Slutligen informerade Marcus om att ett jämställdhetsseminarium kommer att anordnas på fredagen i anslutning till finalhelgen.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Slutligen informerade Marcus om att ett jämställdhetsseminarium kommer att anordnas på fredagen i anslutning till finalhelgen."

Transkript

1 Protokoll fört vid Svenska Bandyförbundets årsmöte, lördagen den 13 juni Lokal: Hotell Park Inn, Uppsala INLEDNING Svenska Bandyförbundets ordförande Stig Bertilsson inledde mötet med att hälsa alla mötesdeltagare välkomna till Uppsala och dagens årsmöte. Han konstaterade att förbundet har ett bra verksamhetsår bakom sig. Inför kommande år ansåg han dock det som särskilt viktigt att ta nya steg för att förbättra SM-finalen till att bli en av de riktigt stora idrottshändelserna. Han lämnade därför ordet till generalsekreteraren Marcus Norman, som berättade om ambitioner och planer kring hur finalhelgen skall utvecklas på önskvärt sätt. Marcus ansåg att den senaste SM-finalen inte kändes lika bra som tidigare års finaler Han gjorde en resumé över SM-finalernas lyckosamma historia och utveckling och kände mot denna bakgrund årets arrangemang som ett uppvaknande och en besvikelse. Dock måste samarbetet med Stockholm Globe Arena fortsätta och han pekade på ett flertal både positiva och negativa faktorer som behöver bearbetas. Som exempel nämnde han försäljning av föreningsbiljetter, elitserie- och stockholmsföreningarnas ansvar, kontakten med det närbelägna Södermalm, samarbeten med partners som förköper upplevelser och drar publik mm. Nästa års finalhelg blir den mars med juniorfinal och festligheter på Scandic Malmen på fredagen. Under lördagen spelas damfinal kl.11, brunch kl.12, herrfinal kl. 16 och galan kl. 20. Någon bronsmatch kommer inte att spelas. Slutligen informerade Marcus om att ett jämställdhetsseminarium kommer att anordnas på fredagen i anslutning till finalhelgen. Stig Bertilsson välkomnade därefter och presenterade herrlandslagets nye förbundskapten Sven Åke Svenne Olsson, Söderhamn. Svenne upplyste om att han är 42 år, uppväxt i Edsbyn och att han de senaste sju åren verkat i Broberg som såväl sport- som klubbchef. Han har vidare arbetat med U19-landslaget och biträtt Jonas Claesson. Han känner stor glädje över det ansvarsfulla uppdraget och är positivt förvånad över den stora uppmärksamhet hans nya jobb tilldragit sig, inte minst bland politiker och företagare. Hans övergripande mål är att ta tillbaka VM-guldet till Sverige och att han känner sig trygg med uppdraget. UTMÄRKELSER Före årsmötet utdelades följande utmärkelser: Kenta Jönsson, Stockholm, belönades för att ha tagit Årets Bandybild benämnd Straffprotest tagen i kvartsfinal mellan Västerås Bollnäs. Bilden erhöll flest gillanden i den omröstning på Instagram som gjorts på förbundets hemsida. Prisutdelare var Stig Bertilsson.

2 Sergej In-Fa-Lin, Vetlanda, har utsetts till Årets Bandyledare av ÅL-föreningen med motiveringen En unik ledare som vår sport kan vara stolta och glada över. Sergej har skördat ett stort antal framgångar på såväl EM- som SM-nivå som ledare för olika ungdomslag och vidare som förbundskapten för Lettlands herrlandslag. Föreningen representerades av Owe Svensson. Prisutdelare var Stig Bertilsson som tilldelade Sergej diplom och guldnål. Jonas Holgersson, Göteborg, tilldelades utmärkelsen Årets Eldsjäl av ÅL-föreningen genom Owe Svensson. Jonas är en välkänd profil i Bandy-Sverige på såväl spelarsom ledarnivå känd för sitt starka engagemang för bandysporten. Under det gångna året har han även visat sitt engagemang som TV-kommentator. Jonas tackade för utmärkelsen och höll ett passionerat anförande om behovet av eldsjälar med intresse och förmåga att lyfta bandysporten och göra den inkluderande med en stark tro på vår sport. 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Förbundsordföranden Stig Bertilsson hälsade åter alla årsmötesdeltagare välkomna och förklarade årsmötet 2015 för öppnat. 2 RÖSTLÄNGD Företogs upprop och godkännande av fullmakter. Sex distrikt och fjorton föreningar hade sänt representanter till årsmötet. Röstlängden med totalt 181 röster (130 röster för SDF och 51 röster för föreningarna) fastställdes. Se bilaga. 3 KALLELSE mm Årsmötet hade kungjorts genom information på förbundets hemsida och cirkulär till distrikt och röstberättigade föreningar inom föreskriven tid. Mötet förklarades vara i laga ordning utlyst. 4 MÖTESFUNKTIONÄRER Följande mötesfunktionärer valdes: Ordförande Sekreterare Att jämte ordföranden justera årsmötesprotokollet samt vara rösträknare Christer Pallin, Stockholm (RF) Mats Westling, Sundsvall Bengt Arwidson, Vänersborg och Magnus Dahl, Stockholm Christer Pallin tackade mötet för förtroendet att få leda årsmötesförhandlingarna.

3 5 VERKSAMHETSBERÄTTELSE MED ÅRSREDOVISNING Stig Bertilsson sammanfattade inledningsvis året med följande punkter: ett intensivt år, inlett visionsarbete, glädjande utveckling bland de allra yngsta, fokusering på dam/tjej- verksamheter, nya tag i det internationella arbetet med sikte mot OS. Styrelsens verksamhetsberättelse, som redovisats i tilltalande tryckt form, föredrogs genom att mötesordföranden gav ombuden möjlighet till frågor eller kommentarer. Inga reaktioner lämnades under detta avsnitt, Vid genomgången av den ekonomiska årsredovisningen gjordes följande noteringar: Lars Olofsson, ekonomiskt ansvarig i styrelsen, påminde om att det övergripande målet är att nå ett resultat som gör att likviditeten i enlighet med RF:s rekommendationer är minst 10 % av omsättningen. Som vanligt inträffar under året såväl positiva som negativa överraskningar. Negativa avvikelser var lägre sponsorintäkter och minskat RF-bidrag. För fjärde året i rad gav ekonomin ett positivt resultat, närmare bestämt 499 tkr. Omsättningen har sedan mitten av 2000-talet stigit från c:a 20 till 30 Mkr. På kostnadssidan som under året minskat med 1 Mkr - utgör kansliet, landslagen, tävlingsverksamheten och ersättningen till FSE de största posterna. Det egna kapitalet uppgår till 3.16 Mkr, vilket innebär att vi nu har uppnått det långsiktiga målet 10 % av omsättningen. Dessa medel skall enligt styrelsens förslag disponeras genom överföring i ny räkning. Sammanfattningsvis konstaterade Lars Olofsson att förbundet har en stabil ekonomi, men att förändringar kan komma snabbt, t ex genom att Svenska Spel inte fortsätter som huvudsponsor. Vidare innebär en ny försäkringsgivare ökade kostnader. Särskilt viktigt är att SM-finalerna genomförs på ett klokt och professionellt sätt. 6 REVISIONSBERÄTTELSE Revisorernas berättelse föredrogs. Berättelsen avslutades med uttalandet: Vi tillstyrker att förbundsmötet beviljar styrelsens ledamöter ansvarsfrihet för verksamhetsåret.. 7 GODKÄNNANDEN AV STYRELSENS OCH REVISORERNAS BERÄTTELSER Efter ovanstående föredragningar beslutade årsmötet lägga angivna berättelser och årsredovisning med godkännande till handlingarna. I anslutning härtill fastställdes resultaträkningen och balansräkningen. 8 ANSVARSFRIHET Årsmötet beviljade på förslag av revisorerna förbundsstyrelsen ansvarsfrihet för den tid revisionen omfattar. 9 BEHANDLING AV STYRELSENS FÖRSLAG a) Förslag till nytt seriesystem.

4 Styrelsen har föreslagit förändring av seriesystemet (herrar) i svensk bandy från och med säsongen 2017/18 enligt överlämnad presentation. Styrelsens föredragande Marcus Norman informerade om att bakgrunden till förslaget var de två motioner om seriefrågor som behandlades vid förra årets årsmöte. En brett sammansatt arbetsgrupp har arbetat med frågan, hållit ett antal möten och redovisat olika förslag. Utifrån detta har styrelsen lämnat ett slutligt förslag till årsmötet innebärande en oförändrad elitserie, en sammanslagen allsvenska med sexton lag och sex serier med vardera åtta lag i division 1. Förslaget skall vara fullt genomfört säsongen 2017/18. Thomas Zetterqvist, Edsbyns IF och Föreningen Svensk Elitbandy, informerade kort om hur arbetet inom föreningen förbättrats med täta regionala möten och en heltidsanställd tjänsteman. Föreningen har efter noggrant övervägande kommit fram till att man är positiv till huvudstrukturen i styrelsens förslag, men att detaljer kring hur uppoch nedflyttning skall hanteras inte skall tas av årsmötet utan bör hänskjutas till tävlingskommittén (TK). Anki Paulin, Distrikt Sydväst, var positiv till att förslag till nytt seriesystem lämnats och tillstyrkte förslaget gällande elitserien. Däremot ansåg hon att en sammanslagen allsvenska kommer att medföra stora fördyringar för dessa lag. Hon yrkade därför att förslaget skulle återremitteras gällande allsvenskan och nedåt. Magnus Dahl, Distrikt Stockholm, såg problem med ekonomin för allsvenska föreningar i Stockholm, men ansåg ändå att förslaget var bra ned till och med allsvenskan. Dock borde ytterligare övervägas antalet serier i division 1. Magnus hade inget yrkande om detta, men ville ändå påtala sitt förslag som ett medskick till styrelsen. Owe Svensson, Distrikt Småland, var positiv till förslaget gällande Elitserien och allsvenskan, men ansåg att division 1 bör innehålla 10 lag. Han ställde sig därför bakom Distrikt Sydväst yrkande om återremiss där division 1 skall innehålla fyra serier om vardera 10 lag. Kjell Myrén, Distrikt Mellansverige, ansåg att förslaget bör förädlas ytterligare och yrkade därför återremiss av hela förslaget. Bengt Arwidson, Distrikt Västergötland, ställde sig bakom styrelsens förslag, men ansåg att frågan om hur division 1 skall formeras behöver övervägas ytterligare. Jan-Erik Flink, Distrikt Nord, ställde sig bakom yrkandet om återremiss av allsvenskan och nedåt. Marcus Norman höll med Thomas Zetterqvist om att tekniska frågor kring kval mm inte bör bli föremål för årsmötesbeslut utan får hänskjutas till TK för avgöranden. Beträffande farhågorna kring de allsvenska lagens ekonomi är dess väl kända av styrelsen. En återremiss av ärendet från allsvenskan och nedåt bedömde han dock inte som möjligt, eftersom serierna hänger ihop. Stig Bertilsson hade i sina möten med distrikten upplevt att det i stort fanns en enighet kring styrelsens förslag. Han ansåg det därför viktigt att nu komma till beslut om

5 helheten. Däremot ansåg han det riktigt att i årsmötesbeslutet inte innefatta tekniska frågor kring kval mm utan hänskjuta sådana frågor till TK. Efter dessa inlägg ajournerades årsmötet för lunch och interna överläggningar. Efter pausen konstaterade Stig Bertilsson åter det angelägna i att nu komma igång med förändringsarbetet genom att ta ett övergripande beslut om antalet lag i aktuella serier. Om någon part inte är nöjd med detta kan man lämna motion till nästa årsmöte. Däremot kan beslut om teknikaliteter såsom hur kval mm skall bedrivas hänskjutas till TK. Jan-Erik Flink återtog sitt förslag om återremiss. Anki Paulin yrkade återremiss av styrelsen hela förslag om förändrat seriesystem. Owe Svensson återtog sitt förslag om division 1. Kjell Myrén tillstyrkte styrelsens förslag, men ansåg att man ändå borde kunna diskutera och modifiera frågan om antalet lag i respektive serie. Ordföranden konstaterade att det fanns två förslag inför årsmötets beslut: - Styrelsens förslag om förändrat seriesystem innebärande fjorton lag i elitserien, sexton lag i en sammanslagen allsvenska och sex division 1-serier med vardera åtta lag. Ett lag i elitserien ska efter varje säsong flyttas ner till allsvenskan och ett från allsvenskan upp till elitserien. Upp- och nedflyttning till elitserien sker efter kvalspel, vilket sker internt på respektive nivå, d v s de sämst placerade lagen i elitseriens sluttabell kvalar sig emellan och de bästa i allsvenskan gör upp om elitserieplatsen. Samma princip gäller för kvalspel mellan allsvenskan och div 1. Frågor om kvalspelets utformning hänskjuts till TK. - Distrikt Sydvästs yrkande om återremiss av hela förslaget Årsmötet beslutade i enlighet med styrelsens förslag. Anki Paulin för Distrikt Sydväst reserverade sig mot beslutet med följande motivering: Klubbarna i Sydväst anser att kostnaderna för att spela i en enda allsvenska blir alldeles för höga. Detta kommer med all sannolikhet att innebära att föreningarna kommer att välja lägre serier där det ekonomiskt går att spela. Kjell Myrén för Distrikt Mellansverige reserverade sig mot beslutet till förmån för det egna förslaget om återremittering av styrelsens förslag. b) Förslag till nytt visionsarbete Styrelsen har föreslagit att årsmötet uppdrar åt styrelsen att ta fram en offensiv och tydlig strategi som möter framtiden.

6 Styrelsens föredragande, Jesper Kärrbrink, konstaterade att den befintliga Vision 2017 behöver uppdateras utifrån bl a följande faktorer: kansliet har moderniserats, ekonomin har förbättrats, ungdomsarbetet har utvecklats. Utifrån bl a följande ledord/idéer skall visionen utvecklas: artisterna får lysa, ärlig, rolig och kampfylld sport, skridskokul, uppskattad av föräldrar som en inkluderande sport. De negativa tendenser som behöver bemötas i en ny vision är bl a följande faktorer: marginaliserad sport, minskat medieutrymme, svårt med sponsorer, klimatfrågan med t ex stängda bandybanor. Slutsatsen av dessa konstateranden är enligt styrelsen att ett nytt visionsarbete behöver startas nu. Som inledning på arbetet har en enkät med frågor om bandyns nutid och framtid sänts ut till ett flertal personer med bandyengagemang. I den nya visionen behöver bandyns varumärke/image beskrivas och en tydlig långsiktig strategi för såväl styrelse, kommittéer, kansli och distrikten formuleras. Styrelsen önskar ta fram ett utkast till Vision 2025 som skall diskuteras och behandlas av hela Bandy-Sverige inför beslut på nästa årsmöte. Årsmötet beslutade i enlighet med styrelsens förslag att uppdra åt styrelsen att starta upp ett arbete med en Vision 2025 som skall kunna beslutas vid nästa årsmöte. 10 INKOMNA MOTIONER a) Distrikt Småland om en ny F17-serie Motionären hade föreslagit att införa en ny F17-serie med fem överåriga och att spela F17 SM i poolspelsform. Styrelsens föredragande Magnus Alm konstaterade att det idag föreligger brist på dam/tjej-spelare som gör att det av geografiska och ekonomiska skäl är problem att få ihop serier. Styrelsen anser därför att denna typ av beslut inte kan fattas av ett årsmöte. Motionen är enligt styrelsen ett tävlingsärende som bör hanteras av TK efter diskussion inom hela dambandysverige. Styrelsen förutsätter att frågan bereds på ett sådant sätt och anser därmed att motionen är besvarad. Årsmötet beslutade med dessa besked att anse motionen vara besvarad. b) Distrikt Mellansverige och Distrikt Västergötland om rösträtt för allsvenska lag Motionärerna hade i varsin motion föreslagit att införa rösträtt även för de föreningar som föregående eller påföljande säsong deltar i näst högsta serien för herrar. Styrelseledamoten Jesper Kärrbrink upplyste om att styrelsen i grunden är positiv till direktdemokrati, men önskar hänskjuta frågan om röstlängd till visionsarbetet med beslut årsmötet 2016 och anser därmed att motionen är besvarad. Inlägg gjordes även av Kjell Myrén, Distrikt Mellansverige. Han ansåg att statusen på allsvenskan måste uppgraderas.

7 Årsmötet beslutade att med styrelsens besked anse motionerna vara besvarade. c) Distrikt Sydväst om distriktens representation Motionären hade föreslagit att respektive distrikts ordförande adjungeras in i förbundsstyrelsen och att respektive distrikt utser personer från egna distriktet till kommittéerna på förbundsnivå (tävling, domare och utveckling). Styrelseledamoten Jesper Kärrbrink upplyste om att styrelsen i grunden är positivt inställd till ökad transparens och delaktighet, men önskar hänskjuta frågan om distriktens representation till visionsarbetet och anser därmed att motionen är besvarad. Årsmötet beslutade att med detta besked anse motionen vara besvarad. d) Edsbyns IF Bandy om reglementet för utbildningsersättning Motionären hade föreslagit att förbundsstyrelsen i samarbete med FSE och ASF gör en översyn av reglementet för utbildningsersättning både vad gäller ersättningsnivåer och regelverket i övrigt. Styrelsen genom Marcus Norman uttalade sig positiv till att en grupp bestående av FSE, ASF och TK/TE arbetar fram ett förtydligande av utbildningsersättning Årsmötet beslutade att med hänvisning till styrelsens svar att tillstyrka motionen. e) Distrikt Stockholm om ökade möjligheter till spel i sammansatta lag. Motionären hade föreslagit att enskilda spelare under en säsong ska kunna spela i två olika ungdomsföreningar på olika nivå samt i ett seniorlag och att flickor ska kunna spela i t ex sammansatt F17-lag utan att behöva registrera sig i annan förening. Styrelsen genom Lars Wennerholm meddelade att man ansåg att frågan behöver en bredare översyn som belyser hur detta praktiskt skall tillämpas och vilka konsekvenser det får för spelare och föreningar. Därför ansåg man att detta inte bör införas redan till nästa säsong. Frågan är av tävlingskaraktär och bör därför hanteras av TK. Årsmötet beslutade att med detta besked anse motionen vara besvarad. INFORMATION OM RIKSGYMNASIER Med anledning av motion föregående årsmöte om Riksgymnasium meddelade Marcus Norman att styrelsen behandlat frågan, som ännu inte landat varken på förbundsnivå eller hos RF. Träff med RF skall ske i september då bl a frågan om certifieringsbeslut skall diskuteras med SKL och skolverket. 11 VAL AV FÖRBUNDSORDFÖRANDE Till förbundsordförande för tiden till och med årsmötet 2016 valdes enhälligt Stig Bertilsson, Vänersborg

8 12 VAL AV STYRELSELEDAMÖTER Till styrelseledamöter för tiden till och med årsmötet 2016 valdes: Anders Bergström Nässjö (omval) Jesper Kärrbrink Stockholm (omval) Per-Anders Gustavsson Lidköping (omval) Per Höckert Motala (omval) 13 VAL AV REVISORER Till revisorer för tiden till och med årsmötet 2016 valdes Göran Ersmarker, Gävle (omval) Kenneth Svensson, Tranås (omval) Till revisorssuppleanter valdes för samma tid Bo Axelsson Tranås (omval) Jan Wiss Tranås (omval) 14 VAL AV DISCIPLINNÄMND Till ledamöter i disciplinnämnden valdes Bengt Arwidson Vänersborg (nyval) 1år ordförande Gudmund Knutson Örebro (omval) 2 år Bo Nilsson Katrineholm (omval) 2 år Arne Eklöf Katrineholm (nyval) 1 år 15 VALBEREDNING Till valberedning för tiden till och med årsmötet 2016 valdes: För Svenska Bandyförbundet Emma Kronberg, Kungälv Rolf Käck Uppsala (suppl) För Föreningen Svensk Elitbandy Thomas Zetterqvist. Edsbyn Stellan Edström Trollhättan (suppl.) Övriga Peter Fryklund, Söderhamn Stefan Karlsson Edsbyn (suppl.) Magnus Dahl, Stockholm Bo Häggkvist, Västerås (suppl.) Owe Svensson, Rottne Dan Kjellsson, Vänersborg (suppl.)

9 Till sammankallande i valberedningen omvaldes på förslag av styrelsen Owe Svensson. 16 BEHANDLING AV FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN och BUDGET Förslag till verksamhetsplan i åtta punkter hade lämnats i de utsända årsmöteshandlingarna. Marcus Norman gjorde en noggrann och innehållsrik genomgång av de olika avsnitten i verksamhetsplanen. Ur den breda informationen kan nämnas följande: Grunden för verksamheten är satsningar på ungdomar som en prioriterad verksamhet med bl a följande mål och projekt: skridskokul, 6-8 år nya sjumannalag Svenska Cupen Ungdom resebidrag F17, P20 och dam fasta åldrar, 14/16/18/20 lägerverksamhet Andra viktiga punkter han lyfte fram var följande: bandyfinalerna marknad/media sponsorer sociala medier åter i TV damnätverk, BandyForum dam och dam-vm i USA Förslag till budget hade lämnats i de utsända årsmöteshandlingarna. Marcus Norman redovisade och kommenterade det utsända budgetförslaget. Den utsända budgeten siktar på ett överskott om 385 tkr. Ett flera års minskning av RFanslaget kommer denna minskning att upphöra. Kostnaderna för kansliet kommer under året att bli c:a 0.6 Mkr lägre än normalt. Årsmötet beslutade efter detta att godkänna förslaget till verksamhetsplan för och att godkänna förslaget till budget

10 17 AVSLUTNING Mötesordföranden Christer Pallin tackade för den angenäma uppgiften att åter få leda Svenska Bandyförbundets årsmöte. Ordföranden Stig Bertilsson tackade för förtroendet att ännu ett år få leda Svenska Bandyförbundets verksamhet. Han konstaterade att det finns mycket att arbeta med framöver, men att han känner sig trygg i detta tack vare en bra styrelse, ett väl fungerande kansli och aktiva distrikt. Stig Bertilsson tackade Christer Pallin och Mats Westling för ett väl genomfört årsmöte. Han tackade även Mats Westling, som tidigare fått förbundets förtjänstmedalj i guld, med en personlig gåva för hans insatser i disciplinnämnden. Därefter förklarade Stig Bertilsson årsmötet avslutat. Justerat den 2015 Vid protokollet Christer Pallin mötesordförande Mats Westling mötessekreterare Bengt Arwidson protokolljusterare Magnus Dahl protokolljusterare

Svenska Bandyförbundets högsta utmärkelse, guldmedaljen, utdelades av Håkan Ramsin till:

Svenska Bandyförbundets högsta utmärkelse, guldmedaljen, utdelades av Håkan Ramsin till: Protokoll fört vid Svenska Bandyförbundets årsmöte, lördagen den 14 juni 2014. Lokal: Hotell Radisson Waterfront, Stockholm INLEDNING Svenska Bandyförbundets ordförande Håkan Ramsin inledde mötet med att

Läs mer

ÖSTERGÖTLANDS FOTBOLLFÖRBUND fört vid ÖFF:s årsmöte 2010-02-13. Valla Folkhögskola i Linköping

ÖSTERGÖTLANDS FOTBOLLFÖRBUND fört vid ÖFF:s årsmöte 2010-02-13. Valla Folkhögskola i Linköping ÖSTERGÖTLANDS FOTBOLLFÖRBUND PROTOKOLL fört vid ÖFF:s årsmöte 2010-02-13 Tid 13.00 13.30 Plats Valla Folkhögskola i Linköping DISTRIKTSORDFÖRANDENS VÄLKOMSTHÄLSNING Styrelsens ordförande Gillis Persson

Läs mer

STADGAR FÖR SVENSKA BANDYFÖRBUNDET (Årsmötesbeslut 2014-06-14) (Kap. 1-9)

STADGAR FÖR SVENSKA BANDYFÖRBUNDET (Årsmötesbeslut 2014-06-14) (Kap. 1-9) STADGAR FÖR SVENSKA BANDYFÖRBUNDET (Årsmötesbeslut 2014-06-14) (Kap. 1-9) Kap. 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 ÄNDAMÅL Svenska Bandyförbundet (förbundet) är en politisk och religiöst oberoende allmännyttig ideell

Läs mer

Föredragningslistan gicks igenom och godkändes. Till mötets ordförande valdes Lars Persson från Kristinehamns folkhögskola.

Föredragningslistan gicks igenom och godkändes. Till mötets ordförande valdes Lars Persson från Kristinehamns folkhögskola. Fritidsledarskolornas årsmötesprotokoll Plats: Kristinehamns folkhögskola Datum: 2012-11-09 1 Mötets öppnande Ordförande Eva Gullstrand hälsade alla välkomna till Fritidsledarskolornas årsmöte och förklarar

Läs mer

Årsmötesprotokoll Östra Motorcykel- och Snöskoterförbundet 2013-03-09

Årsmötesprotokoll Östra Motorcykel- och Snöskoterförbundet 2013-03-09 Plats: Rocklunda, ABB Arena Tid: Lördag den 9:e mars 2013 Årsmötesprotokoll Östra Motorcykel- och Snöskoterförbundet 2013-03-09 1 Mötets öppnande Distriktets sekreterare Annica Ekengren hälsade alla välkomna

Läs mer

Serier, spelformer samt slutspel och kval till respektive serie

Serier, spelformer samt slutspel och kval till respektive serie Bilaga 11 Tävlingsbestämmelser Serier, spelformer samt slutspel och kval till respektive serie Damer Samtliga lag ska anmäla sig till seriespel. Anmälan ska/kan ske till den nivå som laget önskar spela

Läs mer

Protokoll från Piteå Segelsällskaps årsmöte 2007

Protokoll från Piteå Segelsällskaps årsmöte 2007 Protokoll från Piteå Segelsällskaps årsmöte 2007 Datum: 2007-11-21 Tid: 1900 Plats: Strömgården, Lyan 1. Ordförande Peter Lysholm öppnade årsmötet med att hälsa alla välkomna och i samband med detta hölls

Läs mer

Protokoll fört vid Aktiva Seniorers ordinarie förbundsstämma i Sundsvall den 11-12 maj 2012

Protokoll fört vid Aktiva Seniorers ordinarie förbundsstämma i Sundsvall den 11-12 maj 2012 Sid 1(5) Närvarande: Från Förbundsstyrelsen Ing-Marie Noréen, Förbundsordförande, Kungsbacka Asta Andersson, Karlskrona Mai-Britt Danielsson, Värnamo Lillemor Fridlund, Skövde Lars Hellström, Örebro Bengt

Läs mer

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Tid: Torsdag 23 april 2015, kl 18.30 20.00, och onsdag 13 maj 2015, kl 18.00 Plats: IOGT NTO, Växjö, Gavelrummet (23/4) och

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordföranden Henrik Jakenberg hälsade de närvarande välkomna till Segelsällskapets årsmöte och förklarades mötet öppnat

1. Mötets öppnande Ordföranden Henrik Jakenberg hälsade de närvarande välkomna till Segelsällskapets årsmöte och förklarades mötet öppnat Protokoll från Sandvikens Segelsällskaps årsmöte 2016 Datum: 15 februari, 2016 Tid: 19.00 21.00 Plats: Klubbhuset, Bångs 1. Mötets öppnande Ordföranden Henrik Jakenberg hälsade de närvarande välkomna till

Läs mer

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014.

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Stadgar för Gästriklands Båtförbund Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Register 1. Förbundets ändamål. 2. Förbundets organisation. 3. Anslutning och medlemskap. 4. Avgifter

Läs mer

Stadgar för avdelning - förslag

Stadgar för avdelning - förslag DHR - Stadgar för avdelning 1(8) Stadgar för avdelning - förslag Bearbetade inför förbundsmötet, oktober 2013 1. NAMN, ÄNDAMÅL OCH ORGANISATION 1.1 Namn DHR-avdelnings namn är DHR, följt av ortsnamnet

Läs mer

ÖVRE NORRA BILSPORTFÖRBUNDET DISTRIKTSÅRSMÖTESPROTOKOLL. 2007-02-17 Kl 13.00. Quality Hotel, Luleå

ÖVRE NORRA BILSPORTFÖRBUNDET DISTRIKTSÅRSMÖTESPROTOKOLL. 2007-02-17 Kl 13.00. Quality Hotel, Luleå ÖVRE NORRA BILSPORTFÖRBUNDET ÖVRE NORRA BILSPORTFÖRBUNDET DISTRIKTSÅRSMÖTESPROTOKOLL 2007-02-17 Kl 13.00. Quality Hotel, Luleå 1 Årsmötets öppnande Övre Norra Bilsportförbundets ordförande Kenneth Bergquist

Läs mer

1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015

Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015 Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015 1(8) Historik och målsättning Skogås-Trångsund IBK bildades 1993 efter att Trångsunds IF hade delat upp sina respektive sektioner. Föreningen har som

Läs mer

Närvarande: 12 representerade föreningar enligt närvarolista. 17 IFKare deltog i mötet

Närvarande: 12 representerade föreningar enligt närvarolista. 17 IFKare deltog i mötet IFK Centralstyrelse Protokoll fört vid representantskapsmötet för Idrottsföreningen Kamraterna Lördagen den 16 mars 2013 i Odd Fellowhuset VästraTrädgårdsgatan 11A Stockholm. Närvarande: 12 representerade

Läs mer

FOLKBILDNINGSRÅDET Representantskapet. Protokoll Ordinarie sammanträde 1998. Dag 22 april 1998. Folkets Hus, Stockholm

FOLKBILDNINGSRÅDET Representantskapet. Protokoll Ordinarie sammanträde 1998. Dag 22 april 1998. Folkets Hus, Stockholm FOLKBILDNINGSRÅDET Representantskapet Protokoll Ordinarie sammanträde 1998 Dag 22 april 1998 Plats Folkets Hus, Stockholm Närvarande 18 ombud 9 styrelseledamöter 6 inbjudna gäster 8 från personalen 1 Öppnande

Läs mer

Stadgar för Stockholms Judoförbund

Stadgar för Stockholms Judoförbund Stadgar för Stockholms Judoförbund Fastställda av årsmötet den XX februari 2015 I dessa stadgar har följande förkortningar använts: RF Riksidrottsförbundet RS Riksidrottsstyrelsen RIN Riksidrottsnämnden

Läs mer

Årsmöte i Smålands Ridsportförbund. Måndagen den 17 mars 2014, på Quality Hotell, Växjö. Till ordförande för mötet valdes enhälligt Stefan Fur.

Årsmöte i Smålands Ridsportförbund. Måndagen den 17 mars 2014, på Quality Hotell, Växjö. Till ordförande för mötet valdes enhälligt Stefan Fur. Årsmöte i Smålands Ridsportförbund. Måndagen den 17 mars 2014, på Quality Hotell, Växjö 1 Mötets öppnande 2 Val av ordf. 3 Upprop, fastställande av röstlängd 4 Fastställande av föredragningslista 5 Årsmötets

Läs mer

FISKEVATTENÄGAREFÖRBUNDET I VÄSTRA SVERIGE

FISKEVATTENÄGAREFÖRBUNDET I VÄSTRA SVERIGE FISKEVATTENÄGAREFÖRBUNDET I VÄSTRA SVERIGE Årsstämma 2016 Söndagen den 24 april Plats: idrottshuset, Vänersborg Protokoll årsstämma 2016 1. Stämmans öppnande Ordförande Bo Johansson hälsade alla välkomna

Läs mer

Svenska Bangolfförbundet

Svenska Bangolfförbundet Plats: Ibis Hotell, Sundsvall 1. Mötet öppnat. Förbundsordförande Stig Pettersson hälsade de närvarande välkomna och förklarade 2009 års årsmöte för öppnat. 2. Utdelning av priser och utmärkelser. Utdelning

Läs mer

Ordföranden Margareta Lindfors hälsade deltagarna välkomna och öppnade mötet. Dagordningen godkändes med tillägg av punkter på Övriga frågor:

Ordföranden Margareta Lindfors hälsade deltagarna välkomna och öppnade mötet. Dagordningen godkändes med tillägg av punkter på Övriga frågor: PROTOKOLL MOTOCROSSEKTION Nr 1 2004 Datum: 9-10 januari 2004 Plats: Scandic Hotell, Norrköping Tid: Fredag 9:30 Lördag 15:00 Deltagare: Margareta Lindfors Håkan Svensson Peter Johansson Peter Isgren Ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2010. [Gävle Dala BDF] Verksamhet, utbildning, tävling, ekonomi m.m. Styrelsen 2011-03-27

Verksamhetsberättelse 2010. [Gävle Dala BDF] Verksamhet, utbildning, tävling, ekonomi m.m. Styrelsen 2011-03-27 Verksamhetsberättelse 2010 [Gävle Dala BDF] Verksamhet, utbildning, tävling, ekonomi m.m. Styrelsen 2011-03-27 Årsmöte Gävle- Dala BDF Datum: 2010-03-27 Tid: 12.00 16.30 Plats: Rektorsgatan 4, Gävle DAGORDNING.

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande Christina Rickmar förklarade mötet öppnat och hälsade de närvarade medlemmarna välkomna.

1 Mötets öppnande Ordförande Christina Rickmar förklarade mötet öppnat och hälsade de närvarade medlemmarna välkomna. 1(6) Protokoll fört vid Linköpings Skidklubbs årsmöte den 10 juni 2009 i Skidgården Hackefors. Årsmötet föregicks denna gång av utdelande av vandringspriser till klubbens bästa Vasaloppsåkare 2009, Liselott

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Skolidrottsförbundets förbundsmöte 2008-04-19 20 på hotell Nordkalotten, Luleå. 1-22

Protokoll fört vid Svenska Skolidrottsförbundets förbundsmöte 2008-04-19 20 på hotell Nordkalotten, Luleå. 1-22 Protokoll fört vid Svenska Skolidrottsförbundets förbundsmöte 2008-04-19 20 på hotell Nordkalotten, Luleå. 1-22 Inför förbundsmötet, kvällen den 18:e, hälsar förbundsordförande Leif Larsson välkommen till

Läs mer

söndag den 27 maj 2007 kl. 11.00

söndag den 27 maj 2007 kl. 11.00 Föreningen Gunnsjöbadet Kallelse till årsmöte Härmed kallas du till årsmöte I föreningen Gunnsjöbadet söndag den 27 maj 2007 kl. 11.00 i Kvarngården, Bergshamra Dagordning 1. Val av ordförande samt sekreterare

Läs mer

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN. (ungdomssektionens namn) i.. (föreningens namn) Sektionen bildad den Stadgarna fastställda / ändrade av årsmötet den... Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar Fastställda

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (11) VERKSAMHETSPLAN o Organisation o Målsättningar o Uppgifter för 2011 / 2012 Sidan 2 (11) ORGANISATION Norrbottens Innebandyförbund ÅRSMÖTE/EXTRA MÖTE Valberedning Norrbottens Innebandyförbund

Läs mer

Protokoll fört vid Jägareförbundet Norrbottens ordinarie årsstämma lördagen den 19 mars 2011 på Örnvik Hotell och konferens KL. 13.00-15.

Protokoll fört vid Jägareförbundet Norrbottens ordinarie årsstämma lördagen den 19 mars 2011 på Örnvik Hotell och konferens KL. 13.00-15. Protokoll fört vid Jägareförbundet Norrbottens ordinarie årsstämma lördagen den 19 mars 2011 på Örnvik Hotell och konferens KL. 13.00-15.00 1. INLEDNING. Ordförande i Jägareförbundet Norrbotten, Robert

Läs mer

Analys strukturförändringar damernas SSL och division 1 (allsvenskan)

Analys strukturförändringar damernas SSL och division 1 (allsvenskan) Analys strukturförändringar damernas SSL och division 1 (allsvenskan) Förbundsstyrelsens uppdrag är att ta beslut som är så bra som möjligt för helheten inom Svensk Innebandy. Det inkluderar även beslut

Läs mer

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG. 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG. 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag 2 Syfte Föreningens syfte är att stärka gemenskapen mellan boende i Rangarnö att ansvara för gemensamma angelägenheter för medlemmarna

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (11) VERKSAMHETSPLAN o Organisation o Målsättningar o Uppgifter för 2010 / 2011 Sidan 2 (11) ORGANISATION Norrbottens Innebandyförbund ÅRSMÖTE/EXTRA MÖTE Valberedning Norrbottens Innebandyförbund

Läs mer

Protokoll från Distriktsstämman 2011-03-26

Protokoll från Distriktsstämman 2011-03-26 Protokoll från Distriktsstämman 2011-03-26 A B Stämmans öppnande Björn Falk hälsade alla välkomna till distriktsstämman i Rönninge Folkets hus. Därefter förklarade distriktsordföranden stämman öppnad.

Läs mer

Protokoll MOTOCROSSEKTION Nr 3 2004

Protokoll MOTOCROSSEKTION Nr 3 2004 Protokoll MOTOCROSSEKTION Nr 3 2004 Datum: 9 april 2004 Plats: Hotell Åhusstrand Tid: 09.00 15.00 Deltagare: Margareta Lindfors Ordförande Håkan Svensson Peter Johansson Peter Isgren Handläggare Elitseriekommittén

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 2 mars 2014 Kl. 15.00 i Falkenbergs Sparbank.

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 2 mars 2014 Kl. 15.00 i Falkenbergs Sparbank. Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 2 mars 2014 Kl. 15.00 i Falkenbergs Sparbank. Ordförande Joakim Sjögren hälsade alla välkomna, tackade Falkenbergs Sparbank för att vi får nyttja

Läs mer

Landstingsfullmäktiges arbetsordning. Fastställt av landstingsfullmäktige den 29 30 oktober 2014, 134

Landstingsfullmäktiges arbetsordning. Fastställt av landstingsfullmäktige den 29 30 oktober 2014, 134 Landstingsfullmäktiges arbetsordning Fastställt av landstingsfullmäktige den 29 30 oktober 2014, 134 2014-10-29--30 14LS2977 2(14) ARBETSORDNING FÖR LANDSTINGSFULLMÄKTIGE I LANDSTINGET VÄSTERNORRLAND Utöver

Läs mer

ÅRSMÖTESPROTOKOLL TÄFTEÅ IK 2013-04-24

ÅRSMÖTESPROTOKOLL TÄFTEÅ IK 2013-04-24 ÅRSMÖTESPROTOKOLL TÄFTEÅ IK 2013-04-24 Närvarande var total 22 st av våra medlemmar varav huvudstyrelsen och alla sektioner var representerade samt stipendiaterna. 1 Mötets öppnande Årsmötet öppnades av

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Seglarförbundets Arrangörskommitté fredag den 26 januari 2001 å Hotell Winn Haninge/Handen.

Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Seglarförbundets Arrangörskommitté fredag den 26 januari 2001 å Hotell Winn Haninge/Handen. Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Seglarförbundets Arrangörskommitté fredag den 26 januari 2001 å Hotell Winn Haninge/Handen. Närvarande: Hans Åke Starck, ordförande Göran Andersson Roger Eriksson

Läs mer

Svängsta VK i samarbete med Banda VK för SM-veckan Hablingbo IK Gotlands Bara IF för USM Kovlands IF för 2-mannaSM i Sundsvall.

Svängsta VK i samarbete med Banda VK för SM-veckan Hablingbo IK Gotlands Bara IF för USM Kovlands IF för 2-mannaSM i Sundsvall. Protokoll fört vid Svenska Varpaförbundets 62:a ordinarie förbundsmöte 2008-03-29 på Scandic Hotell, Bromma. 1 Förbundsmötets öppnande Förbundsordförande Lars Henriksen hälsade alla hjärtligt välkomna

Läs mer

Mötesprotokoll Visby Badmintonklubbs årsmöte 2008

Mötesprotokoll Visby Badmintonklubbs årsmöte 2008 Mötesprotokoll Visby Badmintonklubbs årsmöte 2008 Datum: 2008-08-23 Plats: Fridtorpsvägen 10, Fridhem Närvarande: Patrik Oscarsson, Kjell Pettersson, Johan Gate, Anneli Gate, Bertil Lawergren, Caroline

Läs mer

Svenska Frisbeesportförbundet

Svenska Frisbeesportförbundet Svenska Frisbeesportförbundet Protokoll fört vid årsmöte 21 mars, 2015 Plats: Scandic Grand Central, Stockholm 1 ÖPPNANDE AV ÅRSMÖTET 2015 Vice ordförande Jonathan Brandtberg hälsade alla välkomna och

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med östra Blekinges Biodiarförening

Protokoll fört vid årsmöte med östra Blekinges Biodiarförening Protokoll fört vid årsmöte med östra Blekinges Biodiarförening Datum: 2012-11-11 l Mötets öppnande Bengt-Åke Ljungkvist hälsar alla välkomna och förklarar årsmötet för öppnat. 2 Val av mötets ordtörande

Läs mer

Sammanträdesdatum 2005-04-05 1 (5) Vinterträdgården, Grand Hôtel, Stockholm

Sammanträdesdatum 2005-04-05 1 (5) Vinterträdgården, Grand Hôtel, Stockholm 2005-04-05 1 (5) Plats Vinterträdgården, Grand Hôtel, Stockholm 1 Styrelsens ordförande Fredrik Lundberg öppnade stämman och hälsade samtliga Stämmans öppnande närvarande välkomna. 2 Fredrik Lundberg utsågs

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Landvetter 2011-02-06 Närvarande: se bifogad närvarolista Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05 Plats: Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Datum: 2011-02-05

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 Plats: Vrigstads värdshus, Vrigstad Tid: 2015-03-14 kl 10.30-14.00 Närvarande: Från 27 lokalklubbar 47 delegater, 3 övriga, 6 distriktsfunktionärer och 2 personer från valberedningen.

Läs mer

Stor, stark och omtyckt

Stor, stark och omtyckt Nyhetsbrev nr 33 Stor, stark sid 1/5 Bra stämning präglade årsstämman Den 30 och 31 maj genomfördes Svenska Jägareförbundets årsstämma på Öster Malma. Det som karaktäriserade årets stämma är den positiva

Läs mer

Protokoll från Distriktstämman 2006-03-18

Protokoll från Distriktstämman 2006-03-18 Protokoll från Distriktstämman 2006-03-18 A B C Stämmans öppnande Kjell Kolterud hälsade alla välkomna till Katrineholm och Verdandi Fdl och distriktsordföranden Pierre Marklund tackade för att vi fick

Läs mer

HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm

HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm PROTOKOLL Fört vid ordinarie FÖRENINGSSTÄMMA i HSBs Bostadsrättsförening Bågen Nr 223 i Stockholm tisdagen den 18 maj 2009 i aulan, Åsö gymnasium, Blekingegatan

Läs mer

Ordinarie stämma Samfällighetsföreningen Fasanen

Ordinarie stämma Samfällighetsföreningen Fasanen Ordinarie stämma Samfällighetsföreningen Fasanen Datum: onsdagen den 28 oktober 2015 kl 19:00 Plats: Skogsängsskolans matsal 1 Mötets öppnande och val av mötesordförande Styrelsens ordförande Mikael Wickbom

Läs mer

Ärende 15, bilaga A. Stadgar för Sveriges Olympiska Kommitté

Ärende 15, bilaga A. Stadgar för Sveriges Olympiska Kommitté Ärende 15, bilaga A Stadgar för Sveriges Olympiska Kommitté Förslag till beslut vid årsmötet 2016 Stadgar för Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) Fastställda av årsmötet 2016 Kap. 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

Läs mer

Stadgar v 2.0. Antagna av Årsmötena 2014-05- 03 och 2015-05- 10. Stadgegruppen av Föreningen Munskänkarna

Stadgar v 2.0. Antagna av Årsmötena 2014-05- 03 och 2015-05- 10. Stadgegruppen av Föreningen Munskänkarna Stadgar v 2.0 Antagna av Årsmötena 2014-05- 03 och 2015-05- 10 Stadgegruppen av Föreningen Munskänkarna STADGEGRUPPEN Lena Ståhl, ordförande Stadgegruppen Ylva Sundkvist, föreningens ordförande Esbjörn

Läs mer

PROTOKOLL 1(6) Datum 2010-05-27. Fullmäktigesammanträde. Hotel Anglais, Stockholm. Ingvar Högström. Pia Åberg och Lars Holmqvist

PROTOKOLL 1(6) Datum 2010-05-27. Fullmäktigesammanträde. Hotel Anglais, Stockholm. Ingvar Högström. Pia Åberg och Lars Holmqvist Slag av sammanträde Fullmäktigesammanträde PROTOKOLL 1(6) Plats Hotel Anglais, Stockholm Sekreterare Ingvar Högström Protokolljusterare Pia Åberg och Lars Holmqvist Ordföranden Hans Tilly hälsade på styrelsens

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Sandgrenska Manskören lördagen den 7 februari 2009 i Hantverksföreningens lokaler, Karlskrona.

Protokoll fört vid årsmöte med Sandgrenska Manskören lördagen den 7 februari 2009 i Hantverksföreningens lokaler, Karlskrona. Protokoll fört vid årsmöte med Sandgrenska Manskören lördagen den 7 februari 2009 i Hantverksföreningens lokaler, Karlskrona. 1 Ordföranden Bengt Almqvist förklarade årsmötet öppnat. Han hälsade medlemmarna

Läs mer

Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009

Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009 Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009 Stämman hölls på Ljungalid, långfredag den 10 april 2009. Antal deltagare på stämman var 61 personer enligt närvarolista. 1 Stämmans

Läs mer

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare PROTOKOLL Årsmötet Sammanträdesdatum 2011-05- 14 Tid: Plats: 10.00-11.45 Cefalushuset i Riksdagen Närvarande: 15 medlemmar enligt förteckning 1 Öppnande IFFKs ordförande, Ulla Y Gustafsson, hälsade välkommen

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Tennisförbundets Årsmöte 26 april 2008 på Elite Palace Hotel i Stockholm Röstlängd Antal Ombud Distrikt/Klubb Röster Namn

Protokoll fört vid Svenska Tennisförbundets Årsmöte 26 april 2008 på Elite Palace Hotel i Stockholm Röstlängd Antal Ombud Distrikt/Klubb Röster Namn Protokoll fört vid Svenska Tennisförbundets Årsmöte 26 april 2008 på Elite Palace Hotel i Stockholm Röstlängd Antal Ombud Distrikt/Klubb Röster Namn Blekinge TF 1 Sven Karlsson Bohuslän-Dals TF 2 - Dalarnas

Läs mer

STADGAR Antagna 2014-09-28. Svenska Cheerleadingförbundet

STADGAR Antagna 2014-09-28. Svenska Cheerleadingförbundet STADGAR Antagna Kapitel Allmänna bestämmelser... 3 1 Ändamål... 3 2 Sammansättning... 3 3 Tillhörighet... 3 4 Beslutande organ... 3 5 Verkställande organ... 3 7 Medlemskap... 4 7 Verksamhets- och räkenskapsår

Läs mer

SVENSKA DREVERKLUBBEN

SVENSKA DREVERKLUBBEN SVENSKA DREVERKLUBBEN Protokoll fört vid möte med CS för Svenska Dreverklubben, lördag och söndag 15-16/3 2014, Upplands Väsby 1. Sammanträdets öppnande Ordförande Martin Svensson hälsade välkommen och

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK)

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Plats: Dojon, Stationsvägen 9F Tid: 20 mars 2014, kl 19.30 Klädsel: Gi för dem som vill träna efteråt, vanliga kläder för föräldrar Alla

Läs mer

IDROTTSVETENSKAPLIGA FÖRENINGENS ÅRSMÖTE

IDROTTSVETENSKAPLIGA FÖRENINGENS ÅRSMÖTE IDROTTSVETENSKAPLIGA FÖRENINGENS ÅRSMÖTE Datum: 2015-05-28 Tid: 17:00 Plats: Tryggheten, plan 1 i Samhällsvetarhuset plan Närvarande med rösträtt (röstlängd): Närvarande utan rösträtt: FORMALIA Punkt Ärende

Läs mer

Jägareförbundet Halland

Jägareförbundet Halland Jägareförbundet Halland Sida l av 5 Protokoll för 2012 års ordinarie länsföreningsstämman Tid: Plats: Närvarande: Torsdagen den 22 mars Medborgarhuset i Tvååker ca. 140 ombud, medlemmar, styrelseledamöter

Läs mer

Beslutsförslag: En ny punkt 6b läggs till i föredragningslistan 07-09. - Mötet beslutar att fastställa föredragningslistan med Jens Jadbäcks tillägg

Beslutsförslag: En ny punkt 6b läggs till i föredragningslistan 07-09. - Mötet beslutar att fastställa föredragningslistan med Jens Jadbäcks tillägg Mötesprotokoll Svenska Pokerförbundets Årsmöte 2012-02-27 Stockholm 1. Mötets öppnande - Murat öppnar mötet. 2. Kontroll av närvarande och medlemmars rösträtt. - Samtliga närvarande bedöms ha rösträtt

Läs mer

Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1

Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1 Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1 Årsmöte Härlövs IF 2015-03-19 Preliminär dagordning för årsmötet 1. Fastställande av röstlängd för mötet 2. Fråga om mötet utlysts på rätt

Läs mer

Stadgar för Svenska Shorinji Kempoförbundet

Stadgar för Svenska Shorinji Kempoförbundet Stadgar för Svenska Shorinji Kempoförbundet Svenska Shorinji Kempoförbundet bildades 1993 11 06. Medlem i World Shorinji Kempo Organization sedan 1994 07 19. Senaste ändringar av dessa stadgar antagna

Läs mer

Konferensrum Granen, Olof Palmes Gata 31, Stockholm. Ulrika Jardfelt. Ordföranden förklarade mötet öppnat. Utsänd dagordning godkändes.

Konferensrum Granen, Olof Palmes Gata 31, Stockholm. Ulrika Jardfelt. Ordföranden förklarade mötet öppnat. Utsänd dagordning godkändes. Svensk Fjärrvärme 1 (5) Styrelseprotokoll Tid Tisdag 2014-05-20 kl 10.00-15.45 Plats Konferensrum Granen, Olof Palmes Gata 31, Stockholm Närvarande Anders Östlund ordförande Hélène Biström Lotta Brändström

Läs mer

Administrativa avdelningen

Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Nordmarkens skola, aulan 19.10 20.10 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida Sandra Norsell, Kommunsekreterare Britt-Marie Öjstrand, T.f. kommunchef Linda Sydengen, Ekonomichef

Läs mer

HSB:s Brf. Flyttfågeln Årsstämmoprotokoll

HSB:s Brf. Flyttfågeln Årsstämmoprotokoll HSB:s Brf. Flyttfågeln Årsstämmoprotokoll 2008-04-21 1. Årsstämmans öppnande Allan Risberg förklarade årsstämman öppnad, kl. 19:30. 2. Val av ordförande vid stämman Lars Öberg valdes att leda årsstämman.

Läs mer

Välkommen. till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun

Välkommen. till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun Välkommen till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun Vad är Kommunfullmäktige? Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande organ och kan sägas vara kommunens riksdag. Kommunfullmäktige fattar viktiga

Läs mer

Valdes Owe Karlsson till justerare att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll.

Valdes Owe Karlsson till justerare att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. Svenska Stövarklubben Protokoll fört vid styrelsemöte nr 6-2014 Sammanträdesdatum och plats: 2014-10-13, kl 19.00, telefonmöte Närvarande: Freddy Kjellström, ordförande, Owe Karlsson, Carina Adolfsson,

Läs mer

STADGAR FÖR JÖNKÖPINGS SÖDRA IF IDROTTSFÖRENING Fastställda den 16 mars 2016

STADGAR FÖR JÖNKÖPINGS SÖDRA IF IDROTTSFÖRENING Fastställda den 16 mars 2016 STADGAR FÖR JÖNKÖPINGS SÖDRA IF IDROTTSFÖRENING Fastställda den 16 mars 2016 FÖRENINGENS VERKSAMHET 1. INRIKTNING OCH MÅLSÄTTNING Jönköpings Södra Idrottsförening är en ideell förening, stiftad 9 december

Läs mer

Valberedningens information Stipendium ansökan Inbjudan till Årsmötet

Valberedningens information Stipendium ansökan Inbjudan till Årsmötet Valberedningens information Stipendium ansökan Inbjudan till Årsmötet 2015 Inför VSF:s årsmöte 2015... VALBEREDNINGEN INFORMERAR Kandidatnominering inför Västergötlands Skidförbunds årsmöte 2015 Västergötlands

Läs mer

2 Justering av röstlängd Upprop företogs och justering av röstlängden verkställdes, som upptog 41 röstberättigade delegater.

2 Justering av röstlängd Upprop företogs och justering av röstlängden verkställdes, som upptog 41 röstberättigade delegater. SVENSKA TERRIERKLUBBEN Specialklubb inom Svenska Kennelklubben PROTOKOLL fört vid sammanträde med Svenska Terrierklubbens fullmäktige (TF) den 22 april 2012 på Scandic, Järva krog, Solna 1 Mötets öppnande

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 Art: Årsmöte Umeå Golfklubb Tid: 2015-03-13, kl. 1800 Plats: Tegs Församlingsgård 1 Mötets öppnande Ordförande i Umeå Golfklubb, Ted Samuelsson, förklarade mötet öppnat och hälsade

Läs mer

SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data

SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data Kallelse till SeniorNet Järfällas stadgeenliga årsmöte tisdagen den 18 mars 2014 kl. 10.00 i ABF:s stora samlingslokal innanför datasalen.

Läs mer

Ändringar av SISU Idrottsutbildarnas stadgar. SISU-stämman beslutar bifalla FS förslag till stadgeändringar enligt nedan.

Ändringar av SISU Idrottsutbildarnas stadgar. SISU-stämman beslutar bifalla FS förslag till stadgeändringar enligt nedan. 13:7 Ändringar av SISU Idrottsutbildarnas stadgar : att SISU-stämman beslutar bifalla till stadgeändringar enligt nedan. 1 Kap Allmänna bestämmelser för Studieförbundet SISU Ändamål/verksamhetsidé Verksamhetsidé

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Dreverklubbens stämma i Sätra Brunn, Sala den 19 juni 2010

Protokoll fört vid Svenska Dreverklubbens stämma i Sätra Brunn, Sala den 19 juni 2010 Protokoll fört vid Svenska Dreverklubbens stämma i Sätra Brunn, Sala den 19 juni 2010 1 Stämmans öppnande Klubbens ordförande Christoffer Schildt hälsar delegater och övriga deltagare välkomna och förklarar

Läs mer

Protokoll fört vid Hyresgästföreningen Syd-Ost s årsmöte på Folkets Hus Bagarmossen lördagen den 15 mars 2008 klockan 10,00 14.00

Protokoll fört vid Hyresgästföreningen Syd-Ost s årsmöte på Folkets Hus Bagarmossen lördagen den 15 mars 2008 klockan 10,00 14.00 Protokoll fört vid Hyresgästföreningen Syd-Ost s årsmöte på Folkets Hus Bagarmossen lördagen den 15 mars 2008 klockan 10,00 14.00 Närvarande: Enligt fastställd förteckning över närvarande medlemmar. 1.

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening

Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening Datum: 2012-11-10 Plats: Centrumhuset i Rödeby Antal deltagare: 27 pers Mötet inleds med att Thomas presenterar ett bildspel och berättar

Läs mer

Protokoll fört vid SAASDCs förbundsstämma i Östersund den 13 juni 2009.

Protokoll fört vid SAASDCs förbundsstämma i Östersund den 13 juni 2009. 1/5 Svenska Squaredansförbundet Protokoll fört vid SAASDCs förbundsstämma i Östersund den 13 juni 2009. Närvarande: Ombud enligt separat lista och övriga intresserade. 1 Mötets öppnande 2 Mötets utlysande

Läs mer

Utkast till förslag om förändringar Förbundsserierna Dam

Utkast till förslag om förändringar Förbundsserierna Dam Utkast till förslag om förändringar Förbundsserierna Dam Version 0.5 2013-11-21 Sammanfattning I korthet innebär nedanstående utkast till förslag att: Basketligan Dam spelas med 10 lag fr.o.m. säsongen

Läs mer

Kristna studentrörelsen i Sverige

Kristna studentrörelsen i Sverige Kristna studentrörelsen i Sverige Protokoll fört vid KRISS riksmöte Farsta den 4-6 mars 2011 Inledning 1. Riksmötet öppnas Kristoffer Moldéus öppnar mötet. 2. Val av presidium, bestående av ordförande

Läs mer

Närvarande: Lars-Gunnar Tjärnquist (LGT) Förbundsordförande

Närvarande: Lars-Gunnar Tjärnquist (LGT) Förbundsordförande FS - möte nr 6 år 10/11 Scandic hotel city, Karlstad 2011-01-08 68-84 Närvarande: Lars-Gunnar Tjärnquist (LGT) Förbundsordförande Martin Wolmhed (MW) Vice ordförande Magnus Nilsson (MN) Caroline Silverudd

Läs mer

Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29

Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29 Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29 1. Mötets öppnande Agneta Tjust, ordförande, hälsar de närvarande varmt välkomna Ordförande inleder med

Läs mer

Protokoll fört vid Springerklubbens ordinarie fullmäktigemöte 2006-03-25

Protokoll fört vid Springerklubbens ordinarie fullmäktigemöte 2006-03-25 Protokoll fört vid Springerklubbens ordinarie fullmäktigemöte 2006-03-25 1 Mötets öppnande Krister Söderstam hälsade fullmäktige delegaterna och övriga medlemmar välkomna och riktade ett särskilt välkommen

Läs mer

Malmö-Ystad Skyttekrets Sid 1 (2)

Malmö-Ystad Skyttekrets Sid 1 (2) Malmö-Ystad Skyttekrets Sid 1 (2) Protokoll fört vid MALMÖ-YSTAD SKYTTEKRETS ARSMÖTE för 2015 på Lilis Tallrik i Dalby 2016-03-30. Närvarande: 28 personer 1. Ordförande Sandy Heinmark hälsade mötesdeltagarna

Läs mer

KALLELSE. föreningens årsmöte kan besluta om hur kallelse till föreningsmöten skall ske och hur långt i förväg kallelse ska ske.

KALLELSE. föreningens årsmöte kan besluta om hur kallelse till föreningsmöten skall ske och hur långt i förväg kallelse ska ske. KALLELSE Styrelsemöte: Föreningsmöte: Årsmöte: det enklaste sättet är att styrelsen själv kommer överens om hur kallelse till styrelsemötena skall ske. Styrelsens ordförande har alltid ansvaret för kallelser

Läs mer

Protokoll från Årsstämma med Skandinaviska Klubben 2015.02.27

Protokoll från Årsstämma med Skandinaviska Klubben 2015.02.27 Protokoll från Årsstämma med Skandinaviska Klubben 2015.02.27 Öppnande 1 Skandinaviska Klubbens ordförande, Jens Ole Jespersen, hälsade de närvarande välkomna och förklarade Skandinaviska Klubbens årsstämma

Läs mer

INBJUDAN TILL ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR VILLAÄGARNA I HELSINGBORG. Onsdagen den 23 mars 2011 kl 18.00 CAMPUS, Universitetsplatsen 2, Helsingborg

INBJUDAN TILL ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR VILLAÄGARNA I HELSINGBORG. Onsdagen den 23 mars 2011 kl 18.00 CAMPUS, Universitetsplatsen 2, Helsingborg Sidan 1 av (13) INBJUDAN TILL ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR VILLAÄGARNA I HELSINGBORG Onsdagen den 23 mars 2011 kl 18.00 CAMPUS, Universitetsplatsen 2, Helsingborg Program: 18.00 18.30 Samling och registrering

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17

Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17 Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17 Närvarande: 11 medlemmar, 2 från Vägledarens redaktion, 8 styrelsemedlemmar, samt 25 giltiga fullmakter. 1 Ordningsfrågor 1.1 Mötets

Läs mer

FS - möte nr 8 år 09/10 Telefonmöte 2010-03-16 104 118

FS - möte nr 8 år 09/10 Telefonmöte 2010-03-16 104 118 FS - möte nr 8 år 09/10 Telefonmöte 2010-03-16 104 118 Närvarande: Lars-Gunnar Tjärnquist (LGT) Förbundsordförande Magnus Nilsson (MN) Caroline Silverudd Lundbom (CSL) Mikaela Mikaelsson (MM) Stefan Johansson

Läs mer

Protokoll fört vid Piteå Båtklubbs Årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 16 mars, 2005. 17 Stycken medlemmar var närvarande 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE

Protokoll fört vid Piteå Båtklubbs Årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 16 mars, 2005. 17 Stycken medlemmar var närvarande 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Protokoll fört vid Piteå Båtklubbs Årsmöte I Piteå båtklubbs klubblokallokal 16 mars, 2005 17 Stycken medlemmar var närvarande 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Sten Olsson öppnade mötet genom att hälsa

Läs mer

PROTOKOLL STY 5/2006 1(6) 2006-06-12. Tid 2006-06-10 kl 10.00-15.00 Plats SVEMO kansli, Norrköping

PROTOKOLL STY 5/2006 1(6) 2006-06-12. Tid 2006-06-10 kl 10.00-15.00 Plats SVEMO kansli, Norrköping PROTOKOLL STY 5/2006 1(6) PROTOKOLL STY 5/2006 Sammanträdesdata Tid 2006-06-10 kl 10.00-15.00 Plats SVEMO kansli, Norrköping Närvarande Sture Fredell, ordförande Stig Klemetz, vice ordförande Olle Bergman

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2013-02-09

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2013-02-09 Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2013-02-09 Plats: Hensbacka Herrgård, Munkedal Datum: 2013-02-09 Program: 09.30 10.00 Kaffe och smörgås serveras 10:00 12.00 Årsmötesförhandlingar

Läs mer

Stadgar Svenska Epilepsiförbundet

Stadgar Svenska Epilepsiförbundet Stadgar Svenska Epilepsiförbundet 1 Namn och karaktär Förbundets namn är Svenska Epilepsiförbundet (The Swedish Epilepsy Federation), förkortat SEF. SEF är ett riksomfattande, ideellt, allmännyttigt, partipolitiskt

Läs mer

Charlie Fältman tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

Charlie Fältman tackade för förtroendet att få leda årsmötet. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Mats Edbäck hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

Förbundsstyrelsens förslag till beslut... 4. Dagordning... 5

Förbundsstyrelsens förslag till beslut... 4. Dagordning... 5 1 Innehållsförteckning Förbundsstyrelsens förslag till beslut... 4 Dagordning... 5 Arbetsordning... 9 1. Tider... 9 2. Offentlighet... 12 3. Ekonomisk ersättning med mera till kongressombuden... 12 4.

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland PROTOKOLL Nr 5/2015 Styrelsesammanträde med motionsgenomgång Tid Kl 09.00-17.40 Plats Sparbanken Skaraborg, Skara Närvarande Sofia Karlsson, ordförande, fr

Läs mer

Folkdansringen i Örebro län

Folkdansringen i Örebro län Folkdansringen i Örebro län Protokoll från Distrikts Årsmötet den 5 mars 2011 i Åmmebergs Folkets Hus, Arrangör Norra Vätterbygdens folkdansgille. 1 Mötets öppnande Ordförande Rolf Östman hälsar välkommen

Läs mer