It is wiser to find out than to suppose. Mark Twain,

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "It is wiser to find out than to suppose. Mark Twain, 1835-1910"

Transkript

1

2 It is wiser to find out than to suppose Mark Twain,

3 Online Intelligence Intelligent tillståndskontroll Intellinova är ett onlinesystem för tillståndskontroll där väl beprövade metoder och modern teknik möts för att säkra högsta möjliga tillgänglighet på kritiska maskiner. Ökad produktivitet För att möta ständigt ökande produktivitets- och tillgänglighetskrav inom industrin är längsta möjliga drifttid mycket viktigt. Ett onlinesystem för tillståndskontroll och diagnos är ett verktyg för kapitalförvaltning som håller ett vakande öga på din utrustning så att produktionen kan upprätthållas. I detta kraftfulla och multifunktionella onlinesystem implementeras framsynta lösningar för att skapa ett varaktigt och flexibelt system. Kundanpassade lösningar Utmärkande för Intellinova är systemets flexibilitet och användarvänlighet, som gör det möjligt att snabbt implementera kundspecifika lösningar. Noggrannhet och tillförlitlighet är andra egenskaper hos detta högpresterande system. Intellinova kombinerar komplexa mätmetoder och avancerad databehandling med ett användarvänligt gränssnitt och många möjligheter att anpassa systemet individuellt. Resultatet är lättförståelig tillståndsinformation som hjälper dig att fatta väl underbyggda beslut. Kostnadseffektivitet Ett väl implementerat system för tillståndskontroll kan ha mycket stora effekter på lönsamheten. Med fokus på drifts- och kostnadseffektivitet har vi designat ett robust system, anpassat för tuffa industriella miljöer och långvarig användning. Dag efter dag kan du lita på att Intellinova tillhandahåller information om dina maskiners mekaniska kondition. Dygnet runt levereras konditionsinformation till din underhållspersonal, oavsett var den befinner sig.

4 Online Intelligence IntelliLogic Med de avancerade IntelliLogic-funktionerna behöver du inte ta dig igenom oändliga mängder mätdata. Istället överförs meningsfull, utvärderad och tillförlitlig tillståndsinformation raka vägen till kontrollrummet som underlag för beslut om tillståndsbaserade underhållsåtgärder. Mätning och filtrering Avancerade och mycket flexibla lösningar för mätning och larm, inklusive alternativ för villkorsstyrda och händelsestyrda mätningar, garanterar att mätning utförs endast vid rätt tillfällen. Ett stort antal filtreringsmöjligheter på olika nivåer, alla användardefinierade, garanterar att endast kvalitetssäkrad information presenteras för användaren och sparas i databasen. Larm IntelliLogic erbjuder en mängd alternativ för inställning av larmfunktioner. Systemet hanterar larm baserade på användardefinierade larmgränser, på driftskondition eller på statistik över maskinkondition. Bandlarm och medelvärdesbildning av mätresultat möjliggör enkel larmhantering och förbättrad tillförlitlighet för larm. Slumpmässigt höga mätvärden orsakade av resonans eller störkällor kan filtreras bort, vilket minimerar antalet falska larm. Grafisk översikt Det visuella hjärtat i mjukvaran är den grafiska översikten i Condmaster Nova. I översikten kan mappar över maskiner och mätpunkter arrangeras fritt. Användaren kan knyta egna fotografier av anläggningen eller enskilda maskinkomponenter till mapparna för att underlätta identifikation av övervakad utrustning.

5 IntelliLogic ger valfrihet Mätningar dygnet runt genererar stora mängder data. Med hjälp av IntelliLogic, samlingsnamnet för Intellinovas avancerade programmeringslogik, begränsas mängden mätdata. En rad valmöjligheter ger dig möjlighet att konfigurera systemet att bara mäta de rätta sakerna och bara vid rätt tillfälle, att sortera bort det som är oviktigt och att endast avge välbefogade larm. Rule Based Evaluation Rule Based Evaluation (RBE) är en mycket praktisk funktion i Condmaster Nova för situationer där störningar kan påverka mätningen på individuella mätpunkter och försvåra konditionsutvärderingen. Den kan också användas som ett hjälpmedel för att rekommendera lämpliga åtgärder för olika situationer. RBE är ett utmärkt verktyg också inom Production Integrated Maintenance (PIM). Flexibel konditionsutvärdering Flexibel konditionsutvärdering är en mycket användbar funktion för maskiner som körs under varierande driftsförhållanden, såsom last, varvtal, tryck eller temperatur, exempelvis extruders i kemisk industri. Funktionen gör det möjligt att implementera olika utvärderingsscheman, där hänsyn tas till den rådande driftssituationen. Symptom Symptomvärden används för trendning. Ett stort antal förprogrammerade symptom gör det enkelt att i spektrumgrafer identifiera maskinfel med stor exakthet, till exempel kuggingrepp, obalans eller uppriktningsfel. Larm kan sättas på individuella symptomvärden eller trender och avges i god tid för planerade underhållsåtgärder. Trendning Olika möjligheter för trendning av mätresultat gör det enkelt att se förändringar i driftskonditionen. Medelvärdesbildning av mätningar förenklar analys av maskinkondition. Spektrum från individuella mätpunkter kan jämföras på olika sätt, till exempel med bandlarm. Trendning av symptomvärden visar diagram över utvärderad kondition och minskar behovet av att studera spektrum och tidssignaler.

6 Online Intelligence Tillståndskontroll på dina villkor Det är enkelt att implementera Intellinova. Resultatet är lättillgänglig och aktuell tillståndsinformation, levererad hur och vart du vill. Perfekt överblick med Condmaster Nova Mjukvaran Condmaster Nova tar emot och lagrar mätresultat från hela SPM:s utbud av mätinstrument, portabla såväl som online, för utvärdering och presentation. Mjukvaran är uppbyggd i moduler och kan skräddarsys utifrån dina behov. Condmaster Nova har ett användarvänligt Microsoft Windows-gränssnitt och omfattande grafikfunktioner för visning av bland annat diagram och trendkurvor. Denna avancerade mjukvara innehåller också ett nytt och vidareutvecklat mätpunktsregister, ny larmhantering och stöd för ett stort antal olika språk. Condmaster Nova innehåller en omfattande lagerkatalog och utvärderingsmodeller för stötpuls-, vibrations- och smörjanalys. Utvärdering i grönt gult rött på alla nivåer, från hela anläggningen ner till enskilda mätpunkter, ger snabb överblick. OPC Data Access Intellinova tillämpar OPC Data Access, där processtyrningsdata kan överföras från Intellinova till andra OPCkompatibla applikationer. Kontinuerligt eller på begäran skickar Intellinovas OPC-server mätdata i realtid till ditt PLC-, DCS- eller SCADA-system, eller till dina databaser och kalkylblad. Kommunikation mellan olika system har aldrig varit enklare. Web Access och SMS Aktuell tillståndsinformation om kritiska maskiner kan sändas till berörd underhållspersonal via SMS eller e-post. En webbmodul ger på ett enkelt sätt personalen tillgång till detaljerad information i Condmaster Nova via Internet.

7 Kompatibilitet med övriga SPM-produkter Intellinova är kompatibelt med övriga system och portabel mätutrustning från SPM och kan därför integreras med befintliga lösningar med en gemensam databas. Trådlöst Ethernet Systemet kommunicerar via TCP/IP över standard Ethernet och kan anslutas till ett befintligt lokalt nätverk (LAN). Intellinova-enheterna arbetar fristående från varandra och ett valfritt antal enheter kan därför installeras. LinX och FSS Systemet kommunicerar via mjukvaran LinX, som styr och kontrollerar mätning och filtrering av mätdata. LinX hanterar all trafik mellan databasen och en eller flera Intellinova-enheter. Mjukvaran Field Service Software (FSS) erbjuder avancerade möjligheter för fältservice och support. FSS fungerar också som användargränssnitt mot LinX. IntelliCheck Systemfunktionalitet och givarledningar kontrolleras automatiskt via den självdiagnostiska funktionen Intelli- Check. Export av larm Utvalda larm kan exporteras till exempelvis CMMSsystem som textfiler eller databastabeller. Larmen är då låsta i Condmaster Nova tills en arbetsorder från mottagande system kvitterar och sätter en kommentar där det framgår vilka åtgärder som vidtagits.

8 Online Intelligence Tillförlitligt system Hjärtat i Intellinova är mät- och kontrollenheten Commander Unit, skräddarsydd och perfekt konstruerad för sin uppgift. Commander Unit, med plats för upp till 32 kanaler för stötpuls- eller vibrationsmätning, styr och kommunicerar med de inkopplade mätenheterna. Fyra varvtalsingångar och fyra digitala statusutgångar är standard. Den kan även konfigureras med enheter för analog in eller ut. En kraftfull digital signalprocessor (DSP) möjliggör snabb mätning och signalbehandling, samt ger hög tillförlitlighet och repeterbarhet. Mät- och kontrollenheterna kommunicerar med mjukvaran Condmaster Nova, där konfiguration och val av mätmetoder görs. Commander Unit kan användas offline eller ansluten till Condmaster Nova. Vid användning offline tillhandahåller SPM konfiguration enligt önskemål. För att inga data ska förloras vid nätverksavbrott och liknande har enheten ett SD-kort som används för backup och lagring av mätdata.

9

10 Reliability Driven by Technology

11 Flexibla lösningar Kostnadseffektiva och väl beprövade mätmetoder påvisar vanliga maskinproblem och kan kombineras efter behov. Mätenhet för lagerövervakning Mätenheten för lagerövervakning mäter stötpulser i enlighet med Stötpulsmetoden och stödjer SPM Spectrum för detaljerad lageranalys. Mätenhet för vibrationsövervakning Mätenheten för vibrationsövervakning har stöd för bredbandsmätning i enlighet med ISO 2372 och ISO Den hanterar FFT med symptom och EVAM (Evaluated Vibration Analysis Method), inklusive enveloping, tidsynkron medelvärdesbildning och tvåkanals simultan vibrationsmätning. Denna multifunktionella mätenhet utför också orbitanalys och mätningar vid uppstart/- utrullning av maskiner. Mätenhet för analoga signaler Denna mätenhet övervakar analoga signaler, som spänning eller ström, med valfria parametrar. Mätenhet med analoga utgångar Mätenheten med analoga utgångar omvandlar digitala mätvärden till signaler i 4-20 ma för användning i DCS, SCADA eller andra processtyrningssystem.

12 Online Intelligence Pålitliga mätmetoder för alla applikationer Finns ett problem, finns också en lösning. Mätmetoderna i Intellinova gör det möjligt att utgå från applikationen och kombinera de metoder som krävs för att skapa det perfekta övervakningssystemet. Intellinova är väldesignat och driftsäkert, utvecklat för att passa standard- samt mer krävande applikationer. Nedan följer ett par exempel där Intellinova är den idealiska lösningen för tillståndskontroll. Containerkranar Tillståndskontroll på containerkranar är komplicerat. För att få tillförlitliga mätdata är det viktigt att mätningarna hela tiden sker under samma förutsättningar. Mätning måste utföras när vissa villkor för last och varvtal samt rotations- och traversriktning etc är uppfyllda. I en typisk installation används Stötpulsmetoden och SPM Spectrum för tillståndsmätning och analys på växellådor och motorlager, vanligen i kombination med vibrationsmätningar. Stötpulsmetoden undersöker mekanisk kondition och smörjtillstånd på rullningslager och identifierar exempelvis installationsfel och dålig smörjning. SPM Spectrum nyttjar FFT-analys och enveloping för att på ett effektivt sätt verifiera stötpulskällor, såsom lager, skadade kuggdrev eller störningar från skrap. Vindkraftverk Vindkraftverk är särskilt utsatta när det gäller vibrationer och störningar. Varierande driftsförhållanden, såsom vindhastighet, effektuttag, varvtal, temperatur etc påverkar både mätresultat och konditionsutvärdering. Detta kräver möjlighet att anpassa larmgränser till den rådande driftssituationen. Intellinova hanterar dessa variationer med stor säkerhet. En typisk installation på ett vindkraftverk omfattar stötpulsmätning med SPM Spectrum på växellådor och på lager i generator och huvudaxel. För att hitta uppriktningsfel, obalans, lösa delar och andra vanliga vibrationssymptom kan kompletterande mätningar med EVAM (Evaluated Vibration Analysis Method) göras. Med tillgång till maskinspecifika data och information om hur maskinen vibrerar under normala driftsförhållanden

13 är EVAM ett sofistikerat analysverktyg för att verifiera grundorsakerna till vibrationsproblem. Tvåkanals simultan vibrationsmätning Samtidig vibrationsmätning på två kanaler gör det möjligt att studera maskinrörelser i två dimensioner, där man observerar skillnaden mellan de båda kanalernas fasvinklar. Tvåkanalsmätningar kan utnyttjas för att identifiera exempelvis uppriktningsfel, obalans eller strukturella förändringar, till exempel skador i fundament. Condmaster Nova visar RMS-värden för displacement (DISP), velocity (VEL) och acceleration (ACC) för respektive kanal. Tre typer av diagram finns tillgängliga för varje mätning: spektrum, fasspektrum och tidssignal. Orbitanalys Orbitanalys är ett verktyg för att hitta fel som skrap, obalans, uppriktningsfel eller oil whip i maskiner utrustade med glidlager. Samtidig mätning med två vibrationsgivare ger ett beskrivande diagram över axelns rörelse i förhållande till dess centrumlinje. I Condmaster Nova kan larmgränser sättas på x- och y-axeln, vilket resulterar i en utvärderad mätning i grönt gult rött. Uppstart/Utrullning Mätning under uppstart och utrullning är ett utmärkt verktyg för analys av vibrationens grundorsaker och visar maskinstativets vibrationer, resonansfrekvenser och påverkan vid kritiska hastigheter. Resultatet kan visas som Nyquist-, Bode- eller vattenfallsdiagram.

14 Online Intelligence Inför en ny ledningsstrategi Tillståndskontroll är en ledningsstrategi för att möta en mycket konkurrenskraftig industriell ekonomi. Över tiden leder tillståndskontrollen till drastiskt minskade underhållskostnader och har en betydande inverkan på produktiviteten. Tillståndskontrollens fördelar Med Intellinova utnyttjas tillståndskontrollens fulla potential. Med full kontroll över dina maskiners kondition kan du snabbt bedöma det aktuella tillståndet på dessa och planera för översyn och reservdelsbyten under planerade stopp. Ett planerat stopp tar normalt bara en tredjedel så lång tid till en tredjedel av kostnaden. De potentiella fördelarna är tydliga och konkreta: Ökad produktion Effektivare utnyttjande av utrustning och mantid Färre haverier och oplanerade driftsstopp Minskat personalbehov Minskat behov av reservdelslager för akuta behov Mot denna bakgrund kommer ett system för tillståndskontroll snabbt att betala sig. Beslutsstöd med Plant Performer För en tydlig överblick och ett effektivare beslutsfattande kan statistiska data tas fram med hjälp av modulen Plant Performer i Condmaster Nova. Plant Performer ger möjlighet till strategisk analys av underhållets ekonomiska betydelse. Det ger en bild av tillståndskontrollens omfattning och tillhandahåller en statistisk översikt över den utrustning som övervakas. Informationen presenteras i överskådliga cirkel- eller stapeldiagram. Statistiken är användardefinierad och kan omfatta maskinkondition, databas och tekniska eller ekonomiska nyckeltal, t ex: Tappade intäkter till följd av produktionsbortfall Total vibrationsnivå för en avdelning eller en maskintyp Driftskondition för alla elektriska motorer 71860A SPM Instrument AB ISO 9001:2000 certified. Technical data are subject to change without notice.

15

16 SPM Instrument AB

effektiv tillståndskontroll för alla branscher

effektiv tillståndskontroll för alla branscher effektiv tillståndskontroll för alla branscher pålitliga onlinesystem och portabla lösningar avancerad vibrationsanalys Kugg- och lagerövervakning your reliable partner SPM löser underhållsproblem, i hela

Läs mer

U n i - V i e w DRIFTÖVERVAKNING FÖR PROCESSINDUSTRIN

U n i - V i e w DRIFTÖVERVAKNING FÖR PROCESSINDUSTRIN U n i - V i e w DRIFTÖVERVAKNING FÖR PROCESSINDUSTRIN ETT FLEXIBELT ÖVERVAKNINGSYSTEM MED MÅNGA MÖJLIGHETER Uni-View är ett SCADA system som ger användaren möjlighet att få full kontroll över sina anläggningar.

Läs mer

MM8000 ökad säkerhet och kontroll med intelligent övervakning

MM8000 ökad säkerhet och kontroll med intelligent övervakning MM8000 ökad säkerhet och kontroll med intelligent övervakning Skalbart och flexibelt övervakningssystem för alla användningsområden Answers for infrastructure. Övervakningsstation MM8000 Brand Inbrott

Läs mer

Signal Isolation. 5000-serien. A d d i n g v a l u e t o f a c t o r y. a n d p r o c e s s a u t o m a t i o n. visning. ex barriär.

Signal Isolation. 5000-serien. A d d i n g v a l u e t o f a c t o r y. a n d p r o c e s s a u t o m a t i o n. visning. ex barriär. C O M M U N I C AT I O N F O U N D AT I O N Signal Isolation 5000-serien A d d i n g v a l u e t o f a c t o r y a n d p r o c e s s a u t o m a t i o n visning ex barriär isolation temperatur universell

Läs mer

REALTIDSÖVERVAKNING, KONTROLL, STYRNING OCH PROAKTIV BESLUTSHANTERING AV VATTENLEDNINGSNÄT

REALTIDSÖVERVAKNING, KONTROLL, STYRNING OCH PROAKTIV BESLUTSHANTERING AV VATTENLEDNINGSNÄT REALTIDSÖVERVAKNING, KONTROLL, STYRNING OCH PROAKTIV BESLUTSHANTERING AV VATTENLEDNINGSNÄT Michael Kamdem Tekniska verken i Linköping VA GIS Stockholm 2015-01-29 GIS Verktyg + hydrauliska modeller Primära

Läs mer

The best way to predict the future is to invent it. Alan Kay.

The best way to predict the future is to invent it. Alan Kay. The best way to predict the future is to invent it Alan Kay. Machine condition Total kontroll för att hålla maskinerna igång dygnet runt. Get an instant field diagnosis, analyse when required. monitoring

Läs mer

FLEET MANAGEMENT. Full kontroll på fordonsflottan

FLEET MANAGEMENT. Full kontroll på fordonsflottan FLEET MANAGEMENT Bastjänster Full kontroll på fordonsflottan Full kontroll på fordonsflottan När du vill spara tid och pengar samt värna om miljön använder du Fleet Management från Datatronics, ett internetbaserat

Läs mer

FIBERNÄT STEGET TILL SNABBARE OCH STÖRRE FRIHET

FIBERNÄT STEGET TILL SNABBARE OCH STÖRRE FRIHET FIBERNÄT STEGET TILL SNABBARE OCH STÖRRE FRIHET C4 Energi Fibernät C4 Energi leverar fiberkabel till de som vill ha ett snabbt, framtidssäkrat och öppet nät. Nätet växer kontinuerligt och allt fler ges

Läs mer

a new era in vibration analysis

a new era in vibration analysis a new era in vibration analysis En ny era inom vibrationsövervakning Den patenterade vibrationsteknologin HD ENV är en ny envelopingteknik med High Definition-kvalitet för detektering av kugg- och lagerfel

Läs mer

IMSE WebMaster. med inbäddad webbserverteknik

IMSE WebMaster. med inbäddad webbserverteknik IMSE WebMaster med inbäddad webbserverteknik IMSE WebMaster är ett unikt TCP/IP baserat system för övervakning, mätning och styrning. Det unika med IMSE WebMaster är att den har inbäddade hemsidor för

Läs mer

SÄKERHETSLÖSNINGAR TJÄNSTEFIERAD SÄKERHET

SÄKERHETSLÖSNINGAR TJÄNSTEFIERAD SÄKERHET SÄKERHETSLÖSNINGAR TJÄNSTEFIERAD SÄKERHET Tjänstefiering av säkerhet är ett kostnadseffektivt alternativ med lägre risk för dig som strävar efter att din kärnverksamhet ska kunna bedrivas utan driftstörningar.

Läs mer

GPRS Data Logger och Internetportalen D2W

GPRS Data Logger och Internetportalen D2W GPRS Data Logger och Internetportalen D2W Obegränsad åtkomst till mätdata! ventim.se » GPRS-Data Logger och Internetportalen D2W Rapportering Övervakning av gränsvärden Systemövervakning Larmhantering

Läs mer

Brett sortiment av vattenvärmda fläktluftvärmare

Brett sortiment av vattenvärmda fläktluftvärmare Brett sortiment av vattenvärmda fläktluftvärmare intelligent flexibel lättanvänd tyst Intelligent Ställer om sig automatiskt efter din lokal SWH anpassar sig automatiskt till förutsättningarna i din lokal.

Läs mer

SWARCO NORDIC INTELLIGENTA TRANSPORTSYSTEM ITS LÖSNINGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKEN. SWARCO I First in Traffic Solutions.

SWARCO NORDIC INTELLIGENTA TRANSPORTSYSTEM ITS LÖSNINGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKEN. SWARCO I First in Traffic Solutions. SWARCO NORDIC INTELLIGENTA TRANSPORTSYSTEM ITS LÖSNINGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKEN SWARCO I First in Traffic Solutions. NYCKELFÄRDIGA ITS LÖSNINGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKEN KOLLEKTIV PRIORITET RESE- PLANERARE

Läs mer

Installationsguide. För att installera mjukvara och hårdvara, följ nedanstående anvisningar.

Installationsguide. För att installera mjukvara och hårdvara, följ nedanstående anvisningar. Installationsguide För att installera mjukvara och hårdvara, följ nedanstående anvisningar. Inkoppling av Logger 2020 eller SunLogger 2020 mot PC/LoggerSoft 1. Logger 2020 ansluts alltid via en router,

Läs mer

Rumsreglering. Effektivitet och flexibilitet i alla miljöer med SAUTER EY-modulo.

Rumsreglering. Effektivitet och flexibilitet i alla miljöer med SAUTER EY-modulo. Rumsreglering Effektivitet och flexibilitet i alla miljöer med SAUTER EY-modulo. Smart SAUTER-rumshantering ger individuell komfort med maximal energieffektivitet i rum som verkligen lever. SAUTER för

Läs mer

ASSA RX. Webbaserat passersystem för dig som jobbar med annat. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1

ASSA RX. Webbaserat passersystem för dig som jobbar med annat. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 ASSA RX Webbaserat passersystem för dig som jobbar med annat ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 Varför ska du välja ett passersystem till dina lokaler? Tanken med ett passersystem

Läs mer

LATHUND för MyConnect TouchPanel

LATHUND för MyConnect TouchPanel LATHUND för MyConnect TouchPanel Innehåll PUMPAR... 2 PUMPAR - underskärm... 3 RAPPORT... 4 LARM... 5 DIAGRAM... 6 LOKAL... 7 BÖRVÄRDEN... 8 Tid och Status av I/O... 9 Installera en analog Nivågivare 4-20mA...

Läs mer

Innovation för system integration

Innovation för system integration Innovation för system integration PERFORMANCE MADE SMARTER PR-bakplan En användarvänlig och tillförlitlig montagelösning mellan DCS/PLC/SIS systemet och isolatorer/i.s. gränssnitten TEMPERATUR EX GRÄNSSNITT

Läs mer

POR TA BLE EFFICIENC Y

POR TA BLE EFFICIENC Y PORTABLE EFFICIENCY condition monitoring in a league of its own em er ald \ em(ə)rəld\ Member of the beryll family of minerals and the most famous and valuable green gemstone. The name Leonova Emerald

Läs mer

by Lindquist Heating

by Lindquist Heating by Lindquist Heating En smart investering -nya generationen RB Grand Lux Driftsäkerhet, underhållsfritt och tillgänglighet var ledorden vid utvecklingen av nya RB Grand Lux serien. Nya RB Grand Lux serien

Läs mer

Fastighetsautomation. Automatisera driften av dina fastigheter och spara energi

Fastighetsautomation. Automatisera driften av dina fastigheter och spara energi Fastighetsautomation Automatisera driften av dina fastigheter och spara energi optimera inneklimatet och minimera energianvändningen med ett öppet, integrerat system Automatisera dina fastigheter Det finns

Läs mer

40 års erfarenhet. Klassiskt eller digitalt - vi har båda!

40 års erfarenhet. Klassiskt eller digitalt - vi har båda! 40 års erfarenhet Zone Systems har 40 års erfarenhet av kundkommunikation. Genom vårt stora kunnande och flexibla lösningar hjälper vi företag och varumärken att nå ut med sina budskap genom enhetlig,

Läs mer

CHESS Chemical Health Environment Safety System

CHESS Chemical Health Environment Safety System CHESS Chemical Health Environment Safety System Bureau Veritas En kort översikt 180 år av expertis inom kvalitet, hälsa och säkerhet, miljö och socialt ansvar "Att söka sanningen och berätta den utan rädsla

Läs mer

GETINGE ONLINE FÅ TILLGÅNG TILL INFORMATION VAR DU ÄN BEFINNER DIG. Always with you

GETINGE ONLINE FÅ TILLGÅNG TILL INFORMATION VAR DU ÄN BEFINNER DIG. Always with you GETINGE ONLINE FÅ TILLGÅNG TILL INFORMATION VAR DU ÄN BEFINNER DIG Always with you 2 Getinge Online ARBETA SMARTARE OCH FÅ ÖKAD DRIFTTID Traditionellt görs en manuell översyn av statusen på steril- och

Läs mer

Mectec Elektronik AB Agnesfridsvägen 189 213 75 Malmö, Sverige Tel 040 689 25 00 Fax 040 689 25 25 info@mectec.se www.mectec.se

Mectec Elektronik AB Agnesfridsvägen 189 213 75 Malmö, Sverige Tel 040 689 25 00 Fax 040 689 25 25 info@mectec.se www.mectec.se Mectec Elektronik AB Agnesfridsvägen 189 213 75 Malmö, Sverige Tel 040 689 25 00 Fax 040 689 25 25 info@mectec.se www.mectec.se Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet Endast

Läs mer

Falcon III. AOI system för 2D och 3D inspektion för komponenter på fixtur eller på palett

Falcon III. AOI system för 2D och 3D inspektion för komponenter på fixtur eller på palett Falcon III AOI system för 2D och 3D inspektion för komponenter på fixtur eller på palett Falcon III är konstruerat för att inspektera komponenter både direkt i produktionsflödet och offline för stickprovskontroll.

Läs mer

Avancerad tillståndskontroll av maskiner [Tester T30 och Condmaster Pro]

Avancerad tillståndskontroll av maskiner [Tester T30 och Condmaster Pro] Avancerad tillståndskontroll av maskiner [Tester T30 och Condmaster Pro] Strategisk tillståndskontroll kontrollerar dina kostnader Övervaka dina kritiska maskiner Undvik oplanerade maskinstopp Tidig varning

Läs mer

VIKTIG INFO GÄLLANDE OMKOPPLINGEN TILL DET ÖPPNA NÄTET

VIKTIG INFO GÄLLANDE OMKOPPLINGEN TILL DET ÖPPNA NÄTET VIKTIG INFO GÄLLANDE OMKOPPLINGEN TILL DET ÖPPNA NÄTET Installation av hemmaswitch Vi har/kommer att installera en hemmaswitch hos dig, den ser ut som på bilden här intill. När omkopplingen till Open Universe

Läs mer

TOPJOB S skenmonterade kopplingsplintar med tillförlitligheten hos CAGE CLAMP med push-in-teknik.

TOPJOB S skenmonterade kopplingsplintar med tillförlitligheten hos CAGE CLAMP med push-in-teknik. TOPJOB S PRESSA PRESTANDAN I TOPP TOPJOB S skenmonterade kopplingsplintar med tillförlitligheten hos CAGE CLAMP med push-in-teknik. För alla ledartyper Stort utbud av multifunktionella byglar Det snabbaste

Läs mer

FULL KOLL. på mätdatan överallt

FULL KOLL. på mätdatan överallt FULL KOLL. på mätdatan överallt Mäter Övervakar Larmar Dokumenterar Trådlöst hela vägen. Från givare till basstation till molnet till mobil eller dator Celsicom - systemet Trådlösa radiogivare för t.ex.

Läs mer

Enkel Digital Skyltning. på några minuter...

Enkel Digital Skyltning. på några minuter... Enkel Digital Skyltning på några minuter... Enkel Digital Skyltning 105mm i litet format... Det finns enkel digital skyltning, med enkla genomtänkta system... Paketen Vi har tagit fram tre färdiga paket

Läs mer

FIBER. Installationshandbok. Rev. 2016.02

FIBER. Installationshandbok. Rev. 2016.02 FIBER Installationshandbok Rev. 2016.02 Bekräftelse Hej Vi vill meddela dig att din Fiberanslutning är klar för användning! Beställda tjänster är nu inkopplade och är klara att användas. Är detta fel så

Läs mer

Nu är sändarfamiljen komplett.

Nu är sändarfamiljen komplett. 780 45 Björbo, Sweden phone +46 241 250 00 fax +46 241 232 99 www.akerstroms.se www.akerstroms.com Björbo 2010-11-30 Nu är sändarfamiljen komplett. Sesam 800 LARGE 99 är vårat mest avancerade Sesam system.

Läs mer

Enkel hantering även för en ovan användare. maximal produktivitet spar tid och kostnader. professionell, utför försändelser av högsta kvalitet

Enkel hantering även för en ovan användare. maximal produktivitet spar tid och kostnader. professionell, utför försändelser av högsta kvalitet Enkel hantering även för en ovan användare maximal produktivitet spar tid och kostnader professionell, utför försändelser av högsta kvalitet kostnadsbesparande i dag och i framtiden God åtkomlighet - ergonomisk

Läs mer

TEKNISK SPECIFIKATION. för TIDOMAT Portal version 1.3.1

TEKNISK SPECIFIKATION. för TIDOMAT Portal version 1.3.1 för version 1.3.1 Copyright information 2011 Tidomat AB. Med ensamrätt. Ingen del av detta dokument får återges, lagras i dokumentsökningssystem eller vidaresändas i någon form utan ett skriftligt godkännande

Läs mer

Trådlöst brandlarm. Systembeskrivning. Innehållet i detta dokument kan komma att ändras utan föregående varning. Honeywell Life Safety Sweden

Trådlöst brandlarm. Systembeskrivning. Innehållet i detta dokument kan komma att ändras utan föregående varning. Honeywell Life Safety Sweden Trådlöst brandlarm Honeywell Life Safety Sweden Systembeskrivning Innehållet i detta dokument kan komma att ändras utan föregående varning. Systembeskrivning trådlöst brandlarm Funktion Systemet tillhandahåller,

Läs mer

Registrera din produkt och få support på. www.philips.com/welcome SDV7220/12. Användarhandbok

Registrera din produkt och få support på. www.philips.com/welcome SDV7220/12. Användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome SDV7220/12 Användarhandbok Innehållsförteckning 1 Viktigt 44 Säkerhet 44 Återvinning 44 2 Din SDV7220/12 45 Översikt 45 3 Komma igång 46

Läs mer

KOLL &KONTROLL ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE

KOLL &KONTROLL ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE KOLL &KONTROLL ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE NY LAG NYA MÖJLIGHETER! Från och med 1 januari 2016 är det lag på att varje byggarbetsplats ska vara utrustad med elektronisk personalliggare. Det låter kanske

Läs mer

svenska Inverter strömkällor för svetsning och plasmaskärning

svenska Inverter strömkällor för svetsning och plasmaskärning svenska Inverter strömkällor för svetsning och plasmaskärning www.selcoweld.com www.selcoweld.com Selco har tillverkat inverters i 30 år Selco har utformat, utvecklat och producerat inverters för svetsning

Läs mer

Leica Viva TPS Den snabbaste totalstationen

Leica Viva TPS Den snabbaste totalstationen Leica Viva TPS Den snabbaste totalstationen Din vision: En snabb totalstation Välkommen till Leica Viva TPS Det blir inte snabbare Med Leica TPS kan du slutföra jobbet snabbare, erbjuda kompetenta anbud

Läs mer

PoolManager PoolManager PRO. Enkelt och elegant

PoolManager PoolManager PRO. Enkelt och elegant PoolManager PoolManager PRO Enkelt och elegant Innovativ teknik i snygg design Made in Germany Att alltid kunna njuta av kristallklart vatten den nya PoolManager är ett äkta Pool-Management-system. Den

Läs mer

Program för skrivarhantering

Program för skrivarhantering Program för skrivarhantering "Via programvaran CentreWare" på sida 3-9 "Via funktioner för skrivarhantering" på sida 3-11 Via programvaran CentreWare CentreWare Internet Services (IS) (CentreWare Internet-tjänster)

Läs mer

IQ8Wireless. - Att kombinera trådbundet och trådlöst brandlarm

IQ8Wireless. - Att kombinera trådbundet och trådlöst brandlarm IQ8Wireless - Att kombinera trådbundet och trådlöst brandlarm Börjar där kablarna slutar: Revolutionerande lösningar för branddetektion Det finns områden och byggnader där vanlig kabelinstallation kan

Läs mer

Som tiden går. Hjälpmedel som gör vardagen lättare

Som tiden går. Hjälpmedel som gör vardagen lättare Som tiden går Hjälpmedel som gör vardagen lättare Att minnas Förgätmigej är en elektronisk tidskalender som visar dag och datum på en display och gör det lättare att komma ihåg vilken dag och månad det

Läs mer

Flexibla elektriska linjärmoduler

Flexibla elektriska linjärmoduler Flexibla elektriska linjärmoduler Kortfattad introduktion på Svenska Plug & Play "Redo att användas direkt ur förpackningen" Det enkla och användarvänliga alternativet till pneumatik Ger kontrollmöjligheter

Läs mer

Fleet Management - Smart, säkert och enkelt

Fleet Management - Smart, säkert och enkelt Fleet Management - Smart, säkert och enkelt Automile är en elektronisk körjournal med alla de funktioner som krävs för för att hantera alla företagets bilar, oavsett om det är en tjänstebil eller servicebil.

Läs mer

Är din plattform redo för High Performance?

Är din plattform redo för High Performance? Är din plattform redo för High Performance? Få optimal utdelning av din investering i Dynamics eller nu och i framtiden. Delta på Dynamics-dagen och se branschmoduler, tilläggslösningar och tjänster som

Läs mer

Slutrapport Diagnos. Resultat. Projektmål. Projektstruktur

Slutrapport Diagnos. Resultat. Projektmål. Projektstruktur Slutrapport Diagnos Resultat Projektet har resulterat i : Ett mobilt diagnosverktyg i form av ett mätsystem med möjlighet att koppla in upp till 1000 (255 moduler* 4 st sensorer) mätsensorer som ger möjlighet

Läs mer

LEGO MINDSTORMS Education EV3

LEGO MINDSTORMS Education EV3 LEGO MINDSTORMS Education EV3 Framtiden tillhör de kreativa πr ROBOTAR OCH IT KREATIVITET SAMARBETE PROBLEMLÖSNING EV3 en evolution av MINDSTORMS Education! LEGO MINDSTORMS Education har bevisat att det

Läs mer

Pumpstyrning typ ABS PC 242 Övervakning och styrning av pumpar och pumpstationer

Pumpstyrning typ ABS PC 242 Övervakning och styrning av pumpar och pumpstationer Pumpstyrning typ ABS PC 242 Övervakning och styrning av pumpar och pumpstationer En enkel enhet för övervakning och styrning Det finns många sätt att göra avloppsnät effektivare och mer tillförlitliga

Läs mer

LÖSNINGAR I OLIKA SKRIVARMILJÖER MULTIFUNKTIONSSYSTEM FÖR DOKUMENTPRODUKTION I OLIKA SKRIVARMILJÖER DOKUMENTLÖSNINGAR FRÅN SHARP

LÖSNINGAR I OLIKA SKRIVARMILJÖER MULTIFUNKTIONSSYSTEM FÖR DOKUMENTPRODUKTION I OLIKA SKRIVARMILJÖER DOKUMENTLÖSNINGAR FRÅN SHARP LÖSNINGAR I OLIKA SKRIVARMILJÖER MULTIFUNKTIONSSYSTEM FÖR DOKUMENTPRODUKTION I OLIKA SKRIVARMILJÖER DOKUMENTLÖSNINGAR FRÅN SHARP ALLA APPLIKATIONER. ALLA MILJ Den snabba utvecklingen av datatekniken innebär

Läs mer

UtvecklingavErIT-miljö. Hjälp med datorproblem Allmän IT-support

UtvecklingavErIT-miljö. Hjälp med datorproblem Allmän IT-support UtvecklingavErIT-miljö Hjälp med datorproblem Allmän IT-support Affärsidé TMD Technology har som affärsidé att erbjuda våra kunder prisvärda datorlösningar. Vi kan finna lösningar på Era datorproblem,

Läs mer

Växjö sparar 3,5 miljoner kronor på lägre kostnader för e-postlagring och IT-personal med ny lösning

Växjö sparar 3,5 miljoner kronor på lägre kostnader för e-postlagring och IT-personal med ny lösning Microsoft Exchange Server 2010 Fallstudie för kundlösning Växjö sparar 3,5 miljoner kronor på lägre kostnader för e-postlagring och IT-personal med ny lösning Översikt Land eller region: Sverige Bransch:

Läs mer

GYLT/GYLS. Manual. Sid 1(6) Smidig och enkel anslutning med M12-kontakten. Mekanisk specifikation

GYLT/GYLS. Manual. Sid 1(6) Smidig och enkel anslutning med M12-kontakten. Mekanisk specifikation Sid 1(6) GY-serien från Regal Components erbjuder givare som möter de absolut högsta kraven på marknaden, producerade av ledande givartillverkare i Japan. Årtionden av erfarenhet borgar för högsta kvalitet.

Läs mer

Vår fiber ger ett bättre läge. Vårt engagemang gör skillnad

Vår fiber ger ett bättre läge. Vårt engagemang gör skillnad Vår fiber ger ett bättre läge Vårt engagemang gör skillnad Svenska stadsnät - Fibernät Svenska Stadsnät erbjuder fiberanslutning till dig som vill ha ett snabbt, framtidssäkert och öppet nät. Vi växer

Läs mer

MSR. www.intab.se info@intab.se 0302-24 600 Gjutarevägen 1 443 61 Stenkullen

MSR. www.intab.se info@intab.se 0302-24 600 Gjutarevägen 1 443 61 Stenkullen MSR www.intab.se info@intab.se 0302-24 600 Gjutarevägen 1 443 61 Stenkullen Inledning Intabs MSR är en liten kraftfull datalogger med USB-anslutning som komponeras ihop efter behov. De olika modellerna

Läs mer

Respond Kallelsesignalsystem

Respond Kallelsesignalsystem www.tjeders.se Respond Kallelsesignalsystem Larm- och kommunikationssystem för framtidens sjukhus och vårdinrättningar. Tjeders utvecklar, tillverkar och marknadsför system och komponenter för larm och

Läs mer

Riskanalys fo r kritiska IT-system - metodbeskrivning

Riskanalys fo r kritiska IT-system - metodbeskrivning Riskanalys fo r kritiska IT-system - metodbeskrivning Kim Weyns, kim.weyns@gmail.com 2013-08-22 Martin Höst, martin.höst@cs.lth.se Inledning Denna rapport innehåller en metodbeskrivning för en riskanalysmetod

Läs mer

Säkerhetsreläer Zander Aachen TALOS. Säkerhetssystemet med plug & play. Komponenter för automation. Nordela

Säkerhetsreläer Zander Aachen TALOS. Säkerhetssystemet med plug & play. Komponenter för automation. Nordela Säkerhetsreläer Zander Aachen TALOS Säkerhetssystemet med plug & play Komponenter för automation Nordela TALOS - säkerhetssystemet TALOS - säkerhet för alla behov Hos mellanstora till stora maskiner och

Läs mer

Metoder för detektering av pittingskador i motorer.

Metoder för detektering av pittingskador i motorer. Metoder för detektering av pittingskador i motorer. Under de senaste två och ett halvt åren har det pågått ett projekt på Institutet för Tillämpad Hydraulik (ITH) i Örnsköldsvik. Projektet är genomfört

Läs mer

PM Double Mag. Elektriskt permanentmagnetiskt uppspänningssystem. Eclipse Magnetics Modulärt uppspänningssystem

PM Double Mag. Elektriskt permanentmagnetiskt uppspänningssystem. Eclipse Magnetics Modulärt uppspänningssystem Eclipse Magnetics Modulärt uppspänningssystem PM Double Mag Elektriskt permanentmagnetiskt uppspänningssystem 08-514 307 60 info@bonthron-ewing.se www.bonthron-ewing.se Det ultimata uppspänningssystemet

Läs mer

TEKNISK SPECIFIKATION. för TIDOMAT Portal version 1.6.0

TEKNISK SPECIFIKATION. för TIDOMAT Portal version 1.6.0 för version 1.6.0 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Krav för...3 Systemskiss...3 Systemkrav Server...4 Operativsystem*...4 Program i servern...4 Databas...5 Backup...5 Systemrekommendation

Läs mer

SurveyXact funktionsöversikt Version 6.3. Allmänt om SurveyXact

SurveyXact funktionsöversikt Version 6.3. Allmänt om SurveyXact SurveyXact funktionsöversikt Version 6.3 Allmänt om SurveyXact Flexibelt, webbaserat system 100% webbaserat system Inga lokala installationer av mjukvara eller kostnader för hårdvara Åtkomst via Internet

Läs mer

CCS 900 Ultro-diskussionssystem Effektiv mötesteknik

CCS 900 Ultro-diskussionssystem Effektiv mötesteknik Tradition av kvalitet och innovation I mer än 0 år har namnet Bosch borgat för kvalitet och pålitlighet. Bosch Security Systems är stolta över att kunna erbjuda en mängd olika säkerhetssystem inom brandlarm,

Läs mer

Användningsområde Den pneumatiska ställcylindern är avsedd att användas i reglerkretsar för styrning av ventiler, spjäll, variatorer m.m.

Användningsområde Den pneumatiska ställcylindern är avsedd att användas i reglerkretsar för styrning av ventiler, spjäll, variatorer m.m. PI-Air typ WV-121 Pneumatisk ställcyliner med lägesregulator PI-Air WV-121 Stor ställkraft i förening med litet utrymmesbehov Påbyggd lättåtkomlig lägesregulator Nollpunktsinställning lätt åtkomlig från

Läs mer

ComfortLog. www.intab.se info@intab.se 0302-24 600 Gjutarevägen 1 443 61 Stenkullen

ComfortLog. www.intab.se info@intab.se 0302-24 600 Gjutarevägen 1 443 61 Stenkullen ComfortLog www.intab.se info@intab.se 0302-24 600 Gjutarevägen 1 443 61 Stenkullen Kom igång med din ComfortLog När du fått din logger hemskickad till dig är det enkelt att komma igång. - Öppna förpackningen

Läs mer

Se om dina grannar anmält intresse

Se om dina grannar anmält intresse I SAMARBETE MED BACKNEJLIKEGATAN ANSLUTEN ENGELSKA VÄGEN INTRESSE Se om dina grannar anmält intresse Just nu bygger vi ut fibernätet över kommunen så fort det bara går! För att på bästa sätt använda de

Läs mer

Välj rätt från början!

Välj rätt från början! Välj rätt från början! DeLaval system för frivillig mjölkning VMS Din lösning varje dag Vår mest avancerade robotarm DeLaval system för frivillig mjölkning VMS Den hydrauliska robotarmen hos DeLaval VMS

Läs mer

Ta svetsningen till nya platser! addy Mig

Ta svetsningen till nya platser! addy Mig Ta svetsningen till nya platser! addy Mig Med en Caddy får svetsaren Ställ in materialtjockleken och börja svetsa. Utmärkta svetsegenskaper. Caddy Mig C160i/C200i är kompakta svetsströmkällor baserade

Läs mer

Beskrivning av PowerSoft

Beskrivning av PowerSoft BESKRIVNING AV POWERSOFT... 1 PRINCIPSKISS... 1 ANVÄNDARDEL... 2 Visningssidor... 2 Visning och hantering... 4 Diagram och tabeller... 5 KONFIGURATION... 7 Kommunikation och anslutningar... 7 Instrument...

Läs mer

DEN KOMPLETTA PROGRAMVARAN FÖR DESIGN OCH TILLVERKNING AV TRÄTRAPPOR PROGRAMVARA FÖR DESIGN OCH TILLVERKNING AV TRÄTRAPPOR LÄTT ATT ANVÄNDA

DEN KOMPLETTA PROGRAMVARAN FÖR DESIGN OCH TILLVERKNING AV TRÄTRAPPOR PROGRAMVARA FÖR DESIGN OCH TILLVERKNING AV TRÄTRAPPOR LÄTT ATT ANVÄNDA PROGRAMVARA FÖR DESIGN OCH TILLVERKNING AV TRÄTRAPPOR LÄTT ATT ANVÄNDA MODULSYSTEM DEN KOMPLETTA PROGRAMVARAN FÖR DESIGN OCH TILLVERKNING AV TRÄTRAPPOR God avkastning på investeringen i form av minskade

Läs mer

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Gaspanna ecocompact Stående enhet med kondenserande gaspanna ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Nya tider... varma idéer till framtidssäkrad Idéer för intelligent bostadskomfort Vaillant har

Läs mer

Lyckas med outsourcing av lön och HR Whitepaper

Lyckas med outsourcing av lön och HR Whitepaper bluegarden.se Lyckas med outsourcing av lön och HR Whitepaper Kan din verksamhet tjäna på att outsourca hela eller delar av löne- och HRadministrationen? Detta whitepaper ger dig underlag att fatta korrekta

Läs mer

Produktion utan avbrott med rätt reservkraft

Produktion utan avbrott med rätt reservkraft Produktion utan avbrott med rätt reservkraft Våra installationer tryggar din reservkraft i alla väder Sedan starten 1950 har elektriciteten varit i fokus på Olssons Elektromekaniska. I början reparerade

Läs mer

Hubben har testats noggrant för att garantera kompatibilitet med Microsoft Surface Pro 4, Surface Pro 3 och Surface Book.

Hubben har testats noggrant för att garantera kompatibilitet med Microsoft Surface Pro 4, Surface Pro 3 och Surface Book. MST-hubb - Mini DisplayPort till 2x DisplayPort StarTech ID: MSTMDP122DP Denna MST-hubb låter dig ansluta två skärmar till din Mini DisplayPort (mdp) 1.2-utrustade surfplatta eller bärbara eller stationära

Läs mer

SPM Instrument AB www.spminstrument.com www.leonovabyspm.com

SPM Instrument AB www.spminstrument.com www.leonovabyspm.com SPM Instrument AB www.spminstrument.com www.leonovabyspm.com PORTABLE INTELLIGENCE condition monitoring in a league of its own di a mond \ dī-(ə-)mənd\ The hardest naturally occurring substance known;

Läs mer

Nu kan du le ikapp med din Smiley!

Nu kan du le ikapp med din Smiley! Nu kan du le ikapp med din Smiley! Professionell egenkontroll inom temperaturövervakning för dagligvaruhandel, restaurang och storkök Det handlar om livsmedelskvalitet, ekonomi och kundernas bästa. Du

Läs mer

SVERIGES MEST PRISVÄRDA BRASKAMINER SE HELA AKTUELLA UTBUDET PÅ WWW.NORDICBRASKAMINER.SE

SVERIGES MEST PRISVÄRDA BRASKAMINER SE HELA AKTUELLA UTBUDET PÅ WWW.NORDICBRASKAMINER.SE 1 SVERIGES MEST PRISVÄRDA BRASKAMINER 2 NJUT AV ELDENS VÄRME OCH LÅGORNAS SKEN I årtusenden har människan hänförts av elden och vad den kan erbjuda oss. I vår moderna tid är det kanske främst möjligheten

Läs mer

Valfrihet är det bästa som finns

Valfrihet är det bästa som finns Valfrihet! ara svårt att förstå att så mycket information får plats att åka så fort i en hårstråtunn fiber... Valfrihet är det bästa som finns Ett snabbt fibernät öppet för alla Ett snabbt fibernät öppet

Läs mer

ClamatorVoiceSystem II

ClamatorVoiceSystem II 1 (10) MANUAL ClamatorVoiceSystem II 1 INTRODUKTION... 2 1.1 Systemkrav... 2 2 INSTALLATION... 2 3 FUNKTION... 3 3.1 ARKITEKTUR... 3 3.1.1 Larmövervakning... 5 3.1.2 Urval av larm... 5 3.1.3 Blockeringslogik...

Läs mer

Konsten att förenkla avancerad kommunikation

Konsten att förenkla avancerad kommunikation Konsten att förenkla avancerad kommunikation Stay in touch TetraFlex är så flexibelt att det kan användas i varje kombination av inom- och utomhusenheter på såväl enskilda platser som i konfigurationer

Läs mer

M-Bus Fjärravläsningssystem M-Bus master, GSM/GPRS, TCP/IP

M-Bus Fjärravläsningssystem M-Bus master, GSM/GPRS, TCP/IP M-Bus Utgåva produktkatalog master, 3, 2015-06-02 GSM/GPRS, TCP/IP Sidhuvud1 produktkatalog M-Bus Fjärravläsningssystem produktkatalog produktkatalog Användningsområde Serien består av flexibla och kostnadseffektiva

Läs mer

Beskrivning av hur du ansluter en E-terminal från Beijer Electronics till HC900 via Ethernet så att denna kan visa och manipulera data i HC900.

Beskrivning av hur du ansluter en E-terminal från Beijer Electronics till HC900 via Ethernet så att denna kan visa och manipulera data i HC900. Noterat i labbet om: Anslut en Beijer Electronics E-terminal till HC900 via Ethernet NIL00019 2002/09/03 Vad är Noterat i labbet om? Noterat i labbet om är en samling dokument som skall ses som hjälpmedel

Läs mer

En global koncern till din tjänst

En global koncern till din tjänst En global koncern till din tjänst Leroy-Somer har med hjälp av sina 10 000 medarbetare byggt upp ett globalt nätverk med 470 kunskaps- och servicecentra som kan erbjuda det tekniska och affärsmässiga stöd

Läs mer

Webbinställningar. Opus Online Client. Sida 1 av 10

Webbinställningar. Opus Online Client. Sida 1 av 10 Webbinställningar Opus Online Client Sida 1 av 10 Innehåll Opus Online Client... 3 Web konfiguration... 3 Kliniker... 3 Behandlare... 4 Skapa underdomän... 5 Flexibilitet... 6 Media... 8 E-post... 9 SMS...

Läs mer

MICROSOFT DYNAMICS NAV NAVCITE PROAPPS

MICROSOFT DYNAMICS NAV NAVCITE PROAPPS MICROSOFT DYNAMICS NAV NAVCITE PROAPPS MICROSOFT DYNAMICS NAV NAVCITE PROAPPS KOMPLETT MOLNBASERAT AFFÄRSYSTEM FÖR ELINSTALLATÖREN KOMPLETT MOLNBASERAT AFFÄRSSYSTEM FÖR ELINSTALLATÖREN VÅRA LÖSNINGAR FUNGERAR

Läs mer

FINGERSKARVSAPPLICERING SEPARAT APPLICERING GENOM KONTAKTLÖST SYSTEM. Mixon Fingerskarvning separat applicering 2400 CL Serie

FINGERSKARVSAPPLICERING SEPARAT APPLICERING GENOM KONTAKTLÖST SYSTEM. Mixon Fingerskarvning separat applicering 2400 CL Serie FINGERSKARVSAPPLICERING SEPARAT APPLICERING GENOM KONTAKTLÖST SYSTEM Mixons fingerskarvningssystem med separat applicering används för olika produkter där trälameller limmas ihop i kortändarna. Detta görs

Läs mer

Befibra din tillvaro Bredbandstjänster via fiber

Befibra din tillvaro Bredbandstjänster via fiber Befibra din tillvaro Bredbandstjänster via fiber 1 Tips! Behåll den här fliken öppen! PAKETLÖSNINGAR TELEFONI INTERNET TV Våra tjänsteleverantörer hittar du på nästa sida! DATATJÄNSTER TJÄNSTELEVERANTÖRER

Läs mer

SÄKERHETSLÖSNINGAR KRITISK INFRASTRUKTUR

SÄKERHETSLÖSNINGAR KRITISK INFRASTRUKTUR SÄKERHETSLÖSNINGAR KRITISK INFRASTRUKTUR Som verksam inom segmentet för kritisk infrastruktur ställs du dagligen inför utmaningen att säkra några av vårt samhällets viktigaste och mest värdefulla resurser.

Läs mer

Thomas360-rapport. den 8 juli 2012. Thomas Ledare. Thomas360 för ledare. Privat och Konfidentiellt

Thomas360-rapport. den 8 juli 2012. Thomas Ledare. Thomas360 för ledare. Privat och Konfidentiellt Thomas360-rapport den 8 juli 2012 Thomas Ledare Thomas360 för ledare Privat och Konfidentiellt Innehåll Introduktion Förstå din Thomas360-rapport Genomsnitt för kompetenser Ett diagram med de 5 högsta

Läs mer

GYGS/GYGCC-01. Manual. Sid 1(6) Orderinformation

GYGS/GYGCC-01. Manual. Sid 1(6) Orderinformation GYGS/GYGCC-01 Sid 1(6) GYGS-givaren är med sitt lilla format mycket tacksam att montera i cylindrar som kräver litet installationsmått. De erbjuder dig slaglängder upp till 3500 mm samt spänning/strömsignal.

Läs mer

FIXTURLASER Geometrimätningar

FIXTURLASER Geometrimätningar FIXTURLASER Geometrimätningar Välkommen till vår värld. Ända sedan starten 1984 har ACOEM AB hjälpt företag världen över att uppnå en mer lönsam och hållbar produktion. Den position som vi har i dag har

Läs mer

Schneider Electric är involverade i 72% av slutanvändarnas energiförbrukning. Vi kan hjälpa er att spara!

Schneider Electric är involverade i 72% av slutanvändarnas energiförbrukning. Vi kan hjälpa er att spara! Energieffektivitet Schneider Electric är involverade i 72% av slutanvändarnas energiförbrukning Vi kan hjälpa er att spara! Schneider Electric - Segment Industri & Automation - Augusti 2009 2 Byggnader

Läs mer

Styrsystemlösningar. Katalog nr PDE2523SLSE-ca

Styrsystemlösningar. Katalog nr PDE2523SLSE-ca Styrsystemlösningar Katalog nr PDE2523SLSE-ca Vem erbjuder den effektivaste lösningen? SPECIFIKATIONER Uppbyggnad på platsen STEG 1 Kretskonstruktion STEG 6 Mekanisk konstruktion STEG 3 Specificera komponenterna

Läs mer

NYHET. Alerty. Säkerhet Trygghet Assistans. Utgåva 1.13

NYHET. Alerty. Säkerhet Trygghet Assistans. Utgåva 1.13 NYHET Alerty Säkerhet Trygghet Assistans Utgåva 1.13 Alerty - Mer än ett personlarm. Alerty är en mobilapplikation som laddas ner direkt till din smartphone. Larm skickas via Premium-SMS till förvalda

Läs mer

FÖRVALTNINGS AB FRAMTIDEN

FÖRVALTNINGS AB FRAMTIDEN FÖRVALTNINGS AB FRAMTIDEN PROJEKTERINGSANVISNINGAR FÖR DATORISERADE STYR- & ÖVERVAKNINGSANLÄGGNINGAR BILAGA 2 KRAVSPECIFIKATION OPC-SERVER Version 2015 2 Kravspecifikation OPC-server Bakgrund För att säkerställa

Läs mer

Effektiva och säkra fläktar, kompressorer och blåsmaskiner

Effektiva och säkra fläktar, kompressorer och blåsmaskiner Effektiva och säkra fläktar, kompressorer och blåsmaskiner Tillförlitlig drift sk yddar din process Tillförlitlig drift Energibesparing Låg driftkostnad Ökad livslängd på utrustningen Vill du skydda din

Läs mer

Din kabeltv-förening informerar om fiberutbyggnad i ditt område

Din kabeltv-förening informerar om fiberutbyggnad i ditt område Din kabeltv-förening informerar om fiberutbyggnad i ditt område Din kabeltv-förening i samarbete med Grattis till en bra investering! - din fastighet är redan på god väg till fiberanslutning Din fastighet

Läs mer

CVI ANALYZER V 1.2.0.X

CVI ANALYZER V 1.2.0.X Del nr 6159939235 Utgåva nr 07 Datum 01/2016 Sida 1 / 20 CVI ANALYZER V 1.2.0.X Bruksanvisning Software Part number CVI ANALYZER 1 user 6159276960 CVI ANALYZER 5 users 6159276970 CVI ANALYZER 25 users

Läs mer