrelse indelar kassans verksamhetsdistrikt i ombudsdistrikt enligt grunder som fastställs av fullmäktigemötet och nominerar ombudsmän till ombudsdistrikt. Ombudsdistrikten framgår av bilagan till det här brevet. Ombudsdistriktets möte Till fullmäktigemötet väljer varje ombudsdistrikt en representant per varje påbörjat tvåtusental (2 000) medlemmar och det nödvändiga antalet allmänna suppleanter. Ombudsdistriktens medlemsantal fastställs enligt den sista dagen (den 31 december 2017) på det kalenderår som föregår valmötet. Observera att medlemmarna ska vara medlemmar i Arbetslöshetskassan Statia. En anvisning om medlemsdugligheten bifogas det här brevet. Ombudsdistriktets möte ska ordnas i god tid före fullmäktigemötet. Vi rekommenderar att mötet ordnas före Ombudsdistriktet är skyldigt att med ett vidimerat protokollsutdrag meddela de valda representanterna till kassans styrelse 30 dagar före fullmäktigemötet. Ombudsdistriktets möte är ett möte för kassamedlemmarna på vilket medlemmarna i Arbetslöshetskassan Statia i det aktuella ombudsdistriktet väljer sin företrädare till kassans ordinarie fullmäktigemöte. Ombudsdistriktet ska informera medlemmarna om mötet t.ex. i sina tidningar eller på ombudsdistriktets webbplats minst två (2) veckor före mötet. Ombudsdistriktets möte ska vara ett eget särskilt möte som det görs upp ett protokoll över. Det kan emellertid inte utgöra en del av t.ex. organisationens styrelsemöte, även om mötet kan ordnas samma dag. Ombudsdistriktet är skyldigt att med ett vidimerat protokollsutdrag meddela de valda representanterna till kassans styrelse 30 dagar före fullmäktigemötet. Vi ber dessutom att ni till det vidimerade protokollsutdraget bifogar en lista över de valda representanterna jämte e- postadresser så att vi kan skicka dem materialet inför fullmäktigemötet.

2 Fullmäktiges verksamhetsperiod är tre år med valmöte vart tredje år. Det första fullmäktigemötet i kassans historia ordnades 2015, så att vi 2018 kommer att välja fullmäktige för följande tre år. Vi ber att ombudsdistriktet också väljer ett tillräckligt antal suppleanter så att ombudsdistriktet fortfarande har de representanter som reglerna föreskriver, eftersom en ordinarie medlem eller suppleant mitt under mandatperioden kan förlora sin behörighet, om han eller hon inte längre är medlem i kassan. Observera också att kassans fullmäktige kommer att välja kassans styrelse. Till följd av jäv kan medlemmar i arbetslöshetskassans styrelse inte väljas till medlemmar i kassans fullmäktige. Även i övrigt är det viktigt att fästa uppmärksamhet vid reglerna om jäv. Finansinspektionen och Försäkringsinspektionen (numera Finansinspektionen) fäste i sitt ställningstagande uppmärksamhet vid arbetslöshetskassornas självständighet. I ställningstagandet nämns bl.a. att en person som är medlem både i arbetslöshetskassans styrelse och hos avtalspartnern är jävig att delta i behandlingen av vissa beslut mellan dessa sammanslutningar och att fatta beslut. Dessutom fastställs att arbetslöshetskassorna ska organisera sin förvaltning så att det inte uppstår sådana problem med jäv. Sammanfattning, minneslista ombudsdistriktet skickar en möteskallelse till ombudsdistriktets möte ombudsdistriktets möte ordnas före representanterna som väljs in i fullmäktige ska vara medlemmar i Arbetslöshetskassan Statia ett vidimerat protokollsutdrag ska skickas till kassans styrelse så snabbt som möjligt, men emellertid senast 30 dagar före fullmäktigemötet Kassans stadgar finns i sin helhet på kassans webbplats Av stadgarna framgår bl.a. fullmäktigemötets uppgifter. Här nedan har vi emellertid samlat regelparagrafer i anslutning till kassans fullmäktige. Om ni har frågor ber vi er vänligen kontakta kassadirektör Heikki Hamberg, telefon ARBETSLÖSHETSKASSAN STATIA STYRELSE Bilagor ombudsdistrikten (bilaga 1) anvisning om medlemskriterier (bilaga 2)

3 Utdrag ur Arbetslöshetskassan Statias stadgar 10 FÖRVALTNINGSORGAN 11 KASSANS FULLMÄKTIGE Kassans förvaltningsorgan är kassans fullmäktige och styrelse. Den högsta beslutanderätten inom kassan tillkommer fullmäktigemötet. Beslut om närmare tid och plats för mötet fattas av kassans styrelse. Fullmäktiges verksamhetsperiod är tre år med valmöte vart tredje år. Vid kassans fullmäktigemöte har varje närvarande mötesrepresentant en röst. Besluten fattas med enkel röstmajoritet. Vid lika röstetal avgörs valet genom lottning, men i övriga ärenden blir den åsikt som biträtts av ordföranden beslutet. Till fullmäktigemötet väljer varje ombudsdistrikt en representant per varje påbörjat tvåtusental (2 000) medlemmar och det nödvändiga antalet allmänna suppleanter. Ombudsdistriktens medlemsantal fastställs enligt den sista dagen (den 31 december) på det kalenderår som föregår valmötet. Kassans styrelse har som uppgift att ge närmare instruktioner till valets genomförande. Kassans fullmäktigemöte sammankallas av kassans styrelse. Kallelsen till fullmäktigemötet ska skickas till fullmäktigemedlemmarna per post eller e-post senast två veckor före mötesdagen. Ombudsdistriktet är skyldigt att med ett vidimerat protokollsutdrag meddela de valda representanterna till kassans styrelse 30 dagar före mötet.

4 12 KASSANS ORDINARIE FULLMÄKTIGEMÖTE 19 KASSANS OMBUDSDISTRIKT Kassans fullmäktige ska hålla sitt ordinarie möte varje år före utgången av juni. Vid ordinarie fullmäktigemöte ska: 1) styrelsens verksamhetsberättelse och revisorernas berättelse för den föregående verksamhetsperioden föredras; 2) föregående års resultaträkning och balansräkning fastställas; 3) beslutas om de åtgärder förvaltningen och bokföring ger anledning till; 4) beslutas om behandling om räkenskapsperiodens resultat, 5) beslutas om beviljande av ansvarsfrihet för de redovisningsskyldiga; 6) arvodena för styrelsens ordförande och övriga medlemmar och revisorerna fastställas; 7) beslutas om antalet medlemmar i styrelsen 8) val av styrelseordförande och -medlemmar samt suppleanter och revisorer förrättas. Revisorerna och revisorssuppleanterna ska vara CGR- eller GRrevisorer eller revisionssammanslutningar. Om en sammanslutning har valts till revisorer väljs inga suppleanter. 9) grunderna för medlemsavgiften fastställas; 10) indelningen av kassans verksamhetsområde i ombudsdistrikt bestämmas; 11) principerna för placeringsverksamheten fastställas; 12) de övriga ärenden som i möteskallelsen anmälts till behandling behandlas. Andra än ovannämnda ärenden får inte upptas vid mötet till slutligt avgörande. Kassans styrelse indelar kassans verksamhetsdistrikt i ombudsdistrikt enligt grunder som fastställs av fullmäktigemötet och nominerar ombudsmän till ombudsdistrikt. Ombudsmännen har som uppgift att ta emot medlemsansökningar och att anta medlemmar samt att hjälpa medlemmar med de ärenden som gäller utbetalning av kassaförmåner samt att höra medlemmar i sådana situationer som avses i 4 2 momentet i stadgarna.

5 Bilaga 1 Enligt kassafullmäktiges beslut är kassans verksamhetsområde i enlighet med 19 indelat i ombudsdistrikt som utgörs av ombudsdistriktet för organisationer som har försäkrat sina medlemmar i kassan och det allmänna ombudsdistriktet. Ombuden i ombudsdistrikten som arbetslöshetskassas styrelse har utsett anges vid ombudsdistriktets namn. Henkilöstöunioni HU ry Statliga aktiebolags och affärsverks ombudsdistrikt Landförsvarets Personalförbund MPHL ry Landsförsvarets ombudsdistrikt Pirjo Nielikäinen Prounioni ry Statens central- och regionalförvaltnings ombudsdistrikt Fackförbundet för social-, hälsovårds- och fostringssektorn SHÄFÖ Ombudsdistriktet för social-, hälsovårds- och fostringssektorn Finlands Polisorganisationers Förbund SPJL Polisförvaltningens ombudsdistrikt Asta Jakobsson Tjänstemän vid Ålands Landskapsförvaltning TÅLC rf Tjänstemän vid Ålands Landskapsförvaltning TÅLC rf Regina Stenroos-Wibom Arbets- och näringsförvaltningens personalförbund ANPF rf Arbets- och näringsförvaltningens ombudsdistrikt Utrikesförvaltningens tjänstemannaförening UHVY rf tjänstemannaförening UHVY rf Utrikesförvaltningens ombudsdistrikt Maikki Lukkala Universitetens och forskningssektorns personalförbund YHL ry Ombudsdistriktet för universitetens och forskningssektorn samt företag i anslutning till dessa Ulla Noponen Ålands fackskollärare rf Ålands fackskollärares ombudsmannakrets Daja Rothberg och dessutom Allmänna ombudsdistriktet (individmedlemmar)

6 Bilaga 2 ARBETSLÖSHETSKASSANS PERSONDISTRIKT SOM BILDAR MEDLEMSGRUNDEN Arbetslöshetskassornas Samorganisation r.f har gett arbetslöshetskassorna följande anvisning för beräkningen av medlemsantalet som ska iakttas vid betalningen av medlemsavgifterna för Arbetslöshetskassornas stödkassa och Arbetslöshetskassornas Samorganisation. Enligt anvisningen är arbetslöshetskassans medlemmar personer och enskilda medlemmar i förbundets eller förbundens medlemsregister som inte har skrivit ut sig eller uteslutits ur i kassan. Medlemskapet i kassan inleds från och med det datum då personen har betalat sin medlemsavgift, dock tidigast från och med det datum han eller hon har inlämnat en skriftlig ansökan om medlemskap i kassan. Det är endast möjligt att ansluta sig som medlem till kassan under pågående anställningsförhållande med lön. Enligt lagen om arbetslöshetskassa är grunderna för uteslutande av en medlem ur kassan: 1. försummelse av att betala medlemsavgiften i enlighet med stadgarna 2. varaktigt lämnande av sådant yrke eller sådan bransch som omfattas av kassans verksamhet 3. falskt förfarande. Medlemmar är inte pensionstagare som har fyllt 68 år även om de inte har gått ur kassan eller uteslutits ur den förbundets medlemmar som inte heller ursprungligen anslutit sig till kassan på grund av entreprenörskap eller dubbelt medlemskap (ansluten till en annan kassa) förbundens så kallade studerandemedlemmar som inte har anslutit sig till arbetslöshetskassan stöd- och hedersmedlemmar utan medlemsrättigheter Medlemmar är bland annat följande personer trots att de inte är skyldiga att betala medlemsavgift i enlighet med kassans stadgar Mottagare av arbetslöshetsersättning/arbetsmarknadsstöd som betalas av FPA arbetslösa medlemmar i kassan som inte har rätt till dagpenning från kassan personer i karens personer som fått dagpenning i 500 dagar studerande moderskapslediga personer personer som sköter barn hemma i icke avlönat arbete vård- och familjelediga personer värnpliktiga arbetsoförmögna personer som avtjänar frihetsstraff pensionstagare under 68 år som inte har gått ur kassan

7 företagare som anslutit sig som medlemmar som inte har uteslutits eller gått ur kassan personer som arbetar utomlands som inte har gått ur kassan eller uteslutits stöd- och hedersmedlemmar med normala medlemsrättigheter

Industribranschernas arbetslöshetskassa TEAM STADGAR sid. 1 (11)

Industribranschernas arbetslöshetskassa TEAM STADGAR sid. 1 (11) Industribranschernas arbetslöshetskassa TEAM STADGAR sid. 1 (11) 1 KAPITEL ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Allmänt 2 KAPITEL MEDLEMSKAP I KASSAN 2 Medlemskap 3 Ansökan om medlemskap 4 Medlemskapet börjar 5 Medlemsavgift

Läs mer

Arbetslöshetskassans stadgar

Arbetslöshetskassans stadgar 1 (10) ns stadgar 1 KAPITLET ARBETSLÖSHETSKASSANS VERKSAMHETSOMRÅDE 1 ns namn, hemort, verksamhetsområde och syfte 2 KAPITLET MEDLEMSKAP 2 Villkor för medlemskap 3 Utträde ur kassan ns namn är Metallarbetarnas

Läs mer

Stadgar för Kirkon akateemiset - Kyrkans akademiker AKI r.f.

Stadgar för Kirkon akateemiset - Kyrkans akademiker AKI r.f. Stadgar för Kirkon akateemiset - Kyrkans akademiker AKI r.f. Namn och hemort 1 Föreningens namn är Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker AKI r.y. och i dessa stadgar används om den benämningen AKI. Hemort

Läs mer

STADGAR FÖR TRÄBRANSCHERNAS ARBETSLÖSHETSKASSA

STADGAR FÖR TRÄBRANSCHERNAS ARBETSLÖSHETSKASSA STADGAR FÖR TRÄBRANSCHERNAS ARBETSLÖSHETSKASSA 1(11) STADGAR FÖR TRÄBRANSCHERNAS ARBETSLÖSHETSKASSA Från och med 1.1.2015 Innehållsförteckning STADGAR FÖR TRÄBRANSCHERNAS ARBETSLÖSHETSKASSA 2(11) STADGAR

Läs mer

Stadgar. för Lärarnas A-kassa

Stadgar. för Lärarnas A-kassa Lärarnas A-kassa är med över 170 000 medlemmar den arbetslöshetskassa i Sverige som organiserar flest lärare. Vi har spetskompetens när det gäller frågor som rör lärare av skilda slag, skolledare och andra

Läs mer

Stadgar för Engelbrekt Scoutkår

Stadgar för Engelbrekt Scoutkår Stadgar för Engelbrekt Scoutkår Scouterna Stadgar för Engelbrekt scoutkår, organisationsnummer 875001-8676 Antagna av kårstämman den 2012-03-01 med tillägg vid stämma 2013-03-07 1 Allmänt Engelbrekt scoutkår

Läs mer

Scouterna, Stadgar Sollentuna Norra scoutkår

Scouterna, Stadgar Sollentuna Norra scoutkår Scouterna, Stadgar Sollentuna Norra scoutkår Stadgar för Sollentuna Norra Scoutkår Organisationsnummer: 814800-3513 Antagna av Kårstämman den 2012-10-10 1 Allmänt Scoutkåren är en sammanslutning av enskilda

Läs mer

Stadgar för scoutkåren Torslanda Sjöscoutkår, organisationsnummer Antagna av kårstämman

Stadgar för scoutkåren Torslanda Sjöscoutkår, organisationsnummer Antagna av kårstämman Stadgar för scoutkåren Torslanda Sjöscoutkår, organisationsnummer 802468-2471 Antagna av kårstämman 2012-1 1-06 1 Allmänt Scoutkåren Torslanda Sjöscoutkår är en sammanslutning av enskilda personer och

Läs mer

YRKESUTÖVARNAS OCH FÖRETAGARNAS ARBETSLÖSHETSKASSA STADGAR

YRKESUTÖVARNAS OCH FÖRETAGARNAS ARBETSLÖSHETSKASSA STADGAR YRKESUTÖVARNAS OCH FÖRETAGARNAS ARBETSLÖSHETSKASSA STADGAR Stadgarna har godkänts på kassans möte 10.12.2014 och Finansinspektionen har fastställt dem 16.12.2014. 2 AYT stadgar Innehållsförteckning 1 KAPITEL

Läs mer

Stadgar. Godkänt av föreningens höstmöte Namn och hemort

Stadgar. Godkänt av föreningens höstmöte Namn och hemort 1/6 Stadgar Godkänt av föreningens höstmöte 14.11.2011 1 Namn och hemort Föreningens namn är Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta ry Delegationen för stiftelser och fonder rf. Föreningens språk är

Läs mer

Ledarnas arbetslöshetskassa

Ledarnas arbetslöshetskassa Stadgar för Ledarnas arbetslöshetskassa Stadgar för Ledarnas arbetslöshetskassa - ordinarie föreningsstämma den 27 maj 2014. Registrerad hos Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF, den 1 januari

Läs mer

Stadgar. för. Svensk Handels Arbetslöshetskassa

Stadgar. för. Svensk Handels Arbetslöshetskassa Stadgar för Svensk Handels Arbetslöshetskassa gällande från den 23 juli 2013 Innehållsförteckning Kassans ändamål och firma 1 3 Kassans verksamhetsområde 2 3 Kassans säte 3 3 Anmälan om arbetslöshet, ansökan

Läs mer

Företagarnas Arbetslöshetskassa i Finland

Företagarnas Arbetslöshetskassa i Finland Företagarnas Arbetslöshetskassa i Finland Stadgarna 2015 Företagarens skydd www.syt.fi Företagarnas Arbetslöshetskassa i Finland Stadgarna 2015 Kassamötet har den 21 november 2014 godkänt stadgeändringen

Läs mer

Exempelstadga för scoutkår

Exempelstadga för scoutkår Exempelstadga för scoutkår Stadgar för scoutkåren, organisationsnummer [xxxxxx-xxxx] Antagna av kårstämman den [ÅÅÅÅ-MM-DD] 1 Allmänt Scoutkåren [Namn] är en sammanslutning av enskilda personer och har

Läs mer

Landvetter scoutkår av Scouterna Stadgar för Landvetter scoutkår

Landvetter scoutkår av Scouterna Stadgar för Landvetter scoutkår Stadgar för Landvetter scoutkår Organisationsnummer: 852000-3446 Antagna av Kårstämman den 2012-11-08 1 Allmänt Scoutkåren är en sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att bedriva scoutverksamhet

Läs mer

YRKESUTÖVARNAS OCH FÖRETAGARNAS ARBETSLÖSHETSKASSA STADGAR

YRKESUTÖVARNAS OCH FÖRETAGARNAS ARBETSLÖSHETSKASSA STADGAR YRKESUTÖVARNAS OCH FÖRETAGARNAS ARBETSLÖSHETSKASSA STADGAR 2 AYT stadgar Innehållsförteckning 1 KAPITEL ALLMÄNNA BESTÄMMELSER... 4 1 Allmänt... 4 2 KAPITEL MEDLEMSKAP I ARBETSLÖSHETSKASSAN... 5 2 Medlemskap...

Läs mer

Rotary lnternationals distrikt 1410 rf

Rotary lnternationals distrikt 1410 rf 1(5) Registernummer: 153.337 FO-nummer: 2627258-1 FÖRENINGENS STADGAR Namn: Rotary lnternationals distrikt 1410 rf Hemort: Åbo Adress: Röyttä Reijo Matias Trädgårdsgatan 16 C 51 20100 ÅBO Registernummer:

Läs mer

MODELLSTADGAR FÖR PSORIASISFÖRENINGAR/Två årsmöten. Föreningens namn är Psoriasisförening rf och dess hemort är.

MODELLSTADGAR FÖR PSORIASISFÖRENINGAR/Två årsmöten. Föreningens namn är Psoriasisförening rf och dess hemort är. Förhandsgranskade i föreningsregistret 6.10.2005 MODELLSTADGAR FÖR PSORIASISFÖRENINGAR/Två årsmöten Namn och hemort 1 Föreningens namn är Psoriasisförening rf och dess hemort är. Föreningens syfte är Syfte

Läs mer

Stadgar för Mälarscouterna

Stadgar för Mälarscouterna Stadgar för Mälarscouterna 1 Allmänt Scoutkåren Mälarscouterna är en partipolitisk och religiöst obunden sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att i bedriva scoutverksamhet. Mälarscouterna

Läs mer

Stadgar för Kallhälls scoutkår

Stadgar för Kallhälls scoutkår Sid 1(7) Stadgar för Kallhälls scoutkår Organisationsnummer: 813200-5128 Antagna av kårstämman den 2014-10-05 1 Allmänt Scoutkåren är en sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att bedriva

Läs mer

Stadgar. GS Arbetslöshetskassa

Stadgar. GS Arbetslöshetskassa Stadgar GS Arbetslöshetskassa Stadgar för GS Arbetslöshetskassa 1 Firma och syfte Kassans firma är GS Arbetslöshetskassa. Kassan ska betala ut ersättning till medlemmarna vid arbetslöshet i enlighet med

Läs mer

STADGAR FÖR HÄSSELBY STRANDS SJÖSCOUTKÅR

STADGAR FÖR HÄSSELBY STRANDS SJÖSCOUTKÅR STADGAR FÖR HÄSSELBY STRANDS SJÖSCOUTKÅR 1 Scoutkårens uppgift och verksamhetsort Scoutkårens namn är. Verksamhetsort är Hässelby Strand, Stockholm. Scoutkåren ska vara ansluten till Svenska Scoutförbundet.

Läs mer

Stadgar för Norden, svensk förening för nordiskt samarbete (Föreningen Norden i kommunikation)

Stadgar för Norden, svensk förening för nordiskt samarbete (Föreningen Norden i kommunikation) Stadgar för Norden, svensk förening för nordiskt samarbete (Föreningen Norden i kommunikation) 1. Föreningens syfte Norden, svensk förening för nordiskt samarbete, har till ändamål att på alla områden

Läs mer

1) fungera som en centralorganisation för sina medlemsorganisationer och stödja deras verksamhet

1) fungera som en centralorganisation för sina medlemsorganisationer och stödja deras verksamhet STADGAR 1 (5) 1 Namn och hemort Föreningens namn är Vanhustyön keskusliitto Centralförbundet för de gamlas väl ry. Föreningens hemort är Helsingfors. I dessa stadgar omtalas föreningen som förbundet. 2

Läs mer

STADGAR FÖR MEDLEMSFÖRENING Lokalförening Rädda Barnen på Åland rf

STADGAR FÖR MEDLEMSFÖRENING Lokalförening Rädda Barnen på Åland rf 1 STADGAR FÖR MEDLEMSFÖRENING Lokalförening Rädda Barnen på Åland rf Föreningens namn, hemort och verksamhetsområde 1 Föreningens namn är Rädda Barnen på Åland rf (hädanefter föreningen). Föreningens hemort

Läs mer

Stadgar för S:t Olofs Scoutkår TKÅR VÄSTERÅS. Organisationsnummer: 878001-9124 Antagna av Kårstämman 2012-10-10

Stadgar för S:t Olofs Scoutkår TKÅR VÄSTERÅS. Organisationsnummer: 878001-9124 Antagna av Kårstämman 2012-10-10 Stadgar för S:t Olofs Scoutkår US:T OLOFS SCO TKÅR VÄSTERÅS Organisationsnummer: 878001-9124 Antagna av Kårstämman 2012-10-10 Not: När begreppet Scoutkåren används i dessa stadgar avser detta S:t Olofs

Läs mer

TRANSPORTBRANSCHENS ARBETSLÖSHETSKASSAS REGLER (2014-2018) KAPITEL I ARBETSLÖSHETSKASSANS VERKSAMHETSOMRÅDE

TRANSPORTBRANSCHENS ARBETSLÖSHETSKASSAS REGLER (2014-2018) KAPITEL I ARBETSLÖSHETSKASSANS VERKSAMHETSOMRÅDE TRANSPORTBRANSCHENS ARBETSLÖSHETSKASSAS REGLER (2014-2018) KAPITEL I ARBETSLÖSHETSKASSANS VERKSAMHETSOMRÅDE 1 Arbetslöshetskassans namn, säte, verksamhetsområde och syfte Arbetslöshetskassans namn är Transportbranschens

Läs mer

STADGAR. för Pappersindustriarbetarnas arbetslöshetskassa

STADGAR. för Pappersindustriarbetarnas arbetslöshetskassa STADGAR för Pappersindustriarbetarnas arbetslöshetskassa Gällande från 27 juni 2016 1 Ändamål och firma Kassan ska i enlighet med bestämmelserna i lagen om arbetslöshetsförsäkring utge ersättning till

Läs mer

Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås

Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås Örjanshus 12-09-24 1 Allmänt S:t Örjans Scoutkår är en sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att i bedriva scoutverksamhet. Scoutverksamheten bedrivs

Läs mer

Suomen Reumaliitto ry - Reumaförbundet i Finland rf Stadgar (översättning)

Suomen Reumaliitto ry - Reumaförbundet i Finland rf Stadgar (översättning) 1 (5) Suomen Reumaliitto ry - Reumaförbundet i Finland rf 26.06.2017 Stadgar (översättning) 1 Namn och hemort Föreningens namn på finska är Suomen Reumaliitto ry och på svenska Reumaförbundet i Finland

Läs mer

VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO - CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY

VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO - CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY STADGAR 1 (5) VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO - CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY 1 Namn och hemort Föreningens namn är Vanhustyön keskusliitto - Centralförbundet för de gamlas väl ry. Förbundets hemort är

Läs mer

Svensk Förening för Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin

Svensk Förening för Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin Svensk Förening för Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin Stadgar Uppgift och organisation 1. Svensk förening för klinisk immunologi och transfusionsmedicin är en sammanslutning av läkare och andra

Läs mer

Arbetslöshetskassans namn är Transportbranschens Arbetslöshetskassa och den har sitt säte i Helsingfors stad.

Arbetslöshetskassans namn är Transportbranschens Arbetslöshetskassa och den har sitt säte i Helsingfors stad. TRANSPORTBRANSCHENS ARBETSLÖSHETSKASSAS REGLER KAPITEL I ARBETSLÖSHETSKASSANS VERKSAMHETSOMRÅDE 1 Arbetslöshetskassans namn, säte, verksamhetsområde och syfte Arbetslöshetskassans namn är Transportbranschens

Läs mer

MODELLSTADGAR FÖR MARTHAFÖRENINGAR. Namn, hemort och språk

MODELLSTADGAR FÖR MARTHAFÖRENINGAR. Namn, hemort och språk MODELLSTADGAR FÖR MARTHAFÖRENINGAR Namn, hemort och språk 1 Föreningens namn är Marthaförening rf och kallas i dessa stadgar föreningen. Föreningens hemort är och verksamhetsområde är och dess officiella

Läs mer

4.1 Unga Republikaner är en riksorganisation. Verksamheten består av - Kongress - Förbundsstyrelse - Lokalföreningar - Arbetsgrupper

4.1 Unga Republikaner är en riksorganisation. Verksamheten består av - Kongress - Förbundsstyrelse - Lokalföreningar - Arbetsgrupper 1 Förbundets namn 1.1 Förbundets namn är Unga Republikaner. 2 Ändamål 2.1 Unga Republikaner är en partipolitisk obunden förbund som skall verka för att Sverige skall införa ett demokratiskt valt statsskick.

Läs mer

Stadgar, Pohjola Norden r.f. 1 NAMN, HEMORT OCH VERKSAMHETSOMRÅDE

Stadgar, Pohjola Norden r.f. 1 NAMN, HEMORT OCH VERKSAMHETSOMRÅDE Stadgar, Pohjola Norden r.f. 1 NAMN, HEMORT OCH VERKSAMHETSOMRÅDE Föreningens namn är Pohjola Norden r.f. Föreningens hemort är Helsingfors stad och dess verksamhet omspänner hela landet. Föreningen benämns

Läs mer

Stadgar 2015. Unionens a-kassa

Stadgar 2015. Unionens a-kassa Stadgar 2015 Unionens a-kassa Kassanamn: Unionens arbetslöshetskassa Kassanummer: 14 Senast uppdaterad: 07 01 2014 1 Kassans ändamål och firma Kassan ska i enlighet med bestämmelserna i lagen om arbetslöshetsförsäkring

Läs mer

TRANSPORTBRANSCHENS ARBETSLÖSHETSKASSAS REGLER. (i kraft från ) KAPITEL I ARBETSLÖSHETSKASSANS VERKSAMHETSOMRÅDE

TRANSPORTBRANSCHENS ARBETSLÖSHETSKASSAS REGLER. (i kraft från ) KAPITEL I ARBETSLÖSHETSKASSANS VERKSAMHETSOMRÅDE TRANSPORTBRANSCHENS ARBETSLÖSHETSKASSAS REGLER (i kraft från 1.1.2011) KAPITEL I ARBETSLÖSHETSKASSANS VERKSAMHETSOMRÅDE 1 Arbetslöshetskassans namn, säte, verksamhetsområde och syfte Arbetslöshetskassans

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm.

STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm. Stadgar STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm. 2 Föreningens syfte Refugees Welcome Stockholm är en ideell förening som har

Läs mer

Framgångsrikt genom arbetslivet

Framgångsrikt genom arbetslivet Framgångsrikt genom arbetslivet INNEHÅLL Pardia bevakar dina intressen... 3 Den bästa löntagarorganisationen... 4 Pardia verkar i vardagen... 5 Pardia finns nära dig... 7 Välkommen till Pardia... 8 Pardia

Läs mer

Stadgar Unionens arbetslöshetskassa

Stadgar Unionens arbetslöshetskassa Kassanamn: Unionens arbetslöshetskassa Kassanummer: 14 Senast uppdaterad: 2018-12-13 Stadgar Unionens arbetslöshetskassa 1 Kassans ändamål och firma Kassan ska i enlighet med bestämmelserna i lagen om

Läs mer

Finlands svenska Marthaförbund r.f Förhandsgranskade/Föreningsregistret Vårmötet godk.

Finlands svenska Marthaförbund r.f Förhandsgranskade/Föreningsregistret Vårmötet godk. MODELLSTADGAR FÖR MARTHADISTRIKT Namn, hemort och språk 1 Föreningens namn är Marthadistrikt rf och kallas i dessa stadgar distriktet. Föreningens hemort är, dess verksamhetsområde är och dess officiella

Läs mer

Stadgar för Norden, svensk förening för nordiskt samarbete

Stadgar för Norden, svensk förening för nordiskt samarbete Stadgar för Norden, svensk förening för nordiskt samarbete 1 1. Föreningens syfte Föreningens ändamål är att främja och stärka det nordiska samarbetet inom Norden och gentemot omvärlden. Verksamheten bedrivs

Läs mer

Stadgar för Finans- och Försäkringsbranschens arbetslöshetskassa. fr o m 8 juni 2011

Stadgar för Finans- och Försäkringsbranschens arbetslöshetskassa. fr o m 8 juni 2011 Stadgar för Finans- och Försäkringsbranschens arbetslöshetskassa fr o m 8 juni 2011 1 Kassan skall i enlighet med bestämmelserna i lagen om arbetslöshetsförsäkring utge ersättning till medlemmarna vid

Läs mer

Antagna av Kommunals a-kassas föreningsstämma Stadgar. fr.o.m. 1 oktober 2017

Antagna av Kommunals a-kassas föreningsstämma Stadgar. fr.o.m. 1 oktober 2017 Antagna av Kommunals a-kassas föreningsstämma 2017 Stadgar fr.o.m. 1 oktober 2017 Grafisk form: Kommunals a-kassa Original: Lazze Öst, JINAB Antagna av Kommunals a-kassas föreningsstämma 2017 Stadgar fr.o.m.

Läs mer

Godkända på föreningens möte , fastställda av PRS

Godkända på föreningens möte , fastställda av PRS SOSTE Finlands social och hälsa rf STADGAR Godkända på föreningens möte 24.2.2014, fastställda av PRS 17.4.2014 NAMN, HEMORT OCH VERKSAMHET 1 Namn och hemort Föreningens namn är SOSTE Suomen sosiaali ja

Läs mer

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen )

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen ) Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen 2016-04-23) 1 Ändamål Sveriges Aktiesparares Riksförbund Aktiespararna är en oberoende intresseorganisation för enskilda som sparar eller vill främja sparande

Läs mer

Föreningen är en ordinarie medlem i förbundet Rädda Barnen rf (hädanefter förbundet) och främjar förbundets målsättning i sin verksamhet.

Föreningen är en ordinarie medlem i förbundet Rädda Barnen rf (hädanefter förbundet) och främjar förbundets målsättning i sin verksamhet. 1 STADGAR FÖR MEDLEMSFÖRENING Lokalförening Rädda Barnen på Åland rf Föreningens namn och hemort 1 Föreningens namn är Rädda Barnen på Åland rf (hädanefter föreningen) Föreningens hemort är Mariehamn i

Läs mer

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422 S T A D G A R för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING org.nr: 822000-8422 Dessa stadgar har antagits vid årsmöte i Linköpings Villaägareförening 2010-03-16 1 Ändamål och verksamhetsområde 1 1. Linköpings Villaägareförening,

Läs mer

STADGAR EDSÄNGENS VILLAÄGAREFÖRENING

STADGAR EDSÄNGENS VILLAÄGAREFÖRENING STADGAR EDSÄNGENS VILLAÄGAREFÖRENING Dessa stadgar har blivit initialt antagna vid föreningsmöte den 28 mars 1996. Revidering har beslutats och införts vid årsmöte: I. Den 9 mars 2008. II. Den 11 mars

Läs mer

Fullmäktige kan på framställning av styrelsen kalla en i förbundets verksamhet meriterad medlem till hedersmedlem i förbundet.

Fullmäktige kan på framställning av styrelsen kalla en i förbundets verksamhet meriterad medlem till hedersmedlem i förbundet. STADGAR Namn och hemort 1 Föreningens namn är Suomen kirkon pappisliitto Finlands kyrkas prästförbund r.f., och betecknas i dessa stadgar med benämningen förbundet. Förbundets hemort är Helsingfors stad

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva

Stadgar för Hela Sverige ska leva Stadgar för Hela Sverige ska leva Antagna vid årsmötet 2011-05-10 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hela Sverige ska leva. Föreningen är ideell och partipolitiskt och religiöst obunden. 2 Föreningens

Läs mer

Stadgar för Leader Linné

Stadgar för Leader Linné Stadgar för Leader Linné 1 Föreningens namn Leader Linné ideell förening 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Alvesta, med Alvesta, Ljungby, Markaryd, Värnamo, Växjö och Älmhults kommuner som verksamhetsområde,

Läs mer

Stadgar Godkända av årsmötet 5.5.2007 Registrerade 5.11.2007

Stadgar Godkända av årsmötet 5.5.2007 Registrerade 5.11.2007 Stadgar Godkända av årsmötet 5.5.2007 Registrerade 5.11.2007 STADGAR FÖR NATUR OCH MILJÖ R.F. 1 Namn och hemort Föreningens namn är Natur och Miljö r.f. Föreningens hemort är Helsingfors stad och dess

Läs mer

Stadgar för Norden, svensk förening för nordiskt samarbete (Föreningen Norden i kommunikation)

Stadgar för Norden, svensk förening för nordiskt samarbete (Föreningen Norden i kommunikation) Stadgar för Norden, svensk förening för nordiskt samarbete (Föreningen Norden i kommunikation) 1. Föreningens syfte Föreningens ändamål är att främja och stärka det nordiska samarbetet inom Norden och

Läs mer

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20 Stadgar Villaägarna Göteborg Antagna vid årsmöte 2013-03-20 1 2 (6) ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHETSOMRÅDE 1. Villaägarna Göteborg är en partipolitiskt obunden sammanslutning, ideell förening, av medlemmar i Villaägarnas

Läs mer

Föreningens syfte är att bevaka och främja biblioteksverksamhet på svenska i Finland.

Föreningens syfte är att bevaka och främja biblioteksverksamhet på svenska i Finland. Bilaga 1 till höstmötet Styrelsens förslag till ändringar av föreningens stadgar: Stadgar för Finlands svenska biblioteksförening r.f. 1. Namn, hemort och språk Föreningens namn är Finlands svenska biblioteksförening

Läs mer

GÅRDSJÖBYGDENS FÖRENING

GÅRDSJÖBYGDENS FÖRENING 1 FÖRENINGENS NAMN OCH VERKSAMHETSOMRÅDE Föreningens namn är: Gårdsjöbygdens Förening. Verksamhetsområdet är Gårdsjö m.o. 2. FÖRENINGENS ORGAN Föreningens organ är ÅRSMÖTET, STYRELSEN OCH REVISORERNA.

Läs mer

Stadgarna Företagarnas Arbetslöshetskassa i Finland. Utkomstskydd för företagare.

Stadgarna Företagarnas Arbetslöshetskassa i Finland. Utkomstskydd för företagare. Stadgarna 2017- Företagarnas Arbetslöshetskassa i Finland 2 innehåll Företagarnas Arbetslöshetskassa i Finland Stadgarna 2017 Kassamötet har den 27 maj 2016 godkänt stadgeändringarna och Finansinspektionen

Läs mer

3 FÖRBUNDETS MEDLEMSKAP I SAMMANSLUTNINGAR OCH VÄNFÖRENINGSAVTAL

3 FÖRBUNDETS MEDLEMSKAP I SAMMANSLUTNINGAR OCH VÄNFÖRENINGSAVTAL STADGAR FÖR AUTISM- OCH ASPERGERFÖRBUNDET Reviderade vid riksmöte 2017-04-22 1 NAMN Förbundets namn är Autism- och Aspergerförbundet. Förbundet är en ideell förening. 2 ÄNDAMÅL Autism- och Aspergerförbundet

Läs mer

Framgångsrikt genom arbetslivet

Framgångsrikt genom arbetslivet Framgångsrikt genom arbetslivet PARDIA BEVAKAR DINA INTRESSEN DEN BÄSTA LÖNTAGAR- ORGANISATIONEN Löntagarorganisationen Pardia har cirka 40 000 medlemmar av vilka två tredjedelar arbetar vid statliga ämbetsverk

Läs mer

http://villaagarnasavean.se Normalstadgar för förening ansluten till Villaägarnas Riksförbund Normalstadgar för föreningar fastställda 2012-12-05 Stadgarna har antagits vid Villaägarna i Lerums kommuns

Läs mer

Tostan Sverige Stadgar

Tostan Sverige Stadgar Tostan Sverige Stadgar 1. Namn Föreningens namn är Tostan Sverige. 2. Ändamål Tostan Sverige är en ideell förening vars syfte är att stödja den verksamhet som moderorganisationen Tostan bedriver. 3. Verksamhet

Läs mer

Stadgar för Adoptionscentrum

Stadgar för Adoptionscentrum Stadgar för Adoptionscentrum 1 Syften och mål Förbundet Adoptionscentrum är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden organisation vars syften och mål är att förmedla internationella adoptioner,

Läs mer

Personalföreningen för Idrott, Motion- och Kultur för anställda inom Stadsdelsförvaltningarna, Utbildningsförvaltning, Socialtjänstförvaltning,

Personalföreningen för Idrott, Motion- och Kultur för anställda inom Stadsdelsförvaltningarna, Utbildningsförvaltning, Socialtjänstförvaltning, Personalföreningen för Idrott, Motion- och Kultur för anställda inom Stadsdelsförvaltningarna, Utbildningsförvaltning, Socialtjänstförvaltning, Miljöförvaltning och SISAB. STADGAR FÖR STAR, FÖRENINGEN

Läs mer

Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28.

Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28. Sid 1 Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Forum Östersjön - allmännyttig ideell förening. 2 Föreningens ändamål Föreningens

Läs mer

EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR

EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR Observera att detta enbart är ett exempel på hur en förenings stadgar kan vara utformade. Varje förening är individuell och måste därför alltid noga överväga vad

Läs mer

Stadgar. Antagna vid årsmötet den 26 maj Hela SVerige ska leva

Stadgar. Antagna vid årsmötet den 26 maj Hela SVerige ska leva Stadgar Antagna vid årsmötet den 26 maj 2016. Hela SVerige ska leva 1 Föreningens status Riksorganisationen Hela Sverige ska leva är en riksomfattande ideell förening som är partipolitiskt och religiöst

Läs mer

Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening.

Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening. Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening. Antagna av föreningsstämman den 26 april 2017. 1 Firma och säte Föreningen driver sin verksamhet under firma Lund Citysamverkan, ideell förening, och har

Läs mer

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte 2009-09-05 1 Namn och Distriktets namn och geografiska verksamhetsområde geografiskt fastställs av Autism- och Aspergerförbundets

Läs mer

Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden.

Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden. RHC stadgar Senast reviderad 2016-03-06 1 Namn och ändamål Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden. RHC är

Läs mer

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27 Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27 1 Namn och Distriktets namn och geografiska verksamhetsområde geografiskt fastställs av Autism- och Aspergerförbundets

Läs mer

Stadgar. För den ideella föreningen Biosfärområde Blekinge Arkipelag. Bildad vid konstituerande årsmöte den 30 juni 2011

Stadgar. För den ideella föreningen Biosfärområde Blekinge Arkipelag. Bildad vid konstituerande årsmöte den 30 juni 2011 Stadgar För den ideella föreningen Biosfärområde Blekinge Arkipelag. Bildad vid konstituerande årsmöte den 30 juni 2011 1 Firma Föreningens firma är Biosfärområde Blekinge Arkipelag. 2 Föreningens säte

Läs mer

Pargas Gaming Community rf

Pargas Gaming Community rf Pargas Gaming Community rf STADGAR 1 (7) Stadgar för Pargas Gaming Community rf Antagna genom enhälligt föreningsbeslut den 1.2.2014. Fastställda av Patent- och registerstyrelsen den. 1 Namn, hemort, språk

Läs mer

I det följande används om föreningen benämningen förening och om medlemsföreningarna benämningen medlemsförening.

I det följande används om föreningen benämningen förening och om medlemsföreningarna benämningen medlemsförening. Stadgar för Pro Esbo å rf 1. Föreningens namn och hemort Föreningens namn är Pro Espoonjoki ry, Pro Esbo å rf och dess hemort är Esbo stad. Föreningens officiella språk är finska och svenska; protokollsspråket

Läs mer

Stadgar för släkten Börman r.f.

Stadgar för släkten Börman r.f. Stadgar för släkten Börman r.f. I Släktföreningens namn, hemort och syfte 1 Föreningens namn är Släkten Börman r.f., dess hemort är Västanfjärd och dess verksamhetsområde är hela landet. Föreningen kallas

Läs mer

SJA. Stadgar. För. Sveriges Jordbruks- Arrendatorers Förbund. Antagna , ändrade , och

SJA. Stadgar. För. Sveriges Jordbruks- Arrendatorers Förbund. Antagna , ändrade , och SJA Stadgar För Sveriges Jordbruks- Arrendatorers Förbund Antagna 1980-11-20, ändrade 1995-11-23, 2003-11-26 och 2008-11-25 STADGAR För Sveriges Jordbruksarrendatorers förbund 1 Firma Förbundets firma

Läs mer

Rådet för yrkeshögskolornas rektorer Arene rf. Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry, STADGAR

Rådet för yrkeshögskolornas rektorer Arene rf. Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry, STADGAR Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry, Rådet för yrkeshögskolornas rektorer Arene rf STADGAR 1 Föreningens namn och hemort Föreningens namn är Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry, Rådet

Läs mer

Stadgar Vision avdelning 200 Region Örebro län

Stadgar Vision avdelning 200 Region Örebro län Stadgar Vision avdelning 200 Region Örebro län STADGAR Vision avd. 200 Region Örebro län ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Mom 1. Vision avd. 200 är en lokal förening för tjänstemän anställda hos Region Örebro län.

Läs mer

Stadgar för den ideella föreningen Biosfärområde Blekinge Arkipelag, förslag till revision

Stadgar för den ideella föreningen Biosfärområde Blekinge Arkipelag, förslag till revision Stadgar för den ideella föreningen Biosfärområde Blekinge Arkipelag, förslag till revision Antagna xx april 2014. 1 FIRMA Föreningens firma är Biosfärområde Blekinge Arkipelag. 2 FÖRENINGENS SÄTE Föreningen

Läs mer

Föreningsstadgar för Villaägarna i Åtvidaberg. ansluten till. Villaägarnas Riksförbund

Föreningsstadgar för Villaägarna i Åtvidaberg. ansluten till. Villaägarnas Riksförbund Föreningsstadgar för Villaägarna i Åtvidaberg ansluten till Villaägarnas Riksförbund Sidan 1 av 6 1 Ändamål och verksamhetsområde 1. Villaägarna i Åtvidaberg är en partipolitiskt obunden sammanslutning

Läs mer

Föreningen är en medlemsförening i SF-Caravan rf som i dessa stadgar kallas förbundet.

Föreningen är en medlemsförening i SF-Caravan rf som i dessa stadgar kallas förbundet. SF-CARAVAN RF Föreningens modellstadgar 1 NAMN OCH HEMORT Föreningens namn är. rf. Föreningens hemort är. Föreningen är en medlemsförening i SF-Caravan rf som i dessa stadgar kallas förbundet. Medlemsföreningen

Läs mer

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen )

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen ) Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen 2012-04-21) 1 Ändamål Sveriges Aktiesparares Riksförbund Aktiespararna är en oberoende intresseorganisation för enskilda som sparar eller vill främja sparande

Läs mer

Jsm faststäldt den, den 30.12.2011 jsm dnr 768/424/2011, förändring 7 3 mom den 25.9.2012 jsm dnr 1541/481/2012

Jsm faststäldt den, den 30.12.2011 jsm dnr 768/424/2011, förändring 7 3 mom den 25.9.2012 jsm dnr 1541/481/2012 5.11.2012 ARBETSORDNING FÖR JAKTVÅRDSFÖRENINGARNA Ikraft från den 1.1.2012 tillsvidare Behandlad vid Finlands viltcentrals styrelsemöte den 18.11.2011 Jsm faststäldt den, den 30.12.2011 jsm dnr 768/424/2011,

Läs mer

Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening

Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening VOOV, Veterinär Omtanke om Våldsutsatta, är en ideell partipolitiskt och religiöst obunden förening i Sverige. 1 Förening, namn och säte Veterinär

Läs mer

STADGAR FÖR STIFTELSEN FÖR ÅBO AKADEMI SR 1 NAMN OCH HEMORT

STADGAR FÖR STIFTELSEN FÖR ÅBO AKADEMI SR 1 NAMN OCH HEMORT STADGAR FÖR STIFTELSEN FÖR ÅBO AKADEMI SR 1 NAMN OCH HEMORT 2 ÄNDAMÅL Stiftelsens namn är Stiftelsen för Åbo Akademi sr, på finska Åbo Akademin säätiö sr och på engelska Åbo Akademi University Foundation

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Beslutade på årsmöte 2016 05 22 1 Föreningens status Hela Sverige ska leva Dalarna är en ideell förening som är partipolitiskt och religiöst obunden. Föreningen

Läs mer

Bilaga 8. Förslag till. Stadgar för Norden, svensk förening för nordiskt samarbete

Bilaga 8. Förslag till. Stadgar för Norden, svensk förening för nordiskt samarbete Bilaga 8 Förslag till Stadgar för Norden, svensk förening för nordiskt samarbete 1 1. Föreningens syfte Föreningens ändamål är att främja och stärka det nordiska samarbetet inom Norden och gentemot omvärlden.

Läs mer

STADGAR för Halländska Hästavelsföreningen

STADGAR för Halländska Hästavelsföreningen STADGAR för Halländska Hästavelsföreningen 1 Föreningen, som utgör en ideell sammanslutning av hästuppfödare och andra för hästaveln intresserade personer, företrädesvis inom Hallands län, har till ändamål

Läs mer

ÅLANDS NEUROLOGISKA FÖRENING RF:s STADGAR FÖRENINGENS NAMN OCH HEMORT

ÅLANDS NEUROLOGISKA FÖRENING RF:s STADGAR FÖRENINGENS NAMN OCH HEMORT ÅLANDS NEUROLOGISKA FÖRENING RF:s STADGAR FÖRENINGENS NAMN OCH HEMORT 1 Föreningens namn är Ålands Neurologiska Förening r.f (ÅLNF r.f) och dess hemort är Mariehamn och dess verksamhetsområde är Landskapet

Läs mer

STUDENTTEATERN I ÅBO STADGAR 1 (5) Tavastgatan ÅBO A.FÖRENINGENS NAMN, HEMORT, STÄLLNING, SPRÅK, SYFTE OCH VERKSAMHETS-FORMER

STUDENTTEATERN I ÅBO STADGAR 1 (5) Tavastgatan ÅBO A.FÖRENINGENS NAMN, HEMORT, STÄLLNING, SPRÅK, SYFTE OCH VERKSAMHETS-FORMER STUDENTTEATERN I ÅBO STADGAR 1 (5) STADGAR FÖR STUDENTTEATERN I ÅBO A.FÖRENINGENS NAMN, HEMORT, STÄLLNING, SPRÅK, SYFTE OCH VERKSAMHETS-FORMER 1 Namn Föreningens namn är Studentteatern i Åbo. Namnet förkortas

Läs mer

STADGAR. att ansvara för utarbetandet av standarder; att driva svenska intressen i standardiseringsarbetet;

STADGAR. att ansvara för utarbetandet av standarder; att driva svenska intressen i standardiseringsarbetet; 1(5) Lars Flink STADGAR Stadgar för föreningen SIS, Swedish Standards Institute fastställda att gälla från den 1 januari 2001. 1 Organisationsform SIS Swedish Standards Institute ( SIS ) är en ideell förening

Läs mer

Stadgar för Ålands Brand- och Räddningsförbund rf

Stadgar för Ålands Brand- och Räddningsförbund rf Stadgar för Ålands Brand- och Räddningsförbund rf 1 Namn och hemort Föreningens namn är Ålands Brand- och Räddningsförbund rf. Föreningen benämns i dessa stadgar som förbund. Förbundets hemort är Mariehamn

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Som specialitetsförening inom Sveriges läkarförbund avger föreningen utlåtanden i eller handlägger ärenden som förbundet hänskjuter till föreningen.

Som specialitetsförening inom Sveriges läkarförbund avger föreningen utlåtanden i eller handlägger ärenden som förbundet hänskjuter till föreningen. 1 STADGAR för Svensk Förening för Klinisk Fysiologi (Beslutade vid ordinarie föreningsmöte/årsmöte i Örebro oktober 2015, och fastställts av Svenska Läkarsällskapet 151019 och Sveriges Läkarförbund 151202)

Läs mer

STADGAR FÖR MONTESSORIFÖRENINGEN KATTEN,

STADGAR FÖR MONTESSORIFÖRENINGEN KATTEN, STADGAR FÖR MONTESSORIFÖRENINGEN KATTEN, 849201-4041 1 Firma Föreningens namn är Montessoriföreningen Katten. Föreningen är en ideell förening med organisationsnummer 849201-4041. 2 Säte Styrelsen har

Läs mer

Nordea Union Finland rf STADGAR 1 (7) Förhandsgranskade av föreningsregistret

Nordea Union Finland rf STADGAR 1 (7) Förhandsgranskade av föreningsregistret Nordea Union Finland rf STADGAR 1 (7) Godkända på det extra föreningsmötet 19.12.2011 Namn, hemort och verksamhetsområde 1 Syfte och verksamhet 2 Föreningens namn är Nordea Unioni Suomi ry, på svenska

Läs mer

Stadga för. Morlanda Scoutkår. Svenska Scoutförbundet

Stadga för. Morlanda Scoutkår. Svenska Scoutförbundet Stadga för Morlanda Scoutkår Av Svenska Scoutförbundet Utarbetad under våren 2005 Kapitel 1 Kårens uppgift och verksamhet Uppgift 1:1 Scoutkåren har till uppgift att bedriva scoutverksamhet i enlighet

Läs mer

Länsi-Uudenmaan Autismi- ja Aspergeryhdistys ry, Autism- och Aspergerföreningen i Västra-Nyland rf

Länsi-Uudenmaan Autismi- ja Aspergeryhdistys ry, Autism- och Aspergerföreningen i Västra-Nyland rf Länsi-Uudenmaan Autismi- ja Aspergeryhdistys ry, Autism- och Aspergerföreningen i Västra-Nyland rf STADGAR NAMN, HEMORT OCH VERKSAMHETSOMRÅDE 1 Föreningens namn är Länsi-Uudenmaan Autismi- ja Aspergeryhdistys

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet

Stadgar för Riksförbundet 1 (9) Stadgar för Riksförbundet 1. Namn, ändamål, organisation... 1 2. Medlemskap... 2 3 Kongress... 2 4. Extra kongress... 5 5. Förbundsmöte... 5 6. Förbundsstyrelse... 6 7. Valberedning... 7 8. Räkenskaper

Läs mer