The best way to predict the future is to invent it. Alan Kay.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "The best way to predict the future is to invent it. Alan Kay."

Transkript

1

2 The best way to predict the future is to invent it Alan Kay.

3

4 Machine condition Total kontroll för att hålla maskinerna igång dygnet runt. Get an instant field diagnosis, analyse when required.

5 monitoring för lönsamt underhåll För alla miljöer och all produktion tänk lönsamhet. Mer än 40 års erfarenhet och ett nära samarbete med våra användare världen över gör det möjligt för SPM att presentera en revolutionerande nyhet för förebyggande underhåll. Leonova Infinity innebär ett avgörande framsteg inom tillståndskontroll av maskiner ö unika funktioner för maskindiagnostik ö laseruppriktning och balansering ö fritt val av mätmetoder ö optimal ergonomisk design ö revolutionerande ekonomiska villkor SPM har erfarenheten, organisationen och kunnandet för att öka tillgängligheten och lönsamheten i din produktionsanläggning. Vi vet att just din situation är speciell, därför har Leonova Infinity en komplett uppsättning mätfunktioner och ett nytt finansieringssystem för tillståndskontroll. Vi lämnar beslutet till dig. Gör Leonova Infinity till ditt perfekta verktyg.

6 Technical Grönt bra driftskondition, gult varning och rött fara. Enklare kan det inte bli. Mätning av vibrationstal enligt ISO-standard diagnostiserar allmän maskinkondition. Stötpulsmätning med True SPM -metoden ger en tidig varning vid skador i rullningslager som är den vanligaste orsaken till maskinhaverier. Det är två väl beprövade mätmetoder som snabbt lokaliserar de vanligaste orsakerna till driftsproblem och utgör grunden i allt förebyggande underhåll. Vibrationsnivå och FFT-spektrum Leonova Infinity mäter vibrationshastighet, acceleration och vägamplitud enligt den nya standarden ISO med samtliga maskinklasser och larmgränser som menyval. För att lätt kunna identifiera felsymptom som t ex obalans, uppriktningsfel och strukturella svagheter presenteras även FFT-spektrum. True SPM -metoden SPM:s stötpulsmetod är den mest framgångsrika och noggranna mättekniken för rullningslager. Under lagrets hela livslängd ger den tillförlitlig information om det mekaniska tillståndet och smörjkonditionen i lagrets kontaktytor. Snabbt och enkelt lokaliseras installationsfel och dålig smörjning som är orsaken till de flesta lagerfel.

7 solutions för alla situationer CondID beröringsfri mätpunktsidentifiering med SPM:s patenterade ID-bricka. Använd den mest lämpliga mätmetoden Leonova Infinity har allt du behöver. Vibrationsanalys EVAM presenterar förprogrammerade utvärderingsmodeller och 9 olika vibrationsparametrar, inklusive krestfaktor, kurtosis och skewness. FFT-analysen ger ett spektrum med linjer upp till Hz, med true zoom och enveloping. Förprogrammerade felsymptom markerar alla i symptomet ingående frekvenslinjer och trendar utvecklingen av maskinfelet. SPM Spectrum Ett unikt hjälpmedel för detaljerad analys av lagerfel. Tidssignalen från SPM:s stötpulsgivare FFTanalyseras. Det ger ett spektrum som visar källan till stötarna då SPM-signalen jämförs med rullkropparnas rotationsfrekvenser. Även andra applikationer med periodiska stötkällor kan analyseras, exempelvis kuggingrepp i växellådor. Orbitanalys Simultanmätning på två vibrationsgivare ger ett beskrivande diagram över förflyttningar hos axelns centrumlinje i glidlagrade maskiner. Strukturella resonanser Vibrationsmätning under uppstart och utrullning av maskiner samt slagprov är verktyg för analys av vibrationens grundorsaker. De visar den kompletta maskinens resonansfrekvenser och uppträdande vid dess kritiska varvtal. CondID ID-brickan laddas med grunddata och senaste mätresultat. Via RF-signal programmeras instrumentet automatiskt med denna information. Datasäkerheten i CondID garanteras genom avläsningsskydd och lösenord.

8 Your Välj din egen färgdesign med airbrush-teknik. moon grey jupiter blue Automatisk bakgrundsbelysning Interaktiv TFT-färgskärm Kommunikation via RS232 och USB RF-överföring för beröringsfri identifiering av mätpunkter, läs- och skrivfunktioner till CondID Vikt endast 580 g Funktionstangenter med tryckkänsla Manövreras med en hand, höger eller vänster Smart batteriladdning, visning av batteristatus Litium-jonbatteri för minst 8 tim normal användning Kan laddas med tusentals mätpunkter Historik max 100 mätresultat med kommentarer per mätpunkt Grafik med zoomning av skalor och tid Windows CE operativsystem 400 MHz Intel XScale processor 64 MB RAM, 32 MB Flash, kan utökas till 4 GB Prova nya arbetssätt. Leonova Infinity har låg vikt, är välbalanserad, smidig att bära och enkel att använda. Leonova Infinitys funktioner väljer du från instruktiva menyer, med knapparna eller direkt på pekskärmen. Den snabba processorn och det stora minnet gör datainsamlingen mer effektiv än någonsin. Ladda Leonova Infinity från din PC, mät och spara. Enklare kan det inte bli. Alla mätpunktsinställningar är förprogrammerade. Du får en omedelbar utvärdering i grönt gult rött.

9 requirements sätter gränserna Tidssignal upp till 40 khz FFT-spektrum upp till linjer Enveloping, true zoom och tidssynkron mätning Förprogrammerade felsymptom för spektrumanalys Vattenfallsdiagram, fas- och realtidsspektrum Bode- och Nyquistdiagram Peakvärdesindikering, anslutning för hörtelefon Val av språk Automatisk test av givarledning Utvärdering av kondition med LED-indikator i grönt gult rött Långtidsmätning, tre mätmetoder upp till 50 tim Simultan vibrationsmätning på två kanaler Överlappande medelvärdesbildning Vibrationsspektrum i Hz, CPM eller ordningar av varvtalet Accepterar vibrationsgivare av IEPE-standard

10 Sophisticated Horisontell linjelaser och stor vertikal målyta det är axeluppriktning med LineLazer. Att eliminera grundorsakerna till att problem uppstår är en viktig målsättning i förebyggande underhåll. En dåligt uppriktad och obalanserad maskin förbrukar mycket energi och slits ut i förtid. Acceptera inte orimliga ljudnivåer, vibrationer och felfrekvenser. Leonova Infinity är ett toppmodernt underhållsverktyg för snabb och enkel uppriktning och balansering. Axeluppriktning med precision Leonova Infinity utnyttjar en speciell laserteknik för uppriktning av både horisontella och vertikala maskiner. LineLazer-paketet innehåller både detektorer och fixturer. För enkel och exakt träffsäkerhet sänder detektorerna horisontellt utbredda laserstrålar mot en stor vertikal målyta. En enda anslutningskabel till Leonova Infinity behövs. Laserstrålen är modulerad och därmed skyddad från störande ljuskällor. Automatiska precisionsinklinometrar mäter kontinuerligt axelns vinkelposition. Tre mätpositioner behövs för att beräkna den aktuella uppriktningen. Det grafiska gränssnittet vägleder användaren genom uppriktningen till ett exakt slutresultat. För vertikal inställning, använd rostfria shims från SPM.

11 tools för avhjälpande underhåll Balansering på plats spara energi och öka maskinens livslängd. D y n a m i s k b a l a n s e r i n g En- och tvåplansbalansering i enlighet med beprövade metoder är enkelt med Leonova Infinity. Liksom maskinuppriktning kan funktionen köpas för obegränsad användning eller med vårt Pay for Performance -koncept. Du kan använda den traditionella trepunktsmetoden eller två mätningar med tidssynkron mätning initierad med en tachometer kopplad till Leonova Infinity. Enkel att använda Leonova Infinitys stödfunktioner gör det enkelt och tillförlitligt att utföra balansering på plats. En influensmatris sparas som möjliggör snabba omkalkyleringar utan att maskinen måste stoppas för fastsättning av testvikter. En inledande vibrationsmätning med spektrumanalys visar tydligt i vilken grad maskinen är obalan- serad och därmed också behovet av en balansering och dess effekt på maskinen. Hjälpmedel och nytta Leonova Infinity beräknar lämplig testvikt och föreslår ett antal alternativ för att åtgärda obalansen. Balanseringsvikten kan flyttas radiellt och delas mellan två av rotorns positioner. Detta kan utföras med testvikten kvar på plats eller borttagen. Om vikt behöver tas bort anges borrhålets diameter och djup för olika material. Viktens position visas som en vinkel eller ett avstånd mätt längs rotorns omkrets. Alla balanseringsvikter på rotorn kan ersättas med en enda. För alla metoder kan en avslutande mätning göras för att kontrollera resultatet av balanseringen. Om det behövs kan också en datafil sparas för vidare justering.

12 Pay for performance optimal ekonomi Mätning med credits beställ påfyllning efter behov. Tillståndskontroll kostar pengar för utrustning, utbildning och arbete. Med Leonova Infinity kan du fritt välja lämpliga instrumentfunktioner och hur du vill betala för användningen. Funktion Leonova Plattform, grundutförandet, är en datalogger som mäter vibrationstal enligt ISO 2372, hastighet, temperatur och analoga signaler. Den kommunicerar med Condmaster Nova och accepterar även manuell inmatning. Lägg till individuella funktioner för att få ett optimalt instrument, anpassat för dina behov. Köp till enskilda funktioner eller paket i form av en enkel uppdateringsfil. Expandera i egen takt efter organisationens behov och sprid kostnaderna för personalens kompetensutveckling. Användning Minska investeringskostnaden och för över en stor del till driftskostnad genom att köpa credits i stället för obegränsad användning. Funktionerna i Leonova Plattform är gratis, men för de övriga funktionerna kostar varje mätning en eller ett antal credits, beroende på mätmetod.

13 med rätt teknik Lägg till funktioner vid behov expandera i din egen takt. Kompatibel med Condmaster Nova Mätpunktsidentifiering med CondID Varvtals- och temperaturmätning Analoga signaler, ström och spänning Manuell inmatning, kontrollpunkter RMS vibrationsmätning, ISO 2372 Stötpulsmetoden RMS vibrationsmätning med spektrum, ISO FFT med symptom SPM Spectrum Smörjanalys EVAM utvärderad vibrationsanalys Långtidsmätning Balansering i ett och två plan RMS vibrationsmätning med spektrum, ISO Axeluppriktning med LineLazer Orbitanalys Tvåkanals simultan vibrationsmätning Uppstart/utrullning, slagprov Utökat frekvensområde och upplösning Utökat minne Platform Frontliner Analyser Balancer Aligner Options

14 Powerful software för perfekt översikt och kontroll Expertkunskap till din tjänst på plats och var som helst i världen. Leonova Infinity är en del av vår heltäckande lösning för kostnadseffektiv tillståndskontroll av maskiner. Med Condmaster Nova som en omfattande mjukvaruplattform kan SPM leverera praktiska lösningar för konditionsdiagnos som passar dina applikationer och din miljö. Condmaster Nova Condmaster Nova accepterar data från alla SPMsystem, såväl portabla instrument som onlinesystem. Mjukvaran är moduluppbyggd och kan anpassas till din utvalda hårdvara både pris- och prestandamässigt. Den stödjer samtliga underhållsaktiviteter som tidsplanering, trendning, statistik och rapporter. Datautbyte med andra underhållssystem, åtkomst via Internet och alarm via e-post och SMS är tillval. Condmaster Nova innehåller en omfattande lagerkatalog och utvärderingsmodeller för analys av stötpulser, vibrationer och smörjstatus. Förprogrammerade symptom gör det enkelt att visa olika feltyper i spektrum. Grön gul röd kodning på varje övervakningsnivå, från hela anläggningen ner till individuella mätpunkter, ger en snabb överblick över all bevakad utrustning A SPM Instrument AB ISO 9001:2000 certified. Technical data are subject to change without notice.

15 Knowledge is power.

16 SPM Instrument AB

EXPRESSUPPRIKTNING med Fixturlaser. Fixturlaser XA

EXPRESSUPPRIKTNING med Fixturlaser. Fixturlaser XA EXPRESSUPPRIKTNING med Fixturlaser Fixturlaser XA Uppriktningssystemen från Fixturlaser har en mängd tekniska funktioner som standard, som exempelvis CCD-teknik, linjelaser, stora detektorytor (30 mm)

Läs mer

SNABB UPPSTART 40 MIN. ROTATION INMATNING AXELUPPRIKTNING. Professionellt mät- och uppriktningssystem för roterande maskiner

SNABB UPPSTART 40 MIN. ROTATION INMATNING AXELUPPRIKTNING. Professionellt mät- och uppriktningssystem för roterande maskiner UTBYGGBART SNABB UPPSTART 2 2 40 MIN. ROTATION STRECKKODS- INMATNING AXELUPPRIKTNING Professionellt mät- och uppriktningssystem för roterande maskiner ETT VAL MED PRECISION är också ett tryggt val! LÅNG

Läs mer

Fixturlaser NXA Ultimate

Fixturlaser NXA Ultimate Fixturlaser NXA Ultimate Välkommen till vår värld Ända sedan starten 1984 har ACOEM AB hjälpt företag världen över att uppnå en mer lönsam och hållbar produktion. Den position som vi har i dag har vi nått

Läs mer

OPTALIGN smart RS. The Real Sense in machinery alignment

OPTALIGN smart RS. The Real Sense in machinery alignment OPTALIGN smart RS The Real Sense in machinery alignment Många årtionden med erfarenhet av laseruppriktning PRÜFTECHNIK Alignment Systems, uppfinnarna av axeluppriktning med laser, har många årtioden av

Läs mer

AXELUPPRIKTNING. Kompakta mätenheter! Professionellt mät- och uppriktningssystem för roterande maskiner

AXELUPPRIKTNING. Kompakta mätenheter! Professionellt mät- och uppriktningssystem för roterande maskiner 2 2 UTBYGGBART SNABB UPPSTART 40 MIN. ROTATION INBYGGD TRÅDLÖS TEKNIK Kompakta mätenheter! Lätt att montera även där det är ont om utrymme! AXELUPPRIKTNING Professionellt mät- och uppriktningssystem för

Läs mer

E970 E975 UPPRIKTNING AV VALSAR. Parallellitetsmätning och uppriktning av valsar och andra objekt SNABB UPPSTART HÖG PRECISION

E970 E975 UPPRIKTNING AV VALSAR. Parallellitetsmätning och uppriktning av valsar och andra objekt SNABB UPPSTART HÖG PRECISION E970 E975 UTYGGRT SN UPPSTRT 2 2 2 3 HÖG PRECISION ÅRS GRNTI UPPRIKTNING V VLSR Parallellitetsmätning och uppriktning av valsar och andra objekt ENKEL UPPRIKTNING ENKELT OCH TILLFÖRLITLIGT Med Easy-Laser

Läs mer

7 enkla steg för att spara tid & pengar när du skall välja servoväxel

7 enkla steg för att spara tid & pengar när du skall välja servoväxel 1 7 enkla steg för att spara tid & pengar när du skall välja servoväxel Inledning Det är idag en djungel att välja rätt servoväxlar till sina maskiner eller applikationer. I denna rapport kommer du att

Läs mer

Test- och mätsystem för kärnkraftverk.

Test- och mätsystem för kärnkraftverk. Test- och mätsystem för kärnkraftverk. Ovärderlig hjälp att analysera och förebygga driftstörningar. Redan i början av 1990-talet utvecklade vi på Cactus, tillsammans med Forsmarks kärnkraftverk, ett specialanpassat

Läs mer

Mätlösningar för skogsproffs

Mätlösningar för skogsproffs Mätlösningar för skogsproffs Haglöf Sweden borrar Borrkärnan kan återplaceras i trädet när undersökningen är klar. Haglöfs årsringsmätare levereras i ett praktiskt plastetui med rengöringsduk och bruksanvisning.

Läs mer

Hissautomater Vi specialutvecklar den lagerlösning som passar ditt företag 4. Lagerlösningen Lagra på höjden, det vinner du på i längden 6

Hissautomater Vi specialutvecklar den lagerlösning som passar ditt företag 4. Lagerlösningen Lagra på höjden, det vinner du på i längden 6 Hissautomater Innehåll Hissautomater Vi specialutvecklar den lagerlösning som passar ditt företag 4 Lagerlösningen Lagra på höjden, det vinner du på i längden 6 HELHETSLÖSNING Så här tar vi fram rätt

Läs mer

VERKTYGS- LÅDA FÖR MARKNADS- KOMMUNIKATION

VERKTYGS- LÅDA FÖR MARKNADS- KOMMUNIKATION VERKTYGS- LÅDA FÖR MARKNADS- KOMMUNIKATION VÄRDEKEDJAN Marknadsföring, information och kommunikation är förmedling av tankar, idéer, fakta eller känslor. Men för att kunna förmedla måste ett budskap formuleras

Läs mer

ELMAFLEX 460 INSTRUMENT NEWS KABELSÖKNING EASYFAIRS - ELMÄSSAN 2014

ELMAFLEX 460 INSTRUMENT NEWS KABELSÖKNING EASYFAIRS - ELMÄSSAN 2014 KABELSÖKNING nyhet! NUMMER 3, 9:e ÅRGÅNGEN SEPTEMBER 2014 INSTRUMENT NEWS Elma instruments presenterar en helt ny serie av kabelsökare som täcker varje behov. Från enkel kabeldetektering av strömförande

Läs mer

TM1800 Brytaranalysatorsystem

TM1800 Brytaranalysatorsystem TM1800 Brytaranalysatorsystem A Megger Group Company TM1 800 TM1800 Brytaranalysatorsystem TM1800 är en instrumentplattform för brytarunderhåll byggd på 20-års erfarenheter av mer än 4000 levererade brytaranalysatorer.

Läs mer

VERKTYGS- LÅDA FÖR MARKNADS- KOMMUNIKATION

VERKTYGS- LÅDA FÖR MARKNADS- KOMMUNIKATION VERKTYGS- LÅDA FÖR MARKNADS- KOMMUNIKATION VÄRDEKEDJAN Marknadsföring, information och kommunikation förmedlar tankar, idéer, fakta eller känslor. Men för att kunna nå fram måste ett budskap formuleras

Läs mer

Variotronic VarioGuide VarioDoc ISOBUS Varioterminal

Variotronic VarioGuide VarioDoc ISOBUS Varioterminal Variotronic VarioGuide VarioDoc ISOBUS Varioterminal 2 Fendt Variotronic 3 I framkant genom integration. "Intelligent integrerat" är Fendts motto för att förbättra fordon med den senaste elektroniken för

Läs mer

E-handelsplattformar

E-handelsplattformar E-handelsplattformar En studie över tre e-handelsplattformar och lansering av en e-handelsplats NINOS MALKI Examensarbete Stockholm, Sverige 2005 TRITA-NA-E05130 Numerisk analys och datalogi Department

Läs mer

Mediabank introduktion

Mediabank introduktion Mediabank introduktion Mediabank är en webbaserad mediabank som gör ditt interna och externt marknadsmaterial tillgängligt för alla med behörighet. Du kan lagra, administrera, organisera, granska och hämta

Läs mer

Elkvalitetsinstrument

Elkvalitetsinstrument Elkvalitetsinstrument för industriella och kommersiella tillämpningar. Elkvalitetsmätare Felsökningsverktyg Loggningsutrustning Elkvalitetsöversikt Vad är elkvalitet? Hur tillförlitligt hanterar dina system

Läs mer

caretrack Volvo construction equipment teknisk vägledning en rundtur bland online-funktionerna

caretrack Volvo construction equipment teknisk vägledning en rundtur bland online-funktionerna caretrack Volvo construction equipment teknisk vägledning en rundtur bland online-funktionerna CareTrack i arbete CareTrack är ett maskinövervakningssystem som är särskilt utformat för att vara enkelt

Läs mer

Professionella fukttransmittrar för industrin

Professionella fukttransmittrar för industrin Med sikte på framtiden testo 6651 testo 6681 Professionella fukttransmittrar för industrin NYHET! %RH C/ F C td F td g/m 3 g/kg J/g hpa H 2 O 2 ppm KJ/Kg Testos fuktsensor borgar för stabilitet Dielektriskt

Läs mer

Välkommen till vår värld.

Välkommen till vår värld. Fixturlaser NXA Pro Välkommen till vår värld. Sedan 1984 har ELOS Fixturlaser hjälpt företag över hela världen att uppnå en mer lönsam och hållbar produktion. Vi har lyckats komma dit vi står idag genom

Läs mer

IT-drift för skolan. Tunna klienter - om, hur och varför. Projekt Infrabas Svenska Kommunförbundet 2000-08-06

IT-drift för skolan. Tunna klienter - om, hur och varför. Projekt Infrabas Svenska Kommunförbundet 2000-08-06 IT-drift för skolan Tunna klienter - om, hur och varför. Projekt Infrabas Svenska Kommunförbundet 2000-08-06 Projekt INFRABAS För att stödja genomförandet av den nationella satsningen på IT i skolan, ITiS

Läs mer

Användarmanual Diagnossystem OBD Release v1.8 Copyright 2012 Autocom Diagnostic Partner AB

Användarmanual Diagnossystem OBD Release v1.8 Copyright 2012 Autocom Diagnostic Partner AB Användarmanual Diagnossystem OBD Release v1.8 Copyright 2012 Autocom Diagnostic Partner AB Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 1 Viktig information... 6 1.1 Avtal... 6 1.2 Copyright... 6 1.3

Läs mer

VIKTIGT VERKTYG INOM VÅRDEN Ett tryggare, tidsparande och säkrare hantering med den mobila lösningen

VIKTIGT VERKTYG INOM VÅRDEN Ett tryggare, tidsparande och säkrare hantering med den mobila lösningen ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS Förenkla din vardag både som företagare och konsument med maskin till maskin kommunikation. Mars 2011 nr. 1 Anders Olsson, vice vd, E.ON

Läs mer

Mayfl ower CRM. avancerat men inte krångligt

Mayfl ower CRM. avancerat men inte krångligt Mayfl ower CRM avancerat men inte krångligt Marknad, sälj & kundvård Abalon en av nordens marknadsledande leverantörer av CRM-system Vårt fokus är att vara en nära leverantör av CRM-system på den nordiska

Läs mer

TIME. Sju fördelar med TIME

TIME. Sju fördelar med TIME TIME du enkelt din version till att passa nya förhållanden. Du behöver alltså inte betala för mer än du behöver. Med TIME blir tidrapporteringen en rutin som alla snabbt kan lära sig att använda och uppskatta.

Läs mer

Grattis till din nya Force mottagare. Din nya Force mottagare företräder det bästa och mest avancerade som den nya digital DVB tekniken erbjuder!

Grattis till din nya Force mottagare. Din nya Force mottagare företräder det bästa och mest avancerade som den nya digital DVB tekniken erbjuder! Förord Kära Force Ägare, Grattis till din nya Force mottagare. Din nya Force mottagare företräder det bästa och mest avancerade som den nya digital DVB tekniken erbjuder! Easy access to infotainment -

Läs mer

Samarbete för framgång Förbättrad maskinbyggnad med innovativa lösningar

Samarbete för framgång Förbättrad maskinbyggnad med innovativa lösningar Samarbete för framgång Förbättrad maskinbyggnad med innovativa lösningar Betydelsefullt för dig Som producent av utrustning för industriell automation vet du att det inte finns någon lösning som passar

Läs mer

Elektroniska lösningar som gör vardagen smidigare

Elektroniska lösningar som gör vardagen smidigare Elektroniska lösningar som gör vardagen smidigare Lösningar för alla behov myschenker e-business EDI TA-system Vad passar för dig? Kundreferenser Utveckla Planera Följa upp Beställa Kund Schenker Bevaka

Läs mer

Telefonbanken. Närmaste vägen till Sparbanken Nord 0771-23 00 23

Telefonbanken. Närmaste vägen till Sparbanken Nord 0771-23 00 23 Telefonbanken Närmaste vägen till Sparbanken Nord 0771-23 00 23 Det är aldrig långt till goda affärer. Vår målsättning är att ge dig bästa tänkbara service, när du behöver det. Det kan innebära allt från

Läs mer