The best way to predict the future is to invent it. Alan Kay.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "The best way to predict the future is to invent it. Alan Kay."

Transkript

1

2 The best way to predict the future is to invent it Alan Kay.

3

4 Machine condition Total kontroll för att hålla maskinerna igång dygnet runt. Get an instant field diagnosis, analyse when required.

5 monitoring för lönsamt underhåll För alla miljöer och all produktion tänk lönsamhet. Mer än 40 års erfarenhet och ett nära samarbete med våra användare världen över gör det möjligt för SPM att presentera en revolutionerande nyhet för förebyggande underhåll. Leonova Infinity innebär ett avgörande framsteg inom tillståndskontroll av maskiner ö unika funktioner för maskindiagnostik ö laseruppriktning och balansering ö fritt val av mätmetoder ö optimal ergonomisk design ö revolutionerande ekonomiska villkor SPM har erfarenheten, organisationen och kunnandet för att öka tillgängligheten och lönsamheten i din produktionsanläggning. Vi vet att just din situation är speciell, därför har Leonova Infinity en komplett uppsättning mätfunktioner och ett nytt finansieringssystem för tillståndskontroll. Vi lämnar beslutet till dig. Gör Leonova Infinity till ditt perfekta verktyg.

6 Technical Grönt bra driftskondition, gult varning och rött fara. Enklare kan det inte bli. Mätning av vibrationstal enligt ISO-standard diagnostiserar allmän maskinkondition. Stötpulsmätning med True SPM -metoden ger en tidig varning vid skador i rullningslager som är den vanligaste orsaken till maskinhaverier. Det är två väl beprövade mätmetoder som snabbt lokaliserar de vanligaste orsakerna till driftsproblem och utgör grunden i allt förebyggande underhåll. Vibrationsnivå och FFT-spektrum Leonova Infinity mäter vibrationshastighet, acceleration och vägamplitud enligt den nya standarden ISO med samtliga maskinklasser och larmgränser som menyval. För att lätt kunna identifiera felsymptom som t ex obalans, uppriktningsfel och strukturella svagheter presenteras även FFT-spektrum. True SPM -metoden SPM:s stötpulsmetod är den mest framgångsrika och noggranna mättekniken för rullningslager. Under lagrets hela livslängd ger den tillförlitlig information om det mekaniska tillståndet och smörjkonditionen i lagrets kontaktytor. Snabbt och enkelt lokaliseras installationsfel och dålig smörjning som är orsaken till de flesta lagerfel.

7 solutions för alla situationer CondID beröringsfri mätpunktsidentifiering med SPM:s patenterade ID-bricka. Använd den mest lämpliga mätmetoden Leonova Infinity har allt du behöver. Vibrationsanalys EVAM presenterar förprogrammerade utvärderingsmodeller och 9 olika vibrationsparametrar, inklusive krestfaktor, kurtosis och skewness. FFT-analysen ger ett spektrum med linjer upp till Hz, med true zoom och enveloping. Förprogrammerade felsymptom markerar alla i symptomet ingående frekvenslinjer och trendar utvecklingen av maskinfelet. SPM Spectrum Ett unikt hjälpmedel för detaljerad analys av lagerfel. Tidssignalen från SPM:s stötpulsgivare FFTanalyseras. Det ger ett spektrum som visar källan till stötarna då SPM-signalen jämförs med rullkropparnas rotationsfrekvenser. Även andra applikationer med periodiska stötkällor kan analyseras, exempelvis kuggingrepp i växellådor. Orbitanalys Simultanmätning på två vibrationsgivare ger ett beskrivande diagram över förflyttningar hos axelns centrumlinje i glidlagrade maskiner. Strukturella resonanser Vibrationsmätning under uppstart och utrullning av maskiner samt slagprov är verktyg för analys av vibrationens grundorsaker. De visar den kompletta maskinens resonansfrekvenser och uppträdande vid dess kritiska varvtal. CondID ID-brickan laddas med grunddata och senaste mätresultat. Via RF-signal programmeras instrumentet automatiskt med denna information. Datasäkerheten i CondID garanteras genom avläsningsskydd och lösenord.

8 Your Välj din egen färgdesign med airbrush-teknik. moon grey jupiter blue Automatisk bakgrundsbelysning Interaktiv TFT-färgskärm Kommunikation via RS232 och USB RF-överföring för beröringsfri identifiering av mätpunkter, läs- och skrivfunktioner till CondID Vikt endast 580 g Funktionstangenter med tryckkänsla Manövreras med en hand, höger eller vänster Smart batteriladdning, visning av batteristatus Litium-jonbatteri för minst 8 tim normal användning Kan laddas med tusentals mätpunkter Historik max 100 mätresultat med kommentarer per mätpunkt Grafik med zoomning av skalor och tid Windows CE operativsystem 400 MHz Intel XScale processor 64 MB RAM, 32 MB Flash, kan utökas till 4 GB Prova nya arbetssätt. Leonova Infinity har låg vikt, är välbalanserad, smidig att bära och enkel att använda. Leonova Infinitys funktioner väljer du från instruktiva menyer, med knapparna eller direkt på pekskärmen. Den snabba processorn och det stora minnet gör datainsamlingen mer effektiv än någonsin. Ladda Leonova Infinity från din PC, mät och spara. Enklare kan det inte bli. Alla mätpunktsinställningar är förprogrammerade. Du får en omedelbar utvärdering i grönt gult rött.

9 requirements sätter gränserna Tidssignal upp till 40 khz FFT-spektrum upp till linjer Enveloping, true zoom och tidssynkron mätning Förprogrammerade felsymptom för spektrumanalys Vattenfallsdiagram, fas- och realtidsspektrum Bode- och Nyquistdiagram Peakvärdesindikering, anslutning för hörtelefon Val av språk Automatisk test av givarledning Utvärdering av kondition med LED-indikator i grönt gult rött Långtidsmätning, tre mätmetoder upp till 50 tim Simultan vibrationsmätning på två kanaler Överlappande medelvärdesbildning Vibrationsspektrum i Hz, CPM eller ordningar av varvtalet Accepterar vibrationsgivare av IEPE-standard

10 Sophisticated Horisontell linjelaser och stor vertikal målyta det är axeluppriktning med LineLazer. Att eliminera grundorsakerna till att problem uppstår är en viktig målsättning i förebyggande underhåll. En dåligt uppriktad och obalanserad maskin förbrukar mycket energi och slits ut i förtid. Acceptera inte orimliga ljudnivåer, vibrationer och felfrekvenser. Leonova Infinity är ett toppmodernt underhållsverktyg för snabb och enkel uppriktning och balansering. Axeluppriktning med precision Leonova Infinity utnyttjar en speciell laserteknik för uppriktning av både horisontella och vertikala maskiner. LineLazer-paketet innehåller både detektorer och fixturer. För enkel och exakt träffsäkerhet sänder detektorerna horisontellt utbredda laserstrålar mot en stor vertikal målyta. En enda anslutningskabel till Leonova Infinity behövs. Laserstrålen är modulerad och därmed skyddad från störande ljuskällor. Automatiska precisionsinklinometrar mäter kontinuerligt axelns vinkelposition. Tre mätpositioner behövs för att beräkna den aktuella uppriktningen. Det grafiska gränssnittet vägleder användaren genom uppriktningen till ett exakt slutresultat. För vertikal inställning, använd rostfria shims från SPM.

11 tools för avhjälpande underhåll Balansering på plats spara energi och öka maskinens livslängd. D y n a m i s k b a l a n s e r i n g En- och tvåplansbalansering i enlighet med beprövade metoder är enkelt med Leonova Infinity. Liksom maskinuppriktning kan funktionen köpas för obegränsad användning eller med vårt Pay for Performance -koncept. Du kan använda den traditionella trepunktsmetoden eller två mätningar med tidssynkron mätning initierad med en tachometer kopplad till Leonova Infinity. Enkel att använda Leonova Infinitys stödfunktioner gör det enkelt och tillförlitligt att utföra balansering på plats. En influensmatris sparas som möjliggör snabba omkalkyleringar utan att maskinen måste stoppas för fastsättning av testvikter. En inledande vibrationsmätning med spektrumanalys visar tydligt i vilken grad maskinen är obalan- serad och därmed också behovet av en balansering och dess effekt på maskinen. Hjälpmedel och nytta Leonova Infinity beräknar lämplig testvikt och föreslår ett antal alternativ för att åtgärda obalansen. Balanseringsvikten kan flyttas radiellt och delas mellan två av rotorns positioner. Detta kan utföras med testvikten kvar på plats eller borttagen. Om vikt behöver tas bort anges borrhålets diameter och djup för olika material. Viktens position visas som en vinkel eller ett avstånd mätt längs rotorns omkrets. Alla balanseringsvikter på rotorn kan ersättas med en enda. För alla metoder kan en avslutande mätning göras för att kontrollera resultatet av balanseringen. Om det behövs kan också en datafil sparas för vidare justering.

12 Pay for performance optimal ekonomi Mätning med credits beställ påfyllning efter behov. Tillståndskontroll kostar pengar för utrustning, utbildning och arbete. Med Leonova Infinity kan du fritt välja lämpliga instrumentfunktioner och hur du vill betala för användningen. Funktion Leonova Plattform, grundutförandet, är en datalogger som mäter vibrationstal enligt ISO 2372, hastighet, temperatur och analoga signaler. Den kommunicerar med Condmaster Nova och accepterar även manuell inmatning. Lägg till individuella funktioner för att få ett optimalt instrument, anpassat för dina behov. Köp till enskilda funktioner eller paket i form av en enkel uppdateringsfil. Expandera i egen takt efter organisationens behov och sprid kostnaderna för personalens kompetensutveckling. Användning Minska investeringskostnaden och för över en stor del till driftskostnad genom att köpa credits i stället för obegränsad användning. Funktionerna i Leonova Plattform är gratis, men för de övriga funktionerna kostar varje mätning en eller ett antal credits, beroende på mätmetod.

13 med rätt teknik Lägg till funktioner vid behov expandera i din egen takt. Kompatibel med Condmaster Nova Mätpunktsidentifiering med CondID Varvtals- och temperaturmätning Analoga signaler, ström och spänning Manuell inmatning, kontrollpunkter RMS vibrationsmätning, ISO 2372 Stötpulsmetoden RMS vibrationsmätning med spektrum, ISO FFT med symptom SPM Spectrum Smörjanalys EVAM utvärderad vibrationsanalys Långtidsmätning Balansering i ett och två plan RMS vibrationsmätning med spektrum, ISO Axeluppriktning med LineLazer Orbitanalys Tvåkanals simultan vibrationsmätning Uppstart/utrullning, slagprov Utökat frekvensområde och upplösning Utökat minne Platform Frontliner Analyser Balancer Aligner Options

14 Powerful software för perfekt översikt och kontroll Expertkunskap till din tjänst på plats och var som helst i världen. Leonova Infinity är en del av vår heltäckande lösning för kostnadseffektiv tillståndskontroll av maskiner. Med Condmaster Nova som en omfattande mjukvaruplattform kan SPM leverera praktiska lösningar för konditionsdiagnos som passar dina applikationer och din miljö. Condmaster Nova Condmaster Nova accepterar data från alla SPMsystem, såväl portabla instrument som onlinesystem. Mjukvaran är moduluppbyggd och kan anpassas till din utvalda hårdvara både pris- och prestandamässigt. Den stödjer samtliga underhållsaktiviteter som tidsplanering, trendning, statistik och rapporter. Datautbyte med andra underhållssystem, åtkomst via Internet och alarm via e-post och SMS är tillval. Condmaster Nova innehåller en omfattande lagerkatalog och utvärderingsmodeller för analys av stötpulser, vibrationer och smörjstatus. Förprogrammerade symptom gör det enkelt att visa olika feltyper i spektrum. Grön gul röd kodning på varje övervakningsnivå, från hela anläggningen ner till individuella mätpunkter, ger en snabb överblick över all bevakad utrustning A SPM Instrument AB ISO 9001:2000 certified. Technical data are subject to change without notice.

15 Knowledge is power.

16 SPM Instrument AB

Avancerad tillståndskontroll av maskiner [Tester T30 och Condmaster Pro]

Avancerad tillståndskontroll av maskiner [Tester T30 och Condmaster Pro] Avancerad tillståndskontroll av maskiner [Tester T30 och Condmaster Pro] Strategisk tillståndskontroll kontrollerar dina kostnader Övervaka dina kritiska maskiner Undvik oplanerade maskinstopp Tidig varning

Läs mer

effektiv tillståndskontroll för alla branscher

effektiv tillståndskontroll för alla branscher effektiv tillståndskontroll för alla branscher pålitliga onlinesystem och portabla lösningar avancerad vibrationsanalys Kugg- och lagerövervakning your reliable partner SPM löser underhållsproblem, i hela

Läs mer

POR TA BLE EFFICIENC Y

POR TA BLE EFFICIENC Y PORTABLE EFFICIENCY condition monitoring in a league of its own em er ald \ em(ə)rəld\ Member of the beryll family of minerals and the most famous and valuable green gemstone. The name Leonova Emerald

Läs mer

SPM Instrument AB www.spminstrument.com www.leonovabyspm.com

SPM Instrument AB www.spminstrument.com www.leonovabyspm.com SPM Instrument AB www.spminstrument.com www.leonovabyspm.com PORTABLE INTELLIGENCE condition monitoring in a league of its own di a mond \ dī-(ə-)mənd\ The hardest naturally occurring substance known;

Läs mer

It is wiser to find out than to suppose. Mark Twain, 1835-1910

It is wiser to find out than to suppose. Mark Twain, 1835-1910 It is wiser to find out than to suppose Mark Twain, 1835-1910 Online Intelligence Intelligent tillståndskontroll Intellinova är ett onlinesystem för tillståndskontroll där väl beprövade metoder och modern

Läs mer

Leonova Infinity Plattform

Leonova Infinity Plattform Tekniska datablad Leonova Infinity Plattform LEO801 LEO802 15310 14715 CAS16 Leonova TM Infinity är ett portabelt instrument för mätning av maskinkondition, försett med pekskärm i färg och operativsystemet

Läs mer

a new era in vibration analysis

a new era in vibration analysis a new era in vibration analysis En ny era inom vibrationsövervakning Den patenterade vibrationsteknologin HD ENV är en ny envelopingteknik med High Definition-kvalitet för detektering av kugg- och lagerfel

Läs mer

Produktkatalog 2012-04

Produktkatalog 2012-04 Produktkatalog 2012-04 Innehåll 1 Portabla instrument för konditionsmätning 2 System för kontinuerlig övervakning 3 Programvara 4 Stötpulsgivare, mätnipplar och verktyg 5 Vibrationsgivare och transmittrar

Läs mer

Produktsortiment. Fixturlaser Express Alignment. Express Alignment T hrough Real Innovation GRASP ALIGNMENT INTELLIGENCE GRAFISKT ANVÄNDAR- GRÄNSSNITT

Produktsortiment. Fixturlaser Express Alignment. Express Alignment T hrough Real Innovation GRASP ALIGNMENT INTELLIGENCE GRAFISKT ANVÄNDAR- GRÄNSSNITT Express Alignment Produktsortiment GRASP ALIGNMENT INTELLIGENCE 30 MM CCD-DETEKTOR + LINJELASER = ELIMINERAR GROVUPPRIKTNING KVALITETSKONTROLL AV DIGITALA SIGNALER è KANTAVKÄNNING, ELIMINERING AV SIDOPUNKTER

Läs mer

Vad kan ett rullningslager stå till tjänst med? Per-Erik Larsson SKF Industrial Solutions and Service Technologies 2015-02-05

Vad kan ett rullningslager stå till tjänst med? Per-Erik Larsson SKF Industrial Solutions and Service Technologies 2015-02-05 Vad kan ett rullningslager stå till tjänst med? Per-Erik Larsson SKF Industrial Solutions and Service Technologies 2015-02-05 Vad kan ett rullningslager stå till tjänst med? Traditionell användning av

Läs mer

Cargolog Impact Recorder System

Cargolog Impact Recorder System Cargolog Impact Recorder System MOBITRON Mobitron AB Box 241 561 23 Huskvarna, Sweden Tel +46 (0)36 512 25 Fax +46 (0)36 511 25 Att mäta är att veta Vi hjälper dig och dina kunder minska skador och underhållskostnader

Läs mer

Användarhandledning för mcdmonitorii

Användarhandledning för mcdmonitorii Användarhandledning för mcdmonitorii INTRODUKTION mcdmonitorii är ett PC-program som körs under Microsoft Windows version 2000 eller senare. Det är utvecklat för övervakning och datainsamling i cisterner

Läs mer

LASERKAMPANJ. 1.195:- Perfekt även utomhus! HÖSTEN 2014 NYHET! Låt broschyren få liv! Scanna av framsidan med appen Layar!

LASERKAMPANJ. 1.195:- Perfekt även utomhus! HÖSTEN 2014 NYHET! Låt broschyren få liv! Scanna av framsidan med appen Layar! LASERKAMPANJ HÖSTEN 2014 1.195:- Perfekt även utomhus! Avstånd upp till 60 m, tracking, kvadratmeter, bluetooth. 9677-0010 NYHET! Låt broschyren få liv! Scanna av framsidan med appen Layar! BYGGLASER I

Läs mer

Utbildningskrav enligt ISO :2003 gällande personal engagerade i mätning och analys/ diagnostik av maskiner. Tabell A.

Utbildningskrav enligt ISO :2003 gällande personal engagerade i mätning och analys/ diagnostik av maskiner. Tabell A. Utbildningskrav enligt SO 16:00 gällande personal engagerade i mätning och analys/ diagnostik av maskiner Tabell A.1 Översikt Kurstimmar V 1. 6. Data insamling. Signalbehandling. Tillståndsmätning 1 5.

Läs mer

Hur vi arbetar med FU på Skoghalls bruk

Hur vi arbetar med FU på Skoghalls bruk Förebyggande Underhåll Skoghalls bruk 111020 1 Hur vi arbetar med FU på Skoghalls bruk 2 1 Hur vi arbetar med FU på Skoghall s bruk FU3= FU-inspektörer: Arbetar idag enbart med ronder och inspektioner.

Läs mer

Enkel hantering även för en ovan användare. maximal produktivitet spar tid och kostnader. professionell, utför försändelser av högsta kvalitet

Enkel hantering även för en ovan användare. maximal produktivitet spar tid och kostnader. professionell, utför försändelser av högsta kvalitet Enkel hantering även för en ovan användare maximal produktivitet spar tid och kostnader professionell, utför försändelser av högsta kvalitet kostnadsbesparande i dag och i framtiden God åtkomlighet - ergonomisk

Läs mer

Välkommen till vår värld.

Välkommen till vår värld. Fixturlaser NXA Pro Välkommen till vår värld. Sedan 1984 har ELOS Fixturlaser hjälpt företag över hela världen att uppnå en mer lönsam och hållbar produktion. Vi har lyckats komma dit vi står idag genom

Läs mer

n-abler är lämplig för alla åldersgrupper med motoriska svårigheter och för dem som arbetar långa perioder vid datorn.

n-abler är lämplig för alla åldersgrupper med motoriska svårigheter och för dem som arbetar långa perioder vid datorn. n-abler Trackball Produktbeskrivning n-abler Trackball är särskilt utformad för datoranvändare med begränsad handkontroll, motoriska svårigheter, dålig hand-öga-koordination, begränsad fingerfärdighet,

Läs mer

VIBXPERT Tvåkanals FFT-datainsamlare och signalanalysator

VIBXPERT Tvåkanals FFT-datainsamlare och signalanalysator VIBXPERT Tvåkanals FFT-datainsamlare och signalanalysator 102 400 linjers upplösning 1200 gram lätt enkel joystick-manövrering 2 simultana mätkanaler VIBCODE kompatibel Ex-version finns som tillval Mer

Läs mer

NYHET : Mars 2011 Nya Stealth har 10Hz mottagare Stealth GPS-3X har USB för lättare överföring mellan dator och Laptimer

NYHET : Mars 2011 Nya Stealth har 10Hz mottagare Stealth GPS-3X har USB för lättare överföring mellan dator och Laptimer Stealth GPS-3X 10Hz NYHET : Mars 2011 Nya Stealth har 10Hz mottagare Stealth GPS-3X har USB för lättare överföring mellan dator och Laptimer NYHET Nya Siliconknappar som gör det mycket lättare att använda

Läs mer

En virtuos bland POS-systemen

En virtuos bland POS-systemen En virtuos bland POS-systemen Framgångsrik affärsverksamhet påminner till många delar om en orkester där de olika delarnas harmoniska växelverkan och integration skapar en strålande föreställning. Vid

Läs mer

IR-temperaturmätare med SWITCH-optik

IR-temperaturmätare med SWITCH-optik Med sikte på framtiden testo 845 IR-temperaturmätare med SWITCH-optik Precisionsmätning på både kort och långt avstånd NY! C %RH Ctd Liten mätfläck på korta och långa avstånd med hjälp av SWITCH-optiken

Läs mer

bearing monitoring as you have never seen it

bearing monitoring as you have never seen it bearing monitoring as you have never seen it En ny generation lagermätning är här För fyrtio år sedan var SPM Instrument pionjärer inom stötpulsmätning. Sedan dess har stötpulsmetoden True SPM, allmänt

Läs mer

LASERKAMPANJ. Våren 2014

LASERKAMPANJ. Våren 2014 LASERKAMPANJ Våren 2014 AVSTÅNDSMÄTARE Målsökare i displayen NYHET! Leica DISTO D510, perfekt även utomhus! Leica DISTO D510. IP65, samt dropptestad 2 m fall. Kompatibel med Leicas app Disto Sketch*. Lutningssensor

Läs mer

OBS! Innan mätning Ladda mätare och vibindicator

OBS! Innan mätning Ladda mätare och vibindicator 1(16) Introduktion HealthVib HAV-mätsystem är designad för mätning av handarmvibrationer (HAV) i 3 riktningar enligt ISO 5349, ISO 8041:2005 och 2002/44/EG. När HealthVib HAV-mätsystem används kan mätning

Läs mer

Etikettskrivare för kontor och professionell användning

Etikettskrivare för kontor och professionell användning Etikettskrivare för kontor och professionell användning Innehåll 2 Professionell DYMO-märkning kan öka effektiviteten på ditt kontor. Namn- och identifieringsdokumentation, arkiveringsfack och datormedia

Läs mer

VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE. Nu kan alla ladda batteriet själv

VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE. Nu kan alla ladda batteriet själv VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE Nu kan alla ladda batteriet själv är den enklaste vägen till ett fulladdat batteri. Fäst klämmorna på batteriet, sätt i kontakten i väggen och tryck på knappen. Resten

Läs mer

Enkel hantering även för en ovan användare. maximal produktivitet spar tid och kostnader. professionell, utför försändelser av högsta kvalitet

Enkel hantering även för en ovan användare. maximal produktivitet spar tid och kostnader. professionell, utför försändelser av högsta kvalitet Enkel hantering även för en ovan användare maximal produktivitet spar tid och kostnader professionell, utför försändelser av högsta kvalitet kostnadsbesparande i dag och i framtiden God åtkomlighet - ergonomisk

Läs mer

Användarmanual Jordfelsövervakning IsoBox 16 / IsoIn / IsoOut

Användarmanual Jordfelsövervakning IsoBox 16 / IsoIn / IsoOut Sida 1 av 18 Användarmanual Jordfelsövervakning IsoBox 16 / IsoIn / IsoOut Vi reserverar oss för eventuella ändringar utan förbehåll 1(18) Sida 2 av 18 Innehållsförteckning 1 IsoBox 16 menyer och optioner...

Läs mer

H2O kundservice. Effektiv och säker.

H2O kundservice. Effektiv och säker. Experter för avloppsfri produktion German Engineering H2O kundservice. Effektiv och säker. www.h2o-de.com Vår ambition är att i möjligaste mån minska din arbetsbörda. Därför har kundservice så hög prioritet

Läs mer

FULL KOLL. på mätdatan överallt

FULL KOLL. på mätdatan överallt FULL KOLL. på mätdatan överallt Mäter Övervakar Larmar Dokumenterar Trådlöst hela vägen. Från givare till basstation till molnet till mobil eller dator Celsicom - systemet Trådlösa radiogivare för t.ex.

Läs mer

Alla mätdata. Alltid tillgängliga. Från alla enheter. Dataloggersystemet testo Saveris 2. Analys & Rapporter. Grafisk presentation

Alla mätdata. Alltid tillgängliga. Från alla enheter. Dataloggersystemet testo Saveris 2. Analys & Rapporter. Grafisk presentation Analys & Rapporter Östra kallagret 2014-09-14 till 2014-09-16 Grafisk presentation 2014-09-14 2014-09-15 2014-09-16 Datalogger 1 ( C) Datalogger 2 ( C) Datalogger 3 ( C) Visning i tabellform Larm Alla

Läs mer

Förebyggande Underhåll

Förebyggande Underhåll Förebyggande Underhåll Inverkan av dålig anläggningseffektivitet 100% 26% Förluster 74% Tidstillgänglighet Anläggningsutnyttjande Kvalitetsutbyte 94% 85% 93% Anläggningens kapacitet Anläggningens produktion

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE PC

INSTALLATIONSGUIDE PC INSTALLATIONSGUIDE PC TELE2 MOBILT INTERNET Den här guiden beskriver hur du kommer igång med Tele2 Mobilt Internet hur du installerar drivrutinerna samt kopplar upp på Internet. 2 SYSTEMKRAV För att kunna

Läs mer

TIAP-metoden för statusbestäming

TIAP-metoden för statusbestäming TIAP-metoden för statusbestäming Höjer lönsamheten på din anläggning Anna Pernestål, anna.pernestal@tiap.se, Life Cycle Profit och TIAP-metoden TIAP-metoden bygger på helhetssyn av drift och underhåll

Läs mer

För smartare belysning

För smartare belysning För smartare belysning CityTouch LightPoint Lighting Asset Management. CityTouch LightPoint / Asset Management 3 Välkommen till framtidens smarta belysning Professionell hantering av offentlig belysning

Läs mer

web: www.injektor.com 2003-09-12 e-mail: info@injektor.com fax: 0709 66 78 96 tel: kontor 08-753 00 04, Toby Edmundsson mobil: 0704 38 01 99, Jan

web: www.injektor.com 2003-09-12 e-mail: info@injektor.com fax: 0709 66 78 96 tel: kontor 08-753 00 04, Toby Edmundsson mobil: 0704 38 01 99, Jan Quick-Start Manual TempRecord Temprecord är ett välbeprövat system för att ta in mätdata och möjliggöra senare analys av dessa. Företaget har funnits en längre tid på marknaden och borgar för god kvalitet.

Läs mer

Användningsområde För tillfällig flödesmätning i applikationer där höga krav på noggrannhet ställs och där processen inte kan avbrytas.

Användningsområde För tillfällig flödesmätning i applikationer där höga krav på noggrannhet ställs och där processen inte kan avbrytas. Utanpåliggande sensorer, ingen påverkan på flödet Kraftfull flödesmätare med enkelt handhavande Kompakt format Levereras med transportväska Monterad i väska med utvändiga kontakter Integrerat batteri för

Läs mer

by Lindquist Heating

by Lindquist Heating by Lindquist Heating En smart investering -nya generationen RB Grand Lux Driftsäkerhet, underhållsfritt och tillgänglighet var ledorden vid utvecklingen av nya RB Grand Lux serien. Nya RB Grand Lux serien

Läs mer

DEL AV KV YRKESSKOLAN

DEL AV KV YRKESSKOLAN MÄTRAPPORT R01-2643 DEL AV KV YRKESSKOLAN MARKVIBRATIONER FRÅN VÄG- OCH SPÅRTRAFIK 13-09-24 Uppdrag: 2643, Del av kv. Yrkesskolan Titel på rapport: Del av kv. Yrkesskolan Markvibrationer från väg- och

Läs mer

Detaljplan för skola, kontor och bostad, Stenung 106:7, 3:84 och 105:7. Vibrationsmätningar från trafik

Detaljplan för skola, kontor och bostad, Stenung 106:7, 3:84 och 105:7. Vibrationsmätningar från trafik RAPPORT 1 (8) Handläggare Johan Hässel Tel +46 (0)10 505 84 27 Mobil +46 (0)70 184 74 27 Fax +46 31 74 74 74 johan.hassel@afconsult.com Datum 2012-05-10 Sweco Architects AB Magnus Larsson Gullbergs Strandgata

Läs mer

01dB-Metravib verktyg för maskinanalys och övervakning.

01dB-Metravib verktyg för maskinanalys och övervakning. 01dB-Metravib verktyg för maskinanalys och övervakning. MVP-2C Vibrationsanalysator, Insamlare, Balansering, Logger, Orderanalys. XPR-300 analysmjukvara. MVX On-line system Vibrationsteknik AB Tel. +46(0)13-16

Läs mer

AALTO CONTROL -SYSTEMET

AALTO CONTROL -SYSTEMET AALTO CONTROL -SYSTEMET TRÅDLÖS, CENTRALISERAT SYSTEM FÖR FJÄRRÖVERVAKNING AV ARMATURER MED INBYGGD RESERVKRAFT TRÅDLÖS TEKNOLOGI Trådlös övervakning för nödbelysningsarmaturer, upp till 5.000 armaturer

Läs mer

PowerView Motorisering Smarta gardiner som gör ditt liv lite enklare

PowerView Motorisering Smarta gardiner som gör ditt liv lite enklare PowerView Motorisering Smarta gardiner som gör ditt liv lite enklare Scene Quickstart guide En fantastisk utveckling för gardinvärlden. Denna guide hjälper dig att enkelt komma igång med ditt nya PowerView

Läs mer

Senaste revision Senaste revision av denna anvisning kan rekvireras från e-post: tekadm.krn@lkab.com

Senaste revision Senaste revision av denna anvisning kan rekvireras från e-post: tekadm.krn@lkab.com TEKNISK ANVISNING LKT 1550.540.001 1 8 av Titel Teknikområde Beroende till/från annat dokument Ersatt av Leverantör Arbetsprocess Drift-och underhåll, projektering, inköp Nyckelord Anvisning, instruktion

Läs mer

Fixturlaser NXA Ultimate

Fixturlaser NXA Ultimate Fixturlaser NXA Ultimate Välkommen till vår värld Ända sedan starten 1984 har ACOEM AB hjälpt företag världen över att uppnå en mer lönsam och hållbar produktion. Den position som vi har i dag har vi nått

Läs mer

Snabbguide Överföring av resultat till PC. systemsure Plus

Snabbguide Överföring av resultat till PC. systemsure Plus Snabbguide Överföring av resultat till PC systemsure Plus Så här enkelt sparar du mätresultaten från instumentet till datorn Först måste programvaran installeras på din PC. Sätt CDn i CD-ROM läsaren och

Läs mer

Användarhandbok NIBE Uplink

Användarhandbok NIBE Uplink Användarhandbok UHB SE 1217-1 231151 Innehållsförteckning 1 Allmänt 2 Tjänsteutbud 3 Krav 3 2 Registrera dig för NIBE Uplink 4 3 Hitta på hemsidan 5 Startsidan 5 Mjukvara 8 Kontoinställningar 8 Logga

Läs mer

Underhållssystem. Lättanvänt Kraftfullt Flexibelt

Underhållssystem. Lättanvänt Kraftfullt Flexibelt Underhållssystem Så hjälper Rejus Maintenance er till ett bättre underhåll Från avhjälpande till förebyggande underhåll på kortast tid Att säkerställa maximal tillgänglighet och driftsäkerhet på era maskiner

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL. easyweather pc software

ANVÄNDARMANUAL. easyweather pc software ANVÄNDARMANUAL easyweather pc software 1.0 allmän information ANVÄNDARMANUAL FÖR PROGRAMMET EASYWEATHER 4.0 grundinställningar i programmet easyweather När programmet EasyWeather.exe har startats visas

Läs mer

Mitutoyo lanserar helt nya Surftest SJ-210.

Mitutoyo lanserar helt nya Surftest SJ-210. Mitutoyo lanserar helt nya Surftest SJ-210. Med förbättrat handhavande, fler funktioner, bättre prestanda, fler analysmöjligheter och visningsval är den ett kraftfullt tillskott till Surftest SJ-serien

Läs mer

Adash 3900 Omvandlare för vibrationer till 4 20 ma strömloop. Ref: RS

Adash 3900 Omvandlare för vibrationer till 4 20 ma strömloop. Ref: RS " Användarmanual Adash 3900 Omvandlare för vibrationer till 4 20 ma strömloop Tillämpningar:! Grundläggande vibrationsdiagnostikmätning! Förebyggande underhåll! Mätning av lagerkondition Egenskaper:! Mätning

Läs mer

Fristående 1:5 duplikator och raderare för USBminnen - Kopiator för USB-minnen

Fristående 1:5 duplikator och raderare för USBminnen - Kopiator för USB-minnen Fristående 1:5 duplikator och raderare för USBminnen - Kopiator för USB-minnen Product ID: USBDUP15 USBDUP15 OnetoFive duplikator och raderare för USB-flashminne gör att du snabbt kan klona upp till fem

Läs mer

Bruksanvisning. Swema AB Tel: 08-940090 www.swema.se. För support och nedladdning av aktuell programvara kontakta: 2006-05 - 01

Bruksanvisning. Swema AB Tel: 08-940090 www.swema.se. För support och nedladdning av aktuell programvara kontakta: 2006-05 - 01 Bruksanvisning För support och nedladdning av aktuell programvara kontakta: Swema AB Tel: 08-940090 www.swema.se 2006-05 - 01 Beskrivning R1 gör exakt vad som krävs av en radonmätare. Vid en radonhalt

Läs mer

Kom igång och redigera din hemsida!

Kom igång och redigera din hemsida! Kom igång och redigera din hemsida Smelink WEB l Storgatan 14 l 352 31 Växjö l support@smelink.se l www.smelink.se Senast uppdaterad: 120918 Del 1 Logga in Välkommen att ta del av vårt uppdateringsverktyg,

Läs mer

Fluke 170-serien Digitala multimetrar med sann RMS

Fluke 170-serien Digitala multimetrar med sann RMS TEKNISKA DATA Fluke 170-serien Digitala multimetrar med sann RMS Digitala multimetrar i Fluke 170-serien är standardfelsökningsverktyget inom industrin för elektriska och elektroniska system Digitala multimetrar

Läs mer

Office 365. www.koneo.se. Du har tillgång till Office överallt. Verktyg för professionella. Verktyg för samarbete. Enkel installation och hantering

Office 365. www.koneo.se. Du har tillgång till Office överallt. Verktyg för professionella. Verktyg för samarbete. Enkel installation och hantering 1 (5) Office 365 Du har tillgång till Office överallt Oavsett om du arbetar på ditt kontor eller är ute på uppdrag, har du tillgång till en uppsättning välbekanta, professionella produktivitetsverktyg.

Läs mer

Nedan följer några exempel på bra förslag på termometrar till din egenkontroll.

Nedan följer några exempel på bra förslag på termometrar till din egenkontroll. Nyheter! Nu har vi även salt- och sockerhaltsmätare! Se punkt 6 & 7! 1 Nedan följer några exempel på bra förslag på termometrar till din egenkontroll. Alltid öppet i vår webshop!! Alla produkter kan beställas

Läs mer

RX900B. Bruksanvisning för DENNA BRUKSANVISNING GÄLLER FÖR VERSION 1.X. KNOP Rehatek AB

RX900B. Bruksanvisning för DENNA BRUKSANVISNING GÄLLER FÖR VERSION 1.X. KNOP Rehatek AB DENNA BRUKSANVISNING GÄLLER FÖR VERSION 1.X Bruksanvisning för RX900B KNOP Rehatek AB Kristinebergsvägen 17 = 302 41 Halmstad =Mail: knop@knop.se=web: www.knop.se=tel: 020-12 12 34 Innehåll Introduktion...

Läs mer

J-Pad. Specifikationer

J-Pad. Specifikationer AlternativA J-Pad J-Pad är ett unikt, mycket intuitivt joystickgränssnitt som ger användaren full switchtillgång till alla ipad- funktioner - inklusive appar, musik & media, ibooks, foto och video, skärmtangentbord

Läs mer

IoT-sensorer för trådlös maskinövervakning

IoT-sensorer för trådlös maskinövervakning IoT-sensorer för trådlös maskinövervakning Fördelar Mycket snabb installation. Komplett system på mindre än en timma Effektiv övervakning till mycket låga kostnader Helt automatisk övervakning av rörelse,

Läs mer

Media Control. Styrsystem för bild & ljud i sportbarer. Bruksanvisning

Media Control. Styrsystem för bild & ljud i sportbarer. Bruksanvisning Media Control Styrsystem för bild & ljud i sportbarer Bruksanvisning 13115 Rev B Sydia Teknik AB 014 1 Innehåll Media Control...1 Styrsystem för bild & ljud i sportbarer...1 Bruksanvisning...1 Sydia Media

Läs mer

RADIOMOTTAGARE FÖR STYRNING AV RGB-LYSDIODLIST GEMENSAM ANOD

RADIOMOTTAGARE FÖR STYRNING AV RGB-LYSDIODLIST GEMENSAM ANOD TELECO AUTOMATION SRL Via dell Artigianato, - 0 Colle Umberto (TV) ITALIEN TEL: ++9.0. FAX: ++9.0. - www.telecoautomation.com Detta dokument tillhör Teleco Automation Srl som har exklusiv rätt till all

Läs mer

SNABBARE LYFT MED BASIC!

SNABBARE LYFT MED BASIC! LYFTA KARTONGER MED Lifts All AB är en av de världsledande tillverkarna av lyftverktyg. Vårt omfattande produktsortiment förser industrier världen över med ergonomiska lyftlösningar. Vi lyfter allt! SNABBARE

Läs mer

BEAT SORTIMENT. Universella elsvetsmaskiner för PE INDUSTRI BELOS AB

BEAT SORTIMENT. Universella elsvetsmaskiner för PE INDUSTRI BELOS AB BEAT SORTIMENT Universella elsvetsmaskiner för PE INDUSTRI BELOS AB Universella elsvetsmaskiner för PE INFORMATION > Modeller och specifikationer BEAT elsvetsmaskiner finns i följande modeller: BEAT-MV:

Läs mer

www.radonelektronik.se Bruksanvisning www.radonelektronik.se 2006-03 - 01

www.radonelektronik.se Bruksanvisning www.radonelektronik.se 2006-03 - 01 www.radonelektronik.se Bruksanvisning www.radonelektronik.se 2006-03 - 01 Beskrivning R1 gör exakt vad som krävs av en radonmätare. Vid en radonhalt på 200 Bq/m 3 tar det endast 4 timmar att uppnå en statistisk

Läs mer

Lathund för Alingsås TK s bokningssystem

Lathund för Alingsås TK s bokningssystem Lathund för Alingsås TK s bokningssystem www.alingsastk.nu Det kompletta tennissystemet för webbokning och hallstyrning Allmänt Spelkonto Spelkontot laddas med pengar genom att man för över via betalkonto

Läs mer

Getinges förslutningssortiment en helt ny standard för högkvalitativa förslutningsmaskiner

Getinges förslutningssortiment en helt ny standard för högkvalitativa förslutningsmaskiner Getinges förslutningssortiment en helt ny standard för högkvalitativa förslutningsmaskiner Förslutning för alla behov Effektiv, pålitlig och användarvänlig Hela cirkulationen av sterilgods måste tas i

Läs mer

Användningsområde För tillfällig flödesmätning i applikationer där höga krav på noggrannhet ställs och där processen inte kan avbrytas.

Användningsområde För tillfällig flödesmätning i applikationer där höga krav på noggrannhet ställs och där processen inte kan avbrytas. Utanpåliggande sensorer, ingen påverkan på flödet Kompakt format Monterad i väska med utvändiga kontakter Integrerat batteri för 42 timmars drift Temperaturområde -40 till 250 C Flödeshastighet -12 till

Läs mer

THE LOTUS SPIRIT Kompakt, enkel, angenäm

THE LOTUS SPIRIT Kompakt, enkel, angenäm ELNA LOTUS PÅ MoMA En kompakt symaskin med en unik design: den ursprunliga Elna Lotus från 1968 fi nns utställd på The Museum of Modern Art (MoMA) i New York. Lotus blev Elna s mest sålda modell genom

Läs mer

Swema 05. Bruksanvisning vers 1.01 MB20130530

Swema 05. Bruksanvisning vers 1.01 MB20130530 Swema 05 Bruksanvisning vers 1.01 MB20130530 SWEMA AB Pepparv. 27 SE-123 56 FARSTA Tel: +46 8 94 00 90 Fax: +46 8 93 44 93 E-mail: swema@swema.se Hemsida: www.swema.se Innehållsförteckning: 1. Introduktion...

Läs mer

med internet teknologi VIBROWEB Online Övervakning smart & flexibel Idealisk för maskiner med variabelt varvtal

med internet teknologi VIBROWEB Online Övervakning smart & flexibel Idealisk för maskiner med variabelt varvtal med internet teknologi VIBROWEB Online Övervakning smart & flexibel Idealisk för maskiner med variabelt varvtal VIBROWEB Pålitlig nätverksövervakning av kritisk utrustning Översikt av VIBROWEB arkitekturen

Läs mer

Mäter. Övervakar. Larmar. Dokumenterar. Trådlöst hela vägen. Från givare till basstation till molnet till mobil eller dator

Mäter. Övervakar. Larmar. Dokumenterar. Trådlöst hela vägen. Från givare till basstation till molnet till mobil eller dator Mäter Övervakar Larmar Dokumenterar Trådlöst hela vägen. Från givare till basstation till molnet till mobil eller dator Cel s i c o m - s ys t emet Trådlösa radiogivare för t.ex. temperatur och fukt Basstation

Läs mer

Det mindre systemet för tillståndsövervakning som ger er större lexibilitet. SKF Multilog On-line System IMx-8

Det mindre systemet för tillståndsövervakning som ger er större lexibilitet. SKF Multilog On-line System IMx-8 Det mindre systemet för tillståndsövervakning som ger er större lexibilitet. SKF Multilog On-line System IMx-8 SKF Multilog On-line System IMx-8 Kompakt övervakningsenhet, inte större än en bok Vikt: 450

Läs mer

Kalibreringsinstrument

Kalibreringsinstrument Utförande Portabel processkalibrator för mycket noggrann kontroll och kalibrering av tryck. Handinstrument och tryckgivare med mätnoggrannhet kl.0,025%. Typ CPH 6000 Handinstrument Mätfunktioner Minnesfunktion

Läs mer

SmartCharge VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE

SmartCharge VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE 4A och 8A enkel - trygg - användarvänlig är en intelligent laddare som gör det enkelt och tryggt att ladda batterierna - antingen det är båten, bilen, gräsklipparen eller

Läs mer

Onlinedatablad FLOWSIC200 FLÖDESMÄTARE

Onlinedatablad FLOWSIC200 FLÖDESMÄTARE Onlinedatablad A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Beställningsinformation DESMÄTARE FÖR LÅNGTIDSDRIFT Typ Artikel nr På förfrågan Produkten omfattas inte enligt artikel 2 (4) av RoHS-direktiv 2011/65/EU

Läs mer

Vibrationsmätning för att fastställa vibrationsnivåer genererade av bergspräckning i fastighet på Västra Klevgatan 5b i Strömstad.

Vibrationsmätning för att fastställa vibrationsnivåer genererade av bergspräckning i fastighet på Västra Klevgatan 5b i Strömstad. Vibrationsmätning för att fastställa vibrationsnivåer genererade av bergspräckning i fastighet på Västra Klevgatan 5b i Strömstad. RAPPORT Västra Klevgatan 5B Uppdragsgivare Helgeröds Stubb & Sten Kontaktperson:

Läs mer

ph-mätare model 8690 Manual (ver. 1.0)

ph-mätare model 8690 Manual (ver. 1.0) ph-mätare model 8690 Manual (ver. 1.0) 1 Innehållsförteckning Förord...3 Funktionsbeskrivning...3 Display...3 Knappar & indikatorer...3 Att mäta ph...3 Sleep mode...4 Övriga inställningar...4 Automatisk

Läs mer

IR-temperaturmätare. We measure it. testo 830 Snabb beröringsfri temperaturmätning.

IR-temperaturmätare. We measure it. testo 830 Snabb beröringsfri temperaturmätning. IR-temperaturmätare testo 830 Snabb beröringsfri temperaturmätning Lasermarkör och stor optik för exakt mätning även på större avstånd C Snabb uppdateringsfrekvens med två mätningar per sekund Ställbar

Läs mer

n-abler PRO STYRKULA Handledning

n-abler PRO STYRKULA Handledning Underhåll n-abler PRO har inga utbytbara eller reparerbara delar. Om reparation blir nödvändig var vänlig kontakta er leverantör. n-abler PRO STYRKULA För ytterligare information eller frågor, kontakta

Läs mer

TESA HITS. Hög noggranna kvalitets mätinstrument till bästa pris. HexagonMI.com TESAtechnology.com. Giltig t.o.m Priser exkl.

TESA HITS. Hög noggranna kvalitets mätinstrument till bästa pris. HexagonMI.com TESAtechnology.com. Giltig t.o.m Priser exkl. TESA HITS Version SW EUR Hög noggranna kvalitets mätinstrument till bästa pris Giltig t.o.m. 30.06.2019 - Priser exkl. moms HexagonMI.com TESAtechnology.com 79 125 00530094 00530319 TESA TWIN-CAL Dubbelriktad

Läs mer

adage solutions ADAGE NEREID Handburen Läsare RFID RFID-SYSTEM OCH PRODUKTER TEKNISKA DATA

adage solutions ADAGE NEREID Handburen Läsare RFID RFID-SYSTEM OCH PRODUKTER TEKNISKA DATA står för Radio Frequency Identifi cation och innebär en transponder (tagg). Genom vårt unika -koncept gör vi det på blir därför mycket robusta och fl exibla. Förutom serienumret -SYSTEM OCH PRODUKTER ADAGE

Läs mer

Professionella navigationsystem med vektoriserade sjökort

Professionella navigationsystem med vektoriserade sjökort Professionella navigationsystem med vektoriserade sjökort Har du saknat ett bra navigationssystem för sjön? Transas, som bl.a. utvecklar navigationssystem och vektoriserade sjökort för yrkessjöfarten,

Läs mer

Produkter & system MANAGE YOUR ENERGY

Produkter & system MANAGE YOUR ENERGY Produkter & system MC-Web.se Nu kan du se var, när och hur energin förbrukas Det talas idag mycket om att vi måste hushålla med våra energiresurser. Hur skall vi kunna göra det om vi inte på ett rimligt

Läs mer

Kurser och seminarium programkatalog

Kurser och seminarium programkatalog Kurser och seminarium programkatalog Förebyggande och avhjälpande underhåll när det är som bäst MLT Training i samarbete med Protoma och Ljungholm Engineering Så här tyckte våra kursdeltagare. Kanon bra

Läs mer

VENTUS GPS G730 DATA LOGGER. Bruksanvisning

VENTUS GPS G730 DATA LOGGER. Bruksanvisning VENTUS GPS G730 DATA LOGGER Bruksanvisning Observera Läs detta före användning: Global position system (GPS) tillhandahålls av American Ministry of National Defense, amerikanska försvarsministeriet, som

Läs mer

Kom igång och redigera din hemsida!

Kom igång och redigera din hemsida! Kom igång och redigera din hemsida Smelink WEB l Storgatan 14 l 352 31 Växjö l support@smelink.se l www.smelink.se Senast uppdaterad: 100915 Del 1 Logga in Välkommen att ta del av vårt uppdateringsverktyg,

Läs mer

www.neopost.se MODELLER SPECIFIKATIONER

www.neopost.se MODELLER SPECIFIKATIONER ANVÄNDArvänlig ENKLARE ÄN EN KOPIERINGSMASKIN MODULUPPBYGGD ANPASSAS enkelt EFTER DIN VERKSAMHET HÖG PRODUKTIVITET OCH EFFEKTIVITET LÅG LJUDNIVÅ PASSAR ALLA MILJÖER kräver INGA FÖRKUNSKAPER OMR-LÄSNING

Läs mer

Lathund för Tibro Tennisklubbs bokningssystem

Lathund för Tibro Tennisklubbs bokningssystem Tibro Tennisklubb Lathund för Tibro Tennisklubbs bokningssystem www.bokatennis.nu/tibrotk Administratör: Conny Emanuelsson 0703-62 34 18 Det kompletta tennissystemet för webbokning och hallstyrning Allmänt

Läs mer

Användarmanual Skolrapport.se. Vårdnadshavare

Användarmanual Skolrapport.se. Vårdnadshavare Användarmanual Skolrapport.se Vårdnadshavare Användarmanual Vklass lärplattform (Vårdnadshavare) Sida 2 av 19 Innehållsförteckning Om Skolrapport.se och Vklass 3 Om Vklass lärplattform 3 Videomanual 3

Läs mer

FÄLTMÄTINSTRUKTION TESTO 177-H1

FÄLTMÄTINSTRUKTION TESTO 177-H1 1(10) 1. Allmänt Dataloggern Testo 177-H1 mäter fukt och temperatur samt daggpunkt. Den används för att lagra och läsa ut separata mätvärden samt hela mätsekvenser. Värdena mäts, sparas och överförs till

Läs mer

MakerBot - Replicator Mini

MakerBot - Replicator Mini MakerBot - Replicator Mini MakerBot tar ännu en gång ett gigantiskt steg framåt inom 3D-skrivartekniken! I den femte generationen MakerBot Replicator 3D-skrivare har MakerBot anpassat teknik från proffs

Läs mer

metrum SPQ/SPQx Portabla energi & elkvalitetsmätinstrument (klassa)

metrum SPQ/SPQx Portabla energi & elkvalitetsmätinstrument (klassa) metrum SPQ/SPQx Portabla energi & elkvalitetsmätinstrument (klassa) Användarvänliga för mätning i t.ex. leveranspunkter, fasadmätarskåp och industrimiljöer Metrums portabla mätinstrument De portabla Metrum

Läs mer

OPTALIGN smart RS. The Real Sense in machinery alignment

OPTALIGN smart RS. The Real Sense in machinery alignment OPTALIGN smart RS The Real Sense in machinery alignment Många årtionden med erfarenhet av laseruppriktning PRÜFTECHNIK Alignment Systems, uppfinnarna av axeluppriktning med laser, har många årtioden av

Läs mer

USB-C till HDMI-adapter - med knapp för presentationsläge - 4K 60 Hz

USB-C till HDMI-adapter - med knapp för presentationsläge - 4K 60 Hz USB-C till HDMI-adapter - med knapp för presentationsläge - 4K 60 Hz Product ID: CDP2HD4K60SA Detta är ingen vanlig videoadapter. Ja, med den kan du ansluta USB-C -porten på din dator till en HDMI -skärm

Läs mer

ANVÄNDARHANDBOK Alpha Gold

ANVÄNDARHANDBOK Alpha Gold 1.0 ANVÄNDARHANDBOK Alpha Gold INNEHÅLLSFÖRTECKNING Teckenfönstrets symboler...2 Kontroller...2 Mottagarsymboler...3 Slå på mottagaren...5 Stänga av mottagaren...5 Ta emot och läsa meddelanden...6 Använda

Läs mer

Portabel Energiflödesmätare ultraljud DFTP1 med Clamp On sensorer

Portabel Energiflödesmätare ultraljud DFTP1 med Clamp On sensorer Portabel Energiflödesmätare ultraljud DFTP1 med Clamp On sensorer Egenskaper Handhållen Operatörspanel För fjärrmanöverering av DFTP1 Räckvidd 100m För alla typer av vätskor och flytande gaser Utanpåliggande

Läs mer

FIXTURLASER Geometrimätningar

FIXTURLASER Geometrimätningar FIXTURLASER Geometrimätningar Välkommen till vår värld. Ända sedan starten 1984 har ACOEM AB hjälpt företag världen över att uppnå en mer lönsam och hållbar produktion. Den position som vi har i dag har

Läs mer

SNABBGUIDE för studenter windows. Utskriftshantering, Kopiering och Scanning

SNABBGUIDE för studenter windows. Utskriftshantering, Kopiering och Scanning SNABBGUIDE för studenter windows Utskriftshantering, Kopiering och Scanning Installation av klient på din privata dator Installation av klient För att kommunicera med utskriftssystemet behöver varje dator

Läs mer