Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 26 mars 2019 KS-2018/ (32) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 26 mars 2019 Tid och plats Beslutande Klockan 09:00, A-salen Ledamöter Malin Danielsson (L), Ordförande Christian Ottosson (C) Sara Heelge Vikmång (S) Gunilla Helmerson (M), gick kl. 11:30 Frånvarande följande paragrafer Tjänstgörande ersättare Karl Henriksson (KD) Daniel Dronjak (M) Samtliga Love Bergström (M) Ann-Marie Högberg (S) Britt Björneke (V) Samtliga Yossi Sigal (S) Närvarande ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Ingalill Söderberg (DP) (gick kl. 11:50), Lars Björkman (HP), Rasmus Lenefors (S) Se nästa sida Sara Heelge Vikmång Justeringens tid 1 april 2019 er 1-23 Underskrifter Maria Sundblad Sekreterare Malin Danielsson Ordförande Sara Heelge Vikmång Justerande Utdragsbestyrkande:

2 2 (32) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskotts sammanträde den 26 mars 2019 Övriga närvarande Nujin Alacabek, kommunalråd Anders Lönroth, kommunalråd Tomas Selin, förskolenämndens ordförande Heléne Hill, samhällsbyggnadsdirektör Charlotta Thureson Giberg, exploateringschef Martina Leopold Skoglund, planchef Charlotte Persson, chef strategiska sektionen Nicklas Lord, chef trafik- och landskapssektionen Bannie Imamovic, chef gatuprojektsektionen Carina Lindqvist, kommunikatör Amanda Lindström, kommunikatör Roseana de Almeida, planarkitekt Mattias Carlswärd, exploateringsingenjör Linda Gebauer, lokalstrateg Liselott Söderström, trafikplanerare Mauricio Ruiz Vergara, projektledare Ulrika Lamberth, pressansvarig Camilla Fransson, landskapsarkitekt Sandra Bratt, områdesstrateg Maria Sundblad, utredare/sekreterare Uwera Musekura Lundsholm, nämndsekreterare

3 3 (32) BEVIS om justering av Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott protokoll Justeringen har anslagits på kommunens anslagstavla Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott har sammanträtt den 26 mars 2019 Protokollet har justerats den 1 april 2019 Anslaget sattes upp den 2 april 2019 Anslaget tas ner den 24 april 2019 Den som vill överklaga ett beslut måste göra det senast den 23 april 2019 Den som vill läsa protokollet kan kontakta Protokollet finns också att läsa på kommunens webbplats Registrator, kommunstyrelsens förvaltning, Kommunalvägen 28, Huddinge

4 4 (32) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 26 mars Godkännande av föredragningslistan Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskotts beslut Föredragningslistan godkänns med ändringen att informationsärendena 17 och 18 utgår.

5 5 (32) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 26 mars Diarienummer KS-2018/ Boulebanorna i Sjödalsparken behöver rustas upp svar på medborgarförslag väckt av Margaretha Hallgren Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskotts beslut Samhällsbyggnadsutskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med förvaltningens förslag till beslut. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Med hänvisning till vad som sägs i kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande, daterat den 28 februari 2019 anses medborgarförslaget från Margaretha Hallgren vara besvarat. Sammanfattning Ett medborgarförslag angående att rusta upp boulebanorna i Sjödalsparken har inlämnats av Margaretha Hallgren. I medborgarförslaget föreslås att boulebanorna i Sjödalsparken rustas upp då de enligt förslagsställaren är dåligt underhållna till skillnad från parken i övrigt som uppfattas som välskött. Enligt förslagsställaren har boulebanorna ogräs samt för lite och för hårt packad sand. Medborgarförslaget har skickats på remiss till natur- och byggnadsnämnden. Naturoch byggnadsnämnden hänvisar till att boulebanorna underhålls i maj-juni inför sommarsäsongen då hela Sjödalsparken görs i ordning. Banorna rensas då från ogräs och vid behov läggs ny sand på. Därefter rensas de från ogräs en gång per månad under sommarsäsongen. Natur- och byggnadsnämnden bedömer att ytterligare skötsel av boulebanorna skulle öka kostnaden. Natur- och byggnadsnämnden fördelar sina resurser för parkskötsel mellan kommunens drygt 40 parker och torg och har inte tillräckliga resurser för att utöka skötseln av boulebanorna i Sjödalsparken utan att ytterligare medel skjuts till. Kommunstyrelsens förvaltning anser att det är viktigt att våra kommunala parker sköts på ett sätt så att de ger ett välvårdat intryck. Särskilt viktigt är det att driften av de välbesökta stadsparkerna prioriteras. Sjödalsparken kommer inom kort att byggas om och genomgå en omfattande upprustning. Förvaltningen tar då med sig de synpunkter som framförs i detta medborgarförslag. Som del i denna process kommer en särskild skötselplan för Sjödalsparken att tas fram som stöd för natur- och byggnadsförvaltningen drift och underhåll. Enligt beräknad tidplan ska ombyggnation av parken påbörjas under hösten 2019 och vara färdigt till sommarsäsongen Den nya parken planeras att bli en

6 6 (32) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 26 mars Diarienummer KS-2018/ multifunktionell stadspark för Huddinges invånare, besökare och verksamma. Parken rustas upp för att innehålla fler olika aktiviteter, däribland boulebanor och få en tydligare gestaltning. Synpunkter på parken har fångats upp vid olika dialogtillfällen och de har tagits med i den nya utformningen. Förslaget till innehåll i parken kommuniceras på kommunens hemsida. Angående kostnader för drift och underhåll så får det ses över när ett förslag till upprustning finns framtaget.

7 7 (32) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 26 mars Diarienummer KS-2018/ Förslag på fastighet/fastigheter för skolverksamhet inom mellersta planeringsområdet, kommundel Fullersta med närhet till Snättringe - svar på motion väckt av Birgitta Ljung (MP) och Peter Johansson (MP) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskotts beslut Samhällsbyggnadsutskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med förvaltningens förslag till beslut. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Med hänvisning till vad som sägs i kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande, daterat den 23 januari 2018, anses motionen besvarad. Sammanfattning Birgitta Ljung (MP) och Peter Johansson (MP) väckte vid kommunfullmäktiges sammanträde den 18 juni 2018 en motion om att kommunstyrelsen får i uppdrag att peka ut en plats i kommande plan för samhällsbyggnad och lokalförsörjningsplan som möjlig lokalisering av skola i Källbrink. Kommunstyrelsens förvaltning delar grundskolenämndens uppfattning att en bedömning av mark för olika samhällsbyggnadsprojekt lämpligast hanteras inom ramen för nu föreliggande rutin för strategisk samhällsplanering. För att lösa platsbristen i Fullersta förordas en fristående verksamhetsutövare som komplement till den befintliga kommunala verksamheten. Denne bör i samråd med kommunen vara fri att föreslå önskat läge för den nya verksamheten utifrån sina önskemål. Med hänvisning till vad som sägs i kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande anses motionen besvarad.

8 8 (32) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 26 mars Diarienummer KS-2018/ Vårda Sjödalsparken - svar på motion väckt av Mats Arkhem (SD) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskotts beslut Samhällsbyggnadsutskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med förvaltningens förslag till beslut. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Med hänvisning till kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande, daterat den 11 januari besvaras motionen av Mats Arkhem (SD). Sammanfattning Mats Arkhem (SD) har väckt en motion angående förbättrad skötsel av Sjödalsparken. Motionären anser att parken förfaller och inte sköts som den borde. Natur- och byggnadsnämnden har fått motionen på remiss. Natur- och byggnadsnämnden har förståelse för motionärens önskemål att Sjödalsparken städas oftare än idag. Natur- och byggnadsnämnden föreslår att kommunstyrelsens förvaltning tar med synpunkterna i det fortsatta arbetat med projektering av Sjödalsparken. Kommunstyrelsens förvaltning anser att det är viktigt att våra kommunala parker sköts på ett sätt så att de ger ett välvårdat intryck. Särskilt viktigt är det att driften av de välbesökta stadsparkerna prioriteras. Sjödalsparken kommer inom kort att byggas om och genomgå en omfattande upprustning. Som del i denna process kommer en särskild skötselplan för Sjödalsparken att tas fram som stöd för natur- och byggnadsförvaltningen drift och underhåll.

9 9 (32) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 26 mars Diarienummer KS-2018/ Plan för masshantering och etablering av schaktupplag - svar på motion väckt av Marica Lindblad (MP) och Birgitta Ljung (MP) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskotts beslut Samhällsbyggnadsutskottet överlämnar ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande. Sammanfattning Marica Lindblad (MP) och Birgitta Ljung (MP) har väckt motionen Plan för masshantering och etablering av schaktupplag. En förbättrad och samordnad masshantering leder till minskat behov av långa transporter och avancerad logistik. Natur- och byggnadsnämnden har fått ärendet på remiss och anser i sitt remissvar att förslaget är positivt från ett miljöperspektiv då det kan leda till ökad återvinning av massor, möjlighet till förbättrad tillsyn för kommunen och minskade transporter. Kommunstyrelsens förvaltning föreslår att motionen bifalls och att förvaltningen får i uppdrag att utreda förutsättningarna för att ta fram en plan för masshantering för Huddinge. Överläggning I ärendet yttrar sig Heléne Hill, samhällsbyggnadsdirektör, Malin Danielsson (L), Christian Ottosson (C), Sara Heelge Vikmång (S), Yossi Sigal (S) och Ann-Marie Högberg (S). Härefter förklaras överläggningen avslutad.

10 10 (32) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 26 mars Diarienummer KS-2019/ Avgifter för nyttoparkeringstillstånd för food trucks i Huddinge kommun - beslut om antagande Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskotts beslut Samhällsbyggnadsutskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med förvaltningens förslag till beslut. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Avgifter för nyttoparkeringstillstånd för food trucks i Huddinge kommun enligt bilaga 1 till kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande daterat den 22 februari antas. Sammanfattning Huddinge kommun har tagit fram avgifter för nyttoparkeringstillstånd för mobila matförsäljningsställen, så kallade food trucks. Detta innebär att näringsidkare som bedriver verksamhet i food trucks har möjlighet att nyttja parkeringsplatser på allmän platsmark för matförsäljning. Tillståndet gäller inte för platser som kräver markupplåtelse eller på privat fastighetsmark. Verksamhet i food trucks är något som efterfrågas i kommunen av dels utövare av verksamheten och dels de som ser behovet av ett mer varierat matutbud i kommunen. Mobil matförsäljning innebär att servering av mat sker från fordon som ambulerar mellan olika platser, så kallade food trucks. Avgift för nyttoparkeringstillståndet föreslås. Food trucks är ett samlat begrepp för olika typer av mobila restaurangverksamheter som serverar mat. Överläggning I ärendet yttrar sig Rasmus Lenefors (S), Charlotta Thuresson Giberg, mark- och exploateringschef, Heléne Hill, samhällsbyggnadsdirektör, och Christian Ottosson (C). Härefter förklaras överläggningen avslutad.

11 11 (32) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 26 mars Diarienummer KS-2018/ Plantera nya träd på Botkyrkavägen i Vårby-Haga svar på medborgarförslag väckt av Tommy Karlsson Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskotts beslut Samhällsbyggnadsutskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med förvaltningens förslag till beslut. Kommunstyrelsens beslut 1. Med hänvisning till vad som sägs i kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande, daterat den 22 januari 2019 anses medborgarförslaget från Tommy Karlsson vara besvarat. 2. Kommunstyrelsens förvaltning får i uppdrag att utreda möjligheterna till en återplantering av träd längs Botkyrkavägen när utformning av det regionala cykelstråket sker i samband med att Tvärförbindelse Södertörn byggs. Sammanfattning Ett medborgarförslag angående att plantera nya träd på Botkyrkavägen har inlämnats av Tommy Karlsson. I medborgarförslaget föreslås att nya träd planteras på Botkyrkavägen för att ersätta tidigare nedtagna träd. Natur- och byggnadsnämnden upplyser om att de träd som avses i medborgarförslaget togs bort eftersom mängden nedfallna löv från träden orsakade halka på både gång- och cykelbana och körbana trots daglig sopning av asfalten. Dessutom var träden, som planterades på 1960-talet, i dåligt skick och rötterna gjorde asfalten bucklig. Kommunstyrelsens förvaltning instämmer med förslagsställaren i att träd har flera goda värden som att de renar luften från föroreningar. Kommunstyrelsens förvaltning föreslås få i uppdrag att utreda möjligheterna till en återplantering av träd längs Botkyrkavägen när utformning av det regionala cykelstråket sker i samband med Tvärförbindelse Södertörn. Utredningen bör omfatta dels att titta på vilka svårigheter som tidigare plantering medförde, vilken växtlighet som bör väljas, vilka kostnader det är förknippat med att återplantera träd på platsen samt att trygghetsaspekten beaktas. Om utredningen resulterar i att projektet ska genomföras så kommer beslut om investeringar att hanteras i kommunens ordinarie mål och budgetprocess.

12 12 (32) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 26 mars Diarienummer KS-2018/ Flytta övergångsställe på Botkyrkavägen svar på medborgarförslag väckt av Tommy Karlsson Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskotts beslut Samhällsbyggnadsutskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med förvaltningens förslag till beslut. Kommunstyrelsens beslut Med hänvisning till vad som sägs i kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande daterat 11 januari 2019 avslås medborgarförslaget från Tommy Karlsson om att flytta övergångställe på Botkyrkavägen. Sammanfattning Tommy Karlsson har inkommit med medborgarförslaget om att flytta övergångsstället intill Botkyrkavägen 9. Tommy Karlsson menar att övergångsstället i dess nuvarande läge inte har någon funktion och istället bör flyttas längre västerut för en bättre koppling till handelsområdet, vilket enligt förslagsställaren bör vara övergångsställets syfte. Kommunstyrelsens förvaltning har undersökt förslaget och kommit fram till att det finns en diskrepans gällande övergångsställets syfte. Vid översyn av gällande detaljplan och dess skrivelser framkommer det att parkeringen som ligger ut med norra sidan av Botkyrkavägen är tänkt att betjäna bostadskvarteren på södra sidan. Övergångsstället har alltså en betydande funktion i att skapa en framkomlig passage för boende och dess parkeringsplatser. En tydlig skillnad kan urskiljas gällande övergångsställets syfte där förslagsställaren menar att det ska ge en koppling till handelsområdet till skillnad från skrivelsen i detaljplanen där övergångsstället ger en framkomlig och strukturerad passage mellan boendekvarteren och dess parkeringsplatser. För att anlägga ett övergångsställe ska det även finnas tydliga gångbanor kopplade till övergångsstället. Det finns i dagsläget ingen gångbanekoppling ut med norra sidan av Botkyrkavägen vid platsen som förslagsställaren föreslår. För att flytta övergångsstället längre västerut skulle en ny gångbanekoppling behöva tillskapas mot handelsområdet. Mot bakgrund av ovanstående föreslås medborgarförslaget väckt av Tommy Karlsson avslås.

13 13 (32) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 26 mars Diarienummer KS-2018/ Storsthlms rekommendation kring regional vattenförsörjningsplan för Stockholms län beslut om ställningstagande Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskotts beslut Samhällsbyggnadsutskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med förvaltningens förslag till beslut. Kommunstyrelsens beslut Med hänvisning till vad som sägs i kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande, daterat den 25 februari 2019, ställer sig Huddinge kommun bakom den regionala vattenförsörjningsplanen och använder den som underlag i planeringsprocessen. Sammanfattning Storsthlm:s styrelse beslutade den 6 december 2018 att rekommendera kommunerna i länet att ställa sig bakom den regionala vattenförsörjningsplanens mål och strategier och använda dem som beslutsunderlag i planeringsprocessen. Flera av åtgärderna har kommunen arbetat vidare med sedan planen var på remiss: - Kommunen är medveten om att det finns luckor i kunskap och planeringsunderlag och kommer framöver att se över detta. - Huddinge kommun lyder under Stockholm Vatten och Avfalls nödvattenplan. Kommunens trygghets- och säkerhetssektion har fördjupat sig i frågan om ansvarsförhållanden och beredskap för nödvattenförsörjning. Planen fungerar redan som ett planeringsunderlag och förvaltningen förordar att kommunen ställer sig bakom den regionala vattenförsörjningsplanen och använder den som underlag i planeringsprocessen. Implementeringen av den regionala vattenförsörjningsplanen i kommunen kan komma att kräva resurser.

14 14 (32) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 26 mars Diarienummer KS-2019/ Detaljplan för kvarteret Tingshuset beslut om planuppdrag Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskotts beslut Samhällsbyggnadsutskottet överlämnar ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande. Sammanfattning Huddinge kommun är just nu inne i en intensiv utvecklingsfas och exploatören ALM Equity AB har förvärvat fastigheten Tingshuset 2 och presenterat ett projekt för kommunen med bostäder och förskola. Initialt vill exploatören pröva möjligheten att uppföra mindre lägenheter i varierade upplåtelseformer i anslutning till det befintliga Tingshuset, inom 300 meter från Huddinge station. I planuppdraget föreslås också att Samhällsbyggnadsavdelningen får i uppdrag att bekräfta användningen i det befintliga Tingshuset samt att få i uppdrag att pröva ett större grepp av parkeringssituationen runt Tingshuset. Förvaltningen ser positivt på projektet som har potential att bidra med bostäder med varierade upplåtelseformer i ett mycket bra kollektivtrafikläge samt bidra till ett mer effektivt markutnyttjande då platsen idag används till markparkering. Projektet har möjlighet att bidra med både ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet. Förslag till intentionsavtal mellan kommunen och fastighetsägarna har tagits fram som hanteras i ett separat ärende samtidigt som beslutet om planuppdrag (KS- 2019/91). Kommunstyrelsens förvaltning föreslår att planuppdrag ges med angivna förutsättningar i förvaltningens tjänsteutlåtande. Överläggning I ärendet yttrar sig Sara Heelge Vikmång (S). Härefter förklaras överläggningen avslutad.

15 15 (32) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 26 mars Diarienummer KS-2019/ Intentionsavtal mellan ALM Equity AB och Huddinge kommun avseende fastigheterna Tingshuset 1 och Tingshuset 2 Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskotts beslut Samhällsbyggnadsutskottet överlämnar ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande. Sammanfattning Huddinge kommun är just nu inne i en intensiv utvecklingsfas och exploatören ALM Equity har förvärvat fastigheten Tingshuset 2 och presenterat ett projekt för kommunen med bostäder och förskola i centrala Huddinge. Genom en ny detaljplan för kvarteret Tingshuset avser exploatören pröva möjligheten att uppföra ca mindre lägenheter inom Tingshuset 2, samt att inom Tingshuset 1, vilken ägs av Centria Huddinge AB, bekräfta den befintliga användningen av Tingshuset som kontor. Inom detaljplanen kommer även ett större grepp över parkeringssituationen runt Tingshuset att utredas och prövas. Planuppdraget för kvarteret Tingshuset hanteras i ett separat ärende, KS-2019/556. Huddinge kommun har upprättat förslag till intentionsavtal mellan kommunen och exploatören ALM Equity AB, i vilket det bland annat regleras inriktning för ny detaljplan, kommande marköverlåtelser, kostnader för allmänna anläggningar m.m. Exploatörerna finansierar all byggnation inom kvartersmark, områdesspecifika anläggningar inom planområdet samt del av eventuella övergripande anläggningar i anslutning till planområdet. Inom exploateringsområdet ska exploatören undersöka möjligheten till en förskola. Initialt är en förskola om 5 avdelningar för totalt 100 barn aktuell, exakta behovet kommer fastslås under kommande planarbete. Detaljplanen beräknas vara klar för antagande under kvartal Överläggning I ärendet yttrar sig Sara Heelge Vikmång (S). Härefter förklaras överläggningen avslutad.

16 16 (32) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 26 mars Diarienummer KS-2017/ Samråd för anläggande av väg 226/571 Pålamalmsvägen - Trafikplats Högskolan - svar på remiss från Trafikverket Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskotts beslut Samhällsbyggnadsutskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med förvaltningens förslag till beslut. Kommunstyrelsens beslut Som svar på granskning för anläggande av väg 226/571 Pålamalmsvägen Trafikplats Högskolan, överlämnas Huddinge kommuns yttrande enligt bilaga 1 bifogat till kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande daterat den 26 februari Sammanfattning Huddinge kommun tillsammans med Trafikverket planerar en cirkulationsplats över Huddingevägen. Den kommer att byggas ovanpå väg 226, och koppla ihop väg 226, Alfred Nobels allé och Björnkullavägen. Dessutom skapas en gång- och cykelförbindelse mellan högskoleområdet och Björnkulla. Samtidigt som kommunen planerar för cirkulationsplatsen planerar Trafikverket för en vägplan som även inkluderar infarten ner till Riksten och en regional gång- och cykelväg längs med Huddingevägen. Genom trafikplatsen skapas en ny möjlighet för gående och cyklister att korsa väg 226 mellan Högskoleområdet och Björnkulla. Anslutningsvägarna till den nya trafikplatsen blir tvåfiliga med separata gång- och cykelbanor samt trädplanteringar. Trafikverket i samverkan med Huddinge och Botkyrka kommuner tar fram ett förslag på gång- och cykelväg utmed Huddingevägen från Hälsovägen i norr till Flaggplan i söder. Det är en del i den regionala cykelplanen som idag saknar separerad gång- och cykelväg. Med den nya granskningen av vägplanen har Huddinge kommun sammanfattat sina synpunkter i yttrandet till detta tjänsteutlåtande. Med den förnyade granskningen av vägplanen anser Huddinge kommun inte uppfyller projektets syfte och mål som innebär sämre lösningar än tidigare. Med den nya vägplanens förslag blir bland annat regionala cykelstråket stråket inte en säker och bra lösning.

17 17 (32) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 26 mars Diarienummer KS-2017/ Överläggning I ärendet yttrar sig Malin Danielsson (L) och Sara Heelge Vikmång (S). Härefter förklaras överläggningen avslutad.

18 18 (32) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 26 mars Diarienummer KS-2019/ Överenskommelse om kommunikation och samråd mellan kommunstyrelsen (KS) och kommunala lantmäterimyndigheten (KLM) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskotts beslut Samhällsbyggnadsutskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med förvaltningens förslag till beslut. Kommunstyrelsens beslut 1. Kommunikation och samråd mellan kommunstyrelsen (KS) och kommunala lantmäterimyndigheten (KLM) enligt bilaga 1 till kommunstyrelseförvaltningen tjänsteutlåtande daterat den 25 februari 2019, godkänns. 2. Samhällsbyggnadsdirektören bemyndigas att besluta om ändringar i överenskommelsen om kommunikation och samråd mellan kommunstyrelsen (KS) och den kommunala lantmäterimyndigheten (KLM). Sammanfattning Skrivelsen i bilaga 1 till tjänsteutlåtandet, klarlägger samrådsrutinerna och de kommunikationsbehov som finns mellan den kommunala lantmäterimyndigheten och kommunstyrelsen i egenskap av den kommunala nämnd som enligt kommunens reglemente (9 i HKF 9200) fullgör kommunens uppgifter inom plan- och byggnadsväsendet vid tillämpning av fastighetsbildningslagen (FBL), anläggningslagen (AL) och ledningsrättslagen (LL). Bakgrunden till skrivelsen är ett behov av att klargöra rutiner för detta samt att ersätta tidigare överenskommelse mellan dåvarande samhällsbyggnadsnämnden och kommunala lantmäterimyndigheten från april Överläggning I ärendet yttrar sig Malin Danielsson (L), Sara Heelge Vikmång (S), Yossi Sigal (S), Heléne Hill, samhällsbyggnadsdirektör, och Christian Ottosson (C). Härefter förklaras överläggningen avslutad.

19 19 (32) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 26 mars Diarienummer KS-2016/ Beslut om granskning av gatukostnadsutredning Rosenhill Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskotts beslut Förslag till gatukostnadsutredning för Rosenhill inom Fullersta kommundel upprättat i februari 2019, vilket framgår av bilaga till kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande i detta ärende, ska göras tillgängligt för granskning under en tid om tre (3) veckor från och med den 2 april 2019 till och med den 23 april Kungörelse om att förslaget finns tillgängligt för granskning samt underrättelse om kungörelsen ska ske i enlighet med 6 kap. 29 plan- och bygglagen. Sammanfattning Huddinge kommun avser att, i enlighet med detaljplanen för Rosenhill inom Fullersta kommundel, anlägga och förbättra gator och andra allmänna platser m.m. inom och delvis utanför planområdet. Innan kommunen påbörjar detta arbete ska kommunen efter samråd och granskning besluta om uttag av gatukostnader. Samrådet har redan ägt rum. Beslut ska nu tas om att kungöra att förslaget finns tillgängligt för granskning. Kommunen ska besluta om avgränsningen av det område som ska omfattas av fördelningen (fördelningsområde), vilka kostnader som ska fördelas (kostnadsunderlag) och grunderna för fördelningen(fördelningsgrund). Fördelningsområdet föreslås utöver området för detaljplanen för Rosenhill - omfatta även området för detaljplanen för Rosenhill 1:12 m.fl. vilken antogs av fullmäktige den 11 april 2016, 27 (laga kraft den 3 april 2017). Även den del av Rosenhillsvägen som ligger utanför den södra delen av detaljplaneområdet för Rosenhill ingår i fördelningsområdet. Inför granskningen av förslaget till gatukostnadsutredning har kostnadsunderlaget preliminärt beräknats till sammanlagt kr. Efter jämkning utgör det belopp som ska fördelas inom fördelningsområdet till kr. Fördelningsområdet innehåller för närvarande 61 fastigheter av vilka 27 fastigheter är bebyggda med friliggande enbostadshus. Totalt beräknas fördelningsområdet enligt detaljplaneförslaget, inklusive områdena för exploateringsavtal, kunna rymma cirka 452 bostadsenheter. Vidare innehåller området en förskola och en skola. För att kunna fördela kostnaderna för fördelningsområdets behov av allmänna platser på ett skäligt och rättvist sätt föreslås en fördelningsmodell som utgår från

20 20 (32) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 26 mars Diarienummer KS-2016/ exploateringsgraden per fastighet uttryckt i tillåtet antal bostadsenheter som respektive fastighet bedöms kunna innehålla. Fastigheterna inom fördelningsområdet föreslås tilldelas de andelstal per bostadsenhet, vilka framgår av punkten 22 i gatukostnadsutredningen; se bilaga till kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande i detta ärende. Kostnadsunderlaget om kr dividerat med sammanlagda antalet andelar inom fördelningsområdet om 380,7 ger resultatet kr per hel andel. Detta belopp är vad en tillkommande fastighet avsedd för ett friliggande enbostadshus med högst en bostadsenhet ska betala i gatukostnad. En befintlig fastighet med friliggande enbostadshus med högst en bostadsenhet ska betala 50 % av angivna belopp. För övriga bostadsenheter i flerbostadshus, i parhus och i radhus ska gatukostnaderna uppgå till 80 % av angivet belopp. Under samrådstiden har synpunkter inkommit från ett antal fastighetsägare; se samrådsredogörelse enligt bilaga 7 till gatukostnadsutredningen, vilken fogats till kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande i detta ärende. Efter samrådet har förslaget till gatukostnadsutredning omformulerats något. Huvudprincipen är att gällande gatukostnadsreglemente (nedan reglementet) ska gälla men med vissa undantag. Följande undantag har gjorts (utöver de undantag som angetts i punkten 3 i utredningen): 1. Hänvisningen i 1 andra stycket till Policy för huvudmannaskap och gatustandard enligt bilaga 1 till reglementet ska inte gälla i den delen som avser gatustandard. 2. Undantag sker från 7 andra stycket i reglementet avseende merkostnad dels för huvudgata, dels för lokalgatustandard av typ L1 i förhållande till lokalgatustandard av typ L3 enligt definition i bilaga 1, dels för separata gångbanor samt dels för gång- och cykelvägar. 3. Begreppet befintlig fastighet enligt 8 andra och fjärde stycket reglementet ska ändras till att avse befintlig fastighet med friliggande enbostadshus enligt den fastighetsindelning som förelåg vid tidpunkten för beslut om granskning av förslaget till ny detaljplan för området. Endast sådana fastigheter ska erlägga hälften av den kostnad som ska betalas för tillkommande fastigheter för friliggande småhus. 4. Gatukostnad debiteras för tillkommande bostadsenhet först efter det att bygglov meddelats och betalningsskyldighet inträtt enligt 10 i gatukostnadsreglementet.

21 21 (32) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 26 mars Diarienummer KS-2016/ Kommunstyrelsens förvaltning föreslår att förslaget till gatukostnadsutredning för Rosenhill inom Fullersta kommundel upprättat i februari 2019, vilket framgår av bilaga till kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande i detta ärende, ska göras tillgängligt för granskning under en tid om tre (3) veckor från och med den 2 april 2019 till och med den 23 april Kungörelse om att förslaget finns tillgängligt för granskning samt underrättelse om kungörelsen ska ske i enlighet med 6 kap. 29 plan- och bygglagen. Överläggning I ärendet yttrar sig Roseana de Almeida, planarkitekt, Mattias Carlswärd, exploateringsingenjör, Sara Heelge Vikmång (S), Bannie Imamovic, chef gatuprojektsektionen, Heléne Hill, samhällsbyggnadsdirektör, Rasmus Lenefors (S), Yossi Sigal (S), Charlotta Thureson Giberg, Malin Danielsson (L), Lars Björkman (HP) och Ann-Marie Högberg (S). Härefter förklaras överläggningen avslutad. Suppleantyttrande Lars Björkman (HP) anmäler suppleantyttrande; se bilaga till detta protokoll.

22 22 (32) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 26 mars Diarienummer KS-2018/ Sjötorpsskolan beslut om verksamhetsanpassning av kök Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskotts beslut En investeringsram på 9 mkr godkänns för genomförande av anpassningar av Sjötorpsskolans mottagningskök i 2018 års prisläge. Sammanfattning Sjötorpsskolan genomgår en verksamhetsanpassning efter att Grundskolenämnden tagit beslut om att skolan omvandlas till F-6 i två paralleller. Total utökning av antalet elevplatser är ca 60 med en total kapacitet om ca 380 elevplatser. För att kunna göra det har beslut tagits för att bygga till en ny skolbyggnad med den gamla så att fler elever kan gå på skolan samt att fler funktioner får plats i den nya byggnaden. Ett steg i verksamhetsanpassningen är att anpassa köket utifrån förelägganden från Miljötillsynen vilket är tänkt att hanteras innan byggnationen av tillbyggnaden av skollokal är klar för att kunna hantera ett större antal portioner som beräknas bli ca 460 totalt. Arbetsmiljön i köket är undermålig och förläggande finns som måste hanteras angående kökets utformning och flöden. För att eliminera detta och få ett modernt kök med bra arbetsmiljö har lokalplaneringssektionen fått i uppdrag att ta fram två alternativ samt förorda ett av dessa. Alternativ 1 är att göra anpassningar för att Sjötorpsskolan fortsätter ha ett mottagningskök och får huvudkomponenten så som kött/fisk/fågel/vegetarisk rätt levererad från Östra grundskolans kök så som sker idag. Tillagning av tillbehör så som potatis/ris/pasta och salladsbord sker på Sjötorpsskolan. Alternativ 2 innebär att Sjötorpsskolan får ett eget tillagningskök vilket innebär att alla måltider planeras och tillagas på plats. Lokalplaneringssektionen förordar att skolans kök ska fortsätta bedrivas som ett mottagningskök och att anpassningar genomförs så att utformning och flöden uppfyller livsmedelssäkerheten och krav på en bra arbetsmiljö. Orsaken till ställningstagandet är: Östra grundskolans kök har år 2008 anpassats för att ha kapacitet att hantera båda skolornas huvudkomponent och det finns en väl fungerande upparbetad rutin mellan skolorna vad gäller leveransen av den.

23 23 (32) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 26 mars Diarienummer KS-2018/ Leveransvägen av huvudkomponenten från Östra grundskolan till Sjötorpsskolan är kort, ca 1,7 km och inga värmeförluster, kvalitetsförsämringar eller näringspåverkan sker. I nuvarande förslag som finns vad gäller ombyggnation finns inte möjlighet att rymma ett nytt tillagningskök. Ritningar och tidplan behöver därför omarbetas vilket i sin tur kan innebära förseningar av projekten och ytterligare kostnader. Med hänsyn till ovanstående punkt i kombination med den mycket högre kostnaden för att bygga om till ett tillagningskök på en skola som ligger så pass nära gör att lokalplaneringssektionen anser att den bästa lösningen är att Sjötorpsskolan även fortsättningsvis ska ha ett mottagningskök. Överläggning Sara Heelge Vikmång (S) yrkar bifall till Socialdemokraternas förslag som lyder: En investeringsram på tkr godkänns för genomförande av anpassningar av Sjötorpsskolans tillagningskök i 2018 års prisläge. Malin Danielsson (L) yrkar bifall till förvaltningens förslag som framgår av kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande. I övrigt yttrar sig Linda Gebauer, lokalstrateg, Rasmus Lenefors (S), Karl Henriksson (KD) och Christian Ottosson (C). Härefter förklaras överläggningen avslutad. Propositioner Ordförande ställer förslagen mot varandra, om bifall till förvaltningens förslag mot bifall till Sara Heelge Vikmångs (S) förslag, och finner härvid att samhällsbyggnadsutskottet beslutar i enlighet med förvaltningens förslag till beslut. Reservationer Sara Heelge Vikmång (S) reserverar sig mot beslutet till förmån för eget förslag; se bilaga till detta protokoll. Suppleantyttrande Karl Henriksson (KD) anmäler suppleantyttrande; se bilaga till detta protokoll.

24 24 (32) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 26 mars Diarienummer KS-2018/ Beslutet delges Beslut fattat enligt kommunstyrelsens delegationsordning Grundskolenämnden Huddinge Samhällsfastigheter AB

25 25 (32) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 26 mars Diarienummer KS-2018/ Förhyrning och verksamhetsanpassning beslut om skollokal Segeltorp Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskotts beslut Förhyrning och verksamhetsanpassning avseende verksamhetslokaler i Skogsbrynet 2 godkänns. Investeringsramen för projektet är 9,2 mnkr i 2018 års prisläge. Sammanfattning Detaljplanen för Långsjöskolan har överklagats vilket lett till ytterligare försening avseende uppförandet av Långsjöskolan. I avvaktan på att Långsjöskolan färdigställs krävs en kapacitetsökning på Segeltorpsskolan för att erbjuda eleverna i området en skolplats inför hösten Beslutet delges Grundskolenämnden Huddinge samhällsfastigheter AB

26 26 (32) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 26 mars Diarienummer KS-2015/ Information - Detaljplan för Länna industriområde norra delen - avstämning inför utställning Informationsärendet utgår från dagens sammanträde.

27 27 (32) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 26 mars Diarienummer KS-2016/ Information - Avstämning inför granskning dp för Generatorn 2 Informationsärendet utgår från dagens sammanträde.

28 28 (32) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 26 mars Information - Sverigeförhandlingen cykelåtgärder Liselott Söderström, trafikplanerare, föredrar ärendet. Överläggning Vidare yttrar sig Ann-Marie Högberg (S), Malin Danielsson (L), Yossi Sigal (S), Christian Ottosson (C) och Karl Henriksson (KD). Härefter förklaras överläggningen avslutad. Ärendet föranleder inte något beslut av samhällsbyggandsutskottet.

29 29 (32) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 26 mars Information - Uppföljning åtgärdsplanerna från trafikstrategin Liselott Söderström, trafikplanerare, informerar i ärendet. Överläggning Vidare yttrar sig Yossi Sigal (S), Gunilla Helmerson (M), Nicklas Lord, chef trafikoch landskapssektionen, Rasmus Lenefors (S) och Malin Danielsson (L). Härefter förklaras överläggningen avslutad. Ärendet föranleder inte något beslut av samhällsbyggnadsutskottet.

30 30 (32) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 26 mars Diarienummer KS-2016/ Information - Sjödalsparken, information om upphandlingsbeslut 23 april Camilla Fransson, landskapsarkitekt, föredrar ärendet. Överläggning Vidare yttrar sig Nicklas Lord, chef trafik- och landskapsektionen, Heléne Hill, samhällsbyggnadsdirektör, Malin Danielsson (L), Gunilla Helmerson (M), Christian Ottosson (C), Sara Heelge Vikmång (S) och Lars Björkman (HP). Härefter förklaras överläggningen avslutad. Ärendet föranleder inte något beslut av samhällsbyggandsutskottet.

31 31 (32) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 26 mars Information - Dialogarbetet 2018/2019 Sandra Bratt, områdesstrateg, föredrar ärendet. Överläggning I ärendet yttrar sig Malin Danielsson (L) och Sara Heelge Vikmång (S). Härefter förklaras överläggningen avslutad. Ärendet föranleder inte något beslut av samhällsbyggnadsutskottet.

32 32 (32) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 26 mars Övriga frågor Inga övriga frågor.

33

34

35

36

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Klockan 09:00, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Klockan 09:00, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 22 augusti 2018 KS-2017/2925 1 (14) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 22 augusti 2018 Tid och plats Klockan 09:00,

Läs mer

[I] Huddinge SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Nej. Klockan 09:00-12:00, A-salen

[I] Huddinge SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Nej. Klockan 09:00-12:00, A-salen SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 11 december 2018 KS-2017/2929 1 (8) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 11 december 2018 Tid och plats Klockan 09:00-12:00,

Läs mer

Klockan 16: , B-salen, Kommunalhuset. Yosef Sigal (S) (deltar hela sammanträdet, tjänstgör 4), Britt Björneke (V)

Klockan 16: , B-salen, Kommunalhuset. Yosef Sigal (S) (deltar hela sammanträdet, tjänstgör 4), Britt Björneke (V) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 8 maj 2018 KS-2017/2938 1 (7) Nämnd Offentligt sammanträde Rådet för fysisk planering Nej Sammanträdesdag 8 maj 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 16:00 17.15, B-salen,

Läs mer

1-2. Samtliga 1-2, 6-7. Samtliga. Birgitta Ljung (MP) och Britt Björneke (V).

1-2. Samtliga 1-2, 6-7. Samtliga. Birgitta Ljung (MP) och Britt Björneke (V). SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 7 juni 2017 KS-2017/1240 1 (12) Nämnd Offentligt sammanträde Nej Sammanträdesdag 7 juni 2017 Tid och plats Klockan 09:00-12:15, A-salen Ledamöter Malin Danielsson (L), ordförande

Läs mer

Klockan 16:00-17:10, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen Samtliga

Klockan 16:00-17:10, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen Samtliga SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 4 september 2017 KS-2016/2919 1 (10) Nämnd Offentligt sammanträde Rådet för fysisk planering Nej Sammanträdesdag 4 september 2017 Tid och plats Klockan 16:00-17:10, A-salen,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Christina Eklund (M), Jelena Drenjanin (M) och Karl Henriksson (KD)

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Christina Eklund (M), Jelena Drenjanin (M) och Karl Henriksson (KD) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 2 maj 2019 KS-2019/1254 1 (5) S Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens arbetsutskott Nej Sammanträdesdag 2 maj 2019 Tid och plats Klockan 15:35-15:50, A-salen Beslutande

Läs mer

Klockan 16: , A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28

Klockan 16: , A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 20 februari 2017 KS-2016/2917 1 (8) Nämnd Offentligt sammanträde Rådet för fysisk planering Nej Sammanträdesdag 20 februari 2017 Tid och plats Klockan 16:00-17.30, A-salen,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 18 maj 2017 KS-2017/73 1 (13) Miljöberedningen. Nej. Klockan 13:30-15:40, A-salen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 18 maj 2017 KS-2017/73 1 (13) Miljöberedningen. Nej. Klockan 13:30-15:40, A-salen SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 18 maj 2017 KS-2017/73 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 18 maj 2017 Tid och plats Beslutande Klockan 13:30-15:40, A-salen Ledamöter

Läs mer

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Karl Henriksson (KD), Ingalill Söderberg (DP), Lars Björkman (HP) lämnar kl. 10:15, och Rasmus Lenefors (S).

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Karl Henriksson (KD), Ingalill Söderberg (DP), Lars Björkman (HP) lämnar kl. 10:15, och Rasmus Lenefors (S). SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 22 januari 2019 KS-2018/2610 1 (14) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 22 januari 2019 Tid och plats Klockan 09:00-12:06,

Läs mer

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Klockan 13: , A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Klockan 13: , A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 13 augusti 2018 KS-2018/1377 1 (9) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 13 augusti 2018 Tid och plats Beslutande Klockan

Läs mer

[I] Huddinge. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 8 oktober 2018 KS-2017/ (10) Rådet för fysisk planering.

[I] Huddinge. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 8 oktober 2018 KS-2017/ (10) Rådet för fysisk planering. SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 8 oktober 2018 KS-2017/2939 1 (10) Nämnd Offentligt sammanträde Rådet för fysisk planering Nej Sammanträdesdag 8 oktober 2018 Tid och plats Klockan 16:00-18:30, Kommunalvägen

Läs mer

Gatukostnadsersättning för Utsälje 1:48 m fl inom kommundelen Snättringe - beslut om granskning

Gatukostnadsersättning för Utsälje 1:48 m fl inom kommundelen Snättringe - beslut om granskning KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 14 januari 2015 9 Paragraf Diarienummer KS-2014/786.358 Gatukostnadsersättning för Utsälje 1:48 m fl inom kommundelen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 20 oktober 2016 KS-2015/ (11) Miljöberedningen. Nej

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 20 oktober 2016 KS-2015/ (11) Miljöberedningen. Nej SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 20 oktober 2016 KS-2015/2493 1 (11) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 20 oktober 2016 Tid och plats Klockan 13:30-16:20, Ajournering kl. 14:45-14:55,

Läs mer

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 19 april 2018 KS-2017/2921 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 19 april 2018 Tid och plats Beslutande Klockan

Läs mer

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 23 april 2019 KS-2018/2615 1 (21) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 23 april 2019 Tid och plats Klockan 09:00-11:20,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 19 maj 2016 KS-2015/ (12) Miljöberedningen. Nej

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 19 maj 2016 KS-2015/ (12) Miljöberedningen. Nej SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 19 maj 2016 KS-2015/2490 1 (12) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 19 maj 2016 Tid och plats Klockan 13:30-15:40, ajournering kl. 14:40-14:50,

Läs mer

[I] Huddinge SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Nej. Klockan 09:05-11:31, A-salen

[I] Huddinge SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Nej. Klockan 09:05-11:31, A-salen SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 18 december 2018 KS-2018/2611 1 (18) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 18 december 2018 Tid och plats Beslutande Klockan

Läs mer

DNR KS-2016/1576 SAMRÅDSSHANDLING. Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag

DNR KS-2016/1576 SAMRÅDSSHANDLING. Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag Kommunstyrelsens förvaltning Exploateringssektionen DNR KS-2016/1576 SAMRÅDSSHANDLING Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag Flygbild över området Utdrag ut Huddinge

Läs mer

Klockan 18: , A-salen, kommunalhuset, Kommunalvägen 28. Yosef Sigal (S), Birgitta Ljung (MP), Millaray Rubilar (V)

Klockan 18: , A-salen, kommunalhuset, Kommunalvägen 28. Yosef Sigal (S), Birgitta Ljung (MP), Millaray Rubilar (V) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 28 april 2016 KS-2015/2489 1 (9) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 28 april 2016 Tid och plats Beslutande Klockan 18:00-19.05, A-salen, kommunalhuset,

Läs mer

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 11 juni 2019 KS-2018/2617 1 (18) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 11 juni 2019 Tid och plats Klockan 09:00 10:50,

Läs mer

KS-2018/ SAMRÅDSHANDLING. Gatukostnadsutredning Bilaga karta över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag

KS-2018/ SAMRÅDSHANDLING. Gatukostnadsutredning Bilaga karta över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag KS-2018/1824.358 Kommunstyrelsens förvaltning Samhällsbyggnadsavdelningen SAMRÅDSHANDLING Gatukostnadsutredning Bilaga karta över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag Flygbild över området Utdrag

Läs mer

Samtliga 4-7. Samtliga. Leif Dyrvall (DP), Shewen Nysmed (S)

Samtliga 4-7. Samtliga. Leif Dyrvall (DP), Shewen Nysmed (S) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 18 april 2018 KS-2017/2911 1 (11) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsen, info-ks Nej Sammanträdesdag 18 april 2018 Tid och plats Klockan 13:00-14:55, A-salen Beslutande

Läs mer

Demokratiberedningen (extra sammanträde)

Demokratiberedningen (extra sammanträde) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 3 juni 2016 KS-2016/1349 1 (9) Nämnd Offentligt sammanträde Demokratiberedningen (extra sammanträde) Nej Sammanträdesdag 3 juni 2016 Tid och plats Klockan 15:00-16:20, ajournering

Läs mer

Marica Lindblad Justerande

Marica Lindblad Justerande SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 17 maj 2018 KS-2018/65 1 (12) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 17 maj 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 13:30-16:00, A-salen Ledamöter

Läs mer

Yosef Sigal (S) Malin Danielsson (L) Samtliga Lars Björkman (HP) Jonas Andersson (DP) Birgitta Ljung (MP), tjänstgörande 1-2, Millaray Rubilar (V)

Yosef Sigal (S) Malin Danielsson (L) Samtliga Lars Björkman (HP) Jonas Andersson (DP) Birgitta Ljung (MP), tjänstgörande 1-2, Millaray Rubilar (V) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 19 januari 2017 KS-2015/2611 1 (9) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 19 januari 2017 Tid och plats Klockan 13:30-15:30, ajournering kl. 14:25-14:35,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 17 november 2016 KS-2015/ (13) Miljöberedningen. Nej. Klockan 18:00-19:00, A-salen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 17 november 2016 KS-2015/ (13) Miljöberedningen. Nej. Klockan 18:00-19:00, A-salen SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 17 november 2016 KS-2015/2494 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 17 november 2016 Tid och plats Beslutande Klockan 18:00-19:00, A-salen

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG. Kommunstyrelsen 30 maj Diarienummer KS-2018/

KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG. Kommunstyrelsen 30 maj Diarienummer KS-2018/ KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 30 maj 2018 22 Paragraf Diarienummer KS-2018/729.109 Promemoria om Mer fastighetsnära insamling av förpackningsavfall och returpapper

Läs mer

Huddinge brottsförebyggande råd. Anders Persson (M) Amanda Söderberg (FP) Leif Dyrvall (DP)

Huddinge brottsförebyggande råd. Anders Persson (M) Amanda Söderberg (FP) Leif Dyrvall (DP) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 10 september 2013 KS-2013/50 1 (18) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinge brottsförebyggande råd Nej Sammanträdesdag 10 september 2013 Tid och plats Klockan 15:00 17:00 A-salen

Läs mer

1. Anmälan av ny ledamot och nya ersättare i kommunfullmäktige. 2. Beslut rörande inlämnade enkla frågor

1. Anmälan av ny ledamot och nya ersättare i kommunfullmäktige. 2. Beslut rörande inlämnade enkla frågor 1 (5) Kungörelse Kommunfullmäktige i Huddinge sammanträder i Sessionssalen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge, måndagen den 6 november 2017, klockan 17:00. Föredragningslista Sammanträdets behörighet

Läs mer

Gatukostnadsutredning för Sjöängen II Inom Trångsunds kommundel, Huddinge Kommun

Gatukostnadsutredning för Sjöängen II Inom Trångsunds kommundel, Huddinge Kommun Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Mark- och exploateringsavdelningen MEX 09/23.358 FASTSTÄLLANDEHANDLING Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet Bilagor Gatukostnadsutredning för Sjöängen

Läs mer

Rosenhill Inom Fullersta kommundel, Huddinge kommun GRANSKNINGSHANDLING. Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet Bilagor

Rosenhill Inom Fullersta kommundel, Huddinge kommun GRANSKNINGSHANDLING. Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet Bilagor Kommunstyrelsens förvaltning W3D3 KS-2016/1576.358 GRANSKNINGSHANDLING Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet Bilagor Flygbild över området Utdrag ut Huddinge kommuns kartdatabas. Copyright

Läs mer

Trygghets- och delaktighetsberedningen

Trygghets- och delaktighetsberedningen SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 14 februari 2019 KS-2019/251 1 (17) Nämnd Offentligt sammanträde Trygghets- och delaktighetsberedningen Nej Sammanträdesdag 14 februari 2019 Tid och plats Beslutande Klockan

Läs mer

[I] Huddinge SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Demokratiberedningen. Nej. Klockan 13:15-16:10, Östra grundskolan i Skogås

[I] Huddinge SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Demokratiberedningen. Nej. Klockan 13:15-16:10, Östra grundskolan i Skogås SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 12 oktober 2018 KS-2017/2958 1 (16) Nämnd Offentligt sammanträde Demokratiberedningen Nej Sammanträdesdag 12 oktober 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 13:15-16:10, Östra

Läs mer

Birgitta Ljung (MP) (kom kl. 14:15), Leila Hellsten (KD)

Birgitta Ljung (MP) (kom kl. 14:15), Leila Hellsten (KD) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 16 februari 2017 KS-2015/2612 1 (11) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 16 februari 2017 Tid och plats Klockan 13:30-16:00, ajournering kl.

Läs mer

Samtliga 1-5. Samtliga 1-2, 5. Samtliga

Samtliga 1-5. Samtliga 1-2, 5. Samtliga SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 21 november 2018 KS-2018/71 1 (11) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges brottsförebyggande råd Nej Sammanträdesdag 21 november 2018 Tid och plats Klockan 15:30 17:03, A-salen

Läs mer

Sara Heelge Vikmång Justerande

Sara Heelge Vikmång Justerande SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 8 november 2017 KS-2017/69 1 (1) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsen, info-ks Nej Sammanträdesdag 8 november 2017 Tid och plats Beslutande Klockan 13:00-15:25, A-salen

Läs mer

Klockan 08:15-09:00, Folkes konferens

Klockan 08:15-09:00, Folkes konferens SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 15 januari 2019 KFN-2018/351 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Kultur- och fritidsnämnden Ja Sammanträdesdag 15 januari 2019 Tid och plats Beslutande Klockan 08:15-09:00,

Läs mer

Kallelse till Kommunstyrelsen

Kallelse till Kommunstyrelsen 1 (6) Kallelse till Kommunstyrelsen Tid Onsdag den 29 november 2017, klockan 13:00 Plats A-salen Ärenden Diarienummer 0 Val av justerare 1 Godkännande av föredragningslistan 2 Inrätta ett sportotek i Huddinge

Läs mer

Gratis SL-kort till alla gymnasieelever - svar på motion väckt av Marie Fors (S)

Gratis SL-kort till alla gymnasieelever - svar på motion väckt av Marie Fors (S) KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 22 april 2013 12 Paragraf Diarienummer KS-2012/844.629 Gratis SL-kort till alla gymnasieelever - svar på motion väckt av Marie Fors (S)

Läs mer

SB-2014/416.358 GRANSKNINGSHANDLING. Gatukostnadsutredning Kartbilaga över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag

SB-2014/416.358 GRANSKNINGSHANDLING. Gatukostnadsutredning Kartbilaga över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Mark- och exploateringsavdelningen SB-2014/416.358 GRANSKNINGSHANDLING Gatukostnadsutredning Kartbilaga över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag Flygbild

Läs mer

Gatukostnadsutredning för VIDJA, etapp 1 och 2 Inom Trångsunds kommundel, Huddinge kommun

Gatukostnadsutredning för VIDJA, etapp 1 och 2 Inom Trångsunds kommundel, Huddinge kommun Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Mark- och exploateringsavdelningen DIARK MEX 08/15.358 SAMRÅDSSHANDLING Gatukostnadsutredning Kartbilaga över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag Flygbild

Läs mer

Klockan 13: , MB416, Södertörns högskola

Klockan 13: , MB416, Södertörns högskola SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 20 april 2018 KS-2017/2955 1 (11) Nämnd Offentligt sammanträde Demokratiberedningen Ja Sammanträdesdag 20 april 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 13:00 15.45, MB416,

Läs mer

SBN Mex 2010/4.358 FASTSTÄLLELSEHANDLING. Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet

SBN Mex 2010/4.358 FASTSTÄLLELSEHANDLING. Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Mark- och exploateringsavdelningen SBN Mex 2010/4.358 FASTSTÄLLELSEHANDLING Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet Flygbild över området Utdrag ut

Läs mer

1 Beslut rörande inlämnade enkla frågor

1 Beslut rörande inlämnade enkla frågor 1 (1) Kungörelse Kommunfullmäktige i Huddinge sammanträder i Sessionssalen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge, måndagen den 11 december 2017, klockan 17:00. Innan sammanträdet formellt inleds

Läs mer

Vikmång (S) till demokratiberedningens ordförande Ingalill Söderberg (DP) med frågor om åtgärder för att öka valdeltagandet

Vikmång (S) till demokratiberedningens ordförande Ingalill Söderberg (DP) med frågor om åtgärder för att öka valdeltagandet 1 (5) Tillkännagivande Kommunfullmäktige i Huddinge sammanträder i Sessionssalen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge, måndagen den 19 februari 2018, klockan 17:00. Föredragningslista Sammanträdets

Läs mer

c" :;J~~ l Utdragsbestyrkande: SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM 7 mars 2014 Demokrati- och mångfaldsberedning Nej

c :;J~~ l Utdragsbestyrkande: SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM 7 mars 2014 Demokrati- och mångfaldsberedning Nej STYRELSEN SAMMANTRÄDESDATUM 7 mars 2014 DIARIENUMMER KS-2014/60 SIOA 1 (10) Nämnd Demokrati- och mångfaldsberedning Offentligt sammanträde Nej Sammanträdesdag 7 mars 2014 Tid och plats Klockan 13:15-14:25,

Läs mer

Klockan 16: , Sjödalsrummet. Robert Andersson (HP), Millaray Rubilar (V)

Klockan 16: , Sjödalsrummet. Robert Andersson (HP), Millaray Rubilar (V) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 20 mars 2018 TN-2018/7 1 (14) Nämnd Offentligt sammanträde Tillsynsnämnden Ja Sammanträdesdag 20 mars 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 16:00-18.00, Sjödalsrummet Ledamöter

Läs mer

Antaget av kommunfullmäktige den 5 november 2007, 200. Gatukostnadsreglemente för Huddinge kommun

Antaget av kommunfullmäktige den 5 november 2007, 200. Gatukostnadsreglemente för Huddinge kommun FÖRFATTNINGSSAMLING HKF 3100 1 (6) Antaget av kommunfullmäktige den 5 november 2007, 200. Gatukostnadsreglemente för Huddinge kommun 1 Allmänna bestämmelser Kommunen skall ta ut gatukostnader enligt bestämmelserna

Läs mer

FASTSTÄLLELSEHANDLING Gatukostnadsutredning Kartbilaga över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag

FASTSTÄLLELSEHANDLING Gatukostnadsutredning Kartbilaga över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag Kommunstyrelsens förvaltning Samhällsbyggnadsavdelningen KS-2016/679.358 FASTSTÄLLELSEHANDLING Gatukostnadsutredning Kartbilaga över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag Flygbild över området Utdrag

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 19 juni 2017 KS-2017/ (15) Kommunstyrelsen. Nej. Klockan 15:00-16:20, A-salen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 19 juni 2017 KS-2017/ (15) Kommunstyrelsen. Nej. Klockan 15:00-16:20, A-salen SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 19 juni 2017 KS-2017/1487 1 (15) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsen Nej Sammanträdesdag 19 juni 2017 Tid och plats Klockan 15:00-16:20, A-salen Beslutande Ledamöter

Läs mer

Huddinges brottsförebyggande råd. Christian Ottosson (C), Ordförande Marie Fors (S), v ordförande Claes-Johan Bonde (M)

Huddinges brottsförebyggande råd. Christian Ottosson (C), Ordförande Marie Fors (S), v ordförande Claes-Johan Bonde (M) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 7 mars 2018 KS-2018/68 1 (1) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges brottsförebyggande råd Nej Sammanträdesdag 7 mars 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 15:30 17:00, A-salen

Läs mer

Ja ( 7-8 slutet sammanträde, sekretessärenden)

Ja ( 7-8 slutet sammanträde, sekretessärenden) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 19 september 2017 AN-2017/18 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Äldreomsorgsnämnden Ja ( 7-8 slutet sammanträde, sekretessärenden) Sammanträdesdag 19 september 2017 Tid

Läs mer

Bygglovs- och tillsynsnämnden, arbetsutskott. Klockan 14:00-15:00, Sjödalsrummet, Tekniska nämndhuset

Bygglovs- och tillsynsnämnden, arbetsutskott. Klockan 14:00-15:00, Sjödalsrummet, Tekniska nämndhuset SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 27 juni 2019 BTN-2019/320 1 (8) Nämnd Offentligt sammanträde Bygglovs- och tillsynsnämnden, arbetsutskott Nej Sammanträdesdag 27 juni 2019 Tid och plats Beslutande Klockan

Läs mer

Nujin Alacabek Justerande

Nujin Alacabek Justerande SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 11 november 2016 KS-2016/1352 1 (1) Nämnd Offentligt sammanträde Demokratiberedningen Nej Sammanträdesdag 11 november 2016 Tid och plats Beslutande Klockan 13:15-15:50, A-salen,

Läs mer

1. Anmälan av nya ersättare i fullmäktige. 2. Beslut rörande inlämnade enkla frågor

1. Anmälan av nya ersättare i fullmäktige. 2. Beslut rörande inlämnade enkla frågor 1 (6) Kungörelse Kommunfullmäktige i Huddinge sammanträder i Sessionssalen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge, måndagen den 24 april 2017, klockan 17:00. Föredragningslista Sammanträdets behörighet

Läs mer

Klockan 18:00 18:25, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge. Patrik Rahm (M), Kent Funke (DP) och Lars Johansson (SD).

Klockan 18:00 18:25, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge. Patrik Rahm (M), Kent Funke (DP) och Lars Johansson (SD). ÄLDREOMSORGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 14 mars 2018 AN-2018/133 1 (18) Nämnd Offentligt sammanträde Äldreomsorgsnämnden Ja Sammanträdesdag 14 mars 2018 Tid och plats

Läs mer

Gatukostnadsutredning för BACKENOMRÅDET Inom Flemingsberg kommundel, Huddinge Kommun

Gatukostnadsutredning för BACKENOMRÅDET Inom Flemingsberg kommundel, Huddinge Kommun Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Gatukontoret SBN GK 2005/132.358 FASTSTÄLLELSEHANDLING Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet Gatukostnadsutredning för BACKENOMRÅDET Inom Flemingsberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 8 juni 2018 KS-2017/ (11) Demokratiberedningen. Nej

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 8 juni 2018 KS-2017/ (11) Demokratiberedningen. Nej SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 8 juni 2018 KS-2017/2956 1 (11) Nämnd Offentligt sammanträde Demokratiberedningen Nej Sammanträdesdag 8 juni 2018 Tid och plats Klockan 13:15 16.00, Arena 143, Vårby Allé

Läs mer

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Klockan 09: , A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Klockan 09: , A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 6 mars 2018 KS-2017/2919 1 (43) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 6 mars 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 09:00

Läs mer

FÖRSLAG TILL GATUKOSTNADSUTREDNING Gudö (Tutviksvägen - Bondvägen)

FÖRSLAG TILL GATUKOSTNADSUTREDNING Gudö (Tutviksvägen - Bondvägen) Antagandehandling 1(7) Kommunstyrelseförvaltningen Ksmex 39/2007 Mark och exploatering Anneli Welander/Ann Wetterström FÖRSLAG TILL GATUKOSTNADSUTREDNING Gudö (Tutviksvägen - Bondvägen) 2008-12-08 Inledning

Läs mer

Samhällsbyggnadsutskottet

Samhällsbyggnadsutskottet Sammanträdesdatum Tid: 08:30-11:00 Plats: Skeppet ande Göder Bergermo (L), ordförande Olof Lundberg (S), vice ordförande ej 64 pga. jäv. Melisa Nilsson (S) ersätter Olof Lundberg (S) 64 Gunnar Lidén (M)

Läs mer

Granskning av lokalförsörjningsprocessen svar på revisionsrapport från Huddinge kommuns revisorer

Granskning av lokalförsörjningsprocessen svar på revisionsrapport från Huddinge kommuns revisorer KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 30 januari 2019 13 Paragraf Diarienummer KS-2018/2398.912 Granskning av lokalförsörjningsprocessen svar på revisionsrapport från Huddinge

Läs mer

Gatukostnadsutredning för TALLDALENOMRÅDET Inom Glömsta, Fullersta kommundelar, Huddinge Kommun

Gatukostnadsutredning för TALLDALENOMRÅDET Inom Glömsta, Fullersta kommundelar, Huddinge Kommun Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Gatukontoret SBN GK 2006/20.313 ANTAGANDEHANDLING Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet Flygbild över området Utdrag ut Huddinge Kommuns kartdatabas.

Läs mer

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Klockan 09:00-12:35, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Klockan 09:00-12:35, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 22 februari 2017 KS-2016/2922 1 (1) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 22 februari 2017 Tid och plats Beslutande Klockan

Läs mer

4, 6-7 och 9 justeras omedelbart. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 2 januari 2019 BTN-2019/1 1 (14)

4, 6-7 och 9 justeras omedelbart. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 2 januari 2019 BTN-2019/1 1 (14) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 2 januari 2019 BTN-2019/1 1 (14) Nämnd Offentligt sammanträde Bygglovs- och tillsynsnämnden Nej Sammanträdesdag 2 januari 2019 Tid och plats Beslutande Klockan 13:00 13:45,

Läs mer

Gatukostnadspolicy Stadsbyggnadsförvaltningen

Gatukostnadspolicy Stadsbyggnadsförvaltningen Gatukostnadspolicy 2017-12-04 Stadsbyggnadsförvaltningen Tyresö kommun, 2017-12-04 2 (7) Innehållsförteckning 1 Gatukostnad... 3 1.1 Lagreglering... 3 2 Beslutsprocessen... 3 3 Tillämpningsområde... 4

Läs mer

Klockan 16:00-16:50, A-salen, Huddinge kommunalkontor, Kommunalvägen 28

Klockan 16:00-16:50, A-salen, Huddinge kommunalkontor, Kommunalvägen 28 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 2 januari 2019 VON-2019/1 1 (16) Nämnd Offentligt sammanträde Vård- och omsorgsnämnden Ja Sammanträdesdag 2 januari 2019 Tid och plats Beslutande Klockan 16:00-16:50, A-salen,

Läs mer

Beslut rörande inlämnade enkla frågor

Beslut rörande inlämnade enkla frågor 1 (7) Kungörelse Kommunfullmäktige i Huddinge sammanträder i Sessionssalen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge, måndagen den 27 mars 2017, klockan 17:00. Föredragningslista Sammanträdets behörighet

Läs mer

Love Bergström (M), ordförande Nurcan Gültekin (S), vice ordförande Stephanie Hansson (KD) Björn Karlsson (M) Erik Wiker (L) Karin Andersson (DP)

Love Bergström (M), ordförande Nurcan Gültekin (S), vice ordförande Stephanie Hansson (KD) Björn Karlsson (M) Erik Wiker (L) Karin Andersson (DP) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 4 juni 2018 AN-2018/33 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges pensionärsråd Nej Sammanträdesdag 4 juni 2018 Tid och plats Klockan 14:00 16:00, Plenum, pl 5, Gymnasietorget

Läs mer

SBN GK 2002/ FASTSTÄLLELSEHANDLING. Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet

SBN GK 2002/ FASTSTÄLLELSEHANDLING. Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Gatukontoret SBN GK 2002/322.358 FASTSTÄLLELSEHANDLING Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet Gatukostnadsutredning för FURUHÖJDSOMRÅDET Inom Fullersta

Läs mer

Birgitta Ljung Justerande

Birgitta Ljung Justerande SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 23 november 2017 KS-2017/77 1 (1) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 23 november 2017 Tid och plats Beslutande Klockan 18:00-19:00, A-salen

Läs mer

Beslut rörande inlämnade enkla frågor

Beslut rörande inlämnade enkla frågor 1 (1) Kungörelse Kommunfullmäktige i Huddinge sammanträder i Sessionssalen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge, måndagen den 13 juni 2016, klockan 10:00 samt tisdagen den 14 juni 2016, kl. 17:00.

Läs mer

[I] Huddinge. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 7 december 2018 KS-2017/ (13) Demokratiberedningen.

[I] Huddinge. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 7 december 2018 KS-2017/ (13) Demokratiberedningen. SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 7 december 2018 KS-2017/2959 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Demokratiberedningen Nej Sammanträdesdag 7 december 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 13:15 15:23, A-salen

Läs mer

SBN GK 2005/ FASTST ÄLLELSEHANDLlNG. Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet. Ga!~kostnadsutred~ingför HOGMORAVAGEN1

SBN GK 2005/ FASTST ÄLLELSEHANDLlNG. Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet. Ga!~kostnadsutred~ingför HOGMORAVAGEN1 [gjhuddinge Gatukontoret KOMMUN Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen SBN GK 2005/25.313 FASTST ÄLLELSEHANDLlNG Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet Flygbild över området Utdrag ut Huddinge

Läs mer

Klockan 17:00 17:30, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge

Klockan 17:00 17:30, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 13 mars 2018 SN-2018/600 1 (23) Nämnd Offentligt sammanträde Socialnämnden Ja Sammanträdesdag 13 mars 2018 Tid och plats Beslutande Närvarande ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Bygg en cykelpendlingsväg svar på motion ställd av Yosef Sigal (S) (KF)

Bygg en cykelpendlingsväg svar på motion ställd av Yosef Sigal (S) (KF) KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 27 april 2016 11 Paragraf Diarienummer KS-2015/1934.474 Bygg en cykelpendlingsväg svar på motion ställd av Yosef Sigal (S) (KF) Kommunstyrelsens

Läs mer

Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Sammanträdesdatum

Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Kallelse: Kallelse har skett i behörig ordning Plats och tid: Kommunförvaltningen, sammanträdesrum 4073, den 25 april 2012, kl. 16:00-17:50 Beslutande:

Läs mer

Förbättra möjligheten att ställa ifrån sig cykel på ett bekvämt och säkert sätt - svar på motion väckt av Arnold Boström (SD) och Mats Arkhem (SD)

Förbättra möjligheten att ställa ifrån sig cykel på ett bekvämt och säkert sätt - svar på motion väckt av Arnold Boström (SD) och Mats Arkhem (SD) KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 28 januari 2015 17 Paragraf Diarienummer KS-2014/857.359 Förbättra möjligheten att ställa ifrån sig cykel på ett bekvämt och säkert sätt

Läs mer

jf auiccc. ~t.c Ud{<, l l Utdragsbestyr1<ande: SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRADESDATUM 2 december 2015 A_ J<L a Kaaman Modig Miljöberedningen Nej

jf auiccc. ~t.c Ud{<, l l Utdragsbestyr1<ande: SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRADESDATUM 2 december 2015 A_ J<L a Kaaman Modig Miljöberedningen Nej SAMMANTRADESDATUM 2 december 2015 DIARIENUMMER KS-2015/1497 1 (14) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 2 december 2015 Tid och plats Klockan 13:30-16:00, A-salen, kommunalhuset,

Läs mer

Kl 15.00 15.30, Sjödalsrummet, Tekniska nämndhuset, Sjödalsvägen 29. Peter Nordström avdelningschef, AnnChristin Winnermyhr sekreterare

Kl 15.00 15.30, Sjödalsrummet, Tekniska nämndhuset, Sjödalsvägen 29. Peter Nordström avdelningschef, AnnChristin Winnermyhr sekreterare Nämnd Samhällsbyggnadsnämndens ordförandemöte Sid 1-12 Offentligt sammanträde Nej Sammanträdesdag Måndagen den 8 juli 2013 Tid och plats Kl 15.00 15.30, Sjödalsrummet, Tekniska nämndhuset, Sjödalsvägen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 4 december 2018 AN-2018/35 1 (10) Huddinges pensionärsråd. Nej

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 4 december 2018 AN-2018/35 1 (10) Huddinges pensionärsråd. Nej SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 4 december 2018 AN-2018/35 1 (10) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges pensionärsråd Nej Sammanträdesdag 4 december 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 10:00 11:20, Växthuset,

Läs mer

Ja ( slutet sammanträde 12,13 sekretessärenden) Klockan 17:00 18:00, Sessionssalen i Kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge

Ja ( slutet sammanträde 12,13 sekretessärenden) Klockan 17:00 18:00, Sessionssalen i Kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 12 december 2017 AN-2017/27 1 (16) Nämnd Offentligt sammanträde Äldreomsorgsnämnden Ja ( slutet sammanträde 12,13 sekretessärenden) Sammanträdesdag 12 december 2017 Tid och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 9 maj 2017 KFN-2017/16 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 9 maj 2017 KFN-2017/16 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 9 maj 2017 KFN-2017/16 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Kultur- och fritidsnämnden Ja Sammanträdesdag 9 maj 2017 Tid och plats Klockan 18:00-20:00, ajournering kl 19:33-19:40

Läs mer

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50 1(10) Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, kl 08.00-8.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Klockan 17:00-17:30, Växthuset, Patron Pehrs väg 3, Huddinge

Klockan 17:00-17:30, Växthuset, Patron Pehrs väg 3, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 11 december 2018 AN-2018/27 1 (12) Nämnd Offentligt sammanträde Äldreomsorgsnämnden Ja Sammanträdesdag 11 december 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 17:00-17:30, Växthuset,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen, Info-KS. Nej. Klockan 13:00-14:55, A-salen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen, Info-KS. Nej. Klockan 13:00-14:55, A-salen SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 26 april 2017 KS-2017/63 1 (16) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsen, Info-KS Nej Sammanträdesdag 26 april 2017 Tid och plats Klockan 13:00-14:55, A-salen Beslutande

Läs mer

Detaljplan för Fabriken Förrådet i Storängen - beslut om planuppdrag

Detaljplan för Fabriken Förrådet i Storängen - beslut om planuppdrag 2017-08-01 KS-2017/1400 1 (5) HANDLÄGGARE Enqvist, Maud 08-535 313 74 Maud.Enqvist@huddinge.se Kommunstyrelsen Detaljplan för Fabriken Förrådet i Storängen - beslut om planuppdrag Förslag till beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

Klockan 11:00-12:00, A-salen, Huddinge kommunalkontor, Kommunalvägen 28, Huddinge

Klockan 11:00-12:00, A-salen, Huddinge kommunalkontor, Kommunalvägen 28, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 2 januari 2019 SN-2019/1 1 (21) Nämnd Offentligt sammanträde Socialnämnden Ja Sammanträdesdag 2 januari 2019 Tid och plats Beslutande Närvarande ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Cykelförmåner - motion väckt av Marica Lindblad (MP), Olof Olsson (MP), Birgitta Ljung (MP) och Andreas Novotny (MP)

Cykelförmåner - motion väckt av Marica Lindblad (MP), Olof Olsson (MP), Birgitta Ljung (MP) och Andreas Novotny (MP) KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 16 juni 2014 18 Paragraf Diarienummer KS-2013/121.194 Cykelförmåner - motion väckt av Marica Lindblad (MP), Olof Olsson (MP), Birgitta

Läs mer

Klockan 18:00-19:30, Folkes konferens, lilla salen, Kulturhuset, Sjödalstorget 1 Huddinge

Klockan 18:00-19:30, Folkes konferens, lilla salen, Kulturhuset, Sjödalstorget 1 Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 12 juni 2018 KFN-2018/16 1 (15) Nämnd Offentligt sammanträde Kultur- och fritidsnämnden Ja Sammanträdesdag 12 juni 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 18:00-19:30, Folkes

Läs mer

Huddinges brottsförebyggande råd. Christian Ottosson (C), Ordförande Marie Fors (S) Claes-Johan Bonde (M)

Huddinges brottsförebyggande råd. Christian Ottosson (C), Ordförande Marie Fors (S) Claes-Johan Bonde (M) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 16 maj 2018 KS-2018/69 1 (1) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges brottsförebyggande råd Nej Sammanträdesdag 16 maj 2018 Tid och plats Klockan 15:30-17:30, A-salen Beslutande

Läs mer

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Klockan 09: , A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Klockan 09: , A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 30 januari 2018 KS-2017/2890 1 (32) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 30 januari 2018 Tid och plats Klockan 09:00

Läs mer

Anna Ahlin (C) Kommunhuset, Centralgatan 7, Tierp

Anna Ahlin (C) Kommunhuset, Centralgatan 7, Tierp 2016-03-22 1 (6) Plats och tid B-salen, kl. 11:30 12:10 Beslutande Se förteckning sid 2 Övriga närvarande Se förteckning sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid Anna Ahlin (C) Kommunhuset, Centralgatan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 5 december 2017 AN-2017/33 1 (12) Huddinges pensionärsråd. Nej

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 5 december 2017 AN-2017/33 1 (12) Huddinges pensionärsråd. Nej SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 5 december 2017 AN-2017/33 1 (12) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges pensionärsråd Nej Sammanträdesdag 5 december 2017 Tid och plats Klockan 10:00 12:00 (paus 11:00-11:20),

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63 1(8) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej 60-63 Rolf Mårtensson (M) Rickard

Läs mer

Klockan 17:00 18:00, Sessionssalen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge

Klockan 17:00 18:00, Sessionssalen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 23 januari 2018 AN-2017/551 1 (15) Nämnd Offentligt sammanträde Äldreomsorgsnämnden Ja Sammanträdesdag 23 januari 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 17:00 18:00, Sessionssalen

Läs mer

Tekniska nämnden 2012-03-06 22-24

Tekniska nämnden 2012-03-06 22-24 PROTOKOLL Tekniska nämnden 22-24 Tekniska nämnden Sida 2 Tekniska nämnden sammanträde den 6 mars 2012 22 Granskning, detaljplan för idrott m m vid Mjörngatan 23 Remiss plansamråd, bostäder vid Simmenäsvägen

Läs mer

Ja (slutet sammanträde 10, sekretessärende) Klockan 17:00 17:50, A-salen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge

Ja (slutet sammanträde 10, sekretessärende) Klockan 17:00 17:50, A-salen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 10 oktober 2017 AN-2017/21 1 (14) Nämnd Offentligt sammanträde Äldreomsorgsnämnden Ja (slutet sammanträde 10, sekretessärende) Sammanträdesdag 10 oktober 2017 Tid och plats

Läs mer

Margareta Lundgren (S), adjungerad Gunnar Kjelldal (C), adjungerad Helen Lott, t.f. samhällsbyggnadsdirektör Sara Helmersson, förvaltningsdirektör

Margareta Lundgren (S), adjungerad Gunnar Kjelldal (C), adjungerad Helen Lott, t.f. samhällsbyggnadsdirektör Sara Helmersson, förvaltningsdirektör 1(10) Plats och tid Häverösalen, onsdagen den 2 mars 2016 kl 13:00-14:00 Beslutande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordförande Olle Jansson (S) Berit Jansson (C), Mats Wedberg (MP) Kjell Jansson (M) Bino Drummond

Läs mer

Klockan 13: , A-salen, Kommunalhuset

Klockan 13: , A-salen, Kommunalhuset SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 2 februari 2018 KS-2017/2953 1 (17) Nämnd Offentligt sammanträde Demokratiberedningen Nej Sammanträdesdag 2 februari 2018 Tid och plats Beslutande Närvarande ej tjänstgörande

Läs mer